FI62786C - Tryckanordning - Google Patents

Tryckanordning Download PDF

Info

Publication number
FI62786C
FI62786C FI3651/74A FI365174A FI62786C FI 62786 C FI62786 C FI 62786C FI 3651/74 A FI3651/74 A FI 3651/74A FI 365174 A FI365174 A FI 365174A FI 62786 C FI62786 C FI 62786C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
printing
pressure
carriage
circuit
speed
Prior art date
Application number
FI3651/74A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI62786B (fi
FI365174A (fi
Inventor
Blair Robertson Martin
Original Assignee
Ibm
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ibm filed Critical Ibm
Publication of FI365174A publication Critical patent/FI365174A/fi
Publication of FI62786B publication Critical patent/FI62786B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62786C publication Critical patent/FI62786C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J1/00Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the mounting, arrangement or disposition of the types or dies
    • B41J1/22Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the mounting, arrangement or disposition of the types or dies with types or dies mounted on carriers rotatable for selection
    • B41J1/24Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the mounting, arrangement or disposition of the types or dies with types or dies mounted on carriers rotatable for selection the plane of the type or die face being perpendicular to the axis of rotation

Landscapes

  • Character Spaces And Line Spaces In Printers (AREA)
  • Steering Control In Accordance With Driving Conditions (AREA)

Description

[B] (H) ulutusjulkaisu jJgiA LJ '' UTLÄGGN1NGSSKRIFT öZ/oo C Mn Γ&tentti myönnetty 10 03 1983
Pii »· ' i't - rx ^ l* ^ (51) ltv.ik.3/iiw.ci.3 B 41 J 1/26
SUOMI—FINLAND (21) rtt*n«lh.kM»*-P.Mnt»n^n* 3651M
(22) H*k«mltp*lvt—Anaftknlnpdftf 17.12.7^
(23) Alkuptlvl—eiMghttidag 17.12.7U
(41) Tullut |utkt**k*l — Bflvlt offamllg 2~. Qg ~,- )» rekisteri halittua (44) Nlhttvllelw f. pvm.-
Patent- och registerstyrelsan * AmMun uttagd ech utl^krUtan pubttewad 30.11.82 (32)(33)(31) Pnrtsey Begird prtorit* 26.12.73 USA(US) U27962 (71) International Business Machines Corporation, Armonk, N.Y. 1050U, USA (US) (72) Blair Robertson Martin, Owego, N.Y., USA(US) (7U) Oy Kolster Ab (5U) Painolaite - Tryckanordning Tämän keksinnön kohteena ovat yleisesti painolaitteet ja lähemmin määriteltynä sarjapainolaitteet, joissa painoasemat on tasaisesti jaettu painoriville ja johon kuuluu vaunu, joka voi liikkua mainittujen painoasemien ohi asiakirjan painoriviä pitkin ja kannattaa painoelementtiä, jossa on kirjasinmerkkejä ennalta määrätyssä järjestyksessä, välineet painoelementin saattamiseksi eri kirjasin-merkkejä edustaviin painoasemiin sekä painovasara, johon voidaan vaikuttaa valitun kirjasinmerkin painalluksen aikaansaamiseksi asiakirjaa vasten. Aikaisemmin tunnettuja painolaitteita on selitetty esim. amerikkalaisissa patenttijulkaisuissa 3 U61 225, joka koskee jatkuvasti pyörivää painopyörää, joka siirtyy vakionoepudella painoriviä pitkin ja 3 707 21U, jossa käytetään laskijoita askeltavien moottoreiden ohjaamiseksi käynnistys/pysäytysjaksossa painolaitteen paino-pyörään ja vaunuun vaikuttamiseksi siten, että painopyörä siirtyy myötäpäivään tai vastapäivään halutun merkin valitsemiseksi ja että kannatin liikkuu oikealle tai vasemmalle haluttuun painoasemaan.
isillä olevan keksinnön yleisenä päämääränä on yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla saada aikaan sarjapainolaitteessa lisääntynyt suoritusteho.
Lähemmin määriteltynä esillä olevan keksinnön tarkoituksena on latoa useimmin käytetyt merkit jokaiseen painopyörän lohkoon, joita 2 62786 on kaksi tai useampia, ja antaa painopyörän siirtyä normaalisti kaksi tai useampia painoasemia jokaisella painopyörän kierroksella, samalla kun painopyörän kannatin ainoastaan pysäytetään, kun merkkiä tiettyä painoasemaa varten ei tavata ladonnasta.
Keksinnön toisena päämääränä on saada aikaan painaminen "liikkeen aikana”, jolloin painopyörä ja kannatin liikkuvat molemmat, paitsi silloin kun toisiaan seuraavat painoasemat tarvitsevat merkkejä, jotka ovat liian lähellä toisiaan painopyörällä, jotta painovasa-ran voidaan antaa palata aikaisemmasta toiminnasta, jossa tapauksessa kannatin yksinään pysäytetään ja käynnistetään uudelleen.
Käelleen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan painaminen "liikkeen aikana", jolloin käyttöelimiin voidaan vaikuttaa vaunun käyttämiseksi ensimmäisellä vakiosuuruisella nopeudella, kun peräkkäisten painettavien kirjasinmerkkien välinen etäisyys on sellainen, että aika, joka kuluu painoelementin käyttövälineiltä peräkkäisten, painettavaksi valittujen kirjasinmerkkien esittämiseen on vaunun viereisten painoasemien välisen kulkuajan puitteissa, ja toisella muunnetulla nopeudella viereisten painoasemien välillä, kun mainittu e-täisyys on sellainen, että mainittu aika ylittää mainitun kulkuajan, jolloin mainittu toinen muunnettu nopeus sisältää hidastumisen mainitusta ensimmäisestä nopeudesta painoasemassa ja kiihdytyksen mainittuun ensimmäiseen nopeuteen seuraavassa painoasemassa.
Keksinnön yhtenä päämääränä on vielä mahdollistaa hakutaulu-koiden käyttö seuraavan painettavan merkin määräämiseksi ja edelleen sitä seuraavan, niin että voidaan päättää, jatkaako painopyöränkanna-tin liikettään vai täytyykö se pysäyttää, jotta haluttu merkki voidaan painaa jokaisessa painoasemassa painoriviä pitkin. Keksinnön lähemmät tunnusmerkit ilmenevät jäljempänä seuraavista patenttivaatimuksista. Keksinnön yllämainitut ja muut päämäärät, ominaisuudet ja edut käyvät ilmi seuraavasta, edullisen suoritusmuodon yksityiskohtaisemmasta selostuksesta, jota suoritusmuotoa havainnollistetaan o-heisilla piirustuksilla.
Kuvio 1 esittää kaavamaisesti painolaitteen osaa, joka on sovitettu esillä olevan keksinnön mukaiseksi.
Kuvio 2 on kaavamainen esitys "puolilla varustetusta” paino-pyörästä, jossa käytetään hyväksi kirjasinmerkkien edullista järjestelyä esillä olevan keksinnön periaatteiden mukaisesti.
Kuvio 3 on lohkokaavio paino-ohjausjärjestelmän osasta kirja-sinvaunun toiminnan ohjaamiseksi keksinnön mukaisesti.
Kuvio 4 esittää ryhmän ajansovituskäyriä, jotka havainnollis 3 62786 tavat kuviossa 3 olevan ohjausjärjestelmän toimintaa.
Kuvio 5 on taulukko, joka esittää painopyörällä käytettävien kirjasinmerkkien edullista järjestelyä.
Kuviossa 1 kannattaa sivusuunnassa liikkuva vaunu 1, joka on asennettu ohjauskiskoille IA ja IB, jatkuvasti pyörivää painopyörää 2, jota käyttää kartionmuotoinen hammaspyörä 3, jota vastaa liukuvasti sovitettu kartionmuotoinen hammaspyörä 4, joka on käyttöaksei Ula 5, jota sähkömoottori 6 käyttää vakionopeudella. Vaunua 1 käyttää hampailla varustettu remmi 7, jota puolestaan käyttää askelmoot. tori 8. Merkin painamisen aikana vaunu 1 on aina liikkeessä vasemmalta oikealle, mutta se voidaan pysäyttää ja käynnistää uudelleen askel-moottorin 8 sopivalla ohjaamisella.
Painopyörä 2 käsittää levyn, jossa on joukko liikkuvia kirjasin-elementtejä joustavien puolien tai kirjasinsormien muodossa 9A - Z, jne. Halutun merkin painaminen, esim. 9X kuviossa 2, tapahtuu paino-vasaraan 10 vaikuttamalla, joka voidaan aktivoida solenoidilla 11, jotka molemmat on asennettu vaunuun 1. Kun oikea kirjasinsormi, esim. 9X, lähestyy painoasemaa, solenoidi 11 kuljettaa vasaran 10 kosketuksiin kirjasinsormen kanssa ja iskee sormen paperia 12 kohti. Emitteripyörä 13, joka pyörii painopyÖrän 2 kanssa, on yhteistoiminnassa magneettisen tuntoelimen 13A kanssa indeksipulssisarjan tuottamiseksi painolaitteen toiminnan ohjaamiseksi, jolloin tuotetaan yksi pulssi jokaista merkkiä varten sekä käynnistyspulssi jokaista paino-pyörän kierrosta varten, jonka viimeksi mainitunpulss.i n saa aikaan esim. puuttuva hammas emitteripyörässä 13. Painonohjaun voi siten määrätä painopyÖrän 2 kulma-asennon jokaisena erityisenä ajankohtana.
Vaikkakin vaunu 1 liikkuu minkä tahansa merkin painamisajan-kohtana, vasaran 10 aktivointi on ajallisesti niin sovitettu, että valitun merkin keskilinja suuntautuu oikein sen painosarakkeen keskilinjaan nähden, johon se on painettu.
Keksinnön mukaisesti on kirjasinsormien lukumäärä painopyöräl-lä 2 suurempi kuin painettavien eri merkkien lukumäärä. Kirjasin-sormet on jaettu kahteen tai useampaan suunnilleen samankokoiseen ladontaa, kuten on esitetty kuviossa 2. Useimmin käytettyjä merkkejä on ladonnoissa useita, kun taas vähiten käytetyt ovat vain yhdessä ladonnassa. Jokaisessa ladonnassa eniten käytetyt merkit on sijoitettu keskelle ja vähemmän käytetyt merkit sivuille.
Painamisen aikana vaunun 1 liike on synkronoitu painopyÖrän 2 kanssa, niin että vaunu 1 kulkee tarkasti sarakkeen leveyden, kun jokainen ladonta kirjasinsormia ohittaa painoaseman. Tämä merkitsee 62786 sitä, että kaksi tai useampia merkkejä (yhtä monta merkkiä kuin painopyörällä on ladontoja) voidaan painaa jokaisen painopyörvin kierroksen aikana.
Tätä painamisnopeutta ei voida kuitenkaan ylläpitää jatkuvasti. On kaksi eri tapausta, jolloin painaminen täytyy keskeyttää.
1) seuraavaa merkkiä, joka pitää painaa, ei ole seuraavassa ladonnassa, jonka vuoro on ohittaa painoasema. 2) kaksi toisiaan seuraavaa merkkiä, jotka pitää painaa, ovat niin lähellä toisiaan painopyörällä, että vasaralla 10 ei ole aikaa palautua takaisin ensimmäisen merkin painamisen jälkeen, ennen kuin toinen merkki on ajankohtainen. Molemmissa tapauksissa vaunu 1 täytyy hetkeksi pysäyttää ja sitten käynnistää uudelleen, kun uusi ladonta, joka sisältää etsityn merkin, lähestyy painoasemaa. Yksi tai useampi painosarjoja menetetään joka kerta, kun näin tapahtuu. Painosarjojen todellinen lukumäärä jokaisessa erityisessä tapauksessa riippuu painopyörän muotoilusta ja vaunun käyttömekanismin mekaanisista ominaisuuksista. Tämä alentaa tietyssä määrin keskimääräistä painonopeutta. Käytännöllisten sovellutusten erittely osoittaa kuitenkin, että todellinen painonopeus on 90-99 % teoreettisesta maksimiarvosta, mikä merkitsee ainakin 80 % nopeammin kuin mitä on mahdollista ilman esillä olevaa keksintöä .
Kuvio 3 esittää logiikkapiirejä. Kirjainlaskija 21, joka reagoi indeksipulsseihin ja palautetaan takaisin käynnistyspulssien tai "ladonta-loppu-2"-pulssien avulla TAI-piirin 21a kautta on liitetty emitterimuuntimeen 13a kuviossa 1 painoasemassa olevaa painopyörä-kirjasinmerkkiä koskevan numeroilmaisun aikaansaamiseksi. Kirjain-laskijasta 21 tuleva lähtösignaali syötetään vertailupiiriin 29 ja JA-piiriin 25 vasaranlaukaisupulssin aikaansaamiseksi painovasa-rasolenoidiin 11 vaikuttamiseksi vasarankäyttöyksikön kautta. Tulkintapiiri 16 on sovitettu tunnistamaan merkkipuskurissa 33 olevaa välitilamerkintää. JA-piiri 17 ja asemanvälitilalukituspiiri 18 estävät yhdessä kääntöelimen 19 kanssa painovasaran laukaisu-signaalin välitilan kohdalla.
Kirjasinlaskijasta 21 tuleva lähtösignaali vaikuttaa myös ladonnanlaskijaan 22 "ladonta-loppu-1"- ja "ladonta-l.oppu-2"-sig-naalien aikaansaamiseksi tulkinta-JA-piirien 23, viivytyselnmen 24, flip-flop-piirin 26, viivytyselimen 27 ja flip-flop-piirin 28 kautta jokaista painopyörällä 2 olevaa merkkiladontaa varten. Nämä 5 62786 signaalit esiintyvät noin 50 mikrosekunnin väliajoin jokaisen ladonnan lopussa ilmoitetussa järjestyksessä, ensin 1 ja sitten '?. Hakutaulukko 31 ottaa vastaan tulosignaaleina lähtösignaalin merkki -puskurista 32 (joka lähtösignaali edustaa koodina sitä merkkiä, joka pitää painaa) ja lähtösignaalin ladonnanlaskijasta 22 (joka lähtösignaali on painovasaran editse kulkevan seuraavan ladonnan binääriarvo. Hakutaulukko 31 tuottaa lähtösignaaleina "merkki-esiintyy"-signaalin, joka ilmoittaa onko merkkipuskurissa 3 2 e],evä merkki seuraavassa ladonnassa, ja binäärisen merkinasemas igriual i n , joka ilmoittaa merkin aseman tässä ladonnassa. Seuraavaa merkin-asemaa tarkoittava hakutaulukosta 31 lähtevä signaali syötetään JA-piiriin 33 rekisteriin 37 vaikuttamiseksi, joka sisältää seuraavan painettavan merkin aseman. Tästä rekisteristä tuleva Lähtö-signaali syötetään vertailupiiriin 29 vastaamaan painopyörän aseman-tulosignaalia vasaran laukaisun ohjaamiseksi JA-piirissä 25.
Ennalta säädetyn lisäsisäänmenomäärän aikaansaa rekisteri 40, joka on kytketty vertailu-JA-piiriin 42, yhdessä kirjasinlaski-jasta 21 tulevan lähtösignaalin kanssa sen ajan määräämiseksi, jolloin painopyörä voidaan käynnistää synkronisen toiminnan ylläpitämiseksi. Ensimmäinen vertailu-lähtö-signaali JA-piisistä 42 syötetään JA-piiriin 44 yhdessä "puskuri-täynnäM-lukituspiiristä 43 tulevan lähtösignaalin kanssa, jota piiriä säätävät JA-piirin 45 kautta järjestelmästä tuleva signaali "painotietoselvä", signaali "puskuri ei täynnä" ja signaali "ladonta loppu 2" monostabii1 istu flip-flop-piiristä 28 ja jonka palauttavat JA-piirin 47 kautta flip-flop-piiristä 48 tuleva signaali "ladonta loppu 1" ja signauli "vaunu liikkeessä". Laukaistusta lukituspiiristä 46 lähtevä painon-aktivointisignaali syötetään myös JA-piiriin 44 yhdessä TAI-piIristä 47 tulevan "merkki esiintyy"- tai Välitilasignaalin kanssa.
Signaali JA-piiristä 44 syötetään "vaunu liikkeessä"-flip-flop-piiriin 48 vaununkäyttöohjauksen 70 aktivoimiseksi vaunun-moottorin 8 käynnistämiseksi ja vasaranlaukaisusignaalin tuottamiseksi JA-piirissä 25 lukituspiiristä 46 tulevanpainoaktivointi-signaalin avulla.
Vielä yhden ennalta säädetyn määrän aikaansaa rekisteri .6 0, joka on liitetty vertailupiiriin 52, yhdessä kirjasinluskijän 21 lähtösignaalin kanssa signaalin "seis vertailu" aikaansaantiseksi vaunun moottorin 8 pysäyttämiseksi. Signaali "seis vertailu" syötetään JA-piiriin 54 yhdessä lukituspiiristä 4 6 tulevan pui nouki, i-vointisignaalin ja TAI-piiristä 56 tulevan ulossignaalin kans - 62786 sa "vaunu liikkeessä" flip-flop-piirin 48 palauttamiseksi. Kääntöelintä 58 käytetään siirtämään "merkki esiintyy"- tai välitilatulosignaali TAI-piirin 49 sisäänmenosta TAI-piiriin 56 flip-flop-piirin 48 palauttamiseksi milloin tahansa, kun merkkiä tai välitilaa ei esiinny. Kääntöelin 59 liittää lukitus-piirin 43 TAI-piiriin 56 flip-flop-piirin 48 palauttamiseksi milloin tahansa, kun lukituspiiri palautetaan .
Laitteessa on sovitettuna vertailupiiri 60, jonka toinen sisäänmeno ottaa vastaan määrän "ennalta säädetty vasaranpalautusaika"- rekisteristä 62, ja jonka toinen tulosignaali on "ennalta säädetty ladonnanpituus"-reki3terin 61 ja hakutaulukon 31 merkkiasemän summan ja lasku/logiikkayksikön 64 määräysten mukaisesti seuraavaa merkkiasemaa varten rekisteristä 57 tulevan lähtöäignaalin välinen ero. Siinä tapauksessa, että yksikön 64 lähtöarvo on pienempi kuin rekisterin 62 aika, JA-piirin 60 lähtösignaali palauttaa flip-flop-piirin 48 TAI-piirin % ja JA-piirin 54 kautta vaununkäyttömoottorin 8 pysäyttämiseksi vaununkäyttöohjauslaitteen 70 avulla. Rekisterit 40» 50, 61 ja 62 sisältävät seitsemänbitin binäärikoodattuja lukuja kuten esim. 0010010, 0011110,0100111 ja 0001001, jotka Tastaavat desimaaliarvoja 18, 30, 59 ja 9.
Pyörivä painopyörä 2 ja levossa oleva vaunu 1 lähtökohtana synnyttää kuviossa 3 esitetty logiikka vaununiiikkeen sellaisena ajankohtana, että vaunu 1 juuri on saavuttanut työnopeuden, kun se ladonta, joka sisältää ensimmäisen painettavaksi tarkoitetun merkin, lähestyy painoasemaa. Tämän jälkeen painaminen tapahtuu suurimmalla mahdollisella nopeudella. Ennen jokaisen merkin painamista logiikka määrää, onko mahdollista painaa seuraava merkki toiseksi seuraavan ladonnan avulla. Ellei asia ole näin , vaunu pysäytetään sopivaan aikaan viimeistä painettavaa »raketta ohitettaessa tai heti sen jälkeen, (järjestelmän mekaanisista ominaisuuksista riippuen voi olla tarpeellista aikaansaada pysäytys ennen vasaranlaukaisua viimeisen merkin painamiseksi). Kun vaunu 1 on pysähtynyt, logiikan käynnistysosa alkaa jälleen vaikuttaa ja aloittaa jälleen vaunun-liikkeen edellä selostetun mukaisesti.
Kuvioon 4 viitaten esittää ryhmä käyriä b emitterin 13 pulssien ja paino-pyörän 2 aseman välisen suhteen eri painoasemissa, mikä esitetään kohdassa a. JA-piirin 42 vaununkäynnistysvertailusignaalin esiintymisen jälkeen kuviossa 3, esitetty käyrällä c, katkoviiva d kuvaa jaksoa käynnistystä ja kahden merkin painamista varten. Kuten esitetään kytketään flip-flop-piiri 48 JA-piirin vaikutuksesta JA-piirin 42 vaununkäynni3tysvertailusignaalin, lukitus- 7 62786 piirin 43 (käyrä h) signaalin "puskuri täynnä" ja vaununkäyttöluk.ttuspiirin ή(> signaalin "ei painon r.k*ivointia" samanaikaisen esiintymisen jälkeen. Järjontel-/ mästä tulevaa signaalia g,"painotieto selvä" käytetään lukituspiirin 43 kytkemiseksi, joka aiheuttaa lähtösignaalin h. Flip-flop-piiri 4Θ kytketään, jolloin tuotetaan signaali m, "vaunu liikkeessä" ja se vaikuttaa vaununkäyttöohjauslaitteeseen 70 käynnistäen vaununkäyttömoottorin 8. Kuten se merkki, joka pitää painaa,on paikallaan, painonaktivointilukituspiirin 46 painonaktivointisignaali n ohittaa yhdessä painonvertailusignaalin kanssa JA-piirin25 ja saa painovaaa-ran laukeamaan, kuten käyrässä o on esitetty. Tänä ajankohtana vaunun nopeus on kohonnut,kuten vaununnopeuskäyrä p esittää.
Kun hakutaiLukko 31 määrää, mikä on seuraava merkkiasema, tuotetaan lähtö-signaali "merkki esiintyy”, vaikka tämä merkki on seuraavassa ladonnassa j esitetyn mukaisesti. Hakutaulukko 31 määrää tässä tapauksessa, ettei kolmatta järjestelmästä siirrettyä merkkiä esiinny seuraavassa ladonnassa, niin että TAI-piiri 56 aktivoidaan kääntöelioen 58 kautta ja JA-piirin 52 pysäytysvertailu-signaalin yhteydessä, jolloin JA-piiri 54 tuottaa lähtösignaalin flip-flop-piirin 48 palauttamiseksi ja vaununkäyttömoottorin 8 pysäyttämiseksi. Tätä kuvaa katkoviiva q, johon signaalikäyrä j, "merkki esiintyy", päättyy, joka tuottaa vaununpysäytysvertailusignaalin käyrä e, joka keskeyttää flip-flopin 48 signaalin "vaunu liikkeessä" pysäytysvertailusignaalin e esiintymisen jälkeen, kuten kohdassa m esitetään,joten hypätään yhden jakson yli seuraavan merkin puuttumisen vuoksi.
Seuraava ladonta sisältää merkin, joten hakutaulukko 31 saa aikaan signaalin "merkki esiintyy", kun ladonnanlaskija 22 aktivoidaan.
Seuraavan vaununkäynnistysvertailusignaalin c esiintymisen jälkeen katko-viivakäyrällä r esitetyn mukaisesti samanaikaisesti käyrällä h esitetyn signaalin "puskuri täynnä " ja käyrällä n esitetyn signaalin "ei painonaktivointia" kanssa,kytkeä JA-piirin 44 lähtösignaali flip-flop-piirin 48 vaunun 1 uudelleen käynnistämiseksi ja tässä tapauksessa kahden merkin painamiseksi.
Kyseisessä tapauksessa oletetaan, että neljännen painetun merkin asema on liian lähellä viidennen merkin paikkaa seuraavassa ladonnassa, jotta tämän välittömästi seuraava painaminen voidaan sallia, minkä vuoksi lasku/logiikka-piiri 64 tuottaa lähtösignaalin, jota vertailupiiriseä 60 verrataan rekisterin 62 vasaran palautusaikaan, jolloin tuotetaan lähtösignaali, milloin aika ei ole riittävä vasaranpalauttamista varten, TAI-piirin 56 aktivoimiseksi, joka pysäytysvertailusignaalin esiintymisen jälkeen, käyrä e, palauttaa flip-flop-piirin 48 vaununmoottorin 8 pysäyttämiseksi. Tätä jaksoa havainnollistaa katkoviiva s.
Vaunu 1 käynnistetään uudelleen katkoviivan t mukaisesti JA-piirin 42 seuraavan "vaununkäynnistysvertailu"-signaalinesiintymisen jälkeen, joka yhdessä 62786 lukituspiirin 43 signaalin "puskuri täynnä" ja hakutaulukon 31 signaalin "merkki esiintyy" kanssa tuottaa lähtösignaalin JA-piiristä 44 flip-flop-piirin 48 kytkemiseksi. Kuten esitetään, painetaan kolme merkkiä, minkä jälkeen vaunu 1 pysäytetään signaalin "painotieto selvä" lakattua, jota edustaa käyrä g ja joka ilmoittaa tietojen loppuneen painamista varten. Tätä edustaa katkoviiva u ja kääntöelin 59 tuottaa lähtösignaalin, kun signaali "puskuri täynnä" lakkaa. Tämä läbtösignaali syötetään TAI-piiriln 56 ja se palauttaa - JA-pii-rin 52 pysäytysvertailusignaalin esiintymisen jälkeen - flip-flop-piirin 48 JA-piirin 54 kautta, mikä pysäyttää vaununkäyttömoottorin 8 vaununkäyttömootto-rin ohjauslaitteen 70 avulla.
Yllä olevasta selostuksesta ja oheisista piirustuksista käy ilmi, että esillä olevan keksinnön mukaan saadaan aikaan yksinkertainen ja tehokas painon-ohjaus. Merkkien edullisella järjestämisellä ja sillä, että painopyörä ohittaa kaksi tai useampia painoasemia yhden kierroksen aikana normaalissa katkeamattomassa jaksossa mahdollistetaan suurempi painonopeus. Vaununpysäyttäminen ja uudelleen käynnistys joka kerta, kun painettavaa merkkiä ei esiinny Beuraavassa ladonnassa tai kun aikaa ei ole riittävästi vasaran palauttamiseksi merkkien välillä, tekee kyseisen järjestelyn erityisen tehokkaaksi.

Claims (5)

1. Painolaite, jossa painoasemat on tasaisesti jaettu painoriville ja johon kuuluu vaunu (1), joka voi liikkua mainittujen painoasemien ohi asiakirjan painoriviä pitkin ja kannattaa painoelementtiä (2), jossa on kirjasinmerkkejä (9) ennalta määrätyssä järjestyksessä, välineet (3...6) painoelementin saattamiseksi eri kirjasinmerkkejä edustaviin painoasemiin sekä paino-vasara (10), johon voidaan vaikuttaa valitun kirjasinmerkin painalluksen aikaansaamiseksi asiakirjaa vasten, tunnettu käyttöelimistä (7, 8), joihin voidaan vaikuttaa vaunun käyttämiseksi ensimmäisellä vakiosuuruisella nopeudella, kun peräkkäisten painettavien kirjasinmerkkien välinen etäisyys on sellainen, että aika, joka kuluu painoelementin käyttövälineiltä (3...6) peräkkäisten, painettavaksi valittujen kirjasinmerkkien esittämiseen on vaunun (1) viereisten painoasemien välisen kulkuajan puitteissa, ja toisella muunnetulla nopeudella viereisten paino-asemien välillä, kun mainittu etäisyys on sellainen, että mainittu aika ylittää mainitun kulkuajan, jolloin mainittu toinen muunnettu nopeus sisältää hidastumisen mainitusta ensimmäisestä nopeudesta painoasemassa ja kiihdytyksen mainittuun ensimmäiseen nopeuteen seuraavassa painoasemassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että painoelementti on painopyörä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että painopyörä pyörii vakionopeudella.
4. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen paino-laite, tunnettu välineistä (31, 62) sen ajan määräämiseksi, joka vaaditaan painoelementin käyttövälineiltä (3...6) peräkkäisten valittujen kirjasinmerkkien esittämiseen, ja elimistä (7, 8), joihin mainitut määräävät välineet (31, 62) vaikuttavat vaunun käyttöelimien (7, 8) käyttämiseksi mainitulla ensimmäisellä nopeudella tai mainitulla toisella muunnetulla nopeudella painoelementin suhteellisen liikkeen aikana vaunulla.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että mainittuihin määrääviin välineisiin kuuluu elin (31), joka painamisen aikana määrää niiden peräkkäisten kirjasinmerkkien suhteelliset asennot painopyörällä, jotka painetaan peräkkäisiin viereisiin painoasemiin, ja välineet (19), 10 62786 joihin mainitut määräävät välineet voivat vaikuttaa vaunun käyttövälineiden (7, 8) käyttämiseksi mainitulla vakiosuurui-sella ensimmäisellä nopeudella tai mainitulla toisella muunnetulla nopeudella.
FI3651/74A 1973-12-26 1974-12-17 Tryckanordning FI62786C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US42796273A 1973-12-26 1973-12-26
US42796273 1973-12-26

