RO113503B1 - Intrerupator cu ploturi - Google Patents
Intrerupator cu ploturi Download PDFInfo
- Publication number
- RO113503B1 RO113503B1 RO94-01128A RO9401128A RO113503B1 RO 113503 B1 RO113503 B1 RO 113503B1 RO 9401128 A RO9401128 A RO 9401128A RO 113503 B1 RO113503 B1 RO 113503B1
- Authority
- RO
- Romania
- Prior art keywords
- switch
- plot
- transformer
- contact
- module
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H01—ELECTRIC ELEMENTS
- H01H—ELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
- H01H9/00—Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
- H01H9/0005—Tap change devices
- H01H9/0044—Casings; Mountings; Disposition in transformer housing
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Power Engineering (AREA)
- Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
- Electrophonic Musical Instruments (AREA)
- Lock And Its Accessories (AREA)
- Driving Mechanisms And Operating Circuits Of Arc-Extinguishing High-Tension Switches (AREA)
- Housings And Mounting Of Transformers (AREA)
- Mechanical Light Control Or Optical Switches (AREA)
- Protection Of Transformers (AREA)
- Breakers (AREA)
- Control Of Stepping Motors (AREA)
Description
Prezenta invenție se referă la un întrerupător cu ploturi .care poate fi cuplat cu un transformator cu prize de tip mono sau polifazat, la care racordurile fiecăruia din prizele înfășurării cu prize multiple, aferente fiecăreia din faze, poate fi dirijată către exterior. Un asemenea întreruptor cu ploturi poate fi utilizat, în condiții deosebit de avantajoase, în cazul transformatoarelor cu izolație din rășină turnată.
Transformatoarele cu izolație din rășină turnată și aparținând tipului prezentat mai sus sunt cunoscute, de exemplu din publicația Techniche Information Giessharz - Transformatoren editată de firma Starkstrom-Geratebau GmbH, Regensburg, 1985. Astfel de tipuri de transformatoare uscate se folosesc în măsură tot mai mare, în special în gama până la 600 A, datorită pe de o parte, alcătuirii lor sensibil mai simple ,iar pe de altă parte, avantajelor pe care le prezintă, din punctul de vedere al protecției mediului înconjurător, prin comparație cu transformatoarele izolate cu ulei sau clofen.
La acest tip de transformatoare, conductoarele de legătură și deci și punctele de priză ale unei înfășurări în trepte sunt legate la punctele de racord ale barelor de plecare ale înfășurării, respectiv direct la manșoanele filetate ale izolației din rășină turnată aparținând înfășurării de unde pot fi, apoi conectate la un întrerupător cu ploturi.
Din documentația de Brevet DEPS 3630415 este cunoscută soluția de a prevedea un întrerupător cu ploturi uzual de tipul cu ulei, montat în vecinătatea transformatorului pe o consolă laterală și conectat la respectivul transformator.
Din documentația de Brevet CHPS 391088 este cunoscută o dispoziție generală, la care racordurile de plecare ale transformatorului sunt dirijate către o serie de contacte dispuse inelar pe mantaua cilindrică a unei carcase ,în care poate pătrunde întrerupătorul cu ploturi, în așa fel, încât prin intermediul contactelor dispuse pe mantaua exte2 rioară a carcasei întrerupătorului cu ploturi se realizează legătura electrică cu contactele dispuse inelar și deci, cu transformatorul.
Din documentația de Brevet DEOS 2712484 este cunoscut un întrerupător cu ploturi de tipul cu selector de sarcină pentru transformatoare cu ulei și care ,este prevăzut cu o carcasă din bare, care servește la fixarea conductoarelor, prin care se realizează legătura dintre contactele ploturilor și contactele corespunzătoare ale transformatorului.
în fine, din Brevetul de exploatare japonez Sho-62-10973 se cunoaște un transformator cu izolație din rășină turnată, la care prizele înfășurării sunt conectate la o placă turnată de contact de unde pleacă conductoarele prin care se realizează legătura electrică cu un întrerupător cu ploturi.
Toate rezolvările prezentate mai sus sunt grevate de o serie de neajunsuri.
în primul rând, în fiecare din aceste cazuri, întrerupătorul cu ploturi prezintă un număr mare de racorduri, prin care se realizează legătura dintre respectivele ploturi și prizele înfășurărilor de pe transformator. 0 asemenea rezolvare este costisitoare, presupune mijloace mecanice speciale pentru fixarea acestor conductori și prevenirea unor eventuale influențări electrice reciproce la montaj sau după revizii. Un alt dezavantaj îl constituie faptul că, pentru montarea întrerupătorului în imediata vecinătate a transformatorului ,este necesar ca aceasta din urmă să fie echipat cu mijloace de prindere, traverse, console ș.a. și a căror prezență nu se justifică funcțional sau altcum. Aceasta mai impune în fiecare caz în parte să se asigure nu numai o corelare cu caracteristicile electrice ale transformatorului, cu numărul de trepte ș.a.m.d. dar și cu parametrii săi mecanici și alcătuirea sa constructivă precum mărime, formă, numărul și poziția racordurilor electrice, sau al mijloacelor mecanice de fixare ș.a.m.d.
