BE1000443A4 - Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels. - Google Patents

Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels. Download PDF

Info

Publication number
BE1000443A4
BE1000443A4 BE8700324A BE8700324A BE1000443A4 BE 1000443 A4 BE1000443 A4 BE 1000443A4 BE 8700324 A BE8700324 A BE 8700324A BE 8700324 A BE8700324 A BE 8700324A BE 1000443 A4 BE1000443 A4 BE 1000443A4
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
thread guide
thread
guide element
revolving
arms
Prior art date
Application number
BE8700324A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Picanol Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Picanol Nv filed Critical Picanol Nv
Priority to BE8700324A priority Critical patent/BE1000443A4/nl
Priority to EP88870039A priority patent/EP0286619A1/en
Priority to US07/168,419 priority patent/US4869297A/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1000443A4 publication Critical patent/BE1000443A4/nl

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03CSHEDDING MECHANISMS; PATTERN CARDS OR CHAINS; PUNCHING OF CARDS; DESIGNING PATTERNS
    • D03C7/00Leno or similar shedding mechanisms

Abstract

Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels die hoofdzakelijk bestaat uit twee wisselend heen en weer beweegbare armen (1,2) waarbij de eerste arm (1) aan zijn uiteinde (3) is voorzien van een wentelbaar draadgeleidingselement (5) voor een slingerdraad of -draden en waarbij de tweede arm (2) minstens één naaldvormig draadgeleidingselement (6, 6A,6B) bevat, voor de naalddraad of -draden (27, 27A, 27B9, dat door de beweging van de armen (1,2) voor het wenstelbaar draadgeleidingselement (5) op en neer kan bewegen.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 
 EMI1.1 
 



  Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels. 



  --------------------------------------------------------Deze uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het vormen van zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels, m. a. w. een inrichting die bedoeld is om bij weefmachines aange wend te worden teneinde gedurende het weefproces in de vorming van minstens   één   zelfkant te voorzien. In het bijzonder betreft de uitvinding een inrichting voor het vormen van minstens   een   zelfkant waarbij gebruik gemaakt wordt van   één   naalddraad en maximum twee slingerdraden per zelfkant. 



  De vorming van een zelfkant aan een weefsel is reeds lang gekend. Verschillende zelfkantapparaten zijn dan ook bekend. 



  Uit het Duits   gebruiksmodel   nr 8316232 is een zelfkantapparaat bekend waarbij de beweging van de onderdelen verkregen wordt door de   verplaatsing   van de kammen of kaders. Deze 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 apparaten vertonen dan ook het nadeel dat de werkingscyclus van het zelfkantapparaat niet vrij kan gekozen worden, doch bepaald wordt door de beweging van bepaalde kaders. De tril- lingen van de kaders zijn nadelig voor de werking van het apparaat, omwille van de alzo veroorzaakte slijtage en het   breukgevaar.   



  Uit het Zwitsers oktrooi nr 564,114 is een inrichting voor het vormen van een zelfkant bekend waarbij gebruik gemaakt wordt van mechanische aanstootstukken om in de nodige bewegingen te voorzien. Dergelijke inrichting vertoont echter het nadeel dat zij omwille van slijtageverschijnselen en breukgevaar niet geschikt is voor hoge   wcefsne1hden.   



  Uit het Duits gebruiksmodel nr 8208089 is het bekend om de slingerdraden te verplaatsen door middel van de beweging van een   glijblokje   met draadgeleidingsopeningen in de vorm van schuine gleuven. Daar hierbij geen gedwongen slingerdraadbeweging wordt veroorzaakt heeft men geen absolute zekerheid over de. positie van de slingerdraden. 



  Verder zijn nog een aantal zelfkantapparaten bekend die hoofdzakelijk als   nadeel een ingewikkelde   mechanische opbouw vertonen. Een voorbeeld hiervan wordt gegeven in het Duits oktrooi nr   1. 816. 407.   

 <Desc/Clms Page number 3> 

 



   De huidige uitvinding heeft dan ook als voorwerp een inrich- ting voor de vorming van een zelfkant aan een weefsel die voornoemde nadelen niet vertoont. De inrichting volgens de uitvinding is dan ook eenvoudig van opbouw, werkt onafhan- kelijk van de riet-en de kaderbewegingen en is onafhanke-   lijk   op de machine aangebracht. 



