SE529830C2 - - Google Patents

Info

Publication number
SE529830C2
SE529830C2 SE529830DA SE529830C2 SE 529830 C2 SE529830 C2 SE 529830C2 SE 529830D A SE529830D A SE 529830DA SE 529830 C2 SE529830 C2 SE 529830C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
control rod
locking
control device
control
locking member
Prior art date
Application number
Other languages
English (en)
Inventor
Goras Erikshallsgatan 53 151 46 Sodertalje Erik
Hagberg Pershagsvagen 10 151 39 Sodertalje Magnus
Original Assignee
Scania Cv Ab (Publ) 151 87 Södertälje Sverige
Publication date
Publication of SE529830C2 publication Critical patent/SE529830C2/sv

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16HGEARING
    • F16H63/00Control outputs from the control unit to change-speed- or reversing-gearings for conveying rotary motion or to other devices than the final output mechanism
    • F16H63/02Final output mechanisms therefor; Actuating means for the final output mechanisms
    • F16H63/30Constructional features of the final output mechanisms
    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05GCONTROL DEVICES OR SYSTEMS INSOFAR AS CHARACTERISED BY MECHANICAL FEATURES ONLY
    • G05G5/00Means for preventing, limiting or returning the movements of parts of a control mechanism, e.g. locking controlling member
    • G05G5/06Means for preventing, limiting or returning the movements of parts of a control mechanism, e.g. locking controlling member for holding members in one or a limited number of definite positions only

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Gear-Shifting Mechanisms (AREA)

Description

20 25 30 35 529839 ställningslåge till ett annat måste således reglerstången förskju- tas i sin längdriktning med en sådan kraft att fjäderkraften från det fjäderorgan som via spärrorganet motverkar en sådan för- skjutning övervinns. När sedan reglerstången förskjutits så långt att ett annat av dess urtag hamnat framför spärrorganet kommer spärrorganet under verkan av fjäderorganet att skjutas fram till ingrepp med detta urtag och därigenom motverka en ytterligare förskjutning av reglerstången. Med hjälp av dessa spärrfunktio- ner kan den person som manövrerar växelspaken erhålla en via respektive reglerstång och växelspaken förmedlad förnimmelse av de olika växlingslägena.
UPPFINNINGENS SYFTE Syftet med föreliggande uppfinning är att åstadkomma en vidare- utveckling av en regleranordning av den ovan angivna typen för att erbjuda en utformning som i åtminstone någon aspekt erbju- der en fördel jämfört med en konventionellt utformad regleran- ordning..
SAMMANFATTNING AV UPPFINNINGEN Enligt föreliggande uppfinning uppnås nämnda syfte med hjälp av en regleranordning uppvisande de i patentkravet 1 angivna sär- dragen.
Enligt uppfinningen innefattar regleranordningen åtminstone en reglerstång med tillhörande spärrinrättning där spårrinrâttningen innefattar ett spärrelement försett med ett eller flera spår eller urtag, vilka vart och ett definierar ett förutbestämt inställninge- läge hos reglerstången, varvid reglerstången är anordnad för- skjutbar relativt spärrelementet. Spärrinråttningen innefattar vi- dare ett fjädrande spärrorgan anordnat i ett urtag i reglerstången, varvid detta spärrorgan uppvisar ett spärrparti som mot verkan av en fjäderkraft hos spärrorganet år anordnat förskjutbart i nämnda urtag i reglerstångens radiella riktning mellan ett framskjutet läge, i vilket spärrpartiet ingriper i ett av nämnda spår/urtag i 10 15 20 25 30 35 529830 spärrelementet och därigenom motverkar en förskjutning av re- glerstången relativt spärrelementet, och ett intryckt läge, i vilket spärrpartiet ej ingriper i något av nämnda spår/urtag i spärrele- mentet.
Enligt uppfinningen är således spärrorganet anordnat i själva re- glerstången, varigenom spärrinrättningen blir synnerligen utrym- messnål. Med den uppfinningsenliga lösningen möjliggörs dess- utom en förenklad konstruktion hos regleranordningen jämfört med den ovan beskrivna konventionella lösningen, vilket möjlig- gör reducerade tillverkningskostnader. Bland annat behöver spärrinrättningen 'inte innefatta något separat pà spärrorganet verkande fjäderorgan eftersom spärrorganet i sig är fjädrande.
Enligt en föredragen utföringsform av uppfinningen utgörs spärr- organet av en bladfjäder. Härigenom låter sig spärrorganet till- verkas på ett enkelt sätt och till låg kostnad.
Enligt en annan utföringsform av uppfinningen är spärrorganet löst liggande i det tillhörande urtaget i reglerstången. Härvid är lämpligen spärrorganet genom anliggning mot sidoytor hos det tillhörande urtaget i reglerstången hindrat att förskjutas i regler- stångens längdriktning och omkretsriktning. Härigenom elimine- ras behovet av särskilda fästorgan för montering av spärrorganet i reglerstångens urtag, varigenom det blir möjligt att låta spärrin- rättningen vara uppbyggd av ett fåtal komponenter av enkel ut- formning samtidigt som spärrinrättningen blir synnerligen enkel att montera.
Andra utföringsformer av den uppfinningsenliga regleranord- ningen framgår av de osjälvständiga patentkraven och efterföl- jande beskrivning.
Uppfinningen avser även en växellåda, företrädesvis i form av en manuell växellåda för ett motorfordon, innefattande en regleran- ordning enligt föreliggande uppfinning. 10 15 20 åæ 30 35 529830 KORT BESKRIVNING AV RITNINGARNA Uppfinningen kommer i det följande att närmare beskrivas med hjälp av utföringsexempel, med hänvisning till bifogade ntningar.
Det visas i: Fig 1 Fig 2a Fnzu Fig 20 Fig 2d Fig 3 Fig 4 en schematisk sidovy av reglerstänger ingående i en regleranordning enligt föreliggande uppfinning, en schematisk, partiellt skuren sidovy av en del av en reglerståíng med en tillhörande spärrinrättning visad | ett spärrande läge, sidovyn enligt Fig 2a med spärrinrättningen visad i ett icke spärrande läge, en schematisk perspektivvy av reglerstången och spärrinrättningen enligt Fig 2a och 2b, en schematisk sidovy av ett spärrorgan ingående i spärrinrättningen enligt Fig 2a-2c, en schematisk perspektivvy av reglerstângerna enligt Fig 1, och en schematisk, partiellt skuren vy bakifrån av den övre delen av en växellåda försedd med en regleranordning enligt föreliggande uppfinning.
DETALJERAD BESKRIVNING AV FÖREDRAGNA UTFÖRINGS- FORMER Den uppfinningsenliga regleranordningen 1 är avsedd att ingå i en växellåda för att reglera iläggning av önskad växel hos växel- lådan. Frànsett de spärrinrättningar som kommer att beskrivas nedan kan regleranordningen och den tillhörande växellådan va- ra av konventionell och i sig känd utformning. 10 15 20 'ß 30 35 529850 I Fig 1 och 3 illustreras fyra i en hållarenhet 2 förskjutbart anord- nade reglerstänger 3a-3d ingående i en regleranordning 1 enligt föreliggande uppfinning. l Fig 3 är hållarenheten utelämnad för tydlighetens skull. Antalet reglerstänger hos den uppfinningsen- liga regleranordningen kan vara såväl fler som färre än vad som här illustreras. Hållarenheten 2 kan vara integrerad i den tillhö- rande växellàdans hus 5, såsom schematiskt illustreras i Fig 1.
Respektive reglerstång 3a-3d är förskjutbart lagrad relativt hål- larenheten 2 på sådant sätt att den relativt hållarenheten är för- skjutbar i sin längdriktning. Respektive reglerstång 3a-3d kan vara lagrad relativt hållarenheten 2 exempelvis via ett glidlager 6a, 6b vid respektive ände av reglerstången, såsom illustreras i Fig 1-. Respektive reglerstång 3a-3d är, på i sig känt sätt, kopp- lad till en Växelspak, med vars hjälp reglerstången 3a-3d kan bringas att förskjutas relativt hållarenheten 2. Genom att manöv- rera växelspaken mellan olika förutbestämda lägen kan använda- ren, exempelvis en förare i ett motorfordon, ställa reglerstäng- erna 3a-3d i önskade ínställningslägen relativt hållarenheten 2.
Respektive reglerstång 3a-3dstyr i sin tur via en med regler- stången fast förbunden växelgaffel 7a-7d, på i sig känt och här ej beskrivet sätt, iläggning och urläggning av olika förutbestämda växlar hos växellådan. Respektive växelgaffel 7a-7d förskjuts till- sammans med den tillhörande reglerstàngen 3a-3d och påverkar växelläget hos växellådan via en i sig känd och här ej illustrerad reglermekanism hos växellådan. Respektive reglerstång styr iläggning och urläggning av två olika växlar hos växellådan. Från ett neutralläge är respektive reglerstång 3a-3d i sin längdriktning förskjutbar åt ena hållet till ett förutbestämt inställningsläge för iläggning av en första av nämnda två växlar och åt andra hållet till ett annat förutbestämt inställningsläge för iläggning av den andra av nämnda två växlar.
Av ovan nämnda reglerstänger är tre reglerstänger 3a-3c i det illustrerade exemplet anslutna till en gemensam reglerstång 3e, fortsättningsvis benämnd manöverstàng. Manöverstången 3e är förskjutbart och roterbart lagrad relativt hållarenheten 2 på så- 10 15 20 25 30 35 529850 dant sätt att den relativ hållarenhet är förskjutbar i sin längdrikt- ning och roterbar kring sin längdaxel. Manöverstången 3e är, på i sig känt och här ej illustrerat sätt, kopplad till en Växelspak, med vars hjälp manöverstången 3e kan bringas att förskjutas och ro- teras relativt hâllarenheten 2. Genom att manövrera växelspaken mellan olika förutbestämda lägen kan användaren, exempelvis en förare i ett motorfordon, förskjuta manöverstången 3e i dess längdriktning och ställa denna i ett av flera förutbestämda för- skjutningslägen. För var och en av reglerstängerna 3a-3c upp- visar manöverstången 3e ett förutbestämt förskjutningsläge. l be- roende av sitt förskjutningsläge är manöverstången 3e anordnad att kunna förskjutå en reglerstång 3a-3c i taget mellan dess för- utbestämda inställningslägen genom att roteras i önskad riktning kring sin längdaxel. Reglerstängerna 3a-3c är försedda med var sitt reglerorgan 9a-9c för samverkan med ett motsvarande re- glerorgan 9e hos manöverstången 3e. Respektive reglerorgan 9a-9c, 9e är fast förbundet med den tillhörande stången 3a-3c, 3e. Således förskjuts och roteras reglerorganet 9e tillsammans med manöverstången 3e och respektive reglerorgan 9a-9c för- skjuts tillsammans med den tillhörande reglerstången 3a-3c. Ge- nom förskjutning av manöverstången 3e i dess längdriktning kan dess reglerorgan 9e bringas i ingrepp med ett reglerorgan i taget av reglerorganen 9a-9c hos reglerstängerna 3a-3c. När manöver- stången 3e befinner sig i ett förskjutningsläge knutet till en viss reglerstång 3a-3c överförs en rotationsrörelse hos manöver- stången 3e till en axiell förskjutningsrörelse hos den aktuella re- glerstången via inbördes ingrepp mellan manöverstångens re- glerorgan 9e och reglerstàngens reglerorgan 9a-9c. lnställningsläget hos den fjärde reglerstàngen 3d styrs i det illu- strerade exemplet ej av manöverstången 3e, utan kan exempel- vis vara anordnat att styras pneumatiskt på ett konventionellt och här ej närmare beskrivet sätt.
Var och en av regleranordningens reglerstänger 3a-3d är tilldelad en spärrinrättning 20 som är anordnad att definiera ett eller flera förutbestämda instâllningslägen hos reglerstàngen 3a-3d relativt .10 15 20 25 30 35 529830 hållarenheten 2. l Fig 2a-2c visas en del av en reglerstång Ba med en sådan spärrinrättning 20. Spärrinrättningen 20 innefattar ett spärrelement 21 som är försett med ett eller flera spår eller urtag 22a-22c, vilka vart och ett definierar ett förutbestämt in- ställningsläge hos reglerstången 3a relativt hållarenheten 2. Re- spektive spår/urtag 22a-22c är vänt mot reglerstången 3a. I det i Fig 2a-2c illustrerade exemplet är spärrinrättningen 20 anordnad att definiera tre olika inställningslägen hos reglerstången 3a re- lativt hållarenheten 2 och i detta fall är således spärrelementet försett med tre spår/urtag 22a-22c, vilka är anordnade i rad efter varandra sett i en riktning parallell med reglerstångens längd- axel. Reglerstànge/n 3a är anordnad förskjutbar relativt spärrele- mentet 21. Spärrelementet 21 är med fördel anordnat i det ena 6a av de lager via vilka reglerstången 3a är fäst vid hållarenhe- ten 2. I det illustrerade exemplet utgörs spärrelementet 21 av en separat platta som vid sin ena kant är försedd med nämnda spår 22a-22c och som är monterad i en slits 28 i en hylsa 29. Hylsan 29 uppvisar ett inre lopp 29a i vilket en del av reglerstången 3a är glidbart mottagen. Alternativt skulle spärrelementet 21 kunna vara integrerat i en hylsa 29 'av den illustrerade typen med re- spektive spår/urtag 22a-22c utformat invändigt i hylsans lopp 29a. Naturligtvis är även andra utformningar av spärrelementet tänkbara.
Spärrinrättningen 20 innefattar vidare ett fjädrande spärrorgan 23 som är anordnat i ett urtag 24 i reglerstången 3a. Detta urtag 24 är anordnat i reglerstängens mantelyta. Spärrorganet 23 uppvisar ett spärrparti 23a som mot verkan av en fjäderkraft hos spärror- ganet 23 är anordnat förskjutbart i nämnda urtag 24 i regler- stångens radiella riktning mellan ett framskjutet läge (se Fig 2a), i vilket spärrpartiet 23a ingriper i ett av nämnda spår/urtag 22a- 22c i spärrelementet och därigenom motverkar en förskjutning av reglerstången 3a relativt spärrelementet 21 och hållarenheten 2, och ett intryckt läge (se Fig 2b), i vilket spärrpartiet 23a ej ingri- per i något av nämnda spår/urtag i spärrelementet. Spärrpartiet 23a är under verkan av fjäderkraften hos spärrorganet 23 för- spänt att intaga sitt framskjutna läge. Spärrpartiet 23a sträcker 10 15 20 25 30 35 529%É0 sig genom den utåt vända öppningen hos det tillhörande urtaget 24 i reglerstången. Spärrpartiet 23a uppvisar lämpligen en kon- vex form sett i sidovy, såsom illustreras i Fig 2a och 2b.
Spärrorganet 23 är elastiskt deformerbart och undergår en elas- tisk deformering när spärrpartiet 23a förskjuts från det fram- skjutna läget till det intryckta läget, såsom framgår av Fig 2a och 2b. När sedan spärrpartiet 23a återgår till det framskjutna läget fjädrar spärrorganet 23 tillbaka och àterfàr sin ursprungliga form.
I det illustrerade exemplet uppvisar spärrorganet 23 två på mot- satta sidor av spärrpartiet 23a anordnade stödpartier 23b, 23c, vilka bär upp spärrpartiet 23a och via vilka spärrorganet 23 an- ligger mot ytor hos det tillhörande urtaget 24 i reglerstången.
Dessa stödpartier 23b, 23c utgör skänklar hos spärrorganet 23, vilka skänklar ansluter till det mittemellan skänklarna belägna spärrpartiet 23a. l det illustrerade exemplet vilar stödpartierna 23b, 23c mot en bottenyta 24a hos urtaget 24. Kontaktytorna mellan spärrorganets stödpartier 23b, 23c och reglerstàngen 3a bildar inbördes glidytor som medger inbördes glidning mellan stödpartierna och reglerstàngen i reglerstàngens axiella riktning vid en formförändring hos spärrorganet 23 när dess spärrparti 23a förskjuts i endera riktning mellan det framskjutna läget och det intryckta läget. Den bort från spärrpartiet 23a vända änden hos respektive stödparti 23b, 23c är i det illustrerade exemplet böjd i riktning mot spärrpartiet 23a (uppåt i sidovyn enligt Fig 2a och nedåt i sidovyn enligt Fig 2d) till bildande av en krokformad ändsektion 23b', 23c'. De krokformade ändsektionerna 23b', 23c' skjuter således ut i samma riktning som spärrpartiet 23a. De krokformade ändsektionerna 23b', 23c' är helt nedsänkta i urta- get 24 och anligger via sina utsidor mot varsin angränsande si- doyta 24b, 24c vid de motstående axiella ändarna hos urtaget 24.
Spärrorganet 23 är företrädesvis màsvingeformat sett i sidovy med spärrpartiet 23a vänt nedåt, såsom illustreras i Fig 2d.
Spärrorganet 23 skulle dock även kunna ha annan lämplig form. 10 15 20 25 30 35 52983Û Spärrorganet 23 är lämpligen tillverkat av metall, företrädesvis stål, och utgörs lämpligen av en bladfjäder.
Spärrorganet 23 är med fördel löst liggande i det tillhörande ur- taget 24 i reglerstången, varvid spärrorganet 23 lämpligen är hindrat att förskjutas i reglerstångens längdriktning och omkrets- riktning genom att anligga mot sidoytor hos det tillhörande urta- get 24 i reglerstången.
Spärrorganet 23 och det tillhörande urtaget 24 i reglerstången är lämpligen långsträckta och anordnade att sträcka sig i regler- stångens längdrikthing, såsom illustreras i Fig 2a-2c.
För att förskjutas från ett inställningsläge till ett annat mäste re- glerstången 3a förskjutas i sin längdriktning med en sådan kraft att fjäderkraften hos spärrorganet 23 övervinns och spärrpartiet 23a hos spärrorganet bringas ur ingrepp med aktuellt spär/urtag hos spärrelementet. När sedan reglerstången förskjutits så långt att spärrpartiet 23a hamnat framför ett annat av spärrelementets spår/urtag 22a-22c kommer spärrpartiet 23a under verkan av fjä- derkraften hos spärrorganet 23 att skjutas fram till ingrepp med detta spår/urtag och därigenom motverka en ytterligare förskjut- ning av reglerstången.
Respektive spär/urtag 22a-22c i spärrelementet uppvisar en styr- yta 27 som är anordnad att samverka med spärrorganets spärr- parti 23a på ett sådant sätt att spärrpartiet under verkan av den- na styryta förskjuts från sitt framskjutna läge till sitt intryckta läge vid en förskjutning av reglerstången 3a relativt spärrelementet 21 utgående från ett inställningsläge hos reglerstången med spärr- partiet 23a i ingrepp i det aktuella spàret/urtaget 22a-22c. Spä- ren/urtagen 22a-22c bildar tillsammans lämpligen en väsentligen sinusformad profil sett i ett längdsnitt genom spärrelementet 21, såsom illustreras i Fig 2a och 2b.
Med fördel är även manöverstàngen 3e tilldelad en spärrinrätt- ning av den ovan beskrivna typen, vilken spärrinrättning definie- 10 529330 10 rar olika förutbestämda inställningslägen hos manöverstången 3e relativt hållarenheten 2.
Den uppfinningsenliga regleranordningen 1 är särskilt avsedd att ingå i en manuell växellåda för ett motorfordon. En del av en så- dan växellåda 10 illustreras schematiskt i Fig 4.
Uppfinningen är givetvis inte på något sätt begränsad till de ovan beskrivna utföringsformerna, utan en mängd möjligheter till mo- difikationer därav torde vara uppenbara för en fackman pà områ- det, utan att denne för den skull avviker från uppfinningens grundtanke sådanfdenna definieras i bifogade patentkrav.

Claims (11)

10 15 20 *25 30 35 szgeäo 11 PATENTKRAV
1. Regleranordning för att reglera iläggning av önskad väXel hOS en växellåda, vilken regleranordning (1) innefattar en hållar- enhet (2) och åtminstone en reglerstàng (3a) med tillhörande spärrinrättning, varvid reglerstången (3a) år förskjutbart an- ordnad i hållarenheten (2) och den tillhörande spärrinrätt- ningen (20) är anordnad att definiera ett eller flera förutbe- stämda inställningslägen hos reglerstången (3a) relativt hål- larenheten (2), kännetecknad därav att spårrínrättningen (20) innefattar: - ett spärrelement (21) försett med ett eller flera spår eller ur- tag (22a-22c), vilka vart och ett definierar ett förutbestämt in- stållningsläge hos reglerstången (3a) relativt hållafeflheïen (2), varvid reglerstången (3a) är anordnad förskjutbar relativt spärrelementet (21); och - ett fjädrande spärrorgan (23) anordnat i ett urtag (24) i re- glerstången, varvid detta spärrorgan (23) uppvisar ett spärr- parti (23a) som mot verkan av en fjäderkraft hos spärrorganet (23) är anordnat förskjutbart i nämnda urtag (24) i regler- stångens radiella riktning mellan ett framskjutet läge, i vilket spärrpartiet (23a) ingriper i ett av nämnda spår/urtag (22a- 22c) i spärrelementet och därigenom motverkar en förskjutning av reglerstången relativt spärrelementet, och ett intryckt läge, i vilket spårrpartiet (23a) ej ingriper i något av nämnda spår/urtag i spärrelementet. .
2. Regleranordning enligt krav 1, kännetecknad därav, att spärr- organet (23) utgörs av en bladfjäder. .
3. Regleranordning enligt krav 1 eller 2, därav, att spärrorganet (23) och det tillhörande urtaget (24) i regler- stången är långsträckta och anordnade att sträcka sig i regler- stångens längdriktning. .
4. Regleranordning enligt något av kraven 1-3, därav, att spärrorganet (23) uppvisar två på motsatta sidor av 10 15 20 '25 30 35 529850 12 spärrpartiet (23a) anordnade stödpartier (23b, 23c), vilka bär upp spärrpartiet (23a) och via vilka spärrorganet (23) anligger mot ytor hos det tillhörande urtaget (24) i reglerstàngen- .
5. Regleranordning enligt krav 4, därav, att de" bort från spärrpartiet (23a) vända änden hos respektive stöd- parti (23b, 230) är böjd till bildande av en krokformad ändsek- tion (23b', 23c'). .
6. Regleranordning enligt något av kraven 1-5, därav, att spärrorganet (23) är måsvingeformat sett i sidovy med spärrpartiet (23a) vänt nedåt. .
7. Regleranordning enligt något av kraven 1-6, därav, att spärrorganet (23) är löst liggande i det tillhörande urtaget (24) i reglerstàngen. .
8. Regleranordning enligt krav 7, kännetecknad därav, att spärr- organet (23) genom anliggning mot sidoytor hos det tillhö- rande urtaget (24) i reglerstången är hindrat att förskjutas i reglerstàngens längdriktning och omkretsriktning. .
9. Regleranordning enligt något av kraven 1-8, därav, att spärrpartiet (23a) uppvisar konvex form sett i si- dovy.
10. Regleranordning enligt något av kraven 1-9, därav, att respektive spår/urtag (22a-22c) i spärrelementet uppvisar en styryta (27) som är anordnad att samverka med spärrpartiet (23a) hos spärrorganet på ett sådant sätt att spärrpartiet (23a) under verkan av denna styryta förskjuts från sitt framskjutna läge till sitt intryckta läge vid en förskjutning av reglerstången (Sa) relativt spärrelementet (21) utgående från ett inställningsläge hos reglerstången med spärrpartiet (23a) i ingrepp i det aktuella spåret/urtaget (22a-22c). 529830 13
11. Växellåda, företrädesvis i form av en manuell växellåda för ett motorfordon, kännetecknad därav, att den innefattar en regleranordning (1) enligt något av kraven 1-10.
SE529830D SE529830C2 (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE529830T

Publications (1)

Publication Number Publication Date
SE529830C2 true SE529830C2 (sv) 2007-12-04

Family

ID=41719477

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE529830D SE529830C2 (sv)

Country Status (1)

Country Link
SE (1) SE529830C2 (sv)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4325603B2 (ja) 自動変速機のパーキングロック機構
JP4781465B2 (ja) 制御機構及び変速機
JP2010241181A (ja) カップホルダー用の径許容機構及びこれを用いたカップホルダー
JP2008220150A (ja) ワイヤハーネス配索装置
JP6303917B2 (ja) 自動変速機のパーキングロック装置
JP4758505B2 (ja) 制御配置及びギアボックス
WO2017022530A1 (ja) 車両用シートスライド装置
EP3128209B1 (en) Shift selector mechanism for motor vehicle transmissions
JP2007195717A (ja) 渦巻ばねアセンブリ
JP2007260011A (ja) 可動体の自動スライド装置
SE529830C2 (sv)
JP6591800B2 (ja) 車両用シートのスライド装置
EP2013518B1 (en) Gear change arrangement and a gearbox
JP6557135B2 (ja) シフトレバー装置
KR101656959B1 (ko) 수동 변속기의 변속 조작장치
KR102018496B1 (ko) 차량용 슬라이딩 기어박스
JP2008080908A (ja) 自動変速機の変速操作装置
CN109562469B (zh) 具有线性球导轨的往复式工具
CN107429839B (zh) 拨叉模块
JP5270980B2 (ja) 車両のシートスライド装置
JP5088858B2 (ja) シート穿孔装置
CN110439995B (zh) 自动挡换挡器及其限位板、车辆
JP6653975B2 (ja) Atシフトレバー装置
JP3918590B2 (ja) カップホルダ
SE529831C2 (sv)