FI90704B - Menetelmä tietosignaalin virheiden ilmaisemiseksi ja piilottamiseksi - Google Patents
Menetelmä tietosignaalin virheiden ilmaisemiseksi ja piilottamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI90704B FI90704B FI864315A FI864315A FI90704B FI 90704 B FI90704 B FI 90704B FI 864315 A FI864315 A FI 864315A FI 864315 A FI864315 A FI 864315A FI 90704 B FI90704 B FI 90704B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- value
- signal
- received
- values
- information signal
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H03—ELECTRONIC CIRCUITRY
- H03M—CODING; DECODING; CODE CONVERSION IN GENERAL
- H03M13/00—Coding, decoding or code conversion, for error detection or error correction; Coding theory basic assumptions; Coding bounds; Error probability evaluation methods; Channel models; Simulation or testing of codes
-
- G—PHYSICS
- G11—INFORMATION STORAGE
- G11B—INFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
- G11B20/00—Signal processing not specific to the method of recording or reproducing; Circuits therefor
- G11B20/10—Digital recording or reproducing
- G11B20/18—Error detection or correction; Testing, e.g. of drop-outs
- G11B20/1876—Interpolating methods
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Probability & Statistics with Applications (AREA)
- Theoretical Computer Science (AREA)
- Detection And Prevention Of Errors In Transmission (AREA)
- Compression, Expansion, Code Conversion, And Decoders (AREA)
- Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
- Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)
- Error Detection And Correction (AREA)
- Compression Or Coding Systems Of Tv Signals (AREA)
Description
Menetelmä tietosignaalin virheiden ilmaisemiseksi ja piilot tamiseksi - Förfarande för detektering och täckning av fel i en informationssignal 1 90704
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä virheiden ilmaisemisen mahdollistamiseksi, jotka virheet ovat tulleet tietosignaaliin tämän kulkiessa liikennekanavassa vastaanot-timelle.
Tunnetaan lukuisia menetelmiä virheiden ilmaisemiseksi ja korjaamiseksi vastaanotetussa signaalissa. Voidaan esim. lisätä pariteettitietoa tietosignaaliin ennen lähetystä, jotta aikaansaataisiin keino siirron aikana tapahtuneiden virheiden ilmaisemiseksi ja vaihtoehtoisesti myös korjaamiseksi. Esim. lohkokoodauksessa voidaan yksi ainoa virhe, joka esiintyy (2m-M-1) bitin jonossa, korjata käyttäen M pariteettibittiä, jotka lisätään siirrettyyn bittijonoon, k-kappaleen usean virheen korjaus (2M-kM-l) bitin jonossa vaatii ainakin kM pariteettibittiä.
Useiden virheiden korjaus vaatii kuitenkin järjestelmän, joka on hyvin kallis toteuttaa. Edelleen kaikki nämä menetelmät ovat tehottomia liikennekanavan yhteydessä. Pariteet-. . tibitit, jotka lisätään siirrettävän tiedon jonoon, vähentä- ; vät kanavan varsinaisten tietosignaalien siirtokapasiteettia. Mikäli siirrossa esiintyy hyvin paljon virheitä, muo-- dostuu pariteettibittien siirtoon tarvittava kanavakapasi- teetti liian suureksi. Edelleen kaikki tunnetut menetelmät eivät toimi mikäli kanavan virhenopeus ylittää tietyn rajan.
: : : Äänisignaalien tapauksessa käytetyt menetelmät tuottavat häiritsevän "klik"-äänen mikäli virhenopeus on jo lähellä suunniteltua rajaa.
On myös kehitetty vaihtoehtoisia järjestelmiä, jotka mahdollistavat virheiden ilmaisun mutta eivät niiden korjausta. Havaitut virheet piilotetaan sen sijaan korvaamalla virheelli-;· nen tieto arviolla. Tällainen järjestelmä on esitetty esim.
2 90704 julkaisussa R. Steele and N.S. Jayant, "Statistical Block Protection Coding for DPCM-AQF Speech", Report of the IEEE 1980 National Telecommunications Conference (johon tämän jälkeen viitataan sanalla "Steele"). Steele esittää menetelmää differentiaalipulssikoodin moduloidun (DPCM) puheen loh-kosuojauskoodaamiseksi. Lähettimessä sijaitsevat piirit laskevat sekä lohkossa sijaitsevien viereisten puhenäytteiden maksimierotusten suuruuden että lohkossa sijaitsevien kaikkien vierekkäisten erotusten neliöllisen keskiarvon (rms). Nämä arvot siirretään siirretyn puhenäytelohkon päähän. Vas-taanottimessa todetaan, onko kunkin näytteen erotus oikea, ja seuraava näyte lasketaan, ja mikäli erotus on suurempi kuin ennen lähetystä laskettu maksimi, todetaan, että seuraava näyte on virheellinen. Piilotus aikaansaadaan lisäämällä erotusten neliöllinen keskiarvo oikeaan (aikaisempaan) näytteeseen.
Keksinnön tarkoituksena on varmistaa tiedon eheys esim. siirretyssä tietosignaalissa. Keksinnön tarkoituksena on myös tarjota järjestelmä, jossa liikennekanavassa esiintyvät virheet ilmaistaan tai peitetään vastaanottimessa.
Keksinnön tarkoituksena on edelleen hyödyntää tietosignaalin . . ennustetun arvon ja vastaavan todellisen arvon välinen ero- ; tus virheen läsnäolon määrittämiseksi. Lisäksi hyödynnetään ennustettua arvoa vastaanotetun tietosignaalin virheellisen . .' todellisen arvon piilottamiseksi.
