FI62762B - Lagringsanordning - Google Patents

Lagringsanordning Download PDF

Info

Publication number
FI62762B
FI62762B FI2325/74A FI232574A FI62762B FI 62762 B FI62762 B FI 62762B FI 2325/74 A FI2325/74 A FI 2325/74A FI 232574 A FI232574 A FI 232574A FI 62762 B FI62762 B FI 62762B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
switch
storage unit
sensing
storage
contact
Prior art date
Application number
FI2325/74A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI232574A (fi
FI62762C (fi
Inventor
Richard G D Showell
Original Assignee
Bar Prod Bromsgrove Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bar Prod Bromsgrove Ltd filed Critical Bar Prod Bromsgrove Ltd
Publication of FI232574A publication Critical patent/FI232574A/fi
Publication of FI62762B publication Critical patent/FI62762B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62762C publication Critical patent/FI62762C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47BTABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
    • A47B53/00Cabinets or racks having several sections one behind the other
    • A47B53/02Cabinet systems, e.g. consisting of cabinets arranged in a row with means to open or close passages between adjacent cabinets

Landscapes

  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)

Description

ΓβΊ m,K«ULUTUSjULKAISU /Λπ/Λ LBJ (11) UTLÄGGNINOSSKRIFT 62/62 ' ^ ^ (S1) K*.»k.3/im.CL3 A 47 Β 53/02 SUOMI —FINLAND (21) Ρ·*·««ΙΙ»Ιμιμι·~Ptt«ncina6knln| 2325/7^ (22) H«k*ml*pllyl — AmBknlngtdag 02.08.7^ ' * (23) Alkupllve—eiM|h«cada( 02.08.7¼ (41) Tullut Julkbukal — Whrtt offwtllf 05.02.75
FttenttH» f kitfrihaIHtU» (44) NihtlvtWp**»! |. kwiLhillutam prm. - 30 -,-, o- FMant· ech r*glSt«rttyr«lMn V ' AmMun uchgd och ucUkriften puMkmd 30.11.02 (32)(33)(31) Pnmuccr muoiimm-b^m priorkut 0H.08.73 Englanti-England(GB) 37102/73 (71) Bar Productions (Bromsgrove) Limited, Sherwood Road, Bromsgrove, B60 3DU, Englanti-England(GB) (72) Richard G.D. Showell, Bishampton, Near Pershore, Worcestershire,
Englanti-Englan d(GB) (7*0 0y Jalo Ant-Wuorinen Ab (5M Säilytyslaite - Lagringsanordning Tämä keksintö koskee sellaisia säilytyslaitteita, joissa riveissä olevat säilytysyksiköt, kuten hyllyt, ovat liikutettavissa rivin pituussuunnassa kumpaankin vastakkaiseen suuntaan niin, että käytävä voidaan muodostaa kahden vierekkäisen yksikön väliin. Säilytyslaite käsittää lisäksi jokaiseen säilytysyksikköön liittyvän käyttölaitteen, joka siirtää sitä rivin pituussuunnassa kumpaankin suuntaan, useat säätövirtapiirit, joihin kuuluu käsikäyttöisiä valintakytkimiä eri käytävien valitsemiseksi, ja erilliset pitkänomaiset tuntovarret jotka on asennettu jokaisen säilytysyksikön molemmille sivuille kohti niiden pohjia niin, että jokainen ulottuu pääasiassa yli säilytysyksikön koko leveyden ja vaikuttaa vastaavaan tunnustelukytkimeen.
Edellämainitunlainen säilytyslaite, eli säilytyshyllystö on esitetty saksalaisissa patenteissa n:o 1 231 165 ja 1 922 859, jotka laitteet on varustettu sähköisellä säätölaitteella, joka sallii minkä tahansa käytävän valitsemisen käsin ja joka automaattisesti ohjaa oikean hyllyn tai hyllyjen siirtymistä valitun käytävän avaamiseksi. Säätölaite käsittää itsenäiset päätekytkimet, jotka ovat \ . ' : S i 62762 jokaisen hyllyn yhteydessä, joka laite rajoittaa vastaavien hyllyjen liikkeet, sekä valintakytkimen, jollainen on jokaisessa hyllyssä ja joka toimii hyllyn liikuttamiseksi jompaankumpaan suuntaan rivin suunnassa.
Patentissa 1 231 165 päätekytkimet käsittävät kaksi nokkakäyt-töistä kytkintä, jotka on asennettu jokaisen hyllyn päälle ja jotka ovat yhteistoiminnassa yläpuolella olevien nokkien kanssa siten, että vastaava nokka toimii hyllyn liikkeen kummassakin päätesuun-nassa. Patentin 1 922 859 mukaisissa päätekytkimissä on magneetti-kytkimet, jotka toimivat magneettien vaikutuksesta ja ovat hyllyjen varassa ja toimivat yhdessä kiinteiden magneettien kanssa, tai magneetit sijaitsevat hyllyissä ja ovat yhteistoiminnassa kiinteiden kytkimien kanssa. Molemmissa tapauksissa täytyy siis asentaa kiinteät laitteet ja säätää ne alusta pitäen jokaisen hyllyn liikkeen rajoittamiseksi.
Valintakytkin jokaisessa hyllyssä toimii vastaavan hyllyn liikkeen aikaansaamiseksi vastaavaan valittuun suuntaan käytävän avaamiseksi hyllyn viereen sekä aikaansaa myös automaattisesti viereisten hyllyjen liikkeen käytävän avaamiseksi tarvittaessa. Täten täytyy aina käyttää yhden hyllyn valintakytkintä käytävän valitsemiseksi .
Edellämainituissa säilytyshyllyköissä hyllyt ovat myös varustetut jokaista edellä kulkevaa alareunaa pitkin sijoitetuilla tun-tovarrella, joka osuu esteeseen hyllyn kulkutiellä ja vaikuttaa vastaavaan varmuuskytkimeen kaikkien hyllyjen liikkeen pysäyttämiseksi. Näiden tuntovarsien pääasiallisena tarkoituksena on suojata käyttöhenkilöstöä vahingoittumiselta, eivätkä ne normaalisti ole toiminnassa. Mainitut varmuuskytkimet ovat sen vuoksi varustetut hyllyjä varten tarkoitettuun sähköiseen perussäätölaitteeseen sijoitetulla apulaitteella.
Tämän keksinnön kohteena on aikaansaada edellämainitunlainen säilytyshyllystö joka on entistä rakenteeltaan yksinkertaisempi, helpompi asentaa, helpompi käyttää ja jossa on sähköinen säätölaite, joka on alun perin turvallisesti muotoiltu siten, että se automaattisesti säätää hyllyjen liikkeen sekä myös pysäyttää jokaisen hyllyn kun tämä osuu esteeseen.
Tämä tulos saavutetaan keksinnön mukaisella säilytyshyllystöl-lä joka tunnetaan siitä, että jokaiseen tuntovarteen vaikuttaa vie- 6 2 7 ö 2 reinen säilytysyksikkö kun säilytysyksikkö, johon mainittu tunto-varsi on asennettu, on vastaavan käyttölaitteen avulla siirretty sellaiseen suuntaan, että tämä tulee kosketukseen mainitun viereisen säilytysyksikön kanssa, jolloin kyseisen tuntovarren toiminta aikaansaa vastaavan tunnustelukytkimen toiminnan, joka kuuluu sää-tövirtapiiriin, jolloin mainittu tunnustelukytkin pysäyttää kyseisen käyttölaitteen.
Kun keksinnön mukainen säilytyshyllystö on paikallaan liikkumatta, ovat vain ne kaksi tunnustelukytkintä toimimattomina, jotka liittyvät säilytyshyllyihin käytävän molemmilla puolilla ja jotka ovat myös yhteydessä käyttölaitteisiin, jotka siirtävät näitä säi-lytyshyllyjä käytävää kohti. Täten voi uuden käytävän valinta ohjelmoijan avulla aikaansaada vain jommankumman säilytyshyllyn al-kuliikkeen jo olemassa olevaa käytävää kohti. Kuitenkin toisen säi-lytysosan liike vapauttaa tuntolaitteen, joka on viereisessä säily-tysosassa ja katkaisee siihen liittyvän tunnustelykytkimen toiminnan niin, että sen yhteydessä oleva käyttölaite, joka käyttää mainittua viereistä säilytysosaa, samaan suuntaan kuin ensinmainittu säilytysosa liikkuu, voidaan aktivoida. Käyttölaitteen aktivointi riippuu siitä onko ohjelmoija vaikuttanut siihen liittyvään valinta-kytkimeen. Ohjelmoija käyttää toista niistä kahdesta valintakytki-mestä, jotka liittyvät jokaiseen säilytysosaan, siten että toinen kahdesta säätövirtapiiristä on valmiina siirtämään säilytysosan sopivaan suuntaan, mutta riippuen olemassa olevan käytävän asemasta ja tunnustelukytkimien tästä johtuvasta asemasta, vain jotkut näistä toimintavalmiista virtapiireistä todella aktivoituvat siirtääkseen säilytysosat ja muodostakseen uudelleen valitun käytävän. Jokaisen säilytysosan liike loppuu kun se osuu viereiseen säilytys-osaan ja tuntoelin sen edellä kulkevassa sivussa toimii ja aktivoi vastaavan tunnustelukytkimen käyttölaitteen pysäyttämiseksi. Säi-lytysosan liike loppuu myös kun tuntolaite sen edellä kulkevalla sivulla osuu esteeseen.
On ilmeistä että keksinnön mukaisen säilytysjärjestelmän säätö-laitteisto on luonteeltaan täysin turvallinen koska tuntolaite ja vastaavat tunnustelukytkimet, jotka normaalisti ohjaavat hyllyjen ·, . , v 62762 liikettä, myös toimivat säilytysosien liikkeen estämiseksi kun jokin niistä osuu esteeseen.
Edelleen on selvää että keksinnön mukaisen säilytyslaitteiston säätöjärjestelmä on muotoiltu yksinkertaisemmaksi ja helpommaksi asentaa kuin edellä esitetyt säilytyslaitteistot, ko3ka siihen ei kuulu erillisiä kiinteitä osia joiden asemat vastaavat säilytysosien liikkeiden rajoja.
On edelleen ilmeistä, että keskusohjelmoijän käyttö keksinnön mukaisessa säilytyslaitteistossa tekee sen paljon helpommin ohjattavaksi kuin mitä edellämainituissa laitteistoissa on asian laita, joissa säilytysosien päissä olevaa kytkinlaitetta on käytettävä käytävän valitsemiseksi.
Eräässä keksinnön mukaisessa yksinkertaisessa suoritusmuodossa jokainen säätövirtapiiri on sarjapiiri, joka käsittää tunnustelukyt-kimen ja valintakytkimen sekä käyttökytkinlaitteen, kuten releen, joka säätää vaihtomoottorisarjän virtapiirejä, joka sarja on asennettu vastaavaan säilytysosaan tämän siirtämiseksi. Tunnustelu-kytkin on auki kun siihen vaikuttaa vastaava tuntoelin, joka osuu viereiseen säilytysosaan, mutta sulkeutuu kun tuntoelin irtaantuu viereisestä säilytysosasta. Valintakytkin sulkeutuu kun ohjelmoija vaikuttaa siihen ja jos tunnustelukytkin on tällöin myös suljettu, saa rele virtaa ja kytkee sähkön moottoreihin, niin että ne käynnistyvät. Relekytkinkoskettimet ovat siten asennetut että moottorit pyörivät yhteen suuntaan säilytysosan siirtämiseksi sitä viereistä säily-tysosaa kohti, josta tuntolaite on irtaantunut. Edelleen näissä kahdessa säätövirtapiirissä olevat säilytysosaan liittyvät releet säätävät virran samaan vaihtomoottorisarjaan, mutta jokainen aktivoitunut rele johtaa virtaa moottoreihin niin että ne pyörivät vastakkaiseen suuntaan siihen nähden, jossa ne pyörivät kun ne saavat virtaa toisen releen aktivoituessa.
Tässä yksinkertaisessa suoritusmuodossa, kahden tai useamman vierekkäisen säilytysosan liikkuessa peräkkäin samaan suuntaan uuden käytävän aikaansaamiseksi, muodostuu vain kapea väli liikkuvien säilytysosien välille, koska jokainen niistä alkaa liikkua heti kun vastaava tuntolaite, joka on ollut edellistä säilytysosan vasten, irtaantuu säilytysosan liikkeen johdosta. Tällainen pieni välimatka voi aiheuttaa vaikeuksia siinä, että tavaroiden asettaminen säilytyshyllystöön voi saada ne siirtymään hieman eri nopeuksilla, jolloin yksi säilytysosa voi saavuttaa sen edellä olevaa säilytysosan 5 62762 sen verran että sen tuntoelin osuu uudelleen tähän säilytysosaan Ja aikaansaa sen pysähtymisen. Tämä voi tapahtua toistuvasti aikaansaaden täten yhden tai useamman säilytysosan liikkumisen epäsäännöllisesti lyhyinä liikesarjoina eikä yhtenä Jatkuvana liikkenä, tai saattaa pysäyttää koko valintatoiminnan ennenkuin se on päättynyt.
Edellä mainitut keksinnön mukaisessa yksinkertaisessa suoritusmuodossa esiintyvät pienet vaikeudet voitetaan keksinnön mukaisen lisäpiirteen avulla käyttämällä aikakytkintä Jokaisessa säätövirta-piirissä, Joka aikaansaa ennalta määrätyn pienen viivytyksen tunnustelu-kytkimien Ja käyttölaitteen toimintojen välillä, Joka viivytys on sellainen ettei kaksi peräkkäin liikkuvaa säilytysosaa saavuta toisiaan.
Keksintö selostetaan lähemmin viitaten oheiseen piirustukseen,
Jossa:
Kuvio 1 on kaaviokuva keksinnön mukaisesta säilytyshyllystöstä;
Kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaisen säilytyshyllystön virtapiiri-kaaviota;
Kuvio 3 ennalta määrättyä tapaa, Jolla keskusohjelmoijan valinta-kytkimet toimivat.
Hyllystön säilytysosat käsittävät kaksi kiinteätä päätyhyllystöä D, E, sekä kolme toistensa suhteen liikkuvaa hyllyä A, B, C, Jotka ovat ohjatut niin että mikä tahansa neljästä mahdollisesta käytävästä G1-G4 voidaan saada hyllyjen väliin. Sarja vaihtomoottoreita M on asennettu Jokaiseen hyllyriviin A, B, C Ja ne käyttävät yhtä tai useampaa maata vasten olevaa pyörää hyllyjen liikuttamista varten.
Lisäksi kaksi tunnustelukytkintä LR, LF on asennettu Jokaisen liikkuvan hyllyn A, B, C molemmille puolille. Kumpikin kytkin toimii tunto-varren F avulla Joka on sijoitettu hyllyä pitkin Ja ulkonee siitä toimiakseen yhdessä viereisen hyllyn sen puolen kanssa Joka on tunnustelukytkintä vastapäätä. Jokainen tunnustelukytkin on yhdistetty omaan säätövirtapiiriinsä (esitetty sulukkeilla kuviossa 2), Joka ohjaa moottorisarjan M toimintaa samassa hyllyssä kuin tunnustelukytkin, Joka säätövirtapiiri käyttää moottoreita siten että ne pyörivät tiettyyn suuntaan hyllyn siirtämiseksi tähän suuntaan, Joka on esitetty virtapiirin viereen piirretyllä nuolella kuviossa 2. Nuolet vastaavat kuviossa 1 esitettyjä hyllyjä Ja on ilmeistä että Jokainen säätövirta-piiri käyttää moottoreita niin että hylly siirtyy hyllyn sitä puolta kohti Johon tunnustelukytkin on asennettu. Esimerkiksi säätövirtapiiri, Johon kuuluu tunnustelukytkin LF1 toimii niin että hylly siirtyy oikealle kuviossa 1, koska tunnustelukytkin on asennettu hyllyn A oikeanpuoliseen sivuun.
6 62762
Jokainen tunnustelukytkin on kaksinapainen kytkin ja sen kytkin-koskettimet ovat kytkimelle LR1 esitetyssä asennossa kun vastaava tuntovarsi F ei ole kosketuksessa viereisen hyllyn sivun kanssa, ja sen kytkinköskettimet ovat kaikille muille kytkimille LR, LF esitetyssä asennossa kun vastaava tuntovarsi on kosketuksessa viereisen hyllyn sivun kanssa. Uksi kytkinkösketin jokaisessa tunnustelukytki-messä on yhdistetty sarjapiiriin keskusohjelmoijan P itsenäisen valintakytkimen SS1-2 - SS1-7 ja itsenäisen aikakytkimen T4- - Ϊ9 kanssa. Jokainen aikakytkin T4- - T9 säätää vastaavasti merkittyä kytkintä joka on yhdistetty sarjaan releiden MF1 - 3, MR1 - 3 kanssa, tunnustelu-kytkimen ja aikakytkimen yli. Jokainen rele säätää virran syöttöä moottorisarjaan M vastaavissa hyllyissä A, B, C. Toinen kytkinkosketin jokaisessa tunnustelukytkimessä asettuu vastakkaiseen asentoon ensimmäiseen kytkinkösketiimeen nähden ja se on yhdistetty sarjaan pysäytys-releiden R23 - 28 kanssa releiden MR, MF yli. Kun pysäytysrele on aktivoinut yhden sen relekoskettimen joka on sarjassa relen MR kanssa, avautuu-MF viimeksiminitun katkaisemiseksi.
Keskusohjelmoija P käsittää käsikäyttöisen valintalaitteen G, joka ohjaa kaikkia valintakytkimiä SS1-1 - SS1-7 ennalta määrätyllä tavalla. Kuviossa 1 esitetty valintalaite G on pyörivä kytkin, jonka jokainen kulma-asento vastaa yhtä käytävää, mutta se voi myös olla nappi- tai kytkinsarja, joista jokainen vastaa yhtä käytävää. Jokaisen käytävän valinta valintalaitteella vaikuttaa valintakytkimiin SS1-1 -SS1-7, kuten kuvion 3 toimintakaaviossa on esitetty. Rasti tässä kaaviossa osoittaa että vastaava valintakytkin on suljettu. Keskus-ohjelmoija P käsittää myös pääkytkimen H sekä vikapysäytyskytkimen I, joka ohjaa virtaa ohjauspiiriin, sekä osakäynnistyskatkaisijan tai -napin J joka toimii sen jälkeen kun valinta on rekisteröity hyllyjen siirtämistä varten. Keskusohjelmoija voi sijaita varastoalueella tai käytävällä tai jopa hyllyssä.
Kuviossa 2 valintakytkimet esitetään niissä asennoissa, joka niillä on kun uusi käytävä G3 on valittu. Tämän valinnan suorittamiseksi on nappi J painettu alas ja edellyttäen että pääkytkin M on suljettu, tämä aktivoi käynnistysrelen SRI ja aikakytkimen Tl. Käynnistysrele saa itse virtaa kytkinkoskettimen SRI kautta, joka on kytketty osa-käynnisty skytkimen J yli ja sulkee toisen kytkinkoskettimen SRI virran johtamiseksi kaikkiin valintakytkimiin SS1-2 - SS1-7. Valintakytkimet SSI-3, SS1-5 ja SS1-6 ovat suljetut ja edellyttäen että vikapysäytys-relet R1, R2 ja R3 ovat aktivoidut, virta yhdistyy niiden kautta vastaaviin tunnustelukytkimiin LR1, LR2 ja LR3· Ainoastaan tunnustelu-h .'-JS
7 62762 kytkimen LR1, sen ollessa toimimattomassa asennossa, ensimmäinen kytkinkosketin on suljettu ja tämän ansiosta aikakytkin T5 aktivoi tuu. Aikakytkimen T5 ennalta määräämän ajan jälkeen viimeksimainittu toimii sen kytkimen sulkemiseksi, joka toiminta aktivoi relen iiR1 ja saattaa moottorit M toimimaan hyllyssä A sekä siirtämään sen vasemmalle. Samanaikaisesti rele MR1 sulkee kytkinkoskettimen MR1 aikakytkimen T5 yli pysyen aktivoituneenaja avaa kytkinkoskettimen MR1 joka on sarjassa relen MF1 kanssa toisessa säätövirtapiirissä, joka liittyy hyllyyn A, estäen moottorien M toiminnan vastakkaiseen suuntaan.
Kun hylly A alkaa liikkua vasemmalle se irtaantuu hyllyn B tunnustelukytkimen LR2 tuntovarresta F, ja kytkin LR2 tulee toimimattomaksi jossa se täydentää virtapiirin valintakytkimesta SS1-5 aika-kytkimeen T7· Aikakytkin T7 toimii sulkien kytkimensä T7 ennalta määrätyn ajan jälkeen aktivoiden näin relen MR2 aikaansaaden hyllyn B liikkeen vasemmalle. Aikakytkimen T7 aikaansaaman viivytyksen johdosta muodostuu tila liikkuvien hyllyjen A ja B välille niin ettei hylly B voi saavuttaa hyllyä A. Se aika, jonka klikin aikakytkin T4- - T9 saa aikaan, on luokkaa puoli sekuntia.
