NO875041L - Data-buss system. - Google Patents

Data-buss system.

Info

Publication number
NO875041L
NO875041L NO875041A NO875041A NO875041L NO 875041 L NO875041 L NO 875041L NO 875041 A NO875041 A NO 875041A NO 875041 A NO875041 A NO 875041A NO 875041 L NO875041 L NO 875041L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
data
pulse
bit
bits
clock
Prior art date
Application number
NO875041A
Other languages
English (en)
Other versions
NO875041D0 (no
Inventor
Helmut Mitschke
Original Assignee
Standard Elektrik Lorenz Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Standard Elektrik Lorenz Ag filed Critical Standard Elektrik Lorenz Ag
Publication of NO875041D0 publication Critical patent/NO875041D0/no
Publication of NO875041L publication Critical patent/NO875041L/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L25/00Baseband systems
    • H04L25/38Synchronous or start-stop systems, e.g. for Baudot code
    • H04L25/40Transmitting circuits; Receiving circuits
    • H04L25/49Transmitting circuits; Receiving circuits using code conversion at the transmitter; using predistortion; using insertion of idle bits for obtaining a desired frequency spectrum; using three or more amplitude levels ; Baseband coding techniques specific to data transmission systems
    • H04L25/4902Pulse width modulation; Pulse position modulation

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Spectroscopy & Molecular Physics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Information Transfer Systems (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)
  • Synchronisation In Digital Transmission Systems (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)

Abstract

i Buss-systen for en serie-data-buss omfat-tende en data-blt-kllde (1) som har sin utgang (2) forbundet med en enkelt buss-llnje (3). En sekvens med data-blter omfatter en start-bit og et gitt antall data-blter. Idet start-biten begynner med en puls-bakkant og data-bltene begynner med en puls-forkant. Verdien av data-bltene karakteriserer lengden av den puls hvormed data-bltene begynner. En instruksjons-dekoder (4) tar prøver av hver data-blt ved en prøvetagn1ngs-frekvens fra en klokke-puls-teller (10) som frembringes ved en forutbestemt teller-innstilling (z8) av telleren. Sistnevnte steppes fram av pulser fra en klokke-puls-kilde (11) og styres av en kant-detektor (12). Ved slutten av data-bit-sekvensen, blir data-bit-verdiene som er skrevet inn i data-bit-hukomaelsen (18). ved prevetagnings-tidspunktene omformet,. i en instruksjons-hukommelse (20), til styre-signaler (S7) som svarer til den lagrede instruksjon. Frekvensen av klokke-puls-kiIden (11) trenger ikke vare meget nøyaktig.

