FI58413C - Saett att framstaella en elektrisk foerbindning och foerbindningsdon foer genomfoerande av saettet - Google Patents

Saett att framstaella en elektrisk foerbindning och foerbindningsdon foer genomfoerande av saettet Download PDF

Info

Publication number
FI58413C
FI58413C FI2209/73A FI220973A FI58413C FI 58413 C FI58413 C FI 58413C FI 2209/73 A FI2209/73 A FI 2209/73A FI 220973 A FI220973 A FI 220973A FI 58413 C FI58413 C FI 58413C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fingers
sleeve
wire
base
notch
Prior art date
Application number
FI2209/73A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI58413B (fi
Inventor
Leslie Alan Anderson
Jr George Hails Foster
Frederick Robert Deak
John Maury Gentry
Original Assignee
Amp Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Amp Inc filed Critical Amp Inc
Application granted granted Critical
Publication of FI58413B publication Critical patent/FI58413B/fi
Publication of FI58413C publication Critical patent/FI58413C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R4/00Electrically-conductive connections between two or more conductive members in direct contact, i.e. touching one another; Means for effecting or maintaining such contact; Electrically-conductive connections having two or more spaced connecting locations for conductors and using contact members penetrating insulation
    • H01R4/24Connections using contact members penetrating or cutting insulation or cable strands
    • H01R4/2495Insulation penetration combined with permanent deformation of the contact member, e.g. crimping
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T403/00Joints and connections
    • Y10T403/57Distinct end coupler
    • Y10T403/5761Interrupted periphery, e.g., split or segmental, etc.

Landscapes

  • Connections Effected By Soldering, Adhesion, Or Permanent Deformation (AREA)
  • Connections By Means Of Piercing Elements, Nuts, Or Screws (AREA)
  • Multi-Conductor Connections (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Manufacturing Of Electrical Connectors (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)

Description

raS^l M (11)iCUUJLUTUSJULKA.SU 504-1* flgljft LJ ' 1 UTLÄGGNI NGSSKMFT 0 1 0 (S1) Kv.ik.Va3 H 01 B 43/04 // H 01 B 4/24 SUO M I—FIN LAN D (21) ρ«^·»Λ«»*Μ-ρ«Μ«ΛΜβι«ΐι*β 2209/73 (22) H*Jc«mlsp<}vi—An*6knlng»dig 11.07.73 ^^ (23) AlkvpUvi—GIMgh«t*dt| 11.07.73
(41) Tullut lulkbukal — Bltvlt offwtllg 26.01.7U
P»tanttl. jm rekisterihallitut NihtMWpe*» j. kuuLHlotam pvm.-
Patent· och registerstyrelsan ' AmMcm uttagd oeh utUkrtfwn publkvnd 30.09.80 (32)(33)(31) •Vy»1·»/ *tuolk«it—Begird prlorim 25.07*72 USA(US) 27^931 (71) AMP Incorporated, Eisenhower Boulevard, Harrisburg, Pennsylvania, USA(US) (72) Leslie Alan Anderson, Winston-Salem, North Carolina, George Hails Foster, Jr., Winston-Salem, North Carolina, Frederick Robert Deak, Winston-Salem, North Carolina, John Maury Gentry, Winston-Salem,
North Carolina, USA(US) (Ik) Oy Kolster Ab (51+) Menetelmä sähkökytkennän muodostamiseksi ja johdinliitin menetelmän toteuttamiseksi - Sätt att framställa en elektrisk förbindning och förbindningsdon för genomförande av sättet US-patentissamme n:o 3 UlO 950 olemme kuvanneet menetelmää sähkökytkennän tekemiseksi sähköjohdon ja johdinliittimen välillä, joka käsittää metallisen sulku-hoikin, jossa menetelmässä kohdistetaan sulkupaine'hoikkiin hoikin pitänomaiseen pohjaan liitettyjen koukkusormien taivuttamiseksi kosketukseen johtimen pohjasta kauempana olevaan sivuun johtimen pakottamiseksi loveen, joka sijaitsee pohjasta kohoavassa kielessä, johtimen kytkemiseksi hoikkiin.
Mainitussa patenttiselityksessä kuvatun menetelmän mukaisesti johto pakotetaan loveen ulkoneman avulla, joka ulkonee hoikin sivuseinämästä ja joka pakotetaan kohti hoikin pohjaa sulkutoiminnan aikana hoikin sivuseinäosan avulla, josta ulko-nema on lyöty ulos. Tämän menetelmän haittana on se, että siinä tarvitaan verraten suurta sulkuvoimaa suljetun kytkennän saamiseksi ja että on käytettävä verraten suurta metallimäärää itse sulkuholkin valmistuksessa.
Keksinnön mukaisesti tämän selityksen ensimmäisessä kappaleessa olevan määritelmän mukainen menetelmä tunnetaan siitä, että kierretään pohjan kummallakin puolella olevia sormipareja saman johtimen pakottamiseksi samaan loveen poikkileikkauksessa nähtynä keskellä hoikkia siten, että sormien muodostamien koukkujen ulkopinnat tarttuvat johtimeen, jotka pinnat lopuksi tulevat pakotetuiksi alas seurauk- 2 5841 3 sena sulkutoimenpiteestä, niin että ne sijaitsevat loven suun ja sulkuholkin pohjan välissä.
Liittimen sulkemiseksi johdolle tarvitaan verraten pieni sulkuvoiraa ja tämän voi aikaansaada esim. tavallisella käsityökalulla tai pientehoisella, kone-käyttöisellä työkalulla, ja metallin määrää, jota tarvitaan sulkuholkin valmistuksessa, on vähennetty suhteessa mainitussa, tunnetussa menetelmässä käytettyyn sul-kuholkkiin. Se seikka, että kaksi sormea on sijoitettu kielen kummallekin puolelle ja aivan sen lähelle, varmistaa sen, että johto tulee pakotetuksi perille asti loveen ja että se pysyy siinä lujasti kiinni.
Sormet voi suunnitella niin, että ne ohjaavat johdon, joka on sijoitettu naarassulkiraeen, jota käytetään sulkutoiminnan suorittamiseksi, sormien välistä ja sisälle loveen. Lisäksi voidaan käyttää muita sormia, jotka suunnitellaan mieluiten keskittämään johdon suhteessa hoikkiin sulkutoiminnan aikana.
Jokaisen sormen voi kiertää yli niin, että sormen vapaan pään pinta koskettaa hoikin sivuseinämään, josta sormi ulkonee siten, että sormen mahdollinen höltyminen sulkutoiminnan jälkeen saa sormen pakottamaan johdon kohti loven pohjaa.
Keksintö koskee myös sähköliitintä, jota käytetään keksinnön menetelmän toteuttamiseksi ja joka käsittää metallisen sulkuholkin, jossa on pitkänomainen pohja, yhdessä tasossa ulottuva kieli, joka kohoaa pystysuorasti pohjasta niin, että kielen taso ulottuu poikittain pohjaan nähden, lovi, jonka aukko on kielen siinä reunassa, joka on kauimpana pohjasta ja joka ulottuu kohti pohjaa, sekä kaksi vastakkaista pystysormiparia, joissa kunkin parin toinen sormi on kytketty pohjan kuhunkin pitkittäisreunaan ja yksi sormipari sijaitsee kielen kummallakin puolella nähtynä poikkileikkauksessa hoikin läpi, joka kytkin tunnetaan siitä, että lovi sijaitsee keskellä kieltä, joka puolestaan sijaitsee keskellä pohjaa nähtynä poikkileikkauksessa hoikin läpi, että kummankin parin sormet sijaitsevat välin päässä kielestä mutta hyvin lähellä tätä katsottuna pohjan pituussuunnassa, jolloin kunkin sormen sisäänpäin ulottuva osa on taivutettu taipeesta alaspäin kohti pohjaa ja on sillä vapaa pää, joka sijaitsee taipeen ja pohjan välillä.
Sormien kaltevat, vapaat päät ohjaavat johtoa, kuten edellä mainittiin ja pakottavat johdon loven pohjalle sulkutoiminnan jälkeen, kuten on myös mainittu edellä.
Hoikin päässä voidaan myös käyttää vastakkaistai pystysormien muodostamaa paria, jossa sormet ovat lyhyempiä kuin ensiksi mainitut sormet ja niiden vinot päät ovat pitempiä kuin ensiksi mainittujen sormien, näiden päiden kytkiessä johdon vastakkaiset sivut sulkutoiminnan aikana johdon keskittämiseksi, kuten edellä mainittiin.
Johdon jännityksen vähentämiseksi on edullista käyttää toista ja samanlaista kieltä, jonka lovi on hieman laajempi kuin ensiksi mainitun kielen lovi, jolloin tämä lisäkieli on erityisen hyödyllinen silloin, kun johto on eristetty, koska lisäkielen loven seinämät tunkeutuvat eristyksen läpi, mutta ne eivät pureudu huomattavassa määrin metallijohtoon eristyksen alla, jolloin säilytetään johdon veto- , 5 8 4-13 y lujuus, mutta kielen litteiden pintojen kytkentä johdon eristystä vasten vastustaa johdon poistamista kytkimestä.
Keksinnön ymmärtämisen helpottamiseksi viittaamme nyt esimerkin muodossa oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää perspektiivikuvantoa sähkö&iitinnauhasta; kuvio 2 esittää suurennettua perspektiivikuvantoa nauhan liittimestä; kuvio 3 esittää perspektiivikuvantoa liittimestä suljettuna johtopariin; kuvio 4 esittää otsakuvantoa liittimestä sijoitettuna sulkualasimelle ja siinä näytetään sulkuväline, joka toimii yhdessä alasimen kanssa liittimen sulkemiseksi johdolle} kuviot 5-8 esittävät samanlaisia kuvastoja kuin kuvio 4t mutta ne näyttävät sulkutoiminnan peräkkäin seuraavat vaiheet, joista ensimmäinen vaihe on näytetty kuviossa 4} kuvio 9 esittää polkkileikkauskuvantoa pitkin kuvion 3 viivaa IX-IX; kuvio 10 esittää polkkileikkauskuvantoa pitkin kuvion 3 viivaa X-X; kuvio 11 esittää suurennettua pohjakuvantoa ylhäältä kuvion 2 näyttämästä liittimestä; ja kuviot 12-15 esittävät perspektiivikuvantoja liittimen muunnoksista.
Ensiksi viittaamme kuvioihin 2,4 ja 11.
Liitin 2 sisältää suurin piirtein kanavan muotoisen, metallisen sulku-hoikin 4·jossa on pitkänomainen pohja 12, jonka vastakkaisista pitkittäisreunoista ulottuvat sivuseinämät 14 ja 14a, jotka on tehty samana kappaleena pohjan 12 kanssa. Sivuseinämät 14 ja 14a poikkeavat toisistaan hieman suunnassa pohjasta 12 pois. Sormiparit 26,26a; 28,28a; 50,30a; ja 32,32a, Jotka on tehty samana kappaleena sivuseinämien 14 Ja 14a kanssa, ulottuvat näiden sivuseinämien vapaista pitkittäisreunoieta. Eristysaineen kalvo 6, joka on esim. polyeteeni-tereftalaattia on sidottu hoikin 4 ulkopintaan ja kalvon 6 osat 5 ulottuvat akslaalisesti hoikin 4 päiden ohi ja kalvon 6 osat 7 ulottuvat sormien ohi poispäin pohjasta 12. Kalvon 6 pitkittäisreunoisea on tehty kaksi akslaalisesti suunnattua keskipykälää 46. Hoikissa 4 on pykälien 46 molemmin puolin kaksi pystykieltä 16 ja 16, joiden keskilovi 20 avautuu kielen reunaan, joka on kaukana pohjasta 12, ja kielessä 16 on samanlainen lovi 23, joka on kuitenkin hieman leveämpi kuin lovi 20. Kunkin loven 20 ja 23 pohja on pohjan 12 ja sivusei-nämien 14 jm 14a pitkittäiereunojen välissä. Kussakin lovessa 20 ja 23 on levitetty, johdon ohjaava suu 24· Sormet 26,26a,28,28a,30 ja 30a ovat samanlaisia. Kuten kuvio 4 näyttää, on kussakin soxmessa osa 34, joka ulottuu ko. sivusei-nämäetä 14 tai 14a ja on tämän kanssa samassa tasossa, ja pää 36, joka on kytketty osaan 34 käyrällä 36 ja joka ulottuu sisäänpäin hoikissa 4 ja on vinosti käyrästä 58 kohti pohjaa 12.
Kukin sormipari 28 ja 28a on sijoitettu näiden kielien yhden parin kielien 16 ja 18 välille (kuten kuvio 11 näyttää parhaiten), jolloin parin kum- 4 5841 3 äänkin sormen leveys on pienempi kuin näiden kielien välimatka, matta sormet ovat aivan lähellä kieliä pohjan 12 pituussuunnassa. Jokainen sormipari 26 ja 26a on sijoitettu lovien 4Θ ja yhden kielen 18 välille niin, että ne ovat lähempänä kieltä 18 kuin lovia 4Θ, niin kuin nähdään kytkimen aksiaalisessa suunnassa, ja ne ovat aivan lähellä kieltä 18. Kukin sormipari 30 ja 30a sijaitsee yhden kielen 16 sillä puolella, joka on vastapäätä pykäliä 48, ja välimatkan päässä tästä kielestä, mutta aivan lähellä sitä. Kumpikin sormi-pari 32 ja 32a sijaitsee hoikin 4 toisessa päässä ja nämä sormet ovat saman-laosia kuin muut sormet mutta hieman lyhyempiä. Sormien 32 ja 32a päät 42 ja 42a ovat myös hieman pitempiä kuin muiden sormien päät 36 ja ne ulottuvat täten» pitemmälle sisäänpäin hoikissa 4*
Kytkin 2 on tarkoitettu suljettavaksi, kuten kuvio 3 näyttää, kahden johdon 8 ja 10 päihin, jolloin johdon pää on pykälien 40 kummallakin puolella. Sulkutoimintaa kuvataan kuitenkin seuraavassa vain johdon 8 yhteydessä.
Kuvio 4 näyttää kytkimen 2 sijoitettuna kytkimen sulkualasimen 56 työ-pinnalle, jolloin kytkimen pohja lepää pinnalla 58· Naarassulkimessa 34» joka toimii yhdessä alasimen 36 kanssa, on ontelo 37» jossa on ylöspäin nähtynä kuviossa 4 voimakkaasti konvertoivat ulommat pinnat 60, jotka yhtyvät slsem-piin pintoihin 62, jotka konvertoivat vain vähän ylöspäin (kuviossa 4 nähtynä) ja yhtyvät kaarimaisiin pohjapintoihin 64, jotka toimivat yhdessä muodostaen keskipiikin 66.
Kytkimeen 2 suljettava johto 8 näytetään aivanpiikin 66 alla (kuviossa 4 nähtynä). Johdossa 8 on keskellä sähkön johtava sydän 70 ja eristys 68 ympäröi sydäntä 70.
Kun suljin 34 siirretään kohti alasinta 36 kytkimen 2 sulkemiseksi johdolle 8, muuttavat sormien osat 36 johdon 6 sijainnin riippumatta sen alkusi-jainnista (jonka ei tarvitse olla kuvion 4 näyttämä), kunnes johto 8 sijaitsee kunkin sormiparin 26, 26a; 28,28a; ja 30,30a sormien päiden välissä, kuten näytetään kuviossa 3» ja sormien 32 ja 32a päiden 42 ja 42a yllä. Sulkutoimin-nan tässä vaiheessa ovat eulkimen kaarimaiset pinnat 64 kääntäneet ympäri eris-tyskalvon 6 osat 7» kuten kuvio 3 näyttää, ja kaikki sormet ja myöskin sivusei-nämät 14 ja 14a ovat taipuneet hieman sisäänpäin kytkimessä ulottuen suorassa kulmassa pohjaan 12 nähden.
Sulkutoiminnan jatkuessa päät 36 kytkevät johdon 8 yläpinnan (kuviot 6 ja 7) niin, että ne pakottavat tai "sullovat" johdon loveihin 20 ja 23 johdon ohjaavien suiden 24 avulla, kun sormet itse tulevat kierretyiksi yli eulkimen pintojen 64 vaikutuksesta. Kuvion 6 näyttämässä sulkutoiminnan vaiheessa sormien 32 ja 32a ovat 42 ja 42a ulottuvat keskenään yhdensuuntaisesti ja suorissa kulmissa pohjaan 12 nähden, näiden sormien vastakkaisten pintojen 43 ja 43a keskittäessä tarkasti johdon suhteessa loveihin 20 ja 23· Kaikki sormet tulevat kierretyiksi edelleen, kuten kuvio 7 näyttää, mutta tämä jatkunut kierty- 5 5841 3 minen tapahtuu vasta kun johto on pakotettu loveihin.
Sulkimen pinnat 64 kiertävät myös yli kalvon 6 osat 7» niin että nämä koskettavat toisiinsa keskellä kytkimessä, kuten kuvio 6 näyttää, minkä jälkeen osat 7 tulevat lukituiksi sormien vastakkaisten, kaarimaisten pintojen välille, kuten kuvio 7 näyttää.
Lovien 20 leveys on pienempi kuin johdon Θ sydämen 70 läpimitta, niin että kun johto pakotetaan tähän loveen, tunkeutuvat loven 20 reunat johdon eristyksen 68 läpi ja pureutuvat myöhemmin sydämeen 70, niin että saavutetaan hyvä sähkökytkentä sydämen 70 ja hoikin 4 kesken. Kun johto eitä vastoin pakotetaan loveen 23, joka on hieman leveämpi kuin lovi 20, niin tämän loven reunat, vaikka ne tunkeutuvat pienemmälle syvyydelle johdon sydämeen 70 kuin loven 20 reunat ja joka tapauksessa eivät niin paljon, että ne huonontaisivat sydämen 70 vetolujuutta.
Kuten kuvio 11 näyttää, on kaikki sormet järjestetty ja mitoitettu niin, että ne eivät häiritse kieliä 16 ja 18 sulkutoiminnan aikana. Tätä varten erityisesti on kunkin sormen 28 ja 28a leveys pienempi kuin kielien välimatka, jossa välissä nämä sormet sijaitsevat.
Riippuen johdon paksuudesta ja loven 20 leveydestä voidaan kielen 18 muotoa muuttaa oleellisesti sivuttain, so. loven 20 seinämät voi levittää pitkälle erilleen kielen kummallakin puolella. Kieli 20 näytetään kuvioissa 7 ja 8 oleellisesti vääristettynä ja tämä tila on seuraus siitä, että johdon paksuus on suuri suhteessa loven leveyteen. Kun johdon paksuus on pienempi , voi tämä loven 20 seinämien erilleen leviäminen olla tuskin nähtävissä.
Valmiissa, suljetussa kytkennässä sormet 28 ja 28a sijaitsevat kielien 16 ja 18 välissä ja näiden sormien vastakkaiset, kaarimaiset pinnat kytkevät tiukasti johdon eristyksen 68, kuten kuvio 9 näyttää. Sormet 26 ja 26a ja 3° ja 30a koskettavat samalla tavalla johtoon 8, mutta aksiaalisesti ulospäin kielistä 16 ja 18. Sormien 32 ja 32a kaarimaiset pintaosat koskettavat johdon pintaan kaukana osan 4 pohjasta 12 ja vähentävät näin jännitystä ja nämä sormet pitävät myös johdon keskitettynä suhteessa kytkimeen, niin että johto tulee ulos liittimestä keskellä, kuten kuvio 3 näyttää.
Liittimet valmistetaan nauhan muodossa automaattisen sulkulaitteen kanssa käytettäviksi, kuten kuvio 1 näyttää, jolloin kunkin kytkimen kalvo 6 on yhdistetty kummassakin päässä kantonauhaan 5°» niin että kytkimet ovat rinnakkain ja vierekkäin välimatkan päässä toisistaan nauhojen 50 yhteen liittäminä. Aluksi valmistetaan levymetallinauha litteiden työkappaleiden muodostaman nauhan muodostamiseksi, joista työkappaleista tehdään holkit 4* ja työkappalenauha sidotaan kalvoaineen yhtenäiseen nauhaan kantonauhojen 50 ja kytkimien kalvojen 6 muodostamiseksi. Sitten muovinauha katkaistaan vierekkäisten metallityö-kappaleiden välissä ja työkappaleet muovataan U-muotoon. Valmista liitinnauhaa voi käyttää esim. sulkulaitteessa, jota olemme kuvanneet ruotsalaisen patent-timme n:o 319 827 selityksessä. Pykälät 45 vastaanottavat laitteen 6 58413 syöttävän mekanismin ohjausrivan.
Sulkuholkit voi valmistaa mistä tahansa sopivasta metallinauhasta, esim. 3/4 kovasta messinkinauhasta (70 # kuparia - 30 56 sinkkiä) tai sopivasta fos-foripronssinauhasta. Kunkin liittimen kokonaispituus voi olla noin 2,4 «m, leveys noin Of46 cm ja kokonaiskorkeus noin Ot33 cm. Kun holkit 4 valmistetaan messingistä, voidaan käyttää metallia, jonka paksuus on noin 0,041 cm, ja liittimet ovat sopivia johtoja varten, joiden paksuus on amerikkalaisen AWG-standar-din mukaan 26-17·
Edellä kuvatun kytkimen eräs etu on se, että johto tulee ohjatuksi tarkasti loveihin 20 ja 23 kiertyneiden sormien varmistaessa sen, että johdot tulevat pakotetuiksi näiden lovien pohjiin asti, niin että varmistetaan paras kytkentä johtojen 6 ja 10 sydämien 70 ja metallisten sulkuholkkien 4 kesken. Kuvioissa 4-7 näytetään tapa, jolla kukin johto keskitetään suhteessa kytkimeen sulkutoiminnan aikana. Kun alasin 36 menee sulkimen 34 onteloon 37, on johdon liikuttava kuvion 3 näyttämään asentoon ja sulkimen 34 jatkettu liike saa aikaan sen, että se kiertää sormia ja ohjaa johtoa niin, että se tulee liikutetuksi tarkasti akseliinsa nähden sivuttain, kunnes se saavuttaa lovien pohjat. Koska kalvon 6 sisäpintaan koskettavat vain hoikin 4 tasaiset tai sileät, pyöristetyt pinnat, vältetään kalvon 6 murtuminen tai pahan ohentuminen, jolloin säilytetään kalvon 6 eristävät ominaisuudet.
Suljetussa kytkennässä kiertyneet sormet muodostavat jäykän, putkimaisen rakenteen, joka suojaa kieliä.
Koska sormiparit, jotka tulevat osaksi kierretyiksi, kun johto pakotetaan loveihin, sijaitsevat kielien kummallakin puolella, (ks. kuvioita 7 ja 8), nämä sormet vahvistavat kieliä, niin että nämä eivät taivu sivuttain johtojen sisäl-lepanon vaikutuksesta. Lisäksi muodostavat pohja 12, sivuBeinämät 14 ja kiertyneet sormet valmi ssa, suljetussa kytkennässä jäykän rakenteen, niin kuin käy ilmi kuvioista 9 ja 10.
Suljetussa kytkennässä ei esiinny suurta höltymistä, koska sormet ovat kiertyneet noin 360° verran, niin että, jos sormet höltyvät kiertyneistä asennoistaan, niin ne kohdistavat suuremman voiman johtoa vasten. Metallin takai-sinponnahduksen vaikutukset, so. yli joustorajansa rasitetun metalliosan jäljellä oleva joustavuus, on kompensoitu.
Voima, jota tarvitaan liittimen sulkemiseksi johdoille, on pienempi kuin se, jota tarvittaisiin, jos sormet korvattaisiin sivuseinämien jatkuvilla, levymäisillä yläosilla.
On todennäköistä, että johdon symmetrinen kuormitus sulkutoiminnan aikana vaikuttaa tarvittua sulkemisvoimaa vähentävästi.
Kalvon 6 voi korvata aallotetulla eristyskalvolla, jonka aallotus kulkee aksiaaliseeti liittimeen nähden, kuten kuvataan US patentin n:o 3· 621 117 selityksessä. Tällaisen aallotetun kalvon käyttöä voidaan pitää parempana, koe- 7 5841 3 ka aallotukset lukittuvat keskenään sormien vastakkaisten pintojen välissä sul-kutoiminnan aikana, niin että kalvo tulee kytketyksi tiukemmin suljettuun hoikkiin* Tällainen aallotettu kalvo voi myös mukautua sormien kiertymiseen, koska se voi pidentyä liittimen kehän suunnassa*
Viittaamme nyt kuvioihin 12-15· joissa käytetään aikaisemmissa kuvioissa käytettyjä viitenumerolta osoittamaan osia, joilla on sama tehtävä kuin aikaisemmissa kuvioissa.
Kuvio 12 näyttää liittimen, jolla on sama rakenne kuin edellä kuvatun liittimen toisella päällä, mutta jossa rengaskieli 76 on tehty samana kappaleena sulkuholkin kanssa ja jota liitintä käytetään yhdenjohdon kytkemiseksi pulttiin, joka viedään rengaskielen 76 aukon läpi*
Kuvion 15 mukaisesti liitin on hieman lyhyempi kuin se, jota on kuvattu kuvioihin 1-11 viitaten, johdon määrättyyn paksuusalueeseen nähden ja siitä on jätetty pois kaksi sormiparia.
Kuvion 14 mukaisesti on sulkuholkin kummassakin päässä yksi kieli ja vain kaksi sormiparia on yhdistetty kummankin kielen kielen kanssa, minkä vuoksi liitin on lyhyempi johdon määrättyyn paksuusalueeseen nähden kuin kuvion 13 liitin.
Sivuseinämät 14 ja 14a on jätetty pois tairion 15 mukaisessa liittimessä ja sormet ulottuvat suoraan sulkuholkin pohjasta. Yhden lovetun kielen kanssa on yhdistetty kaksi sormiparia. Sulkuholkilla voi olla eristyskalvo tai se voi olla ilman sitä, kuten on näytetty.

Claims (4)

5841 3
1. Menetelmä sähkökytkennän muodostamiseksi sähköjohtimen ja sähköliittimen välillä, joka käsittää metallisen sulkuholkin, jossa menetelmässä kohdistetaan sulkupaine hoikkiin hoikin pitkänomaiseen pohjaan liitettyjen koukkusormien taivuttamiseksi kosketukseen johtimen pohjasta kauempana olevaan sivuun johtimen pakottamiseksi loveen, joka sijaitsee pohjasta kohoavassa kielessä, johtimen kytkemiseksi hoikkiin, tunnettu siitä, että kierretään pohjan (12) kummallakin puolella olevia sormipareja (26 ja 28; 26a ja 28a) saman johtimen pakottamiseksi samaan loveen (20) poikkileikkauksessa nähtynä keskellä hoikkia (4) siten, että sormien muodostamien koukkujen (36) ulkopinnat tarttuvat johtimeen, jotka pinnat lopuksi tulevat pakotetuiksi alas seurauksena sulkutoimenpiteestä, niin että ne sijaitsevat loven suun (2*+) ja sulkuholkin (4) pohjan (12) välissä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jokainen sormi (26 ja 28; 26a ja 28a) sulkutoimenpiteen aikana muodostetaan olennaisesti ympyränmuotoiseksi, nähtynä poikkileikkauksessa sulkuholkin (4) läpi, niin että näiden sormien vapaan pääteosan (35) vapaa päätypinta tarttuu sulkuholkin (4) sivuseinämään (14 tai 14a).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän suorittamiseen käytettävä sähköliitin, joka käsittää metallisen sulkuholkin, jossa on pitkänomainen pohja, yhdessä tasossa ulottuva kieli, joka kohoaa pohjasta niin, että kielen taso on poikittain pohjaan nähden, loven, joka avautuu kielen siihen reunaan, joka on kauimpana pohjasta, ja joka ulottuu kohti pohjaa, ja kaksi pystysormiparia, joissa kummankin parin yksi sormi on yhdistetty pohjan kuhunkin pitkittäisreunaan, ja on siinä osa, joka osoittaa pohjasta poispäin ja on yhdistetty sormen jäljellä olevaan osaan holkkiaineen taipeella, ja ulottuu sisäänpäin hoikkiin, jolloin yksi sormipari sijaitsee kielen kummallakin puolella, nähtynä poikkileikkauksessa hoikin läpi, tunnettu siitä, että lovi (20) sijaitsee keskellä kieltä (18), joka puolestaan sijaitsee keskellä pohjaa (12) nähtynä poikkileikkauksessa hoikin läpi (4), että kummankin parin sormet sijaitsevat välin päässä kielestä (18) mutta hyvin lähellä tätä katsottuna pohjan (12) pituussuunnassa, jolloin kunkin sormen (26 ja 28; 26a ja 28a) sisäänpäin ulottuva osa (35) on taivutettu taipeesta (38) alaspäin kohti pohjaa (12) ja on sillä vapaa pää, joka sijaitsee taipeen (38) ja pohjan (12) välillä. 9 58413
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen liitin, jossa on lisäpari sormia, joka sijaitsee jommankumman ensinmainitun sormiparin ja hoikin pään välillä, tunnettu siitä, että lisäparin sormet (32 ja 32a) ovat samanlaiset kuin ensinmainittujen sormiparien sormet (26 ja 28; 26a ja 28a) mutta niiden vapaat pääteosat sijaitsevat lähempänä pohjaa kuin ensinmainittujen sormien (26 ja 28; 26a ja 28a) vapaat pääteosat (36), ja että lisäsormien (32 ja 32a) vapaat pääteosat (40 ja 42) ovat pitemmät kuin ensinmainittujen sormien (26 ja 28; 26a ja 28a) vapaat pääteosat.
FI2209/73A 1972-07-25 1973-07-11 Saett att framstaella en elektrisk foerbindning och foerbindningsdon foer genomfoerande av saettet FI58413C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US27493172A 1972-07-25 1972-07-25
US27493172 1972-07-25

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58413B FI58413B (fi) 1980-09-30
FI58413C true FI58413C (fi) 1981-01-12

Family

ID=23050204

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI2209/73A FI58413C (fi) 1972-07-25 1973-07-11 Saett att framstaella en elektrisk foerbindning och foerbindningsdon foer genomfoerande av saettet

Country Status (33)

Country Link
US (1) US3767841A (fi)
JP (1) JPS5632751B2 (fi)
AR (1) AR196021A1 (fi)
AT (1) AT339981B (fi)
AU (1) AU473937B2 (fi)
BE (1) BE802415A (fi)
BG (1) BG28859A3 (fi)
BR (1) BR7305577D0 (fi)
CA (1) CA990377A (fi)
CH (1) CH584463A5 (fi)
CS (1) CS167394B2 (fi)
DD (1) DD108413A5 (fi)
DK (1) DK149291C (fi)
ES (2) ES417235A1 (fi)
FI (1) FI58413C (fi)
FR (1) FR2197254B1 (fi)
GB (1) GB1391158A (fi)
HK (1) HK21579A (fi)
HU (1) HU169016B (fi)
IE (1) IE39062B1 (fi)
IL (1) IL42630A (fi)
IT (1) IT1003099B (fi)
LU (1) LU68030A1 (fi)
NL (1) NL151222B (fi)
NO (1) NO132011C (fi)
PH (1) PH10715A (fi)
PL (1) PL97787B1 (fi)
RO (1) RO72372A (fi)
SE (1) SE379609B (fi)
SU (1) SU542486A3 (fi)
TR (1) TR17969A (fi)
YU (1) YU36422B (fi)
ZA (1) ZA734554B (fi)

Families Citing this family (34)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3924923A (en) * 1973-06-08 1975-12-09 Amp Inc Flat cable electrical connections and methods of making same
US3962901A (en) * 1973-09-20 1976-06-15 Amp Incorporated Electrical connector tap assembly apparatus
US3874764A (en) * 1973-10-31 1975-04-01 Amp Inc Lead assembly
FR2285000A1 (fr) * 1974-09-13 1976-04-09 Itt Produits Ind Element de contact electrique a dispositif de raccordement de cable sans denudage
US3993391A (en) * 1975-09-19 1976-11-23 Itt Industries, Inc. Electrical contact for stripless cable connections
GB1500303A (en) * 1975-10-08 1978-02-08 Carr Fastener Co Ltd Electrical connection assemblies
US4080157A (en) * 1976-06-14 1978-03-21 Albertson Quinton B Welding torch lighter
JPS5465393U (fi) * 1977-10-19 1979-05-09
JPS5821386B2 (ja) * 1979-09-14 1983-04-28 松下電工株式会社 配線器具の端子
US4270828A (en) * 1979-10-22 1981-06-02 General Electric Company Improved capacitor lead clips
JPS56121271A (en) * 1980-02-29 1981-09-24 Matsushita Electric Works Ltd Electric connection terminal
DE3043209C2 (de) * 1980-11-15 1983-01-05 Minnesota Mining and Manufacturing Co., 55133 Saint Paul, Minn. Preßverbinder für elektrische Leitungen
US4472596A (en) * 1982-07-30 1984-09-18 At&T Technologies, Inc. Electrical connector
FR2565421B1 (fr) * 1984-05-30 1987-09-04 Proner Sa Ets Perfectionnements aux futs a sertir pour contacts electriques
US4643507A (en) * 1985-04-25 1987-02-17 Amp Incorporated Electrical terminal with wire receiving slot
JPS6237890A (ja) * 1985-08-09 1987-02-18 富士通株式会社 コネクタの製造方法
JPH0524131Y2 (fi) * 1986-11-07 1993-06-18
US4948382A (en) * 1988-12-06 1990-08-14 Amp Incorporated Miniature insulation displacement electrical contact
DE4339749A1 (de) * 1993-11-22 1995-05-24 Grote & Hartmann Crimp sowie Crimpoberstempel zur Herstellung des Crimps und Verfahren zur Herstellung des Crimpoberstempels
FR2751723B1 (fr) * 1996-07-26 1998-09-11 Metal Deploye Sa Eclisse d'assemblage pour troncons de chemins de cables et troncons de chemins de cables obtenus
US5833488A (en) * 1996-12-19 1998-11-10 Ut Automotive Dearborn, Inc. Bladed wire connector and method for forming same
DE19812093C1 (de) * 1998-03-19 1999-10-07 Framatome Connectors Int Crimpverbindung
US7179116B2 (en) * 2004-06-07 2007-02-20 Simpler Networks Inc. Collapsing bridge crimp
JP4800053B2 (ja) * 2006-02-01 2011-10-26 矢崎総業株式会社 シールド電線の接続構造
US7806583B2 (en) * 2006-02-17 2010-10-05 Fred Oswald Clamping mechanism
JP5107693B2 (ja) * 2007-12-21 2012-12-26 タイコエレクトロニクスジャパン合同会社 圧着構造及び圧着方法
JP5058082B2 (ja) * 2008-06-18 2012-10-24 株式会社オートネットワーク技術研究所 端子金具及び端子付き電線
JP4996553B2 (ja) * 2008-06-20 2012-08-08 株式会社オートネットワーク技術研究所 端子金具及び端子付き電線
JP5800590B2 (ja) 2011-06-17 2015-10-28 矢崎総業株式会社 電線接続端子および当該電線接続端子を備えたワイヤハーネス
US9004937B2 (en) * 2012-08-30 2015-04-14 Zierick Manufacturing Corporation Surface mount/through-hole crimp piercing zipcord connector
JP6060015B2 (ja) * 2013-03-19 2017-01-11 矢崎総業株式会社 圧着端子の電線に対する圧着構造
JP6024609B2 (ja) * 2013-07-09 2016-11-16 日立金属株式会社 集配電リング
JP6265963B2 (ja) * 2015-11-30 2018-01-24 矢崎総業株式会社 端子金具の接続方法
JP6559739B2 (ja) * 2017-06-26 2019-08-14 矢崎総業株式会社 電線と端子との接続構造および電線と端子との接続方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2783447A (en) * 1956-03-15 1957-02-26 Aircraft Marine Prod Inc Electrical connector
US3320354A (en) * 1965-02-15 1967-05-16 Amp Inc Insulation piercing electrical connection
US3410950A (en) * 1966-06-01 1968-11-12 Amp Inc Insulated moisture-proof connecting device

Also Published As

Publication number Publication date
AU5750573A (en) 1975-01-09
DK149291B (da) 1986-04-21
JPS4945386A (fi) 1974-04-30
SU542486A3 (ru) 1977-01-05
YU198073A (en) 1981-11-13
AU473937B2 (en) 1976-07-08
FR2197254B1 (fi) 1979-03-16
US3767841A (en) 1973-10-23
ES417235A1 (es) 1976-02-16
HK21579A (en) 1979-04-06
NO132011C (fi) 1975-09-03
PH10715A (en) 1977-08-25
NL7310121A (fi) 1974-01-29
JPS5632751B2 (fi) 1981-07-29
PL97787B1 (pl) 1978-03-30
DK149291C (da) 1986-11-03
TR17969A (tr) 1976-08-10
BE802415A (fr) 1974-01-16
ZA734554B (en) 1974-06-26
HU169016B (fi) 1976-09-28
RO72372B (ro) 1983-01-30
ATA632273A (de) 1977-03-15
IE39062L (en) 1974-01-25
NL151222B (nl) 1976-10-15
SE379609B (fi) 1975-10-13
YU36422B (en) 1983-06-30
FR2197254A1 (fi) 1974-03-22
ES204180Y (es) 1976-05-01
ES204180U (es) 1976-01-16
BG28859A3 (en) 1980-07-15
DD108413A5 (fi) 1974-09-12
IT1003099B (it) 1976-06-10
DE2336413A1 (de) 1974-04-11
CH584463A5 (fi) 1977-01-31
AT339981B (de) 1977-11-25
BR7305577D0 (pt) 1974-08-22
IE39062B1 (en) 1978-08-02
CS167394B2 (fi) 1976-04-29
RO72372A (ro) 1983-02-01
LU68030A1 (fi) 1973-09-17
NO132011B (fi) 1975-05-26
FI58413B (fi) 1980-09-30
GB1391158A (en) 1975-04-16
IL42630A0 (en) 1973-08-29
AR196021A1 (es) 1973-11-23
DE2336413B2 (de) 1975-10-02
CA990377A (en) 1976-06-01
IL42630A (en) 1975-07-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI58413C (fi) Saett att framstaella en elektrisk foerbindning och foerbindningsdon foer genomfoerande av saettet
KR0140087B1 (ko) 무납땜식 전기접속기
EP0001159B1 (en) Electrical connector
EP0095307B1 (en) Electrical wire connector
NO137571B (no) Deksel for et elektrisk kontaktstykke.
US7347716B2 (en) Connector arrangement for multi-conductor cables
CN100470931C (zh) 压力接合连接器
US4160573A (en) Flat cable connector
US6406323B2 (en) Multi wire insulation displacement contact and a method of making multi wire terminations
US4512619A (en) Insulation displacement terminal for an electrical connector _and environmental sealing means therefor
JPS6213795B2 (fi)
US7655863B2 (en) Multi-port compression connector with single tap wire access port
JPS63264880A (ja) 切断・クランプスリーブ接点
JPS6210883A (ja) 電線自動露出コネクタ
FI65149C (fi) Elektriskt kopplingsstycke
JPH04319275A (ja) 差込みコネクタ
US6361352B2 (en) Insulation-displacement connector
US3539707A (en) Electrical connector having unbonded insulation thereon
JPS63136479A (ja) ワイヤー接続装置
JPH0689748A (ja) 電気コネクタ
US20060030199A1 (en) Multi wire insulation displacement contact and a method of making multi wire terminations
EP0005350B1 (en) Terminal cover
WO1998054790A1 (en) Crimp connection for large conductors
JP3679185B2 (ja) 導体の圧着接続方法
FI59510B (fi) Aendkoppling foer bandledningar och foerfarande foer dess alstrande