Kun hylly B alkaa liikkua vasemmalle irtaantuu se hyllyn C tunnustelukytkimen LR3 tuntovarresta F ja kytkin LR3 siirtyy toimimattomaan asentoon. Kuitenkin valintakytkin SS1-7 säätöpiirissä, jossa on tun-nustelukytkin LR3, on auki, eivätkä aikakytkin T9 ja rele MRJ voi toimia hyllyn C siirtämiseksi vasemmalle.
Hylly A pysähtyy kun tuntovarsi F sen vasemmalla puolella osuu vasemmalla olevaan kiinteään hyllyyn E ja aktivoi tunnustelukytkimen LR1. Sen toinen kytkinkosketin sulkeutuu sitten ja täydentää virtapiirin kytkinkoskettimen MR1 kautta pysäytysrelen R24- aktivoimiseksi. Aktivoitu rele R24- avaa kytkinkoskettimen R24· sarjassa relen MR1 kanssa ja katkaisee täten virran viimeksimainitusta niin että moottorit M hyllyssä A pysähtyvät. Rele R2h avaa myös kytkinkoskettimen R24-, joka on sarjassa aikakytkimen kanssa ja estää sen toiminnan. Hylly B pysähtyy samalla tavalla kun tunnustelukytkin LR2 saa vaikutteen sen vasemman tuntovarren F toimiessa yhdessä hyllyn A kanssa, jolloin pysäytysrele R26 aktivoituu.
Keksinnön mukaisen tärkeän lisäpiirteen mukaan jokainen pysäytys-rele R23 - 28 on yhdistetty itsepysyvään virtapiiriin, joka käsittää yhden sen kytkinköskettimista ja kytkimen J1 joka on liitetty osan käynnistyskytkimeen J ja on normaalisti suljettu. Niinpä esimerkiksi kun pysäytysrele R24- on aktivoitu, se sulkee kytkinkoskettimensa R2h ja pitää täten itsensä aktivoituna kunnes osan käynnistyskytkin J jälleei
··,} ;·Λ M
62762 painetaan alas. Tämän vuoksi hylly pysähtyy jos johtava tuntovarsi F hyllyssä kohtaa liikkuessaan esteen, eikä hylly ala liikkua ennenkuin este on poistettu. Hyllyn saattamiseksi jälleen liikkeelle on käynnisty skytkimen J saatava vaikute,joka toiminta keskeyttää kaikki itse-pysyvät virtapiirit ja katkaisee jokaisen pysäytysrelen joka on aktivoitu.
Aikakytkin T1 kattaa koko ajoitustoiminnan jokaisen käytävän valitsemistapahtumaa varten avaamalla kytkimen T1 ennalta määrätyn ajan jälkeen katkaisten käynnistysrelen SR1 toiminnan ja keskeyttää virransyötön valintakytkimiin SS1-2 - SS1-7- Tämä ennalta määrätty aika on juuri riittävä salliakseen kaikki mahdolliset valintatoimin-nat tavallisissa olosuhteissa niin että aikakytkin T1 keskeyttää valinta-toiminnan vain jos sitä ei suoriteta oikein.
Eräs toinen keksinnön mukainen tärkeä piirre käsittää sen, että valintakytkin SS1-1 kytketään sarjaan osankäynnistyskytkimen J ja käynnistysrelen SR1 kanssa niin että kukin valintatoiminta avaa ja sulkee kytkimen SS1-1 hetkellisesti käynnistysrelen SR1 toiminnan katkaisemiseksi. Tämä varmistaa sen, että valintatoiminta pysähtyy jos tämän toiminnan aikana yritetään valita uusi käytävä. Valinta-toiminta voidaan aloittaa vain käyttämällä osankäynnistyskytkintä J.
Erillinen vikapysäytyslaite tai ylikuormituspiiri on järjestetty jokaiseen liikkuvaan hyllyyn A, B, C, joka laite käsittää vikapysäytys-kytkimen K ja kolme ylikuormituskytkintä L, jotka ovat kytketyt sarjaan vastaavien releiden R1, R2 tai R3 kanssa. Kytkinkoskettimet R1, R2 ja R3 jokaisessa relessä on kytketty sarjaan vastaavien säätöpiirien valin-takytkinten kanssa ja sarjaan varoituslapun R kanssa niin että kun vikapysäytyskytkin K tai ylikuormituskytkin L saa vaikutteen, vastaava rele toimii ja estää tai pysäyttää vastaavan hyllyn.
Vaihtoehtoisessa yksinkertaisemmassa keksinnön mukaisessa suoritusmuodossa voidaan aikakytkimet T4- - T9 jättää pois säätöpiireistä ja relet MF1 - 3 ja MR1 - 3 voidaan kytkeä aikakytkimien tilalle niin että jokaisessa säätöpiirissä valintakytkin, tunnustelukytkin ja rele on kytketty sarjaan. Tässä suoritusmuodossa kahden tai useamman vierekkäisen hyllyn liikkuessa peräkkäin samaan suuntaan uuden käytävän aikaansaamiseksi, muodostuu vain pieni väli liikkuvien hyllyjen välille, koska jokainen alkaa liikkua heti kun vastaava tuntovarsi F, joka on ollut kosketuksessa edellisen hyllyn kanssa, vapautuu viimeksimaintun liikkeen ansiosta. Hyllyjen pysäyttäminen tapahtuu kuten havainnollistetussa suoritusmuodossa kun toimimaton tunnustelukytkin, joka on liikkuvassa hyllyssä saa vaikutteen sen tuntovarren F osuessa viereiseen hyllyyn, jolloin sen vastaava pysäytysrele R23 - 28 toimii ja

Claims (8)

9 62762 avaa kytkimen relen MF, MR toiminnan lakkauttamiseksi. On huomattava että vaikkakin keksintö on selitetty viitaten säilytyssäkään, joka koostuu kolmesta liikkuvasta hyllystä, voidaan keksintöä soveltaa järjestelmissä, joissa on mielivaltainen määrä hyllyjä tai muita vastaavia säilytyselimiä.
1. Säilytyslaite, joka käsittää rivissä olevat säilytysyksi-köt, jotka ovat liikutettavissa rivin pituussuunnassa kumpaankin vastakkaiseen suuntaan niin, että käytävä voidaan muodostaa kahden vierekkäisen yksikön väliin; jokaiseen säilytysyksikköön liittyvän käyttölaitteen, joka siirtää sitä rivin pituussuunnassa kumpaankin suuntaan, useat säätövirtapiirit, joihin kuuluu käsikäyttöisiä va-lintakytkimiä eri käytävien valitsemiseksi; ja erilliset pitkänomaiset tuntovarret, jotka on asennettu jokaisen säilytysyksikön molemmille sivuille kohti niiden pohjia niin että jokainen ulottuu pääasiassa yli säilytysyksikön koko leveyden ja vaikuttaa vastaavaan tunnustelukytkimeen; tunnettu siitä, että jokaiseen tunto-varteen (F) vaikuttaa viereinen säilytysyksikkö (A-C) kun säilytys-yksikkö (A-C), johon mainittu tuntovarsi (F) on asennettu, on vastaavan käyttölaitteen (M) avulla siirretty sellaiseen suuntaan, että tämä tulee kosketukseen mainitun viereisen säilytysyksikön (A-C) kanssa, jolloin kyseisen tuntovarren (F) toiminta aikaansaa vastaavan tunnustelukytkimen (LR, LF) toiminnan, joka kuuluu säätö-virtapiiriin, jolloin mainittu tunnustelukytkin pysäyttää kyseisen käyttölaitteen (M).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säilytyslaite, tunnet-t u siitä, että jokaisen säilytysyksikön (A) käyttölaitteen (M) toiminta säilytysyksikön (A) siirtämiseksi tiettyyn suuntaan säädetään vastaavalla säätövirtapiirillä, joka käsittää yhden valinta-kytkimistä (SS1-2) ja yhden tunnustelukytkimistä (LF1) johon säilytysyksikön (A) sen naapurisäilytysyksikön (B) puoleiselle sivulle asennettu tuntovarsi (F) vaikuttaa, jota yksikköä kohti kyseinen säilytysyksikkö (A) liikkuu mainitussa suunnassa, mikä säätövirta-piiri on sellainen, että käyttölaite (M) on toimiva ainoastaan silloin kun valitakytkin (SS1-2) toimii ja tunnustelukytkin (LF1) ei toimi, ja kyseinen tuntovarsi (F) toimii yhdessä mainitun naapurisäilytysyksikön (B) kanssa ja vaikuttaa tunnustelukytkimeen (LF1) käyttölaitteen (M) pysäyttämiseksi kun säilytysyksikkö (A) kosket-taa mainittua naapurisäilytysyksikköä (B). 10 62762
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen säilytyslaite, tunnettu siitä, että jokaisessa säätövirtapiirissä on aikakytkin (T) , joka aikaansaa ennalta-määrätyn viivytyksen sen ajankohdan, kun tunnustelukytkin (LR, LF) asettuu toimimattomaan asentoon seurauksena vierekkäisen säilytysyksikön (A-C) liikkestä vastaavasti säilytysyksiköstä poispäin, ja sen ajankohdan välillä jolloin käyt-tökytkinlaite {MR, MF) toimii vastaavien säilytysosien siirtämiseksi .
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen säilytyslaite, tunnet-t u siitä, että jokainen säätövirtapiiri käsittää yhden sarjapii-rin, joka sisältää valintakytkimen (SS1-2 - SS1-7), tunnustelukyt-kimen (LF, LR), joka on suljettu kun vastaava tuntolaite (F) ei vaikuta siihen, ja aikakytkimen (T); sekä toisen sarjapiirin, jossa on kytkinkosketin, johon aikakytkin vaikuttaa, ja mainittu käyttö-kytkinlaite (MR, MF), tämän toisen sarjapiirin ollessa kytketty rinnan tunnustelukytkimen (LR, LF) ja aikakytkimen (T) kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen säilytyslaite, tunnettu siitä, että jokainen käyttökytkinlaite (MR, MF) on rele ja on tehty itsepysyväksi siinä olevan kytkinkoskettimen avulla, joka on yhdistetty aikakytkimen (T) kytkinkoskettimen yli niin, että aikakytkin tulee ohitetuksi sen aktivoidessa relettä.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 2-5 mukainen säilytyslaite, tunnettu siitä, että jokainen tunnustelukytkin (LR, LF) on kaksinapainen kytkin, jonka ensimmäinen kytkinkosketin, tunnustelu-kytkimen ollessa toimimattomana, käyttää mainittua käyttökytkinlai-tetta (MR, MF) vastaavan säilytysosan siirtämiseksi ja jonka toinen kytkinkosketin tunnustelukytkimen (LR, LF) toimiessa käyttää pysäy-tyslaitetta (R23-R28), joka vuorostaan tekee käyttökytkinlaitteen (MR, MF) toimimattomaksi.
7. Patenttivaatimuksen 6 ja patenttivaatimuksen 4 mukainen säilytyslaite, tunnettu siitä, että tunnustelukytkimen (LR, LF) mainittu ensimmäinen kytkinkosketin on kytketty mainittuun ensimmäiseen sarjavirtapiiriin aikakytkimen (T) kanssa, ja että tunnustelukytkimen (LR, LF) toinen kytkinkosketin aina asettuu vastakkaiseen asentoon ensimmäiseen kytkinkoskettimeen nähden ja on kytketty kolmanteen sarjavirtapiiriin, joka sisältää mainitun pysäytys-laitteen (R23-R28) ja joka on kytketty rinnan mainitun ensimmäisen kytkinkoskettimen ja aikakytkimen kanssa, jolloin ensimmäinen sarja-virtapiiri lisäksi käsittää kytkinkoskettimen jota pysäytyslaite ♦ * * ·. . i , f Ί % At 1 1 6 2 7 6 2 (R23-R28) ohjaa ja joka avautuu käyttökytkinlaitteen (MR, MF) saattamiseksi toimimattomaksi kun pysäytyslaite toimii toisen kytkin-koskettimen sulkeutuessa.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen säilytyslaite, tunnettu siitä, että käynnistyskytkin (J) on yhdistetty käynnistysvirtapiiriin, jossa on itsepysyvä rele (SR1) ja säätää tämän releen aktivoinnin, ja jolloin valintakytkin (SS1-1) on yhdistetty käynnistysvirtapiiriin ja toimii käynnistysreleen (SR1) saattamiseksi toimimattomaksi joka kerran kun käsikäyttöiseen valin-takytkimeen vaikutetaan käytävän valitsemiseksi. Patenkrav:
FI2325/74A 1973-08-04 1974-08-02 Lagringsanordning FI62762C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB3710273*[A GB1450125A (en) 1973-08-04 1973-08-04 Storage assemblies
GB3710273 1973-08-04

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI232574A FI232574A (fi) 1975-02-05
FI62762B true FI62762B (fi) 1982-11-30
FI62762C FI62762C (fi) 1983-03-10

Family

ID=10393739

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI2325/74A FI62762C (fi) 1973-08-04 1974-08-02 Lagringsanordning

Country Status (15)

Country Link
US (1) US3890903A (fi)
JP (1) JPS5071077A (fi)
AU (1) AU7179574A (fi)
BE (1) BE818363A (fi)
BR (1) BR7406370D0 (fi)
CA (1) CA1031060A (fi)
CH (1) CH585138A5 (fi)
DE (1) DE2437429A1 (fi)
DK (1) DK140515B (fi)
FI (1) FI62762C (fi)
FR (1) FR2239398B1 (fi)
GB (1) GB1450125A (fi)
IT (1) IT1018831B (fi)
NL (1) NL7410381A (fi)
NO (1) NO742800L (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4033649A (en) * 1974-04-02 1977-07-05 Elecompack Company Limited Electrically-operated shiftable article storage device
US4039040A (en) * 1974-11-14 1977-08-02 Bar Productions (Bromsgrove) Limited Storage assemblies
US4042058A (en) * 1975-12-18 1977-08-16 Lear Siegler, Inc. Easily accessible switches for manual control of an automatically controlled vehicle
US4119376A (en) * 1976-11-22 1978-10-10 American Chain & Cable Company, Inc. Movable storage unit system
US4307922A (en) * 1980-03-13 1981-12-29 Reflector-Hardware Corporation Movable storage system
JPS5957604A (ja) * 1982-09-29 1984-04-03 日本フアイリング製造株式会社 移動棚制御装置
US4955304A (en) * 1989-05-25 1990-09-11 General Motors Corporation Remote locomotive spotter control
US5069513A (en) * 1990-09-27 1991-12-03 Automated Storage & Retrieval Systems Of America Mobile shelving safety floor
CN1220464C (zh) * 2000-10-26 2005-09-28 金刚株式会社 电动辅助式移动架
US20060231517A1 (en) * 2003-11-17 2006-10-19 Bothun Richard A Modular storage system for logistical management of operational units
US7484631B2 (en) * 2003-11-17 2009-02-03 Nenger Corporation Modular storage system for logistical management of operational units
US7963533B2 (en) * 2003-11-17 2011-06-21 Wenger Corporation All-terrain retail merchandising unit
TWI247472B (en) * 2004-08-27 2006-01-11 Delta Electronics Inc Stator structure
CN114162533A (zh) * 2020-09-11 2022-03-11 深圳市卓派自动化技术有限公司 一种用于安装货物存取终端的自动装置

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2386487A (en) * 1942-10-03 1945-10-09 Columbus Mckinnon Chain Corp Motor control for electric hoists
US2617546A (en) * 1947-02-17 1952-11-11 Glass Containers Inc Automatic conveying apparatus
US2605911A (en) * 1947-12-01 1952-08-05 Medway Kenneth Ronald Parking arrangement with movable vehicle carrying platforms
US3640595A (en) * 1970-05-06 1972-02-08 Staller Cabinet Inc Motorized mobile shelving units

Also Published As

Publication number Publication date
AU7179574A (en) 1976-02-05
CH585138A5 (fi) 1977-02-28
DK140515C (fi) 1980-02-18
DK140515B (da) 1979-09-24
IT1018831B (it) 1977-10-20
US3890903A (en) 1975-06-24
FR2239398A1 (fi) 1975-02-28
NL7410381A (nl) 1975-02-06
GB1450125A (en) 1976-09-22
FI232574A (fi) 1975-02-05
NO742800L (fi) 1975-03-03
FR2239398B1 (fi) 1980-03-14
DE2437429A1 (de) 1975-02-20
CA1031060A (en) 1978-05-09
BE818363A (fr) 1974-12-02
FI62762C (fi) 1983-03-10
DK414174A (fi) 1975-03-24
BR7406370D0 (pt) 1975-05-20
JPS5071077A (fi) 1975-06-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI62762B (fi) Lagringsanordning
EP0512672B1 (en) Aircraft cargo control system
US3883203A (en) Safety device for article storage and retrieval apparatus
CA1074423A (en) Storage means with shiftable units
US4119376A (en) Movable storage unit system
JP2010540373A (ja) 安全なパレット積載設備
CA2599735C (en) Powered mobile storage system with select and drag operation and selectable aisle width feature
US3845718A (en) Transporter systems
GB1124901A (en) Controls for material handling apparatus
US3830379A (en) Automatic warehouse crane
GB881568A (en) Improvements in or relating to storage arrangements comprising movable containers
US4012063A (en) Interlock latch assembly for centrifugals
GB1498039A (en) Lift systems and landing door lock auxiliary release mechanisms therefor
JP2002045243A (ja) 移動棚システム
US3430052A (en) Photoelectric garage door closer serving to close door only after light beam has been broken and reestablished
JP3509393B2 (ja) 自動倉庫
US3597034A (en) Storage system
US3822646A (en) Conveyor system with primary and auxiliary code mechanisms
JPH0625148Y2 (ja) 電動式移動棚装置
JPS6421179A (en) Operation controller for mechanical type parking device
JPH0411091Y2 (fi)
JPH0680365A (ja) エレベータの扉の制御装置
JPH05186015A (ja) 移動棚設備の制御方法
JPS5816688Y2 (ja) 自走式収納体
JPS595383Y2 (ja) 移動棚の安全装置