SE452936B - Kretsanordning for omvandling av en fran en uppteckningsberare avlest informationssignal till en fyrkantsignal - Google Patents

Kretsanordning for omvandling av en fran en uppteckningsberare avlest informationssignal till en fyrkantsignal

Info

Publication number
SE452936B
SE452936B SE8206312A SE8206312A SE452936B SE 452936 B SE452936 B SE 452936B SE 8206312 A SE8206312 A SE 8206312A SE 8206312 A SE8206312 A SE 8206312A SE 452936 B SE452936 B SE 452936B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
signal
circuit
output
reference signal
failure
Prior art date
Application number
SE8206312A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8206312L (sv
SE8206312D0 (sv
Inventor
Immink K A Schouhamer
R M Aarts
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of SE8206312D0 publication Critical patent/SE8206312D0/sv
Publication of SE8206312L publication Critical patent/SE8206312L/sv
Publication of SE452936B publication Critical patent/SE452936B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03MCODING; DECODING; CODE CONVERSION IN GENERAL
    • H03M7/00Conversion of a code where information is represented by a given sequence or number of digits to a code where the same, similar or subset of information is represented by a different sequence or number of digits
    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B20/00Signal processing not specific to the method of recording or reproducing; Circuits therefor
    • G11B20/10Digital recording or reproducing
    • G11B20/10009Improvement or modification of read or write signals
    • G11B20/10037A/D conversion, D/A conversion, sampling, slicing and digital quantisation or adjusting parameters thereof
    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B20/00Signal processing not specific to the method of recording or reproducing; Circuits therefor
    • G11B20/10Digital recording or reproducing
    • G11B20/10009Improvement or modification of read or write signals
    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B20/00Signal processing not specific to the method of recording or reproducing; Circuits therefor
    • G11B20/10Digital recording or reproducing
    • G11B20/18Error detection or correction; Testing, e.g. of drop-outs
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03KPULSE TECHNIQUE
    • H03K5/00Manipulating of pulses not covered by one of the other main groups of this subclass
    • H03K5/153Arrangements in which a pulse is delivered at the instant when a predetermined characteristic of an input signal is present or at a fixed time interval after this instant

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Nonlinear Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Signal Processing For Digital Recording And Reproducing (AREA)
  • Optical Recording Or Reproduction (AREA)
  • Digital Magnetic Recording (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)
  • Television Signal Processing For Recording (AREA)

