FI106730B - Järjestely paperikoneen märässä päässä - Google Patents

Järjestely paperikoneen märässä päässä Download PDF

Info

Publication number
FI106730B
FI106730B FI992337A FI992337A FI106730B FI 106730 B FI106730 B FI 106730B FI 992337 A FI992337 A FI 992337A FI 992337 A FI992337 A FI 992337A FI 106730 B FI106730 B FI 106730B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
web
wire
suction
upper wire
roll
Prior art date
Application number
FI992337A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Antti Poikolainen
Ari Puurtinen
Pertti K Heikkilae
Original Assignee
Metso Paper Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Metso Paper Inc filed Critical Metso Paper Inc
Priority to FI992337A priority Critical patent/FI106730B/fi
Priority to CA002389142A priority patent/CA2389142C/en
Priority to JP2001533249A priority patent/JP2003513179A/ja
Priority to EP00972924A priority patent/EP1224356B1/en
Priority to PCT/FI2000/000925 priority patent/WO2001031120A1/en
Priority to DE60019783T priority patent/DE60019783T2/de
Priority to US10/111,342 priority patent/US6942760B1/en
Priority to AU11482/01A priority patent/AU1148201A/en
Priority to AT00972924T priority patent/ATE294278T1/de
Application granted granted Critical
Publication of FI106730B publication Critical patent/FI106730B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F9/00Complete machines for making continuous webs of paper
    • D21F9/003Complete machines for making continuous webs of paper of the twin-wire type
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F2/00Transferring webs from wet ends to press sections

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

106730 Jäqestely paperikoneen märässä päässä Arrangemang i ett vätparti av en pappersmaskin 5
Keksinnön kohteena on järjestely paperikoneen märässä päässä rainan siirtämiseksi muo-dostusosalta puristinosalle, johon muodostusosaan kuuluu yläviirasilmukan ja alaviira-silmukan keskenään rajoittama kaksiviiravyöhyke, jonka jälkeen raina on sovitettu seuraamaan yläviiraa siirtokohtaan, jossa raina siirretään yläviiran alapinnalta puristinosaan 10 kuuluvan kudoksen yläpinnalle.
Paperikoneen viiraosalla muodostetun rainan siirto puristinosalle on tärkeä vaihe, joka suuresti vaikuttaa paperikoneen käyntivarmuuteen. Märän ja heikon rainan luotettava vienti muodostusosalta puristinosalle edellyttää rainan hyvää tartuntaa pick-up-huovan tai siirto-15 hihnan pintaan. Tähän tärkeään prosessivaiheeseen on yleensä yhdistetty myös radan reunojen leikkaus ja radan ajo pulpperiin katkotilanteissa.
Useissa tunnetuissa kaksiviiraformereissa raina kaksiviiravyöhykkeen lopussa irrotetaan yläviirasta ja saatetaan seuraamaan alaviiraa, jonka alaviistolta juoksulta se siirtokohdassa 20 poimitaan pick-up-telan avulla pick-up-huovan alapinnalle, joka huopa toimii myös vettä vastaanottavana puristuskudoksena ensimmäisessä puristinnipissä. Vaihtoehtoisesti ala-. viiran kannatuksessa oleva raina voidaan johtaa yhdessä siirtohihnan kanssa esipuristin- nippiin, jossa se tartutetaan adheesiolla sileäpintaisen ja vettä vastaanottamattoman siirto-hihnan alapintaan. Kaksiviiravyöhykkeen lopussa lähellä irrotuskohtaa on yleensä ala-25 viirasilmukan sisälle sijoitettuna imutela ja/tai imulaatikoita, joiden tehtävänä on paitsi nostaa rainan kuiva-ainepitoisuutta myös varmistaa, että raina irrotuskohdan jälkeen seuraa . alaviiraa. Kun vedenpoiston tehostamiseksi tähän tarkoitukseen käytetään moderneja kor- ’ kealla alipaineella toimivia imuteloja ja imulaatikoita, voi etenkin suurilla ajonopeuksilla syntyä ongelmia siirtokohdassa, jossa raina on tarkoitus irrottaa alaviirasta ja tartuttaa pitä-30 västi siirtokudoksen alapintaan.
2 106730
Rainan siirtoon liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi on US-patenttijulkaisuissa 4,116,763 ja 5,736,011 esitetty järjestelyitä, joissa raina on kaksiviiravyöhykkeen jälkeen sovitettu seuraamaan yläviiraa, jonka alapinnalta se siirtokohdassa siirretään siirtokudoksen yläpinnalle. Kaksiviiravyöhykkeen lopussa raina erotetaan alaviirasta yläviirasilmukan sisään 5 jäljestetyn imutelan tai imulaatikon avulla. Näissä ratkaisuissa on edelleen ongelmana rainan riittävän hyvän tartunnan aikaansaaminen yläviiraan tavanomaisten imutelojen ja imulaatikoiden avulla, minkä vuoksi väli kaksiviiravyöhykkeen lopusta pick-up-kohtaan joudutaan pitämään lyhyenä ja/tai rainaa joudutaan tukemaan yläviiran puolelle sijoitetulla imulaatikolla tai -telalla. Kun mainittu väli on lyhyt, ovat radan reunojen leikkaus, reuna-10 nauhoj en poisto sekä radan aj aminen nokkakyyppiin hankalasti j äij estettävissä.
Keksinnön päämääränä on ratkaista tunnettuun tekniikkaan liittyvät ongelmat ja saada aikaan uudenlainen paperikoneen märän pään rakenne, joka parantaa koneen ajettavuutta ja helpottaa rainan siirtoa muodostusosalta puristinosalle.
15 Tähän ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölle on tunnusomaista, että kaksiviiravyöhykkeen lopussa on yläviirasilmukan sisällä imulaatikko ja sitä vastassa alaviirasilmukan sisällä avoin tela, jonka imulaatikon kansi on ainakin ajotilanteessa kaareva siten, että yläviiran kireys pienentää imulaatikon alipaineen aiheuttamaa viiran ja kan-20 nen välistä normaalivoimaa, ja johon imulaatikkoon on j äij estettävissä alipaine, joka pitää imulaatikon kohdalla rainan pääosin irti telasta ja alaviirasta yläviiran alapintaan tarttunee-na ja imulaatikon kannen kaarevaa muotoa seuraavana, ja että imulaatikon ja/tai telan yhteyteen on jäljestetty elimet rainan saattamiseksi katkotilanteessa seuraamaan alaviiraa sen j ohtamiseksi hylynkäsittelyj äij estelmään.
25
Keksinnön mukaisessa ratkaisussa voidaan viiraosan imutela jättää pois ja korvata se pin-,·: naltaan avoimella putkitelalla. Vedenpoisto tapahtuu matalakitkaisen ja korkealla ali- paineella toimivan kaarevapintaisen imulaatikon avustamana yläviiran läpi. Imulaatikkona voidaan käyttää esimerkiksi hakijan FI-patenttihakemuksessa 965277 kuvattua imu-30 laatikkoa, jossa alipainekammion kansi tai vastaavassa asemassa oleva listoitus muodostaa ainakin ajotilanteessa kaarevan tukipinnan viiralle. Tällaisessa imulaatikossa viiran ja listojen tai viiran ja kannen välinen kitka on hyvin pieni. Telan avointa pintaa tarvitaan startti- 106730 tilanteissa, jotta rata saadaan tarttumaan imulaatikon listakannen muotoa mukailevan ylä-viiran pintaan. Lisäksi tela tukee rainan reunoja, joiden alueelle imulaatikon alipaine-vaikutus ei ulotu. Normaalissa ajotilanteessa rata seuraa yläviiraa, jonka pintaan se on tarttunut imulaatikon vaikutuksesta. Kun rata halutaan käyntiinajon yhteydessä tai muussa 5 katkotilanteessa ajaa nokkakyyppiin, se saadaan seuraamaan alaviiraa esimerkiksi jäljestämällä yläviiran puolelle puhallus tai alaviiran puolelle imu tai mitoittamalla telan avoin pinta-ala sopivasti.
Kun rata on kaksiviiravyöhykkeen päättymisen jälkeen luotettavasti kiinnitettynä yläviiran 10 alapintaan, reunojen leikkaus voidaan suorittaa radan alapuolelta käsin ja reunanauhojen erottaminen radasta on helppoa. Reunanauhat voidaan irrottaa esimerkiksi kohdistamalla radan leikattujen reunojen alueelle ilmapuhallus yläviiran läpi tai tartuttamalla reunanauhat niitä leveydeltään vastaavien telojen pinnalle, jolta ne sitten kaavaroidaan pois.
15 Keksinnön mukaisella ratkaisulla on saavutettavissa kustannussäästöjä, kun viiraosan imutela voidaan korvata pinnaltaan avoimella putkitelalla. Imulaatikon tukemana vesi poistuu telalla luonnolliseen suuntaan eli telalta ulospäin. Laahaavien elementtien määrää viiran kulumisen kannalta kriittisessä sisäviirakierrossa voidaan vähentää. Katkotilanteessa radan ohjaus nokkakyyppiin tapahtuu ennen pick-up-kohtaa, mikä on tärkeätä erityisesti 20 käytettäessä korkealla alipaineella toimivaa imulaatikkoa pick-up-telan yhteydessä. Reu- nanauhan poistaminen viiralta heti. reunaleikkauksen jälkeen helpottaa radan käsittelyä siirtokohdassa. Kun reunaleikkauksen kaikki laitteet sijaitsevat radan alapuolella, reuna-pillien likaantumiseen liittyvät ongelmat vähenevät. Myös radan reunojen hallinta helpottuu, kun rata muodostusosan jälkeen siirretään siirtokudoksen alapinnan sijasta sen yläpin-25 nalle.
. ·; Rainan siirto pick-up-kohtaan yläviiran alapinnalla ja reunanauhojen poisto ennen siirto- * kohtaa parantavat pick-up-alueen ajettavuutta ja yksinkertaistavat sen rakennetta, sillä pick-up-tela voidaan rakentaa kiinteäksi. Nämä seikat puolestaan helpottavat matalakitkai-30 sen imulaatikon käyttöä pick-up-alueella tai esipuristinnipin ja siirtohihnan käyttöä rainan siirrossa.
106730
Seuraavassa keksintöä selostetaan viittaamalla oheisten piirustusten kuvioihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei kuitenkaan ole tarkoitus ahtaasti rajoittaa.
Kuviossa 1 on esitetty kaavi omaisesti muodostusosa ja puristinosan ensimmäinen puristin.
5
Kuviossa 2 on esitetty kaksiviiravyöhykkeen loppuun jäljestetty imulaatikko-tela-yhdistelmä ja sitä seuraava rainan siirto muodostusviiralta pick-up-kudokselle.
Kuviossa 3 on esitetty radan ohjaaminen nokkakyyppiin imulaatikon jälkeen seuraavan 10 ilmapuhalluksen avulla.
Kuviossa 4 on esitetty radan ohjaaminen nokkakyyppiin telan sisään järjestetyn ali-painevyöhykkeen avulla.
15 Kuviossa 5 esitetty keksinnön sovellusmuoto, jossa raina muodostusosan jälkeen siirretään esipuristinnipissä yläviiran alapinnalta siirtohihnan yläpinnalle.
Kuviossa 6 on esitetty keksinnön sovellusmuoto, jossa pick-up-telan yhteyteen on järjestetty kaarevapintainen imulaatikko.
20
Kuviossa 1 on kaaviollisesti esitetty osa paperikoneen märästä päästä ja erityisesti rainan-. muodostusosa ja puristinosan ensimmäinen puristinnippi Nj. Rainanmuodostusosa käsittää alaviirasilmukan 10 ja yläviirasilmukan 11, jotka rajoittavat väliinsä kaksiviiraisen rainan-muodostus- ja vedenpoisto vyöhykkeen. Tämä kaksiviiravyöhyke alkaa muodostuskidalla, 25 johon syötetään massasuspensiosuihku 14 perälaatikosta (ei esitetty). Muodostuskitaa rajoittavat rintatelan 16 ohjaama alaviira 10 ja muodostustelan 15 ohjaama yläviira 11. Kak- ,·: siviiravyöhykkeen alueella viirojen 10,11 välissä kulkevaan rainaan vaikuttaa joukko si- * ' • nänsä tunnettuja rainanmuodostus- ja vedenpoistoelementtejä, joita kuviossa 1 ei ole tar kemmin esitetty. Kaksiviiravyöhyke päättyy yläviirasilmukan 11 sisään sijoitettuun kaare-30 vapintaiseen imulaatikkoon 17, jota vastassa on alaviirasilmukan 10 sisään sijoitettu tela 18. Alaviirasilmukan 10 kulkua ohjaavat telan 18 lisäksi rintatela 16 ja johtotelat 19. Yläviirasilmukan 11 kulkua ohjaavat muodostustela 15 jajoukko johto teloja 20.
5 106730
Puristinosaan kuuluu puristustela 23 ja kenkätela 24, jotka muodostavat väliinsä puristin-nipin Ni. Raina W johdetaan nippiin Ni kahden puristushuovan 22 ja 25 kannattamana, jotka ottavat vastaan rainasta nipissä Ni puristetun veden. Alempi puristushuopa 22 toimii 5 myös pick-up-huopana ja sen kulkua ohjaavat pick-up-tela 21 ja joukko johtoteloja 26. Ylähuovan 25 kulkua ohjaavat johtotelat 27.
Kaksiviiravyöhykkeen lopussa raina W irrotetaan alaviirasta 10 yläviiran 11 puolelle sijoitetun imulaatikon 17 avulla ja saatetaan seuraamaan yläviiraa 11. Pick-up-tela 21 ja sen 10 yli kulkeva pick-up-huopa 22 on jäljestetty siirtokohdassa sivuamaan yläviiraa 11 ja sen alapintaan kiinnittynyttä rainaa W, jolloin raina siirtyy telan 21 imu vyöhykkeessä vallitsevan alipaineen vaikutuksesta pick-up-huovan 22 yläpinnalle, jonka kannattamana se johdetaan puristinnippiin Ni.
15 Reunanauhojen leikkauslaite 30 on sijoitettu muodostusosan loppuun kaksiviiravyöhykkeen päättymiskohdan ja pick-up-kohdan väliin sellaiseen kohtaan, jossa raina W on kiinnittyneenä yläviiran 11 alapintaan.
Kuviossa 2 on esitetty suurennettuna se paperikoneen märän pään alue, jossa raina W irro-20 tetaan kaksiviiravyöhykkeen jälkeen alaviirasta 10 ja siirretään yläviiran 11 kannattamana pick-up-kohtaan ja edelleen pick-up-telan 21 vaikutuksesta pick-up-huovalle 22. Kaksiviiravyöhykkeen lopussa on yläviirasilmukan 11 sisään sijoitettuna kaarevapintainen imu- · laatikko 17, johon edullisesti liittyy toinen imulaatikko 17a, jonka yläviiraa 11 vasten tuleva pinta on suora. Edullisesti imulaatikko 17 on FI-patenttihakemuksessa 965277 ku-25 vattua tyyppiä, jolloin siinä on kaareva listakansi 17’ tai joukko ainakin ajotilanteessa kaarevasti asettuvia peräkkäisiä listoja siten, että viiran 11 kireys pienentää imulaatikon 17 . alipaineen aiheuttamaa viiran 11 ja listakannen 17’ välistä normaalivoimaa. Imulaatikkoa « • 17 vastassa on alaviirasilmukan 10 sisälle sijoitettu pinnaltaan avoin putkitela 18, joka voi olla esimerkiksi uritettu, sokeaporattu tai muu onsipintainen tela. Myös imutela voi tulla 30 kyseeseen. Telan 18 avointa pintaa 18’ tarvitaan starttitilanteessa, jotta raina W saadaan kiinnittymään imulaatikon 17 pintaan ja sen yli kulkevaan yläviiraan 11. Ajotilanteessa raina W on imulaatikon 17 kohdalla irti telan pinnasta 18’ ja kiinni yläviirassa 11, jonka 106730 kulku seuraa imulaatikon listakannen 17’ kaarevaa muotoa. Samanaikaisesti telan 18 reuna-alueet tukevat radan W reunoja. Vedenpoisto telalla 18 tapahtuu luonnolliseen suuntaan poispäin telasta 18 yläviiran 11 läpi imulaatikon 17 alipaineen edistämänä. Imulaatikossa 17 käytettävä alipaine on edullisesti suuruusluokkaa 60...80 kPa.
5
Edullisesti imulaatikon 17 perään on sijoitettu erillinen imu/puhallusyksikkö 17a, jossa voidaan käyttää erilaista alipainetta tai jopa ylipainetta, kuten kuviossa 3 on esitetty. Tämä toinen imuvyöhyke 17a sijoittuu telan 18 kaartosektorin jälkeen alkavalle yläviiran 11 suoralle juoksulle.
10
Rainan W reunat leikataan sinänsä tunnettuun tapaan kaksiviiravyöhykkeen jälkeen ennen rainan W siirtoa puristinosalle. Rainan kumpaankin reunaan on järjestetty reunapilli 30, joka leikkaa yläviiran 11 alapintaan kiinnittyneen rainan W, reunoista kaistaleet Wr, jotka erotetaan välittömästi radan keskiosasta ja johdetaan nokkakyyppiin. Reunanauhojen WR 15 irtoaminen yläviirasta 11 ja putoaminen alas voidaan varmistaa esimerkiksi yläviiran 11 läpi puhallettavalla ilmavirtauksella, jota kuviossa 2 on havainnollistettu nuolella A. Reunanauhojen WR erottamisen jälkeen raina W siiirretään yläviiran 11 alapinnalta pick-up-huovan 22 yläpinnalle, johon se tarttuu pick-up-telassa 21 vaikuttavan alipaineen vaikutuksesta.
20
Kuten edellä jo selostettiin, raina W seuraa normaalissa ajotilanteessa kaksiviiravyöhyk-keen jälkeen yläviiraa 11, jonka pintaan se tartutetaan imulaatikossa 17 vallitsevan suhteellisen korkean alipaineen avulla. Kun rata W halutaan katkotilanteessa tai käyntiinajon yhteydessä ajaa nokkakyyppiin, se ohjataan kaksiviiravyöhykkeen jälkeen seuraamaan 25 alaviiraa 10. Tämä saadaan aikaan esimerkiksi jäljestämällä kuviossa 3 esitetyllä tavalla imulaatikon 17 jälkeiseen erilliseen imu/puhallusvyöhykkeeseen 17a ylipaine, joka puhal-taa rainan W alaspäin irti yläviirasta 11 ja seuraamaan alaviiraa 10. Vaihtoehtoisesti rata W voidaan ajaa alas jäqestämällä kuviossa 4 esitetyllä tavalla avoimen telan 18 sisään alipainekammio 18a, johon katkotilanteessa jäljestetään alipaine. Tällöin telan 18 vaipassa 30 täytyy luonnollisesti olla läpiporaukset. Kolmas vaihtoehto on valita telavaipan 18’ avoimen pinta-alan osuus siten, että kun imulaatikossa 17 ei ole tiettyä alipainetta, rata W pyr- 7 106730 kii automaattisesti seuraamaan alaviiraa 10. Tällöin ei tarvita erityisjärjestelyltä kuten puhallusta 17a tai imua 18a radan ohjaamiseksi nokkakyyppiin.
Kim imulaatikon 17 vastatelana 18 toimii normaali imutela, radan ohjaus puristinosalle tai 5 nokkakyyppiin voidaan toteuttaa käyttämällä yläviiran 11 puolella irrotusimulaatikkoa 17a ja/tai imutelan sisällä puhalluslohkoa 18a. Edulhsesti näissä molemmissa imu/-puhalluslohkoissa 17a ja 18a voidaan käyttää ali- tai ylipainetta ajotilanteesta riippuen.
Kuviossa 5 on esitetty vaihtoehtoinen ratkaisu reunanauhojen Wr käsittelyyn, jossa reuna-10 nauha Wr reunapillin 30 jälkeen tartutetaan kaistaletta Wr leveydeltään vastaavan sileän telan 31 pintaan ja johdetaan erilleen radan W keskelle jäävästä yhtenäisestä alueesta. Telan 31 pinnasta reunanauha Wr irrotetaan kaavarilla 32 ja johdetaan nokkakyyppiin.
Kuviossa 5 rainan W siirtojärjestely käsittää siirtohihnan 40, joka tartutetaan rainan· W ala-15 pintaan esipuristinnipissä No, jonka muodostavat yläviirasilmukan 11 sisällä olevan puris-tintela 41 ja siirtohihnasilmukan 40 sisällä oleva kenkätela 42. Esipuristinnipissä No raina W kiinnittyy adheesion vaikutuksesta sileän ja vettä vastaanottamattoman siirtohihnan 40 pintaan. Heti nipin No jälkeen raina W johdetaan eroon yläviirasta 11, jotta yläviiraan 11 imeytynyt vesi ei kastelisi rainaa uudelleen.
20
Kuviossa 6 on esitetty ratkaisu, jossa pick-up-telan 21 kohdalle on yläviirasilmukan 11 sisäpuolelle sijoitettu korkealla alipaineella toimiva ja matalakitkainen imulaatikko 45, ♦ jonka listakansi kaareutuu telaa 21 vasten. Yläviiran 11 alapintaan kiinnittynyt rata W ohjataan kosketukseen pick-up-kudoksen 22 kanssa kahden viiranjohtotelan 20a ja 20b väli-25 sellä alueella. Pick-up-telaa 21 vasten sijoitettu imulaatikko 45 nostaa tehokkaasti rainan W kuiva-ainepitoisuutta ennen sen siirtoa puristinosalle. Pick-up-telan 21 imuvyöhyke 21a on jäljestetty seuraamaan imulaatikon 45 kaartosektorin, jolloin se varmistaa, että raina W • imulaatikon 45 aikaansaaman imun päätyttyä seuraa pick-up-kudosta 22. Tavanomaisessa alaviiran tukemassa rainan viennissä esitetyn kaltainen pick-up-telan yhteyteen jäijestetty 30 imulaatikko vaikeuttaa rainan ajamista nokkakyyppiin katkotilanteessa. Kun raina W tuodaan pick-up-kohtaan yläviiran 11 alapintaan kiinnittyneenä, radan ohjaaminen nokkakyyppiin on mahdollista vielä pick-up-telaa 21 edeltävän johtotelan 20a kohdalla. Kuvios- 8 106730 sa 6 on kuvattu nuolella B kohta, josta raina W voidaan helposti ajaa alas esimerkiksi kohdistamalla siihen ilmapuhallus viiran 11 läpi. Radan alaspudotus voidaan luonnollisesti toteuttaa myös käyttämällä radan alapuolelle sijoitettavia sinänsä tunnettuja irrotuselimiä.
5 Keksintöä on edellä selostettu vain viittaamalla eräisiin sen edullisiin sovellutusmuotoihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei kuitenkaan ole tarkoitus ahtaasti rajoittaa. Monet muunnokset ja muunnelmat ovat mahdollisia seuraavassa esitettävien patenttivaatimuksien määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
t « r ·
* I
* ( •

Claims (10)

  1. 9 106730
  2. 1. Jäijestely paperikoneen märässä päässä rainan (W) siirtämiseksi muodostusosalta pu-5 ristinosalle, johon muodostusosaan kuuluu yläviirasilmukan (11) ja alaviirasilmukan (10) keskenään rajoittama kaksi viiravyöhyke, jonka jälkeen raina (W) on sovitettu seuraamaan yläviiraa (11) siirtokohtaan, jossa raina (W) siirretään yläviiran (11) alapinnalta puris-tinosaan kuuluvan kudoksen (22;40) yläpinnalle, tunnettu siitä, että kaksiviiravyöhyk-keen lopussa on yläviirasilmukan (11) sisällä imulaatikko (17) ja sitä vastassa alaviirasil-10 mukan (10) sisällä avoin tela (18), jonka imulaatikon (17) kansi (17’) on ainakin ajotilan-teessa kaareva siten, että yläviiran (11) kireys pienentää imulaatikon (17) alipaineen aiheuttamaa viiran (11) ja kannen (17’) välistä normaalivoimaa, ja johon imulaatikkoon (17) on järjestettävissä alipaine, joka pitää imulaatikon (17) kohdalla rainan (W) pääosin irti telasta (18) ja alaviirasta (10) yläviiran (11) alapintaan tarttuneena ja imulaatikon (17) kan-15 nen (17’) kaarevaa muotoa seuraavana, ja että imulaatikon (17) ja/tai telan (18) yhteyteen on jäljestetty elimet (17a, 18a, 18’) rainan saattamiseksi katkotilanteessa seuraamaan alavii-raa(10) sen johtamiseksi hylynkäsittelyjäijestelmään.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että imulaatikon (17) pe-20 rään yläviiran (11) suoralle juoksulle on järjestetty imu/puhallusyksikkö (17a), johon voidaan valinnaisesti säätää alipaine rainan (W) tukemiseksi yläviiraan (11) tai ylipaine rainan saattamiseksi katkotilanteessa seuraamaan alaviiraa (10) sen johtamiseksi hylynkäsittely-järjestelmään.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että telan (18) sisäpuolella on imuvyöhyke (18a), johon on säädettävissä alipaine rainan (W) ohjaamiseksi katkotilanteessa seuraamaan alaviiraa (10) sen johtamiseksi hylynkäsittelyjäijestelmään. >· · 1 Patenttivaatimuksen 1 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että telavaipan (18’) avoi-30 men pinta-alan osuus on mitoitettu sellaiseksi, että raina (W) automaattisesti seuraa alaviiraa (10) tilanteessa, jossa imulaatikkoon (17) ei ole jäljestetty alipainetta. 106730 10
  5. 5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että rainan (W) alapuolella on sen kulkusuunnassa imulaatikon (17) jälkeen elimet (30) rainan (W) reunojen leikkaamiseksi ja leikkauksessa syntyvien reunanauhojen (WR) erottamiseksi ja johtamiseksi hylynkäsittelyjäqestelmään. 5
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että reunanleikkauselimien (30) jälkeen on rainan (W) kummankin reunan alueelle jäljestetty yläviiran (11) läpi Tainaan kohdistettava ilmapuhallus, joka on sovitettu erottamaan irtileikattu reunanauha (Wr) Tainasta (W). 10
  7. 7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että reunanleikkauselimien (30) jälkeen on rainan (W) kummankin reunan alueelle jäljestetty reunanauhaa (Wr) leveydeltään vastaava sileä tela (31), jonka pintaan reunanauha (Wr) on sovitettu tarttumaan sen erottamiseksi rainasta (W). 15
  8. 8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että imulaatikon (17) jälkeen raina (W) on sovitettu seuraamaan yläviiraa (11) pick-up-kohtaan, jossa se pick-up-telan (21) avulla siirretään yläviiran (11) alapinnalta pick-up-kudoksen (22) yläpinnalle. 20
  9. 9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että imu-laatikon (17) jälkeen raina (W) on sovitettu seuraamaan yläviiraa (11) esipuristinnippiin (No), jossa se siirretään yläviiran (11) alapinnalta siirtohihnan (40) yläpinnalle.
  10. 10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että imulaa tikon (17) jälkeen raina (W) on sovitettu seuraamaan yläviiraa (11) pick-up-kohtaan, jota .. edeltää sellaiseen positioon sijoitettu viiranjohtotela (20a), jolta raina on mahdollista kat- * kotilanteessa pudottaa alas ennen pick-up-kohtaa. 30 11 106730
FI992337A 1999-10-29 1999-10-29 Järjestely paperikoneen märässä päässä FI106730B (fi)

Priority Applications (9)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992337A FI106730B (fi) 1999-10-29 1999-10-29 Järjestely paperikoneen märässä päässä
CA002389142A CA2389142C (en) 1999-10-29 2000-10-26 Arrangement in the wet end of a paper machine
JP2001533249A JP2003513179A (ja) 1999-10-29 2000-10-26 抄紙機の湿部における装置
EP00972924A EP1224356B1 (en) 1999-10-29 2000-10-26 Wet end of a paper machine
PCT/FI2000/000925 WO2001031120A1 (en) 1999-10-29 2000-10-26 Arrangement in the wet end of a paper machine
DE60019783T DE60019783T2 (de) 1999-10-29 2000-10-26 Nasspartie einer papiermaschine
US10/111,342 US6942760B1 (en) 1999-10-29 2000-10-26 Arrangement in the wet end of a paper machine
AU11482/01A AU1148201A (en) 1999-10-29 2000-10-26 Arrangement in the wet end of a paper machine
AT00972924T ATE294278T1 (de) 1999-10-29 2000-10-26 Nasspartie einer papiermaschine

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992337 1999-10-29
FI992337A FI106730B (fi) 1999-10-29 1999-10-29 Järjestely paperikoneen märässä päässä

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI106730B true FI106730B (fi) 2001-03-30

Family

ID=8555523

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI992337A FI106730B (fi) 1999-10-29 1999-10-29 Järjestely paperikoneen märässä päässä

Country Status (9)

Country Link
US (1) US6942760B1 (fi)
EP (1) EP1224356B1 (fi)
JP (1) JP2003513179A (fi)
AT (1) ATE294278T1 (fi)
AU (1) AU1148201A (fi)
CA (1) CA2389142C (fi)
DE (1) DE60019783T2 (fi)
FI (1) FI106730B (fi)
WO (1) WO2001031120A1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI106730B (fi) 1999-10-29 2001-03-30 Metso Paper Inc Järjestely paperikoneen märässä päässä
FI115849B (fi) * 2002-08-28 2005-07-29 Metso Paper Inc Paperi- tai kartonkikoneen viiraosan järjestely
DE10309050A1 (de) * 2003-03-01 2004-09-23 Voith Paper Patent Gmbh Vorrichtung zur Herstellung einer Faserstoffbahn
FI116688B (fi) * 2004-02-13 2006-01-31 Metso Paper Inc Monikerrosrainan muodostusosa
FI116628B (fi) * 2004-02-13 2006-01-13 Metso Paper Inc Monikerrosrainan muodostusosa
DE102004017814A1 (de) * 2004-04-13 2005-11-03 Voith Paper Patent Gmbh Trockenanordnung
DE102004034781A1 (de) 2004-07-19 2006-03-16 Voith Paper Patent Gmbh Randstreifenabführung
SE534503C2 (sv) * 2009-04-14 2011-09-13 Metso Paper Inc Ett arrangemang och förfarande för avlägsnande av en fiberbana från ett fibertransportstöd
EP3452406B1 (en) 2016-05-02 2020-05-13 Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy Mechanically decoupled surface micromechanical element and method for manufacturing the same
FI20185538A1 (fi) * 2018-06-13 2019-12-14 Teknologian Tutkimuskeskus Vtt Oy Menetelmä ja laite korkeabulkkisen rainan tuottamiseksi

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI51973C (fi) * 1973-03-23 1979-01-05 Valmet Oy Pappersmaskin med tvao viror
SE7415154L (sv) 1974-12-03 1976-06-04 Karlstad Mekaniska Ab Sett och anordning for att avskilja en fiberbana
CH608051A5 (fi) 1976-01-19 1978-12-15 Escher Wyss Gmbh
US5736011A (en) 1996-07-17 1998-04-07 Voith Sulzer Paper Technology North America, Inc. Wet end assembly for a paper making machine
FI965277A (fi) 1996-12-31 1998-07-01 Valmet Corp Paperikoneen imulaatikko ja menetelmä paperikoneen imulaatikossa
FI106730B (fi) 1999-10-29 2001-03-30 Metso Paper Inc Järjestely paperikoneen märässä päässä

Also Published As

Publication number Publication date
JP2003513179A (ja) 2003-04-08
EP1224356A1 (en) 2002-07-24
ATE294278T1 (de) 2005-05-15
CA2389142C (en) 2006-12-12
US6942760B1 (en) 2005-09-13
WO2001031120A1 (en) 2001-05-03
DE60019783T2 (de) 2006-01-19
CA2389142A1 (en) 2001-05-03
EP1224356B1 (en) 2005-04-27
AU1148201A (en) 2001-05-08
DE60019783D1 (de) 2005-06-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI80094B (fi) Banoeverfoeringsfoerfarande.
FI78133B (fi) Foerfarande vid viradelen foer en pappersmaskin samt dubbelviraformare.
FI106730B (fi) Järjestely paperikoneen märässä päässä
JPH04316693A (ja) 乾燥部
WO2009118450A1 (en) Method and apparatus for transferring fiber web from a support fabric to another
AU619763B2 (en) Web and dryer arrangement
EP0606524B1 (en) Device for forming multi-layer paper
US6432273B1 (en) Former-press section in a paper machine and method for transfer of the web from the former to the press section
FI91788B (fi) Paperikoneen kaksiviirainen rainanmuodostusosa
FI104644B (fi) Menetelmä ja laite paperikoneella rainan siirtämiseksi formeriosalta puristinosalle
KR100954009B1 (ko) 건조기로부터 릴까지 시트를 이송하기 위한 장치 및 방법
US5238535A (en) Web pick-up device and method for transfer of a paper web
CA1282621C (en) Closed and compact press section of a paper machine
CA2216048C (en) Papermaking dryer section with partitioned vacuum box for threading
US20010013280A1 (en) Apparatus for the transfer of a lead strip of a paper web
EP0865532B1 (en) Method and arrangement in a web former for preventing rewetting of a web
JPH0753956B2 (ja) 製紙機械のウェブのピックアップ装置
US20030183353A1 (en) Press section tail threading
CA2156004A1 (en) Device for drying a running web
FI114935B (fi) Menetelmä ja järjestelmä paperikoneessa tai vastaavassa rainan siirtämiseksi puristinosalta kuivatusosalle
CN112352077A (zh) 压榨部
FI126810B (fi) Menetelmä ja laitteisto paperiradan siirtämiseksi tukikudokselta toiselle
JP2003082593A (ja) 製紙機械の紙形成装置
CA2158728A1 (en) Traction-free web transport in a compression section
CA1050318A (en) Press section arrangement