Keksinnön tunnusmerkit selviävät oheisista patenttivaatimuk-: SlSta.
Keksintö kohdistuu siis sellaisten virheiden ilmaisuun ja piilotukseen, jotka esiintyvät tietosignaalien siirrossa, kuten esim. sähkösignaalien yhteydessä, jotka edustavat puhetta. Keksintö pyrkii vähentämään tarvittavan tiedon määrää virheiden ilmaisussa ja piilotuksessa hyödyntämällä itse l! 3 90704 tietosignaalin tilastollisia ominaisuuksia niiden virheiden ilmaisemiseksi, jotka ovat kiusallisimpia. Käytetään ennustajaa siirrettävien virheiden ilmaisemiseksi ja myös näiden piilottamiseksi.
Siirrettävien tietosignaalien tilastolliset ominaisuudet sisältyvät kahteen samanlaiseen ennustajaan, toinen lähet-timessä ja toinen vastaanottimessa. Kukin ennustaja laskee tiettynä ajankohtana tietosignaalin ennustettavan arvon yhdestä tai useammasta aikaisemmasta arvosta. Lähettimen ennustaja käyttää senhetkisen siirrettävän tietosignaalin todellisia arvoja useiden tällaisten arvojen ennustamiseksi; se määrittää tämän jälkeen ennustetun arvon ja vastaavan todellisen arvon erotuksen. Vastaanottimen ennustaja käyttää vastaanotetun tietosignaalin todellisia arvoja näiden arvojen ennustamiseksi, ja määrittää vastaavalla tavalla kunkin ennustetun arvon ja vastaavan todellisen arvon erotuksen.
Mikäli ei esiinny virheitä tietosignaalissa tämän kulkiessa liikennekanavassa, on vastaanotettujen tietosignaalien . . arvot samat kuin siirretyt, ja molemmat ennustajat aikaansaavat samat arvot, jolloin lähettimen määrittämät erotukset ovat samat kuin vastaanottimen määrittämät erotukset. Yleensä kuitenkin esiintyy virheitä; ja näissä tapauksissa vastaanottimessa määritetyt erotukset virheellisesti vastaanotetun tietosignaalin arvon ja tämän vastaavan ennustetun arvon välillä on suurempi tai pienempi kuin todettu erotus lähettimessä oikean arvon ja vastaavan ennustetun arvon välillä. Ollaan todettu, että yleensä pahimmat virheet ovat ne, jotka aiheuttavat suuren erotuksen vastaanotetun tietosignaalin arvon ja sen vastaavan ennustuksen välillä. Tämä keksintö piilottaa nämä virheet.
Ennalta määrätyn aikajakson ajan lähetinpiiri arvioi määritettyjen erotusten maksimiarvon. Tämä maksimiarvo siirretään vastaanottimelle, joka käyttää sitä virheen ilmaisuun ja piilotukseen. Vastaanotinpiiri vertaa kutakin 4 90704 havaittua erotusta vastaanotettuun maksimiarvoon kyseisellä aikajaksolla. Mikäli erotus ei ole suurempi kuin maksimi, ei suoriteta mitään toimenpiteitä. Mikäli erotus on suurempi, todetaan, että vastaanotettu tietosignaaliarvo, jota käytetään erotuksen laskemiseen, on virheellinen. Tämä arvo korvataan tämän jälkeen vastaavalla ennustetulla arvolla.
Lähettimessä lähetetään siirrettävän tiedustelusignaalin digitaalinen arvo ennustajalle, komparaattorille, ja N-sanan viivelinjalle. Ennustaja ennustaa seuraavan signaaliarvon, jota sopivasti viivytetään jotta sitä voidaan verrata vastaavaan todellisen arvoon. Komparaattori vähentää kunkin arvioidun arvon vastaavasta todellisesta arvosta, tallettaa väliaikaisesti erotuksen, jota kutsutaan "erotusarvoksi", samalla kun käsitellään koko N-sanan lohkoa. "Suurimman erotuksen kooderi" koodaa (käyttäen virheiden korjausta) kaikkien N-sanojen suurimpien erotusarvojen itseisarvo. Näin saatu lohkokoodisana limitetään tietokanavaan ennen N-sanan ryhmää, johon se kuuluu. Käytetään "N-näytteen viivettä" N-sanan viivyttämiseksi siten, että lohkokoodisana sijaitsee ennen tätä.
Vastaanottimessa demultipleksoidaan lohkokoodisana ja korjataan virheet tätä seuraavan N-sanan ryhmän suurimman ero-tusarvon itseisarvon takaisinsaamiseksi. Kunkin N-sanan vastaanoton yhteydessä vähennetään se ennustetusta arvosta, joka on generoitu ennustajapiirissä, joka on samanlainen kuin lähettimessä. Mikäli erotus on suurempi kuin lohkon suurin erotusarvo, edustaa vastaanotettu signaaliarvo virhettä. Virhe piilotetaan tämän jälkeen korvaamalla se ennustetulla arvolla. Mikäli erotus on pienempi tai yhtä suuri kuin suurin erotusarvo, hyväksytään vastaanotettu signaali.
Keksintö tarjoaa järjestelmän, joka hyödyntää liikenne-kanavaa tehokkaasti siirtämällä pienin mahdollinen tieto, jota tarvitaan ainoastaan niiden virheiden ilmaisemiseksi li 5 90704 ja piilottamiseksi, jotka ovat häiritseviä. Keksintö pystyy saamaan aikaan hyväksyttäviä signaaleja kanavassa, jossa esiintyy hyvin paljon virheitä. Keksinnön mukainen järjestelmä on myös edullinen kustannuksiltaan.
