FI95558B - Menetelmä toisesta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi - Google Patents

Menetelmä toisesta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI95558B
FI95558B FI892303A FI892303A FI95558B FI 95558 B FI95558 B FI 95558B FI 892303 A FI892303 A FI 892303A FI 892303 A FI892303 A FI 892303A FI 95558 B FI95558 B FI 95558B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sleeve
mandrel
detacher
paper
edge
Prior art date
Application number
FI892303A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI892303A (fi
FI892303A0 (fi
FI95558C (fi
Inventor
Wilhelm Reil
Original Assignee
Tetra Laval Holdings & Finance
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tetra Laval Holdings & Finance filed Critical Tetra Laval Holdings & Finance
Publication of FI892303A0 publication Critical patent/FI892303A0/fi
Publication of FI892303A publication Critical patent/FI892303A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95558B publication Critical patent/FI95558B/fi
Publication of FI95558C publication Critical patent/FI95558C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G47/00Article or material-handling devices associated with conveyors; Methods employing such devices
    • B65G47/74Feeding, transfer, or discharging devices of particular kinds or types
    • B65G47/82Rotary or reciprocating members for direct action on articles or materials, e.g. pushers, rakes, shovels
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B3/00Packaging plastic material, semiliquids, liquids or mixed solids and liquids, in individual containers or receptacles, e.g. bags, sacks, boxes, cartons, cans, or jars
    • B65B3/02Machines characterised by the incorporation of means for making the containers or receptacles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B3/00Packaging plastic material, semiliquids, liquids or mixed solids and liquids, in individual containers or receptacles, e.g. bags, sacks, boxes, cartons, cans, or jars
    • B65B3/02Machines characterised by the incorporation of means for making the containers or receptacles
    • B65B3/027Making containers from separate body and end-parts

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Vending Machines For Individual Products (AREA)
  • Intermediate Stations On Conveyors (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Attitude Control For Articles On Conveyors (AREA)
  • Automobile Manufacture Line, Endless Track Vehicle, Trailer (AREA)

Description

1 95558
Menetelmä toisesta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi 5 Keksinnön kohteena on menetelmä toisesta päästä suljetun, paperia, pahvia tai sentapaista materiaalia olevan hylsyn siirtämiseksi sitä kannattavalta, aloitusase-massa olevalta askelmaisesti liikkuvalta käsittelyaseman tuurnalta kuljetuslaitteeseen, jolloin hylsyyn tartutaan 10 kuljetussuunnassa sen takareunoista ja se työnnetään pituusakselinsa suunnassa suoraa tietä pitkin kuljetuslaitteeseen, jolloin hylsyn sisustaan puhalletaan ilmaa. Keksinnön kohteena on myös laite, joka on tarkoitettu tämän menetelmän suorittamiseen ja jolloin on järjestetty hyllyn 15 siirtosuunnassa taemman reunan kanssa tartuntaan saatettava translatorisesti liikkuva ja käytettävä irrotin.
Pakkausteollisuudessa ovat tunnettuja nestepakkauk-set, joilla on hylsynmuoto ja jotka on toisesta päästä suljettu myöhemmin pohjan tai kannen muodostavalla pääty-20 pinnalla. Sellaisten nestepakkauksen valmistuksen yhteydessä on yleensä aina vaikeutena käsittely niiden valmistuksen, täytön ja sulkemisen yhteydessä. Yleensä nesteellä täytettyjen pakkausten valmistus tapahtuu edellä mainitussa järjestyksessä, jolloin nimittäin ensiksi muotoillaan 25 enimmäkseen muovilla molemmilta puolilta päällystetystä paperista valmistettu hylsy, sitten se suljetaan toisesta päästä, täytetään sen jälkeen, suljetaan vastakkaiselta sivulta ja lopuksi asetetaan päällyspakkaukseen.
Esillä oleva keksintö kohdistuu hylsyn toisen pään 30 sulkemisen jälkeiseen valmistusvaiheeseen täyttöasemalle luovuttamiseen saakka.
Toisesta yhteydestä on jo tunnettua muodostaa va-rastorullalta vedetystä paperirainasta, joka on ainakin toiselta sivulta päällystetty muovilla sen tekemiseksi 35 nestetiiviiksi, putkimainen tai letkumainen hylsy, enim- 2 95558 mäkseen sovittamalla pitkittäissulkusauma rainan irtileikattuun osaan, jolloin tämän osan korkeus tai leveys on sama kuin pitkittäissauman pituus.
Edelleen on tunnettua sulkea sellainen ensiksi mo-5 lemmista päistä avonainen putki tai sellainen hylsy toisesta päästä, nimittäin myöhemmin kannen muodostavalta sivulta, ilman kantoainetta olevalla muovilla siten, että paperihylsy työnnetään tuurnalle niin pitkälle, että tuurnan vapaalle päälle sovitettua paperiputken reunaa pitkin, 10 joka muuten leikkauksen vuoksi ei enää ole muovilla päällystetty, ruiskutetaan nestetiiviisti myöhempi kansi, jossa edullisesti on kaatoaukko. Sellainen toisesta päästä suljettu hylsy vedetään sitten tuurnalta, siirretään kuljetuslaitteen avulla täyttöasemalle, jossa se täytetään, 15 suljetaan sen jälkeen kantta vastapäätä olevalta sivulta ja käsitellään edelleen tavanomaiseen tapaan.
Esillä olevan keksinnön kohteena on hylsyn vetäminen tai irrottaminen tuurnalta ja vieminen kuljetuslaitteeseen, joka kuljettaa ylipäänsä toisesta päästä suljetun 20 hylsyn sen jälkeen kuljetuslaitteeseen vaakasuuntaisella tiellä pystysuorassa seisoen, niin että neste voidaan tuoda sisään ylhäältä alaspäin luotisuorassa.
Hylsyn vetäminen pois tuurnalta lyhyessä ajassa muovikannen ruiskuttamisen jälkeen on vaikeata. Silloin-. 25 kin, jos hylsy ei olisi tuurnalla, olisi vaikeata siirtää se nopeasti kuljetuslaitteeseen käsittelyasemalta, jossa esim. kansi ruiskutetaan. Tämä siirtäminen on luonnollisesti periaatteessa mahdollista ja voidaan suorittaa myös sinänsä tunnetuin välinein tekniikan nykytasolla joissakin 30 tapauksissa. Mutta kun nestepakkauksia valmistetaan Tainasta suurella nopeudella suurin kappaleluvuin, on saatava * aikaan menetelmä ja vastaava laite, joiden avulla siirto käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen tapahtuu hyvin lyhyessä ajassa. Ainoastaan silloin voidaan nimittäin tuot-35 taa suuri kappaleluku valmiita pakkauksia aikayksikköä 3 95558 kohti. Sellaisen pakkauksen valmistuskoneen teho (pakkausten lukumäärä aikayksikköä kohti) riippuu aina siitä kohdasta menetelmässä tai laitteessa, jossa ajallisesti ottaen on pullonkaula.
5 Tekniikan tason mukaisesti on vaikeata tarttua riittävän lujasti pakkaukseen sen takareunasta, ts. siitä reunasta, joka on päälle ruiskutettavaa kantaa tai pohjaa vastapäätä, tai vaihtoehtoisesti puristaa pakkausta jostakin muusta kohdasta ja siirtää muoto- ja/tai kitkatartun-10 nan avulla käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen.
Tämä tehtävä on erityisen vaikea vielä sen vuoksi, että hylsy on toisesta päästä suljettu. Jos tätä ylipäänsä kannatetaan tuurnalla sisältä pidettynä, silloin ammattimies ymmärtää heti vaikeuden, että hylsyn vetämisen yhtey-15 dessä tuurnalta täytyy tuurnan päätysivun ja hylsyn väliin syntyä raon, joka siirtämisen tai tuurnalta vetämisen aikana jatkuvasti kasvaa, niin että tähän tilaan muodostuu tyhjiö, vaikkakin siihen sitten voi virrata ilmaa ulkoapäin.
20 Nyt on ajateltu, että tuurnan kehän päälle tuurnan pituusakselin suunnassa työnnetyn paperihylsyn tarvitsee olla ainoastaan kyllin löyhästi vetämisen yhteydessä ilman sisäänvirtauksen tuottamiseksi tyhjiön muodostumisen estämiseksi. Tämä ratkaisu ei ole kuitenkaan osoittanut käyt-. 25 tökelpoiseksi, koska silloin, kun hylsy ja siten myös sen reuna, jolle ilman kantoainetta oleva muovinen kansi ruiskutetaan, lepää liian löyhästi tuurnalla, ruiskutuksen yhteydessä muovia puristuu välyksen mahdollistamaan rakoon, niin ettei pakkauksesta tule ainoastaan epäsiisti vaan 30 myös epätiivis.
Keksinnön tehtävänä on sen vuoksi saada aikaan me-' netelmä johdannossa mainitut tunnusmerkit omaavan, toises ta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi ja laite sellaisen siirtomenetelmän suorittamiseksi, joiden avulla ilmeisistä 35 vaikeuksista huolimatta on mahdollista siirtää hylsyt no- 4 95558 peasti käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen vieläpä, kun kyseessä ovat ruiskutetulla kannella toisesta päästä suljetut paperihylsyt.
Menetelmän osalta tehtävä ratkaistaan keksinnön mu-5 kaisesti siten, että hylsyyn tartutaan ainoastaan osaan, joka on enintään puolet sen takareunasta, lähtöasennossaan sijaitsevalla irrottimella, ja että irrotin irrotusliik-keensä jälkeen liikkuu jälleen lähtöasentoonsa seuraavan hylsyn viereen, kun taas tyhjä tuurna siirtyy pois alku-10 asennostaan ja uusi tuurna hylsyineen siirtyy alkuasentoon.
Kun hylsyyn tuurnalle työntämisen yhteydessä voidaan tarttua kaikilta sivuilta, niin että tuskin ilmenee vaikeuksia hylsyn työntämisessä suurella nopeudella tuur-15 nalle, irrotin on oleellisesti suuri ongelma, sillä mainittu takareuna lepää tiiviisti tuurnalla ja saa ammattimiehen epäilemään ylipäänsä ainoana työntömahdollisuutta. Keksinnön mukaisesti luovutaan kuitenkin ainoasta kitka-kiinnityksestä tarttumalla hylsyyn sen kehää pitkin. Huo-20 limatta tästä epäilystä, että kiinnitartunta tapahtuisi ainoastaan takareunan välityksellä, asetetaan irrotin keksinnön mukaisesti tosiasiassa tälle takareunalle ja riittävät voimat voidaan siirtää hylsyn liikkeen nopeuttamiseksi kuljetuslaitteelle.
. 25 Tässä käsitellyssä tapauksessa, että tuurna kannat taa hylsyä, osoittautuu erityisen käytännölliseksi suoritusmuoto, että tämä tuurna toimii ruiskutuslaitteen sisä-muottina (käsittelyasema), kun taas edullisesti kaksiosainen ulkomuotti tuodaan luonnollisesti hylsyn ulkopuolelta 30 tuurnan päätypinnalle ja saatetaan siinä sopivaan asentoon samalla sulkien ruiskutustilan. Ulkomuotin avaamisen jälkeen toisesta päästä suljettu paperihylsy sijaitsee sitä kantavalla tuurnalla, ja tätä asentoa nimitetään lähtö-asennoksi, koska esillä olevan keksinnön tapauksessa on 35 kysymyksessä liike tuurnalta kuljetuslaitteeseen. Edellä • · s 95558 olevien tunnusmerkkien avulla selitettyä hylsyn "alas vetämistä" tuurnalta voidaan luonnollisesti kutsua myös "alas syöttämiseksi" sen mukaisesti, mistä päin liikettä tarkastellaan.
5 On ymmärrettävää, että irrotin on liikutettava tuurnalla olevan hylsyn yli, jotta se voi saavuttaa hylsyn takareunan ja tarttua siihen, ja hylsyn työntämisen aikana alas tuurnalta se on liikutettava niin pitkälle tuurnan ohi, kunnes myös paperihylsyn takareuna vapautuu tuurnas-10 ta.
Jos käytetään sinänsä tunnetulla tavalla tuurnapyö-rää, josta useita tuurnia työntyy tähdenmuotoisesti sä-teittäisesti ulospäin, silloin voi irrottimen vapautumisen jälkeen tuurnalta viimeksi mainittu siirtyä niin kutsutus-15 ta alkuasennostaan toiseen asentoon, joka ei ole keksinnön kannalta kiinnostava. Sellaisen tuurnapyörän ollessa kyseessä tai myös kun muulla tavalla seuraava tuurna juuri ruiskutettuine kansineen liikutetaan paperihylsylle, tämä seuraava tuurna sijaitsee jälleen alkuasennossaan. Sillä 20 välin täytyy irrottimen jälleen saavuttaa lähtöasentonsa.
Ammattimies käsittäisi helposti, että ensimmäisen tyhjän tuurnan siirtymisen jälkeen on ensiksi odotettava, kunnes toinen, toisesta päästä suljettua hylsyä kantava tuurna on jälleen alkuasennossa, irrottimen siirtämiseksi . 25 sitten jälleen lähtöasentoonsa. Tämä asento on ajateltava sinne, mistä vähän liikkeen alkamisen jälkeen irrotin kykenee pääsemään tartuntaan hylsyn takareunan kanssa. Kuitenkin on heti ymmärrettävää, että täten tuhlattaisiin arvokasta aikaa pakkauskoneen työtahtiin.
30 Tästä syystä on keksinnön mukaisesti esitetty edel lä mainittu tunnusmerkki, että irrotin ei nimittäin tartu * hylsyyn sen koko takareunasta vaan ainoastaan sen osasta, joka on korkeintaan puolet siitä. Ammattimiehen epäilyjen täytyy tämän toimenpiteen osalta esiintyä entistään voi-35 makkaammin, sillä koko voima ja siten paine takareunaan 6 95558 hylsyn vetämiseksi riittävällä kiihdytyksellä tuurnalta täytyy siirtää takareunan murto-osan välityksellä hylsy-materiaaliin. Keksinnön mukaisesti on kuitenkin osoittautunut, että sellaista siirtoa voidaan ehdottomasti uskal-5 taa yrittää, erityisesti silloin, kun on sovitettu sopivat siirtovälineet, kuten seuraavassa vielä selitetään.
Yllättävä etu, joka saavutetaan ainoastaan osittaisella tarttumisella hylsyn takareunaan, sisältyy ajansäästöön. Nimittäin samalla kun ensimmäisen tyhjän tuurnan 10 poistumisen jälkeen toinen tuurna seuraavan suljetun hylsyn kanssa siirtyy (irrotinta varten) alkuasentoonsa, voidaan keksinnön mukaisesti nimittäin nyt jo irrotin siirtää lähtöasentoonsa, samalla kun tuurna ei vielä ole saavuttanut alkuasentoaan. Edullisesti tuurna saavuttaa seuraa-15 van hylsyn kanssa alkuasentonsa, kun irrotin on myös saavuttanut likimain lähtöasentonsa. Pienet aikaerot voidaan tällöin jättää huomioimatta.
Keksintö on tarkoituksenmukaisesti muotoiltu edelleen siten, että hylsyn poisvedon jälkeen tuurnalta tämä 20 tyhjä tuurna siirtyy pois alkuasennostaan ja uusi tuurna hylsyineen tulee alkuasentoon. Näiden tunnusmerkkien avulla saadaan tulokseksi erittäin lyhyt aika, kunnes molemmat keskenään tartuntaan tulevat osat, nimittäin irrotin ja hylsy, pääsevät jälleen alkuasentoon ja vastaavasti lähtö- . 25 asentoon. Valmistuskoneen tahtia voidaan tällä tavalla « lyhentää ja siten pakkauskoneen tehoa voidaan lisätä.
Edellä mainittu tehtävä ratkaistaan paperia, pahvia tai sentapaista materiaalia olevan hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen tarkoitetun laitteen 30 osalta siten, että irrotin on sovitettu pituusakselinsa suunnassa liikkuvalle nostotangolle ja irrotin käsittää sen pituusakselin suunnassa katsottuna korkeintaan puolet tuurnan kehästä. Täten edistetään irrottimen vaikutusmahdollisuutta hylsyn takareunaan, sillä translatorinen lii-35 kesuunta on yhdenmukainen hylsyn pituusakselin kanssa, ts.
> «u t an li iiia ^ 95558 sen suunnan kanssa, jossa jäykkä paperi esiintyy ja nosto-tanko sallii nopean, translatorisen liikkeen suorittamisen, ja sen vuoksi irrotinta pidetään kiinni ja liikutetaan nostotangon välityksellä.
5 Jos halutaan siirtää pyöreitä ja edullisesti poik kileikkaukseltaan ympyräisiä paperihylsyjä keksinnön mukaisesti osoitetulla tavalla, silloin irrotin muodostetaan pyöreäksi hylsynkehän mukaisesti tai vastaavasti hylsyn takareunan kulkua vastaavasti. Kuitenkin myös suorakulmai-10 sen tai neliömäisen poikkileikkauksen omaava hylsy on mahdollinen. Tällöin on osoittautunut, että irrottaminen on mahdollinen neljästä reunasta kahden välityksellä, niin että irrotin saa V-muodon. Irrottimen tästä muotoilusta on seurauksena edellä jo selitetty etu, että nimittäin tyhjän 15 ensimmäisen tuurnan alas siirtymisen jälkeen, kun irrotin sijaitsee pääteasennossaan, toinen, toista hylsyä kantava tuurna voi siirtyä alkuasentoonsa, jolloin samanaikaisesti irrotin liikkuu takaisin lähtöasentoonsa. Jos edullisen erityissuoritusmuodon yhteydessä ajatellaan V:n sulkemaksi 20 kulmaksi noin 90° tai enemmän, silloin on heti havaittavissa, että V - aina nostotangon pituusakselin suunnassa katsottuna - määrittää ainoastaan puoliksi tai vähemmän suljetun tilan, kun taas vastakkaisella sivulla, edullisesti V:n kärkeä tai vastaavasti syrjää vastapäätä oleval-. 25 la sivulla, tila on avonainen, ja juuri tähän avonaiseen » tilaan tulee ja voi keksinnön mukaisesti toinen tuurna seuraavan hylsyn kanssa mennä sisään, vaikka V on jo siellä ja vastaavasti vaikka mainitussa suunnassa katsottuna V-muotoiseksi muotoiltu irrotin on jo jälleen matkallaan 30 lähtöasentoonsa tai jopa jo sijaitsee siinä. Seuraavaa hylsyä kantavan toisen tuurnan tulee siirtyä mahdollisiin-man nopeasti alkuasentoonsa ja irrottimen V-muotoisen muotoilun johdosta se kykenee saavuttamaan tämän alkuasennon ottamatta huomioon irrottimen tilaa. Ilmiselvästi koneen 35 teho voi täten kohota huomattavasti.
