DK145847B - Anlaeg til overfoering af lastbaerere fra en jernbanevogn til enlastbil og omvendt - Google Patents

Anlaeg til overfoering af lastbaerere fra en jernbanevogn til enlastbil og omvendt Download PDF

Info

Publication number
DK145847B
DK145847B DK125876AA DK125876A DK145847B DK 145847 B DK145847 B DK 145847B DK 125876A A DK125876A A DK 125876AA DK 125876 A DK125876 A DK 125876A DK 145847 B DK145847 B DK 145847B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
truck
carriage
carrier
locking
container
Prior art date
Application number
DK125876AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK145847C (da
DK125876A (da
Inventor
F Staff
C Svensson
Original Assignee
Linjegods As
Lagaholm Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Linjegods As, Lagaholm Ab filed Critical Linjegods As
Publication of DK125876A publication Critical patent/DK125876A/da
Publication of DK145847B publication Critical patent/DK145847B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK145847C publication Critical patent/DK145847C/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P1/00Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading
    • B60P1/64Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable
    • B60P1/6418Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable the load-transporting element being a container or similar
    • B60P1/6427Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable the load-transporting element being a container or similar the load-transporting element being shifted horizontally in a fore and aft direction, combined or not with a vertical displacement
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P1/00Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading
    • B60P1/02Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading with parallel up-and-down movement of load supporting or containing element
    • B60P1/025Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading with parallel up-and-down movement of load supporting or containing element with a loading platform inside the wheels of a same axle and being lowerable below the axle

Description

i 145847
Opfindelsen angår et anlæg til overføring af lastbærere fra en jernbanevogn til en lastbil og omvendt og af den i indledningen til krav 1 angivne art.
Kombineret jernbane- og landevejstransport, dvs. brug af både 5 jernbanevogne og lastbiler over en transportstrækning, vil også være fordelagtig, fordi man på en optimal måde kan udnytte fordelene ved de to transporttyper. En ulempe ved en sådan kombineret transport er imidlertid den nødvendige omlastning. For at lette eller helt eliminere omlastningen 10 har der været foreslået en række køretøj- og jernbanevognstyper, som muliggør kørsel af en og samme vogn både på jernbane og vej. Man har imidlertid ikke fundet nogen helt god løsning på dette område og udviklingen koncentrerer sig derfor idag om brug af lastbærere, dvs. containere, paller 15 og lignende genstande, hvormed godset forholdsvis let kan omlastes fra jernbane til lastbiler og omvendt. En ulempe ved paller, mindre kasser og lignende genstande er, at de kræver løfteværktøj, f.eks. gaffeltrucks, som må være tilgængelige på omlastningsstedet. Når det gælder containere, 20 kræver disse i dag specielt løfteudstyr, såsom portalkraner eller store gaffeltrucks. De i dag sædvanlige containere er forholdsvis store. En meget almindelig type er den såkaldte tyvefods-container, som kræver kraftigt løfteudstyr.
De i dag sædvanlige, store containere vil ofte være for sto-25 re, således at man ikke hele tiden kan udnytte hele kubikindholdet i containeren. Undersøgelser har vist, at en containerstørrelse med en grundflade på ca. 3,5 x 2,5 m og en højde på 2 - 3 m ofte vil være tilstrækkelig.
Behovet for specielt løfteudstyr på hvert omlastningssted 30 har medført en stærk reduktion af mulige omlastningssteder, således at man derved ikke fuldt har kunnet udnytte de fordele, som kombineret jernbane- og landevejstransport kan byde på.
2 145847
Der er blevet foreslået forskellige løsninger på dette problem. US PS 2.126.800 viser overføring af containeren mellem jernbanevogn og lastbil, ved at containeren trækkes over med kæder. Kæderne udgør en del af bilens udstyr. Con-'5 taineren kobles til kæden med en egen koblingsmekanisme.
Der er samvirkende styrespor på bil, container og jernbane- . vogn. Overføringen sker på tværs. Der er ikke beskrevet nogen højderegulering af lastbilens bæreplan, men der er en forbindelsesbro, der kan skråne. US PS 3.175.718 viser, hvor-10 dan vogne på et omlæsningskøretøj benyttes til at trække containere på tværs fra en jernbanevogn til en lastbil og omvendt. Styreskinner på containerne forefindes. Køretøjets lastplan kan hæves og sænkes med løftecylindre. Egentlig benyttes omlæsningskøretøjet ikke til landevejstransporter, 15 .... men kun til omlæsning imellem jernbanevogn og lastbil. Dog kan omlæsningskøretøjet også køre containerne inden for omlæsningsområdet.
Det er den foreliggende opfindelses formål at anvise et anlæg uden behov for særskilt omlæsningsudstyr, der sikrer, 20 at lastbærere ved forskydning alene i et i det væsentlige vandret plan under en stabil styring kan overføres fra jern-, banevogn til lastbil og omvendt.
Dette formål tilgodeses ved, at det indledningsvist omtalte anlæg ifølge opfindelsen er ejendommelig ved det i den ken-25 - detegnende del af krav 1 anførte. Udformningen af træk- og skubbemekanismen med en i føringer bevægelig slæde giver en ønsket stabil føring af slædenog derved også af lastbæreren, der jo er koblet til slæden ved hjælp af de på tværs af slædens bevægelsesretning forskydelige tappe, der 30 foruden- at de giver den nødvendige sammenkobling også giver den nødvendige sikring mod vipning. En sådan øget stabilitet i mekanismen under overførslen af lastbæreren er af stor betydning, fordi underlaget for lastbæreren vil være meget smalt i forhold til lastbærerens bredde under over- 145847 3 føringen som følge af, at man har begrænsninger med hensyn til understøttelsesbredden på lastbilen, da man må holde sig inden for lastbilens hjulafstand.
Ved at lastbæreren i overensstemmelse med det i den kende-5 tegnende del af krav 2 anførte har en til slæden tilpasset styrerende øges stabiliteten yderligere.
Den i den kendetegnende del af krav 3 anførte udformning af lastbærerens koblingsorganer gør anlægget sideuafhængigt og letter overføringen mellem jernbanevogn og lastbil eller 10 omvendt ved hjælp af trak- og skubbemekanismen.
Anlægget ifølge opfindelsen udnyttes bedst, hvis lastbære-rernes dimension regnet på tværs af jernbanevognen svarer til bredden i den normerede jernbaneprofil, og i jernbanevognens længderetning, dvs. i lastbilens tværretning, sva-15 rer til den maksimale, normerede køretøjsbredde. Bredden i den normerede jernbaneprofil er 3.400 mm, med muligheder for en vis forøgelse ud over dette, og den i dag tilladte maksimale køretøjsbredde er 2.500 mm. Lastbærere, hvadenten det drejer sig om paller eller containere, med disse dimen-20 sioner vil være gunstige, men systemet er ikke bundet til anvendelse af lastbærere med sådanne dimensioner, selv om disse dimensioner som nævnt byder på fordele, ikke bare med hensyn til fragtvolumenet man derved kan opnå pr. lastbærer, men også med hensyn til de normeringsværdier, som i dag er 25 sædvanligt anvendt inden for transportområdet.
I det følgende forklares anlægget ifølge opfindelsen under henvisning til tegningen , hvor fig. 1 viser en lastbil opstillet ved siden af en jernbanevogn, set fra siden, 20 fig. 2-5 forskellige faser under omlæsning, 4 145847 fig. 6 det samme som fig. 1 set fra oven i mindre målestok, fig. 7 en lastbil set fra siden, fig. 8 det samme som fig. 7 set fra oven, fig. 9 et snit efter linien IX-IX i fig. 7, 5 fig. 10 et snit efter linien X-X i fig. 7, fig. 11 et snit efter linien XI-XI i fig. 7, fig. 12 et snit efter linien XII-XII i fig. 11, fig. 13 et snit efter linien XIII-XIII i fig. 7, fig. 14 en container set fra enden, 10 fig. 15 det samme som fig. 14, set i perspektiv, fig. 16 en jernbanevogn med styreindretning og anslag set i perspektiv, og fig. 17 det samme som fig. 13 for en ændret udførelsesform.
Anlægget ifølge opfindelsen forklares først under henvis-15 ning til fig. 1-6. En jernbanevogn 1 står på et spor 2. På jernbanevognen er der anbragt fem lastbærere i form af containere 3, 4, 5, 6 og 7. Containerne har en længde regnet på tværs af jernbanevognen, som er lig bredden af den normerede jernbaneprofil, dvs. at deres længde er 3,4 m. Hver 20 container har en bredde, regnet i jernbanevognens længderetning, lig med 2,5 m, som er den i dag godkendte maksimale bredde for køretøjer. Containerne har en højde på ca. 2 m.
Disse mål kan varieres og er kun angivet som eksempler.
5 U5347
En lastbil 8 er kørt ind til og vinkelret på jernbanevognen 1. Lastbilen har et bæreplan 9, der kan hæves og sænkes.
Dette bæreplan 9 er forbundet med lastbilens ramme 10 ved hjælp af svingbare led 11. Bæreplanet 9 kan hæves og sæn-5 kes ved hjælp af ikke viste hydrauliske cylindre.
I bæreplanet 9, som kan hæves og sænkes, er der anbragt en i lastbilens længderetning frem og tilbage bevægelig slæde 12. Nærmere enkeltheder ved en foretrukken udførelsesform beskrives nedenfor. Til forståelse af anlægget er det her nok 10 at forstå, at slæden 12 kan bevæges i bæreplanet 9 i lastbilens længderetning. Den ønskede bevægelse af slæden kan tilvejebringes ved hjælp af egnede drivindretninger fortrinsvis en hydraulisk arbejdscylinder.
En sådan udførelsesform beskrives nedenfor.
15 Hver container 1-7 har en langsgående styrerende 13 i bunden. Denne styrerende er tilpasset slæden, således at slæden kan køres ind i styrerenden og dér kan kobles sammen med containeren. Denne sammenkobling kan ske på mange måder og vil blive beskrevet nærmere nedenfor under omtalen af 20 det mere specielle udførelseseksempel.
Anlægget virker på den måde, at en lastbil af den i fig. 1-6 viste art bakker hen til jernbanevognen vinkelret på denne, således at slæden 12 kan føres til koblingskontakt med containeren 3. Det hæv- og sænkbare bæreplan muliggør til-25 pasning til jernbanevognens lasteplanhøjde. På den måde bliver man uafhængig af forholdene på omladningsstedet.
Efter sammenkobling mellem container og slæde trækkes slæden mod lastbilens førerhus, som antydet med pilen i fig. 1. Containeren, som er låst sammen med slæden, vil blive med-30 taget og ført over på bæreplanet 9. Containeren kan trækkes så langt over på lastbilen, som arbejdseylinderens slaglængde muliggør. Ønsker man at trække containere endnu læn- 6 145067 gere ind, kan man skifte tag i containeren, dvs. løsgøre slæden og flytte den til containerens anden endeside og koble den sammen med containeren dér, således som det er vist på fig. 2.
5 Derefter flyttes lastbilen til en tilsvarende stilling i forhold til den følgende container 4, slæden køres til enden af lastbilen og bringes til koblingskontakt med containeren, se fig, 3, og containeren 4 kan nu trækkes over på bæreplanet 9. Under dette vil containeren 4 få direkte 10 eller inddirekte anlæg imod containeren 3 og skubbe denne foran sig helt frem i retning mod lastbilens førerhus, således som det er vist i fig. 4, hvor begge containere er anbragt på lastbilen i transportstilling. Lastbilen køres i dette tilfælde lidt frem, og bæreplanet 9 sænkes ned, se 15 fig. 5. For at låse containerne på lastbilen benyttes sædvanligt kendte låseorganer, og man kan også benytte slæden 12 til låsning, idet den køres til den stilling, som er vist i fig. 5, hvor den kan sammenkobles med begge containere .
20 Fordelagtigt dimensioneres bæreplanet 9, slæden og dens drivorganer og lastbærerne således i forhold til hinanden, at man med mindst mulige omskiftninger kan bringe lastbærerne over på lastbilen, på jernbanevognen og omvendt.
Ved omlastning fra lastbil til jernbanevogn går man frem 25 på samme måde som beskrevet i det foregående, men i omvendt rækkefølge.
Lastbilens udstyr og også en del udstyr, som med fordel kan anvendes til jernbanevognen forklares nedenfor.
Fig. 7 Og 8 viser en lastbil 16 med en køretøjsramme 17.
30 For oversigtens skyld er baghjulene 18, 19 antydet rent ske matisk ved hjælp af stiplede linier. På køretøjsrammen 17 er der monteret et hæv- og sænkbart bæreplan 20. Bæreplanet 7 145847 20 er forbundet med køretøjsrammen 17 ved hjælp af ledstænger 21-25. I køretøjsrammen er der monteret fire hydrauliske arbejdscylindre 26-29. Deres respektive stempelstænger er ledforbundet med bæreplanet 20. Ved hjælp af disse ar-5 bejdscylindre kan ladet hæves og sænkes, idet det styres af ledstængerne 21-25. Sådanne ledstænger er anbragt på begge sider af bæreplanet 20, se fig. 8. Ledstængerne på lastbilens venstre side er betegnet med de samme henvisningstal som på højre side, men med et indeksmærke.
10 Køretøjsrammen 17 er på kendt måde bygget op af to langsgående hovedbjælker 30, 31 og indbefatter endvidere to kraftige tværbjælker 32 og 33, som rager ud til siden fra de langsgående hovedbjælker 30, 31 og yderst har styretappe 34-37. Yderst i området ved styretappene er tværbjælkerne ud-15 formet som bæreanslag, der befinder sig i samme højde som den bærende flade af det i højden indstillelige bæreplan 20. Konstruktionen af køretøjsrammen er for så vidt helt konventionel og vil derfor ikke blive forklaret nærmere.
Som nævnt er der på køretøjsrammen 17 monteret en konstruk-20 tion, som danner et hæv- og sænkbart bæreplan 20. Dette bæreplan 20 består i hovedsagen af to langsgående bjælker 38, 39, som fortil er sammenholdt ved hjælp af en tværgående, afsluttende kassekonstruktion 40. Bagtil er bjælkerne 38 og 39 holdt sammen ved hjælp af en plade 41. På undersiden 25 af hver bjælke 38, 39 er der fem kassekonstruktioner 42, 43, se fig. 10. Disse kassekonstruktioner er ens og kun en af dem, der er vist -i smittet i fig. 10, forklares nærmere. Mellem kassekonstruktionerne 42 og 43 strækker der sig en afstivende stang 44. På de frie stangender, der er udformet som 30 akseltappe 45, 46, er ledstængerne 22, 22' lejret drejeligt og de er i deres anden ende drejeligt lejret på akseltappe 47, 48, som er fastgjort på de langsgående bjælker 30, 31 i køretøjsramræn 17. Som nævnt findes der fem sådanne ledstangsindretninger, der virker som styr under hævning og sænk-35 ning af bæreplanet 20 ved hjælp af de fire arbejdscylindre 8 145847 26-29. Disse arbejdscylindre og deres montering i køretøjsrammen 17 er vist nærmere i fig. 11 og 12. To hulprofiler 50, 51 er fastgjort til og strækker sig imellem køretøjsrammens bærebjælker 30, 31. Pra hulprofilerne 50, 51 5 strækker der sig fire bæreplader 52-55 nedad og i disse bæreplader er de respektive arbejdscylindre 28, 29 svingelig lejret ved hjælp af akseltappe 56-59. En hulprofildrager 60 er fastgjort til undersiden af ladets langsgående bjælker 38, 39 og har på sin underside to par fastgørelsesører 10 61, 62. I disse ører er arbejdscylindrene 28, 29's stempel stænger 63, 64 drejeligt lejrede. De to bageste arbejdscylindre 26 og 27 er monteret på samme måde som de netop beskrevne forreste arbejdscylindre.
De nødvendige ledninger og andet udstyr til brug for ar-15 bejdscylindrene er ikke vist på tegningen, da dette betragtes som kendt teknik. Når arbejdscylindrene aktiveres, dvs. deres stempelstænger bevæger sig udefter, vil de bevirke, at planet 20 hæves, og under denne hævning styres ladet af ledstængerne 21-25 og 21'-25'. Ved hjælp af arbejdscylin-20 drene kan således bæreplanet 20 bringes til den ønskede højdestilling.
En slæde 65 er monteret i bæreplanet 20. Slæden har fire hjul 66-69, som løber på bundflangerne på de langsgående bjælker 38, 39 i bæreplanet 20, se fig. 13. Slæden 65 er i 25 dette- tilfælde udformet som en kassekonstruktion med to ned-adhængende konsoller 70, 71, hvori de fire hjul 66-69 er lejret, således som det fremgår af fig. 13. Endvidere rager der to konstoller 72, 73 ned fra undersiden af selve slæden 65, og enden af stempelstang 74 er forbundet med slæden 30 mellem disse to konsoller ved hjælp af en aksel 75. Stempelstangen 74 hører til en lang arbejdscylinder 76, som er anbragt i bæreplanet 20 imellem de to langsgående bjælker 38 og 39,se fig. 7 og 8. Arbejdscylinderen 76 er. fastgjort til den afsluttende kassekonstruktion 40 i bæreplanet 20.
9 145847 På ikke nærmere vist måde kan den iøvrigt også være afstivet i forhold til bjælkerne 38r 39. Ved hjælp af denne arbejds-cylinder 76 kan slæden 65 køres fra den viste stilling i fig. 7 og 8 til en stilling helt tæt ved bæreladet 20's ba-5 geste ende. Denne slæde 65 svarer til den tidligere omtalte slæde 12 i fig. 1-6 og det hæv- og sænkbare bæreplan 20 svarer til det hæv- og sænkbare bæreplan 9 vist i de samme figurer.
Slæden er som nævnt i denne udførelsesform udformet som en 10 kasselignende konstruktion/ og slæden har fire tappe 77-80 med to tappe anbragt på hver side af slæden. Disse tappe kan forskydes i lastbilens tværretning og i fig. 13 er tappene vist i udskudt stilling. Tappene tjener som koblingsorganer til at sammenkoble slæden med lastbærerne, jvf. ne-15 denfor. Den viste udførelsesform for slæden er kun et eksempel, og slæden kan udføres på mange andre måder. Tappene kan forskydes manuelt, eventuelt med stangbetjening, eller ved hjælp af pneumatiske eller hydruliske drivorganer. Dette er ikke vist, da det her for så vidt drejer sig om 20 anvendelse af kendt teknik.
Slæden 65 og dens tilhørende tappe 77-80 benyttes som nævnt til sammenkobling med lastbærerne under omlastningen, og eksempelvist kan lastbærerne være udformet som containere af den principielle type, som er vist i fig. 14 og 15. I 25 bunden af containeren 3 i fig. 14 findes den gennemgående sty=-rerende 13,i hvis to sidevægge der i begge ender af containeren er udformet to huller eller fordybninger 81-84. Tilsvarende huller eller fordybninger findes i den modstående, ikke synlige sidevæg i fig. 15. Det vil forstås, at når con-30 taineren 3, som antydet i fig. 6, står på en jernbanevogn, kan slæden 12 henholdsvis 65 køres ind i styrerenden og kobles sammen med containeren ved hjælp af tappene 77-80, som køres ud og ind i de respektive huller 81, 82 og i de modliggende, ikke viste huller. Ved hjælp af arbejdscylinderen 145847 ίο 76 kan man trække slæden tilbage, og containeren vil da trækkes med over på lastbilen. Hvis det Ønskes, kan man skifte tag, dvs. at slæden frikobles fra containeren og køres ud igen og kobles sammen med hullerne 83, 84 og de 5 tilsvarende huller i den modstående sidevæg i styrerenden.
Ved fornyet indkøring ved hjælp af arbejdscylinderen 76 kan containeren trækkes endnu længere ind på lastbilen. Styre-låsetappene 34-37 vil indgribe med tilsvarende huller i lastbærernes undersider, når bæreplanet 9 eller 20 sænkes 10 ned efter afsluttet omladning. Anlægget kan kompletteres med ekstra udstyr for jernbanevognene. Der skal i denne forbindelse henvises til fig. 16, som viser en mulig styreindretning, der kan anbringes på jernbanevognens lasteplan.
Denne styreindretning 65 består af to vinkelprofildragere 15 86 og 87, som i enderne er udformet således, at de lodrette flanger skråner lidt ind imod hinanden. De vandrette flanger har på undersiden styretappe 88 beregnet til at blive indført i dertil indrettede huller 89 i jernbanevognens lasteplan. De to vinkelprofildragere er indbyrdes afstivet 20 ved hjælp af tre stænger 90. Styreindretningen 85's bredde er tilpasset styrerenden 13's bredde og tjener som styring særlig ved lastning af containere på jernbanevognen.
En kraftig vinkelprofildrager 90 har på sin vandrette flange tappe 91, som passer ind i vognens sædvanlige koblingsorgan 25 92. På denne måde kan denne kraftige vinkelprofildrager 90 monteres langs jernbanevognens sidekanter, og den tjener da hensigtsmæssig som anslag for lastbilen, når denne køres ind til vognen, således at lastbilen bliver rigtig orienteret i forhold til jernbanevognens centerlinie. Dette letter 30 sammenkoblingen med slæden, fordi containerne under lastningen sættes således, at de er symmetrisk anbragt i forhold til jernbanevognens centerlinie og ved fuld udtrækning af stenpelet fra arbejdscylinderen 76 vil slæden da ved afslutningen af arbejdsslaget stå i rigtig stilling i forhold til 35 koblingshulleme i containerne.
11 145847 I stedet for containere kan der anvendes andre lastbærere, f.eks. paller. Styrerenden behøver ikke at være udformet som en gennemgående rende, således som den er vist i fig.
14 og 15, men kan også formes af nedadhængende elementer, f.eks.
5 profildragere, som mellem sig danner den nødvendige styrerende .
For yderligere at komplettere anlægget kan lastbærerne fordelagtigt have nedsvingbare ben, som benyttes, når lastbærerne skal sættes på henholdsvis tages af lastbilen. Benene 10 svinges da ned, efter at det hæv- og sænkbare lad er løftet lidt op. Når man så sænker ladet, vil vægten overføres til benene, og lastbilen kan køre væk. Et eksempel på sådanne ben er vist i fig, 14 og 15, hvor benene 94 og 95 er anty det. Benene er på ikke nærmere vist måde svingbart lejret 15 under lastbæreren og kan svinges helt op i denne, når de ikke bruges. Fordelagtigt har benene de nødvendige låsebeslag 98-101 beregnet til at samvirke med låseorganer 34-37 på lastbilen. En sådan anbringelse af låseorganerne er fordelagtig, fordi man ikke altid kan anbringe benene uden for 20 de områder, hvor låsebeslagene nødvendigvis må anbringes under hensyntagen til de normerede dimensioner, man må holde sig til. Da låsebeslagene kun påvirkes, når benene er svinget op, er det en fordel at anbringe dem på benene, idet låsebeslagene da, når benene er svinget op, vil være 25 placeret rigtigt på lastbæreren.
Man er ikke bundet til anvendelse af en såkaldt åben jernbanevogn. Anlægget kan med enkle modifikationer benyttes ved såkaldte lukkede jernbanevogne af den type, hvor hele jernbanevognens væg kan åbnes.
30 Fig. 17 viser et delvis snit igennem en modificeret udførelsesform for slæden. De to bjælker 38' og 39' svarer til bjælkerne 38 og 39 i fig. 13. Selve slæden er i denne udformning opbygget af en plade 102 med nedbøjede flanger 103 og 104 og med nedadhængende konsoller 72', 73'. Som i fig. 13 er en

Claims (3)

145847 den af en stempelstang 74' forbundet med slæden mellem de to nævnte konsoller. Pra hver flange 103, 104 og ind over strækker der sig et cylindrisk hus 105 henholdsvis 106. Hver af disse cylindriske huse (der er tilsammen fire af dem) 5 udgør et bæreleje for en rulle 67', 69*, som svarer til hjulene 67, 69 i fig. 13 og understøtter slæden i bjælkerne 38' og 39*. Rullerne ligger an imod en skulder 106 og holdes på plads ved hjælp af en opsplittet fjederring 107. Desuden danner hvert cylindriske hus 105, 106 cylinderen 10 til en arbejdscylinder, hvis stempel samtidig virker som låsetap 80', hvilken låsetap svarer til låsetappene 80, 79, 77, 78 i fig. 13. På ikke vist måde tilføres cylinderrummene på begge endesider af låsetapstemplet et trykmedium, således at låse-15 tappen kan skubbes ind og ud for derved at henholdsvis at frigøre og låse slæden i forhold til lastbæreren. Denne slædekonstruktion foretrækkes, når det er væsentligt at formindske slædens højde over terræn. Anlægget kan også benyttes for lastbiler, som bare er beregnet til at optage en last-20 bærer eller container. I sådanne tilfælde har styrerenden i bunden af lastbæreren fortrinsvis centralt anbragte åbninger beregnet til at samvirke med slæde-låsetappene, således at man på den måde kan trække lastbæreren fremad imod førerhuset.
25 Patentkrav.
1. Anlæg til overføring af lastbærere (3-7) fra en jernbanevogn (1) til en lastbil (8,16) og omvendt, hvor lastbilen har et hæv- og sænkbart bæreplan (9,20) for tilpasning til jernbanevognens lasteplanhøjde og tillige en egen træk- og 30 . skubbemekanisme indbygget i det hæv- og sænkbare bæreplan til overføring af lastbærerne mellem lastbil og jernbane-
DK125876A 1975-03-24 1976-03-23 Anlaeg til overfoering af lastbaerere fra en jernbanevogn til en lastbil og omvendt DK145847C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO751020 1975-03-24
NO751020A NO139381C (no) 1975-03-24 1975-03-24 Anordning for overfoering av lastbaerere fra en jernbanevogn til en lastebil og omvendt

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK125876A DK125876A (da) 1976-09-25
DK145847B true DK145847B (da) 1983-03-21
DK145847C DK145847C (da) 1983-09-05

Family

ID=19882169

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK125876A DK145847C (da) 1975-03-24 1976-03-23 Anlaeg til overfoering af lastbaerere fra en jernbanevogn til en lastbil og omvendt

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4051959A (da)
JP (1) JPS51143216A (da)
BE (1) BE839930A (da)
CA (1) CA1030912A (da)
DE (1) DE2612317C2 (da)
DK (1) DK145847C (da)
FI (1) FI60827C (da)
FR (1) FR2305379A1 (da)
GB (1) GB1522751A (da)
NL (1) NL178148C (da)
NO (1) NO139381C (da)
SE (1) SE409105B (da)
SU (1) SU878188A3 (da)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE394401C (sv) * 1975-10-10 1978-12-07 Berger Gunvald M S Med atminstone tva stodben forsedd lastberare
SE434255B (sv) * 1982-05-19 1984-07-16 Kalmar Lagab Ab Anordning vid en lastberare samt en anordning for overforing av lastberaren fran en jernvegsvagn till en lastbil och omvent
DE3420059A1 (de) * 1984-05-29 1985-12-12 Edelhoff Polytechnik GmbH & Co, 5860 Iserlohn Vorrichtung zum abheben und abtransportieren von muellcontainern von muellsammelfahrzeugen
JPS63168136U (da) * 1987-04-22 1988-11-01
US4922832A (en) * 1988-01-22 1990-05-08 Strick Corporation Intermodal road/rail transportation system
US4955144A (en) * 1988-01-22 1990-09-11 Strick Corporation Compatible intermodal road/rail transportation system
GB9206583D0 (en) * 1992-03-25 1992-05-06 Secr Defence Vehicle load transference system
DE4315552A1 (de) * 1993-05-10 1994-11-17 Aicher Max Einrichtung an einem schienenverfahrbaren Waggonuntergestell zur Horizontalverladung von Containern
SE9402504D0 (sv) * 1994-07-18 1994-07-18 Sten Loevgren Förfarande och anordning för hantering av laster
US5785485A (en) * 1996-02-21 1998-07-28 Hall; Larry J. Shiftable cargo container for truck tractor
US20060072993A1 (en) * 2004-10-04 2006-04-06 Delaware Capital Formation, Inc. Refuse collection system and method
US11958397B2 (en) * 2019-12-12 2024-04-16 Revolutionary Truck Systems Container transfer system
RU200071U1 (ru) * 2020-03-05 2020-10-05 Общество с ограниченной ответственностью «КРАН центр «КАМАЗ» Механизм подъёма кузова для автомобиля со сменными кузовами
CN113401634A (zh) * 2020-03-16 2021-09-17 菜鸟智能物流控股有限公司 运输装置和运输设备
JP7212659B2 (ja) * 2020-11-16 2023-01-25 ダイハツ工業株式会社 荷箱移動機構
CN113212568B (zh) * 2021-06-22 2023-10-31 湖北宏大专用汽车有限公司 一种电动物流车货箱及其装配方法
US11685301B2 (en) * 2021-10-19 2023-06-27 Harbinger Motors Inc. Cargo containers and methods of using thereof for deliveries using multiple different types of trucks
CN116461408B (zh) * 2023-06-19 2023-10-03 四川川运重工机械有限公司 一种厢式物流转运车及控制方法

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR592347A (fr) * 1924-01-29 1925-07-31 Véhicules de chemin de fer et de route avec dispositifs pour le transport combiné avec des caisses de chargement roulantes
US2087249A (en) * 1935-10-18 1937-07-20 Benjamin F Fitch Propelling mechanism for freight containers
DE821175C (de) * 1950-03-28 1951-11-15 Cuxhavener Maschb Ges M B H Verfahren und Vorrichtung zum Strassenbetrieb im Eisenbahn-Transportbehaelter-Verkehr
US2831588A (en) * 1954-05-03 1958-04-22 Unibox Corp Inc Freightage means
DE1054020B (de) * 1956-05-24 1959-03-26 Ackermann Fahrzeugbau Doppelt wirkender Antrieb zur Verladung von Lasten auf Fahrzeugen
GB1008840A (en) * 1961-07-21 1965-11-03 Steadman Ind Ltd Transferring demountable freight containers onto and off running gear
US3175718A (en) * 1963-02-01 1965-03-30 Dempster Brothers Inc Apparatus for handling containers
FR1397368A (fr) * 1964-03-17 1965-04-30 Dispositif de trafic rail-route
US3252608A (en) * 1964-04-06 1966-05-24 Proleride Transp System Inc Piggy-back loader
DE1938633A1 (de) * 1969-07-30 1971-02-11 Bundesbahn Zentralamt Muenden pa-Behaelterzustelleinrichtung auf Wechselpritsche
SE342784B (da) * 1970-06-15 1972-02-21 Lagaholm Ag
JPS516410B2 (da) * 1971-09-30 1976-02-27
JPS545599B2 (da) * 1972-05-08 1979-03-19
DE2363724A1 (de) * 1973-12-21 1975-10-30 Schmitz Anhaenger Fahrzeugbau Ausgestaltung fuer ein lastfahrzeug mit wechselaufbau

Also Published As

Publication number Publication date
GB1522751A (en) 1978-08-31
FI60827C (fi) 1982-04-13
NL178148B (nl) 1985-09-02
CA1030912A (en) 1978-05-09
DK145847C (da) 1983-09-05
JPS51143216A (en) 1976-12-09
NL178148C (nl) 1986-02-03
SU878188A3 (ru) 1981-10-30
SE7603304L (sv) 1976-09-25
FR2305379A1 (fr) 1976-10-22
FI760748A (da) 1976-09-25
US4051959A (en) 1977-10-04
BE839930A (fr) 1976-07-16
FR2305379B1 (da) 1983-09-09
DK125876A (da) 1976-09-25
NO139381C (no) 1979-02-28
SE409105B (sv) 1979-07-30
NO139381B (no) 1978-11-20
DE2612317A1 (de) 1976-10-07
FI60827B (fi) 1981-12-31
NO751020L (da) 1976-09-27
NL7603014A (nl) 1976-09-28
DE2612317C2 (de) 1982-03-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK145847B (da) Anlaeg til overfoering af lastbaerere fra en jernbanevogn til enlastbil og omvendt
US3146903A (en) Straddle truck with a guided lifting frame for handling containers
US3084970A (en) Vehicle carrying tractor-trailer
US4580805A (en) Extendable container chassis for trucks
US10583847B2 (en) Raisable carrying device
RU2393967C9 (ru) Система перевалки грузов и пригодный для этого железнодорожный вагон
US4416571A (en) Truck and rail transportation system
US3874719A (en) Extensible load lifting frame
US3552557A (en) Lifting apparatus
US3233758A (en) Lift gate
US1783363A (en) System for handling freight and apparatus therefor
CZ284293B6 (cs) Nákladní vůz na sypký materiál
US2926797A (en) Means for transferring shipping containers
CZ53497A3 (en) Method of transferring loads and apparatus for making the same
US2204667A (en) Transportation means
GB2113175A (en) A vehicle
CZ280189B6 (cs) Železniční nákladní vůz
US2166948A (en) Mechanism for holding demountable bodies on vehicles
US5456520A (en) Vehicle for transporting alternative substances in alternative containers
US2114707A (en) Transportation system
US3075479A (en) Railway car for freight trucks and the like
US1937062A (en) Transport truck
US3610580A (en) Trolley
SE435166B (sv) Forfarande och lasttransportanordning for hantering och transport av en enhetslast, bestaende av en eller flera containrar eller liknande
US3175718A (en) Apparatus for handling containers

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed