FI92040B - Hihnakuljettimella oleva laite - Google Patents

Hihnakuljettimella oleva laite Download PDF

Info

Publication number
FI92040B
FI92040B FI882726A FI882726A FI92040B FI 92040 B FI92040 B FI 92040B FI 882726 A FI882726 A FI 882726A FI 882726 A FI882726 A FI 882726A FI 92040 B FI92040 B FI 92040B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
belt
traction
belt conveyor
receiving elements
roller
Prior art date
Application number
FI882726A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI92040C (fi
FI882726A (fi
FI882726A0 (fi
Inventor
Olle Lennart Siwersson
Jan Aoke Torsten Loodberg
Arne Evert Wall
Original Assignee
Scaniainventor Conveyor Sicon
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Scaniainventor Conveyor Sicon filed Critical Scaniainventor Conveyor Sicon
Publication of FI882726A publication Critical patent/FI882726A/fi
Publication of FI882726A0 publication Critical patent/FI882726A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI92040B publication Critical patent/FI92040B/fi
Publication of FI92040C publication Critical patent/FI92040C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G15/00Conveyors having endless load-conveying surfaces, i.e. belts and like continuous members, to which tractive effort is transmitted by means other than endless driving elements of similar configuration
    • B65G15/08Conveyors having endless load-conveying surfaces, i.e. belts and like continuous members, to which tractive effort is transmitted by means other than endless driving elements of similar configuration the load-carrying surface being formed by a concave or tubular belt, e.g. a belt forming a trough
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G2201/00Indexing codes relating to handling devices, e.g. conveyors, characterised by the type of product or load being conveyed or handled
    • B65G2201/02Articles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Structure Of Belt Conveyors (AREA)
  • Belt Conveyors (AREA)

Description

92040 1 Hihnakuljettimella oleva laite Anordning vid bandtransportör 5 Tämän keksinnön kohteena on hihnakuljettimella oleva laite, joka on varustettu ainakin päättömällä hihnalla ja kahdella vetovoiman vastaanottavalla, hihnakuljettimen koko pituutta pitkin etenevällä elementillä, jotka on yhdistetty nauhareunaosansa kanssa ja työntyvät Ίο ulos tämän tasosta vaikuttaakseen yhdessä ohjausrullien kanssa, jotka määräävät hihnakuljettimen liikeradan, jolloin hihnakuljetin on ainakin osapituudeltaan suljettu pituusreunan kohdalta.
Tämäntyyppinen hihnakuljetin on tunnettu aikaisemmin esimerkiksi 15 GB-patentista 970 253, joka kuvaa yksihihnaista kuljetintä, joka on varustettu kahdella kiilahihnan muotoisella, vetovoiman vastaanottavalla elementillä, jotka nauhan oikaistussa tilassa työntyvät ulos hihnan samalta puolelta tämän pituusreunojen kohdalta. Tällä hihnakuljettimella on merkittäviä etuja, joihin kuuluu esimerkiksi se, 20 että kuljetettava tavara voidaan kuljettaa suojattuna vetovoiman vastaanottavien elementtien välissä säkkimäisesti riippuvalla hihnan keskiosalla. Tämä tunnettu hihnakuljetin on kuitenkin epäedullinen siksi, että se ei salli tavaran pystykuljetusta, eikä myöskään mitään yksinkertaista siirtymistä vaakasuorasta kuljetussuunnasta enemmän 25 tai vähemmän pystysuoraan kulje tus suuntaan tai päinvastoin. Aikaisemmin tunnettu hihnakuljetinrakenne edellyttää lisäksi tiheään sijoitettuja ohjausrullia pituusreunan tukemiseksi tai sulkemiseksi.
Tämän keksinnön tarkoituksena on eliminoida aikaisemmin tunnetun 30 hihnakuljetinrakenteen mainitut haittapuolet. Keksinnön mukainen . laite mahdollistaa täten yksinkertaisen siirtymisen vaakasuorasta kuljetussuunnasta olennaisesti pystysuoraan kuljetussuuntaan tai päinvastoin. Sen avulla saadaan aikaan myös hihnakuljettimen pituus-reunan parempi ja halvempi tiivistäminen.
35 Tämän keksinnön mukaisesti nämä ja muut tavoitteet saavutetaan alussa t mainitun tyyppisellä laitteella siten, että hihnakuljettimen pituuden 2 92040 suljettua osaa pitkin toinen hihnareunaosa on limittäin toisen hihna-reunaosan kanssa ja ulottuu sen ulkopuolelle, jolloin sen vetovoiman vastaanottavat elementit työntyvät ulos samaan suuntaan kuin toisen hihnareunaosan vetovoiman vastaanottavat elementit.
5
Keksinnön mukaista laitetta voidaan käyttää sekä yksihihnaisena kuljettimena että kaksi- tai useampihihnaisena kuljettimena. Yksihih-naisen kuljettimen yhteydessä keksinnön mukainen laite saavutetaan siten, että hihnan kaksi vetovoiman vastaanottavaa elementtiä on 10 muotoiltu siten, että ne hihnan oikaistussa tilassa työntyvät ulos tämän vastakkaisilta puolilta. Tällainen erikoishihna on käyttökelpoinen myös kaksi- tai useampinauhaisissa kuljettimissa, jolloin kaksihihnaisessa kuljettimessa voidaan käyttää kahta identtistä hihnaa, jotka ovat keskenään työntyneitä kuljettimen liikesuunnan 15 poikki matkan, joka vastaa ainakin vetovoiman vastaanottavien elementtien leveyttä. Kaksihihnaisessa kuljettimessa voidaan käyttää kuitenkin myös kahta hihnaa, joilla on kummallakin kaksi vetovoiman vastaanottavaa elementtiä, jotka työntyvät ulos vastaavan hihnan samalta puolelta niiden oikaistussa tilassa. Tällöin täytyy toisen 20 hihnan leveyden ylittää keksinnön mukaisesti toisen hihnan leveys ainakin kahden vetovoiman vastaanottavan elementtinsä kokonaislevey-dellä.
Keksinnön mukaisella laitteella varustettu yksihihnainen kuljetin on 25 erityisen hyödyllinen siksi, että kaksi vetovoiman vastaanottavaa elementtiä voivat olla hihnakuljettimen liikeradan pystyosaa pitkin punottuja toistensa ympärille hihnakuljettimen kahden ohjausrullan välissä, jotka määrittävät liikeradan. Punomalla vetovoiman vastaanottavat elementit toistensa ympäri saavutetaan niin varma tiivistys, 30 että tavaroiden pystykuljetus tulee mahdolliseksi. Kaksihihnaisen kuljettimen yhteydessä pystykuljetus voidaan toteuttaa ilman, että hihnat on punottu toistensa ympäri, vaikka myös tämä on mahdollista.
Koska vetovoiman vastaanottavat elementit on sijoitettu erityisesti 35 sivuttain toistensa kanssa, keksintö mahdollistaa yhteenvetona sen, että näillä elementeillä voi olla jokaisessa hihnassa sama pituus ja että tämä tapahtuu ilman hihnan lisääntyvää kulumista, mikä johtuu 3 92040 Ί hihnareunaosien välisestä keskinäisestä liukumisesta. Keksinnön mukainen laite mahdollistaa lisäksi yksinkertaisen siirtymisen varsinaisen tavaran vaakasuorasta kuljetuksesta enemmän tai vähemmän pystysuoraan kuljetukseen tai päinvastoin. Tavara voi olla kaikkea • g suuremmista hiukkasista hienoon jauheeseen tai jopa nesteisiin tai enemmän tai vähemmän juokseviin tuotteisiin. Keksinnön avulla saavutetaan jopa tiheämpi sulkeminen hihnakuljettimen pituusreunaa pitkin kuin mikä on ollut mahdollista aikaisemmin tunnettujen rakenteiden yhteydessä.
10
Vetovoiman vastaanottavan elementin pituudella ja etäisyydellä elementtiin tarkoitetaan tässä elementin pituutta vastaavassa etäisyydessä elementin neutraalitasoon, joka määritetään sinä tasona elementin poikkileikkauksessa, jossa elementien taipuessa ei esiinny veny-15 mistä eikä kokoonpuristumista.
Keksintöä kuvataan seuraavaksi lähemmin mukana oleviin piirustuksiin viitaten, joissa esitetään muutamia esimerkkejä keksinnön mukaisen laitteen suoritusmuodoista. Kuvio 1 on poikkileikkauskuva keksinnön 20 mukaisessa laitteessa käytettävästä kuljetinhihnasta. Kuviossa 2 esitetään kaaviomaisesti kuvion 1 hihnan käyttö kaksihihnaisessa kuljettimessa. Kuviossa 3 esitetään kaaviomaisesti kuvion 1 hihnan käyttö yksihihnaisessa kuljettimessa. Kuvio 4 on poikkileikkauskuva, joka esittää keksinnön mukaisen vaihtoehtoisen hihnan muodon kaksi-25 hihnaista kuljetinta varten. Kuvioissa 5-9 esitetään esimerkkejä ohjausrullista yksihihnaisessa kuljettimessa, jossa käytetään kuvion 1 mukaista hihnaa. Kuviossa 10 esitetään esimerkki kaksihihnaisen kuljettimen ohjausrullista kuvion 4 mukaista nauhakonfiguraatiota varten. Kuviossa 11 esitetään esimerkki kaksihihnaisen kuljettimen 30 ohjausrullasta kuvion 2 mukaista hihnakongifuraatiota varten.
Kuviossa 1 poikkileikkauksena esitetty hihna 1 muodostuu taipuisasta ja elastisesta, mielellään polymeerimateriaalista valmistetusta kankaasta 2 sekä kahdesta vetovoiman vastaanottavasta elementistä 3 35 ja 4. Nämä elementit 3 ja 4 on yhdistetty hihnanauhaosansa 5 ja 6 kanssa tässä järjestyksessä, eli nauhan lähinnä vastaavaa reunaa sijaitsevan pitkittäisosan kanssa, ja ne työntyvät ulos tämän tasos- 92040 4 1 ta, jolloin elementin 3 korkeus on sama kuin elementin 4 korkeuden ja reunahihnaosan 5 paksuuden summa. Vetovoiman vastaanottavat elementit 3 ja 4 etenevät hihnakuljettimen koko pituutta pitkin, ja niillä voi olla kuvion 1 mukaisesti kiilahihnaprofiili, vaikka muutkin g profiilit ovat mahdollisia. Kaksi vetovoiman vastaanottavaa elementtiä 3 ja 4 ovat vain vähän taipuvia pituussuuntaan esimerkiksi siten, että ne on varustettu jonkintyyppisellä vahvistuksella, joita ovat esimerkiksi elementissä 4 esitetty lankamainen vahvistus tai elementissä 3 esitetty hihnamainen vahvistus.
10
