FI79814B - Vagnskombination. - Google Patents

Vagnskombination. Download PDF

Info

Publication number
FI79814B
FI79814B FI882773A FI882773A FI79814B FI 79814 B FI79814 B FI 79814B FI 882773 A FI882773 A FI 882773A FI 882773 A FI882773 A FI 882773A FI 79814 B FI79814 B FI 79814B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
carriage
support bridge
support
carriages
structure according
Prior art date
Application number
FI882773A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79814C (fi
FI882773A0 (fi
Inventor
Jorma Lukkari
Timo Heikkinen
Original Assignee
Rautaruukki Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rautaruukki Oy filed Critical Rautaruukki Oy
Priority to FI882773A priority Critical patent/FI79814C/fi
Publication of FI882773A0 publication Critical patent/FI882773A0/fi
Priority to ES89108924T priority patent/ES2035427T3/es
Priority to EP19890108924 priority patent/EP0345497B1/en
Priority to DE1989602688 priority patent/DE68902688T2/de
Application granted granted Critical
Publication of FI79814B publication Critical patent/FI79814B/fi
Publication of FI79814C publication Critical patent/FI79814C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61DBODY DETAILS OR KINDS OF RAILWAY VEHICLES
    • B61D3/00Wagons or vans
    • B61D3/16Wagons or vans adapted for carrying special loads
    • B61D3/18Wagons or vans adapted for carrying special loads for vehicles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61DBODY DETAILS OR KINDS OF RAILWAY VEHICLES
    • B61D3/00Wagons or vans
    • B61D3/16Wagons or vans adapted for carrying special loads
    • B61D3/18Wagons or vans adapted for carrying special loads for vehicles
    • B61D3/187Details, e.g. bridges for floor connections

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Auxiliary Methods And Devices For Loading And Unloading (AREA)

