NO963174L - Fremgangsmåte for fremstilling av isovanillin - Google Patents

Fremgangsmåte for fremstilling av isovanillin

Info

Publication number
NO963174L
NO963174L NO963174A NO963174A NO963174L NO 963174 L NO963174 L NO 963174L NO 963174 A NO963174 A NO 963174A NO 963174 A NO963174 A NO 963174A NO 963174 L NO963174 L NO 963174L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
group
formula
accordance
hydrogen atom
coor
Prior art date
Application number
NO963174A
Other languages
English (en)
Other versions
NO963174D0 (no
Inventor
Nobuyuki Kuroda
Original Assignee
Ube Industries
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ube Industries filed Critical Ube Industries
Publication of NO963174D0 publication Critical patent/NO963174D0/no
Publication of NO963174L publication Critical patent/NO963174L/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C45/00Preparation of compounds having >C = O groups bound only to carbon or hydrogen atoms; Preparation of chelates of such compounds
    • C07C45/61Preparation of compounds having >C = O groups bound only to carbon or hydrogen atoms; Preparation of chelates of such compounds by reactions not involving the formation of >C = O groups
    • C07C45/67Preparation of compounds having >C = O groups bound only to carbon or hydrogen atoms; Preparation of chelates of such compounds by reactions not involving the formation of >C = O groups by isomerisation; by change of size of the carbon skeleton
    • C07C45/673Preparation of compounds having >C = O groups bound only to carbon or hydrogen atoms; Preparation of chelates of such compounds by reactions not involving the formation of >C = O groups by isomerisation; by change of size of the carbon skeleton by change of size of the carbon skeleton

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Tires In General (AREA)
  • Piezo-Electric Or Mechanical Vibrators, Or Delay Or Filter Circuits (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en ny fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin (3-hydroksy-4-metoksybenzaldehyd).
Den ovenstående isovanillin er nyttig som et mellomprodukt, eksempelvis når en medisin, særskilt et antidepressiva skal syntetiseres. Eksempelvis ved den metode som er beskrevet i US-patent nr. 4.193.926 kan isovanillin omdannes til dietyl-3-isobutoksy-4-metoksybenzalmalonat ved å omsette det med isobutylbromid for omdanning til 3-iso-butoksy-4-metoksybenzaldehyd, og deretter omsette den forbindelse som fremkommer med dietylmalonat. Det oppnådde dietyl-3-isobutoksy-4-metoksybenzalmalonat omsettes med kalium cyanid for å omdannes til etyl-3-(3-iso-butoksy-4-metoksyfenyl)-3-cyanopropionat, og den forbindelse som fremkommer blir videre hydrogener! i isedikk i nærvær av platina oksid og deretter omsatt med metanolisk saltsyre for å konverteres til etyl-3-(3-isobutoksy-4-metoksyfenyl)-4-aminobutanoat-hydro-klorid. Det oppnådde etyl-3-(3-isobutoksy-4-metoksy-fenyl)-4-aminobutanoat-hydroklorid kan omdannes til 4-(3-isobutoksy-4-metoksyfenyl)-2-pyrrolidon som har en antidepresiv virkning ved at det omsettes med trietyl-amin.
Som konvensjonelle fremgangsmåter til fremstilling av isovanillin kan de følgende nevnes: I Journal of Organic Chemistry (J. Org. Chem.), Vol. 32, nr. 4, side 1269 og 1270 (1967), er det kunngjort en fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin ved oppvarming av veratraldehyd i konsentrert svovelsyre. Imidlertid er den ovenstående fremgangsmåte (1) industrielt sett ikke en tilfredsstillende prosess fordi prosessen krever en så lang tid som 20 timer med et lavt utbytte.
( 2) I Journal of Chemistry Society (J. Chem. Soc.) Perkin Transactions, Vol.
1, nr. 20, side 2288 og 2289 (1977), er det bekjentgjort en fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin ved å omsette veratraldehyd med metionin i nærvær av metansulfonsyre.
Imidlertid er den ovenstående fremgangsmåte (2) industrustrielt sett ikke en tilfredsstillende fremgangsmåte fordi prosessen krever en så lang tid som 24 timer med et lavt utbytte.
Derfor er begge de kjente fremgangsmåter til fremstilling (1) og (2) ikke tilfredsstillende som fremgangsmåte for oppnåelse av isovanillin.
Det er ifølge den foreliggende oppfinnelse gjort omfattende studier for å løse problemene i de ovenstående kjente fremstillingsprosesser, og det er dermed funnet at når et 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd omsettes med en sulfidforbindelse i nærvær av svovelsyre, kan isovanillin oppnås med et godt utbytte uten at det kreves et så langt tidsrom som beskrevet i det foregående, noe som utgjør den foreliggende oppfinnelse.
Et formål ifølge den foreliggende oppfinnelse er å frembringe en fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin på kort tid med et godt utbytte, ved å omsette et 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd med en sulfidforbindelse i nærvær av svovelsyre.
Dette innebærer at den foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin idet fremgangsmåten omfatter omsetting av 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd som har formelen (1):
hvori R1 er en alkylgruppe eller en cykloalkylgruppe,
med en sulfidforbindelse som har formelen (2):
hvori R 2 er en alkylgruppe eller en gruppe med formelen (3):
hvori R4 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe,
og R3 er en gruppe som har formelen (4):
hvori R5 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe,
eller en gruppe med den ovenstående formel (3),
eller et salt derav i nærvær av svovelsyre for å oppnå isovanillin (3-hydroksy-4-metoksybenzaldehyd).
Foretrukne utførelsesformer av den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er som beskrevet i det følgende. 1) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er det 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd som har den ovenstående formel (1) veratraldehyd. 2) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er den sulfidforbindelse som har den ovenstående formel (2) eller salt derav et metioninderivat. 3) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er den sulfidforbindelse som har den ovenstående formel (2) eller et salt derav et tioglykolsyrederivat. 4) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er den sulfidforbindelse som har den ovenstående formel (2) eller et salt derav metionin eller meionin-metylester. 5) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er den sulfidforbindelse som har den ovenstående formel (2) eller et salt derav tiodiglykosyre. 6) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er det 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd som har den ovenstående formel (1) veratraldehyd, og sulfidforbindelsen med den ovenstående formel (2) eller et salt derav er metionin eller metionin-metylester. 7) I den ovenstående fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin er det 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd som har den ovenstående formel (1) veratraldehyd, og sulfidforbindelsen med den ovenstående formel (2) eller et salt derav er tiodiglykolsyre.
I det følgende skal den foreliggende oppfinnelse forklares i detalj.
Fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse kan eksempelvis gjengis ved hjelp av reaksjonsskjema (1) slik det fremkommer i det følgende.
Reaksjonsskjema (1)
hvori R<1>og R<5>har samme betydninger som beskrevet i det foregående.
R1 i 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd (i det følgende også betegnet som "forbindelse (1)") med formelen (1) som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er en alkylgruppe eller en cykloalkylgruppe.
Som den alkylgruppe hvilken er gjengitt med R<1>i forbindelsen (1) kan eksempelvis nevnes en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer, med fordel en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe (inklusive de respektive isomerer slik som mal- og isopropylgrupper) og en butylgruppe (inklusive de respektive isomerer slik som normal-, iso-, sekundær- og tertsiær-butylgrupper).
Som den cykloalkylgruppe hvilken er gjengitt med R<1>i forbindelsen (1), kan eksempelvis nevnes en cykloalkylgruppe med 3 til 10 karbonatomer, med fordel en cyklopropylgruppe, en cyklopentylgruppe og en cykloheksylgruppe.
Som et spesifikt eksempel på det 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd hvilket er gjengitt med formelen (1) som har en slik substituent kan eksempelvis nevnes veratraldehyd (3,4-dimetoksybenzaldehyd), 3-etoksy-4-metoksybenzaldehyd, 3-normal-butoksy-4-metoksybenzaldehyd,
3-cyklopentyloksy-4-metoksybenzaldehyd og
3-cykloheksyloksy-4-metoksybenzaldehyd, med fordel veratraldehyd og 3 -etoksy-4-metoksybenzaldehy d.
R 2 i den sulfidforbindelse (i det følgende også betegnet som "forbindelse (2)") hvilken er gjengitt med formelen (2) og som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er en alkylgruppe eller en gruppe med formelen (3).
Som den alkylgruppe hvilken i forbindelse (2) er gjengitt med R2 kan eksempelvis nevnes en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer, med fordel en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående) og en butylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående).
R4 i formelen (3) som i forbindelsen (2) er gjengitt med R2 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe.
Som den alkylgruppe hvilken i forbindelsen (1) er gjengitt med R<4>kan eksempelvis nevnes en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer, med fordel en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående) og en butylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående).
R<3>i forbindelsen (2) er en gruppe som gjengis med formelen (3) eller formelen (4).
R<4>i formelen (3) hvilken i forbindelsen (2) er gjengitt med R3 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe.
eksempelvis nevnes en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer, med fordel en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående) og en butylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående).
R 5 i formelen (4) hvilken i forbindelsen (2) er gjengitt med R 3 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe.
Som den alkylgruppe hvilken i forbindelsen (2) er gjengitt med R<5>kan eksempelvis nevnes en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer, med fordel en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående) og en butylgruppe (inklusive de respektive isomerer som nevnt i det foregående).
Som et spesifikt eksempel på den sulfidforbindelse som er gjengitt med formelen (2) og har slike substitenter, kan eksempelvis nevnes metioninderivater slik som metionin, metionin-metylester, metionin-etylester, metionin-propylester (inklusive de respektive isomerer), metionin-butylester (inklusive de respektive isomerer), metionin-petylester (inklusive de respektive isomerer), metionin-heksylester (inklusive de respektive isomerer), metionin-heptylester (inklusive de respektive isomerer), metionin-oktylester (inklusive de respektive isomerer), metionin-nonylester (inklusive de respektive isomerer) og metionin-dekylester (inklusive de respektive isomerer), og tioglykolsyrederivater slik som tiodiglykolsyre, dimetyl-tiodiglykolat, S-metyl-tioglykolsyre og metyl-S-metyltioglykolat, med fordel metionin, metionin-metylester, metionin-etylester, tiodiglykolsyre og S-metyltioglykolsyre.
Blant de sulfidforbindelser som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse kan metioninderivater benyttes i en hver form, men utformingen som et uorganisk syresalt slik som sulfat, hydroklorid og fosfat er hovedsakelig å foretrekke. I de metioninderivater som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse foreligger det optisk aktive D- og L-isomerer. Begge de optisk aktive isomerer og dessuten den rasemiske modifikasjon kan benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse.
Den mengde sulfidforbindelse som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er generelt en mengde på 0,5 til 3,0 mol, med fordel 0,8 til 2,0 mol pr. 1 mol
3 -alkoksy-4-metoksybenzaldehy d.
Den konsentrasjon svovelsyre som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er generelt 80 vekt-% eller mer, med fordel 90 vekt-% eller mer.
Den mengde svovelsyre som skal benyttes i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er generelt innen området 3 til 30 ganger, med fordel 4 til 20 ganger vekten av 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd. Dersom den mengde svovelsyre som blir benyttet er mindre enn den påkrevde mengde, økes uønskede biprodukter slik som vanillin, mens produktiviteten reduseres dersom den nevnte mengde er mer enn den påkrevde mengde.
Reaksjonstemperaturen i fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse er generelt 20 til 150 °C, med fordel 40 til 120 °C.
I fremgangsmåten til fremstilling ifølge den foreliggende oppfinnelse kan reaksjonstiden variere avhengig av den mengde svovelsyre og den reaksjonstemperatur som blir benyttet, men den er med fordel 0,5 til 8 timer.
Reaksjonen kan generelt utføres under atmosfæretrykk, men det er mulig å utføre den under trykk eller under redusert trykk.
I fremstillingsprosessen ifølge den foreliggende oppfinnelse kan det isovanillin som produseres oppnås fra en reaksjonsblanding ved en kombinasjon av konvensjonell vaskeoperasjon og separasjonsoperasjon. Eksempelvis kan den ønskede forbindelse oppnås ved den fremgangsmåte å tilsette vann til reaksjonsblandingen, omrøre blandingen, underlegge blandingen ekstraksjon med et egnet løsningsmiddel, vaske med vann, etc. og tørkeoperasjoner samt gjennomføring av omkrystallisasjon.
I samsvar med den foreliggende oppfinnelse og ved å omsette det 3-alkoksy-4-metpksybenzaldehyd som er gjengitt med den ovenstående formel (1) med sulfidforbindelsen fra formelen (2) i nærvær av svovelsyre, kan isovanillin, hvilket er en ønsket forbindelse, oppnås i løpet av et kort tidsrom med godt utbytte.
Den foreliggende oppfinnelse skal beskrives i detalj under henvisning til eksempler, men rekkevidden av den foreliggende oppfinnelse blir ikke dermed begrenset. Analysebetingelser ved væskekromatografi (analyse av veratraldehyd) og gasskromatografi (analyse av isovanillin) i eksempler og sammenlignende eksempler er som vist i det følgende.
Analysebetingelser for væskekromatografi (analyse av veratraldehyd)
Kolonne: ODS-80TM (varemerke, fremstillt av Tosoh Co., 4,6 mm ID x 25 cm L)
Temperatur: 40 °C
Eluent: H20 : CH3CN = 6:4, pH = 3,0
Strømningshastighet: 1,0 ml/minutt
Bølgelengde for påvisning: 254 nm
Normert internt referansemateriale: anisol
Analysebetingelser for gasskromatografi (analyse av isovanillin)
Kolonne: 2 % silicone OV-17 (varemerke, fremstillt av GL Science Co.), support: Uniport HS (varemerke, fremstillt av GL Science Co.) Kolonnetemperatur: 120 til 160 °C (3 °C/min)
Fordampingsrommets temperatur: 200 °C.
Bærergass: Helium
Strømningshastighet: 40 ml/min
Detektor: FID
Normert internt referansemateriale: normal-tetradekan
Eksempel 1
En kolbe med et indre volum på 100 ml ble tilført 30 g konsentrert svovelsyre (98 %), og 3,32 g (20 mmol) veratraldehyd ble tilsatt dertil under omrøring til oppnåelse av en svovelsyreløsning. Under omrøring av den oppnådde svovelsyre løsning ved romtemperatur (20 °C), ble 3,3 g (22 mmol) D,L-metionin gradvis tilsatt til løsningen ved hjelp av oppdelte små mengder i løpet av 10 minutter. Etter at tilsatsen var fullført, ble blandingen omsatt under omrøring ved 65 °C i 3 timer.
Den resulterende reaksjonsblanding ble tømt over i 50 ml isvann, 25 ml etylacetat ble tilsatt dertil, og blandingen ble omrørt og deretter separert til oppnåelse av et etylacetatlag (x 3 ganger). Det kombinerte etylacetatlag ble kvantifisert ved væskekromatografi og gasskromatografi. Som et resultat var omdanningsforholdet for veratraldehyd 95,3 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 82,7 %. Etter at det etylacetatlag som fremkom var konsentrert ved hjelp av en roterende inndamper, ble toluen tilsatt til konsentratet. Blandingen ble oppvarmet og deretter avkjølt til romtemperatur for utføring av krystaller, og de utfelte krystaller ble omsamlet ved filtrering. De krystaller som fremkom ble analysert ved hjelp av massespektrometer til fastslåelse av at krystallenes molekylvekt falt sammen med tilsvarende for isovanillin. m/e =18, 81,151,152. Basert på veratraldehyd var utbyttet etter isolasjon av isovanillin 72 %.
Sammenlignende eksempel 1
En kolbe med et indre volum på 100 ml ble tilført 30 g konsentrert svovelsyre (98 %), og 3,32 g (20 mmol) veratraldehyd ble tilsatt dertil under omrøring til oppnåelse av en svovelsyreløsning. Den svovelsyreløsning som fremkom ble omsatt under omrøring ved 65 °C i 3 timer.
Den resulterende reaksjonsblanding ble tømt over i 50 ml isvann, 25 ml etylacetat ble tilsatt dertil, og blandingen ble omrørt og deretter separert til oppnåelse av et etylacetatlag (x 3 ganger). Det kombinerte etylacetatlad ble kvantifisert ved væskekromatografi og gasskromatografi. Som resultat var omdanningsforholdet for veratraldehyd 52,0 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 44,1 %.
Eksempel 2
En kolbe med et indre volum på 100 ml ble tilført 30 g konsentrert svovelsyre (98 %), og 3,32 g (20 mmol) veratraldehyd ble tilsatt dertil under omrøring til oppnåelse av en svovelsyreløsning. Under omrøring ved romtemperatur (20 °C), av den svovelsyreløsning som fremkom ble 3,3 g (22 mmol) D,L-metionin gradvis tilsatt til løsningen ved hjelp av oppdelte små mengder i løpet av 10 minutter. Etter at tilsetningen var fullført, ble blandingen omsatt under omrøringen ved 50 °C i 5 timer.
Den resulterende reaksjonsblanding ble tømt over i 50 ml isvann, 25 ml etylacetat ble tilsatt dertil, og blandingen ble omrørt og deretter separert til oppnåelse av et etylacetatlag (x 3 ganger). Det kombinerte etylacetatlag ble kvantifisert ved væskekromatografi og gasskromatografi. Som resultat var
på veratraldehyd var 79,6 %.
Sammenlignende eksempel 2
En kolbe med et indre volum på 100 ml ble tilført 26 g metansulfonsyre, og 3,32 g (20 mmol) veratraldehyd ble tilsatt dertil under omrøring til oppnåelse av metansulfonsyreløsning. Etter at den metansulfonsyreløsning som fremkom var avkjølt med is, ble 3,3 g (22 mmol) D,L-metionin gradvis tilsatt til løsningen i løpet av 10 minutter. Etter at tilsetningen var fullført, ble reaksjonsblandingen omsatt under omrøring ved 50 °C i 6 timer.
Den resulterende reaksjonsblanding ble tømt over i 50 ml isvann, 25 ml etylacetat ble tilsatt dertil, og blandingen ble omrørt og deretter separert til oppnåelse av et etylacetatlag (x 3 ganger). Det kombinerte etylacetatlag ble kvantifisert ved væskekromatografi og gasskromatografi. Som resultat var omdanningsforholdet for veratraldehyd 67,1 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 48,8 %.
Eksempel 3
Prosedyrene ble utført på samme måte som i eksempel 2 bortsett fra at reaksjonstemperaturen ble endret fra 50 °C til 80 °C og reaksjonstiden fra 5 timer til 1 time. Omdanningsforholdet for veratraldehyd var 95,9 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 82,4 %.
Eksempel 4
Prosedyren ble utført på samme måte som i eksempel 3 bortsett fra at mengden konsentrert svovelsyre som ble benyttet ble endret fra 30 g til 20 g og reaksjonstiden fra 1 time til 4 timer. Omdanningsforholdet for veratraldehyd var 94,1 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 73,8 %.
Eksempel 5
En kolbe med et indre volum på 100 ml ble tilført 15 g konsentrert svovelsyre, og 2,2 g (11 mmol) saltsur L-metionin-metylester ble gradvis tilsatt dertil i løpet av 10 minutter under omrøring og isavkjøling til oppnåelse av en svovelsyreløsning. 1,66 g (10 mmol) veratraldehyd ble tilsatt til den svovelsyreløsning som fremkom. Etter at tilføringen var fullført, ble reaksjonsblandingen omsatt ved hjelp av omrøring ved 65 °C i 3 timer.
Den resulterende reaksjonsblanding ble tømt over i 40 ml isvann, 25 ml etylacetat ble tilsatt dertil, og blandingen ble omrørt og deretter separert til oppnåelse av et etylacetatlag (x 3 ganger). Det kombinerte etylacetatlag ble kvantifisert ved væskekromatografi og gasskromatografi. Som resultat var omdanningsforholdet for veratraldehyd 75,4 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 64,7 %.
Eksempel 6
Prosedyrene ble utført på samme måte som i eksempel 5 bortsett fra anvendelse av 1,65 g tiodiglykolsyre i stedet for saltsur L-metionin-metylester og endring av reaksjonstemperaturen fra 65 °C til 70 °C. Omdanningsforholdet for veratraldehyd var 90,4 %, og utbyttet av isovanillin basert på veratraldehyd var 75,1 %.