   Een bijzonder voordeel aan de inrichting volgens de uitvinding bestaat erin dat de gaap die gevormd wordt door de splitdraden,   m. a. w.   door de naalddraad en de slingerdraden, niet groter is dan de normale gaaphoogte, waardoor een kleine riethoogte kan behouden worden, hetgeen   0. 8.   belangrijk is om de rietmassa bij   snellopende   weefmachines gering te houden. 



  Door het vormen van een kleine gaap wordt de belasting van de splitdraden ook geringer gehouden dan dit bij de tot heden bekende apparaten het geval is, waardoor het aantal breuken van splitdraden beperkt gehouden wordt. 



  De inrichting voor het vormen van een zelfkant volgens de uitvinding bestaat hoofdzakelijk uit twee aan'hun uiteinden wisselend heen. en weer beweegbare armen, waarbij de eerste arm aan zijn uiteinde is voorzien van een wentelbaar draadgeleidingselement met minstens   een   set van draadgeleidingsopeningen en waarbij de tweede arm minstens   een   naaldvormig draadgeleidingselement met minstens   een   draadgeleidingsopening bevat dat 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 het wentelbaar draadgeleidingselement heen-en weer kan bewegen ; aandrijfmiddelen om het wentelbaar draadgeleidingselement te   bevelen ;   en aandrijfmiddelen om in de beweging van de armen te voorzien. 



  Met het inzicht de kenmerken volgens de uitvinding beter aan te tonen worden hierna, als voorbeelden zonder enig beperkend karakter, twee voorkeurdragende uitvoeringsvormen beschreven met verwijzing naar de bijgaande tekeningen, waarin : figuur 1 een inrichting volgens de uitvinding weergeeft ; voor het vormen van een zelfkant ; figuur 2 de beweegbare armen van de inrichting volgens figuur 1 in perspektief weergeeft ; figuur 3 een doorsnede weergeeft volgens   lijn 111-111   in   figuur l ;    figuur 4 de aandrijfmiddelen van het wentelbaar draadge-   leidingaelement   weergeeft ; figuren 5   t. e. m.   8 een aantal zelfkantbindingen weergeven die met de inrichting volgens de uitvinding kunnen verwe- zenlijkt worden ;

   figuren 9   t. e. m.   15 de werking van de inrichting van fi- guur 1 weergegeven voor de vorming van de binding volgens figuur   5 ;   figuur 16 schematisch de vorming van zelfkanten in het midden van een doek weergeeft ; 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 figuur 17 een tweede uitvoeringsvorm van de uitvinding weergeeft, waarbij deze uitvoering bestemd is om twee zelfkanten te vormen ; figuren 18   t. e. m.   25 stapsgewijs de werking van de in- richting volgens figuur 17 weergeven voor de vorming van twee zelfkanten met een binding volgens figuur 5, waarbij figuur 19 een zicht weergeeft volgens pijl F19 in figuur
18. 



  In de uitvoeringsvorm volgens figuur 1 bestaat de inrichting volgens de uitvinding hoofdzakelijk uit twee armen 1 en 2 die aan hun uiteinden, respektievelijk    3,   en   4,   wisselend heen en weer, in dit geval op en neer, kunnen bewogen worden, waarbij deze uiteinden respektievelijk van een wentelbaar   draadgelei-   dingselement 5 en een naaldvormig draadgeleidingselement 6 zijn voorzien. Verder bevat de inrichting aandrijfmiddelen 7 om het wentelbaar draadgeleidingselement 5 te bevelen, evenals aandrijfmiddelen 8 om in de beweging van voornoemde armen 1 en 2 te voorzien. 



  Figuur 1 geeft eveneens de situering van de inrichting volgens de uitvinding weer ten opzichte van de klassieke weefmachine-gedeelten, zoals het riet 9, de gaap 10 met   respek-     tire'lelijk   de bovenketting 11 en de onderketting 12 en de, slechts schematisch weergegeven, kaders 13. 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 
Zoals weergegeven in figuur 2 bestaat het voornoemde wentel- baar draadgeleidingselement 5 uit een bij voorbeeld recht- hoekig blokje dat in zijn midden roteerbaar bevestigd is, zodanig dat dit kan wentelen in een vlak loodrecht op de lengterichting van de arm 1. Dit draadgeleidingselement 5 is van twee tegenover elkaar gelegen   draadgeleidingsope-   ningen 14 en 15 voorzien, waardoor de zogenaamde splitdraden 16 en 17 geleid worden. 



  De   asndrijfmiddelen   7 om in de verdraaiing van het   wentel-   baar draadgeleidingselement 5 te voorzien zijn meer gedetailleerd weergegeven in figuren 3 en   4.   Hierbij is, zoals weergegeven in figuur 3, in of langs de eerste arm   1   een staafvormig element 18 voorzien waarop, aan het vrije uiteinde 19, het wentelbaar draadgeleidingselement 5 is bevestigd. Aan zijn andere uiteinde 20 ia dit staafvormige element 18 verbonden met een kabelvormig element 21   hetwelk   mits een gepaste geleiding 22 gekoppeld is aan een omvormer 23 die de linaire beweging van een elektromagnetisch bediend lineair verplaatsingsmechanisme 24 omzet in een rotatiebeweging. Het staaf-en kabelvormig element, respektievelijk 18 en 21, vormen hierbij een overbrengingsmechanisme. 



  De omvormer 23 en het elektromagnetisch bediend mechanisme 24 worden weergegeven in figuur 4. Het elektromagnetisch 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 
 EMI7.1 
 anker WtAttfQH'mCfattf.'tH -v -i CLJ *H anker 25 dat bij bediening heen en weer kan verplaatst wor- den volgens richting B. De omvormer 23 om deze lineaire beweging om te zetten in een rotatiebeweging bestaat hoofd- zakelijk uit een   6chroefmechanisme   23A en een koppeling 23B zoals weergegeven in de figuur 4. 



  Hat is duidelijk dat het anker 25 elektromagnetisch naar   een   zijde kan verplaatst worden, terwijl het in de andere richting kan teruggebracht worden door middel van een niet in de figuren weergegeven veer. De aandrijfmiddelen 7, en meer speciaal het verplaatsingsmechanisme 24, zijn bij voorkeur zodanig uitgevoerd dat het wentelbaar draadgeleidingselement 5 over 180 graden heen en weer kan verdraaid worden, waarbij de verdraaiing zodanig ingesteld kan worden dat het draadgeleidingselement in zijn twee uiterste standen zieh parallel uitstrekt aan de lengterichting van de gaap 10. 



  Bij een horizontaal weefsel, zoals in figuren 1 en 2, zijn dit dan ook de horizontale standen. 



  Het voornoemde naaldvormig draadgeleidingselement 6 is vertikaal gericht en is vast bevestigd aan het voorste uiteinde 4 van de arm 2, een en ander zodanig dat dit zieh, zoals weergegeven in de figuren, voor het wentelbaar draadgeleidingselement 5 op en neer kan verplaatsen. Aan zijn bovenste uiteinde is het naaldvormig draadgeleidingselement 6 voorzien van 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 een   draadgeleidingsopening   26 die bedoeld is voor de naald- draad 27. 



   De voornoemde armen 1 en 2 maken bij voorkeur, zoals weerge- geven in figuren 1 en   2.   deel uit van hefbomen, terwijl de aandrijfmiddelen 8 om deze armen 1 en 2 te bevelen hoofdza- kelijk gevormd worden door een nokvolgermechanisme 28 en verbindingsstangen 29 en 30 die respektievelijk met de achterste uiteinden 31 en 32 van de hefbomen zijn verbonden. 



  De aandrijfmiddelen 8 van de armen 1 en 2 kunnen evenwel van willekeurige aard zijn. 



  De werking van de inrichting volgens de uitvinding berust erin dat de armen 1 en 2 aan hun uiteinden 3 en 4 zodanig wisselend heen en weer bewogen worden door middel van de nok 33 van het nokvolgermechanisme 28, dat de splitdraden 16 en 17 en de naalddraad 27 samen met respektievelijk ingevoerde inslagdraden een zelfkantbinding vormen. 



  Het   i8   duidelijk dat de armen 1 en 2 niet noodzakelijk gelijktijdig dienen verplaatst te worden. Volgens een niet in de figuren weergegeven variante kan immers elk van de verbindingsstangen 29 en 30 van ee'n nokvolgermechanisme voorzien worden, waarbij aldus een op een gemeenschappelijke as geplaatst nokkenpaar wordt aangewend   i. p. v.   de gemeenschappelijke nok 33. 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 



   In figuren 5   t. e. m.   8 worden enkele bindingen weergegeven zoals deze kunnen verwezenlijkt worden door middel van de inrichting volgens de uitvinding. Figuur 5 geeft een binding weer met twee splitdraden 16 en 17, en een naalddraad 27. 



  Figuur 6 geeft een binding weer die afgeleid is uit de bindir volgens figuur 5, waarbij slechts de splitdraad 16 en de naal draad 27 werden aangewend. 



  Figuur 7 geeft een variante weer op de binding van figuur 5, waarbij een dichtere binding is gerealiseerd. Figuur 8 geeft een afgeleide binding uit deze van figuur 7 weer, waarbij nu ook   slechts   de splitdrasd 16 en de naalddraad 27 zijn   annge-   wend. 



  Ter verduidelijking van de werking van de inrichting wordt nu aan de hand van figuren 9   t. e. m.   15 stapsgewijs en als voorbeeld de vorming van de binding volgens figuur 5 weergegeven, evenals de verschillende standen van de armen   1   en 2. 
 EMI9.1 
 I In figuur 9 stelt 34A de laatst ingebrachte inslagdraad voor. 



  Door nu zoals weergegeven in figuur 10 de positie van de armen   1   en 2 te verwisselen, waarbij het draadgeleidingselement 5 omhoog gebracht   wordt, terwijl het naaldvormig draadgelei-   dingselement 6 naar beneden geschoven wordt, wordt deze inslagdraad 34A ingebonden. Vervolgens wordt, zoals weergegeven in figuur 11, een volgende inslagdraad 34B ingebracht, waarna 

 <Desc/Clms Page number 10> 

 
Volgens figuur 12, het wentelbaar draadgeleidingselement 5 over 180 graden verdraaid wordt, bijvoorbeeld naar rechts. 



     Hierdoor   leggen de splitdraden 16 en 17 zieh kruiselings over de laatst ingebrachte inslagdraad 34B. 



   In de volgende   stap,   zoals weergegeven in figuur 13 wordt de positie van de armen 1 en 2 terug verwisseld waardoor de inslagdraad 34B ingebonden wordt, waarna een volgende inslagdraad 34C ingevoerd wordt. Deze laatste wordt dan ingebonden door de armen 1 en 2 terug te verplaatsen, meer speciaal volgens figuur 14, waarbij tevens een nieuwe inslagdraad 34D ingevoerd wordt. 



  Nu wordt het wentelbaar draadgeleidingselement 5 terug naar links gewenteld over 180 graden. Hierdoor leggen de splitdraden 16 en 17 zieh kruiselings over de inslagdraad 34D. 



  Uit figuur 15 is het nu duidelijk dat op de hiervoor beschreven wijze een binding verkregen wordt zoals weergegeven in de figuur 5. Uiteraard dient de beweging van de armen 1 en 2 aangepast te zijn aan het ritme waarmee de inslagdraden in de gaap gebracht worden. 



  De binding   volg'enE   figuur 7 kan bereikt worden door de armen 
 EMI10.1 
 I 1 en 2 tussen elke inslag twee maal van positie te verwisselen. Hierbij wordt er dan op gelet dat bij elke inslag bij- 

 <Desc/Clms Page number 11> 

 voorbeeld de slingerdraden 16 en 17 deel uitmaken van de on- derketting 12, terwijl de naalddraad 27 deel uitmaakt van de bovenketting 11. Tussen elke inslag worden de armen 1 en 2 verwisseld, wordt het wentelbaar draadgeleidingselement 5 over 180 graden verdraaid en worden de armen 1 en 2 een twee- de keer verwisseld zodat ze terug in hun oorspronkelijke stand komen. 



  Het is duidelijk dat de kruisingen 35 van de slingerdraden 16 en 17 niet noodzakelijk aan de bovenzijde van het weefsel dienen gesitueerd te zijn, zoals dat het geval is in figuren 5 en 7. Door een gepaste beweging van de onderdelen van de inrichting kan ook een binding gerealiseerd worden waarbij de kruisingen 35 aan de onderzijde van het weefsel gelegen zijn. 



  Het is eveneens duidelijk dat de armen 1 en 2 van plaats kunnen verwisseld zijn waarbij het naaldvormige draadgeleidingselement 6 naar beneden gericht is. 



  Indien, zoals weergegeven in figuur 16, over de volledige weefbreedte meerdere doeken, respektievelijk 36 en 37, geweven worden, kunnen twee zelfkantapparaten   naast   elkaar opgesteld worden in het midden van het   doek   om reapektievelijk de zelfkanten 38 en 39 te verwezenlijken. Het is duidelijk dat het gebruik van inrichtingen volgens de uitvinding hierbij het voordeel biedt dat, daar zij in de breedte weinig 

 <Desc/Clms Page number 12> 

 plaats vergen, de afstand A tot een minimum wordt beperkt, waardoor de weefmachine beter benut wordt en waardoor de draadafval beperkt wordt. 



   Teneinde de afstand A in figuur 16 tot een strikt minimum te herleiden kan gebruik gemaakt worden van een inrichting vol- gens de uitvinding zoals weergegeven in figuur 17, d. m. v. de-   welke   met   een     etel   van twee armen I en 2 twee zelfkantbindingen
38 en 39 naast elkaar kunnen gerealiseerd worden. 



   Het wentelbaar draadgeleidingselement 5 is in dit geval voor- zien van twee sets van twee draadgeleidingsopeningen 14A-15A en 14B-15B, waardoor respektievelijk de slingerdraden 16A-17A en   16B-17B   geleid worden die nodig zijn om de zelfkanten 38 en 39 te vormen. Deze draadgeleidingsopeningen bevinden zieh bijvoorbeeld op de hoeken van een vierkant. Op de tweede arm
2 zijn nu twee parallelle naaldvormige draadgeleidingselemen- ten 6A en 6B voorzien met draadgeleidingsopeningen 26A-26B, die aldus gemeenschappelijk bevolen worden. 



   De werking van laatstgenoemde inrichting wordt stapsgewijs in figuren 18 t. e. m. 25 weergegeven voor de vorming van twee zelfkanten met een binding zoals in figuur 5. Figuur 19 geeft 'hierbij een bovenaanzicht van figuur 18 weer, terwijl de ove-   rige   figuren analoog zijn aan figuren 9   t. e. m.   15, doch voor een dubbele zelfkant. Verder zijn alle bijkomende kenmerken 

 <Desc/Clms Page number 13> 

 van de enkelvoudige uitvoering volgens figuur l ook van toepassing op de   inrichting van figuur 17. o. s. met betrekking   tot de verdraaiing van het wentelbaar draadgeleidingselement 5 over 180 graden, de uiterste standen hiervan, enz. 



  De huidige uitvinding is geenszins beperkt tot de als voorbeeld beschreven en in de figuren weergegeven uitvoering, doch de inrichting voor het vormen van een zelfkant volgens de uitvinding kan in allerlei vormen en afmetingen worden   verwezenlijkt   zonder buiten het kader der uitvinding te treden.

Claims (8)

  1. EMI14.1
    Conclusies. ----------- 1. - Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektie- velijk zelfkanten, aan weefsels, daardoor gekenmerkt dat zij hoofdzakelijk bestaat uit twee aan hun uiteinden (3,4) wisselend heen en weer beweegbare armen (l, 2), waarbij de eerste arm (1) aan zijn uiteinde (3) is voorzien van een wentelbaar draadgeleidingselement (5) voor een slingerdraad of-draden en waarbij de tweede arm (2) minstens één naaldvormig draadgeleidingselement (6,6A, 6B) bevat, voor de naalddraad of-draden (27 ;
    27A-27B) dat door middel van de beweging van de armen (1, 2) voor het wentelbaar. draadge- EMI14.2 1eidingselement (5) op en neer kan bewegen aandrijfmiddelen (7) om het wentelbaar draadgeleidingselement (5) te bevelen en aandrijfmiddelen (8) om in de beweging van de armen (1, 2) te voorzien.
  2. 2. - Inrichting volgens conclusie 1, daardoor gekenmerkt dat het EMI14.3 I wentelbaar draadgeleidingselement (5) een set van twee tegenover elkaar gelegen draadgeleidingsopeningen (14, 15) bevat, terwijl de tweede arm (2) van één naaldvormig draadgeleidingselement (6) met een draadgeleidingsopening (26) is voorzien.
  3. 3.-Inrichting volgens conclusie 1, daardoor gekenmerkt dat het wentelbaar draadgeleidingselement (5) twee sets van twee <Desc/Clms Page number 15> draadgeleidingsopeningen (14A, 15A ; 14B, 15B) bevat die vol- gens een vierkant staan opgesteld, terwijl de tweede arm (2) van twee naaldvormige draadgeleidingselementen (6A, 6B) met res- pektievelijke draadgeleidingsopeningen (26A-26B) is voorzien.
  4. 4.- Inrichting volgens éon der conclusies 2 of 3, daardoor gekenmerkt dat het wentelbaar draadgeleidingselement (5) over 180 graden heen en weer wentelbaar is, waarbij de uiterste standen biervan zodanig ingesteld zijn, of ingesteld kunnen worden, dat de draadgeleidingsopeningen (14, 15 ; 14A, 15A-14B, 15B) van eenzelfde set op een lijn gelegen zijn die parallel verloopt met de lengterichting van de gaap (10).
  5. 5.-Inrichting volgens conclusie l, daardoor gekenmerkt dat de aandrijfmiddelen (7) om het wentelbaar draadgeleidingselement (5) te bevelen bestaan in de kombinatie van een elektromagnetisch bediend lineair verplaatsingsmechanisme (24) ; een omvormer (23) om de lineaire verplaatsing van het verplaatsingsmechanisme (24) in een rotatiebeweging om te zetten en een overbrengingsmechanisme om de rotatiebeweging naar het wentelbaar draadgeleidingselement (5) over te brengen.
  6. 6.-Inrichting volgens conclusie 5, daardoor gekenmerkt dat het overbrengingsmechanisme om e rotatiebeweging naar het wentelbaar draadgeleidingselement (5) over te brengen bestaat uit een staaf-en/of kabelvormig element (18, 21) dat zieh ge- <Desc/Clms Page number 16> deeltelijk langs de eerste arm heen uitstrekt, en waarvan het vrije uiteinde (19) aan het wentelbaar draadgeleidingselement (5) is verbonden.
  7. 7.-Inrichting volgens één der voorgaande conclusie, daardoor gekenmerkt dat de beweegbare armen (1, 2) deel uitmaken van hefbomen, waarbij de aandrijfmiddelen (8) om in de beweging van de armen (1, 2) te voorzien hoofdzakelijk bestaan uit een met deze hefbomen gekoppeld nokvolgermechanisme (28).
  8. 8.-Inrichting voor het vormen van een zelfkant aan weefsels, hoofdzakelijk zoals voorafgaand beschreven en weergegeven in de bijgaande figuren.
BE8700324A 1987-03-30 1987-03-30 Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels. BE1000443A4 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8700324A BE1000443A4 (nl) 1987-03-30 1987-03-30 Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels.
EP88870039A EP0286619A1 (en) 1987-03-30 1988-03-10 Device for forming a selvedge or selvedges on woven cloth
US07/168,419 US4869297A (en) 1987-03-30 1988-03-15 Device for forming a selvedge or selvedges on woven cloth

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8700324A BE1000443A4 (nl) 1987-03-30 1987-03-30 Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1000443A4 true BE1000443A4 (nl) 1988-12-06

Family

ID=3882592

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE8700324A BE1000443A4 (nl) 1987-03-30 1987-03-30 Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels.

Country Status (3)

Country Link
US (1) US4869297A (nl)
EP (1) EP0286619A1 (nl)
BE (1) BE1000443A4 (nl)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0826079B1 (de) * 1995-05-19 1999-06-02 Klöcker-Entwicklungs-Gmbh Vorrichtung zur bildung einer gewebekante
DE19520500C1 (de) * 1995-05-19 1996-08-08 Kloecker Entwicklungs Gmbh Vorrichtung zur Bildung einer Gewebekante
BE1015461A6 (nl) * 2003-03-18 2005-04-05 Picanol Nv Inrichting voor het vormen van een zelfkant aan een weefsel.

Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1137356A (fr) * 1954-08-30 1957-05-28 Vyzk Ustav Tvarecich Stroju Procédé et dispositif pour la formation de bords perlés sur les tissus
GB917634A (en) * 1958-07-12 1963-02-06 Sdruzeni Podniku Textilniho St Improvements in or relating to selvedge shedding mechanisms for looms
DE1816407A1 (de) * 1968-01-18 1969-08-21 Diederichs Sa Atel Vorrichtung zur Bindung der Schussfaeden bei schuetzenlosen Webstuehlen
DE2329302A1 (de) * 1972-06-12 1974-01-03 Vyzk Ustav Bavlnarsky Vorrichtung zur gewebekantenbildung an webmaschinen
FR2345544A1 (fr) * 1976-03-25 1977-10-21 Rueti Ag Maschf Procede et dispositif pour former une lisiere de tissu dans un metier a tisser
DE8208089U1 (de) * 1982-03-22 1982-08-12 Gebrüder Klöcker, 4280 Borken Vorrichtung zum bilden einer dreherkante aus einem steherfaden und einem vorzugsweise zwei dreherfaeden zum einbinden des schussfadens bei schuetzenlosen webmaschinen

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3741256A (en) * 1971-12-28 1973-06-26 B Wesseler Device for the production of intermediate selvages in fabric webs
DE3108662A1 (de) * 1981-03-07 1982-09-23 Gebrüder Schmeing, 4280 Borken Vorrichtung zur herstellung einer gewebe-schnittleiste
IT8222237V0 (it) * 1982-06-23 1982-06-23 Cincla Srl Dispositivo perfezionato perl'esecuzione della legatura delle false cimose nei telai per tessitura senza navetta.

Patent Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1137356A (fr) * 1954-08-30 1957-05-28 Vyzk Ustav Tvarecich Stroju Procédé et dispositif pour la formation de bords perlés sur les tissus
GB917634A (en) * 1958-07-12 1963-02-06 Sdruzeni Podniku Textilniho St Improvements in or relating to selvedge shedding mechanisms for looms
DE1816407A1 (de) * 1968-01-18 1969-08-21 Diederichs Sa Atel Vorrichtung zur Bindung der Schussfaeden bei schuetzenlosen Webstuehlen
DE2329302A1 (de) * 1972-06-12 1974-01-03 Vyzk Ustav Bavlnarsky Vorrichtung zur gewebekantenbildung an webmaschinen
FR2345544A1 (fr) * 1976-03-25 1977-10-21 Rueti Ag Maschf Procede et dispositif pour former une lisiere de tissu dans un metier a tisser
DE8208089U1 (de) * 1982-03-22 1982-08-12 Gebrüder Klöcker, 4280 Borken Vorrichtung zum bilden einer dreherkante aus einem steherfaden und einem vorzugsweise zwei dreherfaeden zum einbinden des schussfadens bei schuetzenlosen webmaschinen

Also Published As

Publication number Publication date
EP0286619A1 (en) 1988-10-12
US4869297A (en) 1989-09-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2418893C2 (ru) Станок для плетения постоянного угла
BE1009375A6 (nl) Kanteninrichting voor weefmachines.
BE1004960A3 (nl) Inrichting voor het vormen van een gaap bij weefmachines.
US3613741A (en) Shuttleless loom
BE1000443A4 (nl) Inrichting voor het vormen van een zelfkant, respektievelijk zelfkanten, aan weefsels.
US5699836A (en) Method and apparatus for manufacturing slotted webbing on a needle loom
BE1010014A3 (nl) Kanteninrichting voor een weefmachine.
US3741256A (en) Device for the production of intermediate selvages in fabric webs
JPH03185148A (ja) 織布側縁部のからみ織り装置
US5701936A (en) Tucking device for wire weaving machines and method
US5694982A (en) Weft thread selection device
US3720236A (en) Arrangement for forming a selvage for use on a loom
JPS5994646A (ja) ヘルド制御装置
US3794083A (en) Selvage forming apparatus for looms
JP2004137620A (ja) 織物製造方法及び製造装置
US4006759A (en) Locked toggle beater drive for triaxial weaving machine
NL8600858A (nl) Aandrijf- en stuurmechanisme voor het klemmen, presenteren en vasthouden van inslagdraden bij grijperweefmachines.
US4337801A (en) Device for shedding warp yarns in a weaving loom
RU1794116C (ru) Ткацкий станок
BE1002081A3 (nl) Inrichting voor het presenteren van inslagdraden bij weefmachines.
US4071053A (en) Device for the formation of the shed in a multished loom
US7861A (en) Loom for weaving figured fabrics
US4059133A (en) Weft insert apparatus for ribbon looms
JP3377166B2 (ja) パイル形成装置
BE1001885A3 (nl) Inrichting voor het vormen van zelfkanten aan weefsels.

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: PICANOL N.V.

Effective date: 19920331