FI118606B - Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi - Google Patents

Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI118606B
FI118606B FI20065170A FI20065170A FI118606B FI 118606 B FI118606 B FI 118606B FI 20065170 A FI20065170 A FI 20065170A FI 20065170 A FI20065170 A FI 20065170A FI 118606 B FI118606 B FI 118606B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bridge
support beam
support
lifting jacks
transfer
Prior art date
Application number
FI20065170A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20065170A (fi
FI20065170A0 (fi
Inventor
Erkki Maeki
Original Assignee
Megasiirto Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Megasiirto Oy filed Critical Megasiirto Oy
Priority to FI20065170A priority Critical patent/FI118606B/fi
Publication of FI20065170A0 publication Critical patent/FI20065170A0/fi
Priority to EP07104011A priority patent/EP1835076A1/en
Publication of FI20065170A publication Critical patent/FI20065170A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI118606B publication Critical patent/FI118606B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01DCONSTRUCTION OF BRIDGES, ELEVATED ROADWAYS OR VIADUCTS; ASSEMBLY OF BRIDGES
    • E01D21/00Methods or apparatus specially adapted for erecting or assembling bridges
    • E01D21/06Methods or apparatus specially adapted for erecting or assembling bridges by translational movement of the bridge or bridge sections

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Bridges Or Land Bridges (AREA)

Description

1 118606
Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on menetelmä sillan siirtämiseksi, missä menetelmässä muodostetaan siirtorata, sovitetaan siirtoradalle siirtokalusteet ja siir-5 retään silta sivusuunnassa lopullisen käyttöpaikkansa vierestä siirtorataa pitkin lopulliseen käyttöpaikkaansa.
Edelleen keksinnön kohteena on sovitelma sillan siirtämiseksi, mihin sovitelmaan kuuluu siirtorata ja siirtokalusteet, jolloin silta on siirrettävissä siirtorataa pitkin lopullisen käyttöpaikkansa vierestä sivusuunnassa lopulliseen 10 käyttöpaikkaansa.
Fl-patentissa 96231 on esitetty ratkaisu, missä käyttöpaikkansa vieressä valettu silta siirretään paikalleen. Ratkaisussa sillan ja siirtoradalla olevan palkin välille asennetaan nostotunkit, joiden varassa silta on siirron aikana. Nostotunkit on sijoitettu tukikiskon päälle ja työntötunkkien työntövoima kohdis-15 tuu tukikiskoihin silloin, kun siltaa siirretään siirtoradalla olevaa palkkia pitkin paikoilleen. Kun silta on siirretty paikoilleen, lasketaan se alas tukeutumaan päistään tukirakenteisiin. Nämä tukirakenteet ovat eri kohdalla kuin siirtorata. Ratkaisu on erittäin varmatoiminen ja sillan siirtotyö saadaan toteutettua varsin lyhyessä ajassa. Siirtokalusto asennetaan siirtoradan palkin päälle ja samalla 20 siirrettävän sillan alle juuri ennen sillan siirtoa. Siirtokaluston asentamiseksi .···. tulee siltaa nostaa siirtoradan vierestä. Niinpä sekä tämä nostokohta että siirto- :·" rata tulee tukea vahvasti tukirakenteilla. Voidaan myös toimia siten, että silta i «« tukeutuu ennen siirtoa tukilinjaan, joka on eri kohdalla kuin siirtorata ja siirtoka- • · . . lusteet sovitetaan siirtoradan alle nostamatta siltaa. Tällöin kuorma siirretään • · · 25 siirtoradalle nostamalla sitä siirtokaluston nostotunkeilla. Myös tässä tapauk- * · · '·[·' sessa tukirakenteet tulee sovittaa laajalle alueelle eli siirtoradan kohdalle ja sen kanssa eri kohdalla olevan tukilinjan kohdalle. Mikäli käytetään paalutusta avuksi tukirakenteiden muodostamiseksi, tulee paalutus sovittaa varsin tiheäk-j\. si sekä siirtoradan että sen viereisen kohdan kohdalle.
30 Fl-patentissa 97 073 on esitetty ratkaisu siirtopalkkeja pitkin siirret- tävän sillan tukemiseksi. Kyseisessä ratkaisussa sillan tukeutumiskohtaan lyö-dään putkipaalut. Putkipaalujen päälle kiinnitetään siirtoratana toimiva palkki. Silta siirretään palkkia pitkin ja lasketaan putkipaalujen päälle asennettujen “**: aputukien varaan lopulliseen asemaansa. Julkaisussa silta on esitetty tukeu- :*·*: 35 tumaan siirron yhteydessä apujalkoihin. Tällöin siirron aikana silta ja sen kor- 118606 2 keusasema ja suoruus eivät ole täysin hallinnassa, jolloin siirto ei tapahdu varmatoimisesti.
Fl-patentissa 106810 on esitetty ratkaisu sillan siirtämiseksi, missä sillan käyttöpaikan kummallekin puolelle sovitetaan siirtoradat. Sillan yhteyteen 5 sovitetaan palkki siten, että silta on sovitettavissa kyseisen palkin varaan. Kyseinen palkki sovitetaan ulottumaan sillan käyttöpaikan yli ensimmäiseltä siirto-radalta toiselle siirtoradalle. Mainittu palkki ja sen yhteydessä oleva silta nostetaan ilmaan ja palkki ja silta siirretään siirtoratoja pitkin käyttöpaikkansa kohdalle ja lasketaan silta paikoilleen. Kyseinen ratkaisu sopii erittäin hyvin 10 erittäin raskaiden siltojen siirtämiseen. Sillan käyttöpaikan eri puolille sovitetut siirtoradat joudutaankin rakentamaan varsin pitkiksi. Edelleen siltaa nostavat nostotunkit on sovitettava eri siirtoradoille, jolloin niihin kohdistuvien vaakasuuntaisten voimien huomioon ottaminen on erittäin haasteellista.