Vetovoiman vastaanottavat elementit 3 ja 4 voivat olla yhdistettyjä kankaaseen 2 esimerkiksi vulkanoinnin, lämpöhitsauksen tai liimauksen avulla. Ne voivat olla suulakepuristettuja yhteen hihnan kanssa muutoin täydellisen hihnan valmistamiseksi yhden toiminnon aikana, 1 g esimerkiksi polyuretaanista. Elementtien 3 ja 4 välillä oleva kangas 2 on taipuisa poikkisuuntaan, ja se voi suositeltavasti muodostua kevyesti venyvästä ja elastisesta materiaalista. Kun hihnaa 1 käytetään kaksihihnaisessa kuljettimessa, kangas 2 voi kuitenkin tietyissä tapauksissa muodostua poikkisuunnassa jäykemmästä mutta silti taipui-20 sasta ja kuljetetulle tavaralle sopivasta venyvästä materiaalista.
Kuviossa 1 esitettyä hihnaa 1, jonka kaksi vetovoiman vastaanottavaa elementtiä 3 ja 4 työntyvät ulos hihnan vastakkaisilta puolilta, voidaan käyttää kaksihihnaisessa kuljettimessa yhdessä samanlaisen *. 25 hihnan 1' kanssa, kuten kuviossa 2 on kaaviomaisesti havainnollistet tu. Hihnat 1,1' työntyvät näin liikesuuntansa poikki matkan, joka vastaa ainakin vetovoiman vastaanottavan elementin leveyttä. Kaksi-hihnainen kuljetin voi olla osan pituudestaan suljettu, jolloin se on tarkemmin määritettynä suljettu toista pituusreunaansa pitkin 30 elementtien 3,4' avulla ja toista pituusreunaansa pitkin suljettu elementtien 3' ja 4 avulla. Erittäin varma ja luotettava sulkeminen saavutetaan keksinnön avulla siten, että hihnan 1 elementin 3 kanssa yhdistetty hihnareunaosa on limittäin hihnan 1' elementin 4' kanssa yhdistetyn hihnareunaosan kanssa ja ulottuu sen ulkopuolelle, jolloin 35 sen vetovoiman vastaanottava elementti 3 työntyy ulos samaan suuntaan kuin hihnan 1' vetovoiman vastaanottava elementti 4'. Sama koskee elementtejä 3' ja 4 hihnakuljettimen toisella pituusreunalla.
5 92040 1 Kaksihihnaisen kuljettimen yhteydessä keksintö mahdollistaa myös sellaisen hihnakonfiguraation käyttämisen, joka on esitetty kuviossa ’ 4, jossa kaksi hihnaa 7,7' on esitetty tuotuina toistensa viereen, jotta niiden välissä voitaisiin kuljettaa tavaraa. Myös tässä tapauk-• g sessa kummallakin hihnalla 7,7' on kaksi vetovoiman vastaanottavaa elementtiä 8,9 ja 8',9', jotka ovat samanlaisia kuin elementit 3,4 ja 3' ja 4' mutta työntyvät ulos hihnan 7,7' samalta puolelta. Hihnan 7 leveys ylittää jälleen hihnan 7' leveyden ainakin hihnan 7 kahden vetovoimaa vastaanottavan elementin 8 ja 9 kokonaisleveydellä.
10
Kuviossa 1 esitettyä hihnaa voidaan käyttää hyödyllisesti yksihihnai-sessa kuljettimessa, jolloin sille hihnakuljettimen pituuden suljettua osaa pitkin annetaan se konfiguraation, joka on esitetty kuviossa 3.
Kun vetovoiman vastaanottavat elementit 3,4 sijoitetaan esitetyn J5 mukaisesti toistensa päälle ja ne työntyvät ulos samaan suuntaan vastaavista hihnareunaosista, saavutetaan erinomainen tiiviys pitkin hihnakuljettimen ylempää pituusreunaa, jossa elementti 3 elementtiä 4 koskettaessaan takaa täydellisen tiiviyden.
20 Elementin 3 profiili voidaan muotoilla myös siten, että kuviossa 3 esitetty, elementtien 3 ja 4 välinen rako täyttyy. Tällöin hihnareuna tarttuu elementin 3 kanssa kiinni elementtiin 4. Edellytyksenä on, että elementin 4 ulkopuolen ja hihnareunaosan 5 välinen kulma on terävä. Jotta elementtien 3 ja 4 välistä tartuntaa voitaisiin tässä 25 tapauksessa edelleen parantaa, elementin 4 pituusjännitys voidaan tehdä suuremmaksi kuin elementin 3 pituusjännitys.
Kuvioissa 5 ja 6 esitetään esimerkki kahdesta ohjausrullasta yksihih-naista kuljetintä varten, joka on varustettu kuvion 3 mukaisella 30 hihnakonfiguraatiolla. Kuviossa 5 esitetään lähemmin määritettynä rulla 10, joka on laakeroitu pyörivästi pystyakselille 11, joka riippuu runkoon asennetusta varresta 12 (runkoa ei ole esitetty).