Obiectivul pe care și-l propune
RO 113503 Bl prezenta invenție constă în realizarea unui întrerupător cu ploturi, care să permită simplificarea modului de racordare electrică și de fixare a acestuia pe transformatoare cu prize de diverse tipuri și alcătuiri constructive, întrerupătorul fiind conceput îndeosebi pentru transformatoarele cu prize și izolație din rășină turnată.
întrerupătorul cu ploturi, conform invenției, pentru transformatoare cu prize și îndeosebi .pentru cele cu izolație din rășină turnată, este alcătuit din module monofazice identice de întrerupător cu ploturi, echipate cu toate mijloacele necesare pentru comutarea sub sarcină și având carcase proprii de închidere și fiind prevăzute fiecare cu un arbore motor pus în legătură cu un motor de acționare, caracterizat prin aceea că, fiecare modul de întrerupător cu ploturi poate fi grupat, direct sau prin intermediul bornelor de legătură de pe transformatorul cu prize, dar fără folosirea de conductoare de legătură, plecările unei înfășurări cu prize, astfel .încât fiecare modul de întrerupător cu ploturi este prevăzut cu elemente de racord electric legate electric cu contactele în trepte din interiorul fiecărui modul de întrerupător cu ploturi, iar fiecare modul de întrerupător cu ploturi mai este echipat, în aceleași condiții de corespondență geometrică, cu cel puțin un mijloc de prindere mecanică în vederea montării sale pe transformatorul cu prize.
Prezenta invenție .comportă numeroase avantaje. în primul rând nu mai apar conductoare de legătură uzuale, cunoscute din stadiul actual de dezvoltare a tehnicii și cu aceasta nu mai intervin probleme cunoscute pe care acestea le generează, posibilitățile unor eventuale confuzii ș.a.m.d. deoarece, potrivit prevederilor prezentei invenții, fiecare modul de întrerupător cu ploturi este fixat direct de înfășurarea cu prize a transformatorului în protecția sa realizată prin turnare. în al doilea rând, prin adoptarea unui sistem de fixare directă a întrerupătorului cu ploturi și prin aceea că, există o corelare spațială unitară, între conexiunile electrice și mijloacele de fixare mecanică se poate renunța la procedeele costisitoare de fixare, la traverse, console ș.a. De asemenea, prin corelarea punctelor de joncțiune de pe întrerupător și transformator devine posibilă adoptarea unor configurații simplificate.
Alcătuirea unui întrerupător cu ploturi pe bază de module de întrerupător monofazice identice, mai prezintă avantajul realizării unui grad avansat de tipizare.
Modulele de întrerupător cu ploturi sunt prevăzute cu elemente de racord și mijloace de prindere unificate, ceea ce permite racordarea și prinderea lor directă de elemente corespunzătoare ale unui transformator cu izolație din rășină turnată. în variantele deosebit de avantajoase de alcătuire, fiecare din carcasele de modul de întrerupător este prevăzută cu cel puțin o nișă, prin care pot trece elementele de racordare și contact ale transformatorului, ajungând astfel, în interiorul fiecărui modul de întrerupător în parte unde constituie contactele ploturilor și pot fi deci, direct racordate. în acest scop, se consideră indicat să se adopte .pentru fiecare din capetele lor libere, o alcătuire în formă de electrod, acestea fiind dispuse de-a lungul unui traseu liniar sau circular și corelate spațial.
într-o altă variantă a aceleiași invenții, se consideră indicat ca .modulele de întrerupător să fie legate electric și mecanic cu prizele de transformator, prin intermediul unor adaptoare de contact și sau prindere. în felul acesta, se poate renunța complet la eventuale modificări ale modulelor de întrerupător, atunci când se impun adaptări la unele condiții modificate de racordare sau prindere, fiind suficient să se recurgă la alte tipuri de adaptoare ce se caracterizează însă, prin simplitatea lor.
