TR201802828T4 - Mogrosid formülasyonu ve üretim prosesi. - Google Patents

Mogrosid formülasyonu ve üretim prosesi. Download PDF

Info

Publication number
TR201802828T4
TR201802828T4 TR2018/02828T TR201802828T TR201802828T4 TR 201802828 T4 TR201802828 T4 TR 201802828T4 TR 2018/02828 T TR2018/02828 T TR 2018/02828T TR 201802828 T TR201802828 T TR 201802828T TR 201802828 T4 TR201802828 T4 TR 201802828T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
formulation according
formulation
dispersant
mogroside
sweetener
Prior art date
Application number
TR2018/02828T
Other languages
English (en)
Inventor
Toksöz Zafer
Original Assignee
Montero Gida Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Montero Gida Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi filed Critical Montero Gida Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Publication of TR201802828T4 publication Critical patent/TR201802828T4/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L27/00Spices; Flavouring agents or condiments; Artificial sweetening agents; Table salts; Dietetic salt substitutes; Preparation or treatment thereof
    • A23L27/30Artificial sweetening agents
    • A23L27/33Artificial sweetening agents containing sugars or derivatives
    • A23L27/36Terpene glycosides

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Proteomics, Peptides & Aminoacids (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Nutrition Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Seasonings (AREA)

Abstract

Buluş, yeni geliştirilen tatlandırıcı formülasyonları ve bahsedilen formülasyonun üretim prosesine ilişkindir. Buluş özellikle, geliştirilmiş içerik tekdüzeliğine, çözünme oranına ve çözünürlük hızına sahip, glisemik indeksi yükseltmeyen bir tatlandırıcı formülasyonu ve üretim prosesi ile ilgilidir. Formülasyon, yüksek yoğunluklu bir tatlandırıcı olarak mogrosid ve en az bir dağıtıcı içermektedir.

Description

TARIFNAME MOGROSID FORMÜLASYONU VE ÜRETIM PROSESI Teknik Alan Bulus, yeni gelistirilen mogrosid formülasyonlari ve üretimi için bir prosese iliskindir.
Bulus özellikle, gelistirilmis içerik tekdüzeligine, çözünme oranina ve çözünürlük hizina sahip, glisemik indeksi yükseltmeyen bir mogrosid formülasyonu ve üretim prosesi ile Teknigin Bilinen Durumu Mogrosid, siraitia grosvenorii (Lo Han Kuo) bitkisinden elde edilen bir tatlandiricidir.
Mogrosid sakkarozdan yaklasik 300 kat daha güçlü tatlandirici etkiye sahiptir. mono-amonyum gliserizinden olusan bir tatlandirici bilesimi açiklanmaktadir. bir bilesim açiklanmaktadir. Rebaudiosid, rebaudiosid A, B ve D' den olusan bir gruptan yüksek yogunluklu bir tatlandirici bilesimi açiklanmaktadir. Kullanilan tatlandirici tercihen sukralozdur.
Tatlandirici formülasyonlarinin içerik tekdüzeligi, ulasilmak istenen tat seviyesinin elde edilmesinde önemlidir. Uygun yardimci maddeler ve uygun prosesler ile içerik tekdüzeligine ulasmak mümkündür. Içerik tekdüzeliginin saglanamamasi kullanilan tatlandirici bilesiminin her bir kisminin farkli tatlandirma seviyelerine sahip olmasina neden olmaktadir. Bu ise kullanici açisindan istenmemektedir.
Tüm bu gereksinimleri karsilamak için, tatlandirici formülasyonlari, özellikle asagidaki durumlari göz önünde bulundurarak bir dizi gereksinimi karsilamalidir: Tatlandiricinin icerik tekdüzeligi: Örnegin her bir tatlandirici tableti ayni miktarda tatlandirici içermelidir. Her bir tabletteki yardimci maddenin seçimi ve miktari tatlandirma gücü, dagilma, stabilite, çözünme ve çözünme hizi gibi bazi parametreleri dogrudan etkilemektedir.
Tatlandirici bilesiminin, makine ve ekipmana yapismamasi ve tablet basim öncesi bir toz formun akiciligi ile üretim islemlerini kolaylastirmaktadir.
Dagilma/Çözünme/Cözünme hizi Ilave olarak bir çok tatlandirici formülasyonu kullanildigi içeceklerde yeterince iyi ve hizli dagilmali ve çözünmeli ve üstün bir çözünme hizina sahip olmalidir. Ancak bu özelliklere düsük sicakliklarda dahi sahip olmasi beklenen tatlandirici bilesimlerinde her zaman arzulanan sonuçlara ulasilamamakta ve kullanici açisindan istenmeyen durumlar olusabilmektedir. Çözünmenin tam gerçeklesmemesi ve partikül kalmasi tatlandiricilarin kullanildiklari içeceklerde istenmeyen görüntüler olusmasina neden olmaktadir. Tüm bu problemlerin engellenmesi seçilecek yardimci maddelerin uygunluguna baglidir.
Stabilite Ayrica tatlandiricilarda, çevresel ve fiziksel sartlarin etkisi ile çesitli stabilite sorunlari görülmektedir. Söz konusu tatlandiricilar sicaklik, hava ve nem sartlarindan oldukça fazla etkilenmektedir. Hava ve neme maruz kalma, tatlandiricilarin yapisal olarak yikimina ve kimyasal davranis degisikligi gelistirmesine neden olmaktadir. Gelistirilen ürünlerin stabilitesi istenen seviyeye ulasamamakta ve raf ömrü kisalmaktadir. Ayrica bu etken maddeler, formülasyon gelistirme asamasinda beraberinde kullanilan yardimci maddelerle reaksiyona girebilmektedir. Bu durum ise formülasyonlarda safsizlik olusturmakta ve formülasyonlara istenmeyen bilesenlerin dâhil olmasina yol açmaktadir. Bahsedilen sorunlara yol açmayan yardimci maddelerin ve yöntemlerin kullanilmasi formülasyon için kritik öneme sahiptir.
Sonuç olarak, tatlandirici ürünleri ile ilgili teknik alanda, glisemik indeksi yükseltmeyen, içerik tekdüzeligi, üretim kolayligi ve iyi çözünme hizi ve stabilite avantajlarini saglayan bir yenilik gerekmektedir.
Bulusun Amaci ve Kisa Açiklamasi Mevcut bulus, yukarida bahsedilen tüm sorunlari ortadan kaldiran ve teknigin bilinen durumuna ilave avantajlar getiren, tatlandirici formülasyonlari ile ilgilidir.
Bu dogrultuda bulusun ana amaci; glisemik indeksi yükseltmeyen bir tatlandirici Bulusun bir diger amaci; içerik tekdüzeligine sahip bir tatlandirici formülasyonu elde edilmesidir.
Bulusun bir diger amaci ise, elde edilen formülasyon sayesinde akiskanlik azalmasi ve ilgili maddelerin üretim ekipmanlarina yapismasi problemlerinin ortadan kaldirilmasidir.
Bulusun bir diger amaci; özellikle içeceklerde kullanimi esnasinda, gelistirilmis dagilma, çözünme ve çözünme hizina sahip tatlandirici formülasyonu elde edilmesidir.
Bulusun bir diger amaci; stabil bir tatlandirici formülasyonu elde edilmesidir.
Yukarida bahsedilen ve asagidaki detayli anlatimdan ortaya çikabilecek tüm amaçlari gerçeklestirmek üzere, bir tatlandirici formülasyonu gerçeklestirilmistir.
Bulusa göre yenilik; yüksek yogunluklu tatlandirici olarak mogrosid ve en az bir dagitici kullanilarak gerçeklestirilmistir, burada mogrosid miktarinin, dagitici miktarina orani, agirlikça 1-30 araligindadir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, dagitici miktarinin, toplam formülasyon miktarina orani, agirlikça 1-10 araligindadir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, formülasyon ayrica Iösin içermektedir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, mogrosid miktarinin, Iösin miktarina orani, agirlikça 0,5-20 araligindadir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, söz konusu dagiticinin Iösine orani agirlikça 1:20 ve 10:1 araligindadir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, dagitici tercihen kalsiyum karboksi metil selüloz ve/veya sodyum karboksi metil selülozdur.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, dagitici tercihen polivinilpirolidondur.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, dagitici tercihen kroskarmelloz sodyumdur.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda ise, dagitici tercihen düsük-ikameli hidroksipropil selülozdur.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda ise, dagitici tercihen sodyum nisasta glikolattir.
Bulusun tercih edilen bir uygulamasinda, dagitici tercihen aljinat veya aljinat tuzlaridir.
Bulus tercih edilen bir uygulamasinda, formülasyon ayrica seyreltici olarak Iaktoz içermektedir. Söz konusu Iaktoz, Iaktoz monohidrattir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, bahsedilen tabletin sertligi 5-20 N'dur.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, formülasyon ayrica inülin içermektedir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, formülasyon ayrica eritritol içermektedir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, bahsedilen formülasyon bir tablet, granül veya toz formundadir.
Bulusun tercih edilen bir diger uygulamasinda, bahsedilen tatlandirici formülasyonu asagidaki adimlari içeren bir yöntem ile üretilmektedir: a. Mogrosid, I-Iösin, Iaktoz ve uygun bir dagiticinin ilave edilmesi ve bunlarin birlikte karistirilmasi, b. Ilk karisima magnezyum stearatin ilave edilmesi ve karistirilmasi, c. Elde edilen karisimin tablet olarak basilmasi.
Bulusuri Detayli Açiklamasi Birim Formül % Mogrosid 10-50 Laktoz monohidrat 10-50 Kalsiyum karboksi metil selüloz 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, lösin, Iaktoz ve kalsiyum karboksi metil selüloz birlikte karistirilir. Sonrasinda magnezyum stearat ilk karisima ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül % Mogrosid 10-50 Eritritol 5-50 Laktoz monohidrat 10-50 Kalsiyum karboksi metil selüloz 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, eritritol, inülin, Iösin, Iaktoz ve kalsiyum karboksi metil selüloz birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir.
Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül °/o Mogrosid 10-50 Laktoz monohidrat 10-50 Polivinilpirolidon 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, Iösin, Iaktoz ve polivinilpirolidon birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül °/o Mogrosid 10-50 Eritritol 5-50 Laktoz monohidrat 10-50 Polivinilpirolidon 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, eritritol, inülin, Iösin, Iaktoz ve polivinilpirolidon birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül % Mogrosid 10-50 Laktoz monohidrat 10-50 Sodyum nisasta glikolat 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, Iösin, Iaktoz ve sodyum nisasta glikolat birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül °/o Mogrosid 10-50 Eritritol 5-50 Laktoz monohidrat 10-50 Sodyum nisasta glikolat 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, eritritol, inülin, Iösin, Iaktoz ve sodyum nisasta glikolat birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül °/o Mogrosid 10-50 Laktoz monohidrat 10-50 Kroskarmelloz sodyum 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, Iösin, Iaktoz ve kroskarmelloz sodyum birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Birim Formül °/o Mogrosid 10-50 Eritritol 5-50 Laktoz monohidrat 10-50 Kroskarmelloz sodyum 1-10 Magnezyum stearat 0,1-5 Örnekte bahsedilen tatlandirici formülasyonunda, mogrosid, eritritol, inülin, Iösin, Iaktoz ve kroskarmelloz sodyum birlikte karistirilir. Sonrasinda ilk karisima magnezyum stearat ilave edilerek hep birlikte karistirilir. Son olarak karisim paketlenir veya tablet olarak basilir. Üretimde direkt baski yöntemi tercih edilmektedir. Formülasyon alternatif olarak yas granülasyon ile de üretilebilmektedir.
Söz konusu formülasyondaki, tatlandirici mogrosid, inülin ve/veya eritritol herhangi bir glisemik indeks potansiyeli tasimamaktadir. Böylece diyet yapanlarin veya diyabet hastalarinin son derece güvenle kullanabilecegi bir ürün elde edilmektedir. Elde edilen formülasyon sasirtici bir sekilde yüksek içerik tekdüzeligine, dagilmaya, çözünürlüge ve çözünme hizina sahiptir. Mogrosidin dagitici miktarina orani 1-30 araligindadir. Söz konusu dagiticinin toplam formülasyon miktarina orani, agirlikça 1-10 araligindadir.
Mogrosid miktarinin, Iösin miktarina orani, agirlikça 0,5-20 araligindadir. Bahsedilen dagiticinin lösine orani agirlikça 1:20 ve 10:1 araligindadir. Bahsedilen oranlar sayesinde yüksek içerik tekdüzeligine, dagilmaya, çözünürlüge ve çözünme hizina sahip bir formülasyon elde edilmektedir. Söz konusu seyreltici ve dagiticilarin yaninda, tercih edilen tablet sertligi de (5-20 N) bahsedilen avantajlarin elde edilmesinde diger bir etkendir. Seçilen yardimci maddeler, oldukça stabil bir ürün elde edilmesine olanak tanimaktadir. Söz konusu avantajlarin elde edilmesinde Iaktoz kullanimi dogrudan etkilidir. Ayrica söz konusu formülasyon bir sivi içerisinde çözündügünde herhangi bir bulaniklik olusturmamaktadir.
Mogrosid; I, II, III, IV, V formlarindan biri olarak tercih edilebilmektedir. Söz konusu formülasyonda kullanilan mogrosid tercihen I formu veya II formu ya da III formu veya izo formlari da seçilebilmektedir.
Formülasyonda yaglayici olarak sodyum stearil fumarat tercih edilebilmektedir. Ayrica formülasyonda yaglayici olarak kolloidal silikon dioksit de tercih edilebilmektedir.
Söz konusu tatlandirici mogrosid ve uygun yardimci maddeler kullanilarak likit formülasyonlar üretmek de mümkündür.
Mevcut bulusta kullanilan yardimci maddeler sayesinde, akiskanligin azalmasi ve ilgili maddelerin üretim ekipman ve elemanlarina yapismasi sorunlarinin üstesinden gelinmektedir.
Ayrica, örneklerde belirtilen dagiticilarin kullanimi ile ürünün dagilmasi, çözünürlügü, çözünme hizi çok iyi bir düzeye tasinmaktadir.
Bulusun bilesimleri tozlar, tabletler, granüller, çözeltiler ve benzerleri gibi formlari içermektedir.
Tercihen, mevcut bulusun bilesimleri tablet veya toz formundadir. Tabletleme için bilesim hazirlama prosesi, dogrudan basim, islak granülasyon veya kuru granülasyon formunda olabilir.
Mevcut bulusun bilesimleri ayrica bir veya daha fazla yardimci madde içerebilir. Uygun yardimci maddeler; dolgu maddeleri, dagiticilar, yüzey aktif ajanlar, yaglayicilar, kaydiricilar ve benzerleri ve bunlarin karisimlarini içermekle birlikte sadece bunlarla sinirlandirilmamalidir.
Uygun dolgu maddeleri; mannitol, sorbitol, galactitol, fucitol, iditol, inositol, volemitol, isomalt, arabitol, ribitol, ksilitol, eritritol, laktitol, maltitol, glikoz, threitolden en az biri veya bunlarin karisimini içermekle birlikte sadece bunlarla sinirlandirilmamalidir.
Uygun dagiticilar; kroskarmelloz sodyum, sodyum nisasta glikolat, krospovidon, nisasta (örnegin misir, patates) ve benzerleri ve bunlarin karisimlarini içermekle birlikte sadece bunlarla sinirlandirilmamalidir.
Uygun yaglayicilar; kolloidal silikon dioksit, talk, alüminyum silikat ve benzeri ve bunlarin karisimlarini içermekle birlikte sadece bunlarla sinirlandirilmamalidir.
Uygun kaydiricilar; sodyum stearil fumarat, talk, polietilen glikol, stearik asit ve benzerleri ve bunlarin karisimlarini içermekle birlikte sadece bunlarla sinirlandirilmamalidir.
Sonuç olarak, bahsedilen yapilanma sayesinde, glisemik indeksi yükseltmeyen ve üretim kolayligi avantaji saglayan bir tatlandirici bilesimi elde edilmistir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Yüksek yogunluklu bir tatlandirici olarak mogrosid ve en az bir dagitici içeren bir tatlandirici formülasyonu olup, özelligi mogrosid miktarinin dagitici miktarina oraninin, agirlikça 1-30 araliginda olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagitici miktarinin toplam formülasyon miktarina oraninin, agirlikça 1-10 araliginda olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi ayrica Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi mogrosid miktarinin Iösin miktarina oraninin, agirlikça 0,5-20 araliginda olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagiticinin Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagiticinin tercihen kalsiyum karboksi metil selüloz ve/veya sodyum karboksi metil selüloz olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, dagiticinin tercihen polivinilpirolidon olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagiticinin tercihen kroskarmelloz sodyum olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagiticinin tercihen düsük-ikameli hidroksipropil selüloz olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagiticinin tercihen sodyum nisasta glikolat olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi dagiticinin tercihen aljinat veya aljinat tuzlari olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi ayrica seyreltici olarak Iaktoz içermesidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi mogrosid miktarinin toplam bilesim agirligina oraninin, yaklasik %1- %30 olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi ayrica inülin Içermesidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi ayrica eritritol içermesidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi söz konusu formülasyonun tablet, granül veya toz formunda olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir formülasyon olup, özelligi tabletin sertliginin 5-20 N olmasidir. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir tatlandirici formülasyonunun hazirlanmasi için bir yöntem olup; özelligi a. mogrosid, I-lösin, Iaktoz ve uygun bir dagitici ilave edilmesi ve bunlarin birlikte karistirilmasi, b. ilk karisima magnezyum stearat ilave edilmesi ve karistirilmasi, c. elde edilen karisimin tablet olarak basilmasi adimlarini içermesidir.
TR2018/02828T 2012-10-02 2013-10-01 Mogrosid formülasyonu ve üretim prosesi. TR201802828T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR201211212 2012-10-02

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201802828T4 true TR201802828T4 (tr) 2018-03-21

Family

ID=48045014

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/02828T TR201802828T4 (tr) 2012-10-02 2013-10-01 Mogrosid formülasyonu ve üretim prosesi.

Country Status (10)

Country Link
EP (1) EP2903457B1 (tr)
DK (1) DK2903457T3 (tr)
ES (1) ES2661869T3 (tr)
HU (1) HUE035876T2 (tr)
LT (1) LT2903457T (tr)
PL (1) PL2903457T3 (tr)
PT (1) PT2903457T (tr)
RS (1) RS56979B1 (tr)
TR (1) TR201802828T4 (tr)
WO (1) WO2014053468A1 (tr)

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ATE216887T1 (de) * 1996-02-29 2002-05-15 Fujisawa Pharmaceutical Co Beta-lactam-antibiotikum enthaltende tabletten und verfahren zu deren herstellung
US8298601B2 (en) * 2005-10-11 2012-10-30 Purecircle Sdn Bhd Process for manufacturing a sweetener and use thereof
US20080069934A1 (en) * 2006-09-18 2008-03-20 ISON Renny Cohesive non-free flowing sweetener compositions containing disintegrant
ATE490691T1 (de) 2007-06-07 2010-12-15 Firmenich & Cie Natürliche süssstoffzusammensetzung
WO2010067151A1 (en) * 2008-12-08 2010-06-17 National Institute Of Pharmaceutical Education And Research Quick disintegrating taste masked composition
US20120064218A1 (en) * 2010-09-10 2012-03-15 Sunshine Valley International Co., Ltd. Optimized sugar substitute composition
US8962698B2 (en) 2011-01-28 2015-02-24 Tate & Lyle Ingredients Americas Llc Rebaudioside-mogroside V blends

Also Published As

Publication number Publication date
ES2661869T3 (es) 2018-04-04
HUE035876T2 (hu) 2018-06-28
DK2903457T3 (en) 2018-03-12
WO2014053468A1 (en) 2014-04-10
PL2903457T3 (pl) 2018-07-31
EP2903457B1 (en) 2017-12-06
EP2903457A1 (en) 2015-08-12
LT2903457T (lt) 2018-03-26
PT2903457T (pt) 2018-03-06
RS56979B1 (sr) 2018-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3649742B2 (ja) 無糖糖衣剤様製品
US10105314B2 (en) Orodispersible mannitol
JP6759390B2 (ja) トホグリフロジンを含有する固形製剤及びその製造方法
TWI756177B (zh) 安定的經口投予用醫藥組成物
JP4860486B2 (ja) ポビドンヨードを含有する口腔内崩壊型の固形製剤
TR201802828T4 (tr) Mogrosid formülasyonu ve üretim prosesi.
JP6836375B2 (ja) 口腔内発泡製剤及びその製造法
JP2020090471A (ja) アジルサルタン及びアムロジピンを含有する医薬組成物及びその製造方法
JP6822619B1 (ja) 医薬組成物
CN107753438A (zh) 一种小儿碳酸钙d3颗粒
KR100795259B1 (ko) 비등성 히스타민 h2 길항제 조성물
TW201113051A (en) Oral disintegrating tablet and manufacturing method thereof
JPWO2017142001A1 (ja) 口腔内速崩壊性錠剤用造粒物
JP5309977B2 (ja) チュアブル錠
WO2020045607A1 (ja) 経口投与用医薬組成物
TW201607556A (zh) 以二階段濕式造粒步驟製造之崩解性粒子組成物及含有該組成物之口腔內崩解錠劑
JP6554839B2 (ja) 経口用組成物
JP2020090470A (ja) アジルサルタン及びアムロジピンを含有する医薬組成物及びその製造方法
JP2019129776A (ja) 打錠物及び造粒物
JP2000264835A (ja) 糖アルコール含有錠剤組成物
JP6221644B2 (ja) 経口用組成物
JP2015042634A (ja) 固形製剤
JPH0683680B2 (ja) 成型糖の製造方法
JP2015110540A (ja) イマチニブモノメシル酸塩α形結晶を含む顆粒を製造する方法、並びに当該α形結晶を含む顆粒及び当該顆粒を含む錠剤