Description

1 79814
Vaunuyhdietelmä
Keksintö koskee rakennetta rautateillä autonkuljetusvaunujen tai vastaavien sellaisen vaunuyhdistelmän muodostamiseksi, jossa kuljetettavat ajoneuvot tai vastaavat ovat sijoitettavissa peräkkäin ja vaunujen liityntöjen yli niistä riippumattomasti .
Kun autoja tai muita ajoneuvoja tai vastaavia kuljetetaan autonkul jetusvaunuissa tai vastaavissa rautateillä, ajetaan autot tyypillisesti vaunun kuljetustasolle, joita voi olla yksi tai useampia päällekkäin. Tyypillisesti kuormaus tapahtuu ajamalla autot autonkuljetusvaunujonon päästä, jolloin autot voidaan ajaa vaunusta toiseen vaunujen väliin käännettyjä ajosiltoja pitkin. Kun kussakin vaunussa on se määrä ajoneuvoja kuin siihen mahtuu, käännetään ajosillat sivuun vaunujen välisten liityntöjen kohdalta, jotta vaunut pääsevät normaalisti liikkumaan toisiinsa nähden kuljetuksen aikana. Myöskin muita kuormaustapoja on olemassa.
Kuormaustavasta riippumatta on autonkuljetusvaunuja käytettäessä aina olemassa se ongelma, että kun rautatievaunu on määrämittainen ja autot ovat pituudeltaan vaihtelevia, ei autojen yhteenlaskettu pituus täsmää autonkuljetusvaunun pituuteen. Näin ollen jää yleensä jokaiseen kuljetusvaunuun hukka-tilaa, joka usein voi olla huomattavakin, jos tilanne on sellainen, että yhtä autoa ei aivan saada vaunuun mahtumaan. Vaikka sellaista ratkaisua voitaisiinkin ajatella, että jätetään vaunujen väliset ajosillat nostamatta ylös ja sijoitetaan autoja siten, että joko etupyörät tai takapyörät ovat ajosillalla, tai siten että etupyörät ovat toisen kuljetusvaunun puolella ja takapyörät toisen kuljetusvaunun puolella, ei tällainen käytäntö ole mahdollista siitä syystä, että vaunujen välinen liike välittyy autoon ja aiheuttaa siinä erilaisia 2 79814 vaurioita. Tämä on ymmärrettävää, koska tällöin auton etupää liikkuu toisen vaunun mukana ja takapää toisen vaunun mukana, jolloin autoon syntyy vetoa, puristusta, taivutusta ja vääntöä .
Keksinnön tavoitteena on siten aikaansaada rakenne, joka mahdollistaa autonkuljetusvaunun tai vastaavan täyttämisen ajoneuvoilla siten, että hukkatilaa ei vaunuihin jää ajoneuvojen vaihtelevien pituuksien ja vaunun määräpituuden erojen vaikutuksesta. Toisena keksinnön tavoitteena on saada arkaan rakenne, jossa ajoneuvot ovat aina sijoitettavissa vaunuihin niiden pituussuunnassa niin lähelle toisiaan kuin se on mahdollista ja siten, että tähän sijoitukseen eivät vaikuta eri vaunujen väliset liitynnät. Vielä eräänä keksinnön tavoitteena on saada aikaan rakenne, joka mahdollistaa jokaisen ajoneuvon sijoituksen autonkuljetusvaunuun siten, että siihen ei välity mitään vaunujen välisiä liikkeitä, jolloin ajoneuvot eivät pääse kulumaan tai vaurioitumaan.
Keksinnön mukaisen rakenteen avulla edellä mainitut tavoitteet saadaan toteutettua ja saadaan aikaan ratkaiseva parannus esitetyissä epäkohdissa. Tämän toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle rakenteelle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen i tunnusmerkkiosasea.
Keksinnön tärkeimpänä etuna voidaan pitää sitä, että autonkul jetusvaunut ovat lastattavissa täyteen ajoneuvoja tai vastaavia ilman hukkatilaa. Lisäksi etuna on, että ajoneuvot ovat tavanomaisesti ajettavissa kaikkiin sijoituspaikkoihinsa kul-jetusvaunuissa ja kiinnitettävissä siihen normaalisti kaikki samalla tavoin. Vielä eräänä keksinnön etuna on, että rakenne on valmistettavissa itse kuljetusvaunun hintaan verrattuna erittäin pienin kustannuksin.
3 79814
Seuraavaeea keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti oheisiin piirustuksiin viittaamalla.
