FI62268C - Draganordning med flera trummor - Google Patents

Draganordning med flera trummor Download PDF

Info

Publication number
FI62268C
FI62268C FI780166A FI780166A FI62268C FI 62268 C FI62268 C FI 62268C FI 780166 A FI780166 A FI 780166A FI 780166 A FI780166 A FI 780166A FI 62268 C FI62268 C FI 62268C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
roll
rollers
pair
diameter
rope
Prior art date
Application number
FI780166A
Other languages
English (en)
Other versions
FI62268B (fi
FI780166A (fi
Inventor
Raymond John Hicks
William Alexander
John Thomas Hird Webb
Original Assignee
Wharton Engs Elstree Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wharton Engs Elstree Ltd filed Critical Wharton Engs Elstree Ltd
Publication of FI780166A publication Critical patent/FI780166A/fi
Publication of FI62268B publication Critical patent/FI62268B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62268C publication Critical patent/FI62268C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66DCAPSTANS; WINCHES; TACKLES, e.g. PULLEY BLOCKS; HOISTS
    • B66D1/00Rope, cable, or chain winding mechanisms; Capstans
    • B66D1/60Rope, cable, or chain winding mechanisms; Capstans adapted for special purposes
    • B66D1/74Capstans
    • B66D1/7405Capstans having two or more drums providing tractive force
    • B66D1/741Capstans having two or more drums providing tractive force and having rope storing means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Retarders (AREA)
  • Friction Gearing (AREA)
  • Devices For Conveying Motion By Means Of Endless Flexible Members (AREA)
  • User Interface Of Digital Computer (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

·Ί Γ1 ... KUULUTUSJULKAISU
4®Γα ™ (11) UTLÄGGNIN0SSKR1FT 622 68 •%\§ (#5) FatpnUi oyrnnctty 10 10 1732 ^ (51) K».ik?/Int.a.3 B 66 D 1/26 SUOMI —FINLAND φ) rMmMh*mmm—Pmmm*U*g Τ8θΐ66 (22) Hikamltptlv·—Λη·Μ(ΐιΙη|·<1«« 19·01.78 ^ ^ (23) AlkupiM —- Gttcl|h«csdaf 19.01. ?8 (41) TutWt (vlklMkaJ — Whrtt effwcNg 21.07.78 _ · (44) Nlhttvlksl panon |a kuuLJulkalaun pvm.— „ _
Patent- och registerstyrelsen ' ' AnaMcan utlagd oeh utUkrlften publkorad 31.08.82 (32)(33)(31) atuelkeo*—Bagtrd pdorltat 20.01.77
Englanti-England(GB) 2399/77 (71) Wharton Engineers (Elstree.) Limited, Watford Road, Elstree,
Boreham Wood, Herts, Englanti-England(GB) (72) Raymond John Hicks, Povys, Wales, William Alexander, Boreham Wood,
Herts, John Thomas Hird Webb, Sunningdale, Berkshire, Englanti-England(GB) (7¾) Oy Kolster Ab (5¾) Monitelainen vetolaite - Draganordning med flera trummor Tämä keksintö liittyy parannettuun vetolaitteeseen, joka on sovitettu aikaansaamaan veto köyteen tai kaapeliin kahdella kahden tai useamman telan parilla tai sarjalla, jolloin kunkin parin tai sarjan teloilla on yhteinen akseli ja kunkin parin tai sarjan akselit sijaitsevat toisistaan erillään yhdensuuntaisina ja kunkin telaparin tai -sarjan yksi tela on halkaisijaltaan suurempi kuin tuon parin tai sarjan toinen tela tai toiset telat ja on kytketty toisen telaparin tai -sarjan yhteen telaan kuorman jakautumisen aikaansaamiseksi.
Brittiläisessä patenttijulkaisussa n:o 1 492 744 olemme esittäneet selityksen ja vaatimuksen kolmitelaiselle vintturille. On todettu, että käyttämällä neljää telaa asennettuina kahteen pariin (kumpikin pari yhteisellä akselilla), saavutetaan selviä etuja, joita ei aikaisemmin ole ajateltu tai edellytetty ja samoin saavutetaan senkaltaisia selviä etuja käyttämällä kuutta telaa kahtena kolmen telan sarjana (kukin sarja yhteisellä akselilla).
