SE441130B - Fjerralarmanleggning med lokal alarmsignalgivaranordning - Google Patents

Fjerralarmanleggning med lokal alarmsignalgivaranordning

Info

Publication number
SE441130B
SE441130B SE7901227A SE7901227A SE441130B SE 441130 B SE441130 B SE 441130B SE 7901227 A SE7901227 A SE 7901227A SE 7901227 A SE7901227 A SE 7901227A SE 441130 B SE441130 B SE 441130B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
local
alarm signal
alarm
frequency
central
Prior art date
Application number
SE7901227A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7901227L (sv
Inventor
M Kutzki
Original Assignee
Berliner Bank Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Berliner Bank Ag filed Critical Berliner Bank Ag
Publication of SE7901227L publication Critical patent/SE7901227L/sv
Publication of SE441130B publication Critical patent/SE441130B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M11/00Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems
    • H04M11/04Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems with alarm systems, e.g. fire, police or burglar alarm systems

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Exchanges (AREA)

Description

7901227-4 ledningsänden i beroende av överförda alarmsignaler till den centrala återgivningsanordningen.
Vid en känd alarmanläggning av detta slag (DE 1 060 448) uppvisar varje lokal alarmsignalgivar- anordning en övervakningskontakt, vid vars utlösning ett relä omkopplar telefonledningen, eventuellt under bort- koppling av ett pågående samtal, från det lokala tele- fonanslutningsstället till en alarmsignalgivare med en magnettonapparat. Alarmsignalgivaren utsänder förutom ett nödanrop även väljarimpulser för upprättande av en förbindelse med en central och utlösning av ett alarm till centralen. Denna fjärralarmanläggning lämpar sig blott för överförande av en enda förutbestämd alarm- signal. Dessutom är en magnettonapparat en förhållandevis skrymmande och omständlig anordning.
Vidare är en fjärralarmanläggning känd (DE l 537 912), vid vilken en lokal alarmsignalgivar- anordning via en egen överföringsledning kan förbindas med en central. Alarmgivaranordningen innehåller en tonbandapparat, i vilken magnetbandet ständigt löper runt. På magnetbandet är alarmsignaler och vidarekopp- lingssignaler upptecknade efter varandra. Medelst vidare- kopplingssignalerna avkännes successivt rapporteringsställen.
När det just avsända rapporteringsstället på grund av en alarmsituation är i drift, anslutes utgången från ton- bandapparaten till överföringsledningen och den följande, på tonbandet upptecknade alarmsignalen, som hör till det nyss avkända rapportstället, överföras till centra- len. Denna alarmanläggning blir likaledes p.g.a. sin egen överföringsledning och användningen av tonband- apparaten förhållandevis omständlig. Tonbandapparaten måste ständigt vara i drift och utsättes därför för kraftig förslitning. 7901227-4 Vid en annan känd alarmanläggning (DE 2 129 l6l) med en lokal alarmsignalgivaranordning, vars alarm- signal via en telefonledning kan ledas till en åter- givningsanordning i en central, innehåller alarmsignal- givaranordningen en vridskiva med flera cirkulära banor med i omkretsriktningen utanför varandra belägna, elektriskt ledande och icke ledande avsnitt, som av- kännes av de till enskilda cirkulära banor hörande släp- kontakter. Enskilda ledande avsnitt matas i beroende av vridskivans vridvinkelläge med likspänning och en hög- frekvent signal, så att vid avkänningen högfrekventa impulsblock och lågfrekventa väljarimpulsblock omväxlar med varandra. De högfrekventa impulsblocken bildar en alarmsignal. Även här hör till varje telefonledning blott ett rapportställe, under det att vridskivan och släpkon- takterna utsättes för kraftig förslitning. vidare är det känt (DE 2 222 707) att över- föra order, rapporter, signaler och/eller mätvärden genom kombinationer av olika frekvenser. Ändamålet med uppfinningen är att åstadkomma en fjärralarmanläggning av ovan angivet slag, som gör det möjligt att med ringa åtgärder med avseende på material och installation övervaka ett flertal rapport- ställen och överföres till varje rapportställe hörande alarmsignaler via en enda telefonledning.