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista rautatievaunuyhdistelmää sivukuvana periaatteellisesti, kuvio 2 esittää kuvion 1 rautatievaunuyhdistelmän poikkileikkausta tasossa A-A, kuvio 3 esittää kuvion 1 mukaista rautatievaunuyhdistelmää tasossa B-B.
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista autonkuljetusvaunujen yhdistelmää kaaviomaisesti sivukuvana. Vaunuyhdistelmä muodostuu yksittäisistä autonkuljetusvaunuista la, Ib, le, jotka on rautatiekuljetuksen ajaksi liitetty toisiinsa tavanomaisesti. Tässä toteutusmuodossa on kussakin autonkuljetusvaunussa alempi kuljetustaso 2 ja ylempi kuljetustaso 3. Kaikki esitetyt keksintöä koskevat seikat pätevät sekä ylempään kuljetustasoon että alempaan kuljetustasoon. Tässä tapauksessa kulje-tusvaunut kuormataan ajamalla autot sisään vaunujonon toisesta päästä 4.
Kuvio 2 esittää poikkileikkausta yksittäisestä kuljetusvau-nueta la ajoneuvojen sijoituksen selventämiseksi, jolloin tällä kohdalla rakenne on ainakin pääosin tavanomainen.
Keksinnön mukaisesti on aina kahden autonkuljetusvaunun, tässä tapauksessa vaunujen la ja Ib väliin sekä vastaavasti vaunujen Ib ja le väliin, sijoitettu kannatussillat 5a...d, jotka ovat siis jäykästi kiinnitettävissä liitynnässä 6 joko vaunuun la tai vaunuun Ib ja liitynnässä 7 joko vaunuun Ib tai vaunuun le. Kannatussillat 5a ja 5b näkyvät selvästi poikkileikkauksena kuviossa 3 ajoneuvojen 8 ja vastaavasti 9 alla. Tyypillisesti kannatussilta on pituudeltaan vähintään kuljetettavien ajoneuvojen akselivälin suuruinen, jotta ajoneuvo tarvittaessa olisi sijoitettavissa pelkästään sen päälle. Tämän lisäksi kannatussilta on siirrettävissä vaunujen pituussuunnassa S sen sovittamiseksi kulloinkin kuljetettavan ajoneuvon kohdalle 4 79814 eitä kannattamaan. Tämä seikka ilmenee esimerkiksi kuvion 3 liitynnästä 6, jossa alemmalla tasolla 2 oleva ajoneuvo 8 si-jaitsee jokseenkin keskellä liityntää 6. Ylemmällä tasolla 3 oleva ajoneuvo 9 sijaitsee taas selvästi sivussa liitynnän keskikohdasta, vaikkakin ajoneuvon 9 takaosa tulee liitynnän kohdalle. Tällöin alemman tason 2 kannatuseilta 5a sijoitetaan myös likipitäen keskelle liityntää, jolloin ajoneuvo 8 mahtuu kokonaan sen päälle. Tällöin vaunujen la ja Ib liike toisiinsa nähden ei pääse vaikuttamaan ajoneuvoon 8, vaan se lepää luotettavasti tämän kannatussi1lan 5a päällä, johon se on kiinnitetty samalla tavoin kuin muut ajoneuvot itse vaunuihin. Ylemmällä tasolla 3 taas kannatuseilta 5b vedetään niin pitkälle vaunun la puolelle kuin on tarpeen sellaisen tilanteen aikaansaamiseksi, että ajoneuvon 9 takapyörät 18 ovat tämän kannatussillan päällä, mutta seuraavassa vaunussa Ib olevan viereisen ajoneuvon 10 etupyörät 19 eivät tule tämän kanna-tussillan 5b päälle.
Edellä mainitun siirron lisäksi kannatuseilta kiinnitetään pituussuuntaan S em. tavalla siirretyssä asennossaan jompaan kumpaan vaunuun jäykästi. Ajoneuvon 9 alla oleva kannatuseilta 5b kiinnitetään tässä tapauksessa vaunuun la, jolloin se muodostaa tämän vaunun rakenteellisen osan, minkä tuloksena ajoneuvon 9 etu- ja takapyörät 18, 22 pysyvät toisiinsa nähden liikkumattomina. Ajoneuvon 10 etu- ja takapyörät 19, 23 taas ovat kokonaisuudessaan vaunun Ib puolella ja ovat siten toisiinsa nähden ilman muuta liikkumattomia. Ajoneuvon 8 alla oleva kannatuseilta 5a kiinnitetään jäykästi jompaan kumpaan kuljetusvaunuun, jolloin se muodostaa tämän vaunun rakenteellisen osan. Tämä kannatuseilta voidaan esimerkiksi kiinnittää jäykästi vaunuun Ib, jolloin ajoneuvon 8 etu- ja takapyörät 20, 21 pysyvät toisiinsa nähden liikkumattomina vaunun Ib yhteydessä samoin kuin ajoneuvon 11 etu- ja takapyörät. Ajoneuvon 12 etu- ja takapyörät pysyvät toisiinsa nähden liikkumattomina taas vaunun la yhteydessä. Koska liitynnässä se vaunu, johon kannatussiltaa ei ole jäykästi kiinnitetty, pääsee 5 79814 liikkumaan ja mieluimmin täysin vapaasti kannatuesiltaan nähden, liikkuvat ylätasolla ajoneuvot 9 ja 10 toisiinsa nähden ja vastaavasti alatasolla 2 ajoneuvot 8 ja 12 toisiinsa nähden, kuten vaunut la ja Ib toisiinsa nähden. Keksinnön mukaisella rakenteella siis tosiasiassa siirretään kuljetusvaunujen liitynnän vaikutuekohta halutulle etäisyydelle tosiasiallisesta liitynnästä 6. Te. ylätasolla liitynnän vaikutuekohta eli liikuntakohta sijaitsee kohdassa 13 ja alatasolla kohdassa 14 .
Edellä kuvattua rakenneperiaatetta voidaan soveltaa jokaisessa autonkuljetusvaunujen liitynnässä ja tällä tavoin voidaan autonkuljetusvaunuja liittää jonoon niin monta kuin on tarpeen ja muista syistä mahdollista ja koko kuljetusvaunujono voidaan täyttää ajoneuvoilla tai vastaavilla täysin, jolloin mihinkään vaunujen liityntään ei jää käyttämätöntä huk-kat ilaa.
Itse kannatussillat 5 ovat edullisesti esimerkiksi kotelora-kenteisia "palkkeja", joiden leveys on sellainen, että ajoneuvoilla voi niiden päältä ja päälle ajaa, mutta jonkin verran kapeampia kuin vaunun 1 kyseeseen tuleva sieäleveys, jotta vaunujen liike toisiinsa nähden sen vaunun puolella, johon siltaa ei ole kiinnitetty, ei irrottaisi tai vaurioittaisi kannatussiltaa ja sillä olevaa ajoneuvoa. Tällöin voidaan kanntusei1lan jäykistämiseksi ja vahvistamiseksi hyödyntää mm. ajoneuvojen pyörien välistä maavaratilaa pitkittäisen kotelon 16 aikaansaamiseksi.
Kuljetusvaunun rungon 17 ja kannatussi1lan 5 välinen jäykkä liitos on tehtävissä monilla tavoin, esimerkiksi kannatussil-lan pitkittäislaippojen 15 tai pitkittäisen keskikotelon 16 ja ensimmäisen vaunun rungon 17 välisellä ruuviliitoksella tai vipuliitoksella tai muilla erilaisilla pikalukitusmenetelmil-lä, jotka mahdollistavat jäykän kiinnityksen ja täyden irrotuksen sekä tätä jäykkää liitosta että liikkuvaa "liitosta" 6 79814 varten. Kannatussillan kulloinkin ei-kiinnitetty toinen pää voidaan järjestää toisen vaunun vapaan liikkumisen mahdollistamiseksi joko kokonaan erilleen tästä vaunusta, jolloin sillan ja tämän vaunun välissä on selvä rako, tai annetaan kan-natussillan levätä toisen vaunun rungon tasaisella pinnalla, jolloin on varauduttava mahdollistamaan kannatussillalle pieni kulmajousto ensimmäiseen vaunuun nähden.
Eräänä muunnoksena on mahdollista järjestää rakenne myös sillä tavoin, ettei kannatussilta ole jäykästi kiinnitettynä kumpaankaan kuljetuevaunuun, vaan on joustavasti kiinni kummassakin vaunussa. Tällaisen joustavan liitoksen on sallittava ainakin kulma- ja pituusmuutokset kannatusei1lan ja vaunun välissä, koska vaunut liikkuvat toisiinsa nähden, koska tarkoitus ei ole siirtää junan pitkittäisiä voimia kannatussil-lalla. Kannatussilta ei kuitenkaan saa poikkisuunnassa tällöinkään mainittavasti liikkua eikä siirtyä ainakaan pysyvästi pituussuunnassa oleellisia määriä, etteivät ajoneuvot ota kiinni toisiinsa tai vaunun runkoon. Liitoksen on siis oltava tässä rakennevaihtoehdossa joustava ja itsensä keskittävä. Lähinnä tällainen rakenne tulee kyseeseen silloin, kun kuljetettavat ajoneuvot ovat pitkiä ja ne joudutaan sijoittamaan keskelle vaunujen välistä liityntää ja kun ajoneuvon paino on niin suuri, että jäykästi toisesta päästä kiinnitetyn palkin kestävyys ja liiketila tulevat vaarantumaan.
Näitä kaikkia vaihtoehtoja varten voidaan kannatusei1loista tehdä osiin jaettavia tai osilla jatkettavia ja eri tavoin toisiinsa ja/tai vaunujen runkoihin kiinnitettäviä, jotta kaikki mahdolliset käyttötilanteet tulevat hoidetuksi mahdollisimman tehokkaasti. On tietenkin selvää, että tällainen kannatuseilta toimii samalla vaunujen välisenä ajosiltana, jota ei tarvitse kääntää missään vaiheessa pois tieltä.

Claims (10)

1. Rakenne rautateillä autonkuljetusvaunujen (la...c) tai vastaavien sellaisen vaunuyhdistelmän muodostamiseksi, jossa kuljetettavat ajoneuvot tai vastaavat ovat sijoitettavissa peräkkäin ja vaunujen liityntöjen <6, 7) yli niistä riippumattomasti, tunnettu siitä, että kulloinkin kahden vaunun (la ja Ib; Ib ja le) liitynnän alueelle on sijoitettu kannatussilta <5a...d>, että tämä kannatussilta on jäykästi kiinnitettävissä kumpaan tahansa vaunuun (la tai Ib; Ib tai lc>, jolloin toinen vaunu pääsee liikkumaan kannatussi1 taan nähden.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kun kannatussillan (5a...d) kiinnitys toiseen vaunuun (la tai Ib; Ib tai le) on jäykkä pääsee toinen vaunu (Ib tai la; le tai Ib) vapaasti liikkumaan kannatussiltaa koskettamatta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kannatussilta (5a...d) on vaihtoehtoisesti myös liitettävissä joustavasti molempiin vaunuihin (la ja Ib; Ib ja le), jolloin vaunut pääsevät liikkumaan toisiinsa ja kannatussiltaan nähden.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kannatussilta (5a...d) on pituudeltaan vähintään kuljetettavan ajoneuvon tai vastaavan akselivälin suuruinen ja että kannatussilta on siirrettävissä vaunujen (la...d) pituussuunnassa (5) sen sovittamiseksi kulloinkin kuljetettavan ajoneuvon kohdalle sitä kannattamaan.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kannatussilta (5a...d) on molempiin vaunuihin nähden joustavasti kiinnitetty, kun se ulottuu likimain yhtä paljon molempien vaunujen puolelle ja että se on liitetty jäykästi kulloinkin siihen vaunuun, jonka puolelle pääosa kannatussillasta on vedettynä. 8 79814
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kannatussilta <5a...d) on jaettavissa kahteen ajoneuvon tai vastaavan akseliväliä lyhyempään osaan, jotka ovat jäykästi kiinnitettävissä kulloiseenkin vaunuun, ja että nämä kannatussillan osat ovat kiinnitettävissä toisiinsa yhdeksi kannatussillaksi, jonka pituus on ainakin ajoneuvon tai vastaavan akselivälin suuruinen ja joka on joustavasti liitettävissä kumpaankin vaunuun.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rakenne, tunnettu siitä, että mainitut jäykät ja joustavat liitokset ovat lukittavissa ja irrotettavissa saman vaunuliitynnän päällekkäisillä kuljetustasoilla (2, 3) toisistaan riippumattomasti ja että liitokset tehdään ja puretaan pikalukitusme-kanismilla.
7 79814
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kannatussilta (5a...d) on muodostettu palkiksi, joka on mitoitettu kantamaan ulokkeena ainakin osan ajoneuvon (8, 9) tai vastaavan painosta ja että palkin jäykkyyden ja lujuuden aikaansaamiseksi on hyödynnetty ajoneuvojen maavaran tilaa.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kannatussillan (5a...d) ulkomitat ovat sellaiset ja ainakin kannatussillan toinen liitos vaunuun on aina sillä tavoin joustava, ettei kannatussiltaan välity ainakaan oleellista osaa vaunujen välisistä voimista.
10. Jonkin patenttivaatimuksista 3-9 mukainen rakenne, tunnettu siitä, että kun kannatussilta on joustavasti liitetty molempiin vaunuihin, sallii liitos ainakin kulma- ja pi-tuusmuutokset kannatussillan ja vaunun välissä, jolloin kaikki suoraviivaiset siirtymät on kimmoisilla elimillä järjestetty palautumaan ainakin lähelle lähtökohtaansa. 9 79814
FI882773A 1988-06-10 1988-06-10 Vagnskombination. FI79814C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882773A FI79814C (fi) 1988-06-10 1988-06-10 Vagnskombination.
ES89108924T ES2035427T3 (es) 1988-06-10 1989-05-18 Estructura para formar en ferrocarriles una combinacion de vagones de transporte de coches.
EP19890108924 EP0345497B1 (en) 1988-06-10 1989-05-18 A railway wagon combination
DE1989602688 DE68902688T2 (de) 1988-06-10 1989-05-18 Gueterzugverbundwagen.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882773A FI79814C (fi) 1988-06-10 1988-06-10 Vagnskombination.
FI882773 1988-06-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI882773A0 FI882773A0 (fi) 1988-06-10
FI79814B true FI79814B (fi) 1989-11-30
FI79814C FI79814C (fi) 1990-03-12

