FI125115B - Menetelmä ja hissijärjestely - Google Patents

Menetelmä ja hissijärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI125115B
FI125115B FI20106401A FI20106401A FI125115B FI 125115 B FI125115 B FI 125115B FI 20106401 A FI20106401 A FI 20106401A FI 20106401 A FI20106401 A FI 20106401A FI 125115 B FI125115 B FI 125115B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
plane
elevator
floor
supporting
elevator shaft
Prior art date
Application number
FI20106401A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20106401A (fi
FI20106401A0 (fi
Inventor
Jong Johannes De
Original Assignee
Kone Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Corp filed Critical Kone Corp
Priority to FI20106401A priority Critical patent/FI125115B/fi
Publication of FI20106401A0 publication Critical patent/FI20106401A0/fi
Priority to EP11853774.5A priority patent/EP2658805B1/en
Priority to CN201180068713.6A priority patent/CN103402901B/zh
Priority to PCT/FI2011/000054 priority patent/WO2012089896A1/en
Publication of FI20106401A publication Critical patent/FI20106401A/fi
Priority to US13/930,724 priority patent/US9604820B2/en
Application granted granted Critical
Publication of FI125115B publication Critical patent/FI125115B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B9/00Kinds or types of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • B66B9/16Mobile or transportable lifts specially adapted to be shifted from one part of a building or other structure to another part or to another building or structure
    • B66B9/187Mobile or transportable lifts specially adapted to be shifted from one part of a building or other structure to another part or to another building or structure with a liftway specially adapted for temporary connection to a building or other structure
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B11/00Main component parts of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B19/00Mining-hoist operation
    • B66B19/002Mining-hoist operation installing or exchanging guide rails

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)

Description

MENETELMÄ JA HISSIJÄRJESTELY KEKSINNÖN ALA
Keksinnön kohteena on menetelmä hissin valmistuksessa ja rakennusaikainen hissijärjestely, joka hissi on edullisesti rakennukseen asennettava henkilö- ja/tai tavarakuljetukseen soveltuva hissi. Menetelmällä ja hissijärjestelyllä hissi on otettavissa liikennöintikäyttöön jo sen rakennusaikana.
KEKSINNÖN TAUSTA
Niin sanottujen jump-hissien yhteydessä hissikuilu otetaan käyttöön jo ennen kuin hissikuilu on valmistunut koko pituudeltaan. Hissikuilun yläosaa rakennetaan samanaikaisesti, kun jo valmiissa hissikuilun alaosassa liikkuva hissikori palvelee rakennuksen alemmissa kerroksissa. Hissikuilun alaosassa liikkuvaa hissikoria kannatellaan ja liikutellaan rakennusaikaisen käytön aikana hissikuilussa olevan kannatusrakenteen kannattelemien nostoköysien varassa, joita köysiä liikutetaan nostokoneistolla, joka voi olla tuettu esim. mainitun kannatusrakenteen käsittämälle tasolle. Tämän kannatustason yläpuolisissa hissikuilun osissa tehdään asennustöitä liikuteltavalta tasolta tai vastaavalta käsin. Kun kannatustason yläpuolinen valmisteilla oleva hissikuilun osa on saavuttanut riittävän valmiustason, voidaan valmistunut hissikuilun osa ottaa käyttöön. Tällöin suoritetaan hyppäysnosto, jossa kannatustasoa nostetaan korkeampaan asemaan hissikuilussa näin laajentaen hissikorin toiminta-aluetta ylöspäin. Nostoon voidaan käyttää esimerkiksi rakennuksen rakentamisessa käytössä olevaa työmaanosturia tai hissiasennusta varten paikalle järjestettyä rakennukseen tuettavaa kevyempää nostolaitetta. Kun hissikuilu on saavuttanut lopullisen korkeuden, muunnetaan jump-hissi rakennuksen lopulliseksi hissiksi. Tunnetussa tekniikassa kannatustaso on tuettu hyppäysnostojen väliseksi ajaksi esim. hissikuilun seinärakenteisiin kannatustason rungon käsittämien tukielementtien varaan, joista kukin on liikutettavissa kannatustasosta sivusuuntaan laajentuneeseen asentoon ja takaisin tasoa kohti vetäytyneeseen asentoon, joiden laajentuneessa asennossa olevien tukielementtien varaan kannatustason runko on laskettavissa lepäämään hissikuilun seinärakenteiden päällä, kannatustason pystysuuntaiseksi tukemiseksi hissikuilussa, ja joiden tukielementtien ollessa vetäytyneessä asennossa kannatustaso on tukielementtien estämättä siirrettävissä hissikuilussa pystysuunnassa. Tämän tyyppisiä tukielementtejä on käytetty mm. julkaisun W02010100319A1 esittämässä ratkaisussa.
Kannatusrakenne on yleensä sellainen, että se käsittää työskentelyyn soveltuvan tason tai joukon päällekkäisiä sellaisia tasoja. Esimerkiksi alemmalla tasolla voi olla hissikomponentteja, kuten koneisto ja/tai taittopyöriä, joiden läheisyydessä on tasolla seisten voitava turvallisesti työskentelemään. Samoin ylemmällä tasolla voi olla komponentteja, joiden läheisyydessä on tasolla seisten voitava turvallisesti työskentelemään. Ylemmällä tasolla voi olla esim. kannatusrakenteen itsensä nostamiseksi tarkoitettuja nostovälineitä, kuten esim. nostin. Kannatuselimet on sijoitettu perinteisesti alemman työskentelytason tasalle, jonka tason läpi kulkee myös köysiä. Kannatuselimet on sijoitettu tietyille kohdille riippuen köysityksestä, jonka täytyy kulkea tason läpi. Koska köysitykset ovat vähintään jossakin määrin erilaiset eri asennuskohteissa, on usein kutakin asennuskohdetta varten täytynyt suunnitella omanlaisensa tukielementtisijoittelu. Ongelmana on ollut myös, että rakennuksen tukipisteiden sijoittelu on saattanut hankaloitua.
Rakennus muodostetaan yleensä käsittämään joukko kerrostasanteita, joille on kulkuaukko hissikuilusta. Saman rakennuksen kerrostasanteiden kerroskorkeudet saattaa olla tarve muodostaa toisistaan poikkeaviksi. Samoin eri rakennusten kerroskorkeudet poikkeavat toisistaan. Näiden poikkeavuuksien vuoksi päällekkäisiä työtasoja käsittävän kannatusrakenteen koko on joidenkin kerrosten kohdalla aiheuttanut tilanteen, että työtaso on runsaasti kerrostasanteen yläpuolella, mikä saattaisi aiheuttaa vaaratilanteen erityisesti evakuointitilanteessa, jolloin työskentelytasolta täytyy poistua nopeasti. Nimittäin nopea pois työtasolta siirtyminen on yleensä mahdollista vain kerrostasanteen aukosta kulkien.
KEKSINNÖN TARKOITUS
Keksinnön tarkoituksena on poistaa mm. edellä mainittuja tunnettujen ratkaisujen epäkohtia. Erityisesti keksinnön tarkoituksena on tuottaa suunnitteluvapaudeltaan aiempaa parempi valmistusaikainen hissijärjestely ja menetelmä hissin valmistuksessa. Edelleen keksinnöllä saavutetaan mm. yksi tai useampi seuraavista eduista - Tukielementtien poikkisuuntainen sijainti, muoto ja koko voidaan valita aiempaa vapaammin. - Voidaan aiempaa vapaammin valita kestävä tukipiste rakennuksesta ilman layout -ongelmia riippumatta nostoköysistön reitistä. - Samanlaista kannatustasoa voidaan käyttää eri kerroskorkeuden omaavissa rakennuksissa. - Voidaan käyttää aikaisempaa matalampaa kannatustasoa. - Voidaan valita kannatustason paikka pystysuunnassa . aiempaa vapaammin. - Saavutetaan turvallinen valmistusaikainen hissijärjestely ja menetelmä.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
Keksintö perustuu ajatukseen, että hissikoria köysistön välityksellä kannattelemaan tarkoitettu köysipyörä sijoitetaan kannatusrakenteeseen olennaisesti alemmas kuin kannatuselementit, joiden välityksellä kannatusrakennetta kannatellaan nostojen välisenä aikana hissikuilussa. Näin yleisesti ottaen layoutiin ja erityisesti kannatuksen sijoitteluun aikaansaadaan lisävapauksia. Samoin voidaan saavuttaa muita mainittuja etuja.
Keksinnön mukaisen ajatuksen eräässä perussovellutuksessa menetelmässä hissin valmistuksessa, joka hissi käsittää valmistusaikana hissikuilun; hissikorin; nostoköysistön hissikorin kannattelemiseksi ja liikuttamiseksi hissikorin käytön aikana; pystysuunnassa siirreltävän kannatusrakenteen hissikorin kannattelemiseksi alapuolellaan hissikuilussa, joka kannatusrakenne käsittää joukon kannatusrakenteesta sivulle päin laajentuneen aseman ja kannatusrakennetta kohti vetäytyneen aseman välillä liikutettavia tukielementtejä; ja tason, joka kannattelee köysipyörää, jonka varassa nostoköysistö on järjestetty roikkumaan; suoritetaan joukko nostoja, joissa nostoissa kussakin nostetaan siirreltävää kannatusrakennetta hissikuilussa ylemmäs, tukielementtien ollessa vetäytyneessä asemassa, minkä jälkeen tukielementit siirretään laajentuneeseen asemaan ja lasketaan kannatustason runko lepäämään rakennuksen rakenteiden päällä laajentuneessa asemassa olevien tukielementtien varassa kannatustason pystysuuntaiseksi tukemiseksi hissikuilussa, jossa menetelmässä ja nostojen välissä hissikoria käytetään matkustajien ja/tai tavaroiden kuljettamiseen kerrosten välillä. Mainitut tukielementit ovat olennaisesti mainittua köysipyörää ylempänä. Näin saavutetaan em. etuja.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissikuilu käsittää yhdellä sivullaan joukon kerrostasanteille johtavia aukkoja, ja kannatusrakenne käsittää tason kerrostasanteelle johtavien aukkojen puoleisesta reunasta alaspäin ulottuvan tai alaspäin ulottumaan siirrettävissä olevan peitteen tason reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välisen raon peittämiseksi. Näin aikaansaadaan em. etuja. Esimerkiksi kerrostasannekorkeudesta riippuvaisuutta voidaan vähentää.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne tuetaan hissikuiluun niin, että sen taso on kerrostasanteen aukon kohdalla olennaisesti kerrostasanteen yläpuolella, jolloin mainittu peite olennaisesti peittää tai järjestetään olennaisesti peittämään työskentelytason reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välinen rako. Näin järjestely on turvallinen.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa kannatusrakenne käsittää toisen tason mainitun tason yläpuolella, ja että menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne tuetaan hissikuiluun niin, että toinen taso on olennaisesti kerrostasanteen korkeudella. Näin se on helppopääsyinen.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa tasolle kiivetään ylös kerrostasanteelta portaita pitkin ja/tai työskentelytasolta kiivetään alas kerrostasanteelle portaita pitkin, jotka ovat edullisesti kiinteästi kiinnitetty kannatusrakenteeseen. Näin kulun turvallisuutta voidaan lisätä.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne tuetaan hissikuiluun niin, että sen tukielementit ovat ainakin olennaisesti kerrostasanteen korkeudella. Näin niiden käyttö on helposti hallittavissa.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne tuetaan hissikuiluun niin, että sen tukielementit lepäävät kerrostasanteen reunan yläpintaan ja hissikuilun vastakkaisella puolella olevan kantavan rakenteen, kuten hissikuilun seinämään järjestetyn taskun, yläpintaan. Näin voidaan käyttää kerrostasannetta tukipisteenä.
Keksinnön mukaisen ajatuksen eräässä perussovellutuksessa hissijärjestely hissin rakennuksen aikana käsittää hissikuilun; hissikorin; nostoköysistön hissikorin kannattelemiseksi ja liikuttamiseksi hissikorin käytön aikana; pystysuunnassa siirreltävän kannatusrakenteen hissikorin kannattelemiseksi alapuolellaan hissikuilussa köysistön välityksellä, joka kannatusrakenne käsittää joukon kannatusrakenteeseen liikutettavasti tuettuja, kannatusrakenteesta sivulle päin laajentuneen aseman ja kannatusrakennetta kohti vetäytyneen aseman välillä liikutettavia tukielementtejä, joiden laajentuneessa asemassa olevien tukielementtien varaan kannatusrakenne on laskettavissa lepäämään rakennuksen rakenteiden, edullisesti hissikuilun seinämärakenteiden, päällä, kannatusrakenteen pystysuuntaiseksi tukemiseksi hissikuilussa, ja joiden tukielementtien ollessa vetäytyneessä asemassa kannatusrakenne on tukielementtien estämättä siirrettävissä hissikuilussa pystysuunnassa; ja tason, joka kannattelee köysipyörää, jonka varassa nostoköysistö on järjestetty roikkumaan. Mainitut tukielementit ovat olennaisesti mainittua köysipyörää ylempänä. Näin saavutetaan em. etuja.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainittu köysipyörä on nostokoneiston vetopyörä. Näin mainittu taso on koneistotasoksi. Etuna on että, koneistotasolla on aiempaa enemmän tilaa työskennellä, mikä parantaa turvallisuutta.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä kannatusrakenne käsittää mainitun köysipyörän yläpuolella toisen tason, jonka yhteydessä mainitut tukielementit ovat.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainittu taso ja/tai toinen taso on sen päällä työskentelyyn soveltuva taso, joka käsittää tasomaisen seisontapinnan.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä tukielementit ovat kannatusrakenteen rungon kanssa teleskooppisesti siirrettävissä vetäytyneen ja laajentuneen asennon välillä.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainitulla toisella tasolla on nostokoneiston ja/tai kannatusrakenteen nostimen 9 ohjausyksikkö. Näin voidaan työskentelytilaa tasoilla lisätä, ja parantaa turvallisuutta.
Keksinnön mukaisen 1 ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä tukielementit ovat vaakasuunnassa siirrettävissä vetäytyneen ja laajentuneen asennon välillä.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainittu tukielementtijoukko käsittää vastakkaisiin sivusuuntiin laajentuneeseen asentoon siirrettävissä olevat tukielementit.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä tukielementit ovat tuettu mainitun köysipyörän yläpuolella olevaan kannaturakenteen runko-osaan, joka on edullisesti palkkirakenne, joka ainakin osittain muodostaa mainitun toisen tason.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä hissikuilu käsittää yhdellä sivullaan joukon kerrostasanteille johtavia aukkoja, ja kannatusrakenne käsittää tason kerrostasanteelle johtavien aukkojen puoleisesta reunasta alaspäin ulottuvan tai alaspäin ulottumaan siirrettävissä olevan peitteen tason reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välisen raon peittämiseksi.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainittu peite on reunasta alaspäin ulottuva tasomainen uloke tai siirrettävissä reunasta alaspäin ulottuvaksi tasomaiseksi ulokkeeksi.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainittu peite käsittää yhden tai useamman verhon, ritilän, levyn tai verkon työskentelytason reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välisen raon peittämiseksi.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä järjestely käsittää portaat kerrostasanteelta tasolle nousemiseksi / tasolta kerrostasanteelle laskeutumiseksi.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä mainitut portaat ovat tikapuiden muodossa.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä peite on olennaisesti tasonaukon levyinen tai jopa leveämpi.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä peite on siirrettävissä supistuneesta tilasta laajentuneeseen tilaan, jossa laajentuneessa tilassa peite ulottuu olennaisesti alemmas kuin supistuneessa tilassa.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä kannatusrakenne on tuettu paikalleen niin, että kannatuselementit ovat olennaisesti kerrostasanteen korkeudella.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä rakennus käsittää olennaisesti toisistaan poikkeavia kahden peräkkäisen kerrostasanteen välisiä kerrostasanne-etäisyyksiä.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä rakennus käsittää peräkkäiset kerrokset, joiden välinen kerrostasanne-etäisyys (on olennaisesti suurempi kuin kannatusrakenteen kannatuselimien ja työskentelytason reunan välinen etäisyys
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa hissijärjestelyssä tai menetelmässä kannatusrakenne on tuettu hissikuiluun niin, että sen työskentelytasanne on kerrostasanteen aukon kohdalla olennaisesti kerrostasanteen yläpuolella, ja että järjestely käsittää mainitun peiteen, joka peittää tai on järjestettävissä ainakin olennaisesti peittämään kannatusrakenteen reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välinen rako.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa menetelmässä kannatusrakennetta nostetaan hissikuilussa ylemmäs välineillä kannatusrakenteen nostamiseksi, jotka käsittävät nostolaitteen, joka on esim. sähkökäyttöinen nostolaite, joka vetää kannatusrakennetta ylöspäin hissikuilussa tukeutuen kannatusrakenteesta erilliseen tukirakenteeseen, joka on edullisesti paikalleen tuettu hissikuiluun kannatusrakenteen yläpuolelle etäisyyden päähän kannatusrakenteesta, ja joka nostolaite on edullisesti luoksepäästävä mainitulta toiselta tasolta (10) käsin.
Keksinnön mukaisen ajatuksen pidemmälle jalostetussa sovellutuksessa menetelmässä nostolaitetta 9 käsitellään mainitulta toiselta tasolta käsin.
Keksinnöllisiä sovellusmuotoja on myös esillä tämän hakemuksen selitysosassa ja piirustuksissa. Hakemuksessa oleva keksinnöllinen sisältö voidaan määritellä myös toisin kuin jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa tehdään. Keksinnöllinen sisältö voi muodostua myös useammasta erillisestä keksinnöstä, erityisesti jos keksintöä tarkastellaan ilmaistujen tai implisiittisten osatehtävien valossa tai saavutettujen hyötyjen tai hyötyryhmien kannalta. Tällöin jotkin jäljempänä olevien patenttivaatimusten sisältämät määritteet voivat olla erillisten keksinnöllisten ajatusten kannalta tarpeettomia. Keksinnön eri sovellutusmuotojen piirteitä voi keksinnöllisen perusajatuksen puitteissa soveltaa toisten sovellutusmuotojen yhteydessä. Kunkin sovellutusmuodon lisäpiirteet tai toimenpiteet voi myös yksinään muista sovellutusmuodoissa erillään muodostaa erillisen keksinnön.
KUVIOLUETTELO
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti sovellutusesimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää järjestelyn keksinnön mukaisen menetelmän vaiheessa, jossa hissikori on käytössä.
Kuvio 2 esittää esittää järjestelyn keksinnön mukaisen menetelmän vaiheessa, jossa nosto on suoritettu.
Kuvio 3 esittää erästä edullista ripustusta.
Kuvio 4 esittää erästä edullista rakennetta kannatusrakenteen rungon runko-osalle.
Kuvio 5 esittää kerrostasanteelta päin kuvattuna kuvion 2 järjestelyn.
Kuvio 6 esittää erästä edullista peitteen suoritusmuotoa. Kuvio 7a esittää erästä edullista peitteen suoritusmuotoa. Kuvio 7b esittää kuvion 7a mukaisen ratkaisun käyttöasennossa.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen menetelmän vaiheen hissin valmistusaikana, jossa siirreltävä kannatusrakenne 3 allaan olevan hissikorin 2 kannattelemiseksi hissikuilussa on paikallaan hissikuilussa 1 ja hissikori 2 on käytössä liikkumaan mainitussa hissikuilussa 1 ja kuljettamaan matkustajia ja/tai tavaroita kerrosten välillä. Hissikorin ollessa käytössä asennetaan kannatusrakenteen yläpuolella hissikuilua osia, esim. johteita. Kannatusrakenne on tuettuna tukielementtien 8 varassa. Kun kannatusrakenteen yläpuoliset asennustyöt ovat edeenneet riittävästi, poistetaan hissikori 2 mainitusta käytöstä, poistetaan kannatusrakenne tukielementtien 8 tuennasta, ja suoritetaan nosto, jossa hissikorin 2 yläpuolella olevaa kannatusrakennetta 3 nostetaan hissikuilussa 1 ylemmäs, ja näin muutetaan hissikorin 2 liikkuma-aluetta ulottumaan aiempaa ylemmäs hissikuilussa 1. Tämän jälkeen tuetaan kannatustaso 3 taas paikalleen kuilussa kuvion 2 esittämään asemaan tukielementtien 8 varaan, minkä jälkeen otetaan hissikori 2 jälleen käyttöön liikkumaan mainitussa hissikuilussa 1 ja kuljettamaan matkustajia ja/tai tavaroita kerrosten välillä. Kannatustaso 3 on siirrettävissä nostimella 9 tai nosturilla kuviossa 1 esitetystä asemasta ylemmäs hissikuilussa kuvion 2 esittämään asemaan, johon se on noston jälkeen tuettavissa ja hissikori 2 otettavissa jälleen käyttöön. Tällaisia nostoja voidaan suorittaa useita kunnes hissikorin 2 liikkuma-alue ulottuu halutulle korkeudelle kuilussa, ja perättäisten nostojen välisinä aikoina hissikori on järjestetty otettavaksi mainitunlaiseen käyttöön.
Kannatusrakenne 3 on pystysuunnassa siirreltävä rakenne, joka ainakin hissikorin käytön aikana on järjestetty kannattelemaan hissikoria 2 alapuolellaan hissikuilussa 1. Kannatusrakenne 3 käsittää mainittuja tukielementtejä, erityisesti joukon kannatusrakenteesta 3 sivulle päin laajentuneen aseman ja kannatusrakennetta kohti vetäytyneen aseman välillä liikutettavia tukielementtejä 8. Menetelmässä suoritettavien nostojen ajan tukielementit ovat vetäytyneessä asemassa, ja noston jälkeen tukielementit siirretään laajentuneeseen asemaan ja lasketaan kannatustason runko lepäämään rakennuksen rakenteiden päällä laajentuneessa asemassa olevien tukielementtien varassa kannatustason pystysuuntaiseksi tukemiseksi hissikuilussa. Kannatusrakenne käsittää lisäksi tason 4, joka kannattelee päällään köysipyörää 5, jonka varassa nostoköysistö 6 on järjestetty roikkumaan. Köysipyörä 5 on edullisesti nostoköysistön avulla hissikoria liikuttava ja kannatteleva vetopyörä, jolloin taso 4 kannattelee köysipyörää 5, joka on vetopyörä, ja nostokoneistoa M, johon vetopyörä kuuluu. Köysipyörältä 5 nostoköysistö 6 laskeutuu alas hissikorille 2. Mikäli nostofunktio toteutetaan vastapainollisena nostoköysistö 6 laskeutuu alas hissikorille 2 ensimmäiseltä puolelta köysipyörää 5 ja toiselta puolelta vastapainolle CW, kuviossa 3 esitetyllä tavalla. Näin sijoiltuna, tukielementit ovat tasalla, jonka kohdalla köysipyörältä alas laskevat . köydet eivät kulje. Näin ne voidaan poikkisuunnassa ulottaa liikkumaan vapaammin. Samoin niitä liikuteltavasti tukevat kannatusrakenteen 3 rungon osat voidaan sovittaa halutun muotoisiksi ja halutulle kohdalle. Esimerkiksi, vastakkaisiin sivusuuntiin laajentuneeseen asemaan liikutettavissa olevat tukielementit 8 voidaan yhdistää palkilla 11a, kuten kuviossa 4 on esitetty, joka palkki 11a risteää hissikuilun ja kulkee mainitun köysipyörän kohdalla sen yläpuolella. Mainitut tukielementit 8 sijaitsevat olennaisesti mainittua köysipyörää 5 ylempänä. Edullisesti tukielementit 8 ovat kannatusrakenteen 3 mainitun köysipyörän 5 yläpuolella käsittämän toisen tason 10 yhteydessä.
Mainittu nosto voidaan tehdä jollakin tunnetun tekniikan mukaisella järjestelyllä, mutta edullisesti se tehdään nostolaitteella 9, joka vetää kannatustasoa 3 ylöspäin hissikuilussa tukeutuen kannatusrakenteesta 3 erilliseen tukirakenteeseen 8, joka on tuettu hissikuilussa kannatusrakenteen 3 yläpuolelle etäisyyden päähän kannatusrakenteesta. Itse nostolaite 9 on edullisesti kannatusrakenteen 3 yhteydessä, kuten kuviossa on esitetty, ja edullisesti luoksepäästävä kannatusrakenteen tasolta 10 käsin. Nostossa nostolaite 9 edullisesti vetää kannatusrakenteen 3 ylöspäin mainittuun tukirakenteeseen 8 tuetun nostoköyden 7 välityksellä, joka kulkee kannatustasolta mainitulle tukirakenteelle 8, kuten kuviossa 1 on esitetty. Mainitulla toisella tasolla 10 on edullisesti nostokoneiston ja/tai kannatusrakenteen nostimen 9 ohjausyksikkö 30, joka on näin yksinkertaisesti luoksepäästävä.
Noston jälkeen kannatusrakenne 3 tuetaan hissikuiluun niin, että sen tukielementit 8 ovat olennaisesti kerrostasanteen korkeudella. Erityisesti kannatusrakenne tuetaan hissikuiluun niin, että sen tukielementit 8 lepäävät kerrostasanteen reunan yläpintaan ja hissikuilun vastakkaisella puolella olevan kantavan rakenteen, kuten hissikuilun seinämään järjestetyn taskun, yläpintaan. Tällöin myös toinen taso 10, jonka kannatusrakenne mainitun tason 4 yläpuolella, on olennaisesti kerrostasanteen korkeudella, erityisesti niin että sen seisontapinta on korkeintaan 50 cm kerrostasanteen yläpuolella. Jos rakennus käsittää eri kerrostasannekorkeuksia dl ja d2 kuten kuviossa 2 on esitetty, mainitun noston jälikeen taso 4 voi olla on kerrostasanteen aukon kohdalla olennaisesti kerrostasanteen yläpuolella, jolloin mainittu peite olennaisesti peittää tai järjestetään olennaisesti peittämään työskentelytason reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välinen rako. Tasolle 4 kiivetään tällöin ylös kerrostasanteelta portaita pitkin ja/tai työskentelytasolta kiivetään alas kerrostasanteelle portaita pitkin. Kuviossa 2 esitetyn tilanteen jälkeen voidaan suorittaa vielä yksi tai useampi vastaavia nostoja.
Kuvio 3 esittää tarkemmin erästä mahdollista ripustusjärjestelyä, jolla hissikori on voitu kannatella. Ripustus ja köysien pituuksien sovittaminen voidaan toteuttaa julkaisussa WO00/50328A2 esitetyllä tavalla. Mikäli ratkaisu halutaan toteuttaa vastapainottomaksi, voidaan ripustus toteuttaa julkaisussa W02006/010782A2 esitetyllä tavalla.
Kuviossa 4 on esitetty eräs edullinen ratkaisu, jolla tukielementit voidaan liikuteltavasti tukea kannatusrakenteen runkoon. Kuviossa on esitetty kannatusrakenteen 3 runko-osa 11, johon tukielementit 8 on tuettu niin, että ne ovat kannatusrakenteen runko-osan 11 kanssa teleskooppisesti siirrettävissä vetäytyneen ja laajentuneen asennon välillä. Tarkemmin ottaen mainittu kannatusrakenteen runko käsittää runko-osan 11, joka on jäykkä palkisto, joka käsittää joukon palkkeja. Tukielementit 8 on tuettu onttojen palkkien sisään teleskooppisesti palkkien pituussuunnassa vaakasuuntaisesti liikutettavasti laajentuneen ja vetäytyneen asennon välillä. Runko-osaan 11 on jäykästi liitetty pystypalkkeja (esitetty ainoastaan kuvioissa 1-3), joiden välityksellä runko-osa 11 on jäykässä yhteydessä tasoon 4. Runko-osa 11 muodostaa toisen tason 10 kantavan rakenteen. Kukin taso 4 ja 10 on sen päällä työskentelyyn soveltuva taso, joka käsittää tasomaisen seisontapinnan. Tätä varten kuvion 4 runko-osan 11 päällä voi olla levy tai vastaava.
Hissikuilu 1 käsittää yhdellä sivullaan joukon kerrostasanteille johtavia aukkoja 0. Kannatusrakenne käsittää edullisesti tason 4 kerrostasanteelle johtavien aukkojen puoleisesta reunasta 21 alaspäin ulottuvan tai alaspäin ulottumaan siirrettävissä olevan peitteen (apron) 20,20' tason 4 reunan 21 ja kerrostasanteen kynnyksen 22 välisen raon peittämiseksi. Mainittu peite 20,20' on reunasta 21 alaspäin ulottuva tasomainen uloke tai siirrettävissä reunasta alaspäin ulottuvaksi tasomaiseksi ulokkeeksi. Mainittu peite käsittää yhden tai useamman verhon, ritilän, levyn tai verkon työskentelytason reunan ja' kerrostasanteen kynnyksen välisen raon peittämiseksi. Kuvio 5 esittää kerrostasanteelta päin kuvattuna kuvion 2 mukaisen järjestelyn. Kuvioissa 6-7b on esitetty mainitun peitteen rakenteen vaihtoehtoisia edullisia suoritusmuotoja. Peite voi olla kiinteä tai siirrettävissä supistuneesta tilasta laajentuneeseen tilaan, jossa laajentuneessa tilassa peite ulottuu olennaisesti alemmas kuin supistuneessa tilassa. Leveydeltään peite on ainakin olennaisesti tasonaukon levyinen tai jopa tasonaukkoa leveämpi. Mikäli peite ei ole kiinteä se voi olla, siirrettävissä supistuneesta tilasta laajentuneeseen tilaan teleskooppisesti kuviossa 6 esitetyllä tavalla. Vaihtoehtoisesti peite voi olla taitettavasti kiinnitetty kannatusrakenteeseen, niin että se on taitettavissa kannatusrakenteen alle, edullisesti olennaisesti vaakasuuntaiseen asemaan, jolloin se on aktivoitavissa pystyasemaan niin, että peitteen liikuttaminen kerrostasanteelta työntämällä on estetty tai estettävissä, esim. lukitsemalla. Järjestely voi käsittää portaat 23,23' kerrostasanteelta tasolle 4 nousemiseksi / tasolta 4 kerrostasanteelle laskeutumiseksi. Portaat ovat edullisimmin tikapuiden muodossa. Portaat voivat olla kuvion 6 esittämällä tavalla integraali osa mainittua peitettä, jolloin ne voivat olla muodostettu joukolla mainitun peitteen tasolla katsovassa pinnassa olevia reikiä. Vaihtoehtoisesti portaat voivat olla kuvion 7b esittämällä tavalla siirrettävissä laajentuneen käyttöasennon ja supistuneen säilytysasennon välillä. Tällöin portaat voivat olla kiinnitetty kannatusrakenteeseen, edullisesti taittuvasti. Edullisesti portaat on siirrettävissä kerrostasanteen yläpintaan tukeutuvaan asentoon kuviossa 7b havainnollistetulla tavalla.
Kannatusrakenne voidaan tukea noston jälkeen paikalleen niin, että kannatuselementit ovat olennaisesti kerrostasanteen korkeudella. Rakennus voi käsittää olennaisesti toisistaan poikkeavia kahden peräkkäisen kerrostasanteen välisiä kerrostasanne-etäisyyksiä (dl,d2). Tällöin peite 20,20' suojaa kuiluun putoamiselta. Kuviossa 2 on esitetty miten rakennus voi ongelmitta käsittää peräkkäiset kerrokset, joiden välinen kerrostasanne-etäisyys d2 on olennaisesti suurempi kuin kannatusrakenteen 3 kannatuselimien ja työskentelytason reunan välinen etäisyys ja kannatusrakenne 3 on tuettu hissikuiluun 1 niin, että sen työskentelytasanne 4 on kerrostasanteen aukon O kohdalla olennaisesti kerrostasanteen yläpuolella, ja järjestely käsittää mainitun peiteen, joka peittää tai on järjestettävissä ainakin olennaisesti peittämään kannatusrakenteen reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välinen rako.
Esitetyillä menetelmällä ja järjestelyllä valmistettava hissi on edullisesti rakennuksen lopullinen hissi, joka on edullisesti rakennuksen sisällä rakennukseen lopullisesti muodostetussa hissikuilussa. Rakennus on edullisesti ns. tornitalo. Kuten kuvioissa on esitetty ratkaisut voidaan toteuttaa siten, että kannatusrakenne kannattelee vetopyörällistä hissin nostokoneistoa M, joka on järjestetty hissin ollessa mainitussa käytössä kannatustason nostojen, eli hyppäysnostojen välillä liikuttamaan nostoköysistön välityksellä hissikoria, mutta nostokkoneisto voisi olla muuallakin. Kussakin mainitussa nostossa kannatusrakenne nostetaan edullisesti ainakin yhden tai useamman kerrostasannevälin pituinen matka. Edullisimmin kannatuselementit on siirrettävissä laajentuneeseen asentoon lineaariliikkeellä, mutta ne voisivat olla siirrettävissä vaihtoehtoisesti taittamalla. Mainittu köysistö voi käsittää yhden tai useamman köyden, ja köysi voi olla poikkileikkaukseltaan esim. pyöreä tai hihnamainen.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksintö ei rajoitu edellä selostettuihin sovellutusmuotoihin, joissa keksintöä on selostettu esimerkinomaisesti, vaan monet muunnokset ja keksinnön eri sovellutukset ovat mahdollisia jäljempänä esitettyjen patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.

Claims (18)

1. Menetelmä hissin valmistuksessa, joka hissi käsittää valmistusaikana - hissikuilun (1), - hissikorin (2), - nostoköysistön (6) hissikorin (2) kannattelemiseksi ja liikuttamiseksi hissikorin käytön aikana, - pystysuunnassa siirreltävän kannatusrakenteen (3) hissikorin (2) kannattelemiseksi alapuolellaan hissikuilussa, joka kannatusrakenne (3) käsittää joukon kannatusrakenteesta (3) sivulle päin laajentuneen aseman ja kannatusrakennetta kohti vetäytyneen aseman välillä liikutettavia tukielementtejä (8), ja tason (4), joka kannattelee köysipyörää (5), jonka varassa nostoköysistö (6) on järjestetty roikkumaan, jossa menetelmässä suoritetaan joukko nostoja, joissa nostoissa kussakin nostetaan kannatusrakennetta (3) hissikuilussa (1) ylemmäs, tukielementtien (8) ollessa vetäytyneessä asemassa, minkä jälkeen tukielementit (8) siirretään laajentuneeseen asemaan ja lasketaan kannatusrakenne (3) lepäämään rakennuksen rakenteiden päällä laajentuneessa asemassa olevien tukielementtien (8) varassa kannatusrakenteen (3) pystysuuntaiseksi tukemiseksi hissikuilussa (1), jossa menetelmässä nostojen välissä hissikoria (2) käytetään matkustajien ja/tai tavaroiden kuljettamiseen kerrosten välillä, tunnettu siitä, että tukielementit (8) ovat olennaisesti mainittua köysipyörää (5) ylempänä.
2. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hissikuilu (1) käsittää yhdellä sivullaan joukon kerrostasanteille johtavia aukkoja (0), ja kannatusrakenne (3) käsittää tason (4) kerrostasanteelle johtavien aukkojen (O) puoleisesta reunasta (21) alaspäin ulottuvan tai alaspäin ulottumaan siirrettävissä olevan peitteen (20,20') tason (4) reunan (21) ja kerrostasanteen kynnyksen (22) välisen raon peittämiseksi.
3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne tuetaan hissikuiluun niin, että sen taso (4) on kerrostasanteen aukon (O) kohdalla olennaisesti kerrostasanteen yläpuolella, jolloin mainittu peite olennaisesti peittää tai järjestetään olennaisesti peittämään työskentelytason reunan ja kerrostasanteen kynnyksen välinen rako.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kannatusrakenne käsittää toisen tason (10) mainitun tason (4) yläpuolella, ja että menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne (3) tuetaan hissikuiluun (1) niin, että toinen taso (10) on olennaisesti kerrostasanteen korkeudella.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tasolle (4) kiivetään ylös kerrostasanteelta portaita (23,23') pitkin ja/tai tasolta (4) kiivetään alas kerrostasanteelle portaita (23,23') pitkin.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne (3) tuetaan hissikuiluun (1) niin, että sen tukielementit (8) ovat olennaisesti kerrostasanteen korkeudella.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä suoritetaan nosto, jonka jälkeen kannatusrakenne (3) tuetaan hissikuiluun (1) niin, että sen tukielementit (8) lepäävät kerrostasanteen reunan yläpintaan ja hissikuilun (1) vastakkaisella puolella olevan kantavan rakenteen, kuten hissikuilun seinämään järjestetyn taskun, yläpintaan.
8. Hissijärjestely hissin rakennuksen aikana, joka käsittää hissikuilun (1), hissikorin (2), nostoköysistön (6) hissikorin (2) kannattelemiseksi ja liikuttamiseksi hissikorin (2) käytön aikana, ja pystysuunnassa siirreltävän kannatusrakenteen (3) hissikorin (2) kannattelemiseksi alapuolellaan hissikuilussa (1) nostoköysistön (6) välityksellä, joka kannatusrakenne (3) käsittää joukon kannatusrakenteeseen (3) liikutettavasti tuettuja, kannatusrakenteesta (3) sivulle päin laajentuneen aseman ja kannatusrakennetta kohti vetäytyneen aseman välillä liikutettavia tukiele-menttejä (8) , joiden laajentuneessa asemassa olevien tukielementtien (8) varaan kannatusrakenne (3) on laskettavissa lepäämään rakennuksen rakenteiden, edullisesti hissikuilun seinärakenteiden, päällä, kannatusrakenteen (3) pystysuuntaiseksi tukemiseksi hissikuilussa (1), ja joiden tukielementtien (8) ollessa vetäytyneessä asemassa kannatusrakenne (3) on tukielementtien (8) estämättä siirrettävissä hissikui-lussa (1) pystysuunnassa; ja tason (4), joka kannattelee köysipyörää (5), jonka varassa nostoköysistö (6) on järjestetty roikkumaan, tunnettu siitä, että tukielementit (8) ovat olennaisesti mainittua köysipyörää (5) ylempänä.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen hissi-järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu köysipyörä (5) on nostokoneiston (M) vetopyörä.
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että kannatusrakenne käsittää mainitun köysipyörän (5) yläpuolella toisen tason (10), jonka yhteydessä mainitut tukielementit (8) ovat.
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu taso (4) ja/tai toinen taso (10) on sen päällä työskentelyyn soveltuva taso, joka käsittää tasomaisen seisontapinnan.
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä,, että tukielementit (8) ovat kannatusrakenteen (3) rungon (11) kanssa teleskooppisesti siirrettävissä vetäytyneen ja laajentuneen asennon välillä.
13. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että tukielementit (8) ovat vaakasuunnassa, edullisesti lineaariliikkeellä, siirrettävissä vetäytyneen ’ ja laajentuneen asennon välillä. .
14. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu tukielementtijoukko (8) käsittää vastakkaisiin sivusuuntiin laajentuneeseen asentoon siirrettävissä olevat tukielementit (8).
15. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että tukielementit (8) ovat tuettu mainitun köysipyörän (5) yläpuolella olevaan kannatusrakenteen (3) runko-osaan (11), joka on edullisesti palkkirakenne, joka ainakin osittain muodostaa mainitun toisen tason (10).
16. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että hissikuilu (1) käsittää yhdellä sivullaan joukon kerrostasanteille johtavia aukkoja (0) , ja kannatusrakenne (3) käsittää tason (4) kerrostasanteelle johtavien aukkojen (O) puoleisesta reunasta (21) alaspäin ulottuvan tai alaspäin ulottumaan siirrettävissä olevan peitteen (20,20') tason (4) reunan (21) ja kerrostasanteen kynnyksen (22) välisen raon peittämiseksi.
17. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että järjestely käsittää portaat (23,23') kerrostasanteelta tasolle (4) nousemiseksi / tasolta (4) kerrostasanteelle laskeutumiseksi.
18. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely tai menetelmä, tunnettu siitä, että kannatusrakenne (3) on tuettu hissikuiluun (1) niin, että sen taso (4) on kerrostasanteen aukon (O) kohdalla olennaisesti kerrostasanteen yläpuolella, ja että järjestely käsittää mainitun peiteen (20,20'), joka peittää tai on järjestettävissä ainakin olennaisesti peittämään tason (4) reunan (21) ja kerrostasanteen kynnyksen (22) välinen rako.
FI20106401A 2010-12-31 2010-12-31 Menetelmä ja hissijärjestely FI125115B (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20106401A FI125115B (fi) 2010-12-31 2010-12-31 Menetelmä ja hissijärjestely
EP11853774.5A EP2658805B1 (en) 2010-12-31 2011-12-21 Method and elevator arrangement
CN201180068713.6A CN103402901B (zh) 2010-12-31 2011-12-21 方法和电梯配置
PCT/FI2011/000054 WO2012089896A1 (en) 2010-12-31 2011-12-21 Method and elevator arrangement
US13/930,724 US9604820B2 (en) 2010-12-31 2013-06-28 Method and elevator arrangement