Description

452 936 2 särskilt likströmskomponenten i nämnda omvandlade infonnationssignal. Detta är önskvärt eftersom toleranser i läsförfarandet och/eller inställningen av den elektroniska kretsen kan ge upphov till en viss avvikelse mellan en referens- värdesinställning och medelvärdet för den avlästa informationssignalen, vilket resulterar i att den omvandlade infonmationssignalen innehåller en falsk kompo- nent i form av en oönskad pulsbreddsmodulation. Nämnda falska komponent kan minskas genom att bestämma medelvärdet av likströmskomponenten för den omvand- lade informationssignalen och till svar därpå korrigera referenssignalens värde.
I fallet med en s.k. centrumhâlläsmetod bör nämnda referenssignal vara lika med medelvärdet för likströmskomponenten i den lästa informationssignalen.
Eftersom medelvärdet för likströmskomponenten kan variera som resultat av vari- erande egenskaper hos uppteckningsbäraren, exempelvis variationer i reflex- ionskoefficienten när avläsning sker genom reflexion och variationer i strål- knippets intensitet, kräver denna avläsningsmetod även en korrektion av refe- renssignalen av dessa skäl.
Det har emellertid visat sig, när detta kretsarrangemang används,att bort- fall i den avlästa informationssignalen, exempelvis som resultat som sprickor i uppteckningsbäraren kan ha en skadlig inverkan på den omvandlade signalen. Ändamålet med uppfinningen är att minska denna skadliga inverkan av bort- fall på ett enkelt sätt och uppfinningen är därför kännetecknad av att kretsan- ordningen vidare innefattar en bortfalldetektor för detektering av bortfall i den infonnationssignal som avläses och kopplingsmedel kopplade till nämnda bortfallsdetektor för att under bortfallet hålla den referenssignal som är förd till tröskelvärdeskretsen på väsentligen referenssignalens värde vid bortfal- lets början.
Uppfinningen baseras på det faktum att informationssignalen och dänned dess likströmskomponent under uppträdandet av ett bortfall, kan bli väsentligt störd, särskilt när en s.k. centrumhålläsmetod används, Via den automatiska styrningen av referenssignalen kommer nämnda referenssignal att ha ett felak- tigt värde vid slutet av ett bortfall. Då dessutom tidskonstanten för nämnda automatiska styrsystem är jämförelsevis stor, eftersom nämnda styrsystem inte bör vara känslig för den önskade pulsbreddsmodulationen i infonnationssignalen, kommer det att ta jämförelsevis lång tid innan referenssignal har återställts till nämnda värde. Detta innebär att omvandlingen av infonnationssignalen kan förbli störd under en tid som är väsentligen längre än bortfallets varaktighet. _ . map-w.. ...n-M_- ~.~.~....~.¿. 3 452 936 Genan att göra korrigeringen av referenssignalen inaktiv under bortfallet uppnås att, i överensstämmelse med uppfinningen, nämnda referenssignal omedel- bart efter bortfallets slut âterställs till väsentligen det önskade värdet och omvandling äter utförs korrekt.
Som bortfalldetektor kan någon förut känd detektor användas. Exempelvis är bortfallsdetektorer förut kända som är känsliga för amplitudvariationer i in- formationssignalen, för uppträdandet av normalt frånvarande frekvenskomponenter och för liknande. Vilken bortfallsdetektor som väljs beror uppenbarligen av signalformatet, dvs den för infonnationssignalen använda modulationstekniken, och av läsmetoden.
Om infonnationssignalen är en digitalt kodad signal, är maximiavståndet mellan flanker i följd allmänt känd, beroende av den använda kodningstekniken.
I detta fall kännetecknas kretsanordningen enligt uppfinningen lämpligen av att bortfallsdetektorn innefattar en återtriggbar monostabil multivibrator, som är kopplad till tröskelvärdeskretsens utgång. Genom att välja âterställningstiden för nämnda monostabila multivibrator något större än maximiavstândet mellan flankerna i följd, kan en mycket enkel bortfallsdetektor erhållas som är till- räckligt noggrann för det föreliggande syftet.
En föredragen utföringsform av kretsanordningen enligt uppfinningen är kännetecknad av att styranordningen innefattar en integrator som är kopplad till tröskelvärdeskretsens utgång och kopplingsmedlen är anpassade att urkoppla nämnda integrators ingång när ett bortfall förekommer. Detta utförande har den fördelen att endast ett begränsat antal ytterligare komponenter krävs. Detta är möjligt eftersom integratorn kan utföra en dubbelfunktion, nämligen detektera medellikströmsnivån för den omvandlade informationssignalen och fungera som en hållkrets för att lagra referenssignalens värde under ett bortfall.
Uppfinningen kommer nu att nännare beskrivas med hänvisning till figurer- na, där fig_l schematiskt visar den förut kända kretsanordningen, fig 2 och 3 visar två utföringsfonmer av kretsanordningen enligt uppfinningen, fig 4 visar en variant av den i fig 3 visade utföringsformen, och fig 5 visar de signaler som är förenade med de olika kretsanordningarna.
Den i fig 1 visade förut kända kretsanordningen innefattar en ingångskläm- ma 1, till vilken lässignalen Vi är förd. Nämnda signal Vi är visad i fig Sa och innefattar i detta fall en likströmskomponent DC på vilken en växel- strömskomponent AC är överlagrad, vilken representerar den verkliga informa- tionssignalen. En sådan informationssignal erhålls bl.a. när en optisk uppteck- ningsbärare i vilken informationen är upptecknad i ett mönster av gropar avlä- 452 956 ses, varvid avläsningen utförs medelst den s.k. centrumhålmetoden.
För att omvandla informationssignalen till en fyrkantsignal innefattar kretsanordningen en tröskelvärdeskrets 2 med en ingång 2a som är ansluten till ingångskläman 1, en ingång 2b som mottar en referenssignal VR och en utgång Zc som är ansluten till anordningens utgångsklämma 3. Nämnda tröskelvärdeskrets jämför infonnationssignalen Vi på ingången 2a med referenssignalens VR vär- de på ingången 2b och lämnar en fyrkantutsignal V0 som är beroende av resul- tatet hos denna jämförelse. En mycket enkel variant av denna tröskelvärdeskrets innefattar en differentialförstärkare med en så hög förstärkning att utspän- ningen begränsas av den positiva eller negativa effektmatningsspänningen, i beroende av polariteten hos skillnadssignalen på ingången.
