FI76854C - Aendloest viraband foer pappersmaskiner eller dylikt. - Google Patents

Aendloest viraband foer pappersmaskiner eller dylikt. Download PDF

Info

Publication number
FI76854C
FI76854C FI834055A FI834055A FI76854C FI 76854 C FI76854 C FI 76854C FI 834055 A FI834055 A FI 834055A FI 834055 A FI834055 A FI 834055A FI 76854 C FI76854 C FI 76854C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wire
spirals
loop
spiral
width
Prior art date
Application number
FI834055A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76854B (fi
FI834055A0 (fi
FI834055A (fi
Inventor
Wolfgang Bachmann
Dieter Spahn
Original Assignee
Roda Holding
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Roda Holding filed Critical Roda Holding
Publication of FI834055A0 publication Critical patent/FI834055A0/fi
Publication of FI834055A publication Critical patent/FI834055A/fi
Publication of FI76854B publication Critical patent/FI76854B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76854C publication Critical patent/FI76854C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0072Link belts
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S162/00Paper making and fiber liberation
    • Y10S162/90Papermaking press felts
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S162/00Paper making and fiber liberation
    • Y10S162/903Paper forming member, e.g. fourdrinier, sheet forming member
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T428/00Stock material or miscellaneous articles
    • Y10T428/249921Web or sheet containing structurally defined element or component
    • Y10T428/249922Embodying intertwined or helical component[s]

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Polishing Bodies And Polishing Tools (AREA)
  • Wire Processing (AREA)
  • Package Frames And Binding Bands (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Photographic Developing Apparatuses (AREA)
  • Lubricants (AREA)
  • Luminescent Compositions (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)
  • Semiconductor Lasers (AREA)
  • Led Devices (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Ropes Or Cables (AREA)
  • Packaging Frangible Articles (AREA)

Description

1 76854 Päättymätön viirahihna paperikoneita tai sen tapaisia varten
Keksinnön kohteena on viirahihna paperikoneita tms.
5 varten, jossa viirahihnassa on suuri määrä spiraaleja, jotka ovat joustavaa muovi- tai metallilankaa, jotka spiraalit muodostuvat vastakkain toistensa suhteen olevista silmukan kyljistä ja näitä toisiinsa yhdistävistä pääte-kaarista, joiden välitiloihin kuhunkin on työnnetty vie-10 reisen spiraalin päätekaari niin pitkälle, että molempien spiraalien väliin syntyy limitysalue, johon on sovitettu muovia tai metallia oleva pistolanka.
Tällaisia pintamuodostelmia on selitetty esimerkiksi DE-patenttijulkaisussa 24 19 751 ja DE-hakemusjulkai-15 sussa 29 38 221.
Ensiksi mainitussa patenttijulkaisussa on lankaspi-raaleissa vetojousimainen esijännitys sillä tavalla, että vierekkäiset lankaspiraalit ovat toisiaan kokoon vetäen toisiaan vastaan.
20 Sellaisen lankanivelhihnan tulee käytössä säilyttää joustavasti mittasuhteensa erityisesti poikittaissuunnas-sa. Edelleen nähdään sellaisen lankanivelhihnan tekninen kehittyneisyys siinä, että sen valmistus teknisesti yksinkertaistuu sen johdosta, että spiraalit, niitä toisiinsa 25 liitettäessä, pakonomaisesti löytävät paikkansa ja kiinnittyvät toisiinsa, niin että voidaan luopua käyttämästä kalliita laitteita ja että liitoselementtien ei enää tarvitse olla jäykkiä ja raskaita.
Vielä mainitun hakemusjulkaisun tapauksessa on huo-30 lehdittu siitä, ettei spiraaleilla ole mitään vetojousimaista esijännitystä ja että spiraalien lanka on kiertymä-töntä. Näillä seikoilla on tarkoitus nostaa pintamuodos-telman elinikää ja taata kuvioimattomuus.
Nämä erilaiset, käytännössä toisiaan vastaan soti-35 vat tiedot johtavat pintamuodostelmien syntyyn, jotka ovat 2 76854 monipuolisesti käytettävissä.
Ajan oloon on kuitenkin osoittautunut, että näillä pintamuodostelmilla on ominaisuuksia, joihin pyritään saamaan parannuksia.
5 Sen johdosta, että lankojen poikkileikkaus, joista spiraalit koostuvat, on enimmäkseen pyöreä tai hiukan soikea, aina samanlainen, on pintamuodostelmassa erinomaisen suuri ilmanläpäisevyys. Tämä on monesti toivottua, kuitenkin se paperia valmistettaessa johtaa siihen, että paperi 10 lepattaa.
Asiaa autetaan sillä, että joustavaa muovi- tai me-tallilankaa oleviin spiraaleihin - lukuunottamatta yhdis-tysvälineitä (pistolankoja) - tuodaan lisäksi täyteaineita. Tällä tavalla voidaan tosin vaikuttaa ilmanläpäiseväi-15 syyteen, mutta kaupan päällisiksi on otettava huomattavat työkustannukset pistolangoiksi tai puuvilla-muovi-täyteaineeksi muodostettujen osien saattamiseksi spiraaleihin. Sitä paitsi kohoaa materiaalinkulutus ja myyntihinta.
Tähänastisten pintamuodostelmien lisäominaisuutena 20 on kantavien silmukan kylkien ja esim. paperin välinen pistekosketus. Se johtuu paperin painosta ja laadusta ja valmistuksessa käytetystä puristuspaineesta riippuen valmiiseen paperiin muodostuvien silmukan kylkien aiheuttamien painautumien syntyyn. Tosin nämä painautumat ovat toi-25 vottuja esimerkiksi jotain mallia valmistettaessa, mutta korkealaatuista sileää paperia valmistettaessa täytyy näitä painautumia ehdottomasti välttää.
Spiraalien kantavien sllmukankylkien ja paperin välinen pistemäinen tai särmämäinen kosketus johtaa tunnet-30 tujen pintamuodostelmien erään toisen omalaatuisuuden syntyyn, nimittäin siihen, että kalanteritelan ja paperin välinen lämpövirta vähäisten tukipintamahdollisuuksien ja siitä syystä pienten kontaktipintojen vuoksi on vain heikko. Tämä johtaa siihen, että käytetään spiraaleja, jotka 35 ovat litteää vanunkia. Nämä aiheuttavat tosin, että kanta- 3 76854 villa silmukan kyljillä on suuremmat kosketuspinnat paperin kanssa, minkä johdosta tukipisteiden ja tukisärmien kuvioitumisvaara vähenee ja lämpövirta paranee, mutta kaupanpäälliseksi on otettava pintamuodostelmien vielä suu-5 rempi ilmanläpäisevyys, koska spiraalien erillisten silmukoiden välinen etäisyys tulee suuremmaksi.
Tämän ilmanläpäisevyyden vähentämiseksi sijoitetaan viimeksi kuvattuihin pintamuodostelmiin tiivistyskiskoja tai levyvälikkeitä, jotka sijoitetaan pitkittäissuunnassa 10 spiraaleihin tai myös vierekkäisten silmukoiden kylkien välisiin välitiloihin.
Tätä taustaa vasten esillä olevan keksinnön tehtävänä on luoda alussa mainitun lajimääritelmän mukainen pintamuodostelma, jossa yhdistyvät helpon pyöreästä vanun-15 gista valmistettavuuden edut suurten tukipintojen ja hyvän lämmönvirtauksen ja rajoitetun ilmanläpäisevyyden etuihin.
Huomattiin, että tämä tehtävä voidaan yksinkertaisesti ratkaista siten, että ainakin paperirainaa kantavissa spiraalin silmukan kyljissä on tasaiset tukipinnat, 20 joiden leveys on suurempi kuin päätekaarien langan halkaisija tai langan leveys.
Tämän johdosta voidaan spiraalit yhtä helposti -usein jopa helpommin - liittää yhteen plntamuodostelmiksi kuin pyöreästä langasta olevat spiraalit. Pintamuodostel-25 mien automaattiseksi valmistamiseksi valmistus- (saumaus-) koneilla tarvitsee olla vain yksi spiraalikoko. Toisin sanoen: Käytännöllisesti katsoen kaikki automaattiset valmistus- (saumaus-) koneet pystyvät ongelmitta valmistamaan pintamuodostelmia, joissa on vain yksi spiraalikoko.
30 Lisäksi käsinvalmistus käy yksinkertaisemmaksi ja helpommaksi, koska käytetyt spiraalit ovat tarkempia ja sileämpiä kuin tähän asti käytetyt spiraalit.
Erillisten silmukan kylkien väliset välitilat voidaan tarpeen mukaan muodostaa suuremmiksi tai pienemmiksi. 35 Näin ei saada vain kantavien silmukan kylkien edullisia 4 76854 suuria tasaisia tukipintoja, vaan myös halutun voimakas ilmavirta, ilman haitallista täyteaineiden sijoittamista silmukan kylkien väliin tai spiraalien sisäpuolelle.
Lämmönsiirtyminen esim. kalenteriteloista pintamuo-5 dostelman läpi paperiin paranee.
Vertailtavia etuja saadaan myös lukuisten muiden keksinnönmukaisen pintamuodostelman käyttömahdollisuuksista, esimerkiksi käytettäessä sitä viirahihnana.
Silmukan kylkien leveyden ja siitä riippuvan koko 10 pintamuodostelmassa vallitsevien välitilojen koon ansiosta voidaan ilmanläpäisevyyttä vaihdella melkein suljetun ko-konaistukipinnan läpäisevyyden ja sen läpäisevyyden välillä, joka muodostetaan kantavista silmukan kyljistä, joiden leveys on vain hiukan suurempi kuin halkaisija tai pääte-15 kaarien leveys.
Eräässä keksinnön suoritusmuodossa on uusi pinta-muodostelma muodostettu niin, että tasaiset tukipinnat omaavilla kantaville silmukan kyljille vastakkaisilla spiraalien silmukan kyljlllä on pyöreä, soikea tai kolmio-20 mainen poikkileikkaus. Vain kantavat silmukan kyljet vaikuttavat tällöin ilman läpäisevyyteen.
Toinen ilman läpäisevyyden variaatiomahdollisuus, tuen ollessa hyvä paperia varten saadaan siten, että molemmissa kuhunkin päätekaareen liittyvissä silmukan kyl-25 jissä on tasaiset tukipinnat. Näin ilmavirtaa vastaan asetetaan suurempi vastus kuin ensimmäisessä suoritusesimer-kissä.
Keksinnönmukaisesti aikaansaadaan, että silmukoiden päätekaarien langoilla on oleellisesti pyöreä, soikea, 30 kolmiomainen, suorakulmainen, alkuperäisen muotonsa suhteen joka tapauksessa litistetty poikkileikkaus ja että tasaiset tukipinnat omaavilla silmukan kyljillä on lähes suorakulmiomainen poikkileikkaus. Näin kyetään asettamaan käytettäväksi pintamuodostelmiä, jotka tyydyttävät kaikkia 35 niille asetettuja vaatimuksia yhteenliittämisen, niiden 5 76854 niveltyvyyden, niiden ilmanläpäisevyyden, niiden tukipin-tojen suhteen sekä niiden kalanteritelasta paperiin tapahtuvan lämmön siirtymisen suhteen.
Keksinnönmukaisille pintamuodostelmille on eräässä 5 suoritusmuodossa yksityiskohtaisesti tunnusomaista, että tasaiset tukipinnat omaavien silmukan kylkien leveys on aina kaksinkertaiseen määrään asti niin suuri kuin langan halkaisija tai päätekaarien langan leveys.
Eräässä toisessa suoritusesimerkissä tasaiset tuki-10 pinnat omaavien silmukankylkien leveys on kaksi kertaa niin suuri kuin langan halkaisija tai päätekaarien langan leveys tai suurempi kun nämä.
Uuden pintamuodostelman spiraalit ovat osina kelattu siten, että silmukoilla on vetojousimainen esijännitys, 15 mutta niiden päätekaarien välissä oleva kiinteä välitila on suurempi kuin niiden langan halkaisija tai niiden langan leveys. Tästä syystä eivät vierekkäisten spiraalien päätekaaret ole toisiaan vasten, vaika spiraaleilla sellaisenaan on vetojousimainen esijännitys.
20 Muita etuja ja variaatiomahdollisuuksia saavutetaan siten, että spiraalit ovat vuorotellen oikea- tai vasem-mansuuntaisia spiraaleja.
Muuttamatta mitään keksinnön ydinajatuksesta voivat kaikki pintamuodostelman spiraalit olla myös oikeansuun-25 talsia tai vasemmansuuuntaisia spiraaleja.
Vaikka spiraalien päätekaarien välinen etäisyys on suurempi kuin leveys tai päätekaaren lankojen halkaisija, voidaan spiraalit kuitenkin ennen valmistusta säilyttää koontisäiliöissä niiden hakautumatta keskenään.
30 Eräässä toisessa keksinnön suoritusesimerkissä sil mukan kylki muodostaa pistolankojen kanssa 90°:sta poikkeavan kulman, silmukoiden päätekaaret sitävastoin muodostavat noin 90°:n kulman pistolankojen kanssa.
Multa esillä olevan keksinnön mukaisen pintamuo-35 dostelman uusia erilaisia muotoja voidaan saada patentti- 6 76854 vaatimuksista 11,12 ja 13.
Eduksi ovat myös pintamuodostelmat, joissa keksinnön mukaisesti niiden reunavahvlsteisiin on kiinnitetty silmukat tai liitoslaatat karojen sovittamista varten. Täl-5 laisissa pintamuodostelmissa pistolangat ovat edullisesti teräslankaa, niin että pintamuodostelmaa voidaan enemmän tai vähemmän vetää karoilla erilleen toisistaan esimerkiksi ilman läpimenon vaihtelemiseksi. Muuttamatta mitään keksinnön ydinajatuksesta voivat pistolangat tässä suori-10 tusesimerkissä olla myös muovia. Erillisten spiraalien joustavuuden vuoksi voidaan pintamuodostelmat tarpeen mukaan jälleen kaventaa alkuperäiseen pituuteensa.
Saman vaikutuksen saavuttamiseksi on monen keksinnön mukaisen pintamuodostelman reunavahvisteissa vahvis-15 tukset tukikoukkujen tarttumista varten.
Keksinnön suoritusmuotoja selvitetään jatkossa piirustuksen avulla.
Kuvio 1 esittää kaaviokuvaa päältäpäin keksinnön eräästä suoritusmuodosta, 20 kuvio la esittää leikkausta pitkin kuvion 1 linjaa I, I, kuvio 2 esittää kuvaa päältäpäin keksinnön muista suoritusmuodoista, kuvio 3 esittää kuvaa päältäpäin keksinnön toisesta 25 suoritusmuodosta, kuvio 4 esittää kuvaa päältäpäin keksinnön eräästä toisesta suoritusmuodosta, kuvio 5 esittää kuvaa päältäpäin keksinnön eräästä suoritusmuodosta, jossa silmukan kyljillä ja silmukoiden 30 päätekaarilla on erilainen asennoituminen pistolankaan, kuvio 6 esittää poikkileikkausta pitkin kuvion 2 linjaa VI, VI, kuvio 6a esittää kuvion 6 poikileikkausta eroavia poikkileikkausvaihtoehtoja, 35 kuvio 7 esittää poikkileikkausta pitkin kuvion 3 7 76854 linjaa VII, VII, kuvio 8 esittää osaa leikkauksesta läpi erään pin-tamuodostelman, kuvio 9 esittää osaa leikkauksesta läpi pintamuo-5 dostelman pitkin kuvion 10 linjaa IX, IX, ja kuvo 10 esittää rakenteen yksityiskohtaa.
Kuvio 1 esittää kaavioineista yleispiirustusta, jossa on esitetty osa leikkauksesta, joka on otettu yleisesti numerolla 1 merkitystä pintamuodostelmasta. Vain leikkauk-10 sena esitetty pintamuodostelma itse voi olla halutun pituinen ja halutun levyinen. Molempien pystysuorien, kuvan keskellä olevien viivojen tarkoituksena on kaaviomaisesti osoittaa juuri tätä.
Pintamuodostelma kostuu yksittäisistä spiraaleista 15 2, jotka voivat, kuten spiraali 3, olla oikeansuuntaiset tai kuten spiraali 4, vasemmansuuntaiset. Lähekkäiset spiraalit yhdistetään toisiinsa pistolangoilla 25. Itse spiraalit on valmistettu joustavasta muovi- tai metallilan-gasta esillä olevan keksinnön yhteydessä vähemmän mielen-20 kiintoisella tavalla. Ne koostuvat, kuten kuvio 10 osoittaa, kantavista silmukankyljistä 7 ja näille vastakkaisista silmukan kyljistä 8. Silmukan kyljet on päätekaarilla 17 yhdistetty toisiinsa.
Kuviosta 1 selviää, että yksittäisten päätekaarien 25 17 välissä on välitilat 18, joihin kuhunkin on työnnetty viereisen spiraalin päätekaari. Täten syntyy kahden viereisen spiraalin väliin, kuten kuviosta 8 voidaan havaita, limitysalue 24, johon on johdettu pistolanka 25. Vierekkäisten spiraalien päätekaaret 17 muodostavat yhdessä pis-30 tolangan 25 kanssa nivelteisen saranamaisen yhdistelmän.
Pistolanka 25, kuten spiraalien materiaali, voi olla metallia.
Kuvion 1 mukaisessa päältäpäin otetussa kuvassa ylhäällä olevissa kantavissa silmukan kyljissä on tasainen 35 tukipinta 12, jonka leveys 13 on suurempi kuin päätekaa- 8 76854 rien 17 langan halkaisija 23 tai langan leveys 23a.
Kahden vierekkäisen päätekaaren 17 välinen välitila 18 on suurempi kuin päätekaarien langan halkaisija 23 tai langan leveys 23a.
5 Kuvio la esittää leikkausta pitkin kuvion 1 linjaa I, 1. Reunakiinnitysten 28 materiaali on alapuolella tasaisesti spiraalien 3 tai 4 alapintojen kansa, jotta mahdollistuu varma tukeutuminen kääntö- tai kuljetusteloihin. Reunakiinnitysten 28 materiaali voi sitä vastoin ulottua 10 hieman kantavien kylkien 7 yläpuolelle. Kantavien kylkien 7 yläpinnat 12 voivat kuitenkin kulkea tasaisesti reuna-kiinnitysten 28 yläpintaan nähden, kuten on esitetty kuviossa la. Spiraalien 2-4 kulloinkin ulkopuolisten alueiden silmukan kyljet 7 ja 8 sekä päätekaaret on upotettu reuna-15 kiinnitysten 28 materiaaliin.
Kuviosta 2 havaitaan, että kantavien silmukan kylkien 7 alapuolella on niille vastakkaiset silmukan kyljet 8, joilla päin vastoin kuin tukipinnoilla 12 voi olla pyöreä poikkileikkaus 20 ja, kuten kuviosta 6a voidaan havaita, 20 soikea poikkileikkaus 20a tai kolmiomainen poikkileikkaus 20b.
Eräässä edelleen kehitetyssä suoritusmuodossa voi vastakkaisilla silmukan kyljillä 10 olla myös suorakulmio-maiset poikkileikkaukset 11.
25 Kuvio 2 osoittaa, että vastakkaisilla silmukan kyljillä 10 myös voi olla suorakulmainen poikkileikkaus II.
Kuviossa 2 on edelleen osoitettu, että lanka, josta spiraalit 3 ja 4 on valmistettu, on joustavaa muovi- tai 30 metallilankaa 5, jonka halkaisija 6 eräissä keksinnön suoritusmuodoissa on suunnilleen sama kuin päätekaarien 17 halkaisija.
Myös vastakkaisilla silmukan kyljillä 10 voi keksinnön erityisissä suoritusmuodoissa olla tasaiset tuki-35 pinnat 12.
9 76854
Tasaisilla tukipinnoilla 12 on leveys 13 sekä reunat 14, joiden väliin on sovitettu välimatkat 16.
Kuvion 2 mukaisesti pintamuodostelma koostuu vasem-mansuuntaisiksi ja oikeansuuntaisiksi valmistetuista spi-5 raaleista 4 ja 3. Voidaan havaita, että lähekkäisten spiraalien päätekaaret eivät periaatteessa kierukkajousimai-sen vetojännityksen vuoksi ole kiinni toisissaan. Tämä johtuu siitä, että spiraalit 2, 3, 4 on kelattu osittain ja että niillä on vetojousimainen esijännitys siten, että 10 niiden päätekaarien 17 välinen kiinteä välitila 18 on suurempi kuin niiden langan halkaisija 23 tai niiden langan leveys 23a. Spiraalien 2, 3, 4 päätekaarien (kuvio 8) langoilla 22 on oleellisesti pyöreä poikkileikkaus 9, soikea poikkileikkaus 9a, kolmiomainen poikkileikkaus 9b tai 15 suorakulmainen poikkileikkaus 9c, joka alkuperäisen muotonsa suhteen joka tapauksessa on litistetty, kuten kuviossa 7 asemalla 21 on annettu ymmärtää. Riippumatta pääte-kaarien lankojen muodosta on silmukoiden kyljissä 7 ja 10, joissa on tasaiset tukipinnat 12, melkein suorakulmainen 20 poikkileikkaus 11.
Suuren variaatiomahdollisuuden antamiseksi keksin-nönmukaisille pintamuodostelmille tukipinnan, ilman läpikulun ja lämmönvirtauksen suhteen sekä pintamuodostelmien koneellisen tai käsityönä tapahtuvan valmistuksen suhteen 25 voi tasaisten tukipintojen leveys 13 olla jopa kaksi kertaa niin suuri kuin langan halkaisija 23 tai päätekaarien 17 langan leveys 23a. Eräässä toisessa suoritusesimerkissä on tasaisten tukipintojen 12 leveys 13 nämä omaavilla silmukan kyljillä 7, 10 kaksi kertaa niin suuri tai suurempi 30 kuin langan halkaisija 23 tai päätekaarien 17 langan leveys 23a. Mikä leveydensuhde yksityiskohdittain valitaan, riippuu pintamuodostelman käyttötarkoituksesta.
Kuviossa 3 voidaan havaita suoritusesimerkki, jossa kaikki spiraalit 2 ovat vasensuuntaisia spiraaleja 4.
35 Kuvio 4 sitävastoin esittää suoritusesimerkkiä, 10 76854 jossa kaikki spiraalit 2 ovat oikeansuuntaisia spiraaleja 3. Kuvion 4 mukainen suoritusesimerkki osoittaa, että vierekkäisten tasaisten tukipintojen 12 reunat 14 ovat tiiviisti toisiaan vasten. Kuvion 3 mukaisen suoritusesimer-5 kin mukaisesti on reunojen 14 välissä kulloinkin välimatka 16. Tasaisten tukipintojen 12 leveyden 13 säädöllä ja siitä määräytyvillä tasaisten tukipintojen 12 välimatkoilla 16 voidan esimerkiksi paperinvalmistuksesa vaihdella pin-tamuodostelman läpi kulkevaa ilmavirtaa.
10 Kuvio 5 esittää suoritusesimerkkiä, jossa silmukan kyljet 7 tai ei-esitetyt vastakkaiset silmukan kyljet 8 ja 10 muodostavat pistolankojen 25 kanssa 90°:sta poikkeavan kulman<X, kun sitävastoin spiraalien 2, 3, 4, päätekaaret 17 muodostavat suunnilleen 90°:n kulman/0 . Muodostettaessa 15 pintamuodostelma tällaiseksi voidaan ilmaa varten tarvittava läpikulkupinta varustaa vielä pienemmällä poikkileikkauksella kuin toisissa suoritusesimerkeissä.
Kuvioista 6 ja 7 voidaan vielä yksityiskohtaisesti havaita erillisten silmukoiden mittasuhteita. Kuviosta 6 20 voidaan havaita, että kantavilla silmukan kyljillä 7 on lähes suorakulmainen poikkileikkaus 11, minkä johdosta syntyy tasaisia tukipintoja 12. Näiden kantavien silmukan kylkien 7 leveys 13 on kuvion 6 mukaisesti niin mitoitettu, että reunojen 14 väliin jää välimatka. Tämä välimatka 25 on kiinteä.
Vastakkaisilla silmukan kyljillä 8 on kuvion 6 mukaisesti pyöreä poikkileikkaus 20.
Kuviossa 6a on esitetty pyöreälle poikkileikkaukselle vaihtoehtoisia poikkileikkausmuotoja.
30 Kuvion 7 mukaisessa suoritusesimerkissä on kanta- villä silmukan kyljillä 7 sekä vastakkaisilla silmukan kyljillä 10, molemmilla suorakulmaiset poikkileikkaukset 11. Mutta päätekaarilla 17 on litistetty poikkileikkaus 21, joka myös voi olla syntynyt soikeasta, kolmiomaisesta 35 tai suorakulmiomaisesta peruspoikkileikkauksesta 9a, 9b, 11 76854 9 c, kuten kuviossa 9 on esitetty.
Kuvion 8 mukaisesta kaaviomaisesta esityksestä voidaan vielä kerran havaita mittojen yksityiskohtia. Pääte-kaarilla 17 on ulkoreunat 19. Näiden ulkoreunojen 19 koko-5 naisvälimatka on merkitty 32:11a. Se muodostuu kaksinkertaisesta langan halkaisijasta 23 tai päätekaarien 17 kaksinkertaisesta langan leveydestä 23a, pistolangan 25 halkaisijasta 26 ja välyksestä 27, joka on päätekaarien 17 ja pistolangan 25 välillä. Tämän välyksen ansiosta käy vie-10 rekkäisten spiraalien saranavaikutelma mahdolliseksi.
Kuviossa 8 on 24:llä merkitty niin sanottu limitys-alue, joka muodostuu pistolangan 25 halkaisijasta 26 ja pistolangan 25 ja päätekaarien 17 välisestä välyksestä 27. Numerolla 33 on merkitty päätekaaren sisäreunan etäisyyttä 15 vastakkaisen päätekaaren ulkoreunaan 19.
Kuviot 9 ja 10 esittävät lisää yksityiskohtia pin-tamuodostelmasta, jossa on päätekaarien 17 poikkileikkaukset 9c, jotka ovat suorakulmiomaiset sekä poikkileikkaukset 9a ja 9b, jotka ovat soikeat tai kolmiomaiset. Mitä 20 lankaa tai päätekaaren poikkileikkausta yksityiskohtaisesti käytetään, riippuu pintamuodostelman halutusta käyttötavasta.
Kuvion 10 mukaisesti ovat päätekaaret 17 spiraalien valmistuksen aikana hiukan litistetyt. Spiraalien jälkeen-25 päin tapahtuvan kiinityksen ansiosta on silmukoilla useimmissa suoritusesimerkeissä kuvion 10 mukainen soikea muoto.
Kuviosta 1 voidaan saada tietää erään suoritusesi-merkin erityispiirteitä. Reunan vahvikkeet 28 ovat välttä-30 mättömiä pintamuodostelman leveyden kiinnittämiseksi pysyvästi. Kuvion 1 oikealla puolella on osoitettu silmukat 29 karoja 30 varten, jolloin sitävastoin kuvion 1 vasemmalle puolelle voi olla sovitettu reunan vahvisteita. Karojen 30 avulla voidaan pintamuodostelmia ennenkaikkea silloin, kun 35 pistolangat 25 ovat metallia, tarpeen mukaan vetää toisis- 12 7 68 5 4 taan, minkä vuoksi ilman läpikulkua pintamuodostelman läpi voidan haluttaessa vaihdella. Silmukoiden 29 varman pidon varmistamiseksi reunavahvisteissa, on sovitettu tukikoukut 34. Liitoslaatoissa 35, joihin samoin voidaan viedä karoja 5 pintamuodostelmien vetämiseksi toisistaan käytön aikana, on varmistusreiät 36, jotka takaavat, että liitoslaatat pysyvät varmasti muovisten reunavahvistusten 28 sisäpuolella.
13 76854 Käytettyjen nimitysten lista 1. pintamuodostelma 2. spiraali 5 3. oikeansuuntainen spiraali 4. vasensuuntainen spiraali 5. muovi- tai metallilanka 6. langan halkaisija 7. kantava silmukan kylki 10 8. vastakkainen silmukan kylki 9. pyöreä poikkileikkaus 9a. soikea poikkileikkaus 9b. kolmiomainen poikkileikkaus 9c. suorakulmainen poikkileikkaus 15 10. vastakkainen silmukan kylki 11. suorakulmiomainen poikkileikkaus 12. tasainen tukipinta 13. leveys 14. reuna 20 15.
16. välimatka 17. päätekaari 18. välitila 19. ulkoreuna 25 20. pyöreä poikkileikkaus 20a. soikea poikkileikkaus 20b. kolmiomainen poikkileikkaus 20c. suorakulmiomainen poikkileikkaus 21. litistetty poikkileikkaus 30 22. päätekaaren lanka 23. langan halkaisija 23a. langan leveys 24. limitysalue 25. pistolanka 35 26. halkaisija 27. välys, 90° poikkeava kulma oC, suora kulma^3 14 768 5 4 28. reunan vahviste 29. silmukka 30. kara 31. vahviste 5 32. kokonaisvälimatka 33. välimatka, etäisyys 34. tukikoukku 35. liitoslaatta 36. varmistusreikä

Claims (5)

15 76854
1. Päättymätön viirahihna paperikoneita tms. varten, jossa vllrahihnassa on suuri määrä spiraaleja (2,3, 5 4), jotka ovat joustavaa muovi- tai metallilankaa, jotka spiraalit muodostuvat vastakkain toistensa suhteen olevista silmukan kyljistä (7,8,10) ja näitä toisiinsa yhdistävistä päätekaarista (17), joiden välitiloihin kuhunkin on työnnetty viereisen spiraalin päätekaari niin pitkälle, että 10 molempien spiraalien väliin syntyy limitysalue, johon on sovitettu muovia tai metallia oleva pistolanka, tunnettu siitä, että ainakin paperirainaa kantavissa spiraalin (2,3,4) silmukan kyljissä (7) on tasaiset tuki-pinnat (12), joiden leveys (13) on suurempi kuin päätekaa-15 rien (17) langan halkaisija (23) tai langan leveys (23a).
2. Viraband enligt patentkravet 1, kSnneteck-n a t dSrav, att i de motsatt de pappersbanan uppbSrande ögleskSnklar (7) med den plana stödytan (12) liggande spiralerna (2,3,4) uppvisar ögleskSnklarna (8) ett runt (20), ett 20 ovalt (20a) , ett triangelformat (20b) eller rektangulSrt (20c) tvSrsnitt.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen viirahihna, tunnettu siitä, että tasaiset tukipinnat (12) omaavilla, paperirainaa kantaville silmukan kyljille (7) vastakkaisilla spiraalien (2,3,4) silmukan kyljillä (8) on 20 pyöreä (20), soikea (20a), kolmiomainen (20b) tai suorakulmainen (20c) poikkileikkaus.
3. Viraband enligt patentkraven 1-3, kSnneteck-n a t dSrav, att bSgge till respektive SndbSge (17) anslutna ÖgleskSnklarna (7,10) i spiralerna (2,3,4) uppvisar plana stöd- 25 ytor (12), med en bredd (13) som Sr större Sn Sndb&garnas (17) träddiameter (23) eller trädbredd (23a).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen viirahihna, tunnettu siitä, että molemmissa kuhunkin pääte-kaareen (17) liittyvistä spiraalien (2,3,4) silmukan kyl- 25 jistä (7,10) on tasaiset tukipinnat (12), joiden leveys (13) on suurempi kuin päätekaaren (17) langan halkaisija (23) tai langan leveys (23a).
4. Viraband enligt patentkraven 1-3, kSnneteck-n a t dSrav, att trSdarna (22) för Sndbägarna (17) i spiralerna (2,3,4) uppvisar ett vSsentligen runt (9), ovalt (9a) 30 eller triangelformat (9b) tvSrsnitt och att ÖgleskSnklarna (7,10) med den plana stödytan (12) har ett i det nSrmaste rektangulSrt tvSrsnitt (11).
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen viirahihna, tunnettu siitä, että spiraalien (2,3,4) päätekaa- 30 rien (17) langoilla (22) on oleellisesti pyöreä (9 ), soikea (9 a) tai kolmiomainen ( 9b) poikkileikkaus ja että tasaiset tukipinnat (12) omaavilla silmukan kyljillä (7,10) on lähes suorakulmainen poikkileikkaus (11).
5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen viiranauha, 35 tunnettu siitä, että tasaiset tukipinnat (12) 16 7685 4 omaavien silmukan kylklen (7,10) leveys (13) on yli kaksi kertaa niin suuri kuin päätekaarien (17) langan halkaisija (23) tai langan leveys (23a).
6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen viirahihna, 5 tunnettu siitä, että se muodostuu erillään kelatuista spiraaleista (2,3,4), joissa niiden päätekaarien (17) välissä oleva lämpökiinteytetty välitila (18) on suurempi kuin niiden langan halkaisija (23) tai niiden langan leveys (23a).
7. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen viirahihna, tunnettu siitä, että spiraalit (2) ovat sinänsä tunnetulla tavalla vuorotellen oikean- tai vasemmansuun-taisia spiraaleja (3,4).
8. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen viirahihna, 15 tunnettu siitä, että kaikki spiraalit (2) ovat oikeansuuntaisia spiraaleja (3).
9. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen viirahihna, tunnettu siitä, että kaikki spiraalit (2) ovat va-semmansuuntaisia spiraaleja (4).
10. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-9 mu kainen viirahihna, tunnettu siitä, että silmukan kylki (7) muodostaa pistolankojen (25) kanssa 90°:sta poikkeavan kulman ot t spiraalien (2,3,4) päätekaaret (17) sitävastoin muodostavat noin 90°:n kulman .
11. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-10 mu kainen viirahihna, tunnettu siitä, että tasaiset tukipinnat (12) omaavien silmukankylkien (7,10) reunat (14) ovat toisiansa vasten.
12. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-10 mu- 30 kainen viirahihna, tunnettu siitä, että tasaiset tukipinnat (12) omaavien silmukan kylkien (7,10) reunat (14) on sovitettu välimatkan (16) päähän toisistaan.
13. Patenttivaatimusten 1-10 mukainen viirahihna, tunnettu siitä, että toistensa viereen sovitettu- 35 jen päätekaarien (17) ulkoreunojen (19) välinen etäisyys I? 76854 (32) määräytyy päätekaarien (17) kaksinkertaisesta langan halkaisijasta (23) tai kaksinkertaisesta langan leveydestä (23a), pistolangan (25) halkaisijasta (26) ja päätekaarien (17) ja pistolangan (25) välisestä välyksestä (27), mikä 5 tekee saranavaikutuksen mahdolliseksi. ie 76854 1. Ändlöst viraband för pappersmasklner el.dyl, med ett flertal spiraler (2,3,4) av elastisk plast- eller me- 5 tallträd, vilka bestär av motsatt varandra liggande ögle-skänklar (7,8,10) och dessa med varandra förbindande Snd-bägar (17), i vilkas respektive mellanrum var och en av Snd-bSgarna i den angrSnsande spiralen Sr sS lSngt inskjuten, att mellan de bägge spiralerna uppstAr ett överlappningsom- 10 räde, i vilket anordnats en instickstrSd av plast eller me-tall, kännetecknat därav, att Stminstone ögle-skänklarna (7) i pappersbanan uppbSrande spiralerna (2,3,4) uppvisar plana stödytor (12), vilkas bredd (13) Sr större Sn trSddiametern (23) eller trSdbredden (23a) hos SndbSgar- 15 na (17) .
5. Viraband enligt patentkraven 1-4, kSnneteck-n a t dSrav, att bredden (13) av ÖgleskSnklarna (7,10) med 35 den plana stödytan (12) överdubbelt sS stor som trSddiametern (23a) eller trSdbredden (23a) hos SndbSgarna (17).
FI834055A 1982-11-25 1983-11-04 Aendloest viraband foer pappersmaskiner eller dylikt. FI76854C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3243512A DE3243512C2 (de) 1982-11-25 1982-11-25 Endloses Siebband für Papiermaschinen o.dgl.
DE3243512 1982-11-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834055A0 FI834055A0 (fi) 1983-11-04
FI834055A FI834055A (fi) 1984-05-26
FI76854B FI76854B (fi) 1988-08-31
FI76854C true FI76854C (fi) 1988-12-12

Family

ID=6178936

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834055A FI76854C (fi) 1982-11-25 1983-11-04 Aendloest viraband foer pappersmaskiner eller dylikt.

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4606792A (fi)
EP (1) EP0112432B1 (fi)
JP (1) JPS59150194A (fi)
AT (1) ATE30932T1 (fi)
AU (1) AU566033B2 (fi)
BR (1) BR8306469A (fi)
CA (1) CA1220062A (fi)
DD (1) DD211593A5 (fi)
DE (1) DE3243512C2 (fi)
ES (1) ES285016Y (fi)
FI (1) FI76854C (fi)
NO (1) NO159398C (fi)
NZ (1) NZ205926A (fi)
RO (1) RO88975A (fi)
SU (1) SU1389688A3 (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8302118D0 (en) * 1983-01-26 1983-03-02 Scapa Porritt Ltd Link belts
US4528236A (en) * 1984-08-10 1985-07-09 Asten Group, Inc. Laminated soft faced-spiral woven papermakers fabric
US4746546A (en) * 1985-03-26 1988-05-24 Asten Group, Inc. Method of forming endless wire belt for paper machines or the like
US4654122A (en) * 1985-03-26 1987-03-31 Asten Group, Inc. Endless wire belt for paper machines or the like
WO1990010750A1 (en) * 1989-03-14 1990-09-20 Green Bay Packaging, Inc. Method and apparatus for washing cellulosic pulp
DE4026196A1 (de) * 1990-08-18 1992-02-20 Heimbach Gmbh Thomas Josef Sieb zur anwendung bei der papierfabrikation
DE19534486C1 (de) * 1995-09-16 1997-03-27 Heimbach Gmbh Thomas Josef Gliederband insbesondere für Papiermaschinen
WO2007027915A1 (en) * 2005-08-31 2007-03-08 Albany International Corp. Spiral link fabric with improved flexibility
US10689807B2 (en) * 2013-03-14 2020-06-23 Albany International Corp. Industrial fabrics comprising infinity shape coils

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2419751C3 (de) * 1974-04-24 1982-01-21 Kerber, geb. Poth, Hella, 6731 Weidenthal Drahtgliederband z.B. für Papiermaschinen
US3915202A (en) * 1974-05-03 1975-10-28 Albany Int Corp Fourdrinier papermaking belts
US4290209A (en) * 1978-05-17 1981-09-22 Jwi Ltd. Dryer fabric
NL7903176A (nl) * 1979-04-23 1980-10-27 Johannes Lefferts Werkwijze voor het vervaardigen van een zeefband, bij- voorbeeld een zeefband voor een papiermachine.
DE3021562C1 (de) * 1980-06-07 1981-12-10 EHVAK Maschinen GmbH, 6050 Offenbach Verfahren und Vorrichtung zum Zusammenfuegen von Wendeln aus Metalldraht bzw. Kunststoffdraht zu Flaechengebilden
US4395308A (en) * 1981-06-12 1983-07-26 Scapa Dyers Inc. Spiral fabric papermakers felt and method of making
DE8129837U1 (de) * 1981-10-13 1982-05-19 EHVAK Maschinen GmbH, 6050 Offenbach "flaechengebilde aus zusammengefuegten, vorzugsweise abgeflachten wendeln aus metall bzw. kunststoffdraht"

Also Published As

Publication number Publication date
FI76854B (fi) 1988-08-31
US4606792A (en) 1986-08-19
ES285016U (es) 1986-05-01
NO159398B (no) 1988-09-12
NO834062L (no) 1984-05-28
BR8306469A (pt) 1984-06-26
DD211593A5 (de) 1984-07-18
SU1389688A3 (ru) 1988-04-15
AU566033B2 (en) 1987-10-08
FI834055A0 (fi) 1983-11-04
FI834055A (fi) 1984-05-26
DE3243512A1 (de) 1984-07-05
ES285016Y (es) 1986-12-16
EP0112432A2 (de) 1984-07-04
ATE30932T1 (de) 1987-12-15
JPS59150194A (ja) 1984-08-28
NZ205926A (en) 1986-12-05
NO159398C (no) 1988-12-21
EP0112432B1 (de) 1987-11-19
JPS62277B2 (fi) 1987-01-07
CA1220062A (en) 1987-04-07
RO88975A (ro) 1986-04-30
EP0112432A3 (en) 1986-02-05
AU2167283A (en) 1984-05-31
DE3243512C2 (de) 1985-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76854C (fi) Aendloest viraband foer pappersmaskiner eller dylikt.
FI88629C (fi) Beklaednad foer en arkformningsdel av en pappersmaskin med ytterligare, loepande tvaertraodar som har en stoerre modellaengd
FI77705C (fi) Dubbellagrig vira foer en banformningsdel i en pappersmaskin.
FI62576C (fi) Laostraodskarv foer flerskiktsfiltar
FI87812B (fi) Beklaednad foer arkformningsdelen av en pappersmaskin
FI87666B (fi) Maskinbeklaednad foer arkformningsdelen av en pappersmaskin
US6904942B2 (en) Composite fabric
AU724538B2 (en) Low air permeability papermaking fabric
JP2008524458A5 (fi)
PL190527B1 (pl) Taśma odwadniająca, zwłaszcza sito osuszające
US4476902A (en) In-line pintle loop seam
CA2216966C (en) Pin seam with double end loops and method
CA2049369C (en) Wire-link belt
FI87667B (fi) Beklaednad foer en arkformningsdel vid en pappersmaskin
CN101253294B (zh) 具有改进柔性的螺旋连接织物
JP4969757B2 (ja) パイプコンベヤ用ベルト
ES2394619T3 (es) Tela industrial que comprende anillos interconectados
JP2006506541A5 (fi)
US7776187B2 (en) Belt having a non-linear seam and a method of on-machine joining of belt ends
KR820001010B1 (ko) 직입 슬라이드 파스너
FI68956B (fi) Dragkedja foersett med vaevda baerband och laosdelar som aer vaevda pao dem
JPS5824959Y2 (ja) 製紙用ドライヤ−カンバス
MXPA00002466A (es) Banda de deshidratacion, especialmente tamiz de secado
DE102007055861A1 (de) Spiralgliederband
KR20070006817A (ko) 드라이어 직물 이음부

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ASTEN GROUP, INC.