FI62259B - Buffertbock med bromsande bufferanordning - Google Patents

Buffertbock med bromsande bufferanordning Download PDF

Info

Publication number
FI62259B
FI62259B FI780575A FI780575A FI62259B FI 62259 B FI62259 B FI 62259B FI 780575 A FI780575 A FI 780575A FI 780575 A FI780575 A FI 780575A FI 62259 B FI62259 B FI 62259B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bumper
support
friction
rails
rail
Prior art date
Application number
FI780575A
Other languages
English (en)
Other versions
FI780575A (fi
FI62259C (fi
Inventor
Erhart Wilisch
Original Assignee
Erhart Wilisch
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Erhart Wilisch filed Critical Erhart Wilisch
Publication of FI780575A publication Critical patent/FI780575A/fi
Publication of FI62259B publication Critical patent/FI62259B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62259C publication Critical patent/FI62259C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61KAUXILIARY EQUIPMENT SPECIALLY ADAPTED FOR RAILWAYS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B61K7/00Railway stops fixed to permanent way; Track brakes or retarding apparatus fixed to permanent way; Sand tracks or the like
    • B61K7/16Positive railway stops
    • B61K7/18Buffer stops

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Braking Arrangements (AREA)
  • Vibration Dampers (AREA)
  • Information Transfer Systems (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)

Description

ISKt^I [B] (11)KUULUTU*jULKAISU
JHi L J ' ' utlAggningsskrift 622 5 9 ^ (51) ICv-uft^ä.13 7/18 SUOMI —FINLAND (21) — PiMnCMMcnlne 780575 (22) H*k*ml*p*hrt—An*6kninpd*f 21.02.78 (Fl) (23) AlkvpUvi—GlW(h«tada| 21.02.78 (41) TuH« (ulkiMkal — Mvft effMCdg 18.09.78 N*wtd- J* r*kitt*rihal|}tuf (44) *„«***„*«*kgtlMultotam htmfc och r«gi«t*r*tyvelMn ' 7 AmMcm utiagd cch utUkrtfuA pubUnrad 31.08.82 (32)(33)(31) Pyr*«*y «ue»iwu«—fagird prtortu* 17.03.77
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2711076.3 (71)(72) Erhart Wilisch, Ejcnst-Bievera-Strasse 103» ^500 Osnabriick, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7^) Leitzinger Oy (51 ) Puskuripukki jarruttaville puskurilaitteineen - Buffertbock med brom-sande bufferanordning
Keksinnön kohteena on kiskoajoneuvojen puskuripukki» jossa puskuri-lankku on ohjattu yhden tai useamman siirtyvän puskurituen välityksellä kiilapinnan omaavaan kitkarunkoon» joka toimii yhdessä puskurituen kiilapinnan kanssa, ja irroitettava kiinnitinväline saattaa kiila-pinnat keskenään jarruttavaan otteeseen.
Sen laatuinen puskuripukki tunnetaan (DT-PS 1 140 964). Jarruttava puskurilaite on järjestetty joko kiinteälle puskuripukille tai kisko-jarrupukille ja se on osoittautunut erinomaiseksi. Käytettäessä kiinteitä puskuripukkeja saavutetaan iskukolmion kiinteästä rakenteesta huolimatta peräänantava puskun jarrutus. Jarrupuskuripukeissa voidaan saavuttaa vaiheittain peräänantava jarrutus, jolloin jarruttava puskurilaite edullisesti käynnistyy ensin ja siirtyy jarruttavasti, kunnes voiman lisääntyessä myös iskukolmio siirtyy jarruvaikutuksesta.
Jarrumenettelyn jälkeen vaaditaan, että puskurituet saatetaan takaisin alkuasentoonsa. Tätä varten irroitetaan jarruruuvit ja puskurilankku tukineen siirretään eteenpäin lähtöasemaansa. Tämä takaisinsiirto voidaan ilman muuta suorittaa yhden henkilön toimesta. Kuitenkin sitten esiintyy vaikeuksia, kun jarruttava puskuri ruuvataan jäykällä pidik- 2 62259 keellä ja sokkokytkimellä molempien puskuritukien teen, koska myös keskipuskurilla varustettuja ajoneuvoja on jarrutettava (DT-PS 1 076 730). Jäykkä pidike on niin painava, että yhdellä henkilöllä ei ole mahdollisuuksia suorittaa takaisinsiirtoa. Tässä on käytetty apuna sitä, että jaarruttavaan puskuripukkiin on asetettu vetoköysi ja vaihtoveturin avulla vedetään siirtynyt puskuripukin osa jälleen eteen. Tässä menetelmässä esiintyy kuitenkin vaikeuksia, koska ensinnäkin vaihtovetureja ei voida aina tehtävään irroittaa ja koska toisaalta raidetta ei ole aina mahdollista pitää kauan suljettuna. Sitä paitsi on veturinkuljettajan vaikeata vetäistä vetoköyttä noin metrin pituisen suhteellisen pienen matkan ja jälleen oikeaan aikaan päästä siitä irti, koska laukaisinta ei voida käyttää.
Toinen takaisinvetomahdollisuus on ns. tartuintaljän käyttö, joka saatetaan tartuntaan kiskojen kanssa noin 10 m puskuripukin eteen.
Myös tässä esiintyy vaikeuksia, koska kiskot normaalisti ovat tiiviisti paikoillaan.
Keksinnön tehtävänä on aikaansaada sellainen puskuripukki, jossa jarruttava puskurilaite voidaan painavanakin siirtää alkuasentoonsa yhden henkilön toimesta.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan siten, että kiilapinnat rakennetaan niin, että puskurituet jarrutetussa tilassa ovat jonkin verran ylempänä jarruttamattomaan asemaan verrattuna ja että puskuri-tuen alapuolelle on järjestetty vähintään yksi kantorulla, joka kuormitetaan puskurituella jarruttamattomassa tilassa ja jolta jarrutet-tessa tämä kuormitus poistuu.
Keksinnön lähtökohtana on tieto, että vastaavasti järjestetyillä kii-lapinnoilla saavutetaan puskuritukien korkeusero puskuripukin kiinteään osaan nähden jarruttanet lanan ja jarrutetun osan välillä. Valmiusasennossa ei kantorulla ole tartunnassa puskuritukien kanssa. Tartunta vaikuttaisi vain haitallisesti, koska puskuritukien ja kitkarungon välille halutaan aikaansaada mahdollisimman suuri kitka. Kun tartuin-laite on irroitettu, vaipuu puskurilaite autamattisesti jonkin verran ja kantorulla alkaa kannattaa sitä niin, että puskurilaite voidaan suhteellisen suuresta painosta huolimatta saättaa valmiusasentoon yhden henkilön toimesta. Keksinnön mukaisessa puskuripukissa asettuu kantorulla ilman ylimääräisiä liikkeitä toimintaan, kun takaisinsiir- 62259 toliikkessä irroitetaan kiinnitinlaite, esimerkiksi jarruruuvi. Normaalisti puskurilankku on hieman pääpainoineen niin, että syntyy kevyt kallistusmomenetti, jolloin kallistusliikettä rajoittaa kantorullien kuormitus. Siten aikaansaatu puskurilaitteen vähäinen kallistuma auttaa käyttöhenkilön suorittamaan takaisintyöntöliikettä.
Keksinnön mukaisessa puskuripukissa aikaansaatu jarruttava puskuri-laitteen takaisinsiirto vaatii päinvastoin kuin tähänastiset tavalliset laitteet takaisinsiirtoon suhteellisen vähän välineitä. Ne koostuvat vähintään yhdestä kantorullasta ja siihen sopivasta laakerista. Siten saavutetaan täydellinen riippumattomuus muista, yllä mainituista apuneuvoista.
On tunnettua järjestää jarruttavina puskurilaitteita iskukolmioihin.
Tässä yhteydessä kuuluu keksinnön suoritusmuotoon se, että yksi kantorulla järjestetään iskukolmion etuosaan ja yksi takaosaan, ja niiden väliin asennetaan kitkarunko ja tartuinlaite. Kahdella välin päässä toisistaan yhdelle puskurituelle järjestetyllä kantorullalla saavutetaan suhteellisen hyvä ja tasainen puskurituen tuki takaisin-työnnetyssä ja kuormitetussa asennossa niin, että tarvitaan suhteellisen vähäinen työntövoima myös silloin, kun puskurilaite on painava, jotta puskurilaite saataisiin työnnetyksi takaisin valmiusasentoon. Kanto-rullat on edullisesti laakeroitu kiertyvästä iskukolmioon asennetun konsolin avulla.
Eräs keksinnön suoritusmuoto on erityisen voimakkaasti jarruttava puskurilaite, joka samalla on helposti takaisin siirrettävissä, ja se käsittää kaksi samansuuntaista kitkarungon muodostavaa kiskoa, ja kullekin kitkarungon sivulle on järjestetty puskuritukikiskot, joiden pää on saatettavissa kitkatartuntaan viereisen kitkakiskon pään kanssa, ja puskuripukin etuosaan on järjestetty kantorullat puskuritukikiskoja varten samalla, kun takaosaan on järjestetty yksi läpimenevä kanto-rulla molempia puskuritukikiskoja varten. Puskurilaitteen pääkuormit-tuneisuuden ja jäykkien kannattimien vuoksi on tarkoituksenmukaista käyttää suhteellisen lyhyitä kantorullia ja välttää siten pidemmän kantorullan taipumistaja siten väheneviä rullaominaisuuksia.
On selvää, että keksinnön mukainen puskurilaite voidaan asentaa kisko-jarrupukkeihin, kiinteisiin jarrupukkeihin ja raskaille junille tarkoitettuihin jarrupukkeihin.
f 62259
Keksinnön erästä suoritusmuotoa selvitetään jäljempänä tarkemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa:
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista puskuripukkia sivulta.
Kuvio 2 esittää osittaista etunäkymää kuvion 1 mukaisesta puskuripukista.
Kuvio 3 esittää edelleen kuvion 1 mukaista puskuripukkia edestä kuitenkin siten, että puskurilankku on poistettu, yksi puskuri-tuki kiinnitetty ja toinen irti.
Niin sanottuun iskukolmioon 10, joka esitetyssä suoritusmuodossa on muodostettu lähes nelikulmioksi, on asennettu puskuritukilaite 11. Molempien iskukolmioiden samansuuntaiset puskuritukilaitteet on yhdistetty etupäästään jäykällä kantolaitteella 12, jonka rakennetta ei tässä yhteydessä lähemmin kuvata. Kantolaitteen 12 etusivulla on 2 puskuria, joista kuvioissa 1 ja 2 kussakin on yksi merkitty numerolla 13. Sitä paitsi on sen keskellä ns. sokkokytkin 14 keskipuskurin omaaville ajokeille, jota sitäkään ei tässä yhteydessä lähemmin kuvata.
Puskuritukilaitteen 11 rakennetta selvitetään lähemmin kuviossa 3.
Se käsittää kaksi kiskoparia 15, 16, jotka on järjestetty keskenään samansuuntaisesti ja joissa on järjestetty kiskot keskenään jalkaosat vastakkain. Kiskoparien takaosaan on hitsattu levyt 17, 18, jotka puolestaan on yhdistetty sidelevyllä 19 keskenään.
Iskukolmion 10 kanssa on kiinteästi yhdistetty kaksi samansuuntaista kitkakiskoa 20, 21, joiden päät ovat kohdakkain, ja ne on yhdistetty yläsivulta keskenään kahdella kulmaprofiililla 22, 23. Kitkakiskoille 20, 21 niiden kiskopariin 15, 16 nähden vastakkaiselle puolelle on järjestetty kiinnikekaaret 24, 25, jotka on kiinnitetty viereiseen kitkakiskoon jarruruuveilla 25a. Kiinnikekaarien ylemmällä sisäsivulla on kitkaelementit 26, 27, jotka voidaan saattaa kitkakosketukseen kulloisenkin alemman kiskoaprin 15, 16 kiskon kanssa, kun jarruruuveja 24, 25 kierretään, kuten ilmenee kuvion 3 oikeanpuoleisesta osasta. Kiskoparin 15, 16 alemman kiskon alapuolelle on sitä paitsi järjestetty kitkarunko (ei esitetty), joka on kitkakiskojen 20, 21 jalan kanssa yhteistoiminnassa (ei esitetty). Koska kitkakiskojen 20, 21 jalka on leikkaukseltaan kiilamainen, johtaa jarruruuvien 25a kiris- 5 62259 täminen siihen, että kiskoparin 15, 16 alemman kiskon pää joutuu kit-kakosketukseen kitkakiskojen 20, 21 pään alaosan kanssa, jolloin syntyy lisäksi kitkakosketus kaarien 24, 25 kitkaelementtien 26, 27 ja alemman kitkarungon sekä kiskoparin 15, 16 alemman kiskon pään välille. Tässä kitkatartunnassa ilmenee, että kiskopari 15, 16 kohoaa kantorullien 28, 29 ja 30 yläpuolelle, jotka rullat on kiertyvästi laakeroitu iskukolmioon 10 kiinnitettyyn konsoliin (ei esitetty). Etummaisten tartuinkaarien 24, 25 etualueelle on välimatkan päähän toisistaan järjestetty kaksi kantorullaa 28, 29 sama-akselisesti samalla, kun taaempi kantorulla 30 kulkee molempien kiskoparien 15, 16 alla läpi asti. Taaempi kantorulla 30 sijaitsee taaempien kiin-nitinkaarien 24, 25 takana iskukolmion 10 päässä.
Jos taas jarruruuveja 25a löysätään, vajoaa kiskopari 15, 16 automaattisesti vähän ja asettuu kantorullille 28, 29 ja 30, jolloin kukin kitkapinta joutuu pois keskinäisestä kosketuksesta. Tämä on nähtävissä kuvion 3 vasemmasta puolesta. Tässä asennossa voidaan puskuri-tukirakennetta 11 työntää suuremmitta vaikeuksitta yhden henkilön toimesta ja siirtää takaisin kuvion 1 esittämään valmiusasentoon.
Kantorullien 28, 29 ja 30 laakerointi voidaan suorittaa millä tahansa tunnetulla tavalla, esimerkiksi voidaan käyttää vierintälaakereita kitkan vähentämiseksi. Voidaan myös ajatella valmistaa kantorullia ruostumattomasta materiaalista.
On luonnollista, ettei keksinnössä tarvitse käyttää vain kiskomaisia puskuritukia, kuten suoritusesimerkissä kuvattiin, vaan myös muut profiilit, esimerkiksi putket tms. ovat mahdollisia.

