TR201808886T4 - Öngerilmeli diyafram duvar ve bu tür bir duvarı gerçekleştirme yöntemi. - Google Patents

Öngerilmeli diyafram duvar ve bu tür bir duvarı gerçekleştirme yöntemi. Download PDF

Info

Publication number
TR201808886T4
TR201808886T4 TR2018/08886T TR201808886T TR201808886T4 TR 201808886 T4 TR201808886 T4 TR 201808886T4 TR 2018/08886 T TR2018/08886 T TR 2018/08886T TR 201808886 T TR201808886 T TR 201808886T TR 201808886 T4 TR201808886 T4 TR 201808886T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
rope
diaphragm wall
pipe
concrete
excavation
Prior art date
Application number
TR2018/08886T
Other languages
English (en)
Inventor
Mellier Erik
Loygue Memphis
Jeanmaire Thierry
Original Assignee
Soletanche Freyssinet
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Soletanche Freyssinet filed Critical Soletanche Freyssinet
Publication of TR201808886T4 publication Critical patent/TR201808886T4/tr

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D5/00Bulkheads, piles, or other structural elements specially adapted to foundation engineering
    • E02D5/18Bulkheads or similar walls made solely of concrete in situ
    • E02D5/187Bulkheads or similar walls made solely of concrete in situ the bulkheads or walls being made continuously, e.g. excavating and constructing bulkheads or walls in the same process, without joints
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D11/00Methods or apparatus specially adapted for both placing and removing sheet pile bulkheads, piles, or mould-pipes
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D17/00Excavations; Bordering of excavations; Making embankments
    • E02D17/13Foundation slots or slits; Implements for making these slots or slits
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D17/00Excavations; Bordering of excavations; Making embankments
    • E02D17/20Securing of slopes or inclines
    • E02D17/207Securing of slopes or inclines with means incorporating sheet piles or piles

Abstract

Mevcut buluş, toprak içindeki özel çalışmalar alanına ilişkindir. Buluş, bilhassa öngerilmeli bir diyafram duvara ve bu duvarı gerçekleştirme yöntemine ilişkindir.

Description

TEKNIK ALAN Mevcut bulus, zemin içindeki özel çalismalar alanina iliskindir.
Bulus, bilhassa, bir diyafram duvara ve bu duvari gerçeklestirme yöntemine iliskindir.
Mevcut basvuruda, «diyafram duvar» teriminden, beton bir yapit, bilhassa bir duvar anlasilir; bu genellikle fakat zorunlu olmaksizin betonarmeden mamuldür ve dogrudan zemin içine dökülür.
BULUSUN ARKA PLANI Diyafram duvarlar uzun zamandir iyi bilinmektedir. Bunlari gerçeklestirme yöntemi esas itibariyle her zaman aynidir: Elde edilmek istenen duvarin profiline karsilik gelen profildeki hafriyat zemin içinde olusturulur. Delme islemi sirasinda hafriyatin istikrari, bu hafriyati çamur hafriyatin duvarlari üzerinde sizdirmaz bir tabaka olusturur, böylece alana süzülmesini ve duvarlarin yiklilmasini engeller. Hafriyatin derinligi arzu edilen seviyeye ulastigi zaman, hafriyat, hafriyatin asagisindan, çamurun altindan baslayarak tedricen betonla doldurulur.
Diyafram duvar, kullanim sirasinda, yüklere ve bilhassa çekme güçlerine maruz kalir; bu da, çatlamasina ve en ciddi durumlarda betonun kopmasina yol açabilir. Yapit, ara yapilarin bütünlügünü tehdit edecek sekilde deforme olabilir. Çatlamayi sinirlamanin bir yolu, yapitin ebatlarini artirarak onun direncini artirmaktan ibarettir. Fakat bu, yapitin gerçeklestirilmesi için gerekli kaynaklarin ve alanin büyümesine yol açar. DE 2.028.088 A no`lu belge, mevcut bulusun konusuna teknigin bilinen durumunun en yakin oldugu öngerilmeli bir diyafram duvari açiklar.
BULUSUN KONUSU VE ÖZETI Bulusun bir amaci, bu nedenle esit boyutlarda ve çatlamaya karsi artirilmis bir dirence sahip bir diyafram duvarin temin edilmesidir. Bulusun bir hedefi de, böyle bir diyafram duvarin gerçeklestirme yöntemini saglamaktir.
Bu hedefe, hiç degilse asagidaki adimlari içeren, zemin içinde öngerilmeli bir diyafram duvari gerçeklestirme yöntemiyle ulasilir: o zemin içinde, elde edilmek istenen diyafram duvarin profiline karsilik gelen profilde . hafriyatin içine en az bir sabitleme borusu alt ucu hafriyatin dibine dogru yönelik olacak sekilde yerlestirilir; bu borunun üst ucu açik ve alt ucu kapalidir, . sabitleme borusunun disindaki hafriyat hacmine beton dökülür, böylece beton bir pano olusturulur, - sabitleme borusunun içine bir halat yerlestirilir, - halatin bir alt kismi sabitleme borusunun bir alt kismina sabitlenir, o sabitleme isleminden sonra, halati germek üzere halatin üzerine bir çekme kuvveti uygulanir, ve - gerili halat beton panoya göre bloke edilir.
Bulusa uygun yöntemde, bir öngerme halati, alt kismindan dogrudan diyafram duvarin beton panosunun içine sabitlenir.
Halat gerildigi ve ardindan bu konumda, genellikle beton sertlestikten sonra, bloke edildigi zaman, halatin alt kismi ile duvarin üst yüzü arasinda bulunan beton sikistirilir. Diyafram duvar gerilme sonrasinda öngerilme kazanir, bunun sonucunda betondaki muhtemel çatlaklarin açilma egilimi azalir, böylece çeligin korozyonu ve betonun bozulmasi önlenir. Öngerme güçleri sayesinde, diyafram duvarin deiormasyonu büyük ölçüde sinirlandirilir, böylece ara yapilarin bütünlügü korunur. Bilhassa, boruyu ve böylece öngerme halatini beton panonun orta düzlemine (panonun boylamasina yüzlerine paralel orta düzlem) göre kayik bir sekilde konumlandirarak öngerme disa kayik olabilir, böylece yapitin çekme güçlerine maruz kalan yüzü (veya yüzleri) bilhassa sikistirilir. Öte yandan, halatin sabitlenmesi dogrudan beton pano içinde gerçeklestirildiginden, altta bulunan zeminin cinsinin öngerilmenin uygulanmasi üzerinde hiçbir etkisi yoktur.
Mevcut bulusta kullanilan boru, içi bos ve uzatilmis herhangi bir eleman olarak anlasilmalidir. Silindir seklinde olmasi mecburi degildir.
Bununla birlikte, elverisli olarak, tüm uzunlugu boyunca esasen sabit olan ve nominal bir çapla karakterize edilen, genellikle dairesel bir kesite sahiptir.
Borunun nominal çapi, örnegin, asgari dis çapina karsilik gelebilir.
Genel olarak, boru, çevreleyen sivilarin bilhassa hafriyatin açikligina dogru yükseldiginde sondaj çamurunun ve beton dökme islemi sirasinda betonun iyi bir sekilde dolasimini saglayan herhangi bir sekle sahiptir.
Tüp, zorunlu olarak tek bir dogrusal kesimden ibaret degildir. Bazi durumlarda, dirsek kisimlari ile birbirlerine baglanmis esas itibariyle dogrusal birçok paralel kesimden olusabilir. Bu düzenlemeler sayesinde, duvarin sinirli bir yüksekliginde öngermenin merkezden uzaklastirilmasi mümkündür.
Bulusun elverisli bir düzenlemesinde sabitleme borusu, çevresinde olusturulmus halka biçiminde birçok kabariklik içerir.
Bu durumda, sabitleme borusu nominal bir çapa ve lokal olarak halka biçiminde kabarikliklar seviyesinde bu nominal çaptan daha büyük bir çapa sahiptir.
Elverisli olarak, sabitleme borusu, çaplari esas itibariyle nominal çapa esit olan silindir biçiminde birçok parçadan olusur; bu parçalar nominal çaptan daha büyük çapa sahip halka biçiminde kabarikliklarla kesintilidirler.
Tercihen, kabarikliklar, sabitleme borusunun alt kismi boyunca, diger bir deyisle halatin alt kisminin sabitlendigi boru kisminda olusturulmuslardir.
Elverisli olarak, kabarikliklar sabitleme borusunun sinirli bir uzunlugu boyunca, bilhassa sabitleme borusunun toplam uzunlugunun üçte birini, tercihen beste birini geçmeyen bir uzunluk boyunca dagilirlar.
Tercihen, kabarikliklar üst üste yer alirlar ve ayni çaptadirlar.
Tercihen, sabitlenme kalitesini daha artirmak için, sabitleme borusunun alt kisminin iç cidari, üst üste yer alan halka biçiminde birçok bosluk olusturur.
Kabarikliklar, boru ile beton arasindaki yapismayi artirirlar. Halat gerilirken çekis kuvvetlerine dayanmaya katkida bulunurlar. Halat gerili halde bloke edildiginde, sikistirma kuvvetlerinin beton pano içindeki dagilimina katki verirler.
Elverisli olarak, sabitlenmenin iyilestirilmesi için, kabarikliklar seviyesinde borunun dis çapi, borunun nominal çapinin 1.05 katidir.
Tercihen, ayrica, beton dökme islemi sirasinda iki komsu kabariklik arasinda sondaj çamurunun hapsolabilecegi «ölü bölgelerin» olusumunu engellemek üzere, kabarikliklar seviyesinde borunun dis çapi sinirli kalir.
Elverisli olarak, kabarikliklar seviyesinde borunun dis çapi borunun nominal çapinin 1.3 katini geçmez. Kabartiiarin sinirli radyal genisligi, beton dökme islemi sirasinda betonun iyi dolasiminin saglanmasina imkân verir. Beton, sondaj çamurunun yerine geçmek için hafriyatin her bölgesine kolayca ulasabilir.
Kabarikliklar seviyesinde sabitleme borusunun dis çapi tercihen nominal çapinin 1.1 ila 1.3 kati arasinda, daha da tercihen 1.15 ila 1.25 kati arasindadir.
Daha genel olarak, kabarikliklar, beton dökme islemi sirasinda çamurun ve betonun iyi dolasimini saglamak üzere uyarlanmis bütün sekil ve boyutlarda olabilir.
Elverisli olarak, borunun eksenel bir düzleminde, bir kabarikligin her alt veya üst uç noktasinda, bu uca komsu boru dis yüzü ile uç noktada kabarciga çizilen teget arasinda olusan açi, 90°'den büyük, tercihen 120°'den büyük ve daha tercihen 135°'den büyüktür.
Diyafram duvarlar çogunlukla betonarmeden mamuldür. Bu durumda, sabitleme borusu betonarme iskeletiyle birlikte hafriyatin içine sokulmadan evvel bu betonarme iskeletine sabitlenir. Böylece boru hafriyatin içinde ve nihayetinde diyafram duvarin beton panosunun içinde kesin olarak konumlanir.
Yukarida belirtildigi gibi, bulusa uygun yöntemin bir adiminda, halatin bir alt kismi sabitleme borusunun bir alt kismina sabitlenir. Baska bir deyisle, bu iki eleman birbirine dogrudan ya da bilhassa bir yalitim malzemesi gibi bir baglanti elemani araciligiyla dolayli olarak baglanir.
Bir örnege uygun olarak, halatin alt kismini sabitleme borusunun alt kismina sabitlemek için, halatin alt kismi yalitim malzemesi ile kaplanacak sekilde, sabitleme borusunun hiç degilse alt kismi bu yalitim malzemesi ile doldurulur. Borunun yalitim malzemesi ile doldurulan kismi, halatin üzerine uygulanan çekme kuvvetlerini almak için yeteri uzunlukta bir sabitleme kesimi olusturur. Bu çekme kuvvetleri yapisma yoluyla ve ihtiyari olarak, tamamlayici olarak, borunun çevresinde öngörülen kabarikliklar yoluyla betona aktarilir.
Tercihen, sabitleme borusunun geri kalan yüksekligi bir dolgu malzemesi ile doldurulur; bu dolgu malzemesi, borunun alt kisminda bulunan yalitim malzemesi veya degisik bir malzeme olabilir. Bu durumda, halat, alt kismi ile beton panonun üst ucu arasinda elverisli olarak kiliflanmis olur. Halat gerildigi zaman deforme olur, gerinir. Kilif, halatin beton panoya göre nispi yer degistirmesine olanak saglar. Halat gerildigi zaman, etrafini çeviren dolgu malzemesini bozmadan kilifin içinde kayar.
Bir örnege uygun olarak, halat birçok halat demetinden olusur.
Halatin boruya sabitlenmesini iyilestirmek için, halatin sabitleme borusunun içine sokulmasindan evvel, sabitleme borusunun alt kisminda konumlanan halat alt kisminda, bir ayirici yardimiyla halat demetlerini birbirlerinden ayirmak mümkündür.
Mevcut bulus, ayrica, yukarida tanimlanan yöntem uygulanarak elde edilen, zemin içindeki öngerilmeli bir diyafram duvara da iliskindir.
Mevcut bulus, ayrica, öngerilmeli bir destek düzeninin gerçeklestirilme yöntemine de iliskin olup, bu düzen zemin içinde bir diyafram duvar ve bu diyafram duvarin üst tarafini örten bir baslik yapisi içerir; bu yöntem hiç degilse asagidaki adimlari içerir: . zemin içinde, elde edilmek istenen diyafram duvarin profiline karsilik gelen profilde . hafriyatin içine, üst ucu açik ve alt ucu kapali olan en az bir sabitleme borusu alt ucu hafriyatin dibine dogru yönlenecek sekilde yerlestirilir; . sabitleme borusunun disindaki hafriyat hacmine beton dökülür, böylece beton bir pano olusturulur, . beton panonun sertlesmesinden sonra, baslik yapisinin üst yüzünden itibaren sabitleme borusunun içine erisim devam edecek sekilde, beton panonun üst yüzünden içeri dogru giren bir baslik yapisi gerçeklestirilir, - sabitleme borusunun içine bir halat yerlestirilir, o halatin bir alt kismi sabitleme borusunun bir alt kismina sabitlenir, . halati germek üzere halatin üzerine bir çekme kuvveti uygulanir, ve - gerili halat beton panoya ve baslik yapisina göre bloke edilir.
Bu yöntemde, halat sabitleme borusunun içine, fark gözetmeksizin baslik yapisinin gerçeklestirilmesinden önce - beton panonun dökülmesinden önce veya sonra - veya baslik yapisinin gerçeklestirilmesinden sonra yerlestirilebilir ve/veya sabitlenebilir.
Bulusun bir uygulama örnegine uygun olarak, sabitleme borusu, üst ucu baslik yapisinin üst yüzü ile ayni seviyede olacak sekilde konumlandirilir.
Bir baska uygulama örnegine uygun olarak borunun üst ucu, üst ucu baslik yapisinin üst yüzü ile ayni seviyede olacak sekilde konumlanan içi bos bir uzatma elemanina sizdirmaz bir sekilde baglanir. Içi bos uzatma elemani, örnegin genellikle "ankraj kafasi" terimiyle belirtilen bir sabitleme kovani olabilir.
Mevcut bulus, ayrica, bir zemin içinde öngerilmeli bir diyafram duvara da iliskin olup, bu öngerilmeli diyafram duvar asagidakileri içerir: . beton bir pano, . üst ucu açik ve alt ucu kapali olan ve beton panonun içine hiç degilse kismen gömülü en az bir sabitleme borusu, . halatin ait bir kismi sabitleme borusuna sabitlenmis olarak, sabitleme borusunun içine uzanan en az bir halat, - halati gergin tutmak ve halatin üst kismini beton panonun üst kismina baglamak üzere yapilandirilmis bir halat sabitleme sistemi.
Bir uygulama örnegine uygun olarak, diyafram duvar ayrica, beton panonun içine gömülü bir betonarme iskeleti içerir, sabitleme borusu betonarme iskeletine baglidir.
Betona yapismasini iyilestirmek için, sabitleme borusu, çevresinde olusturulmus halka biçiminde birçok kabariklik içerebilir.
Tercihen, halka biçiminde kabarikliklar sabitleme borusunun alt kismi boyunca, diger bir deyisle üzerine halatin alt kisminin sabitlendigi boru kisminin üzerinde olusturulmustur.
Diyafram duvar gerçeklestirme yöntemine iliskin olarak boruyla ilgili yukarida anlatilan tercih edilen diger özelliklerin, bulusa uygun diyafram duvara da uygulanabilecegi belirtilmelidir.
Yukarida belirtildigi gibi, halat sabitleme sistemi, halatin üst kismini beton panonun üst kismina ve bilhassa bu panonun üst yüzüne sabitlemek üzere yapilandirilmistir.
Bir örnege uygun olarak, bir yalitim malzemesi sabitleme borusunun hiç degilse alt kismini doldurabilir ve halatin hiç degilse alt kismini kaplayabilir. Tercihen, korozyonu önlemek üzere, sabitleme borusunun kalan yüksekligi bir dolgu malzemesiyle, bilhassa sabitleme borusunun alt kismini dolduran yalitim malzemesiyle doldurulur. Bir varyanta uygun olarak, dolgu malzemesi, yalitim malzemesinden farkli bir malzeme de olabilir.
Halatin, kendisini kaplayan dolgu malzemesine ragmen deformasyonunu saglamak için, halat, alt kismi ile beton panonun üst ucu arasinda kilifli olabilir.
Bir örnege uygun olarak, halat sabitleme sistemi beton panonun disinda yer alir, böylece halati gergin tutar ve üst kismini beton panonun üst yüzüne sabitler. Böyle bir sabitleme sistemi, tipik olarak, bilhassa kamali bir sistem içeren bir halat blokaj tertibati ve bu tertibat için ihtiyari olarak bir destek plakasi içerir; bu destek plakasi, gerilimleri dagitmak ve bilhassa, halat blokaj tertibatina dikey gerilimlerin yogunlasmasini bertaraf etmeye yöneliktir.
Nihayet mevcut bulus, yukarida tanimlandigi gibi bir diyafram duvar ve bu diyafram duvari örten bir baslik yapisini içeren öngerilmeli bir destek düzenine iliskindir; bu baslik yapisinin ve halat sabitleme sisteminin içinden geçen halat, bu yapinin üst kismina baglidir.
Elverisli bir gerçeklesme örnegine uygun olarak, halatin sabitleme sistemi, baslik yapisinin üst yüzüne dayanir.
Mevcut açiklamada, birçok gerçeklesme ve uygulama sekli anlatilmistir. Bununla birlikte, aksi belirtilmedikçe, bir gerçeklesme veya uygulama sekliyle ilgili olarak açiklanan özellikler, bir baska gerçeklesme veya uygulama sekline uygulanabilir.
Sekillerin Kisa Açiklamasi Ekli sekillere atifla sinirlayici olmayan örnek olarak verilen bulusun bir gerçeklesme seklinin asagidaki açiklamasinin okunmasiyla bulus daha iyi anlasilacaktir, bu sekillerde: Sekil 1, zemin hafriyati adimini gösteren genel bir görünümdür, Sekil 2, borularin betonarme iskeletine sabitlenmesini ve de borularin doldurulmasini ve tapalanmasini gösterir, Sekil 3, Sekil 2`deki borunun kesit görünümüdür, Sekil 4, betonarme iskeleti ve borulardan olusan tertibatin hafriyat içine yerlestirildikten sonraki durumunu ve de hafriyata beton dökme adimini gösterir, Sekil 5, halatlar borularin içine sokulduktan sonra hafriyatin kesit görünümüdür, Sekil 5A, bir boru içindeki halatin ayrintili görünümüdür, Sekil SB, Sekil 5A'nin B-B'ye göre kesit görünümüdür, Sekil SC, Sekil 5Alnin C-Clye göre kesit görünümüdür, Sekil 6, baslik putrel kaliplarinin yerlesimini gösterir, Sekil 7, beton dökme isleminden sonra baslik putrelini ve halatlarin krikolar yardimiyla gerilmesini gösterir, Sekil 8, Sekil 1 ila Tdeki adimlar sonrasi elde edilen öngerilmeli destek tertibatini gösterir.
