FI57036C - Kopplingskrok i synnerhet foer ett trepunktsdragsystem i en traktor - Google Patents

Kopplingskrok i synnerhet foer ett trepunktsdragsystem i en traktor Download PDF

Info

Publication number
FI57036C
FI57036C FI753419A FI753419A FI57036C FI 57036 C FI57036 C FI 57036C FI 753419 A FI753419 A FI 753419A FI 753419 A FI753419 A FI 753419A FI 57036 C FI57036 C FI 57036C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hook
pin
locking
latch
support
Prior art date
Application number
FI753419A
Other languages
English (en)
Other versions
FI57036B (fi
FI753419A (fi
Inventor
Dieter Kunze
Original Assignee
Walterscheid Gmbh Jean
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19752510490 external-priority patent/DE2510490C3/de
Application filed by Walterscheid Gmbh Jean filed Critical Walterscheid Gmbh Jean
Publication of FI753419A publication Critical patent/FI753419A/fi
Publication of FI57036B publication Critical patent/FI57036B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI57036C publication Critical patent/FI57036C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01BSOIL WORKING IN AGRICULTURE OR FORESTRY; PARTS, DETAILS, OR ACCESSORIES OF AGRICULTURAL MACHINES OR IMPLEMENTS, IN GENERAL
    • A01B59/00Devices specially adapted for connection between animals or tractors and agricultural machines or implements
    • A01B59/002Details, component parts
    • A01B59/006Latched hooks
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60DVEHICLE CONNECTIONS
    • B60D1/00Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices
    • B60D1/01Traction couplings or hitches characterised by their type
    • B60D1/04Hook or hook-and-hasp couplings

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Soil Sciences (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Agricultural Machines (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Hooks, Suction Cups, And Attachment By Adhesive Means (AREA)
  • Snaps, Bayonet Connections, Set Pins, And Snap Rings (AREA)
  • Mechanical Operated Clutches (AREA)
  • Chairs For Special Purposes, Such As Reclining Chairs (AREA)

Description

RSrTl ΓβΊ m) kuulutusjulkaisu 5703,: WA BJ (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT D ' U 0 0 C /ar\ Patentti myönnetty 1C C6 1930 • #f3L VP (45)
Patent aeddelat ^ ^ (51) Kv.lk.'/lnt.il.* A 01 B 59/04- SUO M I—FI N LAND (*) Pttinttlhakiimif — P*t«ntM*eknlnf 7 5 3^19 (22) Htkaml*pJlvi — Ansttknlnftdag 0l*. 12.75 (23) Alkuptlvi— GUtlghittdag .12.75 (41) Tullut |ulklMk*l — Bllvlt offtntllg 12.09.76
Patentti- ja rekisterihallittu .... ...... .., .....
_ ' . (44) Nihtlviktlpanon jt kuul.|ulktltun pvm. —
Patent- och registerstyrelsen Ansakin utiigd oeh uti.skrift«n pubiicend 29.02.80 «τ' (32)(33)(31) Pyyditty ituolkiu*—Begird prlorltit 11.03.75
Saksan Liittotasavalta-Förbun dsrepubliken Tyskland(DE) P 2510490.9-21 (71) Jean Walterscheid GmbH, Hauptstrasse, 5204 Lohmar/Rhld. 1,
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Dieter Kunze, Siegburg, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (74) Oy Kolster Ab (54) Erikoisesti traktorin kolmipistevetojärjestelmään tarkoitettu kytkin-koukku - Kopplingskrok, i synnerhet för ett trepunktsdragsystem i en traktor Tämän keksinnön kohteena on maataloustraktorin kolmipistekiinnitykseen tarkoitettu kytkinkoukku, jossa on traktoriin kiinnitettävään laitteeseen, työvälineeseen tai vastaavaan kuuluvan kytkintapin kiinnittämistä varten koukun kytkin-kitaan automaattinen lukituslaite ja jossa on jousikuormitteinen salpa, joka on johdettu ulos koukun kidan suuntaan tarrauskoukun pesän aukon läpi ja jonka se osa, joka työntyy koukun kitaan, on muodoltaan nokkamainen omaten käyrän luki-tuspinnan ja vinosti kulkevan avauspinnan sekä tarrauskoukun pesään nivellu-toksella liitetyn käyttövivun, joka laakeroinnin välityksellä on yhdistetty luki-tuselimeen.
Tämän kaltaisessa tunnetussa säppisulussa (DE-hakemusjulkaisu 1 273 890) on puristusjousen avulla sulkuasennossa pidettävä sulkuelin, joka voidaan siirtää vapautusasentoon traktorin istuimelta käsin käytettävällä tangolla. Siinä on haittana se, että sulkuelin on muodostettu ympyränkaaren muotoiseksi ja on sijoitettu ympyräkaaren muotoiseen ohjauskanavaan, jossa sulkuelimeen vaikuttaa puristus-jousi, joka painaa sitä tarrauskoukun kitaan. Tämän vuoksi sulkuelintä ei voida siirtää suoraviivaisesti vetolaitteen avulla niin, ettei sulkuelin luisuisi kulmittain tai takertuisi ohjaimiinsa. Näin ollen 57036 2 sulkuelintä siirretään ulkopuolisen mekanismin avulla pitkin ympyrän-kehäviivaa tarrauskoukun lukituksen avaamiseksi. Siihen ei ole myöskään varattu minkäänlaista varmistusta estämään sulkuelimen arvaamatonta, työvälineen tapin kiertoliikkeen aiheuttamaa avautumista. Toivottua sulkuelimen muotoilun avulla aikaansaatavaa itsejarrutus-ta haittaa suuresti myös suunniteltu aukko sulkuelintä siirtämällä. Toisella esitetyllä suoran jousikuormitteisen sulkuelimen suoritusmuodolla on lukituksen itsestään tapahtuvan aukemisen eston varmistuksen suhteen samat puutteet.
Toinen säppisulku (julkaisu GB-PS 1 226 501) tunnetaan siitä, että se on jäykän, tarrauskoukulla varustetun kolmipistekytkinkehyk-sen yhteydessä, jolloin kehys on yhdistetty pystysuorien tukien alaosassa olevan porauksen avulla traktorissa olevien pallonivelien alaohjaustankoihin. Täten tosin taataan tarvittava, kytketyn laitteen suhteellinen liikkumavara traktorin suhteen, mutta siinä on kuitenkin haittana se, että kytketyn laitteen tapin kiertopiste on siirtynyt traktorista poispäin ja tästä on seurauksena merkittävä nostovoiman menetys.
Tarrauskoukun lukitus laite on asennettu vaikeasti luoksepääs-tävästi kytkinkehykseen ja on yhdistetty tangolla lukituksen avaus-vipuun, joka salvataan lukitustapahtumassa. Traktorinajajan on sitä varten astuttava alas ja käännettävä lukituksen avausvipua traktorin suuntaan. Samalla vedetään lukittu alapolvivipu sen keskinivelessä olevalla liitostangolla ylös kuolokohdasta. Sulkuvipuun yhdistetty alapolvivivun varsi vetää silloin sulkukappaleen tangentiaalisesti kytkintapin yli avoasentoon. Samalla kertaa kiertyy ylävipu niin paljon, että se lukittuu kuolokohtaan ja pitää lukituslaitteen avo-asennossa. Traktorinajajan pitää nyt mennä takaisin istuimelleen, laskea alaohjaustankoa niin paljon, että se irtoaa kytkintapista, vetää traktori irti työvälineestä ja tulla jälleen alas siirtämään lukittu yläpolvivipu pois kuolokohdasta, jotta alapolvivipu siirtäisi vääntöjousensa avulla lukituslaitteen jälleen käyttövalmiiksi seu-raavaa kytkentätapahtumaa varten.
Tämä haittaa sujuvaa työntekoa. Koska julkaisun GB-PS 1 226 501 mukainen lukituslaite käsittää useita yksittäisiä osia, vaikuttaa tämä asianlaita negatiivisesti valmistuskustannuksiin.
57036 Tämän keksinnön tehtävänä on parantaa maataloustraktorissa olevan kolmi-pistevetojärjestelmän lukituslaitteella varustettua, kiinnitettävien ja hinattavien työvälineiden kytkintapin kytkinkoukkua sillä tavalla, että se pysyy likaantuneenakin toimintakuntöisenä, että sen käyttö on mahdollista ajajan istuimelta käsin ilman suurta voiman käyttöä ja että avattu salpa siirtyy itsestään jälleen kytkentävalmiuteen ja pysyy varmasti lukitusasennossa, jolloin laitteen tulee olla rakenteeltaan tukeva, toiminnaltaan yksinkertainen ja valmistuskustannuksia säästävä.
Tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan siten, että työvälineen tapin ollessa - automaattisesti lukittuna, tämän tapin tukeutuessa avauspintaa vasten, lukitus-elin on liukuvasti tukeutuneena lukituspinnallansa ja ohjauspinnallansa koukun kidan ja tarrauskoukun pinnalla sijaitsevia vastaavia tukipintoja vasten, jolloin _ tukipinta on sovitettu laakeroinnin (laakeritapin) ja tukipinnan (kuvio 1 ja 3) väliin, ja että lukituselin ollessaan lukittuna on lukituspinnallaan, joka laakeroinnin suunnassa rajoittuu avauspintaan, tuettuna tarrauskoukun pesän tuki-pintaa vasten ja ohjauspinnal1aan tukipintaa vasten.
Tällöin on eduksi se, että lukitut työvälineiden tapit, jotka usein osoittavat lukituksen itseavaamistaipumuksia, kehittävät tarrauskoukun salvan avulla avautumisliikettä vastaan suunnatun momentin, jonka avulla estetään lukituksen haitallinen avautuminen.
Tämä vaikutus syntyy siten, että kulma, joka muodostuu toisaalta vivun akselin ja salvan käyttövivussa olevan nivelen kautta kulkevaksi ajatellun suoran ja toisaalta käyttövivussa olevan salvan nivelpisteen ja tarrauskoukun pesän ja salvan välisen tukipinnan kautta kulkevaksi ajatellun suoran väliin, suurenee työvälineen tapin vastalaakeriin salvan vastepinnan kosketuskohdan kautta kohdis-" tämän puristuksen ja kääntöpisteenä olevan laakeritapin ansiosta niin, että kulman muoto lähenee oikokulmaa.
Tällöin syntyy pakosta momentti, joka työntää salpaa yhä enemmän lukitus-suuntaan ja estää siten lukituksen itsestään avautumisen.
Keksinnön toisen tunnuksen mukaan on suunniteltu niin, että tukitappi ja lähellä tarrauskoukun pesän aukkoa sijaitseva tukipinta muodostavat koukkukitaan suuntautuvan tukipinnan.
Tällöin on edullista se, että salpa muodostaa avaustapahtumassa omassa kääntö-laakerissaan kiertyvää käyttövipua vedettäessä tukitapissa olevan tukipisteensä yläpuolelle pitkän vivun, kun salvan lukituspinta tukeutuu vastalaakerina olevaan tuki-pintaan, jolloin työvälineen tapin irrotus helpottuu. Samalla tekee salpa avauksen 57036 k kuluessa radiaalisen ja tangentiaalisen liikkeen työvälineen tapin suhteen, jolloin salpa irtoaa helposti myös kampeavasta työvälineen tapista. Tunnetuissa laitteissa on vain tangentiaalinen avausliike.
Keksinnön mukaisen kytkinkoukun suoritusmuotoesimerkki on esitetty piirustuksessa, jossa on: kuviossa 1 sivuleikkauskuva kytkentävalmiina olevasta kytkin-koukusta , kuviossa 2 sivuleikkauskuva kytkinkoukusta, johon on lukittu työvälineen tappi ja kuviossa 3 sivuleikkauskuva kytkentävalmiista kytkinkoukusta, jossa on edellistä syvemmälle järjestetty tukitappi.
Kolmipistevetojärjestelmän kytkinkoukun lukituslaite käsittää oleellisesti tarrauskoukun kidan 1, tarrauskoukun pesän 25 ja sulku-mekanismin. Tarrauskoukkuun 25 on laakeroitu kiertyvästi tarrauskoukun sisäke 21, jossa on koukun kita 27. Koukun kita vastaanottaa sisäänsä työvälineen tapin 11. Sulkumekanismi käsittää vetosilmukal-la 18 varustetun käyttövivun 3 kääntölaakerin 7 ja laakeritappiin 6 nivelletyn salvan 2, jonka loveuksessa on etumainen vastepinta 16, ohjauspinta 15 ja takimmainen vastepinta 17 ja joka on varustettu salpanokalla 19, joka työntyy aukon 26 läpi tarrauskoukun kitaan.
Salvan 2 etumaisella ala-alueella on käyräksi muodostettu lukitus-pinta 20, joka tässä tapauksessa nojaa työvälineen tapin vaippaan 24 tai lukituspinnan vastalaakeriin 23. Tarrauskitaan ulottuva salvan 2 yläsivu muodostaa salvan avauspinnan 12, johon liittyy käyrä vastepinta 1*4. Vastepintaa 14 vastaan on järjestetty vastalaakeriin 5 käyrä tukipinta 13. Laakeritapin 6 ja salvan nokan 19 väliin on järjestetty poikkileikkaukseltaan muuta osaa pienempi salvan keskialue 22. Salvan keskialueella 22 olevassa ulokkeessa on vetojousen 8 ylälaa-keri 9, kun taas jousen alalaakeri 10 on kiinnitetty tarrauskoukun pesään 25. Salvan 2 loveuksen 16, 15, 17 alueeseen kytkeytyy ohjaus-elementtinä oleva tukitappi H.
Toiminta a) Itsetoimiva lukitus
Kolmipistevetolaitetta kytkettäessä traktori peräytyy ja työntää lukituslaitteella varustetun tangon työvälineen kytkentäpisteen alle. Kun tankoa nostetaan, painuu työvälineen tappi 11 57036 tarrauskoukun 1 aukkoon ja kehittää mielivaltaisessa vaikutuspis-teessä salvan avauspintaan 12 kallistusmomentin tukitapin 4 suhteen, jolloin salpa 2 kiertyy tukitapin 4 ympäri ja tuloksena oleva, salvan lukituspintaan vaikuttava voima panee salvan liukumaan ylöspäin pitkin käyrää ohjauspintaa 15 käyttövipua 3 vastaan.
Laakeritappi 6 kiertyy käyttövivun 3 mukana pitkin ympyrän-kaarta kääntölaakerissa 7 ylöspäin. Ohjauspinnan 15 käyrän muodon ja laakerin 6 kääntölaakerin 7 ympäriohjauksen ansiosta piirtää salvan 2 salpanokka 19 käyrän, joka avaa koukun kidan 27 avauspin-taa 12 pitkin alaspäin liukuvalle työvälineen tapille 11.
Takimmainen vastepinta 17 muodostaa salvan 2 vasteen tukita-' piile 4 niin, ettei koukun takaseinä eikä myöskään tarrauskoukus sa 1 oleva tarrauskoukun sisäke kuormitu.
Kun työvälineen tappi 11 on painunut sisään, liukuu salpa 2 vastepintaa 14 ja tukipintaa 13 pitkin laakeritapin 6 ympäri kiertyen takaisin lähtöasentoonsa ja lukitsee tarrauskoukun 1. Vetojousen 8 ansiosta syntyy laakeritappia 6 ympäri kiertävä momentti niin, että salpa 2 joutuu sulkeutuessaan kosketukseen tuki- ja vastepin-tojen 13, 14 kanssa. Tämän johdosta kitkavoimat pienevät lukitus-vaiheen aikana ja myös lukitustapahtuman palautusvoima kasvaa.
b) Suljettu lukitus
Työvälineen tapin 11 aikaansaamat, salvan lukituspintaan 20 vaikuttavat voimat ja momentit pitävät tarrauskoukun 1 suljettuna vastalaakerin 5 käyrän tukipinnan 13 ja salvan 2 vastepinnan 14 kosketuspisteessä ja tukitapin 4 ja ohjauspinnanpinnan 15 ja etumaisen vastepinnan 16 kosketuspisteessä vaikuttavan staattisen tuennan avulla, sekä näiden pisteiden itsejarrutuksen avulla.
c) Salvan avaus Käyttövipuun 3 yhdistetty laakeritappi 6 liikkuu ylöspäin kääntölaakerin 7 ympäri vetosilmukkaan 18 pystysuoraksi tai vasemmalle tai oikealle aina 60°:n kulmaan saakka kallistuneeksi ajatellun suoran 7-8 suuntaa vaikuttavan voiman vaikutuksesta. Vetojousen 8 laakeritappiin 6 kehittämä momentti ohjaa laakeritapilla 6 käyttö-vipuun 3 liitetyn salvan 2 tuki- ja vastepintojen 13 ja 14 kosketus-pisteessä vastalaakeria 5 vastaan ja salpa päästää käyttövivun 3 ja ylös ohjattujen käyrien pintojen 13 ja 14 vaikutuksesta tarraus- 57036 6 koukun kitaan lukitun työvälineen tapin 11 vaapaaksi. Tällöin ei salpa kosketa lainkaan tukitappia jonka johdosta kitkavoima alenee avausvaiheen aikana, d) Yleistä
Jos vetojousi murtuu, pysyvät lukitus- ja avausmekanismit toimintakykyisinä. Tarvittavaa lukituksen avausvoimaa voidaan pienentää mielen mukaan vipuvartta 7-18 pidentämällä.
7 57036
Viitemerkkiluettelo 1 tarrauskoukku 2 salpa 3 käyttövipu 4 tukitappi 5 tukilaakeri 6 laakeritappi 7 kääntölaakeri 8 vetojousi 9 jousen ylälaakeri - 10 jousen alalaakeri 11 työvälineen tappi 12 salvan avauspinta 13 tukipinta 14 vastepinta 15 ohjauspinta 16 etumainen vastepinta 17 takimmainen vastepinta 18 vetosilmukka 19 salvannokka 20 salvan lukituspinta 21 tarrauskoukun sisäke 22 salvan keskialue 23 lukituspinnan vastalaakeri 24 työvälineen tapin vaippa 25 tarrauskoukun pesä ^ 26 aukko 27 koukun kita

Claims (2)

8 . . 57036
1. Maataloustraktorin kolmipistekiinnitykseen tarkoitettu kytkinkoukku, jossa on traktoriin kiinnitettävään laitteeseen, työvälineeseen tai vastaavaan kuuluvan kytkintapin kiinnittämistä varten koukun kytkinkitaan automaattinen luki-tuslaite ja jossa on jousikuormitteinen salpa, joka on johdettu ulos koukun kidan suuntaan tarrauskoukun pesän aukon läpi ja jonka se osa, joka työntyy koukun kitaan, on muodoltaan nokkamainen omaten käyrän lukituspinnan ja vinosti kulkevan avaus-pinnan sekä tarrauskoukun pesään nivelliitoksella liitetyn käyttövivun, joka laakeroinnin välityksellä on yhdistetty lukituselimeen, tunnettu siitä, että työvälineen tapin (11) ollessa automaattisesti lukittuna, tämän tapin (11) tukeutuessa avauspintaa (12) vasten, lukituselin (2) on liukuvasti tukeutuneena lukituspinnallansa (20) ja ohjauspinnallansa (15) koukun kidan (27) ja tarrauskoukun (25) pinnalla sijaitsevia vastaavia tukipintoja (23, k) vasten, jolloin tukipinta (h) on sovitettu laakeroinnin (laakeritapin 6) ja tukipinnan (23) (kuvio 1 ja 3) väliin, ja että lukituselin (2) ollessaan lukittuna on lukitus-pinnallaan (1 h-), joka laakeroinnin (6) suunnassa rajoittuu avauspintaan (12), tuettuna tarrauskoukun pesän (25) tukipintaa (13) vasten ja ohjauspinnallaan (15) tukipintaa (k) vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkinkoukku, tunnettu siitä, että tukitappi (U) ja lähellä tarrauskoukun pesän (25) aukkoa sijaitseva tukipinta (23) muodostavat koukkukitaan suuntautuvan tukipinnan.
FI753419A 1975-03-11 1975-12-04 Kopplingskrok i synnerhet foer ett trepunktsdragsystem i en traktor FI57036C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19752510490 DE2510490C3 (de) 1975-03-11 Kupplungshaken, insbesondere für ein Dreipunktgestänge eines Schleppers
DE2510490 1975-03-11

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI753419A FI753419A (fi) 1976-09-12
FI57036B FI57036B (fi) 1980-02-29
FI57036C true FI57036C (fi) 1980-06-10

Family

ID=5940999

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI753419A FI57036C (fi) 1975-03-11 1975-12-04 Kopplingskrok i synnerhet foer ett trepunktsdragsystem i en traktor

Country Status (22)

Country Link
US (1) US4014562A (fi)
JP (1) JPS51107904A (fi)
AT (1) AT338021B (fi)
BE (1) BE835561A (fi)
BR (1) BR7600214A (fi)
CA (1) CA1040678A (fi)
CH (1) CH603409A5 (fi)
CS (1) CS183833B2 (fi)
DD (1) DD123872A5 (fi)
DK (1) DK155631C (fi)
ES (1) ES442323A1 (fi)
FI (1) FI57036C (fi)
FR (1) FR2303459A1 (fi)
GB (1) GB1545122A (fi)
HU (1) HU170359B (fi)
IT (1) IT1053059B (fi)
NL (1) NL160763C (fi)
NO (1) NO138743C (fi)
PL (1) PL104558B1 (fi)
SE (1) SE428514B (fi)
SU (1) SU686607A3 (fi)
ZA (1) ZA757929B (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2545040C2 (de) * 1975-10-08 1977-09-22 Jean Walterscheid Gmbh, 5204 Lohmar Kupplungshaken, insbesondere für den Oberlenker eines Gestänges eines Ackerschleppers
DE2618332C2 (de) * 1976-04-27 1978-06-15 Jean Walterscheid Gmbh, 5204 Lohmar Kupplungshaken für ein Dreipunktgestänge an Ackerschleppern
DE2645479C2 (de) * 1976-10-08 1979-02-01 Jean Walterscheid Gmbh, 5204 Lohmar Kupplungshaken für die Unterlenker einer Dreipunktanhängevorrichtung an Ackerschleppern
DE2832367C2 (de) * 1978-07-22 1980-10-23 Jean Walterscheid Gmbh, 5204 Lohmar Kupplungshaken
US4398745A (en) * 1981-06-01 1983-08-16 International Harvester Co. Three point hitch lower link claw
DE3912414C1 (fi) * 1989-04-15 1990-06-13 Jean Walterscheid Gmbh, 5204 Lohmar, De
JPH0482314A (ja) * 1990-07-25 1992-03-16 Seiko Electronic Components Ltd 厚みすべり水晶振動子
JPH04135016U (ja) * 1991-05-31 1992-12-16 株式会社村田製作所 圧電共振部品
DE4315811C1 (de) * 1993-05-12 1995-01-19 Walterscheid Gmbh Gkn Kupplungshaken für die Unterlenker einer Dreipunktanbauvorrichtung eines Traktors
DE10347288A1 (de) * 2003-10-08 2005-06-16 Gkn Walterscheid Gmbh Kupplungshaken
JP3978731B2 (ja) * 2004-06-08 2007-09-19 株式会社デリカ 農業用トラクタの作業機連結装置
DK1852555T3 (da) * 2006-05-02 2012-10-08 Kinshofer Gmbh Sikkerhedslåseindretning til en lynkobling
DE202010016051U1 (de) * 2010-12-02 2012-03-05 Hans Sauermann Kupplungshaken für einen Unterlenker eines Ackerschleppers
CA3040259A1 (en) * 2015-02-10 2016-08-10 Power Pin Inc. Safety chain for towed vehicles
US11186129B1 (en) * 2018-05-11 2021-11-30 Premier Equipment, Inc. Towing coupler
US11318801B1 (en) * 2018-05-11 2022-05-03 Premier Equipment, Inc. Towing coupler with coupler closer
RU2752908C1 (ru) * 2020-09-09 2021-08-11 Общество с ограниченной ответственностью "Комбайновый завод "Ростсельмаш" Сменный элемент рычагов механизма навески косилки самоходной универсальной

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2429761A (en) * 1946-06-17 1947-10-28 Ketel Henry Pintle hook
US2783059A (en) * 1954-03-05 1957-02-26 John J Hartl Self-coupling wagon hitch
US2951711A (en) * 1956-06-28 1960-09-06 Karnath Kurt Trailer coupling for towing vehicles for hauling trailers whose pole is provided with a towing eye
DE1205395B (de) * 1959-05-29 1965-11-18 Rockinger Spezial Fab Joh Anhaengerkupplung
DE1557795A1 (de) * 1965-05-26 1970-07-30 Prillinger Hans Schnellkupplung fuer,mit Kupplungsbolzen versehene Anbaugeraete an Schlepper mit Hydraulik
DE1273890B (de) * 1966-07-02 1968-07-25 Fendt & Co Xaver Dreipunktgestaenge fuer einen Schlepper od. dgl.
US3531140A (en) * 1968-01-26 1970-09-29 Int Harvester Co Tractor quick hitch attachment
US3539203A (en) * 1969-04-04 1970-11-10 Allis Chalmers Mfg Co Draft hook latch

Also Published As

Publication number Publication date
DK155631C (da) 1989-09-18
PL104558B1 (pl) 1979-08-31
NO138743C (no) 1978-11-08
DK490275A (da) 1976-09-12
JPS6133521B2 (fi) 1986-08-02
GB1545122A (en) 1979-05-02
CS183833B2 (en) 1978-07-31
SU686607A3 (ru) 1979-09-15
AT338021B (de) 1977-07-25
FI57036B (fi) 1980-02-29
NO754211L (fi) 1976-09-14
BE835561A (fr) 1976-03-01
AU1013076A (en) 1976-11-18
HU170359B (fi) 1977-05-28
US4014562A (en) 1977-03-29
ATA768975A (de) 1976-11-15
CA1040678A (en) 1978-10-17
FR2303459B1 (fi) 1978-05-19
FI753419A (fi) 1976-09-12
ZA757929B (en) 1977-03-30
NL160763C (nl) 1979-12-17
ES442323A1 (es) 1977-04-01
BR7600214A (pt) 1976-09-14
NO138743B (no) 1978-07-31
IT1053059B (it) 1981-08-31
NL160763B (nl) 1979-07-16
NL7602514A (nl) 1976-09-14
DE2510490A1 (de) 1976-09-23
DE2510490B2 (de) 1977-02-24
JPS51107904A (en) 1976-09-24
CH603409A5 (fi) 1978-08-15
DD123872A5 (fi) 1977-01-19
SE7513679L (sv) 1976-09-13
SE428514B (sv) 1983-07-11
DK155631B (da) 1989-05-01
FR2303459A1 (fr) 1976-10-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI57036C (fi) Kopplingskrok i synnerhet foer ett trepunktsdragsystem i en traktor
EP1762404B1 (en) Implement quick coupler latch mechanism
US4424636A (en) Buckle fastener, notably for sports footwear
US6962377B2 (en) Driving rod lock for a sliding door
KR960007073B1 (ko) 통합된 캠 레버/핸들 로크 5톤형 히치
US4071263A (en) Coupling hook for a three-point connection on a tractor
US4398745A (en) Three point hitch lower link claw
CZ96794A3 (en) Connecting hook for lower guides of a tractor three-point mounting
EP1216185B1 (en) Fifth wheel coupling
CS196221B2 (en) Linking hook for the lower arm of the three-point suspending facility on the agricultural machines
GB2025749A (en) Tractor coupling hoop
GB2271706A (en) Coupling hook.
JP2000128033A (ja) フラット・バ―型第5輪レリ―ズ・ハンドル
US3298724A (en) Quick disconnect mechanisms
EP1849632B1 (en) Coupler jaw intended for the three-point coupling of a tractor
JP5047066B2 (ja) オフセット作業機
JP2004044217A (ja) 建設機械におけるドアのロック装置
FI981792A0 (fi) Erityisesti traktorin kolmipistekiinnityksen vetovarren kytkinkoura
JPH081604Y2 (ja) 作業用車両の作業機連結用ヒッチ
JP4050088B2 (ja) 作業機連結装置
SU974947A1 (ru) Сцепное устройство
JP2001314101A (ja) 耕耘ロータリ装置のリヤカバーロック機構
JP2004042779A (ja) 建設機械におけるドアのロック解除装置
JPH07204286A (ja) 安全装置付きのフック
JPH033647Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: JEAN WALTERSCHEID GMBH