FI70602B - Galvaniseringsanordning - Google Patents

Galvaniseringsanordning Download PDF

Info

Publication number
FI70602B
FI70602B FI822457A FI822457A FI70602B FI 70602 B FI70602 B FI 70602B FI 822457 A FI822457 A FI 822457A FI 822457 A FI822457 A FI 822457A FI 70602 B FI70602 B FI 70602B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
drum
objects
electrolyte
liquid
galvanized
Prior art date
Application number
FI822457A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI70602C (fi
FI822457L (fi
FI822457A0 (fi
Inventor
Vries Hans De
Siegfried Birkle
Klaus Stoeger
Johann Gehring
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI822457A0 publication Critical patent/FI822457A0/fi
Publication of FI822457L publication Critical patent/FI822457L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70602B publication Critical patent/FI70602B/fi
Publication of FI70602C publication Critical patent/FI70602C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25DPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PRODUCTION OF COATINGS; ELECTROFORMING; APPARATUS THEREFOR
    • C25D17/00Constructional parts, or assemblies thereof, of cells for electrolytic coating
    • C25D17/16Apparatus for electrolytic coating of small objects in bulk
    • C25D17/18Apparatus for electrolytic coating of small objects in bulk having closed containers
    • C25D17/20Horizontal barrels

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electroplating Methods And Accessories (AREA)
  • Secondary Cells (AREA)
  • Analysing Materials By The Use Of Radiation (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Surgical Instruments (AREA)
  • Manufacturing Of Magnetic Record Carriers (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)
  • Mechanical Treatment Of Semiconductor (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Encapsulation Of And Coatings For Semiconductor Or Solid State Devices (AREA)
  • Manufacture Of Alloys Or Alloy Compounds (AREA)

