DK149166B - Trykkeapparat - Google Patents

Trykkeapparat Download PDF

Info

Publication number
DK149166B
DK149166B DK669274AA DK669274A DK149166B DK 149166 B DK149166 B DK 149166B DK 669274A A DK669274A A DK 669274AA DK 669274 A DK669274 A DK 669274A DK 149166 B DK149166 B DK 149166B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
printing
carriage
circuit
signal
character
Prior art date
Application number
DK669274AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK669274A (da
Inventor
B R Martin
Original Assignee
Ibm
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ibm filed Critical Ibm
Publication of DK669274A publication Critical patent/DK669274A/da
Publication of DK149166B publication Critical patent/DK149166B/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J1/00Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the mounting, arrangement or disposition of the types or dies
    • B41J1/22Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the mounting, arrangement or disposition of the types or dies with types or dies mounted on carriers rotatable for selection
    • B41J1/24Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the mounting, arrangement or disposition of the types or dies with types or dies mounted on carriers rotatable for selection the plane of the type or die face being perpendicular to the axis of rotation

Landscapes

  • Character Spaces And Line Spaces In Printers (AREA)
  • Steering Control In Accordance With Driving Conditions (AREA)

Description

149166 o
Opfindelsen angår trykkeapparater af den i krav l's indledende del beskrevne art.
Kendte trykkeapparater, hvor et trykkeelement, f.eks. et trykkehjul, ved hjælp af en vogn bevæges forbi et antal 5 trykkepositioner, er f.eks. offentliggjort i US patentskrift nr. 3.356.199, hvor et trykkehjul er kontinuerligt roterende, og vognen bevæges med konstant hastighed, og i US patentskrift nr. 3.707.214, hvor trykkeelementet og vognen i trykke-apparatet påvirkes på en sådan måde, at trykkeelementet efter 10 valg bevæger sig i én af to mulige rotationsretninger, og at vognen bevæges til højre eller venstre efter den valgte trykkeposition.
Det er endvidere kendt, som offentliggjort i f.eks.
US patentskrift nr. 3.516.528 og nr. 3.742.845, at tilveje-15 bringe en opsætning af tegn på trykkeelementet på en sådan måde, at trykkeelementet er inddelt i to eller flere segmenter med de oftest benyttede tegn i hvert segment i bestemte positioner efter deres anvendelseshyppighed.
Ved denne kendte teknik er der den ulempe, at trykke-20 apparatets driftstid ikke udnyttes effektivt.
Det er opfindelsens formål at tilvejebringe en sty- ’ ring af et trykkeapparat, som udfører trykning "under bevægelse", for herved at forøge trykkehastigheden og dermed trykke-apparatets driftsydelse.
25 Det angivne formål opnås med et trykkeapparat af den indledningsvis omhandlede art, som ifølge opfindelsen er ejendommeligt ved den i krav l's kendetegnende del angivne udformning.
Opfindelsen udmærker sig således ved, i forbindelse med 30 anvendelse af den kendte teknik, at tilvejebringe en styring af trykkeelementbæreren på en sådan måde, at denne drives med en første, konstant hastighed, når afstanden mellem successive typer, som skal trykkes, er en sådan, at den til placering af successive, udvalgte typer i trykkepositionen 35 medgående tid ikke er længere, end den til bevægelse mellem hosliggende trykpositioner af bæreren forbrugte tidf endvidere 2 149166 o .
drives trykkeelementbæreren med en anden, ændret hastighed, når afstanden mellem successive typetegn, som skal trykkes, er en sådan, at den førstnævnte tid er længere, end den af trykkeelementbæreren anvendte fremføringstid mellem hoslig-5 gende trykkepositioner, idet den anden, ændrede hastighed omfatter retardation af den nævnte første hastighed ved én trykkeposition, og acceleration til den første hastighed ved den næste trykkeposition.
Opfindelsen forklares i det følgende nærmere under 10 henvisning til tegningen, på hvilken fig. 1 skematisk viser en del af et trykkeapparat tilpasset til anvendelse af opfindelsen, fig. 2 skematisk repræsentation af et eger-trykkerhjul, der anvender en foretrukken anbringelse af typetegnene ifølge 15 opfindelsens principper, fig. 3 et blokdiagram for en del af trykkestyreanlægget til styring af funktionen af typevognen ifølge opfindelsen, fig. 4 en gruppe tidstilpasningskurver, der illustrerer funktionen af styreanlægget i fig. 3, og 20 fig. 5 en tabel, der viser en foretrukken anbringelse af typetegnene, der anvendes på trykkehjulet.