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI365174A FI365174A (fi) 1975-06-27
FI62786B FI62786B (fi) 1982-11-30
FI62786C true FI62786C (fi) 1983-03-10

Family

ID=23697020

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI3651/74A FI62786C (fi) 1973-12-26 1974-12-17 Tryckanordning

Country Status (23)

Country Link
JP (1) JPS5330618B2 (fi)
AR (1) AR215837A1 (fi)
BE (1) BE823232A (fi)
BR (1) BR7410818D0 (fi)
CA (1) CA1027875A (fi)
CH (1) CH575830A5 (fi)
CS (1) CS190460B2 (fi)
DD (1) DD117404A5 (fi)
DE (1) DE2456809C2 (fi)
DK (1) DK149166B (fi)
ES (1) ES433268A1 (fi)
FI (1) FI62786C (fi)
FR (1) FR2256033B1 (fi)
GB (2) GB1469589A (fi)
HU (1) HU170015B (fi)
IE (1) IE42322B1 (fi)
IN (1) IN142870B (fi)
IT (1) IT1026641B (fi)
MX (1) MX3161E (fi)
NL (1) NL178066C (fi)
NO (1) NO143786C (fi)
SE (1) SE402828B (fi)
SU (1) SU1074420A3 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS52130712A (en) * 1976-04-23 1977-11-02 Tokyo Shibaura Electric Co Serial printer
US4035781A (en) * 1976-05-03 1977-07-12 Xerox Corporation Signal priority logic for serial printer
JPS534621A (en) * 1976-06-30 1978-01-17 Nippon Electric Co Serial printer control system
JPS5812876B2 (ja) * 1978-06-12 1983-03-10 富士通株式会社 ハンマ制御方式
DE3121149C2 (de) * 1981-05-22 1985-02-07 Mannesmann AG, 4000 Düsseldorf Typenscheibendrucker
DE3313205C1 (de) * 1983-04-12 1984-10-04 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Vorrichtung zur Fuehrung einer Druckwerkes
JPS59162307U (ja) * 1983-04-16 1984-10-30 トヨタ自動車株式会社 四リンク型サスペンシヨン