Family

ID=8526622

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882773A FI79814C (fi) 1988-06-10 1988-06-10 Vagnskombination.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0345497B1 (fi)
DE (1) DE68902688T2 (fi)
ES (1) ES2035427T3 (fi)
FI (1) FI79814C (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6666148B1 (en) 1975-07-18 2003-12-23 National Steel Car Limited Vehicle carrying rail road car structure
DE4020020A1 (de) * 1990-06-13 1991-12-19 Graaff Gmbh Eisenbahnwagen zum transport von personenkraftfahrzeugen
DE4131271C1 (fi) * 1991-09-20 1992-10-22 Linke-Hofmann-Busch Waggon-Fahrzeug-Maschinen Gmbh, 3320 Salzgitter, De
DE4134699A1 (de) * 1991-10-21 1993-04-22 Altmann Rail System Uebergangseinrichtung fuer gueterwageneinheiten
DE4203848A1 (de) * 1992-02-10 1993-08-12 Niesky Waggonbau Gmbh Gueterwageneinheit
DE4203846A1 (de) * 1992-02-10 1993-08-12 Niesky Waggonbau Gmbh Doppelstockgueterwagen
DE4203847A1 (de) * 1992-02-10 1993-08-12 Niesky Waggonbau Gmbh Autotransportwagen
DE4235612A1 (de) * 1992-10-22 1994-04-28 Graaff Gmbh Zweiteiliger Eisenbahngüterwagen
DE4241124C2 (de) * 1992-12-07 2001-02-15 Dwa Deutsche Waggonbau Gmbh Gedeckter Güterwagen zum doppelstöckigen Transport von Kraftfahrzeugen
FR2716855B1 (fr) * 1994-03-07 1996-08-14 Arbel Fauvet Rail Sa Dispositif de fermeture des capots mobiles de protection des véhicules d'une rame ferroviaire et rame pourvue de ces dispositifs de fermeture.
US5575222A (en) * 1995-08-09 1996-11-19 Pennsy Corporation Telescoping bridge plate for autorack railroad cars
US6857376B2 (en) 2000-08-29 2005-02-22 National Steel Car Limited Vehicle carrying rail road car
US7255047B1 (en) 2000-08-29 2007-08-14 National Steel Car Limited Vehicle carrying rail road car and bridge plate therefor
US6550400B1 (en) 2000-08-29 2003-04-22 National Steel Car Limited Vehicle carrying rail road car
EP1312526B1 (en) * 2001-11-16 2004-04-28 Talgo Oy Double-decker railway coaches, with intercommunicating passageways at both levels
CA2433974C (en) 2003-06-27 2013-08-20 National Steel Car Limited Symmetrical multi-unit railroad car