Referenssignalen VR alstras medelst en detektor 4 som mäter medellik- strömsnivån för den resulterande fyrkantutsignalen V0. Under antagande av att informationssignalen inte innehåller någon likströmskomponent DC, vilket nor- malt är fallet, bör den resulterande fyrkantutsignalen V0 i genomsnitt inte innehålla någon likströmkomponent DC. När en likströmskomponent DC är uppmätt i nämnda utsignal V0 och referenssignalen är korrekt till svar därpå, hålls nämnda referenssignal VR automatiskt på ett korrekt värde. I det i fig 5 giv- na exemplet blir värdet på referensvärdet VR (visat i fig 5b) lika med värdet för likströmskomponenten DC i den avlästa signalen. Långsamma variationer i nämnda likströmskomponent kompenseras automatiskt genom att anpassa referens- signalen.
Om ett bortfaller uppträder i den avlästa signalen i den kända kretsanord- ningen, vilket är visat i fig Sa i tidsintervallet to-tl, störs omvandling- en väsentligt. Under nämnda bortfall kommer inte utsignalen V0 att vara fyr- kantig, utan kommer kontinuerligt att anta ett av två möjliga signalvärden.
Eftersom detektorn 4 tolkar detta som avsaknad av en likströmskomponent i ut- signalen V0, kommer nämnd detektor att ändra referenssignalen VR.
Den hastighet med vilken referenssignalen ändras beror av tidskonstanten för detektorn. Normalt väljs en jämförelsevis stor tidskonstant för att göra styrningen av referenssignalen oberoende av lågfrekvenskomponenter i informa- tionssignalen. Referenssignalen kan oaktat detta redan uppvisa en väsentlig avvikelse från det önskade värdet DC vid slutet av bortfallet (tll i händelse av ett jämförelsevis stort bortfall. Detta innebär att utsignalen inte ännu är fyrkantig efter slutet av bortfallet. Nämnda referenssignal kommer att åter- ställas, men detta sker med nämnda jämförelsevis långa tidskonstant, så att 5 452 936 informationssignalen Vi och referenssignalen VR inte korsar varandra vid korrekta tidpunkter förän efter tidpunkten tg. Detta innebär att ett bortfall med en bestämd varaktighet (to-tl) kan störa utsignalen även under ett vä- sentligt längre tidsintervall (tO-tz). För att milda detta kan det övervä- gas att begränsa det området i vilket referenssignalen kan variera. Detta ger emellertid upphov till problem i fallet med centrumhålmetoden, eftersom nämnda referenssignalsvariation åtminstone bör vara lika med den möjliga förskjutning- en hos likströmnivån DC i informationssignalen.
Fig 2 visar schematiskt ett utförande av kretsanordningen enligt uppfin- ningen medelst vilket nämnda nackdel mycket enkelt kan mildras. Likartade ele- ment i denna figur har samma hänvisningsbeteckningar som i fig 1.
Den i fig 2 visade kretsanordningen innefattar som ett tillägg till den i fig 1 visade anordningen först en bortfallsdetektor 5. Nämnda bortfallsdetektor har som enda funktion att lämna en detektorsignal under ett bortfallsuppträ- dande och kan avpassas till informationssignalens natur på något förut känt sätt. Exempelvis är förut kända bortfallsdetektorer som är känsliga för signal- amplituden, bortfallsdetektorer som är känsliga för uppträdande av normalt frånvarande frekvenskomponenter och liknande. Metoden för bortfallsdetektering är av underordnad betydelse för föreliggande uppfinning. Exempelvis kan i stäl- let för utsignalen V0 infonnationssignalen Vi själv matas till bortfallsde- tektorn 5, varvid bortfallsdetektering verkställs genom amplituddetektering.
Den av bortfallsdetektorn lämnade detektorsignalen är förd till en håll- krets 6, som är ansluten till utgången på detektorn 4 och till ingången 2b på tröskelvärdeskretsen 2. Under ett bortfall behåller nämnda hållkrets referens- signalen VR på signalens värde vid bortfallets början (se streck-prickad lin- je i fig 5b). Som resultat härav återställs referenssignalen omedelbart till rätt värde vid bortfallets slut (tidpunkt tl), så att omvandling igen är möj- lig från tidpunkten tl (se fig 5d). Bortfallens skadliga inverkan på nämnda omvandling minskas således väsentligt på ett mycket enkelt sätt.
Fig 3 visar ett mycket enkelt utförande av kretsanordningen enligt uppfin- ningen.
Detektorn 4 innefattar helt enkelt en integrator i fonm av ett RC-nät. I stället för en hållkrets vid detektorns 4 utgång innefattar kretsanordningen en transistor 7 som fungerar som en kopplare mellan tröskelvärdeskretsens 2 utgång och ingången på detektorn 4. Under ett bortfall slås transistorn 7 ifrån av bortfallsdetektorn 5, så att detektorns 4 ingång blir oansluten. Eftersom dif- ferentialförstärkarens 2 ingång 2b normalt har en hög impedans fungerar då 452 956 6 integratorns kapacitans c som en hållkrets under bortfallet.
Såsom en illustration visar fig 3 att bortfallsdetektorn kan innefatta en âtertriggbar monostabil multivibrator. Denna mycket enkla variant av bortfalls- detektor kan användas när det är känt vad maximiavståndet mellan två flanker i följd hos informationssignalen är. Detta gäller för fallet med digitala infor- mationssignaler, eftersom denna parameter utsätts för begränsningar genom valet av kodnings- och modulationssystem. Om den monostabila multivibratorns åter- ställningstid väljs att vara något större än detta maximivärde, kommer nämnda monostabila multivibrator automatiskt att fungera som bortfallsdetektor.
Fig 4 visar en variant på den i fig 3 visade bortfallsdetektorn. Utöver den monostabila multivibratorn 5 innefattar detektorn en andra återtriggbar monostabil multivibrator 8, som har en väsentligt längre återställningstid.
Multivibratorns 8 utgång är direkt och multivibratorns 5 utgång är via en in- verterare 9 anslutna till en NAND-grind 10, vars utgångssignal driver kopp- lingstransistorn 7 (fig 3).
Medelst denna kretsanordning uppnås att i händelse av ett mycket långt bortfall, efter ett tidsintervall som bestäms av multivibratorns 8 återställ- níngstid, kopplingstransistorn 7 återansluter integratorn 4 (fig 3). På detta sätt förhindras att en plötslig och varaktig ändring i likströmsnivån DC tolkas som ett bortfall, som resulterar i att omvandlingen skulle förbli störd.
Kretsanordningen visad i fig 4 börjar åter detektera efter en bestämd tid ifall läget har ändrats.
Det är tydligt att uppfinningen inte på något sätt är begränsat till de visade utföringsformerna. Genomsnittsfackmannen på området kan anvisa många varianter som använder den för uppfinningen underliggande principen.

