FI75243C - Dekoder samt foerfarande foer mottagande av en aktiveringskod i en oeverfoerd information. - Google Patents

Dekoder samt foerfarande foer mottagande av en aktiveringskod i en oeverfoerd information. Download PDF

Info

Publication number
FI75243C
FI75243C FI832115A FI832115A FI75243C FI 75243 C FI75243 C FI 75243C FI 832115 A FI832115 A FI 832115A FI 832115 A FI832115 A FI 832115A FI 75243 C FI75243 C FI 75243C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
address
receiver
state
signal
code
Prior art date
Application number
FI832115A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI832115A0 (fi
FI832115L (fi
FI75243B (fi
Inventor
David Franklin Bailey
Robert Dewayne Fennell
Jr Charles Joseph Gancheau
Original Assignee
Motorola Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Motorola Inc filed Critical Motorola Inc
Publication of FI832115A0 publication Critical patent/FI832115A0/fi
Publication of FI832115L publication Critical patent/FI832115L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75243B publication Critical patent/FI75243B/fi
Publication of FI75243C publication Critical patent/FI75243C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/24Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
    • H04B7/26Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts at least one of which is mobile
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/02Terminal devices
    • H04W88/022Selective call receivers
    • H04W88/025Selective call decoders
    • H04W88/026Selective call decoders using digital address codes
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02DCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES [ICT], I.E. INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AIMING AT THE REDUCTION OF THEIR OWN ENERGY USE
    • Y02D30/00Reducing energy consumption in communication networks
    • Y02D30/70Reducing energy consumption in communication networks in wireless communication networks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

i 75243
Dekooderi sekä menetelmä siirretyn informaation aktivointi-koodin vastaanottamiseksi
Aikaisemmin tunnetut sanomanvälitysjärjestelmät toimivat yleensä havaitsemalla koodatut signaalit, jotka on valittu vastaamaan yksityisten vastaanottimien osoitteita. Eräät tunnetut digitaalista koodausta käyttävät järjestelmät toimivat siten, että joukko vastaanottimia saadaan etsimään asynkronisesti ajoitukseen perustuen digitaalisen sanan esiintymistä, joka määrää onko vastaanottimien jäätävä toimintaan kytketyiksi mahdollisen sanoman havaitsemista varten. Tämä toimii eräänä paristonsäästötoimintamuotona vastaanotinjou-kolle.
Tällaisten tunnettujen järjestelmien rajoituksena on, että niihin ei sisälly käytännöllistä menetelmää ryhmäkutsun järjestämiseksi lähetinpuolella tai hakukeskuksessa siten, että mielivaltaisen monta henkilöhakulaitetta voitaisiin aktivoida samanaikaisesti. Toinen tunnetun tekniikan rajoitus esiintyy äänimerkki- ja puhesanomajärjestelmissä, joissa hakuvastaanotin kehittää hälytysajan, jonka jälkeen puhesanoma voidaan vastaanottaa. Aina kun yksityistä hakuvastaanotinta kutsutaan puhesanoman avulla, hälytysaikaväli, jonka aikana käyttäjää varoitetaan siten, että käyttäjä voi vastaanottaa seuraavan puhesanoman, menee järjestelmän kannalta hukkaan, koska tänä aikavälinä ei voida lähettää mitään muuta informaatiota. Mikäli esimerkiksi toisen äänimerkki- ja puhesano-malaitteen osoite lähetettäisiin ensin osoitetun äänimerkki-ja puhesanomahakulaitteen hälytysaikana, toisena osoitetun äänimerkki- ja puhesanomahakulaitteen hälytysajan päättyessä laitteen äänikanava voisi vastaanottaa oleellisen osan ensin osoitetulle äänimerkki- ja puhesanomahakulaitteelle tarkoitetusta puhesanoraasta, mikä voisi siten aiheuttaa sekaannusta henkilöhakulaitteiden käyttäjille vastaanotettavien sanomien suhteen.
2 75243
Esillä olevan keksinnön eräs ominaisuus käsittää aktivointi-koodisignaalin sijoittamisen lähetettyyn sanomajärjestel-mään siten, että kaikki vastaanottimet, jotka ovat saaneet oikean osoitteen, jäävät valmiustilaan aktivointikoodisignaalin havaitsemiseen asti, joka tällöin aikaansaa toimintarutiinin samanaikaisen aktivoinnin. Vaikka keksinnön määrätty suoritusmuoto on toteutettu digitaalisen henkilöhakujärjestelmän yhteydessä, ammattimiehelle on selvää, että keksinnöllä voi olla monia muita käyttökohteita ja muotoja. Lisäksi tämänkaltaisen aktivointisignaalin käyttö mahdollistaa sanomien lomittamisen sanoman hälytysajan sisällä erityisesti osoitetun äänimerkki- ja puhesanomahakulaitteen tapauksessa ja varmistaa, että toisena osoitettu äänimerkki- ja puhesanomahakulaite ei aktivoidu ennen kuin se saa aktivointikoodisignaalin osoitteensa jälkeen. Täten ei ole olemassa mitään mahdollisuutta, että toisena osoitettu äänimerkki- ja puhesanomahakulaite alkaisi toimia aikajaksona, jolloin ensimmäinen hakulaite vastaanottaa pituudeltaan vaihtelevan puhesanoman. Tällaisen järjestelmän toisena etuna on, että se mahdollistaa lisäksi erityyppisten sanomien, joihin voi sisältyä pelkkä äänimerkki, datasanoma ja äänimerkki ja puhesanoma, lomittamisen samaan merkinantojärjestelmään, mikä lisää oleellisesti lähetetyn sanomajärjestelmän joustavuutta.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan parannettu dekooderi lähetetylle koodatulle informaatiolle.
Keksinnön tarkoituksena on lisäksi saada aikaan dekooderi, joka deaktivointiohjaussignaalien havaitsemisen vaikutuksesta päättää lähetetyn koodatun informaation käsittelyn.
Keksinnön kohteena on dekooderi useiden vastaanottimien joukkoon sisältyvään vastaanottimeen lähetettyjen koodattujen infor-maatiosignaalien vastaanottamiseksi, ja dekooderi tunnetaan siitä, että siihen sisältyy elimet, jotka reagoivat vastaanotettuihin koodattuihin signaaleihin, jotka yksilöivät mainittuun useiden vastaanottimien joukkoon sisältyvän yksityisen vastaanottimen osoitteen, ja elimet, jotka reagoivat 3 75243 yksityisen henkilöhakulaitteen osoitteen havaitsemiseen ja dekoodaukseen aikavälin määräämiseksi, ja elimet, jotka reagoivat mainittuun määrättyyn aikaikkunaan aktivointikoodisig-naalien ilmaisemiseksi ja dekoodaamiseksi sallimaan mainitun osoitetun vastaanottimen reagointi.
Kuviot 1 A-G ovat ajoituskaavioita esillä olevan keksinnön koodatulle sanomajärjestelmälle.
Kuvio 2 on esillä olevan keksinnön laitetoteutusmuodon toiminnallinen lohkokaavio.
Kuvio 3 on tilakaavio, joka esittää kuvion 2 kaavion toimintoja.
Kuvio 4 on esillä olevan keksinnön laitelmistototeutusmuodon toiminnallinen lohkokaavio.
Kuvio 5 on esillä olevan keksinnön laitelmistototeutusmuodon virtauskaavio.
Kuvio IA esittää ajoituskaaviota aktivointikoodisignaalin käytöstä vastaanottimen osoituksen yhteydessä. Normaalisti vastaanottimet havaitsevat osoitteensa ja reagoivat välittömästi suorittamalla kyseistä havaittua osoitetta vastaavan toiminnan. Erittäin edullista on käyttää tunnetussa tekniikassa tavanomaista lisänä olevaa aktivointikoodisignaalia, joka määrää hetken, jolloin vastaanotin reagoi osoitteensa havaitsemiseen. Aktivointiohjaussignaalin lisääminen antaa siten lähettimelle mahdollisuuden määrätä täsmällisesti, koska osoitettu vastaanotin aktivoituu.
Kuten selvemmin ilmenee kuviosta IB, vastaanottimia voidaan ryhmitellä antamalla peräkkäin useita osoitteita ja aktivoin-tikoodisignaali ryhmään valitun mielivaltaisen osoitteiden lukumäärän jälkeen. Tämän etuna on, että aktivointikoodin vastaanottaessaan mielivaltaisesti valitun vastaanotinryhmän jäsenet reagoivat kaikki samanaikaisesti. Siten voidaan havaita, että lähetyspaikalla oleva keskuksen hoitaja voi muodostaa mielivaltaisen vastaanottimien ryhmittelyn ja saada ne tämän jälkeen aktivoitumaan samanaikaisesti. Tästä voi olla selvää etua paitsi sanomanvälitysjärjestelmissä myös useiden toimin- , 75243 4 tojen samanaikaisessa ohjauksessa jossakin etäällä olevassa paikassa.
Joskin on selvää, että esillä olevassa keksinnössä voidaan käyttää monentyyppistä ja -muotoista signaalin koodausta, parhaana pidetyssä suoritusmuodossa käytetään digitaalista signaalijärjestelmää, jota kutsutaan Golay-sekvenssikoodiksi. Golay-sekvenssikoodi (GSC) on selektiivikutsuhakukäytäntö, joka perustuu suureksi osaksi nykyiseen binääriseen Golay-muotoon. Golay-koodi on selitetty täydellisesti julkaisussa "Selective Signalling for Portable Applications", Leonard E.
^ L.
Nelson, 28 IEEE Vehicular Technology Conference, Denver, Colorado, March 22-24, 1978. Golay-sekvenssikoodi on binäärinen NRZ-signaalimuoto, jota on muutettu huomattavasti aikaisemmasta muodosta mahdollistamaan toisiinsa lomitettuina pelkän äänimerkin sisältävät haut äänimerkin ja datasanoman sisältävät haut sekä äänimerkin ja puhesanoman sisältävät haut ja nyt myös parannetun paristonsäästötoiminnan.
GSC on asynkroninen hakumuoto, joka mahdollistaa hakujen lähettämisen erillisinä tai ryhmittäin. Maksimaalinen sanoman-välityskapasiteetti pelkän äänimerkin ja äänimerkin ja datasanoman sisältävillä hauilla saadaan ryhmälähetysmuodossa, kun taas erilliskutsumuoto on edullinen äänimerkin ja puhesanoman sisältävissä hauissa.