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2788751A (en) * 1956-01-10 1957-04-16 Richard E Russell Bridge for piggyback flat cars
US3228355A (en) * 1963-11-15 1966-01-11 Pullman Inc Split bridge assembly
FR1410345A (fr) * 1964-07-29 1965-09-10 Venissieux Atel Wagon à étage pour le transport de véhicules
US3421454A (en) * 1966-04-15 1969-01-14 Edwin B Connerat Bridge plate for railroad cars
DD140442B1 (de) * 1978-11-20 1983-01-26 Walter Muecke Ueberfahreinrichtung fuer kurzgekuppelte flachwagen
FR2566355A1 (fr) * 1984-06-21 1985-12-27 Venissieux Atel Passerelle d'extremite articulee pour plancher superieur mobile de wagon porte-vehicules

Also Published As

Publication number Publication date
FI79814C (fi) 1990-03-12
EP0345497B1 (en) 1992-09-02
FI882773A0 (fi) 1988-06-10
EP0345497A3 (en) 1990-02-07
EP0345497A2 (en) 1989-12-13
DE68902688D1 (de) 1992-10-08
DE68902688T2 (de) 1993-01-28
ES2035427T3 (es) 1993-04-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79814B (fi) Vagnskombination.
US4456413A (en) Low level freight car for carrying trailers
RU2480364C2 (ru) Рама рельсового транспортного средства
US4870906A (en) Dual switch system for common use by track guided rail vehicles and magnetic vehicles
ES2081537T3 (es) Vagon de ferrocarril urbano de plataforma baja.
FI97041B (fi) Rautatievaunujen pitkä kytkentä
CN106012713A (zh) 一种对开道岔
CN205804056U (zh) 一种对开道岔
ITTO960329A1 (it) Carro cingolato a fiancate retrattili e smontabili.
SE0302013D0 (sv) System för anslutning av påbyggnader till ett lastfordon och anordning ingående i systemet
CN105539479B (zh) 磁浮列车的底架结构
EP3266629A1 (en) Device for supporting a load of a gangway structure between two cars, a gangway for connecting a first car with a second car and allowing passage of passengers from the first car to the second car, multi-car vehicle comprising a gangway and two cars which are connected by the gangway and method to support a load of a gangway structure between two cars
PT1037848E (pt) Mecanismo de movimentacao para um dispositivo de trabalho com carga a distancia em particular para um guindaste de construcao alto
FI85247C (fi) Underredesstaellning foer jaernvaegsgodsvagnar
AU5034599A (en) Method and device for positioning a train
US7293506B2 (en) Structural system comprising a track for a magnetic levitation transport system powered by a linear electric motor
FI111624B (fi) Alusta kaksipalkkisiltanosturia varten
KR100444377B1 (ko) 교량의 철로 레일 설치공법 및 그 구조
CA1230781A (en) Flat railcar for carrying heavy loads
ES2130739T3 (es) Camiones y remolques con plataforma de carga.
RU2783562C2 (ru) Кран
KR200281087Y1 (ko) 교량의 철로 레일 설치구조
RU2102555C1 (ru) Мостоукладчик
RU2135380C1 (ru) Железнодорожное транспортное средство для перевозки автопоездов
SU965836A1 (ru) Устройство дл креплени длинномерных грузов на сцепе железнодорожных платформ

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: RAUTARUUKKI OY