FI108974B - Pehmeä kanavanvaihto CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä - Google Patents

Pehmeä kanavanvaihto CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä Download PDF

Info

Publication number
FI108974B
FI108974B FI922081A FI922081A FI108974B FI 108974 B FI108974 B FI 108974B FI 922081 A FI922081 A FI 922081A FI 922081 A FI922081 A FI 922081A FI 108974 B FI108974 B FI 108974B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
station
cell
mobile station
user information
signal
Prior art date
Application number
FI922081A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI922081A0 (fi
FI922081A (fi
Inventor
Roberto Padovani
Klein S Gilhousen
Charles E Wheatley Iii
Original Assignee
Qualcomm Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=23718580&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI108974(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Qualcomm Inc filed Critical Qualcomm Inc
Publication of FI922081A0 publication Critical patent/FI922081A0/fi
Publication of FI922081A publication Critical patent/FI922081A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108974B publication Critical patent/FI108974B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/14Relay systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/16Performing reselection for specific purposes
    • H04W36/18Performing reselection for specific purposes for allowing seamless reselection, e.g. soft reselection
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B2201/00Indexing scheme relating to details of transmission systems not covered by a single group of H04B3/00 - H04B13/00
    • H04B2201/69Orthogonal indexing scheme relating to spread spectrum techniques in general
    • H04B2201/707Orthogonal indexing scheme relating to spread spectrum techniques in general relating to direct sequence modulation
    • H04B2201/70701Orthogonal indexing scheme relating to spread spectrum techniques in general relating to direct sequence modulation featuring pilot assisted reception

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Hybrid Cells (AREA)
  • Breeding Of Plants And Reproduction By Means Of Culturing (AREA)
  • Secondary Cells (AREA)
  • Radio Relay Systems (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)
  • Stereophonic System (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)

Description

1 08974 PEHMEÄ KANAVANVAIHTO CDMA-SOLUKKOPUHELINJÄRJESTELMÄSSÄ
Keksinnön kohteena on solukkopuhelinjärjestel-mä. Tarkemmin sanottuna keksinnön kohteena on uusi ja 5 parannettu järjestelmä kanavanvaihdon ohjaamiseksi soluasemien viestinnässä matkaviestinyksiköiden kanssa koodijako-monipääsy- (code division multiple access = CDMA)solukkopuhelinjärjestelmässä.
Koodijako-monipääsy(CDMA)-modulaatiotekniikoi-10 den käyttö on eräs monista tekniikoista viestinnän mahdollistamiseksi silloin kun läsnä on suuri joukko järjestelmän käyttäjiä eli viestimiä. Vaikka tunnetaan muitakin tekniikoita, kuten aikajako-monipääsy- (time division multiple access=TDMA), taajuusjako-monipääsy-15 (frequency division multiple access=FDMA) ja AM-modu-laatiojärjestelmiä, kuten amplitudia seuraava yksisivu-kaista (amplitude companded single sideband = ACSSB), on CDMA:11a merkittäviä etuja verrattuna näihin muihin modulaatiotekniikoihin. CDMA-tekniikan käyttöä moni- t | 20 pääsyviestintäjärjestelmässä on selostettu amerikkalaisessa patenttihakemuksessa 06/921,261, 17.10.1986, jonka nimitys on "SPREAD SPECTRUM MULTIPLE ACCESS COMMUNICATION SYSTEM USING SATELLITE OR TERRESTRIAL REPEATERS", joka nyttemmin on amerikkalainen patentti US 25 4,901,301, hakijana sama, kuin tässä hakemuksessa, ja \v jonka patentin sisältö liitetään tähän viittauksella.
Mainitussa patenttijulkaisussa selostetaan :’\j monipääsytekniikkaa, missä matkapuhelinjärjestelmän *.'·,· matkaviestimiä, joissa kussakin on lähetinvastaanotin, • » 30 viestivät satelliittitoistinasemien tai maatukiasemien * » · (tunnetaan myös solussa sijaitsevina asemina tai lyhy-. . esti soluasemina) kautta käyttäen koodijako-monipääsy- (CDMA-) leveäspektriviestisignaaleja. Käytettäessä CDMA-viestintää taajuusspektriä voidaan käyttää uudel-: 35 leen useita kertoja, mikä sallii järjestelmän käyttäjä- kapasiteetin lisäämisen. CDMA-tekniikan käyttö johtaa paljon suurempaan spektritehokkuuteen kuin mikä voidaan 2 108974 saavuttaa muilla monipääsytekniikoilla.
Tavanomaisissa solukkopuhelinjärjestelmissä käytettävissä olevan taajuuskaista on jaettu kanaviin kaistanleveydeltään tyypillisesti 30 kHz käytettäessä 5 analogista FM-modulaatiotekniikkaa. Järjestelmän palvelualue on maantieteellisesti jaettu erikokoisiin soluihin. Käytettävissä olevat taajuuskanavat on jaettu ryhmiin kunkin ryhmän tavallisesti sisältäessä saman määrän kanavia. Taajuusryhmät on nimetty soluille si-10 ten, että minimoidaan rinnakkaiskanavan häiriön mahdollisuus. Ajatellaan esim järjestelmää, jossa on seitsemän taajuusryhmää ja solut ovat samankokoisia kuusikul-mioita. Yhdessä solussa käytettyä taajuusryhmää ei käytetä tuon solun kuudessa lähimmässä tai ympäröivässä 15 naapurisolussa. Edelleen yhden solun taajuusryhmää ei käytetä kahdessatoista lähimmässä tuon solun naapuri-solussa.
Tavanomaisessa solukkopuhelinjärjestelmässä käytetty kanavanvaihtojärjestelmä on tarkoitettu salli-20 maan puhelun jatkuminen, kun matkapuhelin ylittää kahden solun välisen rajan. Kanavanvaihto yhdestä solusta toiseen aloitetaan, kun soluasemassa oleva vastaanotin, joka käsittelee puhelua, havaitsee, että matkapuhelimesta vastaanotetun signaalin voimakkuus putoaa ennal-' ' 25 tamäärätyn kynnysarvon alapuolelle. Alhaisen signaalin- :,v voimakkuuden osoitus merkitsee, että matkapuhelimen ' täytyy olla lähellä solun rajaa. Kun signaalitaso puto- aa ennaltamäärätyn kynnysarvon alapuolelle, soluasema pyytää järjestelmäohjainta määrittämään, vastaanottaako 30 viereinen soluasema matkapuhelinsignaalin, jolla on parempi signaalin voimakkuus kuin nykyisellä solu-, . asemalla.
Vastauksena nykyisen soluaseman kyselyyn ’ järjestelmäohjain lähettää sanomia viereisille solu- : 35 asemille kanavanvaihtopyynnöllä. Nykyisen soluaseman viereinen soluasema käyttää erityisiä pyyhkäisyvas-taanottimia, jotka etsivät signaalia matkaviestinyksi- i * « 3 108974 köstä määrätyltä kanavalta. Jos jokin viereisistä solu-asemista raportoi riittävän signaalitason järjestelmä-ohjaimelle, niin silloin yritetään kanavanvaihtoa.
Kanavanvaihto aloitetaan, kun uudessa solu-5 asemassa käytetty kanavaryhmän vapaa kanava on valittu. Ohjaussanoma lähetetään matkapuhelimelle komentaen sitä kytkemään nykyiseltä kanavalta uudelle kanvalle. Samanaikaisesti järjestelmäohjain kytkee puhelun ensimmäisestä soluasemasta toiseen soluasemaan.
10 Tavanomaisessa järjestelmässä puhelu keskey tyy# j°s kanavanvaihto uuteen soluasemaan epäonnistuu.
On monia syitä, miksi epäonnistuminen kanavanvaihdossa voi tapahtua. Kanavanvaihto voi epäonnistua, jos ei ole vapaata kanavaa, joka olisi käytettävissä puhelun vä-15 littämiseksi viereisessä solussa. Kanavanvaihto voi myös epäonnistua, jos toinen soluasema raportoi kuulevansa ko matkapuhelimen, kun tosiasiassa tämä soluasema itse asiassa kuulee eri matkaviestinyksikön, joka käyttää samaa kanavaa aivan eri solussa. Tämä raportointi-20 virhe johtaa puhelun kytkeytymiseen väärään soluun, tyypillisesti sellaiseen, jossa signaalin voimakkuus on riittämätön yhteyden ylläpitämiseen. Edelleen, jos matkapuhelin epäonnistuu kuulemaan komennon kanavan vaihtamiseksi, niin kanavanvaihto epäonnistuu. Tosiasialli-25 nen käyttökokemus osoittaa, että kanavanvaihdon epäon- nistumiset tapahtuvat usein, mikä asettaa järjestelmän : : luotettavuuden kyseenalaiseksi.
Toinen yleinen ongelma tavanomaisessa puhelinjärjestelmässä esiintyy, kun matkapuhelin on lähellä ; 30 kahden solun rajaa. Tässä tilanteessa signaalin tasolla on taipumus heilahdella kummassakin soluasemassa. Tämä , . signaalin heilahtelu johtaa ping-pong-tilanteeseen, jossa tehdään toistettuja pyyntöjä puhelun vaihtamiseksi edestakaisin kahden soluaseman välillä. Nämä tar-35 peettomat kanavanvaihtopyynnöt lisäävät matkaviestinyk sikön mahdollisuutta kuulla väärin kanavanvaihtopyyntö | tai se ei kuule komentoa lainkaan. Edelleen ping-pong- 4 108974 tilanne nostaa esiin sen mahdollisuuden, että puhelu keskeytyy, jos se tarpeettomasti siirretään soluun, jossa kaikki kanavat ovat parhaillaan käytössä ja siten eivät ole käytettävissä hyväksymään kanavanvaihtoa.
5 Sen vuoksi keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin solukkopuhelinjärjestelmään parannuksia puhelun kanavanvaihdossa soluasemien välillä ja siten antaa suurempi palveluluotettavuus.
CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä samaa taa-10 juuskaistaa käytetään kaikille soluille. CDMA aaltomuoto-ominaisuuksia, jotka antavat käsittelyvahvistuksen, käytetään myös diskriminoimaan signaalien välillä, jotka ovat samalla taajuuskaistalla. Matkapuhelimen tai matkaviestinyksikön ei siis tarvitse vaihtaa taajuuk-15 siä, kun puhelun kanavanvaihto tehdään yhdestä solu-asemasta toiseen. Edelleen todennäköisyys, että puhelu keskeytyy, jos kanavanvaihtokomento vastaanotetaan väärin, vähenee olennaisesti.
CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä kullakin 20 soluasemalla on joukko modulointi-demodulointiyksikköjä tai leveäspektrimodeemeja. Kuhunkin modeemiin kuuluu digitaalinen leveäspektrin lähetysmodulaattori, ainakin yksi digitaalinen leveäspektritiedon vastaanotin ja hakuvastaanotin. Kukin modeemi soluasemassa on nimetty 25 matkaviestinyksikölle tarpeen mukaan mahdollistamaan f * · viestintä nimetyn matkaviestinyksikön kanssa. Sen vuok-si monissa tapauksissa useita modeemeja on käytettävis-j : sä samalla kun muut voivat olla toiminnassa viestien vastaavien matkaviestinyksiköiden kanssa.
30 Käsilläolevassa keksinnössä CDMA-solukkopuhe linjär jestelmää varten käytetään kanavanvaihtojärjestelmää, jossa uusi soluasemassa oleva modeemi nimetään-I matkaviestinyksikölle samalla kun vanha soluasema jät-
[ J J J
j \ kaa puhelun palvelemista. Kun matkaviestinyksikkö si- : : : 35 jaitsee kahden soluaseman välisellä siirtymäalueella, puhelu voi kytkeytyä edestakaisin soluasemien välillä, kuten signaalin voimakkuus sanelee. Koska matkavies- 5 108974 tinyksikkö aina on yhteydessä ainakin yhden soluaseman kautta, niin ei esiinny mitään keskeyttäviä vaikutuksia matkaviestinyksikölle tai palvelussa.
Kun matkaviestintäyhteydet on varmasti luotu 5 uuden soluaseman kautta, esim matkaviestinyksikkö on hyvin uuden solun sisällä, niin vanha soluasema keskeyttää puhelun palvelemisen. Selostettua kanavanvaih-totekniikkaa voidaan pitää "pehmeänä" kanavanvaihtona soluasemien viestinnässä matkaviestinyksikön kanssa.
10 Pehmeä kanavanvaihto on olemukseltaan tee-ennenkuin- katkaiset-kytkentätoiminta. Vastakohtana tavanomaisia solukkopuhelinjärjestelmien voidaan katsoa tarjoavan katkaise-ennenkuin-teet-kytkentätoiminnan.
Keksinnön mukaisessa CDMA-solukkopuhelinjär-15 jestelmässä käytetään käytetään pehmeää kanavanvaihto- tekniikkaa, mikä sallii myös matkaviestimen aloittavan kanavanvaihdon. Matkaviestimen sallitaan myös määrittää ; paras uusi soluasema, johon yhteydet siirretään vanhas- I ta soluasemasta.
20 Vaikka on edullista, että matkaviestinyksikkö aloittaa kanavanvaihtopyynnön ja määrittää uuden solu-aseman, voidaan kanavanvaihdon käsittelypäätökset tehdä kuten tavanomaisessa solukkopuhelinjärjestelmässä.
, Kuten edellä mainittiin tavanomaisten järjestelmien " 25 suhteen, soluasema määrittää, milloin kanavanvaihto voi « * · ’·'·* olla sopivaa ja järjestelmäohjaimen kautta pyytää vie- reisiä soluja etsimään matkaviestinsignaalia. Solu-i/l asema, joka vastaanottaa järjestelmäohjaimen määrittä- män voimakkaimman signaalin, hyväksyy sitten kanavan-;’j‘; 30 vaihdon.
CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä kukin solu-,·, : asema lähettää "ohjauskantoaalto"-signaalin. Matkavies- tinyksiköt käyttävät tätä ohjaussignaalia saavuttamaan järjestelmän alkusynkronointi ja antamaan soluaseman 35 lähettämien signaalien karkea aika-, taajuus- ja vai- ; : heseuranta.
Kukin soluasema lähettää myös "asetus"-kana- 6 108974 van, johon kuuluu leveäspektrimoduloitua informaatiota, kuten soluaseman tunnistusinformaatiota, järjestelmän ajoitusinformaatiota, matkaviestimen hakuinformaatiota ja monenlaisia muita ohjaussignaaleita. Kunkin solu-5 aseman lähettämällä ohjaussignaalilla on sama levitys-koodi, mutta erilainen koodivaihesiirtymä. Vaihesiir-tymä sallii ohjausignaalien erottamisen toisistaan johtaen soluasemien, joista ne ovat lähtöisin, keskinäiseen erottamiseen. Saman ohjaussignaalikoodin käyt-10 täminen sallii matkaviestinyksikön löytää järjestelmän ajoitussynkronoinnin kaikkien ohjaussignaalikoodivai-heiden läpi tapahtuvalla yhdellä haulla. Voimakkain ohjaussignaali, joka määritetään vertailuprosessilla kullekin koodivaiheelle, on heti tunnistettavissa.
15 Tunnistettu ohjaussignaali vastaa lähimmän soluaseman lähettämää ohjaussignaalia.
Voimakkainta ohjaussignaalia hankittaessa, so matkaviestinyksikköä voimakkaammalla ohjaussignaalilla alkusynkronoitaessa, matkaviestinyksikkö pyyhkii tuon 20 soluaseman sopivaa asetuskanavaa. Asetuskanava lähete tään soluasemalla käyttäen yhtä joukosta erilaisia en-naltamäärättyjä leveäspektrikoodeja. Keksinnön eräässä sovellutuksessa käytetään kahtakymmentäyhtä erilaista koodia. Kuitenkin on ymmärrettävä, että enemmän tai vä-25 hemmän koodeja voidaan käyttää asetuskanavassa, joka on ’.V määritetty järjestelmäparametreilla. Matkaviestinyksik- kö aloittaa sitten haun kaikkien eri koodien läpi, ; joita käytetään asetuskanavassa.
Kun matkaviestinyksikkö tunnistaa tuolle solu-30 asemalle sopivan asetuskoodin, järjestelmäinformaatio vastaanotetaan ja käsitellään. Matkaviestinyksikkö , . pyyhkii edelleen asetuskanavaa ohjaussanomien varalta.
Eräs tällainen ohjaussanoma osoittaisi puhelun odotta-·’ ’ van siirtoa tälle matkaviestinyksikkölle.
; 35 Matkaviestinyksikkö jatkaa vastaanotetun oh- jauskantoaaltosignaalikoodin tutkimista koodisiirtymis-sä, jotka vastaavat viereisen soluaseman lähettämiä · t » 7 108974 ohjaussignaaleja. Tämä tutkinta tehdään sen määrittämiseksi, onko viereisistä soluista tuleva ohjaussignaali tulossa voimakkaammaksi kuin ohjaussignaali, joka on ensin määritetty voimakkaimmaksi. Jos tässä puhelun 5 inaktiivisessa moodissa viereisen soluaseman ohjaussignaali tulee voimakkaammaksi, niin matkaviestinyksikkö omaksuu voimakkaamman ohjaussignaalin ja uuden solu-aseman vastaavan asetuskanavan.
Kun puhelu on aloitettu, määritetään pseudoko-10 hina-(PN) -koodiosoite käytettäväksi tämän puhelun aikana. Koodiosoite voi olla joko soluaseman nimeämä tai olla määritetty ennaltajärjestelyllä, joka perustuu matkaviestinyksikön tunnisteeseen. Sen jälkeen kun puhelu on aloitettu, matkaviestin jatkaa viereisissä 15 soluissa sijaitsevien soluasemien ohjaussignaalin tutkimista. Ohjaussignaalin tutkiminen jatkuu sen määrittämiseksi, tuleeko yksi viereisten soluasemien lähettämistä ohjaussignaaleista voimakkaammaksi kuin sen solu-aseman lähettämä ohjaussignaali, jonka soluaseman kans-20 sa matkavietinyksikkö on yhteydessä. Kun viereisessä solussa olevan soluaseman ohjaussignaali tulee voimakkaammaksi kuin nykyisessä solussa olevan soluaseman lähettämä ohjaussignaali, niin se on osoitus matkavies-tinyksikölle, että on saavuttu uuteen soluun ja että 25 kanavanvaihto pitäisi aloittaa. Vastauksena tähän oh-. jaussignaalin voimakkuuden määrittämiseen, matkavies- tinyksikkö synnyttää ja lähettää ohjaussanoman solu- * : : asemalle, joka juuri palvelee puhelua. Tämä ohjaus- ’ i sanoma, joka osoittaa, että uuden soluaseman lähettämä ; : 30 ohjaussignaali on nyt voimakkaampi kuin nykyisen solu- aseman lähettämä ohjaussignaali, annetaan järjestelmä-ohjaimeen. Ohjaussanoma sisältää edelleen informaatiota, joka tunnistaa uuden soluaseman, ja PN-koodin. Jär-jestelmäohjaimeen releoitu ohjassanoma tulkitaan, että 35 kanavanvaihto matkaviestinyksikön viestinnässä tunnistettuun soluasemaan on aloitettava.
Järjestelmäohjain aloittaa nyt kanavanvaihto- 8 108974 prosessin. On ymmärrettävä, että kanavanvaihdon aikana tietyn matkaviestinyksikön, joka käy läpi kanavanvaih-toprosessin, PN-koodiosoitteen ei tarvitse muuttua. Järjestelmäohjain aloittaa kanavanvaihdon nimeämänä 5 puhelulle modeemin, joka sijaitsee uudessa soluasemas-sa. Tälle modeemille annetaan PN-osoite, joka liittyy puheluun matkaviestinyksikön ja nykyisen soluasemassa olevan modeemin välisessä yhteydessä. Uusi soluasemamo-deemi, joka on nimetty palvelemaan puhelua, etsii ja 10 löytää matkaviestinyksikön lähettämän signaalin. Solu-asemamodeemi alkaa myös lähettää ulospäin suunnattuja signaaleja matkaviestinyksikölle. Matkaviestinyksikkö etsii ulospäin suunnattuja signaaleja uuden soluaseman antaman signaali- ja asetuskanavainformaation mukaises-15 ti.
Kun uuden soluasemamodeemin lähettämä signaali on saatu, matkaviestinyksikkö kytkeytyy kuuntelemaan tätä signaalia. Matkaviestinyksikkö lähettää sitten ohjaussanoman, joka osoittaa, että kanavanvaihto on 20 valmis. Ohjaussanoma tuotetaan jommallakummalla tai kummallakin vanhalla ja uudella soluasemamodeemilla järjestelmäohjaimeen. Vastauksena tähän ohjaussanomaan järjestelmäohjain kytkee puhelun yksistään uuteen solu-, asemamodeemiin samalla kun se keskeyttää puhelun vanhan 25 soluasemamodeemin kautta. Vanha soluasemamodeemi palaa vapaiden modeemien joukkoon, jotka ovat käytettävissä uudelleennimeämistä varten.
: ‘ * Lisäparannuksena kanavanvaihtoprosessissa voi olla toinen toimintamoodi. Tätä toista moodia kutsutaan 30 tässä soluasemamonitiemoodiksi. Soluasemamonitiemoodia on selostettu edelleen samojen keksijöiden ja hakijan rinnakkaisessa amerikkalaisessa patenttihakemuksessa, jonka nimitys on "DIVERSITY RECEIVER IN A CDMA CELLULAR TELEPHONE SYSTEM", nro 07/432,552, jätetty 7.11.1989.
35 Soluasemamonitiemoodissa puhelun annetaan vii pyä välitilassa, jota kuvattiin yllä viitaten kahden soluaseman käsittelemään puheluun. Tässä selostetussa
' I
9 108974 esimerkkisovellutuksessa käsilläolevan keksinnön matkapuhelimeen viitaten käytetään kolmea demodulaattoripro-sessoria tai vastaanotinta. Yhtä vastaanotinta käytetään seurantatoimintaan, kun taas kahta muuta vastaan-5 otinta käytetään kaksikanava-monitievastaanottimena.
Yksittäisessä solussa tapahtuvan toiminnan aikana pyyh-käisyvastaanotin pyrkii löytämään soluaseman lähettämän signaalin, joka kulkee useita reittejä matkaviestinyk-sikköön. Nämä monireittisignaalit aiheutuvat tyypilli-10 sesti signaalien heijastumisesta maaston rakennuksista ja muiden signaalien esteistä. Kun kaksi tai enemmän tällaisia heijastumia löydetään, niin kaksi vastaanotinta nimetään kahdeksi voimakkaimmaksi reitiksi. Pyyhkäisyvastaanotin jatkaa useiden reittien arvioimis-15 ta kahden vastaanottimen pitämiseksi synkronoituina signaaleilla kahdella voimakkaimmalla reitillä, kun reitin olosuhteet muuttuvat.
Soluasemamonitiemoodissa hakuvastaanottimellä määritetään kaksi voimakkainta reittiä kustakin solu-20 asemasta. Kaksi vastaanotinta nimetään demoduloimaan neljän reitin, jotka ovat käytettävissä alkuperäisestä soluasemasta ja uudelta soluasemalta, kahdella voimakkaimmalla reitillä olevia signaaleja. Datan demodulaa-tioprosessi käyttää informaatiota kummastakin näistä 25 vastaanottimesta monitienyhdistämistoiminnassa. Tämän ·:·*: monitieyhdistämistoiminnan tulos on suuresti parantunut vastus vahingollista huojuntaa vastaan, mikä voi esiintyä monireittisessä solukkopuhelinympäristössä.
Vaikka entuudestaan tunnetaan erityyppisiä ! I 30 moinitieyhdistämistekniikoita, niin käsilläoleva keksintö käyttää monitieyhdistämistä merkittävästi edistä-' mään yhteyksien laatua ja luotettavuutta matkaviestin- solukkopuhelinjärjestelmässä. Käsilläolevassa keksinnössä käytetään maksimaalisen suhteen yhdistämisen 35 erästä muotoa. Signaali-kohinasuhde määritetään kummal lekin reitille, jotka on yhdistetty kahden reitin avustuksella, jotka on painotettu vastaavasti. Yhdistäminen ίο 108974 on koherenttia, koska ohjaussignaalin demodulointi sallii kunkin reitin vaiheen määräämisen.
Reitillä matkaviestinyksiköstä kahteen solu-asemaan saavutetaan monitievastaanotto antamalla kum-5 mankin soluaseman demoduloida maatkaviestinyksikön lähettämiä signaaleja. Kumpikin soluasema lähettää edelleen demoduloituja datasignaaleja järjestelmäohjai-meen yhdessä signaalin laadun soluaseman vastaanotti-messa osoituksen kanssa. On ymmärrettävä, että on mah-10 dollista lähettää dekoodaamattomia signaaleja tai jopa demoduloimattomia signaaleja järjestelmäohjaimeen paremman monitieyhdistämisprosessin hyväksikäyttämisen sallimiseksi.
Kanavanvaihtoprosessi solumonitiemoodissa 15 aloitetaan kuten on selostettu. Matkaviestinyksikkö määrittää, että viereisen soluaseman lähettämä signaali on signaalin voimakkuudeltaan tarpeeksi suuri sallimaan signaalin hyvälaatuisen demodulaation. Matkaviestinyksikkö lähettää ohjaussanoman nykyiselle soluasemalle 20 osoittaen tämän uuden soluaseman tunnistustiedon ja pyynnön solumonitiemoodia varten. Soluasema releoi siten soluaseman tunnisteen ja pyynnön järjestelmäohjaimeen.
Järjestelmäohjain vastaa yhdistämällä puhelun 25 modeemiin uudessa soluasemassa. Järjestelmäohjain suo- rittaa sitten kahden soluaseman vastaanottamien signaa-lien monitieyhdistämisen, kun matkaviestinyksikkö suorittaa kahdesta soluasemasta vastaanotettujen signaali-: en monitieyhdistämisen. Solumonitiemoodi jatkuu niin ! 30 kauan kuin kummastakin soluasemasta vastaanotetut signaalit ovat tasolla, joka on riittävä sallimaan hyvänlaatuinen demodulaatio.
Matkaviestinyksikkö jatkaa muista soluasemista lähetettyjen signaalien hakua. Jos kolmannen soluaseman · 35 lähettämä signaali tulee voimakkaammaksi kuin toinen alkuperäisistä soluaseman signaaleista, niin matkaviestinyksikkö lähettää ohjaussanoman ainaakin toisen ny- 11 108974 kyisen soluaseman kautta järjestelmäohjaimeen. Ohjaus-sanoma osoittaa tämän soluaseman tunnisteen ja kanavanvaihdon pyynnön. Järjestelmäohjäin keskeyttää puhelun, jota on viestitty kolmesta soluasemasignaalista hei-5 koimman kautta antaen puhelun kahden voimakkaimman soluaseman kautta. Jos matkaviestinyksiköt olisivat varustettu lisävastaanottimilla, kuten kolmella vastaanottimella, voitaisiin käyttää kolmisoluasema-monitiemoodia.
10 Soluasemamonitiemoodi päättyy, kun matkavies- tinyksikkö määrittää, että vain yksi soluasema antaa riittäviä signaaleja laatudemodulointia varten. Matka-viestinyksikkö lähettää silloin ohjaussanoman, joka osoittaa soluaseman jäävän yhteyteen soluasemamonitie-15 moodia lopetettaessa. Järjestelmäohjäin voi myös päättää soluasemamonitiemoodin, jos järjestelmä tulee ylikuormitetuksi, jolloin riittämätön määrä modeemeja on käytettävissä tukemaan kaikkia matkaviestinyksikköpyyn-töjä tähän toimintamoodiin. Selostettu soluasemamoni-20 tiemoodi toteutetaan päätöksisllä, jotka tehdään matka-viestinyksikössä sen toimimiseksi soluasema-monitiemoodissa. Kuitenkin on ymmärrettävä, että soluasemamonitiemoodi voidaan toteuttaa siten, että päätökset tässä moodissa toimimista varten tehdään järjes-25 telmäohjaimessa.
Käsilläoleva keksintö tarjoaa olennaisen parannuksen nykyisiin solukkopuhelinjärjestelmiin verrattuna matkaviestinyksikön kanavanvaihdon suhteen. Käsil-läolevan keksinnön tee-ennenkuin-katkaiset -kanavan-30 vaihtomekanismi on selvä parannus koko järjestelmän luotettavuudessa yhdessä alhaisemman palvelukeskeytyk-sen kanssa. Soluasemamonitiemoodin käyttö antaa lisäparannuksia tavanomaisiin solukkopuhelinjärjestelmiin verrattuna antaen järjestelmälle lisäluotettavuutta ja 35 laatua viestinnässä.
Käsilläolevan keksinnön piirteet ja edut ilmenevät seuraavasta yksityiskohtaisesta selostuksesta 12 108974 yhdessä piirustusten kanssa, joissa on kauttaaltaan samat viitenumerot ja joissa: kuva 1 esittää kaaviokuvaa esimerkinomaisesti esitetystä keksinnön mukaisesta CDMA-solukkopuhelinjär-5 jestelmästä; kuva 2 on lohkokaavio matkapuhelimesta, joka CDMA-viestintää varten CDMA-solukkopuhelinjärjestelmäs-sä; kuva 3 on lohkokaavio soluasemalaitteistosta 10 CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä; ja kuva 4 on lohkokaavio matkapuhelinkeskuksen laitteistosta.
Kuvassa 1 on esimerkki puhelinjärjestelmästä, jossa käsilläolevaa keksintöä on sovellettu. Kuvassa 1 15 esitetyssä järjestelmässä käytetään CDMA-modulaatiotek-niikkaa järjestelmän matkaviestinyksiköiden tai matkapuhelimien ja soluasemien välillä. Solukkojärjestelmissä suurissa kaupungeissa voi olla satoja soluasemia, jotka palvelevat satoja tuhansia matkapuhelimia. CDMA-20 tekniikan käyttö mahdollistaa helposti tämänkokoisten järjestelmien käyttäjäkapasiteetin verrattuna tavanomaisiin FM-modulaatiosolukkojärjestelmiin.
Kuvassa 1 järjestelmäohjain ja vaihde 10, johon myös viitataan nimityksellä matkapuhelinkytkentä-25 keskus (MTSO) ja johon kuuluu liitäntä- ja käsittely-piiri antamaan järjestelmän ohjaus soluasemille. Ohjain 19 ohjaa myös puhelujen reititystä yleisestä kytkentäi-sestä puhelinverkosta (PSTN) sopivaan soluasemaan väli-, : tettäväksi sopivaan matkaviestinyksikköön. Ohjain 10 30 ohjaa myös puhelujen reititystä matkaviestinyksiköistä ainakin yhden soluaseman kautta PSTN:ään. Ohjain 10 voi ohjata puheluja matkaviestinkäyttäjien välillä sopivien soluasemien kautta, koska tällaiset matkaviestinyksiköt eivät tyypillisesti viesti suoraan toistensa kanssa.
35 Ohjain 10 voi olla kytketty soluasemiin eri tavoilla, kuten erityispuhelinlinjojen, optisten kuitu-linkkien tai mikroaaltoviestintälinkkien avulla. Kuvas- 13 108974 sa 1 on esitetty kolme tällaista soluasemaa 12, 14 ja 16 ja matkaviestinyksikkö 18, johon kuuluu solukkopuhe-lin. Nuolet 20a-20b määrittävät mahdollisen viestintä-linkin soluaseman 12 ja matkaviestinyksikön 18 välillä.
5 Nuolet 22a-22b määrittävät mahdollisen viestintälinkin soluaseman 14 ja matkaviestinyksikön 18 välillä. Samoin nuolet 24a-24b määrittävät mahdollisen viestintälinkin soluaseman 16 ja matkaviestinyksikön 18 välillä.
Soluasemapalvelualueet tai solut on suunni-10 teltu maantieteellisiin muotoihin siten, että matkaviestinyksikkö on normaalisti lähinnä yhtä soluasemaa.
Kun matkaviestinyksikkö on vapaa, so mitään puheluja ei ole käsittelyssä, matkaviestinyksikkö jatkuvasti tark-kailee ohjaussignaalilähetyksiä kustakin läheisestä 15 soluasemasta. Kuten kuvassa 1 on esitetty, soluasemat 12, 14 ja 16 lähettävät ohjaussignaaleja matkaviestin-yksikölle 18 viestintälinkeillä 20b, 22b ja 24b. Sitten matkaviestinyksikkö määrittää, missä solussa se on vertaamalla näistä tietyistä soluasemista lähetettyjen 20 ohjaussignaalien voimakkuutta.
Kuvan 1 esimerkissä matkaviestinyksikön 18 voidaan katsoa olevan lähimpänä soluasemaa 16. Kun matkaviestinyksikkö 18 aloittaa puhelun, ohjaussanoma lähetetään lähimpään soluasemaan 16. Vastaanottaessaan 25 puhelunpyyntösanoman soluasema antaa merkin järjestel-·:·: mäohjaimelle 10 ja siirtää puhelunumeron. Järjestelmä- ohjain 10 yhdistää sitten puhelun PSTN:n kautta halu-tulle vastaanottajalle.
; Jos puhelu otetaan PSTN:ssä, niin järjestelmä- ! 30 ohjain 10 lähettää puheluinformaation kaikkiin alueella oleviin soluasemiin. Soluasemat puolestaan lähettävät hakusanoman halutulle matkaviestinvastaanottajalle. Kun matkaviestin kuulee hakusanoman, se vastaa ohjaus-sanomalla, joka lähetetään lähimpään soluasemaan. Tämä 35 ohjaussanoma antaa merkin järjestelmäohjaimelle , että tämä tietty soluasema on yhteydessä matkaviestinyksikön kanssa. Ohjain 10 reitittää sitten puhelun tämän solu- 14 108974 aseman kautta matkaviestinyksikköön.
Jos matkaviestinyksikkö 18 liikkuu ulos alkuperäisen soluaseman, soluaseman 16, peittoalueelta, niin tehdään yritys jatkaa puhelua reitittämällä puhelu 5 toisen soluaseman kautta. Kanavanvaihtoprosessissa on kaksi erilaista menetelmää puhelun kanavanvaihdon tai toisen soluaseman kautta reitittämisen aloittamiseksi.
Ensimmäinen menetelmä, jota kutsutaan solu-aseman aloittamaksi kanavanvaihdoksi, on samankaltainen 10 sellaisen kanavanvaihtomenetelmän kanssa kuin mitä käytetään aluperäisissä ensimmäisen sukupolven analogisissa solukkopuhelinjärjestelmissä, joita on parhaillaan käytössä. Soluaseman aloittamassa kanavanvaihdossa | alkusoluasema, soluasema 16 huomaa, että matkavies- ; 15 tinyksikön 18 lähettämä signaali on pudonnut tietyn kynnystason alapuolelle. Sitten soluasema 16 lähettää kanavanvaihtopyynnön järjestelmäohjaimeen 10. Ohjain 10 releoi pyynnön kaikkiin soluaseman 16 viereisiin solu-asemiin 14, 12. Ohjaimen lähettämä pyyntö sisältää 20 informaation, joka liittyy kanavaan, sisältäen matka-viestinyksikön 18 käyttämän PN-koodisarjän. Soluasemat 12 ja 14 virittävät vastaanottimen matkaviestinyksikön käyttämälle kanavalle ja mittaavat signaalin voimakkuuden käyttäen tyypillisesti digitaalista tekniikkaa. Jos 25 yksi soluasemien 12 ja 14 vastaanottimista raportoi ·:··· voimakkaamman signaalin kuin alkusoluaseman raportoima signaalin voimakkuus, niin silloin kanavanvaihto teh-, ··. dään tähän soluasemaan.
i Toista menetelmää kanavanvaihdon aloittamisek- i ; 30 si kutsutaan matkaviestimen aloittamaksi kanavanvaih- ; · doksi. Matkaviestinyksikkö on varustettu hakuvastaanot- ' timella, jota käytetään tarkkailemaan viereisten solu- asemien 12 ja 14 ohjaussignaalilähetystä muiden toimi-:,’j tojen lisäksi. Jos soluasemien 12 ja 14 ohjaussignaalin : : : 35 havaitaan olevan voimakkaampi kuin soluaseman 16 oh- ; '.t jausignaali, niin matkaviestinyksikkö 18 lähettää oh- i 4 » * ",!/ jaussanoman nykyiselle soluasemalle, soluasemalle 16.
* * > I i 15 108974 Tämä ohjaussanoma sisältää informaation, joka identifioi soluaseman, jolla on suurempi signaalin voimakkuus ja lisäksi informaatiota, joka pyytää tämän soluaseman kanavanvaihtoa. Soluasema 16 siirtää tämän ohjaus-i 5 sanoman ohjaimeen 10.
Matkaviestimen aloittamalla kanavanvaihto-menetelmällä on erilaisia etuja soluaseman aloittamaan kanavanvaihtoon verrattuna. Matkaviestinyksikkö tulee tietoiseksi muutoksista reiteissä sen itsensä ja vi-I 10 reisten eri soluasemien välillä paljon pikemmin ja vä hemmällä vaivalla kuin soluasemat kykenevät tekemään. Kuitenkin matkaviestimen aloittaman kanavanvaihdon suorittamiseksi kukin matkaviestinyksikkö pitää olla i varustettu hakuvastaanottimella etsintätoiminnan suo-15 rittamiseksi. Kuitenkin tässä selostetussa matkaviestimen CDMA-viestintämahdollisuuden esimerkkisovellutuk-sessa hakuvastaanottimessa on sen olemassaolon vaatimia I lisätoimintoja.
Kuva 2 esittää lohkokaaviomuodossa esimerkin 20 matkaviestinsolukkopuhelimesta. Matkaviestinyksikköön kuuluu antenni 30, joka on kytketty yhdyssuotimen 32 kautta analogivastaanottimeen 34 ja lähetystehovahvis-timeen 38. Antenni 30 ja yhdyssuodatin 32 ovat tavanomaista rakennetta ja sallivat samankaikaisen lähe-25 tyksen ja vastaanoton yhden yksittäisen antennin kaut-. ta. Antenni 30 kerää lähetetyt signaalit ja antaa ne yhdyssuotimen kautta analogivastaanottimelle 34. Vas-
» l I
... t taanotin 34 vastaanottaa RF-taajuussignaalit, jotka !", ovat tavallisesti 850 MHz taajuuskaistalla, yhdyssuoti- ; 30 mesta 34 vahvistamista ja IF-taajuudeksi taajuusalas- muuntoa varten. Tämä taajuuden muunnosprosessi toteute-v ' taan käyttämällä tavanomaista rakennetta olevaa taa- juussyntesoijaa, joka sallii vastaanottimen tulevan viritetyksi mille tahansa taajuudelle koko solukkopuhe-; ; ; 35 lintaajuskaistan vastaanottotaajuuskaistan sisällä.
,IF-signaali kulkee pinta-akustisen aallon i t t (SAW) kaistanpäästösuotimen läpi, mikä edullisessa 16 108974 sovellutuksessa on noin kaistanleveydeltään 1,25 MHz. SAW-suotimen ominaisuudet on valittu sopimaan solu-aseman lähettämän signaalin aaltomuotoon, mikä signaali on suorasarjaleveäspetrimoduloitu PN-sarjalla, joka on 5 kellotettu ennaltamäärättyyn nopeuteen, mikä edullisessa sovellutuksessa on 1,25 MHz. Tämä kellonopeus on valittu olemaan kokonaislukumonikerta joukosta yleisiä datanopeuksia, kuten 16 Kb/s, 9,6 Kb/s, ja 4,8 Kb/s.
Vastaanotin 34 suorittaa myös tehonsäätötoi-10 mintaa matkaviestinyksikön lähetystehon säätämistä varten. Vastaanotin 34 synnyttää analogisen tehonohjaus-signaalin, joka on järjestetty lähetystehonohjauspiirille 38. Matkaviestinyksikön tehonohjauspiirteen ohjausta ja toimintaa on selostettu tämän hakemuksen hakijan ja 15 keksijöiden rinnakkaisessa amerikkalaisessa patenttihakemuksessa, jonka nimitys on "METHOD AND APPRATUS FOR CONTROLLING TRANSMISSION POWER IN A CDMA CELLULAR MOBILE TELEPHONE SYSTEM", nro 07/433,031, jätetty 7.11.1989, nyttemmin US 5.056.109, julkaistu 8.10.91.
20 Vastaanotin 34 on myös varustettu analogi/di- gitaalimuuntimella (A/D) (ei esitetty) IF-signaalin muuntamiseksi digitaalisignaaliksi muunnoksen tapahtuessa 9,216 MHz:n kellonopeudella edullisessa sovellutuksessa, joka on täsmälleen kahdeksankertainen PN-25 lastunopeuteen nähden. Digitoitu signaali annetaan kuhunkin kahteen tai useampaan signaaliprosessoriin tai datavastaanottimeen, joista yksi on hakuvastaanotin loppujen ollessa datavastaanottimia. Kuvassa 2 digitoi-• tu signaaliulostulo vastaanottimesta 34 annetaan digi- i 30 taalisiin datavastaanottimiin 40 ja 42 ja hakuvas taanottimeen 44. On ymmärrettävä, että halvassa, pie-nisuorituskykyisessä matkaviestinyksikössä voi olla vain yksi datavastaantoin, kun taas suuremman suoritus-. kyvyn omaavissa yksiköissä voi olla kaksi tai useampia 35 monitievastaanoton sallimiseksi.
Digitoitu IF-signaali voi sisältää monien kytkettyjen puhelujen signaaleja yhdessä nykyisen ja 17 108974 kaikkien viereisten soluasemien lähettämien ohjauskan-toaaltojen kanssa. Vastaanotinten 40 ja 42 toimintana on verrata IF-näytteitä oikean PN-sarjan kanssa. Tämä vertailuprosessi antaa arvon, joka on tässä tekniikassa 5 tunnettu "käsittelyvahvistuksena", mikä suurentaa oikeaan PN-sarjaan sopivan signaalin signaali-häiriösuhdet-ta samalla kun se ei suurenna muita signaaleja. Vertailu-ulostulo havaitaan sitten synkronisesti käyttäen ohjaussignaalia lähimmästä soluasemasta kantoaaltovai-10 heen vertailuna. Tämän havainnointiprosessin tulos on rivi kooditettuja datasymboleja.
PN-sarjan arvo, jota on käytetty käsilläole-vassa keksinnössä, on, että diskriminaatio on järjestetty monireittisignaaleja vastaan. Kun signaali saapuu 15 matkaviestimen vastaanottimeen kuljettuaan useamman kuin yhden reitin kautta, tulee signaalin vastaanotto-aikaan ero. Tämä vastaanottoajan ero vastaa eroa matkassa jaettuna valon nopeudella. Jos tämä aikaero ylittää yhden mikrosekunnin, niin silloin vertailuprosessi 20 diskriminoi yhtä reittiä. Vastaanotin voi valita seuraako ja vastaanottaako aikaisempaa tai myöhempää reittiä. Jos on järjestetty kaksi vastaanotinta, kuten vastaanottimet 40 ja 42, niin silloin voidaan seurata kahta itsenäistä reittiä rinnakkain.
25 Hakuvastaanotin 44 on oh jausprosessorin 46 ohjauksella jatkuvaa aika-alueen seuraamista varten vastaanotetun soluaseman ohjaussignaalia, nimellisajan \ läheisyydessä, samasta soluasemasta tulevia muita moni- : reittiohjaussignaaleja varten ja muita soluaseman lä- 30 hettämiä ohjaussignaaleja varten. Vastaanotin 44 mittaa : halutun aaltomuodon minkä tahansa vastaanoton voimak kuutta muina aikoina kuin nimellisaikana. Vastaanotin 44 vertaa signaalin voimakkuutta vastaanotetuissa signaaleissa. Vastaanotin 44 antaa signaalinvoimakkuussig-35 naalin ohjausprosessorille 46, joka osoittaa voimakkaimmat signaalit.
Prosessori 46 antaa signaaleja digitaalisille 18 108974 datavastaanottimille 40 ja 42, jotta kumpikin käsittelee eri signaalia voimakkaimmista signaaleista. Toisinaan toisen soluaseman lähettämällä ohjaussignaalilla on suurempi signaalin voimakkuus kuin nykyisen solu-5 aseman signaalin voimakkuus. Silloin ohjausprosessori 46 synnyttää ohjaussanoman lähetettäväksi järjestelmä-ohjaimeen nykyisen soluaseman kautta pyytäen solun vaihtamista soluasemaan, joka vastaa voimakkaampaa ohjaussignaalia. Vastaanottimet 40 ja 42 voivat silloin 10 käsitellä puheluja kahden eri soluaseman kautta.
Vastaanottimien 40 ja 42 ulostulot antavat monitieyhdistin- ja dekoodauspiiriin 48. Piirin 48 sisältämä monitieyhdistinpiiri yksinkertaisesti säätää vastaanotettujen signaalien kahden virran ajoitusta 15 kohdakkaiseksi ja lisää ne yhteen. Tätä lisäysprosessia voidaan jatkaa kertomalla kaksi virtaa luvulla, joka vastaa kahden virran suhteellisia signaalin voimakkuuksia. Tätä toimintaa voidaan pitää maksimaalisuhteen monitieyhdistämisenä. Tulokseksi saatu yhdistetty sig-20 naalivirta dekoodataan sitten käyttäen piirin 48 sisäl tämää myötävirtahäiriönhavaitsemisdekooderia.
Esimerkkisovellutuksessa käytetään konvoluu-tiodekoodausta. Konvoluutiodekoodauksella on pakkopi-tuus 9 ja koodiluku 1/3, so kolme koodattua symboolia 25 tuotetaan ja lähetetään jokaista lähetettävää informaa- .·. tiobittiä kohden. Optimidekooderi tämäntyyppiselle ·, koodille on pehmeäpäätös-Viterbialgoritmidekooderi.
Tulokseksi saadut dekoodatut informaatiobitit annetaan käyttäjän digitaalikantataajuuskaistapiiriin 50.
30 Kantataajuuskaistapiiriin 50 kuuluu tyypilli sesti digitaalivokoderi (ei esitetty). Kantataajuus-kaistapiiri 50 palvelee edelleen liitäntänä käsikuulok-keeseen tai minkä tahansa muun tyyppiseen päätelaitteeseen. Kantataajuuskaistapiiri 50 sopeutuu monille eri-35 laisille vokoderirakenteille. Kantataajuuskaistapiiri 50 antaa ulotuloinformaatiosignaaleja viestimelle sen informaation mukaan minkä piiri 48 siihen antaa.
1 08974 19
Tavallisesti käsikuulokkeen kautta saadut käyttäjän analogiset äänisignaalit annetaan sisääntulona kantataajuuskaistapiiriin 50. Kantataajuuskaistapii-riin 50 kuuluu analogi/digitaali-(A/D)-muunnin (ei 5 esitetty), joka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseen muotoon. Digitaalisignaali annetaan digitaalivoko-deriin, missä se kodataan. Vokoderin ulostulo annetaan myötävirheenkorjauskoodauspiiriin (ei esitetty) virheen korjausta varten. Tämä äänidigitoitukoodattusignaali on 10 ulostulo kantataajuuskaistapiiristä 50 lähetysmodulaat-toriin 52.
Lähetysmodulaattori 52 moduloi koodatun signaalin PN-kantoaaltosignaalilla, jonka PN-sarja on valittu puhelua varten nimetyn osoitetoiminnan mukaan.
15 PN-sarja määritetään ohjausprosessorilla 46 puhe-lunasetusinformaatiosta, joka on soluaseman ja dekoodattujen vastaanottimien 40 ja 42 lähettämää. Vaihtoeh-! toisesti ohjausprosessori 46 voi määrittää PN-sarjan soluaseman ennaltajärjestelyn kautta. Ohjausprosessori 20 46 antaa PN-sarjainformaation lähetysmodulaattorille 52 ja vastaanottimille puhelun dekoodaamiseksi.
Lähetysmodulaattorin 52 ulostulo antaa lähe-tystehonohjauspiiriin 38. Signaalin lähetystehoa ohjataan analogisella tehonohjaussignaalilla, joka saadaan 25 vastaanottimesta 34. Edelleen soluasemat lähettävät ohjausbittejä tehonsäätökomennon muodossa ja ne käsi-tellään datavastaanottimilla 40 ja 42. Ohjausprosessori ;··’ käyttää tehonsäätökomentoa tehotason säädön asetuksessa - ί matkaviestinyksikön lähetyksessä. Vastauksena tehonsää- . ί 30 tökomentoihin ohjausprosessori 46 synnyttää digitaali- ,: : sen tehonsäätösignaalin, joka annetaan piiriin 38.
Lisäinformaatiota vastaanottimien 40 ja 42, ohjaus-\· prosessorin 46 ja lähetystehon säädön 35 keskinäisistä suhteista on edelleen kuvattu yllämainitussa rinnakkai-• 35 sessa patenttihakemuksessa.
: Lähetystehonsäätöpiiri 38 antaa ulos tehosää- detyn moduloidun signaalin lähetystehovahvistuspiirille 20 108974 36. Piiri 36 vahvistaa ja muuntaa IF-signaalin RF-taa-juudeksi sekoittamalla taajuussyntesoijän ulostulosignaalin kanssa, mikä virittää signaalin oikelle ulostu-lotaajuudelle. Piiriin 36 kuuluu vahvistin, joka vah-5 vistaa tehon lopulliselle ulostulotasolle. Tarkoitettu lähetyssignaali on ulostulo piiristä 36 yhdyssuotimeen 32. Yhdyssuodin 32 liittää signaalin antenniin 30 solu-asemille lähetettäväksi.
Ohjausprosessori 46 kykenee myös synnyttämään 10 ohjaussanomia, kuten solumonitiemoodipyyntöjä ja solu-asemavälityksen lopettamiskomentoja. Nämä komennot annetaan lähetysmodulaattoriin lähettämistä varten. Ohjausprosessori 46 vastaa dataan, joka vastaanotetaan datavastaanottimista 40, 42 ja hakuvastaanottimesta 44 15 päätösten tekemiseksi kanavanvaihdon ja monitieyhdistä-I misen suhteen.
Kuva 3 esittää lohkokaaviomuodossa soluasema-laitteiston esimerkkisovellutusta. Soluasemassa käytetään kahta vastaanotinjärjestelmää, joilla kummallakin 20 on erillinen antenni ja analogivastaanotin avaruus-monitievastaanottoa varten. Kummassakin vastaanotinjärjestelmässä signaalit käsitellään identtisesti kunnes signaalit läpikäyvät monitieyhdistysprosessin. Piste-katkoviivan sisällä olevat elementit vastaavat element-, : 25 tejä, jotka vastaavat soluaseman ja yhden matkavies- , . tinyksikön välisestä viestinnästä. Analogivastaanotti- mien ulostulot on myös järjestetty muihin elementteihin, joita käytetään muiden matkaviestinyksiköiden : kanssa viestintään.
30 Kuvassa 3 ensimmäiseen vastaanotinjärjestel- : : mään kuuluu antenni 60, analogivastaanotin 62, hakuvas taanotin 64 ja digitaalidatavastaanotin 66. Tähän vastaanotin järjestelmään voi kuulua lisäksi digitaalidata-; , vastaanotin 68. Toiseen vastaanotinjärjestelmään kuuluu 35 antenni 70, analogivastaanotin 72, hakuvastaanotin 64 ja digitaalidatavastaanotin 66. Kanavanvaihdon ja moni-tien signaalin käsittelyyn ja ohjaukseen käytetään myös 21 108974 soluasemaohjausprosessoria 78. Kumpikin vastaanotinjär-jestelmä on kytketty monitieyhdistin- ja dekoodauspii-riin 80. Digitaalilinkkiä 82 käytetään viestimään signaaleja MTSOron ja MTSO:sta (kuva 4) soluasemalähetys-5 modulaattorilla 84 ja piirillä 80 ohjausprosessorin 78 ; ohjauksen alaisena.
Antenniin 60 vastaanotetut signaalit annetaan ! analogivastaanottimeen 62. Vastaanotetut signaalit, jotka on vahvistettu vastaanottimessa 62 olevalla vah-10 vistimella muunnetaan IF-taajuudeksi sekoittamalla taajuussyntesoijän ulostulosignaalin kanssa. IF-signaa-lit on kantataajuuskaistasuodatettu ja digitoitu prosessilla, joka on identtinen sen kanssa, mitä on selostettu matkaviestinyksikön analogivastaanottimen 15 suhteen. Digitoidut IF-signaalit annetaan digitaalida-tavastaanottimeen 66, mahdolliseen datavastaanottimeen 68 ja hakuvastaanottimeen 64 ja käsitellään vastaavasti tavalla, jota on selostettu kuvassa 2 olevien matkaviestinyksikön digitaalidatavastaanottimien ja hakuvas-20 taanottimen yhteydessä. Kuitenkin digitaalidatavas-taanottimilla ja hakuvastaanottimilla prosessointi on monessa suhteessa erilaista matkaviestimestä solu-asemaan -linkille kuin se, jota käytetään soluasemasta matkaviestimeen -linkissä.
. 25 Sisäisessä, tai matkaviestinyksiköstä solu- < I 1 asemaan -linkissä, matkaviestinyksikkö ei lähetä oh- « « jaussignaalia, jota voidaan käyttää koherenttivertailu- .,· tarkoituksiin signaalin käsittelyssä soluasemassa.
* , i Niinpä matkaviestinyksiköstä soluasemaan -linkki käyt- 30 tää ei-koherenttia modulaatio- ja demodulaatiojärjes- telmää käyttäen 64-ary ortogonaalimerkinantoa.
Hakuvastaanotinta 64 käytetään jälleen tark-; kailemaan aika-aluetta vastaanotetusta signaalista . * *" varmistamaan, että liittyvä digitaalidatavastaanotin 35 66, ja datavastaanotin 68, jos sitä käytetään, seuraa- • i vat ja käsittelevät voimakkainta käytettävissä olevaa aika-aluesignaalia. Tämä seurantaprosessi on identtinen 22 108974 sen kanssa, mitä on selostettu matkaviestinyksikön yhteydessä. Hakuvastaanotin 64 antaa signaalin solu-asemaohjainprosessoriin 75, joka antaa ohjausignaaleja digitaalidatavastaanottimille 66 ja 65 sopivien vas-! 5 taanotettujen signaalien valisemiseksi käsittelyä var- j ten.
! 64-ary ortogonaalimerkinantoprosessissa matka- i viestimen lähettämillä symbooleilla on yksi 64:stä erilaisesta mahdollisuudesta. 6-bittinen symboli kooda-10 taan yhdeksi 26:stä so 64:stä, erilaisesta binäärisar-jasta. Valittujen sarjojen ryhmä tunnetaan Walsh-funk-tioina. Optimaalinen vastaanottofunktio Walsh-funktiol-le on Fast Hadamard Transform (FHT). Hakuvastaanotti-I messa 64 ja digitaalidatavastaanottimissa 66 ja 68 j 15 sisääntulosignaalia verrataan, kuten on selostettu matkaviestinyksikön vastaanottimien yhteydessä vertailu-ulostulon ollessa syötetty FHT-prosessoriin. FHT- prosessori tuottaa 64: n kertoimen ryhmän kutakin 6 symboolia kohden. 64 symboolia kerrotaan sitten paino-20 tusfunktiolla, joka on synnytetty vastaanottimessa.
Painotusfunktio on yhteydessä mitattuun signaalin voimakkuuteen. Painotettu data annetaan sitten ulostulona monitieyhdistin- ja dekoodauspiiriin 50.
Toinen vastaanotinjärjestelmä käsittelee vas-25 taanotettu ja signaaleja samalla tavalla kuin mitä on selostettu kuvan 3 ensimmäisen vastaanotinjärjestelmän i * yhteydessä. Painotettujen 64 symboolin ulostulo vas- ;·’ taanottimista 66 ja 76 annetaan monitieyhdistin- ja « » dekoodauspiiriin 80. Piiriin 80 kuuluu summain, joka , 30 summaa painotetut 64 symboolia vastaanottimesta 66 ,·' ·' painotettujen 64 symboolin vastaanottimesta 76 kanssa.
Tulokseksi saatuja 64 kerrointa verrataan keskenään suurimman kertoimen määräämiseksi. Vertailutuloksen ’ j\ suuruus yhdessä suurimman kertoimen 64 kertoimesta tun- 35 nisteen kanssa käytetään määräämään ryhmä dekooderipai-; noarvoja ja symbooleja käytettäväksi Viterbi-algoritmi- dekooderissa, jota käytetään piirissä 80.
23 108974
Viterbi-dekooderilla on edullisesti pakkopi-tuus 9 ja koodiluku 1/2. Viterbi-dekooderia käytetään määrittämään todennäköisin informaatiobittijono. Kullekin vokoderidatalohkolle, nimellisesti 15 ms dataa, 5 saadaan signaalinlaatuarvio ja lähetetään matkavies-tinyksikön tehonsäätökomentona yhdessä datan kanssa matkaviestinyksikköön. Lisätietoa tämän laatuarvion synnyttämisestä on selostettuna yksityiskohtaisemmin yllämainitussa rinnakkaisessa hakemuksessa. Tämä laatu-10 arvio on keskimääräinen signaalikohinasuhde 15 ms: n aikavälillä.
Kuvassa 3 valinnainen digitaalidatavastaanotin 68 voidaan sisällyttää parantamaan järjestelmän suorituskykyä. Tämä lisädatavastaanotin yksin ja yhdessä 15 muiden vastaanottimien kanssa voi seurata ja vastaanottaa matkaviestinyksikön lähettämien signaalien muita mahdollisia viivereittejä. Tämän vastaanottimen rakenne ja toiminta on samanlainen kuin on kuvattu digitaalida- tavastaanottimien 66 ja 76 yhteydessä. Vastaanotinta 68 i 20 käytetään aikaansaamaan lisämonitiemoodeja. Valinnaiset lisädigitaalidatavastaanottimet ovat äärettömän käyttökelpoisia niissä soluasemissa, jotka sijaitsevat taajaan rakennetuilla kaupunkialueilla, missä esiintyy monia mahdollisuuksia monireittisignaalien esiintymi-25 seen.
* ‘ : Signaalit MTSO:sta kytketään sopivaan lähetys- ; ; modulaattoriin digitaalilinkin 82 kautta ohjausproses- sorin 78 ohjaamana. Lähetysmodulaattori 84 leveäspetri-, \ : moduloi, ennaltamäärätyn levitysfunktion, joka on oh- 30 jausprosessorissa 78, mukaisesti dataa lähetettäväksi haluttuun vastaanottavaan matkaviestinyksikköön. Lähe-tysmodulaattorin 84 ulostulo on järjestetty lähetyste-honohjauspiiriin 86, missä ohjausprosessorin 88 ohjauksen alaisena lähetystehoa voidaan ohjata. Piirin 86 35 ulostulo on järjestetty lähetystehonvahvistuspiiriin \ 88.
Piirin 88 kuuluu summain summaamaan lähetysmo- 24 108974 dulaattorin 84 ulostulo soluasemassa olevien muiden lähetysmodulaattorien ulostuloon. Piiriin 88 kuuluu edelleen summain summaamaan ohjaussignaaliulostulo j ohjaussignaaligeneraattorista 90 summattuihin lähetys- 5 modulaattoriulostulosignaaleihin. Piiriin 88 kuuluu edelleen digitaali/analogimuunnin, taajuudenylösmuun-ninpiiri ja vahvistin vastaavasti muuntamaan digitaa-lisignaalit analogisiksi signaaleiksi, muuntamaan IF-taajuussignaalit ulostulona lähetysmodulaattoireista I 10 RF-taajuuteen ja vahvistamaan RF-signaali. Piirin 88 ulostulo on järjestetty antenniin 92, mistä se säteilee matkaviestinyksiköihin soluasemapalvelualueella.
Soluasemaohjausprosessorilla 78 on vastuu digitaalidatavastaanottimien ja modulaattorien nimeämi-j 15 sestä tietylle puhelulle. Ohjausprosessori 78 myös j tarkkailee puhelun edistymistä, signaalien laatua ja aloittaa purkamisen signaalin kadotessa. Soluasema viestii MTSO:n kanssa linkin 82 kautta, mihin se on | kytketty tavanomaisella puhelinkaapelilla, optisella 20 kuidulla tai mikroaaltolinkillä.
Kuva 4 esittää lohkokaaviomuodossa laitteistoa, jota käytetään MTSO:ssa. MTSO:hon kuuluu tyypillisesti järjestelmäohjain tai järjestelmäohjainprosessori 100, digitaalivaihde 102, monitieyhdistin 104, digitaa-25 livokoderi 106 ja digitaalivaihde 108. Vaikkakaan ei ole piirrettynä, niin lisämonitieyhdistimiä ja digi-taalivokodereita on liitetty digitaalivaihteiden 102 ja 108 välille.
Kun solumonitiemoodi on aktiivi, tai MTSO on 30 kanavanvaihtoprosessissa puhelun ollessa kahden solu- aseman käsiteltävänä, signaalit saapuvat MTSOshon . useammasta kuin yhdestä soluasemasta nimellisesti saman informaation kanssa. Kuitenkin huojunnan ja häiriön vuoksi sisäisessä linkissä matkaviestimestä soluasemiin j 35 yhdestä soluasemasta tuleva signaali voi olla laadul-taan parempi kuin toisesta soluasemasta tuleva signaa-;/ li.
25 108974
Digitaalivaihdetta 102 käytetään reitittämään informaatiovirta, joka vastaa tiettyä matkaviestinyk-sikköä, yhdestä tai useammasta soluasemasta monitieyh-distimeen 104 tai vastaavaan monitieyhdistimeen siten 5 kuin järjestelmäohjainprosessorista 100 tuleva signaali määrää. Kun järjestelmä ei ole solumonitiemoodissa, monitieyhdistin voidaan joko ohittaa tai syöttää sama informaatio kuhunkin sisääntuloporttiin.
Useita sarjaankytkettyjä monitieyhdistimiä ja 10 vokodereita on järjestetty rinnan, nimittäin yksi kutakin käsiteltävää puhelua varten. Monitieyhdistin 104 vertaa signaalin laatuindikaattoreita seuraten infor-maatiobittejä kahdesta tai useammasta soluasemasignaa-lista. Monitieyhdistin 104 valitsee bitit, jotka vas-15 taavat informaation kehys-kehykseltä-perusteella korkeimman laatuista soluasemasignaalia ulostuloksi voko-deriin 90.
Vokoderi 106 muuntaa digitoidun äänisignaalin formaatin standardiksi 64 Kb/s PCN-puhelinformaatiksi, 20 analogiseksi tai minkä tahansa muun standardin formaattiin. Tulokseksi saadut signaalit lähetetään vokoderis-ta 106 digitaalivaihteeseen 108. Järjestelmäohjainpro-sessorin 100 alaisuudessa puhelu reititetään PSTNrään.
PSTN:stä tulevat matkaviestinyksikköön tarkoi-25 tetut äänisignaalit annetaan digitaalivaihteeseen 108 sopivaan digitaalivokoderiin kuten vokoderiin 106 jär-: ·' jestelmäohjainprosessorin 100 ohjauksen alaisuudessa.
Vokoderi 106 koodaa sisääntulevat digitoidut äänisig-naalit ja antaa tulokseksi saadun informaatiobittivir-30 ran suoraan digitaalivaihteeseen 102. Järjestelmäohjainprosessorin ohjauksen alaisuudessa digitaalivaihde , , 102 suuntaa koodatun datan soluasemaan tai soluasemiin, joihin matkaviestinyksikkö viestii. Jos matkaviestinyk-sikkö on kanavanvaihtomoodissa ollen yhteydessä usei-35 siin soluasemiin tai solumonitiemoodissa, niin digitaalivaihde 102 reitittää puhelut sopiviin soluasemiin sopivalla soluasemalähettimellä lähetettäväksi halut- 26 108974 tuun vastaanottavaan matkaviestinyksikköön. Kuitenkin jos matkaviestinyksikkö on yhteydessä vain yhden solu-aseman kanssa tai ei ole solumonitiemoodissa, niin signaali suunnataan vain yhteen yksittäiseen solu-5 asemaan.
Järjestelmäohjainprosessori 100 ohjaa digitaa-livaihteita 102 ja 106 reitittämään dataa MTSO:hon ja MTSO:sta. Järjestelmäohjainprosessori 100 myös määrää puhelujen nimeämisen soluasemille ja MTSO:ssa oleville 10 vokodereille. Edelleen järjestelmäohjainprosessori 100 on yhteydessä kunkin soluaseman ohjausprosessorin kanssa puhelujen nimeämisestä MST0:n ja soluaseman välillä, ja PN-koodien nimeämisestä puheluille. Edelleen on ymmärrettävä, että kuvassa 4 esitettyjen digitaalivaih-15 teiden 102 ja 106 ollessa esitetty kahtena erillisenä vaihteena, niin kuitenkin tämä toiminta voidaan suorittaa yhdellä fyysisellä vaihdeyksiköllä.
Ylläoleva edullisten sovellutusten selostus on ! tarkoitettu mahdollistamaan alan ammattimiehelle käsil- 20 läolevan keksinnön tekeminen ja käyttäminen. Erilaiset näiden sovellutusten muunnokset ovat ilmeisiä alan ammattimiehelle, ja tässä määriteltyjä yleisiä periaatteita voidaan soveltaa muihin sovellutuksiin käyttämättä keksimiskykyä. Siis, käsilläoleva keksintö ei rajoi-:25 tu tässä esitettyihin esimerkkeihin, vaan sille on :,v suotava laajin suojapiiri, joka vastaa patenttivaati- :muksissa esitettyjä uusia piirteitä.

Claims (26)

1. Järjestelmä tietoliikenneyhteyksien (20a, 20b, 22a, 22b, 24a, 24b) ohjaamiseksi matkaviestimen (18) ja maantieteellisesti jaettujen soluasemien (12, 5 14, 16) välillä, jotka soluasemat kukin määrittelevät maantieteellisen palvelualueen, kyseisen matkaviestimen vaihtaessa palvelualuetta matkapuhelinjärjestelmässä, jossa kyseinen matkaviestin (18) ja toinen viestin viestivät käyttäjäinformaatiosignaaleja jär-10 jestelmäohjaimen (10) välityksellä, joka järjestelmä- ohjain on järjestetty kyseisten soluasemien (12, 14, 16. yhteyteen, ja jotka käyttäjäinformaatiosignaalit välitetään koodijakoleveäspektrisignaaleina kyseisten tietoliikenneyhteyksien kautta, tunnettu siitä, että 15 järjestelmä käsittää: välineet (40, 42, 44, 46; 78) matkaviestimen (18) ollessa ensimmäisen soluaseman (12) palvelualueella ja välittäessä kyseisiä käyttäjäinformaatiosignaaleja kyseisen toisen viestimen kanssa kyseisen en-20 simmäisen soluaseman (12) kautta kulkevan tietoliikenneyhteyden välityksellä, määrittämään kyseisen matka- . viestimen (18) siirtyminen kyseisen ensimmäisen solu- • · . . aseman palvelualueelta toisen soluaseman (14) palveluni* alueelle, ja aikaansaamaan indikaation, joka identifi- ’···* 25 oi kyseisen toisen soluaseman (14) ; • « välineet (46; 78; 100), jotka vastaavat ky- • · ·,'*· seiseen indikaatioon kyseisten käyttäjäinformaatiosig- : : : naalien välittämisen edelleen kytkemiseksi kyseisen matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen viestimen vä-30 Iillä kyseisen toisen soluaseman (14) kautta kulkevan .···. tietoliikenneyhteyden välityksellä, samalla kun kysei- ’’’ nen matkaviestin (18) pysyy myös kyseisessä yhteydessä ’ · kyseisen toisen yksikön kanssa kyseisen ensimmäisen *·”" soluaseman (12) kautta kulkevan tietoliikenneyhteyden 35 välityksellä; ja ; välineet (46; 78; 100), jotka vastaavat yh- » * · teyden kyseiseen kytkeytymiseen kyseisen matkaviesti- i 28 108974 j men (18) ja kyseisen toisen viestimen välillä kyseisen toisen soluaseman (14) kautta kulkevan tietoliikenneyhteyden välityksellä lopettamaan ensimmäisen solu-aseman (12) kautta kulkevan tietoliikenneyhteyden vä-5 lityksellä tapahtuva kyseisen matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen viestimen välinen käyttäjäinformaa-tiosignaalien välitys, jolloin käyttäjäinformaatiosig-naalien välitys kyseisen matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen viestimen välillä jatkuu kyseisen toisen 10 soluaseman (14) kautta kulkevan tietoliikenneyhteyden välityksellä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tietoliikenneyhteyksien ohjausjärjestelmä, tunnettu siitä, että kukin soluasema (12, 14, 16) lähettää samaa ohjaus-15 signaalia, joka on eri vaiheessa kuin viereisellä so-luasemalla, jolloin kyseiset määrittävät välineet käsittävät : pyyhkäisyvastaanotinvälineet (44) kyseiseen matkaviestimeen (18) järjestettyinä, vastaanottamaan 20 soluaseman lähettämiä ohjaussignaaleja, mittaamaan kunkin vastaanotetun ohjaussignaalin voimakkuus, vertaamaan suhteellisia signaalinvoimakkuuksia, ja tuottamaan signaalinvoimakkuussignaali, joka osoittaa vas- • « taanotetun ohjaussignaalin, jolla on suurin signaalin • · · 25 voimakkuus; ja : käsittelyvälineet (46) kyseiseen matkaviesti- meen (18) järjestettyinä, vastaanottamaan kyseinen signaalin voimakkuussignaali, ja silloin kun signaalin voimakkuussignaali osoittaa sitä, että toisen soluase- . 30 man lähettämällä ohjaussignaalilla on suurempi signaa- • · ... linvoimakkuus kuin ensimmäisen soluaseman lähettämällä ·;·’ ohjaussignaalilla, synnyttämään kanavanvaihtopyyntö- *:* *: käsky, ja jolloin kyseinen kanavanvaihtopyyntökäsky ·:·*: osoittaa kyseistä toista soluasemaa (14) ja se viesti- 35 tään kyseiselle ensimmäiselle soluasemalle (12) .
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen tietolii- ’· ’* kenneyhteyksien ohjausjärjestelmä, tunnettu siitä, et- 29 108974 ta kyseinen ensimmäinen soluasema (12) kytkee kyseisen kanavanvaihtopyyntökäskyn kyseiselle järjestelmäoh-jaimelle (10), ja jolloin kyseiset kytkentävälineet (47; 78; 100) käsittävät: 5 järjestelmän käsittelyvälineet (100) sijaiten kyseisessä järjestelmäohjaimessa (10), vastaanottamaan kyseiseen ensimmäiseen soluasemaan kytketty kanavan-vaihtopyyntökäsky, ja vastineena synnyttämään ensimmäisen kytkentäkomennon; ja 10 kytkentävälineet (102) sijaiten kyseisessä järjestelmäohjaimessa (10), kytkemään kyseisen ensimmäisen soluaseman (12) kautta tapahtuva kyseisen matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen viestimen välinen viestintä, ja vastaten kyseiseen ensimmäiseen kytken-15 täkomentoon, ohjaamaan kyseisen matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen viestimen välinen viestintä tapahtu maan kyseisen toisen soluaseman (14) kautta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että lopettavat välineet (10; 100, 20 102) käsittävät: kyseiset käsittelyvälineet (46) synnyttämään kanavanvaihto valmis -ohjaussanoman vastineena kysei- * '·* sen toisen soluaseman (14) kautta tapahtuvaan kyseisen V,: matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen viestimen väli- . 25 seen käyttäjäinformaatiosignaalien välitykseen, ja vä- littämään kyseisen kanavanvaihto valmis -ohjaussanoman .·. : kyseiseen järjestelmäohjaimeen (10) ainakin yhden ky- seisten ensimmäisen tai toisen soluaseman kautta; • · * kyseiset järjestelmän käsittelyvälineet (100) 30 synnyttämään toisen kytkentäkomennon vastineena kyseiseen kanavanvaihto valmis -ohjaussanomaan; ja • · · ··.’ kyseiset kytkentävälineet (102) irtikytkemään ·;··· kyseisen ensimmäisen soluaseman (12) kautta tapahtuva kyseisen matkaviestimen (18) ja kyseisen toisen vies- » » 35 timen välinen käyttäjäinformaatiosignaalien välitys t · · V * vastineena kyseiseen toiseen kytkentäkomentoon. • · * 30 108974
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että järjestelmään kuuluu edelleen ainakin kaksi vastaanotinta (40, 42) koodi jakohaj aspektrisignaal ien demoduloimiseksi tietolii- 5 kenneyhteydellä, joka välittää vahvimmat signaalit.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että järjestelmään kuuluu edelleen yhdistäjä (48), joka käyttää informaatiota ainakin kahdelta vastaanottimelta.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestel mä, tunnettu siitä, että jokainen soluasema (12, 14, 16) hajaspektrimoduloi jokaisen ohjaussignaalin saman ohjaussignaalin hajautuskoodin mukaisesti ja jokaisen ohjaussignaalin eri ennalta määrätyssä koodi-15 vaiheessa suhteessa kuhunkin viereiseen soluasemaan.
8. Menetelmä tietoliikenneyhteyksien (20a, 20b, 22a, 22b, 24a, 24b) ohjaamiseksi matkaviestimen (18) ja maantieteellisesti erotettujen soluasemien (12, 14, 16), jotka jokainen määrittävät maantieteel- 20 lisen palvelualueen, välillä matkaviestimen vaihtaessa palvelualueita matkapuhelinjärjestelmässä, jossa matkaviestin (18) kommunikoi käyttäjäinformaatiosignaale- *"· ja toisen viestimen kanssa järjestelmäohjaimen (10) , • · joka on yhdistetty soluasemiin (12, 14, 16), kautta, 25 jotka käyttäjäinformaatiosignaalit välitetään koodija-kohajaspektrisignaaleina tietoliikenneyhteydellä, : tunnettu siitä, että menetelmä käsittää seuraavat • · · ·«·’ vaiheet: • · · • · · määritetään, kun matkaviestin (18) on solu-30 aseman (12) palvelualueella ja kommunikoi käyttäjäin-formaatiosignaaleja toisen viestimen kanssa tietolii- • · · ...·’ kenneyhteyden, joka on muodostettu yhteen soluasemaan (12) , kautta matkaviestimen (18) siirtymä yhden solu-aseman palvelualueelta toisen soluaseman (14) palvelu- 35 alueella indikaation, joka identifioi toisen soluase- » * I ' man (14) antamiseksi; * I · 31 108974 I vastataan indikaatioon käyttäjäinformaa- tiosignaalien kytkemiseksi edelleen matkaviestimen (18) ja toisen viestimen kanssa toisen tukiaseman (14) kautta muodostetun yhteyden välillä samalla, kun mat- ! 5 kaviestin (18) edelleen pidetään yhteydessä toiseen viestimeen soluaseman (12) kautta muodostetun yhteyden avulla; ja vastataan yhteydenkytkentään matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä toisen soluaseman 10 (14) muodostetun tietoliikenneyhteyden kautta käyttä- jäinformaatiosignaalien välityksen lopettamiseksi matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä soluaseman (12) kautta muodostetulla yhteydellä samalla, kun jatketaan käyttäjäinformaatiosignaalien välittämistä 15 matkaviestimen (18) ja toisen viestimen kanssa toisen soluaseman (14) kautta muodostetulla tietoliikenneyhteydellä .
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmä edelleen käsittää 20 vaiheet: reititetään järjestelmäohjaimen (10) ohjauksessa käyttäjäinformaatiosignaaleja matkaviestimen • · · · ' * (18) ja toisen viestimen välillä yhden soluaseman (12) t kautta; • t I . : 25 generoidaan vasteena siirtymän tunnisteelle ensimmäinen ohjaussignaali, joka indikoi toisen solu- • i : aseman; • välitetään ensimmäinen ohjaussignaali järjes- • * » telmäohjaimelle (10) ensimmäisen soluaseman kautta; ja . 30 reititetään järjestelmäohjaimen (10) ohjauk sessa vasteena ensimmäiseen kontrollisignaaliin käyt- ···* täj äinf ormaatiosignaalien yhteys matkaviestimen (18) ·;··· ja toisen viestimen välillä toisen soluaseman (14) ....j kautta samanaikaisesti viestittäessä käyttäjäinformaa- 35 tiosignaaleja matkaviestimen (18) ja toisen viestimen i » » ’·' välillä ensimmäisen soluaseman (12) . » I I 1 08974 32
10. Patenttivaatimuksien 8 tai 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmä edelleen käsittää vaiheet: generoidaan matkaviestimessä (18) vasteena 5 käyttäjäinformaatiosignaalien välitykselle toisen viestimen ja matkaviestimen (18) välillä toisen solu-aseman (14) kautta toinen ohjaussignaali; välitetään toinen ohjaussignaali matkaviestimeltä 818) järjestelmäohjaimelle (10) ainakin ensim-10 mäisen soluaseman (12) ja toisen soluaseman (14) kautta; ja päätetään järjestelmäohjaimella (10) käyttäjäinformaatiosignaalien reititys ensimmäiselle solu-asemalla (12) .
11. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, jossa matkaviestin (18) pystyy alustamaan ja vastaanottamaan puheluja muihin viestimiin ja muilta viestimiltä matkaviestinverkossa ja yleisessä puhelinjärjestelmässä ainakin yhden soluaseman (12, 14, 16) kautta 20 järjestelmäohjaimen (10) ohjauksessa ja jossa jokainen soluasema (12, 14, 16) lähettää alustussignaalin haja-spektrimoduloituna saman alustussignaalin hajautuskoo-din mukaisesti eri koodivaiheella suhteessa viereisten • · soluasemien alustussignaaleihin, tunnettu siitä, 25 että menetelmä edelleen käsittää vaiheet: ( · · j välitetään käyttäjäinformaatiosignaalit mat- • » .·, : kaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä ensimmäi- * · · sen soluaseman (12) kautta; lähetetään ohjaussignaalit ensimmäisellä so-30 luasemalla (12) ja toisella soluasemalla (14); * · · · · vastaanotetaan ainakin yhdessä matkaviesti- • · · messä (18) ensimmäisen ja toisen soluaseman (12, 14) ....j lähettämät ohjaussignaalit; määritetään matkaviestimessä (18) ohjaussig- • 35 naalin voimakkuus matkaviestimessä (18) vastaanote- *.* : tuilla ohjaussignaaleilla; • · • · · 33 108974 generoidaan matkaviestimessä (18) vasteena ohjaussignaalien voimakkuuden määritykselle kanavan-vaihtopyyntö, kun toisen soluaseman (14) lähettämä ohjaussignaali on suurempi kuin ensimmäisen soluaseman 5 (12) lähettämä ohjaussignaali; välitetään kanavanvaihtopyyntö järjestelmäoh-jaimelle (10) ensimmäisen soluaseman (12) kautta; nimetään järjestelmäohjaimella (10) toinen soluasema (14) välittämään käyttäjäinformaatiosignaa-10 lit matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä; ja välitetään käyttäjäinformaatiosignaalit matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä toisen soluaseman (14) kautta, jolloin matkaviestin (18) ja 15 toinen viestin samanaikaisesti kommunikoivat sekä ensimmäisen että toisen soluaseman (12, 14) kautta.
12. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmä edelleen käsittää vaiheet: 20 tunnistetaan matkaviestimessä (18) käyttä- jäinformaatiosignaalien välitys reititettynä toisen soluaseman (14) kautta; ·"'· generoidaan kanavanvaihto suoritettu -ohjaus- • ♦ I viesti matkaviestimessä (18) vasteena toisen soluase- 25 man (14) reitittämän käyttäjäinformaatiosignaalin tun-! ·'· ·’ nisteelle; ί : lähetetään ohjaussanoma järjestelmäohjaimelle • · · (10) ainakin toisen soluaseman ensimmäisestä ja toi- * t · sesta soluasemasta (12, 14) kautta; ja 30 päätetään vasteena ohjaussanomalle käyttä- jäinformaatiosignaalien välitys matkaviestimen (18) ja ...· toisen viestimen välillä ensimmäisen soluaseman (12) ···! kautta. • ·
13. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, 35 tunnettu siitä, että välitettäessä käyttäj äinf or- * * · ’·* ’ maatiosignaaleja ensimmäisen soluaseman (12) kautta 'Λ: suoritetaan edelleen seuraavat vaiheet: 34 108974 vastaanotetaan järjestelmäohjaimessa (10) käyttäjäinformaatiosignaaleja toiselta viestimeltä; kytketään toiset käyttäjäinformaatiosignaalit järjestelmäohjaimelta (10) ensimmäiseen soluasemaan j 5 (12); vastaanotetaan ensimmäisessä soluasemassa ! (12) järjestelmäohjaimelta (10) toiset käyttäjäinfor- ! maatiosignaalit ; I moduloidaan ensimmäisessä soluasemassa (12) 10 toiset käyttäjäinformaatiosignaalit ensimmäisen ennalta määrätyn käyttäjäinformaatiosignaalin hajautuskoo-din mukaisesti ensimmäisen hajaspektrisignaalin muodostamiseksi; lähetetään ensimmäisellä soluasemalla (12) 15 ensimmäinen hajaspektrisignaali; vastaanotetaan matkaviestimessä (18) ensimmäinen hajaspektrisignaali; demoduloidaan matkaviestimessä (18) ensimmäisen ennalta määrätyn käyttäjäinformaatiosignaalin ha-20 jautuskoodin mukaisesti vastaanotettu ensimmäinen ha-jaspektrisignaali toisen käyttäjäinformaatiosignaalin vasteen muodostamiseksi; • vastaanotetaan matkaviestimessä (18) matka- • · V,’ viestimen käyttäjäinformaatiosignaalitulo; . : 25 moduloidaan matkaviestimessä (18) matkavies- timen informaatiosignaalit ensimmäisen ennalta määrä- « · : tyn informaatiosignaalin hajautuskoodin mukaisesti * t toisen haj aspektrisignaalin muodostamiseksi; * · · lähetetään matkaviestimellä (18) toinen haja-, 30 spektrisignaali; vastaanotetaan ensimmäisessä soluasemassa i » · (12) toinen haj aspektrisignaali ; i ·;··· demoduloidaan ensimmäisessä soluasemassa (12) ensimmäisen ennalta määrätyn käyttäj äinf ormaatiosig-35 naalin hajautuskoodin mukaisesti vastaanotettu toinen • » i '·’ * haj aspektrisignaali matkaviestinkäyttäj än informaatio- • » signaalien muodostamiseksi; 35 108974 kytketään matkaviestimen käyttäjäinformaa-tiosignaalit järjestelmäohjaimelle (10) ensimmäiseltä soluasemalta (12); vastaanotetaan järjestelmäohjaimessa (10) 5 matkaviestimen informaatiosignaalit ensimmäiseltä soluasemalta (12); ja muodostetaan lähtö matkaviestinkäyttäjän in-formaatiosignaaleista järjestelmäohjaimelta (10) toiselle viestimelle.
14. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetel mä, tunnettu siitä, että ohjaussignaalin voimakkuuden määrityksessä edelleen: mitataan ohjaussignaalin voimakkuus vastaanotetuilla ohjaussignaaleilla matkaviestimessä (18) ; 15 verrataan matkaviestimessä (18) alustussig- naalien voimakkuusmittauksia; ja identifioidaan ohjaussignaalit, joilla on suurin signaalivoimakkuus.
15. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetel- 20 mä, tunnettu siitä, että kanavanvaihtopyyntöä viestittäessä edelleen: lähetetään kanavanvaihtopyyntö ensimmäiseen :··· soluasemaan (12) matkaviestimeltä (18) ,- ja välitetään ensimmäisellä soluasemalla (12) * · · ···. 25 kanavanvaihtopyyntö järjestelmäohjaimelle (10). • ·
16. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetel-I 1 mä, tunnettu siitä, että nimeämisvaiheessa: y määritetään kanavanvaihtopyynnöstä toisen so- ’·* ’ luaseman (14) identifikaatio; 30 välitetään toiselle soluasemalle siirto; ja nimetään toisessa soluasemassa (14) modeemi ·*": (84) toisessa soluasemassa (14) käyttäjäinformaa- tiosignaalien välittämiseksi matkaviestimen (18) ja • * , toisen viestimen välillä.
17. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että viestittäessä käyttäjäinfor- • · 36 108974 maatiosignaaleja ensimmäisen ja toisen soluaseman (12, 14. kautta edelleen: vastaanotetaan järjestelmäohjaimessa (10) käyttäjäinformaatiosignaaleilta toiselta viestimeltä; 5 kytketään toiset käyttäjäinformaatiosignaalit järjestelmäohjaimelta (10) ensimmäiseen ja toiseen so-luasemaan (12, 14); vastaanotetaan ensimmäisessä ja toisessa so-luasemassa (12, 14) järjestelmäohjaimelta (10) toiset 10 käyttäj äinformaatiosignaalit; moduloidaan ensimmäisessä ja toisessa solu-asemassa (12, 14) toiset käyttäjäinformaatiosignaalit ensimmäisen ennalta määrätyn käyttäjäinformaatiosig-naalin hajautuskoodin mukaisesti ensimmäisen haja-15 spektrisignaalin muodostamiseksi ensimmäisessä ja toi sessa soluasemassa (12, 14); lähetetään ensimmäisellä ja toisella soluase-malla (12, 14) ensimmäiset hajaspektrisignaalit; vastaanotetaan matkaviestimessä (18) ensim-20 mäiset hajaspektrisignaalit; demoduloidaan matkaviestimessä (18) ensimmäisen ennalta määrätyn käyttäjäinformaatiosignaalin ha- ·"' jautuskoodin mukaisesti vastaanotetut ensimmäiset ha- jaspektrisignaalit ; 25 yhdistetään demoduloidut ensimmäiset haja- : spektrisignaalit toisten käyttäj äinf ormaatiosignaalien • · muodostamiseksi; λ.’ vastaanotetaan matkaviestimessä (18) matka viestimen käyttäjäinformaatiota tulona, joka muunne-30 taan matkaviestimen käyttäjäinformaatiosignaaleiksi; • * moduloidaan matkaviestimessä (18) matkavies- timen käyttäjäinformaatiosignaalit ensimmäisen ennalta määrätyn käyttäj äinf ormaatiosignaalin ha j autuskoodin mukaisesti toisen hajaspektrisignaalin muodostamisek-35 s i ; ' lähetetään matkaviestimellä (18) toinen haja- spektrisignaali; 37 108974 vastaanotetaan ensimmäisessä ja toisessa so-luasemassa (12, 14) toinen hajaspektrisignaali; demoduloidaan ensimmäisessä ja toisessa solu-asemassa (12, 14) ensimmäisen ennalta määrätyn käyttä- 5 jäinformaatiosignaalin hajautuskoodin mukaisesti toinen hajaspektrisignaali, joka vastaanotettiin ensimmäisessä ja toisessa soluasemassa (12, 14) matkavies timen informaatiosignaalien muodostamiseksi lähtöön ensimmäiseltä ja toiselta soluasemalta (12, 14) ; ! 10 kytketään matkaviestimen käyttäjäinformaa- tiosignaalit järjestelmäohjaimeen (10) ensimmäiseltä ja toiselta soluasemalta (12, 14); vastaanotetaan järjestelmäohjaimessa (10) matkaviestimen käyttäjäinformaatiosignaalit ensimmäi-15 seltä ja toiselta soluasemalta (12, 14); ja yhdistetään järjestelmäohjaimessa (10) matka-I viestimen käyttäjäinformaatiosignaalit, jotka vastaan otettiin ensimmäiseltä ja toiselta soluasemalta (12, 14. ja 20 muodostetaan matkaviestimen käyttäjäinformaa- tiosignaalilähtö järjestelmäohjaimelta (10) toiseen viestimeen.
:**: 18. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, jossa matkaviestin (18) pystyy alustamaan ja vastaan- ···. 25 ottamaan puheluja muihin matkaviestimiin ja muilta ; matkaviestimiltä ja muihin päätelaitteisiin ja muilta ! I päätelaitteilta yleisessä puhelinjärjestelmässä aina- kin yhden soluaseman (12, 14, 16) kautta järjestelmä- « · · **’ ' ohjaimen (10) ohjauksessa, jossa kukin puhelu käsittää 30 käyttäjäinformaatiosignaaleja, jotka on hajaspektrimo-duloitu välitettynä ainakin yhden soluaseman (12, 14, ' 16) ja vastaavan matkaviestimen (18) välillä ja jossa jokainen soluasema (12, 14, 16) lähettää ohjaussignaalia, joka on hajaspektrimoduloitu saman ennalta määrä-35 tyn ohjaussignaalin hajautuskoodin mukaisesti ja eri * t » v ennalta määrätyllä koodivaiheella suhteessa viereiseen 38 108974 soluasemaan, tunnettu siitä, että menetelmä edel-| leen käsittää seuraavat vaiheet: | välitetään käyttäjäinformaatiosignaalit mat kaviestimen (18) ja viestimen välillä ensimmäisen so-5 luaseman (12) kautta; määritetään ensimmäisessä soluasemassa (12) käyttäjäinformaatiosignaalien signaalivoimakkuus vastaanotettuna ensimmäisellä soluasemalla (12) matkaviestinjärjestelmästä (18) ; 10 lähetään kanavanvaihtopyyntö, kun ennalta määrätty signaalivoimakkuus menee alle ennalta määrätyn tason järjestelmäohjaimelle (10); pyydetään järjestelmäohjaimella (10) ensimmäisen soluaseman (12) kultakin naapurisolulta (14, 15 16) määrittämään kussakin vastaavassa soluasemassa (14, 16) käyttäjäinformaatiosignaalien signaalivoimak kuus vastaanotettuna kultakin vastaavalta naapurisolu-asemalta (14, 16) matkaviestimestä (18); määritetään kussakin vastaavassa naapu-20 risolussa (14, 16) signaalivoimakkuus käyttäjäinfor- I maatiosignaaleille, jotka vastaanotettiin kullakin vastaavalla naapurisoluasemalla (14, 16) matkaviesti- meitä (18); : raportoidaan kullakin vastaavalla naapu- 25 risoluasemalla (14, 16) järjestelmäohjaimelle (10) : käyttäjäinformaatiosignaalien voimakkuus vastaanotet- • · .·. : tuna vastaavilla naapurisoluasemilla (14, 16) matka- viestimestä (18) ; ja • · · ‘ välitetään käyttäjäinformaatiosignaaleja mat- 30 kaviestimen (18) ja järjestelmän muiden yksiköiden • » * » · ’ * kautta ainakin yhdessä naapurisoluasemassa (14, 16), ’...· joka raportoi signaalivoimakkuuden suuremmaksi kuin ensimmäiseltä soluasemalta määritetty signaalivoimak-kuus, jolloin matkaviestin (18) ja toinen viestin sa-. 35 manaikaisesti ovat yhteydessä ensimmäisen soluaseman t * · V · (12) ja naapurien soluasemien (14, 16) kanssa. » · • » · » · 39 108974
19. Patenttivaatimuksen 18 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmä edelleen käsittää vaiheet: I tunnistetaan käyttäjäinformaatiosignaalien 5 välitys ainakin yhden naapurisoluaseman (14, 16) kautta; ja päätetään käyttäjäinformaatiosignaalien matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä ensimmäisen soluaseman (12) .
20. Matkaviestin (18) käytettäväksi järjestelmässä tietoliikenneyhteyksien (20a, 20b, 22a, 22b, 24a, 24b) ohjaamiseksi matkaviestimen (18) ja maantieteellisesti erotettujen soluasemien (12, 14, 16), jotka kukin määrittävät maantieteellisen palvelualueen, 15 välillä matkaviestimen (18) vaihtaessa palvelualueita matkapuhelinjärjestelmässä, jossa matkaviestin (18) välittää käyttäjäinformaatiosignaaleja toisen viestimen kanssa järjestelmäohjaimen (10), joka on kytketty soluasemiin (12, 14, 16), kautta, jotka käyttäjäinfor-20 maatiosignaalit välitetään koodijakohajaspektrisignaa-leina tietoliikenneyhteyksiä pitkin, tunnettu siitä, että matkaviestimeen (18) kuuluu: !"·* siirtymisen määritysvälineet (40, 42, 44, 46; 78. matkaviestimen (18) siirtymän määrittämiseksi en- • * 25 simmäisen soluaseman palvelualueelta toisen soluaseman .·, : (14) palvelualueelle matkaviestimen (18) ollessa en- • < · | simmäisen soluaseman (12) palvelualueella ja viesties- !.. sä käyttäjäinformaatiosignaaleja toisen viestimen • · · • kanssa ensimmäisen soluaseman (12) kautta muodostetul- 30 la tietoliikenneyhteydellä, ja indikaation muodostami- ' * seksi identifioiden toisen soluaseman (14); yhdistämisvälineet (46; 78; 100), jotka vas- teenä indikaatiolle edelleen kytkevät käyttäjäinfor-maatiosignaalien välityksen matkaviestimen (18) ja 35 toisen viestimen välillä tietoliikenneyhteydellä toi- v * sen soluaseman (14) kanssa samalla, kun matkaviestin (18) edelleen pysyy yhteydessä toiseen järjestelmäyk- 40 108974 sikköön toisen tietoliikenneyhteyden kautta, joka on muodostettu ensimmäisen soluaseman (12) kanssa; ja lopetusvälineet (46; 78; 100), jotka vasteena tietoliikenneyhteyden kytkemiselle matkaviestimen (18) 5 ja toisen viestimen välillä toisen soluaseman (14) tietoliikenneyhteyden kautta käyttäjäinformaation signaalien välityksen päättämiseksi matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä ensimmäisen soluaseman (12) kautta muodostetulla tietoliikenneyhteydellä salo maila, kun jatketaan käyttäjäinformaatiosignaalien välitystä matkaviestimen (18) ja toisen viestimen välillä toisen soluaseman (14) kautta muodostetulla tietoliikenneyhteydellä.
21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen matka-15 viestin, tunnettu siitä, että siirtymän määritys- välineet (40, 42, 44, 46) on sovitettu muuntumaan ohjaussignaalien, jotka lähetettiin ensimmäisellä solu-asemalla (12) ja toisella soluasemalla (14) vastaanottamiseksi, ohjaussignaalin voimakkuuden määrittämisek-20 si kussakin vastaanotetussa ohjaussignaalissa ja kana-vanvaihtopyynnön generoimiseksi.
22. Patenttivaatimuksen 21 mukainen matka- ...j viestin, tunnettu siitä, että matkaviestimeen kuuluu välineet (46) kanavanvaihtopyynnön lähettämi- • t · 25 seksi ensimmäiseen soluasemaan (12).
23. Jonkin patenttivaatimuksista (20 - 22) « 1 « mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että yh- • I I ’« " distämisvälineisiin (46) kuuluu ainakin kaksi vastaan- * I · ·,· · otinta (40, 42) koodijakohajaspektrisignaalien demodu- 30 loimiseksi tietoliikenneyhteyksillä, jotka välittävät *·.1·: vahvimpia signaaleja. ·1":
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen matka- ' . viestin, tunnettu siitä, että matkaviestimeen ’ kuuluu edelleen yhdistäjä, joka käyttää informaatiota 35 ainakin kahdelta vastaanottimelta. * » 1 t 1 » » · · » I I I 41 108974
25. Jonkin patenttivaatimuksista 20 - 23 mu kainen matkaviestin, tunnettu siitä, että matkaviestimeen edelleen kuuluu: pyyhkäisyvastaanotinvälineet (44) soluaseman 5 lähettämien ohjaussignaalien vastaanottamiseksi, kun kin vastaanotetun ohjaussignaalin signaalivoimakkuuden määrittämiseksi, vastaavien signaalivoimakkuuksien vertaamiseksi ja signaalivoimakkuussignaalin generoimiseksi osoittaen voimakkaimman vastaanotetun ohjaus-10 signaalin; ja käsittelyvälineet (46) signaalivoimakkuussignaalin vastaanottamiseksi ja kanavanvaihtopyyntökomen-non generoimiseksi, kun signaalivoimakkuussignaali osoittaa, että toisen soluaseman lähettämät ohjaussig-15 naalit ovat voimakkaampia kuin ensimmäisen soluaseman lähettämät ohjaussignaalit, ja että kanavanvaihtopyyn-tö viittaa toiseen soluasemaan (14) ja välitetään ensimmäiseen soluasemaan (12).
26. Patenttivaatimuksen 25 mukainen matka- 20 viestin (18) , tunnettu siitä, että lopetusväli- neisiin kuuluu: käsittelyvälineet (46), joilla muodostetaan yhteyksiä matkaviestimen ja toisen soluaseman välillä :Y: kanavanvaihdon onnistumisen ohjausviestin generoimi- 25 seksi. t · » t > » · » I * · 42 108974
FI922081A 1989-11-07 1992-05-07 Pehmeä kanavanvaihto CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä FI108974B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/433,030 US5101501A (en) 1989-11-07 1989-11-07 Method and system for providing a soft handoff in communications in a cdma cellular telephone system
US43303089 1989-11-07
PCT/US1990/006416 WO1991007020A1 (en) 1989-11-07 1990-11-05 Soft handoff in a cdma cellular telephone system
US9006416 1990-11-05

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI922081A0 FI922081A0 (fi) 1992-05-07
FI922081A FI922081A (fi) 1992-05-07
FI108974B true FI108974B (fi) 2002-04-30

Family

ID=23718580

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI922081A FI108974B (fi) 1989-11-07 1992-05-07 Pehmeä kanavanvaihto CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä

Country Status (22)

Country Link
US (1) US5101501A (fi)
EP (1) EP0500775B2 (fi)
JP (1) JP3014753B2 (fi)
KR (1) KR0157636B1 (fi)
CN (4) CN1051832A (fi)
AT (1) ATE188073T1 (fi)
AU (1) AU646421B2 (fi)
BR (1) BR9007828A (fi)
CA (2) CA2073027C (fi)
DE (1) DE69033402T3 (fi)
DK (1) DK0500775T4 (fi)
ES (1) ES2142800T5 (fi)
FI (1) FI108974B (fi)
GR (1) GR3032996T3 (fi)
HK (2) HK1014810A1 (fi)
IL (1) IL96219A (fi)
MX (1) MX173031B (fi)
MY (1) MY105491A (fi)
NO (1) NO304210B1 (fi)
SG (1) SG48290A1 (fi)
WO (1) WO1991007020A1 (fi)
ZA (1) ZA908857B (fi)

Families Citing this family (620)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE460449B (sv) * 1988-02-29 1989-10-09 Ericsson Telefon Ab L M Cellindelat digitalt mobilradiosystem och foerfarande foer att oeverfoera information i ett digitalt cellindelat mobilradiosystem
US5327577A (en) * 1988-06-14 1994-07-05 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Handover method for mobile radio system
SE8802229D0 (sv) * 1988-06-14 1988-06-14 Ericsson Telefon Ab L M Forfarande vid mobilradiostation
US5499265A (en) * 1989-08-07 1996-03-12 Omnipoint Data Company, Incorporated Spread spectrum correlator
US5016255A (en) * 1989-08-07 1991-05-14 Omnipoint Data Company, Incorporated Asymmetric spread spectrum correlator
US5265119A (en) 1989-11-07 1993-11-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for controlling transmission power in a CDMA cellular mobile telephone system
FR2657211A1 (fr) * 1990-01-18 1991-07-19 Cit Alcatel Procede de transfert de communication dans un reseau de radiotelephonie.
US5073900A (en) * 1990-03-19 1991-12-17 Mallinckrodt Albert J Integrated cellular communications system
US5103459B1 (en) * 1990-06-25 1999-07-06 Qualcomm Inc System and method for generating signal waveforms in a cdma cellular telephone system
US6693951B1 (en) * 1990-06-25 2004-02-17 Qualcomm Incorporated System and method for generating signal waveforms in a CDMA cellular telephone system
SE466426B (sv) * 1990-07-06 1992-02-10 Ericsson Telefon Ab L M Foerfarande vid handoff i ett mobilradiosystem
EP0540664A4 (en) * 1990-07-23 1993-06-09 Omnipoint Corporation Sawc phase-detection method and apparatus
AU8959191A (en) * 1990-10-23 1992-05-20 Omnipoint Corporation Method and apparatus for establishing spread spectrum communications
US5535238A (en) * 1990-11-16 1996-07-09 Interdigital Technology Corporation Spread spectrum adaptive power control communications system and method
US5299226A (en) * 1990-11-16 1994-03-29 Interdigital Technology Corporation Adaptive power control for a spread spectrum communications system and method
US5631921A (en) * 1990-11-16 1997-05-20 Interdigital Technology Corp. Adaptive power control for a spread spectrum communications system and method
US6873643B2 (en) * 1990-11-16 2005-03-29 Interdigital Technology Corporation Spread spectrum adaptive power control communications system and method
US5365544A (en) * 1990-12-05 1994-11-15 Interdigital Technology Corporation CDMA communications and geolocation system and method
US5506864A (en) 1990-12-05 1996-04-09 Interdigital Technology Corporation CDMA communications and geolocation system and method
US7020125B2 (en) * 1990-12-05 2006-03-28 Interdigital Technology Corporation Broadband CDMA overlay system and method
US5228056A (en) * 1990-12-14 1993-07-13 Interdigital Technology Corporation Synchronous spread-spectrum communications system and method
US5513176A (en) * 1990-12-07 1996-04-30 Qualcomm Incorporated Dual distributed antenna system
US5602834A (en) 1990-12-07 1997-02-11 Qualcomm Incorporated Linear coverage area antenna system for a CDMA communication system
IL100213A (en) * 1990-12-07 1995-03-30 Qualcomm Inc Mikrata Kedma phone system and its antenna distribution system
JP2841900B2 (ja) * 1991-02-27 1998-12-24 日本電気株式会社 ハンドオフ方法
US5504936A (en) 1991-04-02 1996-04-02 Airtouch Communications Of California Microcells for digital cellular telephone systems
US6748216B1 (en) 1991-04-02 2004-06-08 Cellco Partnership Method and apparatus for intelligent microcell and antenna selection in digital cellular telephone systems
FI87615C (fi) * 1991-04-05 1993-01-25 Nokia Mobile Phones Ltd Styrsystem foer ett paketkopplat cdma-datanaet
US5402413A (en) * 1991-04-08 1995-03-28 Omnipoint Corporation Three-cell wireless communication system
US5796772A (en) * 1991-05-13 1998-08-18 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5694414A (en) * 1991-05-13 1997-12-02 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5815525A (en) * 1991-05-13 1998-09-29 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
CA2102914A1 (en) * 1991-05-13 1992-11-26 Robert C. Dixon Dual mode transmitter and receiver
US5887020A (en) * 1991-05-13 1999-03-23 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5790587A (en) * 1991-05-13 1998-08-04 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5285469A (en) * 1991-06-03 1994-02-08 Omnipoint Data Corporation Spread spectrum wireless telephone system
KR960006140B1 (ko) * 1991-06-25 1996-05-09 모토로라 인코포레이티드 통신 링크를 설정하기 위한 방법 및 장치
CA2071027A1 (en) * 1991-06-26 1992-12-27 Eiji Kito Mobile communication system wherein a base station tranfers to another an identifier for a cell of call origination
CA2066538C (en) * 1991-07-09 1997-12-23 Brian David Bolliger Mobile-telephone system call processing arrangement
US5195090A (en) 1991-07-09 1993-03-16 At&T Bell Laboratories Wireless access telephone-to-telephone network interface architecture
US5184347A (en) 1991-07-09 1993-02-02 At&T Bell Laboratories Adaptive synchronization arrangement
US5195091A (en) 1991-07-09 1993-03-16 At&T Bell Laboratories Adaptive synchronization arrangement
US5345467A (en) * 1991-07-10 1994-09-06 Interdigital Technology Corp. CDMA cellular hand-off apparatus and method
US5210771A (en) * 1991-08-01 1993-05-11 Motorola, Inc. Multiple user spread-spectrum communication system
US5159608A (en) * 1991-08-28 1992-10-27 Falconer David D Method and apparatus for using orthogonal coding in a communication system
US5204874A (en) * 1991-08-28 1993-04-20 Motorola, Inc. Method and apparatus for using orthogonal coding in a communication system
US5187675A (en) * 1991-09-18 1993-02-16 Ericsson-Ge Mobile Communications Holding Inc. Maximum search circuit
DE69228676T2 (de) * 1991-09-24 1999-10-07 Motorola, Inc. Zellulares funksystem mit gemeinsamen funkhauptnetz
US5268933A (en) * 1991-09-27 1993-12-07 Motorola, Inc. Data packet alignment in a communication system
US5319634A (en) * 1991-10-07 1994-06-07 Phoenix Corporation Multiple access telephone extension systems and methods
US5245629A (en) * 1991-10-28 1993-09-14 Motorola, Inc. Method for compensating for capacity overload in a spread spectrum communication system
CA2122988C (en) * 1991-11-08 1999-10-05 John R. Cooper Apparatus for detecting and preventing subscriber number cloning in a cellular mobile telephone system
DE4141398C2 (de) * 1991-12-16 1994-01-20 Detecon Gmbh Verfahren zum Verbessern der Funkzellenausleuchtung bei eimen zellularen Mobilfunksystem und Vorrichtung zum Ausüben des Verfahrens
WO1993012597A1 (en) 1991-12-16 1993-06-24 Omnipoint Corporation Spread-spectrum data publishing system
US5267261A (en) * 1992-03-05 1993-11-30 Qualcomm Incorporated Mobile station assisted soft handoff in a CDMA cellular communications system
US5237586A (en) * 1992-03-25 1993-08-17 Ericsson-Ge Mobile Communications Holding, Inc. Rake receiver with selective ray combining
US5216692A (en) * 1992-03-31 1993-06-01 Motorola, Inc. Method and apparatus for adjusting a power control threshold in a communication system
US5311176A (en) * 1992-03-31 1994-05-10 Motorola, Inc. Method and apparatus for generating Walsh codes
JPH05292012A (ja) * 1992-04-07 1993-11-05 Nec Corp 移動体通信システムの輻輳制御方式
US5295180A (en) * 1992-04-08 1994-03-15 U S West Newvector Group, Inc. Cellular telephone zone system
US5550809A (en) * 1992-04-10 1996-08-27 Ericsson Ge Mobile Communications, Inc. Multiple access coding using bent sequences for mobile radio communications
US5353352A (en) * 1992-04-10 1994-10-04 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Multiple access coding for radio communications
US5345598A (en) * 1992-04-10 1994-09-06 Ericsson-Ge Mobile Communications Holding, Inc. Duplex power control system in a communication network
MX9301888A (es) * 1992-04-10 1993-11-30 Ericsson Telefon Ab L M Acceso multiple de division de tiempo para acceso de un movil en un sistema de acceso multiple de division de codigo.
TW214620B (en) * 1992-04-13 1993-10-11 Ericsson Ge Mobile Communicat Calling channel in CDMA communications system
US5295153A (en) * 1992-04-13 1994-03-15 Telefonaktiebolaget L M Ericsson CDMA frequency allocation
US5313457A (en) * 1992-04-14 1994-05-17 Trimble Navigation Limited Code position modulation system and method for multiple user satellite communications
DE69325844T2 (de) * 1992-04-17 2000-08-31 Ericsson Inc., Research Triangle Park Mobil unterstütztes Weiterreichen mit Kodemultiplex-Vielfachzugriff
AU696533B2 (en) * 1992-04-17 1998-09-10 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Mobile assisted handover using CDMA
NL9201090A (nl) * 1992-06-19 1994-01-17 Nederland Ptt Werkwijze voor het in een telecommunicatienetwerk beheren van gebruikergegevens van een gebruiker die verplaatsbaar is vanaf een basiswerkgebied behorend bij een basiscentrale naar een ander werkgebied behorend bij een andere centrale.
FI91345C (fi) * 1992-06-24 1994-06-10 Nokia Mobile Phones Ltd Menetelmä kanavanvaihdon tehostamiseksi
US5224122A (en) * 1992-06-29 1993-06-29 Motorola, Inc. Method and apparatus for canceling spread-spectrum noise
US5297161A (en) * 1992-06-29 1994-03-22 Motorola Inc. Method and apparatus for power estimation in an orthogonal coded communication system
DE4393250T1 (de) * 1992-07-01 1994-10-20 Motorola Inc Verfahren zum Ausführen eines MAHO (Mobile Assisted Hand-Off) in einem Kommunikationssystem
DE69326798T2 (de) * 1992-07-09 2000-04-13 Nec Corp., Tokio/Tokyo Zellulares mobiles TDMA-Übertragungssystem
EP0582373B1 (en) * 1992-07-17 1999-10-06 Sun Microsystems, Inc. Method and apparatus for implementing self-organization in a wireless local area network
DE69332431T2 (de) * 1992-09-08 2003-06-18 Sun Microsystems, Inc. Verfahren und Vorrichtung zur Verbindungsmöglichkeitserhaltung von Knoten in einem drahtlosen lokalen Netz
JPH06112889A (ja) * 1992-09-29 1994-04-22 Uniden Corp コードレスシステム電話装置
US5355389A (en) 1993-01-13 1994-10-11 Omnipoint Corporation Reciprocal mode saw correlator method and apparatus
US5459759A (en) 1993-02-17 1995-10-17 Interdigital Technology Corporation Frequency hopping code division multiple access system and method
US7142582B2 (en) * 1993-02-17 2006-11-28 Interdigital Technology Corporation Receiving and selectively transmitting frequency hopped data signals using a plurality of antennas
FR2702109A1 (fr) * 1993-02-26 1994-09-02 Alcatel Radiotelephone Procédé de gestion de la redéfinition de fréquence dans un système de radiocommunication cellulaire avec des stations mobiles.
US5329547A (en) * 1993-03-11 1994-07-12 Motorola, Inc. Method and apparatus for coherent communication in a spread-spectrum communication system
US5911119A (en) * 1993-03-22 1999-06-08 Phonex Corporation Secure cordless telephone extension system and method
US5530737A (en) 1993-03-22 1996-06-25 Phonex Corporation Secure access telephone extension system and method
US5438565A (en) * 1993-03-31 1995-08-01 At&T Corp. Packet switch to provide code division, multiple access cellular service
US5649308A (en) * 1993-04-12 1997-07-15 Trw Inc. Multiformat auto-handoff communications handset
US5327144A (en) * 1993-05-07 1994-07-05 Associated Rt, Inc. Cellular telephone location system
US7924783B1 (en) * 1994-05-06 2011-04-12 Broadcom Corporation Hierarchical communications system
EP0624994B1 (en) * 1993-05-12 2000-04-05 Ntt Mobile Communications Network Inc. Hand-off method and mobile station for spread spectrum communications system
US5515194A (en) 1993-05-28 1996-05-07 Interdigital Technology Corporation Optical interconnect for high speed processors
US6373605B1 (en) 1996-05-02 2002-04-16 Interdigital Technology Corporation Optical interconnect for high speed processor
US5437055A (en) * 1993-06-03 1995-07-25 Qualcomm Incorporated Antenna system for multipath diversity in an indoor microcellular communication system
TW306102B (fi) * 1993-06-14 1997-05-21 Ericsson Telefon Ab L M
US5463315A (en) * 1993-06-15 1995-10-31 Hewlett-Packard Company Spike suppression for a tester circuit for integrated circuits
US5471670A (en) * 1993-07-02 1995-11-28 Motorola, Inc. Method for determining communciation resource handoffs
US5390166A (en) * 1993-07-14 1995-02-14 Motorola, Inc. Method for recovering a data signal using diversity in a radio frequency, time division multiple access communication system
US5483664A (en) * 1993-07-26 1996-01-09 Motorola, Inc. Cellular communications with scheduled handoffs
US5471644A (en) * 1993-07-29 1995-11-28 Motorola, Inc. Method of reducing audio gap in downlink during handoff of cellular radiotelphone
FR2709028B1 (fr) * 1993-08-13 1995-10-20 Matra Communication Procédé de sélection des trajets de propagation retenus pour recevoir des messages transmis par radiocommunication AMRC.
FR2709029B1 (fr) * 1993-08-13 1995-10-20 Matra Communication Procédé de transmission pour des radio communications AMRC et dispositifs pour sa mise en Óoeuvre.
US5412686A (en) * 1993-09-17 1995-05-02 Motorola Inc. Method and apparatus for power estimation in a communication system
FI110043B (fi) * 1993-09-20 2002-11-15 Nokia Corp Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi CDMA-solukkoradiojärjestelmässä sekä liikkuva asema
US5850607A (en) * 1993-09-24 1998-12-15 Nokia Telecommunications Oy Method and apparatus for providing control handoff in a cellular telecommunications system
DE69330647T2 (de) * 1993-09-24 2002-07-04 Nokia Networks Oy, Espoo Sanftes weiterreichen zwischen vermittlungen in einem zellularen kommunikationssystem
US5444766A (en) * 1993-10-01 1995-08-22 At&T Corp. Mobile-synchronized handoff in a wireless communications system
US5490165A (en) * 1993-10-28 1996-02-06 Qualcomm Incorporated Demodulation element assignment in a system capable of receiving multiple signals
ZA948133B (en) * 1993-10-28 1996-05-17 Qualcomm Inc Method and apparatus for reducing the average transmit power from a sectorized base station
US6157668A (en) * 1993-10-28 2000-12-05 Qualcomm Inc. Method and apparatus for reducing the average transmit power of a base station
ZA948134B (en) * 1993-10-28 1995-06-13 Quaqlcomm Inc Method and apparatus for performing handoff between sectors of a common base station
US6005856A (en) * 1993-11-01 1999-12-21 Omnipoint Corporation Communication protocol for spread spectrum wireless communication system
US6088590A (en) * 1993-11-01 2000-07-11 Omnipoint Corporation Method and system for mobile controlled handoff and link maintenance in spread spectrum communication
US6094575A (en) * 1993-11-01 2000-07-25 Omnipoint Corporation Communication system and method
US5577047A (en) * 1993-11-10 1996-11-19 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson System and method for providing macrodiversity TDMA radio communications
US5422908A (en) * 1993-11-22 1995-06-06 Interdigital Technology Corp. Phased array spread spectrum system and method
US5659572A (en) 1993-11-22 1997-08-19 Interdigital Technology Corporation Phased array spread spectrum system and method
US5406629A (en) * 1993-12-20 1995-04-11 Motorola, Inc. Apparatus and method for digitally processing signals in a radio frequency communication system
US5644621A (en) * 1994-01-11 1997-07-01 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Point to multipoint radiotelephone system
WO1995022213A1 (fr) * 1994-02-09 1995-08-17 Ntt Mobile Communications Network Inc. Procede et systeme relatif aux liaisons radio mobiles cdma
JP3406319B2 (ja) 1994-02-17 2003-05-12 プロキシム,インク. 高速データ伝送無線ローカル・エリア・ネットワーク
US5673307A (en) * 1994-02-17 1997-09-30 Spectralink Corporation Handoff method for indoor cellular phone system
GB2287379B (en) * 1994-03-10 1998-06-10 Roke Manor Research Apparatus for use in a mobile radio system
FI107854B (fi) * 1994-03-21 2001-10-15 Nokia Networks Oy Menetelmä häiriöiden poistamiseksi CDMA-solukkoverkossa
US5758287A (en) * 1994-05-20 1998-05-26 Airtouch Communications, Inc. Hub and remote cellular telephone system
WO1995034138A1 (en) * 1994-06-07 1995-12-14 Celsat America, Inc. Communications system
FI107575B (fi) * 1994-06-20 2001-08-31 Nokia Mobile Phones Ltd Tiedonsiirtomenetelmä, tukiasema sekä tilaajapäätelaite
US5787344A (en) 1994-06-28 1998-07-28 Scheinert; Stefan Arrangements of base transceiver stations of an area-covering network
US5610906A (en) * 1994-06-29 1997-03-11 Interdigital Technology Corporation Spread-spectrum changeable base station
US5530716A (en) * 1994-06-30 1996-06-25 Motorola, Inc. Method and apparatus for identifying a coded communication signal
US5697053A (en) 1994-07-28 1997-12-09 Lucent Technologies Inc. Method of power control and cell site selection
BR9506273A (pt) * 1994-07-29 1997-08-12 Qualcomm Inc Método para determinar a sincronização da sequência pn em um sistema de comunicação de espectro de propagação por sequência direta e aparelho e sistema para selecionar uma sequência de demodulação sincronizada
US5537679A (en) * 1994-08-01 1996-07-16 Motorola, Inc. Communication network with flexible handoff scheduling for mobile nodes
JP3037564B2 (ja) 1994-08-18 2000-04-24 松下電器産業株式会社 Cdmaシステム
US5586170A (en) * 1994-08-19 1996-12-17 Georgia Tech Research Corporation Cellular devices, systems and methods using intercell macro-diversity and dynamic channel allocation
US20070064771A1 (en) * 1994-08-29 2007-03-22 Interdigital Technology Corporation Receiving and selectively transmitting frequency hopped data signals using a plurality of antennas
US5614914A (en) * 1994-09-06 1997-03-25 Interdigital Technology Corporation Wireless telephone distribution system with time and space diversity transmission for determining receiver location
US5521963A (en) * 1994-09-08 1996-05-28 Siemens Stromberg-Carlson System and method for using integrated services digital networks (ISDN) and the call appearance call handling (CACH) feature of electronic key telephone service (EKTS) technology for mobile systems
US5610940A (en) * 1994-09-09 1997-03-11 Omnipoint Corporation Method and apparatus for noncoherent reception and correlation of a continous phase modulated signal
US5832028A (en) * 1994-09-09 1998-11-03 Omnipoint Corporation Method and apparatus for coherent serial correlation of a spread spectrum signal
US5627856A (en) * 1994-09-09 1997-05-06 Omnipoint Corporation Method and apparatus for receiving and despreading a continuous phase-modulated spread spectrum signal using self-synchronizing correlators
US5659574A (en) * 1994-09-09 1997-08-19 Omnipoint Corporation Multi-bit correlation of continuous phase modulated signals
US5881100A (en) 1994-09-09 1999-03-09 Omnipoint Corporation Method and apparatus for coherent correlation of a spread spectrum signal
US5963586A (en) 1994-09-09 1999-10-05 Omnipoint Corporation Method and apparatus for parallel noncoherent correlation of a spread spectrum signal
US5754584A (en) 1994-09-09 1998-05-19 Omnipoint Corporation Non-coherent spread-spectrum continuous-phase modulation communication system
US5692007A (en) 1994-09-09 1997-11-25 Omnipoint Corporation Method and apparatus for differential phase encoding and decoding in spread-spectrum communication systems with continuous-phase modulation
US5629956A (en) * 1994-09-09 1997-05-13 Omnipoint Corporation Method and apparatus for reception and noncoherent serial correlation of a continuous phase modulated signal
US5856998A (en) * 1994-09-09 1999-01-05 Omnipoint Corporation Method and apparatus for correlating a continuous phase modulated spread spectrum signal
US5680414A (en) 1994-09-09 1997-10-21 Omnipoint Corporation Synchronization apparatus and method for spread spectrum receiver
US5757847A (en) 1994-09-09 1998-05-26 Omnipoint Corporation Method and apparatus for decoding a phase encoded signal
US5953370A (en) 1994-09-09 1999-09-14 Omnipoint Corporation Apparatus for receiving and correlating a spread spectrum signal
US5648982A (en) * 1994-09-09 1997-07-15 Omnipoint Corporation Spread spectrum transmitter
US5754585A (en) 1994-09-09 1998-05-19 Omnipoint Corporation Method and apparatus for serial noncoherent correlation of a spread spectrum signal
FI96558C (fi) * 1994-09-27 1996-07-10 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä datasiirtoa varten TDMA-matkaviestinjärjestelmässä sekä menetelmän toteuttava matkaviestinjärjestelmä
US6914965B1 (en) 1994-09-30 2005-07-05 Qualcomm Incorporated Method and apparatus of providing a single state mobile unit in a modem connection comprising a wireless link
US5697055A (en) * 1994-10-16 1997-12-09 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for handoff between different cellular communications systems
EP0787386A2 (en) * 1994-10-19 1997-08-06 Power Spectrum Technology Ltd. Sectorized communication system and methods useful therefor
FR2726425B1 (fr) * 1994-10-26 1996-12-20 Alcatel Mobile Comm France Procede de transfert de cellule d'une communication etablie avec un mobile, dans un reseau cellulaire de radiocommunications avec des mobiles
US5742583A (en) 1994-11-03 1998-04-21 Omnipoint Corporation Antenna diversity techniques
KR970008949B1 (en) * 1994-11-16 1997-06-03 Korea Electronics Telecomm Method and system for providing a frequency handoff in communication in a cdma cellular telephone system
US5577022A (en) * 1994-11-22 1996-11-19 Qualcomm Incorporated Pilot signal searching technique for a cellular communications system
US5701585A (en) * 1994-12-12 1997-12-23 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Mobile assisted handoff
US5602833A (en) * 1994-12-19 1997-02-11 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for using Walsh shift keying in a spread spectrum communication system
US5586338A (en) * 1994-12-22 1996-12-17 Bell Atlantic Mobile Systems, Inc. System identification (SID) list for selecting operating frequencies
US5613204A (en) * 1994-12-22 1997-03-18 Bell Atlantic Mobile Systems, Inc. Beacon system for roaming cellular stations
US5732327A (en) * 1994-12-28 1998-03-24 Ntt Mobile Communications Network Inc. Method for automatic creation of peripheral zone information
US5579341A (en) * 1994-12-29 1996-11-26 Motorola, Inc. Multi-channel digital transceiver and method
US5602874A (en) * 1994-12-29 1997-02-11 Motorola, Inc. Method and apparatus for reducing quantization noise
US5854813A (en) * 1994-12-29 1998-12-29 Motorola, Inc. Multiple access up converter/modulator and method
US5668836A (en) * 1994-12-29 1997-09-16 Motorola, Inc. Split frequency band signal digitizer and method
US6035197A (en) 1994-12-29 2000-03-07 Cellco Partnership Method and system for providing a handoff from a CDMA cellular telephone system
DE19581533C2 (de) * 1994-12-29 1999-02-25 Motorola Inc Verfahren zum Digitalisieren eines Breitbandfrequenzsignals und zugehöriger Breitbandfrequenzsignaldigitalisierer
US5754597A (en) * 1994-12-29 1998-05-19 Motorola, Inc. Method and apparatus for routing a digitized RF signal to a plurality of paths
US5748683A (en) * 1994-12-29 1998-05-05 Motorola, Inc. Multi-channel transceiver having an adaptive antenna array and method
DE4447243B4 (de) * 1994-12-30 2004-02-19 Siemens Ag Verfahren zur Verbindungssteuerung in Kommunikationssystemen mit drahtloser Signalübertragung
US5574747A (en) * 1995-01-04 1996-11-12 Interdigital Technology Corporation Spread spectrum adaptive power control system and method
US5691974A (en) * 1995-01-04 1997-11-25 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for using full spectrum transmitted power in a spread spectrum communication system for tracking individual recipient phase, time and energy
US5654979A (en) * 1995-01-13 1997-08-05 Qualcomm Incorporated Cell site demodulation architecture for a spread spectrum multiple access communication systems
US6292476B1 (en) 1997-04-16 2001-09-18 Qualcomm Inc. Method and apparatus for providing variable rate data in a communications system using non-orthogonal overflow channels
ZA961025B (en) * 1995-02-28 1996-07-16 Qualcomm Inc Method and apparatus for providing variable rate data in a communications system using non-orthogonal overflow channels
US5933787A (en) * 1995-03-13 1999-08-03 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing handoff between sectors of a common base station
US5594718A (en) * 1995-03-30 1997-01-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing mobile unit assisted hard handoff from a CDMA communication system to an alternative access communication system
TW347616B (en) * 1995-03-31 1998-12-11 Qualcomm Inc Method and apparatus for performing fast power control in a mobile communication system a method and apparatus for controlling transmission power in a mobile communication system is disclosed.
US6137840A (en) * 1995-03-31 2000-10-24 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing fast power control in a mobile communication system
US6977967B1 (en) * 1995-03-31 2005-12-20 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing fast power control in a mobile communication system
US5608722A (en) * 1995-04-03 1997-03-04 Qualcomm Incorporated Multi-user communication system architecture with distributed receivers
US5659596A (en) * 1995-04-12 1997-08-19 International Business Machines Corporation System for location of communication end users
US5757767A (en) * 1995-04-18 1998-05-26 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for joint transmission of multiple data signals in spread spectrum communication systems
US5883899A (en) * 1995-05-01 1999-03-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Code-rate increased compressed mode DS-CDMA systems and methods
US5896368A (en) * 1995-05-01 1999-04-20 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Multi-code compressed mode DS-CDMA systems and methods
US5781541A (en) * 1995-05-03 1998-07-14 Bell Atlantic Network Services, Inc. CDMA system having time-distributed transmission paths for multipath reception
US5682416A (en) * 1995-05-09 1997-10-28 Motorola, Inc. Method and apparatus communication handover in a communication system
JP2713228B2 (ja) * 1995-05-16 1998-02-16 日本電気株式会社 移動無線通信方法
US5790954A (en) * 1995-05-30 1998-08-04 Motorola, Inc. Methods of requesting volunteers for handoff in a cellular system
CA2195981C (en) * 1995-05-31 2000-09-19 Fumiyuki Adachi Cdma mobile communication method, system and mobile station apparatus
US5689502A (en) * 1995-06-05 1997-11-18 Omnipoint Corporation Efficient frequency division duplex communication system with interleaved format and timing adjustment control
US5745484A (en) * 1995-06-05 1998-04-28 Omnipoint Corporation Efficient communication system using time division multiplexing and timing adjustment control
US5802046A (en) * 1995-06-05 1998-09-01 Omnipoint Corporation Efficient time division duplex communication system with interleaved format and timing adjustment control
US5959980A (en) 1995-06-05 1999-09-28 Omnipoint Corporation Timing adjustment control for efficient time division duplex communication
FR2735302B1 (fr) * 1995-06-12 1997-07-11 Alcatel Espace Systeme de communication par satellites a defilement, station et terminal y inclus
US5764687A (en) * 1995-06-20 1998-06-09 Qualcomm Incorporated Mobile demodulator architecture for a spread spectrum multiple access communication system
ZA965340B (en) * 1995-06-30 1997-01-27 Interdigital Tech Corp Code division multiple access (cdma) communication system
US7020111B2 (en) * 1996-06-27 2006-03-28 Interdigital Technology Corporation System for using rapid acquisition spreading codes for spread-spectrum communications
US7123600B2 (en) * 1995-06-30 2006-10-17 Interdigital Technology Corporation Initial power control for spread-spectrum communications
US7929498B2 (en) * 1995-06-30 2011-04-19 Interdigital Technology Corporation Adaptive forward power control and adaptive reverse power control for spread-spectrum communications
US7072380B2 (en) * 1995-06-30 2006-07-04 Interdigital Technology Corporation Apparatus for initial power control for spread-spectrum communications
US6885652B1 (en) * 1995-06-30 2005-04-26 Interdigital Technology Corporation Code division multiple access (CDMA) communication system
US5710763A (en) * 1995-07-31 1998-01-20 Motorola, Inc. Filtered fast Fourier transmultiplexer and method
US5805648A (en) * 1995-07-31 1998-09-08 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing search acquisition in a CDMA communication system
US5680395A (en) * 1995-08-15 1997-10-21 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for time division duplex pilot signal generation
AU712159B2 (en) * 1995-08-31 1999-10-28 Qualcomm Incorporated A handover method, and a cellular radio system
US6108364A (en) * 1995-08-31 2000-08-22 Qualcomm Incorporated Time division duplex repeater for use in a CDMA system
JP3036407B2 (ja) * 1995-09-12 2000-04-24 トヨタ自動車株式会社 移動体無線通信システム
US6292662B1 (en) * 1995-09-29 2001-09-18 Qualcomm Incorporated Method and system for processing telephone calls involving two digital wireless subscriber units that avoid double vocoding
US5884177A (en) * 1995-10-25 1999-03-16 Northern Telecom Limited Cellular communication system and method providing improved handoff capability
US5771452A (en) * 1995-10-25 1998-06-23 Northern Telecom Limited System and method for providing cellular communication services using a transcoder
US5907813A (en) * 1995-11-30 1999-05-25 Qualcomm Incorporated Signal acquisition in a wireless communication system by transmitting repeated access probes from a terminal to a hub
JP3126105B2 (ja) 1995-12-06 2001-01-22 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ スペクトル拡散通信におけるソフト・ハンドオフのための装置
KR0170190B1 (ko) * 1995-12-06 1999-03-30 정선종 씨디엠에이 이동통신 시스템에서 트래픽 부하 제어방법
DE19547468C1 (de) 1995-12-19 1997-05-22 Siemens Ag Verfahren zur Übertragung von Informationen in einem universellen Übertragungsnetz
DE19547467C1 (de) * 1995-12-19 1997-07-03 Siemens Ag Verfahren zur Übertragung von Informationen in einem universellen Übertragungsnetz
US5878036A (en) * 1995-12-20 1999-03-02 Spartz; Michael K. Wireless telecommunications system utilizing CDMA radio frequency signal modulation in conjunction with the GSM A-interface telecommunications network protocol
US5913166A (en) * 1995-12-29 1999-06-15 Lucent Technologies Inc. Arrangement for providing a call hand-off for a mobile station from a land-line supported private base station to a cellular base station operating in a cellular system
US5794149A (en) * 1995-12-29 1998-08-11 Lucent Technologies Inc. Base station controlled handoff method and apparatus
US5867763A (en) * 1996-02-08 1999-02-02 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for integration of a wireless communication system with a cable T.V. system
US5839052A (en) * 1996-02-08 1998-11-17 Qualcom Incorporated Method and apparatus for integration of a wireless communication system with a cable television system
US6467039B1 (en) * 1996-02-22 2002-10-15 Kvaser Consultant Ab Device in a system operating with can-protocol and in a control and/or supervision system
US5978679A (en) * 1996-02-23 1999-11-02 Qualcomm Inc. Coexisting GSM and CDMA wireless telecommunications networks
US5884187A (en) * 1996-03-13 1999-03-16 Ziv; Noam A. Method and apparatus for providing centralized power control administration for a set of base stations
JP2803720B2 (ja) * 1996-04-10 1998-09-24 日本電気株式会社 Cdma移動通信システム用ハンドオフ制御方式
US5864578A (en) * 1996-04-29 1999-01-26 Golden Bridge Technology, Inc. Matched filter-based handoff method and apparatus
US6324207B1 (en) 1996-04-29 2001-11-27 Golden Bridge Technology, Inc. Handoff with closed-loop power control
US6449305B1 (en) * 1996-05-10 2002-09-10 Motorola, Inc. Method and apparatus for performing handoff in a spread-spectrum communication system
US5917811A (en) * 1996-05-22 1999-06-29 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for measurement directed hard handoff in a CDMA system
JP3352593B2 (ja) * 1996-05-22 2002-12-03 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ 移動通信システムおよび移動通信システムにおけるソフトハンドオーバ中送信電力制御方法
US5828661A (en) * 1996-05-22 1998-10-27 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing a cone of silence in a cellular communication system
US5926470A (en) * 1996-05-22 1999-07-20 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing diversity in hard handoff for a CDMA system
US5848063A (en) * 1996-05-23 1998-12-08 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for hard handoff in a CDMA system
US6678311B2 (en) 1996-05-28 2004-01-13 Qualcomm Incorporated High data CDMA wireless communication system using variable sized channel codes
US5930230A (en) 1996-05-28 1999-07-27 Qualcomm Incorporated High data rate CDMA wireless communication system
US6396804B2 (en) 1996-05-28 2002-05-28 Qualcomm Incorporated High data rate CDMA wireless communication system
US5926500A (en) * 1996-05-28 1999-07-20 Qualcomm Incorporated Reduced peak-to-average transmit power high data rate CDMA wireless communication system
US5859840A (en) * 1996-05-31 1999-01-12 Qualcomm Incorporated Spread spectrum communication system which defines channel groups comprising selected channels that are additional to a primary channel and transmits group messages during call set up
US6021122A (en) * 1996-06-07 2000-02-01 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing idle handoff in a multiple access communication system
US6178164B1 (en) 1996-06-07 2001-01-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing idle handoff in a multiple access communication system
US6215982B1 (en) * 1996-06-28 2001-04-10 Cisco Systems, Inc. Wireless communication method and device with auxiliary receiver for selecting different channels
US6047175A (en) * 1996-06-28 2000-04-04 Aironet Wireless Communications, Inc. Wireless communication method and device with auxiliary receiver for selecting different channels
FR2750820B1 (fr) * 1996-07-04 1999-04-02 Alcatel Espace Procede de commutation d'un canal d'un premier chemin de propagation vers un second chemin de propagation
KR19980014306A (ko) * 1996-08-09 1998-05-25 김광호 하드 핸드오프 처리장치 및 그 처리방법
US5790589A (en) * 1996-08-14 1998-08-04 Qualcomm Incorporated System and method for rapidly reacquiring a pilot channel
US5889768A (en) * 1996-08-30 1999-03-30 Motorola, Inc. Method of and apparatus for pilot channel acquisition
US6198925B1 (en) 1996-08-30 2001-03-06 Cellco Partnership Method and apparatus for intelligent microcell and antenna selection in digital cellular telephone systems
US6160799A (en) * 1996-09-06 2000-12-12 Motorola, Inc. Method of and apparatus for pilot set maintenance
US5893035A (en) * 1996-09-16 1999-04-06 Qualcomm Incorporated Centralized forward link power control
US6233456B1 (en) * 1996-09-27 2001-05-15 Qualcomm Inc. Method and apparatus for adjacent coverage area handoff in communication systems
MY117945A (en) * 1996-09-27 2004-08-30 Nec Corp Hand- off method and apparatus in cdma cellular system
US5890068A (en) * 1996-10-03 1999-03-30 Cell-Loc Inc. Wireless location system
US5920550A (en) * 1996-10-11 1999-07-06 Motorola, Inc. System, method, and apparatus for soft handoff
JP3369063B2 (ja) * 1996-10-18 2003-01-20 松下電器産業株式会社 移動通信端末
US5930714A (en) * 1996-10-24 1999-07-27 Northern Telecom Limited CDMA inter-mobile switching center soft hand-off
US6473602B1 (en) 1996-10-28 2002-10-29 Ericsson Inc. Mobile assisted handoff in radiocommunication systems
US6496543B1 (en) * 1996-10-29 2002-12-17 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing high speed data communications in a cellular environment
JP4124499B2 (ja) * 1996-11-14 2008-07-23 富士通株式会社 移動体通信システムにおいてソフトハンドオフを実施する方法及びそのための移動体通信システム並びに無線基地局
US5883888A (en) * 1996-12-03 1999-03-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Seamless soft handoff in a CDMA cellular communications system
US5854785A (en) * 1996-12-19 1998-12-29 Motorola, Inc. System method and wireless communication device for soft handoff
US5987012A (en) * 1996-12-19 1999-11-16 Motorola, Inc. Method of handing off and a wireless communication device
US5920549A (en) * 1996-12-19 1999-07-06 Motorola, Inc. Method of handing off and a wireless communication device
US6470188B1 (en) 1996-12-26 2002-10-22 Ntt Mobile Communications Network, Inc. Method for handover
US5940761A (en) 1997-01-15 1999-08-17 Qaulcomm Incorporated Method and apparatus for performing mobile assisted hard handoff between communication systems
US6173007B1 (en) 1997-01-15 2001-01-09 Qualcomm Inc. High-data-rate supplemental channel for CDMA telecommunications system
USRE39177E1 (en) * 1997-01-29 2006-07-11 Qualcomm, Inc. Method and apparatus for performing soft hand-off in a wireless communication system
US6151502A (en) * 1997-01-29 2000-11-21 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing soft hand-off in a wireless communication system
US5933781A (en) * 1997-01-31 1999-08-03 Qualcomm Incorporated Pilot based, reversed channel power control
US7751370B2 (en) * 2001-07-13 2010-07-06 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for forward link rate scheduling
US5987326A (en) * 1997-02-11 1999-11-16 Qualcomm Incorporated Transmit power reduction for a high speed CDMA link in soft handoff
US6335922B1 (en) 1997-02-11 2002-01-01 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for forward link rate scheduling
US5982758A (en) * 1997-02-13 1999-11-09 Hamdy; Walid M. Method and apparatus for merging neighbor lists in a CDMA mobile telephone system
US5991284A (en) * 1997-02-13 1999-11-23 Qualcomm Inc. Subchannel control loop
US5999816A (en) * 1997-02-18 1999-12-07 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing mobile assisted hard handoff between communication systems
US6275704B1 (en) 1997-03-03 2001-08-14 Xircom, Inc. Multiple access communication system with polarized antennas
DE69825567T2 (de) 1997-03-04 2005-07-28 Qualcomm, Inc., San Diego Mehrbenutzernachrichtenübertragungssystemarchitektur mit verteilten sendern
JPH10262274A (ja) * 1997-03-19 1998-09-29 Fujitsu Ltd 移動局及びソフトハンドオフ方法
US6282228B1 (en) * 1997-03-20 2001-08-28 Xircom, Inc. Spread spectrum codes for use in communication
EP0874474A3 (en) * 1997-04-21 2000-08-23 Motorola, Inc. Communication system and method for recovery signals utilizing separation techniques
US6061556A (en) * 1997-04-24 2000-05-09 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) System and method for secondary traffic charging in a radio telecommunications network
US5933777A (en) * 1997-04-24 1999-08-03 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) System and method for allocating channel elements in a code division multiple access radio telecommunications network
US6078817A (en) * 1997-04-24 2000-06-20 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson System and method of dynamically increasing the capacity of a code division multiple access radio telecommunications network
CN1269369C (zh) * 1997-04-24 2006-08-09 株式会社Ntt都科摩 移动通信方法和移动通信系统
US6396867B1 (en) 1997-04-25 2002-05-28 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for forward link power control
US6002933A (en) * 1997-04-29 1999-12-14 Qualcomm Incorporated Inter-system soft handoff
AU7161198A (en) * 1997-04-30 1998-11-24 Qualcomm Incorporated A method of and apparatus for tracking propagation delay between a base station and a subscriber unit
BR9808711B1 (pt) * 1997-05-05 2011-05-31 método e aparelho para realizar uma transferência entre sistemas de comunicação tendo esquemas diferentes de acesso múltiplo.
US6999766B1 (en) 1997-05-19 2006-02-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for optimization of a cellular network
JP3821537B2 (ja) * 1997-05-20 2006-09-13 富士通株式会社 データ通信システム
KR100211739B1 (ko) * 1997-05-21 1999-08-02 서평원 다중주파수 환경에서의 가상셀 경계를 이용한 핸드오프 제어방법
JP2990098B2 (ja) * 1997-05-21 1999-12-13 埼玉日本電気株式会社 端末主導型移動通信システム
JP3058261B2 (ja) * 1997-05-28 2000-07-04 日本電気株式会社 Cdmaハンドオフ方式及びそれを用いた移動通信セルラーシステムとその基地局
FI103160B (fi) 1997-05-30 1999-04-30 Nokia Mobile Phones Ltd Mittauksien tekeminen rinnakkaisilla taajuuksilla radiotietoliikennela itteessa
US5940743A (en) * 1997-06-05 1999-08-17 Nokia Mobile Phones Limited Power control of mobile station transmissions during handoff in a cellular system
US6141555A (en) 1997-06-09 2000-10-31 Nec Corporation Cellular communication system, and mobile and base stations used in the same
US5982760A (en) * 1997-06-20 1999-11-09 Qualcomm Inc. Method and apparatus for power adaptation control in closed-loop communications
US6426960B2 (en) 1997-06-24 2002-07-30 Qualcomm Incorporated Increased capacity data transmission in a CDMA wireless communication system
US6304562B1 (en) 1997-06-26 2001-10-16 Samsung Electronics Co., Ltd. Asymmetric forward power control in a CDMA communication
CA2260227C (en) * 1997-07-03 2002-08-27 Kabushiki Kaisha Toshiba Satellite broadcasting system
US6330232B1 (en) * 1997-07-16 2001-12-11 Nortel Networks Limited Base station transceiver subsystem carrier selection at a CDMA cell site
US6055428A (en) * 1997-07-21 2000-04-25 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing soft hand-off in a wireless communication system
US6185199B1 (en) 1997-07-23 2001-02-06 Qualcomm Inc. Method and apparatus for data transmission using time gated frequency division duplexing
US6138012A (en) * 1997-08-04 2000-10-24 Motorola, Inc. Method and apparatus for reducing signal blocking in a satellite communication system
US6188678B1 (en) 1997-08-07 2001-02-13 Qualcomm Inc. Method and apparatus for adaptive closed loop power control using open loop measurements
US6147981A (en) * 1997-08-07 2000-11-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for predictive parameter control with loop delay
US5953320A (en) * 1997-08-08 1999-09-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for constructing a temporary list of neighboring base stations in a wireless communication device
US6175590B1 (en) 1997-08-08 2001-01-16 Qualcomm Inc. Method and apparatus for determining the rate of received data in a variable rate communication system
US6070085A (en) 1997-08-12 2000-05-30 Qualcomm Inc. Method and apparatus for controlling transmit power thresholds based on classification of wireless communication subscribers
DE69817950T2 (de) * 1997-08-12 2004-05-13 Nec Corp. Mobilstation und Verfahren zur Sendeleistungsregelung und Interferenzverminderung in Funkkommunikationssystemen
FI105993B (fi) * 1997-08-20 2000-10-31 Nokia Mobile Phones Ltd Menetelmä ja järjestelmä radiotiedonsiirtoverkon hallitsemiseksi ja radioverkko-ohjain
US6097954A (en) * 1997-08-29 2000-08-01 Lucent Technologies, Inc. Method for performing a soft handoff
US6097972A (en) * 1997-08-29 2000-08-01 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for processing power control signals in CDMA mobile telephone system
US6307849B1 (en) * 1997-09-08 2001-10-23 Qualcomm Incorporated Method and system for changing forward traffic channel power allocation during soft handoff
US6285655B1 (en) 1997-09-08 2001-09-04 Qualcomm Inc. Method and apparatus for providing orthogonal spot beams, sectors, and picocells
US6215777B1 (en) 1997-09-15 2001-04-10 Qualcomm Inc. Method and apparatus for transmitting and receiving data multiplexed onto multiple code channels, frequencies and base stations
US6185258B1 (en) 1997-09-16 2001-02-06 At&T Wireless Services Inc. Transmitter diversity technique for wireless communications
US6307840B1 (en) * 1997-09-19 2001-10-23 Qualcomm Incorporated Mobile station assisted timing synchronization in CDMA communication system
US6101179A (en) * 1997-09-19 2000-08-08 Qualcomm Incorporated Accurate open loop power control in a code division multiple access communication system
US5872774A (en) * 1997-09-19 1999-02-16 Qualcomm Incorporated Mobile station assisted timing synchronization in a CDMA communication system
KR100290668B1 (ko) * 1997-10-13 2001-07-12 윤종용 부호분할다중접속통신시스템의순방향링크의전력제어방법
JP3660361B2 (ja) * 1997-10-31 2005-06-15 エイ ティ アンド ティ ワイヤレス サービス インコーポレイテッド 無線機器のための連結された空間符号の簡単な最尤検出
US9118387B2 (en) * 1997-11-03 2015-08-25 Qualcomm Incorporated Pilot reference transmission for a wireless communication system
US7184426B2 (en) 2002-12-12 2007-02-27 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for burst pilot for a time division multiplex system
US6574211B2 (en) 1997-11-03 2003-06-03 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for high rate packet data transmission
KR100248405B1 (ko) * 1997-11-05 2000-03-15 정선종 다중 반송파 코드 분할 다중 접속 셀룰러 시스템에서 전력효율이 높은 소프트 핸드오프를 지원하는 방법 및 시스템
US6665281B1 (en) 1997-11-06 2003-12-16 Lg Information & Communications, Ltd. Method and system for providing inter-frequency handoff in a telephone system
KR100252932B1 (ko) * 1997-11-06 2000-04-15 서평원 코드분할다중접속셀룰러전화시스템에서주파수간핸드오프제어방법
US6195342B1 (en) * 1997-11-25 2001-02-27 Motorola, Inc. Method for determining hand-off candidates in a neighbor set in a CDMA communication system
US6246878B1 (en) 1997-11-26 2001-06-12 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Magnetoresistive device having a highly smooth metal reflective layer
US6044271A (en) * 1997-12-23 2000-03-28 Ericsson Inc. System and method for handing off a cellular call with system and capability change indication
US6188736B1 (en) 1997-12-23 2001-02-13 At&T Wireless Svcs. Inc. Near-optimal low-complexity decoding of space-time codes for fixed wireless applications
JP3990016B2 (ja) 1998-01-22 2007-10-10 富士通株式会社 Cdmaのソフトハンドオフ制御方法
US6603751B1 (en) * 1998-02-13 2003-08-05 Qualcomm Incorporated Method and system for performing a handoff in a wireless communication system, such as a hard handoff
US6545989B1 (en) 1998-02-19 2003-04-08 Qualcomm Incorporated Transmit gating in a wireless communication system
US6125109A (en) * 1998-02-24 2000-09-26 Repeater Technologies Delay combiner system for CDMA repeaters and low noise amplifiers
EP1758266A3 (en) 1998-03-03 2014-04-23 NEC Corporation Method of controlling transmission power in a cellular type mobile communication system
JPH11262043A (ja) * 1998-03-06 1999-09-24 Nec Saitama Ltd Cdma移動体通信方式
US6895245B2 (en) * 1998-03-06 2005-05-17 Telefonaktiebolaget Lm Ericssion(Publ) Telecommunications interexchange measurement transfer
US6728540B1 (en) * 1998-03-09 2004-04-27 Avaya Technology Corp. Assisted handover in a wireless communication system
US6101173A (en) * 1998-03-16 2000-08-08 Qualcomm Incorporated Adaptive reacquisition time in a slotted paging environment
JPH11275623A (ja) * 1998-03-20 1999-10-08 Fujitsu Ltd 移動無線通信システムにおける回線状況に応じたゾーン選択方法
US6201954B1 (en) * 1998-03-25 2001-03-13 Qualcomm Inc. Method and system for providing an estimate of the signal strength of a received signal
JP3125776B2 (ja) 1998-03-27 2001-01-22 日本電気株式会社 セルラシステムにおける送信電力制御方法及び基地局装置
US6553064B1 (en) 1998-05-07 2003-04-22 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing mobile station assisted hard handoff using error correction codes
GB2337414A (en) * 1998-05-14 1999-11-17 Fujitsu Ltd Soft handoff in cellular communications networks
US20030194033A1 (en) 1998-05-21 2003-10-16 Tiedemann Edward G. Method and apparatus for coordinating transmission of short messages with hard handoff searches in a wireless communications system
KR100291476B1 (ko) * 1998-05-25 2001-07-12 윤종용 파일럿측정요구명령제어방법및시스템
US6560210B1 (en) * 1998-06-10 2003-05-06 Lucent Technologies Inc. Handing off a wireless terminal in a wireless telecommunications system
US6216004B1 (en) 1998-06-23 2001-04-10 Qualcomm Incorporated Cellular communication system with common channel soft handoff and associated method
FI981575A (fi) 1998-07-08 2000-01-09 Nokia Networks Oy Menetelmä ja järjestelmä digitaalisen signaalin siirtämiseksi
US6275478B1 (en) 1998-07-10 2001-08-14 Qualcomm Incorporated Methods and apparatuses for fast power control of signals transmitted on a multiple access channel
US7027484B1 (en) 1998-07-10 2006-04-11 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for transmitting and receiving high speed data using code division multiple access channels
US6661996B1 (en) * 1998-07-14 2003-12-09 Globalstar L.P. Satellite communication system providing multi-gateway diversity to a mobile user terminal
US7876729B1 (en) * 1998-07-20 2011-01-25 Qualcomm Incorporated Intersystem base station handover
US6330452B1 (en) 1998-08-06 2001-12-11 Cell-Loc Inc. Network-based wireless location system to position AMPs (FDMA) cellular telephones, part I
US6320873B1 (en) 1998-08-27 2001-11-20 Qualcomm Incorporated CDMA transmission of packet-switched data
US6310869B1 (en) 1998-08-31 2001-10-30 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for reducing amplitude variations and interference in communication signals, such as in wireless communication signals employing inserted pilot symbols
US6633554B1 (en) * 1998-09-01 2003-10-14 Samsung Electronics Co., Ltd. System and method for soft handoff setup during system access idle handoff in a wireless network
US6201827B1 (en) 1998-09-09 2001-03-13 Qualcomm Incorporated System and method for probability based lock detection
US6459740B1 (en) 1998-09-17 2002-10-01 At&T Wireless Services, Inc. Maximum ratio transmission
US6252865B1 (en) 1998-10-02 2001-06-26 Qualcomm, Inc. Methods and apparatuses for fast power control of signals transmitted on a multiple access channel
US6204812B1 (en) 1998-10-09 2001-03-20 Cell-Loc Inc. Methods and apparatus to position a mobile receiver using downlink signals, part II
US6208297B1 (en) 1998-10-09 2001-03-27 Cell-Loc Inc. Methods and apparatus to position a mobile receiver using downlink signals, part I
US6266014B1 (en) 1998-10-09 2001-07-24 Cell-Loc Inc. Methods and apparatus to position a mobile receiver using downlink signals part IV
US6330271B1 (en) 1998-10-13 2001-12-11 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) CDMA receiver that shares a tracking device among multiple rake branches
US6625197B1 (en) 1998-10-27 2003-09-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for multipath demodulation in a code division multiple access communication system
GB2343330A (en) * 1998-10-29 2000-05-03 Fujitsu Ltd Soft handoff method using a backup link
US6166685A (en) * 1998-11-19 2000-12-26 Qualcomm Incorporated Wireless user position update using infrastructure measurements
US6208873B1 (en) 1998-11-23 2001-03-27 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for transmitting reverse link power control signals based on the probability that the power control command is in error
US6490460B1 (en) 1998-12-01 2002-12-03 Qualcomm Incorporated Forward and reverse link power control using position and mobility information
US6567666B2 (en) * 1998-12-02 2003-05-20 Infineon Technologies North America Corp. Forward link inter-generation soft handoff between 2G and 3G CDMA systems
US6931050B1 (en) 1998-12-03 2005-08-16 Ericsson Inc. Digital receivers and receiving methods that scale for relative strengths of traffic and pilot channels during soft handoff
US6512925B1 (en) * 1998-12-03 2003-01-28 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for controlling transmission power while in soft handoff
US6314125B1 (en) 1998-12-09 2001-11-06 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for the construction and transmission of binary quasi orthogonal vectors
US6847658B1 (en) 1998-12-10 2005-01-25 Qualcomm, Incorporated Demultiplexer for channel interleaving
US6229841B1 (en) 1998-12-11 2001-05-08 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for energy estimation in a wireless receiver capable of receiving multiple instances of a common signal
US6130923A (en) * 1998-12-11 2000-10-10 Qualcomm Incorporated Lock detection for multipath wireless receiver
US6621850B1 (en) 1998-12-21 2003-09-16 Nortel Networks Limited Block detection receiver
US6370127B1 (en) * 1998-12-21 2002-04-09 Nortel Networks Limited Multilevel distributed frame selection and power control CDMA architecture method and apparatus for telecommunication networks
US6668011B1 (en) 1998-12-21 2003-12-23 Nortel Networks Limited Block detection receiver
US6256502B1 (en) * 1998-12-23 2001-07-03 Nortel Networks Limited Wideband multicarrier power control for a cellular PCS basestation tranmitter
US6526103B1 (en) 1998-12-23 2003-02-25 Nortel Networks Limited Multi-stage receiver
US6587517B1 (en) 1998-12-23 2003-07-01 Nortel Networks Limited Multi-stage receiver
DE19900436B4 (de) * 1999-01-08 2016-12-01 Ipcom Gmbh & Co. Kg Verfahren zum Handover, Mobilstation für ein Handover und Basisstation für ein Handover
US6205129B1 (en) 1999-01-15 2001-03-20 Qualcomm Inc. Method and apparatus for variable and fixed forward link rate control in a mobile radio communications system
US6721349B1 (en) 1999-01-28 2004-04-13 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for reducing peak-to-average ratio in a CDMA communication system
US6587446B2 (en) 1999-02-11 2003-07-01 Qualcomm Incorporated Handoff in a wireless communication system
WO2000049730A1 (fr) 1999-02-16 2000-08-24 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Systeme de communication radio, emetteur et recepteur
US6724739B1 (en) 1999-02-25 2004-04-20 Qualcomm, Incorporated Method for handoff between an asynchronous CDMA base station and a synchronous CDMA base station
US6546249B1 (en) * 1999-02-26 2003-04-08 Sumitomo Electric Industries, Ltd Seamless two-way roadway communication system
USRE47895E1 (en) 1999-03-08 2020-03-03 Ipcom Gmbh & Co. Kg Method of allocating access rights to a telecommunications channel to subscriber stations of a telecommunications network and subscriber station
US6088347A (en) * 1999-03-10 2000-07-11 Massachusetts Institute Of Technology Variable chip rate code-division multiple access
KR100294711B1 (ko) * 1999-03-15 2001-07-12 서평원 최적의 파일럿 심볼을 이용한 프레임 동기 방법
KR100288382B1 (ko) * 1999-03-15 2001-04-16 윤종용 코드분할 다중접속 시스템에서의 라우터를 이용한 교환기간 소프트 핸드오프 방법 및 장치
US6356528B1 (en) 1999-04-15 2002-03-12 Qualcomm Incorporated Interleaver and deinterleaver for use in a diversity transmission communication system
US6925067B2 (en) * 1999-04-23 2005-08-02 Qualcomm, Incorporated Configuration of overhead channels in a mixed bandwidth system
US6304563B1 (en) 1999-04-23 2001-10-16 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for processing a punctured pilot channel
US6690938B1 (en) 1999-05-06 2004-02-10 Qualcomm Incorporated System and method for reducing dropped calls in a wireless communications network
US6947469B2 (en) 1999-05-07 2005-09-20 Intel Corporation Method and Apparatus for wireless spread spectrum communication with preamble processing period
GB9911084D0 (en) 1999-05-12 1999-07-14 Nokia Telecommunications Oy Transmitting method
US6597922B1 (en) 1999-05-14 2003-07-22 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for efficient candidate frequency search while initiating a handoff in a code division multiple access communication system
US6351460B1 (en) * 1999-05-24 2002-02-26 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for a dedicated control channel in an early soft handoff in a code division multiple access communication system
US6351486B1 (en) * 1999-05-25 2002-02-26 Conexant Systems, Inc. Accelerated selection of a base station in a wireless communication system
US6556551B1 (en) 1999-05-27 2003-04-29 Lgc Wireless, Inc. Multi-frequency pilot beacon for CDMA systems
US7054284B2 (en) 1999-06-23 2006-05-30 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for supervising a potentially gated signal in a wireless communication system
US6421327B1 (en) 1999-06-28 2002-07-16 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for controlling transmission energy in a communication system employing orthogonal transmit diversity
KR100680070B1 (ko) 1999-06-29 2007-02-09 유티스타콤코리아 유한회사 이동통신 시스템에서 주파수간/시스템간 핸드오버시데이터 전송방법
US6363060B1 (en) * 1999-06-30 2002-03-26 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for fast WCDMA acquisition
US6556549B1 (en) 1999-07-02 2003-04-29 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for signal combining in a high data rate communication system
US6404760B1 (en) 1999-07-19 2002-06-11 Qualcomm Incorporated CDMA multiple access interference cancellation using signal estimation
JP4231593B2 (ja) 1999-07-21 2009-03-04 株式会社日立コミュニケーションテクノロジー 通信システム及びその通信方法
US6480472B1 (en) * 1999-07-21 2002-11-12 Qualcomm Incorporated Mobile station supervision of the forward dedicated control channel when in the discontinuous transmission mode
US6496706B1 (en) 1999-07-23 2002-12-17 Qualcomm Incorporated Method and system for transmit gating in a wireless communication system
US6603752B1 (en) 1999-07-29 2003-08-05 Ahmed Saifuddin Method and system for controlling transmission energy in a variable rate gated communication system
US6633552B1 (en) 1999-08-06 2003-10-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for determining the closed loop power control set point in a wireless packet data communication system
US8064409B1 (en) 1999-08-25 2011-11-22 Qualcomm Incorporated Method and apparatus using a multi-carrier forward link in a wireless communication system
US6640236B1 (en) 1999-08-31 2003-10-28 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for generating multiple bits of a pseudonoise sequence with each clock pulse by computing the bits in parallel
US6542743B1 (en) * 1999-08-31 2003-04-01 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for reducing pilot search times utilizing mobile station location information
US6845087B1 (en) 1999-09-20 2005-01-18 Northrop Grumman Corporation Wideband wireless communications architecture
US6831956B1 (en) 1999-09-28 2004-12-14 Texas Instruments Incorporated Wireless communications system with combining of multiple paths selected from sub-windows in response to the primary synchronization channel
US6829290B1 (en) * 1999-09-28 2004-12-07 Texas Instruments Incorporated Wireless communications system with combining of multiple paths selected from correlation to the primary synchronization channel
US6859444B1 (en) 1999-10-06 2005-02-22 Utstarcom, Inc. Method and apparatus for handover in TDMA mobile communications system
US6606485B1 (en) * 1999-10-06 2003-08-12 Qualcomm, Incorporated Candidate system search and soft handoff between frequencies in a multi-carrier mobile communication system
US6621804B1 (en) 1999-10-07 2003-09-16 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for predicting favored supplemental channel transmission slots using transmission power measurements of a fundamental channel
US6771700B1 (en) 1999-10-09 2004-08-03 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for minimizing total transmission energy in a communication system employing retransmission of frame received in error
US6757553B1 (en) 1999-10-14 2004-06-29 Qualcomm Incorporated Base station beam sweeping method and apparatus using multiple rotating antennas
JP3525828B2 (ja) 1999-11-01 2004-05-10 株式会社日立製作所 位置登録制御方法とそれを用いた移動局装置
US7206580B2 (en) 1999-11-04 2007-04-17 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for performing handoff in a high speed communication system
US6704299B1 (en) * 1999-11-30 2004-03-09 Nortel Networks Limited Efficient frame quality indicator for a wireless signal decoder
FI109639B (fi) * 1999-12-22 2002-09-13 Nokia Corp Menetelmä salausluvun välittämiseksi tiedonsiirtojärjestelmässä ja tiedonsiirtojärjestelmä
US6466606B1 (en) 1999-12-22 2002-10-15 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for performing search acquisition in a multi-carrier communication system
JP3399428B2 (ja) * 2000-01-12 2003-04-21 日本電気株式会社 移動通信システム
US6546248B1 (en) 2000-02-10 2003-04-08 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for generating pilot strength measurement messages
US20040125795A1 (en) * 2000-02-18 2004-07-01 Corson Mathew S Telecommunications routing
US6775252B1 (en) * 2000-03-31 2004-08-10 Qualcomm, Inc. Dynamic adjustment of search window size in response to signal strength
US6535739B1 (en) 2000-04-07 2003-03-18 Qualcomm Incorporated Method of handoff within a telecommunications system containing digital base stations with different spectral capabilities
US6560292B1 (en) * 2000-04-07 2003-05-06 Qualcomm Incorporated Method for coding in a telecommunications system
US6694469B1 (en) 2000-04-14 2004-02-17 Qualcomm Incorporated Method and an apparatus for a quick retransmission of signals in a communication system
US6751199B1 (en) * 2000-04-24 2004-06-15 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for a rate control in a high data rate communication system
US6980527B1 (en) 2000-04-25 2005-12-27 Cwill Telecommunications, Inc. Smart antenna CDMA wireless communication system
US7254118B1 (en) 2000-05-22 2007-08-07 Qualcomm Incorporated Method and apparatus in a CDMA communication system
US8363744B2 (en) 2001-06-10 2013-01-29 Aloft Media, Llc Method and system for robust, secure, and high-efficiency voice and packet transmission over ad-hoc, mesh, and MIMO communication networks
US6760313B1 (en) 2000-06-19 2004-07-06 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for adaptive rate selection in a communication system
US6529527B1 (en) * 2000-07-07 2003-03-04 Qualcomm, Inc. Method and apparatus for carrying packetized voice and data in wireless communication networks
US7006428B2 (en) * 2000-07-19 2006-02-28 Ipr Licensing, Inc. Method for allowing multi-user orthogonal and non-orthogonal interoperability of code channels
US8537656B2 (en) 2000-07-19 2013-09-17 Ipr Licensing, Inc. Method for compensating for multi-path of a CDMA reverse link utilizing an orthogonal channel structure
US7911993B2 (en) 2000-07-19 2011-03-22 Ipr Licensing, Inc. Method and apparatus for allowing soft handoff of a CDMA reverse link utilizing an orthogonal channel structure
US6959033B1 (en) * 2000-08-25 2005-10-25 Texas Instruments Incorporated System and method for assigning combiner channels in spread spectrum communications
US7042869B1 (en) 2000-09-01 2006-05-09 Qualcomm, Inc. Method and apparatus for gated ACK/NAK channel in a communication system
US6771691B1 (en) 2000-09-15 2004-08-03 Texas Instruments Incorporated System and method for extracting soft symbols in direct sequence spread spectrum communications
US6847677B1 (en) * 2000-09-29 2005-01-25 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for efficient Walsh covering and summing of signals in a communication system
US7031374B1 (en) 2000-10-06 2006-04-18 Texas Instruments Incorporated System and method for selecting sample streams in direct sequence spread spectrum communications
US7277407B2 (en) * 2000-10-11 2007-10-02 Samsung Electronics Co., Ltd. Apparatus and method for controlling transmit antenna array for physical downlink shared channel in a mobile communication system
US7054631B2 (en) * 2000-10-23 2006-05-30 Denso Corporation Enhancement of soft handoff in a mobile wireless network through the use of dynamic information feedback from mobile users
US6973098B1 (en) * 2000-10-25 2005-12-06 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for determining a data rate in a high rate packet data wireless communications system
US7068683B1 (en) 2000-10-25 2006-06-27 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for high rate packet data and low delay data transmissions
US6847629B2 (en) 2000-11-30 2005-01-25 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for scheduling packet data transmissions in a wireless communication system
US7567781B2 (en) * 2001-01-05 2009-07-28 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for power level adjustment in a wireless communication system
US7945266B2 (en) * 2000-12-05 2011-05-17 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for call recovery in a wireless communication system
US7085239B2 (en) 2001-01-05 2006-08-01 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for determining the forward link closed loop power control set point in a wireless packet data communication system
US6823192B2 (en) 2001-01-12 2004-11-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for quick paging in a wireless communication system
SE0100475D0 (sv) * 2001-02-09 2001-02-09 Ericsson Telefon Ab L M Method and system of retransmission
US7308263B2 (en) * 2001-02-26 2007-12-11 Kineto Wireless, Inc. Apparatus for supporting the handover of a telecommunication session between a licensed wireless system and an unlicensed wireless system
US20030119490A1 (en) * 2001-02-26 2003-06-26 Jahangir Mohammed Wireless communications handset for facilitating licensed and unlicensed wireless communications, and method of operation
CA2440555A1 (en) * 2001-03-14 2002-09-19 Bristol-Myers Squibb Company Combination of epothilone analogs and chemotherapeutic agents for the treatment of proliferative diseases
DE60239926D1 (de) * 2001-03-28 2011-06-16 Qualcomm Inc Leistungsregelung für punkt-zu-mehrpunktdienste in kommunikationssystemen
US7031666B2 (en) 2001-03-28 2006-04-18 Qualcomm Incorporated. Method and apparatus for header compression in a wireless communication system
US9100457B2 (en) * 2001-03-28 2015-08-04 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for transmission framing in a wireless communication system
US6707801B2 (en) 2001-03-28 2004-03-16 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for data transport in a wireless communication system
US8121296B2 (en) * 2001-03-28 2012-02-21 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for security in a data processing system
US6909702B2 (en) * 2001-03-28 2005-06-21 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for out-of-band transmission of broadcast service option in a wireless communication system
US7693508B2 (en) 2001-03-28 2010-04-06 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for broadcast signaling in a wireless communication system
US7349425B2 (en) * 2001-03-28 2008-03-25 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for overhead messaging in a wireless communication system
US8077679B2 (en) * 2001-03-28 2011-12-13 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing protocol options in a wireless communication system
US8199696B2 (en) * 2001-03-29 2012-06-12 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for power control in a wireless communication system
WO2002082108A1 (en) * 2001-04-03 2002-10-17 Nokia Corporation Reverse link handoff mechanism with hybrid-arq and cell site selection in cdma2000 1xev-dv systems
US6961545B2 (en) * 2001-04-09 2005-11-01 Atheros Communications, Inc. Method and system for providing antenna diversity
US6807426B2 (en) 2001-04-12 2004-10-19 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for scheduling transmissions in a communication system
US6657980B2 (en) * 2001-04-12 2003-12-02 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for scheduling packet data transmissions in a wireless communication system
AU2002255204A1 (en) * 2001-04-25 2002-12-23 Nokia Corporation Method and system for forward link cell switching
US6987799B2 (en) * 2001-05-03 2006-01-17 Texas Instruments Incorporated System and method for demodulating associated information channels in direct sequence spread spectrum communications
US20020193146A1 (en) * 2001-06-06 2002-12-19 Mark Wallace Method and apparatus for antenna diversity in a wireless communication system
US7961616B2 (en) * 2001-06-07 2011-06-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for congestion control in a wireless communication system
US6983153B2 (en) * 2001-06-07 2006-01-03 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for congestion control in a wireless communication system
US7336954B2 (en) * 2001-07-05 2008-02-26 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for soft handoff between base stations using different frame formats
US6917581B2 (en) 2001-07-17 2005-07-12 Ipr Licensing, Inc. Use of orthogonal or near orthogonal codes in reverse link
US7185362B2 (en) * 2001-08-20 2007-02-27 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for security in a data processing system
US20040120527A1 (en) * 2001-08-20 2004-06-24 Hawkes Philip Michael Method and apparatus for security in a data processing system
US7697523B2 (en) * 2001-10-03 2010-04-13 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for data packet transport in a wireless communication system using an internet protocol
US7184789B2 (en) * 2001-10-03 2007-02-27 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for data packet transport in a wireless communication system using an internet protocol
US7352868B2 (en) * 2001-10-09 2008-04-01 Philip Hawkes Method and apparatus for security in a data processing system
JP3923770B2 (ja) * 2001-10-11 2007-06-06 沖電気工業株式会社 ハンドオフ制御方法及びハンドオフ制御回路
US7649829B2 (en) 2001-10-12 2010-01-19 Qualcomm Incorporated Method and system for reduction of decoding complexity in a communication system
US6680925B2 (en) * 2001-10-16 2004-01-20 Qualcomm Incorporated Method and system for selecting a best serving sector in a CDMA data communication system
US20030081538A1 (en) * 2001-10-18 2003-05-01 Walton Jay R. Multiple-access hybrid OFDM-CDMA system
US6917809B2 (en) * 2001-10-23 2005-07-12 Motorola, Inc. Method for automatically sorting the neighbor list of a cell in a communications system
US6788687B2 (en) * 2001-10-30 2004-09-07 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for scheduling packet data transmissions in a wireless communication system
US6987764B2 (en) 2001-11-05 2006-01-17 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for selecting a packet data serving node for multi-cast/broadcast services
KR100400923B1 (ko) * 2001-11-15 2003-10-08 엘지전자 주식회사 통신 시스템의 핸드오프 장치 및 그 방법
US7346032B2 (en) 2001-12-07 2008-03-18 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for effecting handoff between different cellular communications systems
EP2110968A1 (en) 2001-12-07 2009-10-21 Qualcomm Incorporated Handoff in a hybrid communication network
US6954885B2 (en) 2001-12-14 2005-10-11 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for coding bits of data in parallel
MXPA04006068A (es) * 2001-12-19 2004-09-27 Thomson Licensing Sa Metodo y aparato para el traspaso de un terminal movil entre una red movil y una lan inalambrica.
US6961572B2 (en) 2001-12-20 2005-11-01 Motorola, Inc. Method and apparatus for base-initiated, CDMA-dispatch soft handoff
US8126127B2 (en) * 2002-01-16 2012-02-28 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for provision of broadcast service information
US20030134651A1 (en) * 2002-01-16 2003-07-17 Hsu Raymond T. Method and apparatus for flow treatment and mapping on multicast/broadcast services
ATE444658T1 (de) * 2002-01-23 2009-10-15 Huawei Tech Co Ltd Verfahren zur bereitstellung eines echtzeit- rundsendedienstes im mobilkommunikationsnetzwerk
US8959230B2 (en) * 2002-01-28 2015-02-17 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for negotiation of transmission parameters for broadcast/multicast services
US20030142648A1 (en) * 2002-01-31 2003-07-31 Samsung Electronics Co., Ltd. System and method for providing a continuous high speed packet data handoff
US7155235B2 (en) 2002-02-14 2006-12-26 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for conserving home agent resources in mobile IP deployment
US7003298B1 (en) * 2002-02-28 2006-02-21 Cisco Technology, Inc. Devices, softwares and methods for handing off live calls between legs of CSV and VOX modalities
US7292552B2 (en) * 2002-03-14 2007-11-06 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for reducing interference in a wireless communication system
US7035284B2 (en) * 2002-03-14 2006-04-25 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for reducing inter-channel interference in a wireless communication system employing a non-periodic interleaver
EP1942586A2 (en) 2002-03-14 2008-07-09 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for reducing interference in a wireless communication system
US7342894B2 (en) * 2002-04-03 2008-03-11 Qualcomm Incorporated System and method for transparent Mobile IP registration within PPP negotiation
US7590408B2 (en) * 2002-04-03 2009-09-15 Qualcomm Incorporated Systems and methods for early determination of network support for mobile IP
US20030227879A1 (en) * 2002-06-05 2003-12-11 Farrokh Abrishamkar Method and apparatus for pilot estimation using a prediction error method with a kalman filter and pseudo-linear regression
US20030227888A1 (en) * 2002-06-05 2003-12-11 Farrokh Abrishamkar Method and apparatus for pilot estimation using suboptimum expectation maximization
US7286506B2 (en) * 2002-06-05 2007-10-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for pilot estimation using a prediction error method with a kalman filter and a Gauss-Newton algorithm
US6744749B2 (en) 2002-06-05 2004-06-01 Qualcomm, Incorporated Method and apparatus for pilot estimation using a wiener filter
JP3912509B2 (ja) * 2002-06-24 2007-05-09 日本電気株式会社 移動通信システム、無線切替方法、移動基地局、及び携帯端末機
US7355993B2 (en) * 2002-06-27 2008-04-08 Adkins Keith L Method and apparatus for forward link gain control in a power controlled repeater
US6993333B2 (en) * 2003-10-16 2006-01-31 Flarion Technologies, Inc. Methods and apparatus of improving inter-sector and/or inter-cell handoffs in a multi-carrier wireless communications system
US7787572B2 (en) 2005-04-07 2010-08-31 Rambus Inc. Advanced signal processors for interference cancellation in baseband receivers
US20040062217A1 (en) * 2002-09-30 2004-04-01 Farrokh Abrishamkar Method and apparatus for pilot estimation using an adaptive prediction error method with a kalman filter and a gauss-newton algorithm
US20040062465A1 (en) * 2002-10-01 2004-04-01 Woodley Bruce Robert Apparatus and method for measuring optical power as a function of wavelength
US7953423B2 (en) * 2002-10-18 2011-05-31 Kineto Wireless, Inc. Messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
US7634269B2 (en) * 2002-10-18 2009-12-15 Kineto Wireless, Inc. Apparatus and method for extending the coverage area of a licensed wireless communication system using an unlicensed wireless communication system
US7885644B2 (en) 2002-10-18 2011-02-08 Kineto Wireless, Inc. Method and system of providing landline equivalent location information over an integrated communication system
US7565145B2 (en) 2002-10-18 2009-07-21 Kineto Wireless, Inc. Handover messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
US7873015B2 (en) 2002-10-18 2011-01-18 Kineto Wireless, Inc. Method and system for registering an unlicensed mobile access subscriber with a network controller
US7369859B2 (en) * 2003-10-17 2008-05-06 Kineto Wireless, Inc. Method and system for determining the location of an unlicensed mobile access subscriber
US7640008B2 (en) 2002-10-18 2009-12-29 Kineto Wireless, Inc. Apparatus and method for extending the coverage area of a licensed wireless communication system using an unlicensed wireless communication system
US7471655B2 (en) * 2003-10-17 2008-12-30 Kineto Wireless, Inc. Channel activation messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
EP2334129A3 (en) * 2002-10-18 2012-07-11 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatuses for paging a telecommunication device
US7349698B2 (en) * 2002-10-18 2008-03-25 Kineto Wireless, Inc. Registration messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
US7606190B2 (en) 2002-10-18 2009-10-20 Kineto Wireless, Inc. Apparatus and messages for interworking between unlicensed access network and GPRS network for data services
US7042928B2 (en) 2002-10-23 2006-05-09 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for pilot estimation using prediction error method
TWI470946B (zh) * 2002-11-20 2015-01-21 Ipr Licensing Inc 無線用戶單元及軟性交接方法
US7599655B2 (en) * 2003-01-02 2009-10-06 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for broadcast services in a communication system
US7085317B2 (en) * 2003-02-18 2006-08-01 Qualcomm, Inc. Communication receiver with an adaptive equalizer length
US20040203812A1 (en) 2003-02-18 2004-10-14 Malladi Durga Prasad Communication receiver with an adaptive equalizer that uses channel estimation
US7257377B2 (en) * 2003-02-18 2007-08-14 Qualcomm, Incorporated Systems and methods for improving channel estimation
US7272176B2 (en) 2003-02-18 2007-09-18 Qualcomm Incorporated Communication receiver with an adaptive equalizer
US20040161057A1 (en) * 2003-02-18 2004-08-19 Malladi Durga Prasad Communication receiver with a rake-based adaptive equalizer
JP4102692B2 (ja) * 2003-03-25 2008-06-18 富士通株式会社 無線基地局装置および基地局制御装置
US8098818B2 (en) * 2003-07-07 2012-01-17 Qualcomm Incorporated Secure registration for a multicast-broadcast-multimedia system (MBMS)
US8718279B2 (en) * 2003-07-08 2014-05-06 Qualcomm Incorporated Apparatus and method for a secure broadcast system
US6970437B2 (en) 2003-07-15 2005-11-29 Qualcomm Incorporated Reverse link differentiated services for a multiflow communications system using autonomous allocation
US8000284B2 (en) 2003-07-15 2011-08-16 Qualcomm Incorporated Cooperative autonomous and scheduled resource allocation for a distributed communication system
US7933235B2 (en) 2003-07-15 2011-04-26 Qualcomm Incorporated Multiflow reverse link MAC for a communications system
US8724803B2 (en) * 2003-09-02 2014-05-13 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing authenticated challenges for broadcast-multicast communications in a communication system
US20050070316A1 (en) * 2003-09-29 2005-03-31 Lucent Technologies, Inc. Controlled timing during soft hand offs in a wireless system
KR100560845B1 (ko) * 2003-10-09 2006-03-13 에스케이 텔레콤주식회사 Mm-mb 단말기의 모뎀 간 절체 방법
US7283822B2 (en) * 2003-10-17 2007-10-16 Kineto Wireless, Inc. Service access control interface for an unlicensed wireless communication system
US7272397B2 (en) 2003-10-17 2007-09-18 Kineto Wireless, Inc. Service access control interface for an unlicensed wireless communication system
US20080132207A1 (en) * 2003-10-17 2008-06-05 Gallagher Michael D Service access control interface for an unlicensed wireless communication system
US8498650B2 (en) * 2003-12-05 2013-07-30 Qualcomm Incorporated Systems and methods for adaptively allocating resources between a dedicated reference signal and a traffic signal
KR20060096471A (ko) * 2003-12-10 2006-09-11 닛본 덴끼 가부시끼가이샤 송신 시각 차 측정 방법 및 그 시스템
US7551637B2 (en) 2004-01-23 2009-06-23 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for channel sensitive scheduling in a communication system
KR100842579B1 (ko) * 2004-03-05 2008-07-01 삼성전자주식회사 광대역 무선 접속 통신 시스템에서 핑퐁 현상에 따른서비스 지연을 최소화하는 핸드오버 시스템 및 방법
US7957348B1 (en) 2004-04-21 2011-06-07 Kineto Wireless, Inc. Method and system for signaling traffic and media types within a communications network switching system
US8041385B2 (en) 2004-05-14 2011-10-18 Kineto Wireless, Inc. Power management mechanism for unlicensed wireless communication systems
US7129753B2 (en) * 2004-05-26 2006-10-31 Infineon Technologies Ag Chip to chip interface
US8019344B2 (en) * 2004-08-11 2011-09-13 Nokia Corporation Apparatus, and associated methods, for facilitating secure, make-before-break hand-off in a radio communication system
US7940746B2 (en) 2004-08-24 2011-05-10 Comcast Cable Holdings, Llc Method and system for locating a voice over internet protocol (VoIP) device connected to a network
US7623880B2 (en) 2004-10-22 2009-11-24 Qualcomm Incorporated Method, apparatus and system for redistribution of mobile stations to different channels
US20060239277A1 (en) * 2004-11-10 2006-10-26 Michael Gallagher Transmitting messages across telephony protocols
US7734051B2 (en) * 2004-11-30 2010-06-08 Novell, Inc. Key distribution
US7505837B2 (en) * 2004-12-30 2009-03-17 Spx Corporation Method and apparatus for linking to a vehicle diagnostic system
US7382744B2 (en) * 2005-01-27 2008-06-03 Qualcomm Incorporated Systems and methods for optimizing the allocation of resources to serve different types of data flows in a wireless communication system
WO2006086756A2 (en) * 2005-02-09 2006-08-17 Kineto Wireless Inc. Unlicensed mobile access network (uman) system and method
US7689227B2 (en) * 2005-03-02 2010-03-30 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for hashing over multiple frequency bands in a communication system
US20060203724A1 (en) * 2005-03-08 2006-09-14 Donna Ghosh Multi-carrier, multi-flow, reverse link medium access control for a communication system
US7933598B1 (en) 2005-03-14 2011-04-26 Kineto Wireless, Inc. Methods and apparatuses for effecting handover in integrated wireless systems
US7756546B1 (en) 2005-03-30 2010-07-13 Kineto Wireless, Inc. Methods and apparatuses to indicate fixed terminal capabilities
US8229366B2 (en) 2005-04-08 2012-07-24 Qualcomm, Incorporated Tunable duplexer with common node notch filter
US20060237384A1 (en) * 2005-04-20 2006-10-26 Eric Neumann Track unit with removable partitions
US7936720B2 (en) * 2005-04-29 2011-05-03 Nortel Networks Limited Active set management enhancement for reliable soft handoff in 1xEV-DO system
US7660289B2 (en) * 2005-05-09 2010-02-09 Intel Corporation System, apparatus and method of varying channel bandwidth
CN1859728B (zh) * 2005-07-20 2010-04-07 华为技术有限公司 网络中激活态an之间软切换及会话迁移的实现方法
KR20070019063A (ko) * 2005-08-09 2007-02-15 엘지전자 주식회사 이동 단말기의 핸드오버 트리거링 방법 및 그 장치
US7843900B2 (en) * 2005-08-10 2010-11-30 Kineto Wireless, Inc. Mechanisms to extend UMA or GAN to inter-work with UMTS core network
US7515575B1 (en) 2005-08-26 2009-04-07 Kineto Wireless, Inc. Intelligent access point scanning with self-learning capability
US9955438B2 (en) * 2005-09-27 2018-04-24 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for carrier allocation and management in multi-carrier communication systems
US8095144B2 (en) * 2006-03-01 2012-01-10 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for hashing over multiple frequency bands in a communication system
JP4771835B2 (ja) * 2006-03-06 2011-09-14 株式会社リコー トナー及び画像形成方法
CN101401474A (zh) * 2006-03-10 2009-04-01 日本电气株式会社 移动通信系统、无线基站装置和发送功率控制方法
US8165086B2 (en) 2006-04-18 2012-04-24 Kineto Wireless, Inc. Method of providing improved integrated communication system data service
US7912004B2 (en) * 2006-07-14 2011-03-22 Kineto Wireless, Inc. Generic access to the Iu interface
US20090059848A1 (en) * 2006-07-14 2009-03-05 Amit Khetawat Method and System for Supporting Large Number of Data Paths in an Integrated Communication System
US20080076425A1 (en) * 2006-09-22 2008-03-27 Amit Khetawat Method and apparatus for resource management
US20080039086A1 (en) * 2006-07-14 2008-02-14 Gallagher Michael D Generic Access to the Iu Interface
US7852817B2 (en) * 2006-07-14 2010-12-14 Kineto Wireless, Inc. Generic access to the Iu interface
CN101141794B (zh) * 2006-09-08 2011-06-15 华为技术有限公司 用户设备、语音呼叫连续性应用服务器及网络切换方法
US7995994B2 (en) * 2006-09-22 2011-08-09 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for preventing theft of service in a communication system
US20080076392A1 (en) * 2006-09-22 2008-03-27 Amit Khetawat Method and apparatus for securing a wireless air interface
US8204502B2 (en) 2006-09-22 2012-06-19 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for user equipment registration
US8073428B2 (en) 2006-09-22 2011-12-06 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for securing communication between an access point and a network controller
US8036664B2 (en) 2006-09-22 2011-10-11 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for determining rove-out
US8019331B2 (en) * 2007-02-26 2011-09-13 Kineto Wireless, Inc. Femtocell integration into the macro network
RU2446577C2 (ru) * 2007-08-24 2012-03-27 Интердиджитал Пэйтент Холдингз, Инк. Способ и устройство для надежной передачи радиоблоков с совмещенными полями acк/nack
US8260144B2 (en) 2008-03-12 2012-09-04 Hypres Inc. Digital radio frequency tranceiver system and method
US20090262703A1 (en) * 2008-04-18 2009-10-22 Amit Khetawat Method and Apparatus for Encapsulation of RANAP Messages in a Home Node B System
US8295775B2 (en) * 2008-05-01 2012-10-23 Broadcom Corporation Determining a handoff metric
US20100041405A1 (en) * 2008-08-15 2010-02-18 Gallagher Michael D Method and apparatus for inter home node b handover in a home node b group
US8929332B2 (en) 2008-08-22 2015-01-06 Qualcomm Incorporated System and method for handoff from a macro access network to a femto access point
EP2161783A1 (en) * 2008-09-04 2010-03-10 Alcatel Lucent Method for multi-antenna signal processing at an antenna element arrangement, corresponding transceiver and corresponding antenna element arrangement
US8964692B2 (en) * 2008-11-10 2015-02-24 Qualcomm Incorporated Spectrum sensing of bluetooth using a sequence of energy detection measurements
US9001811B2 (en) * 2009-05-19 2015-04-07 Adc Telecommunications, Inc. Method of inserting CDMA beacon pilots in output of distributed remote antenna nodes
US8811200B2 (en) * 2009-09-22 2014-08-19 Qualcomm Incorporated Physical layer metrics to support adaptive station-dependent channel state information feedback rate in multi-user communication systems
US8761772B2 (en) 2009-12-17 2014-06-24 Nec Corporation Processing apparatus, mobile communication system, base station apparatus, method for switching connection of mobile station, and non-transitory computer readable medium storing program
US8706110B2 (en) * 2010-02-10 2014-04-22 Apple Inc. Methods for selecting cells in cellular telephone systems
JP5379177B2 (ja) * 2011-02-10 2013-12-25 株式会社日立製作所 分散アンテナシステム、基地局装置、無線リソース制御方法
JP2013093781A (ja) * 2011-10-27 2013-05-16 Fujitsu Ltd 通信ネットワークシステム、ノード装置、及び通信ネットワークシステムにおける経路選択方法
US9078147B2 (en) * 2013-09-13 2015-07-07 Qualcomm Incorporated Apparatus and method using common control channel carrier for frequency and time estimation

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3819872A (en) * 1972-07-10 1974-06-25 Bell Telephone Labor Inc Mobile telephone cellular switching system
DE2625475A1 (de) * 1976-06-05 1978-04-06 Licentia Gmbh Verfahren fuer einen automatischen wechsel des funkverkehrsbereiches in einer ortsbeweglichen funksprechstelle bei bestehender verbindung
US4112257A (en) * 1977-03-24 1978-09-05 Frost Edward G Comprehensive automatic mobile radio telephone system
US4222115A (en) * 1978-03-13 1980-09-09 Purdue Research Foundation Spread spectrum apparatus for cellular mobile communication systems
US4398063A (en) * 1980-10-24 1983-08-09 Hass Ronald J Mobile telephone interoffice handoff limiting method and apparatus
US4608711A (en) * 1984-06-21 1986-08-26 Itt Corporation Cellular mobile radio hand-off utilizing voice channel
DE3607687A1 (de) * 1986-03-08 1987-09-10 Philips Patentverwaltung Verfahren und schaltungsanordnung zum weiterschalten einer funkverbindung in eine andere funkzelle eines digitalen funkuebertragungssystems
US4901307A (en) 1986-10-17 1990-02-13 Qualcomm, Inc. Spread spectrum multiple access communication system using satellite or terrestrial repeaters
JPS63233623A (ja) 1987-03-20 1988-09-29 Iwatsu Electric Co Ltd 移動体通信の無線チヤネル切替方法とシステム
JP2586506B2 (ja) 1987-08-28 1997-03-05 岩崎通信機株式会社 移動体通信の通信方法とシステム

Also Published As

Publication number Publication date
CA2073027C (en) 2002-01-15
HK1014810A1 (en) 1999-09-30
NO304210B1 (no) 1998-11-09
DK0500775T4 (da) 2010-09-20
ATE188073T1 (de) 2000-01-15
CN1606266A (zh) 2005-04-13
CA2356076C (en) 2007-03-06
MY105491A (en) 1994-10-31
NO921793D0 (no) 1992-05-06
BR9007828A (pt) 1992-08-25
KR920702108A (ko) 1992-08-12
CN1051832A (zh) 1991-05-29
ES2142800T3 (es) 2000-05-01
EP0500775B1 (en) 1999-12-22
NO921793L (no) 1992-07-06
EP0500775A4 (en) 1993-08-11
MX173031B (es) 1994-01-28
AU646421B2 (en) 1994-02-24
WO1991007020A1 (en) 1991-05-16
JP3014753B2 (ja) 2000-02-28
EP0500775B2 (en) 2010-05-19
ES2142800T5 (es) 2010-08-30
KR0157636B1 (ko) 1998-11-16
AU6904191A (en) 1991-05-31
SG48290A1 (en) 1998-04-17
CN100471326C (zh) 2009-03-18
GR3032996T3 (en) 2000-07-31
ZA908857B (en) 1991-08-28
HK1074933A1 (en) 2005-11-25
DE69033402T2 (de) 2001-08-23
US5101501A (en) 1992-03-31
EP0500775A1 (en) 1992-09-02
DK0500775T3 (da) 2000-06-13
FI922081A0 (fi) 1992-05-07
IL96219A0 (en) 1991-08-16
CA2356076A1 (en) 1991-05-16
FI922081A (fi) 1992-05-07
CN101031142A (zh) 2007-09-05
DE69033402D1 (de) 2000-01-27
IL96219A (en) 1994-04-12
DE69033402T3 (de) 2012-10-04
JPH04502845A (ja) 1992-05-21
CA2073027A1 (en) 1991-05-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI108974B (fi) Pehmeä kanavanvaihto CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä
FI108973B (fi) Monitievastaanotin CDMA-solukkopuhelinjärjestelmässä
US5267261A (en) Mobile station assisted soft handoff in a CDMA cellular communications system
JP4198880B2 (ja) 多重変調をサポートする通信システムにおける情報の復調方法
US6456627B1 (en) Method for communicating information in a communication system that supports multiple modulation schemes
US6775548B1 (en) Access channel for reduced access delay in a telecommunications system
JP4166839B2 (ja) 符号分割多元接続無線電気通信網においてチャンネル要素を割り当てるシステムと方法
JPH06505613A (ja) 通信システムにおける動的チャネル割当て
US6477367B1 (en) System and method for identifying hot spots in the D-AMPS wireless system
AU5339800A (en) System and method for wireless local calling
US6665284B1 (en) Apparatus, and associated method, for receiving data at a radio device
Miceli Wireless technician's handbook
Williams Cellular communication networks
KR100784334B1 (ko) 셀롤라 환경에서 인접한 두 주파수 대역 사이에서 핸드오프하기 위한 장치 및 방법
JPH11164347A (ja) 移動体通信システム
MXPA00001928A (en) A method for demodulating information in a communication system that supports multiple modulation schemes