FI75718C - Elektriskt vaermeglas. - Google Patents

Elektriskt vaermeglas. Download PDF

Info

Publication number
FI75718C
FI75718C FI822515A FI822515A FI75718C FI 75718 C FI75718 C FI 75718C FI 822515 A FI822515 A FI 822515A FI 822515 A FI822515 A FI 822515A FI 75718 C FI75718 C FI 75718C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
layer
box according
heating
electric heating
glazing box
Prior art date
Application number
FI822515A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI75718B (fi
FI822515A0 (fi
FI822515L (fi
Inventor
Mario Roth
Heinz Karla
Original Assignee
Saint Gobain Vitrage
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Saint Gobain Vitrage filed Critical Saint Gobain Vitrage
Publication of FI822515A0 publication Critical patent/FI822515A0/fi
Publication of FI822515L publication Critical patent/FI822515L/fi
Publication of FI75718B publication Critical patent/FI75718B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75718C publication Critical patent/FI75718C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B3/00Ohmic-resistance heating
    • H05B3/84Heating arrangements specially adapted for transparent or reflecting areas, e.g. for demisting or de-icing windows, mirrors or vehicle windshields
    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B2203/00Aspects relating to Ohmic resistive heating covered by group H05B3/00
    • H05B2203/016Heaters using particular connecting means
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S428/00Stock material or miscellaneous articles
    • Y10S428/901Printed circuit
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T428/00Stock material or miscellaneous articles
    • Y10T428/24Structurally defined web or sheet [e.g., overall dimension, etc.]
    • Y10T428/24802Discontinuous or differential coating, impregnation or bond [e.g., artwork, printing, retouched photograph, etc.]
    • Y10T428/24926Discontinuous or differential coating, impregnation or bond [e.g., artwork, printing, retouched photograph, etc.] including ceramic, glass, porcelain or quartz layer

Landscapes

  • Surface Heating Bodies (AREA)
  • Surface Treatment Of Glass (AREA)
  • Non-Metallic Protective Coatings For Printed Circuits (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)