, Rullalla 10 on kaksi aksiaalisesti siirrettyä uraa vetovoiman vastaan ottavien elementtien 3 ja 4 tartuntaa varten. Puristusrulla 14 on 35 laakeroitu pyörivästi varteen 12 vastaavasti asennettuun pystyakseliin 13. Tukirullan 14 tarkoituksena on (tapaa ei ole esitetty) painautua hihnavoiman vastaanottavien elementtien 3 ja 4 ulospäin käännettyjä 92040 6 1 sivuja vastaan. Elementtiin 4 kohdistuva puristusvoima välittyy näin hihnareunaosan 5 osan kautta ja vaikuttaa siihen, että elementit 3 ja 4 pysyvät rullan 10 urissa.
g Kuviossa 5 esitetty ohjaus· ja tukirullan 10 rakenne on käyttökelpoinen hihnakuljettimen radan sellaisissa osissa, joissa hihnakuljetin liikkuu olennaisesti suoraviivaisesti tai taipuu pienehköstä kulmasta. Rullaa 10 voidaan käyttää myös käyttörullana.
10 Kuviossa 6 esitetään taittorulla 15, jolla on kehällään sama uramuoto kuin rullalla 10 mutta suurempi halkaisija kuin tällä. Rulla 15 on laakeroitu pyörimistä varten pystyakselin 16 ympärille, joka on asennettu rungon (ei esitetty) kannattamaan varteen 17. Hihna 1 voi muuttaa liikesuuntaa rullan 15 ympäri noin 180 asteeseen asti, ja 1 g rulla 15 soveltuu näin hyvin käyttörullaksi. Jos hihnan 1 liikesuunnan muutos rullan 15 ympäri ei ole kovin pieni, ei tarvita sellaista puristusrullaa kuin kuvion 5 rulla 10 normaalisti vaatii.
Hihna 1 voidaan hihnakuljettimen radan osia pitkin ohjata olennaisesti 20 oikaistuiin tilaan riippumaan kahden, kuvion 5 rullan 10 tapaisen rullan väliin tai riippumaan sellaisesta rullasta, joka on esitetty kuviossa 7. Kuviossa 7 esitetään lähemmin määritettynä rulla 18, joka on varustettu toisesta päästään uralla 19 ja laakeroitu pyöri-västi akselille 20, joka on tuettu myöhemmin runkoon (ei esitetty) 25 asennettuihin varsiin 21 ja 22. Rullan 18 ura 19 tarttuu vetovoiman vastaanottavaan elementtiin 4, kun taas elementti 3 on käännetty pois rullasta 18. Rulla 18 on muotoiltu siten, että elementit 3 ja 4 ovat rullan 18 yli kulkiessaan samalla etäisyydellä rullan 18 vääntö-keskiöstä.
30
Vaihtoehtona rullalle 18 voidaan käyttää vakiosäteellä varustettua rullaa tai kahta täysin erilaista rullaa.
Keksinnön mukainen laite mahdollistaa yksihihnaisen kuljettimen 35 yhteydessä yksinkertaisen siirtymisen vaakasuorasta liikesuunnasta enemmän tai vähemmän pystysuoraan liikesuuntaan ja päinvastoin.
Kuviossa 8 esitetään esimerkki rullarakenteesta, joka sallii siirty- 7 92040 misen vaakasuorasta liikesuunnasta pystysuoraan liikesuuntaan. Tarkemmin määritettynä rulla 23 on laakeroitu pyörivästi vaaka-akselille 24, joka on asennettu rungon (ei esitetty) kannattamaan varteen 25. Rullalla 23 on olennaisesti vakio säde, ja se vaikuttaa yhdessä 5 uralla varustetun puristusrullan 26 kanssa vetovoimaa vastaanottavien elementtien 3 ja 4 tartuntaa varten. Puristusrulla 26 ohjaa näin vetovoimaa vastaanottavia elementtejä 3 ja 4 rullan 23 alaosaa vasten ja on laakeroitu pyörivästi akselille 27, joka on asennettu kiinteästi varteen 25. Siirtyminen esimerkiksi kuvion 5 hihnakonfiguraatiosta 10 kuvion 8 hihnakonfiguraatioon voi tapahtua asteittain useiden, peräkkäisesti yhä enemmän vinoon asetettujen rullaparien kautta, jotka on kuvion 5 tyyppisiä. Ohjausrullan 26 avulla saadaan aikaan hihnan 1 varma pysyminen myös rullan 23 alla siten, että hihna 1 ei ajaudu pois urasta. Pystysuoraan rullasta 23 ylöspäin menevässä hihnakuljet-15 timen radan osassa pituusreunan koossapysymistä voidaan parantaa edelleen kiertämällä vetovoimaa vastaanottavat elementit 3 ja 4 toistensa ympäri, eli siten, että koko kuljetinhihna 1 seuraa ruuvilinjan-muotoista rataa pystysuunnassaan. Vaihtoehtoisesti tai tämän lisäksi voidaan ohjausrullien välistä etäisyyttä kuljetinhihnaa 1 varten 20 vähentää pitkin kuljetinhihnaradan enemmän tai vähemmän pystysuoria osia. Näissä osissa ohjausrullilla voi olla muoto, joka mukautuu yh-teerikierrettyjen, vetovoimaa vastaanottavien elementtien 3 ja 4 omaksumaan muotoon, kuten kuviossa 9 on havainnollistettu.
• 25 Sovellus kuvion 4 kaksihihnaisesta konfiguraatiosta on esitetty kuviossa 10. Akselille 28, joka on asennettu rungon (ei esitetty) kannattamiin varsiin 29 ja 30, on laakeroitu pyörivästi hihnanohjaus-rulla. Tämä ohjausrulla muodostuu kolmesta aksiaalisesti siirretystä osasta 31-33. Osilla 31-33 on kullakin kaksi uraa vetovoimaa vastaan-. 30 ottavien elementtien 8,8' ja 9,9' tartuntaa varten. Vaikka tätä ei • ole esitetty, puristusrullat voi olla järjestetty vaikuttamaan yhdessä rullaosien 31 ja 33 kanssa reunan koossapysymisen parantamiseksi • ja/tai kitkan lisäämiseksi vetovoimaa vastaanottavien elementtien ja vastaavan rullaosan välille. Osat 31-33 voivat olla vaihtoehtoisesti 35 toisistaan irtikytkettyjä tai osa 32 voidaan jättää pois.
Kuviossa 11 kuten kuviossa 10 esitetään kaksihihnainen konfiguraatio, 92040 8 1 jossa käytetään hyväksi kuvion 2 mukaista hihnaa. Tarkemmin määritettynä kaksi aksiaalisesti siirrettävää rullaosaa 34 ja 35 on järjestetty pyörivästi akselille 36, joka on asennettu kahteen varteen 37 ja 38, joita kannattaa runko (ei esitetty). Rullaosalla 34 on ura, g joka vaikuttaa yhdessä vetovoimaa vastaanottavien elementtien 3' ja 4 kanssa. Vastaavanlainen yhteisvaikutus tapahtuu vetovoimaa vastaanottavien elementtien 3,4’ ja rullaosan 35 välillä, tässä tapauksessa kuitenkin ilman uraa. Kuvion 10 tavoin puristusrullat voi olla järjestetty kumpaakin rullaosaa 34 ja 35 varten, jolloin rullaosan 35 j q kanssa yhdessä vaikuttavalla puristusrullalla on mielellään ura vetovoimaa vastaanottavien elementtien 3 ja 4' tartuntaa varten.
Tämä koskee yleisesti myös kuvion 7 suoritusmuotoa.
Vaikka kuvioissa 10 ja 11 esitetyt ohjausrullat on järjestetty pyöri-1 g västi vaaka-akseleiden ympäri, on tietenkin myös mahdollista sallia akseleille pystysuora ulottuma. Kaksihihnainen kuljetin voidaan täten johtaa myös rullan 15 yli kuvion 6 tapaisten rullien tavoin. Kaksihihnaisella kuljettimella voi tietenkin olla myös enemmän tai vähemmän pystysuora ulottuma pituutensa osaa pitkin.
20
Muutokset ylläkuvattuihin suoritusmuotoihin ovat luonnollisesti mahdollisia keksinnön laajuuden puitteissa. Näin ollen kuvion 5 akseli 11 voi olla vaakasuora ja sijaita akselin 13 alapuolella. Erityisen hyödyllistä on, että molemmat hihnat 1,1' ja 7,7' muo-25 dostuvat kahdesta erikseen valmistetusta hihnareunaosasta ja erikseen „ valmistetusta keskiosasta, jotka on yhdistetty toistensa kanssa esimerkiksi vulkanoimalla vastaavan hihnan muodostamiseksi. Keskiosana voidaan käyttää standardihihnaa. Kunkin keskiosan kuormaa koskettavan pinnan pitää tällöin siirtyä tasaisesti viereisten hihnareunaosien 30 vastaavaan pintaan. Keksintöä voidaan soveltaa edelleen esimerkiksi kolmihihnaisissa kuljettimissa, joissa voidaan käyttää kolmea hihnaa kuvion 1 mukaisesti. Painotettakoon lopuksi, että yllämainitut ohjaus-rullat voivat olla tukirullia, pääterullia, suunnanmuutosrullia, kantorullia, urarullia, puristusrullia, jne.
« 35

