FI81296B - Foerfarande foer kalandrering av med magnetskikt foersedda banor och kalander foer utfoerande av foerfarandet. - Google Patents
Foerfarande foer kalandrering av med magnetskikt foersedda banor och kalander foer utfoerande av foerfarandet. Download PDFInfo
- Publication number
- FI81296B FI81296B FI851503A FI851503A FI81296B FI 81296 B FI81296 B FI 81296B FI 851503 A FI851503 A FI 851503A FI 851503 A FI851503 A FI 851503A FI 81296 B FI81296 B FI 81296B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- roll
- web
- rollers
- magnetic layer
- calender
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G11—INFORMATION STORAGE
- G11B—INFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
- G11B5/00—Recording by magnetisation or demagnetisation of a record carrier; Reproducing by magnetic means; Record carriers therefor
- G11B5/84—Processes or apparatus specially adapted for manufacturing record carriers
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y10—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
- Y10S—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y10S425/00—Plastic article or earthenware shaping or treating: apparatus
- Y10S425/235—Calendar
Landscapes
- Manufacturing Of Magnetic Record Carriers (AREA)
- Casting Or Compression Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)
- Paper (AREA)
- Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
Description
1 8129ό
Menetelmä magneettikerroksella varustettujen rainojen ka-lanteroimiseksi ja kalenteri tämän menetelmän soveltamista varten 5 Keksintö koskee magneettikerroksella varustettujen rainojen kalanteroimiseen, nimenomaan ääni- ja videonauhojen valmistamiseen käytettävää menetelmää, jossa raina kuljetetaan käsittelyvyöhykkeen läpi, jossa se joutuu puristukseen vähintään kahdessa telaraossa ja tällöin kuulo mennettavaksi, ja myös tämän menetelmän soveltamiseen käytettävää menetelmää.
Ääni- ja videonauhat koostuvat muovifolioista, jotka on varustettu toiselta puolelta magneettikerroksella ja joilla on hyvin pieni vahvuus, useimmiten alle 10 pm. 15 Kalanterointi on suoritettava, jotta tasoittamalla yläpinta ja tasapainottamalla muodostetun kerroksen massan jakautuminen saadaan aikaan sileä pinta. Tätä varten tähän mennessä käytetyissä kalentereissa on pino pystysuoraan päällekkäin järjestettyjä teloja, jolloin suunnanvaihdon 20 jälkeen pinon viereen sijoitetun ohjaustelan läpi kulloinkin menevät telaraot koostuvat ainakin osittain elastisista teloista, siis sitkeällä, elastisella päällysteellä, joka on tehty luonnon- tai muovimateriaaleista, varustetuista teloista ja kovista teloista, pääasiassa teräk-25 sestä tai kovavaloksesta muodostettuina ja rajattuina, ja jolloin jotkut näistä teloista kuumennetaan, esimerkiksi niiden läpi virtaavalla lämmönkantoaineella. Näin valmistetut ääni- ja videonauhat ovat osoittautuneet käytännössä hyviksi. Niiden laatu vaihtelee eikä pysty edullisimmassa-30 kaan tapauksessa ylittämään tiettyä normia.
Läpimenevien materiaalirainojen käsittelemistä varten tunnetaan lisäksi sellainen kalenteri (DE-patenttiha-kemus 11 13 357), jossa elastisella päällysteellä varustettu päätela muodostaa telarakoja useiden sen kehällä 35 olevien kovien, metallista valmistettujen ulkotelojen 2 81296 kanssa, ulkotelat voivat olla kuumennettavia. Kaksi vierekkäistä ulkotelaa on laakeroitu kiinteästi koneeseen. Kaksi muuta ulkotelaa on kumpikin varustettu puristuslait-teella, niin että itseasennoituvaksi laakeroitu päätela 5 voidaan puristaa kahdella ulkotelalla kahta muuta ulkote laa vasten. Tämä kalanteri on tarkoitettu nimenomaan paperin käsittelyä varten, mutta sitä voidaan käyttää myös muoville, tekstiileille tai päällystetyille materiaaleille, jolloin ei ole kuitenkaan mainittu ääni- eikä video-10 nauhoja.
Keksinnön tavoitteena onkin saada aikaan sellainen alussa mainittua tyyppiä oleva menetelmä, jonka avulla voidaan parantaa ja nimenomaan tasoittaa magneettikerrok-sella varustettujen rainojen laatua.
15 Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan siten, että raina kuljetetaan yhden telan pinnan päällä käsitte-lyvyöhykkeen läpi, se koskettaa tällöin magneettikerroksen käsittävällä puolellaan telan pintaan ja sitä kuumennetaan jatkuvasti myös puristusten välillä.
20 Tässä menetelmässä magneettikerros on koko käsitte lyn ajan samassa pinnassa. Koska sitä ei tarvitse nostaa kalanteritelasta eikä syöttää ohjausteloja käyttämällä seuraavaan kalanteritelaan, magneettikerrosta säästetään erittäin paljon, jolloin saadaan parempi laatu. Koska rai-25 naa kuumennetaan jatkuvasti eikä vain telaraon alueella, voidaan syöttää termisesti suurempi määrä deformaatioener-giaa ja haluttu lämpöenergia voidaan syöttää alhaisemmalla lämpötilatasolla, mikä edistää myös laadun paranemista. Saman pinnan jatkuva käyttäminen päällä sekä yhtäjaksoinen 30 kuumentaminen estävät myös leveyssuunnassa rainan epätasaisen lämpötilan, mitä ei voida välttää jo tunnetussa tapauksessa, kun raina kuljetetaan päällekkäisten telara-kojen välissä vapaan tilan läpi, ja ympärillä oleva ilma jäähdyttää sen tällöin voimakkaammin reunoista kuin kes-35 kustasta. Laatu tasoittuu tällöin leveyssuunnassa.
3 81296
Erittäin edullista on, että raina joutuu telaraois-sa toisistaan riippumatta säädettävien puristusten alaiseksi. Tämä on päinvastoin kuin jo tunnetussa kalanteroin-nissa, jossa puristusvoimat johdetaan vain yhteen kohtaan 5 ja ne kasvavat telojen painosta johtuen ylhäältä alaspäin. Puristusvoimien yksilöllinen säätö parantaa samoin laatua. Korkea laatuaste voidaan pitää voimassa myös rainan nopeuden ollessa suuri.
On edullista, että raina kuumennetaan jo ennen en-10 simmäistä puristamista. Kalvoon on sen vuoksi jo ennen ensimmäistä puristamista johdettu osa deformaatioenergiaa. Tällöin voidaan käyttää pienempiä puristusvoimia tai pienempää määrää telarakoja, jolloin pienemmästä kuormituksesta johtuen voidaan saada parempi laatu.
15 Lisäksi on huolehdittava siitä, että käsittelyvyö- hykkeen ulkopuolella tapahtuvissa suunnanvaihdoissa mag-neettikerros on rainan kuperalla puolella. Magneettikerros ei tästä johtuen kosketa kääntöösiin, joten se kuormittuu nykyistä vähemmän.
20 Kalenterille, jota käytetään sovellettaessa mene telmää, jossa yksi päätela muodostaa vähintään kahden, sen kehällä olevan ulkotelan kanssa aina yhden telaraon ja johon on järjestetty telankuumennuslaite, on tunnusomaista, että päätela on varustettu telankuumennuslaitteella ja 25 laakeroitu kiinteästi koneeseen, kun sen sijaan ulkotelat on kumpikin varustettu puristuslaitteella.
Päätela tukee tällöin jatkuvasti magneettikerrok-sen käsittävää puolta rainasta ja huolehtii samanaikaisesti yhtäjaksoisesta kuumentamisesta. Koska ulkotelat voi-30 daan puristaa kukin erikseen koneeseen kiinteästi laakeroituun päätelaan, osakuormitus voidaan säätää erikseen jokaisessa telaraossa.
Päätelassa on mieluimmin sileän yläpinnan käsittävä kova vaippa. Magneettikerroksen tasaisuus paranee tällöin 35 huomattavasti.
4 81296 Vähintään yhdessä ulkotelassa pitäisi olla elastinen päällyste, jotta rainan tavanomainen pintakalante-rointi voitaisiin suorittaa. Päällyste kuormittuu pyörähdyksellä vain kerran. Tästä kuormituksen muutosmäärästä 5 johtuen telan yläpinnan ominaiskuormitus vähenee, jolloin telojen käyttöikä kasvaa vastaavasti.
Erittäin edullista on, että ulkotela on taipumisen säätötela, jonka telavaippa on laakeroitu koko leveyden osalle jaettuihin, paineantureilla kuormitettuihin tuki-10 elementteihin, ja että säätölaite pystyy säätämään paine-antureihin johdettavat paineet erikseen tai ryhmänä. Tällä tavoin voidaan säätää tarkasti osakuormituksen jakautuminen telaraoissa, niin että ohjattaessa vastaavasti rainaan liittyviä tietoja koko rainan leveydellä voidaan 15 päästä suureen tasaisuusasteeseen.
On nimenomaan edullista, että lämpötilan mittauslaite mittaa elastisen päällysteen yläpinnan lämpötilan ulkotelan koko leveydellä, ja että säätölaite säätää pai-neantureihin syötettävät paineet yläpinnan lämpötilasta 20 riippuen. Tällä tavoin elastisen päällysteen venymisestä johtuva lämmön kehittyminen, jota ei voida välttää, käytetään hyväksi oikaisuenergiana. Koska samaan kalanteroin-titehoon päästään paineen ja lämpötilan yhteyksien ollessa telaraossa erilaiset ja lisäksi, koska elastisen päällys-25 teen yläpinnan lämpötila riippuu syötettävistä paineista, päästään tällä tavoin rainan koko leveydellä hyvin tasaiseen kalanterointitehoon.
Lisäksi suositetaan, että käsittelyvyöhykkeen eteen kytketty ohjaustela on järjestetty niin, että raina on jo 30 ennen ensimmäistä telarakoa päätelan päällä. Tällä varmistetaan se, että kuumentaminen tapahtuu jo ennen ensimmäistä telarakoa.
Ohjaustelojen tulisi olla järjestetty niin, että ne koskettavat pohjatelasta kauempana olevaan puoleen rainas-35 ta. Tällä tavoin säästetään magneettikerrosta.
5 81296
Kun ulkotelojen lukumäärä on suurempi kuin käsittelyä varten tarvittavien telarakojen lukumäärä, voidaan aina ne ulkotelat, joita ei tarvita, nostaa ylös, irrottaa ja panna niiden tilalle muut ulkotelat, ilman että muodos-5 tuu häiritseviä käyttökeskeytyksiä. On huomattava, että ulkotelojen elastinen päällyste on sorvattava ajoittain.
Jos päätelan halkaisija on suurempi kuin ulkotelojen halkaisija, kuumennusväli kasvaa, ja lämmönsyöttö tulee paremmaksi. Sen lisäksi magneettikerros kuormittuu 10 vähemmän nauhan kaarevuudesta johtuen. Sen sijaan telaraon leveys kasvaa ja raossa vältetään erittäin suuret paine-huiput.
On jopa mahdollista, että kova päätela saa toimia samoin kovan ulkotelan kanssa radan vahvuuden määräämisek-15 si hyvin tarkasti. Tällöin ainakin ensimmäisen ulkotelan pitäisi olla kova tela.
Käytettäessä kahta peräkkäin kytkettyä päätelaa ohjaustelojen pitäisi olla järjestetty niin, että ensimmäisen päätelan puoleinen puoli rataa koskettaa toiseen 20 pohjatelaan. Magneettikerrosta säästetään tällöin tietoisesti myös toisessa vaiheessa.
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin piirustuksessa esitetyn, suositettavan rakenne-esimerkin avulla. Tällöin kuvio 1 on sivukuva keksinnön mukaan käytettävästä 25 kalenterista, kuvio 2 on kaaviokuva keksinnön mukaisen menetelmän selventämiseksi, ja kuvio 3 on kaavio kaksivaiheisesta menetelmästä.
Kuvio 1 havainnollistaa kalanteria, jossa on kaksi 30 pylvästä 2 käsittävä runko, vain toisen pylvään ollessa näkyvissä. Rungossa 1 on laakeri 3 päätelaa 4 varten. Tämä on varustettu telankuumennuslaitteella 5 (kuvio 2). Tätä varten on järjestetty telavaippa 6, jonka sisätilaan 7 syötetään tuloliitännän 8 kautta lämmönkantoaine, joka 35 poistetaan poistoputkesta 9. Päätelan 4 kehään puriste- 6 81296 taan neljä ulkotelaa 10, 11, 12 ja 13. Näiden laakeriloh-kot 14 on järjestetty pitimiin 15 ja lukittu lukituslait-teilla 16. Pitimet 15 on sijoitettu säätövipuihin 17, jotka kääntyvät pylväissä olevissa kääntöpisteissä 18. Jokai-5 nen säätövipu 17 kääntyy pylvääseen 2 nivelletyn hydraulisen sylinterin 20 männänvarren 19 avulla niin, että ulko-tela 10 voi nousta ylös päätelasta 4, siirtyä jälleen kehälle ja puristua siihen halutulla puristusvoimalla.
Pylväissä 2 on lisäksi laakeri 21 radan varasto-10 telaa 22 varten ja laakeri 23 kalvon kelaustelaa 24 varten. Kalvon 25 ohjaustelat 26, 27, 28 ja 29 on laakeroitu pylväisiin 2.
Kuten kuviosta 2 voidaan nähdä, ulkotelat 10 - 13 käsittävät jokainen telavaipan 39, joka on varustettu ve-15 nyvällä, elastisella päällysteellä 31, joka on luonnon-tai muovimateriaalia. Telavaippa 30 on laakeroitu ensimmäiseen ryhmään hydrostaattisia tukielementtejä 32 ja toiseen ryhmään hydrostaattisia tukielementtejä 33, jotka on jaettu tunnetulla tavalla telan koko leveydelle ja tuettu 20 paineantureilla 34, 35, 36 ja 37 laakeri lohkoihin 14 kääntymättömäksi sijoitettuun kannattimeen 38.
Tällä tavoin syntyy neljä telarakoa 39, 40, 41 ja 42, joiden läpi raina 25 ohjataan. Tällöin magneettiker-roksella varustettu puoli, joka on merkitty nuolella 43, 25 on kuumennetun päätelan 4 yläpinnassa. Ohjaustelat 26, 27 ja 28 on järjestetty niin, että raina ympäröi päätelan 4 kehästä yli kolme neljännestä. Magneettikerros ei tule sen sijaan lainkaan kosketukseen ohjaustelojen 26, 27, 28 ja 29 kanssa.
30 Kuvio 2 havainnollistaa prosessinohjausjärjestel mällä varustettua säätölaitetta 44, joka ottaa vastaavien muuttajien 45 avulla toisaalta vastaan mittaussignaaleja kalanterista ja toisaalta signaaleja kalenteriin tapahtuvaa paineen ja lämmön syöttämistä varten. Näin ollen 35 tuntoelimien 36 ja 47 avulla mitataan rainan 25 ominaisuu- 7 81296 det E rainan koko leveydellä, nimenomaan rainan tasaisuus. Tuntoelin 48 mittaa pohjatelan 4 yläpinnan lämpötilan, ja tuntoelin 49 mittaa rainan lämpötilan molempien ensimmäisten telarakojen välissä. Mittauslaitteet 50 ja 51 mit-5 taavat ulkotelojen 10 ja 13 elastisen kerroksen 31 yläpinnan lämpötilan. Samanlaiset mittauslaitteet on järjestetty myös ulkoteloihin 11 ja 12. Painejohtoja 52 pitkin paineaine syötetään etukäteen määrätyllä paineella hydraulisiin sylintereihin 20. Painejohtoja 53 ja 54 käytetään 10 paineaineen syöttämiseen ulkotelan 10 paineantureihin 34 - 36, painejohtoja 55 ja 56 taas paineaineen syöttämiseen ulkotelan 13 paineantureihin. Sama koskee ulkoteloja 11 ja 12. Kulloinkin on kysymys lukuisista johdoista, joista jokainen menee yhteen paineanturiin tai painean-15 turiryhmään. Lisäksi on järjestetty lämmönsiirtojohto 57, jolla lämmönkantoaine ohjataan päätelan 4 sisätilaan 7. Säätölaitteessa on lisäsisääntuloja 58, joiden avulla voidaan syöttää asetusarvoja, muita parametrejä ja toiminnallisia yhteyksiä paineen ja lämpötilan välillä ja tiettyjen 20 rataominaisuuksien ja muodostettavien deformaatioenergia- määrien ynnä muiden välillä.
Kalanteria voidaan käyttää esimerkiksi niin, että tuntoelimen 46 mittaustulosten perusteella saadaan tietty yhdistelmä päätelan 4 lämpötilasta ja hydraulisten sylin-25 terien 20 paineesta. Tuntoelimen 47 mittausten perusteella näitä asetusarvoja korjataan vastaavasti. Tuntoelimellä 48 varustettu lämpötilan säätöpiiri huolehtii siitä, että lämpötilan todellinen arvo vastaa asetusarvoa. Vastaavat säätöpiirit huolehtivat siitä, että paineen todellinen 30 arvo vastaa asetusarvoa. Lisäksi paineantureihin 34 - 37 syötettävät paineet ovat tuntoelimistä 46, 47 ja 49 riippuen sellaisen vaikutuksen alaisia, että rainalla 25 on ulostulossa sen koko leveydellä likipitäen sama laatu. Tämä voi merkitä sitä, että telaraoissa 39 - 42 on telan 35 koko leveydellä epätasainen osakuormituksen jakautuminen, 8 81296 niin että suurempien paineiden avulla ja syntyneiden korkeampien lämpötilojen muuttuvuudesta johtuen saadaan aikaan lisävaikutuksia.
Kuvion 3 mukaisessa rakennemuodossa ensimmäinen 5 kalanteri 100 vastaa kuviossa 2 havainnollistettua kalan-teria. Toinen kalanteri 200 on rakenteeltaan samanlainen. Kalvo 125, joka menee molempien kalanterien kautta, ohjataan ohjausteloilla 126 - 129 ja 226 - 228 niin, että nuolella 143 merkitty puoli rainaa, jossa on magneettiker-10 ros, koskettaa molemmissa kalantereissa päätelaan 104 ja 204 mainitun puolen rainasta ollessa taas kulloinkin etäällä ohjausteloista.
Rainan käsittelemiseen riittää usein kaksi tai kolme telarakoa. Silloin yksi ulkotela voidaan nostaa ylös ja 15 se voi toimia varatelana. Jos esimerkiksi ulkotela 11 on nostettu ylös ja ulkotela 10 on korjattava, viimeksi mainittu tela voidaan nostaa pois ja säätää samanaikaisesti ulkotela 11, mahdollisesti esikuumennuksen jälkeen, jolloin käyttö ei keskeydy tarpeettomasti. Koska ulkotelat 20 ovat materiaaliradan ohjauselementtien ulkopuolella, ne voidaan ilman muuta nostaa ylös käytön aikana.
Päätelan kanssa voi olla yhteistoiminnassa myös neljästä poikkeava määrä ulkoteloja.
Ulkotelat voivat olla rakenteeltaan esimerkiksi 25 vanhemmassa DE-patenttihakemuksessa P 33 25 385.4-12 selostettua rakennetta.
Seuraavassa esitettäviä rakenne-elementtejä varten voidaan käyttää esimerkiksi seuraavia myytävänä olevia laitteita: 30 Säätölaite 44 Digital Equipment, tyyppi LSI 11/23
Ominaisuustunto- Lippke, Neuwied, tyyppi KL
elimet 46,47 Lämpötilatunto- Hermann GmbH, Wiesbaden, tyyppi KT 17 elimet 48-51 35 li
Claims (15)
1. Menetelmä magneettikerroksella varustettujen rainojen kalanteroimiseksi, nimenomaan ääni- ja videonau-5 hojen valmistamista varten, jossa raina (25;125) kuljetetaan käsittelyvyöhykkeen läpi, jossa se joutuu puristukseen vähintään kahdessa telaraossa (39-42) ja tällöin kuumennettavaksi, tunnettu siitä, että raina (25;125) kuljetetaan yhden kuumennetun telan (4;104;204) pinnan 10 päällä käsittelyvyöhykkeen läpi, ja että se on koko tällä telalla tapahtuvan käsittelyn ajan magneettikerroksen käsittävän puolen (43;143) välityksellä telan pinnassa ja kuumennetaan näin ollen jatkuvasti myös puristusten välillä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että raina (25;125) joutuu tela-raoissa (39-42) toisistaan riippumattomina säädettävien puristusten alaiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että raina (25;125) kuumennetaan jo ennen ensimmäistä puristusta.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käsittelyvyöhykkeen ulkopuolella tapahtuvissa suunnanvaihdoissa magneettiker- 25 ros on rainan (25;125) kuperalla puolella.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukaisen menetelmän soveltamiseen käytettävä kalenteri, jossa päätela (4;104;204) muodostaa vähintään kahden sen kehällä olevan ulkotelan (10-13) kanssa kulloinkin telaraon (39-42), ja 30 että on järjestetty telankuumennuslaite (5), tunnet -t u siitä, että päätela (4;104;204) on varustettu telan-kuumennuslaitteella (5) ja laakeroitu kiinteänä koneeseen, kun taas jokainen ulkotela (10 - 13) on varustettu yhdellä puristuslaitteella (20).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kalenteri. 10 81 296 tunnettu siitä, että päätelassa (4;104;204) on sileän yläpinnan käsittävä kova vaippa.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että vähintään yhdessä ulkotelassa 5 (10 - 13) on elastinen päällyste (31).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 5-7 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että ulkotela (10 - 13) on taipumissäätötela, jonka telavaippa on laakeroitu koko leveydelle jakautuneiden, paineantureilla (34 - 37) kuormi- 10 tettujen tukielementtien (32, 33) päälle, ja että säätölaite (44) pystyy säätämään paineantureihin syötettävät paineet joko erikseen tai ryhmänä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että lämpötilan mittaus- 15 laite (50, 51) mittaa elastisen päällysteen (31) yläpinnan lämpötilan ulkotelan (10 - 13) leveydellä, ja että säätölaite (44) säätää paineantureihin (34 - 37) syötettävät paineet yläpinnan lämpötilasta riippuen.
9 81296
10. Jonkin patenttivaatimuksen 5-9 mukainen ka- 20 lanteri, tunnettu siitä, että käsittelyvyöhykkeen eteen kytketty ohjaustela (27) on järjestetty niin, että raina (25) on jo ennen ensimmäistä telarakoa (42) päätelan (4) päällä.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 5-10 mukainen ka- 25 lanteri, tunnettu siitä, että ohjaustelat (26 - 29) on järjestetty niin, että ne koskettavat päätelasta (4) kauempana olevaan puoleen rainaa (25).
12. Jonkin patenttivaatimuksen 5-11 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että ulkotelojen (10 - 13) 30 lukumäärä on suurempi kuin käsittelyä varten tarvittavien telarakojen (39-42) lukumäärä.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 5-12 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että päätelalla (4;104; 204) on suurempi halkaisija kuin ulkoteloilla (10 - 13).
14. Jonkin patenttivaatimuksen 5-13 mukainen ka- 11 81296 lanteri, tunnettu siitä, että vähintään ensimmäinen ulkotela (13) on kova tela.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 5-14 mukainen kalan teri, tunnettu siitä, että käytettäessä kahta 5 peräkkäin kytkettyä päätelaa (104, 204) ohjaustelat (126 - 129; 226 - 228) on järjestetty niin, että toinen päätela joutuu kosketukseen ensimmäisen päätelan puolella olevan kalvon (125) puolen kanssa. 81296
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3416211 | 1984-05-02 | ||
DE3416211A DE3416211C2 (de) | 1984-05-02 | 1984-05-02 | Verfahren zum Kalandrieren von einseitig mit einer Magnetschicht versehenen Bahnen und Kalander zur Durchführung dieses Verfahrens |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI851503A0 FI851503A0 (fi) | 1985-04-15 |
FI851503L FI851503L (fi) | 1985-11-03 |
FI81296B true FI81296B (fi) | 1990-06-29 |
FI81296C FI81296C (fi) | 1990-10-10 |
Family
ID=6234795
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI851503A FI81296C (fi) | 1984-05-02 | 1985-04-15 | Foerfarande foer kalandrering av med magnetskikt foersedda banor och kalander foer utfoerande av foerfarandet. |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4639346A (fi) |
JP (2) | JPS60239922A (fi) |
CA (1) | CA1241813A (fi) |
CH (1) | CH666569A5 (fi) |
DE (1) | DE3416211C2 (fi) |
FI (1) | FI81296C (fi) |
GB (1) | GB2157976B (fi) |
NL (1) | NL8501161A (fi) |
SE (1) | SE8502041L (fi) |
Families Citing this family (13)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4735567A (en) * | 1986-08-04 | 1988-04-05 | Frakes Raymond J | Apparatus for applying a predetermined surface effect |
JPH02105329A (ja) * | 1988-10-13 | 1990-04-17 | Fuji Photo Film Co Ltd | 磁気テープ製造方法 |
US4997358A (en) * | 1989-09-05 | 1991-03-05 | Hpm Corporation | Apparatus for reconfiguring finishing rolls in a plastic sheet fabrication sheetline |
DE4011427A1 (de) * | 1990-04-09 | 1991-10-10 | Troester Maschf Paul | Verfahren und vorrichtung zur herstellung einer dichtungsplatte auf einem kalander |
DE4108553A1 (de) * | 1991-03-15 | 1992-09-17 | Basf Magnetics Gmbh | Vorrichtung zum kalandrieren von magnetischen aufzeichnungstraegern |
US5312569A (en) * | 1991-10-30 | 1994-05-17 | Poly-Optical Products, Inc. | Method for marring fiber optic substrates |
DE4204177C2 (de) * | 1992-02-13 | 1995-07-06 | Voith Gmbh J M | Preßwalze |
DE4220839C1 (fi) * | 1992-06-25 | 1993-09-09 | Roehm Gmbh, 64293 Darmstadt, De | |
USRE37854E1 (en) * | 1996-07-08 | 2002-09-24 | Nili Jewelry, Corp. | Invisible setting method for jewelry |
US5690477A (en) * | 1996-07-08 | 1997-11-25 | Nili Jewelry, Corp. | Invisible setting method for jewelry |
ITMI980939A1 (it) * | 1998-04-30 | 1999-10-30 | Carle & Montanari Spa | Procedimento e dispositivo di raffinazione di materiale dolciario |
US20040072029A1 (en) * | 2002-10-01 | 2004-04-15 | Lowery David C. | Steel-on-steel and compliant-on-steel calendered magnetic recording media, and methods of making |
DE102016201828B4 (de) | 2016-02-08 | 2018-03-01 | Voith Patent Gmbh | Vorrichtung und Verfahren zur Behandlung einer Faserstoffbahn |
Family Cites Families (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3074114A (en) * | 1952-08-23 | 1963-01-22 | Congoleum Nairn Inc | Method for smoothing and glossing vinyl plastic sheets |
DE1113357B (de) * | 1957-06-22 | 1961-08-31 | Werner Eggenberg | Kalander zur Behandlung von durchlaufenden Materialbahnen, insbesondere aus Papier |
US3254593A (en) * | 1963-10-03 | 1966-06-07 | Beloit Corp | Gloss calender drive system and method |
US3358321A (en) * | 1966-04-12 | 1967-12-19 | Adamson United Company | Calender with extra roll |
JPS5217404B2 (fi) * | 1973-02-03 | 1977-05-16 | ||
DE2639910C3 (de) * | 1976-09-04 | 1979-07-12 | Reifenhaeuser Kg, 5210 Troisdorf | Vorrichtung zum Kuhlen, Kalibrieren und Richten eines plattenförmigen Kunststoffstranges |
CH601686A5 (fi) * | 1976-11-30 | 1978-07-14 | Escher Wyss Ag | |
DE3325385A1 (de) * | 1983-07-14 | 1985-01-31 | Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld | Druckbehandlungswalze |
-
1984
- 1984-05-02 DE DE3416211A patent/DE3416211C2/de not_active Expired
-
1985
- 1985-04-15 FI FI851503A patent/FI81296C/fi not_active IP Right Cessation
- 1985-04-19 CH CH1668/85A patent/CH666569A5/de not_active IP Right Cessation
- 1985-04-22 NL NL8501161A patent/NL8501161A/nl not_active Application Discontinuation
- 1985-04-23 US US06/726,068 patent/US4639346A/en not_active Expired - Fee Related
- 1985-04-26 SE SE8502041A patent/SE8502041L/xx not_active Application Discontinuation
- 1985-05-01 CA CA000480508A patent/CA1241813A/en not_active Expired
- 1985-05-01 GB GB08511041A patent/GB2157976B/en not_active Expired
- 1985-05-02 JP JP60095341A patent/JPS60239922A/ja active Pending
-
1992
- 1992-07-20 JP JP050572U patent/JPH0567910U/ja active Pending
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
GB2157976A (en) | 1985-11-06 |
GB8511041D0 (en) | 1985-06-12 |
FI81296C (fi) | 1990-10-10 |
SE8502041L (sv) | 1985-11-03 |
JPS60239922A (ja) | 1985-11-28 |
DE3416211C2 (de) | 1986-10-23 |
US4639346A (en) | 1987-01-27 |
DE3416211A1 (de) | 1985-11-07 |
NL8501161A (nl) | 1985-12-02 |
CA1241813A (en) | 1988-09-13 |
CH666569A5 (de) | 1988-07-29 |
JPH0567910U (ja) | 1993-09-10 |
FI851503L (fi) | 1985-11-03 |
SE8502041D0 (sv) | 1985-04-26 |
GB2157976B (en) | 1987-05-20 |
FI851503A0 (fi) | 1985-04-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI81296B (fi) | Foerfarande foer kalandrering av med magnetskikt foersedda banor och kalander foer utfoerande av foerfarandet. | |
FI74066B (fi) | Foerfarande och anordning foer temperaturgradientkalandering. | |
FI71374C (fi) | Foerfarande och anordning vid kalandrering av en bana | |
FI76870B (fi) | Valsaggregat, speciellt kalander. | |
JPH03502823A (ja) | 回転可能なロール外套を有するロール | |
FI90101B (fi) | Kalanderdrift | |
CN101463576B (zh) | 带组件、用于造纸机或纸板机的设备及干燥纸幅材或纸板幅材的方法 | |
FI81632C (fi) | Foerfarande och anordning foer kalandering av en bana. | |
JPS5830141B2 (ja) | パ−テイクルボ−ドオ レンゾクテキニ セイゾウスルタメノソウチ | |
FI69149B (fi) | Foerfarande foer styrning av linjetryckets foerdelning i en vasanordning och motsvarande valsanordning | |
FI97408C (fi) | Menetelmä ja laite tasaisuuden ja kiillon aikaansaamiseksi | |
JPH083888A (ja) | シート状材料用プレス装置 | |
FI58801C (fi) | Till en pappersmaskin hoerande sk superkalander | |
FI96889B (fi) | Menetelmä telan käyttämiseksi | |
US3190212A (en) | Gloss calender | |
US6860030B1 (en) | Control system for gap measuring | |
JPS609160B2 (ja) | 紙ウエブの表面仕上方法 | |
FI106875B (fi) | Menetelmä ja laitteisto, joilla vaikutetaan rainoja käsiteltäessä niiden paksuuteen ja kiiltoon ja/tai sileyteen | |
US5244448A (en) | Method and apparatus for regulating the temperature of an adjustable-crown roll | |
FI117447B (fi) | Telan käyttö | |
FI114162B (fi) | Menetelmä ja järjestelmä rainan paksuuden säätämiseksi sekä menetelmä kalanteroinnin seuraamiseksi | |
US5671665A (en) | Calender for the treatment of a paper web and process for its operation | |
FI117567B (fi) | Menetelmä telan vaipan muotovirheistä aiheutuvien nippikuormitusmuutosten kompensoimiseksi | |
US6234075B1 (en) | Calender roll system | |
EP0399976A2 (en) | Method for regulating the temperature of an adjustable-crown roll and regulation system intended for carying out the method |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: KLEINEWEFERS GMBH |