Tämän keksinnön mukaan on käytettävissä vetolaite, jossa kunkin telaparin tai -sarjan halkaisijaltaan suurempi tela on yhdistetty tuon parin tai sarjan halkaisijaltaan pienempään telaan tai teloihin episyklisellä hammasvaiteistolla, joka on sovitettu siten, että halkaisijaltaan suurempi tela ja halkaisijaltaan pienempi tela 2 62268 pyörivät vastakkaisiin suuntiin. Telaparit tai -sarjat ovat mieluimmin identtisiä, vaikkakaan se ei ole välttämätöntä. Tietyissä olosuhteissa voidaan saada aikaan parempi teho, jos telojen koko porrastetaan, ensimmäisen parin suhteelliset säteet voisivat esimerkiksi olla suunnilleen 20 ja 14 yksikköä ja toisen parin suhteelliset säteet 18 ja 12 yksikköä.
Kehitettäessä kolmitelaisten vetoyksiköiden kokoja todettiin, että kolmen telan vääntömomenttisuhde oli suunnilleen 3:2:1. Tämä osoitti, että mahdollisesti voitaisiin normaalisti kehittää episyk-listen yksiköiden sarja, jolloin käyttämällä episyklistä vaihteistoa jonkun koon keskisuuruus tai keskimmäinen episykli olisi sopiva seuraavan pienemmän vetoyksikön suuremmaksi kooksi jne.
Vaihtoehto tälle oli sarja vakiovintturiyksiköitä, jotka eivät missään suhteessa muistuta toisiaan.
Tämä jälkimmäinen vaihtoehto johtaa siihen, että tutkitaan mahdollisuuksia standardisoida vastaavien telojen yksittäisiä rakenneosia .
Tämä vuorostaan johtaa siihen, että on harkittava mahdollisuutta tasata kunkin telan vääntömomentti niin, että episyklisen vaihteiston tai muun sopivan syklisen vaihteiston rakenneosat toimivat parhaiten. Koska ei ollut mahdollista tasata kolmitelaisen veto-laitteen kunkin telan vääntömomenttia, harkittiin neljän telan käyttöä. Tutkittiin huolellisesti tarvittavat telakoot.
Tämän keksinnön mukaisessa vetoyksikössä, jossa on neljä telaa, varmistaa vääntömomentintasaus, joka saadaan aikaan käyttämällä kahta episyklistä vaihdetta sen, että pyörimisliike on oikea ja yksikkä on vakaa ja kaksi telaparia ovat yhteydessä toisiinsa.
Vaikkakin neljännen telan lisääminen kolmitelaiseen vetoyksik-köön verrattuna jossain mielessä lisää käytettyjen rakenneosien määrää, vähentää standardisointi ja tasattu vääntömomentinsyöttö vaihteiston osille yleisesti asetettuja vaatimuksia, jolloin vastaavasti tuotantokustannukset ovat alhaisemmat, jonka lisäksi vaijerin käyttöikä lisääntyy. Tällä tavoin mahdollistaa kunkin telan suhteellisen kuormituksen aleneminen sen, että hammaspyörien ja telojen kokoa voidaan huomattavasti pienentää. Köysi voi vahingoittumatta kiertyä pienemmän telan ympäri vähäisemmästä kuormituksesta johtuen. Jos kuormitukset kahden telaparin välillä tasataan esimerkiksi 45 %/55 %, merkitsee se, että ketju tai muu kahden telaparin 3 62268 tai -sarjan välinen liitos ottaa vain 5 tai 10 % kuormituksesta.
Tämän keksinnön mukainen nelitelainen vetolaite on kustannuksiltaan huomattavasti edullisempi verrattuna kaksitelaiseen vintu-riin, kun otetaan huomioon paino, koko ja tehokkuus.
Tämän keksinnön mukainen nelitelainen vintturi esimerkiksi painaa vähemmän kuin puolet vastaavasta annettua vaijeria käyttävästä kaksitelaisesta vintturista ja on suunnilleen samanlainen kuin kolmitelainen vintturi, mutta on tosiasiassa valmistuskustannuksiltaan edullisempi kuin kolmitelainen vintturi johtuen siitä, että vääntömomentti jakaantuu hammaspyörille edullisemmin ja sen vuoksi vaihteisto on vääntömomentin tasauksen vuoksi kooltaan pienempi. Lisäksi on inertia edullisempi ja alhaisempi.
Ei ole välttämätöntä, että jokin erityinen parin tai sarjan tela on yhdistetty johonkin erityiseen parin tai sarjan telaan. Voidaan esimerkiksi yhdistää vetolaitteen ensimmäinen ja viimeinen tela tai ne voidaan esimerkiksi yhdistää kaikki. Molemmat moottorit voidaan yhdistää kaikki. Molemmat moottorit voidaan yhdistää hydraulisesti asentamalla esimerkiksi piiriin virtausjakoventtiili.
