RO119416B1 - Dispozitiv de distribuire a detergentului sub formă de tablete, într-o maşină de spălat, şi procedeu de spălare cu acesta - Google Patents

Dispozitiv de distribuire a detergentului sub formă de tablete, într-o maşină de spălat, şi procedeu de spălare cu acesta Download PDF

Info

Publication number
RO119416B1
RO119416B1 RO99-00951A RO9900951A RO119416B1 RO 119416 B1 RO119416 B1 RO 119416B1 RO 9900951 A RO9900951 A RO 9900951A RO 119416 B1 RO119416 B1 RO 119416B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
tablet
detergent
mesh
tablets
washing
Prior art date
Application number
RO99-00951A
Other languages
English (en)
Inventor
George Thomas Dawson
Francois Delwel
James William Gordon
Jong Albert Cornelis Theodorus De
Colin Watt Kerr
Edwin Leo Mario Lempers
Loic Marie Olivier Tardy
Original Assignee
Unilever N.V.
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=10808885&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=RO119416(B1) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Unilever N.V. filed Critical Unilever N.V.
Publication of RO119416B1 publication Critical patent/RO119416B1/ro

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06FLAUNDERING, DRYING, IRONING, PRESSING OR FOLDING TEXTILE ARTICLES
    • D06F39/00Details of washing machines not specific to a single type of machines covered by groups D06F9/00 - D06F27/00 
    • D06F39/02Devices for adding soap or other washing agents
    • D06F39/024Devices for adding soap or other washing agents mounted on the agitator or the rotating drum; Free body dispensers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)
  • Accessory Of Washing/Drying Machine, Commercial Washing/Drying Machine, Other Washing/Drying Machine (AREA)
  • Detail Structures Of Washing Machines And Dryers (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Feeding Of Articles To Conveyors (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un dispozitiv de distribuire (1, 20 şi 30) a detergentului sub formă de tablete (10), într-o maşină de spălat, şi la un procedeu de spălare cu acesta. Dispozitivul de distribuire, conform invenţiei, cuprinde un sac (2) de plasă prevăzut cu o deschidere (3) şi elemente de închidere (8 şi 21) a acesteia, după introducerea uneia sau a mai multor tablete de detergent, plasa având ochiuri pentru trecerea unei soluţii apoase, dispozitivul fiind caracterizat prin aceea că sacul (2) este liber ajustabil şi cuprinde un element de suplimentare a volumului (32), iar ochiurile plasei au o dimensiune medie cuprinsă între 1 şi 10 mm. Deschiderea (3) este definită de un suport inelar (4), rigid, iar elementele de închidere (8) cuprind mai multe elemente elastice, flexibile, ca de exemplu, nişte lamele (9) montate radial pe suportul inelar astfel încât să se situeze cel puţin parţial peste deschidere. Procedeul de spălare este caracterizat prin aceea că se introduce dispozitivul de distribuire, conform invenţiei, care conţine una sau mai multe tablete de detergent, într-o maşină de spălat, împreună cu materialul care urmează a fi spălat, după care se efectuează operaţia de spălare, în timpul căreia tableta sau tabletele de detergent se descompun şi se dizolvă, şi după terminarea operaţiei de spălare, se scoate dispozitivul de distribuire din maşină şi se păstrează pentru o utilizare ulterioară. ŕ

Description

Invenția se referă la un procedeu de spălare într-o mașină de spălat, prin folosirea unui receptacul pentru distribuirea cel puțin a unei tablete de detergent, receptaculul cuprinzând o structură din plasă, având mai multe ochiuri, pentru a permite trecerea prin aceasta a unei soluții apoase, procedeul cuprinzând etapele introducerii receptaculului de distribuire, conținând cel puțin o tabletă de detergent, într-o mașină de spălat, împreună cu articolele de spălat, și executarea operației de spălare. Invenția se referă și la un dispozitiv de distribuire pentru punerea în practică a procedeului amintit anterior.
Sunt cunoscute dispozitive de distribuire pentru compoziții de tablete de detergent. De exemplu, documentul DK-B-165759 descrie un dispozitiv de distribuire, având un manșon flexibil, permeabil pentru fluide, care este dispus în jurul unui corp rigid, gol în interior, îmbrăcându-l și formând o cameră inelară între manșon și corp, corpul fiind prevăzut cu un orificiu de admisie, pentru introducerea tabletei. Ambele dispozitive includ mijloace relativ complicate, pentru distribuirea unei tablete din corpul rigid în interiorul camerei inelare, și sunt executate printr-un proces de fabricație scump și complicat de utilizat.
Documentul EP-A1 0473532 descrie un alt dispozitiv de distribuire, care utilizează tablete de detergent, ce cuprinde un sac textil, permeabil la apă, având o deschidere cu fante și un corp care se poate mișca liber în interiorul sacului, pentru efectuarea dezintegrării tabletei. La analiza sacului textil descris mai sus, după o operație de spălare, în materialul sacului s-au găsit prinse un mare număr de reziduuri de detergent. Aceasta conduce la risipă de detergent și la scăderea permeabilității față de apă a sacului.
Documentul EP 699 410 descrie un dispozitiv de distribuire pentru tablete de detergent, în primul rând la mașini de spălat vase, care cuprinde o colivie rigidă, deschisă la partea superioară și având niște elemente de apucare pentru prinderea tabletelor. O problemă în cazul acestui dispozitiv o constituie faptul că orificiile practicate în colivie sunt destul de mari și permit unor particule mari, nedizolvate, din tabletă, să ajungă în soluția de spălare, producând alterarea culorilor țesăturilor. Alte neajunsuri constau în structura relativ complicată și în zgomotul care este produs la utilizarea unui asemenea dispozitiv rigid în mașinile de spălat.
Documentul EP 0479711 descrie un alt dispozitiv, ce cuprinde un manșon rigid, din două părți, având un manșon exterior, din material flexibil, permeabil față de apă. La utilizare, se introduce o tabletă între manșonul rigid și cel flexibil, înainte de introducerea dispozitivului în mașina de spălat. Din nou, acest dispozitiv are o construcție destul de complicată. în plus, aceasta necesită o dexteritate specială pentru poziționarea reușită a tabletei între cele două manșoane.
Documentul EP 691102 descrie un dispozitiv de distribuire de tablete tip colivie, având un sistem de închidere asigurat împotriva accesului copiilor. Orificiile practicate în colivie sunt destul de mari și pot permite unor particule mari de detergent să pătrundă în soluția de spălare, în plus, dispozitivul de distribuire prezintă și probleme legate de zgomot.
Documentul EP 0610535 descrie un dispozitiv de distribuire cu sac textil, pentru distribuirea detergentului sub formă de pulbere, sacul având niște găuri de dimensiune suficient de mare pentru a permite pătrunderea apei și a împiedica scăpările de detergent. Utilizarea unui asemenea sac pentru tablete de detergent ar conduce în mod probabil la o slabă spargere și dizolvare a tabletelor, având ca rezultat un nivel înalt de reziduuri rămase în sac.
Documentul EP 0576234 descrie un dispozitiv de distribuire de tablete, ce cuprinde un manșon elastic din plasă, care, la introducerea tabletelor, se mulează strâns pe tablete. Acestui dispozitiv de distribuire îi sunt asociate o serie de probleme. Mai întâi, în timp ce tabletele sunt menținute de către manșon într-o dispunere față în față, numai o suprafață mică a tabletelor este în contact cu apa de spălare. Aceasta conduce la o viteză mică de dizolvare a tabletelor, care, la rândul său, are ca rezultat un nivel mai ridicat de reziduuri de detergent rămase în
RO 119416 Β1 mașină după spălare. O consecință a acestui lucru îl constituie creșterea numărului de cazuri de alterare a culorilor, datorită reziduurilor de detergent sau datorită particulelor care vin în 50 contact direct cu țesăturile.
în al doilea rând, întrucât plasa se mulează strâns pe tablete, tabletele sunt împinse ferm spre plasă, ceea ce are ca rezultat faptul că anumite părți de tabletă ajung în contact, prin plasă, cu țesăturile de spălat. Un asemenea contact va conduce la nivele crescute de alterare a culorilor. în plus, întrucât plasa elastică împiedică mișcarea tabletelor în raport cu plasa, dez- 55 integrarea mecanică a tabletelor este scăzută. în sfârșit, întrucât plasa este elastică, gura manșonului tinde să fie destul de mică, ceea ce face dificilă introducerea tabletelor.
Un obiect al prezentei invenții îl constituie realizarea unui dispozitiv de distribuire și a unui procedeu de spălare, care elimină cel puțin unele dintre problemele de mai sus.
Conform prezentei invenții, se realizează un procedeu de spălare cu mașini de spălat 60 de uz casnic sau industrial, de genul prezentat mai sus, procedeul fiind caracterizat prin aceea că se realizează cu un dispozitiv de distribuire a detergentului sub formă de tablete, într-o mașină de spălat, cuprinzând un sac din plasă, liber ajustabil, la care ochiurile plasei au o dimensiune medie, cuprinsă între 1 ...10 mm.
în mod surprinzător, s-a descoperit că, în cazul în care dimensiunea ochiului plasei 65 crește peste 1 mm, frecvența apariției alterării culorilor, de exemplu ca efect al contactului direct dintre tabletă și țesături, scade. S-ar fi așteptat ca, o dată cu creșterea dimensiunii găurilor din plasă, să se producă o mai mare alterare a culorilor, datorită contactului mai mare al tabletei cu țesătura, prin găurile plasei. în practică, s-a observat efectul opus la punerea în aplicare a procedeului conform invenției. 70
Un alt efect surprinzător al procedeului conform invenției este scăderea frecvenței apariției reziduurilor de tablete de detergent care rămân în mașină după operația de spălare. Acest efect este destul de neașteptat în măsura în care se presupune că, o dată cu creșterea dimensiunii ochiurilor plasei, în soluția de spălare vor ajunge un număr mai mare de reziduuri nedizolvate, din interiorul plasei. în orice caz, precizăm din nou, la aplicarea procedeului conform 75 invenției, s-a observat efectul opus.
Dimensiunea ochiului plasei, conform invenției, este limitată la mai puțin de 10 mm. Dimensiuni ale ochiului care depășesc această valoare conduc la situația în care în soluția de spălare pătrund particule mari. Acest lucru nu este de dorit, datorită frecvenței crescute a producerii alterării culorilor ce rezultă într-un asemenea caz. 80
Utilizarea unui sac de plasă ajustabil liber prezintă anumite avantaje. Mai întâi, volumul mai mare al sacului (comparativ cu un manșon elastic) conduce la o frecvență mai mică a prinderii sacului în gura locașului din mașina de spălat, în timpul spălării. în al doilea rând, faptul că sacul este ajustabil liber permite tabletelor conținute în interiorul sacului să interacționeze mecanic unele de altele, îmbunătățind astfel viteza de dizolvare a acestora. în al treilea rând, 85 cu sacul ajustabil liber, conform inveției, tabletele nu sunt menținute într-o relație reciprocă strânsă (ca în cazul unui manșon din plasă elastic), astfel, o zonă mai mare a suprafeței tabletelor fiind în contact cu soluția de spălare.
într-unul din exemplele de realizare a procedeului, dimensiunea medie a ochiului plasei este de cel puțin 2 mm, ideal de cel puțin 3 mm, mai preferabil de cel puțin 4 mm și cel mai de 90 preferat de aproximativ 5 mm. în mod tipic, dimensiunea medie a ochiului plasei este de cel mult 9 mm, ideal de cel mult 8 mm, de preferință de cel mult 7 mm și cel mai de preferat de cel mult 6 mm.
De preferință, orificiile sacului de plasă au o dimensiune medie a ochiului de aproximativ 5 mm. __ 95 într-unul din exemplele de realizare a invenției, tableta de detergent cuprinde o compoziție de tripolifosfat, în mod tipic conținând o compoziție detergentă sub formă de particule,
RO 119416 Β1 compactată, ce conține unul sau mai mulți compuși detergenți activi, împreună cu tripolifosfat de sodiu și alte ingrediente, tableta sau o porțiune a acesteia cuprinzând particule care conțin tripolifosfat de sodiu, cu un conținut al formei fazei 1 de mai mult de 40% din greutate de tripolifosfat de sodiu în particulele amintite, iar tripolifosfatul de sodiu din particulele amintite conține apă de hidrare, distribuită în tot tripolifosfatul într-o cantitate cuprinsă între 1 ...5% din greutate a tripolifosfatului de sodiu din particule.
Ca variantă, tableta de detergent poate cuprinde acetat trihidrat de sodiu, eventual împreună cu citrat dihidrat de sodiu. Un asemenea compus poate cuprinde o compoziție, în particule, compactată, în care tableta sau o porțiune a acesteia cuprinde între 15...93% din greutate un agent de dedurizare a apei, iar tableta sau o porțiune a acesteia conține, în proporție de 2... 35% din greutate, o sare care este acetat trihidrat de sodiu, acetat de potasiu sau un amestec al acestora, eventual împreună cu citrat dihidrat de sodiu, astfel încât cantitatea totală de acetat trihidrat de sodiu, acetat de potasiu și citrat dihidrat de sodiu să fie cuprinsă între 7...50% din greutatea unei tablete sau a unei porțiuni din aceasta.
în mod tipic, sacul de plasă este refolosibil și cuprinde o deschidere, pentru primirea tabletei sau a tabletelor de detergent, și niște mijloace de închidere, pentru închiderea deschiderii, pentru a împiedica trecerea tabletei sau a fiecărei tablete, către exteriorul sacului prin deschidere, procedeul incluzând etapa inițială, a introducerii uneia sau a mai multor tablete de detergent în sacul de distribuire, înainte de închiderea deschiderii. în acest mod, deschiderea sacului, introducerea uneia sau a mai multor tablete în interior și apoi închiderea sacului, constituie o operație simplă.
într-unul din exemplele de realizare a invenției, deschiderea este definită printr-un suport inelar, mijloacele de închidere cuprinzând mai multe elemente elastice flexibile, ca de exemplu niște lamele montate pe suportul inelar, elemente care sunt dispuse pe direcție radială, cel puțin în parte transversal pe deschidere.
Ca variantă, mijloacele de închidere pot cuprinde o diafragmă montată peste suport, diafragmă ce cuprinde o deschidere pentru introducerea unei tablete. în mod ideal, diafragma cuprinde un material elastic, deformabil.
într-un alt exemplu de realizare a procedeului, mijloacele de închidere cuprind un fermoar. Ca variantă, deschiderea poate fi definită prin două semicoroane rigide, articulate, care se pot apropia și depărta, într-o mișcare similară fețelor unei poșete de damă, pentru deschiderea și închiderea deschiderii. într-un exemplu de realizare preferat a procedeului, mijloacele de închidere cuprind un sistem cu fir de tragere, ce cuprinde, în mod ideal, o clemă prinsă de firul de tragere, pentru asigurarea sacului în poziție deschisă sau închisă.
De preferință, sacul de plasă din procedeul conform invenției va include un element de suplimentare a volumului. în multe dintre exemplele de realizare indicate mai sus, elementul de suplimentare a volumului va fi asigurat de către mijloacele de închidere, ca, de exemplu, suportul inelar de la gura sacului, sau perechea de aripi. în cazul ideal, elementul de suplimentare a volumului cuprinde un inel elastic, deformabil, prins de baza sacului și dimensionat de preferință astfel încât să se potrivească precis unui perimetru al bazei. Includerea unui asemenea element de suplimentare a volumului s-a dovedit capabilă să reducă numărul cazurilor de prindere a sacului, ușurând găsirea acestuia după o operație de spălare și favorizând trecerea apei prin dispozitiv.
în mod tipic, sacul din plasă este realizat dintr-un material ce poate rezista la temperaturi atinse, la spălarea sau uscarea din mașină, în special până la 150°C. Un asemenea material este comercializat sub marca de comerț NETLON. în orice caz, sunt avute în vedere și alte materiale, capabile să reziste la temperaturile indicate anterior.
Invenția încearcă, de asemenea, să realizeze un dispozitiv de distribuire, pentru punerea în aplicare a procedeului de mai sus, dispozitiv care cuprinde un sac din plasă, pentru primirea
RO 119416 Β1 uneia sau a mai multor tablete de detergent, sacul din plasă având mai multe ochiuri, pentru a permite trecerea prin acesta a unei soluții apoase, dispozitivul fiind caracterizat prin aceea că sacul de plasă este o structură ajustabilă liber, la care ochiurile plasei au o dimensiune medie cuprinsă între 1...10 mm. 150
De preferință, dispozitivul conform invenției cuprinde un sac din plasă, având ochiuri cu o dimensiune medie de aproximativ 5 mm.
în plus, invenția realizează un dispozitiv de distribuire în combinație cu un detergent în formă solidă, nu sub formă de pulbere, în cazul ideal o tabletă.
Invenția va fi înțeleasă cu mai mare claritate din descrierea în continuare a unor exem- 155 ple de realizare a acesteia, date doar cu titlu de exemplu, cu referire la desenele ilustrate în fig.1...9 anexate, ce reprezintă:
- fig.1, vedere în perspectivă a unui dispozitiv de distribuire conform invenției;
- fig.2, vedere de sus, în plan, a dispozitivului din fig.1;
- fig.3, vedere în perspectivă a dispozitivului din fig.1, cu o tabletă introdusă parțial în 160 interiorul său;
- fig.4, vedere în perspectivă a unui dispozitiv de distribuire, conform unui alt exemplu de realizare a invenției, în poziție deschisă;
- fig.5, vedere de sus, în plan, a dispozitivului din fig.4;
- fig.6, vedere în perspectivă, în profil parțial, a dispozitivului din fig.4, în poziție închisă; 165
- fig.7, vedere în perspectivă a unui alt exemplu de realizare a invenției, având un sistem de închidere cu fir de tragere, în poziție deschis;
- fig.8, vedere în pespectivă a dispozitivului din fig.7, cu sistemul de închidere cu fir de tragere, în poziție închis;
- fig.9, vedere în perspectivă a dispozitivului din fig.7, având două tablete introduse în 170 interior.
Cu referire la figuri, și mai întâi la fig.1 și 3, s-a reprezentat un dispozitiv de distribuire conform invenției, indicat în general prin semnul de referință 1 și care cuprinde un receptacul pentru tablete de detergent, realizat sub forma unui sac 2 din plasă, flexibil, ajustabil liber, având o gură deschisă 3, care este în legătură și susținut în poziție deschisă prin intermediul 175 unui suport inelar rigid 4, și niște ochiuri 5, având o dimensiune medie a ochiului de aproximativ 5 mm. Un element de închidere 8 a gurii 3 cuprinde șaisprezece lamele elastice flexibile 9, montate pe suportul 4 și pornind pe direcție radială, peste o porțiune a gurii 3 a sacului 2, astfel realizându-se o barieră parțială suficient de mare și suficient de elastică, pentru a împiedica o tabletă de detergent 10 să iasă din sacul 2 în timpul funcționării convenționale. 180 în funcționare și cu referire la fig.3, se plasează o tabletă de detergent 10 în interiorul dispozitivului 1, prin împingerea tabletei 10 împotriva barierei 8, până la îndoirea suficientă a lamelelor radiale 9, pentru a permite tabletei 10 să treacă de bariera 8. în general, într-o funcționare convențională, se vor folosi două tablete. Dispozitivul 1 și tabletele 10 (din care este reprezentată doar una), conținute în interiorul acestuia, sunt plasate apoi într-o mașină de spălat, îm- 185 preună cu articolele de spălat, și se efectuează o operație de spălare, în timpul căreia tableta(ele) de detergent din interiorul sacului 2 se vor dezintegra și dizolva. Orice produs de dezintegrare sub formă de particulă nedizolvată, rezultat din tabletă, având o mărime mai mică de 5 mm, va ieși din sacul 2 și va fi dizolvat în exteriorul sacului 2. La încheierea operației de spălare, dispozitivul 1 este îndepărtat din mașină și păstrat în vederea unei utilizări ulterioare. 190
Cu referire la fig.4...6, este descris un alt exemplu de realizare a invenției, în care elementele similare celor descrise cu referire la fig.1 ...3 au fost notate cu aceleași semne de referință. în acest exemplu de realizare, dispozitivul, indicat prin semnul de referință 20, include un sistem de închidere cu două semicoroane rigide, articulate 21 (tip poșetă), care este prins la
RO 119416 Β1 gura 3 a sacului 2, sistem de închidere 21 ce cuprinde o pereche de coroane rigide, semicirculare 22a, 22b, montate articulat la fiecare din capete și care se pot apropia și depărta, pentru a închide și deschide gura. Pe una din coroane 22a este prevăzută o bridă 23, pentru a asigura coroanele în poziție închisă. Utilizarea acestui exemplu de realizare a invenției este similară celei descrise anterior, cu excepția modului de funcționare a sistemului de închidere, care va fi repede înțeles.
Cu referire la fig.7 și 8, se prezintă un alt exemplu de realizare a invenției, în care elementele similare celor descrise, cu referire la fig.1 ...3, sunt notate cu aceleași semne de referință. în acest exemplu de realizare, dispozitivul indicat prin semnul de referință 30 include un sistem de închidere cu fir de tragere 31, având o clemă de întindere 35, care se poate deplasa pe fir, și un inel de susținere 32, situat pe o bază 33 a dispozitivului 30. Funcționarea și construcția sistemului de închidere cu fir de tragere va fi evidentă persoanelor de specialitate în domeniu.
Fig.9 ilustrează dispozitivul din fig.7, având introduse în interior o pereche de tablete de detergent.
La dozarea tabletelor într-o mașină de spălat și, în mod special, la mașinile cu încărcare frontală, fără utilizarea unui dispozitiv de dozare, există un risc mare de depunere de detergent; de exemplu tabletele rămân în gura de alimentare, în principal la începutul spălării. Acest lucru are loc în special în mașinile unde spațiul dintre ușă și tambur este astfel dimensionat încât poate primi o tabletă sau fragmente de tablete. Timpul de rămânere a tabletelor într-o gură de alimentare depinde de nivelul de admisie a apei. întrucât tendința, în cazul noilor mașini, este de a reduce nivelul de alimentare cu apă, chiar într-o asemenea măsură încât nivelul apei este situat sub nivelul gurii de alimentare cu detergent, este de înțeles faptul că în cazul unor asemenea mașini tabletele nu se dizolvă complet în apa principală. Acest lucru va avea consecințe asupra performanțelor și nivelului reziduurilor. De exemplu modelele Miele™, AEG lavamat™, Hotpoint™, Zanussi Jet™ și Bauknecht Allure™ prezintă depunere gravă în 50...75% din spălări.
Atunci când tabletele sunt dozate prin intermediul unui dispozitiv, problema depunerilor este parțial rezolvată. Premisele realizării unui asemenea dispozitiv cer ca acesta să aibă același volum, în caz contrar tabletele și dispozitivul vor fi supuse fenomenului unei oarecare depuneri: de exemplu, tabletele dozate într-o plasă mică prezintă o oarecare frecvență a apariției fenomenului de depunere, deși problema este, în mare parte, diminuată. Pentru a acoperi riscul redus al depunerii, dat totodată și pentru a facilita găsirea dispozitivului de dozare după spălare și pentru favorizarea trecerii apei prin plasă, invenția propune un sac din plasă, ajustabil, liber, care include în cazul optim anumite elemente din plastic, ce îi conferă un oarecare volum. Aceste elemente din plastic pot fi parte a sistemului de deschidere (de exemplu, un sistem de deschidere tip poșetă, având un mecanism elastic sau un sistem din material plastic, prevăzut cu un mecanism de împingere în interior a tabletei), sau să fie parte a plasei (de exemplu, un inel din material plastic, prins de fundul plasei). în ultimul exemplu, deschiderea poate fi închisă repetat, prin intermediul unui fir, sau a unui mecanism tip fermoar.
La dozarea tabletelor în plase, se observă în mod neașteptat (vezi Tabelul 1) că apare o influență clară a mărimii ochiului plasei asupra nivelului de reziduuri determinat după spălarea principală. în mod aparent, plasele cu o dimensiune a ochiului plasei mai mică de 1 mm întârzie în mod semnificativ procesul de dizolvare a tabletei, ceea ce conduce la apariția reziduurilor în plasă. Acest lucru este considerat inacceptabil. De aceea, mărimea ochiurilor plasei ar trebui să fie cel puțin mai mare de 1 mm. Există un interval optim de variație a mărimii ochiului; plasele cu ochiuri prea mici întârzie dizolvarea până la un nivel inacceptabil, în timp ce plasele cu ochiuri de dimensiuni prea mari permit unor fragmente din tablete să scape, ceea ce va conduce la creșterea frecvenței apariției depunerilor și, de asemenea, va produce alterarea culorilor, deoarece contactul direct dintre tabletă și încărcătură este mai pronunțat (vezi Tabelul 2).
RO 119416 Β1
Rezultatele indică, de asemenea, faptul că dispozitivele având un oarecare volum (de exemplu un inel din material plastic) produc mai puține reziduuri.
Tabelul 1
245
Spălări la 30 °C, în patru mașini de spălat. Două tablete dozate în plasă. Program oprit după spălarea principală și aprecierea nivelului reziduurilor după greutate.
Plasă cu fermoar, ochi de 5 mm Plasă cu fermoar, ochi de 1 mm Plasă cu fir și inel de plastic ochi de 1 mm Plasă cu fir și inel de plastic, ochi de 5 mm
Miele W918 - ...
Zanussi Jet -
Whirlpool +
Siemens - ... ...
+ Dizolvare totală, după încheierea spălării principale
- Unele mici reziduuri, după încheierea spălării principale ... între 2,5 și 9 grame, după încheierea spălării principale
250
255
Din tabelul de mai jos rezultă cu claritate faptul că, în ciuda nivelelor identice de albire, pulberile concentrate (așa cum sunt comercializate) dau o mai mare alterare a culorilor decât tabletele libere (vezi Tabelul 2). Acest efect este surprinzător, dar poate fi interpretat că, atunci 260 când sunt constrânse, pulberile vor avea un contact mai apropiat cu încărcătura decât tabletele. Bineînțeles că acest caz simulează o situație extremă, care se apropie mai mult de realitate în cazul unei tablete decât în cazul unei pulberi, de exemplu tabletele se vor dizolva în mod inerent mai lent decât pulberile.
în mod surprinzător, se produce o alterare descrescătoare a culorilor la creșterea 265 dimensiunii ochiurilor. Se aștepta să se producă contrariul, întrucât se putea presupune ca, mărind dimensiunile ochiurilor, să se producă o intensificare a contactului dintre tabletă și încărcătură (vezi, de exemplu, tabletă fără plasă, adică ochi de mărime infinită, prezentând alterarea cea mai importantă a culorii). Din nou se pare că există un optim al mărimii ochiului, dată fiind cea mai redusă alterare a culorii, dar în orice caz este evident faptul că, o dată cu creșterea 270 mărimii ochiului plasei peste 1 mm, are loc o scădere semnificativă a procedurii alterării culorilor.
Ca efect secundar, s-a observat că tabletele într-o plasă produc mai puțin reziduu pe țesătură neagră de săculeț decât în cazul în care nu se folosește nici o plasă.
Tabelul 2 275 Rezultate combinate la 40°C și 60 °C. Pulbere concentrată sau tabletă (cu sau fără plasă) pusă într-un săculeț negru și efectuată o spălare normală în mașina Zanussi Jet™.
După program, s-a măsurat alterarea culorii pe săculețul negru:
Delta E (alterarea culorii)
Pulbere concentrată 10,1
Tabletă (fără plasă) 6,0
Tabletă (plasă, fermoar) ochi de 1 mm tușeu moale 3,9
Tabletă (plasă, fermoar) ochi de 3 mm tușeu aspru 2,5
Tabletă (plasă, fermoar) ochi de 5 mm tușeu aspru 2,0
RO 119416 Β1
Pentru cercetarea efectului utilizării unor dispozitive de dozare asupra reziduurilor și alterării culorilor, în cazul unei încărcături reale și pentru cicluri complete de spălare, și pentru confirmarea celor arătate mai sus, s-a efectuat următorul experiment:
Se repetă de un anumit număr de ori un program cu mică agitație și la temperatură joasă, într-o mașină de spălat Miele™, cu o încărcătură alcătuită în primul rând din țesături de culori închise. Produsele sunt dozate în modul obișnuit; de exemplu, pulbere în tăviță, la partea superioară a încărcăturii, și tablete, la partea inferioară a tamburului. După un număr de spălări, apariția reziduurilor și alterarea culorilor încărcăturii sunt contabilizate vizual (Tabelul 3). Remarcă: s-a cercetat depunerea în cazul tabletelor libere, dar tabletele au fost retrimise încărcăturii.
Plasa cu ochiuri de 1 mm produce mai mult reziduu decât tableta liberă, în sensul celor arătate anterior. în mod aparent, dizolvarea tabletei este întârziată, astfel încât în ultima parte a procesului de spălare sunt încă prezente fragmente din tabletă, conducând la o creștere a apariției reziduurilor și a alterării culorilor.
Plasele cu ochiuri mai mari (3 și 5 mm) reduc riscul apariției reziduurilor și al alterării culorilor. Acest lucru este, în mod special, neașteptat, dar, în sensul rezultatelor de mai sus, riscul alterării culorilor este redus.
De asemenea, este neașteptat scorul net mai bun în ceea ce privește alterarea culorilor în cazul tabletei în săculeț de 5 mm, față de Pulberea Perșii NG (același nivel de înălbitor).
Tabelul 3
Număr total de apariții a reziduurilor și alterării culorilor
Reziduu1 Alterare culoare
Tabletă liberă2 20 3
Plasă 1 mm3 31 3
Plasă 3mm 19 2
Plasă 5mm 15 1
Pulbere Perșii NG 22 4
1 Număr total de apariții de reziduuri, incluzând fragmente, particule sau pelicule 2 Depunere observată (tabletele au fost returnate în încărcătură) 3 Produs reținut de plasă de 1 mm
Compoziții ale tabletelor de detergent
Exemplul 1. Tabletele de utilizat în spălarea țesăturilor au fost formate pornind de la pulbere de bază, uscată prin pulverizare, având următoarea compoziție:
11,83%
44,83%
7,88%
11,83%
1,13%
0,9%
3,2%
3,0% restul până la 100%
Sulfonat de alchilbenzen liniar de sodiu Tripolifosfat de sodiu, tip 1 A1 Detergent neionic2
Silicat de sodiu
Săpun
Celuloză carboximetil de sodiu
Copolimer acrilat/maleat
Sulfat de sodiu și ingrediente minore Apă ’ Acesta conținea mai puțin de 30% din forma fazei I tripolifosfat de sodiu anhidru 2 Alcool gras C13.16 7EO
RO 119416 Β1
Această pulbere a fost amestecată cu particule de tripoliiosfat de sodiu, indicate să conțină 70% forma fazei 1,3,5% apă de hidratare (Rhodia-Phos HPA 3,5 disponibilă de la RhonePoulenc) și alte ingrediente active, după cum se indică în tabelul de mai jos. Drept compoziție de comparație, pulberea de bază a fost amestecată cu uree și alte ingrediente detergente.
Astfel, două compoziții cuprindeau următoarele procentaje în greutate: 340
Exemplul 1 Comparativ A
Pulbere de bază 63,25 63,25
Tetrahidrat perborat de sodiu 10,4 10,4
Granule TAED 4,0 4,0
Granule anti-spumare 2,0 2,0
Enzime 0,85 0,85
Fosfonat 0,5 0,5
Carbonat de sodiu 3,6 3,6
Tripolifosfat de sodiu HPA 15,0 -
Uree - 15,0
S-au preparat porții de câte 35 g din fiecare compoziție, sub forma unor tablete cilindrice, cu diametrul de 44 mm, utilizând o presă manuală Carver.
Rezistența acestor tablete a fost măsurată folosind o mașină universală de încercări Instron, pentru comprimarea unei tablete până la sfărâmare. Valoarea solicitării diametrale la 355 sfărâmare (DFS) a fost apoi calculată folosind ecuația:
2P σ--πΟί unde σ este solicitarea la fractură diametrală în Pascali, P este sarcina aplicată pentru produce- 360 rea fracturii în Newtoni, D este diametrul tabletei în metri, iar t este grosimea tabletei în metri.
Spargerea, dispersarea și dizolvarea tabletelor au fost determinate printr-o procedură de încercare, în care se plasează o tabletă pe o sită din material plastic, cu o mărime a ochiurilor de 2mm, care este imersată în 9 I apă demineralizată, la temperatura mediului ambiant, de 22°C, și rotită la 200 rot/min. S-a monitorizat conductivitatea apei până când aceasta a atins 365 o valoare constantă.
Timpul pentru spargere și dispensare a tabletelor a fost considerat timpul (T90) pentru modificarea conductivității apei, până la atingerea 90% din valoarea sa finală. Acest lucru a fost, de asemenea, confirmat prin observația vizuală a materialului rămas pe sita rotativă.
Rezultatele au fost după cum urmează: Exemplul 1 Comparativ A 370
Rezistență tabletă (kPa) 19,5 21,9
Tgo dizolvare tabletă (min) 3,35 13,4
Cele de mai sus arată faptul că tabletele din acest exemplu s-au dizolvat mult mai re- 375 pede decât tabletele de comparație, de rezistență similară, preparate cu uree.
RO 119416 Β1
Exemplul 2. Tabletele folosite la spălarea țesăturilor au fost preparate pornind de la o pulbere de bază, cu următoarea compoziție:
Sulfat alchil de nucă de cocos1 2,9%
Zeolit A242 52,9%
Carbonat de sodiu 0,7%
Detergent neionic3 25,9%
Săpun 5,9%
Celuloză carboximetil de sodiu 1,4%
Agent de fluorescență 0,4%
Copolimer acrilat/maleat 0,7%
1. Sultanatul alchil de nucă de cocos a fost incorporat ca granule preformate, conținând 45% sulfat alchil de nucă de cocos, 35% zeolit, 11% carbonat de sodiu, apă și alte săruri până la 100%.
2. Maximum zeolit aluminiu P din Crosfields
3. Alcool gras C13.15 7EO
Această pulbere a fost amestecată cu acetat trihidrat de sodiu (de la Merck după cum a fost utilizat în Exemplul 1) și alte ingrediente detergente, după cum este indicat în tabelul de mai jos. Drept compoziție comparativă, pulberea de bază a fost amestecată cu citrat dihidrat de sodiu și alte ingrediente detergente, și apoi pulverizată cu polietilenă glicol (greutate moleculară 1500) la 80°C.
Cele două compoziții conțin astfel:
A (cu acetat de Na3aq) B (comparativ)
Pulbere de bază 53,02 53,2
Perbonat de Na 4aq 19,99 19,99
Granule TAED 4,49 4,49
Granule antispumare 3,42 3,42
Enzime 1,5 1,5
Fosfonat 1,0 1,0
Parfum 0,43 0,43
Acetat de Na 3aq 16,13 -
Co-granule de silicat-carbonat - 5,5
Citrat de Na 2aq - 8,03
PEG 1500 - 2,5
Din fiecare compoziție s-au preparat porții de 35g, sub formă de tablete cilindrice cu diametrul de 44 mm, folosind o presă Carver manuală, cu diferite valori ale forței de compactare.
Rezistența acestor tablete a fost măsurată folosind o mașină de încercări universală Instron, pentru comprimarea unei tablete până la sfărâmare. Valoarea solicitării diametrale la sfărâmare (DFS) a fost apoi calculată, utilizând ecuația:
2P _|_ _ -------+ Dt
RO 119416 Β1 unde + este solicitarea diametrală la sfărâmare în Pascali, P este sarcina aplicată în Newtoni pentru producerea sfărâmării, D este diametrul tabletei în metri, iar t este grosimea tabletei în metri.
Spargerea și dispersarea tabletelor a fost măsurată prin procedura din Exemplul 1, utilizând o tabletă pe sita rotativă. 425
Rezultatele sunt puse în evidență în următorul tabel:
Forța de compactare (kN) Tablete A cu acetat 3H2O Tablete B comparative cu citrat și PEG
Rezistență (DFS în kPa) T90 (min) Rezistență (DFS în kPa) 8 =
1 5,1 4,0 - -
2 7,2 3,8 19,3 11,1
4 13,7 3,9 31 25
5 20,8 7,5 43 30
Se poate observa că tabletele care conțin acetat trihidrat, preparate cu 5kN forță de 435 compactare, au avut o rezistență aproape egală cu cea a tabletelor comparative, realizate cu forță de 2kN, dar au fost dispersate mai rapid și nu au necesitat o etapă de procedeu pentru pulverizarea de polimer pe pulbere.
în această descriere, termenul dimensiunea ochiului este înțeles ca mărimea găurii care ar permite particulelor de dimensiune sau diametru echivalentă să treacă prin aceasta. 440 Astfel, o plasă, având o dimensiune a ochiului de 1 mm, va permite trecerea prin aceasta a tuturor particulelor cu un diametru mediu de 1 mm sau mai mic.
în general, sacul de plasă conform invenției va fi flexibil. în orice caz, pot fi folosite materiale mai rigide sau deformabile elastic în cadrul întinderii protecției.
Procedeul și dispozitivul conform invenției poate fi modificat în diverse moduri, fără a 445 se depăși conceptul invenției.

Claims (20)

  1. Revendicări
    1. Dispozitiv de distribuire (1, 20, 30) a detergentului sub formă de tablete (10) într-o 450 mașină de spălat, cuprinzând un sac (2) de plasă, prevăzut cu o deschidere (3) și elemente de închidere (8, 21) a acestuia, după introducerea uneia sau a mai multor tablete de detergent, plasa având ochiuri pentru trecerea unei soluții apoase, caracterizat prin aceea că sacul (2) este liber ajustabil și ochiurile plasei au o dimensiune medie cuprinsă între 1 ...10 mm.
  2. 2. Dispozitiv conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că ochiurile plasei au di- 455 mensiunea de cel puțin 3 mm.
  3. 3. Dispozitiv conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că ochiurile plasei au dimensiunea medie de aproximativ 5 mm.
  4. 4. Dispozitiv conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că deschiderea (3) este definită de un suport inelar (4) rigid, iar elementele de închidere (8) cuprind mai multe elemente 460 elastice, flexibile, ca de exemplu niște lamele (9) montate radial pe suportul inelar, astfel încât să se situeze cel puțin parțial peste deschidere.
  5. 5. Dispozitiv conform revendicării 4, caracterizat prin aceea că elementele de închidere (8) cuprind o diafragmă, montată transversal peste suportul inelar, care include un orificiu pentru introducerea unei tablete. 465
  6. 6. Dispozitiv conform revendicării 5, caracterizat prin aceea că diafragma cuprinde un material deformabil elastic.
    RO 119416 Β1
  7. 7. Dispozitiv conform revendicării 4, caracterizat prin aceea că elementele de închidere cuprind niște elemente de tip fermoar.
  8. 8. Dispozitiv conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că deschiderea (3) este definită de două părți, sub formă de coroane semicirculare rigide (22a, 22b), conectate între ele articulat la capete, astfel încât să se poată apropia și depărta una de alta, pentru a deschide și închide deschiderea.
  9. 9. Dispozitiv conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că elementele de închidere cuprind un sistem cu fir de tragere (31).
  10. 10. Dispozitiv conform revendicării 9, caracterizat prin aceea că sistemul cu fir de tragere (31) include un element tip clemă (35), pentru asigurarea deschiderii (3), în poziție deschisă sau închisă.
  11. 11. Dispozitiv conform oricăreia dintre revendicările precedente, caracterizat prin aceea că sacul (2) de plasă cuprinde un element de suplimentare a volumului ( 32).
  12. 12. Dispozitiv conform revendicării 11, caracterizat prin aceea că elementul de suplimentare a volumului (32) este un inel, fixat, eventual, la baza sacului (33).
  13. 13. Dispozitiv conform oricăreia dintre revendicările precedente, caracterizat prin aceea că sacul de plasă (2) este realizat dintr-un material care poate rezista la temperaturi necesare spălării sau uscării articolelor, în special până la 150°C.
  14. 14. Dispozitiv conform oricăreia dintre revendicările precedente, caracterizat prin aceea că este utilizat pentru detergenți în formă solidă, nu sub formă de pulbere.
  15. 15. Dispozitiv conform revendicării 14, caracterizat prin aceea că detergentul solid utilizat este sub formă de tablete (10).
  16. 16. Dispozitiv conform revendicării 15, caracterizat prin aceea că tableta (10) de detergent conține o compoziție de tripolifosfat.
  17. 17. Dispozitiv conform revendicării 15, caracterizat prin aceea că tableta (10) de detergent conține o compoziție detergentă în particule, compactată, cuprinzând unul sau mai mulți compuși detergenți activi, împreună cu tripolifosfat de sodiu și alte ingrediente, și fiecare tabletă, sau o porțiune a acesteia, cuprinde particule care conțin tripolifosfat de sodiu, cu un conținut al formei fazei 1 de mai mult de 40% în greutate din tripolifosfatul de sodiu din particulele menționate și în care tripolifosfatul de sodiu din particule conține apă de hidratare, distribuită în întreg tripolifosfatul, într-o cantitate cuprinsă între 1 ...5% din greutatea tripolifosfatului de sodiu din particule.
  18. 18. Dispozitiv conform revendicării 17, caracterizat prin aceea că tableta (10) de detergent conține acetat trihidrat de sodiu, eventual împreună cu citrat dihidrat de sodiu.
  19. 19. Dispozitiv conform revendicării 17, caracterizat prin aceea că tableta (10) de detergent conține o compoziție în particule, compactată, în care tableta, sau o porțiune a acesteia, conține 2...35% din greutate o sare, care este acetat trihidrat de sodiu, acetat de potasiu sau un amestec al acestora, opțional împreună cu citrat dihidrat de sodiu, astfel încât cantitatea totală de acetat trihidrat de sodiu, acetat de potasiu și citrat dihidrat de sodiu este cuprinsă între 7...50% din greutatea tabletei sau a porțiunii din aceasta.
  20. 20. Procedeu de spălare într-o mașină de spălat, caracterizat prin aceea că se introduce dispozitivul de distribuire definit în revendicările 1 ...13, care conține una sau mai multe tablete de detergent, într-o mașină de spălat, împreună cu materialul care urmează a fi spălat, după care se efectuează operația de spălare, în timpul căreia tableta sau tabletele de detergent se descompun și se dizolvă și, după terminarea operației de spălare, se scoate dispozitivul de distribuire din mașină și se păstrează pentru o utilizare ulterioară.
RO99-00951A 1997-03-07 1998-03-02 Dispozitiv de distribuire a detergentului sub formă de tablete, într-o maşină de spălat, şi procedeu de spălare cu acesta RO119416B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB9704782A GB2323606B (en) 1997-03-07 1997-03-07 A process and a dispensing device for washing laundry in a washing machine
PCT/EP1998/001288 WO1998040550A1 (en) 1997-03-07 1998-03-02 Process and dispensing device for washing laundry in a washing machine

