TR201809762T4 - Bir baskı cihazı için akışkan kartuşu. - Google Patents

Bir baskı cihazı için akışkan kartuşu. Download PDF

Info

Publication number
TR201809762T4
TR201809762T4 TR2018/09762T TR201809762T TR201809762T4 TR 201809762 T4 TR201809762 T4 TR 201809762T4 TR 2018/09762 T TR2018/09762 T TR 2018/09762T TR 201809762 T TR201809762 T TR 201809762T TR 201809762 T4 TR201809762 T4 TR 201809762T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
ink
wick
chamber
enriched
fluid cartridge
Prior art date
Application number
TR2018/09762T
Other languages
English (en)
Inventor
r otis David
Brown Dan
Scott Martin
A Myers John
Gonzales Curt
Anderson Ian
A Baldwin Marc
C Iaia Thomas
Original Assignee
Hewlett Packard Development Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hewlett Packard Development Co filed Critical Hewlett Packard Development Co
Publication of TR201809762T4 publication Critical patent/TR201809762T4/tr

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J2/00Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the printing or marking process for which they are designed
    • B41J2/005Typewriters or selective printing mechanisms characterised by the printing or marking process for which they are designed characterised by bringing liquid or particles selectively into contact with a printing material
    • B41J2/01Ink jet
    • B41J2/17Ink jet characterised by ink handling
    • B41J2/175Ink supply systems ; Circuit parts therefor
    • B41J2/17503Ink cartridges
    • B41J2/17513Inner structure
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T29/00Metal working
    • Y10T29/49Method of mechanical manufacture
    • Y10T29/49401Fluid pattern dispersing device making, e.g., ink jet

Abstract

Mevcut buluş, genel olarak sıvı kartuşları ve daha özel olarak bir baskı cihazı için bir akışkan kartuşu ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME BIR BASKI CIHAZI IÇIN AKISKAN KARTUSU ARKA PLAN Mevcut açiklama, genel olarak sivi kartuslari ve daha özel olarak bir baski cihazi için bir akiskan kartusu ile ilgilidir.
Mürekkep püskürtmeli yazicilar, genellikle baski için mürekkep kaynagi olarak degistirilebilir akiskan kartuslari kullanmaktadirlar. Bu tür akiskan kartuslari, genel olarak bir veya daha fazla alana ya da bölmeye ayrilan bir hazne ihtiva etmektedirler. Örnegin, bazi akiskan kartuslari, bir serbest mürekkep bölmesi ve bir kilcal ortama ev sahipligi yapan en az bir diger bölme ile yapilandirilabilmektedir. Serbest mürekkep bölmesi ve diger bölme (bölmeler), içinde bir mürekkebi depolayacak sekilde yapilandirilmistirlar. Baski sirasinda, mürekkep; bölmelerden bir veya daha fazlasindan, örnegin bir yazici kafasinin bir veya daha fazla çikis agzina islevsel olarak bagli bir fitil araciligiyla seçkili olarak alinmaktadir (veya akitilmaktadir). FitiI, mürekkebi çikis agizlarina göndermekte ve mürekkep, çikis agizlari üzerinden bir baski yüzeyine püskürtülmektedir. U86422692'de; zemin üzerinde bir açiklik, bir haznede tanimlanan bir bölme, hazne içinde konumlanan bir kilcal ortam ve açiklik içine yerlestirilmis bir fitil içeren bir baski Cihazi için bir kartus açiklanmaktadir. Mevcut açiklama, istem 1'e uygun bir akiskan kartusu ve istem 10'a uygun bir yöntem ortaya koymaktadir. Örnekler, bagimli istemlerde verilmektedir.
SEKILLERIN KISA AÇIKLAMASI Mevcut açiklamanin yapilanmasinin (yapilanmalarinin) özellikleri ve avantajlari; benzer referans numaralarinin belki birebir olmasalar dahi ayni veya benzer bilesenlere karsilik geldigi asagidaki detayli tarif ve çizimlere referansla açik hale gelecektir. Kisa tutmak amaciyla, daha önce tarif edilen bir fonksiyona sahip olan referans numaralari, içinde bulunduklari müteakip sekillerle baglantili olarak tarif edilebilmekte veya edilmeyebilmektedir.
Sek. 1, burada açiklanan bir yapilanmaya göre bir akiskan kartusunun bir yari sematik perspektif görünümüdür; Sek. 2A - 2F birlikte; bir mürekkep kartusu dik, çalisma konumuna getirildigi durumda, bir zenginlestirilmis pigment mürekkebinin mürekkep kartusunun bir zeminine dogru akisini gösteren bir yari sematik anlik çekim dizisini göstermektedirler; Sek. 3A - SE, akiskan kartusunun çesitli diger yapilanmalarini yari sematik olarak göstermektedirler; Sek. 4, akiskan kartusunun bir baska yapilanmasini sematik olarak göstermektedir; Sek. 5A ve 58, akiskan kartusunun yine diger bir yapilanmasini sematik olarak göstermektedir; ve Sek. 6, baska bir yapilanmaya göre bir akiskan kartusunu sematik olarak göstermektedir.
DETAYLI AÇIKLAMA Bir baski cihazi (örn. termal mürekkep püskürtmeli yazicilar, piezoelektrik mürekkep püskürtmeli yazicilar, sürekli mürekkep püskürtmeli yazicilar ve/veya bunlarin kombinasyonlarindan seçilen mürekkep püskürtmeli yazicilar gibi) için bir akiskan kartusunun bir yapilanmasi genel olarak Sekil 1'de gösterilmektedir. Akiskan kartusu (10A), herhangi bir uygun araç tarafindan olusturulmus ve herhangi bir uygun materyalden mamul bir hazne (12) içermektedir. Sinirlayici olmayan bir örnekte, hazne (12), tek parça halinde tümlesik olarak kaliplanmaktadir ve bir polimerik malzemeden olusturulmaktadir. Uygun polimerik malzemelerin sinirlayici olmayan Örnekleri arasinda; polipropilenler, polistirenler ile alasimli polipropilenler, polifenilen oksit, poliüretanlar ve bunlarin kombinasyonlari bulunmaktadir.
Hazne (12), bir zemin (14) ve zeminin (14) çevresince uzanan bir sürekli yan duvar (17) tarafindan tanimlanan bir iç boslugu içermektedir. Bir örnekte, iç bosluk; içinde bir serbest mürekkep hacmini saklamak üzere yapilandirilmis bir serbest mürekkep bölmesini (16), bir düsük kilcal ortami (LCM) barindiran bir bölmeyi (18) ve bir yüksek kilcal ortami (HCM) barindiran bir bölmeyi (20) ihtiva etmektedir. HCM (20) ve LCM (18) bölmeleri, serbest mürekkep bölmesi (16) ile akiskan iletisimi halindedirler ve buradaki mürekkebi depolayacak sekilde yapilandirilmistirlar.
Zemin (14), burada tanimlanan bir açikligi (22) içermektedir. Bir örnekte, açiklik (22), HCM bölmesinin (20) bitisigindeki zeminde (14) tanimlanmaktadir. Açiklik (22), çoklu sayida mürekkep çikis agzi (gösterilmemistir) içeren bir baski kafasi manifoldu (yine gösterilmemistir) ile iliskili durumdadir. Açiklik (22) ayrica, en azindan HCM bölmesi (20) ile irtibatlanmakta ve böylece en azindan bölme (20) içindeki HCM ile açiklik (22) arasindaki akiskan iletisimini saglamaktadir.
Akiskan kartusu (10A) ayrica, açiklik (22) içinde en azindan kismen yer alan bir fitili (24) içermektedir. Bir yapilanmada, fitil (24), hazne (12) içine önceden belirlenmis bir mesafede uzanan ve bölmenin (20) kilcal ortamina temas eden bir kisim ihtiva etmektedir. Fitil (24) ile bölmenin (20) kilcal ortami arasindaki temas, ikisi arasinda akiskan iletisimini saglamaktadir. Bir örnekte, fitil (24) bölmenin (20) kilcal ortamindan mürekkep almakta ve baski sirasinda mürekkebi Akiskan kartusu (10A) tarafindan temin edilen mürekkep, bir pigment bazli mürekkep içermektedir. Bir yapilanmada, mürekkep, bir akiskan mürekkep aracinda asili kalan pigment parçaciklarini ihtiva etmektedir. Bir örnekte, pigment bazli mürekkep, farkli parçacik boyutlarina sahip olan (parçaciklarin tümü küresel sekle sahip olamayacagindan etkili yariçap bakimindan) pigment parçaciklarinin bir karisimini içerebilmektedir. Herhangi bir teoriye bagli kalmaksizin, daha büyük parçacik boyutlarina sahip olan pigment parçaciklarinin daha küçük parçacik boyutlarina sahip olan pigment parçaciklarindan daha hizli bir sekilde akiskan kartusunun (10A) yerçekimine göre en düsük noktasina dogru hareket etme egiliminde olduguna inanilmaktadir.
Böyle bir teori, burada Stokes çökelme etkisi olarak ifade edilebilir. Akiskan kartusunun (10A) yerçekimine göre en düsük noktasina hareket eden pigment parçaciklarini ihtiva eden mürekkep bölümü ile birlikte kalan mürekkep (yani, akiskan kartusunun (10A) yerçekimine göre en düsük noktasina hareket etmeyen parçaciklari Içeren mürekkep), genellikle daha büyük pigment parçaciklari ve daha küçük pigment parçaciklari ihtiva etmektedir. Bir örnekte, çökeltilen pigment parçaciklarini içeren mürekkep, çökmeden önceki mürekkepten daha yüksek bir toplam pigment parçacik kütlesine sahip bulunmakta ve burada bir "konsantre mürekkep" ya da "zenginlestirilmis mürekkep" olarak adlandirilmaktadir. Kalan mürekkep (yani, çökeltilen pigment parçaciklarini veren mürekkep), burada bir "konsantre olmayan mürekkep" olarak isimlendirilmektedir.
Konsantre olmayan mürekkep, genel olarak, toplam pigment parçaciklarinin çökmeden önceki mürekkepten daha düsük bir kütle fraksiyonunu ihtiva etmektedir. Bir örnekte, zenginlestirilmis mürekkebin içinde bulunan pigment parçaciklarinin bir miktari, agirlikça yaklasik %10 ila yaklasik miktari, agirlikça yaklasik %2 ile yaklasik %5 arasinda farklilik göstermektedir. Yine baska bir sinirlayici olmayan örnekte, konsantre olmayan mürekkebin yogunlugu, yaklasik 1,01 9100 ila yaklasik 1,07 g/cc arasinda degisirken, zenginlestirilmis mürekkebin yogunlugu, yaklasik 1,08 g/cc ila yaklasik 1,20 g/cc arasinda bulunmaktadir. Bir yapilanmada, zenginlestirilmis mürekkep, yaklasik 1,12 g/cc'lik bir yogunluga sahip ve agirlikça yaklasik %20 oraninda pigment parçaciklari içerirken, konsantre olmayan mürekkep, yaklasik 1,04 g/cc yogunluga sahiptir ve agirlikça yaklasik %4 pigment parçaciklari ihtiva etmektedir.
Pigment parçaciklarinin akiskan kartusunun (10A) yerçekimine göre en düsük noktasina çökmesinden önceki mürekkep, genellikle, parçacik büyüklüklerinin bir dagilimina sahip olan pigment parçaciklarini içermektedir. Bir örnekte, çökelmeden önceki mürekkep içindeki pigment parçaciklarinin medyan çapi, yaklasik 90 nm ila yaklasik 150 nm arasinda yer almaktadir. Diger bir örnekte, çökmeden önceki mürekkep içindeki pigment parçaciklarinin medyan çapi, yaklasik 100 nm ila yaklasik 140 nm arasinda yer almaktadir. Yine baska bir yapilanmada, pigment parçaciklarinin medyan çapi yaklasik 120 nm'dir. Zenginlestirilmis mürekkep ile konsantre olmayan mürekkep tek baslarina parçacik büyüklüklerinin bir dagilimina sahip olan pigment parçaciklarini ihtiva etmektedirler. Bir örnekte, zenginlestirilmis mürekkep, çökmeden önceki mürekkebin medyan çapindan daha büyük olan bir medyan parçacik çapina sahipken, konsantre olmayan mürekkep, çökmeden önceki mürekkebin medyan çapindan daha düsük bir medyan parçacik çapina sahiptir.
Zenginlestirilmis mürekkep ile konsantre olmayan mürekkebin pigment parçaciklarinin medyan çapinin; pigment parçaciklarinin bu tarzda çökmesini mümkün kilacak sekilde mürekkep kartusunun (10A) ilgili pozisyonda oturdugu yeterli bir sürenin büyüklügüne bagli oldugu (en azindan kismen) anlasilmalidir. Sinirlayici olmayan bir örnekte, eger akiskan kartusu (10A), yaklasik 3 aylik bir süre boyunca dinleniyor ve çökmeden önceki mürekkebin medyan parçacik çapi yaklasik 120 nm ise, zenginlestirilmis mürekkebin medyan çapi yaklasik 120 nm ila yaklasik 160 nm arasinda olmakta ve konsantre olmayan mürekkebin medyan parçacik çapi yaklasik 85 nm ila yaklasik 120 nm araliginda degismektedir. Zenginlestirilmis mürekkepte bulunan pigment parçaciklarinin medyan çapinin, genel olarak daha büyük pigment parçaciklarinin orijinal mürekkebin disina çikmasiyla zaman içinde arttiginin anlasilmasi gerekmektedir. Daha küçük pigment parçaciklarinin büyük çogunlugunun daha büyük pigment parçaciklari ile birlikte çökmesini saglayacak sekilde akiskan kartusunun (10A) yeterli bir süre boyunca oturmasiyla zenginlestirilmis mürekkebin medyan çapi fiilen azalmaktadir. Ayrica, zenginlestirilmis mürekkebin pigment parçaciklarinin medyan çapinin zamanla azalmasina ragmen, zenginlestirilmis mürekkebin içindeki pigment parçaciklarinin kütle fraksiyonunun gerçekte, pigment parçaciklarinin medyan çapinin daha büyük oldugu durumdan daha büyük oldugu anlasilmalidir. Buna göre, sinirlayici olmayan bir örnekte, eger akiskan kartusu (10A), yaklasik 1 yillik bir süre boyunca dinleniyor ve çökmeden önceki mürekkebin medyan parçacik çapi yaklasik 120 nm ise, zenginlestirilmis mürekkebin medyan çapi yaklasik 120 nm ila yaklasik 140 nm arasinda olmakta ve konsantre olmayan mürekkebin medyan parçacik çapi yaklasik 55 nm ila yaklasik 120 nm araliginda degismektedir.
Tipik olarak, mürekkebin konsantre olmayan kismina dahil olan pigment parçaciklari, kartus (10A) oturmakta veya bekleme durumunda iken zamanla süspansiyon içinde kalmaktadir. Diger bir taraftan, daha büyük pigment parçaciklari, zamanla akiskan kartusunun (10A) yer çekimine göre en düsük noktasina dogru çökme egilimi göstermektedirler (yukarida belirtildigi gibi). Akiskan kartusunun (10A) yerçekimine göre en düsük noktasi, en azindan kismen, akiskan kartusunun (10A) konumlandirmasina göre belirlenmektedir. Eger örnegin kartus (10A) dik konumda (örn. bir çalisma konumu) oturuyorsa, o zaman yerçekimine göre en düsük nokta baski kafasina bitisik bir yüzey (diger bir deyisle zemin (14)) olabilmektedir. Eger diger taraftan kartus (10A) bir yan tarafinda uzaniyor durumda ise, yerçekimine göre en düsük noktasi kartusun (10A) karsilik gelen en düsük yan yüzeyi olabilmektedir.
Yukaridakini yinelemek gerekirse, akiskan kartusu (10A) bir süre boyunca oturur durumda kaldiginda zenginlestirilmis mürekkep (mürekkebin kalan kismindan daha yüksek bir yogunluga sahip olan), kartusun (10A) yerçekimine göre en düsük noktaya yerlesmektedir. Herhangi bir teoriye bagli kalmaksizin, daha büyük ve daha agir pigment parçaciklarini zaman içinde çeken yerçekimi kuvvetlerinin çökelmeye neden oldugu ve parçaciklarin daha küçük diger parçaciklara göre daha hizli düsmesine yol açtigi düsünülmektedir. Parçaciklarin mürekkepten çökmesi için geçen sürenin miktari; en azindan kismen parçacik boyutuna, parçaciklarin yogunluguna ve konsantre olmayan mürekkebin mutlak viskozitesine baglidir. Örnegin, yaklasik 120 nm'lik bir çapa ve yaklasik 1,8 g/cc'lik bir yogunluga sahip olan parçaciklarin, yaklasik 3 CP degerindeki bir mutlak viskozitesi olan bir mürekkep içinde 1,5 cm düsmesi için yaklasik 90 gün alabilmektedir.
Bazi örneklerde, akiskan kartusu (10A), kartus (10A) çalisma konumu olan dik konuma getirilmeden önce belli bir süreligine yan tarafi üzerinde oturabilmektedir (örnegin akiskan kartusunun (10A) bir masa çekmecesi, bir deponun rafi, vb. gibi üzerinde kalmasi). Sekil 2 serisi, yer çekimine göre en düsük noktada toplanan zenginlestirilmis mürekkebin (sekillerde 27 referans numarasi ile tanimlanmaktadir) göçünü gösterecek sekilde bir mürekkep kartusunun (Sekil 1'de gösterilene benzeyen ancak bir sinirlama elemani bulunmayan (ayrica asagida deginilecek olan eleman (26) gibi)) bir anlik çekim dizisini sematik olarak betimlemektedir. Akiskan kartusu oturma veya bekleme durumunda oldugunda, parçaciklar, yerçekimine göre en düsük noktaya çökerek düsmekte (bu durumda, en düsük yerçekimi noktasi kartusun 29 tarafidir) ve Sekil 2A'da gösterildigi gibi kartusun yan tarafinin (29) yakininda toplanmaktadir. Parçaciklarin, kartusun yan tarafina (29) düstügünde ayni zamanda LCM ve HCM (Sekil 2 serisinde gösterilmemistir) içinden düstügü de anlasilmalidir. Kartusun tekrar dik konumuna getirilmesi (yani, kartusun baski sirasinda kullanilacagi konum) (Sek. ZB ve 2C`de gösterilmektedir), kartusun yan tarafinda toplanan zenginlestirilmis mürekkebin (27) yerçekiminin etkisi altinda kartusun yerçekimine göre bir sonraki en düsük noktasina hareket etmesine (yani, akis) neden olmaktadir (Sek. 25 ve 2E'de gösterildigi gibi). Yerçekimine göre bir sonraki en düsük nokta, bu durumda, zemindir (14). Bir örnekte, zenginlestirilmis mürekkebin yerçekimine göre bir sonraki en düsük noktaya göçü veya akisi, belli bir süre zarfinda, örnegin saatler içinde gerçeklesebilmektedir. Sonunda, toplanan zenginlestirilmis mürekkebin (27) tümü, zemine (14) yakin alan çökmektedir (Sek. 2F'de gösterildigi gibi).
Kartus tekrar konumlandirildiginda toplanan pigment parçaciklarinin kilcal ortam içerisinden zemine (14) hareket etmesinin alacagi sürenin miktari; örnek olarak kilcal ortamin geçirgenligine, toplanan zenginlestirilmis mürekkebin viskozitesine ve toplanan zenginlestirilmis mürekkebin konsantre olmayan mürekkebe göre yogunluguna en azindan kismen bagli olabilmektedir.
Kartus dik konuma getirildiginde (Sek. 28 ve 2E'de gösterildigi gibi), toplanan zenginlestirilmis pigment mürekkebi (27) zemine (14) dogru akarken, toplanan zenginlestirilmis mürekkep (27) daha sonra yine de yer çekiminin etkisi altinda yine kartusun yerçekimine göre bir sonraki en düsük noktasina yine akacaktir. Bu durumda, yerçekimine göre bir sonraki en düsük nokta fitildir (24). Zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitil (24) ile temas ettigi durumlarda, zenginlestirilmis mürekkep (27), fitil (24) içinden geçerek baski kafasinin çikis agizlarina göç edebilmektedir. Bir örnekte, baski sirasinda zenginlestirilmis mürekkebin (27) akisi, örnek olarak bir saniye veya saniyenin fraksiyonlari gibi bir zaman araliginda gerçeklesebilmektedir. Bazi durumlarda, zenginlestirilmis mürekkep (27), çikis agizlarindan geçerken baski kalitesini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
Herhangi bir teoriye bagli kalmaksizin, akiskan kartusu (10A) içinde olusturulan bir zenginlestirilmis pigment sinirlama elemaninin (bundan sonra "sinirlama elemani" olarak anilacak ve 26 referans numarasi ile tanimlanacaktir), i) zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitile (24) girisini engelleyebilecegi ve/veya ii) zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitilin (24) içinden geçmeden önce seyrelteoegine inanilmaktadir. Bu tür engelleme, genel olarak, zenginlestirilmis mürekkebin (27) akiskan kartusunun (1OA-J) yerçekimine göre en düsük noktasina dogru göçü/akisi sirasinda meydana gelmektedir. Sinirlama elemaninin (26), örnek olarak fitilin (24) çevresinin en azindan bir kisminin etrafinda veya bazi durumlarda fitilin tüm çevresinde fiziksel bir bariyer olusturarak zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitile (24) girisini engelledigine inanilmaktadir. Her halükarda, fiziksel bariyer, zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitile (24) dogrudan akis yolunun mevcut olabilecegi yerlerde olusturulmaktadir. Böylece zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitile (24) dogru olan akis yolu engellenmektedir.
Bazi durumlarda, baski sirasinda mürekkebin baski kafasi tarafindan bölmelerden (16, 18, 20) çekildigi ya da çikarildigi zaman zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitil (24) ile (hatta fiziksel bariyer varliginda bile) temas edebilecegi anlasilmalidir. Bu gibi durumlarda, zenginlestirilmis mürekkep (27), mürekkep ile birlikte (veya bununla paralel olarak) yazici kafasi tarafindan kartustan (10) ayrica çekilebilmekte veya çikarilabilmektedir. Zenginlestirilmis mürekkep (27), konsantre olmayan mürekkep ile temas ettiginde, zenginlestirilmis mürekkep (27) ile konsantre olmayan mürekkep karismakta ve bu sekilde zenginlestirilmis mürekkep (27) seyrelmektedir. Bir yapilanmada, zenginlestirilmis mürekkebin (27) tamamen/büyük ölçüde tamamen seyreltilmesi, zenginlestirilmis mürekkebin (27) (simdi konsantre olmayan mürekkeple yeniden karistirilmis iken) fitil (24) ile temas etmesinden önce meydana gelebilmektedir. Baska bir yapilanmada, zenginlestirilmis mürekkebin (27) tamamen/büyük ölçüde tamamen seyreltilmesi, zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitil (24) ile temas etmesinden sonra gerçeklesebilmektedir. Bu yapilanmada, zenginlestirilmis mürekkep (27), mürekkepler fitil (24) içine akarken konsantre olmayan mürekkeple yeniden karismaktadir. Tüm hallerde, konsantre olmayan mürekkeple tekrar karistirilmis olan çökmüs parçaciklarin, baski sirasinda tikaniklik olmaksizin veya çikis agizlarinin püskürtme performansini engellemeden baski kafasi tarafindan uygun bir sekilde püskürtülebilecegine inanilmaktadir.
Zenginlestirilmis mürekkebin (27) akiskan kartusunda (10A) engellenmesi ve/veya seyreltilmesi, avantajli bir sekilde çikis agizlarinin tikanmasini azaltmakta ve/veya baski sirasinda çikis agizlarinin püskürtme performansina olasi diger zararli etkileri indirgemektedir. Ayrica, engelleme ve/veya seyreltme; baskidan önce mürekkebin astarlanmasini azaltabilmekte ve i) mürekkebin baski yüzeyine püskürtülmesiyle ilgili toplam süreyi ve ii) çikis agizlarinin zenginlestirilmis mürekkep (27) ile tikanmasi sonucu kullanilamayan mürekkebe iliskin atigi düsürebilmektedir. Ek olarak, engelleme ve/veya seyreltme, mürekkep kartusunun (10A) içinde kullanilabilen mürekkeplerin sayisini ve tiplerini arttirmaktadir. Dahasi, sinirlama elemanin (26) kullanimi, mürekkebin yeniden karistirilmasi ve/veya zenginlestirilmis mürekkebin konsantre olmayan mürekkep içinde yeniden süspanse edilmesi amaçli olanlar gibi kartus (10A) içindeki yeniden dolasim mekanizmalarini veya tasarimlarini ortadan kaldirmaktadir.
Akiskan kartusunun bazi yapilanmalari, Sek. 1 ve Sek. 3A ila 3E arasinda gösterilmekte ve 10A, hepsinde, sinirlama elemani (26); bir halka set (D1 referans karakteri ile tanimlanmakta ve Sek. 1'deki akiskan kartusunda (10A) gösterilmektedir), bir H-set (D2 referans karakteri ile tanimlanmakta ve Sek. 3A'daki akiskan kartusunda (108) gösterilmektedir), bir düz set (D3 referans karakteri ile tanimlanmakta ve Sek. 3B'deki akiskan kartusunda (1OC) gösterilmektedir), bir açili set (D4 referans karakteri ile tanimlanmakta ve Sek. 3C'deki akiskan kartusunda (10D) gösterilmektedir), bir A-set (D5 referans karakteri ile tanimlanmakta ve Sek. 3D'deki akiskan kartusunda (10E) gösterilmektedir) ve bir kaliplanmis halka set (DG referans karakteri ile tanimlanmakta ve Sek. 3E'deki akiskan kartusunda (10F) gösterilmektedir) arasindan seçilen bir settir. Akiskan kartusunun (10A - 10F) bu tür yapilanmalarinda, sinirlama elemani (26); hazne (12) içerisinde zeminin (14) yakinina ve fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevreleyecek sekilde yerlestirilmektedir. Sinirlama elemani (26), genel olarak; zenginlestirilmis mürekkebin (27) hazne (12) içinde hapsedilmesini saglamak üzere haznenin (12) içinde bir hacim olusturacak sekilde yapilandirilmistir. Hapsetme, örnegin; zenginlestirilmis mürekkebin (27) akiskan saglayan akis yollari (burada "seviye akis yollari" olarak anilacaktir) hariç olmak üzere, kartusun (10) bekleme durumu sirasinda mürekkebin fitile (24) dogru tüm potansiyel akis yollarini bloke etmeden meydana gelmektedir. Bu tür seviyedeki akis yollari, örnegin; sinirlama elemaninda (26) bulunan bir çatlak veya baska bir delik üzerinden olusabilmektedir. Bu tür seviye akis yollari, bazi durumlarda; sinirlama elemanin (26) hapsetme özelliginin amacini bozabilmektedir. Baska bir deyisle, sinirlama elemani (26); hazne (12) içinde zenginlestirilmis mürekkebi (27) toplayacak sekilde bir karter olusturmaktadir. Burada, karter, hepsinde olmasa da çogu durumda, akiskan kartusunun (10) tüm yapilanmalarinin normal operasyonlari ile etkilesmemektedir.
Sek. 1 ile 3A - 3D'de gösterilen akiskan kartusunun (10A - 10E) yapilanmalarinda, sinirlama kapsayacak sekilde hazne içine yerlestirilen veya düzenlenen bir çikarilabilir settir. Çikarilabilir set, örnegin bir polimerden (örn. kauçuk) veya baska herhangi bir uygun malzemeden yapilabilmektedir. Bir örnekte, sinirlama elemani (26); zenginlestirilmis mürekkebin (27) sinirlama elemaninin (26) altindan göç etmesini ve fitile (24) dogru bir seviye akis yolu bulmasini büyük oranda engellemek için zemin (14) ile sizdirmaz bir sekilde birlesmektedir. Bu göç, konsantre olmayan mürekkeple karsilastirildiginda, zenginlestirilmis mürekkebin (27) yüksek yogunlugu ile en azindan kismen baglantilidir. Bir baska örnekte, sinirlama elemani (26); zeminden (14) sinirlama elemaninin (26) tepesine kadar ölçülen bir yükseklige sahiptir Burada, yükseklik; zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitile (24) dogru bir baska direkt (bu durumda, bir seviye) akis yolu bulmasini büyük ölçüde engellemek için yeterli olmaktadir. Bir örnekte, setin yüksekligi, yaklasik 1 mm ila yaklasik 3 mm arasinda yer almaktadir.
Sekil 3E'de verilen akiskan kartusunun (10F) yapilanmasinda, sinirlama elemani (26) (yani, set (D6)): zemine (14) bitisik olarak ve fitilin (24) çevresini saracak sekilde hazne (12) Içinde kaliplanmis bir halka settir. Herhangi bir teoriye bagli kalmaksizin, setin (D6) zemin (14) ile yekpare olarak kaliplanmasinin; i) set (D6) ile zemin (14) arasinda gerçek bir sizdirmazlik meydana getirdigine ve ii) kartusun (10F) karmasikligini azalttigina, böylece imalatinin basitlestirdigine inanilmaktadir. Ayrica, kartus (10F) ile yekpare olarak olusturulan kaliplanmis setin (D6) tek bir parça halinde dahil edilmesi nispeten kolaydir ve malzeme maliyeti ve/veya üretim süresinde önemli olmayacak derecede asgari artislara neden olmaktadir.
Yukarida belirtildigi gibi, sinirlama elemani (26) bazi durumlarda; fitilin (24) çevresinin bir kismini (Sekil 38 ve 3C'de sirasiyla gösterilen düz set (D3) ve açili set (D4)) çevreleyecek sekilde yapilandirilabilmektedir. Diger durumlarda, sinirlama elemani (26), bir halka kisim (28) ihtiva etmektedir ve burada, halka kisim (28), fitilin (24) tüm çevresini (halka set (D1), H-set (D2), A-set (D5) ve kaliplanmis halka set (D6)) çevrelemektedir. Setin seçiminin, en azindan kismen, haznenin (12) yapilanmasina ve seviye akis yollarinin (bir yer çekimi alaninda mevcut olan) dogrudan fitile dogru, fitilin (24) tüm çevresi etrafinda ve/veya fitilin (24) çevresinin bir veya daha fazla bölümünde potansiyel olarak olusabilip olusamadigina bagli oldugu anlasilmalidir. Her halükârda, seçilen set; i) zenginlestirilmis mürekkep (27) için bir çökme düzlügü saglamali ve (ii) çökme düzlügünü fitilden (24) ve/veya fitil (24) yönünde yönlendirilen herhangi bir akis yolundan mümkün oldugunca uzak tutulmalidir.
Bir yapilanmada, zenginlestirilmis pigment-sinirlama elemani (26); sirasiyla Sekil 4, SA, 5 B ve tabakasini (A) Içermektedir. Emme tabakasi (A), genel olarak; bölme (20) içine yerlestirilen HCM le fitil (24) arasinda bir kilcalliga sahip olan kilcal ortamdan ince bir tabakadir. Sinirlayici olmayan bir örnekte, emme tabakasi (A), yaklasik 0,1 g/cc ila yaklasik 0,2 g/cc arasinda degisen bir malzeme yogunluguna sahiptir. Sinirlayici olmayan bir baska örnekte, emme tabakasi (A), yaklasik 0,11 g/cc ila yaklasik 0,16 g/cc arasinda degisen bir malzeme yogunluguna sahiptir.
Bir örnekte, emme tabakasi (A), örnegin zenginlestirilmis mürekkebin kilcal kisimlarina akmasina izin vererek, zenginlestirilmis mürekkebin (27) bir akisini engellemek üzere yapilandirilmistir.
Herhangi bir teoriye bagli kalmaksizin, emme tabakasinin (A) zenginlestirilmis mürekkebi kilcal kisimlari içerisinde tuttuguna ve baski ve/veya astarlama sirasinda zenginlestirilmis mürekkebin fitil (24) tarafindan verilmesine büyük ölçüde izin vermedigine inanilmaktadir. Sinirlayici olmayan bir örnekte, emme tabakasinin (A) kalinligi, yaklasik 1 mm ile yaklasik 3 mm arasinda degismekte ve emme tabakasinin (A) hacmi, yaklasik 0,9 cc ile yaklasik 2,7 cc arasinda bulunmaktadir.
Emme tabakasi (A) ayrica, zemine (14) bitisik olarak ve fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevreleyecek sekilde hazne (12) içinde yer almaktadir. Sekil 4'te gösterilen akiskan kartusunun (1OG) yapilanmasinda gösterildigi gibi, emme tabakasi (A) ve fitil (24) arasinda bir hava boslugu (30) olusmaktadir. Herhangi bir teoriye bagli kalmaksizin, hava boslugunun (30) zenginlestirilmis mürekkep (27) ile fitil (24) arasina, zenginlestirilmis mürekkebin (27) fitile (24) olan dogrudan akis yolunu bloke eden veya engelleyen uygun bir engel olarak islev gördügüne inanilmaktadir. Buna göre, hava boslugu (30) kendi basina bir set olarak düsünülebilir.
Yine bir baska yapilanmada, sinirlama elemani (26); bir halka set (D1) ile bir emme tabakasindan (A) (Sekil 5A'daki akiskan kartusunda (10H) gösterildigi gibi) seçilen bir set içerebilmektedir. Yine bir baska yapilanmada, sinirlama elemani (26); bir kaliplanmis halka set (Di) ile bir emme tabakasindan (A) (Sekil 5A'daki akiskan kartusunda (10H) gösterildigi gibi) seçilen bir set içerebilmektedir. Bu gibi yapilanmalarda, setin (D1, D6) yüksekligi; emme tabakasi (A) tarafindan setin (D1, D6) üzerinden emilen zenginlestirilmis mürekkebin (27) bir akisini azaltmak üzere emme tabakasinin (A) yüksekliginden daha büyüktür. Emme tabakasi (A) ile setin (Di, D6) yüksekliginin, kartus (1OH, 10I) tarafindan depolanan mürekkebin türüne, kartusun (10H, 10l) raf ve/veya kullanim ömrüne, kartusun (1OH, 10l) geometrisi ve/veya benzer etkenlere bagli oldugu anlasilmalidir.
Yine diger bir yapilanmada, sinirlama elemani (26); bir kaliplanmis halka set (DG), bir emme tabakasi (A) ile bir contadan (W) (Sekil 6'daki akiskan kartusunda (10.1) gösterildigi gibi) seçilen bir set içerebilmektedir. Bu yapilanmada, conta (W), fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevrelemekte ve sete (D1, DG) ve/veya emme tabakasina (A) bitisik olarak konumlandirilmaktadir. Conta (W), avantajli olarak, set (D1, DG) etrafinda ve/veya emme tabakasindan (A) fitile (24) meydana gelebilecek herhangi bir potansiyel akis yolunu engellemektedir.
Bir veya daha fazla sete (D1 - DG) sahip baska kombinasyonlarinin kullanilabilecegi anlasilmalidir. Sinirlandirici olmayan örnekler arasinda; bir emme tabakasi (A) bulunan veya bulunmayan, bir contaya (W) sahip olan veya olmayan, bir açili set (D4) ve/veya bir halka set (D1) bulunmaktadir.
Sekillerde gösterilen akiskan kartusunun (10) yapilanmalari, örnegin kartusun (10) tek bir parça olarak kaliplanmasi ve içine sinirlama elemaninin (26) konulmasi yolu ile imal edilebilmektedir.
Bir örnekte, sinirlama elemani (26), zemin (24) ile sizdirmaz bir sekilde birlesmesine yeterli olacak düzeyde zemine (14) ve/veya fitile (24) kimyasal ve/veya mekanik olarak baglanmaktadir.
Akiskan kartusunun (10) diger yapilanmalarinda (Sekil 3E'de gösterilen kartus (10F) gibi), sinirlama elemanini (26) içeren akiskan kartusu (10F) tek bir parça halinde kaliplanmaktadir. yapilanmalari ve birlestirme tekniklerini kapsayacak sekilde genisçe tanimlandigi anlasilmalidir.
Bu yapilanmalar ve teknikler, bunlarla sinirli olmamak üzere, asagidakileri içermektedir: (1) aralarinda araya giren herhangi bir bilesen bulunmayacak sekilde bir bilesen ile baska bir bilesen arasindaki dogrudan baglanti veya birlesme; ve (2) aralarinda baska bilesenler bulunacak sekilde bir bilesen ile diger bir bilesen arasindaki baglanti veya birlesme (diger bilesene "bagli“ veya fazla ek bilesenin varligina bakilmaksizin) islevsel olarak baglanmasi kaydiyla).
Bulusun kapsami, istemler tarafindan tanimlanmaktadir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bir baski cihazi için bir akiskan kartusu (10) olup, asagidakileri içermektedir: bir zemin (14) ve zeminde (14) tanimlanan bir açikliga (22) sahip bir hazne (12); hazne içinde tanimlanmis ve içinde bir mürekkep depolayacak sekilde yapilandirilmis bir bölme; mürekkep, bir zenginlestirilmis mürekkep (27) içermektedir, haznede konumlandirilan ve bölme ile islevsel olarak akiskan iletisiminde bulunan bir kilcal ortam; açiklik (22) içine yerlestirilmis bir fitil (24); fitil (24), haznenin (12) içine önceden belirlenmis bir mesafeden tasan ve bu sekilde kilcal ortama temas eden bir kisim ihtiva etmektedir, haznenin (12) içinde, sinirlama elemaninin (26) zemine (14) fiziksel olarak temas ettigi ve fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevreledigi sekilde meydana getirilen bir zenginlestirilmis pigment-sinirlama elemani (26); i) zenginlestirilmis mürekkebi fitilden alikoymak, ii) zenginlestirilmis mürekkebi fitilden akmadan önce seyreltilmek, veya iii) bunlarin kombinasyonlarini gerçeklestirmek üzere yapilandirilan sinirlama elemani (26); burada, hazne (12) çok sayida bölmeye ayrilmistir ve asagidakileri ihtiva etmektedir: içinde bir miktar serbest mürekkep depolayacak sekilde yapilandirilmis bir serbest mürekkep bölmesi (16), ve bahsedilen kilcal ortami barindiran ve serbest mürekkep bölmesi ile akiskan iletisimi içinde olan en az bir baska bölme. Istem 1'e uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; sinirlama elemaninin (26), zenginlestirilmis mürekkebe (27) yönelik olarak bir karter veya çökme düzlügü saglayan ve karteri ya da çökme düzlügünü fitilden ( 24) ve/veya fitile (24) dogru yönlendirilmis herhangi bir akis yolundan alikoyan bir set içermesidir. Istem 2'ye uygun akiskan kartusu olup, özelligi; setin, haznenin zemininden (14) itibaren 1 mm ila 3 mm arasinda bir yükseklige sahip olmasidir. Istem 2 ve 3'ten birine uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; setin, bir A-seti (D5), bir H- seti (D2), bir düz set (D3), bir açili set (D4), bir halka set (D1), bir kaliplanmis halka set (D6) ve bunlarin kombinasyonlari arasindan seçilmesidir. Istem 4'e uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; setin, fitilin tüm çevresini çevreleyen bir halka kisim (28) içermesidir. Istemler 2 ila 5'ten birine uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; zenginlestirilmis pigment sinirlama elemaninin (26), ayrica, baska bir kilcal ortamdan olusturulmus olan ve buradaki zenginlestirilmis mürekkebin en azindan bir bölümünü sinirlamak üzere yapilandirilan bir emme tabakasi (A) ihtiva etmesidir. istem 6'ya uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; ayrica, hazne (12) içine yerlestirilen, fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevreleyen ve sete, emme tabakasina (A) veya bunlarin kombinasyonlarina bitisik olarak konumlandirilan br conta (W) içermesidir. Istemler 1 ila 7'den birine uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; setin, fitilin (24) en azindan bir kismina temas etmesi ve zenginlestirilmis mürekkebin fitilden alikonulmasi için yeterli bir yükseklige sahip olmasidir. Istemler 2 ila 8'den birine uygun akiskan kartusu (10) olup, özelligi; setin, zemin (14) ile sizdirmaz bir sekilde birlesmesidir. Bir baski cihazi için bir akiskan kartusu (10) imal etme yöntemi olup, asagidakileri içermektedir: bir haznenin (12) bir zeminde (14) bir açiklik (22) tanimlanmasi; hazne (12) içerisinde, muhteviyatinda bir zenginlestirilmis mürekkep (27) bulunan bir mürekkebi saklamak üzere yapilandirilmis olan çoklu sayida bölme tanimlanmasi; burada, bölmeler asagidakileri içermektedir: içinde bir miktar serbest mürekkep depolayacak sekilde yapilandirilmis bir serbest mürekkep bölmesi (16), ve en az bir baska bölme; haznenin (12) en az bir baska bölmesi içinde serbest mürekkep bölmesi ile islevsel olarak akiskan iletisiminde bulunan bir kilcal ortamin konumlandirilmasi; açiklik (22) içine, haznenin (12) içine önceden belirlenmis bir mesafede tasan ve bu sekilde kilcal ortama temas eden bir kisim ihtiva eden bir fitil (24) konumlandirilmasi; ve mahfazanin (12) içine, zemine (14) fiziksel olarak temas edecek ve fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevreleyecek sekilde ve i) zenginlestirilmis mürekkebi fitilden alikoymak, ii) zenginlestirilmis mürekkebi fitilden akmadan önce seyreltilmek veya iii) bunlarin kombinasyonlarini gerçeklestirmek üzere yapilandirilan bir zenginlestirilmis pigment- sinirlama elemaninin (26) olusturulmasi. Istem 10'a uygun yöntem olup, özelligi; sinirlama elemaninin bir set içermesi ve burada, yöntemin ayrica, hazne (12) içerisinde, fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismina bitisik olan ve zenginlestirilmis mürekkebe (27) yönelik olarak bir karter veya çökme düzlügü saglayan ve karteri ya da çökme düzlügünü fitilden (24) ve/veya fitile (24) dogru yönlendirilmis herhangi bir akis yolundan alikoyan setin olusturulmasini ihtiva etmesidir. istem 11'e uygun yöntem olup, özelligi; sinirlama elemaninin, ayrica, bir emme tabakasi içermesi ve burada, yöntemin ayrica, hazne (12) içerisinde setin bitisiginde emme tabakasinin (A) olusturulmasini içermesidir. istem 12'ye uygun yöntem olup, özelligi; ayrica, hazne (12) içerisinde fitilin (24) çevresinin en azindan bir kismini çevreleyecek sekilde ve sete, emme tabakasina (A) veya bunlarin kombinasyonlarina bitisik olarak bir conta (W) konumlandirilmasini içermesidir. istem 11'e uygun yöntem olup, özelligi; setin, zemin (14) ile sizdirmaz bir sekilde birlesmesidir.
TR2018/09762T 2009-02-27 2009-02-27 Bir baskı cihazı için akışkan kartuşu. TR201809762T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/US2009/035583 WO2011146038A2 (en) 2009-02-27 2009-02-27 Fluid cartridge for a printing device

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201809762T4 true TR201809762T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=44856425

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/09762T TR201809762T4 (tr) 2009-02-27 2009-02-27 Bir baskı cihazı için akışkan kartuşu.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US8544992B2 (tr)
EP (2) EP2835262B1 (tr)
CN (2) CN102802956B (tr)
BR (1) BRPI0923987B1 (tr)
DK (1) DK2835262T3 (tr)
ES (1) ES2675209T3 (tr)
HK (1) HK1164798A1 (tr)
HU (1) HUE039271T2 (tr)
PL (1) PL2835262T3 (tr)
PT (1) PT2835262T (tr)
TR (1) TR201809762T4 (tr)
TW (1) TWI501876B (tr)
WO (1) WO2011146038A2 (tr)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102013008231A1 (de) * 2013-05-08 2014-11-13 J. S. Staedtler Gmbh & Co. Kg Verwendung eines Gerätes als Eingabegerät für berührungsempfindliche, kapazitive Oberflächen
DE102013008232A1 (de) * 2013-05-08 2014-11-13 J. S. Staedtler Gmbh & Co. Kg Eingabegerät für berührungsempfindliche, kapazitive Oberflächen
JP6939031B2 (ja) * 2017-03-31 2021-09-22 ブラザー工業株式会社 画像記録装置及びカートリッジ

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2143141T3 (es) 1995-05-16 2000-05-01 Dynamic Cassette Int Cartucho de tinta para impresora por chorros de tinta.
DE19549438C2 (de) * 1995-12-21 2000-11-02 Pelikan Produktions Ag Egg Flüssigkeitspatrone und Druckkopf für einen Ink-Jet-Printer
US6142618A (en) * 1998-04-29 2000-11-07 Xerox Corporation System for depositing image enhancing fluid and ink jet printing process employing said system
JP2000075624A (ja) 1998-08-31 2000-03-14 Canon Inc 現像装置、現像カートリッジ及び画像形成装置
US6422692B2 (en) 2000-03-16 2002-07-23 Seiko Epson Corporation Ink cartridge
JP2001270131A (ja) 2000-03-28 2001-10-02 Seiko Epson Corp インクカ−トリッジ
JP2001293880A (ja) 2000-04-17 2001-10-23 Seiko Epson Corp インクカートリッジ
US6254226B1 (en) * 2000-07-14 2001-07-03 Xerox Corporation Liquid ink cartridge with recessed fill hole and ink tank vent
JP2002052734A (ja) 2000-08-09 2002-02-19 Seiko Epson Corp インクカートリッジ
US6752493B2 (en) 2002-04-30 2004-06-22 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Fluid delivery techniques with improved reliability
JP3754954B2 (ja) 2002-11-27 2006-03-15 キヤノン株式会社 液体収容容器およびインクジェット記録装置
US7334887B2 (en) * 2004-01-12 2008-02-26 Nu-Kote International, Inc. Ink container for an ink jet cartridge
US7448734B2 (en) * 2004-01-21 2008-11-11 Silverbrook Research Pty Ltd Inkjet printer cartridge with pagewidth printhead
KR100637075B1 (ko) 2004-12-21 2006-10-23 삼성전자주식회사 현상제 카트리지
JP4817954B2 (ja) * 2006-05-02 2011-11-16 キヤノン株式会社 インクジェット記録装置
JP4873697B2 (ja) * 2006-05-29 2012-02-08 キヤノン株式会社 インクジェット記録装置

Also Published As

Publication number Publication date
CN105172378A (zh) 2015-12-23
TW201036828A (en) 2010-10-16
EP2835262A3 (en) 2016-02-24
EP2448759A2 (en) 2012-05-09
EP2448759B1 (en) 2014-10-15
BRPI0923987A2 (pt) 2018-10-16
PL2835262T3 (pl) 2018-09-28
TWI501876B (zh) 2015-10-01
WO2011146038A3 (en) 2012-04-05
EP2448759A4 (en) 2013-03-20
DK2835262T3 (en) 2018-07-23
CN102802956B (zh) 2015-09-16
EP2835262A2 (en) 2015-02-11
US8544992B2 (en) 2013-10-01
BRPI0923987B1 (pt) 2019-09-24
CN105172378B (zh) 2017-05-03
EP2835262B1 (en) 2018-06-13
WO2011146038A2 (en) 2011-11-24
HK1164798A1 (en) 2012-09-28
ES2675209T3 (es) 2018-07-09
HUE039271T2 (hu) 2018-12-28
CN102802956A (zh) 2012-11-28
PT2835262T (pt) 2018-07-09
US20120013658A1 (en) 2012-01-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TWI599492B (zh) Ink tank unit, ink jet printer, ink tank
JP6102596B2 (ja) インクタンクユニット、インクジェットプリンター、インクタンク
US8317307B2 (en) Liquid container having a structure that enables rapid charging
JP2005193688A (ja) 流体タンク用内部通気構造
JP4436413B2 (ja) フィルタエレメント支持体、フィルタ、インク印刷システム
JP2009083374A (ja) インクジェットプリンタ用液体貯留タンク
EP1552935B1 (en) Print head reservoir having purge vents
TR201809762T4 (tr) Bir baskı cihazı için akışkan kartuşu.
EP1493585B1 (en) Ink jet recording apparatus
JP2012210771A (ja) 流路形成部材、液体噴射ヘッド及び液体噴射装置
JP2011140128A (ja) 液体容器
JP5946945B1 (ja) 自重式圧力制御弁を備えたインクジェット式記録装置
JP5343459B2 (ja) 脱泡機構及び液体噴射装置
JP2005047028A (ja) インクジェット記録装置及びインクカートリッジ
JPH02215538A (ja) インクジェットプリンタの圧力ダンパ
JP2004098300A (ja) インクジェット式記録ヘッド
US9126411B2 (en) Fluid-jet precision-dispensing device having one or more holes for passing gaseous bubbles, sludge, and/or contaminants during priming
US10987957B2 (en) Liquid container and liquid ejecting apparatus
JP2006198908A (ja) 液体噴射装置
JP4501389B2 (ja) インクジェットプリンタ及びそのバッファタンク
JP6939403B2 (ja) 流路構造体、液体吐出装置および液体吐出方法
JP2003063023A (ja) 着色剤リザーバおよびこれを備えた画像形成装置
JP2015229290A (ja) 液体供給ユニット
JP2002321383A (ja) 着色剤リザーバおよびこれを備えた画像形成装置
JP2019081267A (ja) カートリッジ