Bulusun bir uygulama örnegine uygun olarak bir diyafram duvarin 10 gerçeklesme yönteminin birinci adimi Sekil 1'de gösterilir.
Bu, zemin S içinde diyafram duvarin 10 konuslandirilacagi yeri hazirlayan uzatilmis sekildeki bir hafriyatin 12 gerçeklestirilmesini içerir. Örnekte, hafriyat 12 düsey olarak kazilmistir. L uzunlugunda boylamasina iki duvari 16a, 16b vardir, bu duvarlar birbirlerine sabit bir mesafededirler I. Hafriyatin yüksekligi H, duvar 10 için arzu edilen toplam yükseklige baglidir.
Araziye ve niteliklerine göre, hafriyati 12 kazmak için çesitli aletler kullanilabilir, örnegin Sekil 1ide gösterildigi gibi bir hidrofreze 15 veya da halata bagli kovalar, Kellyie bagli kovalar, vb.
Delme islemi sirasinda hafriyatin 12 istikrarini saglamak ve bilhassa duvarlarin 163, 16b yikilmasini önlemek için, delme sirasinda hafriyat 12 genelde bentonit esasli bir çamurla 14 Çogu durumda oldugu gibi örnekte diyafram duvar 10 betonarmeden mamuldür. Yani, ikinci bir zamanda, hafriyatin 12 içine konumlandirilmaya uygun bir betonarme iskeleti 18 saglanir.
Betonarme iskeletinin 18 boyutlari, hafriyat 12 içine yerlestirildikten sonra, yan yüzleri ve tabani, hafriyatin 12 duvarlarina paralel olacak ve bunlardan yeterli bir mesafede olacak sekilde, böylece iskeletin 18 dis demirleri hafriyata 12 beton dökme islemi sirasinda dogru sekilde kaplanabilecek sekilde seçilir.
Hafriyatin içine indirilmeden önce, betonarme iskeleti 18, iskeletin 18 üst ucunda öngörülmüs kaldirma tutamaklariyla 24 birlikte çalisan, bir kaldirma aracinin 20 germe halatlariyla 22 düsey konumda tutulur. Üçüncü bir zamanda, birçok sabitleme borusu 30 (bundan sonra « borular >› diye geçecektir) betonarme iskeletine 18 baglanir. Borular 30, hafriyatin 12 içine sokulduktan sonra bunun yan yüzlerine paralel olarak uzanacak sekilde iskelete 18 sabitlenir. Demek ki örnekte, borular 30 düsey olarak birbirlerine paralel olacak sekilde yerlestirilir.
Gösterilen örnekte, bilhassa, borular 30 hafriyatin orta düzlemine hizalidirlar, bu düzlem b0ylamasina duvarlara 16a, 16b paraleldir.
Mevcut açiklamada, aksi belirtilmedikçe, « üst » ve « alt» sifatlari, hafriyati delme yönüne veya borunun 30 hairiyatin içine sokulma yönüne atfen kullanilmistir; boru alt ucundan itibaren sokulur ve üst ucu hafriyatin 12 girisine yöneliktir.
Mevcut bulusta kullanilabilecek bir boru 30 örnegi Sekil 3'te daha ayrintili olarak gösterilir.
Boru 30 metaliktir. Örnekte, borunun düz bir dis yüzeyi olan, sabit çapta bir üst kismi 32 ve halkali bir alt kismi 34 vardir.
Bir elemanin, bilhassa A eksenli bir borunun 30, «alt kismi» teriminden, genellikle boylamasina yönde alt yarisinda bulunan kisim anlasilir.
Ayni sekilde, bir elemanin, bilhassa bir borunun 30, «üst kismi» teriminden, genellikle boylamasina yönde üst yarisinda bulunan kisim anlasilir.
Gösterilen örnekte, halkali kisim 34, borunun 30 alt ucuna 36 kadar uzanir. Gerçeklesme varyantlarina uygun olarak, boru 30, alt ucunun 36 yakininda düz olan yani halkali olmayan bir kisim içerebilir. Bu durumda halkali kisim, borunun 30 alt ucuna 36 belirli bir mesafede Buradai halkali kismin 34 uzunlugu LA, borunun 30 toplam uzunlugunun LT üçte birinden daha kisadir. Tercihen, boyu, borunun toplam uzunlugunun LT beste birinden daha kisadir.
Mevcut açiklamanin devami için, borunun 30 nominal çapi D, örnegin, borunun halkali olmayan kisminin, burada üst kisminin 32, çapi olarak tanimlanir. Bilhassa borunun 30 tüm uzunlugu boyunca halkali oldugu durumda, borunun 30 nominal çapinin D borunun en küçük çapina karsilik geldigi düsünülebilir.
Borunun 30 alt kisminda 34, halka biçiminde birçok kabarti veya kabariklik 40 vardir. Lokal olarak, bu kabartilarin 40 her birinin seviyesinde borunun 30 çapi, borunun 30 nominal çapindan D daha büyüktür, bilhassa nominal çapinin D 1.1 ila 1.3 kati arasinda, tercihen 1.15 ila 1.25 kati arasindadir.
Gösterilen örnekte, kabarikliklar 40 üst üste yer alirlar ve her kabariklik 40 seviyesinde borunun 30 çapi aynidir.
Borunun 30 cidar kalinliginin borunun tüm yüksekligi boyunca esas itibariyle sabit kalmasiyla, borunun 30 içinde, her kabariklik 40 seviyesinde halka biçiminde bir bosluk 42 Örnekte, bu yapi, boruyu 30 lokal olarak isitarak, ardindan ona eksenel bir sikistirma kuvveti uygulayip sisirerek elde edilir.
Ileride anlatilacak sebeblerden dolayi, borunun 30 alt ucu 36 kapali ve üst ucu 38 açiktir.
Baska bir deyisle, borunun 30 hafriyat 12 tabanina dogru yönelik ucu 36 kapali, buna karsin hafriyatin 12 girisine dogru bakan ucu 38 açiktir.
Borunun 30 boyu LT, gerçeklestirilecek diyafram duvarin yüksekliginin ve demek ki hafriyatin 12 yüksekliginin bir fonksiyonudur. Tercihen, borunun 30 alt ucu 36, hafriyatin 12 tabanina sifirdan farkli bir mesafede Lr olacak sekilde seçilir. Durumlara göre, mesafe Lr nispeten küçük (tipik olarak birkaç on santimetre) veya (örnegin, alt kisimda esas itibariyle hidrolik bir görevi olan ve üst kisimda sadece bir destek görevi olan bir duvar durumunda) daha büyük olabilir.