Enligt uppfinningen har detta åstadkommits därigenom, att den lokala alarmsignalgivaranordningen uppvisar en flerfrekvensgenerator med flera från var sin alarmsignalgivare matade frekvensväljaringångar, att varje av flerfrekvensgeneratorn alstrad flerfrekvens- alarmsignal uppvisar ett generatorkännetecken och ett alarmsignalgivarkännetecken, att den centrala väljar- omkopplaren är anordnad att vid mottagandet av ett generatorkännetecken förbinda den centrala ledningsänden med återgivningsanordningen och att återgivningsanord- 7901227-4 ningen uppvisar en omvandlare för omvandling av alarmsignalen till en tillhörande optisk och/eller akustisk återgiv- ningssignal.
Vid denna fjärralarmanläggning kan vid den lokala alarmsignalgivaranordningen vara anordnad åtminstone lika många alarmsignalgivare som olika frekvenser kan överföras via telefonledningen. När till varje alarmsignal- givare hör en annan kombination av olika frekvenser, kan antalet ytterligare ökas vid samma bandbredd hos telefon- ledningen. Även vid samtidig alstring av flera alarm- signaler kan dessa åtskiljas i centralen. Flerfrekvens- generatorn kan utformas på enklaste sätt statiskt (utan rörliga delar). Framför allt kan man använda en på mark- naden förekommande flerfrekvensgenerator av det slag, som anordnas i telefonanläggningar, vilka arbetar enligt flerfrekvensväljarförfarandet, vid vilket till var och en av de tio siffror, av vilka anropsnumret bildas, hör åtminstone två olika frekvenser. Dessa flerfrekvens- generatorer möjliggör återgivandet av upp till 16 olika tecken (siffror, bokstäver eller andra symboler) och är utformade i halvledarteknik, ofta som integrerande kopp- lingar. Deras användning i denna alarmanläggning innebär den fördelen, att i den vanligen en förmedlingsanordning som väljaromkopplare uppvisande centralen ej behöver drivas någon extra anordning för dekodifiering av gene- ratorkarakteristikan och omstyrning av väljaromkopplaren i beroende av generatorigenkänningen.
När antalet önskade eller erforderliga alarm- signalgivare i alarmsignalgivaren överskrider kapaciteten i en flerfrekvensgenerator, kan den lokala alarmsignal- givaranordningen uppvisa åtminstone ytterligare en fler- frekvensgenerator och varje lokal alarmsignalgivare vara förbunden med sin egen frekvensväljaringång till samtliga flerfrekvensgeneratorer, varvid emellertid samt- liga lokala alarmsignalgivare är separat förbundna med 7901227-4 en annan kombination av frekvensväljaringångar och vidare är den lokala ledningsänden via de lokala väljarom- kopplarna successivt förbindbar med alla flerfrekvens- generatorerna. På detta sätt ökas antalet till för- fogande stående alarmsignalgivare i den lokala alarm- signalgivaranordningen till yx, varvid y anger antalet frekvensväljaringångar till en flerfrekvensgenerator och x anger antalet flerfrekvensgeneratorer.
Härvid kan den lokala väljaromkopplaren uppvisa ett antal mot antalet flerfrekvensgeneratorer svarande antal av i serie kopplade, två-poliga omkopp- lare, vilkas ej med en av de andra omkopplarna i serie belägna kopplingssträckor är förbunden med var sin av flerfrekvensgeneratorutgångarna. Detta möjliggör använd- ningen av ett flertal identiska byggnadsdelar för väljar- kopplarna i motsvarighet till antalet generatorer.
Sålunda kan den lokala väljaromkopplaren vara återkopplingsbar i beroende av en av centralen efter mottagandet av en alarmsignal återsänd kvíttningssignal till det lokala anslutningsstället. På detta sätt säker- ställes, att telefonledningen icke längre avbrytes, när den är erforderlig för överförandet av en alarmsignal.
Kvittningssignalen kan samtidigt åstadkomma vidarekopp- lingen av telefonledningsanslutningen till ytterligare en flerfrekvensgenerator och erforderlig återställning.
Härvid kan alarmsignalen för den lokala alarmsignal- alstraren vara àterupprepningsbar vid utebliven kvitt- ningssignal. På detta sätt uppnår man, att i händelse av avbrott i förbindelsen med centralen på grund av en stör- ning, som uppträder blott periodiskt, så att förbindelsen automatiskt åter uppbygges, en sig anslutande, upprepad alarmsignalöverföring leder till målet. 7901227-4 Sålunda kan tillförsäkras, att den lokala väljaromkopplaren efter avskiljandet av det lokala anslutningsstället retarderat ansluter den lokala ledningsänden till den lokala alarmsignalgivaranord- ningen och att den centrala väljaromkopplaren vid öppen, lokal ledningsände avskiljer ett via den centrala väljaromkopplaren till den centrala ledningsänden an- slutet anslutningsställe, vid vilket det ej är fråga om en återgivningsanordning. På detta sätt säkerställas att vid ett telefonväljarsystem, såsom detta är vanligt vid flerfrekvenstangentväljartelefonsystem, i centralen det lokalt medelst alarmsignalen åstadkomma lednings- avbrottet bestämmes som en upphängning av telefonluren och även i centralen skiljes för telefonapparaten den andra telefonabonnenten automatiskt från den centrala ledningsänden, så att ej några telefonsignaler kan störa dekodifieringen av en alarmsignal vid den centrala återgivningsanordningen.
När icke blott centralen utan även lokalt vid tillslagning av en alarmsignalgivare alarm skall slås, kan anropet av en lokal alarmsignalgivare återgivas yflælt optiskt och/eller akustiskt.
Uppfinningen skall i det följande närmare förklaras med hänvisning till de bifogade ritningarna, varå fig. l visar ett blockkopplingsschema för ett telefonnät med integrerad alarmanläggning. Fig. 2 och 3 visar modifikationer av en del av alarmanläggningen enligt fig. l.
I fig. l representerar blocket 5 en central i ett banksystem, huvudbanken, under det att de med 4 betecknade blocken representerar lokala filialer, av vilka fler än två kan vara anordnade. Varje filial 4 är förbunden med centralen 3 via en egen telefonled- ning 5. 7901227-4 Varje filial 4 uppvisar ett telefonanslut- ningsställe 6, en alarmgivaranordning 7 och en väljar- omkopplare 8.
Anslutningsstället 6 innehåller flera telefon- apparater 9-11 med väljarskiva och/eller väljartangenter, en telefonapparat 12 med väljartangenter och en förbin- delseanordning 14 för upprättandet av en förbindelse mellan en av telefonapparaterna 9-12 och telefonled- ningen 5 eller en med det allmänna telefonnätet för- bunden ledning 15, varvid förmedlingen kan vara styrbar från telefonapparaten 12. Vid telefonanslutningsstället 6 kan det emellertid även vara fråga om blott en enda telefonapparat. Alarmgivaranordningen 7 uppvisar en flerfrekvensgenerator 15 med 14 frekvensväljaringångar El-E14. Vid dessa anligger elarmgivare i form av arbetskontakter Kl-K14, som vid motsvarande koppling av ingångarna med omkastarförstärkare även kan ersättas med vilokontakter och höra till fot- och/eller hand- manövrerade tangentomkopplare samt glasbrottavkännare, eld-, gas-, fuktighetsrapportörer eller liknande. Därvid kan vid varje ingångskrets flera arbetskontakter vara kopplade parallellt eller flera vilokontakter i serie för ökning av antalet utlösnings- resp. övervaknings- möjligheter.
Vid manövrering av en alarmgivare Kl-Kl4 alstrar flerfrekvensgeneratorn 15 en alarmsignal vid utgången 16. Denna innehåller ett förberedningstecken (prefix), som utgör kännetecken på flerfrekvensgene- ratorn 15. Efter förberedelsetecknat följer ett känne- tecken på den av den utlösta alarmgivaren inställda in- gången bland ingångarna El-E14, i detta fall i form av en signalblandning med två olika frekvenser i en kod motsvarande CCITT-rekommendationen för ett telefonväl- jarsystem enligt flerfrekvensförfarandet med tangent- väljartelefonapparater. Samordningstabellen återges i det följande: i. “vx . .a J' .vi poor Qumïmp x 21-5). f* v.
' “Y 7901227-4 8 Kodtecken Tangent Beteckning Frekvens (Hz) Grupp 1 Grupp 2 1 697 1209 fl + f5 2 697 1336 fl + f6 3 697 1477 fl + f7 4 770 1209 f2 + f5 5 770 1336 f2 + f6 6 770 1477 f2 + f7 7 852 1209 f3 + f5 8 852 1336 f3 + f6 9 852 1477 f3 + f7 O 941 1536 f4 + f6 * 941 1209 f4 + f5 li] 941 1477 f4 + f? A 697 1633 fl + f8 B 770 1633 f2 + f8 C 852 1633 f3 + f8 D 941 1633 f4 + f8 Frekvensväljaringångsbestämningen och frekvens- blandningen efterföljes därvid av ett dataändtecken.
Flerfrekvensgeneratorn 15 kan vidare uppvisa ytterligare utgångar Al-A14, som hör till var sin av in- gångarna El-E14 och vid manövrering av en ingång, t.ex.
El, alstras blott vid den tillhörande utgången, t.ex. Al, en signal, vilken utlöser en optisk alarmgivare kl eller akustisk alarmgivare kl4, när alarmgivarna Kl-Kl4 i sin tur ej avger optiskt och/eller akustiskt alarm.
