FI61317B - Foerfarande foer framstaellning av vinylkloridpolymerisat - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av vinylkloridpolymerisat Download PDFInfo
- Publication number
- FI61317B FI61317B FI761817A FI761817A FI61317B FI 61317 B FI61317 B FI 61317B FI 761817 A FI761817 A FI 761817A FI 761817 A FI761817 A FI 761817A FI 61317 B FI61317 B FI 61317B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- parts
- vinyl chloride
- water
- monomer
- alcohol
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C08—ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
- C08F—MACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
- C08F14/00—Homopolymers and copolymers of compounds having one or more unsaturated aliphatic radicals, each having only one carbon-to-carbon double bond, and at least one being terminated by a halogen
- C08F14/02—Monomers containing chlorine
- C08F14/04—Monomers containing two carbon atoms
- C08F14/06—Vinyl chloride
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Polymerisation Methods In General (AREA)
- Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
Description
ΓβΙ KUULUTUSjULKAISU
JvA i11) UTLÄGGNI NGSSKRIFT 6 1 3 1 7 C (45) Patentti ayönnetty 12 07 1932 Patent meddelat ' (51) Kv.ik.3/Int.ci.3 C 08 F 14/06, 2/22 SUOMI—FINLAND (21) P*t«nttlhtk«mu<—PM*ntan*6knlnf 76l8l7 (22) H*k«mUpiivi — An*6knlnf*d*g 22.Q6.j6 ^ (23) Alkupllvt—Glklf 22 . θ6.76 (41) Tullut julltlMlc*l — Bllvlt offantllg 02.01.77
Patentti· ja rekisterihallitus .... ^ . .__. . . . (44) Nihti vilu! punon Ja kuuLJulkaUun pvm. —
Patani och ragiitarptyralian AnstMcan utlifd och uti.*krtft«n pubUcurad 31.03.82 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus-M|W prloritot 01.07.75
Ruotsi-Sverige(SE) 7507570-5 (71) KemaNobel AB, Box 11005, S-10061 Stockholm, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Karen Sjölin, Sundsvall, Ruotsi-Sverige(SE) (7*0 Oy Jalo Ant-Wuorinen Ab (5*0 Menetelmä vinyylikloridipolymeraattien valmistamiseksi - Förfarande för framställning av vinylkloridpolymerisat Tämä keksintö koskee menetelmää vinyylikloridipolymeraattien valmistamiseksi emulsiopolymeroinaalla. Saatu polymeraatti sopii erittäin alhaisen viskositeetin omaavien plastisolien valmistamiseksi.
Emulsiopolymeroimalla valmistettuja vinyylikloridipolymeraatteja käytetään pääasiassa plastisolien, t.s. pehmentimiin dispergoitujen polyme-raattien valmistamiseksi. Näitä plastisoleja eli tahnoja käytetään laajalti valumenetelmissä, esim. muottivalussa, keskipakovalussa, päällystysme-netelmissä, esim. upotus- ja sivelymenetelmissä tai vaahdotustuotteiden valmistuksessa. Nämä tuotteet valmistetaan saattamalla lämmöllä plastisoli geelimuotoon, joka plastisoli voi sisältää myös stabilointiaineita, täyteaineita, pigmenttejä jne.
Näiden plastisolien stabiliteetti riippuu suuresti polymeraatin keskimääräisestä partikkelikoosta ja partikkelikokojakautumasta. Oleellista on että plastisolilla on pieni alkuviskositeetti ja että sen viskositeetti nousee vain hitaasti varastoinnin aikana.
i
Emulsiopolymeroitaessa dispergoidaan monomeeri tai monomeriseos veteen j pisarakokoon alueella 10-30^m emulgointiaineiden avulla ja polymerointi tapahtuu vesiliukoisten initiaattoreiden avulla. Initiaattori hajoaa poly-merointilämpötilassa muodostaen vesiliukoisia radikaaleja. Nämä reagoivat vesifaasiin liuenneen monomeerimolekyylin kanssa ja muodostavat oligomee- 61317 riradikaaleja. Kun näiden ketju on saavuttanut tietyn pituuden, kasvava polymeeriketju saostuu, jolloin muodostuu vesiliukoisella emulgointi-aineilla stabiloituja partikkeleita. Tämän alkuvaiheen jälkeen jatkuu polymerointi monomeeripaisutetuissa partikkeleissa. Jos vesifaasin emul-gointiainepitoisuus on kriitillistä misellikonsentraatiota suurempi voi initiointi sitävastoin tapahtua monomeeriä sisältävissä miselleissä. Tällöin muodostuu polymeraattipartikkeleita, joissa polymerointi sitten ete-nee. Saatu polymeraatti on lateksimuodossa ja se eristetään rikkomalla lateksi tai haihduttamalla tämä sumutinkuivurissa tai valssikuivurissa.
Tämän menetelmän mukaisesti valmistetuilla vinyylikloridipolymeraa-teilla on yleensä verraten rajoitettu partikkelikokojakautuma ja primääri-partikkeleiden halkaisija on hyvin pieni, josta seuraa että näistä poly-meraateista valmistetuilla plastisoleilla on erittäin korkea viskositeetti ja näin ollen ovat niiden käyttöalat vahvasti rajoitetut. Sopivia viskositeetti- ja vanhentumisominaisuuksia omaavien plastisolien valmistamiseksi on useimmiten välttämätöntä sekoittaa eri raekokoa omaavia polymeraatteja. Toinen teknisesti käytetty menetelmä käsittää emulsiopolymeroinnin suorittamisen oksastuslateksin läsnäollessa, jolloin saadaan väljempi partikkeli-kokoalue ja näin ollen alhaisempi viskositeetti tahnassa.
Keksinnön mukaisesti on osoittautunut että voidaan valmistaa vinyyli-kloridipolymeraatteja emulsiopolymerointimenetelmän mukaisesti joilla poly-meraateilla on verraten suuri partikkelikoko ja laaja partikkelikokojakautuma. Näistä polymeraateista saadaan tahnanvalmistuksessa alhaisen alku-viskositeetin omaavia plastisoleja joiden viskositeetti on alhainen vielä varastoinnin jälkeenkin. Tämä saavutetaan erikoisella dispergointimenetel-mällä yhdistettynä erikoisten vesiliukoisten orgaanisten initiaattoreiden käyttämisen kanssa.
Tälle menetelmälle on tunnusomaista että monomeerin tai monomeeriseok-sen dispergointi tapahtuu esidispersiössa, jossa on vettä, vähintään yhtä vesiliukoista emulgointiainetta ja vähintään yhtä, 1^-2^ hiiliatomia sisältävää alifaattista alkoholia ja joka esidispersio on saatu sekoittamalla komponentit alkoholin sulamispistettä vastaavassa tai sitä korkeammassa lämpötilassa, minkä jälkeen polymerointi suoritetaan käyttämällä vähintään yhtä vesiliukoista orgaanista initiaattoria. Polymerointi suoritetaan tunnettuun tapaan sekoittamalla saatua monomeeri-vesidispersiota korotetussa lämpötilassa ja korotetussa paineessa.
Veden, emulgointiaineen ja alkoholin esidispersio voidaan valmistaa sopivalla tavalla, mieluimmin polymerointiautoklaavissa. Saatu esidispersio on stabiili myös alkoholin sulamispistettä alemmissa lämpötiloissa minkä johdosta voidaan ajatella valmistusta polymerointiautoklaavin uiko- 3 61317 puolella. Panostusjärjestys valmistuksessa on mielivaltainen ja alkoholi voidaan täten lisätä veden ja emulgointiaineen lämmitettyyn seokseen tai emulgointiaine voidaan lisätä veden ja alkoholin lämmitettyyn seokseen. Esidispersion valmistuksessa ei tarvita mitään epänormaalin suurta sekoi-tusnopeutta vaan voidaan käyttää kohtuullista sekoittamista, esimerkiksi vinyylikloridipolymeroinnissa normaalisti käytettävää nopeutta.
On oleellista että lämpötila pidetään alkoholin sulamispisteessä tai sen yläpuolella esidispersion valmistuksen aikana jotta vinyylikloridi tai monomeeriseos dispergoituisi oikein. Dispergoinnin edesauttamiseksi alkoholi lisätään mieluimmin lämmitettyyn veteen sulassa muodossa. On samoin välttämätöntä että pääasiassa kaikki alkoholi on dispergoitunut vesifaasiin ennen monomeerin tai monomeeriseoksen lisäämistä sen estämiseksi että alkoholi liukenee monomeeriin. Tällaisessa tapauksessa ei saada haluttuja ominaisuuksia omaavaa vinyylikloridipolymeraattia.
Esidispersion valmistamiseksi käytetty alkoholi on lk-2b hiiliatomia, mieluimmin 16-20 hiiliatomia sisältävä alifaattinen alkoholi. Alifaattinen ryhmä voi olla suora tai haarautunut ja mahdollisesti substituoitu inerteil-lä substituenteillä jotka eivät häiritse polymerointia. Alkoholin sulamispisteen tulisi olla alueella 40-90°C, mieluimmin 45-?0°C. Esimerkkeinä sopivista alkoholeista voidaan mainita myristyylialkoholi, setyylialkoholi, stearyylialkoholi ja dodekanoli. Alkoholimäärän tulisi olla alueella 0,2-2 paino-#, mieluimmin 0,^-1,5 paino-#, laskettuna monomeerista tai monomeeri-seoksesta.
Keksinnön mukaisesti on yllättävästi osoittautunut että polymeroinnin initioinnin on tapahduttava käyttämällä vesiliukoisia orgaanisia initiaat-toreita. Epäorgaanisten initiaattoreiden käyttö antaa polymeraatteja jotka tahnanvalmistuksen yhteydessä johtavat ei-hyväksyttävän suuriin viskosi-teetteihin. Esimerkkeinä vesiliukoisista orgaanisista initiaattoreista voidaan mainita hydroperoksidit, kuten vetyperoksidi, metyylietyliketoni-hydroperoksidi, l-hydroksi-l-hydroperoksi-di-sykloheksyyliperoksidi, ku-meenihydroperoksidi, tert.butyylihydroperoksidi, peroksidit kuten tert. butyylikumyyliperoksidi, vesiliukoiset atsoyhdisteet. Käytetään mieluimmin hydroperoksideja.
Lisätyn initiaattorimäärän tulisi olla alueella 0,01-0,5 paino-# mieluimmin 0,05-0,2 paino-#, laskettuna monomeerista tai monomeeriseoksesta. Polymerointiväliaineen pH:ta säädetään tunnettuun tapaan initiaattorin tekemiseksi vesiliukoiseksi.
Voidaan käyttää mitä tahansa tunnettua emulgointiainetta vinyyliklori-din emulsiopolymeroimiseksi keksinnön mukaisessa menetelmässä. Esimerkkeinä sopivista vesiliukoisista emulgointiaineista voidaan minita: alkyyli-pyridiniumsuolat, kvartääriset ammoniumyhdisteet, alkyylisulfaatin, alkyy- 11 61317 lisulfonaatin, alkyylieetterisulfaatin, alkyyliaryylisulfonaatin, rasvahappojen jne. alkali- tai ammoniumsuolat. Näiden yhdisteiden alkyyliosan hiiliketjun tulisi olla verraten suora ja sisältää yli 10 hiiliatomia, mieluimmin 12-22 hiiliatomia. Emulgointiaineen määrän tulisi olla välillä 0,3-2 paino-%, mieluimmin 0,5 - 1,5 paino-%, laskettuna monomeerista tai monomeeriseoksesta.
Esimerkkeinä vinyylikloridin kanssa kopolymeroitavissa olevista, eteenisesti tyydyttämättömistä yhdisteistä voidaan mainita: alkeenit, vinyyliasetaatti, vinyylidenikloridi, akryyli- ja metakryylihapot tai niiden esterit tai nitriilit, vinyyliesterit ja maleiini- ja metakryylihapot tai niiden esterit ja anhydridit.
Polymerointi suoritetaan tunnetun tekniikan vinyylikloridin mukaisesti emulsiopolymeroimiseksi mahdollisten kopolymonomeerien kanssa lämpötiloissa ko - 70°C, mieluimmin *+5 - 60°C, ja vinyylikloridin tai monomeeriseoksen kyllästyspainetta vastaavassa paineessa. Haluttaessa voidaan polymerointi suorittaa oksastuslateksin läsnäollessa joka tällaisessa tapauksessa lisätään esidispersion valmistamisen jälkeen.
Haluttuun reaktioasteeseen suoritetun polymeroinnin jälkeen voidaan polymeraatti eristää millä tahansa sopivalla tavalla esimerkiksi rikkomalla lateksi tai haihduttamalla se sumutinkuivurissa tai valssikuivurissa.
Keksintöä havainnollistetaan seuraavissa suoritusesimerkeissä.
Esimerkissä tarkoittavat prosentit ja osat painoprosentteja ja paino-osia, mikäli toisin ei mainita.
Esimerkki 1 (vertailuesimerkki)
Ankkurisekoittimella varustetussa 1^ litran autoklaavissa polymeroitiin vinyylikloridia vesiemulsiossa seuraavan ohjeen mukaisesti: vinyylikloridia 100 osaa tislattua vettä 197 osaa natriumlauryylisulfaattia 1 osa setyylialkoholia 1,1 osaa kaliumpersulfaattia 0,25 osaa
Vesi ja natriumlauryylisulfaatti sekoitettiin nopeudella l80 kierr/min. 53°C:ssa. Systeemiin lisättiin sulaa setyylialkoholia ja 15 min:n hämmentämisen jälkeen systeemi evakuotiin ja vinyylikloridi lisättiin. Lämpötila laskettiin 50°C:seen, minkä jälkeen lisättiin kaliumpersulfaatti (veteen liuotettuna) ja polymeroituminen alkoi. 7 tunnin jälkeen oli paine autoklaavissa laskenut arvoon 0,6 MPa minkä jälkeen reagoimaton vinyylikloridi puhallettiin pois.
Saadun lateksin primääripartikkelikoko oli pääasiassa välillä 0,5-1 )im. Lateksi kuivattiin sitten laboratoriosurautinkuivurissa, jossa oli hajoi-tuslevy, minkä jälkeen hartsi jauhettiin.
5 61 31 7 100 osaa polymeraattia sekoitettiin 60 osan kanssa dioktyyliftalaat-tia ja 2 osan kanssa Irgastab BC 206 (Ba/Cb-stabilisaattori). 24 tunnin kuluttua mitattiin tahnaviskositeetti Brookfield 1 in mukaan. Saatu tahnaviskosi-teetti oli 120 Pas (kara 6, 10 kierr/min.).
Esimerkki 2
Vinyylikloridia polymeroitiin vesiemulsiossa seuraavan ohjeen mukaisesti : vinyylikloridia 100 osaa tislattua vettä 150 osaa natriumlauryylisulfaattia 1,2 osaa setyylialkoholia 1,1 osaa metyylietyyliketonihydroperoksidia (MEKP) 0,04l osaa
Vesi ja 0,5 osaa natriumlauryylisulfaattia hämmennettiin nopeudella 180 kierr/min. 53°C:ssa. Ammoniakkia lisättiin kunnes systeemin pH oli noin 9. Lisättiin sulaa setyylialkoholia ja 15 minuutin hämmennysajan jälkeen systeemi evakuoitiin ja lisättiin 75 osaa vinyylikloridia, Lämpötila laskettiin 50°C: seen, minkä jälkeen MEKP:ta (0,021 osaa) liuotettuna metanoliin (0,04 g/ml) panostettiin. 3 tunnin polymerointiajan jälkeen lisättiin vielä 0,020 osaa MEKPrtä. Kun paine oli laskenut arvoon 0,7 MPa lisättiin 0,7 osaa natriumlauryylisulfaattia ja 25 osaa vinyylikloridia. 6 tunnin polymerointiajan jälkeen oli paine autoklaavissa laskenut arvoon 0,6 MPa minkä jälkeen reagoimaton vinyylikloridi puhallettiin pois.
Saadun lateksin primääripartikkelikoko oli pääasiassa 0,5 - 1,2 ^un. Valmistettiin tahna samalla tavalla kuin esimerkissä 1. Tahnaviskositeetti Brookfield'in mukaan (24 tunnin jälkeen) oli 13 Pan.
Esimerkki 3
Esimerkki 3 suoritettiin esimerkkiä 2 vastaavasti paitsi että lisättiin 55 osaa vinyylikloridia ensimmäisessä erässä. Saadun lateksin primääripartikkelikoko oli pääasiassa 0,4 - 0,9 Jim ja tahnaviskositeetiksi tuli 24 Pas. Esimerkki 4
Vinyylikloridia polymeroitiin vesiemulsiossa seuraavan ohjeen mukaisesti : vinyylikloridia 100 osaa tislattua vettä 160 osaa ammoniumstearaattia 1 osa setyylialkoholia 1,1 osaa l-hydroksi-l-hydroperoksi-di-sykloheksyyliperoksidia (CHP) 0,04l osaa Toistettiin esimerkin 3 mukainen menetelmä,paitsi että käytettiin CHP:tä initiaattorina ja ammoniumstearaattia emulgaattorina, jolloin panostettiin 0,66 osaa ammoniumstearaattia polymeroinnin alussa. Lateksin primääripartikkeli- 6 61317 kooksi tuli 0,5 - 1,5 /»m ja tahnaviskositeetiksi 22 Pas.
Esimerkki 5
Vinyylikloridia polymeroitiin vesiemulsiossa seuraavan ohjeen mukaisesti : vinyylikloridia 100 osaa tislattua vettä 190 osaa ammoniumlauraattia 0,9 osaa setyylialkoholia 1,0 osa CHP:tä 0,06 osaa
Systeemin pH säädettiin arvoon 9 ammoniakilla ja käytettiin muutoin esimerkin 1 mukaista menetelmää lukuunottamatta emulgaattori- ja initiaattori-systeemiä.
Initiaattoria panostettiin kahdessa erässä; 0,0^ osaa polymeroinnin alussa ja 0,02 osaa 3 tunnin polymerointiajän jälkeen. Lateksin primääripartik-kelikoko oli pääasiassa 0,5 - 1,3 >im.
Tahnaviskositeetiksi tuli l6 Pas.
Esimerkki 6
Esimerkki 6 suoritettiin esimerkkiä 5 vastaavasti paitsi että panostettiin 1,5 osaa setyylialkoholia. Lateksin primääripartikkelihalkaisija oli pääasiassa 0,5 - 1,3 )im. Tahnaviskositeetiksi tuli 11 Pas.
Esimerkki 7
Vinyylikloridia polymeroitiin vesiemulsiossa seuraavan ohjeen mukaisesti : vinyylikloridia 100 osaa tislattua vettä 190 osaa natriumlauryylieetterisulfaattia 0,9 osaa setyylialkoholia 0,55 osaa MEKPrtä 0,06 osaa
Esimerkki 7 suoritettiin esimerkkiä 5 vastaavasti paitsi että ammonium-lauraatti korvattiin natriumlauryylieetterisulfaatilla, CHP korvattiin MEKP:llä ja setyylialkoholimäärä vähennettiin 0,55 osaan. Lateksin primääripartikkeli-koko oli 0,5 - 0,9 >im.
Tahnaviskositeetiksi saatiin 10 Pas.
Esimerkki 8
Esimerkki 8 suoritettiin esimerkkiä 7 vastaavasti paitsi että setyyli-alkoholimäärä nostettiin 1,1 osaan. Lateksin primääripartikkelikoko oli 0,5 - 0,9 ;im.
Tahnaviskositeetiksi saatiin 10 Pas.
Esimerkki 9
Vinyylikloridia polymeroitiin vesiemulsiossa seuraavan ohjeen mukaisesti :
Claims (3)
1. Menetelmä plastisolivalmistukseen sopivan vinyylikloridipo-lymeraatin valmistamiseksi, emulsiopolymeroimalla vesidispersio, jossa on vinyylikloridia, 0-20 paino-% vinyylikloridin painosta laskettuna vähintään yhtä muuta eteenisesti tyydyttämätöntä, kopolymeroi-tavissa olevaa monomeeriä, vähintään yhtä vesiliukoista emulointi-ainetta ja vähintään yhtä vesiliukoista initiaattoria, sekoittamalla korotetussa lämpötilassa ja korotetussa paineessa, tunnettu siitä, että monomeerin tai monomeeriseoksen dispergointi suoritetaan esidispersiossa, jossa on vettä, vähintään yhtä vesiliukoista emul-gointiainetta ja vähintään yhtä, 14-24 hiiliatomia sisältävää ali-faattista alkoholia ja joka esidispersio on saatu sekoittamalla komponentit alkoholin sulamispistettä vastaavassa tai sitä korkeammassa lämpötilassa, minkä jälkeen polymerointi suoritetaan käyttämällä vähintään yhtä vesiliukoista orgaanista initiaattoria.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että emulgaattorin määrä on 0,3-2 paino-% laskettuna monomee-rimäärästä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että alifaattisen alkoholin määrä on 0,2-2 paino-% laskettuna monomeerimäärästä.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE7507570 | 1975-01-07 | ||
SE7507570A SE405255C (sv) | 1975-07-01 | 1975-07-01 | Forfarande for framstellning av vinylkloridpolymerer genom emulsionspolymerisation i nervaro av alifatisk alkohol innehallande 14-24 kolatomer |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI761817A FI761817A (fi) | 1977-01-02 |
FI61317B true FI61317B (fi) | 1982-03-31 |
FI61317C FI61317C (fi) | 1982-07-12 |
Family
ID=20325035
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI761817A FI61317C (fi) | 1975-07-01 | 1976-06-22 | Foerfarande foer framstaellning av vinylkloridpolymerisat |
Country Status (10)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4310649A (fi) |
JP (1) | JPS526786A (fi) |
BE (1) | BE843639A (fi) |
CA (1) | CA1056997A (fi) |
DE (1) | DE2629655C3 (fi) |
FI (1) | FI61317C (fi) |
FR (1) | FR2316252A1 (fi) |
GB (1) | GB1546600A (fi) |
NO (1) | NO147756B (fi) |
SE (1) | SE405255C (fi) |
Families Citing this family (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CA1065540A (en) * | 1975-07-01 | 1979-10-30 | Bela K. Mikofalvy | Process for producing dispersion resins by homo or copolymerization of vinyl or vinylidene halides |
NO145164C (no) * | 1978-11-06 | 1982-01-27 | Sintef | Fremgangsmaate for fremstilling av polymerlateks. |
DE3120708A1 (de) * | 1981-05-25 | 1982-12-09 | Basf Ag, 6700 Ludwigshafen | Verfahren zur diskontinuierlichen polymerisation von vinylchlorid |
DE3210891A1 (de) * | 1982-03-25 | 1983-09-29 | Chemische Werke Hüls AG, 4370 Marl | Verfahren zur herstellung von verpastbaren polymeren des vinylchlorids |
DE3242088A1 (de) * | 1982-11-13 | 1984-05-17 | Chemische Werke Hüls AG, 4370 Marl | Verfahren zur herstellung von verpastbaren polymeren des vinylchlorids |
GB8309275D0 (en) * | 1983-04-06 | 1983-05-11 | Allied Colloids Ltd | Dissolution of water soluble polymers in water |
EP0144614B1 (de) * | 1983-12-03 | 1989-05-31 | Hüls Aktiengesellschaft | Verfahren zur Herstellung von verpastbaren Vinylchloridpolymerisaten |
DE3421354A1 (de) * | 1984-06-08 | 1985-12-12 | Bayer Ag, 5090 Leverkusen | Verfahren zur herstellung hochmolekularer thermoplastharze |
JPS61100253A (ja) * | 1984-10-23 | 1986-05-19 | 株式会社 フジ医療器 | 指圧装置 |
JPH01150959U (fi) * | 1988-04-04 | 1989-10-18 | ||
JPH068329B2 (ja) * | 1988-12-27 | 1994-02-02 | 信越化学工業株式会社 | 塩化ビニル系重合体の製造方法 |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2531196A (en) * | 1942-10-20 | 1950-11-21 | Du Pont | Vinyl polymers and process for producing the same |
US2643995A (en) * | 1949-03-25 | 1953-06-30 | Monsanto Chemicals | Emulsion polymerization process |
GB978875A (fi) * | 1963-03-29 | Ici Ltd | ||
US3383346A (en) * | 1965-04-07 | 1968-05-14 | Goodyear Tire & Rubber | Particle size control in seed technique emulsion polymerization using hydroxyl group-containing modifier |
GB1102980A (en) * | 1966-01-31 | 1968-02-14 | Kanegafuchi Chemical Ind | Improvements in and relating to the preparation of vinyl chloride polymers |
DE1770817A1 (de) * | 1968-07-06 | 1972-01-13 | Huels Chemische Werke Ag | Verfahren zur Herstellung von Polyvinylchlorid |
US3755225A (en) * | 1971-08-17 | 1973-08-28 | Diamond Shamrock Corp | Process for preparing homo- and copolymers of vinyl chloride in aqueous emulsion with post addition of a water-soluble ethylene oxide-ethylene glycol adduct |
JPS5339477B2 (fi) * | 1971-12-07 | 1978-10-21 | ||
JPS5339478B2 (fi) * | 1971-12-13 | 1978-10-21 | ||
US4071675A (en) * | 1977-03-03 | 1978-01-31 | Stauffer Chemical Company | Emulsion polymerization of vinyl chloride using mixed emulsifier system in a single step in the absence of seed formation |
-
1975
- 1975-07-01 SE SE7507570A patent/SE405255C/xx not_active IP Right Cessation
-
1976
- 1976-06-21 GB GB25690/76A patent/GB1546600A/en not_active Expired
- 1976-06-22 FI FI761817A patent/FI61317C/fi not_active IP Right Cessation
- 1976-06-25 CA CA255,692A patent/CA1056997A/en not_active Expired
- 1976-06-30 FR FR7619871A patent/FR2316252A1/fr active Granted
- 1976-06-30 BE BE168514A patent/BE843639A/xx not_active IP Right Cessation
- 1976-06-30 NO NO762283A patent/NO147756B/no unknown
- 1976-07-01 JP JP51077114A patent/JPS526786A/ja active Granted
- 1976-07-01 DE DE2629655A patent/DE2629655C3/de not_active Expired
-
1978
- 1978-01-23 US US05/871,896 patent/US4310649A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JPS5338188B2 (fi) | 1978-10-13 |
SE405255C (sv) | 1985-09-09 |
BE843639A (fr) | 1976-12-30 |
NO762283L (fi) | 1977-01-04 |
DE2629655B2 (de) | 1980-09-25 |
JPS526786A (en) | 1977-01-19 |
DE2629655C3 (de) | 1981-08-27 |
FR2316252A1 (fr) | 1977-01-28 |
FI61317C (fi) | 1982-07-12 |
FR2316252B1 (fi) | 1980-08-01 |
FI761817A (fi) | 1977-01-02 |
CA1056997A (en) | 1979-06-19 |
NO147756B (no) | 1983-02-28 |
DE2629655A1 (de) | 1977-01-13 |
GB1546600A (en) | 1979-05-23 |
SE405255B (sv) | 1978-11-27 |
SE7507570L (sv) | 1977-01-02 |
US4310649A (en) | 1982-01-12 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI61317B (fi) | Foerfarande foer framstaellning av vinylkloridpolymerisat | |
US3563946A (en) | Process for latex manufacture | |
US4049604A (en) | Emulsion polymerization method for preparing aqueous dispersions of organic polymer particles | |
JPH1060013A (ja) | 水性ポリマー分散液の製造法および二項粒度分布を有するポリマー分散液 | |
US3458597A (en) | Process for preparation of polymer hydroperoxides | |
AU5162399A (en) | A process for the preparation of aqueous dispersions of latex particles having a heterogeneous morphology, the latex particles obtainable with the process, the dispersions and redispersible powders, as well as the use thereof | |
KR20150142181A (ko) | 염화비닐계 수지의 제조방법 | |
US4093581A (en) | Emulsion polymerization of vinyl chloride using prehomogenized mixed emulsifier system | |
US3689532A (en) | Process for polyoxyalkylation | |
US4200593A (en) | Process for the preparation of copolymers containing low monomer content | |
US3458466A (en) | Method for preparing latexes having improved properties | |
US2846418A (en) | Process for the production of polymerisation products | |
US4014843A (en) | Latex compositions | |
FI57959B (fi) | Foerfarande foer polymerisation av vinylklorid i mikrosuspension | |
US3318831A (en) | Process for preparing high solids concentrated latex | |
US3226350A (en) | Preparation of high solids vinyl chloride polymer latex | |
US3080334A (en) | Method of increasing the particle size and solids content of synthetic rubber latex | |
US3707519A (en) | Process for the manufacture of stabilized polytetrafluoroethylene dispersions | |
JP3263456B2 (ja) | 大粒子の合成樹脂水性分散物の製造方法 | |
US4737543A (en) | Citric acid derivatives as emulsifiers for emulsion polymerization | |
DE888172C (de) | Verfahren zur Herstellung sich absetzender Polymerisate von Vinyl- oder Vinylidenverbindungen | |
US3651038A (en) | Process for preparing high-solids chloroprene polymer latex | |
EP0556053B2 (en) | Polymerisation process | |
US3069389A (en) | Suspension polymerization of acrolein | |
FI68249C (fi) | Foerfarande foer polymerisation av vinylklorid |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired | ||
MA | Patent expired |
Owner name: NORSK HYDRO A.S. |