FI75583C - Halogeneringsfoerfarande. - Google Patents

Halogeneringsfoerfarande. Download PDF

Info

Publication number
FI75583C
FI75583C FI832726A FI832726A FI75583C FI 75583 C FI75583 C FI 75583C FI 832726 A FI832726 A FI 832726A FI 832726 A FI832726 A FI 832726A FI 75583 C FI75583 C FI 75583C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
halogen
fluorine
chamber
amount
inert gas
Prior art date
Application number
FI832726A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI832726A (fi
FI832726A0 (fi
FI75583B (fi
Inventor
Gregorio Tarancon
Original Assignee
Union Carbide Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Union Carbide Corp filed Critical Union Carbide Corp
Publication of FI832726A0 publication Critical patent/FI832726A0/fi
Publication of FI832726A publication Critical patent/FI832726A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75583B publication Critical patent/FI75583B/fi
Publication of FI75583C publication Critical patent/FI75583C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08JWORKING-UP; GENERAL PROCESSES OF COMPOUNDING; AFTER-TREATMENT NOT COVERED BY SUBCLASSES C08B, C08C, C08F, C08G or C08H
    • C08J7/00Chemical treatment or coating of shaped articles made of macromolecular substances
    • C08J7/12Chemical modification
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J15/00Chemical processes in general for reacting gaseous media with non-particulate solids, e.g. sheet material; Apparatus specially adapted therefor
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08JWORKING-UP; GENERAL PROCESSES OF COMPOUNDING; AFTER-TREATMENT NOT COVERED BY SUBCLASSES C08B, C08C, C08F, C08G or C08H
    • C08J7/00Chemical treatment or coating of shaped articles made of macromolecular substances
    • C08J7/12Chemical modification
    • C08J7/126Halogenation

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Treatments Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Separation, Recovery Or Treatment Of Waste Materials Containing Plastics (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Chemical Treatment Of Metals (AREA)
  • Polymers With Sulfur, Phosphorus Or Metals In The Main Chain (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)
  • Liquid Developers In Electrophotography (AREA)
  • Preparing Plates And Mask In Photomechanical Process (AREA)
  • Macromolecular Compounds Obtained By Forming Nitrogen-Containing Linkages In General (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)

Description

1 75583
Halogenointikäsittely Halogeneringsförfarande
Keksinnön kohteena on menetelmä polymeraattimateriaalien pinnan halogenoimiseksi tarkoituksella pienentää näiden materiaalien läpäisevyyttä liuottimille, ja polymeraatti- ja metalli-materiaalien pinnan halogenoimiseksi tarkoituksella lisätä niiden kemiallista vastustuskykyä.
Muovien, joko jäykkää tai taipuisaa tyyppiä olevien muovien pinnan modifioiminen fluorilla tai muilla halogeeneilla on todettu kaupallisesti edulliseksi siinä suhteessa, että täten voidaan aikaansaada esim. säiliöitä, joilla on pienentynyt läpäisevyys nesteille, joilla on liuottavia ominaisuuksia, ja joilla säiliöillä on suurentunut kemiallinen kestokyky eri nesteille ja kaasuille, jotka muuten tulisivat reagoimaan säiliön ei-fluoratun materiaalin kanssa. Eräs tällainen menetelmä ja sitä varten tarkoitettu laite on selitetty US-patent-tijulkaisussa 3 998 180, johon tässä viitataan. Tämän ja muiden pinnan modifiointiin tähtäävien halogenointimenetelmien haitat ovat lukuisia. Eräät menetelmät edellyttävät runsaasti laitteita menetelmän vaatimien vaiheiden ja olosuhteiden takia, jotka voivat edellyttää fluorin siirtämistä esim. fluoria sisältävästä kammiosta reaktiokammioon ja jälleen takaisin, tai hyvin pienien tai suurien paineiden käyttämistä. Mitä enemmän laitteita sitä suurempi on tietenkin kustannustekijä. Toiset menetelmät uhkaavat turvallisuutta. Fluorihan on kuitenkin erittäin myrkyllistä ja erittäin syövyttävää, ärsyttävää kaasua. Se on eniten reaktiivinen tunnettu alkuaine. Fluori reagoi voimakkaasti melkein kaikkien orgaanisten ja epäorgaanisten aineiden kanssa, ja sen erittäin hapettavan luonteen takia sen tulipaloja sytyttävä ominaisuus ylittää jopa hapen ominaisuudet. Mikä tahansa menetelmä, jossa käytetään suhteellisen korkeita lämpötiloja, suuria paineita ja/tai fluorin suuria konsentraatioita, lankeaa vaarallisten menetelmien luokkaan suurentamalla tulipalon tai vuodon mahdollisuutta.
2 75583
Lopuksi eräät menetelmät lisäävät saastumistekijää niiden fluori- tai fluorin sivutuotteiden, kuten fluorivedyn, määrän takia, joista sivutuotteista on päästävä eroon fluorauskäsit-telyn tultua suoritetuksi. Ongelmat, jotka koskevat enemmän laitteita, turvallisuutta ja saastumista ovat tietenkin suhteessa toisiinsa, koska viimeksi mainittujen turvallisuus- ja saastumisongelmien ratkaisemiseksi tavallisesti suurennetaan laitemääriä, mikä puolestaan nostaa investointi- ja käyttökustannuksia, joihin kuuluat myös energiantarpeet. Täten ei ole yllättävää, että teollisuus jatkuvasti pyrkii vähentämään sen laitteiston määrää, joka tarvitaan pinnan modifioimiseksi ja/tai turvallisuustekijän suurentamiseksi.
Keksinnön selitys
Keksinnön eräänä tarkoituksena on näin ollen parantaa menetelmää muovi- tai metallimateriaalin pinnan modifioimiseksi halogeenilla siten, että menetelmän vaatima laitemäärä pienenee ja turvallisuustekijä suurenee.
Keksinnön muut tavoitteet ja edut selviävät seuraavassa ja keksinnön erityiset kohteet ilmenevät patenttivaatimuksista.