I fig. 1 bærer en sideværts bevægelig vogn 1, der er monteret på styreskinner 1A og IB, et kontinuerligt roterende trykkehjul 2, der drives af et konisk tandhjul 3, der svarer 25 til et forskydeligt anbragt konisk tandhjul 4 på en drivaksel 5, der drives af en elektromotor 6 med konstant hastighed. Vognen 1 drives af en med tænder forsynet rem 7, der atter drives af en trinmotor 8. Under trykningen af et tegn er vognen 1 altid i bevægelse fra venstre mod højre, men den 30 kan standses og startes på ny ved passende styring af trinmotoren 8.
Trykkehjulet 2 omfatter en skive med et antal bevægelige typeelementer i form af bøjelige eger eller typefingre 9A-Z, osv. Trykningen af et ønsket tegn, f.eks. 9X i fig, 2, 35 sker ved påvirkning af en trykkehammer 10, der kan aktiveres af en spole 11, hvor både trykkehammer og spole er monteret o 3 149166 på vognen 1. Når den rette typefinger, f.eks. 9X, nærmer sig trykkepositionen, fører spolen 11 hammeren 10 i kontakt med typefingeren og driver denne imod papiret 12. Et emitterhjul 13, der roterer med trykkehjulet 2, samvirker med en magne-5 tisk afsøger 13A til frembringelse af en række indeksimpulser til styring af trykkeapparatets funktion, idet der frembringes en impuls for hvert tegn samt en startimpuls for hver trykke-i-hjulsomdrejning, hvor den sidstnævnte impuls f.eks. frembringes af en manglende tand på emitterhjulet 13. Trykkestyringen 10 kan således bestemme vinkelstillingen for trykkehjulet 2 til ethvert tidspunkt.
Selv om vognen 1 er i bevægelse på tidspunktet for trykning af et hvilket som helst tegn, er hammeren 10's aktivering tidsafpasset således, at det valgte tegns midter-15 linie orienteres korrekt i forhold til midterlinien i den trykkesøjle, hvor det er trykt.
Ifølge opfindelsen er antallet af typefingre på trykkehjulet 2 større end antallet af forskellige tegn, der skal trykkes. Typefingrene er opdelt i to eller flere opsætninger 20 af ca. samme størrelse som vist i fig. 2. De oftest anvendte tegn er dublerede i opsætningerne, medens de mindst anvendte kun findes i en opsætning. Inden for hver opsætning er de mest anvendte tegn anbragt i midten med de mindre anvendte tegn ved siderne.
25 Under trykningen er vognen l's bevægelse synkronise ret med trykkehjulet 2 således, at vognen 1 tilbagelægger nøjagtig én søjlebredde, når hver opsætning af typefingre passerer trykkepositionen. Dette betyder, at to eller flere tegn, lige så mange tegn som der findes opsætninger på trykkehjulet, 30 kan trykkes under hver trykkehjulsomdrejning.
Denne trykkehastighed kan imidlertid ikke fortløbende opretholdes. Der findes to forskellige tilfælde, hvor trykningen må afbrydes? 1) næste tegn, der skal trykkes, findes ikke i næste opsætning, hvis tur det er til at passere trykkepositio-35 nen, 2) to på hinanden følgende tegn, der skal trykkes, ligger så nær ved hinanden på trykkehjulet, at hammeren 10 ikke får tid til at tilbagestilles efter trykningen af det første, før 4 U91G6 o det andet tegn er aktuelt. I hvert af disse tilfælde må vognen 1 forbigående standses og derpå startes på ny, når en ny opsætning, der indeholder det søgte tegn, nærmer sig trykkepositionen. En eller flere trykkecycler kan gå tabt, hver 5 gang dette hænder. Det virkelige antal trykkecycler i hvert enkelt tilfælde afhænger af trykkehjulets udformning og de mekaniske egenskaber ved vogndrivmekanismen. Dette medfører en vis forringelse af den gennemsnitlige trykkehastighed. Undersøgelse af praktiske tilnærmelser viser imidlertid, at 10 den virkelige trykkehastighed ligger mellem 90' og 99% af den teoretiske maksimalværdi, hvilket betyder mindst 80% hurtigere end, hvad der muligt uden nærværende opfindelse.
Fig. 3 viser logiske kredsløb. En typetæller 21, der reagerer på indeksimpulser og tilbagestilles af startimpulser 15 eller impulser fra "opsætning-slut-2" over ELLER-kredsen 21a,· er sluttet til emitteromsætteren 13a i fig. 1 til frembringelse af en numerisk angivelse vedrørende trykkehjultypetegnet i trykkepositionen. Udgangssignalet fra typetælleren 21 føres til et sammenligningskredsløb 29 og til en OG-kreds 25 til 20 frembringelse af en hammerudløsningsimpuls med henblik på at påvirke trykkehammerspolen 11 over en hammerdrivenhed. Et dekoderkredsløb 16 er indrettet til at identificere en mellemrumsmarkering i tegnbufferen 32. OG-Kredsen 17 og positionsmellemrumslåsekredsløbet 18 hindrer sammen med inverteren 19 25 trykkehammerudløsningssignalet for et mellemrum.
Udgangssignalet fra typetælleren 21 påvirker også en opsætningstæller 22 til over dekoder-OG-kredsløbene 23, forsinkelseskredsløbet 24, multivibratoren 26, forsinkelseskredsløbet 27 og multivibratoren 28 at frembringe signalerne for 30 "opsætning-slut-1" og "opsætning-slut-2" for hver enkelt af tegnopsætningerne på trykkehjulet 2. Disse signaler optræder med ca. 50 mikrosekunders mellemrum ved slutningen af hver opsætning i den angivne rækkefølge, først et og derpå to.
