SE435166B - Forfarande och lasttransportanordning for hantering och transport av en enhetslast, bestaende av en eller flera containrar eller liknande - Google Patents

Forfarande och lasttransportanordning for hantering och transport av en enhetslast, bestaende av en eller flera containrar eller liknande

Info

Publication number
SE435166B
SE435166B SE8103944A SE8103944A SE435166B SE 435166 B SE435166 B SE 435166B SE 8103944 A SE8103944 A SE 8103944A SE 8103944 A SE8103944 A SE 8103944A SE 435166 B SE435166 B SE 435166B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
load
lifting
carriage
transport device
transport
Prior art date
Application number
SE8103944A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8103944L (sv
Inventor
A Anttila
R Tiitto
Original Assignee
Valmet Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Oy filed Critical Valmet Oy
Publication of SE8103944L publication Critical patent/SE8103944L/sv
Publication of SE435166B publication Critical patent/SE435166B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P1/00Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading
    • B60P1/64Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable
    • B60P1/6418Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable the load-transporting element being a container or similar

Description

8103944-8 2 nande medelst en flakvagn måste containern eller last- flaket skilt för sig lastas på flakvagnen och lossas från denna. För detta erfordras en skild lyftkran eller truck för lyftning av conatinrar. En annan brist som detta tillvägagångssätt dessutom är behäftat med är .att flakvagnen eller lastflaket transportekonomiskt sett bildar en onödig massa som måste transporteras.
En lasthanteringsutrustning av detta slag, nämligen flak och flakvagnar, av vilka det i princip måste finnas en tre gånger större mängd än fartygets lastkapacitet, representerar en betydande del av det totala i systemet bundna kapitalet.
Den ovan angivna bristen kan elimineras genom utveck- ling av en sådan lasthanteringsmetod där de vanliga kombinationerna av dragtruck och flakvagn eller andra separata transportanordningar ersätts med utrustning som själv kan utföra lastning och lossning av den last som transporteras. Sådana självlastande fordon och släp- vagnar används allmänt inom transporttekniken vid lands- vägstrafik även vid transport av containrar, och inom området är flera odika lasthanteringsmetoder kända.
Vid vanliga lösningar av detta slag lastas containrarna, som skall transporteras, från marken enligt växelflaks- principen genom uppdragning av dem på transportfordonet med hjälp av en vid änden av containern fäst vajer- eller kedjedraganordning, t ex FI-patentskriften 55 313, eller också lastas containrarna_från ben eller special- byggda lastflak genom upplyftning av lasten på ett i höjdled, exempelvis pneumatiskt eller hydrauliskt, för- skjutbart lastorgan på ett in under lasten kört transport- fordon, t ex enligt FI-patentskriften 55 628 och US-pa- tentskriften 4 053 072. För att öka flexibiliteten kan systemen av den senare typen innefatta förskjutbara eller med ett skilt lyftflak försedda vagnanordningar, t ex US-patentskriften 3 719 299.
Fastän lastningsförfarandena av den ovan angivna typen i och för sig är användbara i synnerhet vid lands- vägstransporter där transportsträckorna är relativt 8103944-8 3 långa, är lösningar som kan härledas från dessa förfa- randen dock inte effektiva pà korta transportsträckor, exempelvis vid terminalanvändning där det av ro/r0-ut- rustningen erfordras korta lastnings- och lossningstider och god hanteringsförmåga även i trånga utrymmen för att förkorta fartygets hamntid. Ändamålet med föreliggande uppfinning är således att åstadkomma en lasthanteringslösning, som ersätter den vanliga kombinationen av dragtruck och flakvagn och som bättre än denna lämpar sig för hantering av standardcontainrar eller liknande enhetslaster i sam- band med korta transportsträckor och i synnerhet för terminalanvändning.
Uppgiften har lösts utgående från ett lasthante- ringsförfarande enligt ingressen till patentkravet l, där det används en längs körunderlaget pà hjul rörlig lasttransportanordning, som i och för lastning och loss- ning är försedd med ett lasthanteringssystem, i vilket det ingår åtminstone en lyftanordning och åtminstone en förskjutbar vagnanordning. Förfarandet enligt upp- finningen kännetecknas därav, att vagnanordningen för- *skjuts in under lasten till ett ställe mellan lastens tyngdpunkt och den på körunderlaget vilande motsatta änden och att lastens på körunderlaget vilande ände medelst vagnanordningen lyfts upp från körunderlaget och/eller lastens mot transportanordningen belägna nedre kant sänks ned till transporthöjd.
Förfarandet enligt uppfinningen kan genomföras med en synnerligen fördelaktig transportanordning, som enligt patentkravet 2 kännetecknas därav, att stommen består av åtminstone tvà, i längdriktningen i förhållande till varandra förskjutbara delar och att lyftanordningen för lyftning av lastens ena ände är anordnad på samma stomdel där kraftanordningen och de styrande och dra- gande hjulen är anordnade, och att vagnanordningen är anordnad på den i förhållande till den föregående stom- delen förskjutbara stomdelen, så att sistnämnda stom- del och den på denna anordnade vagnanordningen kan för- 81039144-8 4 skjutas in under den medelst lyftanordningen 1 ana änden upplyfta lasten.
Genom tillämpning av den uppfinningsenliga löñnißqpn uppnås ett ekonomiskt lasthanteringssystem där Qfláäaß, exempelvis en container eller ett öppet flak som skall transporteras, inte skilt för sig behöver lastas på ett transportflak eller en flakvagn. Transportekonomiska fördelar uppnås genom den direkta godshanteringen efter- som härvid inga som helst investeringar i dyr flakvagns- utrustning behöver göras. Samtidigt minskar även trans- porten av onödig massa. Den av transportmaskinen enligt detta uppfunna system transporterade nyttolastens för- hållande till maskinens egenvikt, t o m 2,5, är excen- tionellt fördelaktigt i jämförelse med kända lösning- ar. Tack vare det föränderliga axelavståndet i transport- maskinen blir flexibiliteten vid transport av olika långa containrar och i synnerhet hanterbarheten i olastat tillstånd bättre, Uppfinningen beskrivs härefter i detalj under hänvis- ning till den bifogade ritningen, pà vilken fig la-ld visar olika steg vid förfarandet enligt uppfinningen, fig 2a och 2b visar en sidovy och en frontvy av lasttransportanordningen enligt uppfinningen i ett läge där lastens ena ände är upplyft i ett övre läge, fig 3 visar en sidovy av anordningen enligt fig 2 i lasttransporterande körläge och fig 4a och 4b visar lyftanordningens griporgan i rörelse mot lasten och fastlàsta vid lasten.
Fig l visar förfarandesteg vid en utföringsform av förfarandet enligt uppfinningen vid tagande av last.
Vid förfarandet används en på hjul rörlig lasttransport- anordning 2 vid transport av en last 1. Lasttransport- anordningen är i och för lasthantering försedd med en lyftanordning 3 och en i förhållande till denna förskjut- bar vagnanordning 4. Vagnanordningen 4 kan förskjutas i längdriktningen med hjälp av en teleskopanordning 5, §', 5", 5"* eller liknande och vagnens höjd kan änd- 8103-9414-8 5 ras medelst en lyftmekanism 6. Lasten antas i detta exempelfall vara en 40' container av ISO-standard, som är försedd med vanliga hörnstycken för infästning.
Vid tagande av last körs transportanordningen 2 till den på ett körunderlag, t ex på beläggningen i en terminal eller på däcket av ett fartyg vilande con- tainerns l ena ände till det i fig la visade läget och lyftanordningen 3 kopplas till containerns l nedre hörn- stycken. Härefter lyfts containerns närmast lasttrans- portanordningen belägna nedre kant medelst lyftanordning- en till lastningshöjd, varvid containern l intar det i fig lb visade lutande läget. När containern l befinner sig i detta lutande läge uppburen av lyftanordningen förskjuts vagnanordningen 4 pâskjuten av teleskopkonstruk- tionen 5, 5', 5", 5"' i ett nedsänkt läge in under lasten till ett ställe mellan lastens tyngdpunkt och den på körunderlaget vilande kanten till det i fig lc visade läget. Till slut svängs den i främre änden till lastningshöjd upplyft containern l till vågrätt trans- portläge genom upphöjning av containerns på körunder- laget vilande ände från körunderlaget genom upplyftning av vagnanordningen 4 till körläge och nedsänkning av den av lyftanordningen uppburna kanten från lastnings- höjd till transporthöjd. I detta läge (fig ld) kan con- tainern l transporteras till lossningsplatsen.
Lasten avlämnas pà lossningsplatsen genom att man utför de ovannämnda stegen i omvänd ordning. Lastens främre ände lyfts till det övre läget medelst lyftanord- ningen 3 och den bakre kanten nedsänks pà körunderlaget genom nedsänkning av vagnanordningen 4 till det i fig lc visade nedre läget. Den obelastade vagnen dras till det i fig lb visade inre läget, lastens framkant nedsänks medelst lyftanordningen tills det i fig la visade läget uppnås, varefter lyftanordningen och lasten l átskiljs från varandra.
I fig 2a, 2b och 3 visas en utföringsform av last- transportanordningen för genomförande av förfarandet enligt uppfinningen. Den i fig 2a i form av en sidovy 81039M-8 6 visade anordningens 2 lasthanteringssystem, nämligen lyftanordningen 3 och vagnanordningen 4, befinner sig i det med heldragna linjer visade läget i ett tillstånd, varvid lastens ena ände är upplyftad till det övre läget, och i det med streckade linjer visade läget i ett till- stånd varvid maskinen kan köras utan last. I fig 2b är lastens läge för tydlighetens skull enbart visat med antydda konturer.
Transportmaskinens stomme består av fyra teleskopiskt in i varandra gående stomdelar 5, 5', 5" 5"', som kan förskjutas i längdriktningen i förhållande till varandra mellan det i fig 2a visade inre läget och det i fig 3 visade yttre gränsläget, såsom framgår av fig 2b. Stom- delarna består, med undantag av den innersta 5"',.av ramkonstruktioner innefattande två långsträckt stombal- kar. Delarna 5, 5', 5", 5"' är på ett på ritningen icke närmare visat sätt rullstyrda i förhållande till varandra och kopplade.till varandra med förskjutnings- kedjeslingor. De två yttersta ramarna 5“ och 5"' kan förskjutas i förhållande till varandra medelst en mellan dessa anordnad, av maskinens hydrauliksystem driven dubbelverkande förskjutningscylinder 7.
Den på ritningen till vänster och mot lasten belägna stomänden uppbärs av vagnanordningen 4, som är anordnad att röra sig tillsammans med teleskopkonstruktionens innersta del 5"',§šgnanordningen 4 innefattar vid detta utföringsexempel fyra bredvid varandra belägna vagnen- heter, som var och en uppvisar tvâ hjul 8 av samma typ som används på t ex flakvagnar. Vagnenheternas hjul 8 är fästa vid vagnanordningens 4 stomme genom förmedling av i övre änden svängbart lagrade armar 9 och vagnanord- ningens 4 stomme kan lyftas och sänkas medelst hydrau- liska lyftcylindrar 6. Vagnanordningen 4 är fäst vid den teleskopbyggda stommens som vagnförskjutningsarm fungerande innersta del 5“'. Vagnflak 10 är anordnade vid vagnanordningens båda sidor för att uppbära lasten.
Flaken lO består av skivformiga delar L2. som vid yttre kanterna är försedda med lasten i sidled styrande kanter ll. a1oz9u4-s 7 Den till höger på ritningen belägna främre änden av lasttransportanordningen uppbärs av pà tvärbalkar i den yttersta stomdelen 5 monterade dragande och sty- rande hjul l3. En på samma stomdel i ett utrymme 14 monterad kraftanordning driver de drivande hjulen genom förmedling av en icke visad transmissionsanoråning.
På stomdelen 5 har dessutom anordnats en med nödvändiga manövreringsanordningar försedd styrhytt 15 ovanför motorutrymmet l4 och en lyftanordning 3 för lasthante- ring, som härefter beskrivs närmare.
Lyftanordningen uppvisar lyftflak 16 på vardera sidan av maskinen. Lyftflaken är fästa svängbart vid stommen 5 i ena änden medelst lager 17, Lyftflaken 16 kan lutas medelst av maskinens hydrauliksystem drivna teleskopcylindrar l8. Lyftflaken 16 består på samma sätt som vagnflakep 10 av skivformiga, vid de yttre sidorna med styrande kanter 19 försedda lastbärande delar 20. Lyftflaken l6 och vagnflaken 10 är så anordna- de, att de tillsammans bildar, då vagnen befinner sig i sitt inre läge och lyftflaket är lutat, en lasten styrande rännformig bana, längs vilken containerns l kant kan glida till övre änden av lyftflaket l6. I detta syfte innefattar lyftanordningen 3 en kedjemekanism, vars lyftkedjor 2l är fästa vid kedjefästen i änden av lyftflaken l6. Lyftkedjorna 21 löper över vid stommen 5 fästa nedre brythjul 22 och över rörliga övre bryt- hjul 23 i övre änden av de lutande lyftflaken l6. Ked- jornas andra ände är fäst vid en i fig 4 visad tvärbalk 25 i ett griporgan 24, som kan fästas vid lasten l.
Griptappar 26 är lagrade svängbart kring en vertikal axel vid balkens 25 ändar. En tryckfjäder mellan en tvärställd skänkel på ett vinkelstycke och gripbalken håller normalt griptapparna 26 i ett i fig 4a visat öppet läge. Vinkelstyckenas längsgående skänklar är försedda med nämnda tappar, som passar in i hålen i de nedre hörnstyckena på containern e.d. Griporganet är dessutom försett med i figurerna icke visade stödrul- lar, som då lasten lyfts tar stöd mot vagn- och lyftfla- ken l0, l6. 8^1-039¿r4-8 8 Den beskrivna anordningen fungerar på följande sätt: Vid tagande av last befinner sig vagnen 4 i sitt ned- sänkta inre läge och lyftanordningen 3 i sitt nedre läge. Maskinen körs mot lasflen l i de i fig 4a visade pilarnas 27 riktning tills lasten kommer i kontakt med de av de tvärställda skänklarna på gripanordningens vinkelstycken bildade anslagen och svänger tapparna 26 på i fig 4b visat sätt in i griphålen i lasten. Här- efter lyfts lyftflaken 16 upp medelst flakens lutnings- cylindrar l8, varvid lyftkedjorna 2l spänns och drar griporganet 24 och den därvid fastlåsta containeränden i de i fig 4b visade pilarnas 28 riktning och styrd av de av flaken 10. 16 bildande rullbanorna först över vagnen 4 och sedan upp längs de lutande lyftflaken l6 till det i fig 2a och 2b visade övre läget. Då lyftfla- ken 16 lutas börjar maskinen samtidigt röra sig mot lasten l i de i fig 4b visade pilarnas 29 riktning.
Härefter skjuts vagnanordningen 4 in under lasten med hjälp av förskjutningscylindern 7 och de till.denna kopplade, i förhållande till stomdelen 5 rörliga delarna 5', 5", 5"'. Då vagnen befinner sig under lasten i sitt yttersta läge lyfts den upp till sitt övre läge medelst vagnens lyftcylindrar 6 och de lutbara lyftfla- ken l6 sänks ned till sitt nedre läge på stomdelen 5 medelst lutningscylindrarna 18. Maskinen kan i detta tillstånd köras med lasten.
På lossningsplatsen lyfts lyftflaken l6 upp med hjälp av lutningscylindrarna 18. Vagnen sänks ned med hjälp av vagnens lyftcylindrar 6 och vagnen dras in till sitt inre läge. Lyftflaken sänks ned och samtidigt körs maskinen framåt, varvid lastens framände rör sig nedåt först längs lyftanordningens flak l6 och sedan längs vagnflaken 10 till det i fig la visade läget.
Vagnanordningen 4 lyfts upp till det i fig 2a med strec- kade linjer visade läget, i vilket tillstånd maskinen kan köras utan last.
Fastän uppfinningen ovan har beskrivits under hänvis- ning till ett tillämpningsexempel kan den.modifieras på 81039410-8 9 olika sätt inom ramen för uppfinningstanken. Vid tillämp- ning av uppfinningen kan således om så önskas stegen för ändring av vagnanordningens 4 höjd lämnas bort, varvid vagnanordningen inte behöver vara höjdreglerbar.
Härvid utförs lyftningen och sänkningen av lasten enbart med hjälp av lyftanordningen 3, som i detta fall dock förutsätts ha större lyfthöjd. Lasten kan i stället för en standardcontainer utgöras exempelvis av ett öppet lyftflak eller någon annan enhetslast som kan hanteras på ovan beskrivet sätt. Lasten kan även utgöras av en stapel bildad av flera containrar, varvid vagnmekanismen och hjulen naturligtvis måste dimensioneras enligt den större lasten. Härvid kan i synnerhet vagnhjulens antal variera från fall till fall.

Claims (10)

1. lO 15 20 25 30 3103944-8 10 PATENTKRAV l. Förfarande för hantering och transport av en enhetslast bestående av en eller flera containrar eller liknande, i synnerhet mellan ett ro/ro-fartyg och en terminal, genom utnyttjande av en längs ett körunderlag på hjul rörlig lasttransportanordning, som i och för } lastning och lossning är försedd med ett lasthanterings- system, i vilket det ingår åtminstone en lyftanordning (3) och åtminstone en i förhållande till denna förskjut- bar vagnanordning (4), vid vilket förfarande lasten (1) tas direkt från körunderlaget och/eller på motsva- rande sätt i omvänd ordning avlämnas direkt på körunder- Ä laget stegvis på sådant sätt, att lyftanordningen (3) kopplas till lasten (l) och lastens närmast lasttransport- anordningen (2) belägna undre kant lyfts upp från kör- underlagets nivå till lastningshöjd, k ä n n e t e c k - n a t därav, att vagnanordningen (4) förskjuts in under lasten (1) till ett ställe mellan lastens tyngdpunkt och den på körunderlaget vilande motsatta änden och att lastens (l) på körunderlaget vilande ände medelst vagnanordningen (4) lyfts upp från körunderlaget och/eller lastens mot transportanordningen (2) belägna nedre kant sänks ned till transporthöjd (fig la-ld).
2. Lasttransportanordning för genomförande av för- farandet enligt patentkravet l, vilken uppvisar en stomme, på vilken har anordnats en kraftanordning och dragande och styrande hjul samt i och för tagande och avlämnan- de av last ett lasthanteringssystem, som innefattar åtminstone en lyftanordning och åtminstone en förskjutbar vagnanordning, k ä n n e t e c k n a d därav, att stommen består av åtminstone två, i längdriktningen i för hållande till varandra förskjutbara delar (5,5',5",5"') och att lyftanotdningen (3) för lyftning av lastens (l) ena ände är anordnad på samma stomdel (5) där kraftan- ordningen (14) och de styrande och dragande hjulen (13) 10 15 20 25 30 35 * 8103944-8 ll är anordnade, och att vagnanordningen (4) är anordnad på den i förhållande till den föregående stomdelen (5) förskjutbara stomdelen (5"'), så att sistnämnda stomdel (5"') och den på denna anordnade vagnanordningen (4) kan förskjutas in under den medelst lyftanordningen (3) i ena änden upplyfta lasten.
3. Lasttransportanordning enligt patentkravet 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att anordningens stomme består av teleskopiskt in i varandra förskjutbara delar (5,5',5“,5“').
4. Lasttransportanordning enligt patentkravet 2 eller 3, ordningen (4) är försedd med en lyftmekanism (6,9), k ä n n e t e c k n a d därav, att vagnan- medelst vilken vagnens höjd kan ändras.
5. Lasttransportanordning enligt något av patent- kraven 2-4, k ä n n e t e c k n a d därav, att lyftan- ordningen (3) för lyftning av lasten ena ände innefattar åtminstone ett lutbart lyftflak (l6) och en med lyftfla- ket samverkande dragmekanism (2l,22,23) för uppdragande av lastens ände på det lutade lastflaket (16).
6. Lasttransportanordning enligt patentkravet 5, k ä n n e t e c k n a d därav, att dragmekanismen (2l, 22,23) innefattar åtminstone en lyftkedja (21), som spänns då lyftflaken (16) lutas och vars ena ände är fäst vid en vid lasten (l) fästbar gripanordning (24).
7. Lasttransportanordning enligt patentkravet 5 eller 6, k ä n n e t e c k n a d därav, att lyftflakens och vagnanordningens lastbärande element består av en plan del (l2,20), som är försedd med en lasten i sido- riktningen styrande kant (ll,l9).
8. Lasttransportanordning enligt patentkravet 7, k ä n n e t e c k n a d därav, att vagnanordningens (4) och lyftanordningens (3) lastbärande element (l0,l6) tillsammans bildar en rännformig, lastens lyftning sty- rande bana (l2,20), då vagnanordningen befinner sig i ett inre läge. 8103944-8 10 12
9. Lasttransportanordning enligt patentkravet 8, k ä n n e t e c k n a d därav, att gripanordningen innefattar griptappar (26), som normalt är styrda till öppet läge av fjädrar och som då till dessa anslutna anslag stöter mot lasten låses fast i fästelement på lasten (fig 4a,b).
10. Lasttransportanordning enligt något av de före- gående patentkraven, k ä n n e t e c k n a d därav, att förskjutningen av stomdelarna (5,5',5“,5"') i för- hållande till varandra, lutningen av lyftflaken (16) och ändringen av vagnanordningens (4) höjd utförs medelst av maskinens hydrauliksystem drivna hydraulcylindrar (6,7,l8).
SE8103944A 1980-06-24 1981-06-23 Forfarande och lasttransportanordning for hantering och transport av en enhetslast, bestaende av en eller flera containrar eller liknande SE435166B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI802015A FI61435C (fi) 1980-06-24 1980-06-24 Foerfarande och anordning foer hantering och transportering i ynnerhet mellan ett ro/ro-fartyg och en terminal av ett e nhtslass bestaoende av en eller flera containrar eller dyli ka

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE8103944L SE8103944L (sv) 1981-12-25
SE435166B true SE435166B (sv) 1984-09-10

Family

ID=8513590

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8103944A SE435166B (sv) 1980-06-24 1981-06-23 Forfarande och lasttransportanordning for hantering och transport av en enhetslast, bestaende av en eller flera containrar eller liknande

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4400130A (sv)
DE (1) DE3123791A1 (sv)
FI (1) FI61435C (sv)
GB (1) GB2079245B (sv)
SE (1) SE435166B (sv)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI68597C (fi) * 1984-02-06 1985-10-10 Valmet Oy Anordning foer transport av enhetslast
FI70390C (fi) * 1984-06-26 1986-09-19 Valmet Oy Transportoer foer enhetslaster
DE3509636C1 (de) * 1985-03-16 1986-10-02 Jost-Werke GmbH, 6078 Neu Isenburg Sattelanhaenger
DE4116140A1 (de) * 1991-05-17 1992-11-19 Conver Osr Ozean Service Repar Transportfahrzeug
DE19703127C1 (de) * 1997-01-29 1998-07-02 Hermann Muess Fahrzeugunterteil mit einem bis zum Boden absenkbaren Fahrzeugrahmen
US7341422B1 (en) * 1998-04-08 2008-03-11 Trailer Bridge, Inc. Container transportation system and method
FR2807721B1 (fr) * 2000-04-14 2002-07-12 J S B Const Dispositif de transport et de manutention automoteur
US20080056873A1 (en) * 2006-09-06 2008-03-06 Miller Industries Towing Equipment, Inc. Meshing wheel for transferring cargo
US7901174B2 (en) * 2006-09-06 2011-03-08 Miller Industries Towing Equipment Inc Tiltable loading system and extendable platform for transferring cargo
ITPG20110031A1 (it) * 2011-10-20 2013-04-21 Gavarini Srl Carro semovente idrostatico comandato a distanza per la movimentazione di container scarrabili.

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1655357A1 (de) * 1967-02-11 1972-02-03 Tekaat Theodor G Absetzbare,hydraulische Lkw-Verladebruecke
US3638817A (en) * 1969-08-07 1972-02-01 Bennes Marrel Container handling and transporting device
US3719299A (en) * 1970-08-05 1973-03-06 C Oehler Pallet type load ransport apparatus
US3987919A (en) * 1975-10-28 1976-10-26 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy General purpose logistic trailer
FR2344417A1 (fr) * 1976-03-19 1977-10-14 Bennes Marrel Semi-remorque perfectionnee pour la manutention et le transport de caissons ou containers normalises
US4053072A (en) * 1977-01-21 1977-10-11 Douglas Ross Container transport system and apparatus
US4260315A (en) * 1978-04-13 1981-04-07 Bouffard Joseph A Elevatable bed vehicle
US4221526A (en) * 1978-06-05 1980-09-09 Cascade Corporation Walkie low-lift truck with tiltable platen and rearwardly foldable load-supporting wheel struts

Also Published As

Publication number Publication date
US4400130A (en) 1983-08-23
GB2079245A (en) 1982-01-20
FI61435B (fi) 1982-04-30
FI802015A (fi) 1981-12-25
FI61435C (fi) 1982-08-10
SE8103944L (sv) 1981-12-25
DE3123791A1 (de) 1982-03-18
GB2079245B (en) 1984-08-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3146903A (en) Straddle truck with a guided lifting frame for handling containers
US10583847B2 (en) Raisable carrying device
US4261682A (en) Loading and unloading of vehicles
US2996206A (en) Vehicular loader
CN105383708B (zh) 机场升降装卸摆渡装置
US6062403A (en) Variable elevating cabin
RU2741659C2 (ru) Транспортная платформа
US4256230A (en) Cantilever straddle carrier
SE435166B (sv) Forfarande och lasttransportanordning for hantering och transport av en enhetslast, bestaende av en eller flera containrar eller liknande
US3543917A (en) Inclined elevator conveyor
US10611288B2 (en) Transport vehicle for containers
EP0000321B1 (en) Load handling apparatus for loading and unloading of transport vehicles
US3175718A (en) Apparatus for handling containers
US3198363A (en) Skip hauler for truck and railway transportation
EP0162552A1 (en) Semi-trailer with raising and lowering facility
FI74660B (fi) Anordning foer fasthaollning av lastbaerare pao jaernvaegsvagn.
SU874539A1 (ru) Передвижной перегрузчик
SU1049297A1 (ru) Прицепное транспортное средство дл перевозки контейнеров
SE446330B (sv) Apparatur for lastning och lossning av serskilt fartyg men even lagerlokaler eller andra godsupplagsplatser
IE20001024A1 (en) Trailer
RU2028220C1 (ru) Погрузочно-разгрузочное устройство транспортного средства для перевозки контейнеров
SU1098858A1 (ru) Полуприцеп с измен емой погрузочной высотой дл перевозки крупногабаритных грузов
FI60829C (fi) Foerfarande foer lastning av en fordons slaepvagn och ett med slaepvagn foersett fordon foer utfoerande av foerfarandet
RU167267U1 (ru) Устройство загрузки-разгрузки железнодорожных платформ для грузового автомобиля со сменными кузовами
JP3327624B2 (ja) コンテナー払い出し設備

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8103944-8

Effective date: 19890725

Format of ref document f/p: F