Yksittäishakuosoitemuoto sisältää tunnuksen, ohjaussanan, osoitekoodin ja puhesanomahaun tapauksessa aktivointikoodin (AC). Tunnuksen tehtävänä on jakaa järjestelmän sisältämät hakulaitteet ryhmiin paristojen eliniän pidentämiseksi sekä erottaa GSC-lähetykset yksikäsitteisesti muista koodausmuodois-ta mahdollistamaan kanavan yhteiskäyttö paristojen ikää tai virhekutsujen luotettavuutta alentamatta. Ohjaussana rajaa tunnuksen ja antaa ajoitusinformaation ryhmämuotoiselle dekoodaukselle. Osoite yksilöi yksikäsitteisesti kunkin henkilö-hakulaitteen ja aktivointikoodia AC käytetään ohjaamaan henkilö 5 75243 hakulaitteen äänitaajuuspiirejä puhesanomakutsuissa. Ryhmä-toimintamuoto mahdollistaa osoitejonon lähettämisen ohjaus-sanan jälkeen.
Datasanoma muodostuu osoitteesta, jota seuraa yksi tai useampi datalohko. Datasanomia voidaan lähettää yksittäin yksittäis-kutsumuodossa tai lomitettuina pelkän osoitteen sisältävien hakujen kanssa ryhmälähetysmuodossa. Osoite- ja datalohkot ovat täsmälleen saman pituisia. Osoiteinformaatio rakentuu Golay (23, 12)-syklisestä koodista valituista sanoista ja data-informaatio on koodattu käyttämällä (15, 7) BCH-koodia. Osoiteinformaatio lähetetään nopeudella 300 bit/s ja datainformaa-tio lähetetään nopeudella 600 bit/s.
Henkilöhakulaitteiden paristonsäästötoiminnan mahdollistamisen ohella tunnuksen polariteetti ilmaisee onko lähetysmuotona yk-sittäiskutsu tai ryhmäkutsu. Esimerkiksi kun tunnuksen sanat lähetetään käyttäen toista määrättyä bittipolariteettia, tämä on ilmaisuna yksittäiskutsumuodosta ja jos tunnusbitit invertoidaan, tämä on ilmaisuna ryhmäkutsumuodosta.
Ohjaussanassa, aktivointikoodissa ja osoitekoodissa käytetään kaikissa kahden sanan muotoa, joka muodostuu 28 johdantobitis-tä, joita seuraa kaksi (23, 12)-koodisanaa. Johdanto on 1,0 bittivuorottelujono, joka lähetetään nopeudella 600 bit/s.
Kahta Golay-koodisanaa (sana 1 ja sana 2) erottaa 1/2 bitin väli. 1/2 bitin välin polariteetin on oltava vastakkainen toisen sanan ensimmäiseen bittiin verrattuna ja johdannon ensimmäisellä bitillä on oltava sama polariteetti kuin ensimmäisen sanan ensimmäisellä bitillä. Ohjaussana ja aktivointikoodi ovat parhaana pidetyssä järjestelmässä ennalta määrättyjä. Ohjaussanan ja aktivointikoodin sanat 2 ovat kiinteiden sanojen komplementteja.
Osoitemuoto on samalnainen kuin ohjaussanan ja aktivointikoodin muoto bittien lukumäärän, johdannon sääntöjen ja 1/2 bitin välin osalta. Osoitteen sana 2 voidaan valita miksi tahansa 6 75243 (23, 12) koodijoukon sanaksi paitsi pelkkien nollien ja pelkkien ykkösten yhdistelmiksi. Täten on olemassa 4094 mahdollista toista sanaa, jotka muodostuvat 12 informaatiobitistä ja 11 pariteettibitistä. Ensimmäiset sanat valitaan Golay-koodin 100 sanan osajoukosta. Binääribittikaavioiden kehittämiseksi (23, 12) Golay-koodille koodisanan desimaalimuoto muunnetaan binääriseksi. Tämä binäärinen muoto kirjoitetaan uudelleen vähiten merkitsevä bitti vasemmalla.
Pelkän äänimerkin sisältävät haut ovat hakulaitteen osoitteita, joihin ei liity puhesanomaa. Joskin yksittäiskutsutoi-minnan käyttö on mahdollista, ryhmätoimintamuoto on edullisin osoitteenlähetysmenetelmä pelkän äänimerkin ja äänimerkin ja datasanoman sisältäville hauille. Aktivointikoodia ei yleensä käytetä pelkän äänimerkin sisältävissä hauissa, mutta sen käyttö on mahdollista, ja laajennettu ryhmätoimintamuoto on erikoisesti hyödyllinen vilkkaan liikenteen aikoina.
Ryhmälähetysmuoto alkaa invertoidulla tunnuksella, jota seuraa ohjaussana sekä enintään 16 henkilöhakulaitteen osoitetta tai datalohkoa. Saapuvat hakupyynnöt tulisi ryhmitellä tunnuksen mukaan ja lähettää hakukeskuksen valmistajan ja tämän asiakkaan harkitsemana aikana tai liikennetilanteessa.
Joskus voi olla suotavaa lähettää enemmän kuin 16 osoitetta yhden tunnusryhmän puitteissa. Laajennettu ryhmämuoto on tarkoitettu näihin tilanteisiin. Laajennettu ryhmämuoto laajentaa ryhmämuotoa 16 osoitteen monikertoina edellyttämättä tunnuksen uudelleenlähettämistä. Tämän laajennuksen aikaansaamiseksi keskuksen tarvitsee yksinkertaisesti lähettää ohjaussana. Teoriassa ryhmää voitaisiin laajentaa mielivaltaisen paljon, kukin laajennus aiheuttaa kuitenkin henkilöhakulaitteen herkkyyden pientä huonontumista.
GSC-muoto mahdollistaa datasanomahakujen lomittamisen pelkän äänimerkin sisältävien tai äänimerkin ja puhesanoman sisältävien 7 75243 hakujen kanssa. Datasanoraahaku sisältää hakulaitteen osoitteen, jota seuraa yksi tai useampia datalohkoja. Datalohko on yhtä pitkä kuin osoitelohko ja se voidaan vapaasti sijoittaa osoitteiden tilalle ryhmätoimintamuodossa. Myös yksittäis-hakumuotoa voidaan käyttää sijoittamalla hakulaitteen osoitteen jälkeen datasanoma. Datainformaatio lähetetään nopeudella 600 bit/s osoitteiden ja dataan sekoittumisvirheiden todennäköisyyden minimoimiseksi.
Kuvio 1C esittää keksinnön parhaana pidetyn suoritusmuoton ajoituskaaviota normaalin sanomarutiinin normaalille puhesano-mahakumuodolle. Kuviosta 1C ilmenee, että tunnuskoodisignaalin jälkeen lähetetään ohjaussana ja yksityisen hakulaitteen osoite. Henkilöhakulaitteiden toiminnalle yleisesti tunnetulla tavalla osoitetta seuraa aktivointikoodi ja edullisimmin akti-vointikoodi vastaanotettaessa ja havaittaessa yksilöllisesti osoitettu henkilöhakulaite aloittaa kahden sekunnin pituisen hä-lytystoiminnan käyttäjän varoittamiseksi seuraavan puhesanoman olemassaolosta. Parhaana pidetyssä suoritusmuodossa on esitetty deaktivointiohjaussanan lisääminen pituudeltaan vaihtelevan puhesanoman loppuun, jona deaktivointisanana on toisen kerran havaittu aktivointiohjaussanan esiintyminen ja josta on seurauksena äänikanavan vaimentaminen.
Kuvio ID on signaalinajoituskaavio, joka esittää eräitä etuja, jotka voidaan saavuttaa käyttämällä aktivointiohjaussignaalia ryhmämuotoisen ryhmäkutsun keskuksen suorittamaan ohjaukseen. Kuviosta ID ilmenee, että parhaana pidetyssä suoritusmuodossa invertoidun tunnussignaalin jälkeen lähetetään ohjaussana ja enintään 10 erilaisen osoitteen jono eri henkilöhakulaitteita varten. Tunnuksen invertointia käytetään parhaana pidetyssä suoritusmuodossa ilmaisemaan useamman kuin yhden osoitteen olemassaolo, niin että henkilöhakulaite jatkaa vastaanottotoimintaa siten, että se tutkii useamman kuin yhden osoitteen.
Tämä toiminta selitetään yksitysikohtaisemmin parhaana pidetyn suoritusmuodon laite- ja sen kanssa ekvivalenttisen laitelmisto-toteutuksen selityksen yhteydessä.
8 75243
Vaikka kukin hakulaitteista on havainnut oikean osoitteensa, mikään niistä ei ole käynnistänyt hälytystoimintaa, koska aktivointikoodia ei ole vastaanotettu. Aktivointisignaali lähetetään kymmenennen osoitteen lopussa, mikä aikaansaa kaikkien kymmenen valitun hakulaitteen samanaikaisen aktivoitumisen. Äänimerkkiä ja puhesanomaa käyttävässä järjestelmässä puhesanoman sisältävän haun tapauksessa kaikki kymmenen henkilöhakulaitetta aloittavat samanaikaisesti noin kaksi sekuntia kestävät hälytysaikansa kaikkien kymmenen eri käyttäjän varoittamiseksi seuraavasta puhesanomasta. Hälytysajan lopussa kaikki kymmenen osoitettua henkilöhakulaitetta vastaanottavat lähetetyn puhesanoman samanaikaisesti. Pituudeltaan vaihtele-van puhesanoman lopussa aktivointikoodin toinen esiintyminen tulkitaan parhaana pidetyssä suoritusmuodossa deaktivointi-ohjaussignaaliksi, joka aikaansaa äänikanavan vaimentamisen kaikissa kymmenessä osoitetussa hakulaitteessa ja jonka ansiosta järjestelmä voi välittömästi lähettää uusia osoitteita ja muuta hakuinformaatiota. Voidaan siten havaita, että akti-vointiohjaussignaalin käyttö tekee mielivaltaisen hakulaite-ryhmän keskusohjaukselle mahdolliseksi samanaikaisen toiminnan saavuttamisen. Lisäksi sanoma voidaan lähettää keskuspaikalla mielivaltaisesti ryhmäksi valituille henkilöhakulaitteille samanaikaisesti.
