FI81228B - Telefonapparat foer bords- och vaeggbruk. - Google Patents

Telefonapparat foer bords- och vaeggbruk. Download PDF

Info

Publication number
FI81228B
FI81228B FI862115A FI862115A FI81228B FI 81228 B FI81228 B FI 81228B FI 862115 A FI862115 A FI 862115A FI 862115 A FI862115 A FI 862115A FI 81228 B FI81228 B FI 81228B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
recess
telephone set
wall
groove
telephone
Prior art date
Application number
FI862115A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI862115A0 (fi
FI81228C (fi
FI862115A (fi
Inventor
Franz Bloechl
Juergen Reuschel
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI862115A0 publication Critical patent/FI862115A0/fi
Publication of FI862115A publication Critical patent/FI862115A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81228B publication Critical patent/FI81228B/fi
Publication of FI81228C publication Critical patent/FI81228C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/02Constructional features of telephone sets
    • H04M1/0297Telephone sets adapted to be mounted on a desk or on a wall

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephone Set Structure (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Combinations Of Kitchen Furniture (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)
  • Patch Boards (AREA)

Description

1 81228
Puhelinkoje pöytä- ja seinäkäyttöä varten
Esillä olevan keksinnön kohteena on puhelinkoje pöytä- ja 5 seinäkäyttöä varten, jossa on ainakin yksi paikallaan pysyvään kotelo-osaan sen ulkopinnalle sijoitettu kannatinsyven-nys kuulotorvea varten, jolloin tämän kannatinsyvennyksen alueella olevaan vasteeseen ja uurrokseen on sovitettavissa ja kiinnitettävissä lisäkappale, joka puhelinkojetta pöytä-10 kojeena käytettäessä päättyy samaan tasoon kannatinsyvennyk sen kanssa, kun taas puhelinkojetta seinäköjeena käytettäessä lisäkappaleeseen liittyvä nokka ulkonee kannatinsyvennyksen ääriviivasta ja kiinnittyy kuulotorvessa olevaan vasteeseen, ja jossa on edelleen vapaasti luoksepäästävissä 15 oleva uurros, joka on puhelinkojeen seinäkäytössä alimpana olevassa kannatinsyvennyksen kuulotorvelle kannattimen muodostavan reuna-alueen pisteessä.
Puhelimissa, joita on voitava käyttää sekä vaakasuorassa 20 että pystysuorassa käyttöasennossa pöytä- ja seinäköjeina, kuulotorveen kohdistuvan painovoiman molemmissa käyttöasen-noissa erilainen vaikutussuunta muodostaa ongelman paikallaan olevan kojeen osan kotelon pinnalla olevan kuulotorven kannatusalueen optimaaliselle toteuttamiselle. Kuulotorven 25 on asetuttava puhelinkojeen molemmissa käyttöasennoissa iskuja sietävästi kotelo-osan syvennykseen ja pidettävä haarukkakytkimen mekaaninen ohjauselementti painovoiman vaikutuksella luotettavasti ohjattuna sen kimmoista esijännitystä vastaan. Kuulotorvi on voitava asettaa lepoasentoon 30 kotelo-osan päälle yksinkertaisesti molemmissa käyttöasennoissa ja kuulotorvi on toisaaltava voitava nostaa esteettä pois kojeen molemmissa käyttöasennoissa.
Siten on esimerkiksi tunnettua varustaa kojemalli tarkoite-35 tun käyttöasennon mukaan jommalla kummalla kahdesta eri tavoin toteutetusta kotelon kannesta. Molempien kansien erilaisuuden tarvitsee kohdistua vain kuulotorven syvennyk- 2 81228 sen alueeseen ja siinä voi olla esim. enemmän tai vähemmän ulkoneva jäykkä kaulus kannatinsyvennyksen reunalla.
Seinäkäyttöön optimaaliseksi tehty kotelon kansi voi täl-5 laista kantta virheellisesti pöytäköjeessa käytettäessä vaikeuttaa oleellisesti kuulotorven nostamista sopimattomasta tartuntasuunnasta johtuen ja aiheuttaa, että paikallaan oleva kojeenosa nousee nopeasti nostettaessa mukana, koska pöytäkojeen paikallaanpysyvyys riippuu yksinomaan kojeen 10 omasta painosta, kun sitä vastoin seinäköjeen tapauksessa pysyvyys määräytyy paikallaan olevan kojeenosan seinään yhdistävistä kiinnityselementeistä. Pöytäköjeeseen tarkoitetun kotelomallin käytöstä seinäpuhelimessa voi sitä vastoin olla seurauksena kuulotorven riittämättömän luotettava 15 asento syvennyksessä ja haarukkakytkimen epätyydyttävä ohjaus.
Ongelman edullisempi ratkaisu saadaan käyttämällä lisäkappaletta, joka kiinnitetään kannatinsyvennyksen kohdalle kah-20 teen asennusasentoon sen mukaan käytetäänkö puhelinkojetta pöytä- vai seinäköjeena.
DE-hakemusjulkaisussa 32 07 824 käytetään siten puhelinko-jeen sisällä lisäkappaletta, joka puhelinkojeen pöytäkäytös-25 sä on kannatussyvennyksen ääriviivojen mukainen, kun taas puhelinkojeen seinäkäytössä siinä oleva nokka ulottuu kannatus syvennyksen sillä reuna-alueella, joka muodostaa kannatuksen kuulotorvelle, olevaan aukkoon.
30 Tässä tunnetussa suoritusmuodossa on ensinnäkin katsottava haitaksi se, että lisäkappale on kiinnitetty puhelinkojee-seen ruuveilla, niin että liitoksen irrottamiseksi tarvitaan aina työkalu ruuvitaltan muodossa. Toisena haittana on se, että lisäkappaleen asennusasennon vaihto vaatii lisäksi 35 puhelinkojeen avaamisen ja muutoksen suorittamisen jälkeen sen sulkemisen uudelleen.
ti 3 81228 Tätä viimeksi mainittua haittaa ei ole US-patenttijulkaisusta 4 395 591 tunnetuksi tulleessa puhelinlaitteessa. Tässä puhelinlaitteessa on kannatinsyvennyksen alueella vaste ja uurros, joihin puhelinta pöytälaitteena käytettäessä viis-5 tolia nokalla varustettu lisäkappale sovitetaan. Lisäkappaleen kiinnitys puhelimeen tapahtuu tällöin ruuvaamalla. Ruuvin peitteenä käytetään tällöin liuskamaisia tai kupuinai-sia lisäosia.
10 Kun kyseistä puhelinta käytetään seinälaitteena, käännetään lisäkappaletta kannatinsyvennykseen nähden 180° niin, että kappaleen uusi asento on edellisen peilikuva. Tällöin lisä-kappaleen nokka ulottuu kannatinsyvennykseen ja tarttuu kuulotorven kuulokkeen alueella olevaan vasteeseen.
15
Julkaisun mukaisessa puhelimessa on selvänä epäkohtana se, että lisäkappaleen asennon muuttaminen vaatii liuska- tai kupumaisten lisäosien irrottamista ja ruuvin avaamista ja sen jälkeen mainittujen osien kiinnittämistä uudelleen 20 päinvastaisessa järjestyksessä. Näihin toimenpiteisiin kuluu melkoisesti aikaa ja vaivaa.
Keksintö perustuu siten tehtävään esittää ratkaisu puhelimen kahden käyttöasennon muutosasennukseen, jonka tilaaja voi 25 aina suorittaa itse yksinkertaisella tavalla.
Tämä tehtävä ratkaistaan siten, että lisäkappale on kääntämällä sitä kannatinsyvennyksen vierellä 180° painettavissa uurrokseen kahteen käyttöasentoon ja pidettävissä niissä 30 lukitusliitoksen avulla, jolloin uurroksen kaksi vastakkais ta sivuseinämää on yhdistetty keskenään listalla, jonka alle poikkileikkaukseltaan kaksinkertaisen U:n muotoisen lisäkappaleen vapaat ja toisiinsa päin suuntautuvat välimatkan päässä toisistaan olevat päät kiinnittyvät välyksettö-35 mästi.
Uurroksen ja lisäkappaleen tällaisella rakenteella on etuna se, että tilaaja voi aina ilman erikoisten työkalujen apua 4 81228 irrottaa lisäkappaleen lukituksen, kääntää lisäkappaleen haluttuun käyttöäsentoon ja painaa sen tämän jälkeen uurrokseen. Siten jäävät myös pois lisäkiinnitys- ja -peite-elementit .
5
Uurroksen mainitut sivuseinämät voidaan tällöin varustaa lyhyillä, sivuseinämiin samana kappaleena liittyvillä ja uurrokseen ulkonevilla olakkeilla, jotka toimivat lisäkappaleen ohjauksena ja tukena.
10
Keksintöä selitetään seuraavassa suoritusesimerkin avulla.
Kuvio 1 esittää päällyskuvantoa kuulotorven kannatinsyven-nyksen kohdalla olevasta puhelinkojeen osasta, kun lisäkap-15 paletta ei ole asetettu paikalleen, kuvio 2 esittää samaa kuvantoa seinäköjeena käytettävästä puhelinkojeesta lisäkappaleen ollessa asetettuna paikalleen, kuvio 3 esittää samaa kuvantoa pöytäkojeena käytettävästä puhelinkojeesta lisäkappaleen ollessa asetettuna paikalleen, 20 ja kuvio 4 esittää lisäkappaletta leikattuna sivukuvantona.
Kuvioissa esitetyssä puhelinkojeessa 1 on tässä esittämättä jätetyn kuulotorven kannatinsyvennyksen 2 reuna-alueella 25 uurros 3. Kuten kuviosta 1 voidaan havaita, tämän uurroksen 3 sisälle on sijoitettu kaksi sivuseinämää 15 ja 16 yhdistävä lista 4. Tässä listassa 4 on sen puhelinkojeen sisäänpäin suuntautuvalla puolella siihen samana kappaleena liittyvä vaste 11.
30
Uurroksen 3 tehtävänä on vastaanottaa lukittuvasti lisäkappale 5. Lisäkappaleen on tarkoitus mahdollistaa puhelinko-jeen käyttö valinnaisesti pöytäkojeena tai seinäköjeena. Toinen poikkileikkaukseltaan U:n muotoinen poikittaislista 35 14 yhdistää uurroksen 3 mainitut kaksi sivuseinämää 15 ja 16 likimain lisäkappaleen 5 paksuuden verran puhelinkojeen 1 sisälle päin siirrettynä. Uurroksen sivuseinämien 15 ja il 5 81228 16 kohdalla on lisäksi listan 3 tasossa olakkeet 17 ja 18/ jotka ohjaavat ja tukevat sisäänpainettua lisäkappaletta.
Lisäkappaleella 5 (kuvio 4) on kaksinkertaisen U:n muotoinen 5 poikkileikkaus. Lisäkappaleen 5 pohjaan 6 on sovitettu kaksi välimatkan päässä likimain sen suuntaisena kulkevaa ja siihen samana kappaleena liittyvää vapaata päätä 7 ja 8. Vapaa pää 8 liittyy pohjaan 6 siihen nähden suorassa kulmassa kulkevan välialueen välityksellä, mutta pohjan 6 ja 10 vapaan pään 7 yhdistävä välialue on tehty kiilamaiseksi nokaksi 10. Vapaiden päiden 7 ja 8 välinen vapaa etäisyys on tällöin hieman suurempi kuin listan 4 leveys.
Kuten edellä on mainittu, kuviossa 2 on esitetty lisäkappa-15 leen 5 asento, jossa puhelinkojetta voidaan käyttää seinäko-jeena siten, että kuulotorvi on luotettavasti sijoitettuna. Tässä tapauksessa lisäkappaleen 5 nokka 10 ulkonee kannatin-syvennyksen 2 reuna-alueesta. Nokka 10 asettuu tällöin muodoltaan suunnilleen vastaavaan kuulotorvessa, esim. sen 20 kuulokkeen kohdalla, olevaan vasteeseen ja estää siten kuu-lotorven ei-toivotun liukumisen pois puhelinkojeen 1 kanna-tinsyvennyksestä 2.
Kuviossa 3 esitetyssä lisäkappaleen asennossa välialue 9 25 päättyy tasan tukisyvennyksen reuna-alueen 12 ääriviivan kanssa, niin että kuulotorvi voidaan puhelinkojetta 1 pöytä-kojeena käytettäessä asettaa ilman häiritseviä ulokkeita sitä varten tarkoitettuun kannatinsyvennykseen ja poistaa siitä.
30
Lisäkappale 5 lukittuu uurroksen sisälle. Tämän lukituslii-toksen aikaansaavat listan 4 alle tarttuvat vapaat päät 7 ja 8. Lisäkappaleen 5 irrottamiseen tarvittavat vetovoimat voidaan tällöin tehdä vielä suuremmiksi siten, että vapaat 35 päät 7 ja 8 ovat hieman pohjaan 6 päin kallistettuja. Puhelinko jeen kulloistakin käyttötapausta varten pöytä- tai seinäköjeena uurrokseen 3 lukittua lisäkappaletta 5 voidaan painaa yksinkertaisella työkalulla, esim. paperiliittimellä 6 81228 nopeasti niin pitkälle pois uurroksesta tukisyvennyksen 2 suuntaan, kunnes lukitusliitos irtautuu. Ottamalla lisäkappale 5 pois uurroksesta 3 ja kääntämällä lisäkappaletta tämän jälkeen 180° se voidaan painaa uurrokseen 3 haluttua 5 käyttötarkoitusta varten ilman työkalujen apua. Olake 11 toimii tällöin vasteena lisäkappaleen 5 vapaille päille 7 ja 8.
Il

Claims (4)

7 81228
1. Puhelinkoje (1) pöytä- ja seinäkäyttöä varten, jossa on ainakin yksi paikallaan pysyvään kotelo-osaan sen ulkopinnalle sijoitettu kannatinsyvennys (2) kuulotorvea varten, 5 jolloin tämän kannatinsyvennyksen (2) alueella olevaan vasteeseen ja uurrokseen on sovitettavissa ja kiinnitettävissä lisäkappale (5), joka puhelinkojettä (1) pöytäköjeena käytettäessä päättyy samaan tasoon kannatinsyvennyksen (2) kanssa, kun taas puhelinkojetta (1) seinäkojeena käytettä-10 essä lisäkappaleeseen liittyvä nokka ulkonee kannatinsyven nyksen (2) ääriviivasta ja kiinnittyy kuulotorvessa olevaan vasteeseen, ja jossa on edelleen vapaasti luoksepäästävissä oleva uurros (3), joka on puhelinkojeen (1) seinäkäytössä alimpana olevassa kannatinsyvennyksen (2) kuulotorvelle 15 kannattimen muodostavan reuna-alueen (12) pisteessä, tunnettu siitä, että lisäkappale on kääntämällä sitä kannatinsyvennyksen vierellä 180° painettavissa uurrokseen kahteen käyttöäsentoon ja pidettävissä niissä lukitusliitoksen avulla, jolloin uurroksen (3) kaksi vastakkaista sivuseinä-20 mää (15, 16) on yhdistetty keskenään listalla (4), jonka alle poikkileikkaukseltaan kaksinkertaisen U:n muotoisen lisäkappaleen (5) vapaat ja toisiinsa päin suuntautuvat välimatkan päässä toisistaan olevat päät (7, 8) kiinnittyvät välyksettömästi. 25
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puhelinkoje, tunnettu siitä, että uurroksen (3) mainittuihin sivuseinämiin (15, 16. liittyy samana kappaleena lyhyet, uurrokseen (3) sisäänpäin ulottuvat olakkeet (17, 18). 30
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puhelinkoje, tunnettu siitä, että lisäkappaleen (5) vapaat päät (7, 8) on sovitettu hieman sen pohjaan (6) päin kalteviksi.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puhelinkoje, tunnettu siitä, että listassa (4) on puhelinkojeen (1) sisälle päin ulkoneva vaste (11). 8 81228
FI862115A 1985-05-21 1986-05-20 Telefonapparat foer bords- och vaeggbruk. FI81228C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3518250 1985-05-21
DE3518250 1985-05-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI862115A0 FI862115A0 (fi) 1986-05-20
FI862115A FI862115A (fi) 1986-11-22
FI81228B true FI81228B (fi) 1990-05-31
FI81228C FI81228C (fi) 1990-09-10

Family

ID=6271264

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI862115A FI81228C (fi) 1985-05-21 1986-05-20 Telefonapparat foer bords- och vaeggbruk.

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4768225A (fi)
EP (1) EP0203476B1 (fi)
JP (1) JPS62161240A (fi)
AT (1) ATE52370T1 (fi)
AU (1) AU590275B2 (fi)
CA (1) CA1257726A (fi)
DE (1) DE3670744D1 (fi)
ES (1) ES296701Y (fi)
FI (1) FI81228C (fi)
GR (1) GR861308B (fi)
IE (1) IE57338B1 (fi)
IN (1) IN164087B (fi)
MX (1) MX168398B (fi)
NO (1) NO169569C (fi)
PT (1) PT82609B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3643827C1 (de) * 1986-12-20 1988-07-14 Telefonbau & Normalzeit Gmbh Tisch- und Wandfernsprechapparat
DE8804027U1 (de) * 1988-03-24 1988-05-19 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Fernsprechgerät für Tisch- und Wandbetrieb
US5136638A (en) * 1990-04-10 1992-08-04 International Telecommunication Corp. Integral handset supporting hook and number card cover
US5131034A (en) * 1990-08-30 1992-07-14 Northern Telecom Limited Telephone set for use as a desk unit or a wall unit
DE4110710C1 (en) * 1991-04-03 1992-10-22 S. Siedle & Soehne Telefon- Und Telegrafenwerke Stiftung & Co, 7743 Furtwangen, De Telephone receiver stand for vertical or horizontal mounting - has sliding insert for locking transparent cover over information card as well as holding receiver
DE59208482D1 (de) * 1991-10-30 1997-06-19 Siemens Ag Fernsprechstation für Tisch-und Wandbetrieb

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3073911A (en) * 1960-05-11 1963-01-15 Bell Telephone Labor Inc Telephone set
US3941951A (en) * 1974-05-14 1976-03-02 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Telephone stand
DE2920262A1 (de) * 1979-05-18 1980-11-27 Siemens Ag Fernsprechgeraet fuer horizontale und vertikale gebrauchslage
DE2920286C2 (de) * 1979-05-18 1981-08-20 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Fernsprechgerät für horizontale und vertikale Gebrauchslage
US4395591A (en) * 1981-10-05 1983-07-26 Gte Automatic Electric Labs Inc. Arrangement for supporting a telephone handset or the like
DE3207824A1 (de) * 1982-03-04 1983-09-15 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Fernsprecher fuer tisch- und wandbetrieb

Also Published As

Publication number Publication date
ES296701U (es) 1987-12-16
IE861337L (en) 1986-11-21
JPS62161240A (ja) 1987-07-17
DE3670744D1 (de) 1990-05-31
AU590275B2 (en) 1989-11-02
ATE52370T1 (de) 1990-05-15
FI862115A0 (fi) 1986-05-20
EP0203476A1 (de) 1986-12-03
ES296701Y (es) 1988-05-16
EP0203476B1 (de) 1990-04-25
NO169569B (no) 1992-03-30
GR861308B (en) 1986-09-16
AU5760386A (en) 1986-11-27
NO169569C (no) 1992-07-08
IE57338B1 (en) 1992-07-29
PT82609B (pt) 1992-07-31
US4768225A (en) 1988-08-30
MX168398B (es) 1993-05-24
FI81228C (fi) 1990-09-10
CA1257726A (en) 1989-07-18
FI862115A (fi) 1986-11-22
PT82609A (fr) 1986-06-01
IN164087B (fi) 1989-01-14
NO861959L (no) 1986-11-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4568801A (en) Telephone desk stand/wall mounting apparatus
FI81228B (fi) Telefonapparat foer bords- och vaeggbruk.
CA2455459A1 (en) Wood interior screen for out-swinging wood window
EP0805243A3 (de) Mehrteilige Fassadenklammer
JP4330675B2 (ja) 機器支持用アームのデスク天板への取付装置
US5217263A (en) Screen clip
DE50311163D1 (de) Steckschiebeverschluss
KR100419526B1 (ko) 간이착탈형 2축경첩구조
EP0573422B1 (en) Signboard and accessories for use in such a signboard
JPH0110042Y2 (fi)
JPH0317498Y2 (fi)
JPS60160759A (ja) 電話機
KR0120504Y1 (ko) 벽걸이, 탁상 겸용 송수화기 고정장치
JP2950492B2 (ja) ミラーの固定構造
JPH0419873Y2 (fi)
JPH0636609Y2 (ja) 機器取付装置
JP2520800Y2 (ja) 結露防止パッキン
JPH06232951A (ja) 電話機
JP3007014B2 (ja) 分電盤
JPS608329Y2 (ja) グロ−ブ係合装置
JPH0410720Y2 (fi)
KR200306775Y1 (ko) 욕실용 선반거치장치
JPH0411400Y2 (fi)
JP2703511B2 (ja) 鏡押さえ
JP2720694B2 (ja)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT