TR201810006T4 - Mahsul için kaldıraç. - Google Patents

Mahsul için kaldıraç. Download PDF

Info

Publication number
TR201810006T4
TR201810006T4 TR2018/10006T TR201810006T TR201810006T4 TR 201810006 T4 TR201810006 T4 TR 201810006T4 TR 2018/10006 T TR2018/10006 T TR 2018/10006T TR 201810006 T TR201810006 T TR 201810006T TR 201810006 T4 TR201810006 T4 TR 201810006T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
profile
lift
crop according
crop
region
Prior art date
Application number
TR2018/10006T
Other languages
English (en)
Inventor
Höller Frank
Schumacher Friedrich-Wilhelm
Original Assignee
Gebr Schumacher Geraetebaugesellschaft Mbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gebr Schumacher Geraetebaugesellschaft Mbh filed Critical Gebr Schumacher Geraetebaugesellschaft Mbh
Publication of TR201810006T4 publication Critical patent/TR201810006T4/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01DHARVESTING; MOWING
    • A01D65/00Grain-crop lifters
    • A01D65/02Lifting fingers

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Harvesting Machines For Specific Crops (AREA)
  • Mutual Connection Of Rods And Tubes (AREA)
  • Agricultural Machines (AREA)
  • Outside Dividers And Delivering Mechanisms For Harvesters (AREA)

Abstract

Kaldıraç biçme mekanizmasına takılan ve bir profil taşıyıcı (7) ve sökülebilir şekilde profil taşıyıcıya, kaldıraç profilinin uzunlamasına yönünde (L) birbirlerine mesafeli konumlarda sabitlenen bir kaldıraç profili (8) içeren bir destek rayına (5) sahiptir. Kaldıraç profili boylamasına yönde uzanan bir bağlantı alanına (6) sahiptir. Profil taşıyıcı döndürülebilir şekilde çalışma yönünde çapraz hizalanmış bir dönme ekseni üzerinden hareket ettirilebilmektedir. Kaldıraç profilinin ucu bir (4) ve bağlantı alanı arasında bir girinti (2) oluşturulmaktadır.

Description

TARIFNAME MAHSUL IÇIN KALDIRAÇ Bulus mahsuller için bir hasat makinesinin biçme mekanizmasElçin bir kaldßç ile ilgili olup, biçme mekanizmasi takllâbilen destek raylarEiçermektedir, burada destek raylarüür profil tasMElýla sahiptir ve burada profil tasma bir kaldlüç profili saglanmaktaduîl veya burada kaldßç profili tasEIEülaylar ile baglanmaktadlE Önceki teknikten bir tohum toplaylaîbilinmekte olup, bu sap kaldlElElEllEl sabitlenmis oldugu destek rayIlEl ön parçasElle zemin üzerinde kayarak veya zemin Üzerinde çok az hareket ederek ve sap toplaylEEiIe zemindeki mahsul saplarIEtoplamaktadlEl böylece bunlar biçme mekanizmasi. blgg [ile kesilebilmektedir ve böylece tohumlar örnegin bir harman birimine aktarllâbilmektedir. Bu tür bir tohum kaldlBacEDE 23 25 916 A dokümanIa gösterilmekte olup, bunda sap kaldßcüjevamllîbir U seklinde bir profil parçasIan olusmaktadß bunun bacaklarEIsap kaldßcll destek rayIaki kaynak noktaleUan çllZlarak sap kaldBicII serbest ucuna dogru giderek klîlalmaktadß Meyveleri görece uzun saplarI ucunda bulunmayan mahsullerde, örnegin tahlllhrda, özellikle çalllârda büyüdügünde, örnegin bakliyatlar gibi, meyveler veya kabuklar çalüla dagllBiaktadIEl ve çalII yere yakI bölgelerinde de bulunmaktadlB Bu nedenle, bu tür mahsullerin yere yakI bir noktadan kesilmesi ve özeli bir kaldlßçla, mümkün oldugunca az mahsulün kesme mekanizmasüla zarar görecegi sekilde kaldlîllüiaslîgerekliligi ortaya çllîmaktadIEl Bu amaçla örnegin yukari açlElanan tohum kaldlücü sap kaldlEcII kllâvuz uçlarÇl bunlar ideal sekilde dogrudan tarla yüzeyinde olacak kadar dlglarlîl ç-[IJD olmasEl degisikligiyle kullanllüîaktadIEl Yerdeki taslar nedeniyle tohum kaldüçlarlîlsllîl sllZl zarar görmektedir ve leI dokümanEbir tohum kaldßcüle ilgilidir, burada önerilen bir kaldßç profilinin sökülebilir sekilde bir destek yaplîlüa düzenlenmesi, böylece kaldEaç profilinin tek baslEla degistirilebilir olmasElve tüm kaldßcl degistirilmesinin önüne geçilmesidir. Bir dezavantaj, degistirilen destek yap-iii, bunun gerekli olmasElhaIinde, zahmetli olmasü/e kald Üç profillerinin arlîla SIKI [g] azaltllüiamas IE] US 2 734 332 A dokümanÇl hareket ettirilebilir kayan bloga sahip, ekilebilir toprakta kullanllâbilen ve sekli ve hareket ettirilebilirligi sayesinde, örnegin taslar gibi engeller üzerinden kaymaya uygun bir kaldlgç profili ile ilgilidir. Kaldßç profilinin kendisi hareket ettirilebilir degildir ve profilin zarar görmesini önlemek için kayar bloga klsîlasla daha yüksege yerlestirilmektedir.
Bulusun bir amacÇl mahsuller için, daha az arlîla egilimi olan ve/veya daha az çabayla kullanlßbilen bir kald Ecliiliretmektir.
Amaca, mahsul için giriste söz edilen türde bir kaldßç ile ulasilBiaktadlB burada profil taslsîlEEl ile sökülebilir sekilde baglanmak için, bulusa uygun sekilde, kaldüç profilinin çok saylah kesintili, kaldlaaç profilinin boylamalela yönünde mesafeli pozisyonlarda profil taslîtlalile baglanabilmesi ile karakterize edilen kaldlûç proûli saglanmaktadlEl Mahsul için kaldlüç, özel bir mahsul türünün, örnegin tahIILlarla veya bakliyatlarla sIlHllZl olmad[glIl:ifade etmektedir. Mahsul için bulusa uygun kaldlîaç arzu edilen herhangi bir mahsul için uygun olabilmektedir. Spesifik mahsullerin özel islemlerine de ayrlîla deginilmektedir.
Mahsul için bulusa uygun bir kaldßç için bir hasat makinesinin biçme mekanizmasübiçme mekanizmasi normal sartlarda taslýlîülestek rayII çallsrna yönünde ön ucuna takllâbilen kaldEaç profili için profil taslîlElHJZl destek ray. sahiptir. ÇaIEfna yönü normal sartlarda mahsul makinesinin sürüs yönüne denk gelmektedir. Kaldlgç profili tercihen profil tasma& sökülebilir sekilde taküßiak için saglanmaktadlü Mahsul için bulusa uygun kaldlBacI bir avantajlîlkaldßç profilinin profil taslýlîlîlian tek bas. sökülebilir ve degistirilebilir olmasIlE Bunun zarar görmesi halinde degistirilmesi hlîllîlve basitçe gerçeklestirilebilmektedir. Tek bas. profil tasls-LIEEI olarak yedek parçalar, bütün halinde ve tek parçalü tohum kaldßçlarian daha küçük, hafif ve daha az maliyetlidir.
Bulusa uygun kaldlßç profili çok saylElh, kaldlüç profilinin boylamas- yönünde aralllîlü pozisyonlarda, profil tasMîEile baglanabilmektedir. Boylamalela yön, normalde büyük ölçüde çubuk seklinde veya blglak seklinde olan kaldßç profilinin ana uzantlglîlyönüne karsHJE gelmektedir. Mahsul için bulusa uygun kaldlüç, avantajlEI olarak kaldlûç profilinin boylamas- yönde ayarlanabilmesine izin vermektedir ve böylece, kaldlBiç profilinin zemin üzerindeki sivri klîmII yüksekliginin özellikle isabetli sekilde ayarlanmasül'e zemin üzerinde mümkün oldugunca az mesafe ile hareket ettirilmesi ImkanlElElsunmaktadlB AyrlEh bulusa uygun olarak baglantüarallElElpozisyonlarda kaldlßç profili boyunca üretilebilmektedir ve özellikle tercihen iç içe geçerek baglantlîblusturmaktadlîi Böylece özellikle iç içe geçmeli bir baglantEkaldßç profili ve profil taslýlElIbrasIa kaldßç profilinin boylamalela yönünde kastedilmektedir, çünkü bu yönde en büyük kuvvet baglantEüzerinde etkili olmaktadlEl ArallEJEI pozisyonlar. ayarlanabilirligi, yani sonlu, sayiiâbilir pozisyonlar. basamakslîlayarlanabilirlige karsEbvantajÇipozisyonlarI birbirlerine bilinen aralliZlarII bulunmasEhaIinde, ayriEla ölçüm araçlar. gerek duyulmaks- sayesinde belirli ölçüde ayarlanmasIlEI mümkün kHJEinasIE Bulusun tercih edilen bir diger yapilândlîrlnas. göre, kaldßç profilinin bir baglantmölgesine sahip olmaslîlsaglanmaktadlîl burada baglantElbölgesi boylamas- yönde kaldlüç profili boyunca uzanmaktadlEl ve burada baglantElaraçlarElprofil tasma baglantElbölgesi ile etkilesimdedir. Özellikle tercihen baglantEilaraçlarEbir germe çenesi düzenlemesine ve/ veya disli düzenegine sahiptir. Özellikle disli düzenegi, profil taslýlaîlh, tercihen germe çenesinde saglanmaktadlE Ilgili germe çenesi örnegin tek parçalElolarak disli düzenegi ile birlikte, özellikle döküm veya enjeksiyon döküm parçasEblarak üretilebilmektedir. Alternatif olarak disli düzenegi en az bir ek parçasiîilizerinde olusturulabilmektedir, burada profil taslýlElEiI en az bir germe çenesi ek parçaym içe geçecek sekilde almaktadlîl Tercih edilen bir diger yapilândlElnaya göre, kaldßç profilinin baglantEbölgesinde bir karsiEl disli düzenegine sahip olmaslîtaglanmaktadlü burada karsllîidisli düzenegi, disli düzenegi ile profil taslîlîlîilizerinde etkilesimdedir.
Tercih edilen bir diger yapllândlEinaya göre, profil tasma: çalisma yönüne çapraz yönlendirilmis dönme ekseni üzerinden dönme hareketi yapabilecek sekilde hareket ettirilebilmektedir. Bu sayede avantajlEblarak kaldlBiç profili ve destek rayEbrasIaki açEl ayarlanabilmektedir, burada kaldBiç profilinin sivri ucu ek olarak zemine göre ayarlanabilmektedir.
Tercihen profil tasMEIEr, özellikle elastik ve büyük ölçüde plastik biçimde deforme olmadan sekil degistirebilir olan stabil bir malzemeden üretilmektedir.
Tercih edilen bir diger yapliândlîrlnaya göre kaldüç profili çaligma yönünde ilerleyen bir uca sahiptir, burada kaldlßç profilinde bir açIEJIKl ilerleyen uça kuwet etki etmesi halinde kaldlBiç profilinin elastik deformasyonunun kolaylasmasEI için saglanmaktadlEl AçllZlllZi kaldlgaç profilinin açllZJIE bölgesinde katlanmaleh neden olmaktadlEl bu yaplêhl bir zayifllllîl göstermektedir ve elastik deformasyonu kolaylastünaktadiü Kaldßç profilinin ön ucu mahsul için kaldßiç üzerinde kullanl esnasia, kaldßç profili üzerine büyük bir kuvvet uygulayan örnegin bir tasa çaptEglia, bulusa uygun kaldüç profili daha kolay esnemektedir ve mahsul için kaldüçta herhangi bir zarara yol açmaks- elastik deformasyon ile engeli ortadan kaldlîiinaktadlEl ArdIan kaldlüç profili tekrar ilk biçimine dönmektedir. Bulusa uygun kaldßç profilinin kullannEb'zellikle, kaldßaç proülinin ön ucunun derine inecegi, örnegin, baklagiller, fasulyeler, özellikle soya fasulyesinde söz konusu oldugu gibi, dogrudan zemin yüzeyi üzerinde kullanllâcagia avantajlIlB Tercih edilen bir yapllândlElna dogrultusunda açllZllgllEl, bir profil tasülîlýla sabitlenmek için en az klgnen ön uç ve bir baglantEbölgesi arasIa düzenlenmesi saglanmaktadlü Tercihen açlKlllZl kaldlîaç profilinin boylamas- yönü boyunca bir ana uzantEyönÜne sahiptir. AçllZllEl özellikle boylamas. yönde, boylamas. yönünün enine dogrultusunda oldugunun en az iki kat uzunluktadE Özellikle tercihen, açllZlllZ] uçlarlsîla, boylamas- yönde dar açlîl olusturmaktadlEl AyrlEla tercihen açlklllZl bir bölme ile kapatHBiaktadlÜ burada bölme açlkllgll deformasyonuna karsElbelirli bir direnç göstermemektedir.
Kaldßcl diger özellikleri daha iyi anlasHBiasEaç-an açlElanmaktadlEl ancak istemlerde yer almamaktadE Bunlar mahsuller için bir hasat makinesinin biçme mekanizmaslîliçin kaldßç ile ilgili olup, destek rayIa sabitlenebilen bir biçme mekanizmasi sahiptir, burada kaldßç profili destek rayEile baglanmaktadE destek rayübiçme mekanizmasi sabitlenmek için bir girintiye sahiptir ve burada girintinin etrafIa bir vidalama yüzeyi destek rayII yüzeyinde, vidalama yüzeyi ve yüzey ile belirlenen düzlemlerin bir dar açEblusturacaklarlZl sekilde yerlestirilmektedir. BasllEtaki veya somundaki yüzeyler destek rayII yüzeyine paralel olarak hizalandlülîhaktadlîl ve böylece vidalama yüzeyine dar açEile katlanmaktadlB Vida baglantüerilmektedir, bu vida baglant-I sabitligini olumsuz etkilememektedir. Avantajllîl olarak bu sayede, mahsul için tüm kaldlücl hasar almaya karsEgüvenligi saglanmaktadlEl Vida baglant-I kendi kendine çözülmesi halinde kaldlüç çallgina yönünden bakI[g]Ia öne dogru kayabilmektedir, bu sayede avantajllîcblarak vida baglantlîlîyeniden gerilmektedir, çünkü vidalama yüzeyi yarllZl seklinde vida somunu veya vida basllglîhltlüla yaklasmaktadE Kaldlßcl kullanIiII bir diger avantajü vida baglantlgîliçin, hasar olusmasühalinde kaldBcI degistirilmesi için açllüia islemini zahmetli hale getirecek herhangi bir güvenlik önleminin gerekmemesidir. Tercihen dar açE5 dereceden küçük, tercihen 3 dereceden küçük ve özellikle tercihen 1,5 dereceden küçük açlýla sahiptir. 0,5 dereceden küçük açllâr, teknik etkinin olusabilmesi için fazla düzdür.
Tercih edilen bir yapüândßnaya göre girinti çallgma yönünde uzanan bir uzun delik seklinde olusturulmaktadlEl ve/veya girinti çallgfna yönünde destek rayII arka ucuna dogru açHBiaktadlE Bu sayede özellikle avantajlElolarak, bulusa uygun kaldlßcl demontajElve montajEl/idalarl somundan tamamen sökülmesine gerek kalmadan da mümkündür. Ayrlîla tercihen destek rayÇlbir biçme parmagEiçin mahsul makinesinin biçme mekanizmasIa bir yuvaya sahiptir. Bu yuva ile kaldlüç çallgina yönünde öne dogru uzanan biçme parmagliîb dogru itilmektedir.
Istemlerde yer almayan bir diger yapllândlüna örnegi bir hasat makinesinin biçme mekanizmasEiçin mahsul için kaldlgç ile ilgili olup, kesme mekanizmaleh taküâbilen destek rayIEiçermektedir, burada destek rayEbir profil taslýlîüçermektedir, ve burada kaldlBiç profili profil taslîlîlýla sökülebilir sekilde takllîhasülki germe çeneli germe çenesi düzenlemesi ile saglanmaktadlE Tercihen söz konusu kaldüiç giris klgtnütla açllZlanan kaldlßç yapIIândlElnaleh dayanmaktadlEJ En az iki germe çenesinden biri sökülebilmekteyken, iki germe çenesinden digeri profil taslýlîl] üstünde sabit kalmaktadß Bu sayede özellikle avantajllîlolarak bozuk bir kaldBiç profili degistirilebilmektedir veya boylamalela yönde (L), kaldßç profili için ayarlanan açEl bozulmaks- ayarlanabilmektedir. Ikinci germe çenesi profil tasma sabit kald[g]l:için, sökülen germe çenesi basitçe, sabit germe çenesinin ve yeni kaldßç profilinin tam olarak hizaland[giEbynEbçEpozisyonuna getirilebilmektedir. Bozuk kaldlßç proHIIerinin her mahsul mevsimi saylgîl degisimi kars-a açII hizalanmaslfila gerek duyulmamasühem is kolaylastlîilnaktad @hem de zaman tasarrufu saglamaktadlEl Tercih edilen bir yapllândHnaya göre, germe çenelerinin her birinin ayrEbirer sabitleme araclýla profil taslýlîlýh takllîhasßaglanmaktadlü Bu sayede hangi germe çenesinin sökülecegi fark etmemektedir. Sabit kalan digeri profil taslsîlîille sabit sekilde baglanmaktadlîl Germe çenelerini her biri özellikle bir vidalülîatanl takllârak allEl'nasübin bir birinci girinti ve diger germe çenesinin vidallîlýbtaslîiçin giris olarak ikinci bir girintiye sahiptir. Ikinci girinti avantajlßekilde, karslElelemanlljlliger germe çenesinin vidalütliîlatasllil, yani clîlata somununun profil taslýlûîcla sabitlenmesini saglamaktadlEl Bunun anlamEbirinci yuvalarI her birinin ikinci yuvalara göre daha küçük deliklere sahip olmasEl böylece sabitlemenin sadece birinci allEEliIe mümkün olmasIlB Birinci yuvalar, clîlata somunun sügtEllBiasIEkolaylastünak için tercihen vidalEtlîlatanI baslllZlyap- uygun bir kalilîb uymaktadß Burada açllZJanan tüm bulus unsurlarlZl birbirleri ile arzu edilen sekilde kombine edilebilmektedir. Tercih edilen yapllândlîilna örnekleri asagi sekiller referans aI-rak açllZlanmaktadlB Sekil 1 bulusa uygun bir mahsul için kaldlßç yapllândünasll için perspektif görünümünü; Sekil 2 mahsul için Sekil 1'e göre bir kaldEic yandan görünümünü; Sekil 3 mahsul için Sekil 1'e göre bir kaldlBicI kaldlûaç profilinin üzerinden bir görünümünü; Sekil 4 Sekil Z'ye göre A-A çizgisi boyunca bir enine kesitini; Sekil 5 Sekil 2'ye göre J-J çizgisi boyunca bir kesitini; Sekil 6 Sekil Z'ye göre G detayII yandan görünümünü; Sekil 7 Sekil 6'ya göre detayI yukar-n görünümünü; Sekil 8 Sekil 7'ye göre H-H çizgisi boyunca bir kesitini; Sekil 9 mahsul için önceki teknige göre, bir hasat makinesinin bir biçme çubugu ve biçme parmagi sabitlenmis bir tek parçalülald @c yandan görünümünü; Sekil 10 mahsul için bulusa uygun bir kaldlßcl bir diger yapllândlünasll perspektif görünümünü; Sekil 11 Sekil 6'ya göre detayül, Sekil 10'a göre kaldßç yapilândlîiinasia yandan görünümünü; Sekil 12 Sekil 11'e göre detay yukarn görünümünü; Sekil 13 Sekil 12'ye göre H-H çizgisi boyunca bir kesitini; Sekil 14 mahsul için bulusa uygun bir kaldßcl bir diger yapllândlEinasII yandan görünümünü; Sekil 15 Sekil 14'teki A-A çizgisi boyunca bir kesitini; Sekil 16 ila 19, Sekil 14'e göre bir kaldlEç yapilândlElnasIlEl germe çenelerinin farklü görünümlerini; Sekil 20 ila 21 Sekil 14'e göre bulusa uygun bir kaldßcüiki perspektif görünümde göstermektedir.
Sekil 1'de bulusa uygun bir mahsul için kaldlüç yapilândlîilnaslîl perspektif olarak gösterilmektedir. Kaldßç, kaldßcl hasat makinesinin biçme mekanizmasi tutturulmak için saglanan bir destek rayE(5) içermektedir. Bu amaçla destek rayE(5) arka ucunda (1), arka uca (1) dogru açllân bir uzun delik olarak yerlestirilen bir girintiye (3) sahiptir. Girinti (3) biçme mekanizmasEüzerinde disli bir clýlata üzerine itilebilmektedir ve disli bir somunla (gösterilmemistir) sabitlenebilmektedir. AynElanda bir yuva (21) destek rayEl(5) üstünde biçme mekanizmasi. bir biçme parmaglEla (gösterilmemektedir) itilmektedir. Girintili (3) yapllândülnanl bir avantajüdestek raylarII farklElparmak tiplerine montajIlEl, biçme parmaklarlZfarklElJzunluklara ve kalIiElara sahip olsa dahi mümkün olmasIE Girintiyi (3) çevreleyen bir vidalama yüzeyine (17), daha sonra daha ayriEtllDIblarak deginilecektir. Ön ucunda destek rayEl(5), üzerinde sökülebilir takllüia için bir kaldlEiç profilinin (8) saglandigilîlbir profil taslsîlîlîb (7) sahiptir. Kaldßç profili (8) bulusa uygun sekilde çok say- kaldßç profilinin (8) boylamas. yönünde (L) mesafeli pozisyonlarda profil taslîlEZÜ) ile baglanabilmektedir. Bu amaçla profil taslSLIEEÜ) gösterilen yapilândlElna örneginde kaldiBaç profilinin (8) baglantEbölgesinde (6) etki eden, karsHJKlElki kenetlenebilir germe çenesine (19) sahiptir. Kaldlüç profili (8) kendisi çift ok (L) ile gösterilen boylamas. yönde uzanan, içinde bir baslllZl bölgesi (10) ile zemine mümkün oldugunca yakI sürülmek üzere saglanan ön ucunda (4) yaklaslla olarak çubuk sekilli bir bilesendir. Kaldlüç profilinin (8) orta bölümünün baglantElbölgesi (6) ile büyük ölçüde aynlZlkalan bölüm içerdigi ve kaldlEiç profilinin (8) bir ucunun (12) arkaya dogru incelerek birlesirken, basl[lZl bölgesinin (10) örnegin ok biçiminde, ön uçtaki (4) sivrilikten arkaya dogru genisledigi sekilde kallîilanabilmektedir. BaglantEbölgesinin (6) yapllândlîilnasliîda ve kaldlBiç profilinin (8) bir gedigine (2) asagi diger sekillere dayanarak deginilmektedir.
Sekiller 2 ve 3'te mahsul için kaldlüç sekil 1'e göre iki görünümde gösterilmektedir, burada Sekil 2 kurulum pozisyonunda bir yandan görünümü göstermektedir ve Sekil 3 yukar-n bir görünümü göstermektedir. Çallgma yönü R ile belirtilen okla gösterilmektedir. Söz konusu olan, burada gösterilmeyen, normalde hasat makinesinin sürüldügü yöne karsüllîi gelen biçme mekanizmasi. çallgfna yönüdür. Yani, mahsul için kaldlîaç çallgfna esnasIa, mahsul boyunca ok (R) yönünde hareket etmektedir, bu esnada biçme mekanizmaslü mahsul meyvesine zarar vermeyecek, sapIan kesilecek sekilde çallgtIEllmak üzere hizalanmaktadlE Çesitli mahsullere uyum saglanmasEliçin profil tasMEElÜ) çallgina yönüne (R) çapraz hizalanan bir dönme ekseni etrafIa dönme hareketi yaparak ayarlanabilmektedir. Bulusa uygun sekilde, kaldßç profilinin (8) boylamaleb yönünden (L) mesafeli çok saylöb pozisyonda profil tasMEEU) ile baglanabilir olmasßaglanmaktadß Bu amaçla profil taslsîIEEl (7) maksimum ayarlama bölgesi saglayan baglantlîbölgesi (6) ile etkilesime geçmektedir.
Profil tasma. (7) birbirlerine karsügerilen germe çenelerinin (19) baglantElböIgesinde (6), adezyon kuwet baglantlgîblusacak sekilde yerlesmeleri düsünülebilmektedir. Tercih edilen bir yapilândlElnaya göre kaldüç profili (8) profil taslýlEEl (7) ile iç içe geçerek baglanabilmektedir. Bu amaçla baglantEHJölgesi (6), profil taslîlEI7) üzerinde tamamlaylEEHJir karsüglîblan bir sekle sahiptir, böylece sekiller iç içe geçebilmektedir ve boylamas- (7) yönde baglantEblusturabilmektedir. Sekil olarak normalde disli yapElseçilmektedir. Iç içe geçerek olusan baglantßayesinde avantajlßlarak, kenetlenme kuvvetine baglüilarak olusan adezyon kuwet baglant- göre, profil taslîLIEEU) üzerinde düsük çekme kuvvetlerinde bile profil taslsîlîlîü) ve kaldlüç profili (8) arasiEtla stabil bir baglantßlusturulmaktadlîl Kaldßç profilinin (8) baslilZJ bölgesi (10) belirli mahsullerde, örnegin fasulyelerde, direkt zemin üzerinde sürülmektedir ve bu esnada klgla süreligine zemine girebilmektedir, bu sayede çalII altEUa büyüyen tohum zarflarII biçme mekanizmaletlan zarar görmesi önlenmektedir. Kaldlüç profili (8) bu esnada özellikle siddetli ylîiranmaya maruz kalmaktadlü bu. Nedenle kaldlßç profillerinde (8) aslEma klýlaslandigiia daha yüksektir. Kaldßç profillerinin (8), Üretimde daha az maliyetli fakat daha dirençli ve özellikle iyi elastik deforme olma özelligine sahip malzemeden üretilmesinin avantajlßldugu bulunmustur. BasllKlböIgesi (10) örnegin zemindeki taslara çarptlgllda, plastik profil (8) deforme olmaktadlü ve büyük ölçüde ilk biçimine geri dönmektedir. Baslllîl bölgesinin (10) elastik deforme olabilme özelliginin desteklenmesi için bulusa uygun kaldlßç profili (8), boylamas. yönde veya çallglna yönünde kaldüç profilinden (8) geçen bir açllZl[ga (2) sahiptir. AçlKlllZl (2) boylamas. yönde (L) kaldlüç profilinin (8) ön ucu (4) ve baglantEbölgesi aras-an, özellikle baslilîl bölgesi (10) ve baglantEbölgesi (6) arasia uzanmaktadü Profil tasEIEIEII (7) baglantEbölgesi (6) kaldlßç profilini (8) tasllglîlçin, baglantEböIgesinin (6) deforme olmamasülçin ugrasllöîasügerekmektedir, çünkü aksi halde profil taslEEIU) ile iç içe geçerek olusan baglantElçözülebilmektedir, bu da hasat zamanIda kaldlßç profilinin (8) zarar görmesine neden olabilmektedir. Pencere (2), baslllîl bölgesi (10) ve baglantEbölgesi (6) arasIaki geçis bölgesinde kaldüç profilinin (8) zaylflllglIEIgöstermektedir, bu sayede avantajlüolarak, basl[lZl bölgesinin (10) daha büyük kuvvet etkisi altIa kalmasEhalinde kenara bükülmesi, buna karsi baglantlîlbölgesinin (6) büyük ölçüde deforme olmamasü saglanmaktadlîl BasliK] bölgesinden (10) baglantübölgesine (6) kuvvet aktarnüaçlklilZJQ) ile zaylEllatllân geçis bölgesi sayesinde gerçeklesmektedir. Özellikle basllE bölgesi (10) yükün azalmasII ardlEdan tekrar ilk pozisyonuna dönmektedir. AçilZIllZI (2) burada sürekli bulunabilmektedir, ancak bu mutlaka gerekli degildir. Tercih edilen bir yapllândlülnaya göre açllZliE (2) bir bölme (16) ile kapatilBiakta olup, bunun deformasyona direnci, baslila bölgesinden (10) daha düsüktür. Kapatllân açlKlfglI bir avantajD biçme etkinligini etkileyebilecek olan, köklerin veya benzerlerinin açlEJUZtan içeri giremeyecek olmasIE Sekiller 4 ve 5 ile baglantÜJIZDIarak asag., kaldlüç profili (8) ve profil taslîdöîU) arasIaki Iç Içe geçerek olusan baglantlîdaha ayrlEtHJEçllZlanmaktadlEl Sekil 4 Sekil 2'deki A-A çizgisi boyunca bir enine kesiti ve Sekil 5 yine Sekil 2'deki J-J çizgisi botunca bir kesiti göstermektedir. Sekil 4'teki enine kesit, kaldüç profili (8) ile birlikte profil taslîlEEIU) göstermektedir, burada kaldlßç profili (8) bir germe çenesi düzenlemesi (15) ile tutulmaktadlE Germe çenesi düzenegi (15), daha ince bir bölüm (16) ile kapatllân bir açlKllglI alt klgh'ilEa tutunmaktadlB Germe çenesi düzenlemesi (15) iki karsltîletkili ve karsilIlZlEl gerilebilen germe çenesine (19) sahiptir, burada aynüsekilde üç veya daha fazla germe çenesinin olmasmüsünülebilmektedir, bunlar buna göre kaldlßç profilinin (8) uygun baglantEl bölgesinin (6) seklinde etki etmektedir. Kald Üç profilinin (8) boylamaleb yönü (L) sekil 4'te çizim düzlemine dik olacak sekilde hizalanmaktadlE Diger yönlerde, germe çeneleri (19) kaldßç pronlini (8), iç içe geçerek baglantIZblusacak sekilde çevrelemektedir. Boylamas. yönde (L) bu baglantügösterilen yapllândlülnada ek parçalar (11) sayesinde olusturulmakta olup, bunlar germe çeneleri (19) ve kaldEiç profilinin (8) baglantlîlbölgesi (6) arasIa düzenlenmektedir. Sekil 5'te, ek parçalar. boylamaleh yönde (L) yine iç içe geçerek germe çenelerine (19) sabitlendigi görülebilmektedir. Ek parçalar (11) kaldßiç profilinin (8) baglantEl bölgesine (6) bakan yüzlerinde bir disli tertibat. (9) sahip olup, bu tertibat baglantEl bölgesinin (6) karslEl disli tertibatEile etkilesime girmektedir. Disli tertibatEl(9) sayesinde boylamas- yönde (11) de aglHllEllZblarak bilesenlerin iç içe geçerek baglanmasi dayallZl baglantllâr bulunmaktadß Ek parçalarliîl (11) avantajüdegistirilebilir olmalarIlE bu sayede kaldlßç profilleri (8), uygun kalLölllk parçalar. (11) saglanmaslýla, baglantEbölgelerinin (6) farklElyapHârIa kullanlEbilmektedir. AyrlEla, çok yüksek yük sonucunda disli tertibatII zarar görmesi halinde ek parçalar. (11) degistirilmesi çok daha kolaydlîl Sekiller 6 ila 8'e dayanarak destek rayII (5) biçme mekanizmaletla sabitlenmesi daha ayrlEtlIEEbçElZlanmaktadlE Sekil 6 Sekil 2'deki G ile belirtilen bir detayli/andan görünümde göstermektedir. Sekil 7'de gösterilen, Sekil 6'ya göre detaylîyukardan göstermektedir. Destek rayE(5), Sekil 1'de gösterilen kaldlüca karslüKl gelen yapllând [Binada, biçme mekanizmasi (gösterilmemektedir) sabitlenmek için bir girintiye (3) sahiptir, burada girinti (3) çallglna yönünde (R) uzanan bir uzun delik olarak olusturulmustur. Tercih edilen bir yapllândlElnaya göre, girintinin (3) çallglna yönünde (R) destek rayII (5) arka ucuna (1) dogru açllBiasEl saglanmaktadß Girinti (3) etrafIa bir vidalama yüzeyi (17) ve destek rayII (5) yüzeyi (14), vidalama yüzeyi (17) ve yüzeyin (14) belirledigi düzlemlerin, açlîlölçüsü gösterilen yapllândlîilna örneginde 1,5 derece olan dar bir açEI (A) olusturacaklarEl sekilde yerlestirilmektedir.
Sekil 9'da biçme çubugu (31), biçme parmag (32) önde gösterildigi sematik görünümden görülebilmektedir. Bu bir vida (33) ile biçme çubugunda (31) sabitlenmektedir. Bu düzlemin içinde veya dEIEtla birden çok biçme parmagü(32) biçme çubuguna (31) aral[lZlarla birbirilerine baglanmaktadlEl Biçme parmaklarE(32) mahsulün ayrÜBiasElçin kesici blÇlaklara sahip olan bir blglak çubugunun (34) kliâvuzunu saglamaktadlE Mahsul için gösterilen kaldlBiç (30) önceki teknige uymaktadlEl ve yalnlîta açlKlama amaçlIIEl Bulusa uygun mahsul için kaldBcI bu tür bir biçme mekanizmasia sabitlenmesi gerçeklesmektedir. Destek rayII (5) arka ucu (1) örnegin bir vida (33) ile biçme çubuguna (31) sabitlenebilmektedir. Destek rayEl (5) tercihen bir düz malzemeden üretilmektedir ve esnek sekilde bükülebilme özelliklerine sahiptir. Destek raylZQS) yuva (21) seklindeki sabitleme araçlarEüizerinden biçme parmaklar. (32) dayanmaktadE Yuva (21) destek raylî(5) ile birlikte örnegin perçinler ile baglanmaktadE Sekil 10'da destek raylarEl(5) bak“an Sekil 1'de gösterilen kaldlüca alternatif bir yapllândülna perspektif olarak gösterilmektedir. Sabitleme amaclîla, destek raylJS) dairesel bir delik seklinde, bu Sekiller 6 ila 8'e göre uzun delik veya arkaya dogru yarEE uzun delige göre üretilmesi daha az zahmetli olan bir girintiye (3) sahiptir.
Sekiller 11 ila 13'e dayanarak destek rayII (5) biçme mekanizmasülçinde sabitlenmesi daha yaklEtlan açlKlanmaktadlE Sekil 11, sekil 10'daki destek rayII (5) bir detayIElyandan görünümde göstermektedir. Sekil 12, Sekil 11'e göre detayElyukar-n göstermektedir.
Destek rayEl(5), sekil 10'da gösterilen kaldlEaca karsiUlZl gelen yapliândlElnada biçme mekanizmasi (gösterilmemektedir) sabitlenmek için bir girintiye (3) sahiptir, burada girinti (3) dairesel bir delik olarak olusturulmaktadß Sekil 13'te bir kesit Sekil 12'deki H-H çizgisi boyunca büyütülmüs sekilde gösterilmektedir. Girinti (3) etrafIEUa bir vidalama yüzeyi (17), destek rayII (7) yüzeyine (14), vidalama yüzeyi (17) ve yüzey (14) ile belirlenen düzlemlerin, tercihen açElölçüsü 1,5 derece olan dar bir açl]olusturacaklarüsekilde yerlestirilmektedir.