• * · 8 95558
Keksinnön mukaisesti on edelleen edullista, että irrotin käsittää kulmanmuotoisen kannattimen, joka pitää V:n kahdella toisiaan kohti olevalla sisäreunalla jousi-kuormitettuja, kohtisuoraan sisäreunaa kohti liikkuvia 5 tarttumapaloja. Kannatin muodostaa irrottimen jäykän, kiinnittävän tukiosan, jota nostotangon välityksellä voidaan liikuttaa lyhyttahtisesti ja vastaavasti nopeasti translatorisesti. Yleensä on kuitenkin erittäin vaikeata siirtää tällaista jäykkää osaa millimetrin tai mahdolli-10 sesti millimetrien kymmenesosan tarkkuudella suhteellisen nopeasti liikkuvalle tuurnalle siten, että paperihylsyn takareunaan voidaan varmasti ja luotettavasti tarttua, erityisesti jos irrottimen tulee tarttua ainoastaan osaan koko käytettävissä olevasta takareunasta. Ilman keksinnön 15 mukaisesti liikkuvasti sovitettuja tarttumapaloja sellainen irrotin ei käytännössä olisi toteutettavissa. Mutta keksinnön mukaisesti sovitetaan jokaiselle sisäreunalle edullisesti tarttumapala liikkuvasti ja jousikuormitettuna niin, että juuri mainitut toleranssit ovat hyvin ohitetta-20 vissa. On edullista, jos tarttumapala valmistetaan pehmeämmästä materiaalista kuin tuurna tai kannatin. Kun tuurna, kannatin, nostotanko ja muut koneenosat valmistetaan teräksestä, alumiinista, messingistä tai muista sopivista seoksista, tulisi tarttumapaloihin käyttää muovia, 25 jolloin erityisesti teflon on tarkoituksenmukaista. Tällä on tiettyjä itsevoitelevia ominaisuuksia ja siten on mahdollista antaa tarttumapalojen etumaisten, nostotankoon päin olevien reunojen liukua mahdollisesti tuurnan pintaa pitkin, niin että ne ovat varmasti lähtöasennossaan kos-30 ketuksessa alkuasennossaan sijaitsevan tuurnan kanssa.
Silloin nimittäin on varmasti taattu, että translatorisen liikesuunnan vaihtokytkennän yhteydessä tarttumapalojen toimivat, kyseiseen tuurnaan päin olevat reunat tulevat haluttuun muototartuntaan hylsyn takareunan kanssa.
9 95558
Poikkileikkaukseltaan neliömäisen hylsyn ollessa kyseessä irrottimen kannattimella on kulman muoto, jolloin kulman muodostavan V:n molemmat kyljet mukautuvat hylsyn poikkileikkausmuotoon. Tämä koskee sekä suunnikkaan, puo-5 lisuunnikkaan, suorakulmaisen tai myös neliömäisen poikkileikkauksen omaavia hylsyjä ainoastaan muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Edullisesti käytetään neliömäisen poikkileikkauksen omaavia hylsyjä, niin että V:n molempien kylkien välinen kulma on 90°. Silloin ovat myös kannatti-10 mien molemmat sisäreunat kulmassa 90° toistensa suhteen.
Näitä nimitetään toisiinsa päin oleviksi sisäreunoiksi. Niillä on poikittain nostotangon pituusakseliin nähden katsottuna tietty pinta, johon on työstetty syvennys, jonka avulla on kannattimen sisään kyseisen sisäreunan taakse 15 saatu aikaan tilavuus, johon tarttumapaloja ei ainoastaan voida sovittaa vaan jossa ne voivat myös liikkua. Jokainen tarttumapala on edullisesti kannattimen sisäreunan suhteen liikkuva ja siirtyvä; ja edullisesti kannattimen kunkin sisäreunan takana sijaitsee ainoastaan yksi tarttumapala.
20 Kannattimen valmistuksen helpottamiseksi tämä voi daan jyrsiä yhdeltä pinnaltaan (kohtisuoraan sisäreunaa kohti) tilavuuden aikaan saamiseksi tarttumapalan vastaan ottamiseksi. Kun tarttumapala asetetaan tähän tilaan, jolloin kaksi välin päähän toisistaan kannattimeen kiinnitet-25 tyä ohjaustappia voi työntyä tarttumapalan pitkittäisrei- « kiin ja ohjata sitä, silloin tarttumapalan toinen pinta painautuu kannattimen tukipintaa vasten, joka sijaitsee sisäpuolella ja yhdensuuntaisesti kannattimen ulomman pinnan suhteen, joka suuntautuu kohtisuoraan nostotangon pi-30 tuusakselin suhteen; samanaikaisesti tarttumapalan vastakkainen pinta sijaitsee tukevasti kannattimen "alemman" pinnan vieressä, joka on ensiksi mainittua pintaa vastapäätä, kun katsotaan nostotangon pituusakselin suunnassa sen vapaasta päästä sen kiinnityskohdan suuntaan. Tarttu-35 mapalan kiinnitys kannattimen tilaan kannattimen vastaavan 1 . · · 10 95558 sisäreunan taakse tapahtuu tällöin tarkoituksenmukaisesti kiinnityslevyn avulla, joka kiinnitetään ruuveilla kannat-timelle tämän "alemmalle" pinnalle. Täten on kannattimessa kunkin sisäreunan takana oleva tilavuus suljettu viideltä 5 kuudesta sivustaan (kun se käsitetään suorakulmaiseksi ja vastaavasti suuntaissärmiöksi).
Toimintaansa varten tarttumapalan täytyy kohota ulos kannattimen pinnasta, johon sisäreuna on sovitettu, ts. V-muotoisen kannattimen se pinta, joka sijaitsee vie-10 reistä pintaa vastapäätä. Sen vuoksi tässä yhteydessä puhutaan myös toisiaan kohti olevista sisäreunoista. Nämä sisäreunat ja vastaavasti toisiaan kohti olevat tarttuma-palat on päällyskuvassa, ts. kun katsotaan nostotangon pituusakselin suunnassa sen vapaasta päästä sen kiinnityk-15 sen suuntaan, suljettu V-muotoisesti siltä sivulta, jossa V:n kärki on ajateltavissa, ja ne ovat vastapäiseltä sivulta niin avonaiset, että kannattimen translatorisen liikkeen aikana tarttumapaloineen haluttu koneenosa tai vastaavasti myös työväline voisi liikkua sisään (tai mah-20 dollisesti myös ulos) kannattimen asennosta riippumattomasti .
Alussa on jo puhuttu toisesta päästä suljetun pape-rihylsyn tuurnalta vetämiseen liittyvästä ongelmasta, että voisi muodostua tyhjiö, kun hylsy vedetään hyvin nopeasti . 25 tuurnalta. Tätä vaikeutta vastaan vaikuttamiseksi on kek- sinnön mukaisesti edelleen ehdotettu, että tuurnassa on suljettu päätypinta käsittäen ilman ulostuloaukon muodostavan sisäkkeen ja sisässä olevia ilmakanavia. Jotta tuurnaa voidaan käyttää samoin edellä jo selitetyllä tavalla 30 muoviruiskutuslaitteen sisämuottina, täytyy siinä olla suljettu päätypinta, tuurnapyörän ollessa kyseessä edulli- » sesti vapaassa päässään. Tyhjiön muodostumisen estämiseksi, joka syntyisi paperihylsyn vetämisen yhteydessä tuurnalta, ilmaa puhalletaan päätypinnan välityksellä paperi-35 hylsyn kannen taakse. Tätä varten tarvitaan ilman ulostu- » · 11 95558 loaukko ilman tuomiseksi tuurnan sisällä olevaan ilmakanavaan. Koska muovia ruiskutetaan kannen muodostamiseksi paperihylsylle suurella paineella ja korkeassa lämpötilassa, ilmantuloaukolla ei saa olla suuret mitoitukset. Käy-5 tännössä on osoittautunut, että ilman ulostuloon tarkoitetun raon ei tule olla suurempi kuin 0,05 mm, mahdollisesti se voisi olla kapeampi ja vastaavasti ahtaampi. Ammattimiehen tällöin kohtaamat vaikeudet niin pienien ilman ulostulorakojen aikaan saamiseksi voitetaan keksinnön mu-10 kaisesti sisäkettä käyttämällä. Koneteknisesti voidaan nimittäin porata tuurnan sisustaan sopivan kokoisia ilma-kanavia (riittävän pitkiä ja riittävällä halkaisijalla varustettuja), ja tällöin voidaan yksi näihin ilmakanaviin yhdistetty tila umpiporauksen muodossa sovittaa edullises-15 ti tuurnan suljetusta päätypinnasta lähtien johon sijoitetaan sisäke, joka on tehty esimerkiksi tulpan tapaan ja joka jättää vapaaksi toivotun kapean raon.
Kun raon leveys on vähemmän kuin 0,05 mm, on tarkoituksenmukaista tehdä se ympyränmuotoiseksi tai useiden 20 samankeskisten ympyröiden muotoon. Täten ilman ulostulo-aukko voidaan sopivalla tavalla muotoilla ahtaaksi ja kuitenkin tehdä ilman ulostuloaukon kokonaispinta riittävän suureksi. Sellaisen nestepakkauksen yhteydessä, jonka täyttökapasiteetti on 1 litra, on nimittäin pakkauskoneen . 25 erityisen suoritusmuodon yhteydessä toivottavaa, että oleellinen osa paperihylsystä vedetään tuurnalta puolessa sekunnissa tai vähemmässä ajassa. Tämä merkitsee kuitenkin, että 0,6 - 0,3 sekunnin aikana, edullisesti 0,4 tai 0,5 sekunnissa puhalletaan yksi litra ilmaa hylsyn takana 30 olevaan tilaan sisäkkeessä olevan ilman tuloaukon kautta, ajatellun edullisen suoritusmuodon yhteydessä ympyräraon läpi, jonka leveys on 0,03 mm. Luku- ja kokoehdotukset osoittavat ammattimiehelle selvästi, mitkä edut keksinnön mukaisten toimenpiteiden avulla ovat saavutettavissa.
»· 12 95558
Alussa viitattiin etuun, joka saadaan aikaan ruis-kutusvälineen yksinkertaistamisen osalta siten, että tuurnaa, jolle paperihylsy on työnnetty, käytetään sisämuotti-na. Edellä monta kertaa mainittua niin kutsuttua hylsyn 5 takareunaa vastapäätä olevan etureunan tulee saada muovista ruiskutettu kansi. Paperihylsyn työntämisen jälkeen suljetun päätypinnan omaavalle vastaavalle tuurnalle täytyy tämä hylsyn etureuna paikoittaa pienelle etäisyydelle tuurnan suorakulmaisesta tai neliömäisestä, suorasta reu-10 nasta. Juuri nelikulmaisen poikkileikkauksen omaavien hylsyjen yhteydessä, kun neljän päätesärmän väliset sivupinnat ovat tasaiset, esiintyy ruiskutuksen yhteydessä vaikeutena, että tuurnan vastaavasti tasaisen ulkopinnan ja hylsyn tasaisen sivuseinän väliin syntyy ei-toivottuja 15 rakoja, joihin muovin ruiskutuksen yhteydessä hylsyn kannen valmistamiseksi toivomatta puristuu sisään muovia. Poisvedon yhteydessä sellaiset raot olivat tosin suositeltavia ilman sisääntuloa varten, mutta ruiskutuksella on valmistustekninen etusija. Keksinnön mukaisesti sovitetaan 20 siis välineet näiden ei-toivottujen rakojen poistamiseksi. Sulkureunan muodostamiseksi tuurnan ylemmälle, päätypinnan puoleiselle alueella on tämä sen vuoksi muotoiltu kehältään sellaiseksi, että siinä on laajennus. Tämä laajennus on käytännöllisesti ottaen eräänlainen palle, joka sijait-25 see rengasmaisesti tai nauhamaisesti tuurnan tasolla ja ' sen koko kehän ympäri. Paperihylsyn työntämisen yhteydessä tuurnalle tämä täytyy tosin työntää laajennuksen eli palteen yli, mutta täten suoritettu työntäminen tarjoaa kuitenkin vähemmän ongelmia, koska tällöin vielä molemmista 30 päistä avonaiseen paperihylsyyn voidaan tarttua kaikilta . sivuilta ja tällä tavalla se voidaan nopeasti työntää tuurnalle. Tällöin tuurnan kehän ympäri ulottuva laajennus ei häiritse sulkureunan muodostamista. Mutta myöskään paperihylsyn pois vetämisen tai alaspäin siirtämisen yhtey-35 dessä keksinnön mukaisesti ei vastus ole niin suuri, ettei • 13 95558 voima, joka irrottimen välityksellä kohdistetaan hylsyn takareunaan, riittäisi työntämään hylsyä moitteettomasti a ja tasaisesti palteen yli.
Esillä olevan keksinnön edut, tunnusmerkit ja käyt-5 tömahdollisuudet käyvät ilmi edullisen suoritusmuotoesi-merkin seuraavasti selityksestä oheisten piirustusten yhteydessä. Tällöin esittää: kuvio 1 tuurnan keskipoikkileikkauskuvantoa paperi-hylsyn ollessa osittain poisvedettynä, jolloin irrotin on 10 esitetty katkaistuna ja ilmakanavat ovat esitetty ainoastaan osittain kaavamaisesti, kuvio 2 irrottimen sekä nostotangon ja kannattimen osittain murrettua sivukuvantoa ja kuvio 3 nostotangon sekä kannattimen ja tarttuma-15 palojen päällyskuvantoa, kun katsotaan nostotangon pituus-akselin suunnassa sen vapaasta päästä sen kiinnityspään suuntaan.
Ainoastaan kuviossa 1 esitetyllä hylsyllä 1 on poikkileikkaukseltaan neliömäinen muoto ja se on suljettu 20 toisesta päästään (kuviossa 1 alhaalta) kannella 2, joka on ilman kantoainetta olevaa muovia. Kuviossa 1 hylsy 1 on esitetty vasta osittain tuurnalta 3 irrottimen 4 avulla alasvedettynä. Nähdään hylsyn 1 taempi reuna 5, jonka kanssa yleisesti numerolla 4 merkityn irrottimen tarttumapa-25 lat 6 ovat tartunnassa. Hylsy 1 liikkuu pituusakselinsa ' suunnassa irrottimen 4 translatorisen liikkeen vaikutuk sesta nuolella 7 esitetyssä etenevässä liikesuunnassaan; ensiksi alaspäin ja myöhemmin samaa tietä takaisin samassa suunnassa ylöspäin. Tämä siirto- ja vastaavasti liikesuun-30 ta 7 on yhdenmukainen myös kuviossa 2 ja 3 esitetyn nosto- . tangon 9 pituusakselin 8 kanssa.
Ensiksi selitetään lähemmin tuurnaa 3 kuvion 1 yhteydessä. Se on rakennettu siirtosuunnan 7 kanssa yhdensuuntaisen pituusakselinsa suunnassa kahdesta peräkkäin 35 sovitetusta osasta, nimittäin tukiosasta 10 ja pääosasta • 14 95558 11, jonka avulla muodostetaan suljettu päätypinta 12. Tätä päätypintaa 12 nimitetään suljetuksi, vaikka ruuvaamalla on lisätty sisäke 13, joka koostuu ensimmäisestä, suuremman halkaisijan omaavasta osasta 13a ja ulommasta, tälle 5 välittömästi liittyvästä, pienemmän halkaisijan omaavasta osasta 13b. Sisäke 13 voi olla yhtä kappaletta, jolloin sen ensimmäinen osa 13a kannattaa tässä ei-esitettyjä ul-kokierteitä, joiden avulla sisäke 13 on kiinnitetty porauksen 14, vaikkakin myös muut kiinnitysmahdollisuudet, 10 kuten esim. puristussovite, ura ja jousi jne. ovat mahdollisia. Kun porauksen 14 halkaisija vastaa suuremman osan 13a halkaisijaa, on sisäkkeen 13 toisen osan halkaisija 13b pienennetty ympyränmuotoisen raon 15 kaksinkertaisen leveyden verran sillä tuloksella, että sisäkkeen 13 väli-15 tyksellä suhteellisen suuren halkaisijan omaavaan poraukseen 14 muodostuu ympyrärako 5, jonka leveys on noin 0,04 mm. Tämä ympyräkoko 15 muodostaa ilman tuloaukon muovia olevan ruiskutetun kannen 2 ja tuurnan 13 suljetun päätypinnan 12 väliseen tilaan, joten tähän numerolla 16 20 merkittyyn tilaan ei muodostu tyhjiötä hylsyn 1 poisvedon yhteydessä siirtosuunnassa 7.
Tuurnan 3 pääosassa 11 on keskellä takana uloke 17, jonka välityksellä pääosa 11 on sovitettu tuurnan 3 tuki-osalle 10 ruuvaamalla, soviteliitännällä tai senkaltaisin .. 25 kiinnityskeinoin.