Description

Den foreliggende oppfinnelse angår et data-buss-system som definert i innledningen av krav 1. Et data-buss-system for en serie data-buss som inneholder tre buss-linjer er beskrevet i en publikasjon "DIGIT 2000" (Order No. 6250-11-lE) fra Inter-metall, spesielt på sidene 8-11 og 17. Disse buss-linjer forbinder en eller flere data-bit-ki1 der til data-mottager-utstyr. En av buss-linjene inneholder data-biter for de instruksjoner som skal overføres, - den andre buss-linje overfører klokkesignaler for prøvetakning av data-bitene i data-mottager-utstyret, - og den tredje buss-linje overfører styresignaler til data-mottager-utstyret. I sin ikke-operative tilstand vil alle tre buss-linjer befinne seg på et gitt spenningsnivå. Et forutbestemt antall av data-bitene for en instruksjon er adresse-biter.
I forbindelse med underholdnings-elektronikk vil det ofte opptre begrensninger når det brukes et stort antall styre-linjer til individuelle prosessorer. I tillegg vil det være klokke- og styre-linjene for en slik data-buss som er mest utsatt for interferens, slik at det ville være nødvendig med spesiell skjerming for disse. Endelig må det i et slikt buss-system benyttes prosessorer som er spesielt tilpasset de utsendte klokke- og styre-signaler.
Formålet med den foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe et data-buss-system som er særlig egnet for underholdnings-elektronikk og hvor det ikke er nødvendig å overføre ytterligere klokke- og styre-signåler. Dette oppnås ved utstyr som er definert i kravene.
Fremstillingen av en data-bit fra en syklus med klokke-biter i samsvar med oppfinnelsen gjør det mulig å overføre data-biter over en enkelt buss-linje til instruksjons-dekodere i de individuelle mottager-moduler uten ytterligere klokke- og styre-informasjon. De mottagende moduler genererer sine egne klokke-si gnåler, hvis puls-repetisjons-frekvens kan være forskjellig fra frekvensen av klokke-bitene i en klokke-bit-syklus over et stort område. Derved elimineres behovet for å bruke spesielle puls-generatorer med stabil frekvens i mottager-modul ene . I mange tilfeller finnes det en puls-generator som er synkronisert f.eks. med horisontal-frekvensen. Instruk sjons-dekoderne i mottager-modulene trenger derfor bare tilpasses strukturen av de sendte data-biter og ikke til sendte klokke- eller styre-signåler i et buss-system.
Når det benyttes en eller flere data-biter som etterfølger start-biten som kontrol1-bi ter, øker immuniteten overfor interferens på en fordelaktig måte. Interfererende pulser på data-buss-linjen kan sette instruksjons-dekoderen til dekoder-modus. Ved å bruke data-biter som adresse-biter kan mottager-moduler velges for mottagning av de overførte instruksjoner på en fordelaktig måte.
Oppfinnelsen angår også tilveiebringelsen av en instruksjons-dekoder for en mottager-modul. En slik instruksjons-dekoder er stort sett uavhengig av data-bit-kilden og den kan tilpasses nært opp til kravene for mottager-modulen.
Ovenfor nevnte og andre formål og særtrekk ved den foreliggende oppfinnelse vil klart fremgå av den etterfølgende detaljerte beskrivelse av utførelser av oppfinnelsen sett i sammenheng med figurene, hvor
fig. 1 viser et blokkskjema for et buss-system med en serie data-buss,
fig. 2 viser et tidsskjema som tjener til å forklare virkningen av buss-systemet i fig. 1, og
fig. 3 viser et tidsskjema som tjener til å forklare strukturen av data-bitene i en data-bit sekvens og prøve-tagningen av disse.
Data-buss systemet som er vist i b1 okkskjemaet i fig. 1 omfatter en data-bit kilde 1 med en data-utgang 2 forbundet med den eneste buss-linje 3 for data-buss systemet. Figuren viser også en instruksjons-dekoder 4 som er forbundet med denne buss-linjen. Instruksjons-dekoderen omfatter en start-bit-dekoder 5 som er forbundet med buss-linjen 3 og omfatter en tilbakestillbar kant-detektor 6 og to port-kretser 7 og 8. Den omfatter videre en prøve-signal-generator 9 som omfatter en klokke-puls-tel1 er 10 som steppes fremover av pulsene fra en klokke-puls-kilde 11 og styres ved sin ti 1bakesti11 ings-inngang 13 av en ytterligere puls-kant-detektor 12 som er forbundet med buss-linjen 3. Instruksjons-dekoderen 4 omfatter videre en prøve-signal-velger 14 som i denne utførelse dannes av en bit-teller 7 og elektroniske svitsjer 16 og 17 som styres av denne bit-teller, og en data-bit hukommelses-rekke 18 som har sine data-utganger 21 og 22 henholdsvis forbundet med en adresse-dekoder 19 og en instruksjons-hukommelse 20.
For å overføre en instruksjon vil data-bit-kilden 1 for data-buss-systernet som er vist i fig. 1 på sin data-utgang 2 frembringe en data-bit-sekvens som er skjematisk vist for en instruksjon Sl i linje a) som er vist i tidsskjemaet i fig. 2 og som omfatter en start-bit 23 og åtte data-biter 24 til 31.
I data-bit-kilden dannes start-biten og de åtte data-bitene av klokke-biter 32. I linjen a) for tidsskjemaet i fig. 3 er en slik klokke-bit-sekvens skjematisk vist av en rad 33 som inneholder et mønster av parallelle linjer. I hvi 1 eti 1 stand vil buss-linjen 3 befinne seg i et hvilenivå 34. Start-biten 23 begynner med en puls-bakkant 35 og den er fire kl okke-pulser 32 lang. Hver data-bit begynner med en puls-forkant 36 og er 16 klokke-biter lang. Dersom pulsen for data-biten som begynner med forkanten 36 er fire klokke-biter lang, noe som er tilfelle med pulsen 37 for den første data-bit i linje a) i tidsskjemaet i fig. 3, vil data-biten ha den binære logiske verdi "0" (LO). Dersom denne puls er tolv klokke-biter 32 lang, noe som er tilfellet med pulsen 37' for den andre data-bit 25 som er vist i linjen a) i fig. 3, vil denne data-bit ha den binære logiske verdi "1" (LI).
Virkemåten av instruksjons-dekoderen 4 vil bli forklart ved hjelp av tidsskjemaet i fig. 2. Ved mottagelse av puls-bakkanten 35 for signalet 34 på buss-linjen 3, vil den tilbakestillbare kant-detektor 6 på sin signal-utgang 38 frembringe en ti 1bakesti11 ingspuls 3 9 som er vist i linje d) i fig. 2. Denne puls tilføres tilbakesti Ilings-inngangen 40 for bit-telleren 15 for å innstille denne til sin begynnelses-tel1er-sti11 ing bO som skjematisk vist i linje d) i fig. 2. Den reagerer ikke overfor ytterligere puls-kanter før den tilbake-stilles. Instruksjons-dekoderen 4 svitsjes så til dekode-modus 41 som er skjematisk vist i linje c) i fig. 2 ved linjen 41. I hvi 1 eti 1 stand vil den på tilsvarende måte tilbakestillbare kante-detektor 12 for prøve-signal-generatoren 9 frembringe et ti 1bake-sti11 ings- og sperre-signal 42 som er skjematisk vist i linje e) i fig. 2. Dette signalet holder klokke-puls-telleren 10 for prøve-signal-generatoren 9
i den første tel 1e-sti11 ing. Ved mottagelse av den første puls-forkant 36 vil kant-detektoren 12 forberede klokke-pulstelleren 10 inntil den tilbakestilles av et tilbake-still i n g s-s i gnal på sin t ilbake-st i Ilings-inngang 43, slik at klokke-pulser fra klokke-puls-kilden 11 kan steppe klokke-puls-telleren 10 fremover. De tellinger som telleren gjennom-løper, zl - z9 er skjematisk vist i linje f) i tidsskjemaet med 1 injemønster-blokker 44. Hver strek 45 svarer til én telling i klokke-puls-generatoren 10. I den viste utførelse frembringer klokke-puls-telleren en klokke-puls 46 (linje g) i tidsskjemaet i fig. 2) ved tellingen z7 for å steppe bit-telleren, - en prøve-puls 47 (linje h) i fig. 2) ved tellingen z8 for å ta prøve av verdien av data-biten på buss-linjen 3, -
og en tilbakestillings-puls (linje e) i fig. 2) for de to kant-detektorer 6 og 12 ved tellingen z9.
Innstillingen av klokke-puls-telleren 10 for prøve-pulsen 47 er valgt slik at ved en repetisjons-frekvens for klokke-pulsene fra klokke-puls-kilden 11 som svarer til repetisjons-frekvensen for klokke-bitene fra data-bit-kilden 1, vil prøve-pulsen 47 ligge i området for overgangen 49 fra den åttende til den niende klokke-bit i en data-bit, dvs halvveis mellom bakkanten 50 av pulsen 37 for en verdi (LO) for data-biten og bakkanten 51 for pulsen 37' for den andre verdi, som vist i linje b) for tidsskjemaet i fig. 3. Dersom puls-repetisjons-frekvensen for klokke-puls-kilden 1 er høyere enn repetisjons-frekvensen for klokke-bit-sekvensen 33 for data-bitene, som vist i linje c) i fig. 3, vil tiden hvor prøve-pulsen 47' opptrer være forskjøvet mot bakkanten 50 av den korte puls 37. Dersom puls-repetisjons-frekvensen for klokke-puls-kilden 11 er lavere enn for klokke-bit-sekvensen 33 for data-bitene, vil opptredelsestidspunktet for prøve-pulsen 47''
bli forskjøvet mot bakkanten 51 av den lange puls 37' for data-biten, som vist i linje d) i fig. 3. Som en sammenligning mellom linjene b), c) og d) i fig. 3 viser vil avviket av puls-repetisjons-frekvensen for klokke-puls-kilden 11 fra puls-repetisjons-frekvensen av klokke-bit-sekvensen 33 være
meget betydelig og kan strekke seg fra nesten halvparten til nesten det dobbelte av verdien av puls-repetisjons-frekvensen for klokke-bit-sekvensen.
I den viste utførelse styrer bit-telleren 15 prøve-signal-velgeren 14 slik at prøve-pulser rutes av en svitsj 16 til en utgang I fra prøves ignal-velgeren 14 bort til signal-inngangen 52 pa port-kretsen 7 som styres av buss-linjen 3. Dersom buss-linjen 3 befinner seg på hvilenivået 34 ved det tidspunkt da prøve-signalet 47 opptrer, vil port-kretsen bli forberedt slik at dette prøvesignal kan overføres som et ti 1bakesti11 ings-signal 53 gjennom en frakobl ings-krets 54 til tilbakesti Ilings-inngangen 55 til kant-detektoren 6 og tilbakestille sistnevnte til sin begynnelses-tilstand. Som et resultat av dette vil instruksjons-dekoderen 4 bli tilbake-stilt til sin start-modus 56 (linje c) i tidsskjemaet i fig.
2). Dette inntreffer i den viste utførelse dersom de kanter som detekteres ikke hører til start-biten 23 men til en interferens-puls 57 som vist i linje a) i fig. 2 i bølgeformen for data-bit sekvensen 58. Dersom den første forkant 36 hører til en kontroll-bit 24 eller 25, blir port-kretsen 7 sperret ved prøvetagnings-tidspunktet, fordi kontrol1-bi ten har et lavere nivå. Port-kretsen 7 virker således som en kontrol1-bit-dekoder. Den tilbakestillings-puls som frembringes av klokke-puls-telleren 10 ved teller-tidspunktet z 9 overføres gjennom en frakobl ings-krets 59 til tilbakesti Ilings-inngangen 43 på kant-detektoren 12 og tilbakestiller sistnevnte, slik at klokke-puls-telleren 10 holdes i sin begynnelses-stilling inntil mottagelse av den neste puls-forkant.
Ved tellingene b3 til b8 for bit-telleren 15 blir de elektroniske svitsjer 16 og 17 innstilt slik at prøve-pulsen for tellingen z8 for klokke-puls-telleren 10 rutes over en utgang II fra prøves ignal-velgeren 14 til skri ve-inngangen til data-bit hukommelses-rekken 18. I den viste utførelse er denne hukommelses-rekke konstruert som et skiftregister som når et prøvesignal 47 tilføres dens skri veinngang 60, lagrer det data-biter i sin data-inngang 61 og forskyver de tidligere lagrede data-biter én plass.
Ved den nest siste telling b8 av bit-telleren 15, vil den siste prøvepuls 47 bli tilført skri veinngangen til data-bit huk ommel ses-rekken 18, slik at adresse-biter til den overførte og mottatte data-bit-sekvens 58 tilføres data-inngangen til adresse-dekoderen 19. Dersom disse adresse-biter samsvarer med den adresse som er lagret i adresse-dekoderen 19, vil sistnevnte tilveiebringe et styre-signal 6 2 som er skjematisk vist i linje 1) i fig. 2, og som forbereder en port-krets 63 foran skri veinngangen 64 til instruksjons-hukommelsen 20.
Data-bit-sekvensen 58 er avsluttet av en puls-forkant 65. Tel 1er-syklusen for klokke-puls-telleren 10 som begynner med denne kant 65 stepper bit-telleren 15 frem til sin siste telling b9 ved hvilken bit-telleren 15 innstiller de elektroniske svitsjer 16 og 17 slik at prøve-signalet 47 som deretter frembringes av klokke-puls-telleren 10 tilføres over en utgang III for prøvesignal-velgeren 14 og port-kretsen 63 til skrive-inngangen 64 til instruksjons-hukommelsen 20. Instruksjons-hukommeisen 20 vil således lagre de data-biter som tilveie-bringes på data-utgangene 21 fra data-bit hukommelses-rekken 18, - omformer disse data-biter til en instruksjon og frembringer et styres ignal som svarer til instruksjonen, som f.eks. det styre-signal S7 som er skjematisk vist i linje m) i tidsskjemaet i fig. 2. I den viste utførelsen opprettholdes dette styre-signal inntil en ny instruksjon settes inn i instruksjons-hukommelsen 20.
Ved den siste telling b9 i bit-telleren 15, forberedes port-kretsen 8 slik at ti 1bakesti11 ings-pulsen 48 som frembringes ved tellingen z9 i klokke-puls-telleren 10 tilføres tilbake-sti Ilings-inngangene til begge kant-detektorer 6 og 12. Instruksjons-dekoderen 4 svitsjes så tilbake til sin start-modus 56. I en annen utførelse vil, isteden for port-kretsen 8, signal-utgangen fra puls-forsinkelses-kretsen bli koblet over frakobl i ngs-kretsen 54 til tilbake-sti Ilings inngangen 55 for kant-detektoren 6 for start-bit dekoderen 5. Puls-forsinkelses-kretsen styres av en tilbakestillings-puls 39 fra utgangen 38 av kant-detektoren 6 og forsinker denne puls med en tidsintervall som er lenger enn varigheten av en data-bit-sekvens 50.
Når det utstyr (ikke vist) som inneholder data-buss-systemet er slått på, vil en påslagnings-puls-generator tilbakestille kant-detektorene 6 og 12 til sine begynnelses-tilstander og innstille, ved sin innstillings-inngang 67 for instruksjons-hukommelsen 20, en forutbestemt instruksjon som frembringer et forutbestemt styre-signal, f.eks. Sl (linje m) i tidsskjemaet i fig. 2).
Ovenstående detaljerte beskrivelse av noen utførelses-eksempler av foreliggende oppfinnelse skal bare betraktes som eksempler og må ikke oppfattes som begrensninger av beskyt-telsens omfang.