Description

7571 8 Sähkölämpölasi Tämän keksinnön kohteena on eähkölämpölaei, jossa on kapeita lämmitysjohtimia, jotka on sovitettu syöttövirrankokoojanau-hojen välissä olevalle pinnalle ja tehty poltettaessa kovettuvasta sähköä johtavasta aineesta, joka on painettu ja poltettu, ja emalilakkamaalin- tai pinnoitteen tyyppinen, sähköä eristävästä, poltettaessa kovettuvasta maalista tehty suojakerros .
Tämäntyyppistä sähkölämpölasia selostetaan julkistetussa DE-hakemusjulkaisussa 1 690 29Θ. Mainitussa hakemusjulkaisussa selostetussa sähkölämpölasissa päällystekerrosta, jonka tarkoituksena on toimia myös virrankokoojanauhojen suojakerroksena, ei ole levitetty ainoastaan virrankokoojanauhojen, vaan myös kapeiden lämmitysjohtimien päälle. Suojakerros levitetään painettavana tahnana painomenetelmän avulla etukäteen painetulle ja kuivatulle sähköä johtavalle kerrokselle ja se poltetaan yhtä aikaa viimeksi mainitun kerroksen kanssa yhden ja saman lämpökäsittelyn aikana.
Tunnetuissa sähkölämpölaseissa lämmitysjohtimet liittyvät ko-koojanauhoihin ilman siirtymiskytkentää ja samanlevyisinä pysyen. Joissakin tapauksissa (esim. US-patentti 4 109 044) on tehty vähäinen pyöristymä tarkalleen lämmitysjohtimien liittymäkohtiin. Kun kokoojanauhat peitetään poltetulla suojakerroksella, lämmitysjohtimien varsinaiset liittymäalueet kokoo-janauhoihin joutuvat nekin tämän suojakerroksen peittämiksi. Suojakerros ulottuu sivusuunnassa virrankokoojanauhojen raja-reunan ylitse eikä niihin niin ollen sen jälkeen enää päästä käsiksi ulkoapäin. Mikäli näissä liittymävyöhykkeissä on käytetyn seripainantamenetelmän aiheuttamia heikkoja kohtia, tällä tavoin vaurioituneita sähkölämpölaseja ei voida enää korjata.
2 75718 Tällaiset heikentyneet kohdat voivat lämpölaseja myöhemmin käytettäessä aiheuttaa paikallista ylikuumentumista ja joissakin tapauksissa jopa johtimien katkeamista näistä kohdin.
Lämpölaseissa, joissa lämmitysjohtimet on päällystetty elektrolyyttisesti metallikerroksella, nämä emalilakkamaalin tyyppiset suojakerrokset voidaan levittää ainoastaan ennen elektrolyyttistä päällystystapahtumaa, jolloin metal1ikerokset voivat ulottua vain kokoojanauhojen suojakerroksen reunaan. Tähän tyydytään silloin, kun on tarpeen saada kokoojanauhoi1le tehokas suojakerros. Näin on asia etenkin silloin, kun kokoo-janauhat sijaitsevat lähellä lasin ulkoreunaa alueella, josta lasi asennetaan korissa olevaan ikkuna-aukkoon, ja kun lasin kiinnitys tapahtuu liimaamalla. Käytetyt liima-aineet ja poh-justuskerrokset vaikuttavat nimittäin haitallisesti virranko-koojanauhoihin. Mikäli lämpölaseissa on sekä elektrolyyttisesti vahvistetut lämmitysjohtimet että poltetulla suojakerroksella varustetut kokoojanauhat, lämmitysjohtimien ja kokoo janauho jen välisellä siirtymäalueella mahdollisesti esiintyvistä heikentyneistä kohdista aiheutuvat hankaluudet vaikeutuvat entisestään, koska lämmitysjohtimien poikkipinta on kasvanut siitä syystä, että metallikerros alkaa jo suojakerroksen rajausreunasta.
Keksinnön tavoitteena on aikaansaada lämpölasi, jossa on emalilakkamaalin tyyppisellä suojakerroksella varustetut virran-kokoojanauhat ja joka täyttää pitkäaikaista luotettavuutta koskevat vaatimukset.
Keksinnölle on tunnusomaista se, että lämmitysjohtimien pää-teosat ovat levitetyt matkalta, joka on vähintään sama kuin se matka, jolta suojakerros ulottuu kokoojalankojen yli, niin että lämmitysjohtimien sähkövastus on pääteesissä heikompi kuin kaikissa varsinaisissa lämmitysosissa.
3 7571 8
Keksinnön mukaan voidaan eliminoida mahdolliset haitalliset vaikutukset. Joita saattaa syntyä painamistoleranssien aiheuttaessa mahdollisesti suojakerroksen siirtymisen.
Keksinnön mukaan voidaan myös halutut siirtymävyöhykkeet tehdä lämmitysJohtimien pääteosiin, kunhan ne vain ovat suojakerroksen alla. Näin vältytään synnyttämästä tähän siirtymä-vyöhykkeeseen heikkoja kohtia, Jotka saattaisivat aiheuttaa ylikuumentumista tai Jopa lämmitysJohtimien rikkoontumista näistä kohdin.
Keksinnön erään edullisen tunnusmerkin mukaan kokoojanauhojen alle Ja välittömästi lasin pintaan on sovitettu poltettaessa kovettuva himmeä maalia oleva toinen kerros, Joka on samankokoinen kuin kokoojanauhoille levitetty suojakerros. Tästä järjestelystä on se etu, että silläkin puolella lasia, Joka on nähtävissä ulkoapäin asennuksen Jälkeen, on yhtä kappaletta oleva kehyksen muodostava katkeamaton reunanauha.
Keksinnön muut tunnusmerkit selviävät seuraavasta selityksestä, Jossa kuvataan keksinnön mukaisen lämpölasin kahta suoritusmuotoa viitaten liitteenä oleviin piirustuksiin, Joissa kuva 1 on osittaiskuva keksinnön mukaisesta lämpölasista; kuva 2 on leikkauskuva pitkin kuvan 1 viivaa II-II ajoneuvon korin ikkuna-aukkoon liimatun lämpölasin ensimmäisestä suoritusmuodosta ; kuva 3 on leikkauskuva pitkin kuvan 1 viivaa 111 — 111 toisesta suoritusmuodosta, Jossa siinäkin lämpölasi on liimattu ajoneuvon korin ikkuna-aukkoon.
Lämpölaseja käytetään ensisijaisesti ajoneuvojen takaikkunoina. LämmitysJohtimet 2 ovat sovitetut lasin 1 korin sisäosaan päin antavalle pinnalle kapeina, noin 0,4-1,2 mm:n levyisinä nauhoina. LämmitysJohtimet 2 liittyvät päistään suhteellisen laveisiin kokooJanauhoihin 3. Lasin asentamisen Jälkeen lämmitysjohtimet 2 sovitetaan tavallisesti vaaka- 4 75718 suoraan ja kokoojanauhat 3 lasin kahta jokseenkin pystysuoraa sivua pitkin.
Pitkin lasin ulkoreunaa on noin 1-3 cm:n levyinen nauha 4, joka on himmeätä keraamista, poltettaessa kovettuvaa ainetta. Tämä nauha 4 on levitetty suojakerrokseksi 4 kokoojanauhoil-le 3 ja se on niitä leveämpi. Peittävänä suojakerroksena nauha 4 voi pintansa osalta rajoittua kahteen kokoojanauhaan 3. Kuvan esittämässä tapauksessa nauha 4 on kuitenkin pitkin lasin 1 reunaa kulkevan suljetun kehyksen muotoinen ja se muodostaa lisäksi, virransyöttöjohtimien 3 ulkopuolella, pitkin lasin 1 ulkoreunaa, himmeän vyöhykkeen, jonka tehtävänä on peittää liimakerroksen reunat, jotka eivät tavallisesti ole aivan tasaiset, ja pysäyttää päivänvalon sisältämät UV-säteet, jotka vaikuttavat epäsuotuisasti liimakerrok-seen.