Claims (21)

  1. Jt Fremgangsmåte til fremstilling av isovanillin,
    karakterisert ved at den omfatter omsetting av et 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd med formelen (1):
    CHO
    CH3o I
    OR <1>
    hvori R1 er en alkylgruppe eller en cykloalkylgruppe,
    med en sulfidforbindelse som har formelen (2):
    R <2-> S-R <3> (2) hvori R er en alkylgruppe eller en gruppe med formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3) hvori R <4> er et hydrogenatom eller en alkylgruppe,
    og R er en gruppe med formelen (4):
    -CH2 CH2 CH-COOR <5>
    I (4) NH2
    hvori R5 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe,
    eller en gruppe med den ovenstående formel (3),
    eller et salt derav i nærvær av svovelsyre.
  2. 2. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R1 er en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer eller en cykloalkylgruppe med 3 til 10 karbonatomer.
  3. 3. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert Ved at R <1> er en alkylgruppe med 1 til 6 karbonatomer eller en cykloalkylgruppe med 3 til 6 karbonatomer.
  4. 4. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R <1> er en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe, en butylgruppe, en cyklopropylgruppe, en cyklopentylgruppe eller en cy kloheksy lgruppe.
  5. 5. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R <1> er en metylgruppe.
  6. 6. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R2 er en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer eller en gruppe som har formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3) hvori R <4> er et hydrogenatom eller en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer.
    1
  7. 7. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R2 er en alkylgruppe med 1 til 6 karbonatomer elle ren gruppe som har formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3) hvori R <4> er et hydrogenatom eller alkylgruppe med 1 til 6 karbonatomer.
  8. 8. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert Ved at R2 er en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe, en butylgruppe, eller en gruppe som har formelen (3):
    -CHj COOR <4> (3) hvori R <4> er et hydrogenatom, en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe eller en butylgruppe.
  9. 9. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R2 er en metylgruppe, -CH2 COOH eller -CH2 COOCH3 .
  10. 10. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert
    Ved at R3 er en gruppe som har formelen (4):
    -CH2 CH2 CH-COOR <5>
    I ■ (4) NH2
    hvori R5 er et hydrogenatom eller en alkygruppe med 1 til 10 karbonatomer,
    eller en gruppe som har formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3) hvori R4 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe med 1 til 10 karbonatomer.
  11. 11. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved atR3 er en gruppe som har formelen (4):
    -CH2 CH2 CH-COOR <5>
    I ( <4> ) NH2
    hvori R5 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe med 1 til 6 karbonatomer,
    eller en gruppe som har formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3) hvori R4 er et hydrogenatom eller en alkylgruppe med 1 til 6 karbonatomer.
  12. 12. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved atR <3> er en gruppe som har formelen (4):
    -CH2 CH2 CH-COOR <5>
    I ( <4> ) NH2
    hvori R <5> er hydrogenatom, en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe eller en butylgruppe,
    eller en gruppe som har formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3)
    1 hvori R <4> er et hydrogenatom, en metylgruppe, en etylgruppe, en propylgruppe eller en butylgruppe.
  13. 13. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R <3> er en gruppe som har formelen (4):
    -CH2 CH2 CH-COOR <5>
    I (4 ) NH2
    hvori R5 er et hydrogenatom eller metylgruppe,
    eller en gruppe som har formelen (3):
    -CH2 COOR <4> (3) hvori R <4> er et hydrogenatom eller en metylgruppe.
  14. 14. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert Ved at R <1> er en metylgruppe, R <2> er en metylgruppe, og R3 er en gruppe som har formelen (4):
    -CH2 CH2 CH-COOR <5>
    I (4) NH2
    hvroi R <5> er et hydrogenatom eller en metylgruppe.
  15. 15. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at R <1> er en metylgruppe, R <2> er -CH2 COOH eller -CH2 COOCH3 og R3 er -CH2 COOH eller -CH2 COOCH3 .
  16. 16. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert V e d at sulfidforbindelsen benyttes i en mengde på 0,5 til 3,0 mol pr.
    mol 3 -alkoksy-4-metoksybenzaldehyd.
  17. 17. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert V e d at sulfidforbindelsen benyttes i en mengde på 0,8 til 2,0 mol pr.
    mol 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd.
  18. 18. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert V e d at svovelsyren benyttes i en mengde innen området 3 til 30 ganger vekten av 3-alkoksy-4-metoksybenzaldehyd.
  19. 19. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert V e d at svovelsyren benyttes i en mengde innen området 4 til 20 ganger vekten av 3-alkoksy-4-metoksy benzaldehyd.
  20. 20. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at reaksjonen utføres ved 20 til 150 °C i løpet av 0,5 til 8 timer under atmosfærisk trykk.
  21. 21. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at reaksjonen utføres ved 40 til 120 °C i løpet av 0,5 til 8 timer
NO963174A 1995-08-11 1996-07-30 Fremgangsmåte for fremstilling av isovanillin NO963174L (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP20572595 1995-08-11
JP8386596 1996-04-05

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO963174D0 NO963174D0 (no) 1996-07-30
NO963174L true NO963174L (no) 1997-02-12

Family

ID=26424911

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO963174A NO963174L (no) 1995-08-11 1996-07-30 Fremgangsmåte for fremstilling av isovanillin

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP0758639A1 (no)
NO (1) NO963174L (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN100553628C (zh) 2005-08-25 2009-10-28 中国人民解放军军事医学科学院放射与辐射医学研究所 2-溴-异香兰素在制备抗癌和/或辐射、化疗增敏药物中的应用

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3367972A (en) * 1964-11-19 1968-02-06 Sterling Drug Inc Selective hydrolysis of dialkyl ethers of protocatechuic aldehyde

Also Published As

Publication number Publication date
NO963174D0 (no) 1996-07-30
EP0758639A1 (en) 1997-02-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR102466169B1 (ko) 스피로케탈-치환된 사이클릭 케토에놀의 제조 방법
NO331372B1 (no) Fremgangsmate for fremstilling av combretastatiner
FI90862C (fi) 2-atsa-4-(alkoksikarbonyyli)spiro/4,5/dekan-3-oni
EP0304966A2 (en) Beta-ketonitriles
JP3364895B2 (ja) 葉酸の製造法
US20010012900A1 (en) 3-(1-hydroxy-pentylidene)-5-nitro-3H-benzofuran-2-one a process for the preparation thereof and the use thereof
US6320057B1 (en) Intermediates for the preparation of 2-imidazoline-5-ones
NO963174L (no) Fremgangsmåte for fremstilling av isovanillin
US5106984A (en) 2-hydrocarbyl-3,6-dichloropyridines and their preparation
US4499274A (en) Process for preparation of substituted formamidine and substituted N-iminomethyl piperidine
RU2117007C1 (ru) Способ получения 2-замещенных 4,6-диалкоксипиримидинов,2-n-бутиламино-4,6-диметоксипиримидин и способ получения галогенпроизводных пиримидина
CA1340193C (en) Process for preparing dihydropyridine derivatives
EP0101004B1 (en) Process for preparing 4-oxo-4, 5, 6, 7-tetrahydroindole derivative
US4284562A (en) Process for preparing pyrrole-2-acetic acids
JP2659587B2 (ja) 4―アジリジニルピリミジン誘導体及びその製造法
JP2561480B2 (ja) 4,6−ジアルコキシ−2−アルキルチオピリミジン類の製造方法
US5576431A (en) Method for production of perfluoro-cyclic imine
HU207718B (en) Process for producing 3,5,6-trichloropyridin-2-ol
JP4123606B2 (ja) 4,5−ジクロロ−6−(α−フルオロアルキル)ピリミジンの製造方法
SU1074865A1 (ru) Способ получени 3,5-ди-трет-бутил-4-оксифенилалкилмеркаптанов
US4238615A (en) Cyclopentanone intermediates 2-(benzothiazolyl-2)
JPH1029983A (ja) 2−アルコキシ−6−(トリフルオロメチル)ピリミジン−4−オルの製造方法
US4163111A (en) 2-Cyclopentenone derivatives
FR2600333A1 (fr) Procede pour la preparation de 4-alcoxy-3-pyrroline-2-ones
KR800000717B1 (ko) N”-시아노-n-메틸-n′-[2-(5-메틸이미다졸-4-일)-메틸티오]에틸구아니딘의 제조방법