Description

-, 70602
Galvanointilaite
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen laite metallien saostamiseksi elektrolyyttisesti esineiden päälle. Tämän tyyppisiä laitteita on selostettu esim. US-patentissa 2 624 728 sekä SU-keksijäntodistuksessa 836 239. Nämä tunnetut laitteet eivät kuitenkaan sovellu alumiinin galvaaniseen saostukseen hapettomista ja vedettömistä alumiiniorgaanisista elektrolyyteistä, koska ilmaa voi ainakin galvanointitavaran syöttämistä ja poistamista varten asennettujen putkien kautta saapua elektrolyyttiin. Ilman hapesta ja kosteudesta johtuen altaassa oleva alumiiniorgaa-ninen elektrolyytti tuhoutuisi.
On myös tunnettua täyttää kokonaan suljettava rumpu galvanoitavien esineiden erällä, sijoittaa rumpu elektrolyytti-kylpyyn ja pyörittää sitä määrätty aika. Tämä tapa ei sovellu käytettäväksi jatkuvassa galvanointitapahtumassa eikä silloin kun on kysymyksessä metallin galvaaninen saosta-minen hapettomasta ja vedettömästä elektrolyytistä, jolloin elektrolyytin yläpuolella on säilytettävä koko tapahtuman ajan mieluummin inerttiä kaasua oleva atmosfääri.
Lopuksi tunnetaan DE-patenttijulkaisusta 25 37 256 laite, jossa galvanointiammetta käytetään rengasmaisen elektro-lyyttivannan kanssa, jonka rengasmainen sisäseinämä on suljettu elektrolyytin yläpuolella levymäisellä seinämäosalla, kun taas korkeammalle tasolle ulottuvan ulkoseinämän päälle on kiinnitetty suljettava kansi. Levymäisen seinämäosan ja kannen väliin on järjestetty kytkentälaite, jossa on joukko tukivarsia, jotka on yhdistetty sisemmästä päästään käyttömekanismin kiertoakseliin. Tukivarsien elektrolyytin yläpuolella rengasmaiseen vannaan ulottuvat toiset päät toimivat tukipisteenä tavaratelineiden ripustamiseksi, joihin on kiinnitettävä galvanoitavat esineet. Nämä tavaratelineet sijoitetaan ensin elektrolyyttivannan kannen yläpuolelle 2 70602 järjestettyyn sulkukaimnioon, joka voidaan täyttää inertillä kaasulla. Täältä käsin tavaratelineet lasketaan alas suljettavan oven kautta galvanointiammeeseen ja ripustetaan yhteen tukivarsista. Tavaratelineiden poistaminen tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä.
Tämä tunnettu laite soveltuu vain telineiden päälle kiinnitettävien esineiden galvanoimiseksi. Pienten esineiden, kuten pulttien, muttereiden, ruuvien, välipalojen ja vastaavien galvanoimiseksi, joiden kappalemäärä on suuri, tämä laite on epätaloudellinen, koska tällaisten esineiden kiinnittäminen olisi erittäin työteliästä ja kallista.
Esillä olevan keksinnön tehtävänä on saada aikaan laite, jonka avulla on mahdollista galvanoida jatkuvassa prosessissa myös pieniä esineitä, ilman että näitä tarvitsee kiinnittää.
Tämän tehtävän täyttämiseksi on keksinnön mukaiselle laitteelle tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisessa patenttivaatimuksessa 1. Galvanoitavat esineet viedään siis vastaanottoasemalla olevien kuljetusyälineiden avulla pyörivän rummun toiseen avoimeen päähän. Rummussa olevien ohjausvälineiden avulla esineet kuljetetaan vähitellen rummun toiseen avoimeen päähän, jossa siellä olevat kuljetusvälineet huolehtivat galvanoitujen esineiden poistamisesta laitteen ulkopuolelle.
Keksinnön eräässä parhaimpana pidetyssä suoritusmuodossa, joka on tarkoitettu etenkin alumiinin saostamiseksi gal-vaanisesti alusta pitäen hapettomasta ja vedettömästä alumiini-orgaanisesta elektrolyytistä, on galvanointiamme muodostettu kaasunpitävästi suljettavaksi, jolloin elektro- 70602 3 lyytin yläpuolelle voidaan johtaa inertti kaasu ja jolloin vastaanotto- ja poistoasema sisältävät nestesulut.
Keksinnön eräässä parhaimpana pidetyssä suoritusmuodossa on sekä vastaanottoasema että poistoasema varustettu kumpikin yhdellä elektrolyytin tason yläpuolelle ulottuvalla erotus-seinämällä galvanointiammeen, jossa rumpu on, ja vastaanottoaseman tai vast, poistoaseman nestesulkujen välissä, jolloin vastaanottoaseman ja poistoaseman nestesulut on täytetty nesteellä erotusseinämän reunan alapuolella olevaan tasoon asti ja varustettu toisella ylemmästä kammio-osasta nesteeseen ulottuvalla toisella erotusseinämällä.
Nämä toiset erotusseinämät rajoittavat galvanointiammeessa elektrolyytin yläpuolella olevan tilan vastaanotto- tai vast, poistoaseman nestesulkujen nesteen yläpuolella olevista tiloista, siis tiloista, jotka galvanointiprosessin suorituksen aikana on täytetty mieluummin inertillä kaasulla,
Keksinnön muut edut, tunnusmerkit ja ominaisuudet selviävät seuraavasta piirustuksessa esitetyn suoritusesimerkin selityksestä.
Piirustuksen avulla, jossa on esitetty kaaviomaisesti eräs suoritusesimerkki, selitetään keksintöä lähemmin? piirustuksessa kuvio 1 esittää etukuvaa laitteesta, kuvio 2 esittää leikkauskuvaa viivan II-II mukaisesti leikatusta kuvion 1 mukaisen laitteen vastaanottoasemasta, ja kuvio 3 esittää leikkauskuvaa viivan III-III mukaisesti leikatusta kuvion 1 mukaisen laitteen poistoasemasta.
Seuraavassa tekstissä on eri kuvioissa esiintyviä samoja yksittäisiä osia merkitty samoilla viitenumeroilla.
4 70602
Kuten kuvioista nähdään, muodostuu laite pitkänomaisesta galvanointiammeesta 1, joka on suljettu toisessa päässä pääasiassa poikittain tämän galvanointiammeen 1 pituussuuntaan nähden järjestetyllä vastaanottoasemalla 2 ja toisessa päässä samoin pääasiassa poikittain galvanointiammeen 1 pituussuuntaan nähden järjestetyllä poistoasemalla 3. Galvanointiamme 1 ja vastaanotto- ja poistoasema 2 ja 3 on järjestetty kuvioissa kaaviomaisesti esitetyn perustan 9 päälle. Galvanointiammeessa 1 on pitkänomainen rumpu 4, joka on laakeroitu useiden rullaparien 5, 6, 7 ja 8 päälle pyörivästi. Kuten etenkin kuviosta 2 nähdään, missä rulla-pari 5 on esitetty yksityiskohtaisemmin, on jokainen näistä rullapareista varustettu kahdella pyörällä tai rullalla 5a ja 5b, jotka on kiinnitetty pienellä etäisyydellä toisistaan galvanointiammeeseen. Vastaavat tullat 5a, 6a, 7a ja 8a on samoin kuin vastaavat rullat 5b, 6b, 7b ja 8b suunnattu keskenään siten, että useilla vahvistus- ja ohja-usrenkailla 10-13 varustettu rumpu 4 on laakeroitu näiden rullaparien 5-8 päälle pyörivästi. Galvanointiammeessa 1 on edelleen käyttöyksikkö 14, joka huolehtii ei lähemmin esitetyllä tavalla rummun 4 pyörittämisestä. Rumpu 4 on varustettu ohjausvälineillä 15, jotka ovat sisäpinnalle kierukkamaisesti sijoitettujen, tämän sisäpinnan päällä kulkevien rimojen muodossa. Kun rumpu 4 pyörii, silloin nämä rimat huolehtivat siitä, että rummussa 4 olevat galvanoitavat pienet esineet kuljetetaan vähitellen vastaanottoasemalta 2 poistoasemalle 3.
Yksittäisen riman sijasta voidaan käyttää myös useita toisiinsa kytkeytyviä kierukkamaisia rimoja.
Vastaanottoasema 2 sisältää valitussa suoritusesimerkissä nestesulun, joka liittyy välittömästi galvanointiammeeseen 1. Sen kammio 20 kulkee pystysuorasti galvanointiammeen 1 pituussuuntaan nähden, kuten kuviosta 2 nähdään. Vastaanottoaseman 2 kammioon 20 on sijoitettu erotusseinämä 21, jonka yläreuna 22 ulottuu galvanointiammeessa 1 olevan 5 70602 elektrolyytin 16 tason 23 yläpuolelle. Erotusseinämän 21 toisella puolella oleva tila on täytetty nestesulun muodostamiseksi erotusseinämän 21 reunan 22 alapuolelle asti nesteellä 17, esim. tolueenilla. Vastaanottoaseman 2 ylemmästä kammio-osasta 28 kulkee toinen erotusseinämä 24 tähän nesteeseen 17 asti. Kuten kuvio 2 esittää, on vasemmalla tästä toisesta erotusseinämästä 24 syöttösuppilo 29, jonka kautta galvanoitavat esineet voidaan sijoittaa vastaanottoasemalle 2. Nesteeseen 17 asti ulottuva erotusseinämä 24 huolehtii siitä, että nesteen 17 ja elektrolyytin 16 yläpuolella oleva tila galvanointiairaneessa 1, jossa on inerttiä kaasua, on suljettu ulkomaailmasta, niin että vastaanottoaseman 2 kautta toisaalta ei voi poistua inerttiä kaasua ja toisaalta happea ei voi päästä tähän tilaan. Galvanoitavat esineet syötetään kuviossa 2 kaaviomaisesti esitettyyn syöttösuppiloon 29 annostelutärykourun 25 avulla ja ne saapuvat sitten vastaanottoasemalle 2 järjestetyn kuljetushihnan 26 päälle, jonka toinen pää ulottuu neste-sulun erotusseinämän 24 alapuolella tämän erotusseinämän toisella puolella nesteeseen 17 ja toinen pää tulee ulos erotusseinämän 24 toisella puolella nesteen 17 yläpuolella ja ulottuu erotusseinämään 21 tai sen ohi. Syöttösuppilon 29 kautta annostelutärykourun 25 avulla sisäänviedyt esineet kuljetetaan tällä kuljetushihnalla 26 nestesulun nesteestä 17 ylöspäin ja ne saapuvat sitten suppilon 27 kautta rummun 4 etupäähän.
Kuten jo huomattiin, esineet kuljetetaan rimamaisilla ohjausvälineillä 15 rummun 4 kiertäessä vähitellen vastaanottoasemalta 2 poistoasemalle 3.
Poistoasema 3 muodostuu samoin kuin vastaanottoasema 2 suljetusta kammiosta 30, joka liittyy galvanointiammeeseen 1. Kuten kuviosta 3 nähdään yksityiskohtaisemmin, on myös poistoaseman 3 kammiossa 30 erotusseinämä 31, jonka yläreuna 32 ulottuu galvanointiammeessa 1 olevan elektrolyytin 17 tason 23 yläpuolelle.
6 70602
Kuten kuvio 3 esittää, sisältää myös poistoasema 3 neste-sulun. Tätä tarkoitusta varten on tämän erotusseinämän 31 oikealla puolella tila, joka on täytetty reunan 32 alapuolelle asti nesteellä 18, esim. tolueenilla. Poistoaseman 3 ylemmästä kammio-osasta 19 ulottuu toinen erotusseinämä 34 tähän nesteeseen 18 asti. Tällä toisella erotusseinämällä 34 on sama toiminta kuin vastaanottoaseman 2 toisella erotusseinämällä 24. Rummusta 4 poistuvat galvanoidut esineet ohjataan suppilomaisen poistoaukon 35 kautta kuljetushihnan 36 alapään suuntaan, jonka toinen pää on viety ulos elektrolyytistä ja ulottuu erotusseinämän 31 reunaan 32 asti tai sen ohi. Tämän kuljetushihnan 36 kautta elektrolyytistä 16 uloskuljetettavat galvanoidut esineet puhdistetaan, ennen kuin ne poistuvat tältä kuljetushihnalta 36, kiinnittyvästä elektrolyytistä useiden suihkutussuutinten 37 avulla, joilla neste (esim. tolueeni) suihkutetaan, joka muodostaa mieluummin itse elektrolyytin osan.
Kuljetushihnan 36 yläpäästä puhdistetut esineet saapuvat suppilomaisen osan 38 kautta toisen kuljetushihnan 39 nesteeseen 18 upotetun osan päälle, jonka toinen pää päättyy nestesulun toisen erotusseinämän 34 toisella puolella nesteen 18 yläpuolelle ja kulkee poistoasemalla 3 olevaan poistoaukkoon, joka on esillä olevassa tapauksessa suppilomainen istukka 40.
Kuten kuviosta 1 nähdään, on rummussa 4 keskellä pitkänomainen anodi 50, jonka päät on tutettu eristävästi. Selvyyden vuoksi on vain tuki 55 esitetty kuviossa 1 vasemmalla kaaviomaisesti, kun taas oikealla olevaa tukea ei ole esitetty. Myös tapaa, jolla anodi 50 on yhdistetty elektrolyyttiprosessia varten tarvittavaan jännitelähteeseen, ei ole kuviossa esitetty. Keksinnön eräässä parhaimpana pidetyssä suoritusmuodossa on rumpu 4 valmistettu revitetystä materiaalista ja rummun 4 ulkosivulla on muita kaarevia laattamaisia anodeja 51, 52 ja 53. Nämä kaarevat laattamaiset anodit 51, 52 ja 53 ulottuvat mieluum- 7 70602 min kulmassa a (ks. kuvio 2), joka valitaan siten, että nämä laattamaiset anodit ovat galvanointitapahtuman aikana erittäin tiiviisti rummun 4 pyörimisen johdosta hieman rummun seinämää ylöspäin ryömivien galvanoitavien esineiden läheisyydessä.
Edellä esitetty laite sopii etenkin alumiinin saostamiseksi galvaanisesti hapettomasta ja vedettömästä alumiini-orgaani-sesta elektrolyytistä. Voidaan helposti kuitenkin havaita, että keksinnön mukaista laitetta voidaan käyttää myös muiden metallien saostamiseksi vastaavasta elektrolyytistä.
Keksinnön mukaista laitetta voidaan käyttää kaikkiin galvaanisiin prosesseihin, joissa prosessin aikana on vältettävä hapen pääsy, koska esimerkiksi tämän johdosta elektrolyytti huononee tai koska galvanointiprosessin aikana vapautuu höyryjä, jotka voivat muodostaa hapen kanssa ei-toivotun yhdisteen.
On ymmärrettävää, että keksintö ei ole rajoitettu laitteen edellä selitettyyn suoritusmuotoon, vaan että voidaan suorittaa erilaisia muunnelmia ja muutoksia poikkeamatta keksinnön puitteista. Siten on esimerkiksi mahdollista käyttää kuljetushihnojen sijasta kauhaketjukuljettimia; annos-telutärykourulla varustettu suppilo vastaanottoaseman tu-lopäässä voidaan korvata toisentyyppisellä kuljetusmekanismilla, esimerkiksi kuljetushihnalla tai kierukkakuljetti-mella tai vastaavalla. Myös vastaanotto- ja poistoaseman suhteellinen sijoitus galvanointiammeen suhteen voidaan valita siten, että nämä eivät ole poikittain, vaan peräkkäin, mikä johtaa tilan toiseen muotoon, johon laitteisto on sijoitettava. Edelleen voivat rummussa olevat kuljetusvälineet olla muodostettuja irtonaisina kauhoina, jotka on järjestetty toistensa suhteen siten, että rummun kiertäessä käsiteltävien osien eteenpäinsiirto tapahtuu akselinsuun-nassa.
β 70602
Nestesulkujen sijasta vastaanotto— ja poistoasemalla voidaan käyttää myös muita sulkuja, esim. kaasusulkuja. Mieluummin käytetään nestesulkuja varten nestettä, joka sopii yhteen elektrolyytin kanssa, esimerkiksi tolueenia.
70602
Viitenumeroluettelo 1 galvanointiamme 34 erotusseinämä 2 vastaanottoasema 35 suppilomainen poistoaukko 3 poistoasema 36 kuljetushihna 4 rumpu 37 suihkutussuuttimet 5,6 . 38 suppilomainen osa — o ITU. J. _L3p32T 11 ' 39 kuljetushihna 5a rullat 40 suppilomainen istukka o3 „ 50 anodi 8b 51 laattamainen anodi 9 perusta 52 -"- 10- vahvistus- ja ohjaus 53 -"- -"- 13 renkaat ' 55 tukl 14 käyttöyksikkö a kulma 15 ohjausvälineet (rimat) 16 elektrolyytti 17 neste 18 -"- 19 kammio-osa 20 kammio 21 erotusseinämä 22 reuna 23 taso 24 erotusseinämä 25 annostelutärykouru 26 kuljetushihna 27 suppilo 28 kammio-osa 29 syöttösuppilo 30 kammio 31 erotusseinämä 32 reuna 33 taso

Claims (12)

1. Laite metallin saostamiseksi elektrolyyttisesti esineiden päälle, jossa laitteessa on: galvanointiamme (1) elektrolyytin vastaanottamiseksi galvanointiammeeseen (1) järjestetty, pitkittäisakse-linsa ympäri kääntyvä ja päistään avoin rumpu (4), joka on yhdistetty jännitelähteen toiseen napaan, jännitelähteen toiseen napaan yhdistetty anodi (50-53) kuljetusvälineillä (29, 26, 27) varustettu vastaanotto-asema (2) galvanoitavien esineiden tuomiseksi rummun (4) toiseen avoimeen päähän kuljetusvälineillä (35, 36, 38, 39) varustettu poisto-asema (3) galvanoitavien esineiden poistamiseksi rummun toisesta avoimesta päästä sekä ohjausvälineet (15) galvanoitavien esineiden siirtämiseksi rummun läpi, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: a) galvanointiamme (1) on toteutettu kaasunpitävästi suljettavaksi , b) vastaanottoasema (2) ja poistoasema (3) on kumpikin varustettu nestesululla, jossa on erotusseinämällä (21 tai 31) elektrolyytistä (16) erotettu neste (17 tai 18) ja jonka ylemmästä kammio-osasta (28 tai 19) toinen erotusseinämä (24 tai 34) ulottuu nesteeseen (17 tai 18), c) vastaanottoaseman (2) kuljetusvälineet (29, 26, 27) on viety toisen erotusseinämän (24) alitse ja pois erotus-seinämän (21) ylitse rummun (4) toiseen avoimeen päähän, d) poistoaseman (3) kuljetusvälineet (35, 36, 38, 39) on viety rummun (4) toisesta avoimesta päästä pois erotusseinämän (31) ylitse ja läpi toisen erotusseinämän (34) alitse.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että kaasunpitävästi suljettavaksi järjestetty galvanointiamme (1) on elektrolyytin (16) yläpuolella varustettu inertin kaasun syötöllä. 11 70602
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että galvanoitavat esineet on sovitettu kuljetettavaksi annostelutärykourun (25) avulla sisäänmenoaukon kautta vastaanottoasemalle (2) kuljetushihnan (26) toiseen päähän.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että kuljetushihnan (26) toinen pää päätyy suppilon yläpuolelle, jonka alapää ulottuu rummun (4) toiseen päähän.
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että galvanoitavat esineet on sovitettu kuljetettavaksi rummun (4) toisesta päästä poistoaseman (3) nestesul-kuun toisen kuljetushihnan (36) avulla, jonka toinen pää ulottuu elektrolyytissä (16) rummun (4) kyseessä olevan pään alapuolelle, kun taas sen toinen pää erotusseinämän (31) toisella puolella ulottuu poistoaseman (3) nestesulussa olevan nesteen (18) yläpuolelle.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että toisen kuljetushihnan (36) nesteen (18) yläpuolelle ulottuvan pään ja kuljetushihnan (39) nesteeseen (18) ulottuvan pään välissä on suppilomainen osa (38).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että poistoasemalle (3) on sijoitettu kuljetushihnan (36) ja galvanointiammeen (1) yläpuolelle suihkutussuuttimet (37) elektrolyytin suihkuttamiseksi pois galvanoiduista esineistä.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että kuljetushihnat (26, 36 ja 39) kulkevat toisessa suunnassa pystysuorasti rummun (4) pitkittäis-akseliin nähden.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen laite, tunnettu siitä, että ohjausvälineet (15) muodostuvat yhdes- 12 70602 tä tai useammasta kierukkamaisesti rummun (4) sisäseinämän päälle järjestetystä ulkonevasta rimasta.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen laite, tunnettu siitä, että rummun (4) sisään on järjestetty anodi (50), että rumpu (4) on valmistettu revitetystä materiaalista ja että rummun (4) ulkopuolelle galvanointiammeeseen (1) on järjestetty muita, mieluummin laattamaisia anodeja (51-53) yhdensuuntaisesti rumpuun (4) nähden.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen laite, tunnettu siitä, että rumpu (4) muodostuu muovista, ja että sähköliitäntä galvanoitaviin esineisiin tapahtuu erityisien rummun (4) sisäseinämään järjestettyjen kosketuselementtien avulla.
12. Patenttivaatimuksien 9 ja 11 mukainen laite, tunnettu siitä, että yksi tai useat kierukkamaisesti rummun (4) sisäseinämään järjestetyt rimat toimivat samalla kosketus-elementtinä.
FI822457A 1981-07-10 1982-07-09 Galvaniseringsanordning FI70602C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3127390 1981-07-10
DE19813127390 DE3127390A1 (de) 1981-07-10 1981-07-10 Galvanisiereinrichtung

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822457A0 FI822457A0 (fi) 1982-07-09
FI822457L FI822457L (fi) 1983-01-11
FI70602B true FI70602B (fi) 1986-06-06
FI70602C FI70602C (fi) 1986-09-24

Family

ID=6136663

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822457A FI70602C (fi) 1981-07-10 1982-07-09 Galvaniseringsanordning

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4427518A (fi)
EP (1) EP0070011B1 (fi)
JP (1) JPS5819495A (fi)
AT (1) ATE11433T1 (fi)
CA (1) CA1184531A (fi)
CS (1) CS236675B2 (fi)
DD (1) DD202462A5 (fi)
DE (2) DE3127390A1 (fi)
DK (1) DK157622C (fi)
FI (1) FI70602C (fi)
HU (1) HU183995B (fi)
NO (1) NO158756C (fi)
SU (1) SU1192629A3 (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3150545A1 (de) * 1981-07-10 1983-06-30 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum betreiben einer galvanisiereinrichtung
US4559122A (en) * 1983-11-07 1985-12-17 Luciano Folco Continuous-cycle electroplating plant
US4668367A (en) * 1985-07-09 1987-05-26 Siemens Aktiengesellschaft Lock for loading and unloading goods into a treatment apparatus having a protective atmosphere
US4701248A (en) * 1985-07-09 1987-10-20 Siemens Aktiengesellschaft Apparatus for electrolytic surface treatment of bulk goods
US4670120A (en) * 1985-07-09 1987-06-02 Siemens Aktiengesellschaft Apparatus for electrolytic surface treatment of bulk goods
US4803811A (en) * 1985-07-09 1989-02-14 Siemens Aktiengesellschaft Lapping device for surface enhancement of bulk material
US4876801A (en) * 1987-04-16 1989-10-31 Siemens Aktiengesellschaft Method and means for drying bulk goods
DE3836256A1 (de) * 1988-10-25 1990-04-26 Schering Ag Vorrichtung zum galvanisieren oder chemischen behandeln von metallischen teilen
US5608186A (en) * 1992-01-27 1997-03-04 Thomas & Betts Corporation Ground rod
DE19907863C1 (de) * 1999-02-23 2000-03-16 Doerken Ewald Ag Vorrichtung zur Elektrotauchlackierung
DE10011865C1 (de) * 2000-03-10 2001-06-07 Wilms Gmbh Einrichtung zur Beschichtung von Gegenständen, insbesondere Galvanisierung von Kleinteilen
US7066187B2 (en) * 2001-09-15 2006-06-27 Mueller Alois Modular treatment plant having horizontal drum machines
DE10149651A1 (de) 2001-09-15 2003-04-24 Alois Mueller Modulare Behandlungsanlage aus Horizontaltrommelmaschinen

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3941674A (en) * 1974-05-31 1976-03-02 Monroe Belgium N.V. Plating rack
US4062751A (en) * 1976-06-28 1977-12-13 Trw Inc. Electroplating drum for relatively large fasteners and the like
US4105526A (en) * 1977-04-28 1978-08-08 Imperial Industries, Inc. Processing barrel with stationary u-shaped hanger arm and collar bearing assemblies

Also Published As

Publication number Publication date
DE3262046D1 (en) 1985-03-07
SU1192629A3 (ru) 1985-11-15
JPH0249400B2 (fi) 1990-10-30
EP0070011A1 (de) 1983-01-19
NO158756B (no) 1988-07-18
NO821788L (no) 1983-01-11
DE3127390A1 (de) 1983-02-10
DK309482A (da) 1983-01-11
FI70602C (fi) 1986-09-24
JPS5819495A (ja) 1983-02-04
CS236675B2 (en) 1985-05-15
CA1184531A (en) 1985-03-26
FI822457L (fi) 1983-01-11
US4427518A (en) 1984-01-24
NO158756C (no) 1988-10-26
HU183995B (en) 1984-06-28
DK157622B (da) 1990-01-29
EP0070011B1 (de) 1985-01-23
ATE11433T1 (de) 1985-02-15
DK157622C (da) 1990-06-18
FI822457A0 (fi) 1982-07-09
DD202462A5 (de) 1983-09-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI70602C (fi) Galvaniseringsanordning
CA1329792C (en) Device for the electrolytic treatment of board-shaped objects
US20140174485A1 (en) Electrode washing method and system
KR100212875B1 (ko) 소형 부품용 전기도금 장치
JPH09503552A (ja) 部品の表面処理のための方法及び装置
EP0141406A1 (en) Continuous-cycle electroplating plant
US2970950A (en) Method and apparatus for the continuous galvanization of the inner surface of tubes
US5326442A (en) Apparatus for the galvanic treatment of articles
FI70603C (fi) Anordning foer galvanisk avskiljning av aluminium
US2865831A (en) Electroplating machine
US4363712A (en) Device for galvanic precipitation of aluminum
US4399018A (en) Device for electrodeposition of aluminum
US4876801A (en) Method and means for drying bulk goods
US4537669A (en) Apparatus for cleaning, plating and/or coating articles
JPH04143300A (ja) バルクハンドリング可能な物品の表面処理装置
US1744792A (en) Electroplating apparatus
US4415422A (en) Apparatus for electro-depositing aluminum
EP0467543A1 (en) Aluminium electroplating apparatus
CN1250489A (zh) 表面处理设备
CA1268191A (en) Lock for loading and unloading goods into a treatment apparatus having a protective atmosphere
CA2001269A1 (en) Apparatus for electroplating or chemically treating metallic parts
US626361A (en) blackman
US1604618A (en) Electroplating apparatus
JP3543518B2 (ja) メッキ装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT