DK147628B - Fremgangsmaade til udvinding af digitale optegningsdata for rastrede farveseparationer - Google Patents

Fremgangsmaade til udvinding af digitale optegningsdata for rastrede farveseparationer Download PDF

Info

Publication number
DK147628B
DK147628B DK460777AA DK460777A DK147628B DK 147628 B DK147628 B DK 147628B DK 460777A A DK460777A A DK 460777AA DK 460777 A DK460777 A DK 460777A DK 147628 B DK147628 B DK 147628B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
color
scanning
lines
scan
color separation
Prior art date
Application number
DK460777AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK460777A (da
DK147628C (da
Inventor
Heinz Taudt
Armin Colditz
Original Assignee
Hell Rudolf Dr Ing Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hell Rudolf Dr Ing Gmbh filed Critical Hell Rudolf Dr Ing Gmbh
Publication of DK460777A publication Critical patent/DK460777A/da
Publication of DK147628B publication Critical patent/DK147628B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK147628C publication Critical patent/DK147628C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N1/00Scanning, transmission or reproduction of documents or the like, e.g. facsimile transmission; Details thereof
    • H04N1/46Colour picture communication systems
    • H04N1/52Circuits or arrangements for halftone screening
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N1/00Scanning, transmission or reproduction of documents or the like, e.g. facsimile transmission; Details thereof
    • H04N1/46Colour picture communication systems
    • H04N1/64Systems for the transmission or the storage of the colour picture signal; Details therefor, e.g. coding or decoding means therefor
    • H04N1/648Transmitting or storing the primary (additive or subtractive) colour signals; Compression thereof

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Facsimile Image Signal Circuits (AREA)
  • Color Image Communication Systems (AREA)
  • Facsimile Scanning Arrangements (AREA)
  • Preparing Plates And Mask In Photomechanical Process (AREA)
  • Facsimiles In General (AREA)
  • Dot-Matrix Printers And Others (AREA)
  • Image Processing (AREA)

Description

147828
Den foreliggende opfindelse angår en fremgangsmåde som den i indledningen til krav 1 angivne.
Det er allerede kendt at fremstille farveseparationer i rasterform til flerfarvetryk, hvorhos rastringen er forskellig fra farveseparation til farveseparation. Ved firefarvetryk kan fx. de rastrede farveseparation fremstilles ud fra aftastningssignalerne under separat digital mellemlagring af de enkelte rasterpunktkonfigurationer og ved hjælp af en forholdsvis kompliceret optegningsenhed, således som beskrevet i DE-patentskrift 20 12 728.
- 2 - 147628
Ved denne fremgangsmåde optegnes farveseparationerne enkeltvis efter hinanden, hvorhos der kræves en særskilt aftastningsoperation for hver farveseparation.
X den moderne trykkeriteknik, som mere end tidligere beskæftiger sig med digital billedforarbejdning, fx. DE-offentliggørelsesskrift 2 161 038 eller DE-patentskrift 2 137 676, er det imidlertid ønskeligt at udvinde farveseparationerne så hurtigt som muligt, for at de kan videreforarbejdes ud fra digitale lagre, fx. til den regnemaskinestyrede forarbejdning af tryksider, til gravurer eller til elektronisk fotosats. Farveseparationernes data foreligger lagret i digital form og giver i overensstemmelse med afstanden mellem aftastningspunkterne på en aftastningslinie og afstanden mellem aftastningslinierne et orthogonalt net af aftastingspunkter. Dette net er ens for alle farveseparation og derfor fuldstændig uegnet til flerfarve-tryk. Hvis man fremstillede alle farveseparationer med dette raster, ville der ved trykning af dem oven på hinanden opstå et billede med et ikke tole-rerbart farvespil, da pasnings- og registerfejl er uundgåelige som følge af papirets trækning og mekaniske tolerancer i trykværkerne. Farvespillet opstår, fordi farvepunkterne på grund af disse fejl dels trykkes på hinanden, dels ved siden af hinanden.
Der kendes allerede fra DE-fremlæggelsesskrift 2 311 678 en indretning til fremstilling af farveseparationer af et farvet billede, ved hvilken de ved optoelektrisk aftastning af en original frembragte farveseparationssignaler indføres parallelt i digital form i et lager, hvorfra de til optegning udlæses efter hinanden og optegnes efter hinanden på omkredsen af en optegningstromle. Lignende fremgangsmåder er angivet i de DE-offentliggørelses-skrifter 2 321 639 og 2 325 456. Ulempen ved disse fremgangsmåder består i, at de optegnede farveseparationer er urastrede, fordi der bag lageret er indskudt en digital-analog-omformer. Ved de kendte fremgangsmåder fjernes derfor aftastningsrastret atter, og farveseparationerne optegnes analogt, dvs. urastret. Ved trykningen følger derefter en særskilt proces, i hvilken der af de urastrede farveseparationer ved en omkopieringsproces ved hjælp af indbyrdes drejede kontaktrastre fremstilles rastrede farveseparationer.
Den foreliggende opfindelse har derfor til opgave at angive en fremgangsmåde, ved hvilken man på enkel måde ved passende styring direkte ved aftastningsoperationen får farveseparationernes optegningsdata i de definitive trykrastre, hvorhos styringen ligeledes kontrollerer lagerområder for optegningsdata.
- 3 - 147628
Ifølge opfindelsen nås dette ved de i den kendetegnende del af krav 1 angivne midler.
Fordelagtige videreudformninger er angivet i underkravene 2-7.
Opfindelsen er nærmere forklaret i det følgende under henvisning til tegningen, på hvilken fig. 1 viser et koblingsdiagram af et apparatur til udøvelse af fremgangsmåden ifølge opfindelsen, og fig. 2 et eksempel på rastre, som anvendes ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen.
I fig. 1 er et forlæg 1 ved hjælp af registerstifter 4 opspændt på en af en motor 2 drevet aftastningstromle 3. Forlægget aftastes optoelektrisk ved hjælp af en af tastningsenhed 5, som ved hjælp af en skematisk antydet tilspændingsindretning forskydes aksialt langs tromlen. Tilspændingen kan ske ensartet, hvilket fører til en spiralaftastning af forlægget, eller ved et tilspændingstrin efter hver tromleomdrejning, hvilket fører til en af-tastning af forlægget i lukkede cirkler på tromlens omkreds.
Yderligere, her ikke viste, men kendte aftastere er de såkaldte Flying-Spot- og fladlejeaftastere, som ligeledes kan anvendes i det foreliggende tilfælde. Fælles for disse aftastningsmetoder er, at forlægget aftastes langs ved siden af hinanden liggende aftastningslinier.
Aftastningshovedet 5 indeholder på kendt måde tre optoelektriske omformere 6, 7 og 8, som fra delstråler af aftastningslysstrålen 9 over spejle 10, 11 og filtre 12, 13 og 14 modtager de til farveseparationerne svarende spektralkomponenter. Ved udgangen fra aftastningshovedet 5 fremkommer farve-målingsværdisignalerne R, G og B, som ved hjælp af en kendt farveregnemaski-ne fx. ifølge DE-fremlæggelsesskrift 1 597 771 underkastes en til trykningen nødvendig korrektur og derefter gennem A/D-omformere 15 - 18 og indføringsregistre 19, 20, 21 og 22 indføres i lagerområder I, II, III og IV i et lager 23. Det særegne ved den foreliggende opfindelse består ikke i, at signalerne ligesom ved de kendte fremgangsmåder simpelthen omformes analogt/digi-talt og lagres, men i, at aftastningen, digitaliseringen og lagringen foretages således, at de færdigt rastrede farveseparationers data står lagret i digital form i lagret 23's områder I - IV, hvilket forklares nærmere i det følgende.
I fig. 2 er vist et fx. ved dybtryk anvendt rastersystem, ved hvilket det drejer sig om to forskellige rastre, med hvilke der imidlertid trykkes i fire farver. Fx. kan der trykkes Cyan og Sort med det ene raster, gult og 147628 - 4 - magenta med det ander raster. I dybtryk har man længe anvendt sådanne ra-stersysteraer, hvor farvepar, som ikke danner noget nærkbart farvespil med hinanden, trykkes i samme raster. Til lettere forståelse skal der ved den foreliggende opfindelse gås ud fra et sådant system. Det drejer sig om to rastre, af hvilke det første er strakt og det andet sammentrykket i aftast-ningsretningen, medens det første er sammentrykket vinkelret på aftastnings-retningen og det andet er strakt i retning vinkelret på aftastningsretnin-gen på en sådan måde, at sammentrykningen henholdsvis strækningen af det ene raster i én koordinat svaret til strækningen henholdsvis sammentrykningen af det andet raster i den anden koordinat. Desuden er hvert raster fra aftastningslinie til aftastningslinie forsat en halv rasterpunktafstand i aftast-ningsretningen. Som det fremgår af fig. 2 opstår der to rastre, som er drejet vinklerne og β i forhold til aftastningsretningen, og af. hvilke det ene er vist skraveret og det andet uskraveret. Samtlige rasterpunkter i de to rastre ligger imidlertid på parallelle linier i aftastningsretningen, således som det fremgår af en projektion af rasterpunkterne på en linie vinkelret på aftastningsretningen. Dette udnyttes ved den foreliggende opfindelse. Antallet og finheden af aftastningslinierne, som overstryges af af-tastningshovedet 5, vælges således, at alle parallelle linier overstryges, således at alle billedpunkter aftastes. Dette sker ved hensigtsmæssig til-spændingsstyring af aftastningshovedet 5 i overensstemmelse med afstandene mellem rasterpunkternes projektioner på den på aftastningsretningen vinkelrette linie, dvs. tilspændingsretningen.
For at nu alle rasterpunkter på en aftastningslinie skal optages og lagres rigtigt for de forskellige rastre i de enkelte farveseparation, er der ifølge fig. 1 anbragt fire taktgeneratorer 24 , 25 , 26 og 27, som frembringer takter til T^, som gennem og-porte 28, 29, 30 og 31 er tilsluttet til taktledningerne 32, 33, 34 og 35 for A/D-omformerne 15 - 18 og indføringsregistrene 19 - 22. Taktgeneratorerne styres af en impulsgiver 37, som er anbragt ved aftastningstromlen, og som synkront optager en impulsfølge fra tromledrejningen. Denne taktfølge er således valgt, at den svarer til den fineste opdeling af de to rastre i fig. 2 i aftastningsretningen, dvs. den ved en enkelttakt på en omkreds linie af tromlen afmålte længde er lig med den længde, som fremkommer af projektionen af de to rastre på aftastningsretningen som fællesnævner for afstanden mellem rasterpunkteme i de to rastre i aftastningsretningen.
Den overordnede taktfølge anvendes til digitalisering og indføring af - 5 - 147628 de forskellige farveseparationssignaler, idet man fx. til den nulte linie i det skraveret optegnede raster kun benytter takterne 0, 4, 8, 12 osv. i af-tastningsretningen. Hertil tjener den i fig. 1 viste taktgenerator 24, som under synkronisering ved hjælp af den fra impulsgiveren 37 ankommende taktfølge afgiver en takt, som kun på tidspunkterne 0, 4, 8, 12 osv. styrer A/D-omformeren 15 og indføringsregistret 19 for lagerområdet X. Det vil ses, at der således for den første aftastningslinie med denne takt kun indføres signaler for farveseparationen Magenta i lageret. Samtidig styrer denne generator 24 A/D-omformeren 16 og registret 20 til indlæsning af farven Gul.
Til indlæsning af den første billedlinie i det ikke skraverede raster anvendes fx. kun takterne O, 6, 12, 18 fra takt gi veren 25, som styrer A/D-omformeren 17 og indlæsningsregistret 21 og derved indlæser farveseparationen Cyan.
Frembringelsen af takterne i generatorerne 24, 26 og også 25, 27 kan ske ved udtælling af takter fra den fra impulsgiveren 37 afgivne taktfølge, i hvilket øjemed generatorerne er udformet som indstillelige tællere. En yderligere mulighed består i at anvende oscillatorer, som afgiver taktfølger med den ønskede frekvens, og som startes af impulsgiveren således, at den ved hver ny aftastningslinie afgiver en omkredsimpuls, dvs. startimpuls.
Da der ved det foreliggende udførelseseksempel optegnes to farveseparationer med ét raster, styrer taktgeneratoren 25 yderligere A/D-omforraeren 18 og indlæsningsregistret 22, hvorved signalerne for farveseparationen Sort i lagerområdet IV.
Da de rastepunkter, som ligger i de følgende aftastningslinier, imidlertid er forsat i forhold til af tastnings linien 0, behøves der for disse aftastningslinier en anden styring af A/D-omformerne og indlæsningsregistrene. Hertil anvendes taktgeneratorerne 26 og 27, som afgiver takter, som er forsat i forhold til takterne fra generatorerne 24 og 25. I det i fig. 1 viste eksempel skal der atter være anbragt indstillelige tællere, som modtager de til valget af farveseparationssignalerne rigtige takter fra den af impulsgiveren 37 afgivne overordnede taktfølge. Man kunne imidlertid også benytte taktfølgerne Ti og T£ fra generatorerne 24 og 25 og forsinke disse passende.
For aftastningslinien 2 (skraverede raster) i fig. 2 skal taktfølgen være 3, 9 15 osv. og for aftastningslinien 3 (ikke skraverede raster), skal taktfølgen være 2, 6, 10 osv. Generatoren 26 skal fx. afgive taktfølgen T3 = 2, 6, 10 osv., og generatoren 27 taktfølgen 3, 9, 12, 15 osv. Da de to far- - 6 - 147628 veseparationer atter har satnme raster, går taktfølgen T3 til A/D-omformerne 15 og 16 med registrene 19 og 20 og taktfølgen Tt* til A/D-omformerne 17 og 18 med registrene 21 og 22.
Med denne foranstaltning skal det opnås, at der sker en farveseparationsægte lagring af de digitaliserede data. Hertil tjener de i udgangene fra taktgeneratorerne 24 - 27 indkoblede og-porte 28 - 31, som aktiveres fra et af tastnings linie vælgerkreds løb 36. Impulsgiveren 37 giver i det i fig. 1 viste eksempel en taktfølge, fra hvilken der i en tæller 38 hver gang udtages en omkredsimpuls, som anvendes som liniestartimpuls. Impulsgiveren kunne imidlertid også, som allerede nævnt, afgive kun én sådan startimpuls, hvorved tælleren 38 kan undværes. Liniestartimpulserne går fra tælleren 38 til to indstillelige tællere 39 og 40, som foretager et aftastningslinievalg.
Tælleren 40 kan fx. lade kun startimpulserne for aftastningslinierne i det skraverede raster, dvs. 0, 3, 6, 9 osv., passere, medens tælleren 39 kun lader omkredsimpulserne for aftastningslinierne i det ikke skraverede raster 0, 2, 4, 6 osv. passere. De øvrige impulser undertrykkes. For at den efterfølgende og-port ved en passende startimpuls skal forblive aktiveret under hele forløbet af hele aftastningslinien, er der efter tællerne 39 og 40 anbragt bistabile kiptrin 41 og 42, som så under påvirkning af en passerende omkredsimpuls afgiver signalværdien "L" vinder hele aftastningsliniens varighed og ved spærret startimpuls signalerer tilstanden "0" og dermed spærrer og-porten. I det viste eksempel har tælleren Z^ (40) udgangsimpulsfølgen 1, 0, 0, 1, 0, 0, 1 osv. Derved afgiver det bistabile kiptrin 42, fx. en FLIPFLOP, signalet "L" for billedlinie "0", for første og anden billedlinie signalet "0", og for den tredie signalet "L". Som det let vil ses, er og-por-tene 28 og 29 dermed kun ledende for aftastningslinier, i hvilke der ligger skraverede rasterpunkter, og portene 30 og 31 kun for uskraverede rasterpunkter.
Ved spiralformet aftastning aftaster aftastningshovedet alle aftastningslinier, fx. også linierne 1 og 5, på hvilke der ikke ligger nogen rasterpunkter. Ved hjælp af aftastningslinievælgerkredsløbet 36 undertrykkes disse aftastningslinier imidlertid her ved hjælp af og-portene. Aftastningsliniernes afstand er her en fællesnævner for projektionen af rasterpunkternes afstande på tilspændingsretningen.
' Ved andre aftastningsindretninger med trintilspænding kan sådanne aftastningslinier overspringes.
Rastereksemplet i fig. 2 viser et rastersystem, ved hvilket strækningen - 7 - 147628 og sammentrykningen i det ene raster svarer til sammentrykningen og strækningen i det andet raster ved ombytning af aftastnings- og tilspændingsret-ning. Man kan imidlertid nøjagtig lige så godt tænke sig rastersystemer, hvor denne bibetingelse ikke behøver at være opfyldt. De kan ligeledes af-tastes i parallelle aftastningslinier.
En fordel ved denne aftastning i sammenligning med hidtil kendte af-tastningssystemer består i, at alle rastre aftastes med en enkelt spiralstigning, hvorved man undgår de fejl, som opstår ved en optegning af billederne med trintilspænding i cirkellinier.
Endvidere kan man ved dybtryk bedre end ved de kendte aftastningsmaski-ner behandle enkeltsider individuelt, da alle forlæg hidtil var monteret på forlægscylindre og underkastet en fælles farvekorrektur.
Indlæsningen i de enkelte lagerområder kan også ske direkte på et sådant sted i et til gravuren anvendt storlager, hvor siden af et færdigt layout vil fremkomme.

Claims (4)

1. Fremgangsmåde til udvinding af digitale optegningsdata til rastrede farveseparationer, ved hvilken et farvet forlæg aftastes linieformet optoelektrisk, og hvor elektriske farveseparationssignaler via optoelektri-ske omformere og farvefiltre udvindes ved stråledeling fra aftastningslysstrålen, indføres i en farveregner og lagres eller videreforarbejdes digitalt, hvorhos afstandene mellem henholdsvis aftastningslinieme indbyrdes og mellem aftastningspunkterne på aftastningslinieme, hvilken sidste afstand fremkommer af digitaliseringens taktfrekvens, passer til rasterdiraensionerne, kendetegnet ved, at farveseparationernes farveseparationssignaler ved aftastningsoperationen udvindes ved: a) at afstandene itellem aftastningslinieme er lig med afstandene mellem projektionerne af de enkelte rasterpunkter i de forskellige farveseparationer på en på aftastningsliniens retning vinkelret linie, b) at digitaliseringen af de enkelte ved farvedeling fremkomne farveseparationssignaler sker med en taktfrekvens, som svarer til afstandene mellem rasterpunkterne i de enkelte rastre i retning af aftastningslinieme, således, at der af denne taktfrekvens udtælles hver af de for de enkelte farveseparationer gyldige farveseparationer. c) at de digitaliserede farveseparationssignaler for de enkelte farveseparationer indlæses som i og for sig kendte billedsig-nalfølger i forskellige lagerområder af et lager, hvorhos indlæsningen af en farveseparations signaler kun finder sted, når en til det pågældende farveseparationsraster hørende af-tastningslinie aftastes.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at afstanden mellem de enkelte af tastnings linier er den samme og har en størrelse, som resulterer af en fælles nævner for afstandene mellem projektionerne af rasterpunkterne i de enkelte rastre for de forskellige farveseparationer på en på aftastningsretningen vinkelret linie.
3. Fremgsgangsmåde ifølge krav 2, kendetegnet ved, at aftastningslinierne ved aftastning af forlægget på en roterende tromle er skruelinier.
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at af-
DK460777A 1976-10-18 1977-10-17 Fremgangsmaade til udvinding af digitale optegningsdata for rastrede farveseparationer DK147628C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2646925 1976-10-18
DE2646925A DE2646925B2 (de) 1976-10-18 1976-10-18 Verfahren zur Gewinnung von digitalen Aufzeichnungsdaten für gerasterte Farbauszüge

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK460777A DK460777A (da) 1978-04-19
DK147628B true DK147628B (da) 1984-10-22
DK147628C DK147628C (da) 1985-04-29

Family

ID=5990713

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK460777A DK147628C (da) 1976-10-18 1977-10-17 Fremgangsmaade til udvinding af digitale optegningsdata for rastrede farveseparationer

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4206475A (da)
JP (1) JPS5351002A (da)
CH (1) CH630474A5 (da)
DE (1) DE2646925B2 (da)
DK (1) DK147628C (da)
FI (1) FI63496C (da)
GB (1) GB1588743A (da)
IL (1) IL53153A (da)
IT (1) IT1107745B (da)
SU (1) SU820652A3 (da)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4301469A (en) * 1980-04-30 1981-11-17 United Technologies Corporation Run length encoder for color raster scanner
JPS5840977A (ja) * 1981-09-04 1983-03-10 Fuji Xerox Co Ltd カラ−画像読取方式
DE3239994C2 (de) * 1981-10-31 1984-12-13 Tokyo Shibaura Denki K.K., Kawasaki, Kanagawa Farbkopiergerät
US4590514A (en) * 1982-07-19 1986-05-20 Canon Kabushiki Kaisha Color image processing apparatus
JPS5981976A (ja) * 1982-11-01 1984-05-11 Dainippon Screen Mfg Co Ltd 色分解画像走査記録装置
FR2542540B1 (fr) 1983-03-08 1989-02-10 Canon Kk Systeme de traitement d'images
JPS60263573A (ja) * 1984-06-11 1985-12-27 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> カラ−画像入力・記録方法
US5473734A (en) * 1992-02-18 1995-12-05 Linotype-Hell Ag Method and apparatus for exposure calibration in recording devices
US5515182A (en) * 1992-08-31 1996-05-07 Howtek, Inc. Rotary scanner

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1597771C3 (de) * 1967-07-22 1978-09-07 Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel Verfahren zur Herstellung von korrigierten Farbauszugssignalen und Farbauszügen
US3604838A (en) * 1969-04-11 1971-09-14 Ibm Color encoder for compacting and recording color information obtained by scanning a document
US3819854A (en) * 1970-02-20 1974-06-25 Harris Intertype Corp Composing apparatus
DE2012728C3 (de) * 1970-03-18 1974-09-19 Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel Verfahren zur elektrooptischen Aufzeichnung von gerasterten Halbtonbildern
CH555244A (de) * 1970-12-30 1974-10-31 Morat Gmbh Franz Vorrichtung mit mindestens einem kopf zur umsetzung von information.
DE2161038C3 (de) * 1971-12-09 1985-06-20 Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel Verfahren zur Herstellung von gerasterten Druckformen
GB1379053A (en) * 1972-04-28 1975-01-02 Crosfield Electronics Ltd Colour scanners for image reproduction
GB1382124A (en) * 1972-05-19 1975-01-29 Crosfield Electronics Ltd Scanners for image reproduction
GB1393300A (en) * 1972-10-25 1975-05-07 Crosfield Electronics Ltd Preparation of printing surfaces
DE2262824C3 (de) * 1972-12-22 1975-07-10 Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel Verfahren zur gerasterten Reproduktion farbiger Halbtonbilder im Ein- oder Mehrfarbendruck
DE2311678C3 (de) * 1973-03-09 1985-05-09 Dainippon Screen Seizo K.K., Kyoto Vorrichtung zur Erstellung von Farbauszügen eines farbigen Originalbildes
DE2430762A1 (de) * 1974-06-26 1976-01-15 Gruner & Jahr Verfahren zur informationsverarbeitung fuer die herstellung einer druckform und vorrichtung zur durchfuehrung des verfahrens

Also Published As

Publication number Publication date
US4206475A (en) 1980-06-03
DE2646925A1 (de) 1978-04-20
SU820652A3 (ru) 1981-04-07
GB1588743A (en) 1981-04-29
JPS5646587B2 (da) 1981-11-04
FI63496B (fi) 1983-02-28
IL53153A (en) 1980-09-16
IL53153A0 (en) 1977-12-30
FI63496C (fi) 1983-06-10
DK460777A (da) 1978-04-19
FI773023A (fi) 1978-04-19
CH630474A5 (de) 1982-06-15
IT1107745B (it) 1985-11-25
JPS5351002A (en) 1978-05-10
DK147628C (da) 1985-04-29
DE2646925B2 (de) 1978-10-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SU1463125A3 (ru) Способ изготовлени растрированных печатных форм и устройство дл его осуществлени
US4700235A (en) Method and apparatus for producing half-tone printing forms with rotated screens on the basis of randomly selected screen threshold values
US4499489A (en) Production of screen printing blocks
SU740145A3 (ru) Устройство дл гравировани растрированных печатных форм
SU938735A3 (ru) Способ преобразовани цифровых данных в информационные сигналы дл получени растрированных цветоделений в многоцветной печати
JPH0681225B2 (ja) 画像読み取り装置
JPH0698165A (ja) 並列処理装置
DE3442793C2 (da)
DK147628B (da) Fremgangsmaade til udvinding af digitale optegningsdata for rastrede farveseparationer
US4174527A (en) Method for locally precisely setting the start and end of reproduction in an engraving apparatus
GB2054325A (en) Timing pulse generator
SU1098529A3 (ru) Способ воспроизведени штриховых элементов при электронной репродукции
DE3428101A1 (de) Abtastverfahren, welches die uebereinstimmung einer vielzahl von reproduktionsbildern erlaubt, sowie vorrichtung zur durchfuehrung des verfahrens
US2896501A (en) Apparatus for outlining contours
US4340912A (en) Random screen generator apparatus for producing halftone images
US4625234A (en) Method of using a buffer memory device for storing a plurality of picture signals
JPS58194478A (ja) 映像信号処理方法
DE2320894C3 (de) Synchronisiersystem
US5726776A (en) Method and arrangement for synchronizing the image recordings of monochrome and color recordings by means of light-sensitive sensors
JPS61261968A (ja) 網点発生方法および装置
JP2656026B2 (ja) 画像読み取り装置
US5109478A (en) Circuit for generating a square test pattern in a page printer
JPS6041342B2 (ja) 画像走査記録装置におけるレジスタ−マ−ク記録方法
JPS6046733B2 (ja) 静止画記録装置
SU348051A1 (ru) Устройство дл изготовлени форм офсетной печати

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed