FI62134B - Foerfarande foer framstaellning av braenslepellets ur organiskt fibroest material - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av braenslepellets ur organiskt fibroest material Download PDF

Info

Publication number
FI62134B
FI62134B FI770031A FI770031A FI62134B FI 62134 B FI62134 B FI 62134B FI 770031 A FI770031 A FI 770031A FI 770031 A FI770031 A FI 770031A FI 62134 B FI62134 B FI 62134B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
moisture content
wood
pellet
weight
fibrous material
Prior art date
Application number
FI770031A
Other languages
English (en)
Other versions
FI770031A (fi
Inventor
Rudolf Wilhelm Gunnerman
Original Assignee
Gunnerman Rudolf W
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gunnerman Rudolf W filed Critical Gunnerman Rudolf W
Publication of FI770031A publication Critical patent/FI770031A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62134B publication Critical patent/FI62134B/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C10PETROLEUM, GAS OR COKE INDUSTRIES; TECHNICAL GASES CONTAINING CARBON MONOXIDE; FUELS; LUBRICANTS; PEAT
    • C10LFUELS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NATURAL GAS; SYNTHETIC NATURAL GAS OBTAINED BY PROCESSES NOT COVERED BY SUBCLASSES C10G, C10K; LIQUEFIED PETROLEUM GAS; ADDING MATERIALS TO FUELS OR FIRES TO REDUCE SMOKE OR UNDESIRABLE DEPOSITS OR TO FACILITATE SOOT REMOVAL; FIRELIGHTERS
    • C10L5/00Solid fuels
    • C10L5/40Solid fuels essentially based on materials of non-mineral origin
    • C10L5/44Solid fuels essentially based on materials of non-mineral origin on vegetable substances
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E50/00Technologies for the production of fuel of non-fossil origin
    • Y02E50/10Biofuels, e.g. bio-diesel
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E50/00Technologies for the production of fuel of non-fossil origin
    • Y02E50/30Fuel from waste, e.g. synthetic alcohol or diesel

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Solid Fuels And Fuel-Associated Substances (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Dry Formation Of Fiberboard And The Like (AREA)

Description

F,η-fr--I rRl M1. KUULUTUSJULKAISU
™ (11) utlAggningsskrift 62134 (45) (S1) K».lk.3/1nt.Cl.3 c 10 L 5/44 SUOMI—FINLAND (21) Futanttlhakamw — PataMmUutlng 770031 (22) H«k«m*p»MI — Aiweknlnpdac 05.01.77 ^ * (23) Alkupilrt—Glklfhaudag 05.01.77 (41) Tklkit )ulkh*kfl—MWh 06.07· 77 F»tWttt- )> rekisterihallitut (44) NthtivUuipsnon ja kuuLjulkalaun pvm. — _n ^ o? rmtmntF och ragifterttyrelMn ' ' Anaekan uttafrf och uti.ikrMtwi publicend 30.0,.0^ (32)(33)(31) Fjry4«tty atuotkaui—&«jird prterKat 05.01.76 USA(US) 6^651^ (71)(72) Rudolf Wilhelm Gunnerman, 535 Haynes Avenue, Beverly Hills,
California 90210, USA(US) (7¾) Oy Kolster Ab (5¾) Polttoainepellettien valmistusmenetelmä orgaanisesta kuitumateri aalista - Förfarande för framställning av bränslepellets ur or-ganiskt fibröst material
Keksinnön kohteena on yleisesti polttoaineita ja erityisesti polttopyöryköitä, jotka on sovitettu poltettaviksi teollisia tarkoituksia varten ja jotka on valmistettu muovaamalla orgaanisia kuituja pääasiallisesti symmetrisen muotoisiksi pyöryköiksi, joilla on pääasiallisesti yhtenäinen kosteuspitoisuus ja jotka palavat tehokkaasti ilman oleellista tuhkan kerrostumista pyöryköiden pinnalle .
Kuten Reinke'n tutkimuksessa U.S.Forest Service Research Note FPL-090:ssa on esitetty otsikolla "Wood Fuel Preparation" julkaissut U.S.Department of Agriculture, Forest Service, Forest Products Laboratory, tammikuussa 1965, on puulla useita luontaisia etuja polttoaineena. Puu on uusiutumiskykyinen polttoainelähde. Lisäksi se on laajalle levinnyt ja helposti saatavissa. Se voidaan saada talteen yksinkertaisin työkaluin ammattitaidottomalla työvoimalla eikä vaadi erikoisen hienoja laitteita paikallistamista, 2 62134 maasta kaivamista ja käsittelyä varten. Puu on suhteellisen halpaa, kun se otetaan talteen vapaa-aika-pohjalla tai säännöllisen hakkuun yhteydessä. Se palaa puhtaasti monen tyyppisissä laitteissa laajalti vaihtelevissa toimintaolosuhteissa tuottaen minimimäärän tuhkaa (jolla on jonkin verran arvoa lannoitteena). Avotulissa puun liekeillä on esteettistä näköä.
Puu on helposti syttyvä ja sen polttonopeutta voidaan säädellä kohtuullisen hyvin jos se on sopivasti valmistettu, poltetaan sopivassa laitteistossa. Toisaalta sen kosteussisältö on tavallisesti korkea ja se vaatii normaalisti valmistuksen kappale kappaleelta ja tulipesän panostuksen, kun sitä käytetään järkälemäisen puun ja hakkaamattoman viherjätteen muodossa. Kaikissa muodoissa se on kuohkeampi kuin muut tavalliset kiinteät tai nestemäiset polttoaineet.
Puutuotteiden suuri tarve on herättänyt laajalti mielenkiintoa mahdollisuuksiin käyttää hyväksi jätteitä, joita syntyy lähes kaikissa puuta käyttävien teollisuuden haarojen prosesseissa.
Puujätteitä, kuten sahanpurua, hiomapölyä, lastuja, ohuita oksia jne. syntyy pakostakin valmistettaessa puusta tuotteita, koska poiketen muoveista ja metallista puuta ei voida sulattaa ja muovaten valaa.
Tätä ennen on ehdotettu, että näistä puu- ja muista orgaanisista kuiduista muodostettaisiin pölkkyjä tai pyöryköitä, jotka sopisivat käytettäviksi polttoaineena. Esimerkiksi julkaisussa U.S. Forest Service Research Note FPL-75, otsikolla ’’Briquets from Wood Residue", julkaissut marraskuussa 1964 U.S. Department of Agriculture, Forest Service, Forest Products Laboratory, ehdotetaan puun jäteaineiden muovaamista puristeiksi. Kuten tässä julkaisussa todetaan, jotkut rakeiset aineet eivät vaadi lisättäväksi sideainetta, koska ne ovat itsesitovia puristeina korotetuissa lämpötiloissa. Puu kuuluu tällaisten joukkoon. Lämpötiloissa vähimmäis-muovautumislämpötilan yläpuolella (puulle 160°C) briketöintilämpö-tilassa syntyneet elastiset jännitykset laukeavat täysin ja osasten pinnat tulevat toistensa kanssa välittömään kosketukseen. Jako-pintojen koheesio, osasten kuituosien ulostörröttävät liittymiset ja mahdollisesti osien kuumuudessa pehmenneen ligniinin (luonnollisen sideaineen puukuitujen välillä) adheesio edesauttavat kaikki 3 62134 sidontaa, joka antaa puristeille tyydyttävän lujuuden sen jälkeen kun ne on jäähdytetty paineen alaisina.
Tämä puu jätteen itsesitova ominaisuus on pohjana puu-br.i.ke-töintiprosessille, joka on kaupallisesti käytössä USA:ssa nykyään. Monet tällä menetelmällä toimivat laitokset käyttävät konetta, joka tunnetaan nimellä "Pres-tolog", valmistaa Wood Briquettes,
Ins., Lewiston, Idaho. Tämä kone toimii puristamalla jätepuun (sahanpurun, lastut ja muut jauhatusjätteet kaurajauhokokoon) es i-puristuskammioon syöttöruuvin avulla, joka kehittää n. 20700 kPa paineen, jolloin kitka tässä ääripaineessa kehittää riittävästi lämpöä antamaan tarpeellisen pehmenemisen itseliimautumista varten. Muotit ovat läpimitaltaan 10 cm:n sylinterimäisiä reikiä, jotka sijaitsevat säännöllisin välimatkoin toisistaan ja kulkevat ison n. 30 cm:n läpimittaisen rattaan kehällä ja muottien akselit ovat yhdensuuntaiset rattaan akselin kanssa. Muottiontelon pohja on suljettu hydraulisesti toimivalla männällä, joka antaa tarpeellisen vastuksen täytön aikana ja vetäytyy takaisin kun muotti täyttyy.
Kun muotti on täytetty muottiratas pyörähtää vähän seuraavan muotti-ontelon tuomiseksi täyttöl.inj alle. Muottiratas on vesi jäähdytetty ja puristeet jäähtyvät alle pehmenemislämpötilansa ajassa, jossa se tekee koko kierroksen. Jäähtynyt puriste työntyy ulos muotista kun vastusmäntä tulee muottionteloon valmistavasti ennen sen täyttöä.
Tällä koneella tuotetut 10-30 cm:n läpimittaiset puristeet ovat sopivia käsilämmitystä varten, mutta eivät mekaanista tuli-pesän panostusta varten. Puristeita koneellista tulipesää varten > suulakepuristaa eri tyyppinen kone, jota tuottaa sama yhtiö, itse-sitovan aineen ryhmän läpi, jossa on 8 kpl 2,5 cm:n läpimittaista pyöreätä reikää jatkuvien pötkyjen muodostamiseksi. Kun nämä pötkyt poistuvat suulakepuristimen päästä, ne leikataan 2,5 cm:n pituisiksi pyörivillä veitsillä ja antavat pyöryköitä, jotka sopivat mekaanista tulipesän täyttöä varten.
Menetelmä polttopölkkyjen tekemiseksi lignoselluloosa-osa-sista, kuten sahapurusta, on esitetty US-patentissa n:o 3 227 530. Esitetyn menetelmän mukaisesti lignoselluloosaosaset, jotka sisältävät ainakin 15 % kosteutta, suulakepuristetaan suuttimen läpi antamalla samalla kosteuden poistua, Suulakepuristaminen suoritetaan paine- ja lämpötilaolosuhteissa, jotka saavat kosteuden äkki- *> 62134 haihtumaan puristetusta massasta höyrynä osasten samalla hajotessa. Hajonneet osaset puristetaan välittömästi ja jäähdytetään kun ne vielä ovat puristuksen alaisina muodostamaan luja ympäryskuori luonnonsideaineista lignoselluloosa-aineessa. Jäähdytetty tuote sisältää normaalisti 20,,.25 % kosteutta.
US-patentissa n:o 3 492 134 on esitetty menetelmä tablettien valmistamiseksi puristamalla seos, jossa on puujauhoa tai puulas-tuja ja ruoan savustusmausteitä, tabletoimispuristimessa. Hienonnettu aine puristetaan paineissa väliltä 49000...834000 kP. Hienonnettu aine kuivataan 7.,.9 paino-%:n kosteuspitoisuuteen ennen puristamista tabletoimispuristimessa.
Muitakin tyyppejä suulakepuristus-, briketöinti- ja pelleti-soint.ikoneista ja menetelmistä on käytettävissä. Kuitenkaan näiden koneiden ja menetelmien tuotteet eivät ole täysin sopivia tuli-pesien mekaanista panostusta varten, koska ne pyrkivät pirstaantu-maan tai hajoamaan tai eivät pala tehokkaasti muodostamatta ei-toi-vottua tuhkaa.
Tämän keksinnön tavoitteena on sen tähden tarjota parannettu menetelmä orgaanisten kuituosasten muovaamiseksi ja puristamiseksi pyöryköiksi, jotka sopivat käytettäviksi eri tyyppisissä uuneissa polttoaineena. Toisena keksinnön kohteena on tarjota menetelmä polttopyörykö.iden valmistamiseksi orgaanisista aineista, kuten puusta ja sen kaltaisista, jotka palavat tasaisesti antaen pääasiallisesti tasaisen kalorituotoksen ja ilman että muodostuu merkittäviä määriä rikkiä ja ei-toivottuja typen oksideja.
Edellä esitettyihin tavoitteisiin ja muihin päästään tämän keksinnön mukaisesti tarjoamalla polttoainepellett.ien valmistusmenetelmä orgaanisesta kuitumateriaalista, jolloin sekä hienonnetaan orgaaninen kuitumateriaali hiukkaskoon, joka on korkeintaan 85 % valmistetun pellettikappaleen pienimmästä mitasta, että kuivataan materiaali redusoituun kosteuspitoisuuteen ja että kuivattu materiaali kokoonpuristetaan pelletin muotoon.
Valmistusmenetelmälle on tunnusomaista, että ennen kokoon-puristamisvaihetta säädetään hiukkasmateriaalin kosteuspitoisuus noin 1 n.. ,28 painoprosenttiin , edullisesti 20.,,24 painoprosenttiin, jonka jälkeen materiaali tämän kosteuspitoisuuden omaavana kokoon-puristetaan pääasia]Uses ti symmetriseen muotoon sellaisel la 5 62134 paineella, että kokoonpuristamalla muodostetut pellettikappaleet saavuttavat noin 160.,,175°C:n lämpötilan, jossa tällöin erittyy orgaanisesta kuitumateriaalista luonnonmukaista vahamaista sidos-ainetta, joka muodostaa suojaavan pintakerroksen pellettikappaleen päälle, jonka lisäksi tällä tavoin muodostetut pellettikappaleet kuivataan niiden kosteuspitoisuuden redusoimiseksi likipitäen tasapainoon ympäröivän .ilmakehän kanssa eli noin 7...8 painoprosenttiin .
Keksintöä kuvataan seuraavassa oheiseen piirustukseeni viilaten, jossa kuvio 1 on v.irtauskaavio, joka kuvaa keksinnön menetelmän erästä suoritusmuotoa, ja kuvio 2 kuvaa perspektiivikuvana keksinnön mukaisesti saatua edustavaa pyörykkää.
Viitaten piirustukseen valmistetaan kuviossa 2 esitetyn tyyppinen pyörykkä kuviossa 1 kuvatulla menetelmällä. Raaka-ainetta, jonka hiukkaskoko on mielivaltainen, esimerkiksi sahanpurua tai muuta puutuotejätettä, jonka vesisisältö ei ole tasainen, kuljetetaan tavanomaisen pneumaattisen kuljettimen kautta vasaramyllyyn, jossa hiukkaskoko asetetaan pääasiallisesti yhtenäiseen enimmäiskokoon, joka on n. 85 % tai vähemmän valmistettavan pyörykän vähimmäispaksuudesta. Pneumaattisessa kul j ett.imessa kivet, metallit, ja muut vieraat aineet erottuvat puusta ennen sen tuloa vasara-myllyyn. Jonkin muun tyyppistä kuljetintä, joka pyrkii erottamaan vieraat aineet puusta, voidaan käyttää, mutta parhaat tulokset on tähän asti saatu pneumaattisella kuljettimella. Vasaramyllystä tuote kuljetetaan pyörivään rumputyyppiseen kuivaimeen, jossa pääasiallisesti tasamittaisten puuosasten kosteuspitoisuus asetetaan välille n. 16.., n. 28 paino-% vapaata kosteutta, "Vapaalla kosteudella" tarkoitetaan kosteutta, joka voidaan poistaa haihduttamalla normaalilämpöt.iloissa eikä siihen kuulu kidevesi, jota voi olla mukana kuituaineessa. Kun hiukkaset on asetettu kosteuspitoisuuteen välille n, 16,,. n. 28 %, ne kuljetetaan, edullisesti pneumaattisessa kuljettimessa, pelletisoim.iskoneelle. Voidaan käyttää mitä tahansa sopivaa pelletisoimiskonetta, kuten esimerkiksi konetta, jota tuottaa California Pellet Mill Company, San Fransisco, Kalifornia. Tässä laitteessa aine syötetään syöttösuppiloon ja puriste- 6 62134 taan suuttimiin, joilla on halutut ääriviivat ja muoto. Pelletisoi-miskoneen täytyy pystyä tuottamaan suuttimeen paine puristuksen aikana, joka saa aikaan kuituaineen lämpötilan nousun pisteeseen n. 160... n. 175°C. California Pellet Mill, esimerkiksi, saa aikaan n. 18000 kg:n kohdistetun kuormituksen telojen puristuskohdassa. Joillakin koneilla puristus voi olla niinkin alhainen kuin 3600 kg ja voidaan käyttää yli 18000 kg:n puristuksia. Puristukset tältä alueelta antavat halutun lämpötilan pelletisoinnin aikana. Vahan kaltaiset aineet l.ignoselluloosa-aineessa tihkuvat siitä ja muodostavat pintakuoren pyörykän päälle, joka suojaa pyörykkää pirstoutumiselta ja nopeilta muutoksilta kosteuspitoisuudessa, kun polttoainetta käytetään.
Pelletisoimiskoneesta purkautuvat pyörykät levitetään pyörivälle päättömälle hihnakuljettimelle, jossa siivekkeet puhaltavat ilmaa niiden päälle niiden lämpötilan ja kosteussisällön asettamiseksi suurin piirtein ympäristön mukaiseksi. Tuote, jolla on pääasiallisesti tasainen kosteussisältö, voidaan sitten varastoida turvallisesti tai käyttää välittömästi, jos niin halutaan. Pyöry-köiden tasapainokosteus on yleensä n. 7...8 %, riippuen ilmakehän kosteudesta.
Kuten edellä todettiin on havaittu, että vahat ja muut hart-simaiset aineet lignoselluloosa-aineessa muodostavat pintapäällys-teen pyöryköille, joka tekee pyörykät vähemmän herkiksi kosteuden muutoksille kun niitä varastoidaan tai kuljetetaan. Ei ole tarpeen lisätä sideainetta hiukkasiin edellyttäen, että paine pelletisoinnin aikana on riittävä aikaansaamaan lämpötilan välille n. 160... n. 175°C, mutta jos halutaan, voidaan orgaanisia aineita, kuten vahoja ja niiden kaltaisia lisätä kuituaineeseen korvaamaan aineet, jotka tihkuvat osasista.
Suoritettiin sarja kokeita osoittamaan, miten tärkeätä on säätää pääasiallisesti tasamittaisten orgaanisten kuituaineen osasten kosteuspitoisuus alueelle n. 20... n. 24% ennen pelletisointia. Eräässä koesarjassa lepän kaarnaa, hakkuripolttoainetta, tammen sahapurua ja douglaskuusen sahapurua esikuivatt.iin n. 3...5 %:n kosteuspitoisuuteen ja murskattiin hienojakoiseen hiukkaskokoon. Havaittiin, että oli erinomaisen vaikeata ja hidasta tehdä pyöry-köitä ja California-pelletisoimiskoneen tuotantonopeus ajettuna kaksihevosvoimaisella moottorilla oli ainoastaan n. 0,5 kg tuotetta 7 62134 15 minuuttia kohti. Tämä kone sai aikaan n. 3600 kg puristuksen telojen puristuskohdissa. Kun täysuunikuivia olkia käytettiin puun asemesta, havaittiin, että tuotantonopeus oli suunnilleen sama. Douglaskuusella valmistui n, 1 kg tuotetta 15 minuuttia kohti, mutta pyörykät olivat niin hauraita, että niitä ei voitu käsitellä. Kun käytettiin pelkästään puun kaarnaa, joka oli täysuunikuivattua, oli mahdollista tuottaa n, 3 kg pyöryköitä 15 minuuttia kohti.
Nämä pyörykät olivat kuitenkin hyvin hauraita, eikä niitä voitu käsitellä. Havaittiin, että kun pyörykän koko oli n. 2 cm, kehittyi - murtumia ja halkeamia tuotteeseen n. 25...50 %:n syvyyteen. Monissa tapauksissa pyörykät murtuivat n. 6 mm:n osiin tai pienemmiksi.
Havaittiin, että kun raaka-aineen kosteuspitoisuus lisääntyi, ^ lisääntyi myös kokonaistuotanto. Kuitenkin havaittiin, että jos kosteuspitoisuus oli n. 20... n. 24 %, tuotti California-pelleti-soimiskone ajettuna 2-hevosvoimaisella moottorilla, tuotetta nopeudella n. 0,5...0,6 kg/min. tai n. 8,8...9 kg 15 minuutissa. Näiden pyöryköiden, kun puristus oli sellainen, että lämpötila nousi n.
160.. .175°C, tiheys oli n. 1,5 ja ne paloivat pääasiallisesti tasaisesti ilman että muodostui haitallista tuhkaa pyörykän pinnalle. Pyörykät paloivat tuottaen pääasiallisesti tasaisesti lämpöyksi-köitä. Jos kosteuspitoisuus oli yli 24 %, tuottavuus väheni ja tämä vähennys tuli oleelliseksi 28 %:n kosteuden yläpuolella.
On epäkäytännöllistä kuivata tuotetta vasaramyllystä alle n. 20 %:n kosteuspitoisuuteen, mutta jos käytettävissä on ainetta, jonka kosteus on niinkin vähän kuin 16 %, sitä voidaan käyttää.
Kestää n. kolme kertaa pitemmän ajan alentaa kosteus 12 %:sta 7 %:iin kuin alentaa kosteus 40 %:sta 20 %:iin.
On oleellista, että pyöryköiden enimmäispaksuus tai pituus on n. 3 mm.., n,12 mm, Muuten pyöryköitä ei voida kuivata pääasiallisesti tasaiseen kosteuspitoisuuteen taloudellisesti käytännöllisessä ajassa. Lisäksi pyörykät, jotka on muodostettu tämän keksinnön mukaisesti ja joiden suurin mitta on n. 12 mm, palavat pääasiallisen tasaisesti ja kehittävät n, 19700,,,20800 k7/kg.
3
Pyörykän absoluuttinen tiheys on suurempi kuin 1040 kg/m 3 ja usein se on n. 1440 kg/m tai suurempi 8 %:n kosteuspitoisuudessa. Hiukkasten, joita käytetään pyöryköiden tekemiseen, tiheys on 160.. .480 kg/m samassa kosteuspitoisuudessa. Toisaalta kaupallisen 3 .
"Pres-to-log" absoluuttinen tiheys on pienempi kuin 1040 kg/m ja 62134 8 on täten kevyempää kuin vesi.
Parhaimpiin mahdollisiin poltto-ominaisuuksiin pääsemiseksi on välttämätöntä, että polttoainemassa on oleellisen tasaista pyö-rykkäkokoa ja sisältää pääasiallisesti kauttaaltaan tasaisesti kosteutta. On ei-toivottavaa ja epätaloudellista polttaa teollisesti hakkuripolttoainetta sen epätasaisen hiukkaskoon ja suuren kosteuspitoisuuden vuoksi. Tämän tyyppisillä polttoaineilla on tarpeen käyttää suurta happiylimäärää poltossa, mikä jäähdyttää polttoainetta suurella lämpöyksikköhäviöllä ja aiheuttaa tehottoman palamisen.
Vaikkakin on kaikkein käytännöllisintä muovata pyörykät sylinterimäiseen muotoon, pyörykät voivat olla esimerkiksi kuution muotoisia tai voivat olla paralleelipipedin muotoisia.
On tärkeätä, että pyörykät kuivataan tasaiseen kosteuspitoisuuteen, joka on tasapainossa ympäröivän ilmakehän kanssa, ennen niiden varastoimista suuremmissa määrissä, koska suurissa tilavuuksissa varastoitujen pyörykö.iden kosteuspitoisuus ei tule oleellisen tasaiseksi missään käytännön varastointiajassa. Pinon keskellä ja pinnalla olevien pyöryköiden kosteuspitoisuudessa on eroja. Tästä syystä tässä keksinnössä hiukkaset kuivataan ilmalla tai vastaavalla tavalla kun pyörykät levitetään, pääasiallisesti tasaiseen kosteuspitoisuuteen, joka on tasapainossa ilmakehän kanssa tai n, 7.,.8 paino-%:iin.
Vaikkakin keksintöä on kuvattu yksityiskohtaisesti valaise-mistarkoituksissa, on ymmärrettävä, että alaan perehtyneet voivat tehdä muuntelulta poikkeamatta keksinnön hengestä ja piiristä paitsi, mitä patenttivaatimuksilla rajoitetaan.

Claims (1)

  1. 9 62134 Patenttivaatimus Polttoainepellettien valmistusmenetelmä orgaanisesta kuitumateriaalista, jolloin sekä hienonnetaan orgaaninen kuitumateriaali hiukkaskokoon, joka on korkeintaan 85 % valmistetun pellettikappa-leen pienimmästä mitasta, että kuivataan materiaali redusoituun kosteuspitoisuuteen ja että kuivattu materiaali kokoonpuristetaan pelletin muotoon, tunnettu siitä, että ennen kokoonpuris-tamisvaihetta säädetään h.iukkasmateriaalin kosteuspitoisuus noin 16...28 painoprosenttiin, edullisesti 20,..24 painoprosenttiin, jonka jälkeen materiaali tämän kosteuspitoisuuden omaavana kokoonpuristetaan pääasiallisesti symmetriseen muotoon sellaisella paineella, että kokoonpuristamalla muodostetut pellettikappaleet saavuttavat noin 160...175°C:n lämpötilan, jossa tällöin erittyy orgaanisesta kuitumateriaalista luonnonmukaista vahamaista sidos-ainetta, joka muodostaa suojaavan pintakerroksen pellettikappaleen päälle, jonka lisäksi tällä tavoin muodostetut pellettikappaleet kuivataan niiden kosteuspitoisuuden redusoimiseksi likipitäen tasapainoon ympäröivän ilmakehän kanssa eli noin 7...8 painoprosenttiin , s
FI770031A 1976-01-05 1977-01-05 Foerfarande foer framstaellning av braenslepellets ur organiskt fibroest material FI62134B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US64651476 1976-01-05
US05/646,514 US4015951A (en) 1976-01-05 1976-01-05 Fuel pellets and method for making them from organic fibrous materials

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI770031A FI770031A (fi) 1977-07-06
FI62134B true FI62134B (fi) 1982-07-30

Family

ID=24593340

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI770031A FI62134B (fi) 1976-01-05 1977-01-05 Foerfarande foer framstaellning av braenslepellets ur organiskt fibroest material

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4015951A (fi)
JP (2) JPS52101202A (fi)
BE (1) BE850083A (fi)
BR (1) BR7700024A (fi)
CA (1) CA1124520A (fi)
CH (1) CH625828A5 (fi)
DE (1) DE2700156C2 (fi)
DK (1) DK3477A (fi)
FI (1) FI62134B (fi)
FR (1) FR2337198A1 (fi)
GB (1) GB1569190A (fi)
HK (1) HK10781A (fi)
IN (2) IN155904B (fi)
IT (1) IT1076957B (fi)
MY (1) MY8500755A (fi)
NO (1) NO770024L (fi)
NZ (1) NZ182994A (fi)
SE (1) SE7607372L (fi)
ZA (1) ZA7735B (fi)

Families Citing this family (78)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4324561A (en) * 1975-06-26 1982-04-13 Nipac, Ltd. Combustible fuel pellets formed from botanical material
US4236897A (en) * 1978-09-18 1980-12-02 Johnston Ian F Fuel pellets
FR2440786A1 (fr) * 1978-11-09 1980-06-06 Chauveau Georges Procede de recuperation et de transformation des dechets de bois, sciures et copeaux
FR2476674B1 (fr) * 1980-02-21 1986-05-09 Marcelot Jean Pierre Granules combustibles et ses dispositifs d'utilisation domestique et industrielle
FR2491491A1 (fr) * 1980-10-03 1982-04-09 Alsa Meca Sarl Installation de transformation de dechets ligneux, en particulier de dechets de bois, en granules combustibles de faible diametre, et granules obtenus au moyen de cette installation
EP0049677B1 (fr) * 1980-10-03 1986-04-30 Alsa Méca, Sàrl, Société dite Installation de transformation de déchets ligneux, en particulier de déchets de bois, en granulés combustibles de faible diamètre, et granulés obtenus au moyen de cette installation
US4308033A (en) * 1980-10-23 1981-12-29 Gunnerman Rudolf W Fuel pellet and process for making it by shaping under pressure an organic fibrous material
US4612017A (en) * 1981-02-18 1986-09-16 Georgia-Pacific Corporation Pelletizing wood
US4363636A (en) * 1981-10-15 1982-12-14 Davies Hamakua Sugar Company, A Division Of Theo. H. Davies & Co., Ltd. Process to increase the effectiveness of bagasse as a source of energy
US4395265A (en) * 1981-12-16 1983-07-26 Charles Reilly Fuel pellets
GB2118966B (en) * 1982-04-23 1985-09-11 Shell Int Research A process for making fuel pellets from organic fibrous material
US4530700A (en) * 1982-05-28 1985-07-23 Sawyer Willard C Method and apparatus for use in preparing biomass particles for fuel and for use as chemical feed stock
BR8407351A (pt) * 1983-10-19 1986-09-23 Kaloramba Pty Ltd Briquetes combustiveis bem como seu processo de producao
US4613339A (en) * 1984-12-24 1986-09-23 Gunnerman Rudolf W Process for preparing and using sweet sorghum in a fuel product
WO1986006091A1 (en) * 1985-04-18 1986-10-23 Kaloramba Pty. Ltd. Combustible briquettes
US4834777A (en) * 1988-01-28 1989-05-30 Hydraulic Services, Inc. Fuel pelletizing apparatus and method
GB8807873D0 (en) * 1988-04-05 1988-05-05 L A W Construction Co Ltd Production of fuel briquettes
JPH0421076U (fi) * 1990-06-13 1992-02-21
JPH0786043B2 (ja) * 1992-04-17 1995-09-20 澁谷工業株式会社 方向整列装置を内蔵した充填装置
US5222447A (en) * 1992-05-20 1993-06-29 Combustion Tec, Inc. Carbon black enriched combustion
US6193768B1 (en) 1994-09-27 2001-02-27 Mcx Environmental Energy Corp. Particulate waste wood fuel, method for making particulate waste wood fuel, and a method for producing energy with particulate waste wood fuel
US5643342A (en) * 1995-08-02 1997-07-01 Pelletech Fuels, Inc. Fuel pellet and method of making the fuel pellet
US20040045215A1 (en) * 2002-09-09 2004-03-11 Guilfoyle Michael John Combustible fuel
US6818027B2 (en) * 2003-02-06 2004-11-16 Ecoem, L.L.C. Organically clean biomass fuel
US20050016062A1 (en) * 2003-07-24 2005-01-27 Carla Bonnell-Rickard Fire log made of recycled materials and a method and an apparatus for manufacturing the same
US7674303B2 (en) * 2003-12-17 2010-03-09 Kela Energy, Llc Methods for binding particulate solids
US20090235577A1 (en) * 2003-12-17 2009-09-24 Kela Energy, Llc Methods For Binding Particulate Solids And Particulate Solid Compositions
WO2006077652A1 (ja) 2005-01-24 2006-07-27 Osaka Industrial Promotion Organization 木質バイオマス固形燃料及びその製法
JP2006231712A (ja) * 2005-02-25 2006-09-07 Marumi:Kk ペレタイザ
CA2652303A1 (en) 2005-05-16 2006-11-23 Evergreen Biofuels Inc. Agricultural fibre fuel pellets
EP1770152A1 (en) * 2005-09-28 2007-04-04 Cargill, Inc. Method and device for pelletizing unprocessed sugar-cane bagasse
JP4955980B2 (ja) * 2005-10-26 2012-06-20 パナソニック株式会社 植物繊維樹脂複合組成物の製造方法
US20070220805A1 (en) * 2006-03-24 2007-09-27 Leveson Philip D Method for producing a homogeneous biomass fuel for gasification applications
JP5216963B2 (ja) * 2007-04-27 2013-06-19 株式会社ナニワ炉機研究所 バイオコークス製造装置及びその制御方法、並びに製造方法
JP5158751B2 (ja) 2007-04-27 2013-03-06 株式会社ナニワ炉機研究所 バイオコークス製造装置及び製造方法
JP2008274108A (ja) * 2007-04-27 2008-11-13 Mhi Environment Engineering Co Ltd バイオコークス製造装置及び方法
EP2176061B1 (en) * 2007-07-18 2014-04-02 E3Bioenergy, LLC. Super compaction of biomass and other carbon-containing materials to high energy content fuels
US20090056205A1 (en) * 2007-08-28 2009-03-05 Stephane Gauthier Plant biomass solid fuel
US20090064569A1 (en) * 2007-09-06 2009-03-12 Abhay Kumar Khater Pelletising of Fibrous Combustible Material at Variable Pressure and Variable Temperature
US7960325B2 (en) 2008-02-15 2011-06-14 Renewable Densified Fuels, Llc Densified fuel pellets
US20100146848A1 (en) * 2008-03-27 2010-06-17 Ian Fraser Johnston Fuel formed of cellulosic and biosolid materials
US20090255571A1 (en) * 2008-04-14 2009-10-15 Bp Corporation North America Inc. Thermal Conducting Materials for Solar Panel Components
KR100901792B1 (ko) * 2008-05-30 2009-06-25 (주)건조기술 원료의 함수율 조절이 가능한 펠릿 연료 제조장치 및 그의제조방법
US8444721B2 (en) 2008-06-26 2013-05-21 Re Community Energy, Llc Engineered fuel feed stock
JP2011526324A (ja) 2008-06-26 2011-10-06 キャセラ ウェイスト システムズ インク 人工燃料原料
PL2300575T3 (pl) * 2008-06-26 2017-09-29 Accordant Energy, Llc Przerobiony surowiec paliwowy do zastępowania węgla kopalnego w elektrowniach węglowych
EP2157158B1 (de) * 2008-08-22 2016-07-20 Amandus Kahl GmbH & Co. KG Verfahren zum herstellen von pellets aus nachwachsenden grobstückigen faserigen rohstoffen
JP5412100B2 (ja) * 2008-12-10 2014-02-12 一般社団法人Ibs 燃料および燃料の製造方法
US20100139156A1 (en) * 2009-01-26 2010-06-10 Mennell James A Corn stover fuel objects with high heat output and reduced emissions designed for large-scale power generation
US20100139155A1 (en) * 2009-01-26 2010-06-10 Mennell James A Switch grass fuel objects with high heat output and reduced air emissions designed for large-scale power generation
US20100199550A1 (en) * 2009-02-10 2010-08-12 Wen Chien Chen Method of transforming a crop waste into a solid fuel and a solid fuel made by the method
US20100206499A1 (en) * 2009-02-13 2010-08-19 Zilkha Biomass Acquisitions Company L.L.C. Methods for Producing Biomass-Based Fuel With Pulp Processing Equipment
DE102009016469A1 (de) * 2009-04-13 2010-10-14 Dieffenbacher Gmbh + Co. Kg Verfahren und Anlage zur Herstellung von Pellets aus Biomasse in einer Pelletierpresse zur Verwendung als Brennmaterial in Feuerstellen
CA2790678A1 (en) 2009-12-22 2011-06-30 Re Community Energy, Llc Sorbent containing engineered fuel feed stocks
DE102010027542B4 (de) 2010-05-07 2013-01-31 Budde Gmbh & Co. Kg Verfahren zur Herstellung von Brennstoffbriketts aus nachwachsenden Rohstoffen
DE202010010368U1 (de) 2010-05-07 2011-10-11 Budde Gmbh & Co. Kg Brennstoffbrikett aus nachwachsenden Rohstoffen
JP2013539959A (ja) * 2010-06-08 2013-10-31 ヒレル ピーター ハリス ケネス リグノセルロース系バイオマスから動物飼料を製造する方法
DE102010036920A1 (de) * 2010-08-09 2012-02-09 Ullrich Heinz Vorrichtung und Verfahren zur Herstellung von Pellets aus Biomasse
US9701086B2 (en) 2011-02-10 2017-07-11 Queen's University At Kingston Biomass pellet and method of producing same
BR112013026553B1 (pt) 2011-04-15 2020-01-28 Biogenic Reagents LLC processos para produzir reagentes biogênicos ricos em carbono
DK2807238T3 (en) 2012-01-26 2018-10-29 Accordant Energy Llc REDUCING HARMFUL COMBUSTION EMISSIONS USING FUEL MATERIALS CONTAINING SORBENT
PL229082B1 (pl) 2012-03-06 2018-06-29 Ecofuel Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia Aglomerowane ciśnieniowo formowane paliwo stałe, sposób wytwarzania aglomerowanego formowanego paliwa stałego oraz zastosowanie
JP2015520671A (ja) 2012-05-07 2015-07-23 バイオジェニック レゲント ベンチャーズ エルエルシー 生物起源の活性炭ならびにそれを作製および使用する方法
US9290687B1 (en) * 2012-06-12 2016-03-22 Fiber Resources, Inc. Wood-based loss circulation material and method for manufacturing same
BR112015006734B1 (pt) * 2012-09-28 2021-12-28 Nippon Paper Industries Co., Ltd Combustível sólido e seu método de produção
WO2015061701A1 (en) 2013-10-24 2015-04-30 Biogenic Reagent Ventures, Llc Methods and apparatus for producing activated carbon from biomass through carbonized ash intermediates
WO2015109206A1 (en) 2014-01-16 2015-07-23 Biogenic Reagent Ventures, Llc Carbon micro-plant
US20150239743A1 (en) 2014-02-24 2015-08-27 Biogenic Reagent Ventures, Llc Highly mesoporous activated carbon
US11413601B2 (en) 2014-10-24 2022-08-16 Carbon Technology Holdings, LLC Halogenated activated carbon compositions and methods of making and using same
JP2017100382A (ja) * 2015-12-02 2017-06-08 日本製紙株式会社 ペレットの製造方法
JP6691508B2 (ja) * 2017-06-06 2020-04-28 日本製紙株式会社 固体燃料の製造方法及び固体燃料
WO2021230007A1 (ja) * 2020-05-11 2021-11-18 出光興産株式会社 バイオマス固形燃料の製造方法及びバイオマス固形燃料
EP4328341A2 (en) 2020-09-25 2024-02-28 Carbon Technology Holdings, LLC Bio-reduction of metal ores integrated with biomass pyrolysis
CN117015624A (zh) 2021-02-18 2023-11-07 卡本科技控股有限责任公司 碳负冶金产品
JPWO2022210558A1 (fi) * 2021-03-29 2022-10-06
JP2024515776A (ja) 2021-04-27 2024-04-10 カーボン テクノロジー ホールディングス, エルエルシー 最適化された固定炭素を有するバイオカーボン組成物及びこれを生成するためのプロセス
CA3225723A1 (en) 2021-07-09 2023-01-12 Carbon Technology Holdings, LLC Processes for producing biocarbon pellets with high fixed-carbon content and optimized reactivity, and biocarbon pellets obtained therefrom
KR102616270B1 (ko) * 2021-12-20 2023-12-19 아주대학교산학협력단 바이오매스 고형연료의 연소를 위한 연료공급방법

