DK3016894T3 - Vippeskåltransportvogn og vippeskålsorteringsanlæg - Google Patents

Vippeskåltransportvogn og vippeskålsorteringsanlæg Download PDF

Info

Publication number
DK3016894T3
DK3016894T3 DK14736674.4T DK14736674T DK3016894T3 DK 3016894 T3 DK3016894 T3 DK 3016894T3 DK 14736674 T DK14736674 T DK 14736674T DK 3016894 T3 DK3016894 T3 DK 3016894T3
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
rocker
bowl
guide
drive
tilt
Prior art date
Application number
DK14736674.4T
Other languages
English (en)
Inventor
Peter Berdelle-Hilge
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Application granted granted Critical
Publication of DK3016894T3 publication Critical patent/DK3016894T3/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G47/00Article or material-handling devices associated with conveyors; Methods employing such devices
    • B65G47/74Feeding, transfer, or discharging devices of particular kinds or types
    • B65G47/94Devices for flexing or tilting travelling structures; Throw-off carriages
    • B65G47/96Devices for tilting links or platform
    • B65G47/962Devices for tilting links or platform tilting about an axis substantially parallel to the conveying direction

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Discharge Of Articles From Conveyors (AREA)
  • Branching, Merging, And Special Transfer Between Conveyors (AREA)