în cele ce urmează, se trece la o prezentare detaliată a invenției ,pe baza unor desene ilustrative, care reprezintă:
- fig.1, prezentarea schematică a
RO 113503 Bl dispoziției generale, în care apare un întrerupător cu ploturi modular, conform prezentei invenții, și un transformator cu prize în izolație din rășină turnată;
-fig. 1a, prezentarea unei variante posibile de dispoziție generală;
-fig.2, prezentare în perspectivă a elementelor de legătură și prindere prevăzute a conlucra;
- fig.3, o a doua variantă de alcătuire a acestor elemente prezentate, de asemenea, în perspectivă;
- fig.3a, o variantă de dispunere a elementelor de racord electrice;
- fig.4, o a treia variantă de alcătuire a acestor elemente prezentate, de asemenea, în perspectivă;
- fig.5, secțiune și vedere în plan a unei alte variante de întrerupător cu ploturi modular, conform prezentei invenții;
- fig.6, schemă de conexiuni ce poate sta la baza unui astfel de întrerupător cu ploturi.
Un transformator trifazic cu prize 1 de tipul cu izolație din rășină turnată prezintă , câte o bornă de legătură 2.1,
2.2, 2.3, pentru fiecare fază în parte. Aceste borne de legătură 2.1, 2.2, 2.3 prezintă elemente electrice de legătură
2.1.1, 2.2.1, 2.3.1 dispuse în aceeași configurație geometrică și aflate în legătură cu prizele corespunzătoare ale fiecărei faze a înfășurării. în afară de aceasta ,mai sunt prevăzute și elemente de prindere 2.1.2, 2.2.2, 2.3.2, La fiecare din aceste borne este legat electric și mecanic, câte un modul monofazic de întrerupător cu ploturi 3.1, 3.2, 3.3, modulele fiind identice ca alcătuire, legate electric și fixate mecanic. Racordarea electrică se face cu ajutorul elementelor de racord electric corespunzătoare 3.1.1, 3.2.1, 3.3.1 ,iar fixarea cu ajutorul mijloacelor de prindere mecanică corespunzătoare 3.1.2, 3.2.2,
3.3.2, cu care este echipat fiecare din modulele de întrerupător.
Acționarea sincronizată a modulelor de întrerupător se realizează cu ajutorul arborilor motori 4.1, 4.2, 4.3 legați la un motor comun 5, de acționare. în fig. 1a se prezintă schematic și în scop exemplicativ și o altă variantă posibilă de dispunere a arborilor motori.
în fig.2 se prezintă în detaliu o bornă de legătură 2.1 a transformatorului cu prize 1, împreună cu un modul aferent de întrerupător cu ploturi 3.1. Apar mai multe elementele electrice de legătură 2.1.1 dispuse suprapus pe verticală, fiecare corespunzând câte unei prize a înfășurării în trepte și fiind alcătuită în formă de fișă; de ambele părți sunt dispuse mijloacele de prindere
2.1.2, de exemplu, de tip antretoază. Modulul 3.1 de întrerupător cu ploturi este echipat cu elemente de racord electric 3.1.1 pentru racordarea electrică, care borne se află în corelare geometrică și sunt alcătuite sub formă de bucșe sau cleme de contact ce îmbracă elementele electrice de legătură 2.1.1 precum și cu mijloace adecvate de prindere mecanică 3.1.2 care, în acest caz se prezintă sub formă de găuri practicate într-o flanșă, așa fel, încât, modulul de întrerupător cu ploturi 3.1 poate fi montat pe oricare din elementele electrice de legătură 2.1.1 și fixat cu șuruburi și piulițe,printr- o alcătuire constructivă, corespunzătoare ,a perechilor de borne de legătură pentru executarea legăturilor electrice și a perechilor de mijloace de prindere mecanice se poate realiza o mare diversitate de configurații adaptate, atât încărcărilor și condițiilor specifice ale părții electrice, cât și cerințelor mecanice și îndeosebi, condițiile spațiale. în toate cazurile este suficient să se recurgă la un singur modul tipizat de întrerupător cu ploturi, și aceasta independent de numărul de faze ale transformatorului. Fiecare modul de întrerupător constituie un întrerupător cu ploturi monofazic complet echipat cu un acumulator de energie propriu .pentru declanșarea în salturi. Astfel de module de întrerupător cu ploturi ,pot fi utilizate, în condiții deosebit de avantajoase, ca selectori de sarcină monofazați, iar prin combinarea
RO 113503 Bl unui preselector de treaptă cu un comutator de sarcină continuu se poate realiza o economie substanțială de spațiu. în plus, considerăm că fiind deosebit de avantajos faptul că .modulele de întrerupător cu ploturi pot fi executate după procedeul uscat, ceea ce permite să se renunțe la prevederea unui sistem separat, astfel, strict necesar, de etanșare a spațiului rezervat depozitării uleiului. în fine, mai există posibilitatea modulelor de întrerupător cu ploturi să fie realizate ca inversoare comutatoare, fără consum energetic, de exemplu, ca, inversoare liniare, ceea ce conduce la un grad avansat de simplificare a dispoziției generale, pe de o parte, datorită faptului că se renunță la prevederea unui acumulator de energie, chiar dacă, pe de altă parte, înainte de comutarea de la o treaptă la alta este necesară o deconectare a transformatorului.
Se consideră ,de asemenea, indicat ca elementele de conectare electrică aferente bornelor de legătură să fie astfel concepute, ca să poată pătrunde până în interiorul modulului întrerupător cu ploturi anexă, unde să servească drept elemente de comutare.
O astfel de dispoziție generală este prezentată în fig.3, în condițiile păstrării nemodificate a bornelor de legătură 2.1 din fig.2, elementele 2.1.1 de realizare a legăturilor electrice care își păstrează dispunerea suprapusă pe verticală, au capătul liber în formă de electrod. Modulul de întrerupător cu ploturi 3.1 fixat de borna de legătură
2.1 prezintă mijloace de prindere perfect corelate 3.1.2, însă nu este prevăzut cu elemente separate de legare electrică.
Deosebit de aceasta, carcasa modulului de întrerupător cu ploturi 3.1 prezintă o nișă 3.4 orientată către borna de legătură 2.1 și prin care sunt trecute capetele libere alcătuite în formă de electrod ale elementelor electrice de legătură 2.1.1, aceasta pătrunzând până în interiorul modulului de întrerupător cu ploturi 3.1 pentru a fi utilizate direct la realizarea contactelor fixe ale întrerupătorului cu ploturi ,pe care le mătură cel puțin un selector în trepte mobil și/sau un contact 3.5 de selector de sarcină.
în fig.3a o altă variantă de dispunere a elementelor de racord electrice, această dispoziție circulară prezintă și avantajul că poate servi la realizarea directă a contactelor fixe în trepte ce pot fi apoi conectate, în mod cunoscut, la o punte de contact rotativă și prevăzută cu un reazem centric.
în fig.4 se prezintă o altă variantă de alcătuire. Modulul de întrerupător cu ploturi 3.1 prezintă și în acest caz o nișă
3.4 orientată către borna de legătură 2,1. în această variantă modificatoare a invenției, plecările electrice sunt alcătuite sub forma unor bucșe filetate 6.1.1 ...6.5.2 fixate prin turnare, iar fiecărui racord electric îi corespund totdeauna două bucșe filetate dispuse alăturat 6.n.1 și 6.n.2. Piesele fasonate 7.1 ....7.5 solidarizate ,câte două ,prin înșurubare cu bucșele filetate .dispuse alăturat, constituie contactele în trepte 7.1.1....7.1.5 măturate de contactul mobil 3.5, în timp ce modulul de întrerupător cu ploturi este fixat de piesele fasonate 7.1....7.5,cu ajutorul ecliselor de prindere 7.2.1....7.2.5 se ajunge, astfel, la combinarea elementelor de racordare electrică cu mijloace mecanice de prindere.
în fig.5 se prezintă o vedere în plan a unui întrerupător cu ploturi monofazic, conform prezentei invenții. Așa cum s-a expus mai sus, transformatorul cu izolație din rășină turnată este prevăzut cu bucșe de contact 9 înșirate pe fața anterioară a fiecărei înfășurări 8, care bucșe de contact sunt legate la plecările înfășurării în trepte. în exemplul prezentat, apar totdeauna două bucșe de contact 9 filetate de același potențial, dispuse alăturat pe orizontală și, care sunt fixate cu ajutorul butoanelor 10, de contacte în trepte 11, realizate ca piese fasonate; prinderea se realizează direct sau cu ajutorul unei piese de racordare
RO 113503 Bl g
*12, cu caracteristici de conductivitate. Fiecare din aceste contacte în trepte *1*1, identic alcătuite și dispuse pe verticală, este prevăzut cu două plăci în interiorul carcasei întrerupătorului cu ploturi cu păstrarea acestui paralelism.
Cele două plăci de contact *1*1.*1 și *1*1.2 sunt fixate prin înșurubare pe două elemente de carcasă 13.1 și
13.2, dispuse simetric în plan; cele două elemente de carcasă formează împreună cu cele două plăci de închidere
14.1 și 14.2 executate, de exemplu, dintr-un material izolant și cele două bolțuri de distanțare 15, ale carcasei întrerupătorului cu ploturi. în această variantă de alcătuire constructivă, partea din spate a carcasei opusă contactelor fixe rămâne deschisă; firește că și în acest caz este posibil ca, în locul bolțurilor de distanțare 15 dispuse orizontal și paralele între ele, să se prevadă o placă de închidere sau ceva similar.
între bolțurile de distanțare 15 sunt dipuse cel puțin o șină curbată - în cazul de față două șine curbate 16.1 și
16.2, cel puțin o șină de ghidare - în cazul de față două șine de ghidare 17.1 și 17.2 și cel puțin o șină de scurgere 18, toate în poziție verticală și paralele între ele.
în afară de acestea, mai este prevăzută o șină de contact 19, dispusă în poziție verticală în interiorul carcasei și fixată pe console ce nu apar în desen; această șină de contact este legată cu șina de scurgere 18 printr-un comutator 20 și o rezistență de comutare R (nu apare în desen).
în fig.6 se prezintă schema de conexiuni corespunzătoare unui întrerupător cu ploturi conform fig.5.
Arborele motor 26, care pătrunde de sus în jos în carcasă și este echipat cu un fus filetat, se asigură acționarea verticală a unei prime punți de contact 21 care mătură placa de contact 11.2 aparținând contactului fix în trepte 11 și se tensionează acumulatorul de energie 22 (doar schițat în desen) pe o direcție ce depinde de sensul de rotație al arborelui motor 26.
Eliberarea acestuia se realizează cu ajutorul unor clicheți cu arc (nu se detaliază în desen) de un tip cunoscut și care sunt acționați prin șinele curbate
16.1 și 16.2 pe parcursul mișcării sale verticale în salturi în care urmărește prima punte de contact 21, acumulatorul de energie 22 pe care este montată o a doua punte de contact 23, este ghidat mecanic de șinele de ghidare
17.1 și 17.2 a doua punte de contact 23 face legătura între a doua placă de contact 11.1 a contactului fix în trepte 11, cu șina de scurgere 18, cu ajutorul unui al doilea întrerupător 24 sau preferabil ,cu ajutorul unei alte punți de contact 25.
întrerupătoarele 20 și 24 se realizează, de preferință, ca întrerupătoare de vid, în care caz acțiunea lor se poate realiza cu ajutorul conturului șinelor curbate 16.1 și 16.2 existente.
Claims (9)
- Revendicări1. întrerupător cu ploturi pentru transformatoare cu prize și îndeosebi, pentru cele cu izolație din rășină turnată, alcătuit din module monofazice identice (3.1,3.2 și 3.3) de întrerupător cu ploturi, echipate cu toate mijloacele necesare pentru comutarea sub sarcină și având carcase proprii de închidere și fiind prevăzute fiecare cu un arbore motor (4.1, 4.2 și 4.3) pus în legătură cu un motor de acționare (5), caracterizat prin aceea că fiecare modul (3.1, 3.2 și 3.3] de întrerupător cu ploturi poate fi grupat, direct sau prin intermediul bornelor de legătură [2.1, 2.2 și 2.3) de pe transformatorul cu prize (1), dar fără folosirea de conductoare de legătură, cu plecările unei înfășurări cu prize, astfel .încât fiecare modul (3.1,3.2 și 3.3) de întrerupător cu ploturi este prevăzut cu elemente de racord electric (3.1.1, 3.2.1 și 3.3.1) legate electric cu contactele în trepte din interiorul fiecărui modul (3.1, 3.2 și 3.3) deRO 113503 Bl întrerupător cu ploturi, iar fiecare modul (3.1, 3.2 și 3.3) de întrerupător cu ploturi mai este echipat, în aceleași condiții de corespondență geometrică, cu cel puțin un mijloc (3.1.2, 3.2.2 și 3.3.2) de prindere mecanică în vederea montării sale pe transformatorul cu prize (1).
- 2. întrerupător cu ploturi, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că elementele de racord electric (3.1.1, 3.2.1și 3.3.1) preiau și funcțiunea mijloacelor (3.1.2, 3.2.2 și 3.3.2) de prindere mecanică.
- 3. întrerupător cu ploturi, conform revendicării 1 sau 2, caracterizat prin aceea că fiecare modul (3.1, 3.23.3) de întrerupător cu ploturi este legat la transformatorul cu prize (1) prin intermediul unui adaptor intercalat, care asigură legătura între elementele de racord electric (2.1.1, 2.2.1 și 2.3.1) și/sau mijloacele de prindere (2.1.2,2.2.2 și 2.3.2) ale transformatorului cu prize (1) și elementele de racord electric (3.1.1,3.2.1 și 3.3.1) și/sau mijloacele (3.1.2, 3.2.2 și 3.3.2) de prindere mecanică corespunzătoare ale modulului (3.1, 3.2 și 3.3) de întrerupător cu ploturi.
- 4. întrerupător cu ploturi, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că carcasa fiecărui modul (3.2,3.2 și 3.3) de întrerupător cu ploturi prezintă cel puțin o nișă (3.4) prin care trec elementele de racord electric (2.1.1, 2.2.1 și 2.3.1) ale transformatorului cu prize (1) ce urmează a fi racordat și pătrund în interiorul fiecărui modul (3.1, 3.2 și 3.3) de întrerupător cu ploturi unde servesc drept contacte în trepte cu racordare directă.
- 5. întrerupător cu ploturi, con- form revendicării 4, caracterizat prin aceea că atât mijloacele de prindere mecanică (3.2.1, 3.2.2 și 3.3.2], eclisele de prindere (7.2.1.....7.2.5), cât și elementele de racord electric (2.1.1, 2.2.1 și 2.3.1J, (7.1.1.....7.1.5] sunt executate din piese fasonate (7.1.....7.5) cu caracteristici de conductivitate electrică și sunt legate cu plecările înfășurării transformatorului cu prize.
- 6. întrerupător cu ploturi, conform revendicării 4 sau 5, caracterizat prin aceea că prezintă o carcasă alcătuită din trepte (11) verticale, din elemente de carcasă (13.1 și 13.2) dezvoltate lateral în raport cu transformatorul cu prize (1), din două plăci de închidere (14.1și 14.2) paralele între ele și legate solidar cu elementele anterioare și din cel puțin două bolțuri de distanțare (15) orizontale dispuse între plăcile de închidere (14.1și 14.2), ca între bolțurile de distanțare (15) sunt dispuse în poziție verticală cel puțin o șină de ghidare (17.1 și17.2) cel puțin o șină curbată (16.1 și 16.2) și cel puțin o șină de scurgere (18), ca acea cel puțin o șină de ghidare (17.1 și 17.2) asigură ghidarea unui acumulator de energie (22), care poate fi tensionat pe verticală cu ajutorul unui arbore motor (28) și, care poate fi declanșat cu ajutorul unor clicheți ce pot fi acționați de aceea cel puțin o șină curbată (16.1 și 16.2), ca prin intermediul unei prime punți de contact (21) ce poate fi acționată direct de arborele motor (26) fiecare contact fix de treapta (11) poate fi pus în legătură cu o șină de contact (19) dispusă vertical în interiorul carcasei și care poate fi pusă în legătură cu șina de scurgere (18) prin intermediul unei rezistențe de comutare (17) și al unui prim comutator (20) și ca prin intermediul unei a doua punți de contact (23) ce poate fi acționată prin declanșarea acumulatorului de energie (22) este, de asemenea, posibil să se realizeze legătura între fiecare contact fix de treapta (11) și șina de scurgere (18) prin intermediul cel puțin unui comutator (24).
- 7. întrerupător cu ploturi, conform uneia dintre revendicările 4, 5 sau 6, caracterizat prin aceea că fiecare contact fix de treaptă (11) prezintă două plăci de contact (11.1 și 11.2) ,care pătrund în interiorul carcasei păstrându-șiRO 113503 Bl paralelismul astfel, încât una din plăcile de contact (11.2) poate fi măturată de prima punte de contact (21) și că, independent de aceasta, cealaltă placă de contact (11.1) poate fi măturată de 5 cealaltă punte de contact (23).
- 8. întrerupător cu ploturi, conform uneia din revendicările 4...7, caracterizat prin aceea că în locul bolțurilor de distanțare (15) este prevăzută io o placă de închidere dispusă vertical între cele două plăci de acoperire, având montate pe fața sa interioară șinele de ghidare (17.1 și 17.2), șinele curbate (16.1 și 16.2) și o șină de scurgere (16).
- 9. întrerupător cu ploturi, conform uneia din revendicările 4...8, caracterizat prin aceea că plăcile de închidere (14.1 și 14.2) sunt executate dintr-un material izolant.