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1282658B (de) * 1966-02-02 1968-11-14 Alfred Wolfgang Rudolph Druckwerk mit umlaufendem Typentraeger
US3461225A (en) * 1966-05-23 1969-08-12 Rca Corp Service aid for color television receiver
US3707214A (en) * 1969-05-23 1972-12-26 Olivetti & Co Spa Serial printing device
DE2105864C3 (de) * 1970-01-29 1974-12-12 Honeywell Information Systems Italia S.P.A., Caluso, Turin (Italien) Asynchron-Seriendrucker
DE2111398A1 (de) * 1970-03-12 1971-09-30 Honeywell Inf Systems Hochleistungsseriendrucker
US3742845A (en) * 1970-11-11 1973-07-03 Honeywell Inf Systems Italia Control system for high-speed printing machines

Also Published As

Publication number Publication date
AU7535374A (en) 1976-05-20
IT1026641B (it) 1978-10-20
FI62786B (fi) 1982-11-30
MX3161E (es) 1980-05-23
HU170015B (fi) 1977-03-28
GB1469586A (en) 1977-04-06
NL178066B (nl) 1985-08-16
IE42322B1 (en) 1980-07-16
SE402828B (sv) 1978-07-17
DD117404A5 (fi) 1976-01-12
FI365174A (fi) 1975-06-27
FR2256033B1 (fi) 1977-05-20
JPS5098741A (fi) 1975-08-06
FR2256033A1 (fi) 1975-07-25
CH575830A5 (fi) 1976-05-31
IE42322L (en) 1975-06-26
NL178066C (nl) 1986-01-16
NO143786B (no) 1981-01-05
BE823232A (fr) 1975-04-01
NO744607L (fi) 1975-07-21
SE7415452L (fi) 1975-06-27
DK669274A (fi) 1975-08-18
CA1027875A (en) 1978-03-14
IN142870B (fi) 1977-09-03
DE2456809A1 (de) 1975-07-03
SU1074420A3 (ru) 1984-02-15
NO143786C (no) 1981-04-22
DE2456809C2 (de) 1981-09-17
NL7416400A (nl) 1975-06-30
GB1469589A (fi) 1977-04-06
DK149166B (da) 1986-02-24
BR7410818D0 (pt) 1975-09-02
CS190460B2 (en) 1979-05-31
ES433268A1 (es) 1976-12-16
AR215837A1 (es) 1979-11-15
JPS5330618B2 (fi) 1978-08-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
GB854362A (en) Printing apparatus
FI62786C (fi) Tryckanordning
US3442364A (en) Printing system with helical arrangement of type on type wheel
SU973008A3 (ru) Пишуща машина со средством управлени кареткой
US3209681A (en) Rotary print head with selective character forming dies
SU803854A3 (ru) Устройство дл выборочного печа-ТАНи
US4143980A (en) Shifting arrangement for exact space positioning of a writing carriage in typewriters
US3724631A (en) Printer with helically arranged type divided into axially offset group
US3669016A (en) Selective printer including settable,resiliently driven type wheels
US3773161A (en) High speed serial printer with plural hammers
US3561581A (en) Signal-controlled printer
US3540372A (en) Devices for automatically setting a printing cylinder of a rotary press
US2845019A (en) Medium speed printer
SE7610317L (sv) Tryckanordning
US3465866A (en) Structure providing printed translation of coded information on coded member
US4122770A (en) Series printer
US3630335A (en) Printing means with plural helical sets of type
US3669237A (en) Double helical printer
US3212435A (en) High speed printer with reciprocable type bar
US3734010A (en) High speed number printer
GB1237428A (en) Printer apparatus
US3700807A (en) Impactless printer
US3643596A (en) High-speed in-line printer
US3232403A (en) Typewriter having two sets of typelevers and continuously moving carriage
GB1261577A (en) High speed print mechanism