SE464552B - Metod foer datakommunikation med blocksynkronisering vid mobilradio - Google Patents

Metod foer datakommunikation med blocksynkronisering vid mobilradio

Info

Publication number
SE464552B
SE464552B SE8601028A SE8601028A SE464552B SE 464552 B SE464552 B SE 464552B SE 8601028 A SE8601028 A SE 8601028A SE 8601028 A SE8601028 A SE 8601028A SE 464552 B SE464552 B SE 464552B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
data
block
block synchronization
pattern
signal
Prior art date
Application number
SE8601028A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8601028D0 (sv
SE8601028L (sv
Inventor
H Etoh
Original Assignee
Oki Electric Ind Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Oki Electric Ind Co Ltd filed Critical Oki Electric Ind Co Ltd
Publication of SE8601028D0 publication Critical patent/SE8601028D0/sv
Publication of SE8601028L publication Critical patent/SE8601028L/sv
Publication of SE464552B publication Critical patent/SE464552B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L7/00Arrangements for synchronising receiver with transmitter
    • H04L7/04Speed or phase control by synchronisation signals
    • H04L7/041Speed or phase control by synchronisation signals using special codes as synchronising signal

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Synchronisation In Digital Transmission Systems (AREA)

Description

464 552 10 15 20 25 30 35 "Advanced Mobile Phone Service: Control Architecture" av Z.C. Fluhr Och andra, THE BELL SYSTEM TECHNICAL JOURNAL, för datakommunikation (sid 58, fig 8 och 9). Med ett januari 1979, vari beskrives ett dataformat enda mönster kan den emellertid inte identifieras som blocksynkronisering om den mottages av misstag. Med ett enda mönster sänt flera gånger kan det inte med lätthet bestämmas varifrån en datadel börjar i signa- len om mönstret mottages av misstag. _ Ett syfte med föreliggande uppfinning är att åstadkomma ett sätt för verkställande av blocksynkro- niserad datakommunikation som klarar av att sända och mottaga blockdata i korrekt synkroniserat förhållande via en överföringskanal, som är extremt dåligt be- skaffad, Ett sätt för blocksynkroniserad datakommunika- som t ex mobil radio för bilar. tion vid mobil radio enligt föreliggande uppfinning innefattar: (l) åtgärderna att koda det data som skall sän- das och ordna det i block, (2) åtgärden att till rubriken av det i block ordnade datat addera en blocksynkroniseringssignal, som har ett flertal olika mönster arrangerade i följd i den föreskrivna ordningen, (3) åtgärden att sända det blockordnade datat tillsammans med blocksynkroniseringssignalen, (4) åtgärderna att mottaga utsänt data och iden- tifiera ett av de mönster som utgör synkroniserings- signalen, (5) åtgärden att uppskatta positionen för data baserat på utseendet och läget hos det mönster som korrekt identifierats i blocksynkroniseríngssignalen, och (6) åtgärden att, som mottaget data, avkoda det blockordnade datat, med start från det uppskattade 10 15 20 25 30 35 4e4j5s2 läget.
Ovan nämnda och andra syften, särdrag och förde- lar hos föreliggande uppfinning kommer att förtydli- gas med hjälp av följande beskrivning i kombination med bifogade ritningar, på vilka ett föredraget utfö- rande av föreliggande uppfinning visas med hjälp av ett belysande exempel.
Fig l är en schematisk vy, som visar ett data- kommunikationssystem vid mobil radio, Fig 2 är en vy som visar ett tidigare känt blocksynkroniseringssystem, g Fig 3 är en vy som visar ett blocksynkronise- ringssystem enligt föreliggande uppfinning, Fig 4a är ett funktionsschema över ett statio- närt datamodem som använder blocksynkroniserings- systemet enligt föreliggande uppfinning, och Fig 4b är ett funktionsschema över ett mobilt cellmodem, för användning i systemet enligt förelig- gande uppfinning.
I fig l, som visar ett datakommunikationssystem vid mobil radio, betecknar 1 en dator, 2 en telefon- apparat, 3 ett stationärt modem, 4 ett publikt kopp- lat telefonnät, 5 en växlingsstation för mobil tele- kommunikation (MTSO), 6 en cellanläggning, 7 en mobil anordning, 8 en mobil sändar-/mottagarenhet för tele- foni (TRU), 9 ett cellmodem, 10 en styrenhet, och ll' en dator. Enheterna enligt ovan från datorn l till cellanläggningen 6 är stationärt anordnade, medan de från TRU8 till datorn ll medföres på den mobila an- ordningen.
Med hänvisning till fig l, kommer datakommunika- tion mellan den stationära datorn l och datorn ll, som medföres på den mobila anordningen 7, att beskri- vas. Även om datorn l och telefonanordningen 2 är anslutna till det stationära modemet 3, sker inkopp- 464 552 10 15 20 25 30 35 ling av datorn l till det stationära modemet 3 genom omkoppling av systemet till ett datatíllstånd. Data från datorn l föres i en blockenhet till det statio- nära modemet 3, kodning, varefter det matas ut till det publika kopp- lade telefonnätet 4. Datat får vidare, via MTSO 5 och i vilket det genomgår en felrättande cellanläggningen 6, passera över en radiokommunika- tionssträcka och mottages av den mobila telefonsän- dar/mottagarenheten (TRU)8 hos den mobila anordningen 7. Det mottagna datat genomgår avkodning etc. med hjälp av cellmodemet 9, vilket därefter leder datat till datorn ll då datat anses vara normalt. Om det mottagna datat bedömes vara felaktigt, begär den mo- bila sidan att den stationära sidan återutsänder sam- ma blockdata. När ovan angivna procedur sker uppre- pat, överförs blockdata från datorn l på den statio- nära sidan till cellmodemet 9 hos den mobila anord- ningen 7. Samma procedur utförs också vid den omvända situationen när data sänds från datorn ll hos den mo- bila anordningen 7 till datorn l på den stationära sidan. Kommunikation kan dessutom också upprättas per telefon mellan telefonapparaten 2 och styrenheten (handuppsättningen) l0 hos den mobila anordningen 7.
I ett datakommunikationssystem vid mobil radio är det vanligt att använda en blocksynkroniserings- signal för att överföra blockdata.
Innan det blocksynkroniserade kommunikations- systemet enligt föreliggande uppfinning beskrives skall en konventionell metod, t ex en sådan som beskrivits i den tidigare nämnda litteraturen, beskrivas med hänvisning till fig 2. Såsom framgår av fig 2, vilken visar fädníng som en signal vid mobil radio är utsatt för, kan en signal som är större än ett mottagningsgränsvärde mottagas utan fel, under det att signaler lägre än den nivån kan mottagas fel- 10 15 20 25 30 35 464,5s2 k!! aktigt. I fallet enligt fig 2(B), som visar ett exem- pel i vilket en blocksynkroniseringssignal innefattar ett signalmönster, är en streckad del av signalen ej korrekt identifierad som en blocksynkroniseringssig- nal, eftersom den delen är felaktigt mottagen. Ett annat blocksynkroniserande kommunikationssystem visas däremot i fig 2(C), i vilket samma mönster sänds tre gånger efter varandra, varvid datat identifieras som en korrekt blocksynkroniseringssignal, såvida två mönster i följd kan finnas. Även om det första mönst- ret inte identifieras korrekt som en synkroniserings- signal på grund av sin felaktiga mottagning, identi- fieras nämligen det andra och tredje mönstret som en blocksynkroniseringssignal tack vare sin korrekta mottagning. Om däremot en blocksynkroniseringssignal endast innefattar ett enstaka mönster som visas i fig 2(B) identifieras signalen inte som en blocksynkroni- seringssignal om den mottages felaktigt, medan det i fallet enligt fig 2(C) är svårt att bestämma vid vil- ken position en sekvens av den korrekt identifierade blocksynkroniseringssignalen är placerad i de tre blocksynkroniseringssignalerna.
I motsats härtill, med blocksynkroniserings- systemet enligt föreliggande uppfinning, bildar ett flertal olika efter varandra följande mönster en blocksynkroniseringssignal, ett mönster som utgör blocksynkroniseringssignalen identifieras på den mot- tagande sidan, och en dataposition uppskattas på basis av den korrekt identifierade mönsterpositionen för blocksynkroniseringen.
I fig 3, som visar ett blocksynkroniserande kom- munikationssystem enligt föreliggande uppfinning, vi- sar heldragna och streckade kurvlinjer i fig 3(A) signalfädning, och en rak linje längs horisontalaxeln representerar en mottagníngsgränsnivå. En block- 464 552 6 10 15 20 25 30 35 synkroniseringssignal för användning i det förelig- gande utförandet visas i fig 3(B), vilken innefattar tre slag av på varandra följande mönster SYNCl, SYNC2 och SYNC3 vart och ett bestående av 15 bitar. SYNCl använder t ex "llll0lOll00lOO0“, SYNC2 "000OlOl00ll0lll" och SYNC3 "00OlO0ll0l0llll". Den mottagande sidan kontrollerar de tre typerna av möns- ter SYNCl, SYNC2 och SYNC3. Den mottagande sidan i- dentifierar alla mönster bland dem för detektering av läget av mönstret i blocksynkroniseringssignalen och uppskattar första läget för ifrågavarande data.
Betrakta t ex ett fall när en blocksynkronise- ringssignal, som visas i fig 3(B), mottagits enligt fig 3(C) under ett förhållande av fädning enligt en heldragen linje i fig 3(A). Det antages att mönstret SYNCl, innefattande en del som är lägre än mottag- ningsgränsvärdet, är felaktigt mottaget medan de and- ra mönsterna SYNC2 och SYNC3 är korrekt mottagna. I det fallet bedömes att ifrågavarande data börjar med och fortsätter efter den 16:e biten (från positionen markerad med X) eftersom mönstret SYNC2, som tidigare mottagits korrekt, kan identifieras korrekt (Det är inget problem även om SYNC3 är felaktigt).
Låt oss sedan betrakta ett fall, i vilket block- synkroniseringssignalen enligt fig 3(B) mottages så- som visas i fig 3(D) under ett förhållande av fädning som framgår av den streckande linjen i fig 3(A).
Mönstren SYNC2 och SYNC3, innefattande en del som är lägre än mottagningsgränsvärdet, mottages felaktigt medan mönstret SYNCl mottages korrekt. I detta fall bedömes bedömes på samma sätt att ifrågavarande data börjar med och fortsätter efter den 3l:a biten (från positionen Y) eftersom SYNCl identifierades. överföringssystemet med blocksynkronisering en- ligt föreliggande uppfinning används både vid anord- 10 15 20 25 30 35 464.s5ài ningarna hos det stationära datamodemet 3 och hos cellmodemet 9 hos den mobila anordningen 7, såsom framgår av fig l. Funktionsscheman över det stationä- ra modemet 3 och cellmodemet 9 visas i fig 4a respek- tive 4b, i vilka 301 betecknar en processor, 310 ett RS-232C-gränssnitt, 313 ett kraftaggregat och 317 ett modem. En dator llär ansluten till en RS-232C-gräns- snittsport 342, en telefonapparat 2 är ansluten till ett TELSET-gränssnitt 340 och ett publikt kopplat te- lefonnät 4 är anslutet till ett TELCO-gränssnitt 341 som visas i samma figur.
Funktionen vid dataöverföring från det stationä- ra modemet 3 på den stationära sidan till den mobila anordningen 7 beskríves nedan.
Först påverkas en omkopplare 324 varigenom det i en ORG/ANS logisk funktionsenhet 325 avgöres om ifrå- gavarande tillstånd avser sändning eller mottagning.
I föreliggande fall sker omkoppling till sändning.
Sändningsinställningen ledes till en CPU302 hos pro- cessorn 301 via ett perifert gränssnitt 322, varige- nom CPU302 informeras om en start av sändningen.
CPU302 frågar därefter RS-232C-gränssnittet 310 om huruvida datorn l, som är ansluten till RS-232C-gränssnittet 310, är färdig eller inte. Data som skall utgå från datorn 1 lägges därefter in i ett RAM304 via processorenheten 301 och RS-232C-gränssnittet 310 och genomgår felrättande kodning för iordningställande av blockdata. Om data- kommunikation skall ske genom telefonen och eftersom det stationära modemet 3 är anslutet till telefonen 2 via TELSET-gränssnittet 340, kopplas en linjeomkopp- lare 329 om till TELCO-gränssnittet 341 vid uppstart av datakommunikationen, varigenom det stationära mo- demet 3 anslutes till det publika kopplade telefonnä- tet 4. CPU302 inväntar en ACK-signal (mottagning - 464 552 10 15 20 25 30 35 klarsignal) från den mobila anordningen 7 på den mot- tagande sidan. ACK-signalen matas in till det statio- nära modemet 3 vía TELCO-gränssnittet 341, demodule- ras av modemenheten 317 och föres in i processorn 301 via det perifera gränssnittet 319. Modemet 317 är av välkänd typ, varför dess funktion inte kommer att beskrivas här. Vid mottagning av ACK-signalen, börjar CPU302 att sända det i block ordnade datat, vilket redan är lagrat i RAM 304. Vid sändning av varje blockdata lägger dessutom CPU302 en blocksynkronise- ringssignal till rubriken. Blocksynkroniseringssig- nalen innefattar tre mönstertyper SYNC1, SYNC2 och SYNC3, varvid varje mönster består av 15 bitar enligt fig 3(B). Blockdata med blocksynkroniseringssignalen tillagd leds till det publika kopplade telefonnätet 4 via RAM 304, 318, linjeomkopplaren 329, och TELCO-gränssnittet 341 ett perifertgränssnitt 319, ett modem och sänds till den mobila anordningen 7 via MTSO5 och cellanläggningen 6. Efterföljande data från datorn 1 genomgår på samma sätt felrättande kodning och lägges ihop med en blocksynkroniseringssignal i RAM 304 för sändning.
Funktionen hos den mobila anordningen 7, vilken mottager utsänd data, kommer att beskrivas med hän- visning till fig 1 och fig 4b. Sänt data mottages av den mobila telefonsändar/mottagarenheten 8 hos den mobila anordningen 7 och överföras till cellmodemet 9. Enligt fig 4b betecknas 901 en processorenhet, 910 ett RS-232C-gränssnitt, 913 ett kraftaggregat, och 917 ett modem. Datorn ll i fig 1 är ansluten till en RS-232C-gränssnittsport 942, och den mobila telefon- sändar/mottagarenheten (TRU) 8 och styrenheten (CU) 10 är anslutna till en TRU/CU gränssnittsport 940.
Data mottaget av den mobila telefonsändar/mottagaren- heten (TRU) 8 leds till modemet 917 via TRU/CU-gräns- 10 15 20 25 30 35 464 ssè snittsporten och en ljudkanalomkopplare 932. Modemet 917 demodulerar mottaget modulerat data och lämnar det till RAM 904 hos processorn 901 via det perifera gränssnittet 919. Här tjänar ljudkanalomkopplaren 932 till att byta väg för en ljudsignal mellan datain- ställningen och talinställningen. CPU 902 avkodar da- ta som sänts till RAM 904. Mottaget data kontrolleras successivt om det är en blocksynkroniseringssignal eller inte. Det undersöks i vilket läge mönster av den typ som ingår i de tre typerna av blocksynkroní- seringssignal (SYNC-mönster), varvid varje mönster innefattar 15 bitar enligt fig 3(B), befinner sig i mottaget data. Såsom beskrives i fig 3(C) bestämmer processorn 901 på basis av det korrekt mottagna mönstret SYNC2, att ifrågavarande data börjar vid och fortsätter efter den 16:e biten (visas med x) från det mönstret, medan processorn 90l, om den korrekt identifierar mönstret SYNCl enligt fig 3(D), bestäm- mer att data börjar vid och fortsätter efter den 3l:a biten från det mönstret (visas med Y i figuren). Mot- taget data avkodas och, om det är korrekt mottaget, ledes till datorn ll via RS-232C-gränssnittet 9lO och RE-232C-gränssnittsporten 942. Från den stationära datorn l sänt data sänds successivt till datorn ll på den mobila anordningen. Även i det fall då data sänds från datorn 1 på den mobila sidan till den stationära datorn l kan samma åtgärder som beskrivits ovan utfö- ras. Även om blocksynkroniseringssignalen i ovan nämnda utförande består av tre typer av på varandra följande mönster av SYNCl, SYNC2 och SYNC3, kan en blocksynkroniseringssignal som består av två typer av mönster eller tre eller flera typer av mönster använ- das på samma sätt.
Som beskrivits ovan kan, enligt föreliggande 464 552 10 15 20 25 30 35 10 uppfinning, blocksynkroniseringssignalen identifieras även om återstående mönster är felaktiga, eftersom en blocksynkroniseringssignal består av ett flertal mönster, under förutsättning att ett av dem kan iden- tifieras. Dessutom kan det med lätthet avgöras från vilken position ifrågavarande data börjar.
Föreliggande uppfinning kan med lönsamhet använ- das vid all datakommunikation där fädning i en mobil telefon eller liknande ställer till problem. Även om vissa föredragna utföranden har visats och beskrivits, torde det förstås, att många ändring- ar och modifieringar kan göras utan att gå utanför patentkravens ram.

Claims (2)

1. 0 15 20 25 30 35 I 11 464 552 PATENTKRAV l. Metod för datakommunikation med blocksynkro- nisering vid mobil radio, innefattande åtgärderna: att koda det data som skall sändas och ordna kodat data i block; att lägga till en blocksynkroniserings- signal med ett flertal olika efter varandra följande mönster placerade i en föreskriven ordning till rub- riken hos det i block ordnade datat; att sända det i block ordnade datat med den tillagda blocksynkronise- ringssignalen; att mottaga utsänt data och identifie- ra ett av mönstren, som utgör blocksynkroniserings- signalen; att bestämma datapositionen med utgångs- punkt från det identifierade mönstrets position i blocksynkroniseringssignalen; och att, som mottaget data, avkoda det i block ordnade datat med start från den bestämda positionen.
2. Metod enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d av att blocksynkroniseringssignalen består av tre olika mönster och att positionen för det i block ordnade datat bestämmes med utgångspunkt från det på den mottagande sidan först korrekt identifierade mönstret i blocksynkroniseringssignalen.
SE8601028A 1985-03-08 1986-03-06 Metod foer datakommunikation med blocksynkronisering vid mobilradio SE464552B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP60044741A JPS61205039A (ja) 1985-03-08 1985-03-08 ブロツク同期通信方式

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8601028D0 SE8601028D0 (sv) 1986-03-06
SE8601028L SE8601028L (sv) 1986-09-09
SE464552B true SE464552B (sv) 1991-05-06

Family

ID=12699868

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8601028A SE464552B (sv) 1985-03-08 1986-03-06 Metod foer datakommunikation med blocksynkronisering vid mobilradio

Country Status (5)

Country Link
US (2) US4694473A (sv)
JP (1) JPS61205039A (sv)
CA (1) CA1250899A (sv)
GB (1) GB2172176B (sv)
SE (1) SE464552B (sv)

Families Citing this family (66)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
USRE37141E1 (en) 1984-09-10 2001-04-17 Spectrum Information Technologies, Inc. Cellular telephone data communication system and method
US4697281A (en) 1986-03-14 1987-09-29 Spectrum Cellular Communications Corporation, Inc. Cellular telephone data communication system and method
USRE34034E (en) * 1985-10-11 1992-08-18 Spectrum Information Technologies, Inc. Cellular telephone data communication system and method
JPS61205039A (ja) * 1985-03-08 1986-09-11 Oki Electric Ind Co Ltd ブロツク同期通信方式
JPS6229332A (ja) * 1985-07-30 1987-02-07 Nippon Denso Co Ltd デ−タ通信方式
DE3529435A1 (de) * 1985-08-16 1987-02-26 Bosch Gmbh Robert Verfahren zur uebertragung digital codierter signale
US5159713A (en) * 1985-11-27 1992-10-27 Seiko Corp. Watch pager and wrist antenna
JPS63136854A (ja) * 1986-11-28 1988-06-09 Nec Corp 同期語の検出確定監視方式
US4847877A (en) * 1986-11-28 1989-07-11 International Business Machines Corporation Method and apparatus for detecting a predetermined bit pattern within a serial bit stream
US4852090A (en) * 1987-02-02 1989-07-25 Motorola, Inc. TDMA communications system with adaptive equalization
US4939746A (en) * 1987-06-03 1990-07-03 General Electric Company Trunked radio repeater system
GB2243273B (en) * 1987-06-03 1992-01-22 Ericsson Ge Mobile Communicat Processor-to-processor communications protocol for a public service trunking system
US5274837A (en) * 1987-06-03 1993-12-28 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Trunked radio repeater system with multigroup calling feature
US5125102A (en) * 1987-06-03 1992-06-23 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Trunked radio repeater system including synchronization of a control channel and working channels
US4835731A (en) * 1987-08-14 1989-05-30 General Electric Company Processor-to-processor communications protocol for a public service trunking system
WO1988009969A1 (en) * 1987-06-03 1988-12-15 General Electric Company Process-to-processor communications protocol for a public service trunking system
US4905302A (en) * 1987-06-03 1990-02-27 General Electric Company Trunked radio repeater system
US5206863A (en) * 1987-08-14 1993-04-27 General Electric Company Processor-to-processor communications protocol for a public service trunking system
US5128930A (en) * 1987-08-14 1992-07-07 General Electric Company Processor-to-processor communications protocol for a public service trunking system
GB8721211D0 (en) * 1987-09-09 1987-10-14 Logicraft Ltd Communication system
US5408515A (en) * 1988-04-29 1995-04-18 Mobile Telecommunication Technologies Ground-to-air telephone calling system and related method for directing a call to a particular passenger
US5278891A (en) * 1988-04-29 1994-01-11 Mobile Telecommunication Technologies Ground-to-air telephone calling system and related method
DE68922337T2 (de) * 1988-05-17 1995-08-31 Casio Computer Co Ltd Funkruf-Kommunikationssystem.
FR2641434B1 (fr) * 1988-12-30 1991-03-15 Thomson Csf Dispositif de transmission d'informations utilisant un codage statistique
US4972457A (en) * 1989-01-19 1990-11-20 Spectrum Information Technologies, Inc. Portable hybrid communication system and methods
USRE38645E1 (en) 1989-01-19 2004-11-02 Mlr, Llc Portable hybrid communication system and methods
US5172381A (en) * 1989-04-27 1992-12-15 International Business Machines Corporation Enhanced data formats and machine operations for enabling error correction
JP2745704B2 (ja) * 1989-07-26 1998-04-28 ソニー株式会社 情報伝送装置
SE500289C2 (sv) * 1989-08-11 1994-05-30 Ericsson Telefon Ab L M Metod att övervaka telefonabonnemang i ett mobiltelefonsystem
CA2039729C (en) * 1989-08-25 1995-06-27 Akihiro Maebara Radio channel switching control method
EP0444052A4 (en) * 1989-09-21 1992-09-09 Intelligence Technology Corporation Integrated data transmission computer and system
US5339337A (en) * 1989-09-25 1994-08-16 Motorola, Inc. Permuted block synchronization
CA2066195C (en) * 1989-09-29 1995-03-28 Stephen Norman Levine Permuted block synchronization
US5155479A (en) * 1989-10-17 1992-10-13 Seiko Corp. Radio receiver with adaptive on-off control
US5054035A (en) * 1989-12-21 1991-10-01 At&T Bell Laboratories Digital signal quality evaluation circuit using synchronization patterns
NL9000039A (nl) * 1990-01-08 1991-08-01 Philips Nv Digitaal transmissiesysteem, zender en ontvanger te gebruiken in het transmissiesysteem en registratiedrager verkregen met de zender in de vorm van een optekeninrichting.
US5127041A (en) * 1990-06-01 1992-06-30 Spectrum Information Technologies, Inc. System and method for interfacing computers to diverse telephone networks
EP0491084A1 (de) * 1990-12-19 1992-06-24 Siemens Aktiengesellschaft Vorrichtung zum Erzeugen von Synchronsignalen zur Blocksynchronisation blockcodierter Datentelegramme mit Offset-Wörtern und deren Verwendung
SE9100117L (sv) * 1991-01-14 1992-07-15 Ellemtel Utvecklings Ab Naetstruktur foer mobiltelefonnaet
JP3093830B2 (ja) * 1991-07-19 2000-10-03 株式会社リコー 画像デ−タ圧縮伝送方法
DE4127984A1 (de) * 1991-08-23 1993-02-25 Broadcast Television Syst Synchronisationsverfahren fuer einen lauflaengen-begrenzten (1,7) -code und schaltungsanordnung hierfuer
US5299235A (en) * 1991-09-10 1994-03-29 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Time synchronization of a receiver in a digital radio telephone system
JPH05252131A (ja) * 1992-03-03 1993-09-28 Fujitsu Ltd フレームパターン分散配置型多重変換装置における同期方式
US5694428A (en) * 1992-03-12 1997-12-02 Ntp Incorporated Transmitting circuitry for serial transmission of encoded information
US5745532A (en) * 1992-03-12 1998-04-28 Ntp Incorporated System for wireless transmission and receiving of information and method of operation thereof
US5717725A (en) * 1992-03-12 1998-02-10 Ntp Incorporated System for wireless transmission and receiving of information through a computer bus interface and method of operation
US5710798A (en) * 1992-03-12 1998-01-20 Ntp Incorporated System for wireless transmission and receiving of information and method of operation thereof
US5742644A (en) * 1992-03-12 1998-04-21 Ntp Incorporated Receiving circuitry for receiving serially transmitted encoded information
US6272190B1 (en) 1992-03-12 2001-08-07 Ntp Incorporated System for wireless transmission and receiving of information and method of operation thereof
US5751773A (en) * 1992-03-12 1998-05-12 Ntp Incorporated System for wireless serial transmission of encoded information
US5337345A (en) * 1992-07-29 1994-08-09 Novatel Communications System for securing mobile telephones from unauthorized transmission
US5299236A (en) * 1992-11-13 1994-03-29 Toshiba America Information Systems, Inc. System and method for obtaining and maintaining synchronization of a demodulated signal
NL9301156A (nl) * 1993-07-01 1995-02-01 Nederland Ptt ATM Celdetector.
JP2872012B2 (ja) * 1993-09-28 1999-03-17 日本電気株式会社 チャンネル選択方式及びデータ受信装置
SE502168C2 (sv) * 1993-12-29 1995-09-04 Ericsson Telefon Ab L M Förfarande och anordning vid ett radiokommunikationssystem
US5475716A (en) * 1994-01-18 1995-12-12 Gi Corporation Method for communicating block coded digital data with associated synchronization/control data
JP2749263B2 (ja) * 1994-07-07 1998-05-13 三洋電機株式会社 フレーム同期再生回路
US5650769A (en) * 1995-02-24 1997-07-22 Ntp, Incorporated Radio receiver for use in a radio tracking system and a method of operation thereof
US5640146A (en) * 1995-02-24 1997-06-17 Ntp Incorporated Radio tracking system and method of operation thereof
JP2638562B2 (ja) * 1995-04-14 1997-08-06 日本電気株式会社 デジタル携帯電話機データ通信用データ変換装置
JPH0951578A (ja) * 1995-08-04 1997-02-18 Uniden Corp コードレス電話装置
US6934551B1 (en) * 1997-10-09 2005-08-23 Mci Communications Corporation Method for wireless data transmission for adaptive multiple protocols
US6098100A (en) * 1998-06-08 2000-08-01 Silicon Integrated Systems Corp. Method and apparatus for detecting a wake packet issued by a network device to a sleeping node
GB2342018B (en) 1998-09-24 2003-11-05 Nokia Mobile Phones Ltd Communication network
GB2342017B (en) * 1998-09-24 2003-10-15 Nokia Mobile Phones Ltd Communication network
EP2819340A1 (en) * 2013-06-26 2014-12-31 Profil Met Sp. J. Jasinski, Leiter A method for receiving a signal comprising frames, a signal receiver and a signal comprising frames

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4022973A (en) * 1975-05-12 1977-05-10 General Electric Company Apparatus for indicating synchronization and out-of-synchronization conditions
US4001693A (en) * 1975-05-12 1977-01-04 General Electric Company Apparatus for establishing communication between a first radio transmitter and receiver and a second radio transmitter and receiver
US4081844A (en) * 1976-08-02 1978-03-28 International Business Machines Corporation Interleaved synch and beginning of data indicators
JPS6025934B2 (ja) * 1980-03-15 1985-06-21 警察庁長官 同期制御方式
DE3032296C2 (de) * 1980-08-27 1982-02-11 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zum Synchronisieren einer Sende-und Empfangsstelle auf das Datennetz eines digitalen Nachrichtensystems
JPS61205039A (ja) * 1985-03-08 1986-09-11 Oki Electric Ind Co Ltd ブロツク同期通信方式

Also Published As

Publication number Publication date
JPS61205039A (ja) 1986-09-11
CA1250899A (en) 1989-03-07
GB8605732D0 (en) 1986-04-16
US4823362A (en) 1989-04-18
SE8601028D0 (sv) 1986-03-06
GB2172176B (en) 1988-12-07
GB2172176A (en) 1986-09-10
US4694473A (en) 1987-09-15
SE8601028L (sv) 1986-09-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE464552B (sv) Metod foer datakommunikation med blocksynkronisering vid mobilradio
US4215243A (en) Automatic modem identification system
US6230010B1 (en) Method and apparatus for transmission of analog and digital
EP0258716A2 (en) Method of handshaking between two modems
AU4274996A (en) Up link macro diversity method and apparatus in a digital mobile radio communication system
CN100417098C (zh) E1/t1连接错误检测方法
KR930003728B1 (ko) 개선된 메세지 형식에 의한 데이타 전송장치
USRE39989E1 (en) Method and apparatus for transmission of analog and digital
US5561766A (en) Cross-connecting system for making line connections between high-speed lines and low-speed lines and between high-speed lines and capable of detecting a line-connection error
US5099497A (en) Polarity detector for subscriber lines
WO1990012467A1 (en) A method in the transmission of a digital broadband signal
GB1595754A (en) Method and apparatus for signalling in a communication system
JPH10303890A (ja) 専用線によるバルク伝送方式
EP0426336B1 (en) Compression of a PCM facsimile signal for transmission in a packet switching network
KR100441649B1 (ko) 사전설정된 데이터 전송 프로세스로 두 개의 장치를 동기화하기 위한 방법 및 통신 장치
JP3356597B2 (ja) ノーリンギング通信システム
JP2711333B2 (ja) 加入者通信システム
US3963867A (en) Method for indicating a free-line state in a binary data communication system
JP3243267B2 (ja) Isdnデータ端末装置
JPS6138898B2 (sv)
JPS6022837A (ja) 移動通信用画像デ−タ伝送方式
KR100240469B1 (ko) 알람시스템의 정보전송방법
JPH0640645B2 (ja) ディジタル交換システム
JPS58195347A (ja) 回線伝送速度の自動切換え方式
JPS59126359A (ja) フアクシミリ通信方式

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8601028-7

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8601028-7

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8601028-7

Format of ref document f/p: F