Yöntemin Sekil 2'de gösterilen dördüncü adiminda, borular 30 enjeksiyon sivisiyla 44 (genellikle su) doldurulur, ardindan üst uçlari 38 bir tapa 46 yardimiyla kapatilir.
Sekil 4”te gösterilen besinci adimda, betonarme iskeleti 18 ve bu iskelete 18 bagli borular sonunda, bir kaldirma araci 20 yardimiyla, tedricen, hafriyatin içine indirilir. Daha önce belirtildigi gibi, iskeletin tatmin edici bir sekilde kaplanmasina olanak saglamak ve deforme olmalarini engellemek için, betonarme iskeletinin 18 hafriyat 12 tabani ve duvarlarindan belirli bir mesafede kalmasi gerekir.
Betonarme iskeleti 18 ve borular 30 konumlandirildiktan sonra, yine Sekil 4'te gösterilen altinci adimda, beton 50 bir dalgiç boru 21 yardimiyla, bentonit çamurunun 14 altindan, hafriyatin 12 alt ucundan baslayarak dökülür. Beton 50 tedricen betonarme iskeletini 18 ve borulari 30 kaplar ve beton bir pano 52 olusturur. Tercihen, borularin çap bölü kalinlik orani D/e, beton basinci altinda borularin bükülmesini önlemek ve beton ile borular arasindaki yapisma kalitesini saglamak için seçilir.
Beton 50 sertlestikten sonra, her borunun 30 içine bir halat 60 sokulur. Örnekte, halat 60, boylamasina bir eksen X boyunca dagilmis ve birbirine paralel birçok halat demetinden olusur. Örnekte ve Sekil 5 ve 5A`da gösterildigi gibi, halatin « serbest kisim» diye adlandirilan merkezi bir kismi 64 kilifli ve yaglidir, genellikle her demet 62 bir kilifla 58 çevrilidir ve bu kilifin 58 içinde yaglidir.
Aksine, halatin 60 bu merkezi kisminin 64 her iki tarafinda bulunan alt kisimdaki 66 ve üst kisimdaki 68 demetler 62 çiplaktir ve yagli degildir.
Halati 60 borunun 30 içine sokmadan evvel, yöntemin yedinci adiminda, halat demetleri 62 halatin 60 alt uç kisminda 66 birbirlerinden bir ayirici 70 yardimiyla lokal olarak ayrilirlar.
Demetlerin 62 ayrilmasi Sekil 5A ve SC'de daha ayrintili olarak gösterilir.
Yöntemin sekizinci adiminda, halat 60 borunun 30 içinde boylamasina yönde konumlandirilir. Örnekte ve elverisli olarak halatin 60 alt kismi 66, borunun 30 kabarikliklari 40 içeren alt kisminin 34 karsisinda konumlandirilir. Borunun bu alt kisminda demetler 62 kilifsizdir, yagli degildir, fakat ayiricilar 70 yardimiyla lokal olarak ayrilmistir.
Yöntemin dokuzuncu adiminda, borunun 30 alt kisminin 34 içine bir yalitim malzemesi 72 doldurulur. Bir varyanta uygun olarak, bu dokuzuncu adim sekizinci adimla yer degistirebilir. Yalitim malzemesi, halat konumlandirilmadan önce borunun içine doldurulabilir.
Yalitim malzemesi 72, örnegin, bir harç, bilhassa bir beton harcidir ve bilhassa böyle bir harç agirlikça 2'den yüksek bir çimento/su oraniyla karakterize edilir. Çimento harci yerine bir reçine veya halatin 60 iyi sabitlenmesini saglamak için uyarlanmis baska herhangi bir yalitim malzemesi de kullanilabilir.
Demetlerin 62 halatin 60 alt kismi 66 seviyesinde çiplak olmasi, yalitim malzemesine 72 iyi yapismayi saglar. Buna ilaveten, bu bölgedeki demetlerin 62 araligi, yalitim malzemesiyle 72 olan temas yüzeyini artirmaya, ve yapismayi daha da iyilestirmeye olanak saglar.
Böylece, halatin 60 alt kismi 66 boruya 30 sabitlenir.
Sekil 5A'da ayrica görüldügü gibi, yalitim malzemesi 72, borunun 30 iç cidarinin alt kisimda 34 olusturdugu bosluklari 42 doldurur, böylece malzemenin 72 sertlesmesinden sonra halatin boru üzerine sabitlenmesini daha da iyilestirir.
Elverisli bir uygulama sekline uygun olarak, borunun 30 serbest kalan hacmi bir dolgu malzemesi ile doldurulur; bu dolgu malzemesi, ya gösterilen örnekteki gibi alt kisma 34 doldurulan yalitim malzemesi 72 ya da ileride borunun 30 ve halatlarin 60 korozyonunu engellemeye olanak saglayacak herhangi bir dolgu malzemesi olabilir.
Daha önce açiklandigi ve Sekil Site gösterildigi gibi, yalitim malzemesi 72 sertlestikten sonra halatin 60 gerilmesine olanak saglamak üzere, halat 60, alt kismindan 66 borunun üst ucuna kadar veya hiç degilse malzemenin 72 yüzeyine kadar kiliflidir. Örnekte, diyafram duvarin 10 üzerinde betonarme baslik putreli 80 vardir.
Bu durumda, betonarme iskeletinin 18 filiz demirlerinin 19 beton panonun 52 üst yüzünden çikinti yapmalari öngörülmüstür. Böylece, diyafram duvarin 10 üst yüzüne dökülen baslik putreli 80 bu filiz demirlerini 19 ve de borularin 30 bir üst kesimini içine alir.
Sekil 6'de gösterildigi gibi, her bir borunun 30 üst ucu 38, örnegin boru seklinde bir baglanti parçasi araciligiyla, genellikle « ankraj kafasi » terimiyle belirtilen bir sabitleme kovanina 82 baglidir. Sabitleme kovani 82 konik veya giderek genisleyen bir sekle sahip metalik bir parçadir ve baslik putreli çikisinda içinden geçen halat 60 demetlerinin 62 açilmasina olanak saglar.
Sekil 6'da gösterildigi gibi, dis yakalar 88, kovanin 82 yüksekliginde dagitilmistir. Bu yakalar kuvvetleri, bilhassa sikistirma kuvvetlerini, baslik putrelinde 80 dagitmaya yöneliktir.
Kovan 82, beton dökme isleminden sonra üst ucu beton yüzeyi ile ayni seviyede olacak sekilde kalibin 84 içinde konumlandirilir. Beton dökme islemi sirasinda iyi konumlanmasini saglamak için, kovan 82 putrelin iskeletine 86 baglanir.
Baslik putrelinin betonu döküldükten sonra, halatin 60 putrelin 80 üst yüzünden çikinti yapan her üst kismi 68, bir sabitleme sistemine 90 baglanir. Bir sabitleme sistemi 90, genel olarak, baslik putrelinin üst yüzüne dayanan bir destek plakasindan 94 ve bilhassa kamali bir sistem içeren bir halat blokaj tertibatindan 96 olusur. Bir varyanta uygun olarak, sabitleme sistemi destek plakasi içermeyebilir. Bu durumda, Örnegin, halat blokaj tertibati kovanin 82 üst ucunun yakasina dayanabilir.
Halatlar 60, krikolar 92 yardimiyla arzu edilen yük altinda gerilir, ardindan her halat 60, ilgili blokaj tertibati 96 yardimiyla gerilmis konumda bloke edilir.
Krikolar 92 çekilir. Sabitleme borularinin içine su sizmalarini önlemek için, sabitleme sistemleri 90 en sonunda sizdirmaz korumalarla 98 kaplanir.
Sabitleme sistemi 90, halat 60 üzerine uygulanan öngerme kuvvetini baslik putrelinin 80 betonuna ve üst yüzüyle borunun 30 alt kismi arasinda bulunan diyafram duvarin 10 bir kisminin betonuna aktarir. Beton sikistirilir.
Adimlarin yukarida tarif edilen ardisikligi, bulusa uygun yöntemin uygulanmasinin, sinirlandirma olmaksizin, sadece bir örnegidir.
Baska uygulama örnekleri tasarlanabilir. Örnegin, borunun 30 içine bir halatin ve/veya yalitim malzemesinin ve/veya dolgu malzemesinin sokulmasi, baslik putrelinin betonu döküldükten sonra gerçeklestirilebilir.
Bulusa uygun yöntem, bir zemin içinde öngerilmeli bir diyafram duvarin ve bu yönteme özgü özellikleri olan böyle bir duvari içeren öngerilmeli bir destek tertibatinin elde edilmesine olanak saglar.
Bu sekilde elde edilen bir destek tertibati 100 Sekil 8'de gösterilir.
Diyafram duvar 10, uzatilmis bir sekle sahip beton bir pano 52 içerir; bu beton panonun 52 L uzunlugunda ve birbirlerine I mesafesinde iki boylamasina yüzü vardir. Sekil 8'de gösterildigi gibi, panonun 52 bir H yüksekligi vardir ve üst yüzü zemin seviyesinin altinda veya o seviyededir.
Duvar 10, burada ayni uzunluga L ve ayni kalinliga I sahip baslik putreli 80 ile örtülüdür.
Bir betonarme iskeleti 18, beton panonun 52 içine gömülüdür.
Baslik putrelinin ve duvarin 10 mekanik kenetlenmesini saglamak üzere, betonarme iskeletinin 18 filiz demirleri 19 bu baslik putrelinin 80 içine uzanirlar.
Beton panonun 52 boylamasina yüzlerine paralel yer alan borularin 30 bir kismi diyafram duvarin 10 ve bir kismi baslik putrelinin 80 içinde bulunur. Borular, örnegin, beton panonun orta düzlemine hizalidirlar; bu düzlem, panonun boylamasina yüzlerine paraleldir.
Borularin kapali olan alt ucu 36, beton panonun 52 içine gömülüdür ve panonun 52 alt ucuna önceden belirlenmis bir mesafededir Lr. Açik olan üst ucu 38, baslik putreli 80 içinde Örnekte, her borunun 30 üst ucu 38 bir sabitleme kovanina 82 baglidir; bu da baslik putrelinin 80 üst yüzü 81 ile ayni seviyededir.
Bir boru 30 örnegi Sekil Sie atifla ayrintili olarak anlatilmis oldugundan, özellikleri burada tekrarlanmaz.
Birçok demetten 62 olusan bir halat 60 her borunun 30 içine uzanir. Her halatin 60 alt kisminda, demetler 62 birbirlerinden merkezi bir ayirici 70 tarafindan noktasal olarak ayrilir.
Bu alt kisimda, halat 60 kilifsizdir, yagli degildir, fakat borunun 30 ait bir kismini 34 dolduran yalitim malzemesi 72 içine gömülüdür.
Borunun 30 geri kalani, bir dolgu malzemesiyle, örnegin yalitim malzemesiyle 72 doldurulur ve daha önce tanimlanan ait kismin üzerinde bulunan bu kesimde halat kiliflidir.
Her bir halat 60 gerilir ve beton panonun 52 disinda bulunan ve baslik putrelinin 80 üst yüzünden destek alan sabitleme sistemi 90 sayesinde bu konumda tutulur.
Halatlarin gerili tutulmasinin etkisi altinda, destek tertibati 100, borularin 30 alt kismi 34 ile baslik putrelinin 80 üst yüzü 81 arasinda eksenel olarak uzanan bir bölgede sikistirilir.
Sekil 1 ila 8'de gösterilmeyen baska gerçeklestirme örnekleri de tasarlanabilir. Örnegin, diyafram duvarin gerçeklestirilmesi sirasinda, borular 30, hafriyatin orta düzlemine göre kayik yer alabilirler. Borular tercihen, diyafram duvarda, dis etkiler sebebiyle gerilmis boylamasina yüz tarafinda konumlanirlar.
Bazi özel durumlarda, halatin 60, orta düzleme göre, duvarin birinci bir yüksekligi boyunca duvarin boylamasina yüzlerinden birine dogru ve ikinci bir yüksekligi boyunca duvarin karsi yüzüne dogru kayik yer almasi bile arzu edilir. Böylece boru 30, bir dirsek üzerinden bagli iki paralel boru kesiminden olusabilir.
Gösterilen gerçeklesme örneginde, yapitin üst kisminda halatin 60 sabitlenmesi, yapitin disindaki bir sabitleme sistemiyle 90 yapilir. Belirtilen özgün örnekte, destek tertibatindaki sikistirma kuvvetlerinin dagilimi, bir taraftan destek plakasiyla 94, diger taraftan kovanin 82 yakalariyla 88 saglanir.
Bir baska gerçeklesme sekline uygun olarak, halat 60 borunun 30 alt kisminda 32 oldugu gibi üst kisminda 32 de yalitilabilir. Bu durumda, bir uygulama örnegine uygun olarak, halatin 60 alt kismi sabitleme borusunun 30 alt kismina, birinci bir adimda, örnegin, borunun 30 alt kismi, halatin 60 kilifsiz ve yagli olmayan bir uzunlugunu kaplayan bir yalitim malzemesiyle doldurularak sabitlenir. Ikinci adimda, halat 60 gerilir. Ardindan, halatin (kilifli ve yagli olan veya olmayan) bütün bir uzunlugu boyunca borunun içine bir dolgu malzemesi doldurulur. Nihayet, dördüncü adimda, halatin 60 kilifsiz ve yagli olmayan üst kismini 68 kaplayacak sekilde, borunun 30 üst kisminin 32 içine bir yalitim malzemesi Bu durumda, sabitleme sistemi beton panonun 52 içinde tümlesiktir. Borunun yalitim malzemesiyle doldurulmus üst kesimi, kuvvetleri yapismayla ve muhtemelen tamamlayici olarak çevresinde öngörülmüs kabarikliklar yardimiyla betona aktaran bir sabitleme kesimi olusturur.

