FI68577B - Foerfarande och anordning foer aostadkommande av en vakuumtillsluten foerpackning - Google Patents

Foerfarande och anordning foer aostadkommande av en vakuumtillsluten foerpackning Download PDF

Info

Publication number
FI68577B
FI68577B FI811673A FI811673A FI68577B FI 68577 B FI68577 B FI 68577B FI 811673 A FI811673 A FI 811673A FI 811673 A FI811673 A FI 811673A FI 68577 B FI68577 B FI 68577B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
chamber
package
bag
pressure
evacuation
Prior art date
Application number
FI811673A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI811673L (fi
FI68577C (fi
Inventor
Giorgio Mugnai
Gian Camillo Gianelli
Original Assignee
Grace W R & Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Grace W R & Co filed Critical Grace W R & Co
Publication of FI811673L publication Critical patent/FI811673L/fi
Publication of FI68577B publication Critical patent/FI68577B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68577C publication Critical patent/FI68577C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B53/00Shrinking wrappers, containers, or container covers during or after packaging
    • B65B53/02Shrinking wrappers, containers, or container covers during or after packaging by heat
    • B65B53/06Shrinking wrappers, containers, or container covers during or after packaging by heat supplied by gases, e.g. hot-air jets
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B31/00Packaging articles or materials under special atmospheric or gaseous conditions; Adding propellants to aerosol containers
    • B65B31/02Filling, closing, or filling and closing, containers or wrappers in chambers maintained under vacuum or superatmospheric pressure or containing a special atmosphere, e.g. of inert gas
    • B65B31/024Filling, closing, or filling and closing, containers or wrappers in chambers maintained under vacuum or superatmospheric pressure or containing a special atmosphere, e.g. of inert gas specially adapted for wrappers or bags

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Dispersion Chemistry (AREA)
  • Vacuum Packaging (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)