: Pääosa 11 on varustettu keskiulokkeensa 17 sivulta lähtien ensimmäisellä ilmakanavalla 18, joka on tehty samoin umpiporaukseksi kuin toinen ilmakanava 19, joka on porattu tuurnan ja vastaavasti sen pääosan ulkokehältä 30 lähtien sisäänpäin ja suljettu ulkoa tulpalla 20. Tämä tulppa on esimerkiksi terästä ja siinä on ulkokierteet, jotka on ruuvattu ilmatiiviisti sisään pääosaan 11.
Toisesta ilmakanavasta 19 lähtien ja likimain kohtisuoraan tähän nähden suuntautuu poikittain pääosan 11 35 päätypintaan 12 aukeava poraus 14, johon on sijoitettu sisäke 13.
• · 15 95558
Sisäke 13 kannattaa edelleen kolmatta ilmakanavaa 21, joka on yhteydessä pääosassa 11 olevaan toiseen ilma-kanavaan 19 ja vastakkaisella sivulla sisäkkeen 13 pienemmässä osassa 13b on yhteydessä sivulta tulevaan neljänteen 5 ilmakanavaan 22. Tämä neljäs ilmakanava aukeaa ulospäin rengasrakoon 14, niin että on saatu aikaan kaasunvirtaus-yhteys ensimmäisestä neljänteen ilmakanavaan 18, 19, 21, 22 rengasrakoon 15 saakka valmistusteknisesti yksinkertaisten, suhteellisen suuren halkaisijan omaavien poraus-10 ten avulla.
On ymmärrettävää, että myös tuurnan 3 tukiosa 10 on varustettu vastaavilla ilmansyöttölaitteilla, joita kuvion 1 yksinkertaistamiseksi ei tässä kuitenkaan ole esitetty.
Ne otetaan tällöin ainoastaan siltä osin huomioon, että 15 kuviossa 1 keskiulokkeen 17 yläpäässä taivutettu nuoli 23 esittää ilman sisääntulosuuntaa, joka ilma pääsee ensimmäisen ilmakanavan 18, toisen ilmakanavan 19, kolmannen ilmakanavan 21 ja neljännen ilmakanavan 22 kautta lopuksi rengastankoon 15 ja tämän kautta tilaan 16, jossa hylsyn 20 1 vetämisen yhteydessä tuurnalta 3 pois estyy tyhjiön muo dostuminen.
Kun kuljetuslaite on ajateltavissa vaakasuunnassa kulkevana ketjukuljetushihnana tai sentapaisena, jota kuvioissa ei esitetä, nähdään jo kuviosta 1 yleisesti nume-25 rolla 4 merkitty irrotin, joka kuvion 3 mukaisessa pääl-• lyskuvannossa käsittää V-muotoisesti kulmaksi tehtynä kan
nattimen 24, jonka sisäreunoista 25 lähtien on jyrsitty tila tarttumapalan 6 vastaanottamiseksi ja alta suljettu kiinnityslevyllä 26. Kuviossa 3 esitetty ainoastaan kiin-30 nityslevyn ääriviiva katkoviivoin ja viitenumero 26. Ku-, viosta 2, joka on laitteen kuvanto kuvion 3 viivan II-II
mukaisesti, nähdään kiinnityslevystä 26 sen viimeinen päätykappale. Se on kiinnitetty ruuveilla 27 kannattimeen 24. Kuviossa 3 kauempana sisäreunoja 25 pitkin suuntautuvat 35 katkoviivat 28 esittävät tarttumapalojen 6 vastaanottami- 16 95558 seksi tarkoitetun jyrsityn tilan takapäätä. Tätä takaseinää 28 varten on tuettu keskelle kulloinkin yksi jousi 29, joka sijaitsee tarttumapalassa 6 olevassa sylinterimäises-sä syvennyksessä ja joka myös painautuu tarttumapalaa vas-5 ten. Tarttumapala on siten joustavasti esijännitetty ja lisäksi ohjattu kannattimelle 24 kiinnitettyjen ohjaustap-pien 30 välityksellä siten, että kukin ohjaustappi 30 työntyy vastaavaan pitkittäisreikään 31, jonka pituusulot-tuvuus on yhdensuuntainen jousen 29 keskiakselin kanssa ja 10 suuntautuu kohtisuoraan kyseisen sisäreunan 25 tasoa kohti. Täten jokainen tarttumapala 6 on sisäreunan 25 suhteen liikkuva, piirustusten mukaisessa suoritusmuodossa kohtisuoraan tähän nähden. Kannattimen 24 ulkopuolelta jousi 29 painaa tarttumapalaa 6 sisäänpäin sisäreunan 25 15 yli tilaan, jonka sisäreunan 25 V:n kyljet muodostavat. Käytössä painaa toisaalta kuvioissa 2 ja 3 ei-esitetty tuurna jousen 29 voimaa vastaan tarttumapalaa 6 poikittain sisäreunaan 25 verrattuna kannattimessa 24 olevaan tilaan (esitetty ainoastaan katkoviivalla 28 kuviossa 3) jousen 20 29 puristuessa kokoon. Tämän voiman ja vastavoiman johdos ta tarttumapalan 6 etureuna 32 on aina tuurnan 3 tasaista pintaa vasten ja tarttuu sen vuoksi kuviossa 1 vasemmalla ylhäällä olevan esityksen mukaisesti luotettavasti ja varmasti hylsyn 1 takareunaan 5, kun tarttumapala 6 liikkuu 25 alaspäin siirtosuunnassa 7.
: Etenevä liike ensiksi nuolen suunnassa kuviossa 1 alaspäin hylsyn 1 irrottamiseksi tuurnalta 3 ja sen jälkeen takaisin ylöspäin samassa suunnassa irrottimen 4 saattamiseksi jälleen lähtöasentoonsa (kuviossa 1 ylin ei-30 esitetty asento) tapahtuu käytetyn nostotangon 9 välityksellä, jota ei lähemmin esitetyn käyttövivun välityksellä liikutetaan ylöspäin ja alaspäin pituusakselinsa 8 suunnassa kuvion 2 mukaisesti. Nostotanko 9 kulkee tällöin pöytään 33 sovitetun kiinnittimen 34 sisäpuolella hylsyssä 35 35, joka on leikattu auki keskeltä ylhäältä liukulaakerin 36 ja tiivisteen 37 esittämiseksi.
il iu.l m li m t st 17 95558
Kuvioista 1 nähdään edelleen tuurnan 3 kehälle sen suljetun päätypinnan 12 alueella pallemainen laajennus 38, jonka avulla muodostetaan sulkureuna hylsyn 1 suhteen, kun tämä on työnnetty ei-esitettyyn pääteasentoonsa, jossa 5 tuurna 3 muodostaa sisämuotin, jota vasten painaen ei-esitetty, kaksiosainen ulkomuotti asetetaan ja kiristetään.
Laitetta käytettäessä käytetään tarkoituksenmukaisesti neljällä säteittäisesti kiertoakselista ulospäin työntyvällä tuurnalla 3 varustettua tuurnapyörää, joka 10 pyörii ajoittaisesta. Ensimmäinen tuurna 3 kierretään hyl-syineen 1 ei-esitettyyn alkuasentoon, jossa tuurnan 3 pi-tuuskeskiakseli on kuviossa 1 esitetyssä sijainnissa. Tässä asennossa irrotin 4 sijaitsee nostotangon 9 ulosvedon johdosta kuvion 2 mukaisesti ylöspäin ylimmässä eli lähtö-15 asennossaan. Tarttuimen 6 reuna 32 (kaksi tartuinta) painautuu tuurnan 3 tasaista pintaa vasten. Nyt alkaa nosto-tangon 9 liike alaspäin nuolen 7 osoittamassa siirtosuunnassa. Tarttumapalan 16 etureuna 32 tarttuu kahteen hylsyn 1 neljästä suorasta takareunasta 5 ja liikuttaa näitä 20 alaspäin, jolloin muodostuu tila 16. Tähän tilaan puhalletaan ilmaa ilmakanavien 18, 19, 21, 22 ja rengasraon 15 kautta, niin ettei synny tyhjiötä ja hylsy 1 voidaan nopeasti vetää alas tuurnalta 3, samalla kun nostotanko 9 liikkuu sisään hylsyyn 35. Tuurnalta 3 irrotettu paperi-25 hylsy siirtyy tällöin välin päähän tuurnan 3 alapuolelle : kuljetussuunnassa 7 sovitettuun, kuljetuslaitteessa ole vaan kuljetuskoriin ja työnnetään sinne sisään. Pääteasen-to on nyt saavutettu.
Käyttölaite vaihtaa nostotangon 9 liikkeen suunnan.
30 Nostotanko 9 liikkuu nyt pituusakselinsa 8 suunnassa ku-. , vion 2 mukaisesti ylöspäin, ts. kuvion 3 mukaisesti kat- seensuuntaa vastaan. Samanaikaisesti tuurnapyörä kääntyy siten vastapäivään, kun katsotaan kuviota 1, että vapaa tuurna 3 siirtyy edelleen oikealle ylös, kun taas uusi, 35 seuraava paperihylsyä 1 kantava tuurna 3 kiertyy vasemmal- 18 95558 ta kuviossa 1 esitettyyn sijaintiin. Se että samanaikaisesti irrotin 4 sekä V-muotoinen, kulmamainen kannatin 25 siirtyvät ylöspäin siirtosuuntaan 7 nähden vastakkaiseen suuntaan, ei häiritse tuurnan 3 alkuasennon saavuttamista.
5 Tällöin liike alkaa uudelleen.
ta ! »«'» tilli IMU · i

Claims (5)

19 95558
1. Menetelmä toisesta päästä suljetun, paperia, pahvia tai sentapaista materiaalia olevan hylsyn (1) siir- 5 tämiseksi sitä kannattavalta, aloitusasemassa olevalta askelmaisesti liikkuvalta käsittelyaseman tuurnalta (3) kuljetuslaitteeseen, jolloin hylsyyn (1) tartutaan kulje-tussuunnassa (7) sen takareunoista (5) ja se työnnetään pituusakselinsa suunnassa suoraa tietä pitkin (nuoli 7) 10 kuljetuslaitteeseen, jolloin hylsyn (1) sisustaan (6) puhalletaan ilmaa, tunnettu siitä, että hylsyyn (1) tartutaan ainoastaan osaan, joka on enintään puolet sen takareunasta (5), lähtöasennossaan sijaitsevalla irrotti-mella (4), ja että irrotin (4) irrotusliikkeensä jälkeen 15 liikkuu jälleen lähtöasentoonsa seuraavan hylsyn (1) viereen, kun taas tyhjä tuurna (3) siirtyy pois alkuasennostaan ja uusi tuurna (3) hylsyineen (1) siirtyy alkuasentoon.
2. Laite paperia, pahvia tai sentapaista materiaa-20 lia olevan hylsyn (1) siirtämiseksi tuurnalla (3) varustetulta käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen, jolloin on järjestetty hylsyn (1) siirtosuunnassa taemman reunan (5) kanssa tartuntaan saatettava translatorisesti liikkuva ja käytettävä irrotin (4), tunnettu siitä, että ir- . 25 rotin (4) on sovitettu pituusakselinsa (8) suunnassa liik- ‘ kuvalle nostotangolle (9) ja irrotin käsittää sen pituus- akselin (8) suunnassa katsottuna korkeintaan puolet tuurnan (3) kehästä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, t u n -30 n e t t u siitä, että irrotin (4) on V-muotoinen ja kä- . sittää kulman muotoisen kannattimen (24), joka pitää V:n kahdella toisiaan kohti olevalla sisäreunalla (25) jousi-kuormitettuja, kohtisuoraan sisäreunaa (25) kohti liikkuvia tarttumapaloja (6). 20 95558
4. Jonkin patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että tuurna (3) käsittää suljetun päätypinnan (12), jossa on ilman ulostuloaukon (15) muodostava sisäke (13) ja sisällä ilmakanavia (18, 19, 21, 5 22).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen laite, tunnettu siitä, että tuurnassa (3) on sulkureunan muodostamiseksi kehällään laajennus (3). $ <1 - a»’t MH 1:1 I U . . 21 95558
FI892303A 1988-05-14 1989-05-12 Menetelmä toisesta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi FI95558C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3816542A DE3816542C2 (de) 1988-05-14 1988-05-14 Vorrichtung zum Abziehen einer einseitig geschlossenen Hülse von einem Dorn
DE3816542 1988-05-14

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI892303A0 FI892303A0 (fi) 1989-05-12
FI892303A FI892303A (fi) 1989-11-15
FI95558B true FI95558B (fi) 1995-11-15
FI95558C FI95558C (fi) 1996-02-26

Family

ID=6354405

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI892303A FI95558C (fi) 1988-05-14 1989-05-12 Menetelmä toisesta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5020986A (fi)
EP (1) EP0342373B1 (fi)
JP (1) JP2666157B2 (fi)
KR (1) KR0162077B1 (fi)
AT (1) ATE95772T1 (fi)
AU (1) AU617800B2 (fi)
CA (1) CA1333078C (fi)
DE (2) DE3816542C2 (fi)
DK (1) DK231889A (fi)
ES (1) ES2045238T3 (fi)
FI (1) FI95558C (fi)
NO (1) NO179406C (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0626815B2 (ja) * 1989-11-21 1994-04-13 バンドー化学株式会社 円筒状成形品の型抜き装置
US5584789A (en) * 1994-09-06 1996-12-17 Sealright Co., Inc. Method and apparatus for forming non-round containers
KR20030010276A (ko) * 2001-07-26 2003-02-05 오세위 다세대 주택에서 인터넷 서비스를 이용하기 위한 네트워크시스템
DE102006035569B4 (de) * 2006-07-26 2017-06-08 Michael Hörauf Maschinenfabrik GmbH & Co. KG Einrichtung und Verfahren zum Transport einer Hülse
US20190367200A1 (en) * 2018-06-05 2019-12-05 Khs Gmbh Packaging sleeve feeding device

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2234044A (en) * 1939-07-10 1941-03-04 Cercla Inc Plastic binding stripping device
US2446798A (en) * 1943-09-30 1948-08-10 Pneumatic Scale Corp Container forming machine
US2727444A (en) * 1950-04-01 1955-12-20 Package Machinery Co Container folding machine
US2737090A (en) * 1951-12-26 1956-03-06 American Can Co Machine for forming closures on ends of fiber containers
US2835371A (en) * 1953-09-14 1958-05-20 Wheeling Stamping Co Collapsible tube handling mechanism
US2971442A (en) * 1955-11-28 1961-02-14 Redington Co F B Bag forming and inserting mechanism
US2929105A (en) * 1957-04-03 1960-03-22 American Motors Corp Ejection apparatus for molding machines
DE1832766U (de) * 1960-09-30 1961-06-08 Hesser Ag Maschf Foerdervorrichtung an maschinen zum herstellen, fuellen und verschliessen von verpackungsbehaeltern, insbesondere verpackungsbeuteln.
US3145240A (en) * 1961-08-07 1964-08-18 Koppers Co Inc Injection molding of foam polymeric structures
GB1074931A (en) * 1964-01-31 1967-07-05 Pembroke Carton & Printing Com Improvements in or relating to carton forming machines
US3382774A (en) * 1966-07-08 1968-05-14 Fmc Corp Mandrel stripping mechanism
SE329324B (fi) * 1969-02-12 1970-10-05 Akerlund & Rausing Ab
DE2006665A1 (de) * 1969-02-19 1970-09-03 Courtaulds Lt-d., London Einrichtung zum übertragen von Behältern von einer Fördervorrichtung auf eine andere
DE1941497C3 (de) * 1969-08-14 1978-11-02 Pneumatic Scale Corp., Quincy, Mass. (V.St.A.) Maschine zur Herstellung von Behältern
US3853451A (en) * 1973-08-31 1974-12-10 Cities Service Co Stripper device for molded articles
DE2520504C2 (de) * 1975-05-07 1977-05-05 Jagenberg Werke Ag Vorrichtung zum abschieben leerer packungen
DE2728990C2 (de) * 1977-06-28 1989-12-14 Kurt G. Dipl.-Ing. Hinterkopf (FH), 7332 Eislingen Vorrichtung zum Vorbeitransportieren von Behältern, insbesondere Dosen, Tuben o.ä., an einer Bearbeitungsstation
US4364895A (en) * 1981-07-29 1982-12-21 Underwood J Larry Fluid-assisted core-release method and apparatus
DE3323190A1 (de) * 1983-06-28 1985-01-10 Michael Hörauf Maschinenfabrik GmbH & Co KG, 7334 Süssen Vorrichtung zum herstellen von papierbehaeltern
US4660801A (en) * 1985-12-19 1987-04-28 Husky Injection Molding Systems Ltd. Mold core including ejection sleeve

Also Published As

Publication number Publication date
DE3816542A1 (de) 1989-11-23
NO891939L (no) 1989-11-15
JPH0218034A (ja) 1990-01-22
DK231889A (da) 1989-11-15
DE58905876D1 (de) 1993-11-18
FI892303A (fi) 1989-11-15
US5020986A (en) 1991-06-04
DK231889D0 (da) 1989-05-12
JP2666157B2 (ja) 1997-10-22
KR0162077B1 (ko) 1998-12-01
AU3473989A (en) 1989-11-16
ATE95772T1 (de) 1993-10-15
EP0342373B1 (de) 1993-10-13
NO179406B (no) 1996-06-24
NO891939D0 (no) 1989-05-12
KR890017153A (ko) 1989-12-15
DE3816542C2 (de) 1994-04-14
ES2045238T3 (es) 1994-01-16
FI892303A0 (fi) 1989-05-12
NO179406C (no) 1996-10-02
EP0342373A1 (de) 1989-11-23
FI95558C (fi) 1996-02-26
AU617800B2 (en) 1991-12-05
CA1333078C (en) 1994-11-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10131460B2 (en) Container sleeving method and system for fixing a sleeve around a container
US4117649A (en) System for forming, filling and closing bags
JP2002128026A (ja) 袋充填包装機にスパウト付袋を供給するスパウト付袋の供給装置及び供給方法並びに供給装置への袋の装填用具
US4574559A (en) Flexible bag automatic filling and capping apparatus
FI95558B (fi) Menetelmä toisesta päästä suljetun hylsyn siirtämiseksi käsittelyasemalta kuljetuslaitteeseen ja laite tämän menetelmän suorittamiseksi
SE531075C2 (sv) Anordning och metod att förflytta förpackningsbehållare
JP2011067866A (ja) 耐食性エアゾール容器の製造方法、耐食性エアゾール容器およびエアゾール容器の製造装置
US20060191238A1 (en) Method and device for packing tubes
US3415034A (en) Bottle capping machine
FI95678C (fi) Laite nestepakkausten täyttämistä ja sulkemista varten
US20180297792A1 (en) Transport module for transporting a container and a processing device and a method for transporting a container
NL2007390C2 (nl) Werkwijze en systeem voor het vervaardigen van een spuitgietproduct, alsmede etiketoverbrenginrichting.
JPH07251932A (ja) アンケーサ
SE464283B (sv) Saett och maskin foer formning av ett aendparti paa ett roer
JP2017178372A (ja) フィルム加熱収縮装置
US4438061A (en) Tube inserting machine
EP0053864A1 (en) A method and apparatus for separating from each other two thin, slack sheets of material
US4583899A (en) Apparatus for inserting pouring spouts into container tops
US5709066A (en) Inserter apparatus
EP0611028A1 (en) Method and apparatus for providing pieces of flexible material from a length thereof
GB2113171A (en) Romoving articles from cartons
US4806055A (en) Apparatus for inserting pouring spouts into container tops
CN108349671B (zh) 用于使容纳多个坯件的料盒中的坯件对齐的装置和方法以及用于从容纳多个坯件的料盒中取出坯件的设备和方法
JP2005517604A (ja) 蓋付けシステム及び方法
KR102264133B1 (ko) 스파우트 파우치 공급 장치

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: TETRA LAVAL HOLDINGS & FINANCE S.A.

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: TETRA LAVAL HOLDINGS & FINANCE S.A.