BE1004953A3 - Publiciteits - of reklamestruktuur. - Google Patents

Publiciteits - of reklamestruktuur. Download PDF

Info

Publication number
BE1004953A3
BE1004953A3 BE9100585A BE9100585A BE1004953A3 BE 1004953 A3 BE1004953 A3 BE 1004953A3 BE 9100585 A BE9100585 A BE 9100585A BE 9100585 A BE9100585 A BE 9100585A BE 1004953 A3 BE1004953 A3 BE 1004953A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
image
images
observer
publicity
advertising structure
Prior art date
Application number
BE9100585A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Leterme Pierre
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Leterme Pierre filed Critical Leterme Pierre
Priority to BE9100585A priority Critical patent/BE1004953A3/nl
Application granted granted Critical
Publication of BE1004953A3 publication Critical patent/BE1004953A3/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09FDISPLAYING; ADVERTISING; SIGNS; LABELS OR NAME-PLATES; SEALS
    • G09F19/00Advertising or display means not otherwise provided for
    • G09F19/22Advertising or display means on roads, walls or similar surfaces, e.g. illuminated
    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09FDISPLAYING; ADVERTISING; SIGNS; LABELS OR NAME-PLATES; SEALS
    • G09F19/00Advertising or display means not otherwise provided for
    • G09F19/22Advertising or display means on roads, walls or similar surfaces, e.g. illuminated
    • G09F2019/221Advertising or display means on roads, walls or similar surfaces, e.g. illuminated on tunnel walls for underground trains

Landscapes

  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Accounting & Taxation (AREA)
  • Marketing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Vehicle Waterproofing, Decoration, And Sanitation Devices (AREA)
  • Illuminated Signs And Luminous Advertising (AREA)
  • Controls And Circuits For Display Device (AREA)

Abstract

De uitvinding betreft een reklamestruktuur die bedoeld is om vanuit een tram of trein te worden waargenomen en met het kenmerk dt tussen de waarnemer en een afbeeldint- doortoedoen voor vertikale sluitpanelen - waaier vormig op een welbepaalde afstand gericht, een zo kort mogelijke waarnemingstijd van een zo groot mogelijk beeld op diezelfde welbepaalde afstand wordt bewerkstelligd. Een reeks afbeeldindingen - deeltekeningen van een beweging worden in serie naast elkaar gekoppeld een bewegingsillusie.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



    PUBLICITEITS - OF REKLAMESTRUKTUUR.    



  Deze uitvinding heeft betrekking op een   publiciteit-   of reklamestruktuur om vanuit een rijtuig van openbaar vervoer te worden waargenomen. 



  Doel van de uitvinding is een reklamestruktuur te ontwerpen die, uitgaande van het gekende principe van de nawerking van het beeld op het netvlies waardoor door de illusie van een beweging van een beeld bij een maarnemer kan worden verwekt, dit verschijnsel derwijze optimaliseert, dat alle reizigers die tegelijkertijd dit beeld of beeldonderdeel waarnemen in ideale omstandigheden de illusie van het bewegend beeld registreren. 



  Om dit volgens de uitvinding mogelijk te maken, bestaat de   publiciteits-of reklamestruktuur volgens de   uitvinding uit sen opeenvolging van beelden of delen hiervan die in sekmentie, dus achter elkaar in de rijrichting van het rijtuig beschouwd, zijn aangebracht en volgens het principe van Plateau dat op de nawerking van het beeld op het netvlies is gesteund, voor een voorbijgaan de waarnemer de illusie van een beweging verwekken, termijl tussen bedoelde beelden en de waarnemer een reeks in lijn opgestelde en van elkaar gescheiden schermen zijn aangebracht en tussen de bedoelde schermen en de beelden, althans in het gebied dat door het oog van de waarnemer kan worden bestreken, een reeks vertikale sluitpanelen zijn voorzien, die voor elk beeld de waarnemingstijd tot een fraktie herleidt. 



  Andere details en voordelen van de uitvinding zullen 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 blijken uit de hiernavolgende beschrijving van een pu-   bliciteits-af reklamestruktuur   volgens de uitvinding. 



  Deze beschrijving wordt uitsluitend bij wijze van voorbeeld gegeven en beperkt de uitvinding niet. 



  De verwijzingscijfers hebben betrekking op de hieraan toegevoegde figuren. 



  Figuur 1 is volgens een schematisch gehouden bovenaanzicht, een illustratie van de opstelling van de struktuur volgens de uitvinding. 



  Figuur 2 is een gedeeltelijk perspektivische voorstelling van de struktuur volgens de uitvinding. 



  In deze figuren worden met de verwijzingscijfers 1-4 via achter elkaar in lijn opgestelde beelden voorgesteld. 



  In de praktijk zullen heel wat meer beelden met de nodige tussenruimtes, achter elkaar worden aangebracht en zij zullen in principe allen dezelfde (of nagenoeg dezelfde) afmetingen vertonen. Elk beeld beantwoordt aan een fraktie van een beweging zodat een waarnemer die achtereenvolgens de beelden afzonderlijk ziet, de illusie van een beweging zal waarnemen. 



  Deze illusie is het gevolg van de nawerking van het beeld op het netvlies. Nochtans is de toepassing in omgekeerde zin van de vaststellingen van Plateau zonder meer niet mogelijk in deze zin, dat zonder de bijzondere struktuur volgens de uitvinding slechts uitzonderlijk of toevallig een voorbijgaande waarnemer de illusie van de beweging zal bemerken. 



  In zijn meest eenvoudige vorm zou een opeenvolging van beelden van het type 1 gezien doorheen de opening tussen twee schermen 5 en 6 een te grote waarnemingstijd (uitgedrukt in cm) opleveren. Een   waarneming zou   een opeenvolging van beelden   opleveren   voor de waarnemer die zich zou verplaatsen volgens de stippellijn 7. 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 



    Een   betere waarneming voor een waarnemer die-het beeld 2 tussen de schermen 6 en 9 ziet, kan men bekomen voor een waarnemer die zich ter hoogte van de stippellijn 8 bevindt, wanneer tussen het beeld 2 en de ruimte tussen de schermen 6 en 9 een vertikal sluitpaneel wordt aangebracht. Het vertikal   sluitpaneel   10 verdeelt dus het beeld 2 in twee helften. Deze opstelling van een sluitpaneel verdeelt dus ook de waarnemingstijd in twee. 



  Het basisidee dat aan de basis ligt van de uitvinding bestaat er dus in een zo groot mogelijk beeld in een zo kort mogelijke tijd waar te nemen. 



  In de twee daaropvolgende uitvoeringsvormen in bijgaande figuur voorgesteld, worden drie vertikale sluitpanelen   11,   resp. 9 sluitpanelen 12 tussen de beelden 3, resp. 4 en de openingen tussen de schermen 9 en 13 enerzijds en 13 en 14 anderzijds, aangebracht. 



  Ter hoogte van de met een + teken (15 en 16) aangeduide plaatsen, situeren zich de brandpunten waarop de sluitpanelen 11 resp. 12 zijn gericht, en die de meest geschikte waarnemingsplaatsen opleveren. 



  Buiten deze theoretische ideale   waarnemi9gsplaatsen   bevinden zich in de praktijk meerdere geschikte plaatsen die het mogelijk maken om vanuit een   voorbijrijden   rijtuig een zeer goede waarneming van de opgesplitste beelden te   bekomen.   



  De opstelling van meerdere wertikale sluitpanelen 12 t. o.   v.   het beeld   4, verdealt da waarnemingstijd   in   meerdere (i. c. 10) frakties   van de tijd die normaal in 
 EMI3.1 
 afwezigheid van negen sluitpanelen 12 de waarneming van het beeld 4 zou toelaten. 



  Om een beeld scherp en herkenbaar te houden wordt dus volgens de uitvinding gezocht naar een oplossing die de   waarnemingstijd   zo kort mogelijk maakt. 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



  Tegenover het beeld 1 wordt de waarnemingstijd van het beeld 2 gehalveerd, deze van het beeld 3 door drie gedeeld, terwijl deze tijd voor wat het beeld 4 betreft, door 10 werd gedeeld. 



  In de beide gevallen (beelden 3 en 4) bevindt zich een waarnemer ideaal in de nabijheid van de + tekens 15 en 16. 



  In de praktijk kan de publiciteits- en reklamestruktuur volgens de uitvinding in parallele   opstelling   langsheen een spoor-of metrolijn worden geplaatst en in beginsel zou de snelheid van het rijtuig geen bezwaar mogen vormen. 



  Om praktische redenen, omdat de totale lengte van de struktuur binnen zekere perken moet blijven, zal men deze bij voorkeur   opstellen   op plaatsen waar de snelheid beperkt blijft. 



  Wanneer de struktuur in een tunnel wordt gemonteerd zoals in een metra bv., moeten de schermen   5, 6, 9, 13   en 14. niet in donkere kleuren (zwart bv. ) worden geschilderd. In open lucht is dit echter een vereiste. 



  De uitvinding is niet beperkt tot de hierboven beschreven uitvoeringsvorm en vele wijzigingen kunnen hieraan worden aangebracht zonder buiten het raam van de   octrooi   aanvraag te treden.

Claims (2)

KONKLUSIES : PUBLICITEITS- OF REKLAMESTRUKTUUR.
1. De uitvinding betreft een publiciteits- of reklamestruktuur, bedoeld om vanuit een rijtuig voor openbaar vervoer te worden waargenomen met het kenmerk dat zij bestaat uit een opeenvolging van beelden of delen hiervan die in sekwentie, dus achter elkaar in de rijrichting van een rijtuig beschouwd, zijn aangebracht en volgens het principe van PLATEAU - dat op de nawerking van het beeld op hat netvlies is gesteund-voor een voorbijgaande waarnemer de illusie van een beweging verwekken en met het verdere kenmerk dat tussen de waarnemer en de beelden een reeks in lijn opgestelde en van elkaar gescheiden schermen zijn aangebracht,
en tussen bedoelde schermen en de beelden - althans in het gebied dat door het oog van de waarnemer kan worden bestreken - een reeks sluitpanelen zijn voorzien die voor elk beeld de waarnemingstijd tot een fraktie van de gehele waarnemingstijd herleidt.
2. Publiciteits - of reklamestruktuur volgens konklusie 1 met het kenmerk dat hogerbedoelde vertikale sluitpanelen in waaiervorm zijn opgesteld en wel zodanig dat het brandpunt waarop de sluitpanelen zijn gericht met de ideale positie van een waarnemer overeenstemt.
BE9100585A 1991-06-18 1991-06-18 Publiciteits - of reklamestruktuur. BE1004953A3 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9100585A BE1004953A3 (nl) 1991-06-18 1991-06-18 Publiciteits - of reklamestruktuur.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9100585A BE1004953A3 (nl) 1991-06-18 1991-06-18 Publiciteits - of reklamestruktuur.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1004953A3 true BE1004953A3 (nl) 1993-03-02

Family

ID=3885572

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9100585A BE1004953A3 (nl) 1991-06-18 1991-06-18 Publiciteits - of reklamestruktuur.

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1004953A3 (nl)

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE526182C (de) * 1929-04-17 1931-06-03 Henning Bartels Dipl Ing Vorrichtung zum Erkennen einer lesbaren Schrift oder lebender Bilder von Fahrzeugen aus
FR1008912A (fr) * 1950-01-20 1952-05-23 Procédé publicitaire et dispositifs pour sa réalisation
GB1349904A (en) * 1971-06-30 1974-04-10 Johnson M A Fixed notice boards for viewing from passing vehicles
EP0065134A2 (de) * 1981-04-29 1982-11-24 Axel Brunngraber Anordnung einer Folge von Bildern entlang dem Fahrweg eines personenbefördernden Fahrzeuges
GB2230104A (en) * 1989-03-28 1990-10-10 Paul Warren Walsh A system for creating the effect of a stationary or moving image

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE526182C (de) * 1929-04-17 1931-06-03 Henning Bartels Dipl Ing Vorrichtung zum Erkennen einer lesbaren Schrift oder lebender Bilder von Fahrzeugen aus
FR1008912A (fr) * 1950-01-20 1952-05-23 Procédé publicitaire et dispositifs pour sa réalisation
GB1349904A (en) * 1971-06-30 1974-04-10 Johnson M A Fixed notice boards for viewing from passing vehicles
EP0065134A2 (de) * 1981-04-29 1982-11-24 Axel Brunngraber Anordnung einer Folge von Bildern entlang dem Fahrweg eines personenbefördernden Fahrzeuges
GB2230104A (en) * 1989-03-28 1990-10-10 Paul Warren Walsh A system for creating the effect of a stationary or moving image

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE2415329A1 (de) Verfahren und vorrichtung zur darstellung von werbe- und aehnlichen hinweiszeichen
US3568346A (en) Sign for conveying information to an observer moving with respect thereto
BE1004953A3 (nl) Publiciteits - of reklamestruktuur.
DE2143550A1 (de) Verfahren zur Erzeugung einer Folge von sich bewegenden Bildern und Anordnung zur Durchführung des Verfahrens
US1374282A (en) Advertising-sign
CH673345A5 (nl)
DE19806556A1 (de) Vorrichtung zur Gestaltung einer wandartigen Fahrbahnumgebung
LaPoint Guest Editorial: Accepting Community Responsibility for African American Youth Education and Socialization
DE4315148A1 (de) Anordnung von Einzelbildern
DE3138499A1 (de) Vorrichtung zur darbietung einer information
EP0065134A2 (de) Anordnung einer Folge von Bildern entlang dem Fahrweg eines personenbefördernden Fahrzeuges
RU2053574C1 (ru) Способ представления визуальной информации зрителем, находящимся на движущемся транспортном средстве
DE3105820A1 (de) Verfahren zur erzeugung stehender oder sich bewegender laufbilder vor den fenstern der durch tunnels fahrenden untergrund- und eisenbahnen
EP0793840B1 (de) Vorrichtung zum darstellen sich im raum bewegender, frei schwebender bilder
JPH02273783A (ja) 残像を利用した表示装置
RU71465U1 (ru) Система для демонстрации изображений в транспортной магистрали
RU7288U1 (ru) Устройство для создания подвижного изображения
DE19943812A1 (de) System zum Erzeugen eines filmischen Eindrucks
DE526182C (de) Vorrichtung zum Erkennen einer lesbaren Schrift oder lebender Bilder von Fahrzeugen aus
EP0859352A3 (en) Information display system for tracked passenger transport systems
DE3021702A1 (de) Verfahren und anordnung zur darstellung eines bewegungsablaufes an einer wandflaeche o.dgl.
DE19501638A1 (de) Kraftfahrzeug mit kastenförmigem Aufbau als Werbemittelträger
US1427428A (en) Exhibiting device
DE2264223A1 (de) Bewegliche, filmartige wirkung hervorrufender apparat fuer schienenfahrzeuge: u film
DE10012936A1 (de) Werbeform für U-Bahn-Fahrgäste

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: LETERME PIERRE

Effective date: 19930630