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20106401 2010-12-31
FI20106401A FI125115B (fi) 2010-12-31 2010-12-31 Menetelmä ja hissijärjestely

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20106401A0 FI20106401A0 (fi) 2010-12-31
FI20106401A FI20106401A (fi) 2012-07-01
FI125115B true FI125115B (fi) 2015-06-15

Family

ID=43415088

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20106401A FI125115B (fi) 2010-12-31 2010-12-31 Menetelmä ja hissijärjestely

Country Status (5)

Country Link
US (1) US9604820B2 (fi)
EP (1) EP2658805B1 (fi)
CN (1) CN103402901B (fi)
FI (1) FI125115B (fi)
WO (1) WO2012089896A1 (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN102946946B (zh) * 2010-04-02 2015-04-01 株式会社亚世亚防灾 紧急逃生装置
EP2746211A1 (de) * 2012-12-19 2014-06-25 Inventio AG Wartungsverfahren für einen Aufzug
EP2746210A1 (de) * 2012-12-19 2014-06-25 Inventio AG Installationsverfahren für einen Aufzug
EP2993153B1 (en) * 2014-09-03 2022-01-19 KONE Corporation Guide rail installation arrangement and a method for installing guide rails
SG11201704946XA (en) * 2014-12-16 2017-07-28 Inventio Ag Elevator having a movable machine room
EP3353107A4 (en) 2015-09-25 2019-06-26 KONE Corporation METHOD FOR INSTALLING AN ELEVATOR DURING THE CONSTRUCTION PHASE OF A BUILDING
CN108290709A (zh) * 2015-12-07 2018-07-17 三菱电机株式会社 电梯用逃生装置
PL3478621T3 (pl) * 2016-06-30 2021-03-22 Inventio Ag Sposób wznoszenia instalacji windowej z możliwą do dopasowania użytkową wysokością podnoszenia
US11053098B2 (en) * 2016-11-30 2021-07-06 Inventio Ag Elevator system and method for constructing such an elevator system
EP3681836B1 (de) * 2017-09-13 2021-06-23 Inventio AG Installationseinrichtung für eine verwendung in einem aufzugschacht
CN107651530B (zh) * 2017-09-30 2023-08-01 东南电梯股份有限公司 升降机
EP3691985B1 (de) * 2017-10-06 2021-07-07 Inventio AG Verfahren zum errichten einer aufzugsanlage mit zunehmender nutzbarer hubhöhe
EP3599210B1 (en) * 2018-07-26 2022-05-04 Otis Elevator Company Elevator car apron
EP4253300A3 (de) * 2018-12-18 2023-11-08 Inventio Ag Baustellenvorrichtung mit kletterschalung und aufzugssystem
EP3670784A1 (en) * 2018-12-21 2020-06-24 Siemens Gamesa Renewable Energy A/S Platform positioning system, method of operating a platform positioning system, and wind turbine
EP3782947B1 (en) * 2019-08-21 2023-02-22 KONE Corporation Elevator car shiftable between single and double-decker states
EP3816088B1 (en) 2019-10-31 2023-07-12 KONE Corporation A self-climbing elevator arrangement for use during the construction of a building
EP3816086B1 (en) * 2019-10-31 2023-05-10 KONE Corporation A self-climbing elevator machine room for use during the construction of a building
EP3822215B1 (en) * 2019-11-14 2024-07-17 KONE Corporation Method and construction-time elevator arrangement
EP3838828B1 (en) 2019-12-19 2023-02-08 KONE Corporation Elevator arrangement and method
EP3865448A1 (en) * 2020-02-12 2021-08-18 KONE Corporation Method for constructing elevator
EP3872019A1 (en) * 2020-02-28 2021-09-01 KONE Corporation Elevator arrangement and method for constructing elevator
CN113620147B (zh) 2020-05-09 2024-07-30 奥的斯电梯公司 在建筑物的建造过程中使用的跃升电梯系统和跃升方法
CN113738088B (zh) * 2021-09-13 2023-06-27 深圳市忠福建筑设备租赁有限公司 一种建筑用电梯井自升式定位平台

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5033586A (en) * 1990-07-11 1991-07-23 Otis Elevator Company Construction elevator assembly
FR2694279A1 (fr) * 1992-08-03 1994-02-04 Otis Elevator Co Ascenseur ou monte-charges, suivant l'avancement du gros-Óoeuvre de la construction de bâtiments.
JPH0853277A (ja) * 1994-08-10 1996-02-27 Ogawa Seisakusho:Kk 工事用エレベータ装置
JPH08133636A (ja) * 1994-11-02 1996-05-28 Otis Elevator Co ジャンプアップエレベーターの仮設機械室
US5655628A (en) * 1995-06-28 1997-08-12 Lin; Wen-Tsung Elevator safety structure
FI108431B (fi) 1999-02-24 2002-01-31 Kone Corp Hissijõrjestelmõ
WO2005007550A1 (ja) * 2003-07-17 2005-01-27 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha 機械室レスエレベータの作業台装置
FI117335B (fi) 2004-07-30 2006-09-15 Kone Corp Menetelmä hissin asentamiseksi ja hissi
JP4706973B2 (ja) 2006-02-27 2011-06-22 清水建設株式会社 開口養生付き工事用仮設エレベータ
JP4781853B2 (ja) * 2006-03-07 2011-09-28 三菱電機株式会社 エレベータ装置
JP2007290799A (ja) * 2006-04-21 2007-11-08 Shimizu Corp 揚重装置及びそれを用いた着床管理方法
FI20090085L (fi) * 2009-03-06 2010-09-30 Kone Corp Hissijärjestely ja menetelmä
WO2011148032A1 (en) * 2010-05-27 2011-12-01 Kone Corporation Elevator arrangement and method
FI122066B (fi) * 2009-12-31 2011-08-15 Kone Corp Menetelmä hissin valmistamisessa
US8469155B2 (en) * 2011-02-16 2013-06-25 Vertical Motion Innovations, Llc Elevator life safety gate

Also Published As

Publication number Publication date
EP2658805A1 (en) 2013-11-06
FI20106401A (fi) 2012-07-01
WO2012089896A1 (en) 2012-07-05
FI20106401A0 (fi) 2010-12-31
US9604820B2 (en) 2017-03-28
US20130284543A1 (en) 2013-10-31
EP2658805A4 (en) 2016-07-20
CN103402901B (zh) 2018-12-07
CN103402901A (zh) 2013-11-20
EP2658805B1 (en) 2019-06-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI125115B (fi) Menetelmä ja hissijärjestely
CN103303771B (zh) 建造电梯的方法和电梯配置
US9193567B2 (en) Method in the manufacture of an elevator
US8881872B2 (en) Method of installing an elevator
US9388020B2 (en) Method and an elevator arrangement
US8291568B2 (en) Method of installing an elevator
US20130248299A1 (en) Elevator arrangement and method
FI124330B (fi) Hissijärjestely ja menetelmä hissijärjestelyn uudelleenasettelemiseksi
JP6263650B2 (ja) 電車プラットホーム安全装置
WO2010116022A1 (en) Method and elevator arrangement
JP6422570B2 (ja) 機械室レスエレベータ
KR20150145702A (ko) 엘리베이터의 구출 장치 및 엘리베이터
WO2015159319A1 (ja) エレベータのピット出入り装置
JP2006188310A (ja) エレベータ装置
JP7014650B2 (ja) エレベータ式駐車装置
JP2017222443A (ja) 仕切装置および工事用エレベータ
JP2008063028A (ja) 湾曲型乗客コンベア
JP2021017777A (ja) エレベータ式駐車装置の作業床構築装置

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 125115

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

Effective date: 20150615

MM Patent lapsed