Keksinnön mukaan saadaan menetelmä kiinteän polymeraatti- tai metallimateriaalin halogenoimiseksi, jonka menetelmän vaiheet ovat seuraavat: a) aikaansaadaan suljettu järjestelmä, jossa on kammio, joka sisältää noin ilmanpaineen omaavaa ilmaa, ja jossa on tulo- ja lähtölaitteet, lämmönvaihdin ja kiertopumppu, kaikki kytkettyinä sarjaan, b) syötetään kiinteä polymeraatti- tai metallimateriaali kammioon, c) kuumennetaan kammio ja materiaali valittuun lämpötilaan, joka on rajoissa noin 100 °F (37 °C)...noin 200 °C (93 °C) kierrättämällä ilma uudelleen lämmönvaihtimen kautta, d) evakuoidaan järjestelmä, e) johdetaan järjestelmään halogeenia määrin (1) joka on jopa noin 10 % yli sen teoreettisen halogeenimäärän, joka tarvitaan polymeraattimateriaalin halogenoimiseksi haluttuun syvyyteen, il 3 75583 2) joka on riittävä osapaineen aikaansaamiseksi järjestelmässä, joka paine on rajoissa noin 0,1 psia (0,69 kPa) ... noin 3 osia (20,7 kPa), f) johdetaan inerttiä kaasua järjestelmään riittävin määrin kokonaispaineen aikaansaamiseksi järjestelmässä, joka on noin yksi ilmakehä (n. 100 kPa), g) ylläpidetään valittu lämpötila kierrättämällä halogeenin ja inertin kaasun seos uudelleen lämmönvaihtimen läpi, h) kierrätetään halogeenin ja inertin kaasun seos uudelleen riittävän monta kertaa halogeenimäärän pienentämiseksi arvoon, joka on noin 5 % järjestelmään syötetyn halogeenin määrästä, i) evakuoidaan järjestelmä, j) johdetaan ilmaa järjestelmään suunnilleen ilmanpaineen aikaansaamiseksi, ja k) poistetaan materiaali.
Keksinnön kohteena oleva menetelmä on panosmenetelmä, joka on jatkuvan menetelmän vastakohta. Halogenoitavat muovi- tai metalliesineet panostetaan kammioon, halogenoidaan ja poistetaan. Tämän jälkeen menetelmä toistetaan. Tässä käytetyllä sanonnalla "halogeeni" tarkoitetaan mitä tahansa halogeenia tai niiden seoksia. Niitä käytetään keksinnön mukaisessa menetelmässä kaasumaisina. Edullisina pidettyjä halogeeneja ovat fluori ja fluorin ja bromin seos. Seuraavasssa selitetyt laite ja menetelmän vaiheet ja olosuhteet soveltuvat yleisesti halogeeneille ryhmänä.
Käsiteltävät esineet voivat olla rakenteellisesti jäykkiä tai taipuisia ja muodoltaan, kooltaan, teksturoinniltaan ja kemiallisilta koostumuksiltaan mitä erilaisimpia. Yleisimmin käsitellyt esineet ovat muovisäiliöt, erikoisesti pullot, mutta voidaan myös käsitellä levyjä, kalvoja, putkia ja autoja ja muita laitteita varten, samoin kuin metallikappaleita, joiden kestävyyttä liuottimiin ja korroosioon nähden voidaan täten parantaa. Ainoana ehtona keksinnön mukaisen menetelmän avulla käsiteltävälle halogenoitavalle esineelle on, että se on kiinteä ja että se voidaan edullisesti modifioida saattamalla sen pintakomponentit reagoimaan valitun halogeenin kanssa.
4 75583
Menetelmässä käytetään tavanomaista laitteistoa, joka on sovitettu edellä selitettyjen vaiheiden suorittamiseksi mainituissa olosuhteissa. Seuraavassa selitetään tyypillinen järjestelmä. Tällaisessa järjestelmässä on kammio, jonka tilavuus on 5000 kuutiojalkaa (n. 142 m3), ja joka on konstruoitu kahden teräsjalaksen varaan. Kammiossa on yksi tai kaksi ovea, jotka avataan hydraulisesti, ja joiden pinta-ala on noin 50 neliöjalkaa (n. 4,7 m^). Liitännät menetelmän putkitusta varten ovat neljän tuuman (n. 100 mm) nimellisputken kierteellä lai-poitettuja aukkoja. Vaikka laite on suunniteltu helposti toimimaan painerajoissa, jotka ovat täydestä tyhjöstä ... 45 psia (n. 310 kPa) ja lämpötiloissa, jotka ovat rajoissa noin 70° ...noin 400 °F (n. 21...204 °C), tulee keksinnön mukaisen menetelmän käyttölämpötila olemaan rajoissa noin 100...noin 200 °F (n. 37...93 °C) ja edullisesti rajoissa noin 120...noin 180 °F (n. 48...82 °C) ja käyttöpaine tulee olemaan rajoissa noin 0,1 psia ...noin yksi ilmakehä (n. 0,69...100 kPa).
Kammion seinämät voidaan lämmittää myötävaikuttamaan määrätyn lämpötilan pysyttämiseksi kammiossa, mutta tämä tunnusmerkki on valinnainen. Kammion yläpäässä ja pohjassa on liitännät kokoomaputkia varten, joissa puolestaan on liitännät ilmaa, inerttiä kaasua ja tässä tapauksessa fluoria varten, sekä uudelleenkierrättämistä että evakuointia varten. Sekä kammiossa että kokoomaputkissa on erilaisia liitäntöjä lämpöpareja, paineenmuuttajia, kaasun näytteenottoputkia ja muita kontrol-lilaitteita varten.
Voidaan käyttää yhtä tai kahta yksivaiheista tyhjöpumppua kaasun kierrättämiseksi samoin kuin järjestelmän tyhjentämiseksi. Nämä voivat olla pyöriväsiipisiä, sarjaan kytkettyjä tyhjöpumppuja. Magneettista keskipakopuhallinta voidaan käyttää kaasuseoksen kierrättämiseksi tyhjöpumppujen asemesta, mutta joka tapauksessa tyhjöpumppuja käytetään evakuointia varten.
Il 5 75583
Kaikki fluorin kanssa kosketukseen joutuva laitteisto, kuten kammio, kokoomaputket, putkitukset ja lämmönvaihtimet on tehty passivoidusta ruostumattomasta teräksestä, joka on esim. AISI-tyyppiä 304L. Yhtä tai useampaa lämmönvaihdinta käytetään järjestelmän lämpötilan säätämiseksi. Ne ovat laajennettua pintaputki- ja kuorirakennetta, joiden minimikapasi teet ti on 100 000 BTU/h (n. 105 500 kJ/h) 5 000 kuutiojalan (n. 142 m3) kammion käsittelemiseksi. Kammio, lämmönvaihtimet ja kierto-pumppu, joka voi olla tyhjöpumppu tai puhallin, on kytketty sarjaan suljetun silmukan tai järjestelmän muodostamiseksi, jossa on kaikki venttiilit, jotka ovat tarpeen järjstelmän täydellisen kontrollin antamiseksi. Puhallinta käytettäessä yhdessä tyhjöpumpun kanssa nämä molemmat on kytketty rinnan. Kaksi- tai kolmivaiheinen lietteen nestepesulaite ja liete-pumppu on kytketty tyhjöpumppuun menetelmän mahdollisten sivutuotteiden muuttamiseksi sopivan maantäytöaineen muotoon. Kaikki venttiilit ovat palkeilla tiivistettyjä sulkuventtiile-jä. Koko järjestelmä on huolellisesti tiivistetty vuodon estämiseksi, ja osat on valittu pitämällä tämä mielessä.
Ammattihenkilöt tietävät, että järjestelmässä käytetty laitteisto on yhdistelmä tavanomaisista hyllyltä otettavista laitteista, joilla voidaan käsitellä halogeeneja, joten esim. kammio voi olla sellainen, jota käytetään sterilointipalvelus-sa, ja voidaan käyttää useita eri vaihtoehtoja. Laitteistoa voidaan myös suurentaa tai pienentää, toisin sanoen se voidaan mitoittaa kaupallisen sovellutuksen ja jokaisessa panoksessa käsiteltävän materiaalimäärän mukaan.
Prosessi käynnistetään syöttämällä materiaalia suljetun järjestelmän kammioon. Tässä vaiheessa on kammiossa olevalla ilmalla ilmapaine. Tämän jälkeen tyhjöpumppu tai puhallin käynnistetään ilman kierrättämiseksi silmukan läpi. Lämmön-vaihdin käynnistetään myös siten, että saadaan lämpötila, joka on rajoissa noin 100 °F...noin 200 °C (n. 37...93 °C) ja edullisesti rajoissa noin 120 °F ...noin 180 °F (n. 48...82 °C) . Ilma lämmitetään ja kierrätetään uudelleen, kunnes kammion sisäseinämät ja käsiteltävä materiaali omaavat lämpötilan, 6 75583 joka edullisesti on viimeksi mainituissa rajoissa noin 120 °F... noin 180 °F (n. 48...82 °C). Tämä vaihe poistaa mahdollisen kosteuden käsiteltävistä esineistä. Kammion ja sen sisällön saavutettua valitun lämpötilan, ilma poistetaan järjestelmästä tyhjöpumpun avulla paineeseen, joka on pienempi kuin noin 1 psia (n. 6,9 kPa) ja edullisesti pienempi kuin 0,5 psia (n. 3,5 kPa).
Tämän jälkeen fluoria syötetään järjestelmään jopa noin 10 paino-% yli sen teoreettisen fluorimäärän, joka tarvitaan materiaalin fluoraamiseksi haluttuun syvyyteen. Fluoria lisätään edullisesti noin 5 paino-% ylimäärin. Tämän jälkeen fluoria syötetään riittävässä määrin järjestelmän osapaineen suurentamiseksi arvoon noin 0,1...noin 3 psia (n. 0,69...21 kPa) ja edullisesti noin 0,1...noin 1 psia (n. 0,69...6,89 kPa) . Fluorimäärä, joka mainituissa rajoissa on tarpeen materiaalin pinnan fluoraamiseksi haluttuun syvyyteen, toisin sanoen syvyyteen, joka antaa sen läpäisevyyden ja/tai kemiallisen lujuuden, joka tarvitaan sitä käyttöä varten, johon materiaali joutuu, perustuu aikaisempaan kokemukseen, joka on kerääntynyt kokeiden avulla. Tätä määritysmenetelmää käytetään niiden vaihtelevien tekijöiden rajattoman lukumäärän takia, joita esiintyy käsiteltäviin materiaaleihin nähden, esim. kokoon, muotoon, kemialliseen koostumukseen, käyttöön, tätä varten tarvittavan fluoraussyvyyden ja käsiteltävien esineiden lukumäärään (tai koko pintaan nähden) . Kammion koko ja muoto samoin kuin nopeus, jolla fluoria kierrätetään uudelleen, ovat muita vaihtelevia tekijöitä, jotka on otettava huomioon.
Tämän jälkeen järjestelmään suihkutetaan inerttiä kaasua, edullisesti typpeä, riittävän suurin määrin noin yhden ilmakehän (n. 100 Pa) suuruisen kokonaispaineen aikaansaamiseksi. Voidaan kuitenkin, kuten on mainittu, käyttää mitä tahansa kaasua, joka ei reagoi käsiteltävän materiaalin, laitteiston ja fluorin kanssa, ja ilman pieni osapaine, toisin sanoen pienempi kuin noin 1 psia (n. 6,9 kPa) ei vaikuta prosessiin. Yhtä vähän fluoria kuin inerttiä kaasuakaan ei tarvitse esi-lämmittää ennen syöttämistä järjestelmään.
Il 7 75583
Vaikka fluori edullisesti syötetään ennen inerttiä kaasua, voidaan hyväksyä tämän menetelmän useita vaihtoehtoja. Niinpä voidaan ensin suihkuttaa inerttiä kaasua tai fluorin ja iner-tin kaasun seosta, tai voidaan ensin syöttää jonkin verran fluoria tai inerttiä kaasua, minkä jälkeen seos syötetään.
Fluorin ja inertin kaasun seos kierrätetään uudelleen lämmönvaihtimen läpi valitun lämpötilan ylläpitämiseksi. Säädetään ulkopuolisesti lämmönvaihtimen vaippapuolen läpi virtaavan lämmönsiirtofluidumin lämpötilaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Tällä tavoin järjestelmä saatetaan toimimaan isotermi-sesti, ja tulokset tulevat paremmin ennalta ennustettaviksi. Seoksen suoraviivainen nopeus pidetään myös vakiona. Tyypilliset suoraviivaiset nopeudet ovat rajoissa noin 0,1 jalkaa sekunnissa ... noin 10 jalkaa sekunnissa (n. 0,03...3 m/sek.). Vakiona pidetty suoraviivainen nopeus yhdessä fluorin pienen ylimäärän kanssa aikaansaa riittävän suuren fluidumidynamiikan niin, että kammiossa voidaan saavuttaa ja pysyttää pyörteinen virtaus. Nämä suoraviivaiset nopeudet mahdollistavat kaasuti-lan non 1...200 vaihtumista (tai uudelleenkierrätystä) minuutissa.
Seos kierrätetään uudelleen riittävän monta kertaa fluorimää-rän pienentämiseksi arvoon, joka on pienempi kuin noin 5 % järjestelmään alkuaan syötetystä fluorimäärästä, ja edullisesti pienempi kuin noin 2 %. Tarkoituksena tässä yhteydessä on tietenkin saattaa reagoimaan teoreettinen määrä, joka tarvitaan reaktiossa materiaalin kanssa. Vaikka tätä tarkkuutta ei käytännössä saavutetakaan, on jäljellä olevan kalliin fluorin määrä pienempi, toisin sanoen noin 99,0 % jäljellä olevasta fluorista muuttuu fluorivedyksi . Tämä sivutuote poistetaan evakuoimalla järjestelmän paine vielä kerran pienemmäksi kuin 1 psia (n. 6,9 kPa) ja edullisesti pienemmäksi kuin noin 0,1 psia (n, 0,69 kPa). Sivutuote johdetaan lietteen nestepesu-laitteeseen, muutetaan maan täyttöaineena soveltuvaksi ja 8 75583 saadaan täten poistetuksi. Tässä yhteydessä voidaan tehokkaasti käyttää kaskadiin sovitettua kalsiumkarbonaattilietteen pesulaitetta, joka muodostaa liukenematonta kalsiumfluoridia.
Sen sijaan, että lasketaan niiden kertojen lukumäärä, joka fluorin ja inertin kaasun seos kierrätetään uudelleen fluorin konsentraation pienentämiseksi, voidaan määrittää materiaalin oloaika kammiossa. Tämä tehdään analysoimalla sekä fluorin tunkeutumissyvyys käsiteltävään materiaalin että poistokaasu, joka johdetaan pesulaitteeseen. Edellinen analyysi on tärkein, koska se varmistaa lopputuloksen, toisin sanoen, kykeneekö fluorattu esine suoriutumaan tarkoitetulla tavalla. Viimeksi mainittu analyysi on prosessin hyötysuhteen osoitus, kun parametrit kerran on asetettu, otamalla huomioon kaikki variaabelit. Tyypilliset oloajat ovat rajoissa noin Ι.,.ηοίη 1000 minuuttia keskikokoisten (yhden neljännesgallonan tai litran) polyetyleenipullojen panokselle 5 000 kuutiojalan (n. 142 m3) kammiossa. Oloajalla on kuitenkin pienempi tärkeysaste kuin keksinnön mukaisen menetelmän muilla tunnusmerkeillä, kuten turvallisuudella, laitteistomäärän pienenemisellä ja fluorin tehokkaalla käytöllä. Täten oloaikaa voidaan pidentää viimeksi mainittujen ominaisuuksien eduksi.
Järjestelmän tultua evakuoiduksi ilma päästetään tunkeutumaan siihen, ilmanpaine palautetaan ja fluoratut materiaalit poistetaan. On huomattava, että tämä ilma myös toimii poishuuhte-luaineena mahdollisesti jäljellä olevalle fluorille, joka on voinut diffundoitua muoviin.
Järjestelmän edut ovat seuraavat: 1. Isoterminen säätö aikaansaa vakiolämpötilan kautta koko järjestelmän, mikä helpottaa tasaisen tuloksen saavuttamista. 2. Vakiouudelleenkierrä-tys pyrkii poistamaan konsentraation gradientteja kammion poikitse. 3. Mahdollisuus toimia alhaisissa lämpötiloissa ja pienissä paineissa poistaa tulipalo- ja vuotovaaran. 4. Halogeenin tehokas hyödyksikäyttö sekä pienentää tämän kalliin kaasun kustannuksia että pienentää myös mittaamattomalla tavalla saastumistekijää. 5. Koska kammion koolla ei ole mitään
II
9 75583 rajaa, voidaan kammio mitoittaa siten, että se täyttää käyttäjän päivittäisen tarpeen yhtenä panoksena, ja panos tulee tasaisesti käsitellyksi. 6. Halogeenin ja/tai inertin kaasun esilämmitystä tai esisekoittamista ei tarvita eikä edes ole hyödyksi. 7. Samalla tavoin kuin ei ole mitään tarvetta suurista paineista, ei myöskään tarvita erittäin pieniä paineita, esim. paineita, jotka ovat pienemmät kuin noin 20 mm elohopeaa (n. 2,67 kPa) . Tämä vähentää sekä laitteisto- että energiakustannuksia. 8. Järjestelmässä käytettyä ilmaa ei tarvitse kuivata ennen sen syöttämistä. Vaiheessa a) mainittua ilmaa käytetään fluorattavan materiaalin lämmittämiseen ja ilma poistaa mahdollisen kosteuden evakuoitaessa vaiheessa d). Vaiheessa j) syötettyä ilmaa käytetään jräjestelmän puhdistamiseksi fluorista.

Claims (4)

10 75583
FI832726A 1982-08-03 1983-07-28 Halogeneringsfoerfarande. FI75583C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/404,814 US4484954A (en) 1982-08-03 1982-08-03 Halogenation treatment
US40481482 1982-08-03

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832726A0 FI832726A0 (fi) 1983-07-28
FI832726A FI832726A (fi) 1984-02-04
FI75583B FI75583B (fi) 1988-03-31
FI75583C true FI75583C (fi) 1988-07-11

Family

ID=23601163

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832726A FI75583C (fi) 1982-08-03 1983-07-28 Halogeneringsfoerfarande.

Country Status (31)

Country Link
US (1) US4484954A (fi)
EP (1) EP0102885B1 (fi)
JP (1) JPS5947204A (fi)
KR (1) KR890002560B1 (fi)
AT (1) ATE32311T1 (fi)
AU (1) AU554867B2 (fi)
BG (1) BG42186A3 (fi)
BR (1) BR8304101A (fi)
CA (1) CA1201864A (fi)
CS (1) CS241063B2 (fi)
DE (1) DE3375555D1 (fi)
DK (1) DK167495B1 (fi)
EG (1) EG16064A (fi)
ES (1) ES524666A0 (fi)
FI (1) FI75583C (fi)
GR (1) GR79354B (fi)
HK (1) HK49389A (fi)
HU (1) HU194070B (fi)
IE (1) IE55486B1 (fi)
IL (1) IL69410A (fi)
IN (1) IN158437B (fi)
MC (1) MC1535A1 (fi)
MX (1) MX162902B (fi)
NO (1) NO161223C (fi)
NZ (1) NZ205110A (fi)
PH (1) PH19346A (fi)
PL (1) PL143718B1 (fi)
SG (1) SG8689G (fi)
TR (1) TR21994A (fi)
YU (1) YU161283A (fi)
ZA (1) ZA835656B (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3511743A1 (de) * 1985-03-30 1986-10-09 Messer Griesheim Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zur herstellung fluorierter oberflaechen von polymeren
US4828585A (en) * 1986-08-01 1989-05-09 The Dow Chemical Company Surface modified gas separation membranes
JPH0714971B2 (ja) * 1987-08-20 1995-02-22 日本石油株式会社 フッ素化されたポリオレフィンの製造法
US5009963A (en) * 1988-07-20 1991-04-23 Tadahiro Ohmi Metal material with film passivated by fluorination and apparatus composed of the metal material
AU624668B2 (en) * 1988-12-21 1992-06-18 Mitsubishi Rayon Company Limited Dental composition and process for preparing high-molecular shape for dental use
US5069938A (en) * 1990-06-07 1991-12-03 Applied Materials, Inc. Method of forming a corrosion-resistant protective coating on aluminum substrate
US5192610A (en) * 1990-06-07 1993-03-09 Applied Materials, Inc. Corrosion-resistant protective coating on aluminum substrate and method of forming same
EP0491279A1 (de) * 1990-12-17 1992-06-24 Hewing GmbH Verfahren zur keimwachstumshemmenden Behandlung von Oberflächen von technischen Gegenständen und Hohlkörper zur Begrenzung flüssiger oder gasförmiger Medien
US5482682A (en) * 1993-05-17 1996-01-09 Florida Scientific Laboratories Inc. Apparatus for direct fluorination of a hydrocarbon by molecular fluorine gas
ATE166089T1 (de) * 1993-06-19 1998-05-15 Fluor Tech Sys Gmbh Verfahren zur vorbehandlung von zu lackierenden oberflächen von kunststoffteilen
US5502969A (en) * 1995-02-16 1996-04-02 Praxair Technology, Inc. Cryogenic rectification system for fluorine compound recovery
US5626023A (en) * 1995-02-16 1997-05-06 Praxair Technology, Inc. Cryogenic rectification system for fluorine compound recovery using additive liquid
US6258758B1 (en) 1996-04-26 2001-07-10 Platinum Research Organization Llc Catalyzed surface composition altering and surface coating formulations and methods
US5877128A (en) * 1996-04-26 1999-03-02 Platinum Research Organization Ltd. Catalyzed lubricant additives and catalyzed lubricant systems designed to accelerate the lubricant bonding reaction
US6280597B1 (en) * 1997-09-12 2001-08-28 Showa Denko K.K. Fluorinated metal having a fluorinated layer and process for its production
US6462142B1 (en) 1999-11-03 2002-10-08 Air Products And Chemicals, Inc. Processes for improved surface properties incorporating compressive heating of reactive gases
JP4496394B2 (ja) * 2004-03-31 2010-07-07 日本ゼオン株式会社 耐候性レンズ又はプリズム
US8791056B2 (en) 2010-06-24 2014-07-29 Board Of Regents, The University Of Texas System Alkylphosphorofluoridothioates having low wear volume and methods for synthesizing and using same
WO2013169779A1 (en) 2012-05-07 2013-11-14 Board Of Regents, The University Of Texas System Synergistic mixtures of ionic liquids with other ionic liquids and/or with ashless thiophosphates for antiwear and/or friction reduction applications

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3009906A (en) * 1957-05-09 1961-11-21 Dow Chemical Co Halogenation of solid resinous polymers of alkenylaromatic compounds with gaseous halogens
US3591426A (en) * 1968-10-30 1971-07-06 Nasa Corrosion resistant beryllium
US3639510A (en) * 1969-03-26 1972-02-01 Nasa Reaction of fluorine with polyperfluoropolyenes
US3598708A (en) * 1969-06-27 1971-08-10 Eastman Kodak Co Surface bromo-chlorinated polyolefins
US3775489A (en) * 1971-04-14 1973-11-27 J Margrave Process for fluorination of aromatic and polynuclear hydrocarbon compounds and fluorocarbons produced thereby
US3758450A (en) * 1971-04-14 1973-09-11 R I Patents Inc Process for the production of hydrolytically resistant fluorocarbons
US3765929A (en) * 1972-03-31 1973-10-16 Ibm In situ fluorination of graphite in iron alloy
US3998180A (en) * 1975-04-07 1976-12-21 Union Carbide Corporation Vapor deposition apparatus including fluid transfer means
US3992221A (en) * 1975-10-23 1976-11-16 Vitek, Inc. Method of treating extensible hydrocarbon articles
US4142032A (en) * 1977-12-29 1979-02-27 Union Carbide Corporation Process for improving barrier properties of polymers
US4237156A (en) * 1978-11-17 1980-12-02 Phillips Petroleum Company Fluorinated poly(arylene sulfides)

Also Published As

Publication number Publication date
EP0102885A3 (en) 1985-11-21
AU554867B2 (en) 1986-09-04
CA1201864A (en) 1986-03-18
FI832726A (fi) 1984-02-04
HK49389A (en) 1989-06-30
KR840005831A (ko) 1984-11-19
DE3375555D1 (en) 1988-03-10
CS573583A2 (en) 1985-07-16
TR21994A (tr) 1985-12-27
KR890002560B1 (ko) 1989-07-18
ES8502069A1 (es) 1984-12-16
IE831824L (en) 1984-02-03
IL69410A (en) 1986-07-31
FI832726A0 (fi) 1983-07-28
IE55486B1 (en) 1990-09-26
NO832796L (no) 1984-02-06
PH19346A (en) 1986-04-02
PL243278A1 (en) 1984-07-30
NO161223C (no) 1989-07-19
ATE32311T1 (de) 1988-02-15
JPS5947204A (ja) 1984-03-16
EP0102885B1 (en) 1988-02-03
CS241063B2 (en) 1986-03-13
EG16064A (en) 1988-01-31
IN158437B (fi) 1986-11-15
ES524666A0 (es) 1984-12-16
BR8304101A (pt) 1984-04-24
BG42186A3 (en) 1987-10-15
NO161223B (no) 1989-04-10
ZA835656B (en) 1984-06-27
SG8689G (en) 1989-07-07
DK167495B1 (da) 1993-11-08
DK353683D0 (da) 1983-08-02
FI75583B (fi) 1988-03-31
NZ205110A (en) 1986-05-09
YU161283A (en) 1986-04-30
JPH0236140B2 (fi) 1990-08-15
HU194070B (en) 1988-01-28
GR79354B (fi) 1984-10-22
MX162902B (es) 1991-07-08
US4484954A (en) 1984-11-27
EP0102885A2 (en) 1984-03-14
PL143718B1 (en) 1988-03-31
AU1753383A (en) 1984-02-09
DK353683A (da) 1984-02-04
MC1535A1 (fr) 1984-05-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75583B (fi) Halogeneringsfoerfarande.
US3998180A (en) Vapor deposition apparatus including fluid transfer means
US4474199A (en) Cleaning or stripping of coated objects
US3989461A (en) Apparatus for use, recovery, reconstitution, and recyclization of sterilant gas mixture
NO319743B1 (no) Fremgangsmate og anordning for stabilisering av vaeskeformig slam
CN109305722B (zh) 一种分级注氧的超临界水氧化系统及基于该系统的废水和/或污泥处理方法
US4467075A (en) Surface treatment of a solid polymeric material with a reactive gas
TWI626258B (zh) 具有立式冷凝管之反應器及於此類反應器內聚合聚醯胺之方法
JP7228673B2 (ja) フルオロポリマー材料及び関連する加工物を処理するシステム及び方法
Dote et al. Thermochemical liquidization of dewatered sewage sludge
US3592586A (en) Method for treating cyanide wastes
US3627487A (en) Process for enriching carbon-13
US3873678A (en) Method for making ferric chloride
CH685703A5 (de) Verfahren zur Oberflächenhalogenierung von polymerischen oder metallischen Materialien.
CN210457555U (zh) 一种新型脱硫废液处理装置
Al-Sarawy et al. Removal of some 4-pyrazolone dyes from aqueous solutions by adsorption onto different types of carbon
Ahn et al. Oxidation characteristics of phthalic and adipic acids by supercritical water
CN219186383U (zh) 一种医药包装铝塑复合膜voc混合气体回收装置
AU2012311625B2 (en) Device and method for making a dilute aqueous solution of peroxomonosulphuric acid
CN110449453A (zh) 一种有机物污染土壤的修复方法
MIYASHITA et al. Preparation of Plasma Polymerized Films from Chlorofluorocarbon
CN205133178U (zh) 含盐废水处理系统
Lin et al. Reduction of chemical oxygen demand of industrial wastes using subcritical water oxidation
Cheremisinoff et al. Sludge Dewatering Pilot Plant Design, Part I
CN109650516A (zh) 利用超临界水氧化处理闪烁液的方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: UNION CARBIDE CORPORATION