FI77412C - Linbanesystem. - Google Patents

Linbanesystem. Download PDF

Info

Publication number
FI77412C
FI77412C FI840127A FI840127A FI77412C FI 77412 C FI77412 C FI 77412C FI 840127 A FI840127 A FI 840127A FI 840127 A FI840127 A FI 840127A FI 77412 C FI77412 C FI 77412C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cabins
distribution
distance
installation according
station
Prior art date
Application number
FI840127A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI840127A (fi
FI77412B (fi
FI840127A0 (fi
Inventor
Serge Tarassoff
Original Assignee
Pomagalski Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=9285060&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI77412(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Pomagalski Sa filed Critical Pomagalski Sa
Publication of FI840127A0 publication Critical patent/FI840127A0/fi
Publication of FI840127A publication Critical patent/FI840127A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77412B publication Critical patent/FI77412B/fi
Publication of FI77412C publication Critical patent/FI77412C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61BRAILWAY SYSTEMS; EQUIPMENT THEREFOR NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B61B12/00Component parts, details or accessories not provided for in groups B61B7/00 - B61B11/00
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61BRAILWAY SYSTEMS; EQUIPMENT THEREFOR NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B61B12/00Component parts, details or accessories not provided for in groups B61B7/00 - B61B11/00
    • B61B12/02Suspension of the load; Guiding means, e.g. wheels; Attaching traction cables
    • B61B12/022Vehicle receiving and dispatching devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Insulated Conductors (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)
  • Power-Operated Mechanisms For Wings (AREA)
  • Electric Cable Installation (AREA)
  • Mechanical Operated Clutches (AREA)
  • Electric Cable Arrangement Between Relatively Moving Parts (AREA)
  • Testing Of Devices, Machine Parts, Or Other Structures Thereof (AREA)
  • Ropes Or Cables (AREA)
  • Extrusion Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)
  • Cosmetics (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Escalators And Moving Walkways (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)
  • Vehicle Step Arrangements And Article Storage (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)

Description

7741 2 Köysiratajärjestelmä - Linbanesystem
Keksintö koskee kuljetusjärestelmää, jossa on jatkuvasti liikkuva ilmaköysi, johon ripustimien avulla on kytketty ir-roitettavia kuormia, erityisesti koreja tai istuinhissin istuimia, jotka ovat tasavälein jaetut linjaa pitkin, jolloin korit ovat irtikytkettävissä köydestä aseman saapumiskohdas-sa, kiertääkseen siirtorataa, ennen jälleenkiinnittämistä köyteen aseman lähtöpuolella, jolloin korien välimatkat linjalla määräytyvät lähtöjen taajuudella, ja korien kiertopii-ri asemalla irroitusvyöhykkeen ja jälleenkiinnittämisvyöhyk-keen välillä käsittää jatkuvan kierron.
Mainitunlaiset laitteistot, etenkin irroitettaville koreille tai istuimille, osoittautuvat edullisiksi kuormien jakautumisessa käydelle sekä matkustajien tulossa ja lähdössä alennetulla radan nopeudella. Asemilla korit irroitetaan köydestä, mikä kulkee jatkuvasti suurimmalla vakionopeudellaan. Korien välit köydellä on määrätty lähtöjen tahdilla, eli rytmillä laitteistoa käynnistettäessä, mutta toiminnan aikana ei tahdista poikkeamisia voida välttää, ja järjestelmä ei toimi optimaalisesti, kysymyksessä olevalle tapaukselle mahdollisella vakiolla ja maksimaalisella kuljetusnopeudella.
On mahdollista poistaa tämä epäkohda järjestelmällä asemalle korien varasto, mikä tasaannuttaa epäsäännöllisyydet ja tekee mahdolliseksi säännölliset peräkkäiset lähtöt. Tämä varasto merkitsee niiden korien pysähdyttämistä, mitkä aiheuttavat hankalia törmäyksiä ja häiritsevät laitteiston säännöllistä toimintaa.
Tämän keksinnön tarkoitus on tehdä mahdolliseksi toteuttaa jatkuvatoiminen korien, istuinten tai senkaltaisten köysi-kuljetusjärjestelmä, missä korien tasavälinen sijoittaminen linjalle on hoidettu automaattisesti koko toiminnan ajan.
Tämän keksinnön mukainen laitteisto on tunnettu siitä, että kiertopiiri käsittää rataosuuden, joka on varustettu tahdis- 2 77412 tuslaitteella, joka on järjestetty muuttamaan korien kulku-aikoja tällä tahdistusradalla korien säännöllisen kulkutah-din aikaansaamiseksi.
Keksintö perutuu toteamukselle, että virhepoikkeamat ovat verrattain rajoitettuja yhden kulkuosuuden aikana, mutta poikkeamien kasaantumat ovat häiritseviä ja että poikkeamat ovat korjattavissa yksinkertaisella tahdistuslaitteella, korien jatkuvan kulun säilyessä asemalla.
Keksinnön erään toteutustavan mukaisesti tahdistusrata on varustettu yhdellä korien siirtolaitteella, millä on esim. pienempi nopeus ja toisella laitteella, millä on silloin suurempi nopeus. Normaalitoiminnassa koria kuljettaa tuo ensimmäinen laite radan ensimmäisellä puoliskolla ja toinen laite sieppaa korin ja työntää sitä eteenpäin radan toisella puoliskolla. Ensimmäinen siirtolaite voi antaa tehtävän tuolle nopeammalle esim. yhden vapaan pyörän lisäyksellä. Kulkuaika radalla määrätyy nopeudesta, mikä on alhaisempi ensimmäisellä puoliskolla ja korkeampi toisella.
Laitteisto on järjestetty toimimaan siten, että paljon myöhässä oleva kori otetaan tahdistusradan alussa nopean siirtolaitteen toimesta kuljetettavaksi, ja ottaa siten takaisin myöhästymisen. Sitä vastoin ajassa edellä oleva kori otetaan nopean siirtolaitteen haltuun vasta radan loppuosalla, kuljettuaan ensin hitaasti. Tahdistus tapahtuu jokaisella tah-distusradalla käynnillä. Yllämainitussa tapauksessa tahdistuksen suorittaa nopea siirtolaite, mutta asiantuntija käsittää helposti käänteisenkin toiminnan, missä tahdistuksen suorittava laite hidastaa korin siirtymistä.
Keksintö on tässä selostuksessa esitetty sovellettuna yksi-tai kaksiköysiselle ilmaradalle, mutta se sopii jokaiselle passiivisia kuljetusyksiköltä käyttävälle kuljettimelle, varsinkin irroittettaville koreille, istuimilla ja vastaaville.
3 77412
Siirtokoneistot voivat olla mitä tyyppiä tahansa, keskenään samanlaisia, tai erilaisia, esim. kitkan avulla siirtäviä, pyöriviä rullia, päättymättömiä ketjuja tai hihnoja, moottoroituja vaunuja jne.
5 Keksinnön erään kehitelmän mukaan tahdistaja on sijoitettu aseman saapumispuolelle,kuuluen yksi siirtokoneistoista köydestä irroitettujen korien hidastuslaitteeseen sen osana tai ollen siihen liitetty. Järjestelmässä, mikä käsittää pneumaattisilla jarruhihnoilla varustettuja rullia, mitkä vaikut-10 tavat kitkalla korin ripustuslaitteeseen, rullasarjan viimeiset rullat antavat korille tahdistusradalla vallitsevan alhaisen siirtymänopeuden. Nopea siirtokoneisto voi olla muodostettu ketjusta, missä on kuljetusta varten tappeja, ja mikä ulottuu yli koko kulkumatkan aseman sisällä, tahdin 15 säilyttämiseksi koko ajan. Tappien välimatkat määräävät korien väliset etäisyydet, ja täten tahdin. Valittu nopeusero kahden siirtokoneiston välillä määräytyy kompromissina tah-distusradan minimipituuden ja työnnön aiheuttamien nykäysten vähyyden välillä.
20 Tahdistuslaite on mahdollista sijoittaa jokaiselle asemalle takaamaan kuorman tasaisen jakaantumisen kullekin köysiosuu-delle, mutta eräissä asennuksissa ovat poikkeamat siksi vähäisiä, että on riittävää sijoittaa vain yksi tahdistin yhdelle asemista. Keksinnön mukaisesti sijoitetaan tahdistin tuolloin 25 vähimmin käytetyn köysiosuuden saapumispäähän, tasaisen jakaantumisen takaamiseksi eniten kuormitetulle osuudelle.
Keksinnön erään toisen toteutustavan mukaan tahdistusrata on osa määrätystä nopeudenvauhtiradasta, tai liittyy siihen, mieluimmin korien kiihdystysvyöhykkeeseen ennen niiden köyteen 30 uudelleenliittämistä. Poikkeamantunnustelija ohjelmoi kiih-dytysvaiheen tuon poikkeaman korjaamiseksi, ja järjestää tasaisen jakaantumisen. Tämä laitteisto tekee tarpeelliseksi hiukan vaativamman kiihdytyksen ohjauselimen, mutta ei aiheuta 4 77412 hankaluuksia liikenteelle asemalla.
Eräät muut edut ja ominaisuudet tuo selvemmin esille seu-raava selostus keksinnön kahdesta toteutustavasta, mitkä on annettu ei-rajoittavina esimerkkeinä, ja joita esittävät 5 oheenliitetyt piirustukset, joista: kuva 1 on aksonometrinen kaavio asemasta, mikä on varustettu keksinnön mukaisella tahdistajalla, kuvat 2a ja 2b esittävät kuvan 1 mukaisen tahdistajan suurennetussa mittakaavassa, normaalitoiminnassa, 10 kuvat 3a ja 3b vastaavat kuvia 2a ja 2b myöhässä olevan korin tapauksessa, kuvat 4a ja 4b vastaavat kuvia 2a ja 2b ajassa edellä olevan korin tapauksessa, kuva 5 esittää pystysuoraa kaaviota eräästä toteutusvaihto-15 ehdosta, kuvat 6, 7 ja 8 esittävät kiihtymiskäyriä normaalilla myöhässä olevalle ja ajassa edellä olevalle korille kuvan 5 mukaiselle laitteistolle.
Kuvissa ilmaradan köysi kulkee kahden pääteaseman välillä, 20 kiertäen asemilla pääteköysipyörät 12, joista toinen, moottoroitu, kuljettaa köyttä jatkuvasti. Esitetty koriköysirata on yksiköysinen, ollen köysi 10 sekä kantava että vetävä, mutta keksintö soveltuu myös kaksiköysiseen järjestelmään, kuin myös istuinradoille ja kippivaunuradoille. Asemien saapumispuolella 25 16 korit 14 irroitetaan köydestä 10 ja kulkevat siirtoraiteella 18 alennetulla nopeudella sallien matkustajien tulon ja lähdön. Aseman lähtöpuolella 20 korin 14 liike kiihdytetään painovoimaa käyttävän laitteen vauhdittamana taikka positiivisella
II
5 77412 työntölaitteella, esim. varsinkin rullilla 22, ennekuin kori liitetään jälleen köyteen 10. Vain toinen asemista on esitetty kuvassa 1, toisen saattaessa olla samanlainen.
Korin 14 liikkeen hidastaminen sen tultua ensin irroitetuksi 5 köydestä 10 aseman saapumispuolella 16, on toteutettu rul-lajonolla 24 vaikuttaen kitkalla korin 14 ripustuslaittee-seen 26. Siirtoketju 28, mikä on varustettu työntötapeilla 30, kulkee siirtolaitteen 18 rinnalla suljettuna silmukkana nopeudella, minkä määrää joku käyttölaite, kuten esim. moot-10 tori. Ketju 28 työntää tappien 30 välityksellä koreja 14 raiteella 18 matkustajien tulo- ja lähtölaitureita pitkin. Tällainen koriköysirata on hyvin tunnettu, ja on tarpeetonta kuvailla sitä yksityiskohdittain.
Hidastusosan 24 viimeisiä rullia, esim. neljää viimeistä 15 rullaa 32, käytetään vakionopeudella ja ne määrittelevät tahdistusradan C, seuraten siis hidastusradan D jäljessä, minkä määrittelevät muut rullat 24. Ketju 28 kulkee tahdistusradan C ohessa, ketjun nopeuden V2 ollessa jonkun verran suurempi kuin V^, minkä aikaansaivat rullat 32. Ketjun 28 20 työntävoima on ensisijaisesti määräävä siten, että rullajono 32, esim. vapailla rullilla jatkettuna, ei pysty vastustamaan korin 14 kulkemista suuremmalla nopeudella V2. On helppo ymmärtää, että tapit 30 tasavälein ketjulle 28 jakaantuneina, kulkien jatkuvasti nopeudella V2, luovuttavat korit säännöl-25 lisin välein kiihdystysvyöhykkeeseen A, liitettäviksi tasavälein köyteen 10.
Normaalissa toiminnassa säilyy tasainen jakaantuminen köydelle ja laitteisto on järjestetty siten, että kun kori 14 on irroitettu köydestä 10 ja hidastettu, se kulkee alhaisella 30 nopeudella tahdistusradan C (kuva 2a) ensimmäisellä puoliskolla rullien 32 työntämänä. Ketjun 28 tappi 30, kulkien suuremmalla nopeudella V2, saavuttaa korin ja työntää sitä suuremmalla nopeudella V2 tahdistusradan toisella puoliskolla. Vapaasti pyörivät rullat rullajonon loppupäässä autta-35 vat siirtymistä suuremmalle nopeudelle.
6 77412
Jos kori 14 on matkallaan jäänyt jälkeen (kuva 3a,b), tappi 30 saavuttaa sen ennen tähdistusradan C puoliväliä, mahdollisesti jo sen alkupäässä, jos viivästymä on kovin suuri.
Kori kulkee sitten radalla C suuremmalla nopeudella V2 saaden 5 kiinni viivästymänsä. Jos kori taaseen on edeltänyt se kulkee radalla C alemmalla nopeudella , eikä tappi 30 saavuta sitä ääritapauksessa mahdollisesti ennenkuin tahdistusradan lopussa (kuva 4a, b). Kulku tahdistusradalla C järjestää tasavälisen jakautumisen pysähdyttämättä koreja, ja heikohkot 10 nykäykset tapin 30 ottaessa korin kuljettaakseen voidaan vaimentaa kaikilla tarkoituksenmukaisilla keinoilla. Tahdistusradan C pituus on riittävä suuremmillekin poikkeamille, mitkä ovat odotettavissa, ja se on mukautettu hyväksyttävälle nopeuden muutokselle. Tahdistusradan C ja hidastusradan D 15 yhdistelmä helpottaa keksinnön toteuttamista, mutta on ilmeistä, että alhaisen nopeuden kuljetuslaitteistossa voidaan käyttää monia muitakin työntölaitteita. Ketjulla 28 on etuna kaikkien tappien 30 tarkalleen samanlaiset väli^,mutta mikä tahansa hyvin toimiva työntölaite on käytettävissä. Tahdistusradan C 20 loppupäässä voi joku muu työntöjärjestelmä ottaa korin kulje tettavakseen.
Useimmissa tapauksissa poikkeamat kuormien jakaantumisessa köydelle ovat vähäisiä ja riittää kun varustetaan toinen noista kohdesta asemasta tahdistajalla, mikä olisi parhaiten sijoitet-25 tavissa vähimmin käytetyn köysiosuuden saapumispäähän.
Seuraamalla nyt kuvaa 5, mikä esittää keksinnön erästä to-teutusmuunnelmaa, huomataan, että tahdistusrata C on liitetty tai sisällytetty kiihdystysrataan A, minkä muodostaa rullajono 22, missä rullia pyörittää sähkömoottori 34 muutettavalla no-30 peudella, minkä määrää ohjausyksikkö 36.
Kuva 6 esittää rullien 22 kehänopeuden muutoskäyrää ja niin-ollen korin 14 nopeuden muutosta riippuvaisena korin sijan-nista "d" radalla A-C, normaalitoiminnassa. Tämän radan A-C
7 77412 alkupäähän on sijoitettu ketjun 28 kuljettaman korin ohi-kulun tunnustelija 38, mikä antaa viestin ohjausyksikölle 36. Tämä viimeksimainittu saa tahdistusviestin kellolaitteelta 40 ja valmistelee eroviestin,kun kori on myöhässä tai edellä 5 tahdista. Eroviesti muokkaa käskyä moottorille 36 antaakseen sen tyyppisen kiihtyvyyden, mikä on esitetty kuvassa 7 myöhässä olevalle korille, ja kuvassa 8 edeltävälle korille. Tarvittava korin kulkuaika radan A-C yli on luonnollisesti lyhyempi kuvan 7 tapauksessa, missä kiihdytys alkaa jo ra-10 dan A-C alkuosalla, tehden mahdolliseksi viivästymän korjauksen. Kuvan 8 tapauksessa kiihdytys alkaa radan loppuosalla, toteuttaen tahdistuksen. Radan A-C päättyessä oh-jauskisko 42 aikaansaa korin ripustuslaitteen liittämisen köyteen 10, korin ollessa silloin jakaantuneina tasavälein.
15 Tällainen tahdistaja on parhaiten sijoitettavissa eniten käytetyn köysiosuuden lähtöpäähän.
Tahdistaja voi myös liittyä hidastuslaitteeseen 24, toteutuksen juontuessa edellä olevasta esityksestä. Sellainen laitteisto tekee kuitenkin tarpeelliseksi vaativamman käyt-20 tölaitteen hidastusrullille. On toisaalta ymmärrettävissä, että on mahdollista sijoittaa poikkeamatta keksinnön puitteista, esim. ketjun 28 loppuosan ja kiihdystyslaitteen väliin erillinen tahdistaja.
Keksintöä eivät rajoita mitkään yksityiskohtaisemmin selos-25 tetut toteutustavat.

Claims (10)

7741 2 Patenttivaatimukset s
1. Kuljetusjärjestelmä jossa on jatkuvasti liikkuva ilmaköy-si (10), johon ripustimien avulla on kytketty irroitettavia kuormia, erityisesti koreja (14) tai istuinhissin istuimia, jotka ovat tasavälein jaetut linjaa pitkin, jolloin korit ovat irtikytkettävissä köydestä aseman saapumiskohdassa (16), kiertääkseen siirtorataa (18), ennen jälleenkiinnittämistä köyteen aseman lähtöpuolella (20), jolloin korien (14) välimatkat linjalla määräytyvät lähtöjen taajuudella, ja korien kiertopiiri asemalla irroitusvyöhykkeen ja jälleenkiinnittä-misvyöhykkeen välillä käsittää jatkuvan kierron, tunnet-t u siitä, että kiertopiiri käsittää rataosuuden (C), joka on varustettu tahdistuslaitteella (28, 32; 22), joka on järjestetty muuttamaan korien kulkuaikoja tällä tahdistusradal-la korien säännöllisen kulkutahdin aikaansaamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnet-t u siitä, että mainittu tahdistusrata (C) käsittää korin siirtolaitteen (28, 32), millä on eri nopeuksia, mitkä muuttavat mainittuja kulkuaikoja riippuvaisena korin poikkeamisesta ennakota määrätystä tahdista.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laitteisto, tunnet- t u siitä, että mainittu siirtolaite käsittää kaksi erillistä siirtoyksikköä (28, 32), joilla on jonkin verran erilaiset nopeudet (V]_, V2) ollen yksi (28) siirtoyksiköistä ensisijainen, aikaansaaden ennakolta määrätyn tahdin koreille (14).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laitteisto, tunnet-t u siitä, että mainitun tahdistusradan (C) pituus on sopiva suuremmillekin poikkeamille tahdista, näiden poikkeamien korjaamiseksi korien kulkiessa radalla.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittu tahdistusrata (C) on 9 77412 sijoitettu irroitusvyhöykkeen jälkeen katsottuna korien kulkusuuntaan, korien hidastusvaiheen (D) loppuun, käsittäen ensisijainen siirtolaite päättymättömän silmukan (28), minkä kulkunopeus on annettu, ja missä on siirtoelimiä (30) tasavälein jakaantuneena.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitteisto, missä on kaksi asemaa, mitkä yhdistää keskenään mainitun ilmaköyden (10) kaksi osuutta, tunnettu siitä, että tahdistusrata (C) sijaitsee ainoastaan vähiten kuormitetun köysiosuuden saapumispäässä (16).
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että ensisijainen siirtolaite (28) ulottuu pitkin korien kulkupiiriä asemalla, toisen (32) mainituista siirtolaitteista kuuluessa köydestä irroitettujen korien hidas tuslaitteeseen (D).
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnet- t u siitä, että tahdistusrata (C) yhtenee radan (A, D) kanssa, minkä tehtävä on muuttaa korien siirtymisnopeutta, tahdin poikkeamien tunnustelijan (36, 38, 40) ohjatessa mainittuja nopeuden muutoksia ennakolta määrätyn tahdin aikaansaamiseksi .
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laitteisto, tunnet-t u siitä, että tahdistusrata (C) yhtenee korien (14) kiih-dytysradan (A) kanssa aseman lähtöpuolella (20) ennen korien liittämistä köyteen (10).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laitteisto, tunnet-t u siitä, että tahdistusradan (C) etupuolelle sijoitettu poikkeaman tunnustelija (38) antaa eroviestin viestinkäsit-tely-yksikölle (36), mikä ohjaa korien (14) kiihdytyslaitet-ta (34) mainitun poikkeaman korjaamiseksi ja ennakolta määrätyn tahdin takaamiseksi liitettäessä koreja köyteen (10). 7741 2
FI840127A 1983-01-17 1984-01-13 Linbanesystem. FI77412C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8300749A FR2539369B1 (fr) 1983-01-17 1983-01-17 Dispositif cadenceur pour telecabine ou telesiege debrayable
FR8300749 1983-01-17

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI840127A0 FI840127A0 (fi) 1984-01-13
FI840127A FI840127A (fi) 1984-07-18
FI77412B FI77412B (fi) 1988-11-30
FI77412C true FI77412C (fi) 1989-03-10

Family

ID=9285060

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI840127A FI77412C (fi) 1983-01-17 1984-01-13 Linbanesystem.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4627361A (fi)
EP (1) EP0114129B2 (fi)
JP (1) JPS59156856A (fi)
AT (1) ATE21663T1 (fi)
CA (1) CA1220751A (fi)
DE (1) DE3460515D1 (fi)
FI (1) FI77412C (fi)
FR (1) FR2539369B1 (fi)
NO (1) NO157093C (fi)

Families Citing this family (34)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2568208B1 (fr) * 1984-07-26 1988-03-18 Pomagalski Sa Dispositif de propulsion dans les stations des cabines ou des sieges d'une telecabine ou d'un telesiege
FR2571675B1 (fr) * 1984-10-15 1988-03-18 Pomagalski Sa Installation de transport a cable aerien a plusieurs sections
FR2583363B1 (fr) * 1985-06-14 1988-09-30 Pomagalski Sa Installation de transport a cable aerien a espacement reduit des cabines en station
FR2598373B1 (fr) * 1986-05-06 1988-09-02 Pomagalski Sa Amenagement de voie de transfert et/ou de garage pour une telecabine ou un telesiege debrayable
AT385247B (de) * 1986-06-03 1988-03-10 Doppelmayr & Sohn Mehrfachfoerderseil-umlaufbahn, insbesondere doppelfoerderseil-umlaufbahn
CH671552A5 (fi) * 1986-06-17 1989-09-15 Von Roll Transportsysteme
CH672765A5 (fi) * 1986-12-18 1989-12-29 Von Roll Transportsysteme
DE3719431A1 (de) * 1987-06-11 1989-01-12 Scharf Gmbh Maschf Sesselliftanlage
JPS6430873A (en) * 1987-07-27 1989-02-01 Yoshikane Noguchi Conveying device for track vehicle pulled by rope
JPS6436556A (en) * 1987-07-31 1989-02-07 Nippon Cable Kk Device for transferring cabin and cable gripper of ropeway
JPH0780455B2 (ja) * 1987-07-31 1995-08-30 東洋電機製造株式会社 自動循環式索道の出発−到着押送装置
JPH0780456B2 (ja) * 1987-07-31 1995-08-30 東洋電機製造株式会社 自動循環式索道の出発−到着押送装置
JPH0796383B2 (ja) * 1987-07-31 1995-10-18 日本ケ−ブル株式会社 索道の搬器握索機の回送移送装置
JPH0253659A (ja) * 1988-08-11 1990-02-22 Unyusho Senpaku Gijutsu Kenkyusho 索道用搬器の速度調整装置
JPH02100988A (ja) * 1988-08-18 1990-04-12 Konrad Doppelmayr & Sohn Mas Fab Gmbh & Co Kg ケーブル式搬送装置
EP0355084A1 (de) * 1988-08-18 1990-02-21 KONRAD DOPPELMAYR & SOHN MASCHINENFABRIK GESELLSCHAFT M.B.H. & CO. KG. Seilbahnanlage mit in der Talstation und in der Bergstation befindlichen Umlenkscheiben
SE464188B (sv) * 1989-03-31 1991-03-18 Oehrnell Conveyorsystem Ab Saett och anordning foer separering av vagnar i ett haengtransportoersystem samt aggregat foer buffertlagring av saadana vagnar
JP2696391B2 (ja) * 1989-04-21 1998-01-14 日本ケーブル株式会社 自動循環式索道の搬器間隔制御装置
ATE100385T1 (de) * 1989-12-21 1994-02-15 Von Roll Seilbahnen Ag Seilfoerderanlage.
FR2661147B1 (fr) * 1990-04-24 1992-07-24 Pomagalski Sa Station d'extremite de tension d'un teleporteur.
FR2663281A1 (fr) * 1990-06-13 1991-12-20 Pomagalski Sa Dispositif cadenceur d'un teleporteur debrayable.
FR2674807B1 (fr) * 1991-04-02 1993-08-06 Pomagalski Sa Dispositif d'entrainement de vehicules par des roues de friction.
AT403786B (de) * 1996-03-26 1998-05-25 Doppelmayr & Sohn Anlage zum transport von personen und bzw. oder von gütern
AT408537B (de) * 1996-03-26 2001-12-27 Innova Patent Gmbh Verfahren zum betrieb einer anlage zum transport von personen und bzw. oder von gütern
US5901650A (en) * 1997-10-14 1999-05-11 Honda Of America Mfg., Inc. Dynamic buffer for conveyor modules
FR2771986B1 (fr) * 1997-12-10 2000-01-21 Pomagalski Sa Procede de stockage et destockage de cabines dans les gares d'une installation de transport a cable aerien
NZ523504A (en) * 2003-01-07 2005-09-30 Keith Randal Anderson An aerial cableway transport system or ride
AT500458B1 (de) * 2005-09-27 2007-05-15 Avl List Gmbh Brennkraftmaschine, insbesondere otto-brennkraftmaschine
FR2899191B1 (fr) * 2006-04-04 2008-05-30 Denis Creissels Consultant Sar Installation de telecabines automatiques
FR2899549B1 (fr) 2006-04-10 2008-06-27 Pomagalski Sa Installation de transport a cable aerien vehiculant des sieges et des cabines
FR2900118B1 (fr) * 2006-04-25 2008-06-27 Pomagalski Sa Procede de controle d'une installation de transport a cable comportant un troncon cadenceur, et installation pour la mise en oeuvre du procede
FR2941206B1 (fr) * 2009-01-22 2011-03-25 Pomagalski Sa Procede de controle du cheminement de vehicule dans une installation de transport par cable
US8573133B2 (en) * 2009-09-22 2013-11-05 Pomagalski Passenger transport installation comprising independent vehicles travelling on tracks and hauled by cables, and method for transporting passengers
FR3069512B1 (fr) 2017-07-27 2019-08-23 Vinci Construction Installation de transport a cable ou analogue, et vehicule adapte a une telle installation

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH284669A (de) * 1950-06-13 1952-07-31 Habegger Willy Umlaufseilbahn.
CH340856A (de) * 1956-02-14 1959-09-15 Theodor Bell & Cie Ag Anfahr-Hilfseinrichtung für die Seilbahnwagen an Hängeseilbahnen mit dauernd umlaufendem Zugseil, von dem die Seilbahnwagen beim Einfahren in eine Station gelöst und mit dem sie beim Auslaufen wieder gekuppelt werden
FR1401291A (fr) * 1964-04-15 1965-06-04 Neyrpic Ets Dispositif de réception en gare des véhicules de téléphériques
US3426701A (en) * 1964-12-22 1969-02-11 Aerojet General Co Towline cart switching device
DE2060030A1 (de) * 1970-12-05 1972-06-15 Pohlig Heckel Bleichert Automatisierte Seilbahnstation
US4050385A (en) * 1975-09-29 1977-09-27 Walt Disney Productions High capacity passenger transport apparatus
IT1055250B (it) * 1976-02-12 1981-12-21 Agudio Off Mec Gruppo di lancio e di rallentamento di veicoli di trasporto a fune
DE2645455C3 (de) * 1976-10-08 1981-10-22 Habegger, Willy, Hünibach Vorrichtung zum Beschleunigen bzw. Verzögern von Fahrzeugen einer Seilschwebebahn
FR2416821A2 (fr) * 1977-06-02 1979-09-07 Montagner Rene Perfectionnement aux procedes et installations d'embarquement de passagers sur une structure porteuse mobile suspendue, notamment de remontee mecanique
FR2450187A1 (fr) * 1979-02-27 1980-09-26 Ogoque Cie Miniere Comilog Dispositif de stabilisation de vitesse pour installation de transport a cable aerien
FR2476579A1 (fr) * 1980-02-25 1981-08-28 Pomagalski Sa Dispositif d'embarquement d'une installation de transport a cable aerien, notamment d'un telesiege debrayable
FR2504480B1 (fr) * 1981-04-22 1985-10-18 Creissels Denis Sa Transporteur aerien pulse debrayable
JPS58119456U (ja) * 1982-02-09 1983-08-15 東京索道株式会社 ゴンドラリフトの搬器加速機構

Also Published As

Publication number Publication date
US4627361A (en) 1986-12-09
FI840127A (fi) 1984-07-18
NO157093B (no) 1987-10-12
DE3460515D1 (en) 1986-10-02
EP0114129A1 (fr) 1984-07-25
JPH057220B2 (fi) 1993-01-28
CA1220751A (en) 1987-04-21
EP0114129B2 (fr) 1993-04-07
NO157093C (no) 1988-01-20
FR2539369B1 (fr) 1986-03-07
FR2539369A1 (fr) 1984-07-20
FI77412B (fi) 1988-11-30
NO840095L (no) 1984-07-18
FI840127A0 (fi) 1984-01-13
JPS59156856A (ja) 1984-09-06
ATE21663T1 (de) 1986-09-15
EP0114129B1 (fr) 1986-08-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI77412B (fi) Linbanesystem.
US4744306A (en) Conveyor system and method of operation for an aerial tramway or the like
US20070034105A1 (en) Aerial ropeway transport methods
FR2571675A1 (fr) Installation de transport a cable aerien a plusieurs sections
JPH04287757A (ja) 二つの連続した区分を有する頭上ケーブル輸送設備
US4942823A (en) Cable conveyance
US4843970A (en) Overhead cable transport installation containing a transfer section between a disembarking section and an embarking section
US2756686A (en) Transportation apparatus
US4083309A (en) Continuous transport systems
CA2589082A1 (en) Rope transport installation with grouping of vehicles before loading/unloading and method for controlling such an installation
JP4908384B2 (ja) ロープウェー設備
US3707923A (en) Variable speed conveyor
US4843968A (en) Overhead cable transport installation containing a transfer section equipped with a clock conveyor
JPH11286273A (ja) 空中ケ―ブル輸送装置の運行停止方法および運行開始方法並びに空中ケ―ブル輸送装置
US5690031A (en) Aerial cableway having a movement take up module
JP3157263B2 (ja) 自動循環式索道搬器の一時停止運行方法
JP4101326B2 (ja) 自動循環式索道の二箇所並列乗車装置
JPH05254427A (ja) 自動循環式索道における搬器の一時停止運行方法
JP2007055288A (ja) 自動循環式索道における搬器の一時停止運行方法
GB1448253A (en) Transportation system
JPS60113761A (ja) 自動循環式索道の定間隔運行方法及び装置
JPH02100988A (ja) ケーブル式搬送装置
CN118062062A (zh) 用于循环索道的停车系统
JPH01301453A (ja) 自動循環式索道の回送移送装置
JP4949978B2 (ja) 自動循環式索道の搬器の一時停止運行方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: POMAGALSKI S.A.