En opslagstabel 31 modtager som indgangssignaler udgangs-35 signalet fra tegnbufferen 32, hvilket signal er koderepræsentationen af det tegn, der skal trykkes, og udgangssignalet fra c 149166 5
O
opsætningstælleren 22, hvilket signal er den binære værdi for næste opsætning, der passerer foran trykkehammeren. Opslagstabellen 31 frembringer som udgangssignal et signal "tegn--foreligger", der angiver, hvorvidt tegnet i tegnbufferen 32 5 findesi næste opsætning, og et binærtegnpositionssignal, der angiver positionen for tegnet i denne opsætning. Et udgangssignal fra opslagstabellen 31 vedrørende næste tegnposition føres til en OG-kreds 22 til påvirkning af registret 37, der indeholder næste tegnposition, der skal trykkes. Udgangs-10 signalet fra dette register føres til sammenligningskredsløbet 29 for at svare til trykkehjulspositionssignalet til styring af hammerudløsningen ved OG-kredsløbet 25.
En yderligere forud indstillet indgangsstørrelse frembringes af registret 40, der er koblet til et sammenlignings-15 -OG-kredslØb 42, sammen med et udgangssignal fra typetælleren 21 til bestemmelse af det tidspunkt, på hvilket trykkehjulet kan startes til opretholdelse af synkron funktion. Det første sammenligningsudgangssignal fra OG-kredslØbet 42 føres til et OG-kredsløb 44 sammen med et udgangssignal fra et låsekreds-20 løb 43 for "buffer fyldt", hvilket låsekredsløb indstilles over OG-kredsløbet 45 af et signal "trykdata klar" fra anlægget, et signal "buffer ikke fyldt" og signalet "opsætning--slut-2" fra den monostabile multivibrator 28, og tilbagestilles over OG-kredsløbet 47 af et signal "opsætning-slut-1" 25 og signalet "vogn i bevægelse" fra multivibratoren 48. Et trykkeaktiveringssignal fra det udløste låsekredsløb 46 føres også til OG-kredsløbet 44 sammen med et signal "tegn foreligger" eller et mellemrumssignal fra ELLER-kredsløbet 47.
Signalet fra OG-kredsløbet 44 føres til en multivi-30 brator 48 for "vogn i bevægelse" til aktivering af vogndriv-styringen 70 med henblik på igangsætning af vognmotoren 8 og frembringelse af hammerudløsningssignalet ved OG-kredslø-bet 25 ved hjælp af trykkeaktiveringssignalet fra låsekredsløbet 46.
35 Endnu en forudindstillet størrelse frembringes af re gistret 50, der er sluttet til et sammenligningskredsløb 52, o 6 149166 sammen med udgangssignalet fra typetælleren 21 til frembringelse af et signal "stands sammenligning" til standsning af vognmotoren 8. Signalet "stands sammenligning" føres til et OG-kredslØb 54 sammen med trykkeaktiveringssignalet fra låse-5 kredsløbet 46 og udgangssignalet fra et ELLER-kredsløb 56 til tilbagestilling af multivibratoren 48 for "vogn i bevægelse". En inverter 58 anvendes til befordring af signalet "tegn foreligger" eller mellemrumssignalet fra ELLER-kredsløbet 49's indgang til ELLER-kredsløbet 56 til tilbagestilling 10 af multivibratoren 48/ når der ikke foreligger noget tegn eller mellemrum. Inverteren 59 slutter låsekredsløbet 43 til ELLER-kredsløbet 56 til tilbagestilling af multivibratoren 48, når låsekredsløbet bliver tilbagestillet.
Der findes et sammenligningskredsløb 60, hvis ene ind-15 gang modtager en størrelse fra et register 62 for "forud indstillet hammertilbageføringstid", og hvis andet indgangssignal er forskellen mellem summen af udgangssignalet fra et register 61 for "forud indstillet opsætningslængde" og tegnpositionen fra opslagstabellen 31 og udgangssignalet fra 20 registret 37 for næste tegnposition, ifølge hvad der bestemmes af tælle/logikenheden 64. Når udgangsværdien fra 64 er mindre end tiden fra registret 62, tilbagestiller udgangssignalet fra OG-kredsløbet 60 multivibratoren 48 over ELLER-kredsløbet 56 og OG-kredsløbet 54 for at standse vogndrivmotoren 8 25 over vogndrivstyringen 70. Registrene 40, 50, 61 og 62 indeholder syv bits binærkodede tal, såsom f.eks. 0010010, 0011110, 0100111 og 0001001, der svarer til decimalværdierne 18, 30, 39 og 9.
Med udgangspunkt i et trykkehjul 2, der roterer, og 30 vognen 1 i hvile starter det i fig. 3 viste logiske kredsløb vognbevægelsen på et sådant tidspunkt, at vognen 1 netop har nået sin arbejdshastighed, når den opsætning, der indeholder det første til trykning beregnede tegn, nærmer sig trykkepositionen. Herefter sker trykningen med højest mulig hastig-35 hed. Por hvert tegns trykning bestemmer det logiske kredsløb, hvorvidt det er muligt at trykke det påfølgende tegn
O
„ 149166 7 ved hjælp af opsætningen næstefter den næste. Hvis dette ikke er tilfældet, frembringes et vognstop til rette tid under eller straks efter passagen af den sidste trykkelige søjle. Afhængigt af anlæggets mekaniske egenskaber kan stoppet 5 skulle indledes før hammerudløsningen til trykningen af det sidste tegn. Når vognen 1 er standset, træder det logiske kredsløbs startsektion til på ny og genstarter vognbevægelsen ifølge det ovenfor beskrevne.
I fig. 4 viser gruppen af kurver b forholdet mellem 10 impulserne fra emitteren 13 og trykkehjulet 2's stilling i de forskellige trykkepositioner, der vises ved a. Efter optræden af et vognstartsammenligningssignal fra OG-kredsløbet 42 i fig. 3, vist i kurve c, viser den punkterede linie d sekvensen fra start og trykning af to tegn. Som vist tilkobles multi-15 vibratoren 48 af OG-kredsløbet 44 efter samtidig optræden af vognstartsammenligningssignalet fra OG-kredsløbet 42, et signal "buffer fyldt" fra låsekredsløbet 43, kurven h, og et signal "ikke trykkeaktivering" fra vogndrivlåsekredsløbet 46.
Et signal g, "trykdata klar " fra anlægget anvendes til at 20 tilkoble låsekredsløbet 43, hvilket bevirker udgangssignalet h. Multivibratoren 48 tilkobles, hvorved signalet m, "vogn i bevægelse", frembringes og påvirker vogndrivsty-ringen 70 til at starte vogndrivmotoren 8. Når det tegn, der skal trykkes, er på plads, passerer trykkeaktiveringssigna-25 let n fra trykkeaktiveringslåsekredsløbet 45 sammen med trykkesammenligningssignalet OG-kredsløbet 25 og får trykkehammeren til at udløses som vist i kurven o. På dette tidspunkt er vognen 1 kommet op i hastighed som vist ved vognhastighedskurven p.
30 Når opslagstabellen 31 bestemmer, hvad næste tegnpositi on er, anbringes der kun et udgangssignal "tegn foreligger", hvis dette tegn findes i næste opsætning, som vist ved kurven j. Opslagstabellen 31 fastslår i dette tilfælde, at det tredje fra anlægget overførte tegn ikke foreligger i næste opsætning, 35 så at ELLER-kredsløbet 56 aktiveres over inverteren 58 og i forbindelse med et stopsammenligningssignal fra OG-kredslø- δ 149166 ο bet 52, hvorved OG-kredsløbet 54 frembringer et udgangssignal til tilbagestilling af multivibratoren 48 og standsning af vogndrivmotoren 8. Dette illustreres af den punkterede linie q, hvor signalkurven j, "tegn foreligger", slutter, 5 hvilket frembringer et vognstopsammenligningssignal, kurven e, som afbryder signalet "vogn i bevægelse" fra multivibratoren 48 efter stopsammenligningssignalet e's optræden som vist ved m, hvorved en cyclus overspringes på grund af, at næste tegn mangler· 10 Næste opsætning indeholder tegnet, hvorfor signalet "tegn foreligger" etableres af opslagstabellen 31, når opsætningstælleren 22 aktiveres. Efter optræden af næste vogn-startsammenligningssignal c som vist ved den punkterede kurve r samtidig med et signal "buffer fyldt" ved kurven h og et 15 signal "ikke trykkeaktivering", tilkobles multivibratoren 48 af udgangssignalet fra OG-kredsløbet 44 til genstart af vognen og i dette tilfælde trykning af to tegn.
I det aktuelle tilfælde antages det, at stillingen for det fjerde trykte tegn ligger for nær ved pladsen for det 20 femte tegn i næste opsætning til, at.umiddelbart efterfølgende trykning af dette kan tillades, hvorfor tælle/logik-kreds-løbet 64 frembringer et udgangssignal, der ved sammenligningskredsløbet 60 sammenlignes med hammertilbagestillingstiden fra registret .62, idet der frembringes et udgangssignal, 25 når tiden ikke er tilstrækkelig til hammertilbagestilling, med henblik på aktivering af ELLER-kredsløbet 56, der efter optræden af et stopsammenligningssignal, kurven e, tilbagestiller multivibratoren 48 til standsning af vognmotoren 8.
Denne sekvens illustreres ved den punkterede linie f.
30
Vognen 1 startes på ny ifølge den punkterede linie t efter optræden af næste signal for "vognstartsammenlignlng" fra OG-kredsløbet 42, hvilket signal sammen med et signal "buffer fyldt" fra låsekredsløbet 43 og et signal "tegn foreligger" fra opslagstabellen 31 frembringer et udgangssignal fra 35 OG-kredsløbet 44 med henblik på tilbagekobling af multivibra- 9 149166 o toren 48. Som vist trykkes tre tegn, hvorefter vognen 1 standses efter ophør af det signal "trykdata klar", der repræsenteres af kurven g og angiver slutningen af data til trykning.
Dette repræsenteres ved den punkterede linie u, og inverteren 5 59 frembringer et udgangssignal, når signalet "buffer fyldt" ophører.
Dette udgangssignal føres til ELLER-kredsløbet 56 og tilbagestilier efter optræden af et stopsammenligningssignal fra OG-kredsløbet 12 multivibratoren 48 over OG-kreds-10 løbet 54, hvilket standser vogndrivmotoren 8 over vogndriv-motorstyringen 70. Af ovenstående beskrivelse og tegningen fremgår det, at der ved opfindelsen tilvejebringes enkel og effektiv trykkestyring. Ved den foretrukne anbringelse af tegnene og ved trykkehjulets passage forbi to eller flere tryk-15 kepositioner under en omdrejning i en normal uafbrudt sekvens muliggøres højere trykkehastigheder. Tilvejebringelse af vognstop og genstart, hver gang et tegn, der skal trykkes, ikke findes i næste opsætning, eller når der ikke står tilstrækkelig tid til rådighed til hammertilbagestillingen mellem teg-20 nene, gør det foreliggende apparat særligt effektivt.

Claims (4)

1. Trykkeapparat af den art, hvor trykkepositronerne er ensartet fordelt langs med en trykkelinie, og som omfatter a) en vogn (1)., der kan bevæges forbi trykkepositionerne langs 5 med en trykkelinie på et tegnmodtagende medium og bærer et trykkeelement (2) med typetegn (9) i et forud bestemt arrangement, b) trykkeelement-drivorganer (3-6) til at drive trykkeelementet (2) til at anbringe forskellige typetegn ud for trykkeposi- 10 tionerne, samt c) en trykkehammer (10), der kan påvirkes til at bevirke: anslag af et udvalgt typetegn imod det tegnmodtagende medium, kendetegnet ved, d) vogndrivorganer (7,8), der kan påvirkes til at drive vognen 15 (1) med dl) en første, konstant hastighed, når afstanden mellem successive typetegn,der skal trykkes, er en sådan, at den tegnskiftetid, trykkeelement-drivorganerne (3-6) behøver til at anbringe successive til trykning udvalgte tegn, ikke er længere 20 end den vognfremføringstid, vognen (1) behøver til at bevæge sig mellem hosliggende trykkepositioner, og med d2) en anden, ændret hastighed mellem hosliggende trykkepositioner, når den nævnte afstand er en sådan, at den nævnte tegnskiftetid er længere end den nævnte vognfremføringstid, 25 hvilken anden, ændrede hastighed omfatter retardation fra den første hastighed ved én trykkeposition og acceleration til den første hastighed ved næste trykkeposition.
2. Trykkeapparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at trykkeelementet er et trykkehjul (2).
3. Trykkeapparat ifølge krav 2, kendetegnet ved, at trykkehjulet (2) er indrettet til at rotere uafbrudt.
4. Trykkeapparat ifølge krav 1-3, kendetegnet ved, a) tidsbestemmelsesorganer (31,62) til at bestemme den 35 (i krav 1, punkt dl) nævnte tegnskiftetid, og b) at vogndrivorganerne (7,8) er indrettet til at påvirkes
DK669274AA 1973-12-26 1974-12-20 Trykkeapparat DK149166B (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US42796273A 1973-12-26 1973-12-26
US42796273 1973-12-26

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK669274A DK669274A (da) 1975-08-18
DK149166B true DK149166B (da) 1986-02-24

Family

ID=23697020

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK669274AA DK149166B (da) 1973-12-26 1974-12-20 Trykkeapparat

Country Status (23)

Country Link
JP (1) JPS5330618B2 (da)
AR (1) AR215837A1 (da)
BE (1) BE823232A (da)
BR (1) BR7410818D0 (da)
CA (1) CA1027875A (da)
CH (1) CH575830A5 (da)
CS (1) CS190460B2 (da)
DD (1) DD117404A5 (da)
DE (1) DE2456809C2 (da)
DK (1) DK149166B (da)
ES (1) ES433268A1 (da)
FI (1) FI62786C (da)
FR (1) FR2256033B1 (da)
GB (2) GB1469589A (da)
HU (1) HU170015B (da)
IE (1) IE42322B1 (da)
IN (1) IN142870B (da)
IT (1) IT1026641B (da)
MX (1) MX3161E (da)
NL (1) NL178066C (da)
NO (1) NO143786C (da)
SE (1) SE402828B (da)
SU (1) SU1074420A3 (da)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS52130712A (en) * 1976-04-23 1977-11-02 Tokyo Shibaura Electric Co Serial printer
US4035781A (en) * 1976-05-03 1977-07-12 Xerox Corporation Signal priority logic for serial printer
JPS534621A (en) * 1976-06-30 1978-01-17 Nippon Electric Co Serial printer control system
JPS5812876B2 (ja) * 1978-06-12 1983-03-10 富士通株式会社 ハンマ制御方式
DE3121149C2 (de) * 1981-05-22 1985-02-07 Mannesmann AG, 4000 Düsseldorf Typenscheibendrucker
DE3313205C1 (de) * 1983-04-12 1984-10-04 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Vorrichtung zur Fuehrung einer Druckwerkes
JPS59162307U (ja) * 1983-04-16 1984-10-30 トヨタ自動車株式会社 四リンク型サスペンシヨン

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1282658B (de) * 1966-02-02 1968-11-14 Alfred Wolfgang Rudolph Druckwerk mit umlaufendem Typentraeger
US3461225A (en) * 1966-05-23 1969-08-12 Rca Corp Service aid for color television receiver
US3707214A (en) * 1969-05-23 1972-12-26 Olivetti & Co Spa Serial printing device
DE2105864C3 (de) * 1970-01-29 1974-12-12 Honeywell Information Systems Italia S.P.A., Caluso, Turin (Italien) Asynchron-Seriendrucker
DE2111398A1 (de) * 1970-03-12 1971-09-30 Honeywell Inf Systems Hochleistungsseriendrucker
US3742845A (en) * 1970-11-11 1973-07-03 Honeywell Inf Systems Italia Control system for high-speed printing machines

Also Published As

Publication number Publication date
NL178066B (nl) 1985-08-16
FR2256033B1 (da) 1977-05-20
DK669274A (da) 1975-08-18
HU170015B (da) 1977-03-28
ES433268A1 (es) 1976-12-16
IN142870B (da) 1977-09-03
FI62786B (fi) 1982-11-30
AR215837A1 (es) 1979-11-15
CA1027875A (en) 1978-03-14
CH575830A5 (da) 1976-05-31
FI365174A (da) 1975-06-27
IE42322L (en) 1975-06-26
NO744607L (da) 1975-07-21
NL178066C (nl) 1986-01-16
FR2256033A1 (da) 1975-07-25
DE2456809C2 (de) 1981-09-17
IE42322B1 (en) 1980-07-16
JPS5330618B2 (da) 1978-08-28
NO143786B (no) 1981-01-05
GB1469589A (da) 1977-04-06
FI62786C (fi) 1983-03-10
AU7535374A (en) 1976-05-20
SE7415452L (da) 1975-06-27
NO143786C (no) 1981-04-22
JPS5098741A (da) 1975-08-06
SE402828B (sv) 1978-07-17
GB1469586A (en) 1977-04-06
CS190460B2 (en) 1979-05-31
BR7410818D0 (pt) 1975-09-02
BE823232A (fr) 1975-04-01
IT1026641B (it) 1978-10-20
SU1074420A3 (ru) 1984-02-15
DD117404A5 (da) 1976-01-12
NL7416400A (nl) 1975-06-30
DE2456809A1 (de) 1975-07-03
MX3161E (es) 1980-05-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4044882A (en) Apparatus for moving a printer carriage
US3950685A (en) Dc motor position controller
US3973662A (en) Acceleration control system for high speed printer
US3938641A (en) Control system for high speed printer
US4101006A (en) Carrier traverse control for a serial printer
DK149166B (da) Trykkeapparat
US4044880A (en) High speed wheel printer and method of operation
SU803854A3 (ru) Устройство дл выборочного печа-ТАНи
US3773161A (en) High speed serial printer with plural hammers
JPS6045596B2 (ja) オンザフライ式印刷装置
US3509817A (en) Line printing with proportional spacing and justification
US3542182A (en) Rotary serial printer for data processing machines
US3669016A (en) Selective printer including settable,resiliently driven type wheels
US3715021A (en) Variable drive apparatus
US3857471A (en) Tapeless paper motion control system providing sensing circuits to govern motor incrementing
US3742299A (en) Speed detector
EP0391730B1 (en) Method of and device for printer control
US2945576A (en) Rotary printing device
US3459287A (en) Rolling anvil member control means for serial printer
US3669237A (en) Double helical printer
GB1252388A (da)
US3957148A (en) Logical solution for mechanical clutch start/stop wear
US4770551A (en) Printing apparatus for enciphering/deciphering text
US4175488A (en) Printer
JPS6142632B2 (da)

Legal Events

Date Code Title Description
PHB Application deemed withdrawn due to non-payment or other reasons