Claims (12)

1. Hihnanauhakuljettimellä oleva laite, jolla on ainakin yksi päätön nauha (1,1';7,7') ja kaksi vetovoiman vastaanottavaa, hihnakuljettimen N 5 koko pituudelle ulottuvaa elementtiä (3,4,3',4',8,8',9, 9'), jotka on yhdistetty hihnareunaosaansa (5, 6) ja työntyvät ulos tämän tasosta vaikuttaakseen yhdessä ohjausrullien kanssa, jotka määrittävät hihnakuljettimen liikeradan, jolloin hihnakuljetin on ainakin pituutensa yhdeltä osalta suljettu pitkittäisreunan kohdalta, tunnettu 10 siitä, että hihnakuljettimen pituuden suljettua osaa pitkin toinen hihnareunaosa (5) on limittäin toisen hihnareunaosan (6) kanssa ja ulottuu sen ulkopuolelle, jolloin sen vetovoimaa vastaanottava elementti (3) työntyy ulos samaan suuntaan kuin toisen hihnareunaosan (6) vetovoimaa vastaanottava elementti (4). 15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, että hihnakuljettimella on yksi ainoa hihna (1), tunnettu siitä, että hihnan kaksi vetovoimaa vastaanottavaa elementtiä (3,4) työntyvät ulos hihnan (1) vastakkaisilta puolilta tämän oikaistussa tilassa. 20
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunne ttu siitä, että kaksi vetovoimaa vastaanottavaa elementtiä (3,4) seuraavat ruuvilinjan muotoista rataa ainakin hihnakuljettimen kahden ohjausrullan välillä olevaa liikeradan osaa pitkin. 25
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että tukirullat mukautuvat ruuvilinjan muotoista rataa seuraavien, vetovoimaa vastaanottavien elementtien (3,4) omaksumaan muotoon liikeradan mainittua osaa pitkin. 30
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen laite, tunnettu siitä, että hihnakuljettimella on ainakin yksi ohjausrulla (18,19), ’ jonka yli hihna (1) kulkee olennaisesti levitetyssä tilassaan siten, että ainoastaan toinen vetovoimaa vastaanottava elementti (4) on suo-35 rassa kosketuksessa ohjausrullan kanssa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen laite, tunnettu 92040 10 siitä, että vetovoimaa vastaanottavissa elementeissä (3,4) on lankojen tai hihnojen muodossa oleva vahvistus.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jossa hihnakuljettimella on 5 kaksi hihnaa (7,7'), tunnettu siitä, että molemmilla hih- noilla (7,7') on kaksi vetovoimaa vastaanottavaa elementtiä (8,9; 8',9'), jotka työntyvät ulos nauhan samalta puolelta sen oikaistussa tilassa, sekä että toisen hihnan (7) leveys ylittää toisen hihnan (7') leveyden ainakin kahden vetovoimaa vastaanottavan elementtinsä (8,9) 10 kokonaisleveydellä.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jossa hihnakuljettimella on kaksi hihnaa (1,1'), tunnettu siitä, että molemmilla hihnoilla (1,1') on kaksi vetovoimaa vastaanottavaa elementtiä (3,4; 15 3',4'), jotka työntyvät ulos hihnan vastakkaisilta puolilta tämän oikaistussa tilassa.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että molemmat hihnat (1,1') ovat samanlaiset ja kulkiessaan hlhnakuljetti- 20 men liikerataa määrittävän ohjausrullan (34,35) yli, ne ovat toistensa suhteen aksiaalisesti siirrettyjä matkan, joka vastaa ainakin yhden vetovoiman vastaanottavan elementin leveyttä.
9 92040
10. Jonkin patenttivaatimuksen 7-9 mukainen laite, tunnettu 25 siitä, että hihnakuljettimella on ainakin yksi ohjausrulla (31-33, 34-35), jonka yli hihnat (1,1';7,7') kulkevat olennaisesti aukilevite-tyssä tilassa ohjausrullaa kohti käännettyjen, vetovoimaa vastaanottavien elementtien (3,3';8,9,8',9') ollessa kosketuksesa ohjausrullan kanssa. 30 .
: 11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen laite, tunnettu siitä, että hihnakuljettimella on ainakin yksi ohjausrulla (10,15,23, 31,33,34), jonka ympärillä vetovoimaa vastaanottavat elementit (3, 4;3',4';8,8',9,9') ovat samalla säteittäisellä etäisyydellä rullan 35 vääntökeskiöstä. 1 Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen laite, tunnettu 11 92040 siitä, että hihna (1) sekä jokainen hihna (1,1';7,7') muodostuu kahdesta erikseen valmistetusta hihnareunaosasta ja erikseen valmistetusta keskiosasta, jotka on yhdistetty toistensa kanssa. t 92040 12
FI882726A 1985-12-09 1988-06-09 Hihnakuljettimella oleva laite FI92040C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8505793 1985-12-09
SE8505793A SE456736B (sv) 1985-12-09 1985-12-09 Anordning vid bandtransportoerer
SE8600552 1986-12-04
PCT/SE1986/000552 WO1987003565A1 (en) 1985-12-09 1986-12-04 Arrangement in a belt conveyor

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI882726A FI882726A (fi) 1988-06-09
FI882726A0 FI882726A0 (fi) 1988-06-09
FI92040B true FI92040B (fi) 1994-06-15
FI92040C FI92040C (fi) 1994-09-26

Family

ID=20362383

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882726A FI92040C (fi) 1985-12-09 1988-06-09 Hihnakuljettimella oleva laite

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4915213A (fi)
EP (1) EP0286637B1 (fi)
JP (1) JPH0780532B2 (fi)
BR (1) BR8607218A (fi)
DK (1) DK166614B1 (fi)
FI (1) FI92040C (fi)
SE (1) SE456736B (fi)
WO (1) WO1987003565A1 (fi)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE461212B (sv) * 1988-06-23 1990-01-22 Scaniainventor Conveyor Sicon Brandtransportoer
AT396673B (de) * 1989-11-06 1993-11-25 Andritz Ag Maschf Verfahren und vorrichtung zur herstellung eines förderbandgurtes
US5217722A (en) * 1989-11-06 1993-06-08 Maschinenfabrik Andritz Aktiengesellschaft Apparatus for producing a conveyor belt
GB9121975D0 (en) * 1991-10-16 1991-11-27 Dunlop Enerka Bv Improvements in and relating to belt conveyors
SE504756C2 (sv) * 1994-06-23 1997-04-21 Sicon Roulunds Ab Vändanordning för transportband
US6036000A (en) * 1996-05-31 2000-03-14 Loodberg; Torsten Conveyor belt
SE9602126L (sv) * 1996-05-31 1997-05-26 Torsten Loodberg Transportband
FR2791962B1 (fr) * 1999-04-08 2001-07-13 Valcalda Florent Bande transporteuse souple sans fin, fonctionnant en auge semi-circulaire profonde, a bande de couverture souple etanche
AUPQ401299A0 (en) 1999-11-12 1999-12-09 Pietsch, Michael Continous haulage system
AT501900B1 (de) * 2005-07-13 2006-12-15 Voest Alpine Materials Handlin Abfördereinrichtung für die kontinuierliche abförderung von untertägig abgebautem material
CN101448721A (zh) * 2006-04-07 2009-06-03 迈克尔·皮奇 用于连续拖运的运输机的联结构造和系统
US9463929B2 (en) 2012-03-30 2016-10-11 P. Ellegaard A/S Flexible closed belt conveyor
FR3025189A1 (fr) * 2014-08-28 2016-03-04 Rene Brunone Convoyeur a bande fermee suspendue et procede d'exploitation correspondant
DE102016211754B4 (de) 2016-06-29 2018-07-19 Contitech Transportbandsysteme Gmbh Taschenfördergurt und Fördergurtanlage
JP6396951B2 (ja) * 2016-07-01 2018-09-26 古河産機システムズ株式会社 コンベヤ装置
DE102016212017A1 (de) 2016-07-01 2018-01-04 Contitech Transportbandsysteme Gmbh Taschenfördergurt und Taschenfördergurtanlage
DE102017206002A1 (de) 2017-04-07 2018-10-11 Contitech Transportbandsysteme Gmbh Taschenfördergurtanlage
DE102017205961A1 (de) 2017-04-07 2018-10-11 Contitech Transportbandsysteme Gmbh Taschenfördergurt

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE965024C (de) * 1954-06-24 1957-05-29 Ernst Szameitat Gehaenge-Foerderband mit Laufrollen
US3164238A (en) * 1961-06-16 1965-01-05 Mccullagh Morris Behan Continuous conveyors
FI67820C (fi) * 1977-11-08 1985-06-10 Beltline Ab Bandtransportoer
SE423890B (sv) * 1978-09-14 1982-06-14 Beltline Ab Transportor innefattande ett i ett stativ uppburet endlost transportband
FR2423419A1 (fr) * 1978-04-21 1979-11-16 Setem Bande transporteuse a capacite augmentee

Also Published As

Publication number Publication date
FI92040C (fi) 1994-09-26
EP0286637A1 (en) 1988-10-19
WO1987003565A1 (en) 1987-06-18
DK166614B1 (da) 1993-06-21
JPH0780532B2 (ja) 1995-08-30
SE8505793L (sv) 1987-06-10
EP0286637B1 (en) 1991-05-02
FI882726A (fi) 1988-06-09
DK410487D0 (da) 1987-08-06
SE8505793D0 (sv) 1985-12-09
JPS63501865A (ja) 1988-07-28
SE456736B (sv) 1988-10-31
FI882726A0 (fi) 1988-06-09
DK410487A (da) 1987-08-06
BR8607218A (pt) 1988-11-01
US4915213A (en) 1990-04-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI92040B (fi) Hihnakuljettimella oleva laite
US3682295A (en) Edge driven conveyor system
JP5275818B2 (ja) トラフ形の低摩擦ポジティブドライブベルトを備えるコンベヤ
US3967721A (en) Belt drive conveyor system
AU593939B2 (en) Conveying apparatus
MX2008010175A (es) Transportadora curvada con guia para evitar migracion de banda radial.
FI68029B (fi) Roerbandtransportoer
KR100302047B1 (ko) 호스벨트컨베이어및그것의구동조립체
US4776450A (en) Twin-belt band conveyor
US6415905B1 (en) Transport device
FI97211C (fi) Kuljetinhihna
JP2004043181A (ja) ローラコンベヤー
KR100236512B1 (ko) 벨트 콘베이어 및 이에 사용되는 콘베이어 벨트
FI72697B (fi) Anordning vid transportbanor.
NL1009070C2 (nl) Transporteur, alsmede transportband.
CA1278763C (en) Arrangement in belt conveyors
US4724952A (en) Single-belt conveyor
SU1263585A1 (ru) Ленточно-тележечный конвейер
US3958686A (en) Conveyor construction
RU2170202C2 (ru) Трубчатый конвейер с подвесной лентой
EP0818404A1 (en) Belt conveyor
FI71284B (fi) Transportband
RU2069161C1 (ru) Промежуточный привод ленточного конвейера
JP2000198519A (ja) ダブルベルトコンベア装置
JPS62141336A (ja) V・ベルト

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: SCANIAINVENTOR CONVEYOR SICON AKTIEBOLAG

MA Patent expired