FI64758B - Slagverktyg foer indrivning av faestdon - Google Patents

Slagverktyg foer indrivning av faestdon Download PDF

Info

Publication number
FI64758B
FI64758B FI781959A FI781959A FI64758B FI 64758 B FI64758 B FI 64758B FI 781959 A FI781959 A FI 781959A FI 781959 A FI781959 A FI 781959A FI 64758 B FI64758 B FI 64758B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
flywheel
impact
flywheels
movable
tool according
Prior art date
Application number
FI781959A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI64758C (fi
FI781959A (fi
Inventor
James E Smith
Carl T Becht
Original Assignee
Senco Products
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Senco Products filed Critical Senco Products
Publication of FI781959A publication Critical patent/FI781959A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI64758B publication Critical patent/FI64758B/fi
Publication of FI64758C publication Critical patent/FI64758C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25CHAND-HELD NAILING OR STAPLING TOOLS; MANUALLY OPERATED PORTABLE STAPLING TOOLS
    • B25C1/00Hand-held nailing tools; Nail feeding devices
    • B25C1/06Hand-held nailing tools; Nail feeding devices operated by electric power

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Stringed Musical Instruments (AREA)
  • Surgical Instruments (AREA)

Description

. . KUULUTUSJULKAISU r / Π c o [®1 (11) UTLÄGGNI NGSSKMFT 6475 8 554 C P-tcr/cti π;·::-:'.·;-.1.· 10 01 1934 ^ Pat or. t r.: 3 3 o 2 a b ^ ^ (51) Kv.Ht.3/lm.CL 3 B 25 C 1/00 SUOMI —FINLAND (21) 781959 (22) Hikembpihr·—AnaSknlngtdag 20.06.78 (23) AlkupMvf—Glkl|h«ttdig 20.06.78 (41) Tullut )ulklMlul — Blhrlt offuntllg 29.12.78
Patentti·]! rekisterihallitus (44\ NihtMktlpuon ja kuuLjulkaliun pvm.— 30 09 83
Patent· och registerstyrelsen ' ' Ambkan utitrJ och uti.ikrtftan publkand (32)(33)(31) PyrdHty «tuolkaus-B«|lrd prloritat 28. 06.77 USA(US) 810903 (71) Senco Products, Inc., 8U85 Broadvell Road, Cincinnati, Ohio 1+52^1*, USA (US) (72) James E. Smith, Boulder, Colorado, Carl T. Becht, Cincinnati, Ohio, USA(US) (7M Oy Kolster Ab (51*) Kiinnittimien sisäänlyöntiin käytettävä iskutyökalu -Slagverktyg för indrivning av fästdon
Voimalaitteella varustetut naulaimet ja niittääjät ovat tulleet laajalti käyttöön sen tosiasian johdosta, että niillä voidaan nopeammin ja tarkemmin kiinnittää kiinnitysosia kuin mitä voidaan toteuttaa käsikäyttöisesti iskemällä. Tällaiset voimalaite-käyttöiset laitteet ovat enimmältää olleet pneumaattisia, mutta tämä on tehnyt välttämättömäksi paineilman syöttölähteen ja pitkät, suhteellisen raskaat letkut. Rakennustyössä on tarpeen käyttää siirrettävää ilmakompressoria ja työskenneltäessä talon katolla tai yläkerroksissa ilmaletkujen tarvitsee olla melko pitkiä, koska komo-ressori yleensä jää maahan.
Tämän johdosta on toivottavaa aikaansaada sähkökäyttöinen naulain tai niittääja, mikä tarvitsee ainoastaan sähköenergian syöttölähteen. Sähköä on aina saatavilla rakennustyömailla, niin että sallitaan sähköporien, sähkökäyttöisten sahojen ja vastaavien käyttö. Sähkökäyttöinen työkalu olisi myös toivottava koti-käyttöisenä, missä paineilmaa ei yleensä ole käytettävissä, mutta sähkövoimaa on.
tf V , 2 64758 ♦
On jo aikaisemmin US-patenttijulkaisussa 4,042,036 esitetty sähkökäyttöinen iskulaite, mikä käyttää kytkintä, mikä toimii riippuen vähintäin yhden kahdesta vauhtipyörästä siirtymisestä isku-osaa kohden, mikä sijaitsee ripustettuna näiden kahden vauhtipyörän välissä, jolloin iskin täten puristetaan vauhtipyörien väliin ja joutuu näiden siirtämäksi. US-patenttijulkaisussa 4,042,030 esitetyn kytkinsysteemin staattinen analyysi osoittaa, että iskin ei liu'u vauhtipyörän pinnoilla, mikäli kitkakerroin K^ iskimen ja vauhtipyörän välillä on suurempi tai yhtä suuri kuin tan Θ, missä β on siirtyvän vauhtipyörän ripustuskulma.
Tämän systeemin dynaaminen analyysi esittää kuitenkin, että kompensointi nopeita muutoksia varten tarvittavassa käyttövoimassa tarvitsee suurempia kulmakiihtyvyyksiä tältä kääntyvältä vauhtipyörän rakennelmalta sen ripustusakselin ympäri. Kun otetaan huomioon käyttöiskut suuruusluokaltaan 1 millisekunti ja suhteellisen suuret vauhtipyörän rakennelman hitausvoimat, voidaan esittää, että kitkavoima, mikä tarvitaan vauhtipyörän rakennelman kulmakiihtyväi-syyttä varten, saattaa helposti olla kertaluokaltaan suurempi kuin mitä tarvitaan suuren kiinnittimen iskemiseen. Toisin sanoen vauhtipyörän hitausvoima ripustusakselin ympäri estää kytkimen palautuvan toiminnan ja kytkennän tehokkaasti. Tehokas kytkentätoiminta on välttämätön tämän työkalun käytäntöä varten. Tehokkuudeltaan huono kytkintoiminta hukkaa energiaa, mikä täytyy korvata suuremmilla ja raskaammilla vauhtipyörillä ja moottoreilla, mikä tekee työkalusta huonomman käsikäyttöön, mihin se on tarkoitettu. Tämän lisäk- i si tällaisen työkalun tulisi kyetä iskemään kiinnittimiä nopeassa tahdissa ja energiahäviöt tehokkuuden huonouden johdosta merkitsevät pitempää aikaa tarvittavan energian kasautumiseksi vauhtipyöriin työiskujen välillä. Eräänä esimerkkinä erityisesti työkalusta, mikä on valmistettu US-patenttijulkaisun 4,042,036 periaatteiden mukaisesti, se painoi noin 10 kg ja se kykeni iskemään nauloja nopeudella ainoastaan yhden kolmessa sekunnissa. Tämä erityinen työkalu oli varustettu kahdella sähkömoottorilla, mikä saattaa johtaa ylimääräisiin kytkimen tehokkuuden heikkouksiin, seurauksena synkro-nisoimattomista vauhtipyöristä.
Tämän keksinnön mukainen kiinnittimien sisäänlyöntiin käytettävä työkalu voittaa yllä mainitut haittapuolet. Siinä on isku-osa, kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää vauhtipyörää, jotka nor- *« 4i 3 64758 maalisti sijaitsevat toimimattomassa asennossa, jossa ne sijaitsevat suuremman välimatkan päässä toisistaan kuin iskuosan paksuus, jolloin ainakin toinen vauhtipyörä on siirrettävissä toista vauhtipyörää kohti toimivaan asentoon, työkappaleen vaikutuksesta toimiva laite, käsiliipaisin ja säiliö kiinnittimiä varten.
Keksinnön mukaiselle iskutyökalulle on tunnusomaista, että vauhtipyörien ollessa toimimattomassa asennossa iskuosa poistetaan vauhtipyörien välistä ja ollessaan toimivassa asennossa vauhtipyörät sijaitsevat pienemmän välimatkan päässä toisistaan kuin iskuosan paksuus, jolloin työkappaleen vaikutuksesta toimiva laite on toiminnallisesti kytketty ainakin yhteen siirrettävään vauhtipyörään tämän vauhtipyörän siirtämiseksi sen ollessa kosketuksessa työkappaleeseen, käsiliipaisimen ollessa toiminnallisesti kytketty iskuosaan iskuosan sijoittamiseksi vauhtipyörien väliin näiden ollessa toimivassa asennossaan, ja että jousilaite sallii ainakin yhden siirrettävän vauhtipyörän myötäämisen toisen suhteen, niin että iskuosa voi mennä vauhtipyörien väliin samalla, kun voimaa ylläpidetään iskuosaa varten.
Varmistinlaite, mikä työkappaleeseen kosketuksissaan tullessaan siirtää siirrettävissä olevaa vauhtipyörää sen poissa toiminnasta olevasta sen toiminnassa olevaan asentoon ja vapauttaa liipaisimen käsin käytettäväksi on järjestetty mukaan. Kun työkalu irrotetaan kosketuksista työkappaleen kanssa, palautuu liikuteltavissa oleva vauhtipyörä sen poissa toiminnasta olevaan asentoon. Käyttävä osa pidetään poissa kosketuksista vauhtipyörien kanssa joustavan osan avulla ja se siirtyy kosketuksiin vauhtipyörien kanssa, kun se saatetaan toimintaan liipaisimella.
On huomattava, että vauhtipyörän hitausvoima, vastustaen vauhtipyörien erottumista käyttävän osan mukaan tuomisen jälkeen näiden väliin, aikaansaa hyvin suuria kohtisuoria voimia vaikuttamaan käyttävään osaan, niin että jopa pienillä kitkakertoimilla on mahdollista toteuttaa suuria käyttäviä voimia. Vauhtipyörän hitausvoiman käyttäminen auttajinaan kytkimen tartuntaa sen sijaan, että estettäisiin kytkimen tartuntaa, kuten on sen työkalun tapauksessa laita, mikä on valmistettu US-patenttijulkaisun 4,042,036 periaatteiden mukaisesti, johtaa korkeampaan kytkimen höytysuhteeseen.
Tästä seurauksena on valmistettu prototyyppityökaluja tämän patenttihakemuksen periaatteiden mukaisesti, mitkä ovat paljon ke- ·* ! *' H * 4 64758 vyempiä ja pystyvät paljon nopeampaan toiminnan jaksotteluun kuin mitä pystyi työkalu, mikä on valmistettu US-patenttijulkaisun 4,042,036 periaatteiden mukaisesti.
Muut keksinnön mukaisen iskutyökalun tunnusomaiset piirteet ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista.
Seuraavassa kuvataan keksintöä suoritusesimerkkien muodossa viitaten piirustukseen, jossa kuvio 1 on kuvanto sivultapäin keksinnön mukaisesta työkalusta, kuvio 2 on etukuvanto siitä katsottuna vasemmalta päin kuviossa 1, kuvio 3 on poikkileikkauskuvanto otettuna pitkin viivaa 3-3 kuviossa 2, kuvio 3A on kuvion 1 kaltainen kuvanto esittäen työkalua irti kosketuksista työkappaleen kanssa ja varmistinlaitetta paikallaan estämässä liipaisimen käyttöä, kuvio 4 on edestäpäin otettu kuvanto kuviosta 3, mistä pei-tekotelo 3 on poistettu, kuvio 5 on poikklleikkauskuvanto otettuna pitkin viivaa 5-5 kuviossa 3, kuvio 6 on osiinsa hajotettu poikklleikkauskuvanto otettuna pitkin viivaa 6-6 kuviossa 2, kuvio 7 on osiin hajotettu poikkileikkauskuvanto otettuna pitkin viivaa 7-7 kuviossa 2, kuvio 8 on suurennettu osakuvanto poikkileikkauksena esittäen käyttävää osaa ja vastakkaisiin suuntiin pyöriviä vauhtipyöriä juuri ennen tartuntaa käyttävään osaan, kuvio 9 on edestäpäin otettu kuvanto, mikä on kuvion 4 kaltainen esittäen vaihtehtoista käyttösysteemiä vastakkaisiin suuntiin pyöriviä vauhtipyöriä varten ja kuvio 10 on kuvion 9 kaltainen kuvanto esittäen vielä erästä toista vaihtoehtoista käyttösysteemiä vastakkaisiin suuntiin pyöriviä vauhtipyöriä varten.
Tämän keksinnön mukaista laitetta tullaan nyt kuvaamaan laitteena naulojen iskemiseksi, mutta sitä voidaan käyttää minkä tahansa muun tyyppisen kiinnitysosan iskemiseen tai mihin tahansa muuhun tarkoitukseen, missä tarvitaan suuren nopeuden iskua.
9 ' t' 64758 5
Työkalun pääkoteloa on merkitty viitenumerolla 2 ja siihen sisältyy osa, mikä toimii naulojen lippaana ja mitä on merkitty 2a. Vauhtipyörän koteloa on merkitty viitenumerolla 5 (nähdään selvimmin kuvioista 4, 5, 6 ja 7) ja se on sijoitettu laakerikanna-tinlevyjen 4 ja 6 väliin. Nämä laakerinkannatinlevyt aikaansaavat myös ohjainosat käyttävää osaa 27 varten (vertaa kuvioita 3a, 5 ja 8). Kotelo 5 ja laakerilevyt 4 ja 6 on kiinnitetty yhteen ruuvien 60 avulla ja vauhtipyörän kotelo ja pääkotelo on kiinnitetty yhteen ruuvien 60 avulla ja vauhtipyörän kotelo ja pääkotelo on kiinnitetty keskenään yhteen ruuveilla 61.
Nämä kaksi vauhtipyörää, mitkä selvimmin nähdään kuviosta 8, on merkitty viitenumeroilla 23 ja 10. Vauhtipyörä 23 on kiinnitetty kiilalla roottoriakseliin 25 kohdassa 22, kun taas staattori 26 moottorista ja muut moottorin osat on asennettu päätekoloon 2, kuten selvemmin nähdään kuviosta 7. Roottorin akseli 25 on kannatettuna laakeri levyssä 6 laakerin 24 avulla ja laakeri levyssä 4 laakerin 21 avulla. Voimansiirtoon liittyvä hihnapyörä 18 on kiinnitetty kiilalla akseliin 25 kohdassa 19 ja sitä pidetään paikallaan työntölevyn 20 avulla.
Vauhtipyörä 10 on kiinnitetty akseliin 65 samaan tapaan kuin vauhtipyörä 23. Akseli 65 on asennettu laa kerihaarukkaan 11 laa-kereiden 12 ja 13 avulla. Hihnavyön pyörä 14 on asennettu akselin 65 päähän ja kiinnitetty siihen kiilalla kohdasta 15. Jälleen on työntölevyn 16 tehtävänä pitää hihnapyörän pyörää paikallaan akselilla 65.
Laakerin haarukka 11, mikä kannattaa vauhtipyörää 10, nähdään ehkä selvimmin kuvioista 4, 5, 9 ja 10. Haarukka 11 on jatkuvasti jännitettynä poispäin vauhtipyörästä 23 jousien 62 (kuvio 5) avulla. Jousilevy 44 on kiinnitetty laakerilevyihin 4 ja 6 ruuvien 64 (kuviot 1 ja 3A) avulla.
Vauhtipyörän 10 asennus haarukkaan 11 tekee mahdolliseksi saada vauhtipyörä 10 lähestymään ja siirtymään poispäin vauhtipyörään 23 nähden. Kuten yllä on osoitettu, jännittävät jouset 62 jatkuvasti tätä haarukkaa ja tämän johdosta vauhtipyörää 10 poispäin vauhtipyörästä 23. Ohjaintenko 43 on asennettuna peitekoteloon 3 ja ♦ ' .ir < * ?· ,1 # 6 64758 peitelevyyn 7 siten, että se tukeutuu jousilevyyn 44 ja laakerihaa-rukan 11 päätypäntaan. Tämä ohjaintenko on, kuten selvimmin nähdään kuvioista 9 ja 10, varustettu sileällä osalla, niin että kun tämä sileä osa käännetään laakerihaarukkaa 11 kohden, tämän laake-rihaarukan sallitaan siirtyvän hieman oikealle päin. Kun tankoa 43 käännetään kuvion 9 asentoon, siirtyy laakerihaarukka vasemmalle päin saattaen vauhtipyörän 10 lähemmäs vauhtipyörää 23. Välys on sellainen, että kuvion 9 asemassa vauhtipyörien 10 ja 23 kehäpinnat sijaitsevat erillään toinen toisistaan etäisyyden verran, mikä on hieman vähemmän kuin mitä on iskevän osan 27 paksuus. Iskevään osaan 27 muodostetaan painetta jousilevyn 44 avulla, mikä sallii vauhtipyörän 10 siirtyvän hieman poispäin vauhtipyörästä 23 niin, että käyttävän osan 27 paksuus huomioidaan, mutta jousilevyn 44 vaikutuksesta ylläpidetään painetta käyttävässä osassa. Tämä jou-silevy on asennettuna, kuten nähdään parhaiten kuvioista 3A, 9 ja 10 laakeri levyihin 4 ja 6 ruuvien 64 sekä välilevyjen 45 avulla.