Description

ι 68577
Menetelmä ja laite tyhjösuljetun pakkauksen muodostamiseksi
Esillä oleva laite kohdistuu menetelmään ja laitteeseen pakkausten muodostamiseksi.
Tuotteita joustavaan muovikalvoon pakattaessa on tunnettua poistaa ilma pakkauksen sisäosasta, jotta pakatun tuotteen varastoinninkestävyys paranee ja pakkaus saa siistin ulkonäön. On myös tunnettua parantaa suljetun pakkauksen ulkonäköä käyttämällä pakkauksen päällyksenä kuumassa kutistuvaa (ts. suuntautunutta) kalvoa ja suorittamalla ilmattomalle, suljetulle pakkaukselle kutistustoimenpide, jossa muovikalvo kuumakutistetaan, niin että se joutuu läheisemmin kosketukseen sisältämänsä tuotteen kanssa.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan pakkausmenetelmä ja -laite, jonka avulla pakkaukseen jääneen kaasun poisto helpottuu.
Tässä käytetty termi"kutistus" tarkoittaa pussin tilavuuden supistusta pullistumisen jälkeen, johtukoonpa tämä tilavuuden supistus kalvon lämpökutistusominaisuuksista tai kalvon lämpöpehmenemisominaisuuksista.
Keksintö koskee siis menetelmää tyhjösuljetun pakkauksen muodostamiseksi, joka käsittää joustavan, ainakin yhtä tuotetta peittävän kalvon, jolloin pakkaus saatetaan alenevan paineen alaiseksi sellaisen välipaineen saavuttamiseksi, jossa joustavan kalvon pullistuminen pois mainitun ainakin yhden tuotteen pinnalta tapahtuu, pullistunut joustava kalvo kuumennetaan, joustavan kalvon annetaan laskeutua takaisin tuotteen pinnalle ja pakkaus suljetaan, ennenkuin painetta lopuksi nostetaan pakkauksen ympärillä. Menetelmä on tunnettu siitä että pakkaus pidetään pullistuneena kuumennuksen aikana pienentämällä väliaikaisesti paineenalennusnopeutta tai keskeyttämällä paineen alennus kokonaan pakkauksen ympärillä, kun joustava kalvo on pullistunut.
2 68577
Keksintö koskee myös laitetta pakkauksen muodostamiseksi, joka laite käsittää tyhjökammion, joka voidaan avata pakkauksen sijoittamiseksi siihen ja pakkauksen poistamiseksi siitä, välineet kammion evakuoimiseksi, välineet tuotteen kannattamiseksi suljetussa kammiossa, laitteen lämmön kohdistamiseksi pakkauksen pintaan, laitteen pakkauksen sulkemiseksi, ja laitteen pakkauksen pitämiseksi suljetussa kammiossa sellaisessa tilassa, että kammion evakuointi evakuoi pakkauksen sisäosan hitaammalla nopeudella kuin kammion evakuointi-nopeus, ja laite on tunnettu ohjelmointilaitteesta kammion evakuoinnin hidastamiseksi tai keskeyttämiseksi, kun kammion paine on jo alentunut alkupainetta pienempään välipaineeseen, minkä jälkeen kammion evakuointi aloitetaaan uudelleen aiemmalla nopeudella, jolloin pakkauksen pintaan lämpöä kohdistava laite on ohjelmoitu toimimaan ainakin silloin, kun kammio on mainitun välipaineen tai sitä pienemmän paineen alaisena.
Jotta keksintöä voitaisiin helpommin ymmärtää, sitä selitetään seuraavassa ainoastaan esimerkin vuoksi viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on kaaviollinen kuva laitteen ensimmäisestä suoritusmuodosta kutistetun, tyhjösuljetun pakkauksen muodostamiseksi, joka käsittää lämpökutistuvaa kalvoa olevan, tuotetta ympäröivän pussin, kuvio 2 on yksityiskohta kuvion 1 pussinpitovälineistä, kuviot 3A ja 3B ovat tasokuvia, jotka esittävät kahta 3 68577 vaihtoehtoista sovitelmaa pusseja varten kammiossa, kuvio 4 on tasokuva kammion alemmasta osasta, kuvio 5 on graafinen esitys, joka esittää jäämäilman-paineen alennusta kutistuskammiossa ajan funktiona, kuvio 6 on pitkittäispystyleikkaus keksinnön mukaisen tyhjösuljetun pakkauksen muodostuslaitteen toisen suoritusmuodon läpi, ja kuvio 7 on yksityiskohta, joka esittää kuvion 6 laitteen joustavia pussinpitovälineitä.
Kuviossa 1 esitetty pakkauslaite käsittää tyhjökammion, joka muodostuu alaosasta 2 ja yläosasta tai kannesta 3.
Tässä tapauksessa kammioon 1 sijoitettu pakkaus on täytetty mutta saumaamaton pussi 4. Kun kammion kantaa 3 nostetaan, pussi 4 voidaan sijoittaa tukiristikolle 5, jossa pakkaus sijaitsee erillään kammion 1 seinistä, minkä jälkeen kutistusvaihe voidaan suorittaa.
Kuviossa 1 esitettyyn laitteeseen kuuluu lisäksi lämpötila-anturi 6, joka osoittaa kammion sisällä vallitsevan ilman lämpötilan, koska tämä on tietysti tärkeä tekijä pakkauksen kutistuksessa. Lämpötila-anturi voi olla osana ohjauspiirissä, jolla säädetään ilman lämpötilaa kammiossa 1.
Kammioon kuuluu myös paineanturi 7, joka osoittaa kammion jäämäkaasunpaineen, koska tämä paine on tärkeä kaasunpoistosyklin säädössä.
Kammioon 1 kuuluu lisäksi kuumennuslaite, joka muodostuu kammion alaosan 2 seinillä sijaitsevista useista sähkövastuskuumentimista 16, jotka kuumentavat kammion 1 sisäosaa pussin 4 lämpöpehmentämiseksi ja/tai lämpöku-tistamiseksi, niin että saadaan siisti ulkonäkö ja ehdottomasti ontetoton kosketus pussin 4 ja tuotteen 21 4 68577 välille valmiissa pakkauksessa.
Tässä suoritusmuodossa kammioon 1 lisäksi kuuluu ilman-kierrätysvälineet, tässä tapauksessa kaksi puhallinta 9 kammion alaosassa 2. Puhaltimet kierrättävät jäämä-kaasua kammiossa 1 pussin 4 ulkopuolen yli, niin että pussiaineeseen saadaan tarvittava lämmönsiirto sen kutistamiseksi ja/tai lämpöpehmentämiseksi.
Kammion pohjaosan alla on tyhjöpumppu 10, joka on tarpeen pienentämään tyhjökammiossa 1 jäljellä olevan kaasun painetta seuraavassa selitettyjä tarkoituksia varten.
Kaasu, tässä tapauksessa ilma, jota tulee tyhjökammioon I ennen kaasunpoistovaihetta tai sen alkuosan aikana, esikuumennetaan valinnaisesti sähkövastuskuumentimella II kammioon 1 tulojohtoa 12 pitkin puhaltimesta 13 puhalletun ilman radalla. Tämä tulojohto 12 tulee kammioon venttiilin 14 kautta. Sähkövastuskuumentimessa 11 esi-kuumennetun ilman lämpötilaa tunnustelee lämpötila-anturi 15.
Kammion alaosan sivu- ja päätyseinillä olevat eri sähkö-vastuskuumentimet 16, jotka muodostavat kammion kuumen-nuslaitteen, sijaitsevat siten, että ne myös kuumentavat pakkauksen yli kammiossa virtaavan ilmavirran. Lämpöpa-ri 17 valvoo kammion kuumennuslaitteen lämpötilaa.
Vaikka tätä ei ole esitettykään kuviossa 1, täytetyt pussit voidaan kuljettaa jatkuvana jonona tyhjökammioon 1 syöttökuljettimella. Ne voidaan samoin poistaa tyhjö-kammiosta poistokuljettimella.
Kuvion 1 kammio on suunniteltu varmistamaan, että ilmavirta puhaltimien 9 toimiessa on kiertävällä radalla, joka vie ilman suoraan eri kuumentimien 16 päälle, niin 5 68577 että ilman lämpötila pysyy kutistuksen ja/tai lämpöpeh-mennyksen vaatimassa arvossa.
Kuviossa 1 esitetyn laitteen toiminta on seuraava, kun käytetään lämpökutistuvasta, ts. orientoituneesta kal-voaineesta valmistettuja pusseja 4.
Täytetty, mutta saumaamaton, lämpökutistuvasta pakkaus-kalvosta tehty pussi 4 sijoitetaan tyhjökammioon 1, ja kammion kansi 3 siirretään alas, niin että se sulkee kammion ja mahdollistaa kammion tiivistyksen sen reunalla 20.
Eräs lämpökutistuva, pussiin 4 käytetty kalvo voi olla kolmikerroksinen laminaatti, joka koostuu etyleenivinyy-liasetaatista, polyvinylideenikloridista ja säteilyte-tystä etyleenivinyyliasetaatista ja joka on esitetty US-patentissa 3 741 253 ja jota myy W.R. Grace & Co. tavaramerkillä "Barrier Bag".
Kun kammio on suljettu, pussin kaulaan tartutaan välimatkan päässä toisistaan sijaitsevissa eri vyöhykkeissä kahdella sarjalla värähteleviä puristustankoja 23 ja 24 (kuvio 2A), joissa kummassakin on kosketuskärjet 25, 26, jotka puristuvat kiinni pussin kaulaan, ja toisistaan erillään olevat pohjat 27, 28, jotka jättävät supistettuja ilmanpoistokanavia pussin kaulaan. Kuvio 2B esittää puristustankoja 23, 24 suljetussa asennossa.
Pussin suun supistus, kun nämä värähtelevät puristustangot tarttuvat siihen, varmistaa sen, että kaasunpoiston jatkuessa kammion sisäosasta kaasu (tavallisesti ilma) tulee poistetuksi pussin 4 sisäosasta mutta pienemmällä nopeudella kuin kammion kaasunpoistonopeus. Tällöin pussiai-ne pullistuu pois sisältämänsä tuotteen 21 pinnalta.
Tämä pullistuminen, joka on tärkeä esillä olevan keksin- c 68577 nön kannalta, voidaan saada aikaan millä tahansa sopivalla tavalla, esim. puristamalla pussin kaulaa evakuoinnin alkuvaiheissa, niin että pussin sisäosan evakuointi estetään, kunnes pussi on pullistunut ja lämpö-pehmennyt. Tämän jälkeen puristusote irrotetaan, niin että paine pussin sisällä voi laskea ja pussiaine voi niin ollen laskeutua takaisin tuotteen 21 pinnalle.
Kun menetelmän edullisessa suoritusmuodossa kammio on tehokkaasti suljettu laskemalla kansi 3 kammion alaosan 2 päälle ja pussin 4 suuta supistavat värähtelevät pu-ristustangot 23, 24, tyhjöpumppu 10 käynnistetään ilman poiston aloittamiseksi tyhjökammion 1 sisäosasta ja niin ollen pussin 4 sisältä. Puhaltimien 9 moottorit käynnistetään ilman kierron aloittamiseksi kammiossa 1.
Värähtelevien puristustankojen kourujen 27, 28 pussin suuhun jättämien supistuneiden ilmanpoistokanavien vaikutuksesta paine pussin sisällä alenee hitaammin kuin kammion paine pussin ulkopuolella, ja pussi 4 pullistuu pois tuotteesta 21.
Kun jäämäilman määrä kammiossa 1 on pienentynyt väliar-voon, joka vastaa pussin 4 pullistumista pois tuotteesta, evakuointi kammion 1 sisäosasta keskeytetään. Väli-painearvo voi esim. olla 76 % jäämäilmamassaa.
Keksinnön puitteissa on mahdollista pienentää paineen-poistonopeutta joko käyttämällä hitaampaa evakuointi-nopeutta, kun pussiaine pullistuu ja sitä kuumennetaan, tai vaihtoehtoisesti, ja useissa tapauksissa edullisesti, keskeyttämällä evakuointi pysäyttämällä väliaikaisesti ilman poisto kokonaan kammiosta. Tämä väliaikainen keskeytys voidaan saada aikaan joko pysäyttämällä tyhjö-pumppu 10 ja sulkemalla venttiili 22 tai sulkemalla tyhjöpumpun 10 kammioon 1 yhdistävä venttiili 22 ja 7 68577 antamalla pumpun 10 jatkaa toimintaansa sekä alentamalla paine esittämättä jätetyssä tyhjösäiliössä, joka myöhemmin yhdistetään kammion 1 sisäosaan, kun kammiosta on jälleen poistettava kaasua, jolloin venttiili 22 avataan uudelleen.
Vaikka kuvioissa 1-4 esitetyssä laitteessa valitun väli-painearvon tunnustelee kammiossa sijaitseva paineanturi 7, tärkeä tekijä on se, että kammion evakuoinnin tulisi joko pysähtyä tai hidastua, kun pussi 4 on pullistunut pois tuotteen 21 pinnalta. Koska pullistuminen on riippuvainen tietylle tuotteiden 21 erälle yhteisistä tekijöistä (esim. pinnan lämpötilasta, tuotteen sisältämästä ilmamäärästä ja pinnan laadusta, esim. tuotteen tahmeudesta), voi olla tarkoituksenmukaista määrätä, milloin pullistuminen todennäköisesti tapahtuu, ja sen jälkeen ajoittaa prosessi siten, että evakuointi hidastuu tai pysähtyy samanaikaisesti erän kaikkien tuotteiden kohdalla.
Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää jonkinlaista anturi-mekanismia osoittamaan pullistumista fysikaalisesti. Haluttaessa voidaan käyttää jotakin muuta valvontalaitetta.
Tässä vaiheessa puhaltimien 9 kehittämä jäämäkuumailmavirta kammiossa 1 pussien 4 yli saa lämpökutistuvan muovipussin pullistuneen osan kutistumaan takaisin pussin pakatun tuotteen 21 pinnalle.
Koska pussia lämpökutistusvaiheen aikana puristetaan puristustankojen 23, 24 eri kärkien 26, 27 määräämillä keskinäisin välein sijaitsevilla alueilla (kuten kuviossa 2B esitetään), pussin kaula jää ylemmän ja alemman kuumasaumauspuikon 18 väliin, jolloin ilmaa voi edelleen poistua pussista. Pussin loppuosa kutistuu 8 68577 takaisin tuotteen 21 pinnalle, niin että saadaan oleellisesti rypytön tuotteen 21 pintapäällys ja silti pussin kaula voidaan sulkea, kun hitsauspuikot 18 sulkeutuvat yhteen toisiaan koskettaen.
Kuten kuviossa 1 esitetään, alempaa ja ylempää värähtelevää puristustankoa 23 ja 24 kannattavat kammion alaosa 2 ja vastaavasti kammion kansiosa 3, niin että ne automaattisesti sulkeutuvat koskettaen toisiaan, kun kammio suljetaan. Koneenhoitajan tarvitsee vain varmistaa, että pussin 4 kaula sijaitsee alemman värähtelevän puristuselimen 23 päällä ennen kammion sulkemista, kun hän sovittaa ilman poiston pakkauksen sisäosasta sen verran hitaammaksi kuin kammion sisäosan evakuoinnin kuin on tarpeen pussin pullistumista varten.
Kun käytetyt pussit syötetään kuljettimella kammioon 1, kuljetin voi olla sellainen, joka varmistaa, että pussin kaula pussin 4 pysähtyessä sijaitsee oikein puristuksen kannalta ilman, että koneenhoitajan tarvitsee sijoittaa pussin kaulaa tarkasti.
Kuten on selvää, voidaan käyttää joitakin välineitä (ei esitetty) viemään joko ylempiä tai alempia hitsaus-puikkoja 18 tai molempia toisiaan kohti pussin sulkemiseen tarvittavan hitsauskosketuksen varmistamiseksi.
Haluttaessa voidaan käyttää jotakin muuta pussinpito-ja sulkumekanismia kuvioissa 1-4 esitetyn laitteen yhteydessä. Pussin kaula voidaan esimerkiksi koota kammiossa kammion ollessa suljettuna pussin pullistusta vastaavasti tuotteesta poispäin, kun kammio evakuoidaan, minkä jälkeen sinkilä voidaan kiinnittää pussin kaulaan, kun evakuointi- ja kutistusvaiheet on suoritettu loppuun. Tällainen kammion sisäinen sinkilöintiväline on esitetty esimerkiksi GB-patenttijulkaisussa 1 353 157.
9 68577
Tuote on tuettu rullien 31 varaan (kuviot 3A ja 3B), jotka muodostavat ilmaa läpäisevän ristikon 5, joka tukee tuotetta mutta sallii kuitenkin kuuman kutistusil-man kulkea tuotteen pinnan ympäri.
Yllä kuvatun prosessin edullinen suoritusmuoto on sellainen, jossa pussin aine on kuumassa kutistuvaa tyyppiä, nimittäin muoviainetta, joka on orientoitu, edullisesti kaksiakselisesti orientoitu, venyttämällä, niin että lämpö saa aikaan pussiaineen kutistumisen sen venytetystä tilasta.
Tavanomaisessa, sulkemista seuraavassa kutistusproses-sissa kalvon kutistumisen palautumisastetta (ts. sitä astetta, jonka verran kalvo voi palautua alkumuotoonsa ennen orientoivaa kutistusta) rajoittaa kalvon lämpötilan aleneminen sen kosketaessa tuotetta. Varmistamalla esillä olevan keksinnön edullisessa suoritusmuodossa, jossa käytetään kuumassa kutistuvaa ainetta, että kuumennusvaihe tapahtuu kalvon ollessa pullistuneena ja ennenkuin pakkausaine suljetaan tuotteen ympärille, saadaan paljon suurempi määrä kalvossa käytettävissä olevasta kutistuksesta palautetuksi.
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan kuitenkin käyttää myös kutistumattomiin aineisiin. Esimerkiksi ns. itse-hitsautuvaa pussiainetta, esimerkiksi nailonin ja ety-leenivinyyliasetaattikopolymeerin laminaattia voidaan käyttää pakkauskalvoon. Lämpötilassa, joka on pikemminkin alempi kuin lämpötila, joka olisi odotettavissa orientoidun kalvon kuumakutistuksessa, tällainen itsehitsau-tuva kalvo pehmenee niin paljon, että laskeutuessaan takaisin tuotteen päälle paineen tasauksen vaikutuksesta kalvokuoren tai -pussin (ts. pussin 4) sisä- ja ulkopuolella kalvo hitsautuu kiinni itseensä, jolloin tuloksena on oleellisesti rypytön pakkaus. Vaikka pakkauk- 10 68577 sen ulkonäkö ehkä on miellyttävämpi kuumassa kutistuvaa kalvoa käytettäessä, tällä itsehitsautuvalla kalvolla saadaan kuitenkin tyydyttävä tulos.
Menetelmä toimii siten, että aluksi kammion evakuointi ja hitaampi ilman poisto pussista saavat pussiaineen pullistumaan pois pussin sisältämän tuotteen 21 pinnalta. Kun pullistuminen on riittävä, jota tunnustelee esim. yllä mainittu mekaaninen anturimekanismi, tai suhteessa kuluneeseen evakuointiaikaan tai kammion paine-arvoon, kammion evakuointi hidastuu huomattavasti tai se keskeytetään edullisesti kokonaan ja lämpöä kohdistetaan pussiin sen lämpöpehmentämiseksi.