Keksinnön lyhyt selostus 15 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uudentyyppinen menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, että sovitetaan siirtoradan päälle tukipalkki, sovitetaan silta tukipalkin päälle, joka tukipalkki on muodostettu sellaiseksi, että sen yläosan alle on tiettyihin kohtiin 20 sovitettavissa nostotunkit, sovitetaan nostotunkit mainittuihin kohtiin ja noste-.1·. taan nostotunkeilla tukipalkkia ylöspäin siten, että sillan siirron aikana sillan aiheuttama kuormitus on ainakin osittain kohdistuneena kyseisiin nostotunk- * · · keihin.
· . . Edelleen keksinnön mukaiselle sovitelmalle on tunnusomaista se, • · · Y 25 että sovitelmaan kuuluu edelleen tukipalkki, joka on sovitettu siirtoradalle sillan • · · alle ja muodostettu sellaiseksi, että sen yläosan alle on tiettyihin kohtiin sovitet-:···: tavissa nostotunkit, ja mainitut nostotunkit, jotka on sovitettu nostamaan tuki palkkia ylöspäin sillan siirron aikana siten, että siirron aikana sillan aiheuttama • *·· kuormitus on ainakin osittain kohdistuneena mainittuihin nostotunkkeihin.
30 Esitetyssä ratkaisussa silta muodostetaan tukipalkin päälle ja silta on sen siirron aikana tukeutuneena kyseisen tukipalkin varaan. Tukipalkki on • · muotoiltu siten, että sen yläosan alle on sovitettavissa nostotunkit, jotka sillan siirtoa varten nostavat tukipalkkia ylöspäin, jolloin sillan aiheuttama kuormitus *:1; on siirron aikana ainakin osittain kohdistuneena kyseisiin nostotunkkeihin.
:*·]: 35 Koska silta muodostetaan tukipalkin päälle ja siirretään kyseisen tu kipalkin varassa käyttöpaikalleen, on silta siis käyttöpaikkansa vieressä olles- 118606 3 saan päädyistään alustaan tukeutuessaan tukeutuneena ainoastaan siirtora-dan kohdalle. Niinpä käyttöpaikan viereen tarvitsee siltaa varten tehdä tukevat tukirakenteet vain siirtoradan kohdalle. Kun tukipalkki on muotoiltu sellaiseksi, että sen alapuolelle on sovitettavissa nostotunkit ja sillan kuormitus kohdistuu 5 siirron aikana ainakin osittain nostotunkkeihin, saadaan sillan siirto hallittua erittäin hyvin, eli siirtotapahtuma on hyvin varmatoiminen ja siten siirtoon käytettävä aika pystytään määrittelemään varsin tarkasti erittäin suurella varmuudella. Siirron ajaksi voidaan nostotunkkien alapuolelle sovittaa liukupalat tai ennen siirtoa tukipalkkia voidaan nostaa nostotunkeilla liukupalojen asentami-10 seksi sen alle. Näin ei tukipalkin alla tarvitse olla liukupaloja ennen siirtoa, mikä tekisi rakenteesta varsin epästabiilin. Edelleen sillan ei tarvitse olla pitkää aikaa nostotunkkien varassa, koska nostotunkit voidaan asentaa paikoilleen juuri ennen siirtoa.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on, että tukipalkin päihin on 15 sovitettu levyt, jotka on sovitettu jäykästi tukipalkkiin kiinni tukipalkin pituussuunnassa ja joiden levyjen asema tukipalkin pystysuunnassa on muuteltavissa, jolloin siirron ajaksi tunkit asetetaan kyseisten levyjen päälle. Ratkaisun ansiosta nostotunkkien alaosat ovat tukipalkin pituussuunnassa jäykästi yhteydessä toisiinsa, jolloin pystytään välttämään nostotunkkeihin aiheutuvien vaa-20 kakuormien haitallinen vaikutus sillan siirron aikana. Näin siirrosta saadaan erittäin nopea ja varmatoiminen.
·»· * * .! * ’ Kuvioiden lyhyt selostus * *· I.,,. Keksintöä selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, joissa • « . kuvio 1 esittää kaavamaisesti lopullisen käyttöpaikkansa vieressä ••y 25 olevaa siltaa ylhäältä päin katsottuna, » · « kuvio 2 esittää kaavamaisesti lopullisen käyttöpaikkansa vieressä olevaa siltaa junaradan suunnasta katsottuna, kuvio 3 esittää kaavamaisesti siltaa siirron aikana junaradan suun-nasta katsottuna, 30 kuvio 4 esittää kaavamaisesti siltaa lopullisessa käyttöpaikassaan /.·' junaradan suunnasta katsottuna, • · kuvio 5 esittää kaavamaisesti sillan siirrossa käytettävää tukipalkkia, kuvio 6 esittää kuvion 5 tukipalkkia, kuvion 5 linjaa A-A pitkin poikki-·"*! leikattuna ja :*·*: 35 kuvio 7 esittää kuvion 5 tukipalkkia kuvion 5 linjaa B-B pitkin poikki- leikattuna.
118606 4
Kuvioissa keksinnön eräitä suoritusmuotoja on esitetty selvyyden vuoksi yksinkertaistettuna. Samankaltaiset osat on merkitty kuvioissa samoilla viitenumeroilla.
Keksinnön eräiden sovellutusmuotojen yksityiskohtainen selostus 5 Kuviossa 1 on esitetty junarata 1 ja sen vieressä silta 2. Silta 2 on siis lopullisen käyttöpaikkansa vieressä.
Kun tehdään uusi alikulkusilta olemassa olevan junaradan 1 ali, valmistetaan silta 2 junaradan 1 vieressä sijoituspaikkansa kohdalla. Kun silta 2 on valmis, poistetaan junaradasta 1 uuden sillan 2 mittainen osuus. Tämän 10 jälkeen siirretään silta siirtorataa 4 pitkin paikoilleen.
Teräsbetonista siltaa valmistettaessa on betonivalun aikana sillan paino tasaisesti jakautuneena sillan muotin matkalla. Kun esijännitysvaijerit kiristetään, silta jännittyy ja kohoaa keskeltä irti muotista. Tällöin sillan paino keskittyy sen päihin. Sillan ollessa käyttöpaikallaan, paino kohdistuu siis tukilin-15 joihin 3. Siirtorata 4 on sillan 2 pituussuunnassa hyvin lähellä sillan lopullisen käyttöpaikan tukilinjaa 3. Näin ollen siis ennen sillan 2 siirtoa sen paino kohdistuu siirtoradan 4 kohdalle.
Kuviossa 1 on siirtorataa 4 havainnollistettu katkoviivalla ympäröidyllä alueella ja tukilinjaa 3 on havainnollistettu pistekatkoviivalla 20 ympäröidyllä alueella. Näillä kohdilla sijaitsevat tukirakenteet toimivat siis vas-.·*·. taavan kuormitustilanteen tukina. Tukilinjan 3 kohdalle on havainnollistettu tukipaaluja 5. Tukilinjan 3 ja siirtoradan 4 sovittaminen sillan 2 • ·· pituussuunnassa täsmälleen samalle kohdalle on myös mahdollista.
. .* Kuviossa 2 on esitetty sillansiirtosovitelma. Kuvioon 2 on katkovii- • · · 25 voilla merkitty myös junarata 1, joka puretaan pois siinä vaiheessa kun siltaa 2 ♦ * · *"·* aletaan siirtää paikoilleen. Tukilinjan 3 kohdalle asennetaan tukipaalut 5, jotka voivat olla esimerkiksi putkipaaluja. Voidaan käyttää myös betoni- tai puupaa-luja. Putkipaalujen yläpäät voidaan täyttää juotosbetonilla. Tukipaalujen 5 ΜΙ*.* säksi asennetaan apupaaluja 6, jotka voivat olla vastaavanlaisia paaluja kuin 30 tukipaalut 5. Siirtoradan palkki 7 asennetaan apupaalujen 6 päälle. Siirtoradan muodostaa siis siirtoradan palkki 7 ja sen tukirakenteet, kuten apupaalut 6. Aina ei paalutusta tarvita eli tukirakenne voidaan muodostaa myös ilman apu-paaluja alan ammattimiehelle sinänsä selvillä tavoilla.
Silta 2 on sovitettu siirtoradan palkin 7 päälle ja sitä pitkin se siirre-35 tään lopulliseen käyttöpaikkaansa.
118606 5