Applications Claiming Priority (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE19924216034 DE4216034C1 (de) | 1992-05-15 | 1992-05-15 | Stufenschalter für einen vorzugsweise gießharzisolierten Stufentransformator |
DE4237242A DE4237242A1 (de) | 1992-05-15 | 1992-11-04 | Stufenschalter für einen vorzugsweise gießharzisolierten Stufentransformator |
PCT/EP1993/001114 WO1993023861A1 (de) | 1992-05-15 | 1993-05-06 | Stufenschalter |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
RO113503B1 true RO113503B1 (ro) | 1998-07-30 |
Family
ID=25914818
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
RO94-01128A RO113503B1 (ro) | 1992-05-15 | 1993-05-06 | Intrerupator cu ploturi |
Country Status (13)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5516992A (ro) |
EP (1) | EP0640241B1 (ro) |
JP (1) | JPH07508131A (ro) |
AT (1) | ATE142819T1 (ro) |
AU (1) | AU4065193A (ro) |
BG (1) | BG61588B1 (ro) |
CA (1) | CA2135803C (ro) |
DE (2) | DE4237242A1 (ro) |
HU (1) | HU216929B (ro) |
RO (1) | RO113503B1 (ro) |
RU (1) | RU2115187C1 (ro) |
UA (1) | UA34442C2 (ro) |
WO (1) | WO1993023861A1 (ro) |
Families Citing this family (16)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE19847745C1 (de) * | 1998-10-16 | 2000-01-05 | Reinhausen Maschf Scheubeck | Stufenschalter |
UA94521C2 (ru) * | 2010-02-08 | 2011-05-10 | Виктор Владимирович Гребеников | Привод устройства регулирования напряжения силового трансформатора под нагрузкой |
WO2011126991A1 (en) * | 2010-04-07 | 2011-10-13 | Abb Technology Ag | Outdoor dry-type transformer |
DE202012101477U1 (de) * | 2012-04-20 | 2013-07-23 | Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh | Laststufenschalter |
DE102012103490B4 (de) * | 2012-04-20 | 2015-11-12 | Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh | Verteiltransformator zur Spannungsregelung von Ortsnetzen |
DE102012103489B4 (de) * | 2012-04-20 | 2015-11-12 | Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh | Laststufenschalter und dessen Verwendung zur Spannungsregelung in einem Verteiltransformator |
DE102012104089A1 (de) * | 2012-04-27 | 2013-10-31 | Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh | Verfahren zur Ausmittelung eines Laststufenschalters |
US9181934B2 (en) * | 2012-11-21 | 2015-11-10 | The Boeing Company | Rotary switch assembly for ion propulsion system |
WO2014079472A1 (en) * | 2012-11-26 | 2014-05-30 | Cameron International Corporation | Multiple switching device |
CA2903171A1 (en) | 2013-03-15 | 2014-09-18 | Cooper Technologies Company | Switching module for voltage regulator |
EP2797088A1 (en) * | 2013-04-23 | 2014-10-29 | ABB Technology AG | Coil for a dry transformer and dry transformer |
EP2980820B1 (en) * | 2014-08-01 | 2016-09-28 | ABB Schweiz AG | On-load tap-changer for dry transformers and dry transformer |
DE102014112763A1 (de) * | 2014-09-04 | 2016-03-10 | Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh | Schaltanordnung für einen Regeltransformator, insbesondere Vorwähler |
US9679710B1 (en) | 2016-05-04 | 2017-06-13 | Cooper Technologies Company | Switching module controller for a voltage regulator |
DE102018208612A1 (de) * | 2018-05-30 | 2019-12-05 | Siemens Aktiengesellschaft | Transformator |
CN116682656B (zh) * | 2023-07-27 | 2023-10-17 | 成都双星变压器有限公司 | 一种电气化铁路用的牵引变压器及其使用方法 |
Family Cites Families (15)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE580086C (de) * | 1931-10-02 | 1933-07-05 | Bernhard Jansen Dr Ing | Stufenwaehler |
US2036305A (en) * | 1934-04-25 | 1936-04-07 | Westinghouse Electric & Mfg Co | Regulating equipment |
NL258282A (ro) * | 1959-01-07 | |||
US3177307A (en) * | 1961-09-06 | 1965-04-06 | Allis Chalmers Mfg Co | Tap changer rotary switch with radially spaced movable contact members and motion limiting means |
US3192328A (en) * | 1963-02-01 | 1965-06-29 | Mc Graw Edison Co | Movable switch contact assembly with self-aligning bridging plate members |
JPS5118609B1 (ro) * | 1968-03-13 | 1976-06-11 | ||
US3628128A (en) * | 1969-03-11 | 1971-12-14 | Bbc Brown Boveri & Cie | Step-switching arrangement |
AT293541B (de) * | 1970-08-17 | 1971-10-11 | Esslinger Spezielektra | Anordnung de Klemmstellen für Anzapfungen an einer blanken Wicklung, insbesondere einer Drosselspulen-Wicklung |
DE2712484A1 (de) * | 1977-03-22 | 1978-09-28 | Reinhausen Maschf Scheubeck | Anbaustufenschalter fuer stufentransformatoren |
FR2518306B1 (fr) * | 1981-12-11 | 1986-11-28 | Transfix Soc Nouv | Transformateur electrique et procede pour sa fabrication |
US4504811A (en) * | 1982-11-12 | 1985-03-12 | Westinghouse Electric Corp. | Cable operated tap changer for a three-phase transformer |
US4562316A (en) * | 1984-06-07 | 1985-12-31 | Asea Electric, Inc. | High voltage linear tap changer |
JPS6210973A (ja) * | 1985-07-08 | 1987-01-19 | Nec Corp | シヤツタ機能を備えた電荷転送素子固体撮像素子 |
US4644112A (en) * | 1986-01-03 | 1987-02-17 | Asea Electric, Inc. | Linear transformer switch |
DE3630415A1 (de) * | 1986-09-06 | 1988-03-17 | Reinhausen Maschf Scheubeck | Als stufentransformator ausgebildeter giessharzisolierter transformator |
-
1992
- 1992-11-04 DE DE4237242A patent/DE4237242A1/de not_active Withdrawn
-
1993
- 1993-05-06 US US08/313,206 patent/US5516992A/en not_active Expired - Fee Related
- 1993-05-06 DE DE59303768T patent/DE59303768D1/de not_active Expired - Fee Related
- 1993-05-06 RU RU94046072A patent/RU2115187C1/ru active
- 1993-05-06 HU HU9401368A patent/HU216929B/hu not_active IP Right Cessation
- 1993-05-06 RO RO94-01128A patent/RO113503B1/ro unknown
- 1993-05-06 JP JP5519838A patent/JPH07508131A/ja active Pending
- 1993-05-06 CA CA002135803A patent/CA2135803C/en not_active Expired - Fee Related
- 1993-05-06 AT AT93909911T patent/ATE142819T1/de not_active IP Right Cessation
- 1993-05-06 AU AU40651/93A patent/AU4065193A/en not_active Abandoned
- 1993-05-06 WO PCT/EP1993/001114 patent/WO1993023861A1/de active IP Right Grant
- 1993-05-06 UA UA94005452A patent/UA34442C2/uk unknown
- 1993-05-06 EP EP93909911A patent/EP0640241B1/de not_active Expired - Lifetime
-
1994
- 1994-10-18 BG BG99118A patent/BG61588B1/bg unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JPH07508131A (ja) | 1995-09-07 |
EP0640241B1 (de) | 1996-09-11 |
CA2135803A1 (en) | 1993-11-25 |
DE4237242A1 (de) | 1994-05-05 |
HUT68134A (en) | 1995-05-29 |
ATE142819T1 (de) | 1996-09-15 |
AU4065193A (en) | 1993-12-13 |
WO1993023861A1 (de) | 1993-11-25 |
RU94046072A (ru) | 1996-12-27 |
US5516992A (en) | 1996-05-14 |
CA2135803C (en) | 2003-09-30 |
HU216929B (hu) | 1999-10-28 |
HU9401368D0 (en) | 1994-09-28 |
UA34442C2 (uk) | 2001-03-15 |
DE59303768D1 (de) | 1996-10-17 |
RU2115187C1 (ru) | 1998-07-10 |
EP0640241A1 (de) | 1995-03-01 |
BG99118A (bg) | 1995-07-28 |
BG61588B1 (en) | 1997-12-30 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
RO113503B1 (ro) | Intrerupator cu ploturi | |
US8248760B2 (en) | Switch arrangement for an electrical switchgear | |
KR101123223B1 (ko) | 기체 절연 개폐기 어셈블리용 절연 접지 개폐기 | |
EP2523203B1 (en) | Switching device and related switchgear | |
EP2926356B1 (en) | Switching device with several regions of connection | |
KR20110026377A (ko) | 진공 절연 스위치 기어 | |
EP2405546B1 (en) | Electrical switchgear | |
CZ303995A3 (en) | Switchgear for changing-over the direction of rotation of individual electric motors or group of electric motors | |
KR920001793A (ko) | 배전반 | |
JP3206074B2 (ja) | 配電盤 | |
KR20040002675A (ko) | 전자기 보호 및 제어 어셈블리 | |
JPH10336807A (ja) | 配電盤 | |
JP3143133B2 (ja) | ガス絶縁開閉装置 | |
CN212874365U (zh) | 塑壳式漏电断路器 | |
CN214624954U (zh) | 一种断路器 | |
US1709780A (en) | Switch gear | |
JPH0724760Y2 (ja) | 引出形遮断器の固定断路部 | |
KR20090097028A (ko) | 가스절연개폐장치의 접지개폐기 | |
SU748568A1 (ru) | Автоматический короткозамыкатель | |
JP2024146534A (ja) | 回路遮断器及び分電盤 | |
JP2022172767A (ja) | スイッチギヤ | |
RU2002131642A (ru) | Электрическая камера распределительного устройства для силового выключателя с приборным отсеком и отсеком кабельных присоединений | |
JP3765676B2 (ja) | スイッチギヤ | |
JP3106354B2 (ja) | 複合開閉装置 | |
US1234471A (en) | Switchboard. |