Sekil 14'te bulus dogrultusunda mahsuller için bir kaldücl bir diger yapllândlElnasEl gösterilmektedir. FarklElmahsul türlerine uymak için profil tasMEEIÜ) bir dönme ekseni etraflEUa dönebilecek sekilde ayarlanabilir olabilmektedir. Bulus dogrultusunda, tercihen çok say. kaldlBiç profilinin (8) boylamas- yönünde (L) mesafeli pozisyonlarda profil tasMEEl (7) ile baglanabilmesi saglanmaktadlEl Bu amaçla profil taslîIEEU), maksimum ayarlanma bölgesi saglayan baglantElbölgesi (6) ile etkilesimdedir. Tercih edilen bir yapllândlElnaya uygun sekilde kaldlüç profili (8) profil tasls-LIEEI (7) ile birbirine geçecek sekilde baglanabilmektedir. Bu amaçla baglantEiböIgesi (6), profil taslýlîlýEU) tamamlayIEÜbir kalltîb sahiptir, böylece kallölar birbirlerine uygun sekilde birbirlerini kavrayabilmektedir ve bu sekilde boylamaleb yönde (L) iç içe geçerek baglantElolusturabilmektedir. Kallîil olarak normalde bir disli tertibatlîlseçilmektedir. Iç içe geçerek baglantlî'sayesinde avantajlEblarak düsük çekim kuvvetlerinde bile profil taslsîlîlah (7) profil tasiîdEZU) ve kaldßç profili (8) arasIa stabil bir baglantlîrblusmaktadIEI Kaldßç profilinin (8) basllKl bölgesi (10) belirli mahsullerde, örnegin fasulyelerde, direkt olarak zemin üzerinde sürülmektedir ve bazen klîla süreligine zemine girebilmektedir. BaslllZl bölgesi (10) zeminde örnegin taslara çarptigllda, plastik profil (8) elastik olarak deforme olmaktadß ve büyük ölçüde eski haline dönmektedir. Baslllö bölgesinin (10) deforme olabilirligini desteklemek için bulusa uygun kaldlûç profili (8) bir açüîllgh (2) sahip olup, bu kaldßç profili (8) boyunca boylamas- yöne çapraz olarak ilerlemektedir. Aç[lZllEl (2) boylamas. yönde (L), kaldßaç profilinin (8) ön ucu (4) ve baglantEbölgesi (6) arasIa, özellikle basllE bölgesi (10) ve baglantEl bölgesi (6) arasia bir geçis bölgesinde uzanmaktadlE Profil taslsîlEEU) baglantEbölgesinde (6) kaldlûç profilini (8) tuttugu için, baglantlJJölgesinin (6) deforme olmamasElçin ugraslßiaslîgerekmektedir, çünkü aksi halde profil tasEIEIZlÜ) ile baglantmözülebilmektedir, bu da kaldßç profilinin hasat esnaletla zarar görmesine neden olabilmektedir. Pencere (2), baslüZl bölgesi (10) ve baglantEbölgesi (6) aras-aki geçis bölgesinde kaldlBiç profilinin (8) zayiflligiIEIgöstermektedir, bu sayede avantajlEblarak, baslliZl bölgesinin (10) daha büyük kuvvet etkisi altIia kalmasEhalinde kenara bükülmesi, buna karsi baglantElbölgesinin (6) büyük ölçüde deforme olmamasEl saglanmaktadlE BasllKl bölgesinden (10) baglantEbölgesine (6) kuvvet aktarIiÇlaçUZlilZl (2) sayesinde zay[fllat[lân geçis bölgesinde gerçeklesmemektedir. Özellikle basllE bölgesi (10) yükün kalkmasII ardIan elastik olarak tekrar ilk pozisyonuna dönmektedir. AçiKlilZlQ) bu esnada sürekli bulunabilmektedir, fakat mutlaka gerekli degildir. Tercih edilen bir yapllândlîilnaya göre açllZllKl bir bölüm ile kapatllîhakta olup, bunun deformasyona karsEl direnci, baslilZJbölgesinde (10) olandan daha düsüktür.
Sekil 15 ile baglantlIJDJIarak asagi kaldlßç profili (8) ve profil taslîLIEZU) arasIiaki iç içe geçmeli baglantlîlaha yakIEL'lan anlatilBiaktadlElve gösterilen yapilând iElnan sekiller 1 ila 5'e göre kaldlüca göre belirgin farkEüzerinde durulmaktadß Sekil 15 Sekil 14'teki A-A çizgisi boyunca bir kesitin büyütülmüs gösterimidir. Kesit kaldlEaç profilini (8) göstermektedir, burada kaldlEiç profili (8) bir germe çenesi düzenlemesinin karsIIlElEletki eden iki germe çenesi (19) ile gerilmektedir. Germe çeneleri (19) kald &ç profilinin (8) baglantübölgesine (6) bakan yüzlerinde, baglantEbölgesinin (6) uygun kars[Eldislisi ile etkilesimde olan bir disli tertibatlEb (9) sahiptir. Disli tertibatEl(9) sayesinde boylamas- yönde (L) aglHlitha bilesenlerin iç içe geçmeli baglantlgilsaglanmaktadlü Disli tertibatEl(9) dogrudan germe çenesinde (19) saglanmakta olup, avantajÇl kullanl sßsiöbla kolayca kaybolan tek parçalar. kullanIiII önüne geçilmesidir.
Sekil 16 ila 19'da bulusa uygun kaldßcl germe çenesi (19) Sekil 14'e uygun sekilde dört farkIElsekiIde gösterilmektedir, bunlar burada birlikte açlEJanmaktadB Disli tertibatlîl(9) kaldßç profilinin (8) baglantElliölgesi için yarEllzabuk seklinde bir al_ (gösterilmemektedir) bir dizi dise sahiptir. Germe çenelerinin (19) girintileri (18 ve 20) bu yapllândlünayESekiller 1 ila 5 ve 10'da gösterilen germe çenelerinden aylElnaktadE Sekiller 16 ila 19'da gösterilen germe çenesi (19) çallglna yönünden (R) bakIlglIa, profil taslýlûîia (7) bir vidalEtElata germe çenesi olarak saglanmaktadß Iki germe çenesinin (19) birbirlerine vidalanmasü gerçeklesmemektedir. AyrEia germe çenesinin (19) ikinci girintisi (18) diger germe çenesinin vidalanmasElçin, asagldh Sekil 20 ve 21 ile daha yakIan anlatilâcaglîgibi engelsiz giris saglamaktadlEl Birinci girinti (20) çevresindeki kallü (22), normalde dört veya bes kenarlljhlan bir vida basllgl (23') karsllîlsomunun (25) sökülmesini ve sUZIglEIIBiasIEkolaylastIEnak için, dönme yönünde iç içe geçerek allEtnasIßaglamaktadlB Sekil 20 ve 21, Sekil 14'e göre bulusa uygun kaldlßcEliki perspektif baklgl aç-da göstermektedir. Sekil 20'de çallgrna yönü (R) sol tarafta, sekil 21'de çalisma yönü (R) sag tarafta görülebilmektedir. Sekil 20'de görülebilen sol germe çenesi (19) ayrlEia birinci girintinin (20) çaplEUan daha büyük çapllZlbir ikinci girintiye sahiptir. Ikinci girinti (18) içerisinde sag germe çenesini (19) tutturan, clýbta somunu (25) ile sabitlenen vidalljtlîlata (23) görülebilmektedir. Clýhta somununun (25) sökülmesi ve sag germe çenesinin (19) sökülmesi, sol germe çenesi (19) sökülmeksizin mümkündür. Bu kaldüiç profilinin (8) önceden ayarlanan aç-ÇI profil (8) örnegin ar& nedeniyle degistirilirken sol germe çenesinin (19) profil taslýlîlýb (7) göre pozisyonunun degismeden kalmasIZIIIe daha iyi korumaktadE Sol germe çenesi (19) bir vidalEtElata (24) araclllglîla birinci girintiden (20) profil tasMEMa tutturulmaktadlü burada Sekil 20'de sadece, germe çenesinin (19) altlglen seklinde kaIIEl (22) ile iç içe geçmeli sekilde al-n vidaIEI cls-data basl[g]l:l (24') görülebilmektedir. Sekil 21'de vidallZIclýlatanI (24) clîlata somunu (26) ile sabitlendigi görülebilmektedir. Germe çenesinin (19) ikinci girintisi (18) görülebildigi üzere sag germe çenesi profil taslîlîlöh (7) takEIJJIlkaIlIlken sol germe çenesinin (19) sökülmesine izin vermektedir. Vidalüclýhta basllglîq23') da sag germe çenesinin (19) altlglen seklinde kalIIa (22) clýlata somununun (25) sökülmesi ve lelgtlEllB1asIü sekilde allErnaktadlîl

Claims (10)

ISTEMLER
1. Bir hasat makinesinin biçme mekanizmasEliçin mahsul için kaldßç olup, biçme mekanizmasi takllâbilen destek raylarlZ(5) içermektedir, burada destek raylarElbir profil taslýlîlýa (7) sahiptir, ve burada kaldßç profili (8) profil taslýlîlýla (7) sökülebilir sekilde taklßiasüçin bir germe çenesi düzenlemesi saglanmaktadlü kaldlîaç profilinin (8) çok say. araliElealdlaç profilinin (8) boylamaleb yönünde (L) mesafeli pozisyonda profil tasEIEEI (7) ile baglanabilir olmasü ile karakterize edilmektedir.
Kaldlûç profilinin (8) çok say. pozisyonda profil taslýlEDÜ) ile iç içe geçerek baglanabilir olmasEiIe karakterize edilen Istem 1'e göre mahsul için kald lîaç.
Kaldßç profilinin (8) bir baglantlîbölgesine (6) sahip olmasÇlburada baglantlîlbölgesinin (6) boylamas. yönde (L) kaldüç profili (8) boyunca uzanmasEi/e burada sabitleme araçlarII (9, 15) tasmrofili üzerinde (7) baglantElböIgesi (6) ile etkilesime geçmesi ile karakterize edilen önceki istemlerden birine göre mahsul için kaldlüç.
Sabitleme araçlarIlEJ germe çenesi düzenlemesine (15) ve/veya disli tertibatlTila (9) sahip olmasEille karakterize edilen Istem 3'e göre mahsul için kaldßç.
Disli tertibatII (9) profil taslîIElEII (7) en az bir germe çenesi (19) üzerinde düzenlenmesi ile karakterize edilen Istem 4'e göre mahsul için kaldlüç.
Kaldßç profilinin (8) baglantEbölgesinde (6) bir karsilîl disli tertibatlEb sahip olmasl,__l burada karslüdisli tertibatIlEi, disli tertibatlîi9) ile profil taslîlaIU) üzerinde etkilesimde bulunmasEille karakterize edilen Istem 4 veya 5'ten birine göre mahsul için kald üç.
Profil taslýlEEI (7) çallSlna yönüne (R) çapraz hizalanan bir dönme ekseni sayesinde dönme hareketi yaparak ayarlanabilir olmasEille karakterize edilen Istem 3 ila 5'ten birine göre mahsul için kaldßiç
8. Bir kaldlEiç profilinin (8) destek rayMa baglanmasüburada kaldlgç profilinin (8) çallglna yönünde (R) bir ön uca (4) sahip olmaslZIburada bir açIKI[g]I(2) kaldüç profilinde, ön uca 5 (4) kuvvet etki etmesi halinde kaldßç profilinin elastik deformasyonunun kolaylasmasmin saglanmasEille karakterize edilen önceki istemlerden birine göre mahsul için kaldlBiç.
9. AçllZllgil (2) en az bölgesel olarak ön uç (4) ve bir baglantEbölgesi (6) araletla profil 10 taslglEEÜ) üzerinde sabitlenmek için düzenlenmesi ile karakterize edilen Istem 8'e göre mahsul için kaldlßç.
10. AçllZllgll (2) bir bölme (16) ile kapatllîhasüburada bölmenin açlKllglI deformasyonuna karsübelirgin bir direnç göstermemesi ile karakterize edilen 15 Istem 8 veya 9'dan birine göre mahsul için kald Üç.
TR2018/10006T 2012-01-13 2012-12-21 Mahsul için kaldıraç. TR201810006T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102012100302A DE102012100302A1 (de) 2012-01-13 2012-01-13 Heber für Erntegut

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201810006T4 true TR201810006T4 (tr) 2018-08-27

Family

ID=47561216

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/10006T TR201810006T4 (tr) 2012-01-13 2012-12-21 Mahsul için kaldıraç.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US9220199B2 (tr)
EP (3) EP2614700B1 (tr)
AR (1) AR089499A1 (tr)
AU (1) AU2013200189B2 (tr)
BR (1) BR102013000808B1 (tr)
CA (3) CA2801481C (tr)
DE (1) DE102012100302A1 (tr)
ES (3) ES2667810T3 (tr)
HU (3) HUE039025T2 (tr)
RU (1) RU2528712C2 (tr)
TR (1) TR201810006T4 (tr)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2748754C (en) * 2011-08-11 2017-11-07 Dave Dietrich High rise crop lifter
DE102015101983A1 (de) * 2015-02-11 2016-08-11 Claas Saulgau Gmbh Einweiselement für ein Maisgebiss eines Feldhäckslers und Maisgebiss
US10299437B2 (en) 2017-07-17 2019-05-28 Cnh Industrial America Llc Header for an agricultural vehicle with deformable supports

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2734322A (en) * 1956-02-14 Vaughan
US2734332A (en) * 1956-02-14 fisher
DE320550C (de) * 1912-11-20 1920-04-23 Lucien Bouchet Befestigungsvorrichtung fuer die AEhrenheber von Getreidemaehmaschinen
US1123632A (en) 1913-05-06 1915-01-05 John Weisgarber Grain-lifter.
US1202084A (en) 1916-01-31 1916-10-24 Charles E Merkel Lifting-guard for harvesters.
US1797682A (en) 1929-06-12 1931-03-24 Gaterman William Grain-lifter guard for mowing machines
US2099471A (en) * 1937-03-05 1937-11-16 Cheney Weeder Company Harvester attachment
US2294646A (en) * 1940-09-19 1942-09-01 Young Edward Henry Down-grain guard for combines
US2484704A (en) * 1944-03-31 1949-10-11 Phillip Hyman Pickup assembly
DE864637C (de) * 1950-07-13 1953-01-26 Hermann Hege AEhrenheber
US2892298A (en) * 1957-08-05 1959-06-30 Earl J Chaney Pickup device
DE1482880C3 (de) * 1965-09-07 1973-10-25 Gustav 5231 Eichelhardt Schumacher Ährenheber für Getreidemahwerke
DE1507366C3 (de) * 1965-09-07 1974-03-14 Gustav 5231 Eichelhardt Schumacher Ii Ährenheber für Getreidemähwerke
DE2325916C2 (de) 1973-05-22 1983-09-08 Gustav 5231 Eichelhardt Schumacher Ii Ährenheber für ein Getreidemähwerk
DE3300769A1 (de) 1983-01-12 1984-07-12 Gustav Schumacher Ii Aehrenheber fuer fingerbalkenmaehwerke von erntemaschinen
SU1440413A1 (ru) * 1986-12-19 1988-11-30 Украинский научно-исследовательский институт механизации и электрификации сельского хозяйства Стеблеподъемник уборочной машины
FR2618975B1 (fr) * 1987-08-04 1991-06-07 Bouin Gerard Dispositif releveur de recolte versee tangentiel a geometrie variable
DK1061791T3 (da) * 1998-03-10 2002-08-19 Gustav Schumacher Aksløfter
DE10113107B4 (de) * 2001-03-15 2010-01-21 Gebr. Schumacher Gerätebaugesellschaft mbH Ährenheber für Erntemaschinenmähsysteme
DE10123248C1 (de) * 2001-05-12 2002-09-19 Schumacher Gmbh Geb Ährenheber für Erntemaschinenmähsysteme
BRPI0506920A (pt) 2005-01-06 2007-06-05 Dave Dietrich levantador de plantação e acessório de conexão

Also Published As

Publication number Publication date
CA2801481A1 (en) 2013-07-13
AU2013200189A1 (en) 2013-08-01
EP2805600A1 (de) 2014-11-26
AR089499A1 (es) 2014-08-27
CA2892196C (en) 2017-02-07
HUE036871T2 (hu) 2018-08-28
US20130180226A1 (en) 2013-07-18
EP2805601A1 (de) 2014-11-26
EP2614700A2 (de) 2013-07-17
AU2013200189B2 (en) 2014-09-18
ES2683205T3 (es) 2018-09-25
BR102013000808A2 (pt) 2017-05-02
ES2667810T3 (es) 2018-05-14
EP2805600B1 (de) 2018-02-14
HUE039025T2 (hu) 2018-12-28
CA2801481C (en) 2016-09-06
BR102013000808A8 (pt) 2018-03-06
RU2528712C2 (ru) 2014-09-20
BR102013000808B1 (pt) 2019-08-06
EP2614700A3 (de) 2013-09-04
CA2892075A1 (en) 2013-07-13
RU2013100990A (ru) 2014-07-20
ES2677819T3 (es) 2018-08-07
EP2614700B1 (de) 2018-04-25
CA2892196A1 (en) 2013-07-13
DE102012100302A1 (de) 2013-07-18
HUE040533T2 (hu) 2019-03-28
EP2805601B1 (de) 2018-06-27
US9220199B2 (en) 2015-12-29
CA2892075C (en) 2017-11-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
BRPI0618270A2 (pt) dente de garfo para um aparelho agrìcola
TR201810006T4 (tr) Mahsul için kaldıraç.
DE102007049377A1 (de) Rübenerntemaschine, insbesondere in Form einer selbstfahrenden Vollerntemaschine
EP3440920A1 (en) Outer stalk divider
AU2010302890B2 (en) Seed pans
EP1247440A1 (de) Erntemaschine für stengelartiges Erntegut
DE102005055621B3 (de) Maschine zur Ernte stängelartiger Pflanzen
JP3153749U (ja) 野菜・果物類の収穫具
RU2603914C1 (ru) Почвообрабатывающая фреза
CN114830909B (zh) 一种不对行大蒜联合收获机的仿形切茎排秧机构
AU2014218424B2 (en) Crop lifter
KR200329316Y1 (ko) 농업용 예취기의 농작물가이드
JP5680333B2 (ja) 刈取り作業機
JP2011103848A (ja) 刈取り作業機
Kosina Evaluation of some new plum rootstocks in the orchard
KR200443645Y1 (ko) 길이조절이 가능한 예취기용 가이드
RU2626633C1 (ru) Гребенка для очеса сои
US733442A (en) Harvester attachment for raising and saving down grain.
US1103595A (en) Cultivator-blade.
RU2249323C1 (ru) Стрельчатая лапа
EP3554215A1 (en) Improved cutting machine
US1336217A (en) Cultivator
IT201800003719U1 (it) Dispositivo per la raccolta di prodotti, quali castagne o simili giacenti sul suolo.
CN108094108A (zh) 一种丝杆驱动甘蔗收割种植器
CN107896633A (zh) 一种丝杆驱动甘蔗收割种植器