FI104400B - Jälkitäytettävä säiliö siveltävän massan, erityisesti liimamassan annostelemiseksi - Google Patents

Jälkitäytettävä säiliö siveltävän massan, erityisesti liimamassan annostelemiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI104400B
FI104400B FI964270A FI964270A FI104400B FI 104400 B FI104400 B FI 104400B FI 964270 A FI964270 A FI 964270A FI 964270 A FI964270 A FI 964270A FI 104400 B FI104400 B FI 104400B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
inner sleeve
sleeve
container
screw spindle
mass
Prior art date
Application number
FI964270A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI964270A (fi
FI964270A0 (fi
Inventor
Joachim Franken
Marie-Claude Bossert
Johannes Hubertus Joze Kelders
Swieten Roy Edwin Van
Original Assignee
Henkel Kgaa
Henkel Raycap Produktie Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Henkel Kgaa, Henkel Raycap Produktie Bv filed Critical Henkel Kgaa
Publication of FI964270A publication Critical patent/FI964270A/fi
Publication of FI964270A0 publication Critical patent/FI964270A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI104400B publication Critical patent/FI104400B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A45HAND OR TRAVELLING ARTICLES
    • A45DHAIRDRESSING OR SHAVING EQUIPMENT; EQUIPMENT FOR COSMETICS OR COSMETIC TREATMENTS, e.g. FOR MANICURING OR PEDICURING
    • A45D40/00Casings or accessories specially adapted for storing or handling solid or pasty toiletry or cosmetic substances, e.g. shaving soaps or lipsticks
    • A45D40/02Casings wherein movement of the lipstick or like solid is a sliding movement
    • A45D40/04Casings wherein movement of the lipstick or like solid is a sliding movement effected by a screw
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A45HAND OR TRAVELLING ARTICLES
    • A45DHAIRDRESSING OR SHAVING EQUIPMENT; EQUIPMENT FOR COSMETICS OR COSMETIC TREATMENTS, e.g. FOR MANICURING OR PEDICURING
    • A45D40/00Casings or accessories specially adapted for storing or handling solid or pasty toiletry or cosmetic substances, e.g. shaving soaps or lipsticks
    • A45D40/16Refill sticks; Moulding devices for producing sticks

Description

104400 Jälkitäytettävä säiliö siveltävän massan, erityisesti liimamassan annostelemiseksi
Keksinnön kohteena on säiliö siveltävän massan, erityisesti liima-5 massan annostelemiseksi, varustettuna siveltävää massaa sisältävällä, uiko- I
hylsyyn poistettavana sijoitetulla ja vähintään toisesta päästään avoimella sisä-hylsyllä, jossa on ruuvikaran läpäisemä mäntä ja lukitusväline sen lukitsemiseksi ulkohylsyyn. Ruuvikara sekä mäntä muodostavat yhdessätoimivat välineet siveltävän massan annostelemiseksi. Kiertämällä männän sisäkierteeseen kyt-10 keytyvää ruuvikaraa ulkohylsyn ulkopuolelle sovitetun käyttöelementin, erityisesti käsinohjattavan pyälletyn mutterin avulla, on säiliössä oleva siveltävä massa liikutettavissa pituusakselin suunnassa, jolloin ulkohylsyn ja sisähylsyn suhteellisen asema pysyy toistensa suhteen kiinteänä.
Jälkitäytettävä säiliö tunnetaan liimapuikkojen jälkitäyttöpatruunana 15 DE-hakemusjulkaisussa 41 165811. Uudelleen käytettävä ulkohylsy sisältää ruuvikaran, joka myöskin pyörii kierrettäessä säiliön suljetussa päässä olevaa pyällettyä mutteria. Vaihto-osa, siis sisähylsy, sisältää sisäkierteellä varustetun männän, johon ruuvikara kytkeytyy liikuttaakseen mäntää putkenmuotoisen säiliön avoimeen, pyällettyä mutteria vastapäätä olevaan suuntaan ja puristaak-20 seen siten liimamassaa avoimesta päästä ulos.
Tunnettu säiliö on suunniteltu paperin liimausta varten olevan liima-puikon jälkitäyttösäiliöksi. Säiliön uudelleen täyttämiseksi menetellään seuraavasti. Pyällettyä mutteria pyöritetään, kunnes se ei enää työnny männän sisäkierteeseen. Tyhjentynyt sisähylsy vedetään sitten yhdessä männän kanssa ul-25 kohylsystä ulos. Sen jälkeen työnnetään uusi liimamassalla täytetty sisähylsy, jossa on keskisen kierrereiän sisältävä mäntä, niin pitkälle ulkohylsyn avoimeen päähän, kunnes ulkohylsyyn kiinteästi liitetyn ruuvikaran yläpää törmää männän sisäkierteeseen. Pyörittämällä pyällettyä mutteria ruuvataan ruuvikara männän sisäkierteeseen sekä liimamassaan. Tällöin sisähylsy liikkuu edelleen ulko-30 hylsyyn, kunnes saavutetaan päätyasema. Siinä lukittuvat ulkohylsyn sisäseinään tehdyt pistemäiset kohoumat sisähylsyn ulkoseinässä oleviin vastaaviin pistemäisiin syvennyksiin. Tämä pistelukitus kiinnittää sisähylsyn ulkohylsyn sisäpuolelle siten, että sisähylsy ei voi liikkua pituussuunnassa eikä se myöskään voi pyöriä ulkohylsyn suhteen. Liimamassan ulossaamiseksi kierretään pyället-35 tyä mutteria sitten vastakkaiseen suuntaan männän liikuttamiseksi sisähylsyn _ avointa päätä kohden, ja jolloin liimamassa puristuu ulos.
104400 2
Tunnetun säiliön haittapuolena on aikaa vievä ruuvausliikuttelu uutta jälkitäyttöpatruunaa sisään asetettaessa. Siksi käyttäjä ei useinkaan ole valmis varustamaan tyhjentynyttä säiliötä uudella jälkitäyttöpatruunalla, vaan heittää säiliön kokonaisena pois ja käyttää uutta täydellistä säiliötä. Tunnetulla säiliöllä 5 ei siksi useinkaan saavuteta tavoiteltua jätteen vähentämistarkoitusta.
Keksinnön tavoitteena on huomattavasti helpottaa alussamainitun tapaisen säiliön sisähylsyn vaihtamista.
Tämä tavoite saavutetaan keksinnön mukaan siten, että ruuvikara on kiinnitetty männän läpäisevässä asemassa kiertyvänä sisähylsyyn, ja että siinä 10 on sisähylsystä ulostyöntyvä liitososa, joka on irrotettavana, mutta kiertymättö-mänä kytkettävissä ohjausvälineen vastaavaan liitososaan.
Vastakohtana mainitulle tekniikan tasolle ei ruuvikara siis ole ulko-hylsyn osa, vaan sisähylsyn osa ja siten vaihdettava osa. Vaihdettaessa tyhjentynyt sisähylsy uuteen siveltävällä massalla täytettyyn sisähylsyyn ei siksi tarvita 15 mitään ruuvausliikuttelua. Tällöin riittää, että tyhjentyneen sisähylsyn poistamisen jälkeen uusi sisähylsy yksinkertaisesti työnnetään ulkohylsyyn, kunnes ul-kohylsyn ja sisähylsyn liitososat ovat liittyneet toisiinsa.
Tämä hyvin nopea ja yksinkertainen sisähylsyn vaihto johtaa olennaisesti vähentyneeseen jätemäärään, vaikka vaihdettava ja siten vain kerran 20 käytettävä osa sisältää enemmän materiaalia kuin tekniikan tason tapauksessa.
Sillä sisähylsyn vaihdon yksinkertaistuessa ei käyttäjä enää heitä koko säiliötä uiko- ja sisähylsyineen yhtenä kokonaisuutena pois.
Jätemäärän vähentämiseksi on edullista, että sisähylsyn seinä on ohut. Siksi ehdotetaan, että sisähylsyn seinänpaksuus on 0,1 -1 mm, erityisesti 25 0,3 - 0,8 mm. Sisähylsyn seinän pienemmästä paksuudesta on lisäksi se etu, että sisähylsyn sisäpuolelle jäävä siveltävällä massalla täytettävä tila on erityisen suuri.
Sisähylsyn ulkohylsyn kanssa muodostama irrotettava kiertymätön liitos voidaan toteuttaa eri tavoin. Keksinnön eräässä edullisessa toteutusmuo-30 dossa työntyy sisähylsyyn sijoitettu liitososa sisähylsystä ulos ja sen poikkileik-kauspinta muuttuu sisähylsyn pituussuunnassa. Tällainen toteutusmuoto on jäljempänä kuvioihin 3-5 viitaten esitetyllä keksinnön toisella suoritusmuodolla.
*
Keksinnön toisessa edullisessa toteutusmuodossa ovat kiinnitysväli-neet rakennetut vähintään yhdeksi avoimesta sivusta poispäin suunnatuiksi ja 35 joustaen taipuisiksi huuliksi. Sisähylsyyn sijoitettu huuli, jota voidaan kutsua myöskin laataksi, liittää sisähylsyn ulkohylsyyn irrotettavana, mutta kiertymättö- 104400 3 mänä. Tämäntyyppinen suoritusmuoto selitetään lähemmin jäljempänä kuvioiden 10 ja 11 mukaisessa esimerkissä. Mikäli on olemassa useampi tämäntyyp-v pinen huuli, jotka työntyvät sisähylsystä ulos, voivat nämä huulet toimia sisä- hylsyn seisontajalkoina siten, että sisähylsyn täyttö siveltävällä massalla val-5 mistajan taholla helpottuu.
Keksinnön toisessa edullisessa suoritusmuodossa on männässä sisäosa, jossa on ruuvikaraa varten sisäkierre ja sen suhteen sisähylsyn pituusakselin suunnassa liikutettava renkaanmuotoinen, sisäosan ympäri sovitettu ulko-osa. Lisäksi siinä on välineet, joilla rajoitetaan ulko-osan pitkittäistä liikku-10 mistä ulko-osan ulkoseinää ja sisähylsyn sisäseinää pitkin sen avoimen pään alueella. Kun lähes kaikki siveltävä massa on käytetty, törmää männässä oleva ulko-osa sisähylsyn sisäseinässä olevaan rajoittimeen. Kierrettäessä ruuvikaraa edelleen puristuu männän sisäosa ulko-osan reunan yli ja samalla puristuu sisähylsystä myöskin loput siveltävästä massasta ulos. Vastaava suoritusmuotoesi-15 merkki selitetään lähemmin jäljempänä viitaten kuvioihin 7-9.
Edelleen ehdotetaan, että sisähylsyn liitososat ja ohjauselementti rakennetaan toistensa suhteen aksiaalisesti liikutettaviksi, mutta toistensa kanssa kiertymättömäksi liitokseksi. Toinen liitososa voi olla esim. nelikulmakara ja toinen liitososa voi olla aukko, jolla on vastaava neliömäinen poikkipinta.
20 Lopuksi ehdotetaan vielä sisähylsyyn vaikuttavaa pituussuunnassa liikutettavaa työnnintä, jota ohjauselementti ohjaa ulos. Työnnin helpottaa käy- _ tetyn sisähylsyn poistamista. Tätä varten painetaan työntimen ulospäin osoittavaan osaan, jolloin sisähylsy irtoaa ulkohylsystä ja liikkuu ulkohylsyn avointa päätä kohden. Keksinnön vastaava suoritusmuoto selitetään lähemmin jäljem-25 pänä viitaten kuvioihin 10-12.
Keksinnön suoritusmuotoesimerkkejä esitetään lähemmin seuraa- _ vassa viitaten piirustuksiin. Kussakin kuviossa on vastaavat osat merkityt vastaavin viitenumeroin, ja joissa kuvio 1 esittää osittain leikattuna ja perspektiivisesti nähtynä säiliön t ; 30 ensimmäistä suoritusmuotoa, t kuvio 2 esittää osittain leikattua ja perspektiivisesti nähtyä osakuvaa kuvion ,1 nuolen II suunnassa, kuvio 3 esittää osittain leikattuna ja perspektiivisesti nähtynä säiliön toista suoritusmuotoa, 35 kuvio 4 esittää perspektiivisesti nähtynä kuvion 3 mukaisen säiliön ul- kohylsyä ja sisähylsyä ennen yhteenliittämistä, 104400 4 kuvio 5 esittää osittain leikattua osakuvaa kuvion 3 nuolen V suunnassa, kuvio 6 esittää osittain leikattuna kolmatta suoritusmuotoa, kuvio 7 esittää leikkausta kuvion 6 linjaa VII-VII pitkin, 5 kuvio 8 esittää osakuvana kuvion 7 mäntää sen saavuttaessa en simmäisen päätyaseman, kuvio 9 esittää kuviota 8 vastaten mäntää sen saavuttaessa toisen päätyaseman, kuviot 10 ja 11 esittävät neljättä suoritusmuotoesimerkkiä olennai-10 sesti pitkittäisleikattuna ennen kokoonpanoa ja sen jälkeen, kuvio 12 esittää osittain leikattua ja perspektiivisesti nähtyä osakuvaa kuvion 11 nuolen XII suunnassa.
Piirustuksessa kokonaisuudessaan viitteellä 1 merkittyyn säiliöön kuuluu sivulta 2 avoin sisähylsy 3, jossa on siveltävää massaa 4, erityisesti lii-15 mamassaa ja ulkohylsy 5, joka ympäröi sisähylsyä 3 ainakin osittain.
Ulkohylsyn 5 sisässä oleva sisähylsy 3 kiinnittyy siihen sovitettujen kiinnitysvälineiden 6 avulla, jotka säiliön 1 ollessa kootussa tilassa ovat toimiyh-teydessä ulkohylsyn 5 kiinnitysvälineiden 7 kanssa, ulkohylsyyn 5. Kuvioiden 1 ja 2 mukaisessa suoritusmuotoesimerkissä muodostuvat kiinnitysvälineet 6 si-20 sähylsyn seinän 8 alareunassa olevista avaimenreiän muotoisista koverruksista 9 ja kiinnitysvälineet 7 ulkohylsyn 5 sisäseinässä olevista tapeista 10. Tapit 10 muodostavat yhdessä koverrusten 9 kanssa irrotettavan, lukittuvan pikaliitoksen, kun sisähylsy 3 on täysin työnnetty ulkohylsyyn 5.
Sisähylsyyn 3 on sijoitettu akselin suuntaiset liikutettavat välineet 11 25 massan 4 annosteltavaa annostelemista varten. Nämä välineet 11 on rakennettu sisähylsyyn 3 tiiviisti sovitetuksi, sisähylsyn 3 sisäseinää pitkin akselin suunnassa liukuen liikutettavaksi männäksi 12, jonka keskellä on ruuvikierteellä varustettu läpikulkeva aukko 13.
Jälkitäyttösäiliönä olevassa sisähylsyssä 3 on edelleen välineeseen ! . 30 11 liitetty käyttöväline 14, joka tässä esitetyissä esimerkeissä on rakennettu ruu- ( vikaraksi 15, joka on laakeroitu sisähylsyn 3 pohjaan 16 pituusakselinsa ympäri j pyöriväksi. Käyttövälineessä 14 tai ruuvikarassa 15 on pohjasta 16 ulostuleva ja sisähylsyn 3 ulkosivulta käsin tavoitettavissa oleva liitososa 17. Liitososan 17 kehällä kulkee yhdensuuntaisesti ruuvikaran 15 pituusakselin suhteen vähintään 35 yksi kulmareuna. Kuvioiden 1 ja 2 mukaisessa esimerkissä on liitososa 17 rakennettu sauvanmuotoiseksi nelikulmioksi.
104400 5
Ulkohylsyyn 5 kuuluu kuori 18, joka ympäröi sisähylsyä 3. Ulkohylsyn 5 pohjassa 19 olevaan koaksiaalisesti ruuvikaran 15 suhteen rakennettuun aukkoon on pyöritettävänä sijoitettu sisähylsyn 3 liitososan 17 kanssa tai ruuvikaran 15 kanssa toimiyhteydessä oleva ohjausväline 21. Ohjausväline 21 on raken- 5 nettu käsikäyttöiseksi pyälletyksi mutteriksi 20. Kuoren 18 seinän paksuus on valittu siten, että sillä on selvästi suurempi jäykkyys kuin jälkitäyttösäiliönä olevan sisähylsyn 3 seinällä 8. Kuori 18 voi siten ottaa vastaan säiliöön 1 kohdistuvat ohjausvoimat.
Käsikäyttöisessä pyälletyssä mutterissa 20 on sen ulkohylsyn 5 ja si-10 sähylsyn 3 puoleisen sivun keskellä koholla oleva, ruuvikaran 15 suhteen koak-siaalinen liitososa, joka on varustettu koverruksella 22, joka on rakennettu täydentämään sisähylsyn 3 liitososaa 17 tai ruuvikaraa 15. Pyälletyn mutterin 20 liitososa on johdettu ulkohylsyn 5 pohjassa 19 olevan aukon läpi ja kytkeytyy hylsyn sisäpuolisesti pohjan 19 taakse siten, että käsin ohjattava pyälletty mutte-15 ri 20 kiinnittyy pyöritettävänä pohjaan 19. Ulkohylsyyn 5 työnnetyssä sisähylsys-sä 3 kytkeytyy ruuvikaran 15 liitososa 17 pyälletyn mutterin 20 liitososan kover-rukseen 22 tai aukkoon siten, että ruuvikara 15 kytkeytyy tai on kytkettävissä pyällettyyn mutteriin 20. Vastaavalla, liitososan 17 luistamisen koverruksessa 22, pyälletyn mutterin 20 pyöriessä, estävällä koverruksen 22 ja liitososan 17 20 geometrisellä rakenteella saadaan taatuksi se, että pyöritettäessä pyällettyä mutteria 20 ruuvikara 15 pyörii, ja että mäntä 12 liikkuu tällöin sisähylsyn 3 avointa sivua 2 kohden. Sisähylsy 3 on kiinnitetty ulkohylsyyn kiinnitysvälineiden 6 ja 7 avulla ja siten, että käytettäessä pyällettyä mutteria 20 niillä ei ole mitään suhteellisia liikkeitä toistensa suhteen. Ainoastaan mäntä 12 liikkuu suhteelli- 25 sesti hylsyjen 3 ja 5 suhteen. Pyälletyn mutterin 20 pyörimissuunnasta riippuen liikkuu mäntä sisähylsyssä 3 ylös- tai alaspäin. Siveltävä massa 4 liikkuu männän mukana ja tulee pyällettyä mutteria 20 vastaavasti ohjattaessa annostettuna säiliöstä ulos.
Siveltävän massan kuivumiselta suojaamiseksi voidaan sulkuhylsyn 30 päälle asettaa suikuhattu 23. Sulkuhatun 23 sisäpuolella on sulkuhatun seinään rakennettu kiinnitysväline 24 (katso kuviot 7 ja 11), jotka sulkuhattua ulkohylsyn 5 päälle työnnettäessä muodostavat lukituksen vastaavien täydentäviksi rakennettujen ulkohylsyn 5 kiinnitysvälineiden kanssa.
Seuraavassa selitetään keksinnön mukaisen säiliön ensimmäisen 35 suoritusmuodon käyttöä. Käyttäjälle toimitetussa säiliössä 5 on normaalisti siveltävällä massalla 4 täytetty sisähylsy 3. Sulkuhatun 23 poistamisen jälkeen 104400 6 voidaan siveltävää massaa 4 ottaa ulos siten, että käyttäjä kiertää pyällettyä mutteria 20 säiliön 1 suhteen, jolloin mäntä 12 puristaa siveltävää massaa säiliöstä 1 ulos siten, että siveltävää massaa 4, esimerkinomaisesti liimamassaa, huulivoidetta tai vastaavaa voidaan sivellä käsiteltävälle pinnalle.
5 Kun siveltävä massa 4 on käytetty ja sisähylsy on siis tyhjentynyt, voidaan sisähylsy 3 ottaa yksinkertaisesti säiliöstä 1 tai ulkohylsystä 5 pois vetämällä se ulos. Tappien 10 ja avaimenreiänmuotoisten koverrusten 9 välinen lukitusliitos on säädetty siten, että sisähylsy 3 voidaan poistaa suhteellisen yksinkertaisesti ulkohylsystä 5. Vaihdettavaan osaan kuuluu sisähylsy 3, mäntä 10 12, ruuvikara 15 ja liitososa 17. Kun sisähylsy 3 on siihen kuuluvine osineen poistettu, voidaan säiliöön 1 tai ulkohylsyyn 5 työntää jälkitäyttösäiliö uutena si-sähylsynä, lukita ja käyttää täten säiliötä 1 uudelleen.
Sisähylsyn 3 suhteellisen yksinkertainen vaihto, joka kestää vain muutaman hetken, helpottaa säiliön 1 käyttöä, johon kuuluu sisähylsyt 3 jälki-15 täyttösäiliöinä. Ulkohylsyn 5 ja käsin ohjattavan pyälletyn mutterin 20 muodostaman säiliön 1 useampikertainen käyttö vähentää raaka-aineen käyttöä ja siitä syntyvää jätemäärää. Jotta vaihto-osan materiaalia voidaan edelleen vähentää, rakennetaan jälkitäyttösäiliönä oleva sisähylsy hyvin ohutseinäiseksi. Sen sei-nänvahvuus on 0,1 -1 mm, ensisijassa 0,3 - 0,8 mm. Myöskin ruuvikara 15 voi-20 daan rakentaa suhteellisen ohueksi, jolloin jälkitäyttösäiliöön 3 käytetty materi-aalimäärä on suhteellisen pieni.
Lisäksi on sisähylsyn 3 seinän 8 ja ruuvikaran 15 pienemmistä mitoista se lisäetu, että sisähylsyn 3 ja ulkohylsyn 5 sisäpuolelle jäävä siveltävän massan jälkitäyttöä varten oleva hyötytila on suhteellisen suuri.
25 Koska käyttäjä on yksinkertaisemman jälkitäytön johdosta, verrattuna selityksen johdanto-osassa selitettyyn jälkitäyttöjärjestelmään, helpommin taipuvainen käyttämään säiliötä 1 useampaan kertaan, vähenee materiaalinkäyttö kokonaisuudessaan verrattuna tunnettuun jälkitäyttöjärjestelmään, vaikka keksinnön mukaisessa jälkitäyttöjärjestelmässä myöskin ruuvikara vaihdetaan.
! · : 30 Kuvioiden 3 - 5 mukaisen säiliön toisessa suoritusmuodossa ovat si- sähylsyn 3 kiinnitysvälineet 6 ja liitäntäosa 17 rakennetut yhdeksi yksiköksi, siis | kootut yhdeksi elementiksi. Liitäntäosalla 17 ei ole vakiopoikkileikkausmuotoa I ruuvikaran 15 pituusakselin suunnassa, vaan siinä on ohennettu osa 26 ja sii hen liittyvä nuppi 27. Koverruksella 22 on liitäntäosan 17 tätä muotoa täydentä-35 vä toteutusmuoto. Koverruksessa 22 on aukon 28 läheisyydessä takaa leikatun tapainen ohennus, joka kytkeytyy liitäntäosan 17 alueelle 26. Toisiaan kohden 104400 7 olevat, elastisesti liikutettavat huulet 30 muodostavat tämän ohennuksen pyäl-lettyä mutteria 20 vasten olevassa liitäntäosassa.
Sisähylsy 3 kiinnittyy tässä suoritusmuotoesimerkissä sisähylsyyn 5 siten, että sisähylsyä 3 työnnetään ulkohylsyn 5 kuoreen 18, kunnes liitäntäosa 5 17 napsahtaa lukittuen pyälletyn mutterin 20 liitäntäosan koverrukseen 22 kiinni.
Sisähylsy 3 kiinnittyy siis ulkohylsyyn 5 siten, että elastisesti liikkuvat huulet 30 hakautuvat liitäntäosan 17 nupin 27 taakse.
Jotta sisähylsy 3 saadaan lukituksi ulkohylsyyn 5 pyörimisen estämiseksi, on sisähylsy 3 varustettu usealla pitkittäisrivalla 29, jotka ovat toimiyhtey-10 dessä ulkohylsyn 5 sisäsivulle sovitettujen nokkien tai listojen kanssa (jätetty tässä esittämättä). Nämä kuvion 4 esittämät elementit ovat olemassa myöskin kuvioiden 1 ja 2 mukaisessa suoritusmuotoesimerkissä. Kuvio 4 esittää edelleen sulkuhatulla 23a varustettua sisähylsyä 3. Tällaista sisähylsyn 3 ja sulkuhatun 23a muodostamaa yksikköä voidaan ongelmitta käyttää jälkitäyttöyksikkönä ja 15 erillään pyälletyllä mutterilla 20 varustetun ulkohylsyn 5 suhteen.
Kuviosta 4 havaitaan edelleen myös se, että sisäsäiliön 3 seinä 8 ulottuu pohjasta 16 ylöskohoavan liitäntäosan 17 yläpuolelle siten, että sisähylsy 3 voidaan asettaa pystysuoraan asentoon hyvin stabiiliin tilaan. Täten valmistuksen aikana helpottuu huomattavasti sisähylsyn 3 täyttö sivellettävällä mas-20 salia 4.
Kuviot 6 - 9 esittävät säiliön 1 kolmatta suoritusmuotoa, jossa ulko-hylsyllä 5 on osittain leikattu seinä 18. Täten syntyneestä aukosta 31 on sisähylsyn 3 täyttömäärä havaittavissa, mikäli sisähylsy 3 on läpinäkyvää muovia.
Ulkohylsy 5 eroaa lisäksi siten edellä selitetyistä suoritusmuodoista, 25 että se on kahdelta sivulta avonainen.
Ulostuloaukon 32 mitat ovat nimittäin pienemmät kuin sisäsäiliön 3 sisähalkaisija, jolloin sisähylsyn 3 ulkohylsyyn 5 vientiä varten on syöttöaukko 33, joka sijaitsee tuloaukkoa 32 vastapäätä olevalla sivulla. Ohjausväline 21 tai pyälletty mutteri on tässä suoritusmuotoesimerkissä sijoitettu irrotettavana ulko-. 30 hylsyyn 5. Sisähylsyn 3 ja ulkohylsyn 5 kiinnitysvälineet 6 ja pitimet 7 ovat ra kennetut paksunnoksiksi ja uriksi tai toistensa lomaan kytkeytyviksi rivoiksi.
„ Sisähylsy 3 työnnetään alhaalta käsin ulkohylsyyn 5, kunnes kiinni-tysvälineet 6 ja pitimet 7 lukkiutuvat pikaliitoksen muodossa. Lopuksi pyälletty mutteri 20 tai ohjausväline 21, jossa on liitäntäosan 17 kanssa toimiyhteydessä 35 oleva koverrus 22, työnnetään liitäntäosan 17 päälle, jotta säiliö 1 tulee toimintakuntoiseksi.
104400 8
Sisähylsyn 3 poistamiseksi ulkohylsystä 5 vedetään pyälletty mutteri 20 liitäntäosasta 17 pois ja kiinnitysvälineiden 6 sekä pidinten 7 pikaliitos avataan puristamalla ulkohylsyn 5 seinää 18 kevyesti yhteen yhdensuuntaisessa suunnassa kiinnitysvälineiden suhteen, jolloin sisähylsy 3 voidaan poistaa ulko-5 hylsystä 5.
Kuvioiden 6 - 9 esittämässä esimerkissä on mäntä 12 rakennettu kahdesta toisistaan irrotettavasta, samankeskisesti toistensa suhteen sovitetusta osasta 34 ja 35. Sisäosassa 34 on aukko 13, jossa on sisäkierre ja se on kiinnitetty lähtöasemassaan ulko-osan 35 erään sisääntyöntyvän reunan 36 10 taakse.
Kummankin osan 34 ja 35 ollessa toistensa suhteen tässä suhteellisessa asemassa liikkuu mäntä 12 kuvion 8 esittämään päätyasemaan. Sisä-hylsyssä 3 on sen avoimen pään 2 läheisyydessä välineet 37, jotka rajoittavat männän 12 siirtymistä kuvion 8 esittämän aseman yli. Välineet 37 on rakennettu 15 sisähylsyn 3 ylemmässä ulkoreunassa olevan, ympärikiertävän paksunnoksen muotoon. Kun siveltävää massaa 4 on kulutettu kuviosta 8 havaittavaan jään-nösmäärään saakka, törmää männän 12 ulko-osan 35 reuna 38 sisähylsyn 3 rajoitusvälineeseen 37.
Mikäli pyällettyä mutteria 20 ja siten ruuvikaraa 15 ohjataan edelleen, 20 niin tällöin männän 12 sisäosa 34 puristuu ulko-osan 35 reunan 36 yli siten, että myöskin loppu jäännösmäärä siveltävästä massasta 4 puristuu männästä 12 ulos. Ulko-osan 35 yläosa on varustettu sisäänpäin työntyvän paksunnoksen muodossa olevilla välineillä 39, jotka rajoittavat sisäosan 34 liikettä. Sisäosa 34 on varustettu koverruksella 40 tai reunanpuolella ympärikiertävästä uralla, joka 25 on toimiyhteydessä tämän reunan kanssa. Kun sisäosa 34 on saavuttanut kuvion 9 esittämän päätyasemansa, muodostavat männän 12 sisäosa 34 ja ulko-osa 35 tasaisen pinnan siten, että mäntä 12 on täysin tyhjentynyt siveltävästä massasta 4.
. Esitetyt välineet 37 männän 12 liikkeen rajoittamiseksi voivat luonnol- 30 lisestikin olla myös keksinnön kohteen ensimmäisessä ja toisessa suoritusmuo-j \ dossa. Tässä tapauksessa johtaa ruuvikaran 15 edelleenkäyttö - niin pian kuin mäntä pn saavuttanut kuvion 9 esittämän päätyaseman - siihen, että sisähylsy 3 ; puristuu ulkohylsystä 5 ulos ulkohylsyn 5 ja pyälletyn mutterin 20 kanssa vallit sevan lukitsevan liitännän auetessa. Vastaava vaikutus on myöskin osista 34 ja 35 35 kootun männän 12 rajoitusvälineellä 39, mikäli ne ovat ensimmäisen tai toi sen suoritusmuodon mukaisessa säiliössä.
104400 9 Tähän saakka esitetyissä esimerkeissä on joka kerta esitetty käyttö-välineiden 14 ulostyöntyvä liitäntäosa 17 ja ohjausvälineen 20 vastaanottava koverrus 22. Käyttövälineen 14 liitäntäosa 17 voi luonnollisestikin olla varustettu , koverruksella, se voi siis toimia vastaanottavana osana, kun taas ohjausvälineen 5 21 tai pyälletyn mutterin 20 yläsivulle on rakennettu sitä vastaten muotoiltu liitäntäosa, joka kytkeytyy sisähylsyn 3 liitäntäosaan 17 muotoonsulkeutuvasti.
Tämäntyyppinen suoritusmuoto esitetään kuvioissa 10-12 neljäntenä suoritusmuotoesimerkkinä. Siinä pyälletyn mutterin 20 ulostyöntyvä liitäntäosa 41 kytkeytyy muotoonsulkeutuvasti ruuvikaran 15 liitäntäosaan 17.
10 Kuvioiden 10-12 mukaisessa suoritusmuodossa on pyälletyn mutte rin 20 liitäntäosalla 41 tähdenmuotoinen poikkileikkaus, jossa on joukko ripoja 56, ja jolloin myös liitäntäosassa 17 on tähdenmuotoinen koverrus. Tässä neljännessä suoritusmuodossa on kiinnitysvälineinä 6 muutamat sisähylsyn 3 ala-sivulle sovitetut taipuisat huulet 42. Huulet 42 ovat jaetut tasaisesti sisähylsyn 3 15 alareunan kehälle, jonka yli ne hienoisesti ulottuvat. Siten on mahdollista, että sisähylsy 3, täytettäessä sitä siveltävällä massalla 4, voi seistä pystysuuntaan suunnattuna huulten 42 varassa. Huulissa 42 on kohouma 45, jotka sisähylsyn 3 ollessa vietynä ulkohylsyyn tarttuvat muotoonsulkeutuen ja pikalukittuen ulko-hylsyn 5 sisäseinän ala-alueen sisäpuolelle rakennettuun ympäri kiertävään lis-20 taan 44.
Liitäntäosan 41 avulla ja pohjassaan 19 olevan reiän kautta pyället-tyyn mutteriin 20 liitetyssä ulkohylsyssä 5 on edelleen pituussuunnassa liikutettava, pyälletyn mutterin 20 aukossa 50 ohjattu puristuselementti 43. Puris-tuselementti käsittää painonupin 46, joukon painonupin 46 kehän suuntaisiksi 25 sovitettuja elastisia varsia 47 ja työnninelementin 49. Painonuppi 46 ja varret 47 ovat sijoitetut pituusakselin suunnassa siirrettävinä pyälletyn mutterin sisätilaan 57. Työnninelementti 49 kulkee pyälletyssä mutterissa 20 olevan aukon 50 läpi ja ulostyöntyvän liitäntäosan 41 läpi.
Ruuvikaran 15 alapäässä on liitosvälineen 17 liitososan 41 sisältä-.. 30 vään tilaan liittyneenä työnninelementin 49 sisältävä tila 51. Tilan 51 päässä on ’ rengasmaisesti kulkeva vasteolake 53, jota vasten - kuten kuvioista 10 ja 11 on havaittavissa - työnninelementin 49 päätypinta 52 törmää.
Vietäessä sisähylsy 3 ulkohylsyn 5 sisään joutuu vasteolake 53 kosketukseen työnninelementin päätypinnan 52 kanssa siten, että kun sisähylsy 3 35 on täysin työnnetty ulkohylsyssä 5 olevaan päätyasemaansa, siirtyy puristuselementti 43 kuvion 11 esittämään lähtöasemaan. Juuri ennen kuin sisä- 104400 10 hylsyn 3 huulet 42 kytkeytyvät ulkohylsyn 5 listan 44 taakse, törmäävät puris-tuselementin 43 varret 47 pyälletyn mutterin 20 sisätilan 57 sisäsivulle rakennettuun ympärikiertävään listaan 48. Sisähylsy 3 liikkuu niin kauaksi ulkohylsys-sä 5, kunnes laatan 42 kulloinenkin ulkonema 45 kytkeytyy listan tai paksunnok-5 sen 44 taakse ja jolloin listan 48 päällä lepäävät puristuselementin 43 varret 47 hieman taipuvat, mikä aikaansaa työnninelementin 49 vastepinnan 52 kautta puristusvoiman ruuvikaran 15 vasteolakkeelle 53. Sisähylsy 3 on siten esijännityksellä kiinnitetty ulkohylsyyn 5, jolloin säiliön 1 ravistusliikkeissä eivät valmistuse-pätarkkuuksista johtuvat mahdolliset sisähylsyn 3 ja ulkohylsyn 5 väliset suhteel-10 liset liikkeet ole mahdollisia.
Jotta tämän esijännityksen edellytysten vallitessa saadaan taatuksi käsinohjattavan pyälletyn mutterin 20 moitteeton pyörimisliike kuoren 18 tai ulkohylsyn 5 suhteen, on pyälletyn mutterin 20 ja ulkohylsyn 5 pohjan 19 välissä laakeri- tai liukurengas 54. Tämä on lukittu säteittäissuunnassa kuoren 18 poh-15 jasta kohoavan renkaanmuotoisen paksunnoksen 55 avulla.
Kun sisähylsyssä 3 oleva siveltävä massa 4 on kulutettu loppuun, sijaitsee mäntä 12 sisähylsyn 3 avoimen sivun 2 yläreunassa. Mikäli painonuppiin 46 aiheutetaan puristusvoima sen ollessa tässä asemassa, painuu sisähylsyn 3 pohjaan 16 laakeroitu ruuvikara 15 tällöin avoimen sivun suuntaan, jolloin huulet 20 42 aukeavat lukitusliitoksestaan ja sisähylsy ponnahtaa kevyesti ulkohylsystä 5 esiin. Siihen on nyt helppo tarttua ja ottaa se ulkohylsystä ulos. Sen jälkeen ul-kohylsy on jälleen täytettävissä viemällä sinne uusi sisähylsy 3.
Kaikissa esitetyissä suoritusmuodoissa on sisähylsyssä seinä 8, joka kulkee siveltävän massan koko pitkittäispituudella. Mutta mahdollista on myös 25 se, että sisähylsyssä 3 on ainoastaan pohja 16 ja siihen liittyvät, lyhyehköt tai matalahkot seinät, jolloin tämäntyyppisen sisähylsyn korkeuden tai syvyyden ei tarvitse olla suurempi kuin siinä oleva mäntä 12, jotta ulkohylsyn 5 pituudella kulkevalle, siveltävää massaa olevalle muotokappaleelle tarjoutuu riittävä ankku- I rointi ja tuki sen liikkuessa eteen- ja taaksepäin säiliön 1 sisässä.
* * « ! Ψ

Claims (7)

104400 11
1. Säiliö (1) siveltävän massan (4), erityisesti liimamassan annoste-lemiseksi, varustettuna siveltävää massaa (4) sisältävällä, ulkohylsyyn (5) pois- 5 tettavana sijoitetulla ja vähintään toisesta päästä (2) avoimella sisähylsyllä (3), jossa on ruuvikaran (15) läpäisemä mäntä (12) ja lukitusväline (6) sen lukitsemiseksi ulkohylsyyn (5), jolloin ruuvikara (15) ja mäntä (12) muodostavat yhdes-sätoimivat välineet (11, 14) siveltävän massan (4) annostelemiseksi, ja jolloin kiertämällä männän (12) sisäkierteeseen (13) kytkeytyvää ruuvikaraa (15) ulko-10 hylsyn (5) ulkopuolelle sovitetun ohjauselementin (21), erityisesti käsinohjatta-van pyälletyn mutterin (20) avulla, on säiliössä (1) oleva siveltävä massa (4) liikutettavissa pituusakselin suunnassa ulkohylsyn (5) ja sisähylsyn (3) suhteellisen aseman pysyessä toistensa suhteen kiinteänä, tunnettu siitä, että ruuvikara (15) on kiinnitetty männän (12) läpäisevässä asemassa kiertyvänä sisä-15 hylsyyn (3), ja että siinä on erityisesti sisähylsystä (3) ulostyöntyvä liitososa (17), joka on irrotettavana, mutta kiertymättömänä kytkettävissä ohjausvälineen (21) vastaavaan liitososaan (20; 30; 22; 41).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että sisähylsyn (3) paksuus on 0,1 -1 mm, erityisesti 0,3 - 0,8 mm.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että sisähylsyyn (3) sijoitettu iiitäntäosa (17) kohoaa sisähylsystä (3) ulos, ja että siinä on sisähylsyn (3) pituussuunnassa muuttuva poikkipinta.
4. Jonkin edellämainitun patenttivaatimuksen mukainen säiliö, tunnettu siitä, että kiinnitysväline (6) on rakennettu vähintään yhdeksi, 25 avoimesta sivusta (6) poissuunnatuksi, joustaen taipuvaksi ja erityisesti sisähylsystä (3) ulostyöntyväksi huuleksi (42).
5. Jonkin edellämainitun patenttivaatimuksen mukainen säiliö, tunnettu siitä, että männässä (12) on sisäosa (34), jossa on ruuvikaraa (15) varten sisäkierre (13) ja sen suhteen sisähylsyn (3) pituusakselin suunnassa lii- .. 30 kutettava renkaanmuotoinen, sisäosan (34) ympärisovitettu ulko-osa (35), ja että siinä on välineet (37, 39), joilla rajoitetaan ulko-osan (35) pitkittäistä liikkumista ulko-osen (35) ulkoseinää ja sisähylsyn (3) sisäseinää pitkin sen avoimen pään alueella.
6. Jonkin edellämainitun patenttivaatimuksen mukainen säiliö, 35 tunnettu siitä, että sisähylsyn (3) liitososat ja ohjauselementti (21) raken- 12 104400 netaan toistensa suhteen aksiaalisesti liikutettaviksi, mutta toistensa kanssa kiertymättömäksi liitokseksi.
7. Jonkin edellämainitun patenttivaatimuksen mukainen säiliö, tunnettu sisähylsyyn (3) vaikuttavasta, pituussuunnassa liikutettavasta 5 työntimestä (43), jota ohjauselementti (21) ohjaa ulos. I « 104400 13
FI964270A 1994-04-27 1996-10-23 Jälkitäytettävä säiliö siveltävän massan, erityisesti liimamassan annostelemiseksi FI104400B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9400680 1994-04-27
NL9400680 1994-04-27
EP9501435 1995-04-18
PCT/EP1995/001435 WO1995028857A1 (de) 1994-04-27 1995-04-18 Nachfüllbarer behälter zur abgabe einer streichfähigen masse, insbesondere klebemasse

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI964270A FI964270A (fi) 1996-10-23
FI964270A0 FI964270A0 (fi) 1996-10-23
FI104400B true FI104400B (fi) 2000-01-31

Family

ID=19864124

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI964270A FI104400B (fi) 1994-04-27 1996-10-23 Jälkitäytettävä säiliö siveltävän massan, erityisesti liimamassan annostelemiseksi

Country Status (25)

Country Link
US (1) US6089774A (fi)
EP (1) EP0757525B1 (fi)
JP (1) JP3452579B2 (fi)
KR (1) KR100339300B1 (fi)
CN (1) CN1099266C (fi)
AT (1) ATE167365T1 (fi)
AU (1) AU680364B2 (fi)
BR (1) BR9507524A (fi)
CZ (1) CZ284032B6 (fi)
DE (1) DE59502600D1 (fi)
DK (1) DK0757525T3 (fi)
ES (1) ES2117422T3 (fi)
FI (1) FI104400B (fi)
GT (1) GT199500022A (fi)
HK (1) HK1010038A1 (fi)
HU (1) HU217156B (fi)
MX (1) MX9605111A (fi)
NO (1) NO315352B1 (fi)
NZ (1) NZ285392A (fi)
PL (1) PL179498B1 (fi)
RU (1) RU2138187C1 (fi)
SK (1) SK136296A3 (fi)
TW (1) TW371643B (fi)
WO (1) WO1995028857A1 (fi)
ZA (1) ZA953412B (fi)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19501213C2 (de) * 1995-01-17 1997-06-12 Henkel Kgaa Vorrichtung zur Aufnahme und Abgabe eines streichfähigen Materials
DE19513239C1 (de) * 1995-04-07 1996-03-07 Henkel Kgaa Dosierstift
AU2001244685A1 (en) * 2000-03-30 2001-10-08 Mitsubishi Pencil Kabushiki Kaisha Solid-inching container
US20040022787A1 (en) 2000-07-03 2004-02-05 Robert Cohen Methods for treating an autoimmune disease using a soluble CTLA4 molecule and a DMARD or NSAID
JP2002086991A (ja) * 2000-09-20 2002-03-26 Mitsubishi Pencil Co Ltd 固形物繰り出し容器
WO2002024547A1 (fr) * 2000-09-20 2002-03-28 Mitsubishi Pencil Kabushiki Kaisha Contenant distributeur de matiere solide
AT5428U1 (de) * 2000-09-20 2002-07-25 Kores Holding Zug Ag Klebestift
ATE295096T1 (de) * 2001-02-12 2005-05-15 Uhu Gmbh & Co Kg Klebstift
FR2833816B1 (fr) * 2001-12-20 2004-01-30 Lir France Sa Distributeur de produit d'hygiene ou cosmetique en baton, typiquement rechargeable
FR2845874B1 (fr) * 2002-10-21 2004-12-17 Techpack Int Emballage distributeur de produit en forme de stick a double paroi
KR20070068971A (ko) * 2005-12-27 2007-07-02 가부시키가이샤 돔보 엔피쓰 고형풀 조출용 용기
US7806614B2 (en) * 2006-08-11 2010-10-05 Hct Limited Multiple foundation stick container
JP5160402B2 (ja) * 2008-12-25 2013-03-13 ヤマト株式会社 カートリッジ交換式繰り出し容器
JP2011083351A (ja) * 2009-10-14 2011-04-28 Kao Corp 繰り出し容器
CA2861944C (en) 2012-01-31 2020-04-14 Unilever Plc Dual-walled dispenser
CN105517810B (zh) * 2013-08-27 2017-08-08 囯誉株式会社 胶棒的容器、胶棒、替换盒
CN103802567A (zh) * 2014-01-13 2014-05-21 江苏兴达文具集团有限公司 一种分体式螺杆固体胶
US10478852B2 (en) 2014-02-26 2019-11-19 3M Innovative Properties Company Device for dispensing a material
DE102015004826A1 (de) * 2015-04-14 2016-10-20 Print2Taste Gmbh Dosierbehälter und Dosiervorrichtung
WO2016166099A1 (de) 2015-04-14 2016-10-20 Print2Taste Gmbh Dosierbehälter und dosiervorrichtung
CN105249659A (zh) * 2015-10-15 2016-01-20 锦奈化妆品(上海)有限公司 一种膏霜瓶
US9630386B1 (en) * 2015-10-16 2017-04-25 Foxlink Image Technology Co., Ltd. Automatic gluing mechanism and automatic gluing machine using the same
CN105435665B (zh) * 2015-12-14 2018-09-04 天津南玻节能玻璃有限公司 一种混胶棒拆卸机构
CN105919268A (zh) * 2016-04-01 2016-09-07 南京谷润生物科技有限公司 一种纳米化妆品容器
IT201600121240A1 (it) * 2016-11-30 2018-05-30 O M Z Officina Mecc Zanotti S P A Procedimento per la realizzazione di contenitori per prodotti cosmetici
FR3061842B1 (fr) 2017-01-16 2019-04-05 L'oreal Dispositif d'application de produit cosmetique, necessaire et reservoir associes
FR3090293B1 (fr) * 2018-12-20 2022-09-09 Oreal Dispositif de conditionnement et d’application de produit cosmétique, kit et procédé d’habillage associés
WO2020249816A2 (de) * 2019-06-13 2020-12-17 Rpc Bramlage Gmbh Vorrichtung zur ausbringung einer masse
EP4031468A4 (en) 2019-09-20 2023-10-11 Verity Packaging, Inc. REUSABLE CONTAINER FOR DISPENSING PRODUCT IN PEN FORM
WO2022178696A1 (zh) * 2021-02-24 2022-09-01 珠海市鼎荣塑胶制品有限公司 具环保功能及可更换唇膏的容器
DE202021103673U1 (de) * 2021-07-08 2021-07-16 Holy Pit Gmbh Nachfüllbarer Körperpflege- oder Kosmetik-Stick
CN217791869U (zh) * 2022-04-21 2022-11-15 洽兴包装工业(中国)有限公司 防锁死的塞杆组合及旋动出料容器

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1236878A (en) * 1916-07-18 1917-08-14 Andrew J Salvas Fountain tooth-brush.
US1907376A (en) * 1931-09-01 1933-05-02 Henry T Weck Fountain brush
US2565346A (en) * 1946-09-24 1951-08-21 Chester H Braselton Cosmetic applicator
US2595635A (en) * 1947-12-26 1952-05-06 Chester H Braselton Cosmetic applicator
US2612990A (en) * 1948-01-07 1952-10-07 Chester H Braselton Cartridge lipstick
FR1118520A (fr) * 1955-01-03 1956-06-07 Revlon France Perfectionnement aux étuis pour bâtons de rouge à lèvres
US3082869A (en) * 1958-06-12 1963-03-26 Bau Robert Gordon Cosmetic stick
FR1283961A (fr) * 1960-12-27 1962-02-09 Boîte pour matières en pâte telles que crèmes de beauté ou autres
FR1289874A (fr) * 1961-05-17 1962-04-06 Dispositif injecteur pour l'application d'un produit semi-pâteux
US3191768A (en) * 1963-04-01 1965-06-29 Hazel E Davis Material handling device
FR2142832B1 (fi) * 1971-06-25 1974-06-21 Aubry Jacques
US4363560A (en) * 1977-10-26 1982-12-14 Gentile Charles J Propel-repel solid stick dispenser
IT1231183B (it) * 1989-03-10 1991-11-23 Cardia Ennio Perfezionamenti al contenitore erogatore per un prodotto fluido viscoso o solidificato a stick, particolarmente per cosmetica
DE9116574U1 (fi) * 1990-11-15 1993-03-18 Henkel Kgaa, 4000 Duesseldorf, De
DE9117141U1 (de) * 1990-11-15 1996-04-18 Henkel Kgaa Nachfüllpatrone für Stifthülse
DE4223871C1 (fi) * 1992-07-20 1993-08-26 Henkel Kgaa, 4000 Duesseldorf, De
FR2703333B1 (fr) * 1993-03-29 1995-06-09 Lir France Sa Emballage distributeur pour produit pateux en forme de batonnet avec une douille externe fixe de decoration du corps .

Also Published As

Publication number Publication date
HK1010038A1 (en) 1999-06-11
CZ311896A3 (en) 1997-02-12
DK0757525T3 (da) 1999-04-06
ATE167365T1 (de) 1998-07-15
EP0757525B1 (de) 1998-06-17
GT199500022A (es) 1996-10-24
US6089774A (en) 2000-07-18
KR970701509A (ko) 1997-04-12
NO964499L (no) 1996-10-23
FI964270A (fi) 1996-10-23
NO964499D0 (no) 1996-10-23
HU217156B (hu) 1999-11-29
PL179498B1 (pl) 2000-09-29
NZ285392A (en) 1997-11-24
CN1144464A (zh) 1997-03-05
CN1099266C (zh) 2003-01-22
ES2117422T3 (es) 1998-08-01
FI964270A0 (fi) 1996-10-23
KR100339300B1 (ko) 2002-10-18
MX9605111A (es) 1997-08-30
AU2446695A (en) 1995-11-16
AU680364B2 (en) 1997-07-24
RU2138187C1 (ru) 1999-09-27
DE59502600D1 (de) 1998-07-23
JP3452579B2 (ja) 2003-09-29
SK136296A3 (en) 1997-05-07
CZ284032B6 (cs) 1998-07-15
TW371643B (en) 1999-10-11
NO315352B1 (no) 2003-08-25
ZA953412B (en) 1995-10-30
BR9507524A (pt) 1997-09-16
HUT74407A (en) 1996-12-30
EP0757525A1 (de) 1997-02-12
PL317888A1 (en) 1997-04-28
HU9602244D0 (en) 1996-10-28
WO1995028857A1 (de) 1995-11-02
JPH09512516A (ja) 1997-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI104400B (fi) Jälkitäytettävä säiliö siveltävän massan, erityisesti liimamassan annostelemiseksi
JP3431938B2 (ja) 化粧具
MXPA96005111A (en) Rechargeable container for the assignment of a massive extensible especially mass adhes
EP0209926B1 (en) Device for supplying a lubricant
EP0349416B1 (fr) Ensemble applicateur destiné au maquillage des cils comportant un pain de mascara et un élément de distribution humidifié
US5842605A (en) Resuable dispenser for paste, lotion and cream-like materials
KR101833957B1 (ko) 화장품 디스펜서
EP3137392A2 (en) Portable refillable cream dispenser
EP1557288A2 (en) Cartridge type liquid feeding container
JP2013512022A (ja) 材料塗布装置を含んでいるキット及びそのキットの使用
CA2842903A1 (en) Portable refillable cream dispenser
US7014079B2 (en) Caulking tube replacement tip
EP0557323B1 (de) Nachfüllpatrone für stifthülse
US20210219786A1 (en) Ice cream scoop or scoop for another food of semisolid consistency
CZ314895A3 (en) Apparatus for fixing a pin or a rod of lubricating material, for instance an adhesive pin
CN108471862B (zh) 材料分配器/敷抹器
US5368206A (en) Dispensing apparatus for pasty substances
DE20021026U1 (de) Fettschmieranlage, Fettbehälter und Windkraftanlage
US4888832A (en) Toilet with manual flush
AT523648B1 (de) Kosmetikprodukt-Bereitstellungsvorrichtung
EP3539410A1 (en) Cosmetic packaging
US1769478A (en) Dispensing device
US20210267418A1 (en) Ice cream scoop or scoop for another food of semisolid consistency
CA2188694C (en) A refillable container for applying a spreadable product, more particularly an adhesive compound
US20080190962A1 (en) Device for dispensing pliant solids