FI124650B - Järjestely hissikuilussa - Google Patents

Järjestely hissikuilussa Download PDF

Info

Publication number
FI124650B
FI124650B FI20135040A FI20135040A FI124650B FI 124650 B FI124650 B FI 124650B FI 20135040 A FI20135040 A FI 20135040A FI 20135040 A FI20135040 A FI 20135040A FI 124650 B FI124650 B FI 124650B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elevator
template
floor
elevator shaft
shaft
Prior art date
Application number
FI20135040A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20135040A (fi
Inventor
Matti Räsänen
Markku Haapaniemi
Markku Häivälä
Esko Aulanko
Osmo Björni
Pentti Alasentie
Original Assignee
Kone Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Corp filed Critical Kone Corp
Priority to FI20135040A priority Critical patent/FI124650B/fi
Priority to EP14150785.5A priority patent/EP2754633B1/en
Publication of FI20135040A publication Critical patent/FI20135040A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI124650B publication Critical patent/FI124650B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B19/00Mining-hoist operation
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B7/00Other common features of elevators
    • B66B7/02Guideways; Guides
    • B66B7/023Mounting means therefor
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B19/00Mining-hoist operation
    • B66B19/002Mining-hoist operation installing or exchanging guide rails

Landscapes

  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Maintenance And Inspection Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Cage And Drive Apparatuses For Elevators (AREA)

Description

JÄRJESTELY HISSIKUILUSSA
5
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa esitetty järjestely hissikuilussa.
Ennen hissin asentamista rakennukseen on mitattava, onko hissiä varten tehty hissikuilu mitoiltaan sellainen, että hissi kaikkine osineen mahtuu oikeassa asennossa kuiluun. Samalla hissin eri komponenttien sijoittelu kuilun pohjan 10 suhteen on määritettävä, jotta komponentit sijoittuvat oikeaan paikkaansa kuilun poikkileikkauksen lay-outiin nähden. Tällaiset toimenpiteet voidaan suorittaa myös hissin modernisoinnin yhteydessä, kun olemassa olevaan kuiluun asennetaan uusi hissi.
15
Tunnetun tekniikan mukaisesti komponenttien sijoittelu hissikuilussa on tehty paikan päällä mittaamalla ja luotaamalla kunkin rakenneosan ja alueen sijaintipaikka erikseen ja kiinnittämällä rakenneosa, kuten johteet, mahdollinen ala-20 koneisto, taittopyörät, ja niin edelleen näin mitattuun ja määritettyyn sijaintipaikkaansa. Lisäksi vaadittu turvatilan merkintä on tehty maalaamalla hissikuilun lattiaan turvatilan kokoinen ja muotoinen paikka. Epäkohtana tunnetun tekniikan mukaisissa ratkaisuissa on se, että käsityönä tehtyi-25 nä ne ovat hitaita ja alttiita inhimillisille virheille. co Esimerkiksi turvatila voidaan epähuomiossa maalata kokonaan ^ tai osittain väärään paikkaan tai liian suureksi, jolloin g merkintä ei takaa oikeaa ja luotettavaa turvallista tilaa >- hissikuilun pohjalla. Samoin erisuuruisia virheitä voi tulla x 30 muiden komponenttien sijaintipaikan mittaamisessa ja määrit-
CL
telyssä. o o m $2 Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut o 00 epäkohdat sekä aikaansaada yksinkertainen ja edullinen jär- 35 jestely hissikuilussa, joka järjestely osaltaan mahdollistaa 2 nopean ja mittatarkan sekä turvallisen hissin asennuksen. Keksinnön mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön muille sovellusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on 5 esitetty muissa patenttivaatimuksissa.
Keksinnöllisiä sovellusmuotoja on myös esillä tämän hakemuksen selitysosassa. Hakemuksessa oleva keksinnöllinen sisältö voidaan määritellä myös toisin kuin jäljempänä olevissa pa-10 tenttivaatimuksissa tehdään. Keksinnöllinen sisältö voi muodostua myös useammasta erillisestä keksinnöstä, erityisesti jos keksintöä tarkastellaan ilmaisujen tai implisiittisten osatehtävien valossa tai saavutettujen hyötyjen tai hyöty-ryhmien kannalta. Tällöin jotkut jäljempänä olevien patent-15 tivaatimuksien sisältämät määritteet voivat olla erillisten keksinnöllisten ajatusten kannalta tarpeettomia. Vastaavasti kunkin keksinnön sovellutusesimerkin yhteydessä esitettyjä eri yksityiskohtia voidaan käyttää myös toisissakin sovellutusesimerkeissä. Lisäksi voidaan todeta, että ainakin jotkin 20 alivaatimuksista voidaan ainakin sopivissa tilanteissa katsoa keksinnöllisiksi sellaisinaan.
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on se, että sen avulla on helppo ja nopea määrittää hissin komponenttien tarkat paikat η 25 ilman mittausvirheitä hissikuilun pohjan lay-outin ja koko ^ hissikuilun poikkileikkauksen suhteen. Näin keksinnön mukai- T- nen ratkaisu nopeuttaa ja tehostaa hissin asennusta, eikä T- komponenttien paikkoja tarvitse jälkikäteen mittailla tai x turvatilan paikkaa ei tarvitse erikseen maalata kuilun poh- cr 30 jalle. Keksinnön mukainen järjestely toimii erittäin hyvin o ^ varsinkin hisseissä, joissa on standardikuilu ja standardi in w hissikori, koska niissä tiedetään varmasti miten hissin kom- o lattiassa.
C\J ponentit sijoittuvat hissikorissa, kuilun seinissä ja kuilun 3