Toinen pää ohjaintangosta 43 on asennettuna peitekoteloon 3 ja on varustettu vivulla 59 (kuvio 2). Tämä vipu on toiminnassaan yhdistetty varmistinosaan 50, mikä toimii joutuessaan kosketuksiin työkappaleen kanssa. Vipu 59 on kiinnitetty varmistimeen 50 puikon 63 avulla. Varmistimessa 50 on osa 50a (kuvio 2) tämän työkalun etupäässä ja osa 50b (kuvio 1), mikä suuntautuu ylöspäin työkalun sivuja pitkin. Osa 50b on kiinnitetty korvakkeisiin 51 tarkoitusta varten, mikä tullaan kuvaamaan alempana.
Edellä olevan selityksen perusteella on ilmeistä, että kun työkalu painetaan työkappa1 et ta vasten (kuviot 1 ja 3), pyörii vipu 59 myötäpäivään (kuvio 2) saattaen ohjaintangon 43 kuviossa 9 esitettyyn asentoon, missä vauhtipyörä 10 saatetaan toimintatilaan. Kun työkalu nostetaan työkappaleelta, palautuu varmistinosa 50 seurauksena jousesta 71 kuvion 3A asentoon, missä vipu 59 pyörittää ohjaintankoa kuvion 10 asentoon täten sallien vauhtipyörän 10 siirtyvän takaisin sen poissa toiminnasta olevaan asentoon.
Iskuosa eli iskupistin 27 on asennettuna ja ohjattuna laakerilevyjen 4 ja 6 välissä. Sen ylemmässä päässä se on liitetty haarukan 2Θ välityksellä jousto-osaan 29. Osa 29 ohjataan pyörän 30 yli, mikä on asennettuna puikolle 31 ja kiinnitetty puikolla 32 sen otaisemrnästä päästä. Tämä rakenne pitää käyttävän osan eli is- 1 t ', * f’ - ‘ ' 7 64758 kupistimen sen ylimmässä asennossa (kuviot 3 ja 8). Tulisi huomauttaa, että vaikkakin tämän keksinnön edullisena pidetyssä suoritusmuodossa käytetään jousto-osaa 29 muita käytävän osan palautuksen ja kiinnipidon keinoja tunnetaan ja voitaisiin niitä käyttää poikkeamatta tämän keksinnön puitteista. Käsikäyttöinen liipaisin on järjestettynä kohtaan 33 ja on asennettu puikon 35 avulla ja kääntyy puikon 35 ympäri.
Liipaisin on jännitettynä pois toiminnasta olevaan asentoon kierrejousella 36. Puikko 34, mikä kulkee haarukkapään läpi käsikäyttöisestä liipaisimesta 33, lepää pistintä eli käyttöosaa 27 vasten. Kuten nähdään kuviosta 8, niin osan 27 lepoasennossa se on poissa kosketuksista vauhtipyörien 10 ja 23 kanssa ja kun liipaisin saatetaan toimintaan, tämän liipaisimen kääntyminen siirtää liikkeen puikon 34 avulla käynnistäen pistimen 27 alaspäin siihen pisteeseen, missä se joutuu tartuntaan vauhtipyörien 10 ja 23 väliin.
Raot 52a on järjestetty pääkoteloon 2 ja varmistinpuikko 52 kulkee liipaisimen 33 läpi ja läpi rauoista 52a. Kotelon 2 ulkopuolella varmistinpuikko 52 on yhdistetty varmistushaarukkaan 51, mistä on mainittu yllä. Tämä sijaitsee molemmin puolin pääkoteloa 2 ja on yhdistetty työkappaleen perusteella toimivaan varmistimeen 50 osan 50b avulla. Tarkastellen kuvioita 3 ja 3A, voidaan havaita, että poissa toiminnasta olevassa lepoasennossa, kun työkalu on irti kosketuksista työkappaleen kanssa, ei liipaisinta voida kääntää pisteen 35 ympäri, koska puikko 52 on sijoittuneena raon 52a alempaan osaan ja myöskin alempaan osaan vastaavasta raosta liipaisimessa 33. Kuitenkin on raon yläpäässä liipaisimessa 33 olemassa loveus, mikä parhaiten nähdään kuviosta 3, niin että kun varmistin 50 painetaan työkappaletta vasten, puikko 52 siirtyy raon 52a yläpäähän ja vastaavan liipaisimen raon yläpäähän ja pieni loveus sallii liipaisimen käyttöönsaaton ja täten iskuosan 27 käynnistyksen sen liikeradalle alaspäin.
Sähköenergiaa järjestetään jatkojohdon 39 avulla sisään.
Tämä johto on yhdistetty soveliaaseen kytkimeen 40 johtimien 41 välityksellä. Kytkin 40 on normaalisti auki, niin että se estää virran kulun moottoriin. Kytkimen 40 vieressä on kotelo 2 varustettu "kuolleen miehen” liipaisimella 37, mikä on asennettu puikolle 38.
f Γ V?lW' 8 64758 Täten kun laitetta pidetään kädessä sen normaalilla tartuntaot-tteella, käynnistää liipaisin 37 kytkimen 40 ja syöttää sähköenergiaa moottorille. Niin pian kuin laite päästetään irti, tämä kuolleen miehen kytkin 37 kuitenkin palautuu sen normaaliin asentoon ja aukaisee kytkimen 40.
On olemassa joukko tapoja, joilla yksi ainoa moottori voidaan saada käyttämään kahta vauhtipyörää vastakkaisiin suuntiin pyörien. Edullisena pidetty muoto nähdään kuviossa 4. Tässä suoritusmuodossa vauhtipyörä 23 saa voimaa suoraan akselista 25, mille tämän moottorin roottori on asennettuna. Kaksipintainen voimansiirto-hihna 17, mikä käyttää hihnapyörää 1Θ, tyhjäkäyntipyörää 47, pyörää 14 ja tyhjäkäyntipyörää 49 pyörittää hihnapyöriä 14 ja 1Θ keskenään vastakkaisiin suuntiin ja täten myös vauhtipyöriä 10 ja 23. Tyhjäkäyntipyörä 49 on asennettuna akselille 48, mikä taas puolestaan on asennettuna laakerihaarukkaan 11. Tämä järjestely sallii laakerihaarukan 11 ja vauhtipyörän 10 siirtyvän kohden ja poispäin vauhtipyörästä 23 silti irtaantumatta voimansiirtovyön hampaista. Vaikkakaan tätä ei yksityiskohtaisesti ole kuvattu tässä yhteydessä tai piirustuksissa esitetty, määrää sinänsä käytetty teollinen käytäntö, että joko tyhjäkäyntipyörä 47 tai tyhjäkäyntipyörä 49 on asennettu joustavasti kompensoimaan vaihtelut hihnan pituudessa, hihnan kulumisessa jne. niin että kompensoidaan pienet muutokset hihnan kulkuradan pituudessa, mitkä ovat seurausta vauhtipyörän siirtymisestä.
Eräs vaihtoehtoinen järjestely on esitettynä kuviossa 9.
Tässä joustava osa 103, kuten esim. 0-rengas on yhteistoiminnassa tyhjäkäyntipyörän 102 kanssa ja on kitkatartunnassa pyörän 100 kanssa. Pyörän 100 pyöriminen aikaansaa täten pyörän 101 pyörimisen vastakkaiseen suuntaan ja aikaansaa jälleen vauhtipyörien keskenään vastakkaisen pyörimisen. Tässä suoritusmuodossa laakerihaarukan 11 ja vauhtipyörän 10 liike kohden ja poispäin vauhtipyörästä 23 mahdollistetaan antamalla joustavan osan 103 venyä tai supistua.
Eräs toinen vaihtoehtoinen järjestely on esitettynä kuviossa 10, missä tartunnassa olevat hammaspyörät 110 ja 112 on asen nety vastaavilla akseleilla. Tämä järjestely aikaansaa vastakkaisiin suuntiin pyörivät vauhtipyörät. Haittapuoli tästä rakenteestä on kuitenkin, että häly ja se voitelu, mikä on tarpeen - ..
