FI83580C - Avstaemd avmagnetiseringsanordning. - Google Patents
Avstaemd avmagnetiseringsanordning. Download PDFInfo
- Publication number
- FI83580C FI83580C FI864019A FI864019A FI83580C FI 83580 C FI83580 C FI 83580C FI 864019 A FI864019 A FI 864019A FI 864019 A FI864019 A FI 864019A FI 83580 C FI83580 C FI 83580C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- voltage
- supply voltage
- current
- demagnetization
- scr1
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N9/00—Details of colour television systems
- H04N9/12—Picture reproducers
- H04N9/16—Picture reproducers using cathode ray tubes
- H04N9/29—Picture reproducers using cathode ray tubes using demagnetisation or compensation of external magnetic fields
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Video Image Reproduction Devices For Color Tv Systems (AREA)
Description
1 83530
Resonoiva magneettisuuden poistolaite
Keksintö liittyy videonäyttölaitteiden magneettisuuden poistopiireihin.
5 Värikatodisädeputket vaativat ajoittaista magneet tisuuden poistoa eli demagnetointia kumoamaan maan magneettikentän vaikutuksen tai lähellä olevien sähkölaitteiden, kuten moottorien tai muiden laitteiden, tuottamien sähkömagneettisten kenttien vaikutukset. Nämä kentät saat-10 tavat magnetoida katodisädeputken metalliosia, kuten rei-kälevyn, aiheuttaen putken väripuhtauden huonontumista. Videonäyttölaitteet, kuten televisiovastaanottimet, tietokone- tai videonäyttömonitorit, yleensä sisältävät magneettisuuden poistolaitteen, joka toimii, kun laitteessa 15 on virta päällä ja tuottaa nollaa kohti pienenevän vaih-tovirtakentän putken ja sen läheisyydessä olevien metalliosien demagnetoimiseksi.
Tavallista tyyppiä oleva magneettisuuden poistopii-ri saa virtansa vaihtovirtajännitelähteestä, jonka taajuus 20 Yhdysvalloissa on 60 Hz. Tällainen magneettisuuden poisto-piiri yleensä käyttää lämpötilakertoimeltaan positiivista vastusta, eli termistoria, tai muuta lämpötilaherkkää komponenttia, jonka resistanssi kasvaa sen lämmetessä magneettisuuden poistavan sähkövirran johdosta. Tämä saa aikaan 25 vaihtelevan magneettisuuden poistovirran vaimenemisen niin, että tapahtuu katodisädeputken metalliosien demagnetoitu-minen.
Toisen tyyppinen magneettisuuden poistopiiri käyttää resonoivaa eli vaimenevan värähtelyn magneettisuuden 30 poistopiiriä. Resonoiva magneettisuuden poistopiiri toimii antamalla magneettisuuden poistavan käämin kanssa rinnan kytketyn kondensaattorin resonoida värähdellen käämin kanssa. Resonanssipiirin äärellinen Q aiheuttaa magneettisuuden poistavan virran vaimenemisen halutulla tavalla saa-35 den näin aikaan näyttölaitteen metalliosien demagnetoitu-misen.
2 83530
Magneettisuuden poistopiirin resonanssitaajuus on luokkaa 2 khz, joten magneettisuuden poisto tapahtuu alle 5 millisekunnissa. Tämä aika on lyhyt verrattuna pysty-poikkeutusaikaan, joten pystypoikkeutuskelojen hajavuo 5 voi häiritä magneettisuuden poistokenttää, mikä aiheuttaa jäännösmagnetismia putken metalliosissa. Tämä voi aiheuttaa puhtauden väärinkohdistumista putken näyttöruudulla.
Häiritsevien hajavaakakenttien ongelman poistamiseksi eräissä aikaisemmissa piireissä magneettisuuden po-10 isto-operaatio tapahtuu kun vaakapoikkeutuskenttä on lähellä minimiarvoaan, niin että hajakenttää syntyy vähän tai ei ollenkaan. Tällaisessa järjestelyssä käytetään tulevan videosignaalin pystytahdistussignaalista synnytettävää ajoitussignaalia aloittamaan magneettisuuden pois-15 to-operaatio. Magneettisuuden poisto-operaatio on ajoi tettu tapahtumaan silloin kun pystypoikkeutuskenttä on lähellä minimiään. Tämän järjestelyn haittana on, että tarvittava piiri saattaa olla monimutkainen.
Keksinnön kohteena on patenttivaatimusten 1 ja 16 20 mukaiset magneettisuuden poistopiirit.
Keksinnön erään piirteen mukaan magneettisuuden poistopiiri sisältää resonoivan kondensaattorin, joka varataan ennen magneettisuuden poistoväliä jännitteen kehittämiseksi kondensaattorissa. Magneettisuuden pois-25 tava käämi on sijoitettu katodisädeputken ympärille.