Lämmitysjohtimien leventymä niiden pääteosissa 7 alkaa etäisyydeltä B kokoojanauhojen 3 reunasta. Etäisyys B on 4-8 mm ja se on tuolloin vähintään noin kaksi kertaa etäisyys A, joka puolestaan ilmaisee matkan, jolta suojakerros 4 ulottuu kokoojanauhojen 3 yli lämmityskenttään päin. Matka A on noin 1-3 mm, mikä palnantatoleranssien puitteissa takaa sen, että kokoojanauhat tulevat kaikissa tapauksissa täysin peitetyiksi .
Lämmitysjohtimien pääteosat 7 levenevät vähitellen maksimi-leveyteen C kohdassa, jossa ne liittyvät kokoojanauhaan 3. Leveys C on noin kymmenkertainen lämmitysjohtimiin verrattuna.
Kuva 2 esittää yksityiskohtaisesti kerrosten järjestystä lämpölasissa, jonka lämmitysjohtimet 2 ovat varustetut elektrolyyttisesti aikaansaadulla metallikerroksella 15. Metallikerros 15 ulottuu juuri suojakerroksen 4 reunaan 5 saakka. Metallikerroksella päällystettyjen lämmitysjohtimien 2 korkeus H on näin ollen suurempi kuin elektrolyyttisesti
II
5 75718 päällystämättömien kokoojanauhojen 3 korkeus h. Lämmitys-johtimien pääteosien 7 leventymä toimii tässä tapauksessa myös sähkönjohtavuuden äkillisen laskun estäjänä liitoskohdassa, jossa metallikerros 15 loppuu. Kohdassa, jossa metalli-kerros 15 loppuu ja suojakerros 4 alkaa, lämmitysjohtimien poikkipinta on suurempi vastaavasti kasvaneen leveyden vuoksi ja tämä poikkipinta on mieluimmin ainakin yhtä suuri kuin metallikerroksella vahvistetun pääteosan poikkipinta.
Suojakerros 4, joka ulottuu sivusuunnassa muutaman millimetrin kokoojanauhojen 3 yli, suojaa näitä nauhoja pohjustus-kerroksen 9 vaikutukselta; tämä pohjustuskerros on tarpeen liimakerroksen 10 tarttuvuuden parantamiseksi. Liimakerros 10 kiinnittää lasin 1 ajoneuvon korissa oleviin, tätä lasia varten tarkoitettuihin ikkunanpuitteisiin 11.
Kuva 3 esittää suoritusmuotoa, jossa lämmitysjohtimet 2 on tehty yksinkertaisesti sähköäjohtavasta painetusta ja poltetusta metalliyhdisteestä, erityisesti sähköäjohtavasta hopea-yhdisteestä, ja jossa toinen, tarkalleen suojakerroksen 4 kokoinen kerros 12 on sovitettu kokoojanauhojen 3 alle, suoraan lasin 1 pintaan.
Kohdissa, joissa sähkökytkentäkappaleet 14 on juotettu kokoo-janauhoihin 3, suojakerroksessa 4 on rako 13, joten tässä kohdassa kokoojanauhan 3 pinta on vapaana. Samansuuruinen rako 16 on myös raon 13 alla lasin pintaan levitetyssä kerroksessa 12. Tämän raon 16 sisässä, toisin sanoen sähkökytkentä-kappaleiden 14 juotoskohdassa kohdan alla hopeapohjäinen, kuumennettaessa kovettuva sähköäjohtava aine, josta kokooja-nauhat 3 on tehty, liittyy suoraan lasin pintaan. Tällä tavoin vältytään kokoojanauhojen 3 ja sähkökytkentäkappaleiden 14 väliseen hitsausliitokseen kohdistuvalta epäsuotuisalta vaikutukselta. On nimittäin havaittu, että tietyissä olosuhteissa hitsausta saattaa vaikeuttaa se, että hitsauskohdan alla olevat kerroksen ainesosat leviävät kokoojanauhoihin 3, jolloin hitsaus vaikuttaa esimerkiksi virransyöttöjohtimen 3 kostuvuuteen.