Description

Opfindelsen angår en vippeskåltransportvogn til anvendelse i et vippeskål-sorteringsanlæg med en basisvogn, som er udformet til at blive kørt i vippe-skålsorteringsanlægget, med en bæreskål, som kan svinge omkring en vippeakse i forhold til basisvognen, og med et vippedrev, som omfatter et drivorgan, som er placeret fast i forhold til basisvognen, og et trækmiddel, der er funktionsforbundet med drivorganet og bæreskålen.
Opfindelsen angår endvidere et vippeskålsorteringsanlæg til stykvarer med en køreskinne, med flere vippeskåltransportvogne, som hver især er udformet til at blive kørt langs med køreskinnen, og med et vippeskåltransport-vognsdrev, ved hjælp af hvilket en eller flere vippeskåltransportvogne kan bevæges langs med køreskinnen.
Til transport og separering af stykgods har vippeskålsorteringsanlæg, som også kaldes vippeskålsorterere, i lang tid bevist deres værd. Stykgodset, der skal transporteres, eksempelvis pakker eller pakkestykker, optages her af de sporførte vogne, som på deres overside har ladningsbærere, som er udformet som bæreskåle, som holdes vandret til transport af stykvarerne og kan vippes for at kaste stykvarerne af på begge sider af kørestrækningen.
Fra WO 2010/012755 A1 kendes eksempelvis en sådan vippeskål-sorteringstransportør af den ovennævnte art. For at udligne længdeforskelle af trækmidlet ved vipning af bæreskålen, anvendes der fjedrede omdirigerings- eller spænderuller. Imidlertid kan der især ved tunge stykvarer, som transporteres på bæreskålen, forekomme ulemper ved de elastiske elementer i vippedrevet.
Andre vippeskåltransportører kendes eksempelvis fra DE 35 11 936 A1, US 6,712,194 B1 eller US 6,874,614 B2.
Derfor har den foreliggende opfindelse til opgave at forbedre den ovennævnte vippeskåltransportvogn således, at den er mere egnet til transport af tunge stykvarer.
Vippeskåltransportvognen af den ovennævnte art løser denne opgave ifølge opfindelsen ved hjælp af trækkene ifølge krav 1. For vippeskålsorteringsan- lægget løses opgaven ved hjælp af anvendelsen af vippeskåltransportvog-nen ifølge opfindelsen. Løsningen ifølge opfindelsen har den fordel, at der i kraft af trækmiddelførin-gen kan indstilles en kinematisk betinget længdeforskel hos trækmidlet mellem bæreskålens forskellige positioner. Derved kan der f.eks. gives afkald på elastiske elementer i vippedrevet.
Trækmiddelføringen kan eksempelvis være udformet udbulet, bølget udadtil eller konveks.
Ved en bæreskål i opfindelsens forstand skal også forstås en kantløs platform, således som den eksempelvis er fremlagt i de ovennævnte trykte skrifter fra den kendte teknik. Derfor skal begrebet "vippeskåltransportvogn" fortolkes som transportvogn, begrebet "vippeskålsorteringsanlæg" som sorteringsanlæg, og begrebet "bæreskål" skal fortolkes som bæreindretning. Endvidere skal begrebet "drejefast" ved forbindelsen mellem bæreskålen og trækmiddelføringen ikke kun forstås sådan, at disse er fast forbundet med hinanden. Ved begrebet "drejefast" skal tværtimod også forstås, at en drejning af trækmiddelføringen i det mindste indirekte også udløser en drejning af bæreskålen. Eksempelvis kan en medbringer mellem bæreskålen og trækmiddelføringen udvise en vis frigang eller en dæmpning eller fjedring, som endvidere falder under en drejefast forbindelse i opfindelsens forstand. Endvidere skal der ved begrebet "dirigeres" eller "dirigeret" ikke forstås nogen positionsændring eller forstørrelse af afstanden fra drejeaksen, der er udløst af en bevægelse, men derimod forstås føringen af trækmidlet ved hjælp af trækmiddelføringen bølget udadtil væk fra vippeaksen.
Opfindelsen kan videreudvikles ved hjælp af forskellige fordelagtige udførelsesformer, som er uafhængige af hinanden. Således forløber trækmiddelføringen i tværretningen i forhold til vippeaksen ifølge opfindelsen langs med en cirkelbuesektion omkring vippeaksen. Dette har den fordel, at der ikke opstår nogen kinematisk betinget længdeforskel hos trækmidlet mellem bæreskålens forskellige positioner. Derved tilvejebringes der en tilsvarende stiv drivstreng af vippedrevet.
For at reducere bæreskålens nødvendige konstruktionsplads og masse-træghedsmoment, kan trækmiddelføringen have to føringsafsnit, mellem hvilke trækmiddelføringen respektivt er udsparet langs med cirkelbuen. Til dette formål er der udformet udsparinger.
Der kan opnås en billig udførelsesform ved, at et trækmiddel er forbundet med trækmiddelføringen i en friktionsforbindelse og omslutter trækmiddelføringen. Derved er en skruefastgørelse eller lignende af trækmidlet på trækmiddelføringen overflødig.
Vippeskåltransportvognens vippeakse er udformet stationær. Alternativt kan vippeaksen også være udformet bevægelig som en momentpolakse. I det følgende vil opfindelsen blive forklaret nærmere under henvisning til den vedlagte tegning.
Her viser:
Figur 1 en skematisk gengivelse af et vippeskålsorteringsanlæg set fra siden;
Figur 2 vippeskålsorteringsanlægget fra figur 1 i en første vippestilling;
Figur 3 vippeskålsorteringsanlægget fra figur 1 i en anden vippestilling;
Figur 4 en skematisk 3D-gengivelse af udførelsesformen i figur 1. Først vil opfindelsen blive forklaret nærmere ved hjælp af udførelseseksemplet i figur 1 til 4.
Vippeskålsorteringsanlægget 1 ifølge opfindelsen har en køreskinne 2, flere vippeskåltransportvogne 3 og et vippeskåltransportvognsdrev 4. Kørestrækningen 2 er ved udførelseseksemplet i figurerne udformet som en dobbeltskinne, som vippeskåltransportvognene 3 kører på. Alternativt kan kørestrækningen 2 også være udformet som en énskinnebane eller lignende. Kørestrækningen 2 kan have en energioverførselsindretning (ikke vist), som overfører elektrisk energi til vippeskåltransportvognene 3. Kørestrækningen 2 forløber på kendt vis eksempelvis som endeløs kørestrækning med ind- og udførselsindretninger, på hvilke stykvarer (ikke vist) på kendt måde overgives til vippeskåltransportvognene og afgives fra dem ved hjælp af deres vippebevægelse. Kørestrækningen er i det væsentlige anbragt stationært.
Vippeskåltransportvognsdrevet 4 er i figur 1 ligeledes placeret stationært og er udformet til at drive vippeskåltransportvognen 3 på kørestrækningen 2. Vippeskåltransportvognsdrevet 4 er ved udførelseseksemplet i figur 1 vist meget simpelt som en elektromotor 5 med et friktionshjul 6. Elektromotoren 5 omdanner elektrisk energi til en drejebevægelse, som eksempelvis overføres til friktionshjulet 6 via et geardrev (ikke vist). Friktionshjulet 6 driver vippeskåltransportvognen 3. Selvfølgelig er andre vippeskåltransportvogndrev 4 mulige, således som de er kendt fra den kendte teknik, såsom eksempelvis også et kædedrev eller lignende. Ligeledes alternativt kan vippeskåltransportvognsdrevet 4 være en del af hver vippeskåltransportvogn 3 og drive denne autonomt.
Vippeskåltransportvognen 3 omfatter en basisvogn 7, hjul 8, en bæreskål 9, en trækmiddelføring 10 og et vippedrev 11.
Basisvognen 7 har de fire hjul 8, med hvilke vippeskåltransportvognen 3 står på kørestrækningen 2. Bæreskålen 9 har en i det væsentlige rektangulær bæreflade 12, på hvilken stykgodset kan anbringes ved transporten. Bæreskålen 9 er forbundet drejeligt med basisvognen 7 omkring en vippeakse 13, som forløber ind i tegningsplanet. Ved udførelsesformen i figur 1 er vippeaksen 13 anbragt i tværretningen Q centralt mellem de viste hjul 8 og centralt i forhold til basisvognen 7. Figur 1 viser bæreskålen 9 i en transportstilling, i hvilken bæreskålens 9 bæreflade 12 i det væsentlige er orienteret vandret, parallelt med kørestrækningen 2. Figur 2 viser vippeskåltransportvognen 3 i en første vippestilling, i hvilken bæreskålen 9 og dennes bæreflade 12 er hældende med en hældningsvinkel α på 30° i forhold til horisontalen 14. Figur 3 viser vippeskåltransportvognen 3 i en anden vippestilling, i hvilken bæreskålen 9 med bærefladen 12 er hældende med en hældningsvinkel a' på 30° i forhold til hori sontalen 14. Ved udførelseseksemplerne i figur 1-5 er vippeaksen 13 udformet stationær.
Trækmiddelføringen 10 er forbundet drejefast med bæreskålen 9. Ligesom bæreskålen 9 er også trækmiddelføringen 10 anbragt drejeligt i forhold til basisvognen 7 omkring vippeaksen 13. Trækmiddelføringen 10 er udformet som en skive, altså som en meget tynd cirkelcylinder, med drejeaksen 13 som midtpunkt, ved hvilken dele 15, 15' er udsparet. Trækmiddelføringen 10 er følgelig udformet som en sektor af en skive. Trækmiddelføringen 10 har to føringsafsnit 16, som hver især forløber ca. med 60° på cirkelbuen omkring vippeaksen 13. Mellem føringsafsnittene 16 er cirkelbuen 17 på den ene side udsparet ved hjælp af udsparingen 15 med ca. 180° og på den anden side ved hjælp af udsparingen 15' med ca. 60°.
Vippedrevet 11 omfatter et drivorgan 18 og et trækmiddel 19, som omslutter drivorganet 18 og trækmiddelføringen 10. Drivorganet 18 er ved udførelsesformen i figur 1 udformet som elektromotor med et geardrev og en drivvalse. Drivorganet 18 er anbragt på basisvognen 7, hvor drivvalsen er drejelig i forhold til basisvognen 7 omkring en drivakse 20. Trækmidlet 19 er ved udførelsesformen i figur 1 udformet som en fladrem. Trækmidlet 19 omslutter trækmiddelføringen 10 friktionssluttende ved dens omkreds.
Ved hjælp af vippedrevet 11 kan vippeskåltransportvognen 3 bevæges frem og tilbage mellem transportstillingen i figur 1, den første vippestilling i figur 2 og den anden vippestilling i figur 3. Til det formål driver drivorganet 18 trækmidlet 19, således at trækmiddelføringen 10 og bæreskålen 9 kan drives og svinges. I den første vippestilling i figur 2 ligger trækmidlet 19 an mod det venstre føringsafsnit 16.1 på trækmiddelføringen 10. Således bliver trækmidlet 19 dirigeret væk fra vippeaksen 13 i forhold til en lige forbindelse mellem drivorganet 18 og et første angrebspunkt 22.1. Ved det overfor liggende føringsafsnit 16.2 er trækmidlet 19 i stillingen i figur 2 derimod ikke dirigeret ud, men forløber i lige linje mellem drivorgan 18 og et andet angrebspunkt 22.2. I den anden vippestilling i figur 3 derimod ligger trækmidlet 19 an mod det højre føringsafsnit 16.2 og bliver tilsvarende dirigeret i den anden retning af trækmiddelføringen.
For at undgå en forstyrrelseskontur med den stykvare, der skal transporteres, og for at reducere massen af trækmiddelføringen 10 og dennes trægheds-moment, er delen 15 udsparet opadtil. For at reducere trækmiddelføringen 10 yderligere, er også delen 15' udsparet forneden mellem føringsafsnittene 16.

Claims (4)

1. Vippeskåltransportvogn (3) til anvendelse i et vippeskålsorteringsanlæg (1) med en basisvogn (7), der er udformet til at blive kørt i vippeskålsorteringsan-lægget (1), med en bæreskål (9), som kan svinge omkring en vippeakse (13) i forhold til basisvognen (7), og med et vippedrev (11), som omfatter et drivorgan (18), der er anbragt på basisvognen (7), og et trækmiddel (19), der er funktionsforbundet med drivorganet (18) og bæreskålen (9), hvor vippeskåltransportvognen (3) omfatter en trækmiddelføring (10), som er placeret drejefast på bæreskålen (9), og mod hvilken trækmidlet (19) ligger an mod i det mindste afsnitsvis, kendetegnet ved, at trækmiddelføringen (10) dirigerer trækmidlet (19) væk fra vippeaksen (13), hvor trækmiddelføringen (10) forløber i tværretningen (Q) i forhold til vippeaksen (13) langs med en cirkelbue omkring vippeaksen (13).
2. Vippeskåltransportvogn (3) ifølge krav 1, kendetegnet ved, at trækmiddelføringen (10) har to føringsafsnit (16.1, 16.2), mellem hver af hvilke trækmiddelføringen (10) har en udsparing (15.1,15.2).
3. Vippeskåltransportvogn (3) ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at trækmidlet (19) er forbundet med trækmiddelføringen (10) i en friktionsforbindelse og omslutter trækmiddelføringen (10).
4. Vippeskåltransportvogn (1) til stykvarer med en kørestrækning (2), med flere vippeskåltransportvogne (3), som hver især er udformet til at køre langs med køreskinnen (2), og med et vippeskåltransportvognsdrev (4), ved hjælp af hvilket en eller flere vippeskåltransportvogne (3) kan bevæges langs med køreskinnen (2), kendetegnet ved, at vippeskåltransportvognene (3) er udformet i henhold til et af de ovennævnte krav.
DK14736674.4T 2013-07-05 2014-06-23 Vippeskåltransportvogn og vippeskålsorteringsanlæg DK3016894T3 (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102013213229.8A DE102013213229A1 (de) 2013-07-05 2013-07-05 Kippschalenförderwagen und Kippschalensortieranlage
PCT/EP2014/063122 WO2015000729A1 (de) 2013-07-05 2014-06-23 Kippschalenförderwagen und kippschalensortieranlage

Publications (1)

Publication Number Publication Date
DK3016894T3 true DK3016894T3 (da) 2018-01-02

Family

ID=51162720

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK14736674.4T DK3016894T3 (da) 2013-07-05 2014-06-23 Vippeskåltransportvogn og vippeskålsorteringsanlæg

Country Status (8)

Country Link
US (1) US9481529B2 (da)
EP (1) EP3016894B1 (da)
JP (1) JP6231199B2 (da)
CN (1) CN105358459B (da)
DE (1) DE102013213229A1 (da)
DK (1) DK3016894T3 (da)
HK (1) HK1220168A1 (da)
WO (1) WO2015000729A1 (da)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102014206740A1 (de) * 2014-04-08 2015-10-08 Siemens Aktiengesellschaft Transportelement für einen Verteilförderer eines Sorters einer Sortieranlage
CN105668168B (zh) * 2016-03-28 2017-11-10 深圳市骄冠科技实业有限公司 一种具有射频读写功能的三维传输分拣车
JP6829423B2 (ja) * 2018-04-27 2021-02-10 株式会社ダイフク 搬送仕分け装置
CN108584333B (zh) * 2018-06-28 2024-07-26 河南纵横精工机械科技有限公司 一种立式回转加工输送线及其行走轨道
JP7176726B2 (ja) * 2018-08-03 2022-11-22 伊東電機株式会社 ローリング機構付き搬送装置
US10663048B2 (en) * 2018-08-07 2020-05-26 GBI, Intralogistics Solutions Tilt tray mechanism
CN109794418B (zh) * 2019-02-28 2024-09-20 广东力生智能有限公司 翻盘式分拣机
US10974913B1 (en) * 2019-11-07 2021-04-13 Berne Apparel Company Tilting tray products sorting apparatus
CN113788257B (zh) * 2020-11-06 2023-07-11 北京京东乾石科技有限公司 翻盘分拣车、变轨装置和分拣机

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1069530B (da) 1959-11-19
US3209893A (en) 1962-07-05 1965-10-05 Ind Science Corp Oscillating or rocker feeder mechanism for distributing materials
DE3511963A1 (de) 1984-08-17 1986-02-27 Allpack Industrielle Lohnverpackung GmbH & Co KG, 7050 Waiblingen Pharmako-heftpflaster
DE3511936A1 (de) 1985-04-01 1986-10-09 Eisenmann Fördertechnik GmbH, 7038 Holzgerlingen Kippbare plattform bzw. schale o.dgl. bei sortierfoerderanlagen
DE4042709C2 (de) * 1989-02-24 2000-06-21 Crisplant A S Kopenhagen K Dia Sortierförderer
NL8902586A (nl) * 1989-10-19 1991-05-16 Vanderlande Ind Nederland Transportinrichting.
US6712194B1 (en) 1999-05-21 2004-03-30 Crisplant A/S Sorting conveyer with a tilting mechanism
DE50208607D1 (de) * 2002-09-18 2006-12-14 Beumer Maschf Gmbh & Co Kg Verfahren zum Betätigen eines Kippschalen-Sorters, sowie Kipp-Förderelement zur Durchführung des vorgenannten Verfahrens
EP1454856B1 (de) * 2003-03-03 2005-12-14 Siemens Aktiengesellschaft Kippschalen-Sortierförderer
CN1867412B (zh) * 2003-10-09 2010-08-25 Fps食品加工系统公司 用于分拣设备的托架
DE102008035690A1 (de) 2008-07-30 2010-03-04 Siemens Aktiengesellschaft Kippschalen-Sortierförderer
NL2004675C2 (nl) * 2010-05-06 2011-11-08 Vanderlande Ind Bv Inrichting voor het sorteren van producten.

Also Published As

Publication number Publication date
JP6231199B2 (ja) 2017-11-15
EP3016894A1 (de) 2016-05-11
US20160137429A1 (en) 2016-05-19
EP3016894B1 (de) 2017-11-01
CN105358459A (zh) 2016-02-24
DE102013213229A1 (de) 2015-01-08
CN105358459B (zh) 2017-07-07
US9481529B2 (en) 2016-11-01
HK1220168A1 (zh) 2017-04-28
JP2016526517A (ja) 2016-09-05
WO2015000729A1 (de) 2015-01-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK3016894T3 (da) Vippeskåltransportvogn og vippeskålsorteringsanlæg
JP5828241B2 (ja) コンベア装置
US8776985B2 (en) Method and an apparatus for transporting containers or packs of containers
RU2011137196A (ru) Сортировочный конвейер
AU2013290117A1 (en) Crossbelt sorter system and method of sorting articles
CN102700901A (zh) 积放式输送机
JP6043388B2 (ja) 従動キャリッジに支持される運搬キャリッジを有する仕分けコンベヤ
EP3194307B1 (en) Wheel drive cart for an item transporting and sorting system
JP6409062B2 (ja) 少なくとも2つのコンベアベルトの間において容器を案内するための分配装置、及び当該分配装置を制御するための方法
RU2012134268A (ru) Устройство транспортировки
US11124365B2 (en) Accumulating conveyor system
US6712194B1 (en) Sorting conveyer with a tilting mechanism
CN108382804B (zh) 悬挂式输送系统
CN105579383B (zh) 用来运送乘客的传送系统
JP2009137693A (ja) 物品搬送装置
JP2014235171A (ja) 搬送装置
PL167338B1 (pl) Urzadzenie transportowe z wózkami samobieznymi na podwieszonej szynie PL
CN105452144A (zh) 用于运输人员和货物的通道托盘的安全链
BE1030739B1 (nl) Transportmodule
CN102363473B (zh) 移载装置
CN105173661B (zh) 一种高效等距供料输送机
NL2032921B1 (en) A conveyor system for transporting items from a receiving section to an outlet section
US6910570B2 (en) Transport system for containers, in particular an airport baggage handling system
CN208265191U (zh) 一种控制积放链输送小车链轮旋转的装置
JP5092807B2 (ja) 吊下げ式トロリコンベア