Claims (5)

6 62259
1. Puskuripukki kiskoajoneuvoille, johon kuuluu puskurilankku, jossa on yksi tai useampia siirrettäviä puskuritukia, jotka on ohjattu kiilapinnoilla varustettuun kitkarunkoon, joka toimii yhteistoiminnassa puskurituen kiilapinnan kanssa ja joka jarruttaessaan saattaa irroitettavan kiinnitinvälineen ja kiilapinnan keskinäiseen kosketukseen, tunnettu siitä, että kiilapinnat on järjestetty niin, että puskurituki (11) kiinnitetyssä asennossaan on avointa asentoaan jonkin verran ylempänä ja puskuritukien (11) alapuolelle on järjestetty vähintään yksi kantorulla (28^9,30),jcka silloin, kun puskuri-tuki on kiinnitetty, ei ole sen kuormittama ja joka toisaalta puskurituen ollessa avoimena, on puskurituen kuormittama.
2. Puskuripukki, jossa on iskukolmioon järjestettynä puskurituki, tunnettu siitä, että iskukolmion etuosaan on järjestetty yksi kantorulla (28, 29) ja sen takaosaan yksi kantorulla (30) sekä niiden väliin kitkarunko ja kiinnitinväline (22, 23, 24, 25).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen puskuripukki, tunne ttu siitä, että kantorullat (28, 29, 30) on kiertyvästi laakeroitu isku-kolmioon (10) kiinnitettyyn konsoliin.
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen puskuripukki, johon on muddos-tettu sekä kitkarunko että myös puskurituki kiskosta, tunnettu siitä, että kitkarungon muodostaa kaksi samansuuntaista vierekkäistä kiskoa (20, 21), että kitkarungon kummallekin puolelle on järjestetty puskuritukikisko (15, 16), jonka pää on saatettavissa kitkakosketukseen viereisen kitkakiskon (20, 21) pään kanssa, ja puskuripukin etupäähän on järjestetty kaksi kantorullaa (28, 29) puskuritukikiskoille (15, 16) samalla, kun sen taka-alueelle on järjestetty läpimenevä kantorulla (30) molemmille puskuritukikiskoille (15, 16).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen puskuripukki, tunnettu siitä, että kiinnitinvälineeseen kuuluu vähintään yksi kiinnitin (24, 25), joka ruuvipulttien (25a) avulla voidaan saattaa yhteen kitkarungon kanssa ja joka on puskurituen kitkaelementin päällä.
FI780575A 1977-03-17 1978-02-21 Buffertbock med bromsande buffertanordning FI62259C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2711676 1977-03-17
DE2711676A DE2711676C3 (de) 1977-03-17 1977-03-17 Prellbock mit bremsender Puffereinrichtung

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI780575A FI780575A (fi) 1978-09-18
FI62259B true FI62259B (fi) 1982-08-31
FI62259C FI62259C (fi) 1982-12-10

Family

ID=6003896

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI780575A FI62259C (fi) 1977-03-17 1978-02-21 Buffertbock med bromsande buffertanordning

Country Status (11)

Country Link
AT (1) AT368459B (fi)
BE (1) BE864956A (fi)
DE (1) DE2711676C3 (fi)
DK (1) DK121878A (fi)
FI (1) FI62259C (fi)
FR (1) FR2383813A1 (fi)
GB (1) GB1578512A (fi)
NL (1) NL174533C (fi)
NO (1) NO146348C (fi)
SE (1) SE427822B (fi)
YU (1) YU39261B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8529524D0 (en) * 1985-11-30 1986-01-08 Sherwood Medical Co Needle assembly
DE202009010685U1 (de) * 2009-08-07 2010-12-23 Wanzl Metallwarenfabrik Gmbh Sammelstation

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE330140C (de) * 1916-04-02 1920-12-08 Franz Rawie Durch Klemmwirkung gebremster gleitender Prellbock
DE462596C (de) * 1927-12-15 1928-07-13 Franz Rawie Einrichtung zur Rueckfuehrung gleitender Prellboecke
US1745014A (en) * 1928-01-07 1930-01-28 Isono Gunji Track bumper
FR1237511A (fr) * 1959-10-12 1960-07-29 Technica Butoir de freinage

Also Published As

Publication number Publication date
FI780575A (fi) 1978-09-18
NO146348B (no) 1982-06-07
ATA83678A (de) 1982-02-15
GB1578512A (en) 1980-11-05
NL174533C (nl) 1984-07-02
YU39261B (en) 1984-10-31
FR2383813A1 (fr) 1978-10-13
SE7802940L (sv) 1978-09-18
NL174533B (nl) 1984-02-01
NO780945L (no) 1978-09-19
DE2711676B2 (de) 1979-01-18
NO146348C (no) 1982-09-15
FR2383813B1 (fi) 1982-07-16
FI62259C (fi) 1982-12-10
DK121878A (da) 1978-09-18
DE2711676A1 (de) 1978-09-21
DE2711676C3 (de) 1979-09-13
BE864956A (fr) 1978-09-18
YU55678A (en) 1982-06-30
AT368459B (de) 1982-10-11
SE427822B (sv) 1983-05-09
NL7801895A (nl) 1978-09-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI62259B (fi) Buffertbock med bromsande bufferanordning
US7918372B2 (en) Apparatus for controlling the lateral offset of webs of material
CA2159536A1 (en) Railroad switch point roller assist apparatus
PL293253A1 (en) Mobile machine for use in railway track building in particular for controllably lowering railway tracks
EP0866021A3 (de) Fahrwerk einer schienverfahrbaren Hebevorrichtung
US3728971A (en) Turntable and ramp for snowmobiles
US5276931A (en) Equipment for laying a track-supporting bridge
FI63192B (fi) Bromsande bromsanordning foer buffertbockar
NL1007291A1 (nl) Inrichting voor het verplaatsen van rollen in een walseenheid voor plaatstaal en/of brede plaat.
CN217804522U (zh) 一种便于对山泉水进行运输的运输装置
CN216689066U (zh) 一种用于分离式立交桥桥面施工的可移动式防坠物装置
US661813A (en) Apparatus for measuring and recording gage of railway-tracks.
GB9919420D0 (en) Container moving apparatus
RU2033869C1 (ru) Задающее устройство трубопрокатного стана
US258377A (en) Rolling-mill rail-carrier
SU700622A1 (ru) Устройство дл раскладки и прикатывани рулонных материалов
DE10060588A1 (de) Zweigweiche: Oberbaukonstruktion der Eisenbahn zur Änderung der Fahrtrichtung der Eisenbahnfahrzeuge
SU931525A1 (ru) Устройство дл креплени длинномерных грузов на сцепе железнодорожных платформ
CN2839537Y (zh) 消防车用的滑轮式梯架
FI60527B (fi) Behandlings- och transportvagn foer mattor
SU1059402A1 (ru) Тележка дл транспортировки вагонетки
SU79403A1 (ru) Гравитационный спуск дл цилиндрических предметов
SU537869A1 (ru) Устройство дл креплени крупногабаритного штучного груза на платформе транспортного средства
SU766050A1 (ru) Устройство дл установки выдвижного блока в стойке
SU966528A1 (ru) Устройство дл исследовани кинематики движени физических моделей транспортных средств

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WILISCH, ERHART