' f 6 75718
Kuvan 2 esittämän suoritusmuodon valmistamiseksi menetellään seuraavasti:
Aloitetaan valmistamalla seripainomalline, joka vastaa lasin 1 pintaan painettavien lämmitysjohtimien 2 ja kokoojanauho-jen 3 sijaintia? lämmitysjohtimien ja kokoojanauhojen väliset siirtymäalueet tehdään edellä mainittujen arvojen mukaisesti (7? B; C). Seripainantamallineen valmistaminen tapahtuu esimerkiksi US-patentissa 3 553 833 selostetulla menetelmällä.
Tällä tavoin valmistettua seripainomallinetta käytetään sähköä johtavan poltettavan tahnan painamiseksi lasiin 1. Kun poltettava tahna on painettu, painetun lasin annetaan kuivua noin 80°C:n lämpötilassa 5-10 minuutin ajan.
Sen jälkeen näin valmistettuun lasiin 1 levitetään toisen painantavaiheen aikana kehyksen muotoinen peite- tai suoja-kerros 4, ja tämä suoritetaan seripainantaa käyttäen samalla tavoin kuin valmistettaessa sähköjohtimien painantaa varten tarkoitettua seripainantamallinetta. Tätä toista seripai-nantamallinetta valmistettaessa tai muotoiltaessa on huolehdittava siitä, että molempiin kokoojanauhoihin 3 tulee rako 13, jonka kohdalta kokoojanauha 3 jää vapaaksi, niin että syöttöjohtimia varten tarkoitetut sähkökytkentäkappaleet 14 voidaan sitten hitsata näihin kohtiin. Sen lisäksi suoja-kerrokseen 4 täytyy tehdä kosketusaukot 7, kosketuksen saamiseksi kokoojanauhoihin elektrolyyttisessä kylvyssä. Paino-tahnana voidaan käyttää tässä toisessa painantavaiheessa esimerkiksi DEGUSSAN poltettaessa kovettuvaa keraamista maalia 14 710/80 392.
Kun suojakerros 4 on painettu, sen annetaan jälleen kuivua. Sitten lasi 1 kuumennetaan tarvittavaan mykevöimis- tai kar-kaisulämpötilaan, se mykevöidään tarvittaessa halutunmuotoi-seksi ja sitten lämpökarkaistaan jäähdyttämällä äkkinäisesti.
Il t 7571 8
Karkaisun jälkeen lasi joutuu elektrolyyttiseen käsittelyyn, jossa kosketus saadaan aikaan kosketusaukkojen 17 kautta ja lasille levitetään kupari- tai nikkelikerros 15 vastaavassa elektrolyyttisessä kylvyssä. Elektrolyyttinen käsittely suoritetaan edellä mainitussa US-patentissa 3 553 833 selostetulla menetelmällä.
Kuvan 3 esittämän suoritusmuodon toteuttamiseksi menetellään periaatteessa edellä selostetulla tavalla. Ensimmäisessä painantavaiheessa käytettyyn menetelmään verrattuna erona on se, että tässä tapauksessa painetaan kehyksen muotoinen kerros 12. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää samaa seri-painomallinetta, jota käytetään myöhemmin suojakerroksen 4 painamiseen kokoojanauhoille 3. Kerrokseen 12 ja suojakerrokseen 4 käytetään samaa poltettaessa kovettuvaa keraamista maalia.

Claims (11)

7571 8
1. Sähkölämpölasi, jossa on kapeita läimnitysjohtimia (2), jotka on sovitettu syöttövirrankokoojanauhojen (3) välissä olevalle pinnalle ja tehty poltettaessa kovettuvasta sähköäjohtavasta aineesta, joka on painettu ja poltettu, ja emalilakkamaalin-tai pinnoitteentyyppinen, sähköäeristävästä, poltettaessa kovettuvasta maalista tehty suojakerros (4), tunnettu siitä, että lämmitysjohtimien (2) pääteosat (7) ovat levitetyt matkalta (B )/ joka on vähintään sama kuin se matka (A), jolta suojakerros (4) ulottuu kokoojalankojen (3) yli, niin että lämmitysjohtimien (2) sähkövastus on pääteosissa (7) heikompi kuin kaikissa varsinaisissa lämmitysosissa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että lämmitysjohtimien (2) pääteosien (7) pituus (B) on noin 4-8 mm, matkan (A), jolta suojakerros (4) ulottuu sivusuunnassa kokoojanauhojen (3) yli, ollessa 1-3 mm.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että lämmitysjohtimien (2) pääteosat (7) levenevät vähitellen maksimileveyteensä (C) kohdassa, jossa ne liittyvät kokoojanauhoihin (3).
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että suojakerrokseen (4) on tehty raot (13) sitä varten, että niihin sovitetaan sähkökytkentä-kappaleet (14).
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että suojakerros (4) on tehty himmeästä, poltettaessa kovettuvasta maalista ja levitetty pitkin lasin (1) ulkoreunaa.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että kokoojanauhan (3) alle, toisin sanoen suoraan lasin pintaan, on sovitettu toinen himmeästä, poltettaessa kovettuvasta maalista tehty kerros (12), joka on suojakerroksen suuruinen. 7 5 71 8
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että kerroksessa (12) on raot (16), jotka ovat suojakerroksen (4) rakojen (13) kokoiset ja samalla kohdalla niiden kanssa.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että lämmitysjohtimet (2) on varustettu elektrolyyttisesti levitetyllä metallikerroksella, joka ulottuu kokoojanauhoille (3) levitetyn suojakerroksen (4) reunaan (5) saakka.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen sähkölämpölasi, tunnettu siitä, että lämmitysjohtimien (2) metallilla päällystämättömien pääteosien (7) poikkipinta on ainakin yhtä suuri kuin metallilla päällystettyjen lämmitysjohtimien (2) poikkipinta.
10. Menetelmä jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukaisen sähkölämpölasin valmistamiseksi, tunnettu siitä, että eri kerrokset (12, 3, 4) painetaan kaikki seripainomene-telmällä ja seuraava kerros (3, 4) painetaan aina edelliselle kerrokselle sen jälkeen, kun tämän edellisen kerroksen on ensin annettu kuivua, ja kaikki kerrokset (12, 3, 4) poltetaan samanaikaisesti, kun lasia kuumennetaan mykevöittämis-ja/tai karkaisukäsittelyä varten tarvittavaan lämpötilaan.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että painettujen kerrosten polttamisen jälkeen lämmitysjohtimien (2) päällystämättömät osat varustetaan elektrolyyttisesti metallikerroksella (15) kuten esimerkiksi kupari- tai nikkelikerroksella. 10 7571 8
FI822515A 1981-07-15 1982-07-14 Elektriskt vaermeglas. FI75718C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8113806 1981-07-15
FR8113806A FR2509947A1 (fr) 1981-07-15 1981-07-15 Vitrage chauffant electrique

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822515A0 FI822515A0 (fi) 1982-07-14
FI822515L FI822515L (fi) 1983-01-16
FI75718B FI75718B (fi) 1988-03-31
FI75718C true FI75718C (fi) 1988-07-11

Family

ID=9260522

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822515A FI75718C (fi) 1981-07-15 1982-07-14 Elektriskt vaermeglas.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4453669A (fi)
EP (1) EP0070771B1 (fi)
JP (1) JPS5832042A (fi)
BR (1) BR8204067A (fi)
DE (1) DE3273938D1 (fi)
ES (1) ES513986A0 (fi)
FI (1) FI75718C (fi)
FR (1) FR2509947A1 (fi)
IE (1) IE53691B1 (fi)
PT (1) PT75236B (fi)

Families Citing this family (40)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3344958C1 (de) * 1983-12-13 1984-07-19 VEGLA Vereinigte Glaswerke GmbH, 5100 Aachen Verfahren zum Verloeten eines Stromanschlusselementes mit dem Stromzufuehrungsleiter einer heizbaren Glasscheibe
US4542285A (en) * 1984-02-15 1985-09-17 Flexwatt Corporation Electrical heater
JPS60138806U (ja) * 1984-02-27 1985-09-13 オ−ツタイヤ株式会社 水田用空気入タイヤ車輪
GB8431894D0 (en) * 1984-12-18 1985-01-30 Pilkington Brothers Plc Laminated windows for vehicles
DE3532119A1 (de) * 1985-09-10 1987-03-19 Ver Glaswerke Gmbh Elektrisch beheizbare autoglasscheibe
DE3543694A1 (de) * 1985-12-11 1987-06-19 Leybold Heraeus Gmbh & Co Kg Verfahren zum herstellen von kontaktbahnen auf substraten, insbesondere auf scheiben, und durch das verfahren hergestellte scheiben
GB8704469D0 (en) * 1987-02-25 1987-04-01 Thorn Emi Appliances Thick film electrically resistive tracks
US4910380A (en) * 1987-07-21 1990-03-20 Flachglass Aktiengesellschaft Vehicle window with black obscuration band incorporating a black electrically conductive coating-deposited heating element
GB2223385B (en) * 1988-06-22 1992-08-26 Splintex Belge Sa Vitreous substrate bearing electric circuit components and method of manufacturing same
US5213828A (en) * 1989-07-03 1993-05-25 Ppg Industries, Inc. Heatable windshield
US4954153A (en) * 1989-07-03 1990-09-04 Ppg Industries, Inc. Processing glass sheets with ceramic enamel bands
DE4111625A1 (de) * 1991-04-10 1991-09-12 Torgau Flachglas Loetbereich von sammelschienen heizbarer autoscheiben mit maskendruck
US5733263A (en) * 1994-09-20 1998-03-31 Cabot Technology Corporation Thermal retention system and method
US5525401A (en) * 1994-10-24 1996-06-11 Decoma International Inc. Vehicle window and method of making the same
GB9425986D0 (en) * 1994-12-22 1995-02-22 Pilkington Glass Ltd Electrically heated window
DE19704352B4 (de) * 1997-02-05 2005-04-28 Josef Winter Widerstands-Heizvorrichtung
DE19844046C2 (de) * 1998-09-25 2001-08-23 Schott Glas Mehrscheibenisolierglas
JP4206584B2 (ja) * 1998-11-10 2009-01-14 旭硝子株式会社 防曇ガラス
US6267630B1 (en) 1999-08-04 2001-07-31 Antaya Technologies Corporation Circular connector with blade terminal
BR0013831A (pt) * 1999-08-26 2002-04-23 Glaverbel Método para manufaturar um painel de vidro automotivo laminado curvo, painel de vidro automotivo laminado curvo e uso de uma camada de revestimento dupla de prata depositada por sublimação catódica
US6180921B1 (en) 1999-10-08 2001-01-30 Visteon Global Technologies, Inc. Windshield heating device
JP3524521B2 (ja) * 2001-07-03 2004-05-10 本田技研工業株式会社 コンバーチブルトップ用リヤーガラスにおける通線保護ケース構造
US7265323B2 (en) * 2001-10-26 2007-09-04 Engineered Glass Products, Llc Electrically conductive heated glass panel assembly, control system, and method for producing panels
US6793120B2 (en) * 2002-01-17 2004-09-21 Donnelly Corporation Apparatus and method for mounting an electrical connector to a glass sheet of a vehicle window
US20050072455A1 (en) * 2002-04-04 2005-04-07 Engineered Glass Products, Llc Glass solar panels
DE10249992C1 (de) * 2002-10-26 2003-12-24 Saint Gobain Sekurit D Gmbh Durchsichtige Scheibe mit einer undurchsichtigen Kontaktfläche für eine Lötverbindung
DE102004018215A1 (de) * 2004-04-15 2005-11-10 Daimlerchrysler Ag Verfahren zur Herstellung einer Scheibenanordnung mit auf einer Scheibe aufgebrachten elektrischen Leitern und eine Scheibenanordnung mit aufgebrachten elektrischen Leitern
DE102005040812A1 (de) * 2005-08-27 2007-03-15 Few Fahrzeugelektrikwerk Gmbh & Co. Kg Elektrischer Anschluss sowie Verfahren zu dessen Verbindung mit der Scheibe eines Kraftfahrzeugs
EP1840449B1 (en) * 2006-03-30 2014-03-12 AGC Glass Europe Light Panel
WO2009003525A1 (en) * 2007-07-04 2009-01-08 Agc Flat Glass Europe Sa Red light panel
US20100236608A1 (en) * 2009-03-20 2010-09-23 Ball Jasper T Photovoltaic module with heater
GB201020014D0 (en) 2010-11-25 2011-01-12 Pilkington Group Ltd Vehicle design for soldered glazing connector
KR101309731B1 (ko) * 2012-07-10 2013-09-17 주식회사 포스코 크레인 차륜용 고체 윤활제 공급장치
US10690391B2 (en) 2013-03-15 2020-06-23 Whirlpool Corporation Appliance using heated glass panels
FR3030493B1 (fr) * 2014-12-18 2016-12-30 Saint Gobain Substrat en verre muni de bandes conductrices a base de cuivre
JP6858480B2 (ja) * 2015-01-30 2021-04-14 大日本印刷株式会社 合わせガラスおよび導電性発熱体
DE102015008838B4 (de) * 2015-07-05 2023-10-12 INPRO Innovationsgesellschaft für fortgeschrittene Produktionssysteme in der Fahrzeugindustrie mbH Verfahren zum Herstellen eines Heizsystems auf einer 3D-Kunststoffscheibe wie einer 3D-Kfz-Scheibe aus Kunststoff
GB201719522D0 (en) * 2017-11-24 2018-01-10 Pilkington Group Ltd Electrical connector glazing havingthe same and method of fitting the glazing
GB201804622D0 (en) * 2018-03-22 2018-05-09 Central Glass Co Ltd Method of producing a vehicle glass assembly
US20220242200A1 (en) * 2019-05-29 2022-08-04 Central Glass Company, Limited Coating deletion for electrical connection

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2628299A (en) * 1949-12-31 1953-02-10 Libbey Owens Ford Glass Co Connection for electrically conducting films
US2864928A (en) * 1957-01-18 1958-12-16 Sierracin Corp Electrically conductive optical article
DE1555053B1 (de) * 1964-04-23 1970-04-30 Saint Gobain Verfahren zur Herstellung einer heizbaren Autoscheibe
GB1202522A (en) * 1966-08-08 1970-08-19 Triplex Safety Glass Co Electrical components applied to vitreous bodies
FR2105845A5 (fi) * 1970-09-09 1972-04-28 Delog Detag Flachglas Ag
US4023008A (en) * 1972-12-28 1977-05-10 Saint-Gobain Industries Terminal connection for electric heaters for vehicle windows
US4109044A (en) * 1976-08-27 1978-08-22 Libbey-Owens-Ford Company Electrically heated window having sharply bent portions
US4284677A (en) * 1979-04-24 1981-08-18 Libbey-Owens-Ford Company Glazing unit
US4388522A (en) * 1980-12-08 1983-06-14 Ford Motor Company Electrically heated backlite structure

Also Published As

Publication number Publication date
PT75236A (fr) 1982-08-01
FI75718B (fi) 1988-03-31
US4453669A (en) 1984-06-12
ES8305175A1 (es) 1983-04-01
ES513986A0 (es) 1983-04-01
EP0070771B1 (fr) 1986-10-22
JPS5832042A (ja) 1983-02-24
IE53691B1 (en) 1989-01-18
JPH0369854B2 (fi) 1991-11-05
EP0070771A1 (fr) 1983-01-26
BR8204067A (pt) 1983-07-05
IE821680L (en) 1983-01-15
FR2509947A1 (fr) 1983-01-21
PT75236B (fr) 1984-10-29
FR2509947B1 (fi) 1984-04-20
DE3273938D1 (en) 1986-11-27
FI822515A0 (fi) 1982-07-14
FI822515L (fi) 1983-01-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75718B (fi) Elektriskt vaermeglas.
JP3072657U (ja) 車両用積層ウインドシールド
DE69834550T2 (de) Tauchheizkörper
RU2746223C2 (ru) Стекло, оснащенное электропроводящим устройством с улучшенными зонами пайки
KR20040089678A (ko) 가열층을 포함한 패널 요소
KR19990072954A (ko) 합판유리로만들어지는가열식리어스크린
ZA200800996B (en) An electronic board incorporating a heating resistor
KR102382283B1 (ko) 유체 가열용의 세라믹 히터
EP1064502B1 (de) Backofen mit backofenmuffel
EP1111963A3 (en) Electrically heated backlite assembly and method
EP0155614B1 (de) Elektrisch beheizbare Verbundglasscheibe
JPS6262445B2 (fi)
DE19813786C2 (de) Backofen mit einstückiger Backofenmuffel
KR100430702B1 (ko) 자동차용의전기가열식적층투명창유리
DE10014457A1 (de) Kühlkörper mit einem Gehäuse für eine wärmeabgebende elektronische Schaltung
CN108770300A (zh) 散热膜、显示装置及其制作方法
CN107453516B (zh) 风力发电机用smc绝缘端盖的制造
ES2301694T3 (es) Guia para escobillas de carbon y procedimiento para su fabricacion.
US11252790B2 (en) Ceramic heater
JPH0757853A (ja) 電気接続用エレメントを備えたペインとその製造方法及び装置
JPS598523A (ja) ウインドシ−ルドモ−ルのコ−ナ−部形成方法
CN1248778A (zh) 轴向导线型电子零件及其安装电路基板装置
EP1730995A2 (de) Flächenheizelement und verfahren zu seiner herstellung
JP2018092728A (ja) セラミックヒータ
ATE238641T1 (de) Herstellung von beheizten fenstern

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SAINT-GOBAIN VITRAGE