64758 kulutuksen pienentämiseksi, muodostuvat ongelmiksi kyseessä olevilla korkeilla kierrosluvui1la. Laakerin haarukka 11 ja vauhtipyörä 10 pystyvät liikkumaan vauhtipyörään 23 verrattuna, kun taas vauhtipyörät 110 ja 112 pysyvät keskenään tartunnassa.
Kuten jo aikaisemmin on osoitettu, soveltuu alempi osuus päätekolosta merkittynä 2a pitämään naulojen 53 lipasta. Tämä nau-lajoukko pakotetaan paikalleen käytettäväksi syöttimen 54 avulla, mikä pakottuu eteenpäin joustavalla osalla 57. Osa 57 on yhdistetty puikkoon 56 syöttimessä 54 ja se kulkee pyörän 55 ympäri ja on kiinnitetty puikkoon 5Θ lipasosuuden 2a takapäässä.
Laitetta käytettäessä kiinnitetään jatkojohto 39 kädensija-osan takapäähän pääkotelosta 2. Kun laite on tässä tilanteessa, kaikki osat näkyvät sellaisena kuin kuviossa 3a esitetään. Tässä tilanteessa ei liipaisinta 33 pystytä käyttämään silloinkaan, mikäli kuolleen miehen kytkin 37 on toimintaansaatettuna. Laakerihaa-rukka 11 vauhtipyörineen 10 on kohdassaan etäimpänä poispäin vauhtipyörästä 23 eli sen poissa toiminnasta olevassa tilanteessa, kuten kuviossa 10 on esitetty. Voidaan olettaa, että naulojen 53 rivi on kiinnitetty lipasosaan 2a.
Kun laitteeseen tartutaan kädensijaosan ympärille, puristetaan kuolleen miehen kytkin 37 sisään siten, että kytkin 40 saatetaan toimintaan syöttämään virtaa moottorille. Moottorin roottorin akseli 25 alkaa pyörimään ja tämän johdosta alkaa vauhtipyörä 23 pyörimään, kuten myös hihnavetopyörä 18. Kaksipuolisesti pinnoitettu voimansiirtovyö 17 saa tyhjäkäyntipyörän 47, hihnapyörän 14 ja tyhjäkäyntipycrän 49 myös pyörimään. Hihnapyörä 14 saa akselin 65 pyörimään, mikä täten aikaansaa vauhtipyörän 10 pyörimisen suuntaan, mikä on vastakkainen vauhtipyörän 23 pyörimiselle. Hyvin lyhyessä ajassa nämä kaksi vauhtipyörää 10 ja 23 ovat siinä maksimi-kierroslukumäärässään, minkä moottori kehittää ja laite on tällöin täydessä energiatilassaan ja valmiina iskemään nauloja.
Mikäli käyttäjä nyt painaa työkappaleeseen vastaavan varmistimen 50 sitä ainesta vasten, mihin naula tulee iskeä, saa puikko 63 vivun 59 pyörimään myötäpäivään, kuten jo aikaisemmin on kuvattu. Tämä aikaansaa ohjaintangon 43 pyörimisen kuvion 10 asennosta 10, mikä siinä on kannatettuna, kohden vauhtipyörää 23. Samalla kertaa varmistinlaite 51 siirtyy ylöspäin ja vie puikon 52 ··' hi '* 10 64758 mukanaan. Kun työkappaleeseen perustuva varmistin on siirretty sen äärimmäiseen asentoon etäisyys vauhtipyörien 10 ja 23 kehävii-vojen välillä on pienempi kuin mitä on iskupistimen 27 paksuus ja varmistinpuikko 52 on siirretty siihen asentoon, missä käsikäyttöistä liipaisinta 33 voidaan käyttää, kuten jo aikaisemmin on kuvattu.
Kun käyttäjä puristaa käsikäyttöistä liipaisinta 33, minkä johdosta se saadaan pyörimään puikon 35 ympäri j a kiertojousen 36 painetta vastustaen, joutuu puikko 34 kosketuksiin ylemmän pinnan kanssa iskupistimestä ja siirtää sitä alaspäin kohden vauhtipyöriä 10 ja 23, täten myöskin hieman laajentaen joustavaa osaa 29.
Kuten voidaan selvemmin nähdä kuviosta 8, on vauhtipyörät 10 ja 23 päällystetty aineella, millä on suhteellisen korkea dynaaminen kitkakerroin, kuten on osoitettu merkinnöillä 10a ja 23a.
Tämä pinnoittava aine on edullisimmin lujaa, tiivistä, suuren kim-momodulin ainetta, kuten sellaista tyyppiä, mitä käytetään lentokoneiden jarruissa. Eräänä mahdollisuutena voidaan kitkapinnoite sovittaa iskupistimeen 27 vauhtipyörien 10 ja 23 sijaan. Alempi pää tästä osasta iskintä 27, mikä tulee joutumaan vauhtipyörien 10 ja 23 väliin, on voitu varustaa pienellä kaventumalla kohdissa 27a ja 27b. Kun nämä kavennetut sivut iskupistimestä joutuvat kosketuksiin nopeasti pyörivien vauhtipyörien 10 ja 23 väliin, tarttuvat vauhtipyörät kitkan avulla iskupistimeen ja kiihdyttävät sitä nopeasti samaan suoraviivaiseen nopeuteen kuin mitä on vauhtipyörien kehänopeus. Vauhtipyöriin varastoitunut energia siirtyy nyt iskupistimen 27 välityksellä liuskan ensimmäiseen naulaan 53, mikä pakottuu kiinnitettävänä olevaan aineeseen sisään. Kun isku-pistin viedään vauhtipyörien väliin, pakotetaan vauhtipyörä 10 poispäin kiinteästä vauhtipyörästä 23. Vauhtipyörän 10 hitausvoima vaikuttaa tätä erottumista vastustaen ja lisää täten vauhtipyörien 10 ja 23 kitkatartuntaa iskupistimeen. Tämän lisäksi siitä ajanhet-kestä alkaen, jolloin iskupistin 27 joutuu kosketuksiin vauhtipyörien kanssa siihen saakka, kun se poistuu niiltä hieman ennen työ-iskun loppua, on siirrettävä vauhtipyörä 10 pakotetusti kosketuksissa iskupistimen 27 kanssa jousilevyn 44 ansiosta. Kun liikuteltava vauhtipyörä 10 pyrkii siirtymään eroon kiinteästä vauhtipyörästä 23 salliakseen iskupistimen poistamisen, siirtyy tämä laakerihaarukka 11 *'»'* Hi ,'ft 11 64758 sen mukana, minkä vaikutuksesta täten ohjaintanko 43 taivuttaa jousilevyä 44. Hieman ennen työiskun päättymistä joutuu iskupistin 27 vauhtipyörien 10 ja 23 ulkopuolelle ja osa iskupistimen liike-energiasta absorboituu naulaa edelleen sisään iskettäessä. Jäljellä oleva iskupistimen liike-energia kuluu pistimen pysäytyslaittee-seen, kuten esim. puskuriin 50C työkalun nokkaosassa, joka, vaikkakaan sitä ei ole kuvattu yksityiskohtaisesti, on alalla sinänsä hyvin tunnettu. Työisku on nyt suoritettu loppuun.
Käyttäjä päästää nyt irti käsikäyttöisen liipaisimen 33 ja työkappaleen perusteella toimiva varmistin 50 palautuu alkuperäiseen asentoonsa jousen 71 vaikutuksen alaisena, kun laite nostetaan työkappaleelta. Kun varmistin palautuu sen alkuperäiseen asentoon, saa puikko 63 vivun 59 pyörittämään ohjaintankoa 43 takaisin sen alkuperäiseen asentoon, mikä sallii laakerihaarukan 11 ja sen vauhtipyörän 10 siirtyvän poispäin vauhtipyörästä 23 jousen 63 vaikutuksen alaisena. Tila vauhtipyörien välissä on nyt suurempi kuin mitä on iskupistimen paksuus ja tämän johdosta pistin palautuu sen alkuperäiseen asentoon joustavan osan 29 vaikutuksen alaisena. Pa-luuisku on nyt suoritettu loppuun ja jakso voidaan jälleen kerran aloittaa alusta.
Vaikkakin työkalua nyt on kuvattu huomattavan yksityiskohtaisesti, on selvää, että siihen voidaan suorittaa lukuisia muunnoksia patenttivaatimusten puitteissa silti poikkeamatta tämän keksinnön periaatteista.
: <
f'.' V

Claims (13)

1. Kiinnittimien sisäänlyöntiin käytettävä iskutyökalu, jossa on iskuosa (27), kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää vauhtipyörää (10/ 23), jotka normaalisti sijaitsevat toimimattomassa asennossa, jossa ne sijaitsevat suuremman välimatkan päässä toisistaan kuin iskuosan paksuus, jolloin ainakin toinen vauhtipyörä on siirrettävissä toista vauhtipyörää kohti toimivaan asentoon, työ-kappaleen vaikutuksesta toimiva laite (50), käsiliipaisin (33) ja säiliö (2a) kiinnittimiä varten, tunnettu siitä, että vauhtipyörien (10, 23) ollessa toimimattomassa asennossa iskuosa (27) poistetaan vauhtipyörien (10, 23) välistä ja ollessaan toimivassa asennossa vauhtipyörät (10, 23) sijaitsevat pienemmän välimatkan päässä toisistaan kuin iskuosan (27) paksuus, jolloin työ-kappaleen vaikutuksesta toimiva laite (50) on toiminnallisesti kytketty ainakin yhteen siirrettävään vauhtipyörään (10) tämän vauhtipyörän (10) siirtämiseksi sen ollessa kosketuksessa työkappalee-seen, käsiliipaisimen (33) ollessa toiminnallisesti kytketty isku-osaan (27) iskuosan (27) sijoittamiseksi vauhtipyörien (10, 23) väliin näiden ollessa toimivassa asennossaan, ja että jousilaite (44) sallii ainakin yhden siirrettävän vauhtipyörän (10) myötäämi-sen toisen suhteen, niin että iskuosa (27) voi mennä vauhtipyörien (10, 23) väliin samalla, kun voimaa ylläpidetään iskuosaa (27) vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että siirrettävä vauhtipyörä (10) siirtyessään toimivan ja toimimattoman asentonsa välillä liikkuu pääasiassa vauhtipyörien (10, 23) akselit yhdistävää viivaa pitkin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u elastomeerisesta nauhasta (29), joka liikkuvan vauhtipyörän siirtämisen jälkeen toimimattomaan asentoon vetää iskuosan pois vauhtipyörien (10, 23) välistä.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että iskuosa (27), vauhtipyörät (10, 23) ja jousilaite (44) on sijoitettu kotelon sisään (5), joka rajoittaa iskuosan (27) käyttöradan.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että työkappaleen vaikutuksesta toimiva laite (50) es- 13 64758 tää iskuosan (27) liikkeen liipaisimen (33, 34) avulla, ellei työ-kappaleen vaikutuksesta toimiva laite (50) ole puristettuna työkap-paletta vasten ja ellei siirrettävä vauhtipyörä ole toimivassa asennossa.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että iskuosan (27) osa (27a, 27b) on kavennettu helpottamaan sen sisäänpääsyä vauhtipyörien (10, 23) väliin.
7. Patenttivaatimuksen 4 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että kumpikin vauhtipyörä (10, 23) on asennettu akselille ja kummallekin akselille (25, 65) on kiilattu hammashihnapyö-rä (14, 18), siirrettävä vauhtipyörä on asennettu siirrettävälle kannattimelle (11), joutokäyntipyörä (47) on asennettu pyörivästi koteloon (59) , toinen joutokäyntipyörä (49) on asennettu siirettä-välle kannattimelle (11) ja että hammashihna (17) kulkee mainittujen hihnapyörien ympäri, jolloin vauhtipyörien akselit (25, 65) saadaan pyörimään vastakkaisiin suuntiin, tämän järjestelyn salliessa siirrettävän kannattimen (11) pienehkön liikkeen vauhtipyörien toimivan ja toimimattoman asennon välillä ilman synkronoivan vaikutuksen häviämistä.
8. Patenttivaatimuksen 4 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u kotelossa (2) olevasta käyttömoottorista (26) , jolloin toinen vauhtipyörä (23) on asennettu moottorin akselille (25), jolle on kiilattu hihnapyörä (100), ja toinen vauhtipyörä (10) on asennettu akselille (65), jolle on kiilattu hihnapyörä (101), ja kotelossa (5) olevasta joutokäyntipyörästä (102), jolloin elastoraeerinen nauha (103) yhdistää vauhtipyörän akselilla (65) olevan hihnapyörän (101), joka ei ole suoraan moottorin (26) käyttämä, ja joutokäynti-pyörän (102), joka sijaitsee sellaisen välimatkan päässä moottorin akselille (25) kiilatusta hihnapyörästä (100), että viimeksi mainittu hihnapyörä (100) käyttää vauhtipyörää (10) kitkan avulla.
9. Patenttivaatimuksen 4 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että kumpikin vauhtipyörä (10, 23) on asennettu akselille (25, 65), jolle on myös kiilattu lieriöhammaspyörä (110, 112), jolloin lieriöhammaspyörät (110, 112) ovat täysin kytkettyinä, kun siirrettävä vauhtipyörä (10) on toimivassa asennossa, ja pysyvät kytkettyinä siirrettävän vauhtipyörän (10) koko liikkeen aikana toimivan ja toimimattoman asennon välillä.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet- : i:· W! *r n 64758 t u siitä/ että siinä on vauhtipyöriä (10, 23) käyttävä moottori (26) ja turvakytkin (40), joka on auki, kun käyttäjä ei pidä kiinni työkalusta, mutta suljettu, kun käyttäjä pitää kiinni työkalusta sitä käytettäessä, jolloin moottori (26) saa virtaa vain, kun kytkin (40) on suljettuna.
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että toinen vauhtipyörä (10) on asennettu siirrettävälle kannattimelle (11), jolloin jousilaite (44) sallii tämän vauhtipyörän (10) myötäämisen toisen (23) suhteen, niin että iskuosa (27) voi mennä vauhtipyörien (10, 23) väliin, ja sallii kannattimen (11) siirtymisen pois toisesta vauhtipyörästä (23) iskuosan (27) vaikutuksesta samalla, kun se ylläpitää voimaa iskuosaa (27) vasten.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen iskutyökalu, tunnet-t u siitä, että toinen vauhtipyörä (10) on asennettu siirrettävälle kannattimelle (11), ja että jousilaite (44), joka sallii vauhtipyörän (10) myötäämisen toisen (23) suhteen, niin että iskuosa (27) voi mennä vauhtipyörien (10, 23) väliin, käsittää jousilevyn (44), joka on sovitettu tukeutumaan ohjausnokkaan (43) siten, että kun ohjausnokka (43) on siirtänyt siirrettävän kannattimen (11) toimivaan asentoon, jossa vauhtipyörien (10, 23) välinen etäisyys on pienempi kuin iskuosan (27) paksuus, ja iskuosan (27) joutuminen vauhtipyörien (10, 23) väliin aiheuttaa siirrettävän kannattimen (11) pienehkön liikkeen, jousilevy (44) sallii tämän liikkeen ja ylläpitää painetta siirrettävää kannatinta (11) vasten iskuosan (27) kulkiessa vauhtipyörien (10, 23) välistä.
12 64758
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen iskutyökalu, tunnettu siitä, että työkappaleen vaikutuksesta toimiva laite (50) toimiessaan kosketuksen avulla työkappaleeseen käyttää ohjaus-nokkaa (43) siirrettävän kannattimen (11) siirtämiseksi sen toimivaan asentoon. V. 15 64758
FI781959A 1977-06-28 1978-06-20 Slagverktyg foer indrivning av faestdon FI64758C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/810,903 US4121745A (en) 1977-06-28 1977-06-28 Electro-mechanical impact device
US81090377 1977-06-28

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI781959A FI781959A (fi) 1978-12-29
FI64758B true FI64758B (fi) 1983-09-30
FI64758C FI64758C (fi) 1984-01-10

Family

ID=25204994

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI781959A FI64758C (fi) 1977-06-28 1978-06-20 Slagverktyg foer indrivning av faestdon

Country Status (24)

Country Link
US (1) US4121745A (fi)
JP (1) JPS601155B2 (fi)
AR (1) AR214934A1 (fi)
AU (1) AU522229B2 (fi)
BE (1) BE868478A (fi)
BR (1) BR7804072A (fi)
CA (1) CA1096101A (fi)
CH (1) CH634502A5 (fi)
DE (1) DE2827949A1 (fi)
DK (1) DK152836C (fi)
ES (1) ES471224A1 (fi)
FI (1) FI64758C (fi)
FR (1) FR2395815A1 (fi)
GB (1) GB1593719A (fi)
GR (1) GR62682B (fi)
HK (1) HK65481A (fi)
IL (1) IL54821A (fi)
IT (1) IT1109656B (fi)
MX (1) MX146071A (fi)
NL (1) NL173249C (fi)
NO (1) NO146458C (fi)
NZ (1) NZ187463A (fi)
SE (1) SE438621B (fi)
ZA (1) ZA783380B (fi)

Families Citing this family (90)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4189080A (en) * 1978-02-23 1980-02-19 Senco Products, Inc. Impact device
US4215808A (en) * 1978-12-22 1980-08-05 Sollberger Roger W Portable electric fastener driving apparatus
US4298072A (en) * 1979-08-31 1981-11-03 Senco Products, Inc. Control arrangement for electro-mechanical tool
US4290493A (en) * 1979-09-06 1981-09-22 Senco Products, Inc. Configured impact member for driven flywheel impact device
US4449660A (en) * 1981-04-30 1984-05-22 Black & Decker Inc. Fastener tool
US4583600A (en) * 1981-04-30 1986-04-22 Black & Decker Inc. Impact tool
US4417681A (en) * 1981-08-19 1983-11-29 Textron Inc. Electronic tacker
US4558747A (en) * 1982-08-11 1985-12-17 Cunningham James D Impact devices
US4928868A (en) * 1983-03-17 1990-05-29 Duo-Fast Corporation Fastener driving tool
US5069379A (en) * 1983-03-17 1991-12-03 Duo-Fast Corporation Fastener driving tool
US4544090A (en) * 1983-03-29 1985-10-01 Sencorp Elastomeric driver return assembly for an electro-mechanical fastener driving tool
US4519535A (en) * 1983-03-29 1985-05-28 Sencorp Flywheel for an electro-mechanical fastener driving tool
US4721170A (en) * 1985-09-10 1988-01-26 Duo-Fast Corporation Fastener driving tool
EP0252904A1 (en) * 1985-10-29 1988-01-20 CUNNINGHAM, James D. An impact tool
JPS6370889U (fi) * 1986-10-23 1988-05-12
US4964558A (en) * 1989-05-26 1990-10-23 Sencorp Electro-mechanical fastener driving tool
US5511715A (en) * 1993-02-03 1996-04-30 Sencorp Flywheel-driven fastener driving tool and drive unit
US6755336B2 (en) 2000-12-22 2004-06-29 Kevin A. Harper Return mechanism for a cyclic tool
US20020185514A1 (en) * 2000-12-22 2002-12-12 Shane Adams Control module for flywheel operated hand tool
US6669072B2 (en) 2000-12-22 2003-12-30 Senco Products, Inc. Flywheel operated nailer
US6796475B2 (en) 2000-12-22 2004-09-28 Senco Products, Inc. Speed controller for flywheel operated hand tool
US6607111B2 (en) 2000-12-22 2003-08-19 Senco Products, Inc. Flywheel operated tool
US6604666B1 (en) 2001-08-20 2003-08-12 Tricord Solutions, Inc. Portable electrical motor driven nail gun
US6834731B2 (en) * 2002-08-09 2004-12-28 Columbia River Staple & Lumber Wrap, Inc. Staple gun apparatus for attaching tab
DE10242560A1 (de) * 2002-09-13 2004-03-25 Creavis Gesellschaft Für Technologie Und Innovation Mbh Herstellung von selbstreinigenden Oberflächen auf textilen Beschichtungen
US7805833B2 (en) * 2002-09-23 2010-10-05 Met-Coil Systems, Llc Duct reinforcement rod and fabrication apparatus
US7090109B2 (en) * 2003-08-06 2006-08-15 Columbia River Staple & Lumber Wrap, Inc. Staple gun apparatus for attaching tab
US10882172B2 (en) 2004-04-02 2021-01-05 Black & Decker, Inc. Powered hand-held fastening tool
US7503401B2 (en) 2004-04-02 2009-03-17 Black & Decker Inc. Solenoid positioning methodology
US7138595B2 (en) 2004-04-02 2006-11-21 Black & Decker Inc. Trigger configuration for a power tool
US7165305B2 (en) 2004-04-02 2007-01-23 Black & Decker Inc. Activation arm assembly method
US7322506B2 (en) 2004-04-02 2008-01-29 Black & Decker Inc. Electric driving tool with driver propelled by flywheel inertia
US8231039B2 (en) 2004-04-02 2012-07-31 Black & Decker Inc. Structural backbone/motor mount for a power tool
US7726536B2 (en) 2004-04-02 2010-06-01 Black & Decker Inc. Upper bumper configuration for a power tool
US7331403B2 (en) 2004-04-02 2008-02-19 Black & Decker Inc. Lock-out for activation arm mechanism in a power tool
ATE531484T1 (de) 2004-04-02 2011-11-15 Black & Decker Inc Treiberkonfiguration für ein kraftbetriebenes werkzeug
US7975893B2 (en) 2004-04-02 2011-07-12 Black & Decker Inc. Return cord assembly for a power tool
US8011549B2 (en) * 2004-04-02 2011-09-06 Black & Decker Inc. Flywheel configuration for a power tool
US7213732B2 (en) * 2004-04-02 2007-05-08 Black & Decker Inc. Contact trip mechanism for nailer
US7204403B2 (en) 2004-04-02 2007-04-17 Black & Decker Inc. Activation arm configuration for a power tool
US7641089B2 (en) * 2004-04-02 2010-01-05 Black & Decker Inc. Magazine assembly for nailer
US7686199B2 (en) 2004-04-02 2010-03-30 Black & Decker Inc. Lower bumper configuration for a power tool
US8123099B2 (en) 2004-04-02 2012-02-28 Black & Decker Inc. Cam and clutch configuration for a power tool
US8302833B2 (en) 2004-04-02 2012-11-06 Black & Decker Inc. Power take off for cordless nailer
CN100341668C (zh) * 2005-06-08 2007-10-10 黄修文 电动多功能射钉器
DE102005000077A1 (de) * 2005-06-16 2006-12-21 Hilti Ag Elektrisch betriebenes Eintreibgerät
JP4505818B2 (ja) * 2005-09-30 2010-07-21 日立工機株式会社 携帯用釘打機
JP4556188B2 (ja) * 2006-09-14 2010-10-06 日立工機株式会社 電動式打込機
JP4861106B2 (ja) * 2006-09-21 2012-01-25 株式会社マキタ 電動打ち込み機
US7427008B2 (en) * 2006-10-25 2008-09-23 Black & Decker Inc. Depth adjusting device for a power tool
JP4789788B2 (ja) * 2006-12-11 2011-10-12 株式会社マキタ 打込み工具
JP4714670B2 (ja) * 2006-12-22 2011-06-29 株式会社マキタ 打込み作業工具
JP2008161966A (ja) * 2006-12-27 2008-07-17 Makita Corp 打込み作業工具
DE102007000007A1 (de) * 2007-01-11 2008-08-21 Hilti Aktiengesellschaft Handgeführtes Eintreibgerät
US7556184B2 (en) 2007-06-11 2009-07-07 Black & Decker Inc. Profile lifter for a nailer
JP5073380B2 (ja) * 2007-06-28 2012-11-14 株式会社マキタ 電動打ち込み工具
JP5133000B2 (ja) * 2007-06-28 2013-01-30 株式会社マキタ 電動打ち込み工具
US7513407B1 (en) * 2007-09-20 2009-04-07 Acuman Power Tools Corp. Counterforce-counteracting device for a nailer
US20090095787A1 (en) * 2007-10-12 2009-04-16 Chia-Sheng Liang Transmission Mechanism for Electric Nail Gun
US7575141B1 (en) * 2008-02-04 2009-08-18 De Poan Pneumatic Corp. Actuator for electrical nail gun
US8534527B2 (en) * 2008-04-03 2013-09-17 Black & Decker Inc. Cordless framing nailer
US9216502B2 (en) 2008-04-03 2015-12-22 Black & Decker Inc. Multi-stranded return spring for fastening tool
EP2514568B1 (en) 2008-05-30 2013-10-02 Black & Decker Inc. Fastener driving tool
ATE505301T1 (de) * 2008-05-30 2011-04-15 Black & Decker Inc Werkzeug zum antreiben von befestigungselementen
GB0809868D0 (en) * 2008-05-30 2008-07-09 Black & Decker Inc Fastener driving tool
US8074858B2 (en) * 2008-07-17 2011-12-13 Tyco Healthcare Group Lp Surgical retraction mechanism
US7905377B2 (en) 2008-08-14 2011-03-15 Robert Bosch Gmbh Flywheel driven nailer with safety mechanism
US7934566B2 (en) * 2008-08-14 2011-05-03 Robert Bosch Gmbh Cordless nailer drive mechanism sensor
US7934565B2 (en) * 2008-08-14 2011-05-03 Robert Bosch Gmbh Cordless nailer with safety sensor
US8136606B2 (en) 2008-08-14 2012-03-20 Robert Bosch Gmbh Cordless nail gun
US7922054B2 (en) * 2008-09-23 2011-04-12 Robert Bosch Gmbh Nail gun with integrated safety device
US8162073B2 (en) * 2009-02-20 2012-04-24 Robert Bosch Gmbh Nailer with brushless DC motor
DE102010000131B4 (de) 2009-06-22 2012-05-31 Gerold Röth elektrisch betriebenes Impulseintreibwerkzeug
DE102009054636A1 (de) * 2009-12-15 2011-06-16 Robert Bosch Gmbh Handwerkzeugmaschine
JP2011218493A (ja) * 2010-04-09 2011-11-04 Makita Corp 打込み工具
DE102010030065A1 (de) 2010-06-15 2011-12-15 Hilti Aktiengesellschaft Eintreibvorrichtung
DE102010030098A1 (de) 2010-06-15 2011-12-15 Hilti Aktiengesellschaft Eintreibvorrichtung
DE102010030077A1 (de) 2010-06-15 2011-12-15 Hilti Aktiengesellschaft Eintreibvorrichtung
DE102010030088A1 (de) * 2010-06-15 2011-12-15 Hilti Aktiengesellschaft Eintreibvorrichtung
US11229995B2 (en) 2012-05-31 2022-01-25 Black Decker Inc. Fastening tool nail stop
US9827658B2 (en) 2012-05-31 2017-11-28 Black & Decker Inc. Power tool having latched pusher assembly
US9399281B2 (en) 2012-09-20 2016-07-26 Black & Decker Inc. Stall release lever for fastening tool
US9346158B2 (en) 2012-09-20 2016-05-24 Black & Decker Inc. Magnetic profile lifter
FR3006933B1 (fr) * 2013-06-13 2015-12-04 Illinois Tool Works Outil de fixation a tir indirect, organe de propulsion et element de fixation portant cet organe pour l'outil, et procede de pose d'un element de fixation
US10022848B2 (en) 2014-07-28 2018-07-17 Black & Decker Inc. Power tool drive mechanism
TWI607839B (zh) * 2014-06-05 2017-12-11 Basso Ind Corp Portable power tool and impact block resetting device
US10717179B2 (en) * 2014-07-28 2020-07-21 Black & Decker Inc. Sound damping for power tools
US10343210B2 (en) * 2017-03-09 2019-07-09 Hsin Ying Enterprise Co., Ltd. Electric nail gun structure
US11285593B2 (en) * 2020-05-05 2022-03-29 Apex Mfg. Co., Ltd. Electric stapler
EP4063049A1 (en) * 2021-03-24 2022-09-28 Airbus Operations, S.L.U. Device and method for drilling with automatic drilling parameters adaptation

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2593186A (en) * 1949-12-31 1952-04-15 Richard F Blanchfield Stake or post driver
DE1067740B (de) * 1957-01-31 1959-10-22 Georg Reicherter Spezialfabrik Mechanisch antreibbares Schlaggeraet
BE625651A (fi) * 1961-12-13
US3149412A (en) * 1962-06-22 1964-09-22 Standard Oil Co Tube puller
US3376933A (en) * 1966-05-05 1968-04-09 Frederick E. Burlett Pipe handling machine
CA1030701A (en) * 1973-10-04 1978-05-09 James E. Smith Electric impact tool
US4042036A (en) * 1973-10-04 1977-08-16 Smith James E Electric impact tool

Also Published As

Publication number Publication date
IL54821A0 (en) 1978-07-31
NL173249C (nl) 1984-01-02
AU3692478A (en) 1979-12-13
FI64758C (fi) 1984-01-10
AR214934A1 (es) 1979-08-15
ES471224A1 (es) 1979-01-16
GB1593719A (en) 1981-07-22
FI781959A (fi) 1978-12-29
DK291578A (da) 1978-12-29
IT1109656B (it) 1985-12-23
NO782226L (no) 1978-12-29
HK65481A (en) 1982-01-08
SE7806356L (sv) 1978-12-29
BE868478A (fr) 1978-10-16
BR7804072A (pt) 1979-01-09
NO146458C (no) 1982-10-06
IT7868509A0 (it) 1978-06-27
DK152836B (da) 1988-05-24
MX146071A (es) 1982-05-11
US4121745A (en) 1978-10-24
GR62682B (en) 1979-05-22
SE438621B (sv) 1985-04-29
FR2395815B1 (fi) 1982-12-31
CH634502A5 (de) 1983-02-15
FR2395815A1 (fr) 1979-01-26
JPS5411577A (en) 1979-01-27
DE2827949C2 (fi) 1987-10-29
NL7806740A (nl) 1979-01-02
CA1096101A (en) 1981-02-24
ZA783380B (en) 1979-06-27
DK152836C (da) 1988-10-24
AU522229B2 (en) 1982-05-20
NO146458B (no) 1982-06-28
IL54821A (en) 1983-07-31
NZ187463A (en) 1982-03-16
DE2827949A1 (de) 1979-01-18
JPS601155B2 (ja) 1985-01-12
NL173249B (nl) 1983-08-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI64758B (fi) Slagverktyg foer indrivning av faestdon
US11396094B2 (en) Driving tool with reaction absorbing mechanism
US4189080A (en) Impact device
US4380312A (en) Stapling tool
US4042036A (en) Electric impact tool
US4204622A (en) Electric impact tool
CA1097001A (en) Electric nailer
US20080054043A1 (en) Nailer Device
US8297373B2 (en) Impact device
US8381960B2 (en) Hand-held drive-in tool
CA2104490A1 (en) Positioning Mechanism for Powered Fastener-Driving Tool
EP1582298B1 (en) Fastener driving tool and magazine device
CA2086718A1 (en) Self powered magazine hammer
EP3478454B1 (en) Cordless concrete nailer with removable lower contact trip
EP1798003B1 (en) Powered nailing machine
CN112154046B (zh) 打入机
JP2006130592A (ja) 電動釘打機
CA2327105A1 (en) Nailer for a nail belt
US20030188878A1 (en) Percussion tool
JP4539296B2 (ja) 釘打機における釘送り機構
AU2018390004A1 (en) Driving-in device
KR820001477B1 (ko) 충격 장치
CA1052951A (en) Electric impact tool
JP2907383B2 (ja) 弾発性板状金具の打込み工具
CN110871419A (zh) 一种锤击式钉枪

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SENCO PRODUCTS, INC