FI73190C - Kontrollpanel foer hisskorg. - Google Patents

Kontrollpanel foer hisskorg. Download PDF

Info

Publication number
FI73190C
FI73190C FI822368A FI822368A FI73190C FI 73190 C FI73190 C FI 73190C FI 822368 A FI822368 A FI 822368A FI 822368 A FI822368 A FI 822368A FI 73190 C FI73190 C FI 73190C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elevator
distance
angle
passengers
buttons
Prior art date
Application number
FI822368A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI822368A0 (fi
FI73190B (fi
FI822368L (fi
Inventor
Allan L Mccroskery
Theodore N Knerr
Ernest M Bevilacqua
Original Assignee
Otis Elevator Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from PCT/US1982/000029 external-priority patent/WO1982002704A1/en
Application filed by Otis Elevator Co filed Critical Otis Elevator Co
Publication of FI822368A0 publication Critical patent/FI822368A0/fi
Publication of FI822368L publication Critical patent/FI822368L/fi
Publication of FI73190B publication Critical patent/FI73190B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73190C publication Critical patent/FI73190C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B1/00Control systems of elevators in general
    • B66B1/34Details, e.g. call counting devices, data transmission from car to control system, devices giving information to the control system
    • B66B1/46Adaptations of switches or switchgear
    • B66B1/467Adaptations of switches or switchgear characterised by their mounting position
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H13/00Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch
    • H01H13/70Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch having a plurality of operating members associated with different sets of contacts, e.g. keyboard
    • H01H13/84Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch having a plurality of operating members associated with different sets of contacts, e.g. keyboard characterised by ergonomic functions, e.g. for miniature keyboards; characterised by operational sensory functions, e.g. sound feedback
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S248/00Supports
    • Y10S248/904Indicator mount

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Cage And Drive Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Elevator Control (AREA)
  • Indicating And Signalling Devices For Elevators (AREA)

Description

1 73190
Hissikorin ohjaustaulu
Tekninen kenttä Tämä keksintö liittyy hissijärjestelmiin ja eri-5 tyisesti hissikorin ohjauslaitteisiin - ohjausnappu- loihin, -tauluihin ja -näyttöihin - ja niiden sijaintiin hissikorissa.
Alan tunnettu käytäntö
Kuten on hyvin tunnettua, käsittävät hissikorin 10 tavanomaiset ohjauslaitteet ohjaustaulun, periaatteessa yhteen tasoon sijoitetut ohjauspainikkeet, jotka on kiinnitetty hissikorin yhdelle seinälle, ja jonkinlaisen näytön, joka tavallisesti sijaitsee korin yhdellä seinällä, jossa useimmat matkustajat voivat sen nähdä, 15 ja usein taulun yllä tai yläpäässä, mutta joskus korin oven yllä, korin aseman ja mahdollisesti suunnan -ylös/alas - näyttämiseksi. Tärkeimmät kriteerit, jotka määräävät ohjauslaitteen sijainnin korissa, ovat oh-jaustaulun painikkeiden helppo käyttö ja näytön helppo 20 näkyvyys. Varsinkin on matkustajan päästävä käsiksi oh jauspainikkeisiin - ja näytön tulee olla tarpeeksi korkealla, jotta muut matkustajat eivät peitä sitä, mutta kaikki matkustajat näkevät sen helposti.
Tämä tyypillinen järjestely on kuitenkin tavalli-25 sesti sijoitettu keskivertomatkustajia eli keskipitkiä, normaaleja, seisovia ihmisiä varten, ja siksi eräät matkustajat, kuten lapset ja vammaiset ihmiset, varsinkin pyörätuoleissa olevat, joiden ulottuvuus on rajoitettu ja joiden näkökentän muut korissa olevat matkus-30 tajat helposti peittävät, eivät pääse lainkaan helposti käsiksi ohjauslaitteisiin. Koska ohjauslaitteiden tyypillinen järjestely ja sijainti hississä on hankala tietynlaisille matkustajille, joiden voidaan olettaa käyttävän hissiä, painotetaan nyt entistä enemmän oh-35 jauslaitteiden valmistamista myöskin heille mukaviksi.
2 73190
Mutta oli ratkaisu mikä tahansa, sen ei pitäisi suosia yhtä matkustajatyyppiä ja ohjauslaitteiden on oltava yhtä mukavia lapsille, pyörätuolia käyttäville ja normaaleille, seisoville käyttäjille, joiden pituus ja 5 ulottuvuus on keskiluokkaa.
Kun on yritetty standardisoida vaatimuksia jonkin verran näiden ongelmien lieventämiseksi, on ehdotettu eräitä "matkustajahissien vähimmäisvaatimuksia vammaisia henkilöitä silmälläpitäen", kuten National 10 Elevator Industry Association-seuran julkaisemat. Nämä on ehdotettu ohjauslaitteiden perusmitoiksi useimpia tapauksia varten ja niiden mukaan ohjauspainikkeiden alimman rivin ohjaustaulussa olisi oltava enintään 88,9 cm lattian yläpuolella ja näppäimien ylimmän rivin enin-15 tään 137,16 cm lattiasta. Alin mitta on tyydyttävä vam maisille henkilöille, nimittäin pyörätuolia käyttäville, mutta se on itse asiassa liian matala normaalille, seisovalle matkustajalle, jolle nappuloiden näkeminen ja niihin ulottuminen on vaikeaa, varsinkin täydessä 20 hississä. Näytöille ei ole ehdotettu vakiomittoja, mutta näihin on tietysti myös kiinnitettävä huomiota ongelmaa ratkaistaessa.
Keksinnön esitettely
Po. keksinnön eräänä tavoitteena on kehittää 25 hissin ohjauslaitteet - ohjaustaulut ja näytöt - joiden käyttö on helppo sekä vammaisille että normaaleille seisoville matkustajille.
Keksinnön ensimmäisen näkökohdan mukaisesti en-siöohjauspainikkeet, joilla valitaan kerrokset ja ohja-30 taan oven toimintaa, sijaitsevat hissin lattian yläpuo lella kohdassa, joihin niihin ulottuvat matkustajat helposti määrätyn, normaalin seisomiskorkeusalueen alla. Tässä alakohdassa on tietyt painikerivit suunnattu ylöspäin strateegisessa kulmassa suhteessa niiden etäisyy-35 teen lattiasta, jotta normaalit, seisovat matkustajat 3 73190 voivat nähdä ne ja ulottua niihin.
Keksinnön toisen näkökohdan mukaan näyttö sijaitsee välimatkan päässä lattiatasosta sen yläpuolella ja painikkeiden yllä kohdassa, jossa sen näkevät helpos-5 ti normaalit, seisovat matkustajat, mutta jotta taval lista lyhyemmät matkustajat, varsinkin pyörätuoleissa olevat, voisivat sen nähdä, on näyttö suunnattu alaspäin kulmassa suhteessa näytön etäisyyteen hissin lattiasta ja suhteessa näiden matkustajien ennakoituun 10 korkeuteen.
Po. keksinnössä on siis kehitetty moniosainen -kokonaistettu - ohjauslaite, joka tunnetaan siitä, että monet erilaiset matkustajat voivat nähdä ohjaus-painikkeet ja käyttää niitä suosimatta heistä ketään 15 erityisesti ja kaikki matkustajat voivat helposti nähdä hissin aseman ja liikkeen näytön.
Po. keksinnön muut tavoitteet ja ominaisuudet ilmenevät keksinnön erään toteutusmuodon seuraavasta kuvauksesta.
20 Piirustusten lyhyt kuvaus
Kuvio 1 esittää osittain poisleikattua kuvantoa hissikorin sivusta, jossa on tavallinen ohjaustaulu, ja se näyttää katselukulmat, jotka liittyvät hississä oleviin edustaviin matkustajiin, aikuiseen ja lapseen; 25 kuvio 2 esittää samaa kuvantoa kuin kuvio 1, mut ta se näyttää pyörätuolissa olevaa matkustajaa edustavan henkilön katselukulman; kuvio 3 esittää osittain poisleikattua kuvantoa hissikorin sivusta, jossa on po. keksinnön mukainen 30 hissin ohjauslaite, ja se näyttää aikuista ja lasta edustavien matkustajien katselukulmat; kuvio 4 esittää samaa sivukuvantoa kuin kuvio 3, mutta se näyttää pyörätuolimatkustajan katselukulmat; ja kuvio 5 esittää perspektiivikuvantoa po. keksin-35 non mukaisesta ohjaustaulusta. ’ 4 73190
Keksinnön paras toteutustapa
Kuvio 1 näyttää lapsen 10 ja aikuisen 12 seisomassa hissin korissa (näytetty vain osittain) ja katselemassa tavanomaista, suurin piirtein tasaista ohjaus-5 taulua 14, joka on kiinnitetty hissin seinälle 15. Taulua pitkin on useita pinottuja painikkeita ja taulun yläpäässä 14A on osoitin. Koska painikkeet ja näyttö ovat hyvin tunnettuja, niitä ei kuitenkaan näytetä. Katkoviivat A,B,C ja D näyttävät kunkin matkustajan katselutien 10 ohjaustaulun 14 kahteen äärimmäiseen päähän 14A ja 14B.
Taulun oletetaan sijaitsevan alempana kuin muut, vain aikuisia varten sijoitetut taulut, kuten useimmissa asennuksissa, niin että se on mukava sekä lapselle että myös aikuiselle (helppo nähdä ja käyttää). Näin ollen 15 katseluetäisyys ratoja A ja B pitkin ei ole yhtä pitkä, vaan katselukulma 16 on matala alapäässä 14B, niin että aikuisen on vaikea nähdä alapäätä ja ulottua siihen. Lapselle 10 tilanne on päinvastainen ja järjestely saa aikaan matalan katselukulman 17 päässä 14A, mutta syvän 20 katselukulman alapäässä 14B, niin että alapäähän ulottuu helposti ja yläpään näkeminen on vaikeaa.
Kuvio 2 näyttää pyörätuolissa istuvan matkustajan 20 katselutiet E ja F ja tällä matkustajalla on samat ongelmat kuin lapsella: hänen on vaikeaa nähdä 25 yläpäätä, mutta hän näkee helposti alapään ja ulottuu tähän. Kuviot 1 ja 2 osoittavat miksi vain olemassa olevien taulujen laskeminen ei ole tyydyttävä ratkaisu? se saa aikaan yhtä paljon ongelmia kuin se ratkaisee ja rankaisee vain kaikkia matkustajia jossain määrin.
30 Toisaalta kuviot 3 ja 4 näyttävät kokonaistetun hissin ohjauslaitteen 30, joka on po. keksinnön mukainen, yhdistetty ohjaustaulu ja näyttö eräässä toteutusmuodossa. Kuvio 5 näyttää perspektiivissä, että laitteessa 30 on alempi ohjauspainikepinta 30A, jossa on pai-35 nikkeita 32, jotka on mieluiten sijoitettu riveiksi, ja 11 5 73190
ylempi pinta 30B, jossa on näyttö 34, esim. numeerinen näyttö, joka osoittaa hissin sijainnin ja mahdollisesti sen suunnan tai vaikkapa antaa muita tietoja. Osoittimen tarkkailun helpottamiseksi on pinta 30B kulmassa 33 suh-5 teessä hissin pystysuoraan seinään 15 ja alapinnan 30A
ohjauspainikkeiden tarkkailun ja luoksepääsyn helpottamiseksi tämä pinta on kulmassa 36 suhteessa seinään 15; jolloin seinä on tietysti pystysuora suhteessa hissin lattiaan 18. Alapinnassa 30A voi olla hissin ensiöohjaus-10 painikkeita 32A, joita käytetään eniten ja jotka liitty vät oven toimintaan ja hätätilanteisiin. Vähemmän tärkeät painikkeet, joita ei käytetä yhtä paljon, voidaan sijoittaa ohjaustaulun tasaiselle keskiosalle 30C, joka on yhdensuuntainen seinän X kanssa, so. ei kulmassa suhtees-15 sa siihen, vaan oleellisesti kohtisuora suhteessa hissin lattiaan.
Kuvio 3 näyttää samoin kuin kuvio 1 kaksi matkustajaa 10 ja 12, ja kuvio 4 näyttää samoin kuin kuvio 2 matkustajan 20. Mutta kuvioita 1 ja 3 vertaamalla näh-20 dään, että asettamalla pinta 30A kulmaan ylöspäin on laitteen alaosan katselukulma 16A (radalla G nähtynä) huomattavasti suurempi kuin kulma 16, minkä ansiosta matkustaja 12 näkee alanappulat ja ulottuu niihin helpommin ilman että tämä vaikuttaa haitallisesti matkusta-25 jän 10 katselukulmaa ja ulottuvuutta. Yläosan 30B katse lukulma 17A (rataa H pitkin nähtynä) on huomattavasti suurempi kuin kuvion 1 näyttämä katselukulma 17, minkä ansiosta matkustaja 10 ja myöskin matkustaja 20 voi helpommin tarkkailla näyttöä. Lisäksi matkustaja 12 voi hel-30 pommin nähdä näytön kulman 33 ansiosta.
Olettaen ehdotetuksi vaatimukseksi, että alimpien painikkeiden on oltava vähintään 88,9 cm korkeudella lattiasta, on nämä mitat määritetty kokeilemalla sopiviksi, jotta käyttö olisi mukava useimmille matkusta-35 jille 10, 12 ja 20, joiden odotetaan käyttävän hissiä: _____ I.
6 73190 taulun 30 alareunan 30D kohdassa Dl on oltava noin 86,3 cm lattian yläpuolella; ensimmäisen painikerivin 32B kohdassa D2 on oltava noin 88,9-91,4 cm lattiasta; ja kulman 36 on oltava noin 14-15°. Tällöin taulun koko-5 naispituuden on oltava sellainen, että taulun 30E yläpää kohdassa D3 on 213,4 cm lattiasta ja kulman 33 on oltava noin 14-15° eli sama kuin kulma 36. Taulun leveyden on oltava sellainen, että ensiöpainikkeet voivat sopia taulun alapintaan 30A. Mutta, kuten edellä on mai-10 nittu, voidaan painikkeet sijoittaa keskiosaan 30C.
Tässä on näytetty po. keksinnön eräs parhaana pidetty toteutusmuoto, mutta alan asiantuntijalle sen muunnokset tai muutokset voivat olla ilmeisiä keksinnön suojapiirin ja ajatuksen puitteissa ja seuraavien 15 patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (3)

7 73190
1. Hissin seinään kiinnitetty ohjaustaulu (30), tunnettu siitä, että taulu käsittää: ensimmäisen 5 pinnan (30A), jossa on useita ohjauspainikkeita (32) ja joka on suunnattu ylöspäin ensimmäisessä kulmassa (36) hissin seinästä (15) ja ensimmäisen välimatkan päästä hissin lattiasta (18) ; toisen pinnan (30B), jossa on näyttö ja joka on pystysuorasti ensimmäisen pinnan yläpuolella 10 ja alaspäin suunnattuna toisessa kulmassa suhteessa hissin seinään ja toisen välimatkan päästä lattiasta (18); jolloin ensimmäinen välimatka on valittu siten, että useimmat painikkeet (32) ensimmäisessä pinnassa ovat oleellisesti taulusta (30) ulottumisetäisyyden päässä seisovan ensim-15 mäisen matkustajaryhmän silmien tasolla; ja ensimmäinen kulma on sellainen, että katselukulma suhteessa ensimmäiseen pintaan (30A) on suunnattu kohti toista matkustaja-ryhmää, joka seisoo ulottumisetäisyyden päässä taulusta; jolloin toinen välimatka on sellainen, että näyttö (34) on 20 molempien ryhmien silmien tason yläpuolella; ja toinen kulma on sellainen, että näytön (34) katselukulma on suunnattu alaspäin kohti molempia matkustajaryhmiä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ohjaustaulu, tunnettu siitä, että ensimmäinen välimatka on noin 25 86,4 cm, ensimmäinen ja toinen kulma ovat noin 14° ja toi nen välimatka on noin 208,3 cm.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen ohjaustaulu, tunnettu siitä, että ohjauspainikerivit (32, 32A) ulottuvat vaakasuorasti yli ensimmäisen pinnan, jolloin 30 alin rivi on noin 91,4 cm korkeudella hissin lattiasta.
FI822368A 1981-02-02 1982-07-02 Kontrollpanel foer hisskorg. FI73190C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US23097481 1981-02-02
US06/230,974 US4365691A (en) 1981-02-02 1981-02-02 Integrated elevator cab fixture
US8200029 1982-01-11
PCT/US1982/000029 WO1982002704A1 (en) 1981-02-02 1982-01-11 Integrated elevator cab fixture

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822368A0 FI822368A0 (fi) 1982-07-02
FI822368L FI822368L (fi) 1982-08-03
FI73190B FI73190B (fi) 1987-05-29
FI73190C true FI73190C (fi) 1987-09-10

Family

ID=22867304

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822368A FI73190C (fi) 1981-02-02 1982-07-02 Kontrollpanel foer hisskorg.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4365691A (fi)
CA (1) CA1178725A (fi)
FI (1) FI73190C (fi)
GB (1) GB2092105B (fi)
HK (1) HK83985A (fi)
MY (1) MY8600739A (fi)
SG (1) SG69085G (fi)
ZA (1) ZA82169B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4678062A (en) * 1986-04-08 1987-07-07 Westinghouse Electric Corp. Elevator car
US5485897A (en) * 1992-11-24 1996-01-23 Sanyo Electric Co., Ltd. Elevator display system using composite images to display car position
SG47365A1 (en) * 1993-03-15 1998-04-17 Sanyo Electric Co Elevator system
ATE168825T1 (de) 1994-10-05 1998-08-15 Inventio Ag Dem benutzer zugeneigtes tableau für aufzüge
JP4310964B2 (ja) * 2002-05-22 2009-08-12 コニカミノルタホールディングス株式会社 画像形成装置
JPWO2011048651A1 (ja) * 2009-10-19 2013-03-07 三菱電機株式会社 エレベータシステム
CN105060044B (zh) * 2015-07-21 2017-03-01 重庆蓝岸通讯技术有限公司 电梯的操作按钮装置
US20210206598A1 (en) * 2020-01-07 2021-07-08 Thyssenkrupp Elevator Innovation And Operations Gmbh Systems and methods for displaying cabin operating panels in elevator cabs based on positions of passengers

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2738489A (en) * 1953-06-29 1956-03-13 Haughton Elevator Company Auxiliary car button controls for automatic passenger elevators
DE2220435A1 (de) * 1972-04-26 1973-11-15 Maschf Augsburg Nuernberg Ag Steuersatz fuer aufzugskabinen
US4008935A (en) * 1975-06-02 1977-02-22 Burrell Industrial Supply Company Stand for a projected image viewing apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
ZA82169B (en) 1982-12-29
FI822368A0 (fi) 1982-07-02
GB2092105A (en) 1982-08-11
GB2092105B (en) 1985-04-11
FI73190B (fi) 1987-05-29
CA1178725A (en) 1984-11-27
FI822368L (fi) 1982-08-03
HK83985A (en) 1985-11-08
MY8600739A (en) 1986-12-31
US4365691A (en) 1982-12-28
SG69085G (en) 1986-06-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4187792B2 (ja) 目的階呼出制御装置を有する幾つかのエレベータのグループのための制御装置
FI73190C (fi) Kontrollpanel foer hisskorg.
JP5944151B2 (ja) エレベータ
CN204324622U (zh) 电梯的轿厢
TW205029B (fi)
CN202848818U (zh) 电梯轿厢装置
JP3659580B2 (ja) 介護施設等の建築物
JP6897644B2 (ja) 住宅の屋内構造
EP0070876A1 (en) INTEGRATED ELEVATOR CABIN ARRANGEMENT.
JP2011064017A (ja) 階段踊り場下の構造
JPS6434886A (en) Elevator
JP2003138761A (ja) 階段室付き住宅
JPS5836708B2 (ja) 建築物
CN218247678U (zh) 一种可升降的护理台
KR200337143Y1 (ko) 엘리베이터의 운전반구조
JP2010121326A (ja) 階段構造
US20230257997A1 (en) Staircase part structure equipped with study corner
JP5496741B2 (ja) 保育施設
Plan et al. The Oak Ridge
CN106915669B (zh) 轿厢装置
WO1996014900A1 (en) Tactile directional evacuation system
JP3638089B2 (ja) 勾配変化階段の構造
KR0153814B1 (ko) 마루밑 공간을 이용한 주택
KR20180115435A (ko) 신체 및 소지품으로 제어가 가능한 엘리베이터 승강장 호출입력버튼
KR20240001572A (ko) 스마트 점핑 게임 장치

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: OTIS ELEVATOR COMPANY