Keksinnön perusajatus on sijoittaa hissikuilun pohjalle malline, jonka merkintöjen perusteella hissin eräiden komponenttien sijoittelu, edullisesti koko hissin asemointi his-5 sikuiluun tehdään, ja käyttää mallinetta myös hissikuilun lattian käyttöpinnan muodostamiseen. Mallineessa on merkinnät komponenttien keskinäisen sijoittelun ohjaamiseksi. Lisäksi mallineen itsensä sijoittaminen hissikuiluun asettaa ohjeen hissin sijoittamiselle hissikuilun suhteen. Edulli— 10 sesti malline on hissikuilun koko lattian peittävä tai ainakin lähes koko lattian peittävä. Kuilun pohjalle sijoitettava malline voi olla muodostettu yhtenä kappaleena tai koostua kahdesta tai useammasta toisiinsa liittyvästä kappaleesta. Kuilun pohjalle sijoitettava mallinen voidaan tehdä ala-15 taan myös jonkin verran kuilun lattiaa suuremmaksi ja asetettaessa mallinetta kuilun pohjalle mallineen reunat taitetaan ylöspäin. Malline ja samalla käyttöpinta voidaan muodostaa myös muutoin. Edullinen tapa muutoin muodostamiseen on paperinen tai vastaava sabluuna, jossa on sijainti- ja 20 muut merkinnät sabluunan aukkoina ja jonka avulla kohdistus-ja muut tehtävät merkinnät saadaan maalattua muutoin valmi-seen lattiapintaan.
Keksintöä sovellettaessa edullinen tapa on merkitä mallineeseen turvatilan, eli niin sanotun turvakuution paikka. Tämän m 25 sijaan tai lisäksi voidaan merkitä alue, joka ei ole turvaisi linen hissikorin saapuessa alimpaan asemaansa tai jossa on TT muutoin noudatettava erityistä varovaisuutta. Mallineeseen
o J
r- voidaan merkitä myös ohjeita ja varoituksia, x
X
^ 30 o ^ Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin sovellutusesi- m £2 merkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa δ c\j 4 kuvio 1 esittää kaaviollisesti ja yksinkertaistettuna yhden tyyppisen hissin hissikuilun ylä- ja alaosaa sivusta katsottuna, kuvio 2 esittää ylhäältä katsottuna esimerkiksi kuvion 1 5 mukaista hissikuilua ja osaa kuiluun sijoitetuista hissikomponenteista, kuvio 3 esittää ylhäältä katsottuna yhtä keksinnön mukaista kuilun pohjalle sijoitettavaa, komponenttien sijoituspaikkoja osoittavaa mallinetta, 10 kuvio 4 esittää ylhäältä katsottuna toista keksinnön mukaista kuilun pohjalle sijoitettavaa, komponenttien sijoituspaikkoja osoittavaa mallinetta, kuvio 5 esittää sivulta katsottuna kuvion 4 mukaista mallinetta kokoon taitettuna, 15 kuvio 6 esittää ylhäältä katsottuna yhtä kolmatta keksinnön mukaista kuilun pohjalle sijoitettavaa, komponenttien sijoituspaikkoja osoittavaa mallinetta ja kuvio 7 esittää ylhäältä katsottuna vielä yhtä keksinnön mukaista kuilun pohjalle sijoitettavaa, komponent-20 tien sijoituspaikkoja osoittavaa mallinetta.
Kuvioissa 1 ja 2 on esitetty kaaviollisesti ja yksinkertaistettuna yhden tyyppistä hissiä. Kuviossa 1 hissi on esitetty sivulta ja kuviossa 2 päältä katsottuna. Lisäksi kuviossa 1 m 25 on esitetty vain hissikuilun 2 ylä- ja alaosaa ja hissikui- o lu 2 on keskiosastaan katkaistu.
o T- Hissikuiluun 2 on sijoitettu johteilla 4 olennaisesti pysty- x suunnassa liikkuva hissikori 1, joka on kannatettu kannatus-
DC
30 köysillä 3a, ja jota liikutetaan hissikuilun 2 pohjalla ole-o g valla, vetopyörällä 8 varustetulla hissikoneistolla 7 VetO-
LO
co elimen 3b, kuten hihnan, hammashihnan tai vetoköysien avul- o cvj la. Kannatusköysien 3a ensimmäinen pää on kiinnitetty hissi- korin 1 yläosaan, josta kannatusköydet 3a on johdettu hissi- 5 kuilun 2 yläosassa olevan yhden tai useamman taittopyörän 9, 10 yli ja kääntymään alaspäin johteita 6 pitkin liikkuvalle vastapainolle 5, jonka yläpäähän kannatusköysien 3a toiset päät on kiinnitetty. Edelleen vastapainon 5 alapäähän on 5 kiinnitetty hissikoria 1 liikuttavan vetoelimen 3b toinen pää ja vetoelin 3b on johdettu kulkemaan vastapainolta 5 alaspäin hissikuilun 2 alaosassa olevan yhden tai useamman taittopyörän 11 alitse vetopyörälle 8, jolta vetoelin 3b on edelleen johdettu hissikorin 1 alaosaan, jonne vetoelimen 3b 10 ensimmäinen pää on kiinnitetty.
