FI59435C - Mekanisk fluffmassa och foerfarande foer framstaellning av denna - Google Patents

Mekanisk fluffmassa och foerfarande foer framstaellning av denna Download PDF

Info

Publication number
FI59435C
FI59435C FI760488A FI760488A FI59435C FI 59435 C FI59435 C FI 59435C FI 760488 A FI760488 A FI 760488A FI 760488 A FI760488 A FI 760488A FI 59435 C FI59435 C FI 59435C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pulp
shredded
drying
dried
defibering
Prior art date
Application number
FI760488A
Other languages
English (en)
Other versions
FI59435B (fi
FI760488A (fi
Inventor
Sven Ulrik T Aoberg
Sven Gunnar Bergdahl
Original Assignee
Moelnlycke Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Moelnlycke Ab filed Critical Moelnlycke Ab
Publication of FI760488A publication Critical patent/FI760488A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI59435B publication Critical patent/FI59435B/fi
Publication of FI59435C publication Critical patent/FI59435C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21BFIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
    • D21B1/00Fibrous raw materials or their mechanical treatment

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Nonwoven Fabrics (AREA)
  • Electric Double-Layer Capacitors Or The Like (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Spinning Methods And Devices For Manufacturing Artificial Fibers (AREA)

Description

RS^l [B] (11)KUULUTUSJULKAISU 594 7C
lJ ^ 'UTLÄGGNI NGSSKMFT
C (*5) Patentti cyönnelty 10 OB 1031 Patent aeddelat v " (51) K».ik?/im.a.3 D 21 D 1/20 SUOMI—FINLAND (21) fK«>tdi»iwmu·—ρ·*·μ«λ«ιιι** 76oU88 (22) Hak«mliplM~Ameiailngfdag 23.02.76 (23) AlkuptM—GiWglwtadag 25.02.76 (41) Tullut |ulMMkH — Bllvlt offancllf 27.08.76 toteutti. Ja rekisterihallltu· Nihttytluip^on μ 1^.1^ pvm.- totent· och ragisterstyralsan ' ' AmMcan uthgd och utl.*krtf»n puMIcaratf 30.04.8l (32)(33)(31) FyH««y «tuoMc··*—e**«rd priorit·* 26.02.75 Ruotsi-Sverige(SE) 7502156-8 (71) Mölnlycke AB, S-U05 03 Göteborg, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Sven Ulrik Torbjörn Äberg, Mölnlycke, Sven Gunnar Bergdahl, Mölnlycke,
Ruot s i-Sveri ge(SE) (7*0 Oy Kolster Ab (5*0 Mekaaninen revinnäismassa ja menetelmä sen valmistamiseksi - Mekanisk flufftnassa och förfarande för framställning av denna
Revinnäismassaksi sanotaan massaa, joka on tarkoitettu kuivakuidutukseen. Kuivakuidutuksen helpottamiseksi revinnäismassaa on tavallisesti käsitelty siten, että kuitusidokset ovat heikompia kuin normaalimassassa.
Revinnäismassaa käytetään etupäässä absorptiokappaleiden valmistamiseen kertakäyttötuotteissa, kuten vauvan vaipoissa, sidetarpeissa jne., joissa tarvitaan hyvä absorptiokyky ja nesteen pidätyskyky samalla kun vaatimukset absorptio-kappaleen lujuuden, pehmeyden ja taipuisuuden suhteen ovat suuret. Nämä vaatimukset täytetään parhaiten, jos absorptiokappaleessa jäljellä oleva kuiduttumattoman massan osuus lähtömassasta on vähäinen ja jos katkenneiden kuitujen määrä on pieni. Molemmat nämä toivomukset saadaan paremmin toteutumaan, jos revinnäismassassa on heikentyneitä kuitusidoksia verrattuna siihen tapaukseen, että revinnäismassan kuitu-sidokset ovat vahvoja.
2 59435
Kuitusidosten heikentyminen revinnäismassassa voidaan aikaansaada erityisin toimenpitein massavalmistuksessa, esimerkiksi löysällä puristuksella vedenpoisto-koneessa ja/tai käsittelemällä sidoksia estävillä kemiallisilla aineilla.
Revinnäismassaa on kaupan tavallisesti rullamassan muodossa, mutta joskus myös paaleina.
Löysä puristus vedenpoistokoneessa merkitsee, että massasta puristetaan pois suhteellisesti vähemmän vettä mekaanisesti ja sen seurauksena vesi täytyy poistaa lämmön avulla vedenpoistokoneen kuivatusosassa. Tämä aiheuttaa korkeampia kustannuksia verrattuna tavallisen paperimassan valmistukseen. Samoin kemiallisten aineiden lisääminen aiheuttaa lisäkustannuksia materiaali- ja käsittelykustannuk-sissa. Revinnäismassa tulee siten yleensä 10-25 % kalliimmaksi kuin vastaava tavallinen massa.
Tunnetaan monia menetelmiä revinnäismassan kuivakuiduttamiseksi. Kaikkien suhteen pätee, että kuidutus helpottuu ja kuidutetun massan laatu arvostetaan korkeammalle, kun käytetään massaa, jonka kuitusidokset on heikennetty, so. kallista revi nnäi smas s aa.
Eräs tapa välttää vaikeuksia kuivakuidutuksessa on kuiduttaa massa ennen sen lopullista kuivatusta. Vahvat kuitujen väliset sidokset syntyvät nimittäin vasta kun vesi on poistettu massasta lähes täysin. On ehdotettu, että massa kadutettaisiin kosteuspitoisuudessa 25~6θ % ja kuivattaisiin siten, että kuiduilla on mahdollisimman vähäinen mahdollisuus kosketuksiin toistensa kanssa tai sitoutumiseen toisiinsa siitä lähtien, kun massan kosteuspitoisuus on alentunut määrättyyn kriittiseen arvoon aina siihen asti kun massa on kuiva.
Tavallisimmin revinnäismassa valmistetaan puristamalla tavallinen kemiallinen havupuu- tai lehtipuumassa tai näiden seos löysästi vedenpoistokoneessa ja sitten kuivaamalla. Esiintyy myös menetelmä, jossa varsinkin mekaaniseen kuiva-kuidutukseen tarkoitettu massa osittain kuidutetussa tilassa kuivataan kuuma-ilmalla, ns. hiutalekuivatus. Molemmissa tapauksissa voidaan sitäpaitsi lisätä sitoutumista ehkäiseviä kemiallisia aineita kuitusidosten lujuuden alentamiseksi.
Missään tähän asti ehdotetussa tai käytetyssä menetelmässä revinnäismassan valmistamiseksi ei ole ollut vältettävissä sitä, että raassakuidut ovat joutuneet huomattavaan mekaaniseen puristukseen tarkoituksella poistaa vesi märästä kuitu-verkostosta. Pääsyynä tähän on, että tähän asti käytetyt menetelmät massan valmistamiseksi sisältävät käsittelyvaiheita, jotka tapahtuvat hyvin alhaisilla massa-väkevyyksillä, 2-3 %:n tai alle. Esimerkkejä tällaisista käsittelyvaiheista ovat massan seulonta ja massan pesu, esim, valkaisu tai uuttamiskäsittelyn jälkeen.
3 59435 Tällaisen laimean massasuspension väkevöimiseksi sellaisen kuiva-ainepitoisuuden omaavaksi massaksi, että se tyydyttävästi voidaan loppukuivata kuumailmalla, on aina suoritettava märän kuituverkoston mekaanista puristusta.
Tosin revinnäismassaa valmistetaan tavallisesti, kuten edellä kuvattiin, löysästi puristamalla vedenpoistokoneessa. Käsitettä löysä puristus on kuitenkin tarkasteltava suhteessa normaalipuristukseen, jollaista käytetään tavallisen paperimassan valmistuksessa, eikä sitä pidä sekoittaa puristuksen puuttumiseen. Teollisessa revinnäismassan valmistuksessa massan kuiva-ainepitoisuuden tulisi olla puristusvaiheen jälkeen ja välittömästi ennen kuivatusvaihetta vähintään 35 %· Alemmilla kuiva-ainepitoisuuksilla höyryntarve kasvaa ja siten kustannukset massan loppukuivaamiseksi vahvasti ja ne saavuttavat pian suhteettoman korkean tason.
Jos massa valmistettaisiin täysin ilman puristusta, tulisi sen kuiva-ainepitoisuudeksi ennen kuivautusvaihetta tuskin yli 15 %- Normaalissa puristuksessa saavutetaan 1»0 %:n tai korkeampi kuiva-ainepitoisuus puristusvaiheen jälkeen. Hiutale-kuivat usmenetelmässä revinnäismassan kuivatuksessa esiintyy tämän hetken tekniikassa vastaavaa vahvaa massanpuristusta.
Nyt on keksitty, että mekaaninen puristus ja sitä seuraava kuivatus aiheuttaa pysyviä vaurioita massakuituihin, jotka huonontavat massan arvoa revinnäismas-sana, Sen sijaan massalla, joka on valmistettu välttäen mekaanista puristusta on ylivoimaisesti paremmat revinnäismassaominaisuudet. On myös keksitty teknisesti ja taloudellisesti käyttökelpoinen tapa valmistaa tällaista parannettua massaa.
Esillä oleva keksintö koskee revinnäismassaa, joka koostuu pesemättömästä, mekaanisesta massasta, jonka nesteenlevityskyky on vähintään 3,5 g nestettä minuu- 3 tissa grammaa kohti massaa, jonka bulkki on vähintään 18 cm /g ja tilavuuspaino paaleina tai levyinä korkeintaan 0,8 g/cm .
Keksintö koskee myös menetelmää tällaisen massan valmistamiseksi, jolle menetelmälle on tunnusomaista, että puukuidutetaan mekaanisesti ja kuivataan sitten kuumailmalla kuiva-ainepitoisuusasteen 80-95 paino-/? ilman mekaanista puristusta. Nimityksellä pesemätön massa tarkoitetaan, että valmistusprosessiin ei sisälly uuttamiskäsittelyä orgaanisella liuottimena tai alkalilla eikä myöskään mitään tavanomaista valkaisua ja sitä seuraavaa pesua. Prosessi ei myöskään sisällä massan seulomista.
Sen johdosta, että revinnäismassa esillä olevan keksinnön mukaan valmistetaan suoraan puusta mekaanisesti kuiduttemalia, sen valmistus tulee huomattavasti halvemmaksi kuin aikaisempi revinnäismassan valmistus. Samoin valmistusprosessi tulee huomattavasti yksinkertaisemmaksi ja mahdollisuudet säädellä muuttuvia olosuhteita valmistuksessa ovat paljon paremmat kuin tavallisessa massan keitossa.
h 59435
Valmistuksessa lähdetään puusta hakkeen, kappaleiden tai lastujen muodossa, jotka kuidutetaan kuiduttimessa tai levyjauhimessa. Käytetty puu voi olla tavallista havupuuta, kuusta tai mäntyä, tai lehtipuuta, koivua, leppää, haapaa jne. Paras valmiin massan laatu saadaan kuitenkin lehtipuun ja havupuun seoksella seos-suhteen ollessa 1:1-1:10. Eri laatua olevan puuaineksen kuitujen väliset sidokset ovat sopivia laatuja valittaessa heikommat kuin saman lajin puun kuitujen kesken.
Kuidutukseen voidaan käyttää tavallista kuidutinta, jossa massa höyrytetään ja samalla puristetaan ruuvipuristimella pyörivien jauhinlevyjen väliin. Sopiva kuidutuslämpötila on 75_200°C ja parhaat valmiin massan arvot on saatu kadutettaessa lämpötilavälillä 100-150°C.
Kuiduttimesta massa puhalletaan sykloniin ja kuivataan sen jälkeen ns. hiu-talekuivauksissa. Syklonin jälkeen massan kuiva-ainepitoisuus on siksi korkea, että massa voidaan suoraan hiutalekuivata hyväksyttävin kustannuksin ilman välillä suoritettua veden pois puristusta. Massa poistuu kuiduttimesta erittäin höytymäi-senä ja tämä olotila säilyy kuivatuksen aikana sen johdosta, että kuidut pidetään vapaasti leijuvina kuivatusilmassa. Kuivatus suoritetaan sopivasti valmiin massan kuiva-ainepitoisuuteen 80-95 #, sopivasti noin 90 #, jolloin vahvojen kuitusidos-ten muodostumisvaara on lakannut. Kuivatuksen jälkeen massalla on erittäin suuri hulkki ja se on erityisen sopiva käytettäväksi absorptiokappaleisiin. Jos muuttaminen absorptiokappaleiksi tapahtuu toisessa paikassa, voidaan hiutaiekuivattu massa puristaa levyiksi, jotka pinotaan ja pakataan paaleiksi. Paalien uudelleen pöyhiminen niin, ettei hulkki sen jälkeen ole huomattavammin alempi kuin ennen paaleiksi puristamista, voi tapahtua, jos massapaalit puristetaan tilavuuspainoon, joka on korkeintaan 0,8 g/cm kuiva-ainepitoisuudella vähintään 90 #.
Valmistus voi myös tapahtua kahdessa vaiheessa, jolloin massa ensin kuidutetaan ja kuivataan ensimmäisessä hiutalekuivatusvaiheessa kuiva-ainepitoisuuteen 60-85 paino-#, johdetaan sitten toiseen kuiduttimeen, jossa tapahtuu osittain lisä-kuidutus, osittain yksittäisten kuitujen välisten mahdollisten sidosten rikkoutuminen. Toisessa hiutalekuivatusvaiheessa massa sitten loppukuivatetaan kuiva-ainepitoisuuteen 80-95 paino-#.
Kuten johdannossa mainittiin, voidaan suorittaa myös käsittely sidoksia ehkäisevillä kemiallisilla aineilla. Kemikaaliinsäys voidaan suorittaa ruiskuttamalla hake ennen kuidutusta ja/tai lisäämällä kemikaaleja suoraan kuiduttimeen. Sidoksia estäviä aineita voidaan lisätä myös aerosolin muodossa hiutalekuivatusvaiheessa tai -vaiheissa. Hyviä tuloksia on saatu rasvahapposaippuoilla, alkyyli-tai aryylisulfonaateilla jne. Selvä vaikutus saadaan jo lisäyksillä, jotka ovat kuivaksi lasketusta massasta 0,01 # tai alle, tavallisesti käytetään kuitenkin noin 0,1 tai aina 0,5 #:iin asti kuivaksi lasketun massan määrästä.
5 59435
Monissa tapauksissa on toivottua ettei revinnäismassa ole liian tumma. Vaaleampaa massaa saadaan sekoittamalla mukaan mekaanista hakemassaa, mutta massa voidaan myös valkaista kuidutuksen yhteydessä lisäämällä erilaisia valkaisuaineita, esimerkiksi natriumsulfiittia, vetyperoksidia, persulfaatteja jne. Nämä aineet lisätään sopivasti joko puuaineeseen ennen kuidutusta tai itse kuiduttimeen.
Kuidutus helpottuu myös, jos kuiduttimen olosuhteet ovat alkali set.
Keksinnön mukaisesti valmistetusta kuivakuidutetusta revinnäismassasta valmistetulla ahsorptiokappaleella on korkeampi bulkki kuin kuivakuidutetusta tavanomaisesta revinnäismassasta valmistetulla. Paremmuus on erityisen selvä absorptio-kappaleen käytössä, kun se on absorboinut nestemääriä. Kuivakuidutettu tavanomainen revinnäismassa painuu kasaan, kun sen kosteuspitoisuus saavuttaa määräosan kui-vatilavuudesta. Keksinnön mukainen kuivakuidutettu revinnäismassa sensijaan säilyttää suuren osan alkuperäisestä huikistaan absorboidessaan nestettä. Märkätilan huikilla on ratkaiseva vaikutus nestetilavuuteen, jonka määrätty kuivakuidutettu massamäärä pystyy absorboimaan. Keksinnön mukaisella revinnäismassalla on siten parempi nesteabsorptio kuin tavanomaisella revinnäismassalla.
Tässä kuvattu revinnäismassan valmistusmenetelmä on olennaisesti yksinkertaisempi ja halvempi kuin tähän asti käytetyt valmistusmenetelmät, ja siinä tarvitaan huomattavasti vähemmän kallista ja mutkikasta tilaa ja hoitoa vaativaa koneistoa.
Kun tavallisissa prosesseissa esiintyviltä pesuilta, seulomisilta, alhaisiin väkevyyksiin laimentamisilta ja väkevöimisiltä vältytään keksinnön menetelmässä, niin jäteveden määrä vähenee huomattavasti, minkä johdosta suuret investoinnit puhdistuslaitoksiin ja puhdistuksen käyttökustannukset jäävät pois.
Parempaa revinnäismassaa valmistetaan siis alentuneilla kustannuksilla.
Keksintöä valaistaan lähemmin seuraavissa suoritusesimerkeissä, joissa esitetään keksinnön mukaisen revinnäismassan ja tavallisen revinnäismassan vertailu-arvoja.
Esimerkki 1
Valkaisematonta mekaanista massaa, ns. levyjauhinhioketta, joka oli hiutale-kuivatettu 88,2 %:n kuiva-ainepitoisuuteen, puristettu levyiksi ja pakattuna paaleiksi tavallisella tavalla, ja jonka Canadian freeness-luku oli 92 ja vaaleusaste 58,5 % SCAN, käsiteltiin seuraavalla tavalla; Näyte syötettiin pieninä annoksina laboratoriodesintegraattoriin (valmistaja: Wennberg). Jauhamisen jälkeen kuiduttamaton osa oli 5 %· Se määriteltiin massahiukkasiksi, jotka eivät läpäisseet verkkoa, jossa oli 12 silmää 2,5 emillä.
6 59435
Desintegroidusta massasta valmistettiin koekappale syöttämällä massa ilmavirtaan, joka johdettiin lieriönmuotoiseen lasiastiaan, jonka pohjana 2 oli hienosilmäinen verkko. Koekappaleen pohjapinta oli 50 cm ja korkeus 15 cm.
Lasiaetia punnittiin massan huikin määrittämiseksi. Massaa kuormitat-tiin sitten puristuspaineella 50 g/cm , minkä jälkeen astia vietiin ammeeseen, joka sisälsi huoneen lämpöistä vettä, veden pinnan noustessa 2 om astian pohjasta» Täydelliseen kastumiseen kulunut aika määrättiin. Sitten astia nostettiin ammeesta, sen pinta kuivattiin ja se punnittiin jälleen massan vedenpidätyskyvyn määrittämiseksi.
Tulokset! bulkki cmVg 15 täydellinen kastumisaika, min. 3,1 nesteenpidätyskyky, g vettä/g massaa 6,0
Nesteenlevittymiskyky, joka määritellään absorptioksi massayksikköä kohti aikayksikössä, laskettiin seuraavasti! 6.0 = 1,9 g vettä/g massaa x minuutti 3.1
Esimerkki 2
Valkaisematonta massaa, ns. kuumahierrettä, joka oli hiutalekuivattu 89,0 #in kuiva-ainepitoisuuteen, puristettu levyiksi ja pakattu paaleiksi tavallisella tavalla Ja jonka Canadian freeness-luku oli 215 ja vaaleusaste 37,4 <$> SCAN, käsiteltiin samoin kuin esimerkissä 1. Valmistettiin koekappaleita, jotka tutkittiin samoin kuin esimerkissä 1.
Tulokset! kuiduttamaton osuus 5 bulkki cmVg 16 täydellinen kastumisaika, min. 5,0 nesteenpidätyskyky, g vettä/g massaa 6,8 nesteenlevittymiskyky g vettä/g massaa x min 2,3
Esimerkki 3 Pääasiallisesti ruotsalaisesta kuusesta valmistettua haketta syötettiin ruuvin avulla levyjauhimeen siten, että hake ennen levyjauhatusta esi-kuumennettiin höyryllä n. 135°*n lämpötilassa 3 minuuttia. Kuidutuksen jälkeen massa puhallettiin suoraan levyjauhlmesta sykloniin, jossa höyry erotettiin, minkä jälkeen massa kuljetettiin hiutalekuivatukseen. Tulokset 5:sta eri kokeesta olivat! 7 59435 abc
Canadian freeness-luku 109 190 315 vaaleusaste, SCAN 58,3 58,6 57,9 kuiva-ainepitoisuus ennen hiutalekuiva- tusta, % 1+1 ,U 1+0,2 38,5 kuiva-ainepitoisuus hiutalekuivatuksen jälkeen, % 89,6 88,8 90,1
Kuivatusta massasta valmistettiin koekappaleita, jotka tutkittiin esimerkin 1 mukaisesti.
Tulokset: abc kuiduttamaton osuus 6 67 bulkki cm'Vg 20 21 2k täydellinen kastumisaika, min. 2,3 2,3 2,1+ nesteenpidätyskyky g vettä/g massaa 8,1 8,5 8,9 nesteen levittymiskyky g vettä/g massa x min. 3,5 3,7 3,7

Claims (9)

  1. 8 59435
  2. 1. Revinnäismassa, tunnettu siitä, että se koostuu pesemättömästä, mekaanisesta massasta, jonka nesteenlevittymiskyky on vähintään 3,5 g nestettä/g 3 massaa x minuutti, bulkki on vähintään 18 cm /g ja tilavuuspaino levyinä tai paa- o leina korkeintaan 0,8 g/cm ,
  3. 2. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen revinnäismassan valmistamiseksi, tunnettu siitä, että puuaines kuidutetaan mekaanisesti ja kuivataan sitten kuumailmalla kuiva-ainepitoisuuteen 80-95 paino-# ilman mekaanista puristusta.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että revinnäismassa kuivataan kahdessa hiutalekuivatusvaiheessa, joiden välillä suoritetaan valmiiksikuidutus, jolloin ensimmäisessä vaiheessa kuivataan 60-85 paino-# ja toisessa vaiheessa loppukuivataan 80-95 paino-# kuivaksi laskettua massaa sisältäväksi . it. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuidutus tapahtuu lämpötilassa T5-200°C, edullisesti 100-150°C.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puuaines kuidutetaan hakkeiden, kappaleiden tai lastujen muodossa levyjauhimessa tai defibraattorissa,
  6. 6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä revinnäismassan valmistamiseksi, tunnettu siitä, että kuidutus tapahtuu pinta-aktiivisen orgaanisen aineen läsnäollessa.
  7. 7· Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuidutus tapahtuu yli 8 olevassa pH:ssa.
  8. 8. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunne ttu siitä, että kuidutus tapahtuu vetyperoksidin läsnäollessa.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sidoksia estävää ainetta viedään hiutalekuivatusvaiheeseen aerosolin muodossa.
FI760488A 1975-02-26 1976-02-25 Mekanisk fluffmassa och foerfarande foer framstaellning av denna FI59435C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7502156A SE432118B (sv) 1975-02-26 1975-02-26 Mekanisk fluffmassa och sett for framstellning derav
SE7502156 1975-02-26

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI760488A FI760488A (fi) 1976-08-27
FI59435B FI59435B (fi) 1981-04-30
FI59435C true FI59435C (fi) 1981-08-10

Family

ID=20323803

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI760488A FI59435C (fi) 1975-02-26 1976-02-25 Mekanisk fluffmassa och foerfarande foer framstaellning av denna

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4065347A (fi)
JP (1) JPS6029773B2 (fi)
CA (1) CA1048832A (fi)
DE (1) DE2607720A1 (fi)
FI (1) FI59435C (fi)
FR (1) FR2302378A1 (fi)
NO (1) NO147279C (fi)
SE (1) SE432118B (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI58020C (fi) * 1976-02-09 1980-11-10 Ahlstroem Oy Foerfarande och anordning foer torkning av ett cellulosahaltigt fibermaterial
GB1590704A (en) * 1976-11-23 1981-06-10 Defibrator Ab Method end device for the continuous production of pulp from fibrous lignocellulosic materials
DE2713300A1 (de) * 1977-03-25 1978-10-05 Courtaulds Ltd Verfahren zur herstellung von trockenem zellstoff
US4247362A (en) * 1979-05-21 1981-01-27 The Buckeye Cellulose Corporation High yield fiber sheets
US4343680A (en) * 1981-03-06 1982-08-10 International Paper Company Hydrophobic oleophilic wood pulp
US4468428A (en) * 1982-06-01 1984-08-28 The Procter & Gamble Company Hydrophilic microfibrous absorbent webs
DK150210C (da) * 1984-10-01 1987-06-22 Peter Dalkiaer Fremgangsmaade til fremstilling af en vaeskeabsorberende pude, isaertil brug i bloede hygiejneartikler og sanitaere produkter
ZA92308B (en) 1991-09-11 1992-10-28 Kimberly Clark Co Thin absorbent article having rapid uptake of liquid
TW270882B (fi) * 1992-09-08 1996-02-21 American Cyanamid Co
JP2594507B2 (ja) * 1993-02-19 1997-03-26 北海道 油吸着材の製造方法およびその連続製造装置
CA2185542C (en) * 1994-03-18 2001-07-17 Michael Payne Fluid acquisition and distribution member for absorbent core
AU1987495A (en) * 1994-03-18 1995-10-09 Procter & Gamble Company, The Preparing individualized polycarboxylic acid crosslinked cellulosic fibers
KR100357846B1 (ko) * 1994-03-24 2003-02-14 더 프록터 앤드 갬블 캄파니 열처리된리그닌고함량셀룰로오즈성섬유
US5871160A (en) * 1997-01-31 1999-02-16 Dwyer, Iii; Edward J. Apparatus and associated method for derfibering paper or dry pulp
US6059924A (en) * 1998-01-02 2000-05-09 Georgia-Pacific Corporation Fluffed pulp and method of production
JP2004534653A (ja) * 2001-07-17 2004-11-18 ジー−ウェイ リャン 天然有機物質の親水性/疎水性特性を変化させるための酸化的熱化学乾燥プロセス
US6769199B2 (en) 2001-10-30 2004-08-03 Weyerhaeuser Company Process for producing dried singulated cellulose pulp fibers using a jet drier and injected steam and the product resulting therefrom
US6782637B2 (en) 2001-10-30 2004-08-31 Weyerhaeuser Company System for making dried singulated crosslinked cellulose pulp fibers
US7018508B2 (en) * 2001-10-30 2006-03-28 Weyerhaeuser Company Process for producing dried singulated crosslinked cellulose pulp fibers
US7334347B2 (en) * 2001-10-30 2008-02-26 Weyerhaeuser Company Process for producing dried, singulated fibers using steam and heated air
US6862819B2 (en) 2001-10-30 2005-03-08 Weyerhaeuser Company System for producing dried singulated cellulose pulp fibers using a jet drier and injected steam
US6748671B1 (en) * 2001-10-30 2004-06-15 Weyerhaeuser Company Process to produce dried singulated cellulose pulp fibers
WO2011085038A1 (en) * 2010-01-06 2011-07-14 Sustainable Health Enterprises (She) Highly absorbent and retentive fiber material
US8663427B2 (en) 2011-04-07 2014-03-04 International Paper Company Addition of endothermic fire retardants to provide near neutral pH pulp fiber webs
WO2012018746A1 (en) 2010-08-03 2012-02-09 International Paper Company Addition of endothermic fire retardants to provide near neutral ph pulp fiber webs
WO2012018749A1 (en) 2010-08-03 2012-02-09 International Paper Company Fire retardant treated fluff pulp web and process for making same
US8388807B2 (en) 2011-02-08 2013-03-05 International Paper Company Partially fire resistant insulation material comprising unrefined virgin pulp fibers and wood ash fire retardant component
CN103850145A (zh) * 2014-03-07 2014-06-11 北京正利恒丰浆纸有限公司 一种本色绒毛浆及其制备方法
CN107988838A (zh) * 2017-10-23 2018-05-04 灵璧县楚汉风纸业有限公司 一种蓬松的生活用纸生产工艺
FI20206014A1 (fi) * 2020-10-15 2022-04-16 Upm Kymmene Corp Menetelmä modifioidun massan valmistamiseksi

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE596223C (de) * 1931-09-30 1934-05-02 Cellufoam Corp Verfahren zur Herstellung von Zellstoffwatte oder eines zellstoffwatteaehnlichen Erzeugnisses
DE1245537B (de) * 1954-12-17 1967-07-27 Kimberly Clark Co Scheidentampon
US3069784A (en) * 1958-05-19 1962-12-25 Courtaulds Ltd Preparation of wood pulp
US3023140A (en) * 1958-11-24 1962-02-27 Bauer Bros Co Pulp bleaching
DE1218868B (de) * 1961-01-31 1966-06-08 Weyerhaeuser Co Verfahren zum Abtrennen von Einzelfasern und Faserbuescheln zur Herstellung von Faserplatten, Formteilen, festem Papier u. dgl.
US3414469A (en) * 1965-08-19 1968-12-03 West Virginia Pulp & Paper Co Treatment of flash dried pulp to reduce nodules therein
US3492199A (en) * 1966-10-04 1970-01-27 Fmc Corp Bleaching fluffed mechanical wood pulp with hydrogen peroxide
US3556931A (en) * 1968-04-22 1971-01-19 Kimberly Clark Co Manufacture of cellulosic fluffed sheet
US3617439A (en) * 1969-01-02 1971-11-02 Buckeye Cellulose Corp Process for improving comminution pulp sheets and resulting air-laid absorbent products
US3661154A (en) * 1969-05-26 1972-05-09 David Torr Water-absorbing material
US3627630A (en) * 1969-12-04 1971-12-14 Beloit Corp Method of flash drying pulp
NO136583C (no) * 1974-09-12 1984-06-07 Papirind Forskningsinst Mekanisk tremasse med hoey absorpsjonshastighet, samt fremgangsmaate for fremstilling derav
SE399574C (sv) * 1974-12-05 1982-05-04 Moelnlycke Ab Sett for framstellning av fluffmassa

Also Published As

Publication number Publication date
JPS6029773B2 (ja) 1985-07-12
SE7502156L (sv) 1976-08-27
FI59435B (fi) 1981-04-30
NO760592L (fi) 1976-08-27
US4065347A (en) 1977-12-27
JPS51109301A (fi) 1976-09-28
NO147279C (no) 1983-03-09
FR2302378B1 (fi) 1982-08-20
CA1048832A (en) 1979-02-20
DE2607720A1 (de) 1976-09-09
SE432118B (sv) 1984-03-19
FR2302378A1 (fr) 1976-09-24
FI760488A (fi) 1976-08-27
NO147279B (no) 1982-11-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI59435C (fi) Mekanisk fluffmassa och foerfarande foer framstaellning av denna
US20190284760A1 (en) Method And System For Producing Market Pulp And Products Thereof
US4247362A (en) High yield fiber sheets
CA2181163C (en) Cold caustic extraction of pulps for absorbent products
US5068009A (en) Method of producing fluff pulp with improved defibration properties
FI66925C (fi) Foerfarande foer behandling av vedflis
US4081316A (en) Method for producing fluffed pulp
US6059924A (en) Fluffed pulp and method of production
US4116758A (en) Method of producing high yield chemimechanical pulps
WO2022138870A1 (ja) フラッフパルプ用パルプシート
Westermark et al. Influence of ray cells on the bleachability and properties of CTMP and kraft pulps
FI61211C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en hoegutbytesmassa laemplig foer absorptionsprodukter
JPH05501431A (ja) パルプにおける樹脂の加水分解
US20200240078A1 (en) Method And System For Dewatering And Controlling Foam In Pulp And Paper Processes
CA3197597A1 (en) Non-wood pulp having high brightness and low debris
FI57454C (fi) Framstaellning av foerbaettrad hoegutbytesmassa
Mobarak et al. Fibreboard from exotic raw materials. I. Hardboard from rice straw pulps
EP4025738A1 (en) Fluff pulp
CN118019889A (zh) 一种利用非木本植物原料生产化学热机械纤维纸浆的方法,以及一种通过所述方法生产所述纸浆的自动化生产线

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MOELNLYCKE AB