Ensimmäinen kytkin toimii ohjaussignaalin ohjaamana ja kytkee resonoivan kondensaattorin magneettisuuden poistavaan käämiin magneettisuuden poistavan vaihtovirran synnyttämiseksi käämissä, virran amplitudin pienentyes-30 sä magneettisuuden poistovälin aikana. Toinen kytkin syöttöjännitteen lähteen viiveverkkoon. Toinen kytkin on kytketty syöttöjännitteen antaman virran kulkutielle. Toinen kytkin toimii ohjaussignaalin ohjaamana ja kytkee syöttöjännitteen viiveverkkoon ensimmäisen jännitteen 35 kehittämiseksi viiveverkon lähdössä magneettisuuden poistovälin loppuaikana. Ensimmäinen jännite kytketään li 3 83530 poikkeutuspiiriin poikkeutusvirran synnyttämiseksi poik-keutuskäämissä magneettisuuden poistovälin loppuaikana. Piirroksessa kuvio 1 esittää keksinnön erään piirteen sisältä-5 vää magneettisuuden poistojärjestelmää; kuvio 2 esittää magneettisuuden poistavan virran aaltomuotoa kuvion 1 piirissä; kuviot 3a-3c esittävät aaltomuotoja, joita käytetään selitettäessä kuvion 1 magneettisuuden poistojärjes-10 telmän toimintaa; ja kuvio 4 esittää keksinnön toista toteutusta.
Kuvio 1 esittää magneettisuuden poistojärjestelmää 100, joka sisältää keksinnön erään piirteen. Magneettisuuden poistopiiriä 100 voidaan käyttää esimerkiksi televisio-15 vastaanottimessa, jota ei ole yksityiskohtaisesti esitetty kuviossa 1. Televisiovastaanottimen kaukosäätövastaan-otin 52 toimii käyttäjän antamien komentojen ohjaamana, jotka kytkeytyvät esimerkiksi infrapunasiirtoyhteyden välityksellä .
20 Televisiovastaanottimen ollessa valmiustilassa, kaukosäätövastaanotin 52 synnyttää on/off signaalin Vos ensimmäisessä eli "off"-tilassa, joka estää sekä pysty-että vaakapoikkeutuksen, kuten jäljempänä kuvataan. Saatuaan käyttäjän antaman "on"-komennon infrapunasiirtoyh-25 teyden kautta, kaukosäätövastaanotin 52 synnyttää on/off-signaalin Vos toisessa eli "on" tilassa, joka aloittaa magneettisuuden poiston.
Televisiovastaanotin voi saada virtansa vahvavirta-verkon vaihtovirtajännitelähteestä Vac, tai tasa jännite-30 lähteestä Vdc, kuten paristo. Televisiovastaanottimen ka-todisädeputkelle, kuten esimerkiksi Hitachi 250ATB22, suoritetaan magneettisuuden poisto, käytetään televisiovastaanottimen virtalähteenä sitten jännitettä Vac tai jännitettä Vdc.
35 Magneettisuuden poistojärjestelmän 100 toimiessa 4 83530 tasajännitteellä Vdc, tasajännite-tasajännite munnin 51, joka saa virtansa jännitteestä Vdc, antaa diodin D2 kautta jännitteen Vdg vastuksen Rl liittimeen 50a. Vastuksen Rl toinen liitin, liitin 50b, on kytketty magneettisuuden 5 poistavaan käämiin Ldg, joka on kytketty sarjaan resonoivan kondensaattorin Cl kanssa. Kondensaattorin Cl toinen liitin, joka on etäällä käämistä Ldg, on kytketty yhteiseen maahan. Diodin D3 katodielektrodi on kytketty liittimeen 50b. Diodin D3 anodielektrodi on kytketty maahan, yh-10 teiseen johtimeen. Diodi D3 johtaa magneettisuuden poistavaa virtaa ldg, joka virtaa käämissä Ldg ja kondensaattorissa Cl, silloin kun virta ldg on, tässä, positiivinen. Tyristori SCR1 on kytketty rinnan diodin D3 kanssa liittimen 50b ja maan väliin. Kytkin SCR1 johtaa magneetti-15 suuden poistavaa virtaa ldg silloin kun virran ldg polariteetti on vastakkainen, eli negatiivinen. Kytkin SCRl on johtava kun jännite Vg kytkimen SCRl hila-elektrodilla on positiivinen. Kuten myöhemmin kuvataan, jännite Vg tulee positiiviseksi kun on/off-signaali Vos 20 muuttuu tilasta "off" tilaan "on". On/off-signaalin Vos ollessa "off"-tilassa, kytkin SCRl on ei-johtava ja kondensaattori Cl varautuu suuriarvoisen vastuksen Rl kautta jännitteeseen, joka on yhtäsuuri kuin jännite Vdg.
Jännitteen Vg tullessa positiiviseksi, kytkin SCRl 25 johtaa. Kytkimen SCRl johtaessa liitin 50b on kytketty maahan saattaen näin magnetoinnin poistavan kelan Ldg resonoivan kondensaattorin Cl yli. Resonoivaan kondensaattoriin Cl ennen magneettisuuden poistoa keräytynyt varaus saa tunnetulla tavalla aikaan vaimenevan virran ldg, kuten 30 kuviossa 2, joka virtaa kuvion 1 kondensaattorissa Cl ja käämissä Ldg, magneettisuuden poistamiseksi kuvaputkesta. Virta ldg tuottaa tässä suunnilleen huipusta huippuun 320 ampeerikierrosta olevan magneettisuuden poistavan voiman.
Koska resonoivan magneettisuuden poistopiirin Q-35 arvo on äärellinen, energiahäviöt aiheuttavat virran ldg 5 83530 amplitudin pienenemisen käytännöllisesti katsoen nollaan magneettisuuden poistojakson Tdg kuluessa, tässä 3,5 millisekuntia. Ajanjakson Tgd kuluessa esiintyy useita virran Idg jaksoja, jotka ovat riittäviä magneettisuuden poistoon.
5 Koska kuvion 1 vastus on suuri, vastuksessa Rl kyt kimen SCRl ollessa johtava kulkema virta on pieni ja SCR:n pitovirran alapuolella. Kytkin SCRl pysyy johtavana niin kauan kuin jännite Vg on positiivinen. Jännite Vg on positiivinen niin kauan kuin on/off-signaali Vos on "on"-tilas-10 sa, kuten myöhemmin kuvataan. On/off-signaali Vos on "on"-tilassa niin kauan kuin televisiovastaanotin toimii neutraalissa käyttötilassa.
Syöttöjännite Vurl on kytketty diodin D5 kautta vastuksen R7 liittimeen 54a. Transistorikytkimen Q1 emitteri-15 elektrodi on kytketty liittimeen 54a jännitteen Vurl viemiseksi emitterielektrodille. Transistorin Ql kollektorielek-trodi on kytketty maahan sarjavastusten R5 ja R6 kautta. Kytkimen SCRl veräjäjännite Vg kehitetään vastusten R5 ja R6 välisessä yhdysliitännässä. On/off-signaali os on kyt-20 ketty vastuksen R4 kautta transistorikytkimen Ql kanta-elektrodille kytkimen Ql toiminnan ohjaamiseksi.
Valmiustilassa, jolloin on/off-signaali Vos on "off"-tilassa, signaali Vos on riittävän positiivinen kytkemään pois transistorikytkimen Ql. Tämän vuoksi jännite Vg on 25 nolla, kytkin SCRl on ei-johtava ja kondensaattori on varattu jännitteeseen, joka on yhtä suuri kuin jännite Vdg. Kytkin SCRl tulee ei-johtavaksi koska kytkimen SCRl virta, joka syötetään vastuksen Rl kautta, on pienempi kuin kytkimen SCRl pitovirta.
30 Välittömästi on/off-signaalin jälkeen Vos siirtyy "off"-tilasta "on"-tilaan, signaalista Vos tulee vähemmän positiivinen kuin jännitteestä Vurl. Matala jännite kytkimen Ql kantaelektrodilla saa transistorikytkimen Ql johtamaan. Transistorikytkimen Ql tullessa johtavaksi jännite 35 Vg tulee positiiviseksi aiheuttaen kytkimen SCRl tulemisen 6 83530 johtavaksi ja liittimessä 50b olevan jännitteen V50b muuttumisen negatiiviseksi.
Keksinnön erään piirteen mukaan negatiiviseksi muuttuva jännite V50b on kytketty kondensaattorin C2 kautta 5 transistorikytkimen Q1 kantaelektrodille, aiheuttaen tran-sistorikytkimen Q1 kantajännitteen tulemisen vähemmän positiiviseksi. Transistorikytkimen Ql kantajännitteen tullessa vähemmän positiiviseksi transistorikytkimen Ql emitter!- sekä kollektorivirrat kasvavat. Näin ollen konden-10 saattori C2 antaa positiivisen takaisinkytkennän joka saa transistorikytkimen Ql kääntymään päälle nopeammin. Kondensaattorin C2 antaman positiivisen takaisinkytkennän ansiosta myös kytkin SCRl kääntyy päälle nopeammin.
Kuten aikaisemmin on selitetty, virran Idg värähte-15 lyt magneettisuuden poistavassa käämissä Ldg ja resonoivassa kondensaattorissa Cl alkavat kun kytkin SCRl tulee johtavaksi. Virran Igd huippuamplitudi värähtelyn ensimmäisellä jaksolla on suurempi mikäli kytkin SCRl kääntyy päälle nopeammin. Näin ollen annetulle jännitteelle Vdg magneetti-20 suuden poistavan virran Idg suuruutta voidaan edullisesti kasvattaa käyttämällä kondensaattorin C2 positiivista ta-kaisinkytkentää, mikä saa kytkimen SCRl kääntymään päälle nopeammin. Jännitteen Vg nopeampi kasvu myös suojaa kytkintä SCRl. Esimerkiksi, jos jännite Vos laskee hitaasti, se 25 aiheuttaa jännitteen Vg kasvamisen hitaasti, mikä johtaa riittämättömään veräjäliipaisuun, joka voi vahingoittaa piiohjattua tasasuuntauskytkintä SCRl.
Liittimessä 54a oleva jännite Vurl on kytketty viive-piirin 55 vastuksen R7 kautta transistorikytkimen Q2 emit-30 terielektrodiin. Viivepiirin 55 kondensaattori C5 on kyt-— ketty transistorikytkimen Q2 kollektorielektrodille. Kon densaattori C5 toimii suodattimena jännitteelle Vq2, joka kehitetään kondensaattorin C5 yli ja joka antaa virran vaaka- ja pystyohjausgeneraattorille. On/off-signaali Vos, jo-35 ka ohjaa myös kytkimen Q2 kytkentätoimintaa, on kytketty 7 83530 transistorikytkimen Q2 kantaelektrodille vastuksen R9 kautta.
Valmiustilassa signaali Vos on "off"-tilassa, tässä yhtä suuri kuin jännite Vurl. Tämän vuoksi transistorikyt-5 kin Q2 on ei-johtava. Kun käyttäjä haluaa kääntää television päälle, hän lähettää asianmukaisen komennon kaukosää-tövastaanottimeen 52, joka saa on/off-signaalin Vos siirtymään "on"-tilaan. Välittömästi sen jälkeen kun signaali Vos on siirtynyt "on"-tilaan, transistorikytkin Q2 tulee 10 johtavaksi ja viivepiirin 55 kondensaattori C5 alkaa varautua vastuksen R7 kautta. Vastuksen R7 ja kondensaattorin C5 aikavakio on merkittävästi pitempi kuin kuvion 2 magneettisuuden poistojakso Tdg. Tämän vuoksi, kuten myöhemmin kuvataan yksityiskohtaisesti, generaattori 56 aloit-15 taa normaalin toiminnan ennaltamäärätyn viiveen jälkeen.
Generaattori 56, jota käyttää jännite Vq2, saa yhdistetyn videosignaalin Stv, joka on kytketty esimerkiksi te-levisiovastaanottimen videotunnistimesta ja jota ei ole esitetty kuvassa. Generaattori 56 synnyttää signaalista 20 Stv ohjauslähtösignaalin Vv, jonka jakso V on PAL-standar-dissa noin 20 millisekuntia, ja ohjauslähtösignaalin Vh, joka on PAL-standardissa noin 64 mikrosekuntia. Signaalit Vv ja Vh ovat kytketty vastaaviin pystylähtöasteen 57 ja vaakalähtöasteen 58 tuloliittimiin. Pystylähtöaste 57 syn-25 nyttää signaalin Vv ohjaamana pystypoikkeutusvirran lv. Samalla tavoin vaakalähtöaste 58 synnyttää signaalin Vh ohjaamana vaakapoikkeutusvirran ly vaakapoikkeutuskäämis-sä Ly.
Kuvion 1 generaattori 56 synnyttää myös vaakataajuus-30 lähtösignaalin Hr, joka on kytketty kytkevään säätimeen 59, joka synnyttää säädetyn jännitteen B+. Säädetty jännite B+ antaa käyttävän jännitteen vaakalähtöasteelle 58.
Jotta generaattori 56 voisi synnyttää signaalit Vv ja Vh amplitudeilla, jotka vaaditaan poikkeutusvirtojen 35 lv ja ly synnyttämiseen, generaattorille 56 virran antavan s 83530 jännitteen Vq2 on ylitettävä nimellinen taso. Niin kauan kuin jännite Vq2 on nimellisen tason alapuolella, signaalia Vv ei synny; tämän vuoksi vastaava pystypoikkeutusvir-ta on nolla.
5 Keksinnön erään piirteen mukaan vastusten R7 ja kon densaattorin C5 aiheuttama jännitteen Vq2 ja signaalin Vos välinen viiveaika saa jännitteen Vq2 olemaan nimellisen tason alla koko kuvion 2 magneettisuuden poistojakson Tdg ajan. Näin ollen magneettisuuden poisto päättyy ennen kuin 10 kuvion 1 pystypoikkeutusvirta lv synnytetään. Tämän vuoksi magneettisuuden poistavan käämin Ldg synnyttämä vaihtovir-tamagneettikenttä vaimenee ennen kuin pystypoikkeutusmag-neettikenttä muodostuu. Tästä on se edullinen seuraus, että pystypoikkeutuskenttä, joka pysyy nollana aikavälin 15 Tdg aikana, ei aiheuta jäännösmagnetismiä katodisädeputken metalliosissa.
Keksinnön erään piirteen mukaan, jännite B+, joka käyttää lähtöastetta 58 ja muita televisiovastaanottimen signaaliprosessointipiirejä, ei kuviossa 1, synnytetään 20 magneetisuuden poistojakson jälkeen.
Kuviot 3a-3c esittävät pystypoikkeutusvirran lv, magneettisuuden poistavan virran ldg ja on/off-signaalin aaltomuotoja. Samat numerot ja symbolit kuvioissa 1, 2 ja 3a-3c merkitsevät samoja osia tai toimintoja. Kuvio 3b 25 esittää että magneettisuuden poistava virta ldg, jonka aloittaa kuvion 3c signaali Vos, vaimenee oleellisesti nollaan aikavälillä Tgv, joka on noin 21,5 millisekuntia ennen aikaa, jolloin kuvion 3a pystypoikkeutusvirta lv synnytetään. Aikavälin Tgv pituuden määräävät kondensaat-30 tori C5 ja vastus R7. Kondensaattori C5 toimittaa edullisesti kahta eri tehtävää. Ensiksikin se antaa suodatuksen. Toiseksi se viivästää jännitettä Vq2. Näin ollen virran lv viivästys saadaan aikaan ilman ylimääräisiä komponentteja.
Kun vaihtovirtajännite Vac kytketään muuntajan Tl 35 ensiökäämin yli, jännite Vgd syntyy puoliaaltotasasuuntaa- li 9 83530 maila diodilla Dl muuntajan Tl toisiokäämin W2 yli esiintyvä jännite. Kun jännite Vac tuodaan diodi Dl synnyttää jännitteen Vdg ja diodi D2 on estosuunnassa. Toisaalta, kun jännite Vdg tuodaan, diodi D2 antaa jännitteen Vdg ja 5 diodi Dl on estosuunnassa. Näin ollen diodit Dl ja D2 muodostavat johdotetun "ehdoton-tai" järjestelyn, joka eristää tasavirta-tasavirta-muuntimen 51 muuntajasta Tl kun jännite Vac tuodaan ja joka eristää muuntajan Tl muunti-mesta 51 kun jännite Vdc tuodaan. Samanlaista järjestelyä 10 käytetään jännitteen Vurl synnyttämiseen käyttämällä diodien D4 ja D5 "ehdoton tai"-järjestelyä. Samalla tavoin siltatasasuuntaaja BRl antaa jännitteen Vur2, joka käyttää kaukosäätövastaanotinta 52 ja kytkevää säädintä 59 silloin kun jännite Vac tuodaan, kun taas diodi D6 antaa jännit-15 teen Vur2 kun jännite Vdc tuodaan. Näin ollen magneettisuuden poistojärjestelmä 100 kykenee antamaan magneettisuuden poiston kun televisiovastaanotin toimii tasavirta-lähteellä, kuten paristo, tai vaihtovirtaverkkojännitteellä.
20 Kuvio 4 esittä magneettisuuden poistojärjestelmää 100", jossa on keksinnön erään toisen piirteen toteutus, ja joka saa käyttöjännitteet tasasuuntaamalla kytkentä-muotoisen virtalähteen 70" muuntajan toisiokäämissä esiintyviä jännitteitä. Samat numerot ja symbolit kuvioissa 1 25 ja 4 viittaavat samoihin numeroihin ja osiin.
Tarkastellaan kuvion 4 magneettisuuden poistavaa järjestelmää 100", kytkentämuotoisen virtalähteen 70"läh-tömuuntajan T10" toisiokäämin w4" yli oleva vaihtovirta-jännite Vw4 tasasuunnataan ja nostetaan tavanomaisella jän-30 nitekertojalla 72" magneettisuuden poistavan jännitteen Vdg" saamiseksi, joka on suunnilleen jännitteen B+" ja käämin W4" yli olevan jännitteen Vw4" summa. On ymmärrettävä, että nostosuhteisiin, jotka ovat suurempia kuin kaksi, voidaan päästä samalla tavoin.
35 Magneettisuuden poistojärjestelmässä 100" vastus R7" ίο 83530 on kytketty jännitesäätäjän 71' tuloliittimeen 71a', joka jännitesäätäjä sisältää esimerkiksi tulokytkimen Q2'. Kytkin Q2' kytkee jännitteen Vurl' säätäjän 71' säätöasteisiin, joka säätäjä synnyttää lähtöjännitteen Vq2' kondensaatto-5 rin C5' yli. Jännite Vq2' antaa käyttöjännitteen tavanomaiselle pystylähtöasteelle, jota ei ole esitetty kuviossa 4. Näin ollen kondensaattori C5' on säätäjän 71' vaadittava suodatin kondensaattori. Kondensaattori C5' toimii myös kapasitiivisena osana viivepiirissä 55', joka toimii, kulo ten edellä kuvattu, samalla tavoin kuin kuvion 1 magneettisuuden poistavan järjestelmän viivepiiri 55.
li
Claims (17)
1. Magneettisuuden poistava piiri videonäyttölait-teen katodisädeputkelle, muodostuu: 5 resonoivasta kondensaattorista (Cl); ensimmäisistä välineistä (Tl, Dl, Rl) jännitteen kehittämiseksi kondensaattorin ylitse ennen magneettisuuden poistoaikaväliä; magneettisuuden poistavasta käämistä (Ldg) katodi-10 sädeputken ympärillä; ohjaussignaalin (Vos) lähteestä (52); ensimmäisestä kytkimestä (SCR1), joka toimii ohjaussignaalin (Vos) ohjaamana ja kytkee resonoivan kondensaattorin (Cl) magneettisuuden poistavaan käämiin 15 (Ldg) ja näin synnyttää käämissä magneettisuuden poista van vaihtovirran, jonka amplitudi pienenee alhaiseen arvoon magneettisuuden poistoaikavälin aikana; syöttöj ännitteen lähteestä (Vac); tunnettu 20 viiveverkosta (55); toisesta kytkimestä (Q2), joka toimii ohjaussignaalin (Vos) ohjaamana ja on kytketty lähteen (Vac) syöttämän virran kulkutielle ja kytkee syöttöjännitteen vii-veverkkoon (55) ja kehittää näin viiveverkon lähdössä 25 viivästetyn syöttöjännitteen (Vq2), jota viivästetään ainakin kunnes merkittävä osa magneettisuuden poistoaikavä-listä on kulunut; ja toisista välineistä (56, 57, 58), jotka toimivat viivästetyn syöttöjännitteen (Vq2) ohjaamina poikkeutus-30 virran (lv) synnyttämisen estämiseksi poikkeutuskäämissä (Lv) kunnes viivästetty syöttöjännete on kehitetty.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen piiri, tunnettu siitä, että viiveverkko (55) muodostuu R-C-verkosta (R7, C5), jonka aikavakio määrää viiveverkon 35 viiveen kehitettäessä viivästettyä syöttöjännitettä R-C- i2 83530 verkon (R7, C5) kondensaattorissa (C5).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen piiri, tunnettu siitä, että R-C-verkon (R7, C5) kondensaattori (C5) muodostuu suodatuskondensaattorista, joka suodat- 5 taa viivästetyn syöttöjännitteen.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen piiri, tunnettu siitä, että R-C-verkko muodostuu vastuksesta (R7), joka rajoittaa syöttöjännitteen lähteen (Vac) syöt-tämää virtaa.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen piiri, tun nettu siitä, että poikkeutusvirran synnyttämisväli-neet (56, 57, 58) synnyttävät, viivästetyn syöttöjännit-teen mukaan, poikkeutusvirran pystytaajuudella viivästetyn syöttöjännitteen (Vq2) määräämän viiveajan jälkeen.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen piiri, tun nettu siitä, että poikkeutusvirran synnyttämisväli-neet (56, 57, 58) synnyttävät, viivästetyn syöttöjännitteen mukaan, toisen poikkeutusvirran (ly) vaakataajuudella.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen piiri, tun nettu siitä, että toinen kytkin muodostuu sarjapääs-tötransistorista (Q2') tehosäätäjässä (71'), joka säätää viivästettyä syöttöjännitettä.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen piiri, t u n - 25. e t t u siitä, että ensimmäiset välineet muodostuvat kolmannen vaihtojännitteen lähteestä (W4') ja jänniteker-tojasta (72'), joka on kytketty kolmannen jännitteen lähteeseen (W4f) ja kehittää kolmannen jännitteen mukaan jännitteen (Vdg'), joka on merkittävästi suurempi kuin 30 kolmannen jännitteen (Vw4') huippuarvo ja joka on kytketty resonoivaan kondensaattoriin jännitteen kehittämiseksi kondensaattorin yli.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen piiri, tunnettu siitä, että ensimmäiset välineet muodos- 35 tuvat kolmannen vaihtojännitteen lähteestä (Tl), tasajän- i3 8 3 530 nitelähteestä (Vdg), tasavirta-tasavirta-muuntimesta (51) kytkettynä tasajännitelähteeseen (Vdg) suuremman tasajän-nitteen synnyttämiseksi ja välineistä (Dl, D2), jotka valikoivasti kytkevät joko kolmannen vaihtovirtajännit-5 teen tai korkeamman tasajännitteen resonoivaan kondensaattoriin (Cl).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen piiri, tunnettu siitä, että valikoivasti kytkevät välineet muodostuvat ensimmäisistä (Dl) ja toisista (D2) tasasuun- 10 taajista, jotka kytkevät suuremman kolmannesta vaihtovirta jännitteestä tai korkeammasta tasajännitteestä resonoivaan kondensaattoriin (Cl).
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen piiri, tunnettu siitä, että ensimmäinen tasasuuntaaja 15 (Dl) tasasuuntaa kolmannen jännitteen ja kehittää tasa-suunnatusta jännitteestä resonoivan kondensaattorin (Cl) yli olevan jännitteen.
11 83530
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen piiri, tunnettu siitä, että ensimmäinen kytkin muodostuu pii- 20 ohjatusta tasasuuntaajasta (SCR1), joka kytkee resonoivan kondensaattorin (Cl) magneettisuuden poistavaan käämiin (Ldg) silloin kun piiohjattu tasasuuntaaja (SCR1) on johtava .
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen piiri, t u n - 25. e t t u siitä, että ensimmäiset välineet muodostuvat kolmannen syöttöjännitteen lähteestä (Tl) ja vastuksesta (Rl), joka on kytketty sekä kolmannen syöttöjännitteen lähteeseen (Tl) että piiohjattuun tasasuuntaajaan (SCR1), ja joka kehittää jännitteen resonoivan kondensaattorin 30 (Cl) ylitse kolmannen syöttöjännitteen mukaan silloin kun piiohjattu tasasuuntaaja (SCR1) on ei-johtava.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen piiri, tunnettu siitä, että virta, joka kulkee vastuksen (Rl) ja piiohjatun tasasuuntaajan (SCR1) sisältävällä tiellä 35 silloin kun piiohjattu tasasuuntaaja (SCRl) on johtava. i4 83530 on alhaisempi kuin piiohjatun tasasuuntaajan (SCR1) pito-virta, niin että piiohjattu tasasuuntaaja (SCR1) tulee ei-johtavaksi ajanhetkellä, joka määräytyy sen veräjä-elektrodilla olevan jännitteen mukaan.
15. Patenttivaatimuksen 12 mukainen piiri, tun nettu siitä, että ensimmäinen kytkin muodostuu edelleen transistorista (Ql), joka toimii transistorin (Ql) ohjauselektrodilla kytketyn ohjaussignaalin (Vos) ohjaamana niin, että transistori (Ql) kytkee syöttöjännitteen 10 (Vurl) piiohjatun tasasuuntaajan (SCR1) veräjäelektrodil-le silloin kun transistori (Ql) on johtava, ja impedanssista (R2, C2) kytkettynä liittimeen (50b), joka on magneettisuuden poistavan käämin (Ldg) ja piiohjatun tasasuuntaajan (SCR1) virtaa johtavan elektrodin välissä, ja 15 transistorin (Ql) ohjauselektrodiin, missä impedanssi (R2, C2) muodostaa positiivisen takaisinkytkentätien ja nopeuttaa, liittimessä (50b) olevan jännitteen ohjaamana, muutosaikaa, jonka kuluessa piiohjattu tasasuuntaaja kääntyy päälle.
16. Magneettisuuden poistava piiri videonäyttö- laitteen katodisädeputkelle, muodostuu: resonoivasta kondensaattorista (Cl); ensimmäisistä välineistä (Dl, Rl) jännitteen kehittämiseksi kondensaattorin (Cl) ylitse ennen magneet-25 tisuuden poistoaikaväliä; magneettisuuden poistavasta käämistä (Ldg) katodi-sädeputken ympärillä ja kytkettynä kondensaattoriin (Cl) magneettisuuden poistavan järjestelyn muodostamiseksi; ohjaussignaaliin (Vos) lähteestä (52); ja 30 ensimmäisestä kytkimestä (SCR1), jolla on ohjaus- liitin (hilaelektrodi) ja joka toimii ohjaussignaalin (Vos) ohjaamana ja kytkee resonoivan kondensaattorin (Cl) magneettisuuden poistavaan käämiin ja näin synnyttää käämissä (Ldg) magneettisuuden poistavan virran, jonka amp-35 litudi pienenee alhaiseen arvoon magneettisuuden poisto- aikavälin aikana, tunnettu siitä, että ensimmäi- is 83530 sen kytkimen (SCR1) ohjausliitin (hilaelektrodi) on kytketty magneettisuuden poistojärjestelyyn signaalitiellä (R2, C2), joka antaa positiivisen takaisinkytkennän.
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen piiri, t u n -5 n e t t u syöttöjännitteen lähteestä (Tl), toisesta kytkimestä (Q2), joka toimii ohjaussignaalin (Vos) ohjaamana ja joka on kytketty syöttöjännitelähteen syöttämän virran kulkutielle, ja viiveverkosta (R7, C5), missä toinen kytkin (Q2) kytkee syöttöjännitteen (Vurl) verkkoon (R7, C5) 10 ja kehittää näin viiveverkon lähdössä viivästetyn syöttö-jännitteen (Vq2), jota on viivästetty ainakin kunnes merkittävä osa magneettisuuden poistoaikavälistä on kulunut, viivästetty syöttöjännite on kytketty poikkeutuslaittee-seen (56, 57, 58) poikkeutusvirran (lv) synnyttämiseksi 15 poikkeutuskäämissä (Lv) silloin kun viivästetty syöttö- jännite (Vq2) kehitetään, niin että magneettisuuden pois-tovälin mainitun osan aikana poikkeutusvirran synty on estetty. ie 83530.
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB858525138A GB8525138D0 (en) | 1985-10-11 | 1985-10-11 | Resonance degaussing circuit |
GB8525138 | 1985-10-11 | ||
US85342186 | 1986-04-18 | ||
US06/853,421 US4737881A (en) | 1985-10-11 | 1986-04-18 | Resonant degaussing apparatus |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI864019A0 FI864019A0 (fi) | 1986-10-03 |
FI864019A FI864019A (fi) | 1987-04-12 |
FI83580B FI83580B (fi) | 1991-04-15 |
FI83580C true FI83580C (fi) | 1991-07-25 |
Family
ID=26289875
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI864019A FI83580C (fi) | 1985-10-11 | 1986-10-03 | Avstaemd avmagnetiseringsanordning. |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
EP (2) | EP0373156B1 (fi) |
JP (1) | JP2801183B2 (fi) |
DE (2) | DE3688845T2 (fi) |
FI (1) | FI83580C (fi) |
HK (1) | HK10496A (fi) |
SG (1) | SG139093G (fi) |
Families Citing this family (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4700114A (en) * | 1986-04-15 | 1987-10-13 | Rca Corporation | Vertical deflection circuit |
US5901029A (en) * | 1988-03-28 | 1999-05-04 | Kabushiki Kaisha Toshiba | Method of degaussing a color cathode ray tube |
JP2905204B2 (ja) * | 1988-03-28 | 1999-06-14 | 株式会社東芝 | カラー受像管の消磁方法 |
DE3911313A1 (de) * | 1989-04-07 | 1990-10-11 | Grundig Emv | Entmagnetisierungsschaltung fuer die bildroehre in videoanzeigegeraeten |
JPH0583720A (ja) * | 1991-09-20 | 1993-04-02 | Sony Corp | Crt装置 |
US5541805A (en) * | 1993-01-15 | 1996-07-30 | Philips Electronics North America Corporation | Time delay control switch for vertical deflection in television receiver |
US5729092A (en) * | 1996-08-22 | 1998-03-17 | Thomson Consumer Electronics, Inc. | CRT focus mask degaussing arrangement responsive to a breakdown event |
WO2023131802A1 (en) | 2022-01-10 | 2023-07-13 | Sarclad Ltd | Improvements to electrical discharge texturing machines |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2835611A1 (de) * | 1978-08-14 | 1980-02-28 | Licentia Gmbh | Schaltung zur entmagnetisierung der bildroehre in einem farbfernsehempfaenger |
JPS5821262U (ja) * | 1981-07-31 | 1983-02-09 | 三原 六郎 | 釣糸巻取り枠 |
JPS58714A (ja) * | 1982-05-19 | 1983-01-05 | Canon Inc | 機械的変位量検出装置 |
US4489253A (en) * | 1982-11-01 | 1984-12-18 | Zenith Electronics Corporation | Automatic degaussing circuit with switch mode power supply |
US4441052A (en) * | 1982-11-26 | 1984-04-03 | Rca Corporation | Degaussing circuit for television receiver having switched mode power supply |
US4535270A (en) * | 1983-11-17 | 1985-08-13 | Rca Corporation | Resonant degaussing without residual magnetism |
-
1986
- 1986-10-03 EP EP90200076A patent/EP0373156B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1986-10-03 EP EP86307675A patent/EP0219287B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1986-10-03 DE DE90200076T patent/DE3688845T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1986-10-03 FI FI864019A patent/FI83580C/fi not_active IP Right Cessation
- 1986-10-03 DE DE8686307675T patent/DE3677313D1/de not_active Expired - Fee Related
- 1986-10-09 JP JP61241190A patent/JP2801183B2/ja not_active Expired - Fee Related
-
1993
- 1993-12-23 SG SG139093A patent/SG139093G/en unknown
-
1996
- 1996-01-18 HK HK10496A patent/HK10496A/xx not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE3677313D1 (de) | 1991-03-07 |
DE3688845T2 (de) | 1994-03-17 |
EP0373156B1 (en) | 1993-08-04 |
HK10496A (en) | 1996-01-26 |
EP0219287B1 (en) | 1991-01-30 |
EP0373156A1 (en) | 1990-06-13 |
FI864019A0 (fi) | 1986-10-03 |
FI83580B (fi) | 1991-04-15 |
FI864019A (fi) | 1987-04-12 |
SG139093G (en) | 1994-03-31 |
JP2801183B2 (ja) | 1998-09-21 |
DE3688845D1 (de) | 1993-09-09 |
JPS6292690A (ja) | 1987-04-28 |
EP0219287A1 (en) | 1987-04-22 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP0183513B1 (en) | Resonant degaussing for a video display system | |
FI83580C (fi) | Avstaemd avmagnetiseringsanordning. | |
KR920006153B1 (ko) | 잔류자기가 없는 공진 디가우싱 회로 | |
US4737881A (en) | Resonant degaussing apparatus | |
US4742270A (en) | Degaussing circuit with residual current cutoff | |
KR880000599B1 (ko) | 수평편향 회로용 정류기 | |
PL119027B1 (en) | Tv receiver supply switching circuit | |
US8331118B2 (en) | Generator and method for generating a direct current high voltage, and dust collector using such generator | |
US4185234A (en) | Isolated B+ voltage sensing, high-voltage shutdown | |
KR970009784B1 (ko) | 클럭 신호 발생 장치 | |
JPS5811151B2 (ja) | カラ−テレビ受像機の消磁回路 | |
JP2696137B2 (ja) | テレビジョン表示装置の共振消磁回路 | |
JPS6146175A (ja) | スイツチング電源回路装置 | |
JP2563306B2 (ja) | テレビジョン受像機の消磁回路 | |
JPH0140552B2 (fi) | ||
RU2106761C1 (ru) | Устройство размагничивания для цветного кинескопа | |
KR810002134B1 (ko) | 시동 감결합(始動減結合) 회로를 내포하고 있는 텔레비젼 수상기용 돌입전류(突入電流) 시동회로 | |
US4170784A (en) | Iso-hot startup aid | |
JP3755975B2 (ja) | 高圧発生用電源装置 | |
KR970006134Y1 (ko) | Dc/ac전원 중첩방식의 디가우싱회로 | |
JPH0396185A (ja) | 消磁回路 | |
JPH0731155A (ja) | インバータ装置 | |
JPH05226982A (ja) | パルス電圧発生装置 | |
KR20000040884A (ko) | 자동 지자계 보상회로의 보호방법 | |
KR19990032811A (ko) | 모니터의 디가우싱 회로 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: RCA LICENSING CORPORATION |