Kuvio IE on sanoma-ajoituskaavio, joka esittää aktivointikoodin käytön etuja normaalisti hyödyntämättä jätetyn yksittäisesti osoitetun ja aktivoidun hakulaitteen hälytysajan hyödyntämisessä sanomajärjestelmän informaationvälityskyvyn suurentamiseksi suorittamalla toisen henkilöhakulaitteen osoitus toista hakulaitetta aktivoimatta. Kuviosta IE havaitaan peräkkäin, että tunnussignaalia seuraa tavanomainen ohjaussana, osoite 1 ja aktivointikoodi ensimmäiselle henkilöhakulaitteelle. Aktivointikoodin vastaanottaessaan osoitteen 1 henkilöhakulaite aloittaa noin kahden sekunnin hälytysajan henkilöhakulaitteen käyttäjän varoittamiseksi seuraavasta puhesanomasta. Normaalisti tällaisissa äänimerkkiä ja puhesanomaa käyttävissä järjestelmissä tai muissa vastaavissa järjestelmissä hälytysaika-viivettä ei voida käyttää hyväksi. Täten arvokasta lähetys 75243 9 aikaa menetetään kaksi sekuntia, jona aikana voitaisiin lähettää muuta informaatiota. Kuten kuviosta IE ilmenee, kahden sekunnin hälytysaikana voidaan lähettää tunnusohjaussana ja toinen osoite toista henkilöhakulaitetta varten vaikuttamatta ensimmäisen henkilöhakulaitteen tai toisen henkilöhakulaitteen toimintaan. Lähetin antaa tällöin toisen osoitteen lopussa pituudeltaan vaihtelevan puhesanoman ensimmäistä hakua varten, jonka vastaanottaa ainoa osoitettu ja aktivoitu henkilöhakulaite numero 1.
Henkilöhakulaitteen numero 1 pituudeltaan vaihtelevan puhesanoman lopussa toisen kerran havaittu aktivointikoodi toimii de-aktivointikoodina osoitetulle ja aktivoidulle henkilöhakulaitteelle 1. Tämä vastaa myös aktivointikoodia toiselle osoitetulle mutta vielä aktivoimattomalle henkilöhakulaitteelle, joten aktivointikoodin toinen lähetys lopettaa varmasti ensimmäisen osoitetun ja aktivoidun henkilöhakulaitteen toiminnan ja muodostaa toisen osoitetun ja nyt aktivoidun henkilö-hakulaitteen normaalin toimintasekvenssin.
Normaalitoiminnassa on kahden sekunnin pituinen osoitteen 2 haun hälytysaika, jona aikana voidaan lähettää kolmas tunnus, ohjaussana ja kolmas osoite kolmannen henkilöhakulaitteen oikeaa osoitusta varten sitä aktivoimatta. Samoin kuin edellä toisen osoitteen henkilöhakulaitteen puhesanoma alkaa kolmannen osoitteen lopussa ja samoin kuin ensimmäisen henkilöhakulaitteen puhesanoman tapauksessa sen päättää aktivointikoodin toinen esiintyminen, jonka osoitettu ja aktivoitu henkilö-hakulaite 2 tulkitsee deaktivointiohjaussanaksi osoitetun mutta vielä aktivoimattoman henkilöhakulaitteen 3 tulkitessa sen samanaikaisesti oikeaksi aktivointikoodiksi oraan hälytys-sekvenssinsä aloitusta varten. Kuviosta IE voidaan siten havaita, että kokonaissanomainformaatiojärjestelmä voi olla rakenteeltaan tiivis siten, että normaali kahden sekunnin hälytysaika, jota lähetinjärjestelmän hoitaja ei normaalisti voi käyttää, tulee täydellisesti hyödynnettyä, mikä siten lisää olennaisesti järjestelmän informaationvälityskykyä.
10 75243
Kuvio IF esittää sanoma-ajoituskaaviota eräälle toiselle akti-vointikoodin käyttömuunnosmuodolle, jota voidaan kutsua keskus-ryhmäkutsumuodoksi. Kun kuviossa ID oli esitetty kymmenen tai useamman henkilöhakulaitteen ketjun osoitustoiminta, siinä parhaana pidetyn suoritusmuodon koodisignaalijoukon rakenteesta johtuen oli välttämätöntä käyttää tunnuksen invertointia aikaansaamaan järjestelmän siirtyminen toimintamuotoon, jossa useampi kuin yksi osoite voitiin dekoodata. Tämä merkitsee välttämättä sitä,että osoitettujen henkilöhakulaitteiden on kaikkien kuuluttava joukon samaan ryhmään, niin että ne voivat reagoida samaan tunnukseen. Aktivointiohjaussanaa käyttävän informaatiojärjestelmän huomattavasti suuremman joustavuuden havainnollistamiseksi kuviossa 1F on esitetty, että yksityisten henkilö-hakulaitteiden, jotka voivat muodostaa ryhmän, ei tarvitse liittyä toisiinsa siten, että niillä on yhteinen tunnus.
Kuviossa 1F on esitetty, että lähetin voi antaa tunnuksen 1, jota seuraa ohjaussana ja osoite 1, jota seuraa tunnus 2, ohjaussana ja osoite 2, jota seuraa tunnus 3, ohjaussana ja kolmas osoite. Sekvenssi voi olla täysin mielivaltainen ja sen pituus riippuu siitä kuinka pitkäksi ajaksi järjestelmä on asetettu jatkamaan toimintaa ja etsimään aktivointikoodia. Lähetin antaa tässä tapauksessa aktivointikoodisignaalin, joka aktivoi samanaikaisesti kaikki kolme osoitettua mutta aktivoimatonta henkilöhakulaitetta, jotka voivat kuulua mahdollisen vastaanotinjoukon kolmeen täysin mielivaltaiseen ryhmittymään. Aktivointikoodin lähetyksen lopussa kaikki kolme osoitettua hakuvastaanotinta siirtyvät hälytystoimintaan ja hä-lytystoiminnan lopussa kaikki kolme hakulaitetta reagoivat tällöin lähetettyyn puhesanomaan, joka päätetään aktivointikoodin toisella esiintymisellä, joka muodostaa kolmelle osoitetulle ja aktivoidulle henkilöhakulaitteelle deaktivointisig-naalin.
Aktivointiohjaussignaalin ja tällaisen informaatiojärjestelmän käytöstä on olemassa monia muita yhdistelmämuunnoksia. Kuvio 1G esittää sanoma-ajoituskaaviota pääasiassa sekajärjestelmä- n 752<3 toiminnalle, jossa tunnussignaalia seuraa ohjaussana, kolme normaalia osoitetta, dataosoite, datainformaatio ja puhesano-maosoite viidennelle vastaanottimelle, jotka yhdessä aikaansaavat kolmen pelkän äänimerkin antavan hakulaitteen, yhden datasanomahakulaitteen ja yhden puhesanomahakulaitteen oikean osoituksen mutta ei aktivoitumista. Parhaana pidetyssä suoritusmuodossa aktivointikoodia käytetään normaalisti pelkän äänimerkin antavassa toiminnassa mutta tätä voidaan helposti muuttaa. Viidennen henkilöhakulaitteen puhesanomaosoitetta seuraa tällöin aktivointikoodi, joka saa äänisanomahakulaitteen siirtymään hälytystoimintaan, niin että henkilöhakulaitteen käyttäjää voidaan valmistaa vastaanottamaan puhesanoma. On huomattava, että aktivointikoodi vastaanotettaessa kolmen ensimmäisen pelkän äänimerkin antavan hakulaitteen käyttäjät ovat saaneet merkin haun vastaanottamisesta ja datasanomahakuinfor-maatio ja tätä seuraava datainformaatio, joka myös voi olla koodattuna tällaisissa järjestelmissä, on jo vastaanotettu.
Henkilöhakulaitteen, jolle puhesanoma on osoitettu, hälytysai-kana voidaan lähettää yhdeksän muuta pelkän äänimerkin antavaa osoitetta, joita parhaana pidetyn suoritusmuodon järjestelmässä seuraa lyhyt väliaika, joka on pienempi kuin yksi ekvivalent-tinen sanan pituus. Tätä seuraa sitten pituudeltaan vaihtele-va puhesanoma. Pituudeltaan vaihteleva puhesanoma annetaan tällöin vain viidentenä osoitetulle puhesanomahakulaitteelle, jonka aktivointikoodin ensimmäinen vastaanottokerta on aktivoinut. Pituudeltaan vaihtelevan puhesanoman lopussa toinen aktivointikoodi päättää viidentenä aktivoidun puhesanomahenkilö-hakulaitteen äänikanavan toiminnan ja aikaansaa myös yhdeksän muun osoitetun pelkän äänimerkin antavan henkilöhakulaitteen aktivoinnin, niin että järjestelmässä ei jää hukka-aikaa.
Tämäntyyppisiä datainformaatiojärjestelmiä tunteville on selvää, että pelkän äänimerkin antava toiminta aikaansaa hälytys-signaalin antamisen hakulaitteen käyttäjälle määrätyn kiinteän ajastetun jakson ajan, joten pelkän äänimerkin sisältävien hakujen tapauksessa ei ole tarpeellista lähettää deaktivointikoodia 12 752 4 3 sanoman päättämiseksi, koska vastaanotin itse aikaansaa hälytyksen antamisen lyhyeksi kiinteäksi ajaksi. Lisäksi havaitaan, että datasanoman antavan hakulaitteen osoitteen ja tämän jälkeen datainformaation ja sitten aktivointikoodin antaminen aikaansaa ensiksi osoituksen ja datasanoman ilmaisun ja tämän jälkeen henkilöhakulaitteen aktivoinnin ilmaistun sanoman esittämiseksi. Ammattimiehelle on selvää, että aktivointikoodin käytöstä on olemassa monia muunnoksia, jotka lisäävät oleellisesti tällaisten informaationsiirtojärjestel-mien informaation välityskykyä, erikoisesti eri tyyppisten sanomien lomittamiseksi ja aikaisemmin osoitettujen vastaanotinyk-siköiden aktivoimiseksi samanaikaisesti. Tällä samanaikaisella aktivoinnilla toiminnot voidaan saada tapahtumaan samanaikaisesti kaukana olevissa eri paikoissa samoin kuin selektiivisesti ja peräkkäin osoitettujen henkilöhakulaitteiden yhteydessä käytetty aktivointikoodi voi saattaa ajallisesti peräkkäiset toiminnat tapahtumaan etäällä olevissa paikoissa.