Claims (3)

1 452 936 Patentkrav.
1. Kretsanordning för omvandling av en från en uppteckningsbärare avläst informationssignal till en fyrkantsígnal, vilken anordning innefattar en trös- kelvärdeskrets (2) med en första ingång (Za) för att mottaga informationssig- flêlfifl (Vi), en andra ingång (Zb) för att mottaga en referenssignal (VR) och en utgång (2c), vilken tröskelvärdeskrets (2) är avpassad att alstra en fyr- kantutsignal på sin utgång, vàrs flanker motsvarar tidpunkterna vid vilka in- formatíonssígnalen passerar referenssignalens värde och en styranordnïng (Å) för att bestämma medellikströmsnivân hos den resulterande fyrkantutsignalen och för att, som referenssignal, mata en utsïgnal som representerar den be- stämda likströmsnivån till tröskelvärdeskretsen (2), k ä n n e t e c k n a d av att anordníngen dessutom innefattar en bortfallsdetektor (5) för detekte- ring av bortfall i den avlästa informationssígnalen och kopplingsmedel (6;7) kopplade till nämnda bortfallsdetektor (5) för att under bortfallet upprätt- hålla den till tröskelvärdeskretsen (2) matade referenssignalen (VR) på vä- sentligen värdet för referenssignalen vid bortfallets början.
2. Kretsanordning enligt patentkravet 1, k ä n n e t e c k n a d av att bortfallsdetektorn (5) innefattar en återtriggbar monostabil multivibrator, som är kopplad till tröskelvärdeskretsens (2) utgång (Ze).
3. Kretsanordning enligt patentkravet 1, k ä n n e t e c k n a d av att styranordningen (Å) innefattar en integrator som är kopplad till tröskelvär- deskretsens utgång (2c) och kopplingsmedlen (7) är anpassade att urkoppla nämn- da integrators ingång när ett bortfall förekommer. ..-_- .a-.N . . v, -
SE8206312A 1981-11-11 1982-11-08 Kretsanordning for omvandling av en fran en uppteckningsberare avlest informationssignal till en fyrkantsignal SE452936B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8105095A NL8105095A (nl) 1981-11-11 1981-11-11 Schakeling voor het omzetten van een informatiesignaal in een rechthoekvormig signaal.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8206312D0 SE8206312D0 (sv) 1982-11-08
SE8206312L SE8206312L (sv) 1983-05-12
SE452936B true SE452936B (sv) 1987-12-21

Family

ID=19838350

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8206312A SE452936B (sv) 1981-11-11 1982-11-08 Kretsanordning for omvandling av en fran en uppteckningsberare avlest informationssignal till en fyrkantsignal

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4499570A (sv)
JP (1) JPS5891514A (sv)
KR (1) KR900008413B1 (sv)
AU (1) AU552685B2 (sv)
BE (1) BE894961A (sv)
CA (1) CA1188798A (sv)
CH (1) CH659926A5 (sv)
DE (1) DE3240853C2 (sv)
ES (1) ES517188A0 (sv)
FR (1) FR2516323B1 (sv)
GB (1) GB2109187B (sv)
NL (1) NL8105095A (sv)
SE (1) SE452936B (sv)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS58205911A (ja) * 1982-05-26 1983-12-01 Hitachi Ltd デ−タスライス回路
JPS5914108A (ja) * 1982-07-13 1984-01-25 Sanyo Electric Co Ltd 基準レベル設定回路
JPS6087469A (ja) * 1983-10-19 1985-05-17 Hitachi Ltd ドロップアウト補償装置
JP2534988B2 (ja) * 1986-04-30 1996-09-18 株式会社リコー 情報信号再生方法
JPS6329362A (ja) * 1986-07-22 1988-02-08 Hitachi Ltd 映像信号再生装置の時間軸変動補正回路
US4680651A (en) * 1986-08-19 1987-07-14 Eastman Kodak Company Timing signal dropout compensation circuit
DE3633768A1 (de) * 1986-10-03 1988-04-14 Endress Hauser Gmbh Co Verfahren und anordnung zur erzeugung eines mittelwertfreien binaeren signals
JPH083945B2 (ja) * 1987-01-17 1996-01-17 日本ビクター株式会社 高速エラー検査システム用の波形変換回路
JP2619381B2 (ja) * 1987-03-20 1997-06-11 株式会社日立製作所 光学的情報再生装置
JPS63305686A (ja) * 1987-06-08 1988-12-13 Sony Corp ドロップアウト検出回路
JPH03219426A (ja) * 1988-12-26 1991-09-26 Canon Inc 光学的情報記録媒体及び光学的情報記録再生装置及び方法
JPH04212723A (ja) * 1990-07-31 1992-08-04 Toshiba Corp 情報記録再生装置
BE1007029A3 (nl) * 1993-04-22 1995-02-21 Koninkl Philips Electronics Nv Werkwijze voor het afleiden van een kwaliteitssignaal uit een uitgelezen signaal, alsmede een optekeninrichting en een uitleesinrichting waarin een dergelijke werkwijze wordt toegepast.
US5790495A (en) * 1994-05-06 1998-08-04 Discovision Associates Data generator assembly for retrieving stored data by comparing threshold signal with preprocessed signal having DC component
US5894468A (en) * 1994-05-06 1999-04-13 Discovision Associates Data recovery with differentiation and partial integration stages to eliminate noises and DC offset level
DE19756664C2 (de) * 1997-12-19 1999-11-25 Mtu Muenchen Gmbh Verfahren und elektrische Schaltung zur Totzeitregelung bei variierenden Impulsfolgefrequenzen
GB0029121D0 (en) * 2000-11-29 2001-01-10 Lsi Logic Europ Ltd Apparatus and method providing a mirror averaging function to generate a mirror signal from optical data on an optical disc

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3483542A (en) * 1962-09-13 1969-12-09 Litton Business Systems Inc Variable threshold playback amplifier
FR1602249A (sv) * 1968-12-20 1970-10-26
US3761905A (en) * 1971-08-20 1973-09-25 Information Storage Systems Disc pack defect detection system
US3772604A (en) * 1972-05-12 1973-11-13 Coulter Electronics Non-rectifying clamps
US3990108A (en) * 1972-08-02 1976-11-02 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Magnetic tape speed control system
DE2451800C3 (de) * 1973-11-09 1978-12-14 N.V. Philips' Gloeilampenfabrieken, Eindhoven (Niederlande) Spitzendetektion mit konstantem Teiloffset-Betrieb
US3947873A (en) * 1974-09-19 1976-03-30 Basf Aktiengesellschaft Method and circuit for detecting and compensating for drop-out and distortion of frequency modulated video signals
FR2358797A1 (fr) * 1976-07-16 1978-02-10 Thomson Brandt Systeme de correction automatique du facteur de forme de l'onde porteuse issue de la lecture d'un support d'information
US4119918A (en) * 1977-05-02 1978-10-10 Helm Instrument Company Auto zero circuit
JPS5757025A (en) * 1980-09-24 1982-04-06 Sony Corp Waveform converting circuit
JPS57176520A (en) * 1981-04-20 1982-10-29 Akai Electric Co Ltd Pcm reproducer

Also Published As

Publication number Publication date
GB2109187B (en) 1985-03-13
GB2109187A (en) 1983-05-25
NL8105095A (nl) 1983-06-01
FR2516323A1 (fr) 1983-05-13
BE894961A (fr) 1983-05-09
KR900008413B1 (ko) 1990-11-20
US4499570A (en) 1985-02-12
AU552685B2 (en) 1986-06-12
ES8308187A1 (es) 1983-08-01
CH659926A5 (de) 1987-02-27
CA1188798A (en) 1985-06-11
FR2516323B1 (fr) 1985-07-12
AU9027782A (en) 1983-05-19
JPH0516103B2 (sv) 1993-03-03
ES517188A0 (es) 1983-08-01
SE8206312L (sv) 1983-05-12
KR840002546A (ko) 1984-07-02
SE8206312D0 (sv) 1982-11-08
DE3240853A1 (de) 1983-05-19
JPS5891514A (ja) 1983-05-31
DE3240853C2 (de) 1994-04-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE452936B (sv) Kretsanordning for omvandling av en fran en uppteckningsberare avlest informationssignal till en fyrkantsignal
US4385328A (en) Data extracting circuit
US3991379A (en) Logic level decoding circuit
US3696369A (en) Signal processor
US4137504A (en) Digital filter
EP0427528B1 (en) Bar code readers
US4471451A (en) Digital data sense amplifier and signal differentiator
US3461300A (en) Automatic gain control circuit for optical sensor
EP0818785B1 (en) An apparatus for detecting additive transient disturbances
HUT59267A (en) Method and arrangement for centralization of train of signals for data-processing
US4290086A (en) First grate detector for an optical scanning system
US5469287A (en) Laser light receiving device with improved noise discrimination
US4074325A (en) System for sensing the peaks of an output from a magnetic head
US3610931A (en) Thermistor circuit for detecting infrared radiation
EP0514755A1 (en) Peak detection circuit
JPS60262061A (ja) 信号の零点通過検出回路
EP0049388B1 (en) Video signal detector
US3559081A (en) Filter circuit
SU1130745A1 (ru) Фотодатчик
US3588909A (en) Spike suppressor circuit for analogue recorder
SE467762B (sv) Foerfarande och anordning foer att omvandla en optisk datasignal fraan en multimodfiber till en motsvarande signal in i en singelmodfiber
US4498153A (en) Output signal detectors of magnetic bubble memory devices
JPS61141207A (ja) エンベロ−プ自動調整回路
JPS59148441A (ja) 光入力レベル検出方式
SU877582A1 (ru) Устройство дл фотоэлектрического считывани информации

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8206312-4

Effective date: 19910611

Format of ref document f/p: F