Kun paineet pakkauksen sisä- ja ulkopuolella tasautuvat kaasun poistuessa värähtelevien puristustankojen 23 ja 24 välissä pidetyn pussin kaulan läpi, pussiaine voi laskeutua takaisin tuotteen pinnalle. Koska tämä aine ei ole kosketuksessa tuotteeseen tämän kuumennusvaiheen aikana, lämpöä ei mene hukkaan tuotteeseen, ennenkuin kalvo koskettaa tuotetta, johon mennessä kalvo itsehit-sautuu ja antaa valmiille pakkaukselle siistin ulkonäön.
Kuviot 3A ja 3B esittävät laitteen edullista ominaisuutta, jolloin värähtelevät puristustangot, joista vain ylempi tanko 24 on esitetty näissä kuvioissa, ovat L-muotoiset kuten myös hitsauspuikot 18. Tämä varmistaa sen, että useita lyhyitä pusseja voidaan sijoittaa vierekkäin L-muotoisen sovitelman pitempää sivua pitkin, kuten kuviossa 3B esitetään. Vaihtoehtoisesti, kuten kuviossa 3A esitetään, voidaan yksi ainoa pitkänomainen pussi sijoittaa kammioon, niin että pussin kaula on kiinnitetty puristus- ja hitsauspuikkojen muodostaman L:n lyhyempään haaraan.
u 68577
Pullistuminen ennen pääkuumennusvaihetta varmistaa, että pussin muoviaine on erillään pussin sisältämästä melko viileästä tuotteesta 21, jolloin kutistuminen ja/tai pehmeneminen tapahtuvat siinä paljon helpommin, koska kuumasta ilmavirrasta pussiaineeseen siirtynyt lämpö ei siirry välittömästi tuotteeseen 21.
Evakuointi pidetään keskeytettynä kutistumisen aikana lyhyen ajan verran, esimerkiksi 2-8 sekuntia, edullisesti 6 sekuntia, minkä jälkeen se aloitetaan uudelleen, kun pullistunut alue on laskeutunut takaisin kosketukseen tuotteen 21 pinnan kanssa kalvon kutistumisen ja/tai paineiden tasauksen vaikutuksesta pussin sisällä ja ympärillä.
Kammion evakuointia jatketaan sen jälkeen tyhjöpumpun 10 avulla, kunnes jäämäpaine tyhjökammiossa 1 on laskenut loppuarvoon, joka on esimerkiksi 5 % jäämäilmamassasta .
Menetelmän suoritusmuodossa, jossa kaasun kiertoa kammiossa auttavat puhaltimet kammion tämän jatkoevakuoin-nin aikana, puhaltimet 9 voivat haluttaessa toimia jatkuvasti, niin että kammiossa 1 jäljellä olevan ilman tiheyden asteittain pienetessä tämä ilma voi vielä jossakin määrin kutistaa pussiainetta tuotteen 21 ulkopinnan päälle.
Evakuoinnin aikana puhaltimet 9 voidaan haluttaessa käynnistää, vasta kun kammiossa on saavutettu välijäämä-paine, niin että pussiaine voi pullistua mahdollisimman nopeasti ilman ilmavirran kutistavaa vaikutusta. Riittävä pullistuminen on tällöin tapahtunut ennenkuin kutis-tusilmaa aletaan käyttää.
Tyhjövaiheen päätyttyä pussin kaula suljetaan, tässä i2 68577 tapauksessa sulkemalla yhteen ja virroittamalla hit-sauspuikot 18.
Venttiili 14 avataan sitten, niin että kammio 1 paineistetaan uudelleen. Tämä voidaan saada aikaan esimerkiksi käyttämällä kuumentimesta 11 venttiilin 14 välityksellä tulevaa esikuumennettua vettä. Kammion 1 kansi nostetaan sen jälkeen ylös, niin että saatu kutistettu ja suljettu pakkaus voidaan poistaa tyhjökammiosta 1.
Kammiossa olevat kuumentimet pitävät ilman lämpötilan pakkauksen ympärillä riittävän korkeana, niin että tarvittava lämmönvaihto pullistuneeseen pussiaineeseen saa aikaan pussin kutistumisen. Kun käytetään puhaltimien edistämää ilman kiertoa kammiossa, kuumentimien 16 ei kuitenkaan tarvitse olla jatkuvasti toiminnassa edellyttäen, että kun pussi 4 on pullistunut pois tuotteesta 21, kammion ilman lämpötila on riittävä pakkauksen ku-tistukseen.
Lämpötilat 90-140°C pullistumisen aikana voivat olla tarpeen kutistumisen aikaansaamiseksi kaksiakselisesti orientoidussa kutistuvassa kalvossa. Tarkka lämpötila-arvo riippuu eri tekijöistä, kuten kalvon laadusta tai orientoimisasteesta. Itsehitsautuvassa kalvossa kalvo-aineen itsehitsautumislämpötila on tärkeä tekijä.
Kuvioiden 1-4 laitteen täysin automaattinen muunnelma on mahdollinen. Tässä tapauksessa kaikkia eri prosessi-parametrejä säädetään ja laite ajoitetaan toimimaan automaattisesti täytetyn pussin kammioon sijoituksesta lähtien suljetun pussin automaattiseen poistoon asti kammiosta.
Ensimmäisen välipaineen tarkka arvo voi vaihdella tiettyjen rajojen puitteissa.
i3 68577
Kuvion 5 ehjä viiva kuvaa keksinnön mukaisen menetelmän erästä suoritusmuotoa, jossa välipaine saavutetaan kahden sekunnin kuluttua ja tätä n. 75 % välipainetta ylläpidetään vielä kuuden sekunnin ajan, minkä jälkeen paine alenee jäämäarvoon noin 6 % 14 sekunnin kokonais-ajan kuluttua.
Kuvion 5 katkopisteviivat kuvaavat ensimmäistä mahdollista paineen vaihtelua, jossa samaa välijäämäpainear-voa ylläpidetään mutta vain 3 sekunnin ajan, minkä jälkeen evakuointia jatketaan ja jäämäpaine noin 6 % saavutetaan 10 sekunnin kokonaisajän kuluttua evakuoinnin aloituksesta.
Kolmatta mahdollista prosessia havainnollistavat katkoviivat, jolloin kammion alkuevakuointi jatkuu, kunnes jäämäpaine on noin 75 % ja pakkauskalvo on pullistunut pois tuotteesta 21. Evakuointia jatketaan sen jälkeen hitaammalla nopeudella noin 6 sekunnin ajan, niin että pullistuminen jatkuu ilmaa jatkuvasti pakkauksen ulkopuolelta poistettaessa, kun kaasua poistuu pakkauksesta supistetun pussin kaulan läpi. Lopuksi evakuointinopeut-ta nostetaan kammion paineen alentamiseksi sulkemisen vaatiman paineen arvoon.
Välipaineen tarkka valinta voi esimerkiksi määräytyä pakattavan tuotteen laadun mukaan. Raaka liha, jossa on erityisen tarttuva pinta, pyrkii vastustamaan erotusta pussiaineesta pullistuksen aikana, joten pienempi "välipaine"-arvo voi olla tarpeen riittävän pullistumisen varmistamiseksi, ennenkuin kuumailmakutistusvaihe alkaa.
Minkä tahansa tuote-erän kohdalla kammion paineen ja pu-ristustankojen 23 ja 24 pussin kaulaan kohdistaman pu-ristusvaikutuksen olisi oltava sellaiset, että pussi i4 68577 saadaan pullistumaan siinä määrin, ettei pullistuneeseen pussiaineeseen kuuman ilmavirran kosketuksen vaikutuksesta siirtynyt lämpö heti konduktion kautta mene hukkaan pussin sisältämään suhteellisen viileään tuotteeseen. Lisäksi kun, kuten esillä olevassa suoritusmuodossa, lämmön kohdistaminen tapahtuu kierrättämällä kuumaa ilmaa pullistuneen pakkauskalvon päällä, ilman jäämäpainetta ei saisi alentaa niin paljon, että kammiossa 1 kutistusvaiheen aikana jäljellä olevan ilman lämpösisältö tuossa välipaineessa on epätaloudellisen pieni tehokkaan länlmönsiirron kannalta. Välipaine on edullisesti 60-80 % ilman jäämäpaineesta ja edullisesti noin 75 % ilman jäämäpaineesta.
Kuten edellä todettiin, tuotteen lämpötila, pakkauskalvon (esim. pussin 4) laatu ja tuotteen sisältämän kaasun tilavuus vaikuttavat myös pullistuspaineeseen.
Yleensä laitetta voidaan säätää eri välipainearvojen mahdollistamiseksi, jotta varmistetaan, että pussi on aina pullistunut riittävästi siihen mennessä, kun ku-tistusilmaa ale.taan käyttää.
Haluttaessa, esim. erityisen pehmeitä tuotteita kuten kermajuustoja pakattaessa, voidaan saada "pehmeä tyhjö-pakkaus", kun evakuointivaihetta rajoitetaan pian paineen alenemisen alettua uudelleen alle "välipaine"-arvon.
Kuten edellä todettiin, kuuman ilman syöttö voi tapahtua vain kammion uudelleenpaineistuksen aikana. Vaihtoehtoisesti kuumaa ilmaa voidaan haluttaessa syöttää kammioon 1 kantta 3 alas laskettaessa siihen hetkeen asti ja se hetki mukaan lukien, jolloin kansi 3 sulkeutuu kammion alaosan 2 päälle reunan 20 tiivistämiseksi edellyttäen, ettei evakuointi voi alkaa, ennenkuin kammio 1 on suljettu. Tämä on paras mahdollinen tapa syöttää kuumaa ilmaa kammioon 1 ennen evakuointia.
68577
On selvää, että puhaltimen 13 toimintaa kuuman ilman syöttämiseksi kammioon 1 säädetään yhdessä venttiilin 14 toiminnan kanssa.
Haluttaessa pakkaus voi sisältää useita yhteen kääreeseen (esim. pussiin 4) suljettuja tuotteita.
Käytettiinpä kuumennukseen ilman kiertoa tai ei, lämmön syöttö voi haluttaessa alkaa heti, kun kammio on suljettu, tai heti, kun kammion evakuointi alkaa.
Esillä olevan keksinnön mukaisen laitteen vaihtoehtoinen suoritusmuoto on esitetty kuvioissa 6 ja 7. Tässä tapauksessa kammioon mahtuu kaksi erillistä tuotetta 121 pusseissa 104, jotka on sijoitettu selkä selkää vasten kammiota pitkin toisen pussin suun sijaitessa kammion oikeanpuoleisessa päässä ja toisen pussin suun sijaitessa vasemmanpuoleisessa päässä.
Tässä suoritusmuodossa kammion alaosa 102 on kansiosan 103 sulkema, ja siinä on kaksi puhallinroottoria 106 ja 107, joita kumpaakin käyttää oma moottori 108 ja vastaavasti 109 ja jotka sijaitsevat samankeskisesti pyöreiden kuumentimien 110 ja 111 sisäpuolella ao. pu-hallinroottorien 106 ja 107 läpi virtaavan ilman kuumentamiseksi. Kammio evakuoidaan pumpun 110 avulla, joka on kytketty erillisillä säätöventtiileillä 122 kammion alaosan 102 vastaaviin päihin. Tuotteen tuki kammion alaosassa käsittää ryhmän rullia, joiden päälle täytetyt pussit voidaan sijoittaa.
Kammion kummassakin päässä sen reunaan 120 muodostetun tiivisteen sisäpuolella on joustava pussinpitolaite 130, joka käsittää ylemmän joustavan terän 133 ja alemman vastaelimen 135, joiden välissä pussin suualue pidetään kiinni. Ylempi pussinkiinnityselin 145 on yhdistetty 16 68577 infrapunasäteilyn lähteeseen 113 ja alempi pussinkiin-nityselin 146 on yhdistetty omaan infrapunasäteilyn lähteeseensä 114.
Pussinpitolaitteen 130 vastaelimen 135 kannattama vastus-lanka 148 voidaan virroittaa sähköpulssilla rikkomaan pullistuneen pussin kaulan, kun pussin kaulan alaslas-keutuminen on tarpeen.
Kuvio 7 esittää joustavan pussinpitolaitteen yhdistyis-kohtaa kammion oikeanpuoleisessa päässä.
Ylempää ja alempaa infrapunasäteilyn lähdettä 113 ja 114 kannattaa kumpaakin pari kääntyviä kantolevyjä, joista kummankin parin toinen levy 136 näkyy kuviossa 7. Kantolevyt 136 on asennettu vastaavan ylemmän ja alemman pussiinkiinnityselimen 145 ja 146 vastakkaisiin päihin.
Käyttömekanismia, jonka avulla ylempi ja alempi pussin-kiinnityselin 145 ja 146 liikkuvat toisiaan kohti ja saavat kantolevyt 136 kääntymään kummankin infrapunasäteilyn lähteen 113 ja 114 kääntämiseksi oikealle pois konvergoivien kiinnityselimien 145 ja 146 vaikutus-viivalta, on kuvattu yksityiskohtaisesti GB-patenttiha-kemuksessa n:o 8108436, jonka selitykseen tässä viitataan .
Esillä olevassa hakemuksessa riittää, kun todetaan, että ylemmän ja alemman pussinkiinnityselimen 145 ja 146 liikkuessa toisiaan kohti infrapunasäteilyn lähteet 113, 114 liikkuvat sivuun, kun ne ensin ovat kuumentaneet väliinsä sijoitetun pullistuneen pussin kaula-alueen, joka pidetään erillään säteilylähteistä ao. vanunkiverk-kojen 137 ja 138 avulla. Ylempi ja alempi pussinkiin-nityselin 145, 146 koskettavat sen jälkeen toisiaan, 17 68577 minkä jälkeen alempi pusäinkiinnityselin 146 painetaan alas, koska se on kantolevy-yksikön joustavasti tukema, niin että viimeistysveitsi 139 paljastuu ja voi poistaa liian muoviaineen suljetusta kaulasta.
Kuvioissa 6 ja 7 esitetyn laitteen ja kuvioissa 1 ja 4 esitetyn laitteen peruserona on, että kun kuvioiden 1 ja 4 laitteessa pussin kaula on tuettu värähtelevien kiinnipitoelimien väliin, jotka on muotoiltu mahdollistamaan kaiken aikaa ilman rajoitetun poistumisen pussin kaulan läpi, pussin kaulaa kuvioiden 6 ja 7 suoritusmuodossa sen sijaan pidetään joustavasti kiinni, niin että saadaan aikaan aikaisempi pullistuminen, koska ilmaa ei poistu, ennenkuin paine-ero pussin 104 sisä- ja ulkopuolella on saavuttanut arvon, jossa terä 113 antaa myöten sallien ilman poistumisen. Tällä tavoin pussin kaulan pullistuminen on säädetty. Tämän vaiheen aikana useat jousikuormitteiset, pussin suualuetta pitkin sovi -tetut tapit 140 auttavat estämään pussin tahattoman siirtymisen kammion keskustaa kohti, jolloin pussin suuhun kohdistettu joustava pitovaikutus häviäisi.
Vaihejärjestys tässä suoritusmuodossa on sellainen, että ilman alkupoiston aikana kammiosta joustava pussin-pitolaite 130 toimii saaden pussin pullistuman sellaiseen paine-eroarvoon asti, jonka yläpuolella ilmanvaihto pussin sisä- ja ulko-osan välillä pussin suun kautta on mahdollinen terän 133 jouston ansiosta. Kun pussi näin pullistuu, puhallinroottorit 106 ja 107 sekä niiden vastaavat kuumentimet 110 ja 111 toimivat kierrättäen kuumaa ilmaa kammion sisäosan läpi ja saaden aikaan perinpohjaisen lämmön siirron pussin 104 muodostavaan kalvoaineeseen.
Kun pullistunut pussiaine on riittävän kauan ollut riittävästi alttiina konvektiolämmölle, vastuslanka 148 virroitetaan. Koska se koskettaa pussin kaulaa jaksottaisesti erillisissä pisteissä pussin suun poikki, se 18 68577 rikkoo pussin suun, niin että joustavan terän 133 aiemmin pussissa pidättämä jäämäilma voi poistua kammion sisäosaan.
Kammion evakuointi jatkuu sen jälkeen, kunnes kammion tyhjötaso saavuttaa halutun tason (tarpeen mukaan joko kovan tyhjön tai pehmeän tyhjön). Infrapunasäteilyn lähteet 113, 114 virroitetaan sen jälkeen, niin että ne säteilyttävät pussin kaulaan säteilylämpöä ja nostavat pussin kaula-alueen paikallisen lämpötilan niin korkeaksi, että kaula-alue sulaa itseensä kosketuksen tapahduttua.
Tämä kosketus saadaan aikaan siirtämällä yhteen ylempi ja alempi pussinkiinnityselin 145 ja 146 samalla, kun säteilylähteitä 113 ja 114 sekä niiden vastaavia vanun-kiverkkoja nokkaohjatusti liikutetaan sivulle, niin että pussiaine pakotetaan kosketukseen itsensä kanssa pussinpitoelimien 145 ja 146 välissä, jolloin se sulkeutuu.
Kammion uudelleenpaineistus puristaa sen jälkeen yhteen kalvoalueita tuotteen 121 ja nyt pussinkiinnitys-elimien 145 ja 146 välissä pidetyn vyöhykkeen välillä siistien samalla pussiaineen sauman kohdalla.
Yllä mainittu alemman pussinkiinnityselimen 146 poisveto viimeistysveitsen 139 paljastamiseksi varmistaa, että pussin kaulan ollessa kiinnitettynä elimien 145 ja 146 väliin pinta-aine, jota joustavasti taipuvat tapit 140 vielä pitävät kiinni, eroaa sauman muusta osasta jättäen jälkeensä siistin sauman nyt suljettuun pussin kaulaan.
Kuten kuvioiden 1 ja 4 suoritusmuodon yhteydessä todet-tiin* sulkemista ei välttämättä tarvitse suorittaa 19 68577 kiinnittämällä pussin kaula 104 vastakkaiseen kiinni-tystankojen 145 ja 146 väliin. Sen sijaan kuumennettu pussin kaula voidaan jossakin määrin koota yhteen, niin että pussin kaula saadaan muotoon, jossa se muistuttaa sinkilöityä pussin kaulaa. Pussin kaula-aineen kuumennus infrapunasäteilyn avulla varmistaa kuitenkin, että tämä yhteenkoottu muoto sulaa tiiviiksi pakkauksen saumaksi, jopa sinkilää käyttämättä.
Lisäksi kuvioiden 6 ja 7 laitetta voidaan myös käyttää joko kuumassa kutistuvan (ts. orientoituneen) kalvoai-neen tai itsehitsautuvan kalvoaineen yhteydessä.
Yllä kuvatuissa suoritusmuodoissa on myös viitattu ilman poistoon kammiosta ja pakkauksesta. On kuitenkin selvää, että jotakin muuta kaasua voidaan haluttaessa käyttää. Joka tapauksessa jotkut tuotteet luovuttavat kaasua kuten hiilidioksidia joka on poistettava evakuoin-tivaiheen aikana, tai tuotetta voidaan huuhdella iner-tillä kaasulla, vaikka ilma onkin pääasiallinen kaasu-komponentti kammiossa ja/tai pussissa.
Menetelmän edullisten suoritusmuotojen kuvauksessa on kuvattu ilmaa kierrättävien, konvektiolämmönsiirtoa parantavien puhaltimien käyttöä. Lämpöä voidaan tietysti kuitenkin kohdistaa pakkauskalvoon konvektion avulla käyttämättä puhaltimien auttamaa kierrätystä tai jonkin muun mekanismin avulla, esimerkiksi lämmönsäteilyn avulla joko yhdessä jonkin ilmankierrätysmuodon kuten kierrätystä edistävien puhaltimien kanssa tai ilman tällaista. Keksinnön mukainen menetelmä kohdistuu evakuointi-vadheen katkonaisuuteen, minkä vuoksi tarkkaa mekanismia, jolla lämpöä kohdistetaan pakkauskalvoon, voidaan muunnella poikkeamatta patenttivaatimuksissa esitetyistä keksinnön puitteista.

Claims (15)

20 68577
1. Menetelmä tyhjösuljetun pakkauksen muodostamiseksi, joka käsittää joustavan, ainakin yhtä tuotetta peittävän kalvon, jolloin pakkaus saatetaan alenevan paineen alaiseksi sellaisen välipaineen saavuttamiseksi, jossa joustavan kalvon pullistuminen pois mainitun ainakin yhden tuotteen pinnalta tapahtuu, pullistunut joustava kalvo kuumennetaan, joustavan kalvon annetaan laskeutua takaisin tuotteen pinnalle ja pakkaus suljetaan, ennenkuin painetta lopuksi nostetaan pakkauksen ympärillä, tunnettu siitä, että pakkaus (4, 21) (104, 121) pidetään pullistuneena kuumennuksen aikana pienentämällä väliaikaisesti paineenalennus-nopeutta tai keskeyttämällä paineen alennus kokonaan pakkauksen ympärillä, kun kalvo on pullistuneena.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että pakkauksen kuumennus suoritetaan johtamalla lämpöä joustavaan kalvoon (4) (104) pakkausta ympäröivästä kaasusta mainitussa välipaineessa tai sitä pienemmässä paineessa.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että joustavan kalvon (4) (104) kuumennus suoritetaan kierrättämällä kaasua pakkauksen ympärillä kaasun ollessa mainitussa välipaineessa tai sitä pienemmässä paineessa.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että joustavan kalvon kuumennus saadaan aikaan säteilyttämällä lämpöä pakkaukseen.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että heti kun pullistuminen on saavutettu, paineen alennus keskeytetään väliaikaisesti kokonaan, . ainakin alkuvaiheessa kun lämpöä kohdistetaan joustavaan kalvoon.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun pullistuminen on 21 68577 saavutettu, paineenalennusnopeutta piennetään ja evakuointi jatkuu hitaammin.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että joustava kalvo on muovipussi (4) (104), joka suljetaan kammiossa sinkilöimällä tai kuumasaumaamalla.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että pussi sovitetaan kammioon pitämällä pussin kaulaa kiinni keskinäisin välein viivaa pitkin pussin kaulan supistamiseksi siinä määrin, että pullistuminen alkaa paineen alennuksen pakkauksen ympärillä hidastaessa kaasun poistumista pussista (4) (104) supistetun kaulan läpi, jolloin pussi suljetaan kuumasaumaamalla.
9. Laite pakkauksen muodostamiseksi, joka laite käsittää tyhjökammion (2, 3) (102, 103), joka voidaan avata pakkauksen (4, 21) (104, 121) sijoittamiseksi siihen ja pakkauksen poistamiseksi siitä, välineet (P) kammion evakuoimiseksi, välineet (5) (105) tuotteen kannattamiseksi suljetussa kammiossa, laitteen (9, 16) (106, 107, 110, 111) lämmön kohdistamiseksi pakkauksen pintaan,laitteen (18) (145, 146) pakkauksen sulkemiseksi ja laitteen (23, 24) (133, 135) pak kauksen pitämiseksi suljetussa kammiossa sellaisessa tilassa, että kammion evakuointi evakuoi pakkauksen sisäosan hitaammalla nopeudella kuin kammion evakuointinopeus, tunnettu ohjelmointilaitteesta kammion (2, 3) (102, 103) evakuoinnin hidastamiseksi tai keskeyttämiseksi, kun kammion paine on jo alentunut alkupainetta pienempään välipäineeseen, minkä jälkeen kammion evakuointi aloitetaan uudelleen aiemmalla nopeudella, jolloin pakkauksen pintaan lämpöä kohdistava laite (9, 16) (106, 107, 110, 111) on ohjelmoitu toimimaan ainakin silloin, kun kammio on mainitun välipaineen tai sitä pienemmän paineen alaisena. 68577
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että lämmönkohdistuslaitteeseen kuuluu välineet (9), (106, 107) kaasun kierrättämiseksi kammiossa ja kuumennus-laite (16), (110, 111) kiertävän kaasun kuumentamiseksi.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että kaasunkummennuslaite (16), (110, 111) on sovitettu siten, että kierrätysvälineiden (9) kierrättämä kaasu (106, 107) kulkee kuumennuslaitteen yli.
12. Jonkin patenttivaatimuksista 9-11 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu ajastin, joka säätää kammion evakuointivälineitä näiden välineiden hidastamiseksi tai pysäyttämiseksi ennalta määrätyn ajan kuluttua ja evakuoinnin aloittamiseksi uudelleen nopealla nopeudella toisen ennalta määrätyn ajan jälkeen.
13. Jonkin patenttivaatimuksista 9-12 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu pakkauksen pullistumista osoittava anturi.
14. Jonkin patenttivaatimuksista 9-13 mukainen laite, tunnettu siitä, että pakkausta kammiossa pitävään laitteeseen kuuluu pari värähteleviä puristustankoja (23, 24), jotka voivat puristaa pakkauksen suuta määrävälein suun supistamiseksi.
15. Jonkin patenttivaatimuksista 9-13 mukainen laite, tunnettu siitä, että pussin supistusvälineisiin kuuluu pari yhdensuuntaisia kiinnipitotankoja (133, 135), jotka on sovitettu kammioon ja joista ainakin toinen (133) voi joustaa puristuksessaan, niin että kaasua voi poistua pakkauksesta, mikäli pussin (104) kalvoaineen yli muodostuisi liian suuri paine-ero. 23 68577
FI811673A 1980-06-25 1981-05-29 Foerfarande och anordning foer aostadkommande av en vakuumtillsluten foerpackning FI68577C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8020749 1980-06-25
GB8020749 1980-06-25
GB8023465 1980-07-17
GB8023465 1980-07-17

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI811673L FI811673L (fi) 1981-12-26
FI68577B true FI68577B (fi) 1985-06-28
FI68577C FI68577C (fi) 1985-10-10

Family

ID=26275991

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI811673A FI68577C (fi) 1980-06-25 1981-05-29 Foerfarande och anordning foer aostadkommande av en vakuumtillsluten foerpackning

Country Status (19)

Country Link
US (2) US4471599A (fi)
AU (1) AU538671B2 (fi)
BR (1) BR8103930A (fi)
CA (1) CA1165222A (fi)
CH (1) CH651796A5 (fi)
DE (1) DE3123768A1 (fi)
DK (1) DK155082C (fi)
ES (1) ES503373A0 (fi)
FI (1) FI68577C (fi)
GR (1) GR75630B (fi)
IE (1) IE51047B1 (fi)
IL (1) IL62875A (fi)
IT (1) IT1167780B (fi)
LU (1) LU83451A1 (fi)
MX (1) MX155609A (fi)
NL (1) NL8102502A (fi)
NO (1) NO157094C (fi)
NZ (1) NZ197069A (fi)
SE (1) SE457526B (fi)

Families Citing this family (70)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS601210B2 (ja) * 1981-05-23 1985-01-12 株式会社古川製作所 自動包装機械
DE3363806D1 (en) * 1982-12-30 1986-07-03 Msk Verpackung Syst Gmbh Method and device for shrinking a shrinkable hood drawn over a stack of goods
US4550548A (en) * 1983-05-26 1985-11-05 W. R. Grace & Co., Cryovac Div. Method and apparatus for vacuum packaging with preshrinking
GB2145686B (en) * 1983-08-31 1987-06-10 Grace W R & Co A method and apparatus for packaging in flexible heat-shrinkable containers
GB8527050D0 (en) * 1985-11-02 1985-12-04 Fgl Products Ltd Vacuum packing process
US4684025A (en) * 1986-01-30 1987-08-04 The Procter & Gamble Company Shaped thermoformed flexible film container for granular products and method and apparatus for making the same
US4709819A (en) * 1986-07-23 1987-12-01 Environmental Diagnostics, Inc. Method for preserving plated media and product
NZ221180A (en) * 1986-11-05 1990-05-28 Rmf Steel Products Co Packaging of foodstuffs in vacuum chamber: carbon dioxide used to eliminate oxygen
US4779398A (en) * 1987-02-06 1988-10-25 W. R. Grace & Co.-Conn., Cryovac Div. Method and apparatus for making gas flushed packages
WO1989001440A1 (en) * 1987-08-18 1989-02-23 Alfa-Laval Engineering Pty. Limited Improved vacuum packaging technique and devices
GB8722201D0 (en) * 1987-09-21 1987-10-28 Grace W R & Co Packaging method & apparatus
US4951444A (en) * 1989-02-06 1990-08-28 Durden To A.M.E. Engineering, Inc. Multi-station die-less packaging machine
US4941310A (en) * 1989-03-31 1990-07-17 Tillia Aktiengesellschaft Apparatus for vacuum sealing plastic bags
US5062252A (en) * 1990-08-08 1991-11-05 Viskase Corporation Vacuum packaging method and apparatus
GB2246110B (en) * 1990-12-07 1995-02-15 Balair Systems Ltd Method and apparatus for the packaging of products
CH685010A5 (de) * 1992-05-15 1995-02-28 Inauen Masch Ag Verfahren zum Verpacken von Gut unter Vakuum und Vakuum-Verpackungsmaschine.
JPH09207909A (ja) * 1996-02-01 1997-08-12 Shinku Kagaku Kenkyusho 急速減圧装置
US5682727A (en) * 1996-05-03 1997-11-04 Koch Supplies, Inc. Coupled cutting blade and heat element for use with vacuum packaging machinery
ATE189167T1 (de) * 1996-10-17 2000-02-15 Pi Patente Gmbh Verfahren und vorrichtung zum verpacken von gegenständen in einem elastischen verpackungsmaterial
US6610392B1 (en) * 1998-03-04 2003-08-26 Cryovac, Inc. Heat-shrinkable multilayer packaging film comprising inner layer comprising a polyester
AU3148000A (en) * 1998-10-28 2000-05-29 Cryovac, Inc. Vacuum packaging machine
US7228674B2 (en) * 1999-10-27 2007-06-12 Cryovac, Inc. Vacuum packaging machine
DE10023308A1 (de) * 2000-05-15 2001-12-06 Werner Kallweit Vakuumverpackungsvorrichtung mit einem Abstützelement
US7516594B1 (en) * 2000-08-18 2009-04-14 Emanuele Terminella Apparatus and method for vacuum sealing a food item package
US20020083683A1 (en) * 2001-01-04 2002-07-04 Tadoru Suga Apparatus for continuously forming vacuum packaged body
US20020152281A1 (en) * 2001-04-13 2002-10-17 Ko-Chien Chuang Online device and method for downloading and sharing information by one touch
US20030046907A1 (en) * 2001-08-08 2003-03-13 Costello Anthony William Packaging apparatus
KR100423877B1 (ko) * 2002-02-01 2004-03-22 이걸주 진공포장기
ATE478805T1 (de) * 2002-02-27 2010-09-15 Sealed Air New Zealand Vakuumverpackungsmaschine
DE10227610A1 (de) * 2002-06-20 2004-01-15 Multivac Sepp Haggenmüller GmbH & Co. Verfahren und Vorrichtung zum Verpacken
US7464521B2 (en) * 2002-12-20 2008-12-16 Sealed Air Corporation, New Zealand Vacuum packaging machine for product packages with multiple products
ITVR20020132A1 (it) * 2002-12-27 2004-06-28 Tecla Di Schiro & Isotta S N C Gruppo macchina operatrice - confezionatrice sotto vuoto.
US7204067B2 (en) * 2003-02-27 2007-04-17 Sunbeam Products, Inc. Vacuum packaging appliance with removable trough
US7207160B2 (en) * 2003-02-27 2007-04-24 Sunbeam Products, Inc. Vacuum packaging appliance with vacuum side channel latches
US20050029152A1 (en) * 2003-07-24 2005-02-10 David Brakes Clamps, systems, and methods for evacuating and hermetically sealing bags
US20050022480A1 (en) * 2003-07-29 2005-02-03 David Brakes Vacuum packaging appliances including support assemblies for carrying bag material
US7021027B2 (en) * 2003-07-29 2006-04-04 Tilia International, Inc. Vacuum pump control and vacuum feedback
US20050022472A1 (en) * 2003-07-31 2005-02-03 David Brakes Resealable vacuum packaging bags and methods for using and manufacturing resealable vacuum packaging bags
US20050039420A1 (en) * 2003-07-31 2005-02-24 Albritton Charles Wade Fluid sensing in a drip tray
US7200974B2 (en) * 2003-07-31 2007-04-10 Sunbeam Products, Inc. Lidless vacuum appliance
US20050022473A1 (en) * 2003-07-31 2005-02-03 Small Steven D. Removable drip trays and bag clamps for vacuum packaging appliances
US7021034B2 (en) * 2003-07-31 2006-04-04 Tilia International, Inc. Decoupled vacuum packaging appliance
US20050034427A1 (en) * 2003-07-31 2005-02-17 Landen Higer Vacuum sealing system with a sealing element inside an evacuation chamber
US7478516B2 (en) 2003-07-31 2009-01-20 Sunbeam Products, Inc. Vacuum packaging appliance
US20050022474A1 (en) * 2003-07-31 2005-02-03 Albritton Charles Wade Heat sealing element and control of same
US7197861B2 (en) * 2003-07-31 2007-04-03 Sunbeam Products, Inc. Vacuum packaging appliances
ITVR20030115A1 (it) * 2003-10-01 2005-04-02 Marziano Salvaro Dispositivo per la creazione del vuoto almeno parziale
US7086211B2 (en) * 2003-10-08 2006-08-08 Bassett Wade M Method, apparatus and system for evacuation of containers
US7331161B2 (en) * 2004-11-05 2008-02-19 Cp Packaging, Inc. Combination vacuum manifold and support beam for a vacuum packaging system
US7409811B2 (en) * 2004-11-05 2008-08-12 Cp Packaging, Inc. Two stage vacuum valve for a vacuum packaging system
US20060213148A1 (en) * 2005-03-24 2006-09-28 Baptista Alexandre A Portable vacuum packaging appliance
US20070155607A1 (en) * 2005-12-30 2007-07-05 Bassett Wade M Method, apparatus and system for evacuation and heat sealing
US7726104B2 (en) * 2006-06-21 2010-06-01 Cp Packaging, Inc. Vacuum packaging system with end cutter
DE102008019625A1 (de) * 2008-04-18 2009-10-29 Multivac Sepp Haggenmüller Gmbh & Co. Kg Verfahren und Vorrichtung zum Verpacken eines Schüttguts in Beuteln
EP2546154A1 (en) * 2011-07-12 2013-01-16 Cryovac, Inc. Packaging apparatus and method of expelling gas
CN103339033B (zh) * 2011-10-21 2015-11-25 光达家电用品公司 利用双封口的真空包装和密封器具
JP5575827B2 (ja) * 2012-03-27 2014-08-20 株式会社Tosei 真空包装方法、および、真空包装装置
DE102012017827B4 (de) * 2012-09-10 2021-07-15 Multivac Sepp Haggenmüller Se & Co. Kg Verfahren zum Betrieb einer Kammermaschine
US20140360134A1 (en) * 2013-06-11 2014-12-11 Cryovac, Inc. Ferris-Wheel Type Vacuum Packaging System And Method
PL3115302T3 (pl) * 2015-07-07 2017-11-30 Ulma Packaging Technological Center, S. Coop Sposób, urządzenie i instalacja do próżniowego pakowania produktów
DE102015111563A1 (de) * 2015-07-16 2017-01-19 Krones Aktiengesellschaft Schrumpfvorrichtung
CN108602572B (zh) 2015-09-25 2021-09-21 克里奥瓦克公司 用于将包装抽成真空并密封的设备和方法
RU2725384C1 (ru) * 2015-11-10 2020-07-02 Криовак, Инк. Устройство и способ обезгаживания упаковок
ES2872970T3 (es) * 2018-04-27 2021-11-03 Multivac Haggenmueller Kg Máquina envasadora con rejilla calentada
CN108860802A (zh) * 2018-04-27 2018-11-23 深圳市和拓创新科技有限公司 一种全自动热压铟封设备
CN114555477B (zh) * 2019-10-14 2024-10-01 克里奥瓦克公司 包装装置和工艺
CN111776320A (zh) * 2020-08-07 2020-10-16 青岛德旭环保科技有限公司 焊条称重设备
CN112937987A (zh) * 2021-02-10 2021-06-11 广州亚俊氏电器有限公司 一种多功能真空包装机
CN114589905B (zh) * 2022-02-20 2023-07-04 滁州市精美家电设备股份有限公司 一种基于热空气循环的全自动板材吸塑成型设备
CN114537805B (zh) * 2022-03-25 2023-12-26 广东国美水产食品有限公司 一种真空打包机

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3688463A (en) * 1970-07-15 1972-09-05 Dow Chemical Co Vacuum packaging system
GB1353157A (en) * 1970-11-04 1974-05-15 Grace W R & Co Packaging apparatus and method
US3693314A (en) * 1970-12-14 1972-09-26 Grace W R & Co Closing system for bags and the like
US3699742A (en) * 1971-02-18 1972-10-24 Grace W R & Co Apparatus for vacuum welding of plastics envelopes
US3741253A (en) * 1971-03-30 1973-06-26 Grace W R & Co Laminates of ethylene vinyl acetate polymers and polymers of vinylidene chloride
US4112124A (en) * 1971-04-26 1978-09-05 Drisan Packaging Ltd. Food packaging system and method
US3928938A (en) * 1973-06-29 1975-12-30 Grace W R & Co Method for evacuating packages
US3851437A (en) * 1973-12-10 1974-12-03 Grace W R & Co Receptacle evacuation apparatus and method
DE2364565C2 (de) * 1973-12-24 1983-01-05 Multivac Sepp Haggenmüller KG, 8941 Wolfertschwenden Verfahren und Vakuumverpackungsvorrichtung zum Herstellen einer Packung
JPS5159593A (en) * 1974-11-21 1976-05-24 Furukawa Seisakusho Kk Shinkuhosohoho oyobisono shinkuhosoki
GB1561837A (en) * 1976-03-29 1980-03-05 Sainsbury J Ltd Packaging commodities
AR215862A1 (es) * 1976-08-04 1979-11-15 Vinokur Isaac Un dispositivo para sellar envases confeccionados con material termosellable
IT1067343B (it) * 1976-11-19 1985-03-16 Bernardo P Di Metodo e dispositivo per il confezionamento sottovuoto di prodotti
US4069643A (en) * 1977-04-27 1978-01-24 William E. Young Apparatus and method of packaging large items
US4223513A (en) * 1979-05-29 1980-09-23 Mahaffy & Harder Engineering Co. Packaging apparatus for forming specially shaped packages
GB2058707B (en) * 1979-09-14 1984-02-15 Sainsbury J Ltd Vacuum packing process and apparatus
US4457122A (en) * 1981-08-21 1984-07-03 W. R. Grace & Co., Cryovac Div. Vacuum packaging goods in heat shrinkable plastic bags using flexible diaphragms

Also Published As

Publication number Publication date
US4541224A (en) 1985-09-17
IT8122056A0 (it) 1981-05-29
NO157094C (no) 1988-01-20
FI811673L (fi) 1981-12-26
ES8203765A1 (es) 1982-04-16
NO157094B (no) 1987-10-12
NO811616L (no) 1981-12-28
ES503373A0 (es) 1982-04-16
GR75630B (fi) 1984-08-01
IT8122056A1 (it) 1982-11-29
DK155082B (da) 1989-02-06
DK213481A (da) 1981-12-26
AU7050281A (en) 1982-01-07
AU538671B2 (en) 1984-08-23
SE457526B (sv) 1989-01-09
DE3123768A1 (de) 1982-06-16
IL62875A0 (en) 1981-07-31
NL8102502A (nl) 1982-01-18
CA1165222A (en) 1984-04-10
NZ197069A (en) 1984-12-14
IE51047B1 (en) 1986-09-17
CH651796A5 (de) 1985-10-15
MX155609A (es) 1988-04-06
LU83451A1 (fr) 1982-01-20
IE811038L (en) 1981-12-25
DE3123768C2 (fi) 1991-07-18
FI68577C (fi) 1985-10-10
IT1167780B (it) 1987-05-13
IL62875A (en) 1984-03-30
BR8103930A (pt) 1982-03-09
SE8103154L (sv) 1981-12-26
DK155082C (da) 1989-07-10
US4471599A (en) 1984-09-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI68577B (fi) Foerfarande och anordning foer aostadkommande av en vakuumtillsluten foerpackning
EP0309132B1 (en) Packaging method and apparatus
US4545177A (en) Packing process and apparatus
US2904943A (en) Method and apparatus for packaging articles in shrinkable plastic film
NZ201078A (en) Vacuum packaging goods in heat shrinkable plastics bag:bag heated by heated flexible diaphragm
FI70184C (fi) Anordning foer foerpackning av en produkt i en vakuumkammare
GB2078658A (en) Vacuum packaging process and apparatus
FI70185B (fi) Foerfarande och anordning foer bildande av en foerpackning i en vakuumkammare
BE889392A (fr) Procede et dispositif pour former un paquet obture sous vide comprenant une pellicule flexible, et paquet obtenu
GB2094745A (en) Packaging
GB2094707A (en) Process and apparatus for providing a sealed package
GB2058707A (en) Vacuum Packing Process and Apparatus
CA1212615A (en) Fusion sealing with infra-red lamps
FR2485477A1 (fr) Procede et dispositif pour former un paquet obture sous vide comprenant une pellicule flexible, et paquet obtenu
JPH03226431A (ja) 食品包装用フィルムのスチームシュリンク深絞り成形方法及びその成形装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: W R GRACE & CO -CONN