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO119416B1 true RO119416B1 (ro) 2004-10-29

Family

ID=10808885

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO99-00951A RO119416B1 (ro) 1997-03-07 1998-03-02 Dispozitiv de distribuire a detergentului sub formă de tablete, într-o maşină de spălat, şi procedeu de spălare cu acesta

Country Status (21)

Country Link
US (2) US6174848B1 (ro)
EP (2) EP0964952B1 (ro)
CN (2) CN1254391A (ro)
AR (2) AR011492A1 (ro)
AT (2) ATE222305T1 (ro)
AU (2) AU731315B2 (ro)
BR (2) BR9808187A (ro)
CA (2) CA2283081C (ro)
CZ (1) CZ295796B6 (ro)
DE (2) DE69807194T2 (ro)
ES (2) ES2158679T5 (ro)
GB (1) GB2323606B (ro)
GR (1) GR990300019T1 (ro)
HU (1) HU225385B1 (ro)
ID (2) ID23165A (ro)
IN (2) IN189835B (ro)
PL (1) PL335519A1 (ro)
RO (1) RO119416B1 (ro)
TR (2) TR199902145T2 (ro)
WO (2) WO1998040550A1 (ro)
ZA (2) ZA981928B (ro)

Families Citing this family (50)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9807992D0 (en) * 1998-04-15 1998-06-17 Unilever Plc Water softening and detergent compositions
US6495509B1 (en) * 1998-04-27 2002-12-17 The Procter & Gamble Company Process for making non-particulate detergent product readily dispersible in water
US20030188988A1 (en) * 1998-07-23 2003-10-09 De Caluwe Robert Corneel Julia Maria Package with child deterrent means
AU5296599A (en) 1998-08-10 2000-03-06 Jeyes Group Limited Laundry washing
EP1072715A1 (en) 1999-07-19 2001-01-31 The Procter & Gamble Company A dispensing device for a detergent tablet
EP1074654A1 (en) * 1999-07-27 2001-02-07 The Procter & Gamble Company Hand-held container
GB9918505D0 (en) * 1999-08-05 1999-10-06 Unilever Plc Water-softening and detergent compositions
US7053040B2 (en) * 1999-11-10 2006-05-30 Eco-Safe Technologies, L.L.C. Autonomous cleaning composition and method
US20050130868A1 (en) * 1999-11-10 2005-06-16 Evans K D. Multiuse, solid cleaning device and composition
US6371642B1 (en) * 2001-01-10 2002-04-16 Whirlpool Corporation Small items bag for use in dishwasher
US20060050998A1 (en) * 2001-01-15 2006-03-09 Yehuda Cohen Pouch and method utilizing pouch for cleaning garments
GB0107529D0 (en) * 2001-03-26 2001-05-16 Unilever Plc A process and device for washing laundry in a washing machine
JP4295471B2 (ja) * 2001-05-15 2009-07-15 セファロン・インコーポレイテッド 経口投与形態薬剤を処分する方法およびシステム
US6478464B1 (en) * 2001-07-09 2002-11-12 David S. Miller Laundry retention device
US20050268525A1 (en) * 2002-02-22 2005-12-08 Graham Kalazich Bait holding system
GB2385857B (en) * 2002-02-27 2004-04-21 Reckitt Benckiser Nv Washing materials
EP1554422A1 (en) * 2002-10-23 2005-07-20 Unilever Plc Tumble dryer dispenser
US20040159130A1 (en) * 2003-02-13 2004-08-19 Lee Myong Hoon Lint trap
GB0314050D0 (en) * 2003-06-17 2003-07-23 Unilever Plc Dispensing device
US7007862B2 (en) * 2003-11-07 2006-03-07 The Clorox Co. Rinse release dispensing device
GB0329327D0 (en) * 2003-12-18 2004-01-21 Unilever Plc Process and dispensing device for washing laundry in a washing machine
US20060093243A1 (en) * 2004-11-04 2006-05-04 Murphy Harold V Sock storage, laundering, organization, sorting, matching and loss prevention device
GB0426888D0 (en) * 2004-12-08 2005-01-12 Unilever Plc Dispensing device
GB0506850D0 (en) * 2005-04-05 2005-05-11 Unilever Plc Dispensing device
US7820609B2 (en) * 2005-04-13 2010-10-26 The Procter & Gamble Company Mild, structured, multi-phase personal cleansing compositions comprising density modifiers
CA2524743C (en) * 2005-10-27 2012-04-10 Patrick King Garbage bag cover
GB0601247D0 (en) * 2006-01-21 2006-03-01 Reckitt Benckiser Nv Article
EP2092109B1 (en) * 2006-10-31 2016-05-25 Arçelik Anonim Sirketi Washer/dryer
DE102007001996A1 (de) * 2007-01-08 2008-07-10 Henkel Kgaa Behälter für Waschmittelformkörper
US20080171110A1 (en) * 2007-01-17 2008-07-17 Geoffrey Catherwood Stuart Solids package
US7490432B2 (en) * 2007-03-23 2009-02-17 Gillihan Michael A Refillable bait bag and integrated hook
CN101896125A (zh) * 2007-10-25 2010-11-24 康奈尔大学 组织回收袋
DE102008007759B4 (de) * 2007-12-04 2009-09-24 Atlantichem Gmbh Mittel zum Verhindern von Verfärbungen beim Waschen von Textilien
US20100281928A1 (en) * 2009-05-08 2010-11-11 Actervis Gmbh Washer friendly laundry ball
US20100325938A1 (en) * 2009-06-24 2010-12-30 Gillihan Michael A Refillable Bait Bag Having Reclosable Opening
US20120029458A1 (en) * 2010-07-27 2012-02-02 Joshua James Norman Bag
CN103476548B (zh) 2011-03-19 2017-11-14 牙科保健创新公司 用于片剂或颗粒在水流中溶解的系统
US9271552B2 (en) * 2011-08-09 2016-03-01 Ronald Van Ostenbridge Sports equipment collection and transport device
CN102523717B (zh) * 2011-12-27 2014-12-24 华为技术有限公司 一种出线装置和通信设备
US8887941B2 (en) * 2012-01-23 2014-11-18 Kevin A. Heintzman Trash can liner system
KR102210011B1 (ko) * 2013-09-05 2021-02-01 삼성전자주식회사 세탁기 및 그 제어방법
DE102014117395A1 (de) * 2014-11-27 2016-06-02 Vorwerk & Co. Interholding Gmbh Poröses, wasserunlösliches Trägermaterial mit Tensidbeschichtung und seine Verwendung
CN107881714A (zh) * 2016-09-30 2018-04-06 段焕立 一种皮衣皮草的洗涤方法
USD825741S1 (en) 2016-12-15 2018-08-14 Water Pik, Inc. Oral irrigator handle
US11179231B2 (en) 2017-03-16 2021-11-23 Water Pik, Inc. Oral irrigator handle for use with oral agent
WO2019086262A1 (en) * 2017-10-30 2019-05-09 Unilever Plc A container for measuring a liquid
US20220233049A1 (en) * 2019-05-13 2022-07-28 Reckitt Benckiser (Brands) Limited Dosing unit, water-bearing household appliance and method
JP7479026B2 (ja) * 2019-12-25 2024-05-08 青島海爾洗衣机有限公司 洗濯機
USD1026453S1 (en) * 2021-03-07 2024-05-14 Wan-Sheng Yu Mesh ball bag
USD1026454S1 (en) * 2022-03-12 2024-05-14 Wan-Sheng Yu Ball bag

Family Cites Families (43)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2470851A (en) 1945-10-25 1949-05-24 William A Hermanson Soap powder packet
US2826484A (en) * 1957-03-27 1958-03-11 Edward G Buehler Plastic infusor float
US3012657A (en) 1960-05-23 1961-12-12 Surface Active Products Overse Dispensers for synthetic detergents
DE1403674A1 (de) * 1961-02-22 1968-10-24 Siemens Elektorgeraete Gmbh Dosiereinrichtung fuer Geschirrspuel- und Waschmaschinen
US4004685A (en) 1972-03-07 1977-01-25 Economics Laboratory, Inc. Treatment of fabrics in machine dryers
US3899100A (en) * 1973-07-20 1975-08-12 Tiros Plastics Corp Container for packaging an object
US4253842A (en) * 1974-05-15 1981-03-03 Colgate-Palmolive Company Detergent compositions and washing methods including and utilizing separate tablets of components
US4047550A (en) 1976-02-23 1977-09-13 Standun, Inc. Packaging wrapper
EP0002293A1 (en) * 1977-11-29 1979-06-13 THE PROCTER & GAMBLE COMPANY Detergent tablet having a hydrated salt coating and process for preparing the tablet
US4228834A (en) 1979-08-30 1980-10-21 Shirley Desnick Soap bag
US4260054A (en) 1980-02-11 1981-04-07 Lever Brothers Company Laundry additive pouch
US4532722A (en) * 1983-02-07 1985-08-06 Sax Stephen H Fabric conditioning device
GB2149845B (en) * 1983-11-15 1987-03-18 Lorna Julie Griffiths Anti-theft device
GB8518583D0 (en) * 1985-07-23 1985-08-29 Bowyer E F Milk bottle holder
FR2628451B2 (fr) * 1987-05-06 1991-08-30 Procter & Gamble Procede pour le lavage et l'adoucissement du linge en machine
FR2627198B1 (fr) * 1988-02-11 1990-08-03 Procter & Gamble Procede perfectionne de lavage du linge en machine
EP0331542B1 (fr) * 1988-02-03 1996-05-08 The Procter & Gamble Company Procédé et dispositif de lavage du linge en machine
DE8816709U1 (de) * 1988-02-06 1990-04-05 Henkel KGaA, 4000 Düsseldorf Speicherbehälter zur Aufnahme einer Wäschebehandlungsflüssigkeit
DE8816710U1 (de) * 1988-02-15 1990-04-19 Henkel KGaA, 4000 Düsseldorf Speicherbehälter zur Aufnahme einer Wäschebehandlungsflüssigkeit
FR2631639B1 (fr) * 1988-05-18 1991-06-21 Procter & Gamble Procede de lavage du linge en machine avec un produit particulaire et dispositif pour sa mise en oeuvre
FR2641551B2 (fr) 1988-05-18 1991-11-22 Procter & Gamble Procede et dispositif pour le lavage du linge en machine avec un produit particulaire
DE3827895A1 (de) * 1988-08-17 1990-02-22 Henkel Kgaa Verfahren zur herstellung phosphatreduzierter waschmitteltabletten
DE3833536A1 (de) 1988-10-01 1990-04-05 Henkel Kgaa Dosierelement
DE3903793A1 (de) * 1989-02-09 1990-08-23 Finke Robert Kg Verfahren und behaeltnis zur ausgabe eines fuellgutes
DE8915681U1 (de) 1989-04-19 1991-02-07 Henkel KGaA, 4000 Düsseldorf Dosierelement
DE3926692A1 (de) * 1989-07-20 1991-01-24 Henkel Kgaa Dosierelement
WO1991004368A1 (de) * 1989-09-25 1991-04-04 Henkel Kommanditgesellschaft Auf Aktien Speicherbehälter
GB2244722A (en) * 1990-03-10 1991-12-11 Paterson Zochonis Reusable in-wash powder dispensing device
DK164954C (da) * 1990-08-23 1993-02-15 Viking Ind Ltd Fremgangsmaade og udleveringsindretning til vask af toej i en vaskemaskine
DK165759C (da) * 1990-10-05 1993-06-14 Cleantabs As Vaskemiddeludleveringsbeholder til brug ved maskinvask af toej ved hjaelp af et fast vaskemiddel i tabletform
GB9213167D0 (en) * 1992-06-22 1992-08-05 Unilever Plc Dispensing device
US5238305A (en) * 1992-08-13 1993-08-24 Feller Pamela L Collapsible drip-dry accessory bag
EP0610535A1 (en) * 1993-02-11 1994-08-17 Mira Lanza S.P.A. Dispenser for washing powders, or the like, in automatic washing machines
IT231833Y1 (it) * 1993-04-07 1999-08-06 Mira Lanza Spa Dosatore erogatore per detersivi in polvere da porre all'interno di macchine lavabiancheria.
US5388398A (en) * 1993-06-07 1995-02-14 Avco Corporation Recuperator for gas turbine engine
DK170077B1 (da) * 1993-06-11 1995-05-15 Cleantabs As Vaskemiddeludleveringsbeholder til brug ved maskinvask af tøj ved hjælp af et vaskemiddel i tabletform
GB9413874D0 (en) 1994-07-09 1994-08-31 Procter & Gamble A child-resistant dispensing device for automatic washing machines
DE19518843C1 (de) * 1995-05-23 1996-11-21 Henkel Kgaa Dosier- und Verteilvorrichtung
DE19549440C2 (de) * 1995-12-20 2002-09-26 Henkel Kgaa Dosierspeicher
EP0823236A1 (en) * 1996-08-09 1998-02-11 The Procter & Gamble Company Dispensing device for tablets
US5768917A (en) * 1996-09-17 1998-06-23 Freida; Leu Shiow Jiuan Laundry ball
EP0846798A1 (en) * 1996-12-06 1998-06-10 The Procter & Gamble Company Tablet dispensing device
US6495509B1 (en) 1998-04-27 2002-12-17 The Procter & Gamble Company Process for making non-particulate detergent product readily dispersible in water

Also Published As

Publication number Publication date
CZ316899A3 (cs) 2000-04-12
ES2158679T3 (es) 2001-09-01
EP0964951B2 (en) 2006-02-08
BR9808211A (pt) 2000-05-16
HU225385B1 (en) 2006-11-28
CZ295796B6 (cs) 2005-11-16
ATE201461T1 (de) 2001-06-15
AU731315B2 (en) 2001-03-29
US6301733B1 (en) 2001-10-16
CN1255172A (zh) 2000-05-31
DE69807194D1 (de) 2002-09-19
ES2158679T5 (es) 2006-09-01
CA2283069A1 (en) 1998-09-17
EP0964951A1 (en) 1999-12-22
CN1254391A (zh) 2000-05-24
DE69800832T2 (de) 2001-11-08
ATE222305T1 (de) 2002-08-15
BR9808187A (pt) 2000-05-16
DE69800832D1 (de) 2001-06-28
HUP0003599A2 (hu) 2001-02-28
CA2283081C (en) 2005-09-13
PL335519A1 (en) 2000-04-25
TR199902145T2 (xx) 2001-02-21
IN189835B (ro) 2003-04-26
WO1998040551A1 (en) 1998-09-17
AR011947A1 (es) 2000-09-13
ZA981928B (en) 1999-09-06
ES2179479T3 (es) 2003-01-16
EP0964951B1 (en) 2001-05-23
ID23660A (id) 2000-05-11
GB2323606B (en) 1999-12-29
GR990300019T1 (en) 2000-07-31
AU6920598A (en) 1998-09-29
US6174848B1 (en) 2001-01-16
GB2323606A (en) 1998-09-30
AU6920498A (en) 1998-09-29
WO1998040550A1 (en) 1998-09-17
CA2283069C (en) 2005-05-24
TR199902144T2 (xx) 2000-08-21
CA2283081A1 (en) 1998-09-17
AR011492A1 (es) 2000-08-30
DE69800832T3 (de) 2006-07-20
IN190269B (ro) 2003-07-05
GB9704782D0 (en) 1997-04-23
ZA981927B (en) 1999-09-06
ID23165A (id) 2000-03-23
EP0964952B1 (en) 2002-08-14
EP0964952A1 (en) 1999-12-22
DE69807194T2 (de) 2002-12-05
HUP0003599A3 (en) 2004-12-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO119416B1 (ro) Dispozitiv de distribuire a detergentului sub formă de tablete, într-o maşină de spălat, şi procedeu de spălare cu acesta
FI87663C (fi) Foerfarande och anordning foer maskintvaettning av smutstvaett medelst en produkt i partikelform
US4286016A (en) Pouch bleach
CA2524916C (en) Cleaning composition for use in a laundry or dishwashing machine
CA1059267A (en) Bleaching process
US7517848B2 (en) Multiuse, solid cleaning device and composition
CA1140306A (en) Bleach products
EP3894528A1 (en) Water disintegrable, foam producing article
US5480457A (en) Method for bleaching textiles
JPH01287199A (ja) シーツ等の洗濯方法
GB2604760A (en) Active agent-containing articles that exhibit consumer acceptable article in-use properties
US20030213500A1 (en) Kit for hand dishwashing
US5924151A (en) Dispenser with enhanced diffusion
MXPA02010287A (es) Suavizador condensado esferico de dosis de unidad.
GB2327093A (en) Detergent packaging and detergent dispensing combination
GB2337997A (en) Dispensing device for detergent tablets
JPH11140492A (ja) 孟宗竹炭
CA1133785A (en) Pouch bleach
CN104845741A (zh) 中性洗衣粉及其制备方法
CN1978613A (zh) 中泡复合型高效洗衣粉
JPH0249695A (ja) 粒状製品で機械により洗濯物を洗浄するための方法及び装置