Kuten yllä on todettu, on olennaista, että kummankin parin telat voivat pyöriä vastakkaiseen suuntaan, koska muutoin ei saavuteta kahden telaparin tai-sarjan välistä tarvittavaa kuormituksen tasausta.
Nykyään ovat kunkin parin tai sarjan pienemmät telat noin kaksi kolmannesta saman sarjan suuremmasta telasta. Kunkin parin telojen suhteellinen koko riippuu vaihteistosta niin, että voidaan saavuttaa oikea vääntömomentintasaus.
On toivottavaa, että kunkin parin tai sarjan telojen vastakkaissuuntainen liike, episyklisiä hammaspyöriä käytettäessä, muuttaa suhteen 2:1 suhteeksi 6:1, mikä luonnollisesti on erittäin tärkeätä ottaen huomioon koon ja painon.
On toivottavaa, ettävetolaite, joka käsittää kuusi telaa kahdessa kolmen telan sarjassa, jotka sarjat ovat yhteisellä akselilla, niin että kunkin sarjan ulompi tela on halkaisijaltaan suurempi kuin keskimmäinen tela on teholtaan verrattavissa kahteen seläkkäin olevaan vetolaitteeseen, jolloin kuusitelainen vetolaite voi olla täysin eteen ja taaksepäin käyvä, jos se on oikein suunniteltu.
4 62268
Ihannetapauksessa tulisi kunkin sarjan ulompien telojen olla liitetty toisiinsa ja kunkin sarjan keskitelan olla liitetty sopivalla tavalla, esimerkiksi ketjuvälityksellä, yhteen.
On toivottavaa, että tämän keksinnön mukaisissa nelitelaisissa vetolaitteissa (nelitelainen vetolaite) on ensimmäisen telan kelakul-ma noin 160°, toisen telan kelakulma noin 220°, kolmannen telan kelakulma noin 220° ensimmäisellä kierroksella ja 180° sen jälkeen, neljännen telan kelakulma on noin 180° paitsi viimeisellä kierroksella, jolloin se voi olla mikä tahansa, yleensä no±i 90°. Näillä arvoilla vähenee vaijerikuorma, joka on esimerkiksi 100 tonnia, ennen ensimmäiselle telalle kiertymistä, noin 73 tonniin ensimmäiselle telalle kiertymisen jälkeen, noin 49 tonniin toiselle telalle kiertymisen jälkeen, noin 33 tonniin ensimmäiselle pienelle (ts. kolmas tela) telalle kiertymisen jälkeen eddlyttäen, että ensimmäisen ja kolmannen telan (jotka ovat identtisiä toisen ja neljännen telan kanssa) halkaisijoiden suhde on 3:2. Suuremman telan halkaisijan tulee luonnollisesti olla vähintäin 18 kertaa vaijerin halkaisija ja pienemmän telan halkaisijan tulee olla 12 kertaa vaijerin halkaisija.
Jotta ensimmäiselle telalle saataisiin haluttu päällys, on yleensä suositeltavaa asentaa nelitelainen vetolaite niin, että kahden telaparin akseleiden kautta kulkeva taso on 20° kulmassa vaakatasoon nähde, koska useimmissa tapauksissa vetolaitteen vaijeri kulkee olennaisesti vaakatasossa.
Yleisesti ottaen voidaan keksinnön mukaista vetolaitetta käyttää missä tahansa, missä teräsköyttä käytetään ja siitä on etua lukuunottamatta tapauksia,joissa käytetään yksikerroksisia rumpuja.
Jos on tarpeellista, voidaan tämän keksinnön mukaiset veto-laitteet varustaa sähkö-, sähköhydraulisilla tai dieselhydraulisil-la käyttölaitteilla; niitä voidaan käyttää syvään tai matalaan kiinnitykseen, putkiasennuksiin, ruoppaukseen, kaivostöihin ja sukeltamiseen silloin, kun on tarpeen käyttää teräsköyttä.
Vetolaite voidaan suunnitella niin, että se noudattaa säätöä nopeasti, mikä on tärkeätä liikkuvissa olosuhteissa, ottaen erityisesti huomioon tämän keksinnön mukaisten vetolaitteiden vähäinen inertia. Lisäksi on annetun köysivoiman vaatima vääntömomentti alhainen ja köyden käyttöikä pitkä.
On syytä huomioida brittiläiset patenttijulkaisut no:ot s 62268 1 448 059, 1 456 085, 1 101 131 ja 1 101 132, jotka yhdessä seuraa-van erityisselityksen kanssa saattavat olla avuksi tekniikkaan erikoistuneille ymmärtämään periaatteita, joihin perustuu episyk-listen hammaspyörävälitysten käyttö keksinnön suositussa suoritusmuodossa, jota alempana kuvataan.
On suositeltavaa, että tämän keksinnön mukaisen vetolaitteen kukin telapari käsittää yksiuraisen köysipyörän sekä vastakkaiseen suuntaan pyörivän moniuraisen rummun, jonka halkaisija on suunnilleen kaksi kolmasosaa köysipyörän halkaisijasta.
On merkillepantavaa, että jos käytetään nelitelaista vetolai-tetta, voidaan teho jakaa tasan kahden moottorin käyttämälle kahdelle syöttöakselille, kunkin rumpuasennelman hammasvaihteet ovat indenttiset, jolloin säätöketjulle välittynyt teho alenee, kullakin vakioköysikoolla voi olla vastaava vakiorumpu ja episyklisten hammaspyörien leveys voi olla vakio sekä halkaisijoiden suhde suoraan verrannollinen vääntömomenttiin; hammaspyörien koko voi olla pienin mahdollinen kytkemällä ne differentiaalisesti, niin että koko vaihteisto voidaan sijoittaa rumpuasennelmaan ja mahdollistaa sen, että laakerikuorma kussakin rumpuasennelmassa on olennaisesti sama.
Jotta tämä keksintö olisi helpommin ymmärrettävissä ja saatettavissa toimintakelpoiseksi, viitataan esimerkkien muodossa seuraa-viin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on kaaviomainen sivukuva kolmitelaisesta vintturista, joka ei muodosta osaa tästä keksinnöstä, kuvio 2 on kaaviomainen pohjakuva kolmitelaisesta vintturista, joka ei liity tähän keksintöön, kuvio 3 on kaaviomainen sivukuva tämän keksinnön mukaisesta nelitelaisesta vetolaitteesta, kuvio 4 on kaaviomainen pohjakuva tämän keksinnön mukaisesta nelitelaisesta vetolaitteesta, kuvio 5 on kaaviomainen pohjakuva tämän keksinnön mukaisesta kuusitelaisesta vetolaitteesta, kuviot 6 ja 7 ovat vastaavasti kaaviomainen pohjakuva ja kaaviomainen sivukuva tähän keksintöön liittyvästä voimanlähteestä, kuvio 8 esittää kaaviomaisen pohjakuvan keksinnön mukaisesta nelitelaisesta vetolaitteesta ja varastointirummusta, kuvio 9 on vastaava sivukuva kuvion 8 pohjakuvasta, kuvio 10 on osittainen yksityiskohtakuva telaparista, jossa on sisäinen episyklinen hammasvaihteisto ja joka telapari kuuluu 6 62268 kuvioiden 8 ja 9 esittämään nelitelaiseen vetolaitteeseen.
Kuviot 11 ja 12 esittävät vastaavasti kuvioiden 8 ja 9 nelite-laisen vetolaitteen kahden telaparin sekä episyklisen vaihteiston rakennetta.
Viitaten nyt piirustuksiin esittävät kuviot 1 ja 2 kolmitelais-ta vetolaitetta. Ensknmäisen, halkaisijaltaan suurimman rummun köyden 4 kosketuskulma telalla on noin 220°, toisen rummun 2 kosketus-kulma on noin 220° moniuraisen rummun 2 ensimmäisessä urassa, kun taas kolmannen telan 3 ympärillä sekä rummun 2 muissa urissa on kosketuskulma 180° lukuunottamatta köyden viimeistä kierrosta. Telan 1 halkaisija on 18 kertaa köyden halkaisija ja telojen 2 ja 3 halkaisija on 12 kertaa köyden halkaisija. Jos köyteen vaikuttaa esimerkiksi 100 tonnin kuorma, vähenee kuorma noin 65 tonniin, kun köysi on kiertänyt telan 1 ja noin 43 tonniin telan 2 ensimmäisen köysikierroksen jälkeen. On huomattavaa, että telat 1 ja 3 pyörivät vastakkaisiin suuntiin, mutta että telan 2 vääntömomentin suhteen ei ole mitään tasausta.
Viitaten nyt kuvioihin 3 ja 4 kulkee köysi 9 ensimmäisen, suurempiläpimittäisen telan 5 ympäri, sitten toisen, suurempiläpi-mittaisen telan 6 ympäri, senjälkeen ristiin ensimmäisen pienempi-läpimittaisen telan 7 ympäri, jonka jälkeen se kulkee toisen, pie-nempiläpimittaisen telan 8 ympäri, jolloin telat 7 ja 8 ovat moni-uraisia teloja ja telat 5 ja 6 ovat yksiuraisia köysipyöriä. Köyden kosketuskulma on ensimmäisen köysipyörän 5 kehällä noin 160°, tdsen köysipyörän 6 kehällä noin 220°, ensimmäisen moniuraisen rummun 7 ensimmäisessä urassa noin 220° kulkien ristiin niin, että ensimmäisen moniuraisen rummun 7 liike on vastakkaissuuntainen ensimmäisen köysipyörän liikkeeseen nähden sekä noin 180° toisen moniuraisen rummun 8 ensimmäisessä urassa. Kierre jatkuu sitten ensimmäisen ja toisen moniuraisen rummun 7 ja 8 muissa urissa sopivana määränä 180°:n lisäkierroksia. Jos telojen 5 ja 6 halkaisija on suunnilleen 18 kertaa köyden halkaisija ja telojen 7 ja 8 halkaisija on suunnilleen 12 kertaa köyden halkaisija, vähenee ensimmäisessä telassa 5 köyteen kohdistuva kuormitus, 100 tonnia, noin 73 tonniin yhden telakierroksen jälkeen ja sitten suunnilleen 49 tonniin, kun köysi on kiertynyt toisen suuremman telan 6 ympäri, ja alenee suunnilleen 33 tonniin köyden kierryttyä ensimmäisen kierroksen ensimmäisen moniuraisen rummun 7 ympäri. Voidaan todeta, että vastaavien telojen kuormitukset suunnilleen tasaavat telaparien vääntö-momentin.
7 62268
Viitaten nyt piirustusten kuvioon 5 esittää tämä kuusitelaista vetolaitetta, joka käytännössä on kuvioiden 3 ja 4 nelitelainen vintturi, johon on lisätty suuremmat telat 10 ja 11,jotka ovat identtisiä telojen 5 ja 6 kanssa, niin että laite on täysin rever-siibeli ja sopii erityisesti käytettäväksi ulko-olosuhteissa, kuten esimerkiksi liikkuvassa ankkuroinnissa, jolloin ai edullista, että kuvion 5 kuusitelaista vintturia voidaan tarkoituksenmukaisissa olosuhteissa käyttää kahden (seläkkäin) asennetun nelitelaisen vintturin sijasta.
Kuviot 6 ja 7 esittävät kaaviomaisesti tarkoituksenmukaista voimanlähdettä 12, joka on tarkoitettu käytettäväksi tämän keksinnön mukaisen vetolaitteen yhteydessä. Koska se on tavanomainen, sitä ei kuvailla yksityiskohtaisemmin.
Jos nyt tarkastellaan piirustusten kuvioita 8 ja 9, on niissä esitetty tämän keksinnön mukainen nelitelainen vintturi 13, johon kuuluu varastointirumpu 14. Köysi 15 tulee nelitelaiselle vintturille 13 noin 20° kulmassa vetolaitteen telojen akselien kautta kulkevaan tasoon nähden, kulkee sitten telojen ympäri,kuten yllä on kuvioiden 3 ja 4 yhteydessä selitetty ja menee varastointirummulle 14 sopivan laitteen 16 kautta, joka varmistaa, että kelaus rummulle 14 sujuu tarkoituksenmukaisesti.
Viitaten nyt piirustusten kuvioon 10 esittää se telaparin 6 ja 8 episyklistä hammasvaihdetta, jossa on yhdysketju telan 8 ja toisen telaparin vastaavan telan välillä (katso kuviot 11 ja 12). Ketju on tavallisesti kaksoisketju 17, joka kulkee kaksoisketjupyörällä 18.
Vetolaitteen runkoon 19 on asennettu laakeripesä 20, johon on Ueriörullalaakerin 21 ja lukkorenkaan 22 avulla asennettu planeetta-kannatin 23, johon kuuluu kiinnitin 24. Rengashammaspyörä 25 on asennettu moniuraiseen telaan 8 ja syöttöakselille 27 on asennettu kes-kihammaspyörä 26. Planeettakannattimeen 23 on planeettatapin 28 avulla kiinnitetty planeettahammaspyörä 29, niin että niiden välissä on planeettakara 30. Moniuraisen telan 8 ja planeettatuen 23 välissä on kartiorullalaakeri 31 ja telan 8 sekä telan 6 välillä tiivistepesä 32 ja öljytiiviste 33 samoinkuin telan 6 ja laakeripesän 20 välissä on öljytiiviste 33.
Tukeen 24 on asennettu rengashammaspyörä 34, johon on kiinnitetty planeettatuki 35, johon on asennettu reaktioakseli 36. Keski-hammaspyörä 37 on kiinnitetty telaan 8 ja rengashammaspyörän 34 sekä planeettatuen 35 välissä on planeettahammaspyörä, joka on laa- 8 62268 keroitu planeettakaran 39 ja planeettatapin 40 avulla. Keskiham-maspyörän 37 ja pidätinkeskiön 49 välissä on tiivistepesä 41, tiiviste 42 ja lieriörullalaakeri 48. Rengashammaspyörän 34 ja kes-kihammaspyörän 37 välissä on kartiorullalaakeri 43. Tuen 24 ja reaktioakselin 36 välissä on kuulalaakeri 44. Planeettahammaspyö-rän 29 ja planeettakaran 30 välisi on neulalaakeri 45 samoinkuin planeettahammaspyörän 38 ja planeettakaran 39 välissä on neula-laakeri 46.
Planeettatuen 29 pään ja planeettatuen 23 välillä on paine-rengas 50. Samoin on planeettahammaspyörän 38 ja planeettatuen 35 välillä painerengas 51.
Kuviot 11 ja 12 esittävät telat 5,6,7 ja 8 yhdessä vastaavine episyklisine hammasvaihteineen, jotka on aikaisemmin kuvattu kuvion 10 yhteydessä ja joita ei sen vuoksi kuvailla uudelleen. Telojen 5 ja 6 vastaavat suhteelliset sijainnit on syytä huomioida samoinkuin telojen 7 ja 8 urien vastaavat sijainnit. On todella huomattava, että hammasvaihteet ovat identtiset, vaikka ne onkin sijoitettu hieman eri tavalla rungossa 19, johtuen telojen 5,6,7 ja 8 suhteellisesta sijainnista.

Claims (4)

9 62268
1. Vetolaite, joka on sovitettu aikaansaamaan veto köyteen tai kaapeliin kahdella kahden tai useamman telan (5, 7 tai 6, 8) parilla tai sarjalla, jolloin kunkin parin tai sarjan teloilla (5, 7 tai 6, 8) on yhteinen akseli ja kunkin parin tai sarjan akselit sijaitsevat toisistaan erillään yhdensuuntaisina ja kunkin telaparin tai -sarjan yksi tela (5 tai 6) on halkaisijaltaan suurempi kuin tuon parin tai sarjan toinen tela tai toiset telat (7, 8) ja on kytketty toisen telaparin tai -sarjan yhteen telaan kuorman jakautumisen aikaansaamiseksi, tunnettu siitä, että kunkin telaparin tai -sarjan halkaisijaltaan suurempi tela (5 tai 6) on yhdistetty tuon parin tai sarjan halkaisijaltaan pienempään telaan tai teloihin (7 tai 8) episyklisellä hammasvaihteistolla (23...30), joka on sovitettu siten, että halkaisijaltaan suurempi tela (5 tai 6) ja halkaisijaltaan pienempi tela (7 tai 8) pyörivät vastakkaisiin suuntiin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vetolaite, tunnettu siitä, että kunkin parin suuremman telan halkaisija on n. 50 % suurempi kuin tuon parin toisen telan halkaisija.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vetolaite, jossa köysi kiertyy eri telojen ympäri, tunnettu siitä, että köysi kiertyy ensin ensimmäisen sarjan halkaisijaltaan suuremman telan (5) ympäri n. 160° kulman verran, kulkee sen jälkeen toisen sarjan halkaisijaltaan suuremmalle telalle (6) ja kiertyy sen ympäri n. 220° verran, kulkee sitten mainitun ensimmäisen sarjan halkaisijaltaan pienemmälle telalle (7), jossa se kiertyy ensimmäisen uran ympäri n. 220° verran kulkien ristiin ensimmäisen sarjan pienemmän telan (7) suunnan muuttamiseksi päinvastaiseksi kuin saman sarjan halkaisijaltaan suuremman telan (5) suunta, ja kulkee sitten vuorotellen kahden sarjan halkaisijaltaan pienempien telojen (7 ja 8) ympäri n. 180° kulman yli lukuunottamatta viimeistä kierrosta välittömästi ennen kuin köysi poistuu vetolaitteesta.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen vetolaite, tunnettu siitä, että kukin telapari tai -sarja (5, 7 tai 6, 8. on kytketty omaan hydrauliseen käyttömoottoriinsa ja kahden moottorin hydraulipiireihin kuuluu virtauksen jakoventtiili moottorien yhdistämiseksi hydraulisesti.
FI780166A 1977-01-20 1978-01-19 Draganordning med flera trummor FI62268C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB239977 1977-01-20
GB2399/77A GB1599521A (en) 1977-01-20 1977-01-20 Winches

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI780166A FI780166A (fi) 1978-07-21
FI62268B FI62268B (fi) 1982-08-31
FI62268C true FI62268C (fi) 1982-12-10

Family

ID=9738876

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI780166A FI62268C (fi) 1977-01-20 1978-01-19 Draganordning med flera trummor

Country Status (20)

Country Link
US (1) US4236696A (fi)
JP (1) JPS5393551A (fi)
AT (1) AT361664B (fi)
AU (1) AU511750B2 (fi)
BE (1) BE863015A (fi)
BR (1) BR7800365A (fi)
CA (1) CA1078367A (fi)
DE (1) DE2801958A1 (fi)
DK (1) DK31078A (fi)
ES (1) ES466155A1 (fi)
FI (1) FI62268C (fi)
FR (1) FR2377962A1 (fi)
GB (1) GB1599521A (fi)
IT (1) IT7867114A0 (fi)
LU (1) LU78897A1 (fi)
NL (1) NL7800663A (fi)
NO (1) NO150194C (fi)
SE (1) SE415650B (fi)
SU (1) SU716521A3 (fi)
ZA (1) ZA78326B (fi)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0055722B1 (en) * 1980-07-03 1985-10-02 Hicks Transmissions Limited Improvements relating to multiple drum winches
US4351197A (en) * 1981-08-19 1982-09-28 Carson Donald G Precision positioning apparatus having a rotating driving element and a rotating driven element
SE439797B (sv) * 1982-12-23 1985-07-01 Erik Sundin Teleskopmast
GB8311454D0 (en) * 1983-04-27 1983-06-02 Webb John Thomas H Winches
TR22347A (tr) * 1984-10-30 1987-02-23 Webb John Thomas H Vinclerde veya vinclerle ilgili gelisme
IT1204633B (it) * 1987-05-15 1989-03-10 Sirti Spa Argano per la posa di cavi,in particolare fibre ottiche
FR2645519B1 (fr) * 1989-04-05 1991-08-16 Brenot Claude Cabestan a auto-maintien a entrainement differentiel de la tete d'auto-maintien
US5092646A (en) * 1989-06-20 1992-03-03 Smallridge Bruce B Double capstan winch drive
US4997793A (en) * 1989-11-21 1991-03-05 Eastman Kodak Company Method of improving cleaving of diode arrays
AU677257B2 (en) * 1992-11-17 1997-04-17 Anutech Pty Limited Dish antenna structures and hydraulic control of the orientation thereof
EP0719726A1 (en) * 1994-12-28 1996-07-03 MDP Meccanica del Piave S.p.A. Safety device fot the manoeuvring and auxiliary winching of self-propelled vehicles
JPH10245195A (ja) * 1997-02-24 1998-09-14 Lucent Technol Inc ケーブルを引っ張る装置
US20030008748A1 (en) * 2001-06-28 2003-01-09 Gerald Fox Epicyclic gear system
ATE338270T1 (de) * 2002-10-18 2006-09-15 Dentsply Int Inc Dynamometer mit zwei seilen zum messen der kraft eines dentalen handstücks mit hoher geschwindigkeit und niedrigem drehmoment
US6994651B2 (en) * 2003-10-07 2006-02-07 The Timken Company Epicyclic gear system
US7429031B1 (en) * 2005-12-20 2008-09-30 Zephyr International Llc Ground support system
EP2195272B1 (en) * 2007-08-24 2012-12-12 Itrec B.V. Traction winch
US8146732B2 (en) 2008-09-18 2012-04-03 Jim Crafton Drive head assembly for a fluid conveyor system
NO330246B1 (no) * 2009-02-25 2011-03-14 Odim Asa Fremgangsmåte og anordning for håndtering av tau
CN102200179B (zh) * 2010-03-23 2014-03-26 鸿富锦精密工业(深圳)有限公司 减速机构
NL2004631C2 (en) * 2010-04-29 2011-11-01 Heerema Marine Contractors Nl Traction device and method for paying out and retrieving a flexible line.
US8720811B2 (en) * 2011-03-07 2014-05-13 Stoneage, Inc. Apparatus and method for storing and dispensing a pressure hose
US9250160B2 (en) 2013-03-15 2016-02-02 American Dental Association Method and apparatus for characterizing handpieces
US9950915B2 (en) * 2015-05-27 2018-04-24 Rt Ltd. Winch system
RU183960U1 (ru) * 2018-06-24 2018-10-10 Общество с ограниченной ответственностью "Тяга Машин" Лебедка тяговая автомобильная

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US488001A (en) * 1892-12-13 Stump-puller
FR529031A (fr) * 1920-12-22 1921-11-22 Simon Faure Appareil de levage à cable métallique
US2389878A (en) * 1943-12-31 1945-11-27 American Steel & Wire Co Strand engaging drum
FR1105165A (fr) * 1952-10-17 1955-11-28 Entpr S Soc Gen Perfectionnements aux treuils
FR1132600A (fr) * 1955-06-23 1957-03-13 Procédé et machine pour la mise en tension de câbles
US3020022A (en) * 1958-08-27 1962-02-06 Braden Winch Company Cable winch
GB891145A (en) * 1958-09-26 1962-03-14 Rubery Owen & Company Ltd Improvements in winches
US3092370A (en) * 1961-11-22 1963-06-04 Superior Equipment Company Winch unit
FR1465703A (fr) * 1965-12-03 1967-01-13 Chantiers De Nantes Atel Dispositif de manoeuvre et d'emmagasinage pour câbles, remorques et objets analogues
US3460807A (en) * 1967-02-21 1969-08-12 Viktor Ivanovich Prikhodko Winch
US3966170A (en) * 1971-05-19 1976-06-29 Ocean Systems, Inc. Traction winch
US3776519A (en) * 1972-01-11 1973-12-04 Fairey Winches Ltd Cable handling apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
LU78897A1 (de) 1978-06-09
ZA78326B (en) 1979-01-31
SU716521A3 (ru) 1980-02-15
FR2377962A1 (fr) 1978-08-18
IT7867114A0 (it) 1978-01-20
US4236696A (en) 1980-12-02
NL7800663A (nl) 1978-07-24
JPS5393551A (en) 1978-08-16
FI62268B (fi) 1982-08-31
SE7800690L (sv) 1978-07-21
BE863015A (fr) 1978-05-16
BR7800365A (pt) 1978-08-22
NO150194B (no) 1984-05-28
SE415650B (sv) 1980-10-20
DE2801958A1 (de) 1978-07-27
NO780223L (no) 1978-07-21
CA1078367A (en) 1980-05-27
AU511750B2 (en) 1980-09-04
ES466155A1 (es) 1978-10-16
FI780166A (fi) 1978-07-21
AT361664B (de) 1981-03-25
DK31078A (da) 1978-07-21
GB1599521A (en) 1981-10-07
ATA38678A (de) 1980-08-15
FR2377962B1 (fi) 1985-04-26
NO150194C (no) 1984-09-05
AU3258978A (en) 1979-07-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI62268C (fi) Draganordning med flera trummor
WO2020006887A1 (zh) 一种超深提升系统多根钢丝绳的张力平衡装置
JP3659707B2 (ja) ロボット等の旋回部構造
CN106829690B (zh) 一种新型齿轮传动张力平衡多绳缠绕式矿井提升机
US8187134B2 (en) Friction roller type power transmission device
US8251351B2 (en) Traction winch
US20080224111A1 (en) Cable handling device
US8402851B2 (en) Friction-roller type transmission mechanism
US2690685A (en) Transmission gear mechanism
CN105836644B (zh) 减速机及卷扬机
CN108996366B (zh) 一种多点作用力系统均衡调节装置
CN107248437A (zh) 一种同步带退扭笼式绞线机
CN102561277A (zh) 中大型表孔弧门固定卷扬启闭机
JPH0627533B2 (ja) 遊星歯車減速機
CN205639480U (zh) 一种行星齿轮传动箱
CN205709627U (zh) 减速机及卷扬机
EP0055722B1 (en) Improvements relating to multiple drum winches
CN108069351A (zh) 一种绳间强制并紧式防乱绳绞车
US3572599A (en) Winch
US3525273A (en) Differential drive mechanism
CN109019252A (zh) 一种并行承载钢丝绳张力的自动平衡装置
CN219340213U (zh) 一种输箱滚筒安全运转装置
JP6570837B2 (ja) 減速機
CN108488332B (zh) 变速传动装置
US1651760A (en) Hoisting-drum mechanism

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WHARTON ENGINEERS (ELSTREE) LTD