Väljaromkopplaren 8 innehåller ett relä med en kontakt 17 och en manöverkrets 18. Manöverkretsen innehål- ler en självhållande kopplingskrets, t.ex. en vippa, som stöter mot en integreringskrets för manövrering av kontak- ten 17, så att denna ansluter den lokala änden av telefon- ledningen 15 efter avskiljning av anslutningsstället 6 först efter en retarderingstid på ca 800-1000 millisek. till ett efter utgången 16 från flerfrekvensgeneratorn 7901227-4 kopplat retarderingsorgan 19, varvid retarderingstiden för detta retarderingsorgan 19 väljes något längre än retarderingstiden för manöverkretsen 18. Omkopplingen av väljaromkopplaren 8 resp. kontakten 17 utlöses medelst en alarmsignal vid utgången 16 och återställningen genom en via telefonledningen 5 från centralen 3 efter motta- gandet av alarmsignalen återsänd kvittningssignal. Den förhållandevis långa omkopplingstiden, under vilken kon- takten 17 har avskiljt telefonledningen från det lokala anslutningsstället 6 men ännu ej kopplat den till utgången från retarderingsorganet 19, tillförsäkrar, att en t.ex. förefintlig telefonförbindelse mellan förgreningsstället 4 och centralen 3 avbrytas och förmedlingsanordningen i centralen 3 åter försättes i mottagarberedskap för alarm- signalen. Kvittningssignalen kan samtidigt åstadkomma en återställning av den utlösta, lokala alarmsignalgivaren.
I centralen 3 är alla telefonledningar 5 för- bundna med en som förmedlingsställe tjänande väljarom- kopplare 20. Telefonledningarna kan via förmedlingsstället 20 alltid förbindas med ett av flera anslutningsställen, t.ex. telefonapparaterna 21, 22, en databearbetningsanlägg- ning 23, en magnetbandapparat 24 eller andra apparater och en återgivningsapparat 25 i beroende av det via telefonled- ningen resp. bearbetningstecknet överförda väljartecknet.
En förbindelse med återgivningsanordningen 25 upprättas vid mottagandet av flerfrekvensgeneratorbestämning. Ãtergivningsanordningen 25 innehåller en om- vandlare 26, som omvandlar informationsinnehållet i en till den från ett förgreningsställe tillförda alarmsignalen till motsvarande styrsignaler för en katodstrålmonitor 27 och/eller en tryckanordning 28, så att på bildskärmen i monitoren 27 resp. av tryckapparater 28 återges beteck- ningen för det alarmsignalen utsändande förgreningsstället 4 (flerfrekvensgeneratorkännetecknet), slaget av alarmsignal (manövrerad flerfrekvensgeneratoringång) och eventuellt datum och klockslag för alarmet i klarskrift. 7901227-4 10 En omvandlare 26 innehållande uppteckninga- anordning tillförsäkrar, att kvittningssignalen vid mottagandet av en alarmsignal mycket snabbt - efter ca 1-2 sek - kan återsändas till förgreningsstället för att återställa väljaromkopplaren 8 på nytt för frigivning av överförandet av ett telefonsamtal, men att dock tillräcklig tid står till förfogande för återgivning medelst monitoren 27 och tryckanordningen 28. Förutom manövreringen av monitoren 27 och tryckan- ordningen 28 kan i centralen även utlösas en icke visad akustisk alarmgivare. I den händelse kvittnings- signalen skulle utebli, kan flerfrekvensgeneratorn vara så utformad, att den upprepar alarmsignalen en eller flera gånger och omkopplaren 8 efter förloppet av en förutbestämd självhållartid automatiskt återgår till utgångsläget, om kvittningssignalen fortfarande skulle utebli.
För att hindra att genom felaktigt val medelst en likaledes enligt CCITT-koden i flerfrekvensförfarandet arbetande telefonapparat alarm ges, börjar förbered- ningstecknet med ett icke i tangentbordet till en tangentväljartelefonapparat förefintligt tecken A-D.
Fig. 2 visar en modifikation av den i för- greningsstället 4 ingående delen av alarmanläggningen för ett större antal n alarmsignalgivare Kl-Kn under användning av flera, i detta fall två likadana flerfre- kvensgeneratorer 15. Varje alarmsignalgivare Ki är för- bunden med en egen ingång El-E14 hos varje flerfrekvens- generator 15 via var sin urkopplingsdiod, så att till varje alarmsignalgivare Ki hör en annan kombination eller grupp av varje ingång till samtliga flerfrekvens- generatorer l5~ Vid ett antal x flerfrekvensgenera- torer 15 med ett antal om vardera y flerfrekvensingångar, erhåller man ett antal av n = givare, dvs. i detta fall n yx anslutbara alarmsignal- 145 = 2744 alarmsignal- ll 7901227-4 ll givare. Sålunda är det utan extra åtgärder möjligt att övervaka ett mycket större antal riskställen.
När man tillämpar CCITT-koden, vid vilken i de olika tecken (tangenter), som skall kodas, kan även överensstämmelse föreligga mellan de båda frekvenserna (se ovanstående tabell), och därför måste alarmsignalerna från de båda flerfrekvensgeneratorerna 15 tillföras telefonledningen 5 successivt för att säkerställa en entydig dekodifiering i centralen 5. För detta ändamål har väljaromkopplaren 8' utformats som vridväljarom- kopplare, vid vilken kontakten 17 successivt medelst vart och ett av retarderingsorganen 19, l9', 19" för- bindes med utgångarna 16 från flerfrekvensgeneratorerna 15 och återkopplas efter mottagandet av kvittningssigna- len från centralen 3 åter till anslutningsstället 6.
Retarderingstiderna för retarderingsorganen 19-19' uppgår alltid till mer än det dubbla av retarderingstiden hos det föregående retarderingsorganet, i ändamål att säkerställa, att alarmsignalerna från flerfrekvens- generatorerna 15 överföras successivt och icke samtidigt, varvid även i detta fall omkopplingen sker åtminstone vid den första flerfrekvensgeneratorn 15 i ordningsföljden för tillkoppling av flerfrekvensgeneratorerna 15 till telefonledningen 5 med samma retardering som vid ut- föringsexemplet enligt fig. l. Manöverkretsen l8' är utformad på så sätt, att den vid erhållandet av en alarmsignal från en av flerfrekvensgeneratorerna 15 börjar en stegvis vidarekoppling av kontakten 17. För detta ändamål kan den innehålla en impulsgenerator, som vid mottagandet av en alarmsignal alstrar vidarekopplings- impulser, vilkas tidpunkter för uppträdandet är anpassade till retarderingstiderna för retarderingsorgan 19-19".
Omvandlingen av alarmsignalerna från de tre flerfrekvensgeneratorerna 15 i omvandlaren 26 i centralen 7901227-4 12 för bildandet av de erforderliga styrsignalerna styras tidsmässigt i överensstämmelse med den lokala utsändningen.
Fig. 3 visar en annan modifikation av alarm- anläggningen för flera flerfrekvensgeneratorer 15, vilkas inställning sker på samma sätt som i fig. 2 och som i ändamål att förenkla återgivningen ej har visats. Väljar- omkopplaren 8" innehåller flera seriekopplade väljarom- kopplare 8, vilka är utformade på samma sätt som vid ut- föringsexemplet enligt fig. l och alltid förbundna med en av utgångarna 16 från flerfrekvensgeneratorerna 15.
När en av (de icke visade) alarmsignalgivarna i alarmsignalgivaranordningen 7' slår till, alstrar samt- liga flerfrekvensgeneratorer 15 sin motsvarande alarm- signal till utgången 16.
Efter förloppet av retarderingstiden för retarderingsorganen 19 intar därför omkopplarkontakterna 17 alla samtidigt det läge, som är motsatt det visade läget. Den centrala änden av telefonledningen 5 är följ- aktligen förbunden blott med utgången 16 från den i fig. 5 nedre flerfrekvensgeneratorn 15, så att blott dess alarm- signal överföres till centralen. Så snart kvittningssigna- len från centralen anländer, återkopplas den i fig. 3 nedre väljaromkopplaren 8 resp. dess omkopplarkontakt 17 tillbaka till det visade läget, så att därefter blott mittflerfre- kvensgeneratorn 15 är förbunden med telefonledningen 5.
Samtidigt åstadkommer kvittningssignalen en återställning av generatorn 15, vars alarmsignal just har överförts, under det att de övriga generatorerna 15 upprepar sina alarmsignaler. Därigenom har alarmsignalen från mitt- generatorn 15 överförts. Efter mottagandet av kvittnings- signalen äterställes mittväljaromkopplaren 8 och gene- ratorn 15, så att numera alarmsignalen från den övre generatorn 15 överföres, tills kvittningssignalen åter uppträder och sålunda hela överföringen av alarmanropet från en alarmsignalgivare har avslutats. 7901227-4 13 Medelst en icke visad prioritetsstyrning har tillförsäkrats att vid samtidig tillslagning av flera alarmsignalgivare deras alarmanrop överföras successivt, t.ex. genom cykliskt förbindande av alarmsignalgivaren med en eller flera av flerfrekvensgeneratorerna.

Claims (2)

1. 7901227-4 :i P a t e n t k r a v 1. Fjärralarmanläggníng med en lokal alarmsignal- givaranordning, vars alarmsignal är anordnad att via en permanent ansluten telefonledning matas till en åter- givningsanordning i en central, varvid vid den lokala änden av telefonledningen anligger en lokal väljarom- kopplare, via vilken den lokala ledníngsänden i beroende av uppträdandet av en alarmsignal Från ett lokalt telefonanslutningsställe är omkopplingsbar till utgången Från den lokala alarmsignalgivaranordningen, och vid den centrala ledningsänden är kopplad en central väljarom- kopplare, som är anordnad att koppla till den centrala ledningsänden i beroende av överförda alarmsignaler till den centrala âtergivningsanordningen, k ä n n e t e c k n a d d ä r a v, att den lokala alarmsignalgivaranordningen (7, 7') uppvisar en Flerfrekvensgenerator (15) med Flera från var sin alarmsignalgivare (K1-K14) matade Frekvens- väljaringångar (E1-E1¿), att varje av Flerfrekvensgenera- torn (15) alstrad Flerfrekvensalarmsignal uppvisar ett generatorkännetecken och ett alarmsignalgivarkännetecken, att den centrala väljaromkopplaren (20) är anordnad att vid mottagandet av ett generatorkännetecken Förbinda den centrala ledningsänden med återgivningsanordningen (25) och att återgivningsanordningen (25) uppvisar en omvand- lare (26) För omvandling av alarmsignalen till en till- hörande optisk och/eller akustisk âtergivningssignal.
2. Anläggning enligt kravet 1, k ä n n e t e c k n a d d ä r a v, att den lokala alarmsignalgivaranordningen (7, 7') uppvisar åtminstone ytterligare en Flerfrekvens- generator (15), att varje lokal alarmsignalgivare (K1-Kn) är förbunden med var sin Frekvensväljaringång (E1-E14) hos samtliga Flerfrekvensgeneratorer (15) men alla lokala 7901227-4 15 alarmsignalgivare (K1-Kn) skilt förbundna med en annan kombination av Frekvensväljaringångar och att den lokala ledningsänden via de lokala väljaromkopplarna (B, 8', 8") är successivt Förbindbar med samtliga Flertrekvensgeneratorer (15). 3. d ä r a v, att den lokala väljaromkopplaren (B") uppvisar ett mot antalet Flerfrekvensgeneratorer (15) svarande Anläggning enligt kravet 2, k ä n n e t e o k n a d antal, i serie koppladetvâpoliga omkopplare (17-19), vilkas icke med en av de andra omkopplarna i serie belägna kopplingssträcka är förbunden med var sin av Flerfrekvensgeneratorutgångarna (16). A. k ä n n e t e o k n a d Anläggning enligt något av föregående krav, d ä r a v, att den lokala väljar- omkopplaren (B, 8', 8") är anordnad att âterkopplas i beroende av en av centralen (3) efter mottagandet av en alarmeignal âtersänd kvittningssignal till det lokala anslutningsstället (6). 5. Anläggning enligt kravet 4, k ä n n e t e c k n a d d ä r a v, att alarmsignalen från den lokala alarmsignal- givaranordningen (7, 7') är anordnad att upprepas vid utebliven kvittningssignal. f n. Anläggning enligt något av föregående krav, k ä n n e t e o k n a d d ä r a v, att den lokala väljaromkopplaren (8, 8', 8") efter avskiljandet av det lokala anslutningsstället (6) är anordnad att retarderat ansluta den lokala ledningsänden till den lokala alarm- signalgivaranordningen (7, 7') och att den centrala väl- jaromkopplaren (20) vid öppen lokal ledningsände är anordnad att avskilja ett via den centrala väljaromkopp- laren (20) till den centrala ledningsänden anslutet led- ningsställe (21-24), vid vilket det ej är fråga om återgivningsanordningen (25).
SE7901227A 1978-03-13 1979-02-13 Fjerralarmanleggning med lokal alarmsignalgivaranordning SE441130B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2810875A DE2810875C2 (de) 1978-03-13 1978-03-13 Fernalarmanlage

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7901227L SE7901227L (sv) 1979-09-14
SE441130B true SE441130B (sv) 1985-09-09

Family

ID=6034319

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7901227A SE441130B (sv) 1978-03-13 1979-02-13 Fjerralarmanleggning med lokal alarmsignalgivaranordning

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4249036A (sv)
JP (1) JPS5556298A (sv)
CH (1) CH640072A5 (sv)
DE (1) DE2810875C2 (sv)
FR (1) FR2420175A1 (sv)
GB (1) GB2016186B (sv)
SE (1) SE441130B (sv)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1138078A (en) * 1979-10-31 1982-12-21 Allan Cramp Printer control system
DE3002410C2 (de) * 1980-01-24 1985-09-19 Telefonbau Und Normalzeit Gmbh, 6000 Frankfurt Einrichtung für die selbsttätige Entgegennahme und Weitergabe von Alarm- und Gefahrenmeldungen durch eine Empfangsstelle
EP0033758B1 (de) * 1980-02-04 1984-12-12 ANT Nachrichtentechnik GmbH Notrufsystem
US4342986A (en) * 1980-05-07 1982-08-03 Honeywell Inc. Central station alarm reporting system
US4528423A (en) * 1981-12-04 1985-07-09 Base Ten Systems, Inc. Remote subscriber terminal unit
US4442320A (en) * 1981-12-04 1984-04-10 Base Ten Systems, Inc. Remote subscriber interaction system
US6034619A (en) * 1982-08-02 2000-03-07 Osborne; Paul Wray Digital alarm receiver for automated handling of data formats
JPS6048597A (ja) * 1983-08-25 1985-03-16 五反田 基博 ビル管理装置
JPS6165555A (ja) * 1984-09-05 1986-04-04 Mitsubishi Electric Corp ホームコントロールシステムおよびインターホンシステム
US4641127A (en) * 1985-01-30 1987-02-03 Hogan Dennis R Security and fire protection system
GB2194119A (en) * 1986-07-11 1988-02-24 Security Services Plc Status reporting apparatus
DE4009487A1 (de) * 1990-03-21 1991-09-26 Elmeg Kommunikationstech Fernsprechendgeraet mit mitteln zur abgabe eines alarmsignals auf die anschlussleitung
US5386463A (en) * 1992-11-17 1995-01-31 Kings Iii Of America, Inc., North America Low noise multi-elevator communication system and method
GB2278517A (en) * 1993-05-26 1994-11-30 Politel Limited Prioritising telephone apparatus
GB2330229A (en) * 1997-10-07 1999-04-14 Digital Detection Systems Limi Fluid detection system
GB2395392B (en) * 2002-07-13 2004-11-03 Tunstall Group Ltd Controlling a customer telephone line

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1016448B (de) * 1954-11-05 1957-09-26 Wacker Chemie Gmbh Verfahren zur Herstellung von Acrylamid, Acrylsaeure und gegebenenfalls Acrylnitril enthaltenden Mischpolymerisaten
GB972270A (en) * 1961-12-21 1964-10-14 Ralph Samuel Brennon Improvements in or relating to alarm systems
JPS448803Y1 (sv) * 1965-04-24 1969-04-10
SE314615B (sv) * 1966-12-21 1969-09-08 G Tingloef
US3582555A (en) * 1968-03-27 1971-06-01 Dasa Corp Telephone alarm system
US3594508A (en) * 1969-08-21 1971-07-20 Roger C Glidden Data reporting system
US3987246A (en) * 1970-07-21 1976-10-19 Electromitor, Inc. Apparatus for automatically sending data over a telephone system from a remote station to a central station
DE2129161B2 (de) * 1971-06-11 1975-04-03 Roger Charles Wenham Mass. Glidden (V.St.A.) System zum uebertragen von zustandsmeldungen
DE2222707B2 (de) * 1972-05-09 1975-08-28 Horst 8504 Stein Hertle Verfahren und System zur Übertragung von Befehlen, Meldungen, Signalen und/oder Meßwerten
JPS51114003A (en) * 1975-03-31 1976-10-07 Taiko Denki Seisakusho:Kk Automatic information unit
FR2359554A1 (fr) * 1976-07-20 1978-02-17 Matra Procede et installation de transmission d'alarmes sur lignes telephoniques

Also Published As

Publication number Publication date
FR2420175A1 (fr) 1979-10-12
DE2810875C2 (de) 1982-11-18
CH640072A5 (de) 1983-12-15
GB2016186A (en) 1979-09-19
US4249036A (en) 1981-02-03
FR2420175B1 (sv) 1983-03-11
SE7901227L (sv) 1979-09-14
GB2016186B (en) 1982-03-17
DE2810875B1 (de) 1979-03-15
JPS5556298A (en) 1980-04-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE441130B (sv) Fjerralarmanleggning med lokal alarmsignalgivaranordning
KR910015184A (ko) 전화 스위칭 장치
NO164308B (no) Messinglegering, fremgangsmaate til fremstilling og anvendelse derav.
NO151525B (no) Anlegg for overfoering av informasjoner.
US4392024A (en) Electronic key telephone set circuit for permitting dialing during failure of commercial power supplied to the set
US4059732A (en) Centralized telephone answering apparatus with remote accessing
NO146687B (no) Prosjektil-utskytningsanordning
US3761640A (en) Telephone dialer with two different pulse rates
US2367522A (en) Signaling system
US2334574A (en) Selective signaling system
US2498700A (en) Teleprinter exchange system
US3506794A (en) Tandem testing of telephone lines
US3453391A (en) Signal converter circuit
US3112370A (en) Pulse code modulation alarm system
US4179588A (en) Encoder unit for mobile radio transmitter
US3299211A (en) Telephone signal reporting system
US3426154A (en) Circuit arrangement branch exchange for a telephone installation,especially an installation with code selection and impulse selection of the subscriber stations
US2387671A (en) Alternating current signal receiver
US4641337A (en) Key telephone system with means for operatively connecting another key telephone systems
US3597551A (en) In-band signalling apparatus
US2117488A (en) Signaling system
US2489306A (en) Electric signaling transmitter
NO147290B (no) Flerapparatsystem.
US2106011A (en) Telegraph system
US663412A (en) Telephone-system.

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7901227-4

Effective date: 19890425

Format of ref document f/p: F