Claims (20)

ISTEMLER
1) Yöntem olup, zemin içinde öngerilmeli bir diyafram duvar (10) gerçeklestirmek içindir, özelligi hiç degilse asagidaki adimlari içermesidir: - zemin (S) içinde, elde edilmek istenen diyafram duvarin (10) profiline karsilik gelen profilde bir hafriyat (12) gerçeklestirilir, - hafriyatin (12) içine, üst ucu (88) açik ve alt ucu (36) kapali olan en az bir sabitleme borusu alt ucu hafriyatin (12) dibine dogru yönlenecek sekilde yerlestirilir; - sabitleme borusunun disindaki hafriyat (12) hacmine beton dökülür, böylece beton bir pano olusturulur, - sabitleme borusunun (30) içine bir halat yerlestirilir, - halatin (60) bir alt kismi sabitleme borusunun (30) bir alt kismina sabitlenir, - sabitleme isleminden sonra, halati (60) germek üzere halatin üzerine bir çekme kuvveti uygulanir, - gerili halat (60) beton panoya (52) göre bloke edilir.
2) Istem 1`e uygun yöntem olup, özelligi sabitleme borusunun (30), çevresinde olusturulmus halka biçiminde birçok kabariklik (40) içermesidir.
3) Istem 2'ye uygun yöntem olup, özelligi sabitleme borusunun (30) nominal bir çapa (D) ve kabarikliklar (40) seviyesinde bu nominal çapin (D) 1.05 ila 1.3 kati arasinda, tercihen olmasidir.
4) Istem 2'ye veya 3'e uygun yöntem olup, özelligi halka biçiminde kabarikliklarin (40) sabitleme borusunun (30) alt kismi (34) boyunca olusturulmus olmalaridir.
5) Istem 1 ila 4'ten herhangi birine uygun yöntem olup, özelligi sabitleme borusunun (30) bir betonarme iskeletine (18) önceden sabitlenmesi, ardindan sabitleme borusunun (30) hatriyatin (12) içine bu betonarme iskeleti (18) ile birlikte sokulmasidir.
6) Istem 1 ila 5'ten herhangi birine uygun yöntem olup, özelligi halatin alt kismini sabitleme borusunun alt kismina sabitlemek üzere sabitleme borusunun (30) hiç degilse alt kisminin (34) yalitim malzemesi (72) ile doldurulmasi, böylece halatin (60) alt kisminin (66) yalitim malzemesi (72) ile kaplanmasidir.
7) Istem 1 ila 6'dan herhangi birine uygun yöntem olup, özelligi halatin birçok halat demetinden (62) olusmasi ve halatin (60) sabitleme borusunun (30) içine sokulmasindan evvel bir ayirici (70) yardimiyla, sabitleme borusunun (30) alt kisminda (34) konumlanan halat (60) alt kisminda (66), halat demetlerinin (62) birbirlerinden ayrilmalaridir.
8) Yöntem olup öngerilmeli bir destek düzenini (100) gerçeklestirilmek içindir, bu düzen zemin içinde bir diyafram duvar (10) ile bu diyafram duvarin (10) üst tarafini örten bir baslik yapisi (80) içerir; bu yöntem hiç degilse asagidaki adimlari içerir: - zemin içinde, elde edilmek istenen diyafram duvarin (10) profiline karsilik gelen profilde bir hafriyat (12) gerçeklestirilir, - hafriyatin (12) içine, üst ucu (38) açik ve alt ucu (36) kapali olan en az bir sabitleme borusu (30) alt ucu hafriyatin (12) dibine dogru yönlenecek sekilde yerlestirilir; - sabitleme borusunun disindaki hafriyat (12) hacmine beton dökülür, böylece beton bir pano (52) olusturulur, - beton panonun (52) sertlesmesinden sonra, baslik yapisinin (80) Üst yüzünden itibaren sabitleme borusunun (30) içine erisim devam edecek sekilde, beton panonun (52) üst yüzünden içeri dogru giren bir baslik yapisi (80) gerçeklestirilir, - sabitleme borusunun (30) içine bir halat yerlestirilir, - halatin (60) bir alt kismi sabitleme borusunun (30) bir alt kismina sabitlenir, - halati germek üzere halatin (60) üzerine bir çekme kuvveti uygulanir, ve - gerili halat (60) beton panoya (52) ve baslik yapisina (80) göre bloke edilir.
9) Diyafram duvar (10) olup zemin içinde öngerilmelidir, istem 1 ila 7'den herhangi birine uygun yöntemin uygulanmasiyla elde edilir.
10) Diyafram duvar (10) olup zemin içinde öngerilmelidir, özelligi asagidakileri içermesidir: - beton bir pano (52), - üst ucu (38) açik ve alt ucu (36) kapali olan, ve beton panonun içine hiç degilse kismen gömülü en az bir sabitleme borusu, - halatin (60) ait bir kismi sabitleme borusuna (30) sabitlenmis olarak, sabitleme borusunun (30) içine uzanan en az bir halat (60), - halati (60) gergin tutmak ve halatin üst kismini (68) beton panonun (52) üst kismina baglamak üzere yapilandirilmis bir halat sabitleme sistemi (90).
11) Istem 10'a uygun diyafram duvar olup, özelligi ayrica, beton panonun (52) içine gömülü bir betonarme iskeleti (18) içermesi; sabitleme borusunun betonarme iskeletine bagli olmasidir.
12) istem 10 veya 11'e uygun diyafram duvar olup, özelligi sabitleme borusunun (30), çevresinde olusturulmus halka biçiminde birçok kabariklik (40) içermesidir.
13) Istem 12”ye uygun diyafram duvar olup, özelligi halka biçiminde kabarikliklarin (40) sabitleme borusunun (30) alt kismi (34) boyunca olusturulmus olmalaridir.
14) Istem 12 veya 13'e uygun diyafram duvar olup, özelligi sabitleme borusunun (30) nominal bir çapa (D) ve kabarikliklar (40) seviyesinde bu nominal çapinin (D) 105 ila arasinda bir çapa sahip olmasidir.
15) Istem 12 ila 14'ten herhangi birine uygun diyafram duvar olup, özelligi kabarikliklarin (40) üst üste yer almalari ve ayni çapta olmalaridir.
16) Istem 12 ila 15'ten herhangi birine uygun diyafram duvar olup, özelligi kabarikliklarin (40) sabitleme borusunun (30) sinirli bir uzunlugu boyunca, bilhassa sabitleme borusunun (30) toplam uzunlugunun (LT) üçte birini, tercihen beste birini geçmeyen bir uzunluk (LA) boyunca dagilmis olmalaridir.
17) Istem 10 ila 16”dan herhangi birine uygun diyafram duvar olup, özelligi sabitleme borusunun (30) alt kisminin iç cidarinin, üst üste yer alan halka biçiminde birçok bosluk (42) olusturmasidir.
18) Istem 10 ila 17'den herhangi birine uygun diyafram duvar olup, özelligi bir yalitim malzemesinin (72) sabitleme borusunun (30) hiç degilse alt kismini (34) doldurmasi ve halatin (60) hiç degilse ait kismini (66) kaplamasidir.
19) Istem 10 ila 187den herhangi birine uygun diyafram duvar olup, özelligi halatin (60) birçok halat demetinden (62) olusmasi ve sabitleme borusunun (30) alt kisminda (34) konumlanan halat (60) alt kisminda (66), bir ayirici (70) yardimiyla halat demetlerinin (62) birbirlerinden ayrilmalaridir.
20) Öngerilmeli bir destek düzeni (100) olup. özelligi asagidakileri içermesidir: - Istem 10 ila 19'dan herhangi birine uygun bir diyafram duvar (10) ve - bu diyafram duvarin (10) üst tarafini örten bir baslik yapisi (80); halat (60) bu baslik yapisinin (80) içinden geçer ve halat (60) sabitleme sistemi (90) bu yapinin (80) üst kismina baglidir.
TR2018/08886T 2013-03-05 2014-02-28 Öngerilmeli diyafram duvar ve bu tür bir duvarı gerçekleştirme yöntemi. TR201808886T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR1351939A FR3002956B1 (fr) 2013-03-05 2013-03-05 Paroi moulee precontrainte et procede de realisation d'une telle paroi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201808886T4 true TR201808886T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=48570297

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/08886T TR201808886T4 (tr) 2013-03-05 2014-02-28 Öngerilmeli diyafram duvar ve bu tür bir duvarı gerçekleştirme yöntemi.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US9714495B2 (tr)
EP (1) EP2964837B1 (tr)
AU (1) AU2014224513B2 (tr)
ES (1) ES2674844T3 (tr)
FR (1) FR3002956B1 (tr)
HK (1) HK1213029A1 (tr)
MX (1) MX362182B (tr)
SG (1) SG11201507000TA (tr)
TR (1) TR201808886T4 (tr)
WO (1) WO2014135768A1 (tr)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP6730121B2 (ja) * 2016-07-25 2020-07-29 鹿島建設株式会社 地中壁の施工法
FR3062862B1 (fr) * 2017-02-13 2019-04-05 Soletanche Freyssinet Dispositif d'ancrage pour paroi moulee precontrainte
EP3564445B1 (de) 2018-05-04 2021-08-11 BAUER Spezialtiefbau GmbH Verfahren und vorrichtung zum erstellen eines gründungselementes im boden
CN110939124A (zh) * 2019-12-30 2020-03-31 广州地铁设计研究院股份有限公司 预制地下连续墙的定位机构及其运行方法
CN111254914A (zh) * 2020-01-16 2020-06-09 山东大学 一种锚固装配式地下连续墙组装结构及施工方法
CN112989510B (zh) * 2021-02-06 2022-04-22 浙江大学 锚固段穿越双地层的预应力锚索极限粘结强度的预测方法
CN112924945B (zh) * 2021-03-10 2023-09-22 大连理工大学 基于跨孔雷达成像的地下连续墙模型试验系统
CN113529767A (zh) * 2021-07-28 2021-10-22 海西州那棱格勒河水利枢纽工程建设管理局 一种防渗墙施工的预埋管埋设方法

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1284753A (en) * 1969-06-11 1972-08-09 I C O S Impresa Costruzioni Op Method of constructing earth-retaining walls
DE1957789A1 (de) 1969-11-18 1972-02-03 Dyckerhoff & Widmann Ag Verfahren zum Herstellen einer Schlitzwand aus Beton
DE2357709A1 (de) * 1973-11-19 1975-05-28 Held & Francke Bau Ag Verfahren zum einbinden einer schlitzwand und eine bewehrung zur durchfuehrung dieses verfahrens
GB1466112A (en) * 1975-02-11 1977-03-02 Soil Mechanics Ltd Contiguous bored pile walls

Also Published As

Publication number Publication date
FR3002956B1 (fr) 2015-04-10
AU2014224513A1 (en) 2015-09-24
FR3002956A1 (fr) 2014-09-12
EP2964837B1 (fr) 2018-04-04
EP2964837A1 (fr) 2016-01-13
ES2674844T3 (es) 2018-07-04
AU2014224513B2 (en) 2017-11-02
MX362182B (es) 2019-01-08
WO2014135768A1 (fr) 2014-09-12
US20160010302A1 (en) 2016-01-14
SG11201507000TA (en) 2015-10-29
US9714495B2 (en) 2017-07-25
MX2015011532A (es) 2016-02-05
HK1213029A1 (zh) 2016-06-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201808886T4 (tr) Öngerilmeli diyafram duvar ve bu tür bir duvarı gerçekleştirme yöntemi.
RU2515660C1 (ru) Уплотняющая конструкция
AU748723B2 (en) Method, member and tendon for constructing an anchoring device
RU2533410C2 (ru) Усовершенствование для направляющего устройства для прядей
US11377808B2 (en) Anchor device for prestressed diaphragm wall
CN109024721B (zh) 一种加固基础及提高既有建筑刚性基础抗弯剪能力的方法
TWI771453B (zh) 離岸結構
KR101510297B1 (ko) 제거 가능한 프리스트레싱 강관 쏘일 네일링 구조
CA2551712C (en) Void form for constructing post-tensioned foundation piles
US20080008539A1 (en) Void form for constructing post-tensioned foundation piles
JP5145738B2 (ja) 構造物の耐震工法、構造物の耐震構造
DK2788565T3 (en) Horizontal connection device between two telescopic parts in a wind turbine tower and method of installing same.
CN209907406U (zh) 预应力微型桩支挡结构
JP2001303592A (ja) ブロックの設置固定工法
FI120701B (fi) Betonipalkkiseinä
KR20110093325A (ko) 파형강판 구조물
KR200420494Y1 (ko) 프리캐스트 콘크리트 암거 블록
JP2008223431A (ja) 構造物の耐震工法、構造物の構築方法、構造物の耐震構造、アンカー、及びアンカーの設置方法
CN117888531A (zh) 一种拉压结合型缓粘结后张抗拔桩及其施工工艺
JP2019044473A (ja) 岸壁または護岸構造及びその構築方法