Kuviossa 2 on esitetty dekooderipiirin kaavio henkilöhakulaitteelle, joka vastaanottaa ja dekoodaa aktivointisanan keksinnön mukaisesti. Vastaanotin 101 (edullisimmin Motorola BPR 2000) vastaanottaa lähetetyn signaalin kaukana olevalta lähettimeltä ja käsittelee tämän signaalin lineaariseksi ääni-taajuuslähdöksi ja rajoitetuksi äänitaajuuslähdöksi, jotka on merkitty kuviossa 2 lähtönä A ja vastaavasti lähtönä D. Vastaanottimen 101 antama rajoitettu äänitaajuussignaali on digitaalinen signaali, joka syötetään kaikuilmaisupiirille 105. Kaiku-ilmaisupiiri 105 on asynkronien ulkopuolisella kello-ohjauksella ohjattu digitaalisanojen sekvenssi-ilmaisin, jollainen on esitetty US-patentissa 3 855 576. Ohjauslogiikkana 107 on edullisimmin PLA, jota käytetään dekooderijärjestelmän sek-venssilogiikkaohjaimena.
Kun vastaanotin 101 vastaanottaa rajoitetun äänitaajuussignaa-lin (digitaalisen signaalin), signaali syötetään kaikuilmaisupiirille 105 ja korreloidaan tallennetun osoitteen kanssa kaiku-ilmaisupiirissä. Tallennettu osoite syötetään kaikuilmaisu- 75243 13 piirille 105 koodipistoyksiköltä 109. Koodipistoyksikkö 109 on laajennettu versio edellä mainitun US-patentin 3 855 576 koodipistoyksiköstä 36. Täsmällisemmin koodipistoyksikkönä on 12 x 6 PROM. Ajoitusyksikkö 111 antaa perusajoituksen ohjaus-logiikalle 107 ja kaikuilmaisupiirille 105. Valitsinpiiri 103 antaa lähtönä valinnaisesti joko lineaarisen äänisignaalin vastaanottimen 101 lähdöstä A tai 1,7 kHz signaalin ajoitusyk-siköstä 111. Ajoitusyksiköstä 111 tuleva 1,7 kHz taajuus muodostaa kuultavan äänimerkin, kun se johdetaan valitsimen 103 kautta vahvistimelle 113 ja kovaääniselle 115. Ohjauslogiikal-ta 107 tulevat lähtölinjat ohjaavat valitsinta 103. Vahvistimen 113 ohjaa toimintaan ohjauslogiikan 107 lähtösignaali E.
Ohjauslogiikka 107 lataa ohjelmoitavaan ajastimeen 117 asianomaiset kestoajat, jotka antavat maksimikestoajän tietyille kuvion 3 yhteydessä selitettäville vaiheille.
Kaikuilmaisupiiri 105 antaa ilmaisusignaalin lähtöön AB tai AB, kun kaikuilmaisupiiri 105 korreloi keskenään vastaanotetun rajoitetun äänitaajuussignaalin ja henkilöhakulaitteen tallennetun osoitekoodin. Kaikuilmaisupiirin 105 lähtö tunnistaa sekä lähetetyn osoitteen että lähetetyn invertoidun osoitteen. Kuten kuvion 3 yhteydessä ilmenee, invertoitu osoite ilmaisee dekooderipiireille ja erikoisesti ohjauslogiikalle 107 ryhmäkutsutoiminnan suorituksen. Kuvioon 2 liittyvässä taulukossa on esitetty neljä osoitelinjaa Aq, A^, A^, jotka syötetään koodipistoyksikölle 109. Kaksi osoitelinjoista (Aq, A^) tulevat kaikuilmaisupiiriltä 105. Ensimmäinen kuvioon 2 liittyvistä taulukoista esittää tilojen mahdolliset yhdistelmät linjoille Aq ja A^.
Jokainen lähetetty sanoma, joka voi olla tunnus, hakulaitteen osoite tai ohjaussana, lähetetään lohkona, joka jakautuu kahteen sanaan, jotka vuorostaan jakautuvat sananpuolikkaisiin. Koko lohkon lukemiseksi kaikuilmaisupiiriin 105 vastaanottaneelta 101 tulevan sarjamuodossa vastaanotetun rajoitetun äänitaajuussignaalin kanssa suoritettavaa korrelointia varten, kaikuilmaisupiirin 105 on ohjattava lähtöjen Aq ja A^ kautta koko lohkon luku koodipistoyksiköstä 109. Kuten kuvioon 2 14 75243 liittyvästä ensimmäisestä taulukosta ilmenee, kaikuilmaisupii-ri 105 lukee koodipistoyksiköstä puoli sanaa kerrallaan. Kaikuilmaisupiirin 105 ja koodipistoyksikön 109 välinen liikenne on selitetty täydellisemmin US-patentissa 3 855 576. Ohjauslogiikan 107 lähdöt A2 ja A3 määräävät minkä koodilohkon kaikuilmaisupiiri 105 lukee.
Kuvio 3 esittää tilakaaviota henkilöhakulaitteelle, jossa on kuviossa 2 esitetty dekooderipiiri. Dekooderi käynnistetään poiskytketystä tilasta (tila O) ja se suorittaa alkuasetuksensa tilaan 1. Tilassa 109 ohjauslogiikka 107 antaa koodipisto-yksikölle 109 tunnuksen osoitteen binäärikoodin. Kaikuilmaisupiiri 105 lukee koodipistoyksiköstä 109 henkilöhakulaitteen tunnuksen koko binäärilohkon. Kaikuilmaisupiiri 105 korreloi vastaanottimelta 101 saadun rajoitetun äänitaajuussignaalin. Piiri antaa korrelaation tuloksen linjoille AB ja AB.
Ohjauslogiikka 107 antaa lähdöstään R signaalin vastaanottimen 101 toimintaan ohjaavaan tuloon vastaanottimen ohjaamiseksi sen etsiessä henkilöhakulaitteen tunnusta. Ohjauslogiikka 107 ajoittaa vastaanottimen 101 toimintaanohjauksen sisäisen ajoitus jakson avulla, joka on johdettu kellosta 111. Ohjauslogiikan 107 lähdön R suorittama vastaanottimen poiskytkentä on esitetty tilana 2 kuviossa 3. Dekooderipiiri vuorottelee tilojen 1 ja 2 välillä kunnes kaikuilmaisupiiriin 105 syötetty rajoitettu äänitaajuussignaali korreloi kaikuilmaisupiirin 105 tallennetun koodilohkon kanssa. Tämä toimintamuoto tunnetaan yleisesti paristonsäästötoimintana.
Ohjauslogiikka 107 pitää vahvistimen 113 estotilassa sekä dekoo-derin tilassa 1 että tilassa 2 ollessa. Siirryttäessä tilasta 1 tilaan 2 ohjauslogiikka 107 lataa paristonsäästöajan ohjelmoitavaan laskuriin 117. Laskuri 117 laskee tämän ajan ja palauttaa dekooderin tilaan 1. Mikäli tunnus havaitaan vastaanottimen 101 ollessa ohjattuna toimintaan, siirrytään joko tilaan 3 tai tilaan 8. Kummassakin siirtymässä ohjauslogiikka 107 lataa ohjelmoitavaan ajastimeen 117 ohjaussanan etsimisajan.
is 75243
Kaikuilmaisupiiri 105 voi havaita sekä henkilöhakulaitteen tunnuksen binäärikoodin että invertoidun binäärikoodin. Jos kaikuilmaisupiiri 105 korreloi invertoimattoman tunnuksen, tällöin ohjauslogiikka 107 saa ilmaisusignaalin tulolinjaansa A. Jos kaikuilmaisupiiri 105 korreloi invertoidun tunnuksen, tällöin ohjauslogiikka 107 saa tulosignaalin D tuloonsa. Näistä kahdesta eri tyyppisestä tunnuksesta ohjauslogiikka 107 voi päätellä, onko lähetetty sanoma ryhmäkutsu vai yksittäishaku. Invertoitu tunnus on ilmaisuna ryhmäkutsusta, kun taas inver-toimaton tunnus ilmaisee yksittäiskutsun. Jos kaikuilmaisupiiri 105 saa invertoimattoman tunnuksen, tilasta 1 siirrytään tilaan 3. Jos kaikuilmaisupiiri 105 saa invertoidun tunnuksen, tilasta 1 siirrytään tilaan 8. Ryhmäkutsua käsitellään myöhemmin tilasta 1 tilaan 3 tapahtuvan siirtymän käsittelyn jälkeen.
Tilassa 3 ohjauslogiikka pitää vastaanottimen 101 toiminnassa koko ajan. Ohjauslogiikka 107 antaa signaalit A9 ja A , jotka antavat koodipistoyksikölle 109 käskyn ohjaussanan binäärikoodin antamiseksi. Ohjauslogiikka 107 pitää vahvistimen 113 estotilassa. Kaikuilmaisupiiri 105 kyselee koodipistoyksikös-tä 109 ohjaussanan koko binäärilohkon ja suorittaa korreloinnin ohjaussanan ja vastaanottimelta 101 vastaanottamansa rajoitetun äänitaajuussignaalin välillä. Ohjauslogiikka 107 odottaa ilmaisusignaalia tuloon A kaikuilmaisupiiriltä 105.
Koska vahvistinta 113 ei ole aktivoitu valitsimen 103 tila voi olla mielivaltainen. Jos kaikuilmaisupiiri 105 ei koskaan korreloi ohjaussanaa, ohjelmoitava ajastin 117 suorittaa aika-katkaisun ja ohjauslogiikka 107 ja muu osa dekooderista palaa tilaan 1. Tilaan 1 palattaessa ohjelmoitavaan laskuriin 117 ladataan jälleen tunnuksen haun kestoaika. Tämä on tehtävä aina dekooderin palatessa tilaan 1. Jokaisessa seuraavassa tilassa on mahdollisena vaihtoehtona paluu tilaan 1, kuten kuviosta 3 havaitaan. Siirtymää takaisin tilaan 1 ei käsitellä yksityiskohtaisesti jokaisen tilan tapauksessa, koska kaikki tapaukset ovat identtisiä tai lähes samanlaisia.
16 75243
Kun kaikuilmaisupiiri 105 antaa luotettavan ohjaussignaalin korreloinnin, kaikuilmaisupiirin 105 linjalta AB annetaan ilmaisu-signaali ohjauslogiikan 107 tuloon A. Tämä saa dekooderin siirtymään tilasta 3 tilaan 4. Tämän siirtymän aikana ohjelmoitavaan laskuriin 117 ladataan kestoaika dekooderin suorittamalle henkilöhakulaitteen osoitelohkon etsinnälle. Ohjaus-logiikka 107 antaa signaalit A^ ja A^, jotka ohjaavat koodi-pistoyksikön 109 antamaan henkilöhakulaitteen osoitteen binää-rilohkon. Kaikuilmaisupiiri 105 kommunikoi koodipistoyksikön 109 kanssa edellä selitetyllä tavalla (joka on myös selitetty täydellisemmin US-patentissa 3 855 576). Siirtyminen pois tilasta 4 voi tapahtua kahta tietä. Jos kaikuilmaisupiiri 105 ei korreloi henkilöhakulaitteen osoitetta, ohjelmoitava ajastin 117 suorittaa aikakatkaisun ja dekooderi palaa tilaan 1.
Jos kaikuilmaisupiiri 105 korreloi henkilöhakulaitteen osoitteen, kaikuilmaisupiirin lähdöstä AB lähetetään ilmaisusig-naali ohjauslogiikan 107 A tuloon. Ohjauslogiikka 107 lataa ohjelmoitavaan ajastimeen 117 maksimikestoajän dekooderin suorittamalle ohjaussanan etsimiselle.
Kun kaikuilmaisupiiri 105 on korreloinut henkilöhakulaitteen osoitteen, dekooderi siirtyy tilasta 4 tilaan 5. Ohjauslogiikan lähdöt A^ ja A^ antavat koodipistoyksikölle 109 käskyn koodisanan lohkon antamiseksi. Tilassa 5 ollessaan kaikuilmaisupiiri 105 etsii tallennetun koodisanan ja rajoitetun ääni-taajuustulon välistä korrelaatiota. Ohjauslogiikka 107 odottaa korrelaatiosignaalia tuloonsa A. Tilasta 5 on jälleen kaksi siirtymismahdollisuutta. Jos kaikuilmaisupiiri ei vastaanota ohjaussanaa, ohjausajastin 117 suorittaa aikakatkaisun ja dekooderi palaa tilaan 1. Jos kaikuilmaisupiiri 105 havaitsee ohjaussanan, dekooderi siirtyy tilaan 6. Siirtymän aikana ohjauslogiikka 107 lataa ohjelmoitavaan laskuriin 117 hälytysäänen kestoajan.
Tilassa 6 ohjauslogiikka 107 ohjaa toimintaan valitsin 103 tulon B, mikä mahdollistaa 1,7 kHz signaalin siirtymisen valitsimen 103 kautta vahvistimelle 113. Ohjauslogiikka 107 ohjaa 75243 17 vahvistimen 113 toimintaan, mikä saattaa kovaäänisen 115 antamaan kuultavan äänimerkin. Tilan 6 hälytysäänijakson aikana ohjauslogiikka 107 estää A ja D tulot. Kaikuilmaisupiirin 105 ja koodipistoyksikön 109 tilat ovat siten mielivaltaisia. Hälytysäänen aika päättyy ohjelmoitavan ajastimen 117 aika-katkaisuun. Tilasta 6 on vain yksi siirtymismahdollisuus, ts. ohjelmoitavan ajastimen 117 aikakatkaisu. Tilasta 6 siirrytään tilaan 7. Siirtymisen aikana ohjelmoitavaan ajastimeen 117 ladataan jälleen kestoaika. Tämä kestoaika vastaa puhesanoman maksimikestoa.
Tilassa 7 ohjauslogiikka 107 aktivoi valitsimen 103 A tulon valmistamaan puhesanoman vastaanottoa vastaanottimen 101 lineaarisesta äänitaajuuslähdöstä. Vahvistin 113 on ohjattuna toimintaan samoin kuin se oli tilassa 6. Ohjauslogiikan 107 tulo A on estettynä kuten tilassa 6. Kaikuilmaisupiirin 105 ja koodipistoyksikön 109 tilat ovat vastaavasti määräämättömiä. Tilasta 7 siirrytään tilaan 1. Siirtymä tapahtuu, kun ohjelmoitava ajastin 117 suorittaa puhesanoman keston aikakatkaisun.
Palattakoon siirtymään tilasta 1 tilaan 8. Henkilöhakulaitteen ryhmäkutsutoiminta alkaa dekooderin etsiessä tunnusta tilassa 1 aikaisemmin selitetyllä tavalla. Dekooderin siirtymiseksi tilaan 8 kaikuilmaisupiirin 105 on korreloitava invertoitu tunnus sen rajoitetun äänitaajuussignaalin tulossa. Korrelaation esiintyessä ja invertoitu tunnus havaittaessa siirtymä tilasta 1 tilaan 8 tapahtuu samalla tavoin kuin tilasta 1 tilaan 3. Siirtymä tilasta 8 tilaan 9 vastaa siirtymää tilasta 3 tilaan 4.
Tilassa 9 ohjelmoitavaan laskuriin 117 ladattu hakuaika on kes-toajaltaan pidempi. Pidemmän kestoajan syynä on, että dekooderin on etsittävä omaa osoitettaan lähetetyn osoiteryhmän joukosta. Koska osoitteet lähetetään peräkkäin, tietyn henkilö-hakulaitteen osoite voidaan lähettää ryhmän viimeisenä, mikä siten edellyttää pidempää hakuaikaa kuin yksittäishakutoimin-nassa (tila 4).
1. Ί524Ζ
Siirtymä tilasta 9 tilaan 10 vastaa siirtymää tilasta 4 tilaan 5. Tila 18 on sama kuin tila 5. Siirtymä tilasta 10 tilaan 11 vastaa siirtymää tilasta 5 tilaan 6. Tila 11 on sama kuin tila 6 ja siirtymä tilasta 11 tilaan 12 vastaa siirtymää tilasta 6 tilaan 7. Tila 12 on sama kuin tila 7 ja siirtymä tilasta 12 tilaan 1 vastaa siirtymää tilasta 7 tilaan 1.
Seuraavalla sivulla oleva taulukko I on keksinnön mukaisen ohjauslogiikan 107 sisältävän PLA-piirin aikasekvenssilogiikka-taulukko.
19 7 5 2 4 3
S
s >4 in
In CN
rtJ ' H ^ '—· O .—- tn tn tn tn — — tn — *-* c tn tn tn to m o O m m nj o E cncncn - - v lo rsi m in •R --- O OH - — - tn -p rH — — g o o ~ o to 3 3 ^ 5¾ gi ttJCM "" jq
* sHn; fl I
| si 3 I 11 il il ! j .3 κΙs § * * s “s “!χί ^
i li | | S§ li U g I
<ö +> tn K ,2 4¾ Ä ω Ä ad (5-¾ •n «32 3 3 G 22 35 « 3 g -h to to^ jj |j jj <5 Jj *jjj ^ ^
ig rtf HXXXXOOXHOXXOXXXXXX
rtT OXXXXOOXrHrHXXOXXXXXX 44
3 W OOO O OO OOO OOO OOO HH HO
-H
3
<0 CO XXX XXX XXX XXX XXX OX-HX
-R -P (0 04 ·—I x 1—t I—I OX H H H r| X H rl rl x O rH <H x
44 -R 3 -R
Γ—I tJ1 3 O (0 rH
En O _ C <0 Q OHO Ή i—I O OOH i—I O O OOH 1—I o oo ·*
-P rH
^ Q OOH H OO HÖH HOO OOO OH HO
“ |
(0 Q OOO rH OO OOO OOH H O H RH HO
M cP OOO O OO OOO OOO OOO oo oo
tt^ dP OOO O H H OOO rH i—| r—I OOO rH rH OO
# H
Ct OOO O OO HHH HHH OOO OO H rH
s C 04
•H o OOO O OO OOO OOO HHH HH HH
o|
3 2* cT OOO O OO OOO OOO OOO oo oo EH
H
tn o OrHX X OH OHX O rH X O-HX OH O -H
/3
Q OOO rH XX XXX XXX xxx xx XX
< OOH o XX OOH OOH OOH XX XX
3 'w 20 75243 1 o ^ ~ w ~ ~ c (0 (0 C/l w to ^ m ^ m 8 m «-.in .5 * (B * —' * (Λ v
-U 0 3 O _ O O
·— X. — (0 — M 00 —
-3 ^ || a I
I x j |jxJ* jj |j * jjj
I j| j| il I I
+J CM
i§ < ο x x η x x oxx xx xx Λ ä co 3 ο ^ ΟΧΧΉΧΧΟΧΧΧΧΧΧ 3 λ; +3 ,¾ ma w οοοοοοοοοη.-ι.-(ο ‘Cl r-\ ^ a
_, ^ w XXX XXX XXX OX H X
iH -r·* m
Oh rl H rl rl H rl Hi—(X OH rl H
.* -π a -π
.H (J1 3 O
rtj H
Eh O
C rä Q f—I Ο Ο OOH Η Ο Ο Ο Ή HO
J 4 Ή
H Q HOO OOO OOH HH HO
(0
!> CN
$ Q Ή O O OOO OOO oo oo <D m
CO O OOH H O H H O H rH H rl O
dP HHH OOO π-1 H H OO H H
o HHH OOO OOO HH H H
§ •S o'1 HHH OOO OOO oo oo
^ 2 dT OOO I—I H H I—I rH rH H H >H(H
EM
H
O O-HX OHX Ο Ή X ΟΉ OH
5 —. S/1 S/* K/< K>* kv* >y) »yli V^«4 »V4 S> kyil [ 1 r'S <S KN rS rN r*M <S rN r*H rS »'N κΝ
< OOH OOH OOH XX XX
21 7524 3
Kuvio 4 esittää vastaanotinta esillä olevan keksinnön lai-telmistototeutusmuodossa. Vastaanotin 200 vastaanottaa lähetetyn signaalin antennin kautta ja antaa demoduloidun äänitaa-juussignaalin äänitaajuusvahvistimelle 202. Äänitaajuusvah-vistin 202 on kytketty kovaääniseen 204. Vastaanotin 200 on varustettu toisella lähdöllä mikroprosessoriin 206, joka parhaana pidetyssä suoritusmuodossa on 146805 mikroprosessori, jota valmistaa Motorola, Inc. Tämä toinen yhteys vastaanottimesta 200 mikroprosessoriin 206 on rajoitettu äänitaajuus-signaali, jota käytetään korreloinnissa ja dekoodauksessa. Mikroprosessorin eri lähdöt ohjaavat äänitaajuusvahvistinta 202 ja ne on merkitty hälytys, hälytyksen ohjaus ja äänitaajuuden ohjaus. Lukumuisti 208 muodostaa muistitilan mikroprosessorin 206 laitelmistotoiminnalle. Lukumuisti 210, joka on osoitettu koodipistoyksiköksi, antaa yksityisen vastaanottimen osoi-teinformaation. Mikroprosessori 206 on kytketty ja se antaa signaaleja apupiireille 212, jotka puolestaan ohjaavat stabiloidun B+ ja B+ signaalin kytkentää vastaanottimelle 200.
Kuvio 5 esittää virtauskaaviota kuviossa 4 esitetylle mikro-prosessorilaitelmistotoiminnalle. Esillä olevan keksinnön dekooderin toiminta alkaa käynnistyksen havaitsemisella, joka tapahtuu, kun vastaanotin aluksi kytketään toimintaan.
Käynnistys- ja alkuasetustoimintojen aikana mikroprosessori valmistetaan dekoodaustoimintaa varten. Tähän valmistusprosessiin sisältyy osana äänihälytyksen aktivointi kunnes se palautetaan aikakatkaisulla ja äänimerkki- ja puhesanomatoimin-nan tapauksessa aktivoidaan lisäksi äänitaajuuskanava kunnes se palautetaan.
Alkuasetuksen jälkeen mikroprosessori on valmiina vastaanottamaan informaatiota vastaanottimelta ja dekoodaamaan vastaanotetut signaalit. Parhaana pidetyssä suoritusmuodossa nämä signaalit ovat digitaalisesti koodattuja sanoja Golay-sekvenssi-koodin määrätyssä muodossa kuten aikaisemmin on selitetty.
75243 22
Tunnuksen korrelointi ilmaisee valitun tunnuksen läsnäolon ja sitä käytetään paristojen säästön aikaansaamiseen. Jos tunnusta ei havaita, henkilöhakulaite siirtyy paristonsäästö-toimintamuotoon, missä vastaanottoyksikkö on lepotilassa määrätyn aikajakson. Tämän jälkeen vastaanotin kytkeytyy uudelleen toimintaan korreloimaan jälleen asynkronisesti signaaleja tunnuksen esiintymisen määräämiseksi. Jos tunnus- tai invertoitu tunnussignaali havaitaan, seuraavana vaiheena on ohjaussanasignaalin läsnäolon dekoodaus.
Tunnussignaalin havaitseminen ilmaisee, että henkilöhakulaitteen on tutkittava yksi osoite, kun taas invertoitu tunnus-signaali ilmaisee/ että henkilöhakulaitteen on pysyttävä toiminnassa 16 osoitteen ajan, mikä muodostaa ryhmätoimintamuodon parhaana pidetyssä suoritusmuodossa. Mikäli ohjaussanaa ei havaita, henkilöhakulaite palaa kummassakin tapauksessa tunnuksen esiintymistä korreloivaan toimintaan.
Tunnussignaalin esiintyessä vastaanotin korreloi kyseisen yhden osoitteen ja määrää onko haku havaittu vai ei. Tässä yhteydessä haun havaitseminen merkitsee sitä, että korrelaattorin osoite vastaa osoitekoodipistoyksikössä olevaa osoitetta.
Jos osoite ei ole pistoyksikössä oleva, toiminta palaa tunnuksen korrelointiin.
Invertoidun tunnuksen tapauksessa jos mikään ryhmän 16 osoitteesta ei vastaa vastaanottimen osoitekoodimuistissa olevaa osoitetta, toiminta palaa ohjaussanan korrelointiin. Tässä tapauksessa koska laite on jo ryhmätoimintamuodossa, toista ohjaussanaa voidaan käyttää ilmaisemaan ryhmän jatkuminen.
Jos ohjaussanaa ei havaita, ohjelman toiminta palautuu tunnuksen korrelointiin.
Jos haku havaitaan vastaavan osoitteen esiintymisestä yhtenä ryhmän 16 mahdollisesta osoitteesta, tällöin päätösprosessi riippuu siitä sisältääkö lähetetty sanoma äänimerkin ja puhesa-noman tai datasanoman tai pelkän äänimerkin.
23 75243
Jos sanoma sisältää pelkän äänimerkin ja osoite on havaittu, hälytystoiminta voidaan käynnistää ja hälytyksen tultua aika-katkaistuksi tai palautetuksi hakuvastaanottimen toiminta palautetaan tunnuksen korrelointiin. Aktivointi- ja deaktivoin-tikoodisignaaleja käytetään eniten hyväksi esillä olevan dekoo-derinäänimerkki- ja puhesanomatoiminnassa.
Vaikka ominaisuus ei sisälly parhaana pidettyyn dekooderiin, tapauksessa, jossa data havaitaan kaaviossa katkoviivoin esitetyllä tavalla, datan dekoodaustoiminta aloitetaan kyselyllä onko datavirta päättynyt. Jos dataa ei tule lisää, datan de-koodaustoiminnasta siirrytään takaisin, niin että laite voi tällöin suorittaa tunnuksen korrelointia.
Äänimerkki- ja puhesanomatoimintamuodossa oikean osoitteen dekoodausta vastaava haku havaittaessa seuraavana vaiheena on aktivointikoodisanan korrelointi ja tällöin tehdään päätös onko aktivointikoodisana todella löydetty vai ei. Jos aktivointi-koodia ei löydetä määrätyn aikakatkaisujakson sisällä, tällöin ohjaus palautetaan tunnuksen korrelointiin. Aikakatkaisujakso voidaan parhaana pidetyssä suoritusmuodossa määrätä mielivaltaisesti riippuen siitä kuinka suuri maksimilukumäärä yhteen-koottuja osoitteita sanomajärjestelmään halutaan. Jos aktivoin-tikoodi havaitaan, tällöin henkilöhakulaitteen toiminta siirtyy asianomaiseen hälytysrutiiniin, joka katkaistaan ajoitetusti kahden sekunnin kuluttua, jolloin äänikanava aktivoidaan siten, että puhesanoma saadaan kuuluviin.
Vastaanottimen ollessa tässä toimintamuodossa äänikanava avoimena dekooderi suorittaa deaktivointikoodisanan korrelointia sen määräämiseksi, koska äänikanava on suljettava. Jos deak-tivointikoodia ei havaita, avoin äänikanava suljetaan kiinteän aikakatkaisujakson kuluttua. Äänikanavan vaimentamisen jälkeen dekooderin toiminta palaa tunnuksen korrelointiin.
Tunnetuissa automaattisesti äänikanavan sulkevissa vastaanottimissa on käytetty kantoaaltosignaalin läsnäolon tai puuttumisen havaitsemista määräämään, koska äänikanava on suljettava.
75243 24
Deaktivointikoodisanan etuna on, että se vaikuttaa vain niihin henkilöhakulaitteisiin, jotka on osoitettu oikein ja jotka ovat vastaanottaneet sanoman. Äänikanava voidaan tällöin sulkea sopivalla tavalla paitsi häiritsevän kohinaäänen estämiseksi myös mahdollistamaan aikajakson, jota puhesanoma ei käytä, hyväksikäyttÖjärjestelmän muihin osoitustoimintoi-hin. Yksityiset sanomat voivat olla mielivaltaisen pitkiä järjestelmän palatessa normaaliin toimintaan, jossa uusia osoitteita lisätään deaktivointikoodin päättämien aikaisempien puhesanomien perään.
Taulukko 2 esittää heksadesimaalimuodossa laitelmistomuodon koko ohjelmakoodivedosta, joka on kuviossa 4 esitetylle mikroprosessorille soveltuvan kielen mukainen. Tämän koodin lataus asianomaiseen ROM-piiriin aikaansaa kuvion 5 virtauskaaviossa esitetyn toiminnan.
75243 25
Taulukko 2
4800 93 37 00 3F 04 37 01 Αβ 67 3? 05 02 00 5E A6 0C
4310 3? 04 A6 55 AB 10 7? 5C A3 90 26 FA 5A Tl 25 FE
4920 A3 10 26 F8 43 23 E7 27 03 4F 20 EA 16 00 AE ?F
4830 9C 15 00 A6 08 03 00 73 01 00 11 09 00 00 76 14 4840 00 02 00 FD 15 00 4A 25 BC 5A 20 E7 14 00 02 00 4850 FD 15 00 5C FC AB 08 03 00 FD 17 00 46 24 02 16 4850 00 14 00 02 00 FD 15 00 5A 26 BC 81 3F 11 08 e0
48?0 09 10 11 3F 23 0D 00 02 IB 23 ID 00 1C 04 CD IB
4880 BC A6 0B B7 01 ID 01 ID 01 16 04 37 01 ID 01. ID
4990 01 37 01 A6 0Ϊ B7 01 ID 01 ID 01 16 00 B7 10 ID
48A0 10 04 10 05 02 10 02 1C 10 IA 10 5F A6 01 AD 29 4-9B0 A6 02 AD 25 A6 05 AD 21 A6 06 AD ID A6 Z9 AD 19 49C0 A6 0A AD 15 A5 0D B7 01 ID 01 ID 01 B5 00 46 36 4SD0 51 34 51 A4 0F B7 53 20 ID 37 01 ID 01 A6 02 B7 48E0 13 B6 00 46 36 51 46 25 02 IB 10 66 55 46 66 55 4.3Γ0 5C 3A 13 26 71 81 ID 11 B6 51 44 24 02 1C 11 97 4900 D6 17 73 B7 2E 54 D6 1? A5 25 04 44 44 44 44 A4 4910 07 37 32 0D 11 04 33 2E 33 32 BE 53 D6 IF BE B7 4-920 2D D6 17 C8 37 31 57 36 32 35 2E 66 55 35 31 35 4930 2D 66 55 5C A3 0C 25 IF 57 B6 55 ES 56 B8 57 E8 4940 58 FS 59 B8 5C E8 5F E7 61 5C A3 03 25 E3 57 E5 4950 55 5C 37 14 5F 49 66 2D 66 31 66 35 5C A3 04 25 4960 74 BS 14 A3 17 25 E8 09 01 0D AB 03 63 2D 63 31 4970 63 35 5A A3 01 26 F5 00 11 03 CC IA EE A6 0F B7
4980 01 3F 1F 04 10 03 02 10 06 17 10 A6 04 20 08 IE
4990 10 3C 17 14 11 A6 30 37 20 CC ID 55 17 22 A6 19 49A0 B7 ID BE IE D6 17 DE B7 13 D6 1F 15 B7 14 D6 17 4930 EC B7 12 A3 00 27 ID 5A A3 02 25 ID 5A 5A 9D 21
49C0 02 IE 22 D6 17 D2 B7 17 D5 17 D6 B7 18 D6 17 DA
49D0 37 19 20 18 IE 22 9D 20 02 AE 01 A6 03 4A 26 FD
49E0 E6 2D B7 17 E6 31 B? 18 E6 35 B7 19 08 01 07 17 4970 01 17 01 9D 20 06 33 17 33 18 33 19 A6 0D B7 28 4A00 AE 03 9F 4C A4 03 37 IA 97 17 01 0E 00 00 66 39 4/»10 66 3D 66 41 07 12 6C E6 39 B8 17 B7 15 B6 3D B8 4-A20 18 37 16 E6 41 B8 19 44 97 D6 IE 73 BE 16 54 D9 4A30 IE 73 BS 15 54 D9 IE 73 BE IA E7 25 B6 25 BB 26 i-A40 BB 27 3B 28 AI 0C 22 03 CC IA FF 0E 22 03 9D 20
-«•A50 07 AI 50 25 03 CC IB 0B 0E 01 07 3A ID 26 03 CC
4A60 IE 6A A5 19 B7 ID 9D B6 IE AI 01 27 3E 3A 13 26 AA70 3? 3A 14 27 3E BE IE D6 1? DE B7 13 BE IA 21 E7
ΑΑΡ0 CC IA 02 3A 12 27 03 9D 20 02 IE 12 0E 01 07 3A
AA90 ID 26 08 CC IE 6A A6 19 B7 ID 9D A6 11 4A 26 FD
4AA0 9D 15 01 A6 02 4A 26 FD CC IA 02 9D 9D 9D 9D 9D
Af30 9D 20 EE 3E IE 26 12 A6 04 B7 01 A6 02 4A 26 FD
4AC0 3F 01 A6 0C B7 13 CC 13 34 5A 27 22 5A 26 IB 3A
4AD0 24 27 08 A6 02 37 11 93 9D 20 0C 0C 22 04 37 IE
4AT0 20 05 A6 03 B7 IE 9D CC IB 59 A3 04 27 0C 37 01
4AF0 37 IE 08 10 02 3C 11 CC 19 9C 37 01 CC IE A0 3E
26 752 4 3
4300 IS 26 21 ?D 9D 21 0Λ ID 22 20 06 BS IS 26 03 1C
4310 22 AS 04 B7 IS 20 E0 5A 5A 5A A3 02 24 IA A6 02 4320 37 IS 20 20 5a A3 02 24 03 CC 13 C8 5A 5A A3 02
4330 24 06 A6 02 B7 IE 20 07 5A 5a 26 BE CC ID 55 9D
4340 AS 93 20 02 AS 35 0C 22 04 A6 01 20 04 A6 10 21 4150 FC B7 24 9D 9D A6 0B 20 0D AE 91 9D A6 05 20 04
4360 AE 1Γ AS IE 17 01 BE 13 4A 26 PD 0E 01 07 3A ID
4370 25 09 CC IS 6a A6 19. 37 ID 9D CD IE B5 3A 13 26
4380 EA CC 19 9C 9C CD 15 BC 0E 01 09 A6 0P B7 01 AD
4390 2C CC IE 6a 3A 13 B6 13 A1 02 24 18 A6 0P B7 01 4BA0 AS 02 4A 25 PD 3F 01 35 13 26 09 AD 10 AD 0E 3? 4330 IS CC 19 9C AS B6 B7 09 A6 0F B7 09 8F AE 06 A6
43C0 A5 4A 26 FD 5A 26 F8 81 A6 61 B7 13 A6 03 B7 1A
43D0 AS 05 4A 26 FD 9D CD ID ID B6 13 A1 05 22 0C E6 43E0 39 49 36 1C ID βΐ ID 01 9D 20 0C £6 39 E7 45 Γ6
43F0 3D E7 49 E6 41 57 4D 3A 13 27 08 CD 1E AE CD ID
4C00 10 20 D3 3F IB A6 03 B7 13 36 1C 4A 26 FB CD ID
4C10 05 IE 11 12 11 0F 11 05 A6 04 9D 20 04 3A IB A6 4C20 01 37 14 CD ID ID A6 08 4A 25 FD 9D 26 IB 4C A4 4C30 03 B7 13 97 E6 45 B8 17 37 15 E5 49 B8 18 B7 15
4C40 E6 4D 38 19 44 97 D5 IE F3 BE 16 54 D9 IE F3 BE
4C50 15 54 D9 IE F3 BE IB 02 11 04 E7 29 20 04 E? 25 4C60 21 FC 3A 14 26 BD CD ID ID 03 11 32 B6 25 BB 26 4C70 33 27 BB 28 AI 0C 22 02 20 3A 01 10 03 9D 20 08 4C80 A1 50 25 04 15 11 20 2E B6 30 B7 17 B6 34 B7 18 4C90 35 38 B7 19 A6 0C 4A 26 FD 13 11 CC 1C 15 0B 10
4CA0 07 AS 02 4A 26 FD 20 11 B5 29 BB 2A BB 2B BB 2C
4C30A1 0C 22 05 14 11 CC ID 2F CD ID 10 IF 11 3A 13 4CC0 27 0F 12 11 3C IB CD ID 05 ID 01 9D 9D 9D CC 1C
4CD0 15 A6 07 4A 9D 9D 26 FB A6 02 B7 IE CD ID ID 08 4CS0 10 0A ID 01 ID 01 9D 3A IE CC 19 9C 3A 24 27 06 4CF0 ID 01 ID 01 20 0C 0C 22 04 3F IE 20 05 A6 03 B7 4D00 IE 9D CC IB 60 BE IB 35 1C 66 45 66 49 66 4D 81
4D10 B5 2F B7 17 B5 33 B7 18 B6 37 B7 19 81 B5 IA 4C
4D20 A4 03 B7 1A 97 0E 00 00 66 39 66 3D 66 41 .81 3F
4D30 IF 03 11 02 3C IF 04 10 06 05 11 13 0D 10 10 A6 4D40 20 37 20 IF 10 0A 00 0D A6 05 B7 IE CC 19 9C A6 4D50 80 B7 20 IE 10 AS 04 20 0C A6 0C 37 20 IF 10 A6 4D60 02 B7 IF A6 0C B7 22 A6 60 B7 01 A6 19 B7 ID A6 4D70 7D 37 21 09 22 03 9D 20 02 1C 00 17 01 05 22 04
4D80 A6 06 20 04 21 FS A6 10 4A 26 FD 9D 9D ID 00 3A
4D90 21 26 6C 3A 20 26 0? 07 22 05 1C 23 CC 18 93 07 4DA0 11 01 81 CC IE 2C 3A IF 27 12 04 22 05 21 04 A6
4T5B0 0A 20 02 A6 01 4A 26 FD 9D 9D 20 33 3C IF A5 7D
4DC0 37 21 07 22 16 05 22 05 15 22 9D 20 AC 14 22 A6 4DD0 e8 4A 26 FD 17 01 9D 3C IF 20 9E 09 22 04 18 22 4DI0 20 9E 19 22 21 FC 05 11 03 9D 20 0B 02 22 08 12
4DF0 22 A6 05 37 IF 20 32 13 22 9D 9D 9D CC ID 79 0E
27 752 4 3 4100 10 02 04 22 0? A6 09 4A 26 2D 9D 9D 17 01 20 11
4.210 02 01 09 3Α ID 26 0A ID 10 CC 12 6C A6 19 B7 ID
4220 9D 16 01 9D A6 02 4A 26 FD CC ID 73 IB 01 0F 10
4230 07 ID 01 11 11 CC IE A0 01 11 04 11 11 20 15 0C
4240 10 08 02 10 05 ID 01 CC 18 93 06 10 07 A6 06 B7
.4250 12 CC 19 9C A6 19 B7 ID 02 01 07 3A ID 26 07 CC
4260 12 6C A6 19 B7 ID AD 4D 20 FI 16 11 A6 19 B7 ID
42^0 11 11 32 01 ID 00 04 10 17 0C 10 14 07 11 0B 3F
4290 12 A6 01 B7 20 12 10 CD ID 55 AD 3A 16 11 20 04 4E90 17 11 1C 01 02 01 02 3A ID 26 0? ID 01 06 11.02
42A0 AD 24 17 11 20 41 A6 19 37 ID AD 09 20 E6 9D ID
4250 01 ID 01 20 05 A6 14 4A 26 FD 21 FI 16 01 A6 05
42C0 4A 26 FD 17 01 81 A6 0C B7 01 A6 C8 4A 26 FD IS
4ED0 11 0C 23 10 A6 03 52 08 00 01 5C 4A 26 29 A3 01 422-0 22 02 19 11 3F 01 81 0F 23 06 09 11 03 CC ID 59 4220 CC 18 93 00 01 01 02 01 02 02 03 01 02 02 03 02 4200 03 03 04 01 02 02 03 02 03 03 04 02 03 03 04 03 4210 04 04 05 01 02 02 03 02 03 03 04 02 03 03 04 03 4220 04 04 05 02 03 03 04 03 04 04 05 03 04 04 05 04 4230 05 05 06 01 02 02 03 02 03 03 04 02 03 03 04 03 4240 04 04 05 02 03 03 04 03 04 04 05 03 04 04 05 04 4250 05 05 06 02 03 03 04 03 04 04 05 03 04 04 05 04 4260 05 05 06 03 04 04 05 04 05 05 06 04 05 05 06 05 4270 06 06 07 Dl AB £8 6B 2A AC 5A D3 14 60 84 B8 83
4280 D8 10 60 68 0B 6C 34 ED 30 83 64 39 4C 07 38 6F
4F90 90 77 D0 08 30 98 37 3B 72 8C C3 27 87 50 0C E4
42A0 20 10 43 A0 A0 2A B5 66 A6 A5 A2 6Ϊ DD 51 3C 8A
4250 3E C8 5A 6C 14 B7 1C D3 DC 6D CA 4A 63 50 EE 5C
42C0 7E 87 B2 F3 9D EC 18 12 e7 06 0C 02 00 0C 07 09 42D0 06 09 40 40 2C 2C 65 65 94 94 92 92 06 06 60 01 4220 08 66 AC 24 F4 01 01 01 01 0A 62 62 58 80 58 58 42F0 58 58 58 00 00 .00 IB 84 13 64 18 00 18 00 18 00

Claims (3)

75243
1. Dekooderi useiden vastaanottimien joukkoon kuuluvaan vastaanottimeen lähetetyn akti voi nti koodisignaaleja sisältävän informaation vastaanottamiseksi, jolloin jokaisella mainitulla vastaanottimella on edeltäkäsin määritelty hälytys-sekvenssi, tunnettu siitä, että dekooderissa on: elin (107), joka reagoi vastaanotettuun koodattujen signaalien ensimmäiseen joukkoon, ja joka valitsee yhden jakson ainakin ensimmäisestä ja toisesta aikajaksosta, jolloin vastaanotin ilmaisee ja dekoodaa vastaanotetut osoiteella koodatut si gnaali t; ajastuselin (117), joka reagoi mainittuun vaiintaelimeen (107) ensimmäisen ja toisen aikajakson ajastamiseksi; ja elin (107), joka ragoi mainitun vastaanottimen ilmaistuun ja dekoodattuun osoitteeseen mainitun vastaanottimen saattamiseksi valmiustilaan lisäinformaation vastaanottamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastaanottimen dekooderi , tunnettu siitä, että mainittu vastaanotettujen koodattujen signaalien ensimmäinen joukko sisältää tunnuksen ja invertoidun tunnuksen signaalin, jolloin valintaelin (107) valitsee mainitun ensimmäisen aikajakson vastaanotettujen koodattujen signaalien ensimmäisen joukon perusteella, jossa on tunnus, ja jolloin se valitsee mainitun toisen aikajakson vastaanotettujen koodattujen signaalien ensimmäisen joukon perusteella, jossa on invertoitu tunnus.
3. Menetelmä koodattujen signaalien dekoodaamiseksi, kun koodatut signaalit sisältävät akti voi ntisignaaleja informaation lähettämiseksi useiden vastaanottimien joukkoon kuuluvaan vastaanottimeen, jolloin jokaisessa vastaanottimessa on ennaltamäärätty hälytyssekvenssi, menetelmän käsittäessä vaiheet, joissa: ilmaistaan ja dekoodataan vastaanotettu koodattujen signaalien ensimmäinen joukko; ja menetelmän ollessa tunnettu siitä, että siinä 75243 valitaan yksi jakso ainakin ensimmäisestä ja toisesta aikajaksosta, jolloin vastaanotin mainitun ensimmäisen vastaanotettujen koodattujen signaalien joukon perusteella ilmaisee vastaanotetun osoitteella koodatun signaalin; ilmaistaan ja dekoodataan vastaanotetut osoitesignaalit valitun yhden, mainituista ainakin ensimmäisestä ja toisesta aikajaksosta, jakson aikana; korreloidaan vastaanotettu osoitesignaali edeltä määriteltyyn, mainitussa vastaanottimessa olevaan osoiteinformaatioon; ja kehitetään ohjaussignaaleja, kun mainitut vastaanotetut osoitteella koodatut signaalit vastaavat mainittua edeltä määri teltyä osoi tei n formaati ota.
FI832115A 1981-10-13 1983-06-13 Dekoder samt foerfarande foer mottagande av en aktiveringskod i en oeverfoerd information. FI75243C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US31059281 1981-10-13
US310592A US4424514A (en) 1981-10-13 1981-10-13 Decoder for transmitted message activation code
US8201437 1982-10-04
PCT/US1982/001437 WO1983001546A1 (en) 1981-10-13 1982-10-04 Decoder for transmitted message activation code

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832115A0 FI832115A0 (fi) 1983-06-13
FI832115L FI832115L (fi) 1983-06-13
FI75243B FI75243B (fi) 1988-01-29
FI75243C true FI75243C (fi) 1988-05-09

Family

ID=23203224

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832115A FI75243C (fi) 1981-10-13 1983-06-13 Dekoder samt foerfarande foer mottagande av en aktiveringskod i en oeverfoerd information.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4424514A (fi)
EP (1) EP0090851B1 (fi)
JP (1) JPS58501700A (fi)
KR (1) KR880002163B1 (fi)
AU (1) AU561174B2 (fi)
BR (1) BR8207924A (fi)
CA (1) CA1179738A (fi)
DE (1) DE3279335D1 (fi)
DK (1) DK265683D0 (fi)
FI (1) FI75243C (fi)
WO (1) WO1983001546A1 (fi)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2136178A (en) * 1983-02-25 1984-09-12 Philips Electronic Associated Pager decoding system
US4577317A (en) * 1983-04-15 1986-03-18 Ics Electronics Corporation Method for extending a parallel data bus
JPS6027241A (ja) * 1983-07-25 1985-02-12 Nec Corp 無線中継方式のバツテリセ−ビング方式
CA1234876A (en) * 1983-08-18 1988-04-05 Yoshio Ichikawa Radio communication apparatus disabled on reception of a predetermined signal
JPS60253360A (ja) * 1983-12-05 1985-12-14 Nippo Tsushin Kogyo Kk 通信システム
JPS60169245A (ja) * 1984-02-14 1985-09-02 Nec Corp 選択呼出通信方式
US4677656A (en) * 1984-06-19 1987-06-30 Motorola, Inc. Telephone-radio interconnect system
US4621365A (en) * 1984-11-16 1986-11-04 Hughes Aircraft Company Synchronization preamble correlation detector and frequency estimator
US4663765A (en) * 1985-02-01 1987-05-05 General Electric Company Data muting method and apparatus for audo-digital communications systems
JPS61274528A (ja) * 1985-05-30 1986-12-04 Nec Corp コ−ドレス電話システム
US4873520A (en) * 1987-11-02 1989-10-10 Motorola, Inc. Paging receiver for storing digitized voice messages
US4875038A (en) * 1988-01-07 1989-10-17 Motorola, Inc. Frequency division multiplexed acknowledge back paging system
US4885577A (en) * 1988-03-02 1989-12-05 Motorola, Inc. Paging system for providing a data message and a voice message to a unique address of a paging receiver
US4860003A (en) * 1988-05-27 1989-08-22 Motorola, Inc. Communication system having a packet structure field
US4972510A (en) * 1989-08-16 1990-11-20 Motorola, Inc. Method and apparatus for squelching dependent on detected bond rate to reduce unwanted audible noise on a mixed voice data channel
US5049875A (en) * 1989-09-13 1991-09-17 Motorola Inc. Method and apparatus for out of range detection in response to nondetection of predetermined baud rates
US5025252A (en) * 1989-11-03 1991-06-18 Motorola, Inc. Paging receiver with over-the-air characterization of call signal processing
US5047763A (en) * 1989-11-30 1991-09-10 Motorola, Inc. Selective call system with message rebroadcasting over another selective call system
US5252963A (en) * 1990-01-04 1993-10-12 Motorola, Inc. "Selective call receiver"
CA2077344C (en) * 1990-04-30 1997-12-16 Walter Lee Davis Selective call receiver having anti-theft protection
US7426264B1 (en) 1994-01-05 2008-09-16 Henderson Daniel A Method and apparatus for improved personal communication devices and systems
US7266186B1 (en) 1994-01-05 2007-09-04 Intellect Wireless Inc. Method and apparatus for improved paging receiver and system
US6278862B1 (en) 1994-01-05 2001-08-21 Daniel A. Henderson Method and apparatus for enhancing the efficient communication of information in an alphanumeric paging network
US6427064B1 (en) 1994-01-05 2002-07-30 Daniel A. Henderson Method and apparatus for maintaining a database in a portable communication device
JP2834085B2 (ja) * 1996-07-16 1998-12-09 静岡日本電気株式会社 無線機器の通報装置
US6560461B1 (en) * 1997-08-04 2003-05-06 Mundi Fomukong Authorized location reporting paging system
US6088577A (en) * 1999-01-13 2000-07-11 Clariti Telecommunications International, Ltd. Multiple subcarrier communication system

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4027243A (en) * 1975-05-12 1977-05-31 General Electric Company Message generator for a controlled radio transmitter and receiver
US4001772A (en) * 1975-07-30 1977-01-04 Truman W. Powell Coded signaling and control system
JPS5363905A (en) * 1976-11-19 1978-06-07 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Selective call communication system
US4178476A (en) * 1978-05-26 1979-12-11 Frost Edward G Automatic nationwide paging system

Also Published As

Publication number Publication date
EP0090851A4 (en) 1985-06-06
JPS58501700A (ja) 1983-10-06
CA1179738A (en) 1984-12-18
WO1983001546A1 (en) 1983-04-28
DE3279335D1 (en) 1989-02-09
FI832115A0 (fi) 1983-06-13
EP0090851A1 (en) 1983-10-12
DK265683A (da) 1983-06-10
BR8207924A (pt) 1983-09-20
FI832115L (fi) 1983-06-13
EP0090851B1 (en) 1989-01-04
FI75243B (fi) 1988-01-29
KR840002182A (ko) 1984-06-11
AU9124082A (en) 1983-05-05
KR880002163B1 (ko) 1988-10-17
DK265683D0 (da) 1983-06-10
US4424514A (en) 1984-01-03
AU561174B2 (en) 1987-04-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75243C (fi) Dekoder samt foerfarande foer mottagande av en aktiveringskod i en oeverfoerd information.
FI75244C (fi) Koder samt foerfarande foer bildande av en kod foer oeverfoerd information.
US5089813A (en) Method of super battery saving in a selective call receiver
US4403212A (en) Digital radio paging communication system
EP0554941B1 (en) Battery power conservation in a selective call system
US5128665A (en) Selective call signalling system
KR880002173B1 (ko) 순차 코드신호 발생용 인코딩 장치
JP3101527B2 (ja) 移動メッセージ受信機に送られた符号化送信を解析する復号器および復号方法
JPH11502078A (ja) 無線通信システムにおいて通信される情報を編成および回復するための方法および装置
JPH07500714A (ja) 可変長メッセージの繰り越しを行うデータ通信ターミナル
GB2136178A (en) Pager decoding system
FI75959B (fi) Dekoder foer mottagning av ett oeverfoert meddelande.
KR950011078B1 (ko) 선택 호출 수신기
KR20010021807A (ko) 가입자 유닛에서 서로 다른 지역들로부터 송신된 메시지조각들을 컴파일하는 방법
JP3807746B2 (ja) 拡散スペクトル通信システム
EP0489034B1 (en) Selective call signalling system
JP2582471B2 (ja) 無線選択呼出受信機
JPH0117878Y2 (fi)
JPS63240136A (ja) 選択呼出通信方式
JPS63227137A (ja) 無線選択呼出方式
JPH09182134A (ja) メッセージ伝送方式
KR100472714B1 (ko) 슬롯고정형태의 프로토콜을 이용한 긴급데이터의 송수신방법
JPS60140938A (ja) 個別選択呼出受信機
JP2000209193A (ja) 通信方法
NO162789B (no) Mottaker og fremgangsmaate for aa dekode signaler.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MOTOROLA, INC.