Kuviossa 1 on esitetty myös hissin alin ja ylin kerrostaso, joiden kohdalla on hissikuiluun 2 sijoitetut kerrostasojen ovet la. Lisäksi hissikuilun 2 pohjalla on hissikuilun 2 15 lattian päälle sijoitettuna keksinnön mukaiseen ratkaisuun kuuluva pohja- tai alustalevynä oleva malline 12, josta voidaan myös käyttää nimitystä pöhjatemplate. Lattialla tarkoitetaan tässä hissikuilun 2 rakenteellista lattiaa, esimerkiksi betonista valettua lattiaa. Hissin asennuksen jälkeen 20 malline 12 jätetään hissikuilun 2 lattialle muodostamaan kohdaltaan valmiissa hississä hissikuilun 2 lattian päällä olevan käyttöpinnan, joka toimii suojakerroksena suojaten lattiaa, ja näyttöpintana, jossa on merkittynä muun muassa hissikuilussa 2 hissikorin 1 alla oleva turvallinen tila, m 25 edullisesti työskentelytila, josta myös käytetään nimitystä ^ turvatila. Mainittu käyttöpinta on se näkyvä pinta, jonka ^ päällä hissikuilun 2 pohjalla seistään ja työskennellään.
i T- Kun turvatilan merkintä on tällä pinnalla hyvin näkyvillä, x se auttaa esimerkiksi huoltotyöntekijää pääsemään hätätilan-
CC
CL
30 teessä nopeasti turvaan, o o m £2 Hissin ripustusratkaisu voi olla myös toisenlainen kuin o ^ edellä on esitetty. Hissikorin 1 kannatus ja liikutus voi daan tehdä erillisten kannatusköysien 3a ja vetoelimen 3b 6 sijasta myös yksillä ja samoilla hissiköysillä ja ripustus-suhde voi olla esimerkiksi 1:1, 1:2 tai jokin muu suhde. Samoin hissikoneisto 7 voi sijaita muuallakin kuin hissikuilun 2 pohjalla, esimerkiksi hissikuilun 2 yläosassa, sivulla tai 5 erillisessä konehuoneessa.
Kuviossa 3 on esitetty päältä katsottuna yhtä keksinnön mukaista, hissikuilun 2 pohjalle hissikuilun 2 lattialle sijoitettavaa, hissin komponenttien sijoituspaikkoja osoitta-10 vaa mallinetta 12. Malline 12 on olennaisesti hissikuilun 1 poikkileikkauksen muotoinen ja kokoinen siten, että malline 12 on helposti sijoitettavissa hissikuilun 1 lattialle. Mallineen 12 yläpintaan on valmiiksi, esimerkiksi hissipiirus-tusten mukaisesti merkitty ainakin osa tärkeimpien hissikom-15 ponenttien paikoista, ja haluttaessa myös integroitu erilaisia elementtejä, kuten esimerkiksi johteiden 4, 5 alle si joitettavia alustalevyjä. Esimerkin mukaisessa mallineessa 12 yläpintaan on merkitty hissikorin 1 johteiden 4 luotaus-pisteet 13 ja vastaavasti vastapainon 5 johteiden 6 luotaus-20 pisteet 14. Lisäksi mallineen 12 yläpintaan on valmiiksi merkitty hissikuilun 2 pohjalle sijoitettavan hissikoneiston 7 luotaus- tai kiinnityspisteiden 15 paikka ja tasonovien la luotauspisteet 16.
m 25 Mallineen 12 yläpintaan on edellisten merkintöjen lisäksi o vielä ainakin merkitty hissimääräysten mukainen ja juuri ky- ^ seiseen hissikuiluun 2 asennettavan hissin mukaan määräytyvä T- hissikorin 1 alapuolisen alueen turvallisen tilan, eli tur- x vatilan poikkileikkaukseltaan luonnollisen kokoinen paikka cr 30 17. Turvatilan paikka 17 on kohdistettu erityisesti hissin ° ^ mekaniikan mukaan, joka määräytyy komponenttien sijoittelus- m £2 ta ja tiedetystä hissin perusrakenteesta. Merkintöinä voi o c\J lisäksi olla johteiden 4 ja 5 poikkileikkauksen profiiliku- 7 vat niiden tosiasiallisessa sijaintipaikassa, kuten esimerkiksi kuviossa 3 on merkittynä.
Kuvion 3 mukainen malline 12 on ohut levymäinen kappale, 5 esimerkiksi puinen, muovinen tai metallinen levy, joka paikalleen hissikuilun 2 lattialle sijoitettuna muodostaa hissikuilun 2 lattiaa suojaavan käyttö- ja näyttöpinnan, kuten edellä on mainittu. Mallineen 12 yläpinnassa voi olla lisäksi jokin liukastumista ehkäisevä kuvio turvallisen työsken-10 telyn mahdollistamiseksi.
Kuvioissa 4 ja 5 on esitetty yhtä toista keksinnön mukaista, hissikuilun 2 lattialle sijoitettavaa, hissin komponenttien sijoituspaikkoja osoittavaa mallinetta 12. Kuviossa 4 malli-15 ne 12 on esitetty päältä katsottuna sekä auki levitettynä ja kuviossa 5 malline 12 on esitetty sivulta katsottuna sekä kokoon taitettuna. Taitettuna mallinetta 2 on helpompi käsitellä ja kuljettaa ja samoin se on helpompi sijoittaa hissikuilun 2 lattialle. Kuvioiden 4 ja 5 mukaisen mallineen 12 20 yläpinnassa on olennaisesti samat merkinnät kuin kuvion 3 mukaisessa mallineessa 12, joskin merkinnät voivat olla myös toisenlaiset. Erona kuvion 3 mukaiseen mallineeseen 12 on muun muassa se, että malline 12 koostuu nyt kahdesta osasta, ensimmäisestä osasta 12a ja toisesta osasta 12b, jotka ovat m 25 esimerkiksi keskenään olennaisesti yhtä suuret ja saman muo- ^ toiset sekä yhdistetty yhdestä reunastaan toisiinsa yhdellä i ^ tai useammalla saranalla 18, joiden ympäri malline 12 voi- i T- daan taittaa kokoon ja levittää auki. Saranoiden 18 sijasta x mallineessa 12 voi olla yksi tai useampi taite, jonka avulla
CC
□_ 30 malline 12 voidaan taittaa kokoon ja levittää auki. Malline o 2 12 voi koostua myös kahdesta keskenään irrallisesta osasta m $2 12a, 12b, jotka sijoitetaan reunoistaan toisiaan vasten his- δ ^ sikuilun 2 lattialle.
8
Kuviossa 6 on esitetty edellä mainittuja mallineita 12 vastaava malline 12, joka koostuu kolmesta keskenään toisiinsa saranoilla 18 saranoidusta osasta. Tällainen mallineratkaisu on kätevä poikkileikkaukseltaan suurissa hissikuiluissa 2. 5 Saranoiden 18 sijasta tässäkin ratkaisussa voi olla taitteet mahdollistamassa kokoon taitettavuuden. Kuvion 6 mukaisessa mallineessa yläpinnan merkinnät ovat olennaisesti samat kuin aikaisemmin mainituissa mallineissa, mutta nyt mallineen 12 yläpintaan on integroitu lisäksi esimerkiksi metalliset 10 alustalevyt 19 hissikorin 1 johteiden 5 sijoituspaikkojen kohdille. Alustalevyjen 19 tarkoituksena on tasata johteiden 5 aiheuttamaa pistekuormaa hissikuilun 2 lattiaa vasten. Lisäksi mallineen 12 kulmissa on pyöristykset tai viisteet 20 mallineen paikalleen asettamisen helpottamiseksi.
15
Kuviossa 7 on esitetty rullalle käärittävä, mattomainen malline 12, jota on helppo käsitellä ja kuljettaa ja joka sopii myös isoihin hissikuiluihin 2. Mallineen 12 yläpinnassa on olennaisesti vastaavat merkinnät ja komponentit kuin aikai-20 semmin mainituissa mallineissa 12.
Malline 12 voi olla myös kaukalomallinen, jolloin mahdolliset öljy- tai nestevuodot on helpompi hallita ja kuilun 2 pohjalle pudonneet roskat voidaan helposti poistaa kerralla. ^ 25 Lisäksi malline 12 voi olla kooltaan myös pienempi kuin his- ^ sikuilun 2 poikkileikkaus. Tällöin malline 12 luodataan oi- ·<- kealle paikalleen hissikorin 1 komponenttien suhteen ja T- kiinnitetään pysyvästi paikalleen hissikuilun 2 lattiaan, x jonka jälkeen hissin komponentit voidaan asentaa mallineen cc 30 merkintöjen mukaisesti. Malline 12 voi olla varustettu myös o ^ viemäriaukolla, joka on yhdistettävissä viemäriin mahdolli-
LO
sen tulvaveden poistamiseksi hissikuilusta 2.
δ C\1 9
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellu-tusmuodot eivät rajoitu ainoastaan edellä esitettyihin esimerkkeihin, vaan voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa. Niinpä esimerkiksi mallineen 5 merkinnät voivat poiketa edellä esitetyistä. Niitä voi olla enemmän tai vähemmän kuin edellä on esitetty ja ne voivat kohdistua erilaisiin komponentteihin.
Alan ammattimiehelle on myös selvää, että mallineen koosta 10 riippuen mallineessa voi olla enemmänkin irrallisia tai toisiinsa esimerkiksi saranalla tai taitteilla kytkettyjä osia kuin edellä on esitetty. Tällaisia osia voi olla esimerkiksi 4, 5, 6 tai enemmänkin, ja ne voivat olla myös keskenään eri mallisia ja eri kokoisia.
co δ
(M
o
X
DC
CL
O
o
LO
CO
δ c\j

Claims (10)

1. Järjestely hissikuilussa (2), jossa hissikuilussa (2) on ainakin johteille (4) liikkuvaksi sijoitettu hissikori (1), 5 ja johon järjestelyyn kuuluu hissikuilun (2) lattialle, hissin asennuksen yhteydessä sijoitettava, hissin komponenttien sijoituspaikkojen merkinnöillä (13-17) varustettu malline (12), tunnettu siitä, että malline (12 merkintöineen (13-17) on järjestetty muodostamaan asennetun 10 hissin hissikuilun (2) lattian käyttöpinnan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että malline (12 merkintöineen (13-17) on olennaisesti koko hissikuilun pohjan muotoinen ja kokoinen ja käsittää 15 olennaisen yhtenäisen, hissikuilun (2) lattian päällä olevan suojakerroksen.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että malline (12 merkintöineen (13-17) on järjestetty 20 peittämään osan hissikuilun (2) lattiasta ja käsittää kohdaltaan olennaisen yhtenäisen hissikuilun (2) lattian päällä olevan suojakerroksen.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen järjestely, "ί 25 tunnettu siitä, että mallineen (12) yläpinnassa on valmiina o cm hissikohtainen, hissin konfiguraation ja hissimääräysten o mukainen, poikkileikkaukseltaan luonnollisen kokoinen cS hissikorin (1) alapuolisen turvatilan paikan merkintä (17). X DC CL
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen g järjestely, tunnettu siitä, että malline (12) on yksiosainen ^ ohut levymäinen kappale, joka on järjestetty cm ... kiinnitettäväksi paikalleen hissikuilun (2) lattiaan.
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 1-4 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että malline (12) on useammasta kuin yhdestä levymäisestä osasta koostuva kappale, jonka 5 osat on sovitettu sijoitettavaksi keskenään vierekkäin hissikuilun pohjalle ja järjestetty kiinnitettäväksi paikalleen hissikuilun (2) lattiaan.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestely, tunnettu sii-10 tä, että mallineen (12) eri osat on yhdistetty toisiinsa yhden tai usemman saranan (18) avulla, tai yhden tai useamman taitteen avulla siten, että malline (12) on taitettavissa kokoon ja levitettävissä auki hissikuilun (2) lattialle. 15
8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 1-4 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että malline (12) on joustavaa materiaalia ja järjestetty rullattavaksi rullalle ja avattavaksi rullalta auki hissikuilun (2) lattialle. 20
9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mallineen (12) yläpintaan on integroitu metalliset alustalevyt (19) ainakin hissikorin (1) johteiden (4) sijoituspaikkojen kohdalle. ^ 25 δ cvJ
10. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen i C\J , o järjestely, tunnettu siitä, että mallineen (12) kulmissa on c3 pyöristykset tai viisteet (20) mallineen (12) paikalleen c asettamisen helpottamiseksi. o 30 o LO CO δ C\J
FI20135040A 2013-01-11 2013-01-11 Järjestely hissikuilussa FI124650B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20135040A FI124650B (fi) 2013-01-11 2013-01-11 Järjestely hissikuilussa
EP14150785.5A EP2754633B1 (en) 2013-01-11 2014-01-10 Arrangement in an elevator hoistway

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20135040A FI124650B (fi) 2013-01-11 2013-01-11 Järjestely hissikuilussa
FI20135040 2013-01-11

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20135040A FI20135040A (fi) 2014-07-12
FI124650B true FI124650B (fi) 2014-11-28

Family

ID=49955196

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20135040A FI124650B (fi) 2013-01-11 2013-01-11 Järjestely hissikuilussa

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP2754633B1 (fi)
FI (1) FI124650B (fi)

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5472817U (fi) * 1977-11-01 1979-05-24
DE19536994C2 (de) * 1995-10-04 2001-07-05 Wittur Ag Aufzugsystem und Verfahren zur Montage des Aufzugsystems
JPH10167614A (ja) * 1996-12-04 1998-06-23 Otis Elevator Co エレベーターの芯出し用下部テンプレート
JPH10182032A (ja) * 1996-12-25 1998-07-07 Hitachi Building Syst Co Ltd エレベータの据付工法
JPH1192050A (ja) * 1997-09-25 1999-04-06 Hitachi Building Systems Co Ltd エレベータのピットベース装置

Also Published As

Publication number Publication date
EP2754633A3 (en) 2014-11-05
FI20135040A (fi) 2014-07-12
EP2754633B1 (en) 2017-09-27
EP2754633A2 (en) 2014-07-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN202255379U (zh) 伸缩式水平度、垂直度检测装置
CN104981575B (zh) 幕墙板安装系统
FI121977B (fi) Välineet ja menetelmä hissikuilun mittaamiseksi
DE602005009565D1 (de) Verfahren und system zur messung der anhaltegenauigkeit einer aufzugskabine
US7886454B2 (en) Elevator hoistway installation guide systems, methods and templates
JP2011126628A (ja) エレベータ点検台
FI124650B (fi) Järjestely hissikuilussa
WO2014195565A1 (en) Method in the installation of an elevator and tool for use in the method
JP2008285842A (ja) 駐車装置の作業床装置とこれを備える駐車装置
JP6422570B2 (ja) 機械室レスエレベータ
JP5829179B2 (ja) ダブルデッキエレベータの点検装置
JP2009215051A (ja) エレベーター
KR20140006039U (ko) 상갑판의 개인장비 이동용 리프트
ITUB20155967A1 (it) Struttura perfezionata di casseratura per l&#39;esecuzione di getti orizzontali per la realizzazione di solai
JP2009161346A (ja) エレベータ
JP2006151578A (ja) エレベータ装置
JP2019034828A (ja) エレベーターの釣合おもり
CN209024964U (zh) 一种桥梁检测车
JP2708953B2 (ja) 油圧エレベータのロープ伸び量測定方法
RU166371U1 (ru) Переносное устройство для испытаний страховочного оборудования, переносных и пожарных лестниц
JP2013166610A (ja) エレベータの乗りかご用手摺
KR20170039046A (ko) 에스컬레이터
JP2020196564A (ja) エレベーター装置
CN114455517A (zh) 一种楼层电梯门地坎安装辅助工装及安装方法
PL190360B1 (pl) Pomost do robót remontowych a zwłaszcza do naprawy obudowy w szybach górniczych

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 124650

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MM Patent lapsed