Claims (7)

1. Data-buss-system for en seriedata-buss inneholdende i det minste en data-bit-kilde som tilveiebringer en sekvens av et gitt antall data-biter for overføring av en instruksjon og minst en instruksjons-dekoder for å omforme de overførte instruksjoner til tilsvarende styresignaler, k a r a k- t e r i s e r t v e d at data-bussen inneholder en enkelt buss-linje (3) med et gitt hvilenivå (34), at hver data-bit (24) er tilforordnet et bestemt antall klokke-biter (32) for data-bit-kilden (1) og begynner med en forkant (36) for en puls (37) hvis bakkant (50) er adskilt ved et første antall klokke-biter (4) fra forkanten (36) av pulsen (37) i tilfelle av en data-bit (24) som representerer en første binær verdi (LO) og et andre større antall klokke-biter (12) fra forkanten (36) av pulsen (37) i tilfelle av en data-bit (25) som svarer til en andre binær verdi (LI), at hver data-bit-sekvens (58) av en instruksjon begynner med en start-bit (23) hvis ende utgjøres av forkanten (36) av pulsen (37) for den første data-bi t (24) i data-bit- sekvensen, og at, fra teller-puls-sekvensen hvis puls-repetisjons-frekvens er omtrent lik frekvensen av klokke-bitene (32) som ligger under data-bitene, vil instruksjons-dekoderen (4) frembringe et prøvesignal (47) for en klokke-puls som befinner seg halvveis (49) av avstanden mellom forkanten (50) for den nevnte ene binære verdi (LO) av data-biten (24) og bakkanten (51) for pulsen til den andre binære verdi (LI) for data-biten (25).
2. Data-buss-system i følge krav 1, karakterisert v e d at ved mottagelsen av en start-bit (23) vil instruksjons-dekoderen (4) frembringe et innstil 1 i ngs-signal (39) som innstiller instruksjons-dekoderen til en dekode-modus (41) for en gitt tidsperiode.
3. Data-buss-system ifølge krav 1 eller 2, k a r a k t e- r i s e r t v e d at et gitt antall data-biter (24,25) som etterfølger start-biten (23) i en data-bit-sekvens (58) er kontroll-biter med en gitt konstant verdi (LO), og at instruksjons-dekoderen (4) frembringer et tilbakesti 11 ings-signal (53) som gjeninnsti11 er instruksjons-dekoderen til sin start- modus (56) når den tar prøve av en kontroll-bit som har en verdi som er forskjellig fra kontrol1-bi t-verdi en (LO).
4. Data-buss-system i følge et hvilken som helst av de foregående krav, karakterisert ved at forut-bestemte data-biter (26,27) i data-bit-sekvensen (58) er adresse-biter, og at instrusjons-dekoderen (4) omfatter en adresse-dekoder (19) som, ved mottagelse av adresse-biter som er tilforordnet instruksjons-dekoderen, frembringer et dekode-signal (62) som forbereder dekodingen av data-bitene (28-31) eller inngangen av styre-signalene (Sl, S7) som svarer til den dekodede instruksjon.
5. Instruksjons-dekoder for et data-buss-system ifølge et hvilken som helst av de foregående krav, karakterisert ved at den omfatter en start-bit-dekoder (5) som frembringer et innsti11 ings-signal (39) for en prøve-signal - velger (14) ved mottagelse av en start-bit (23) for en data-bit-sekvens (58), en prøve-signal-generator (9) som inneholder en klokke-puls-teller (10) som klokkes av en klokke-puls-kilde (11) og som stepper frem prøve-signal-velgeren (14) trinn for trinn med en gitt telleutgang (z7) for klokke-puls-telleren, og en kant-detektor (12) som, etter mottagelse av en puls-kant (36) som markerer begynnelsen av en data-bit (24), avbryter utgangs-si gnålet for å tilbakestille og spørre klokke-puls-telleren, og at i velger-sti11 inger (I) for kontrol1-biter (24,25), vil prøve-signal-velgeren (14) tilføre prøve-pulser (47) som frembringes av prøve-signal-generatoren (9) til en kontrol1-bit-dekoder (7) som tilveiebringer et tilbake-still i ngs-si gnal (53) for start-bit-dekoderen (5) ved prøve-tagnings-tidspunktet (49) dersom ingen kontroll-bit er detektert, og at i velger-sti Ilingene (II) for data-bitene (26-31) vil prøve-signal-velgeren (14) tilføre nevnte prøve-pulser til en data-bit-hukommelses-rekke (18) for å bevirke at de tilførte data-biter overføres til nevnte hukommelses-rekke (18) og at i et siste velger-trinn (III), vil prøve-pulsene (47) som tilføres skri veinngangen (64) til instruksjons-hukommelsen (20) bevirke at de tilførte data-biter (28-31) overføres til nevnte instruksjons-hukommelse (20) og sende ut styre-signaler (Sl) som svarer til de tilhørende instruk sjoner.
6. Instruksjons-dekoder i følge krav 5, k a r a k t e r i - sert ved at den omfatter en port-krets (63) som er koblet inn foran skri ve-inngangen (64) til instruksjons-hukommelsen (20) og som styres av en adresse-dekoder (19).
7. Instruksjons-dekoder i følge krav 5 eller 6, k a r a k- t e r i s e r t v e d at den omfatter en puls-forsinkelses-krets som er anbragt mellom utgangen (38) og ti 1bakesti11 ings-inngangen (54,55) for en kant-detektor (6) for start-bit-dekoderen (5) og frembringer en forsinkelse som er lenger enn varigheten av en data-bit-sekvens (58).
NO875041A 1986-12-20 1987-12-03 Data-buss system. NO875041L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19863643766 DE3643766A1 (de) 1986-12-20 1986-12-20 Datenbussystem fuer einen seriellen datenbus

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO875041D0 NO875041D0 (no) 1987-12-03
NO875041L true NO875041L (no) 1988-06-21

Family

ID=6316776

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO875041A NO875041L (no) 1986-12-20 1987-12-03 Data-buss system.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0273234A3 (no)
JP (1) JPS63167544A (no)
DE (1) DE3643766A1 (no)
DK (1) DK668287A (no)
FI (1) FI875564A (no)
HU (1) HUT48783A (no)
NO (1) NO875041L (no)
PT (1) PT86412A (no)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5052037A (en) * 1987-12-24 1991-09-24 Perelman Frank M Video telephone employing pulse width modulation for data transmission
GB2235076B (en) * 1989-08-17 1994-05-04 Asahi Optical Co Ltd Camera data communication method and camera
US5739969A (en) * 1994-07-26 1998-04-14 Inwave Technologies, Inc. Digital data storage using predetermined increments of time wherein each increment represents a plurality of bits of information
US6393502B1 (en) 1999-08-31 2002-05-21 Advanced Micro Devices, Inc. System and method for initiating a serial data transfer between two clock domains
DE102012110537A1 (de) * 2012-11-05 2014-05-08 Endress + Hauser Conducta Gesellschaft für Mess- und Regeltechnik mbH + Co. KG Verfahren zur Datenübertragung
GB2541681B (en) * 2015-08-25 2020-01-08 Ultrasoc Technologies Ltd Packet data protocol

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4014002A (en) * 1976-04-05 1977-03-22 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Data acquisition and transfer system
DE2648027B2 (de) * 1976-10-23 1979-11-29 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Verfahren zur Datenübertragung im Start-Stop-Betrieb
GB2016245A (en) * 1978-02-20 1979-09-19 Smiths Industries Ltd Decoding arrangements for digital data
NL191374C (nl) * 1980-04-23 1995-06-16 Philips Nv Communicatiesysteem met een communicatiebus.
FR2508257B1 (fr) * 1981-06-19 1988-04-29 Peugeot Procede de transmission de messages entre modules emetteurs recepteurs autonomes possedant des horloges et des dispositifs de synchronisation internes independants

Also Published As

Publication number Publication date
DK668287D0 (da) 1987-12-18
NO875041D0 (no) 1987-12-03
JPS63167544A (ja) 1988-07-11
PT86412A (pt) 1989-01-17
FI875564A (fi) 1988-06-21
EP0273234A2 (de) 1988-07-06
DK668287A (da) 1988-06-21
FI875564A0 (fi) 1987-12-17
EP0273234A3 (de) 1989-07-26
DE3643766A1 (de) 1988-07-07
HUT48783A (en) 1989-06-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO123200B (no)
SE438747B (sv) Feldetekteringsanordning for ett dynamiskt minne
NO133735B (no)
NO875041L (no) Data-buss system.
GB2235995A (en) Apparatus for read handshake in high-speed asynchronous bus interface
US3453597A (en) Multi-station digital communication system with each station address of specific length and combination of bits
US3963871A (en) Analysis device for establishing the binary value of asynchronous data signals
EP1104579A1 (en) Memory supervision
JPS62192842A (ja) 事象配分・結合装置
NO135555B (no)
SE441229B (sv) Stromstellarkrets for tidslegesomvandling i ett tidsmultiplexsystem
US3510586A (en) Data transmission systems
SU1596477A1 (ru) Устройство дл приема биимпульсных сигналов
SU1229766A1 (ru) Устройство дл сопр жени эвм с каналами св зи
US5349621A (en) Method and circuit arrangement for transmitting data blocks through a bus system
KR910000875B1 (ko) 프로그램어블 로직콘트롤러에서 입출력 모듈의 번지지정이 필요없는 직렬 데이타 전송방법 및 장치
SU1356241A1 (ru) Устройство дл телеконтрол промежуточных станций системы св зи
RU2105357C1 (ru) Сдвигающий регистр
SU1024898A2 (ru) Устройство дл сопр жени дискретных датчиков с электронной вычислительной машиной
SU907569A1 (ru) Устройство дл приема последовательного кода
NO167180B (no) Tidsdelt, multiplekset adresse- og styresystem.
SU1238259A1 (ru) Устройство дл приема дискретной информации
SU1272338A2 (ru) Децентрализованна система коммутации
SU1751798A1 (ru) Адаптивное устройство дл приема информации с рассредоточенных объектов
SU578648A1 (ru) Устройство передачи информации