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US43112A (en) * 1864-06-14 Improvement in artificial fuel
US959870A (en) * 1909-02-25 1910-05-31 David C Mccan Fuel-briquet.
US1102591A (en) * 1913-10-29 1914-07-07 Friedrich Von Kalitsch Making waste wood obtained in forestry into briquets.
FR666662A (fr) * 1928-07-18 1929-10-04 Agglomérés combustibles en bois comprimé
FR887886A (fr) * 1942-07-06 1943-11-25 Procédé pour l'obtention d'agglomérés de débris vegétaux
US2475769A (en) * 1947-11-10 1949-07-12 Williams Bauer Corp Method of making artificial fuel logs from paper
DE817299C (de) * 1950-03-14 1951-10-15 Fritz Winkler Verfahren zur Herstellung von Generatorkraftstoff
US3227530A (en) * 1961-10-16 1966-01-04 British Columbia Res Council Process of producing fuel logs
DE1263471B (de) * 1965-04-30 1968-03-14 Ludwig Bruemmendorf Verfahren zur Herstellung von Presslingen aus Raeuchermitteln fuer das Raeuchern vonLebensmitteln

Also Published As

Publication number Publication date
NO770024L (no) 1977-07-06
CH625828A5 (fi) 1981-10-15
HK10781A (en) 1981-03-27
SE7607372L (sv) 1977-07-06
CA1124520A (en) 1982-06-01
DK3477A (da) 1977-07-06
FR2337198A1 (fr) 1977-07-29
NZ182994A (en) 1980-05-08
IT1076957B (it) 1985-04-27
US4015951A (en) 1977-04-05
JPS52101202A (en) 1977-08-25
BR7700024A (pt) 1977-09-06
DE2700156A1 (de) 1977-07-14
MY8500755A (en) 1985-12-31
DE2700156C2 (de) 1985-05-15
GB1569190A (en) 1980-06-11
ZA7735B (en) 1977-11-30
IN156055B (fi) 1985-05-04
JPH0141194B2 (fi) 1989-09-04
FI770031A (fi) 1977-07-06
AU2103077A (en) 1978-07-13
IN155904B (fi) 1985-03-23
FR2337198B1 (fi) 1980-04-30
JPS6127435B2 (fi) 1986-06-25
BE850083A (fr) 1977-05-02
JPS6090297A (ja) 1985-05-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI62134B (fi) Foerfarande foer framstaellning av braenslepellets ur organiskt fibroest material
US4552863A (en) Process for the production of activated carbon using wood as a carbon source
US5413746A (en) Method for molding shaped products and an apparatus for carrying out same
Matúš et al. Effects of initial moisture content on the production and quality properties of solid biofuel
US4230459A (en) Process for agglomerating particulate wood material and products obtained thereby
JP5531289B2 (ja) 竹ペレット燃料の製造方法
EP0573695B1 (en) A method for molding shaped products and an apparatus for carrying out same
JP5742316B2 (ja) 竹ペレット燃料の製造方法
KR101955874B1 (ko) 커피 슬러지를 이용한 연료용 펠렛 제조방법 및 이에 의해 제조된 펠렛
US20080057282A1 (en) Biomass densifier apparatus
US1908689A (en) Method of producing carbonized fuel briquettes
KR101629741B1 (ko) 펠렛 제조장치
SU1047393A3 (ru) Способ получени брикетов топлива из органического волокнистого материала
JPS59102989A (ja) 燃料ペレツトの製造方法
Resch Densified wood and bark fuels
CN1436833A (zh) 全电能低温干馏木炭生产新工艺及其装置
JPS63156898A (ja) 固形燃料の製造方法
RU2126816C1 (ru) Способ получения формованного топлива
JPS63156884A (ja) 炭の製造方法
US2222250A (en) Fuel briquette
FI20205973A1 (fi) Menetelmä savustuspuristeiden valmistamiseksi, savustuspuriste, pakkaus, elintarvikehävikin käyttö ja laitteisto
PL126731B1 (en) Method of making fuel pellets of fibrous organic material
JPS59124839A (ja) 固形物及びその製造方法
KR20230001841A (ko) 대패밥 불쏘시개 및 그 제조 방법
RU2096441C1 (ru) Способ изготовления торфяных брикетов

Legal Events

Date Code Title Description
FC Application refused

Owner name: GUNNERMAN, RUDOLF WILHELM