Kuviossa 1 on esitetty lohkokaavio keksinnön mukaisesta edullisesta suoritusmuodosta keksinnön lähetinpäässä, kuvio 2 on lohkokaavio keksinnön mukaisesta edullisesta suoritusmuodosta keksinnön vastaanotinpäässä.
Kuvio 1 esittää keksinnön lähetinpiirin edullista suoritusmuotoa. Jaksottaiset tietosignaalinäytteet viedään viive-piiriin 120 ja ennustajalle 130. Tietosignaali on edullisesti vastaavuussuhteinen signaali, kuten ääni tai kuvasignaali; mutta se voi myös olla ei-vastaavuussuhteinen signaali ja jopa satunnainen prosessi. Vastaavuussuhteessa olevat signaalit ovat ne, joissa yksi tai usea tietoparametri, joka tullaan vastaanottamaan on, ainakin osittain, ennustettavissa jo saapuneen tiedon perusteella. (Ääni ja kuvatelevisiosignaalit ovat esimerkkejä vastaavuussuhteisista signaaleista.) Signaali voi olla analoginen, kvantisoitu tai digitaalinen, ja se on edullisesti digitaalinen.
Ennustaja 130 laskee ennustetun arvon, joka vastaa tietosignaalin seuraavaa todellista arvoa. Tämä suoritetaan käyttäen yhtä tai useita aikaisempia todellisia arvoja, ja myös tietosignaalin tilastollisia ominaisuuksia. Tällaisia ennustajia tunnetaan hyvin esim. patenttijulkaisusta US-2 732 424 (Oliver) (usean edeltävän signaaliarvon painotettu summa, jota käytetään televisiosiirron ennustamiseen); patenttijulkaisusta US-3 631 520 (Atal), (ennustaja, jolla on useita ennustusparametrejä, jotka koskevat signaaleja, joilla on vaihtelevat tilastolliset ominaisuudet, kuten puhe); ja US-patentista 3 026 375 (Graham), (rekursiivinen ennustus, joka käsittelee nopeita signaalinvaihteluja television siirrossa), jotka kaikki sisällytetään tähän tällä viittauksella.
6 90704
Viivepiiri 120 viivästyttää signaalin arvoa ajan Tr joka vastaa ennustuspiirin kaksinkertaista viiveaikaa.
Ennustajan anto on seuraavan signaaliarvon ennustusarvo. Viiveaika T, joka on kaksi kertaa pidempi kuin ennustuspiirin viive, varmistaa, että viivepiirin 120 anto ja ennustuspiirin 130 anto koskevat samaa signaaliarvoa. Viivepiiri 120 voi olla tavanomainen piiri, joka pystyy tuottamaan tarvittavan viiveen.
Viivästetty signaali syötetään sekä N-näyte viivelinjaan 140 että vähentäjään 150. Todellisen ja ennustetun signaaliarvon erotuksen itseisarvo (erotusarvo) syötetään kooderille 160, joka tallettaa suurimman erotusarvon, joka on todettu kussakin N-näytteen lohkossa, N-näytteen lohkon lopulla, koodaa tämän suurimman erotusarvon sopivilla virheen korjausbiteillä.
Koodattu suurin erotusarvo syötetään multiplekserille 170, joka limittää suurimman erotusarvon ennen N-näytearvoa, johon tämä kuuluu. N-näyte viivelinja 40 varmistaa, että koodattu suurin erotusarvo edeltää N-näytettä. Multiplekserin 170 anto viedään liikennekanavaan. On myös mahdollista siirtää koodattu suurin erotusarvo eri kanavaa pitkin.
Kuviossa 2 on esitetty esillä olevan keksinnön vastaanotin-piirin edullinen suoritusmuoto. N-tietosanan lohko, joita edeltää koodattu suurin erotusarvo, vastaanotetaan demulti-plekseriin 210, ja koodattu suurin erotusarvo viedään dekooderille 240, joka koodaa ja korjaa virheet. N-tietosanaa, jotka edustavat tietosignaalinäytteitä, viedään viivepiiriin 220 ja ennustajaan 230. Viivepiiri 220 ja ennustaja 230 ovat identtiset viivepiirin 120 ja ennustajan 130 kanssa, vastaavasti kuvion 1 esittämässä lähettimessä, jota selostettiin yllä.
Ennustaja 230 laskee seuraavan signaaliarvon, ja viivepiiri 220 viivästyttää tulevan signaaliarvon ajan T siten, että 7 90704 ennustettu signaaliarvo ja sen vastaava todellinen signaaliarvo ovat samaan aikaan saatavilla. Ennustettu signaaliarvo viedään sekä vähentäjään 250 että yhteen kahdesta toisensa poissulkevasta yliheittimen 270 liittimestä. Vastaava todellinen signaaliarvo viedään toiseen liittimeen.
Vähentäjä 250, joka on samanlainen kuin kuvion 1 vähentäjä 150, määrittää ennustetun signaaliarvon ja vastaavan vastaanotetun todellisen arvon erotuksen itseisarvon, ja lähettää tämän itseisarvon (senhetkinen erotusarvo) komparaattorille 260.
Komparaattori 260 vertaa kaksi ottoarvoa, ja määrittää, että virheitä ei esiinny mikäli sen hetkinen erotusarvo on pienempi tai yhtä suuri kuin suurin erotusarvo. Tämän jälkeen se saa aikaan sen, että kytkin 270 kytkee vastaanotetun todellisen signaaliarvon antolinjaan 280.
Mikäli, ja ainoastaan mikäli senhetkinen erotusarvo on suurempi kuin suurin erotusarvo komparaattori 260 toteaa virheen virheensiirrossa. Virhe peitetään korvaamalla virheellinen signaaliarvo vastaavalla ennustetulla signaaliarvolla. Tämä suoritetaan komparaattorissa 260 • kytkemällä kytkin 270 siten, että ennustettu signaaliarvo kytkeytyy linjaan 280.
Tällä tavalla vastaanotetut signaaliarvot, jotka eroavat vastaavista ennustetuista signaaliarvoista enemmän kuin suurin erotus, joka on laskettu ennen siirtoa käsitellään virheellisinä. Virheellinen signaaliarvo piilotetaan korvaamalla se vastaavalla ennustetulla signaaliarvolla.
Edullista suoritusmuotoa on selostettu käyttäen digitaalista tietoa ottosignaalina. On myös mahdollista valmistaa tämä järjestelmä käyttäen analogisia tai kvantisoituja ottosignaaleja yksinkertaisesti korvaamalla piirien 150 ja 250 vähentäjät differentiaalivahvistimilla.
8 90704 Tällöin signaalit voidaan siirtää analogisina tai digitaalisina.
Lisäksi signaalit voidaan siirtää analogisina vaikka suurinta erotusarvoa siirretään digitaalisena, tai molemmat voivat olla analogisia signaaleja. Edelleen suurin erotusarvo voidaan siirtää erillisessä liikennekanavassa. Keksintöä voidaan soveltaa myös käyttäen joko sarja tai rinnakkaislaskentaa ja/tai siirtomenetelmiä. Vaikkakin yllä on selostettu keksinnön edullinen suoritusmuoto yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin kuvioihin, on ymmärrettävä, että tämä suoritusmuoto ei rajoita keksintöä, ja että alan ammattimies voi modifioida sitä keksinnön puitteissa.
Rakenne voi vaihdella sovellutuksista riippuen. Äänisignaalien ollessa kysymyksessä oletetaan, että käytetään täysdigitaalisovellutusta, vaikkakin osittaiset analogimenetelmät ovat mahdollisia. Videotiedon ollessa kysymyksessä voidaan suurin erotusarvo siirtää digitaalisesti juovasammutusjakson aikana, tai jossain muussa digitaalisessa kanavassa, joka liittyy videosignaaliin. Tässä tapauksessa ennustaja voi aikaansaada videosignaalin aikaisemman TV-juovan.
Menetelmää voidaan yhdistää muihin virheenilmaisu/piilotus-menetelmiin. Menetelmää voidaan kehittää siten, että aikaansaadaan virheiden korjaus (eikä ainoastaan virheiden piilotus). On olemassa virheiden ilmaisumenetelmiä, jotka erittelevät esiintyneen virheen tyypin, mutta eivät pysty määrittämään sen täsmällistä sijaintia. Suurinta erotusarvoa voidaan käyttää tähän tarkoitukseen. Eräs tällainen menetelmä vaatii yhden ainoan lisätietosanan lisäämistä N-sanaryhmään. Tämä sana on ryhmän N muiden sanojen modulo 1 lisäys.
li
Claims (16)
1. Menetelmä virheiden ilmaisemisen mahdollistamiseksi, jotka virheet ovat tulleet tietosignaaliin tämän kulkiessa liikennekanavassa vastaanottimelle, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat askeleet: siirtämättömästä tietosignaalista ennustetaan useita tieto-signaalin todellisia arvoja; määritetään kunkin todellisen arvon ja vastaavan ennustusar-von erotus; aikaansaadaan virheiden ilmaisusignaali perustuen kunkin todellisen arvon ja vastaavan ennustusarvon välisten määritettyjen erotuksien vertailuun; siirretään useat todelliset arvot kanavaa pitkin vastaanottimelle; ja siirretään virheiden ilmaisusignaali vastaanottimelle.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietosignaali on vastaavuussuhteinen signaali.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi seuraavat askeleet: vastaanotetaan siirretyt todelliset arvot ja siirretyt virheiden ilmaisusignaalit vastaanottimella; ennustetaan vastaanotetuista todellisista arvoista vastaanotetun tietosignaalin vastaavat todelliset arvot; määritetään kunkin vastaanotetun todellisen arvon ja vastaavan ennustusarvon erotus; ja verrataan vastaanotettua virheiden ilmaisusignaalia määritettyyn erotukseen kunkin vastaanotetun todellisen arvon ja vastaavan ennustusarvon välillä virheiden ilmaisemiseksi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietosignaali on vastaavuussuhteinen signaali.
5. Menetelmä virheiden ilmaisemisen mahdollistamiseksi, jotka virheet ovat tulleet tietosignaaliin tämän kulkiessa liikennekanavassa vastaanottimelle, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat askeleet: otetaan jaksottain näytteitä tietosignaalista; 10 90704 lasketaan siirtämättömistä näytteistä ennustettu arvo, joka vastaa kutakin näytettä; määritetään kunkin näytteen ja vastaavan ennustetun arvon erotus; aikaansaadaan virheiden ilmaisusignaali perustuen kunkin näytteen ja vastaavan ennustetun arvon välisten määritettyjen erotuksien vertailuun; siirretään näytteet kanavaa pitkin vastaanottimelle; ja siirretään virheiden ilmaisusignaali vastaanottimelle.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietosignaalilla on tunnetut tilastolliset ominaisuudet, ja että mainittu askel ennustetun arvon laskemiseksi ei-siirretyistä näytteistä sisältää ennustetun arvon laskemisen perustuen ainoastaan yhden tai useamman siirtämättömän aikaisemman näytteen arvoon ja tietosignaalin tilastollisiin ominaisuuksiin.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi seuraavat askeleet: vastaanotetaan siirretyt näytteet ja siirretty virheen ilmaisusignaali vastaanottimella; lasketaan vastaanotetuista näytteistä ennustettu arvo, joka vastaa kutakin näytettä; . . määritetään kunkin vastaanotetun näytteen ja vastaavan ennustetun arvon välinen erotus; ja verrataan vastaanotettu virheen ilmaisusignaali määritettyihin kunkin vastaanotetun näytteen ja vastaavan ennustetun arvon välisiin erotuksiin virheiden ilmaisemiseksi.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietosignaalilla on tunnetut tilastolliset ominaisuudet; mainittu askel ennustetun arvon laskemiseksi siirtämättömistä näytteistä sisältää ennustetun arvon laskemisen perustuen pelkästään yhden tai useamman aikaisemmin siirtämättömän näytteen arvoon ja tietosignaalin tilastollisiin ominaisuuksiin; ja II 11 90704 mainittu askel ennustetun arvon laskemiseksi vstaanotetuista näytteistä sisältää ennustetun arvon laskemisen perustuen pelkästään yhden tai useamman aikaisemmin vastaanotetun näytteen arvoon ja tietosignaalin tilastollisiin ominaisuuksiin.
9. Menetelmä virheiden ilmaisemiseksi ja piilottamiseksi, jotka virheet ovat tulleet tietosignaaliin tämän kulkiessa liikennekanavassa vastaanottimelle, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat askeleet: vastaanotetaan tietosignaalin todellisia arvoja; ennustetaan vastaanotetuista todellisista arvoista vastaanotetun tietosignaalin vastaavat useat todelliset arvot; määritetään kunkin vastaanotetun todellisen arvon ja vastaavan ennustusarvon erotus; saadaan maksimierotusarvo; verrataan vastaanotettu maksimierotusarvo määritettyyn erotukseen kunkin vastaanotetun todellisen arvon ja vastaavan ennustusarvon välillä virheiden ilmaisemiseksi; ja korvataan kukin vastaanotettu todellinen arvo, joka on todettu virheelliseksi, vastaavalla ennustetulla arvolla.
9 90704
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi seuraavat askeleet: . . siirtämättömästä tietosignaalista ennustetaan useita tie tosignaalin todellisia arvoja; määritetään kunkin siirtämättömän tietosignaalin todellisen arvon ja vastaavan ennustuksen välinen erotus; arvioidaan määritettyjen kunkin siirtämättömän tietosignaalin todellisen arvon ja vastaavan ennustuksen välisten erotusten maksimiarvo tietyllä aikavälillä; ja siirretään arvioitu maksimiarvo vastaanottimelle suurimpana erotusarvona.
11. Menetelmä virheiden ilmaisemiseksi, jotka virheet ovat tulleet tietosignaaliin tämän kulkiessa liikennekanavassa vastaanottimelle, tunnettu siitä, että se käsittää seuraavat askeleet: 12 90704 otetaan jaksottain vastaanotetusta signaalista näytteitä useiden todellisten signaaliarvojen muodostamiseksi; ennustetaan todellinen signaaliarvo perustuen mainittuihin useihin todellisiin signaaliarvoihin; verrataan ennustettua signaaliarvoa todelliseen signaaliarvoon, josta saadaan erotusarvo; määritetään suurin erotusarvo N:lie peräkkäiselle näytteelle, jossa N on positiivinen kokonaisluku; ja ilmaistaan virhe ainoastaan, mikäli saatu erotusarvo on suurempi kuin ennalta määrätty suurin erotusarvo.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että N on suurempi kuin 1.
13. Menetelmä virheiden ilmaisemiseksi ja piilottamiseksi todellisissa signaaliarvoissa, tunnettu siitä, että se käsittää askeleet: ennustetaan todellinen signaaliarvo perustuen ainakin yhteen aikaisempaan todelliseen signaaliarvoon; verrataan ennustettua signaaliarvoa todelliseen vastaavaan signaaliarvoon, josta saadaan erotusarvo; verrataan erotusarvoa ennalta määrättyyn suurimpaan ero-tusarvoon; ilmaistaan virhe ainoastaan, mikäli saatu erotusarvo on suurempi kuin ennalta määrätty suurin erotusarvo; ja mikäli virhe on todettu, piilotetaan virhe korvaamalla todellinen signaaliarvo vastaavalla ennustetulla arvolla.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että todelliset signaaliarvot ovat jaksottaisia näytteitä ja että ennalta määrätty suurin erotusarvo on määritetty N:lie peräkkäiselle jaksolle, jossa N on positiivinen kokonaisluku.
15. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että N on suurempi kuin 1. Il 13 90704
16. Menetelmä virheiden ilmaisutietojen generoimiseksi jaksottaan otetuista todellisista signaaliarvoista, tunnettu siitä, että se käsittää askeleet: ennustetaan todellinen signaaliarvo perustuen ainakin yhteen aikaisempaan todelliseen signaaliarvoon; verrataan ennustettua signaaliarvoa todelliseen signaaliarvoon, josta saadaan erotusarvo; toistetaan ennustus- ja vertailuaskeleet N todelliselle signaaliarvolle, jossa N on positiivinen kokonaisluku, jolloin viivästetään todellista signaaliarvoa aikajakso, joka vastaa näytteenottonopeutta N; ja tallennetaan suurin erotusarvo virheidenilmaisutietona. Patentkrav
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US70619585 | 1985-02-27 | ||
US06/706,195 US4719642A (en) | 1985-02-27 | 1985-02-27 | Error detection and concealment using predicted signal values |
US8600363 | 1986-02-21 | ||
PCT/US1986/000363 WO1986005340A1 (en) | 1985-02-27 | 1986-02-21 | Error detection and concealment using predicted signal values |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI864315A FI864315A (fi) | 1986-10-24 |
FI864315A0 FI864315A0 (fi) | 1986-10-24 |
FI90704B true FI90704B (fi) | 1993-11-30 |
FI90704C FI90704C (fi) | 1994-03-10 |
Family
ID=24836590
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI864315A FI90704C (fi) | 1985-02-27 | 1986-10-24 | Menetelmä tietosignaalin virheiden ilmaisemiseksi ja piilottamiseksi |
Country Status (14)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4719642A (fi) |
EP (1) | EP0214235B1 (fi) |
JP (1) | JPS62502093A (fi) |
CN (1) | CN1009892B (fi) |
AU (1) | AU584398B2 (fi) |
BR (1) | BR8605615A (fi) |
CA (1) | CA1251837A (fi) |
DE (1) | DE3689162T2 (fi) |
DK (1) | DK170482B1 (fi) |
FI (1) | FI90704C (fi) |
MX (1) | MX161795A (fi) |
NO (1) | NO180510C (fi) |
WO (1) | WO1986005340A1 (fi) |
ZA (1) | ZA86916B (fi) |
Families Citing this family (50)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JP2547730B2 (ja) * | 1986-01-27 | 1996-10-23 | キヤノン株式会社 | デ−タ伝送システム |
US4870682A (en) * | 1987-02-25 | 1989-09-26 | Household Data Services (Hds) | Television scrambling system |
US5142272A (en) * | 1987-05-21 | 1992-08-25 | Sony Corporation | Method and apparatus for processing display color signal |
JPS6417594A (en) * | 1987-07-11 | 1989-01-20 | Futaba Denshi Kogyo Kk | Remote controller |
US4907248A (en) * | 1987-09-22 | 1990-03-06 | Zenith Electronics Corporation | Error correction for digital signal transmission |
FR2624992B1 (fr) * | 1987-12-21 | 1990-04-06 | Comp Generale Electricite | Generateur de signal temporel periodique genre fractal |
US4860312A (en) * | 1988-04-12 | 1989-08-22 | Motorola, Inc. | Quality improvement for a digitally transmitted information signal |
NL8803152A (nl) * | 1988-12-23 | 1990-07-16 | Philips Nv | Prediktieve kodeer- en dekodeerschakeling voor beeldelementwaarden. |
JP2694993B2 (ja) * | 1989-02-22 | 1997-12-24 | 株式会社日立製作所 | 電力用信号処理システムおよびディジタル保護リレー装置 |
EP0402058B1 (en) * | 1989-06-07 | 1996-03-27 | Canon Kabushiki Kaisha | Predictive decoding device correcting code errors |
DE69132076T2 (de) * | 1990-12-28 | 2000-08-24 | Canon K.K., Tokio/Tokyo | Vorrichtung zur Bildverarbeitung |
DE4202654C2 (de) * | 1992-01-31 | 1995-01-19 | Inst Rundfunktechnik Gmbh | Verfahren zum Erkennen von Übertragungsfehlern auf digitalen Übertragungsstrecken für Tonsignale |
SE470371B (sv) * | 1992-06-23 | 1994-01-31 | Ericsson Telefon Ab L M | Sätt och anordning vid digital signalöverföring att hos en mottagare estimera överförda symboler |
US6181822B1 (en) * | 1993-05-12 | 2001-01-30 | The Duck Corporation | Data compression apparatus and method |
DE4335305A1 (de) * | 1993-10-16 | 1995-04-20 | Philips Patentverwaltung | Verfahren und Schaltungsanordnung zur Übertragung von Sprachsignalen |
US5621743A (en) * | 1994-02-18 | 1997-04-15 | Sanyo Electric Co., Ltd. | CD-ROM decoder for correcting errors in header data |
US5491685A (en) * | 1994-05-19 | 1996-02-13 | Digital Pictures, Inc. | System and method of digital compression and decompression using scaled quantization of variable-sized packets |
US6745194B2 (en) | 2000-08-07 | 2004-06-01 | Alta Vista Company | Technique for deleting duplicate records referenced in an index of a database |
US5745890A (en) * | 1996-08-09 | 1998-04-28 | Digital Equipment Corporation | Sequential searching of a database index using constraints on word-location pairs |
US5724033A (en) * | 1996-08-09 | 1998-03-03 | Digital Equipment Corporation | Method for encoding delta values |
US6005503A (en) * | 1998-02-27 | 1999-12-21 | Digital Equipment Corporation | Method for encoding and decoding a list of variable size integers to reduce branch mispredicts |
SE519003C2 (sv) | 1998-10-23 | 2002-12-17 | Ericsson Telefon Ab L M | Anordningar och förfarande relaterande till felkorrigerade transmission av digital data |
US8572069B2 (en) | 1999-03-31 | 2013-10-29 | Apple Inc. | Semi-automatic index term augmentation in document retrieval |
AU4328000A (en) | 1999-03-31 | 2000-10-16 | Verizon Laboratories Inc. | Techniques for performing a data query in a computer system |
US7080089B2 (en) * | 2003-03-12 | 2006-07-18 | Microsoft Corporation | Customization of process logic in a software system |
US7225381B1 (en) | 2005-06-02 | 2007-05-29 | Lehman Thomas F | Error detection and correction method |
US8578247B2 (en) * | 2008-05-08 | 2013-11-05 | Broadcom Corporation | Bit error management methods for wireless audio communication channels |
US8326075B2 (en) | 2008-09-11 | 2012-12-04 | Google Inc. | System and method for video encoding using adaptive loop filter |
US8311111B2 (en) * | 2008-09-11 | 2012-11-13 | Google Inc. | System and method for decoding using parallel processing |
US8325796B2 (en) * | 2008-09-11 | 2012-12-04 | Google Inc. | System and method for video coding using adaptive segmentation |
US9076439B2 (en) * | 2009-10-23 | 2015-07-07 | Broadcom Corporation | Bit error management and mitigation for sub-band coding |
US8519867B2 (en) | 2010-12-23 | 2013-08-27 | General Electric Company | Method and system for reducing transmitter power consumption while avoiding delay of displayed information |
CN102541719A (zh) * | 2010-12-24 | 2012-07-04 | 鸿富锦精密工业(深圳)有限公司 | 排除错误观测值的系统及方法 |
TWI479311B (zh) * | 2010-12-28 | 2015-04-01 | Hon Hai Prec Ind Co Ltd | 排除錯誤觀測值的系統及方法 |
US8780996B2 (en) | 2011-04-07 | 2014-07-15 | Google, Inc. | System and method for encoding and decoding video data |
US8781004B1 (en) | 2011-04-07 | 2014-07-15 | Google Inc. | System and method for encoding video using variable loop filter |
US8780971B1 (en) | 2011-04-07 | 2014-07-15 | Google, Inc. | System and method of encoding using selectable loop filters |
US9154799B2 (en) | 2011-04-07 | 2015-10-06 | Google Inc. | Encoding and decoding motion via image segmentation |
US8885706B2 (en) | 2011-09-16 | 2014-11-11 | Google Inc. | Apparatus and methodology for a video codec system with noise reduction capability |
US9100657B1 (en) | 2011-12-07 | 2015-08-04 | Google Inc. | Encoding time management in parallel real-time video encoding |
US9262670B2 (en) | 2012-02-10 | 2016-02-16 | Google Inc. | Adaptive region of interest |
US9131073B1 (en) | 2012-03-02 | 2015-09-08 | Google Inc. | Motion estimation aided noise reduction |
US9344729B1 (en) | 2012-07-11 | 2016-05-17 | Google Inc. | Selective prediction signal filtering |
US9632139B2 (en) * | 2013-06-08 | 2017-04-25 | Silicon Mobility | IO pad circuitry with safety monitoring and control for integrated circuits |
US11425395B2 (en) | 2013-08-20 | 2022-08-23 | Google Llc | Encoding and decoding using tiling |
US9392272B1 (en) | 2014-06-02 | 2016-07-12 | Google Inc. | Video coding using adaptive source variance based partitioning |
US9578324B1 (en) | 2014-06-27 | 2017-02-21 | Google Inc. | Video coding using statistical-based spatially differentiated partitioning |
US10102613B2 (en) | 2014-09-25 | 2018-10-16 | Google Llc | Frequency-domain denoising |
US9794574B2 (en) | 2016-01-11 | 2017-10-17 | Google Inc. | Adaptive tile data size coding for video and image compression |
US10542258B2 (en) | 2016-01-25 | 2020-01-21 | Google Llc | Tile copying for video compression |
Family Cites Families (20)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2732424A (en) * | 1956-01-24 | oliver | ||
US3026375A (en) * | 1958-05-09 | 1962-03-20 | Bell Telephone Labor Inc | Transmission of quantized signals |
US3378641A (en) * | 1965-10-15 | 1968-04-16 | Martin Marietta Corp | Redundancy-elimination system for transmitting each sample only if it differs from previously transmitted sample by pre-determined amount |
US3631520A (en) * | 1968-08-19 | 1971-12-28 | Bell Telephone Labor Inc | Predictive coding of speech signals |
US3671935A (en) * | 1970-05-28 | 1972-06-20 | Honeywell Inf Systems | Method and apparatus for detecting binary data by polarity comparison |
US3750024A (en) * | 1971-06-16 | 1973-07-31 | Itt Corp Nutley | Narrow band digital speech communication system |
JPS5851471B2 (ja) * | 1975-04-09 | 1983-11-16 | 日本電気株式会社 | テレビシンゴウフゴウカソウチ |
JPS5342714A (en) * | 1976-09-29 | 1978-04-18 | Matsushita Electric Ind Co Ltd | Correcting method for drop-out |
CA1091810A (en) * | 1976-12-16 | 1980-12-16 | Toshio Koga | Predictive codec capable of selecting one of at least three prediction signals in two steps |
JPS6016777B2 (ja) * | 1976-12-25 | 1985-04-27 | 株式会社東芝 | 信号伝送方式 |
US4141034A (en) * | 1977-08-19 | 1979-02-20 | Bell Telephone Laboratories, Incorporated | Digital encoding of color video signals |
GB2067047A (en) * | 1979-07-06 | 1981-07-15 | Indep Broadcasting Authority | Method and apparatus for data-rate reduction |
JPS5624877A (en) * | 1979-08-06 | 1981-03-10 | Nec Corp | Coder for multi-video signal |
JPS5658368A (en) * | 1979-10-17 | 1981-05-21 | Matsushita Electric Ind Co Ltd | Band compressing method |
NL8005950A (nl) * | 1980-10-30 | 1982-05-17 | Philips Nv | Differentieel pulscode modulatie overdrachtstelsel. |
US4509150A (en) * | 1980-12-31 | 1985-04-02 | Mobil Oil Corporation | Linear prediction coding for compressing of seismic data |
US4554670A (en) * | 1982-04-14 | 1985-11-19 | Nec Corporation | System and method for ADPCM transmission of speech or like signals |
US4475213A (en) * | 1982-12-27 | 1984-10-02 | At&T Bell Laboratories | Digital code converter |
US4549304A (en) * | 1983-11-28 | 1985-10-22 | Northern Telecom Limited | ADPCM Encoder/decoder with signalling bit insertion |
US4581741A (en) * | 1983-12-07 | 1986-04-08 | Rockwell International Corporation | Error detection apparatus for data dependent coding circuitry |
-
1985
- 1985-02-27 US US06/706,195 patent/US4719642A/en not_active Expired - Lifetime
-
1986
- 1986-01-31 CN CN86100787A patent/CN1009892B/zh not_active Expired
- 1986-02-07 MX MX1474A patent/MX161795A/es unknown
- 1986-02-07 ZA ZA86916A patent/ZA86916B/xx unknown
- 1986-02-21 DE DE86901671T patent/DE3689162T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1986-02-21 BR BR8605615A patent/BR8605615A/pt not_active IP Right Cessation
- 1986-02-21 JP JP61501365A patent/JPS62502093A/ja active Pending
- 1986-02-21 AU AU54559/86A patent/AU584398B2/en not_active Ceased
- 1986-02-21 WO PCT/US1986/000363 patent/WO1986005340A1/en active IP Right Grant
- 1986-02-21 EP EP86901671A patent/EP0214235B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1986-02-21 CA CA000502476A patent/CA1251837A/en not_active Expired
- 1986-10-14 DK DK490886A patent/DK170482B1/da active
- 1986-10-24 FI FI864315A patent/FI90704C/fi not_active IP Right Cessation
- 1986-10-24 NO NO864273A patent/NO180510C/no unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
BR8605615A (pt) | 1987-04-22 |
FI90704C (fi) | 1994-03-10 |
WO1986005340A1 (en) | 1986-09-12 |
DK490886A (da) | 1986-10-14 |
EP0214235A1 (en) | 1987-03-18 |
NO180510C (no) | 1997-04-30 |
DE3689162T2 (de) | 1994-03-03 |
DK170482B1 (da) | 1995-09-11 |
CN86100787A (zh) | 1986-08-27 |
CN1009892B (zh) | 1990-10-03 |
DK490886D0 (da) | 1986-10-14 |
AU5455986A (en) | 1986-09-24 |
JPS62502093A (ja) | 1987-08-13 |
NO180510B (no) | 1997-01-20 |
ZA86916B (en) | 1987-01-28 |
US4719642A (en) | 1988-01-12 |
EP0214235A4 (en) | 1990-02-05 |
NO864273D0 (no) | 1986-10-24 |
NO864273L (no) | 1986-12-29 |
FI864315A (fi) | 1986-10-24 |
EP0214235B1 (en) | 1993-10-13 |
CA1251837A (en) | 1989-03-28 |
MX161795A (es) | 1990-12-28 |
FI864315A0 (fi) | 1986-10-24 |
AU584398B2 (en) | 1989-05-25 |
DE3689162D1 (de) | 1993-11-18 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI90704B (fi) | Menetelmä tietosignaalin virheiden ilmaisemiseksi ja piilottamiseksi | |
EP0831616B1 (en) | Frame synchronization circuit and communications system | |
CN1154285C (zh) | 灵活的通信差错保护方法 | |
KR890005236B1 (ko) | 인터페이스의 방법과 장치 | |
EP0682831A1 (en) | Soft error correction in a tdma radio system | |
JP3265339B2 (ja) | 音声復号化装置 | |
US6311202B1 (en) | Hardware efficient fast hadamard transform engine | |
JPS6029068A (ja) | 伝送誤り検出方式 | |
KR20020071754A (ko) | 에러 은폐에 기초하여 디지털 이미지들을 코딩하는 방법 | |
JP3368443B2 (ja) | 音声符号化伝送システム及び受信装置 | |
US5260951A (en) | Error correction circuit for digital data | |
JPS6118907B2 (fi) | ||
US6625779B1 (en) | Transmission channel error detection code addition apparatus and error detection apparatus | |
JPH05347594A (ja) | 伝送符号誤り補償装置 | |
JP2862902B2 (ja) | 音声符・復号化方式 | |
SU1105927A1 (ru) | Устройство дл декодировани избыточных кодов | |
JPH05235930A (ja) | 同期通信方式 | |
JPH0310487A (ja) | 復号化装置 | |
KR970007264B1 (ko) | 멀티 채널 디코더 및 디코딩방법 | |
JPS61214632A (ja) | デ−タ伝送方法 | |
JPH07170239A (ja) | ペイロードポインタ方式 | |
JPH0918425A (ja) | 音声復号装置 | |
KR19990016365A (ko) | 동기부호 검출장치 및 방법 | |
JPH0583373A (ja) | 通話モニタ回路 | |
JPS60257633A (ja) | 符号化則識別法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: SCIENTIFIC ATLANTA, INC. |