Siirtoradan palkin 7 päälle on sovitettu tukipalkki 8. Tukipalkki 8 voidaan asentaa paikoilleen yhdessä siirtoradan palkin 7 kanssa ennen sillan esijännitystä. Tukipalkki 8 ja siirtoradan palkki 7 voidaan asentaa paikalleen esimerkiksi teräsbetonisen sillan valumuotin teon yhteydessä. Tukipalkki 8 siirtää 5 sillan painon siirtoradalle sillan jännitysvaiheessa.
Tukipalkin 8 päät on muotoiltu siten, että tukipalkin ylälaipan alapuolelle on sovitettavissa nostotunkit 9. Siirron aikana nostotunkit 9 nostavat tuki-palkkia 8 ja siten sen päällä olevaa siltaa 2 ylöspäin, kuten kuviossa 3 on esitetty.
10 Siltaa 2 siirretään siirtoradan 4 suunnassa siirtotunkilla 10. Siirto- tunkki 10 on kiinnitetty korvakkeiden avulla pystyssä olevaan poikkipalkkiin 18. Poikkipalkki 18 taas on kiinnitetty alapäästään nostetunkin 9 alla olevaan tuki-levyyn 11. Poikkipalkin 18 yläpää tukeutuu tukipalkin 8 ylälaippaan, joka voi olla hieman sillan 2 leveyttä pidempi. Poikkipalkin 18 yläpäätä ei ole pakko tu-15 kea tukipalkkiin 8, jos poikkipalkin 18 ja tukilevyn 11 kiinnitys saadaan muuten riittävän jäykäksi. Esitetyllä ratkaisulla työntötunkin 10 aiheuttamat vaakavoi-mat eivät vaikuta nostotunkkeihin 9 haitallisesti.
Siirron aikana tukipalkki 8 voi olla irti siirtoradan palkista 7, jolloin sillan paino on siirron aikana kohdistuneena nostotunkkeihin 9. Nostotunkkien 9 20 alle on sovitettuna liukupalat kitkan pienentämiseksi. Haluttaessa voidaan sillan paino sovittaa kohdistumaan siirtoradan palkkiin 7 osittain myös tukipalkin :]**: 8 kautta. Tällöin myös tukipalkin 8 ja siirtoradan palkin 7 väliin on sovitettuna liukupalat.
Jos sillan kuorma on jaettu nostotunkkien 9 alla olevien liukupalojen : .·. 25 ja tukipalkin 8 alla olevien liukupalojen välillä tai jos nostotunkkeja 9 on kolme • · · "V tai useampia, voidaan kunkin yksittäisen kohdan välittämää kuormaa muuttaa ;i;' siirtotyön aikana. Yksi tukeutumiskohta voidaan esimerkiksi jättää hetkeksi • · ***** käytöstä pois. Tätä ominaisuutta tarvitaan esimerkiksi silloin, kun siirtopalkin liukupinta vaurioituu siirron aikana ja siihen syntyy epäjatkuvuuskohta, joka voi : *** 30 pahimmillaan tuhota liukupalan. Nyt voidaan siis vapauttaa kuormasta se liu- ttt kupala, joka kulloinkin on vauriokohdalla.
.**. Edelleen siirron aikana tukipalkki 8 toimii varatukena, mikäli jokin nostotunkki 9 ei esimerkiksi toimintahäiriön vuoksi voi kantaa kuormaansa.
• · • Tällöin vaurioitunut nostotunkki 9 voidaan esimerkiksi helposti vaihtaa.
• · ·· · • · · • · • · 118606 6
Tukipalkin 8 muotoilun ansiosta ei nostotunkkeja 9 tarvitse asettaa tukipalkin 8 alle sillan 2 valun aikana. Vasta kun silta 2 on valmis ja siltaa 2 ryhdytään siirtämään, tarvitsee nostotunkit 9 sovittaa paikoilleen.
Kuviossa 4 silta on lopullisessa käyttöpaikassaan. Tällöin nostotun-5 kit 9 poistetaan. Tukipalkki 8 ja siirtoradan palkki 7 voidaan jättää sillan 2 alle tai vaihtoehtoisesti silta 2 voidaan tukea jollain muulla tavoin ja tukipalkki 8 ja/tai siirtoradan palkki 7 voidaan poistaa.
Kuten kuviossa 5 on esitetty, voidaan nostotunkit 9 sovittaa tukile-vyn 11 päälle. Tukilevyssä 11 on tukilevyn päätylevy 12, josta tukilevy 11 on 10 kiinnitetty tukipalkin päätylevyyn 13 esimerkiksi pulteilla 14. Tällöin tukilevy 11 on sovitettu jäykästi tukipalkkiin 8 kiinni tukipalkin pituussuunnassa. Selvyyden vuoksi ei kuviossa 6 ole esitetty nostotunkkia.
Pultteja 14 varten muodostetut aukot 15 ovat tukipalkin päätylevyssä 13 pitkänomaisia, kuten kuviossa 7 on esitetty. Tämä mahdollistaa sen, että 15 tukilevyn 11 asema tukipalkin 8 pystysuunnassa on muuteltavissa.
Tukipalkki 8 on esimerkiksi H-profiilinen palkki, jonka molemmista päistä on leikattu pois osa alalaipasta 8c ja uumasta 8b. Niinpä nostotunkit 9 voidaan sovittaa näihin kohtiin ylälaipan 8a alapuolelle. Tukipalkki 8 voi olla myös jonkin muun muotoinen, kunhan se on muodostettu sellaiseksi, että sen 20 ylälaipan tai yläsivun alapuolelle on järjestetty tilaa nostotunkkia 9 varten esimerkiksi tukipalkin 8 päätyihin ja/tai johonkin muuhun kohtaan. Nostotunkki 9 ja tukilevy 11 voidaan siis sovittaa tukipalkin 8 päätyjen lisäksi tai sijaan myös muuhun kohtaan tukipalkkia 8. Tukipalkin 8 ylälaipan 8a pituus on tyypillisesti yhtä suuri tai suurempi kuin sillan 2 leveys. Edelleen tukipalkki 8 on siis muo- : .·. 25 toiltu siten, että sen ylälaipan 8a alapuolelle voidaan sovittaa vähintään kaksi • · · “V tai sitten useampia nostotunkkeja 9.
Kun siltaa siirretään, nostetaan nostotunkeilla 9 tukipalkkia 8 ylös- ***** päin, mikä näkyy esimerkiksi kuviosta 7. Tällöin pultit 14 asettuvat pitkänomaisten aukkojen 15 alaosaan. Tukilevy 11 on kuitenkin jäykästi kiinni : *** 30 tukipalkissa 8 tukipalkin pituussuunnassa, jolloin pystytään välttämään nosto- ·♦· tunkkeihin aiheutuvien vaakakuormien haitallinen vaikutus sillan siirron aikana. .***. Siirron ajaksi voidaan myös pultit 14 kiristää siten, että tukilevyn päätylevy 12 ja tukipalkin päätylevy 13 eivät pääse pystysuunnassakaan liikkumaan toisten- • · • ( sa suhteen. Pulttien ja pitkänomaisten aukkojen sijaan voidaan tukilevy 11 ja *:'1: 35 tukipalkki 8 sovittaa tukipalkin pituussuunnassa jäykästi ja tukipalkin pysty- ·· · V suunnassa muunneltavasti toistensa suhteen esimerkiksi käyttämällä kiinnitys- 7 — 118606 rakennetta, jossa on pystysuuntaisia kiskoja, jotka mahdollistavat pystysuuntaisen liikkeen, mutta joihin kiskoihin on sovitettu vaakasuuntainen lukitus estämään tukipalkin 8 pituussuuntainen liike. Edelleen voidaan käyttää esimerkiksi U-muotoisia teräspalkkeja siten, että ne ottavat vastaan vetorasituksen, 5 mutta mahdollistavat samalla toistensa liikkumisen korkeussuunnassa tai sitten voidaan käyttää jotain muuta vastaavaa ratkaisua.
Tukilevyssä 11 on vielä sivuohjurit 16, jotka varmistavat sen, että tukipalkki 8 pysyy tukevasti siirtoradan palkin 7 päällä siirron aikana. Nosto-tunkkien 9 alle tulevat liukupalat 17 on sovitettu tukilevyn 11 ja siirtoradan pallo kin 7 väliin. Tukipalkin 8 korkeus on vähintään sen ylälaipan 8a verran suurempi kuin liukupalan 17, tukilevyn 11 ja nostetunkin 9 yhteenlaskettu korkeus silloin, kun nostotunkki 9 on ala-asennossa. Näin nostetunkin 9 asettaminen tukipalkin 8 alalaipan alle ja nostetunkin poistaminen on helppoa.
Joissain tapauksissa tässä hakemuksessa esitettyjä piirteitä voi-15 daan käyttää sellaisenaan, muista piirteistä huolimatta. Toisaalta tässä hakemuksessa esitettyjä piirteitä voidaan tarvittaessa yhdistellä erilaisten kombinaatioiden muodostamiseksi.
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan keksintö voi vaihdella patentti-20 vaatimusten puitteissa. Niinpä esitetyn ratkaisun käyttö ei rajoitu pelkästään rautatiesiltojen siirtämiseen, vaan kyseistä ratkaisua voidaan hyödyntää myös :[[[: esimerkiksi maantiesiltojen siirtämiseen.
·· • · : ·· * · • « • · · • · I *·· · • · · • » I ·♦· ··· • · • ·
Mt ·· • · § ·· ··· • · • f ··· ··· • · • · ··· • · 1 ♦ • * · • * * ·

Claims (13)

1. Menetelmä sillan siirtämiseksi, missä menetelmässä muodostetaan siirtorata (4), sovitetaan siirtoradalle (4) siirtokalusteet ja siirretään silta (2) sivusuunnassa lopullisen käyttöpaikkansa vierestä siirtorataa (4) pitkin lopulli- 5 seen käyttöpaikkaansa, tunnettu siitä, että sovitetaan siirtoradan (4) päälle tukipalkki (8), sovitetaan silta (2) tukipalkin (8) päälle, joka tukipalkki (8) on muodostettu sellaiseksi, että sen yläosan alle on tiettyihin kohtiin sovitettavissa nostotunkit (9), sovitetaan nostotunkit (9) mainittuihin kohtiin ja nostetaan nos-totunkeilla (9) tukipalkkia (8) ylöspäin siten, että sillan (2) siirron aikana sillan 10 (2) aiheuttama kuormitus on ainakin osittain kohdistuneena kyseisiin nosto-tunkkeihin (9).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tukipalkin (8) yhteyteen on sovitettu tukilevyt (11) siten, että ne ovat jäykästi kiinni tukipalkissa (8) sen pituussuunnassa ja niiden asema tukipalkin (8) 15 pystysuunnassa on muuteltavissa ja että nostotunkit (9) sijoitetaan mainittujen tukilevyjen (11) päälle.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siirtokalusteisiin kuuluu siirtotunkki (10), jonka työntövoima kohdistetaan ainakin osittain tukilevyyn (11) vaakavoimien nostotunkkeihin (9) kohdistuvien 20 haitallisten vaikutusten välttämiseksi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, • m **,..·* että siirtotunkin (10) työntövoima kohdistetaan osittain tukilevyyn (11) nosto- j’\. tunkin (9) alapuolella ja osittain tukipalkin (8) yläosaan nostetunkin (9) yläpuo- *:··: lella. ; ·1· 25
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, ·*· · . .·, tunnettu siitä, että nostotunkit (9) sovitetaan tukipalkin (8) päihin.
.···, 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, • t tunnettu siitä, että silta (2) valmistetaan teräsbetonista, joka esijännitetään ennen sillan (2) käyttöönottoa ja tukipalkki (8) sovitetaan paikoilleen sillan (2) • · !„|1 30 valumuotin teon yhteydessä.
*···' 7. Sovitelma sillan siirtämiseksi, mihin sovitelmaan kuuluu siirtorata :***: (4) ja siirtokalusteet, jolloin silta (2) on siirrettävissä siirtorataa (4) pitkin lopulli- • * sen käyttöpaikkansa vierestä sivusuunnassa lopulliseen käyttöpaikkaansa, •. tunnettu siitä, että sovitelmaan kuuluu edelleen tukipalkki (8), joka on sovi- #·#«· t>‘ / 35 tettu siirtoradalle (4) sillan (2) alle ja muodostettu sellaiseksi, että sen yläosan : alle on tiettyihin kohtiin sovitettavissa nostotunkit (9), ja mainitut nostotunkit (9), 118606 jotka on sovitettu nostamaan tukipalkkia (8) ylöspäin sillan (2) siirron aikana siten, että siirron aikana sillan (2) aiheuttama kuormitus on ainakin osittain kohdistuneena mainittuihin nostotunkkeihin (9).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, et-5 tä tukipalkin (8) yhteyteen on sovitettu tukilevyt (11) siten, että ne ovat jäykästi kiinni tukipalkissa (8) sen pituussuunnassa ja niiden asema tukipalkin (8) pystysuunnassa on muuteltavissa ja että nostotunkit (9) on sovitettu mainittujen tukilevyjen (11) päälle.
8 118606
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, et-10 tä siirtokalusteisiin kuuluu siirtotunkki (10), joka on sovitettu kohdistamaan työntövoimansa ainakin osittain tukilevyyn (11).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että siirtotunkki (10) on kytketty poikkipalkkiin (18), joka on kytketty alaosastaan nostetunkin (9) alapuolella olevaan tukilevyyn (11) ja yläosastaan nosto- 15 tunkin (9) yläpuolella olevaan tukipalkin (8) yläosaan , jolloin siirtotunkki (10) on sovitettu kohdistamaan työntövoimansa osittain tukilevyyn (11) ja osittain tukipalkin (8) yläosaan.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 8-10 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että tukilevyssä (11) on sivuohjurit (16) varmistamaan tukilevyn 20 tukeutuminen siirtoradan palkkiin (7).
12. Jonkin patenttivaatimuksen 7-11 mukainen sovitelma, tun-n e 11 u siitä, että tukipalkki (8) on H-profiilinen palkki, jonka tietyistä kohdista on poistettu alalaippa (8c) ja uuma (8b), jolloin nostotunkit (9) on sovitettavissa kyseisiin kohtiin. : .·. 25
13. Jonkin patenttivaatimuksen 7-12 mukainen sovitelma, tun- n e 11 u siitä, että silta (2) on valmistettu teräsbetonista, joka on esijännitetty (I'*' ennen sillan (2) käyttöönottoa ja että tukipalkki (8) on sovitettu paikoilleen sillan *···* (2) valumuotin teon yhteydessä. «« • · : ·· ··· • · • I • f· • ·*· : : φ · • * ····* ♦ « ·· * ♦ · · : .· 10 1 1 8606
FI20065170A 2006-03-15 2006-03-15 Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi FI118606B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20065170A FI118606B (fi) 2006-03-15 2006-03-15 Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi
EP07104011A EP1835076A1 (en) 2006-03-15 2007-03-13 Method and arrangement for moving a bridge

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20065170 2006-03-15
FI20065170A FI118606B (fi) 2006-03-15 2006-03-15 Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20065170A0 FI20065170A0 (fi) 2006-03-15
FI20065170A FI20065170A (fi) 2007-09-16
FI118606B true FI118606B (fi) 2008-01-15

Family

ID=36192015

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20065170A FI118606B (fi) 2006-03-15 2006-03-15 Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP1835076A1 (fi)
FI (1) FI118606B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP6167034B2 (ja) * 2013-12-16 2017-07-19 株式会社Ihiインフラシステム 重量物案内装置
CN105625194B (zh) * 2016-03-03 2017-05-17 中铁第六勘察设计院集团有限公司 斜拉桥横向平移就位的工法
CN106065574A (zh) * 2016-06-17 2016-11-02 柳州黔桥工程材料有限公司 步履顶推施工过拼板的方法
JP6545653B2 (ja) * 2016-11-09 2019-07-17 株式会社横河ブリッジ 橋桁の横取り方法及び装置
CN107747280A (zh) * 2017-10-16 2018-03-02 四川路桥桥梁工程有限责任公司 整孔架设钢管混凝土桁架梁的架桥机
CN113622314A (zh) * 2021-08-19 2021-11-09 湖北楚天联发路桥养护有限公司 一种用于桥梁顶升纠偏的装置及其使用方法

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2554112C2 (de) * 1975-12-02 1983-05-05 Bauunternehmung E. Heitkamp Gmbh, 4690 Herne Vorrichtung zum Vorschub schwerer Lasten, insbesondere von Brücken oder Brückenplatten
DE3611753C2 (de) * 1986-04-08 1993-12-16 Bilfinger Berger Bau Vorrichtung zum gleichmäßigen Heben und Senken sowie gleichmäßigen horizontalen Verschieben von Bauwerken

Also Published As

Publication number Publication date
FI20065170A (fi) 2007-09-16
EP1835076A1 (en) 2007-09-19
FI20065170A0 (fi) 2006-03-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI118606B (fi) Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi
CN110195382B (zh) 路基结构和采用该路基结构抬升轨道结构的方法
CN109235292A (zh) 铁路桥梁换梁工艺及换梁系统
CN113957793A (zh) 一种复杂市域环境预制箱梁支架施工方法
KR102161144B1 (ko) 교량 가설용 트랜스포터 및 이를 이용한 교량 가설 공법
KR20040012295A (ko) 가벤트를 이용하여 철도교의 강교를 콘크리트교로치환하여 유도상화하는 공법 및 그 장치
CN206538687U (zh) 斜拉桥边跨梁段架设系统
KR20100021874A (ko) 교량의 상부구조물 제거방법, 설치방법, 교체방법과 이를 위한 상부구조물 승강장치와 이송차량
CN216892057U (zh) 一种大跨度钢混混合梁桥钢箱梁段浮托顶推施工系统
CN217325062U (zh) 斜拉桥索塔大吨位钢横梁的拼装滑移支架
KR100721667B1 (ko) 교량의 거더 설치공법 및 이에 사용되는 거더 인양크레인,임시거더, 거더 운반용 차량, 거더
CN110983996A (zh) 用于高速铁路桥梁的梁体顶升及纠偏方法
CN106400622A (zh) 一种用于道岔区板式无砟轨道的修复结构
KR100638578B1 (ko) 철도교의 상부구조물 교체 시공방법
CN215104790U (zh) 既有铁路下穿框架桥施工的加固结构
CN211973152U (zh) 一种实现高度控制的大吨位箱梁架设施工系统
KR20060082970A (ko) 철도 교량의 거더 교체용 크레인 및 이를 이용한 거더교체방법
CN110438907B (zh) 一种基于钢拱架的上承式拱桥施工方法
FI3947815T3 (fi) Sepelitön raideosuus raideajoneuvoa varten
CN112796232A (zh) 既有铁路下穿框架桥施工的加固结构
KR101213377B1 (ko) 교량 상판의 리프트-런칭 공법 및 이를 위한 리프트-런칭 장치
KR100650149B1 (ko) 밸러스트왜건을 이용한 연속 교량의 콘크리트슬래브 현장 타설 방법
CN114671265B (zh) 智能化重物移位装置
FI106810B (fi) Menetelmä ja sovitelma sillan siirtämiseksi
CN114775431B (zh) 斜拉桥索塔大吨位钢横梁的拼装滑移支架

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 118606

Country of ref document: FI